A pályaválasztás az első lépés a jövő felé. Kedves Gyerekek!

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A pályaválasztás az első lépés a jövő felé. Kedves Gyerekek!"

Átírás

1

2 HEGESZTŐ (OKJ ) A pályaválasztás az első lépés a jövő felé Kedves Gyerekek! Segíteni szeretnénk nektek, mert nagyon fontos döntés előtt álltok. Válaszolnotok kell arra a kérdésre: Mi leszek, ha nagy leszek? Bizony, ez nem egyszerű feladat, talán még egy matek dolgozatot is könnyebb megírni. Dönteni, pedig muszáj, az általános iskola utolsó évében koptatjátok a padokat. Tovább kell tanulnotok! Legyen tudás a kezetekben, amely megalapozza majdani felnőtt életeteket. Felelős döntés előtt álltok, amiben szüleitekre, tanáraitokra támaszkodhattok, de mi is szeretnénk tanácsot adni, hogy könnyebben eligazodjatok a lehetőségek között. Ezt a célt szolgálja ez a Pályaválasztási Tanácsadó Füzet, amely segítség lehet diáknak és szülőnek egyaránt. Nagyon fontos, hogy átgondoljuk erősségeiteket, és felmérjétek, hogy milyen úton juthattok el célotokhoz. Ennek kulcsa a sikeres pályaválasztás! Olyan szakirányba induljatok el, amire építeni tudtok a jövőben, aminek bizonyítványával könnyen elhelyezkedhettek, keresett legyen szakmátok. Tanuljatok szorgalmasan, mert jó szakemberré kell válnotok, magas szinten kell művelnetek az elsajátított szakmát. Ezzel tudtok boldogulni az életben. Figyelmesen olvassátok el ezt a füzetet, mert megismerhetitek belőle, melyek a jó és keresett szakmák. Megtudjátok azt is, hogy egyes szakmai végzettséggel milyen munkaköröket tudtok betölteni. A végzés után hol helyezkedhettek el a városban és a környéken, és az előrelátható kereseti lehetőségekről is tájékozódhattok. Sikeres pályaválasztást és eredményes továbbtanulást kívánok! A hegesztő a fémszerkezetű anyagok oldhatatlan kötésének kialakítását végzi el. vasból, acélból és egyéb fémekből készült szerkezeti anyagok, gépalkatrészek és lemezek egymáshoz hegesztése láng-, gáz- vagy elektromos ívhegesztés végzése, a hegesztő berendezések működtetése két fémtárgy egy alacsonyabb olvadáspontú anyaggal való adhéziós kötésének létrehozása forrasztással, keményforrasztás végzése elektromos ívvel vágó vagy lángvágó berendezések működtetése, a fémszerkezeti anyagok szétválasztása Ft Tatabánya, december 9. Schmidt Csaba polgármester Kitermelő, feldolgozó és szolgáltatóipari ágazatban tevékenykedő cégeknél. ASG Gépgyártó Kft. Gasztrometál Zrt. Grundfos Magyarország Kft.

3 VILLANYSZERELŐ (OKJ ) Iskolai előképzettség: tízedik évfolyam elvégzésével tanúsított iskolai végzettség SZERSZÁMKÉSZÍTŐ (OKJ ) Iskolai előképzettség: tízedik évfolyam elvégzésével tanúsított iskolai végzettség A végzett szakember képes a villamos tervdokumentáció alapján a munkafeladatokat elvégezni, a szerelési nyomvonalat, szerelvények helyét kijelölni, dugaszoló aljzatokat és készülékcsatlakozási helyeket szerelni és érintésvédelmi hálózatokat kialakítani. Épületek hálózatra csatlakoztatását szabvány szerint elvégzi Ft Kitermelő, feldolgozó és szolgáltató ipari ágazatban tevékenykedő cégeknél. Például az alábbi helyi cégek foglalkoztatnak ebben a szakmában: Gasztrometál Zrt. Samsung Chemical Hungary Kft. Grundfos Magyarország Kft. MIVISA Hungary Kft. ASG Gépgyártó Kft. Grabofloo Kft. A szerszámkészítő szakmunkás fémes és nemfémes anyagokat kézi és gépi megmunkálási eljárásokkal bonyolult nagy értékű forgácsoló szerszámok, kéziszerszámok, különleges és egyedi készülékek, ellenőrző eszközök (idomszerek), meleg- és hidegalakító sajtolószerszámok tervezését, gyártását, szerelését, felújítását, üzemeltetését végzi. Ismeri és alkalmazni tudja a korszerű (NC-CNC) technikákat. Elvégzi a gyártás során a szükséges hőkezeléseket. Méréseket, vizsgálatokat végez, ellenőriz Szerszám-/készülékalkatrészt gyárt, alakít, javít Szerszámot, készüléket készít, szerel, próbál Szerszám- és készülékelemeket hőkezel Ft Kitermelő és feldolgozóipari ágazatban tevékenykedő cégeknél. F-Kontakt Kft. Gasztrometál Zrt. Grundfos Magyarország Kft. AGC Autóipari Magyarország Kft. Kovács Gépműhely F-Kontakt Kft. Delphi Kft.

4 GÉPI FORGÁCSOLÓ (OKJ ) IPARI GÉPÉSZ (OKJ ) A fémforgácsoló szakember fém- és nemfémes anyagokat munkál meg hagyományos és számjegyvezérlésű forgácsoló szerszámgépeken, elsősorban eszterga-, maró- és köszörűgépeken. E tevékenységét a szükséges technológiai, programozási, munkabiztonsági, minőségbiztosítási, környezetvédelmi és munkajogi ismeretek, a gép - szerszám - munkadarab - készülék kezelési és mérési tapasztalatok birtokában végzi. Munkafeladatok előkészítése Gépbeállítási paraméterek pontos meghatározása Alkalmazza az adott szerszámgép-vezérlés elemi utasítás készletét. Szükség esetén ciklus utasításokat alkalmaz Számítógéppel támogatott méréseket végez (SPC). CNC-gépet kezel Ft Feldolgozóipari ágazatban tevékenykedő cégeknél. Az ipari gépészek a gyártásban, a karbantartásban és a műszaki rendszerek felügyeleténél (pl. nagy gyártóberendezések irányítása) alkalmazhatóak. A legkülönbözőbb fémek, valamint műanyagok megmunkálásával foglalkoznak. felügyelik a termelési folyamatokat és biztosítják a termékminőséget, számítógépes szabványprogramok és grafikus dokumentumok segítségével. karbantartás, gép- és berendezésgyártás, gyártástechnika és finommechanikai készülékek gyártása Ft Feldolgozóipari cégeknél. Impreglon Kft. Például az alábbi helyi cégek foglalkoztatnak ebben a szakmában: ASG Gépgyártó Kft. F-Kontakt Kft. Gasztrometál Zrt. Grundfos Magyarország Kft. Kovács Gépműhely

5 KŐMŰVES ÉS HIDEGBURKOLÓ (OKJ ) MŰANYAG-FELDOLGOZÓ (OKJ ) A kőműves értelmezi a rendelkezésre álló műszaki dokumentáció tartalmát. Betartja az építési technológiai folyamatok sorrendiségét. Meghatározza a munkavégzéshez szükséges anyagok mennyiségét. Falazási munkát végez, falazati rendszereket alkalmaz. Beton és vasbeton szerkezetet készít. Épületek és épületrészek létesítése, javítása, karbantartása, felújítása és bontása, valamint kültéri és beltéri felületek hidegburkolása Ft Kitermelő, feldolgozó és szolgáltatóipari ágazatban tevékenykedő cégeknél. A műanyag-feldolgozó munkája során meggyőződik a munkahely általános biztonsági állapotáról. A munkavégzéssel összefüggő általános szabályokat alkalmazza. Betartja és betartatja a munka-, baleset-, tűz- és környezetvédelmi, valamint a szakmára, szerelési-javítási technológiára vonatkozó előírásokat. Műanyag-feldolgozó gép kezelése Adatokat beolvas, adatokat ment számítógépes tároló eszközökre. Technológia változtatás esetén rögzíti, dokumentálja a technológiát. Árukísérő dokumentumokat kezel, tölt ki. Minőségbiztosítási dokumentumokat kezel, tölt ki. Napi anyagelszámolást készít. Terveket, műszaki leírásokat olvas, értelmez. Munkaműveletekről vázlatos rajzot készít. Bruttó kereseti lehetőség: Ft Feldolgozóipari cégeknél. Grabofloor Kft.

6 CNC GÉPKEZELŐ (OKJ ) Iskolai előképzettség: moduláris gépi forgácsoló ELEKTROMECHANIKAI MŰSZERÉSZ (OKJ ) Iskolai előképzettség: tízedik évfolyam elvégzésével tanúsított iskolai végzettség A CNC-gépkezelő általános anyagvizsgálatokat és geometriai méréseket végez, ellenőriz felületi érdességet, idomszerrel mér, a kész munkadarabok geometriai méreteinek végellenőrzését végzi. tanulmányozza és értelmezi a munka tárgyára, céljára vonatkozó dokumentumokat (műhely-, rész-összeállítási, összeállítási, egyszerűbb hidraulikus és pneumatikus, villamos kapcsolási rajz, darabjegyzék, műszaki leírás, gépkönyv stb.). Német-Magyar Tudásközpont Kft Budapest, Lövőház u. 30 Bruttó kereseti lehetőség: Ft Elektronikus áramköröket épít és gyárt. Az előírás szerinti feszültségre kapcsolja az áramkört. Műszeres bemérést végez elektronikus berendezéseken. Készre szereli az elektronikus készülékeket és berendezéseket. Wesselényi Miklós Műszaki Szakközépiskola és Szakiskola Budapest, XIV. Várna u Bruttó kereseti lehetőség: Ft Feldolgozóipari cégeknél. Feldolgozóipari cégeknél. Például az alábbi helyi cégek foglalkoztatnak ebben a szakmában: F-Kontakt Kft. Grundfos Magyarország Kft. Kovács Gépműhely ASG Gépgyártó Kft.

7 SZOCIÁLIS GONDOZÓ ÉS ÁPOLÓ (OKJ ) Iskolai előképzettség: tízedik évfolyam elvégzésével tanúsított iskolai végzettség ÁLTALÁNOS ÁPOLÓ (OKJ ) Iskolai előképzettség: Érettségi vizsga Végzi az ápolási, gondozási alapfeladatokat. Felméri a fogyatékos ember sajátos szükségleteit. Fogyatékos emberek körében szociális gondozást végez. Vezeti a gondozási, ápolási, fejlesztési terv és a rehabilitációs program dokumentációját. Felméri az idős emberek sajátos szükségleteit. Idős emberek körében szociális gondozást végez. Végzi az idősellátás adminisztrációját. Tagintézménye Mikes Kelemen Felnőtt és Ifjúsági Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola Tatabánya, Béke utca Ft Egészségügyi ágazatban működő állami és magán intézményeknél, pl. idősek otthonában. Munkája során az ápolási folyamatnak megfelelően elvégzi a rábízott beteggel és családjával kapcsolatos ápolási, gondozási feladatokat. Közreműködik az egészség megőrzésében, az egészséges életmód kialakításában. Szakápolási feladatokat lát el a különböző szervrendszerek betegségeiben szenvedő betegek körében. Munkája során alkalmazza az élettani, kórélettani, klinikai és ápolás- lélektani ismereteit. Kapcsolatot tart a betegekkel, azok hozzátartozóival, az orvosokkal és más egészségügyi dolgozókkal, valamint a szociális gondozó hálózattal. Előkészíti, ha szükséges, elkíséri a beteget a vizsgálatokra. Elvégzi a hatáskörébe tartozó vizsgálatokat és kezeléseket, az egyszerűbb vizsgálatokat, mint például hőmérséklet- és vérnyomásmérést, pulzusszámlálást. Asszisztál az orvosnak a vizsgálatoknál és a kezeléseknél. Szakszerűen alkalmazza az ápolási-gondozási, valamint a vizsgálatokhoz és a kezelésekhez használt eszközöket. Gyógyszerelési tevékenységet folytat az orvos utasításának megfelelően. Tagintézménye Kossuth Lajos Közgazdasági és Humán Szakközépiskola 2800 Tatabánya Cseri u Ft Egészségügyi ágazatban működő intézményeknél, cégeknél.

8 ÉPÜLET ÉS SZERKEZETLAKATOS (OKJ ) KÖZPONTIFŰTÉS- ÉS GÁZHÁLÓZAT RENDSZERSZERELŐ (OKJ ) Vasból, acélból és egyéb fémes anyagból készült lemezeket, idomokat, csöveket, vázakat és tartószerkezeteket munkál meg. Épületek és más építmények szerkezeti fémvázainak összeszerelését, felállítását és szétszerelését végzi. Géza Fejedelem Ipari Szakképző Iskola 2500 Esztergom, Budai Nagy Antal u Ft Kitermelő, feldolgozó és szolgáltatóipari ágazatban tevékenykedő cégeknél. ASG Gépgyártó Kft. A fűtési rendszerek szerelése, kazánok, fűtőtestek felszerelésének technológiai szabályainak ismerete, beszabályozási műveletek elvégzése. Gázvezetékek fektetése, különféle gázvezeték szerelési technikákra, gázfogyasztó berendezések, gázszerelvények elhelyezése és a felújítása, javítás, karbantartás, időszakos ellenőrzési munkák elvégzése. Felméri az épületek energetikai állapotát Javaslatot ad a korszerű energiafelhasználásra vonatkozó összes kérdésre Ft Kitermelő, feldolgozó és szolgáltatóipari ágazatban tevékenykedő cégeknél.

9 AUTÓSZERELŐ (OKJ ) AUTÓELEKTRONIKAI MŰSZERÉSZ (OKJ ) Szakma leírás: Az autószerelő a környezetvédelmi felülvizsgálat feladatai során azonosítja a gépjárművet rendszám, alvázszám, motorszám alapján, megméri a kipufogógáz emissziós értékeit, gyújtásellenőrzést végez, minősíti a mért értékeket (megfelelt, nem felelt meg). Mérési eredményeket dokumentál számítógéppel, számítógépes diagnosztikához hardver és szoftver eszközöket használ, műszaki rajzokat készít, használ, szabadkézi rajzot, vázlatot készít alkatrészekről, villamos berendezésekről, műszaki dokumentációt értelmez és használ. Tájékozódik, információt szerez a panaszról, a rendellenességről. Megtekinti, átveszi a járművet vagy részegységeit, kipróbálja az eszközt, pontosítja az ügyfél által elmondottakat. Ajánlatot ad a javítás költségeiről és a várható javítási időszükségletről. Ellenőrzi az elvégzett munkát (pl. próbaút, működési próba), tevékenyen részt vesz a tűz- és robbanásveszély megelőzésében, kitölti a munka-megrendelési nyomtatványokat Ft Szolgáltatóipari ágazatban tevékenykedő cégeknél. Szakmaleírás: Autóelektronikai műszerész feladatkörében: mérések végzésekor mérési jegyzőkönyvet készít, motorkód alapján adatbázisból beállítási, mérési adatokat keres. Kiválasztja a szükséges anyagokat, szerszámokat, műszereket, készülékeket, mérő és ellenőrző eszközöket. A technológiai folyamatok helyes sorrendjében végrehajtja a tényleges gyártást, felújítást. A munkafolyamat egyes elemei után, ill. az elem elkészülte kor elvégzi az ellenőrzést, minősítést. A dokumentációkban meghatározott elektronikus, villamos kapcsolódási pontoknak előírt jellemzőknek, mechanikai méreteknek méréssel történő meghatározását végzi. Tájékozódik, információt szerez a panaszról, a rendellenességről. Megtekinti, átveszi a járművet vagy részegységeit, kipróbálja az eszközt, pontosítja az ügyfél által elmondottakat. Ajánlatot ad a javítás költségeiről és a várható javítási időszükségletről. Ellenőrzi az elvégzett munkát (pl. próbaút, működési próba), tevékenyen részt vesz a tűz- és robbanásveszély megelőzésében, kitölti a munka-megrendelési nyomtatványokat Ft Szolgáltatóipari ágazatban tevékenykedő cégeknél.

10 RÉSSZAKKÉPZÉSBEN ELSAJÁTÍTHATÓ SZAKMA PLC-PROGRAMOZÓ (OKJ ) A PLC programozó az automatikai műszerész szakképesítés rész-szakképesítése ÁLTALÁNOS LABORÁNS (OKJ ) A PLC programozó feladata a tervező, technológus stb. által kidolgozott berendezések, folyamatok, technológiák vezérlő programjának elkészítése, bevitele, tesztelése és dokumentálása a programozható logikájú vezérléshez (PLC-hez). PLC-programozás nemzetközi szabványainak ismeretén túl a következő - Magyarországon elterjedt - PLC-típusok programozását kell ismernie: SIEMENS, OMRON, AEG, TELEMECANIQUE, valamint egy szabadon választott típusét. Az általa készített programnak meg kell felelni a szakmai, biztonságtechnikai és a munkavédelmi követelményeknek. Feladata még a meglévő PLC-programok igény szerinti javítása, átalakítása vagy átírása más típusú PLC-re. Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskola és Kollégium 9021 Győr, Szent István út Ft Feldolgozóipari cégeknél. AGC Autóipari Magyarország Kft. Delphi kft. Az általános laboráns vegyipari jellegű laboratóriumban leírások, szabványok alapján felsőbb szakmai irányítás és felügyelet mellett végzi munkáját. Elvégzi a vizsgálatokhoz szükséges mintavételezést, és előkészíti a mintákat vizsgálatra. Gondoskodik a vegyipari laboratórium rendjéről, az eszközök tisztaságáról. Vegyipari vizsgálati laboratóriumban fizikai vizsgálatokat, valamint klasszikus analitikai elemzéseket készít elő és végez. Közreműködik az anyagok laboratórium körülmények közötti előállításában, a munka előkészítésében. Munkáját a vegyipari munkavédelmi és speciális környezetvédelmi előírások betartásával végzi. A rész szakképesítéssel rendelkező vegyipari üzemi- és kutató laboratóriumokban alapvető laboratóriumi tevékenységeket végezhet szakmai irányítás mellett. Irinyi János Környezetvédelmi, Vegyészeti Középiskola 1097 Budapest, Gyáli út 25/a Ft Feldolgozóipari cégeknél.

11 RAKTÁROS (OKJ ) Tatabánya hazavár Befektetés a jövőbe Tatabánya Hazavár program Egy település jövője, fejlődése elképzelhetetlen a településen szívesen élő, szívesen munkát vállaló elkötelezett polgárok tevékeny jelenléte nélkül. Minden eszközzel támogatni kívánjuk a helyi közösség erősítését, generációk együttműködését, a fiatalok helyben maradását. A PROGRAM ELEMEI A raktáros az általános raktározási feladatok keretében felcímkézi és zárolja a hibás árut, azt külön raktárhelyre teszi. Átrakja az árut raktáron belül (pl. az elhelyezés racionalizálása érdekében vagy szavatossági szempontok miatt). Anyagot csoportosít megadott szempontok, előírások szerint (pl. felhasználás vagy nagyság szerint). Elkülöníti a minőségileg vizsgálandó árut a minősítés elvégzéséig. Részt vesz a selejtezésben. Eseti megrendelésnél egyedi igény szerinti kiszerelésben csomagolja az árut. Sérült csomagolású árut újracsomagol. Összekészíti és nyilvántartásban rögzíti a termelés (felhasználó) által igényelt darab ill. méterárut. Méri az áru mennyiségét a megfelelő mérőeszközzel (pl. mérleggel, mérőszalaggal). Beazonosítja a nyilvántartásban nem szereplő, fellelt árut. Ellenőrzés esetén a felmerült problémáról értesíti felettesét. Ellenőrzi a betárolt anyagok raktárhelyeinek állapotát. Az anyagjegyzék alapján a megfelelő technológiával összekészíti az árut. Az anyagjegyzék szerint becsomagolja az árut. Címkézi és feliratozza a becsomagolt árut (megnevezés, cikkszám, darabszám, dátum). A kitárolandó áru összekészítése során észlelt raktárkészlet-eltérést jelzi a raktárvezetőnek. Pro Sec Kft Budapest, Rómer Flóris u Ft Kitermelő, feldolgozó és szolgáltatóipari ágazatban tevékenykedő cégeknél. Celo Hungária Kft. 1. Felsőoktatási ösztöndíj programelem STÚDIUM ÖSZTÖNDÍJ PROGRAM Az alapítvány kiemelten kezeli az egyenletesen kimagasló teljesítményt nyújtó műszaki, orvosi és egyéb természettudományos képzésben résztvevő főiskolai és egyetemi hallgatókat, valamint a tatabányai középiskolák hiányszakmákban tanuló fiataljait az alábbi részletezésben: valamely hiányszakmában (részletezése a felsorolás végén) képzést nyújtó állami oktatási rendszer részét képező intézményben középfokú tanulmányokat folytat, vagy műszaki, természettudományi tanulmányokat folytat felsőoktatási intézményben, orvosi tanulmányokat folytat felsőoktatási intézményben, tanár szakos képzésben vesz részt felsőoktatási intézményben fizika, kémia, matematika szak, vagy szakpár felvételével. Az ösztöndíj megállapítása a középfokú tanulmányokat folytatóknál oly módon történik, hogy 2,00-3,50 tanulmányi átlagot elérők Ft, 3,51-4,74 tanulmányi átlagot elérők Ft, 4,75-5,00 tanulmányi átlagot elérők Ft tanulmányi ösztöndíjra jogosultak. Az állami ösztöndíjra is jogosultak az előbbi összegek 50%-át kapják. A felsorolt felsőfokú képzésben résztvevőknél ösztöndíj 3,00 tanulmányi átlagtól kezdődően jár, valamennyi jogosult esetén tanulmányi eredménytől függetlenül egységes mértékben. A megszerezhető ösztöndíj a felsőfokú képzésben résztvevőknél: Ft Összefoglalva, a Tatabánya Hazavár Programban megjelenő Stúdium Ösztöndíj programban történő részvétel feltételei: tatabányai állandó lakcím az ország bármelyik közép- és felsőfokú oktatási intézményének nappali tagozatos hallgatója a fent részletezettek szerint. 2. Munkához jutás támogatás programelem KÓTA JÓZSEF GYAKORNOKI PROGRAM A Kóta József Gyakornoki Program a Stúdium Ösztöndíj alapjaiból kiindulva annyival nyújt többletet, hogy a felsorolt képzési formákban tanulók már a tanulmányaik alatt megállapodnak a leendő munkáltatójukkal, hogy tanulmányaik sikeres befejezését (oklevél megszerzése) követően egymással munkaszerződést kötnek legalább olyan időtartamra, amely időtartamban a gyakornok gyakornoki ösztöndíjban részesült. A gyakornoki programban azok vehetnek részt, akik a későbbi foglalkoztatójukkal és a koordinátori feladatokat ellátó Polgármesteri Hivatallal egy háromoldalú megállapodást A gyakornoki ösztöndíj megállapítása a felsőfokú tanulmányokat folytatóknál megegyező módon kerül megállapításra: 3,00 tanulmányi átlagtól kezdődően jár. A megszerezhető ösztöndíj a felsőfokú képzésben résztvevőknél: Ft Az ösztöndíjas havi támogatását 50%-ban az önkormányzat, 50%-ban pedig a leendő munkáltató vállalja.

12 Összefoglalva, a Tatabánya Hazavár Programban megjelenő Kóta József Gyakornoki Programban történő részvétel feltételei: előzetes megegyezés a pályázó és egy konkrét, regisztrált tatabányai munkáltató között az ösztöndíj és a későbbi foglalkoztatás terén (a megállapodás létrejöttében a Város Polgármesteri Hivatala segítséget nyújt) tatabányai állandó lakcím 30. életévét be nem töltött életkor az ország bármelyik felsőfokú oktatási intézményének nappali tagozatos hallgatója a fent részletezettek szerint. 3. Lakáshoz jutás támogatása programelem - Önálló élethez saját otthon Az önálló élet kezdésének egyik feltétele a saját lakásba költözés. Pályakezdő fiataloknak a legtöbb esetben nincs erre lehetősége, ezért a program keretében bővítjük a város bérlakás-állományát, állami vagy uniós pályázatok segítségével, esetleg magántőke bevonásával. A bérlakások építésénél kihasználjuk, hogy az Új Széchenyi Terv is kiemelten kezeli az ilyen irányú beruházásokat. Így folytatni tudjuk az előző Széchenyi Terv idején sikeresen indult tatabányai programot. Külön feltételrendszert dolgozunk ki a közszolgálatban, illetve a hiányszakmában dolgozó fiatalok lakásfeltételeinek javítására Fiatalok kedvezményes önkormányzati bérlakáshoz jutása 3.2. Fiatalok első saját otthonának megvásárlásához nyújtott támogatás 3.3. Fiatalok első saját otthonának felépítéséhez nyújtott támogatás Segítünk dönteni! A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs tevékenységéről. Amikor az általános iskola után továbbtanulásra jelentkezel, fontos döntést hozol. Ezzel megteszed az első lépést a szakmaszerzés vagy a felsőoktatás irányába. Több száz intézmény és szakma közül választhatsz, amelyek között nem mindig könnyű eligazodni. Kamaránk egyik kiemelt feladatának tekinti azt, hogy segítséget nyújtsunk a pályaválasztásban. A pályaorientáció keretén belül célunk, hogy megismerjétek azokat a szakmákat, amelyekre a gazdaságnak kiemelten szüksége van, ami Komárom-Esztergom megyében kiemelten hiány és keresett szakma. Pályaválasztási tevékenységünk: üzemlátogatások szervezése a megyében általános iskolai rendezvényeken - osztályfőnöki órákon, szülői értekezleteken, stb. - pályaválasztási tájékoztatók tartása gimnáziumok végzős tanulóinak tájékoztatása a szakmatanulásban rejlő lehetőségekről látogatói csoportok szervezése a Szakma Sztár Fesztiválra egyéb pályaorientációs rendezvényeken pl. pályaválasztási kiállításokon - való részvétel pályaorientációs szóróanyag, kiadvány összeállítása, szakmabemutató filmek vetítése ezek az alkalmak valóban segíthetik a szakma- és a pályaválasztás előtt álló tanulókat. Rengeteg tapasztalatot szerezhettek az ilyen kirándulások alatt, hiszen a termék előállítás valós helyszínén, valós körülmények között ismerheted meg a szakmák jellegzetességeit és az elsajátításukhoz szükséges készségeket és munkakörülményeket. A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara anyagilag is segíteni tud, hiszen teljes egészében támogatja az utazás költségeit, Neked és szüleidnek nem kerül pénzébe. Osztályfőnöki órákon a Kormányhivatal Munkaügyi Központjának munka- és pályatanácsadó munkatársával közösen a pályaválasztás fontosságáról, a pályaválasztás lépéseiről tartunk tájékoztató előadást. Bemutatásra kerülnek azok az eszközök is például az eletpalya.munka.hu weboldal- amelyek segíthetnek neked a pályaválasztásban. Ezt követően szabadidős érdeklődési kérdőívet töltünk ki, amely alapján világosabb képet kaphatsz arról, hogy az érdeklődési köröd alapján milyen pályaterületen, milyen szakmákban, foglalkozásokban érdemes elindulnod. Lehetőséget biztosítunk arra is, hogy szakmabemutató filmeket vetítünk le azokban a szakmacsoportokban, ami érdekel Téged. Mindezek mellett kiadványokban, újságcikkekben is felhívjuk a figyelmeteket arra, hogy milyen szakmát érdemes tanulni, hogyan tudunk segíteni abban, hogy olyan szakmát válasszál, amelyik érdeklődésednek, képességeidnek megfelelő legyen és nem utolsó sorban anyagilag is biztos jövőt jelentsen számodra. Remélem ez a kiadvány is segíteni fog életed egyik legfontosabb döntésének meghozatalában, a pályaválasztásban. Ha felkeltettem az érdeklődésedet és segítséget szeretnél kérni, bátran keress fel az alábbi elérhetőségek egyikén vagy látogasd meg honlapunkat és facebook oldalunkat. A KEMKIK Pályaorientációs tanácsadója: Steindl Balázs Elérhetőségeim: telefon: (06-34) mobil: Honlapunk: kemkik.hu/pályaválasztási tanácsadás menüpont. Facebook oldalunk: Pályaválasztás Kemkik néven érhető el. Idén - az üzemlátogatások keretében több mint ötszáz általános iskolás diáktársatokat vittük el megyénk különböző gazdasági szervezeteihez. A meglátogatott üzemek a teljesség igénye nélkül: Magyar Suzuk Zrt esztergomi gyára, Forest Papír Kft, Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft, Vita Sütő Kft, ASG Gépgyártó Kft, Güntner Tata Kft, Kiss Hotel, Neszmélyi Hilltop Borászat, Gedia Hungary Kft. A szakmatúrán szerzett tapasztalatunk az, hogy az üzemlátogatásoknak fontos szerepük van, hiszen

13 Kiadja Szerkesztette Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzatának Gazdaságfejlesztő Szervezete Nonprofit Kft.

SZAKGIMNÁZIUMI KÉPZÉSEK

SZAKGIMNÁZIUMI KÉPZÉSEK SZAKGIMNÁZIUMI KÉPZÉSEK A szakgimnázium a tavalyi évtől került bevezetésre az iskolarendszerünkben. A tanulók a képzés során négy év alatt érettségit szereznek, mint a korábbi szakközépiskolában, azonban

Részletesebben

A szakmai gyakorlati képzés történhet az iskola tanműhelyében vagy vállalkozónál tanulószerződéssel.

A szakmai gyakorlati képzés történhet az iskola tanműhelyében vagy vállalkozónál tanulószerződéssel. I. SZAKKÖZÉPISKOLA: "Szakközépiskolai szakmai és közismereti " kerettantervre épülő helyi tantervek alapján történik a négy éves képzés, amelyre a 8. osztály befejezése után lehet jelentkezni. A szakközépiskola

Részletesebben

CNC-forgácsoló tanfolyam

CNC-forgácsoló tanfolyam CNC-forgácsoló tanfolyam I. Óra felosztási terv Azonosító Megnevezése Elmélet 0110-06 0225-06 0227-06 Általános gépészeti munka-, baleset-, tűz- és környezetvédelmi feladatok Általános anyagvizsgálatok

Részletesebben

A pályaorientáció és a pályatanácsadás a Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának gyakorlatában Szeged, 2014. március 14.

A pályaorientáció és a pályatanácsadás a Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának gyakorlatában Szeged, 2014. március 14. A pályaorientáció és a pályatanácsadás a Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának gyakorlatában Szeged, 2014. március 14. Előadó: Nyemcsok Lászlóné, tanácsadó Békés Megyei Kormányhivatal Békéscsabai

Részletesebben

TÁMOP-1.4.1-11/1-2012-0019

TÁMOP-1.4.1-11/1-2012-0019 Társadalmi Megújulás Operatív Program Közösségi feladatokhoz kapcsolódó munkaerő-piaci programok támogatása című pályázati felhívásához a konvergencia régiók területén Kódszám: TÁMOP-1.4.1-11/1 Hátrányos

Részletesebben

1. J{rműfényező (OKJ 34 525 03) I. H{rom évfolyamos oktat{s közismereti képzéssel

1. J{rműfényező (OKJ 34 525 03) I. H{rom évfolyamos oktat{s közismereti képzéssel 1. J{rműfényező (OKJ 34 525 03) I. H{rom évfolyamos oktat{s közismereti képzéssel részletezése nélkül, 10482-12 J{rműfényező feladatai Tant{rgyak/Témakörök A felület-előkészítés, fényezés Kittelés előtti

Részletesebben

Képzési program. A képzés megnevezése: CNC szerviz technológus. 1. A képzéssel megszerezhető kompetenciák:

Képzési program. A képzés megnevezése: CNC szerviz technológus. 1. A képzéssel megszerezhető kompetenciák: Képzési program A képzés megnevezése: CNC szerviz technológus 1. A képzéssel megszerezhető kompetenciák: 1.1. Számítógépeket kezel, szoftvereket használ 1.2. Alkalmazza a számítástechnikai ismereteit 1.3.

Részletesebben

A SZAKKÉPZÉS RENDSZERÉNEK VÁLTOZÁSA JANOVICS LÁSZLÓ

A SZAKKÉPZÉS RENDSZERÉNEK VÁLTOZÁSA JANOVICS LÁSZLÓ A SZAKKÉPZÉS RENDSZERÉNEK VÁLTOZÁSA JANOVICS LÁSZLÓ A SZAKKÉPZÉS REFORMJA 2010 után egy átfogó köznevelési és szakképzési reform indul el: 3 éves szakképzés közismeret helyett szakmai képzés duális szakképzés

Részletesebben

A Borsodi Műhely Kft. gépalkatrész gyártó középvállalat, győri telephelyére, Hőkezelő segédmunkás munkakörbe. munkatársat keres.

A Borsodi Műhely Kft. gépalkatrész gyártó középvállalat, győri telephelyére, Hőkezelő segédmunkás munkakörbe. munkatársat keres. A gépalkatrész gyártó középvállalat, győri Hőkezelő segédmunkás munkakörbe Hőkezelésre előkészített és már hőkezelt munkadarabok mozgatása, készülékekre helyezése A tevékenységhez előírt dokumentációs

Részletesebben

Foglalkozási napló. Autógyártó 11. évfolyam

Foglalkozási napló. Autógyártó 11. évfolyam Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Autógyártó 11. évfolyam (OKJ száma: 34 521 01) szakma gyakorlati oktatásához A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma:

Részletesebben

Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Középiskola és Kollégium -/-/031617 OKJ: 54 523 04 1000 00 00. Automatikai technikus szakképesítés.

Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Középiskola és Kollégium -/-/031617 OKJ: 54 523 04 1000 00 00. Automatikai technikus szakképesítés. Informatikai, munkaszervezési és tervezési, technológiai alaptevékenységek végzése 1 rész 090011 090011/1gy nap nap nap 4. nap 5. nap 6. nap tevékenység 20105.14 20106.18 Internetről szakmai dokumentumok

Részletesebben

Hol tart a szakképzés Prohászkáné Varga Erzsébet (vargaerzsi8@gmail.com) A szakképzés A szakmai tudás megszerzését szolgáló olyan elméleti és gyakorlati képzési rendszer, melynek keretében: az adott szakma

Részletesebben

A pályaválasztás a jövő záloga. Kedves Diákok! Sikeres szakmaválasztást és eredményes továbbtanulást kívánok! Schmidt Csaba polgármester

A pályaválasztás a jövő záloga. Kedves Diákok! Sikeres szakmaválasztást és eredményes továbbtanulást kívánok! Schmidt Csaba polgármester A pályaválasztás a jövő záloga Kedves Diákok! Ez a kiadvány szeretne segítséget nyújtani ahhoz, hogy a középiskolai tanulmányok után megismerhessétek a különböző szakmákat, felelősen választani tudjatok

Részletesebben

Iskolai pályaválasztási tájékoztatók időpontjai: 2014. november 24. (hétfő) 15 óra 2015. január 05. (hétfő) 15 óra

Iskolai pályaválasztási tájékoztatók időpontjai: 2014. november 24. (hétfő) 15 óra 2015. január 05. (hétfő) 15 óra Igazgató: Pribelszki János E-mail: ig@vejsz.sulinet.hu Honlap: www.vejsz.sulinet.hu (Aktuális információk) www.facebook.com/jendrassik-venesz Középiskola és Szakiskola Telefon: 88/567-430, 88/426-866 Telefax:

Részletesebben

Szegedi Szakképzési Centrum Déri Miksa Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája OM azonosító száma: /004

Szegedi Szakképzési Centrum Déri Miksa Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája OM azonosító száma: /004 Szegedi Szakképzési Centrum Déri Miksa Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája OM azonosító száma: 203052/004 Cím: 6724 Szeged, Kálvária tér 7. Telefonszám: 62/424-874, 62/426-955 Fax: 62/547-039 E-mail: igazgato@derimiksa.hu

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Gépgyártástechnológiai technikus szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 54 521 03 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma:

Részletesebben

1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK Iskolai rendszerű szakképzésben a szakképzési évfolyamok száma: 3 2.

1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK Iskolai rendszerű szakképzésben a szakképzési évfolyamok száma: 3 2. A 19. sorszámú Járműkarosszéria készítő, szerelő megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 34 525 05

Részletesebben

Villanyszerelő Villanyszerelő

Villanyszerelő Villanyszerelő A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Gáz- és hőtermelő berendezés-szerelő szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 35 52 01 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának

Részletesebben

A 17. sorszámú Karosszérialakatos megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

A 17. sorszámú Karosszérialakatos megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK A 17. sorszámú Karosszérialakatos megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 34 525 06 1.2. Szakképesítés

Részletesebben

Elektronikai technikus SZAKKÉPZÉS SZAKMAI PROGRAMJA

Elektronikai technikus SZAKKÉPZÉS SZAKMAI PROGRAMJA Elektronikai technikus SZAKKÉPZÉS SZAKMAI PROGRAMJA A szakképzés megnevezése: Elektronikai technikus A szakképzés azonosító száma: 54 523 01 0000 00 00 Hozzárendelt FEOR szám: 3121 1. A szakképzés szervezésének

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Villanyszerelő szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 34 522 04 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma: Tanulók adatai

Részletesebben

Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Középiskola és Kollégium // OKJ: Elektronikai technikus szakképesítés.

Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Középiskola és Kollégium // OKJ: Elektronikai technikus szakképesítés. 1 rész 090006 090006/1gy nap nap nap 4. nap 5. nap 6. nap tevékenység 2014.05.13 2014.06.11 2014.06.12 Internetről szakmai dokumentumok letöltése, belőle prezentáció készítése VIZSGAREND A vizsgaszervező

Részletesebben

A képzési formák 8. osztályt végzettek számára

A képzési formák 8. osztályt végzettek számára Kód A képzési formák 8. osztályt végzettek számára Jendrassik Venesz Középiskola és Szakiskola, Veszprém, Március 15. utca 5. OM azonosító: 037223 KIK 178012 2015-2016. tanév A szakképesítés és OKJ szakképzettség

Részletesebben

A 2. sorszámú Asztalos megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

A 2. sorszámú Asztalos megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK A 2. sorszámú Asztalos megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 34 543 02 1.2. Szakképesítés megnevezése:

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre i napló a 20 /20. tanévre Gépi forgácsoló szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 4 521 0 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma: Tanulók adatai és értékelése

Részletesebben

A 21. sorszámú Karosszérialakatos megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

A 21. sorszámú Karosszérialakatos megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK A 21. sorszámú Karosszérialakatos megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 34 525 06 1.2. Szakképesítés

Részletesebben

CAD/CAM, CNC programozó technológus (FAT lajstromszám: PL-5608)

CAD/CAM, CNC programozó technológus (FAT lajstromszám: PL-5608) CAD/CAM, CNC programozó technológus (FAT lajstromszám: PL-5608) Tanfolyam kezdés (befejezés) várható időpontja: 2013. november 30. 09:00-2014. június 2014. május - 2015. január Tanfolyami díj: A képzőnél

Részletesebben

Villanyszerelő. A szakképzés azonosító száma: 33 522 04 1000 00 00. Szakképesítés-elágazások: Hozzárendelt FEOR szám: 7624

Villanyszerelő. A szakképzés azonosító száma: 33 522 04 1000 00 00. Szakképesítés-elágazások: Hozzárendelt FEOR szám: 7624 Villanyszerelő A szakképzés megnevezése: Villanyszerelő A szakképzés azonosító száma: 33 522 04 1000 00 00 Szakképesítés-elágazások: nincsenek Hozzárendelt FEOR szám: 7624 Szakképzési évfolyamok száma:

Részletesebben

Autóelektronikai műszerész

Autóelektronikai műszerész A szakképesítés megnevezése: Autóelektronikai műszerész OKJ (Országos Képzési Jegyzék) száma: 52 525 011000 00 00 Képzési idő: 2 év A szakképesítés szintje: Középszintű szakképesítés A jelentkezés feltétele:

Részletesebben

Szegedi Szakképzési Centrum Móravárosi Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája OM azonosító száma: /007

Szegedi Szakképzési Centrum Móravárosi Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája OM azonosító száma: /007 Szegedi Szakképzési Centrum Móravárosi Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája OM azonosító száma: 203052/007 Cím: 6725 Szeged, Kálvária sgt. 84-86. Telefonszám: 62/551-540, 62/558-480 Fax: 62/444-178,

Részletesebben

A 6. sorszámú Avionikus megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelményei 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

A 6. sorszámú Avionikus megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelményei 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK A 6. sorszámú Avionikus megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelményei 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 54 525 03 1.2. Szakképesítés megnevezése:

Részletesebben

Az átalakított szakképzési rendszer jellemzői, működése november 16. Palotás József szakmai főigazgató-helyettes NSZFH

Az átalakított szakképzési rendszer jellemzői, működése november 16. Palotás József szakmai főigazgató-helyettes NSZFH Az átalakított szakképzési rendszer jellemzői, működése 2016. november 16. Palotás József szakmai főigazgató-helyettes NSZFH I. Szervezeti átalakítás szervezeti működés finomhangolása II. Változó képzési

Részletesebben

20/1996. (III. 28.) IKM rendelet

20/1996. (III. 28.) IKM rendelet 20/1996. (III. 28.) IKM rendelet az ipari és kereskedelmi szakképesítések szakmai és vizsgakövetelményeiről szóló 18/1995. (VI. 6.) IKM rendelet módosításáról A szakképzésről szóló 1993. évi LXXVI. törvény

Részletesebben

Az Irinyi János Gimnázium, Szakközép- és Szakiskola szakképzése 2012/2013. tanév

Az Irinyi János Gimnázium, Szakközép- és Szakiskola szakképzése 2012/2013. tanév Az Irinyi János Gimnázium, Szakközép- és Szakiskola szakképzése 2012/2013. tanév Tisztelt Szülők! Kedves Tanulók! Iskolánk szakmai képzésének minél jobb megismerését segítjük tájékoztatónk megjelentetésével.

Részletesebben

MECHATRONIKAI MÉRNÖKI ALAPKÉPZÉSI SZAK. 2. Az alapképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szereplő megjelölése:

MECHATRONIKAI MÉRNÖKI ALAPKÉPZÉSI SZAK. 2. Az alapképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szereplő megjelölése: MECHATRONIKAI MÉRNÖKI ALAPKÉPZÉSI SZAK 1. Az alapképzési szak megnevezése: mechatronikai mérnöki 2. Az alapképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szereplő megjelölése:

Részletesebben

CNC-FORGÁCSOLÓ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

CNC-FORGÁCSOLÓ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK CNC-FORGÁCSOLÓ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1. A szakképesítés azonosító száma: 31 521 02 0000 00 00 2. A szakképesítés megnevezése: CNC-forgácsoló

Részletesebben

C. A SZAKKÉPZÉS PROGRAMJA

C. A SZAKKÉPZÉS PROGRAMJA C. A SZAKKÉPZÉS PROGRAMJA I. A KÉPZÉS PEDAGÓDIAI CÉLJA: Az általános műveltséget erősítő előképzettség, valamint a szakmacsoportos alapozó ismeretek megszerzése után a szakmai elméleti és gyakorlati ismeretek

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Gépi forgácsoló szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 34 521 03 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma: Tanulók adatai

Részletesebben

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Bolyai János Műszaki Szakközépiskolája és Kollégiuma www.bolyai-szakkozep.hu

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Bolyai János Műszaki Szakközépiskolája és Kollégiuma www.bolyai-szakkozep.hu A Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum ingyenes felnőttoktatást indít a 2015-2016-os tanév II. félévben, esti tagozaton az alábbi OKJ szakmákban: Elektronikai technikus (OKJ száma : 54 523 02) Műszaki

Részletesebben

A 2016/17. tanévben induló osztályok

A 2016/17. tanévben induló osztályok Pécsi SZC Angster József Szakképző Iskolája 7623 Pécs, Rét u. 41-43. Intézmény neve: Pécsi SzC Angster József Szakképző Iskolája Címe: 7623 Pécs, Rét u. 41-43. OM azonosító: 203049 Telefon: 72/517-880,

Részletesebben

A 34. sorszámú Hegesztő megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

A 34. sorszámú Hegesztő megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK A 34. sorszámú Hegesztő megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 34 521 06 1.2. Szakképesítés megnevezése:

Részletesebben

Pályaválasztási tájékoztatók

Pályaválasztási tájékoztatók OM azonosító: 031970 Intézmény címe: 2900 Komárom, Táncsics M. utca 73. Telefon/fax: 06/34/344-105; tel.: 06/34/540-313; 06/34/345-928 E-mail: alapyszaki@gmail.com Honlap: http://www.ipari-kom.sulinet.hu

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Mechatronikai technikus szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 54 523 04 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma: Tanulók

Részletesebben

Miskolci SZC felnőttoktatási kínálata 2016/2017. tanév Nappali munkarend

Miskolci SZC felnőttoktatási kínálata 2016/2017. tanév Nappali munkarend felnőttoktatási kínálata 2016/2017. tanév Nappali munkarend Képzést indító tagintézmény megnevezése Fazola Henrik Szakképző Iskolája www.fazolaszki.hu +36 46 530 438 Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó

Részletesebben

A (32/2011. (VIII. 25.) NGM 15/2008. (VIII. 13.) SZMM

A (32/2011. (VIII. 25.) NGM 15/2008. (VIII. 13.) SZMM Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről szóló 133/20. (IV. 22.) Korm. rendelet alapján. Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés,

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre i napló a 20 /20. tanévre Autógyártó szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 34 521 01 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma: Tanulók adatai és értékelése

Részletesebben

PEDAGÓGIAI PROGRAM ÓRATERVEK

PEDAGÓGIAI PROGRAM ÓRATERVEK PEDAGÓGIAI PROGRAM ÓRATERVEK ÚJPESTI KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ MŰSZAKI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA 2014. 1 Tartalomjegyzék ÓRATERVEK A 2013. SZEPTEMBER 1. UTÁN INDULT OSZTÁLYOKNAK...3 Villamosipar és elektronika

Részletesebben

INCZÉDY GYÖRGY KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM ALAPÍTÓ OKIRATA

INCZÉDY GYÖRGY KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM ALAPÍTÓ OKIRATA 51. sz. melléklet a 86/2011. (V.31..) számú határozathoz INCZÉDY GYÖRGY KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM ALAPÍTÓ OKIRATA A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 9. (4) bekezdése, az

Részletesebben

HISZK_Kalmár_PÁV_adatlap_2011

HISZK_Kalmár_PÁV_adatlap_2011 HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI INTEGRÁLT SZAKKÉPZŐ KÖZPONT SZAKISKOLA ÉS SZAKKÖZÉPISKOLA KALMÁR ZSIGMOND TAGINTÉZMÉNY OM azonosító száma:029678 Cím: 68 Hódmezővásárhely, Bajcsy-Zs. u. 7-9. Telefonszám 62-222-246 Fax

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 34 582 09 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 34 582 09 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának

Részletesebben

GÉPÉSZMÉRNÖKI ALAPKÉPZÉSI SZAK. 2. Az alapképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szereplő megjelölése:

GÉPÉSZMÉRNÖKI ALAPKÉPZÉSI SZAK. 2. Az alapképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szereplő megjelölése: GÉPÉSZMÉRNÖKI ALAPKÉPZÉSI SZAK 1. Az alapképzési szak megnevezése: gépészmérnöki 2. Az alapképzési szakon szerezhető végzettségi szint és a szakképzettség oklevélben szereplő megjelölése: végzettségi szint:

Részletesebben

Debreceni Vegyipari Szakközépiskola. szakmai ágazati alapozás, szakképzés. Kedves Érdeklődők!

Debreceni Vegyipari Szakközépiskola. szakmai ágazati alapozás, szakképzés. Kedves Érdeklődők! Debreceni Vegyipari Szakközépiskola szakmai ágazati alapozás, szakképzés Kedves Érdeklődők! Miért éppen a Vegyipari? Miért jó itt tanulni? Sokakban vetődnek fel ezek a kérdések a pályaválasztáskor. A válaszokhoz

Részletesebben

Pályaválasztási felelős: Dr. Papné Mátyus Zsuzsanna Az iskola OM azonosítója:

Pályaválasztási felelős: Dr. Papné Mátyus Zsuzsanna Az iskola OM azonosítója: Intézmény neve: József Attila Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium Címe: 3200 Gyöngyös, Kócsag u. 36-38. Tel./fax: 37/311-857, 37/311-673 Honlap: www.jozsefa-gy.sulinet.hu E-mail: jaszk@jozsefa-gy.sulinet.hu

Részletesebben

QALL Végzettséget mindenkinek! A kamara támogató szerepe gazdasági szempontból

QALL Végzettséget mindenkinek! A kamara támogató szerepe gazdasági szempontból QALL Végzettséget mindenkinek! A kamara támogató szerepe gazdasági szempontból Piacsek László Zoltán szakképzési tanácsadó Iparkamara A kamara feladatai, szerepe a szakképzésben 1. Gyakorlati képzőhelyek

Részletesebben

BERETTYÓÚJFALUI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM BOCSKAI ISTVÁN GIMNÁZIUMA, SZAKGIMNÁZIUMA, SZAKKÖZÉPISKOLÁJA ÉS KOLLÉGIUMA

BERETTYÓÚJFALUI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM BOCSKAI ISTVÁN GIMNÁZIUMA, SZAKGIMNÁZIUMA, SZAKKÖZÉPISKOLÁJA ÉS KOLLÉGIUMA BERETTYÓÚJFALUI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM BOCSKAI ISTVÁN GIMNÁZIUMA, SZAKGIMNÁZIUMA, SZAKKÖZÉPISKOLÁJA ÉS KOLLÉGIUMA OM azonosító: 203030 Iskolánk adatai: Település neve: Biharkeresztes Iskola neve: Berettyóújfalui

Részletesebben

Jó a kézügyességed? Szereted a divatos kiegészítőket? Kedveled a természetes alapanyagokat? Ha igen, válaszd a BŐRDÍSZMŰVES szakmát!

Jó a kézügyességed? Szereted a divatos kiegészítőket? Kedveled a természetes alapanyagokat? Ha igen, válaszd a BŐRDÍSZMŰVES szakmát! Jó a kézügyességed? Szereted a divatos kiegészítőket? Kedveled a természetes alapanyagokat? Ha igen, válaszd a BŐRDÍSZMŰVES szakmát! A szakma OKJ száma: 33 542 01 0000 00 00 Előírt iskolai előképzettség:

Részletesebben

GAZDASÁGI INFORMATIKUS

GAZDASÁGI INFORMATIKUS GAZDASÁGI INFORMATIKUS 7. szakmacsoport Informatikus szakképesítésének elágazása OKJ SZÁM: 54 481 04 0010 54 01 Számítógépet kezel, szoftvereket használ Munkaszervezéssel kapcsolatos tevékenységet végez

Részletesebben

Telefon: 88/ Telefon/fax: 88/ Internet cím:

Telefon: 88/ Telefon/fax: 88/ Internet cím: Telefon: 88/560-630 Telefon/fax: 88/560-730 e-mail: isk@ipariszakkozep.hu Internet cím: www.ipariszakkozep.hu Tanulmányi ösztöndíjak a hiányszakmákban Az ösztöndíj mértéke az első szakképzési évfolyam

Részletesebben

MOTOR- ÉS KERÉKPÁRSZERELŐ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI

MOTOR- ÉS KERÉKPÁRSZERELŐ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI MOTOR- ÉS KERÉKPÁRSZERELŐ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKEN SZEREPLŐ ADATOK 1. A szakképesítés azonosító száma: 33 525 01 2. A szakképesítés megnevezése: Motor-

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre CNC gépkezelő szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 35 521 01 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma: Tanulók adatai

Részletesebben

ELEKTROLAKATOS ÉS VILLAMOSSÁGI SZERELŐ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI

ELEKTROLAKATOS ÉS VILLAMOSSÁGI SZERELŐ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI ELEKTROLAKATOS ÉS VILLAMOSSÁGI SZERELŐ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKEN SZEREPLŐ ADATOK 1. A szakképesítés azonosító száma: 31 544 02 0000 00 00 2. A szakképesítés

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ LEVÉL. Tisztelt Érdeklődő! Kedves Álláskereső!

TÁJÉKOZTATÓ LEVÉL. Tisztelt Érdeklődő! Kedves Álláskereső! LEVÉL Tisztelt Érdeklődő! Kedves Álláskereső! A Lenti Városüzemeltető Nonprofit Kft és konzorciumi partnerei a Mesterségek Tere modellprogram keretében új lehetőséget biztosítanak álláskeresők számára

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Hegesztő szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 34 521 06 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma: Tanulók adatai és

Részletesebben

Az oktatási infrastruktúra I. SZAKKÉPZÉS 2014. 11. 25.

Az oktatási infrastruktúra I. SZAKKÉPZÉS 2014. 11. 25. Az oktatási infrastruktúra I. SZAKKÉPZÉS 2014. 11. 25. A leghátrányosabb kistérségek Magyarországon (forrás:térport) A bruttó hozzáadott érték nemzetgazdasági ágak szerinti aránya a magyar GDP-ben,

Részletesebben

A Miskolci Szakképzési Centrum felnőttképzési kínálata

A Miskolci Szakképzési Centrum felnőttképzési kínálata A Miskolci Szakképzési Centrum felnőttképzési kínálata Tisztelt Érdeklődő! A Miskolci Szakképzési Centrum felnőttképzési kínálata az iskolarendszeren kívüli, ún. tanfolyami képzéseit tartalmazza, amelyek

Részletesebben

TEMI MÓRICZ ZSIGMOND MŰVELŐDÉSI ÉS IFJÚSÁGI HÁZ ALAPÍTVÁNYA 4400 NYÍREGYHÁZA, SZABOLCS U. 10. Telefon:

TEMI MÓRICZ ZSIGMOND MŰVELŐDÉSI ÉS IFJÚSÁGI HÁZ ALAPÍTVÁNYA 4400 NYÍREGYHÁZA, SZABOLCS U. 10. Telefon: A TEMI MÓRICZ ZSIGMOND MŰVELŐDÉSI ÉS IFJÚSÁGI HÁZ engedéllyel rendelkező KÉPZÉSI PROGRAMJAI További információk kérhetők ügyfélszolgálatunkon Az ügyfélszolgálat elérhetőségei: 4400 Nyíregyháza, Rákóczi

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Épület- és szerkezetlakatos szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 34 582 03 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma:

Részletesebben

A 136. sorszámú Központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye

A 136. sorszámú Központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye A 136. sorszámú Központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma:

Részletesebben

Pápai Szakképzési Centrum ACSÁDY IGNÁC SZAKKÉPZŐ ISKOLÁJA

Pápai Szakképzési Centrum ACSÁDY IGNÁC SZAKKÉPZŐ ISKOLÁJA Több mint 130 éves nagy hagyományokra visszatekintő intézményünk jól felszerelt tanműhelyekben, mérő laborokban várja a tanulni kívánó érdeklődő tanulókat. Katonai alapismeretek tantárgy oktatása lévén

Részletesebben

Körzeti közösségi szakápoló OKJ 54 723 010001 54 07 klinikai gyakorlat követelményei

Körzeti közösségi szakápoló OKJ 54 723 010001 54 07 klinikai gyakorlat követelményei Név : Születési név: Születési hely: Születési dátum Anyja neve: Lakcím: Körzeti közösségi szakápoló OKJ 54 723 010001 54 07 klinikai gyakorlat követelményei Teljesítendő gyakorlatok: Óraszám: Szociális

Részletesebben

A minőségi szakképzés garanciái a Szolnoki Műszaki Szakközép- és Szakiskolában

A minőségi szakképzés garanciái a Szolnoki Műszaki Szakközép- és Szakiskolában A fiatalok foglalkoztatásának előmozdítása Közép-Kelet-Európában Projekt Szeminárium 2013. október 10. A minőségi szakképzés garanciái a Szolnoki Műszaki Szakközép- és Szakiskolában Előadó: Kiss Ferenc

Részletesebben

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Segítség a jó döntés meghozatalához A munka fontos része az életünknek: felnőtt életünk jelentős részét munkával töltjük, megélhetést biztosít, fontos része az önbecsülésünknek, társadalmi megítélésnek.

Részletesebben

Iskolai pályaválasztási tájékoztatók időpontjai: 2015. november 16. (hétfő) 15 óra 2015. december 14. (hétfő) 15 óra

Iskolai pályaválasztási tájékoztatók időpontjai: 2015. november 16. (hétfő) 15 óra 2015. december 14. (hétfő) 15 óra Veszprémi SZC Jendrassik Venesz Középiskolája és Szakiskolája 8200 Veszprém, Március 15. utca 5. OM azonosító: 203066 Telefon: 88/567-430; 88/426-866 Telefax: 88/567-431 E-mail: ig@vejsz.sulinet.hu Honlap:

Részletesebben

A Szent Gellért Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium felvételi tájékoztatója

A Szent Gellért Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium felvételi tájékoztatója A Szent Gellért Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium felvételi tájékoztatója Az iskola neve: Szent Gellért Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium Az iskola OM-azonosítója: 028300

Részletesebben

PÁLYAVÁLASZTÁS TISZTELT SZÜLŐK! TISZTELT PEDAGÓGUSOK!

PÁLYAVÁLASZTÁS TISZTELT SZÜLŐK! TISZTELT PEDAGÓGUSOK! PÁLYAVÁLASZTÁS 2016-2017. TISZTELT SZÜLŐK! TISZTELT PEDAGÓGUSOK! Gyermekeik, tanítványaik minél hatékonyabb pályaválasztását, az alábbi szervezetek támogatják, segítik, egymással együttműködésben: Tolna

Részletesebben

2 Kedves Diákok! Jelmagyarázat

2 Kedves Diákok! Jelmagyarázat 2 Kedves Diákok! Nagy lehetőség kapujában álltok: saját érzéseitekre, eddigi iskolai tapasztalataitokra alapozva bátran eldönthetitek, hogy a továbbiakban milyen irányban szeretnétek tanulni. Bár számotokra

Részletesebben

Ellenörző és elökészítő, beállító műveletek és funkció próba elsajátítása

Ellenörző és elökészítő, beállító műveletek és funkció próba elsajátítása II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

TREFORT ÁGOSTON SZAKKÉPZŐ ISKOLA

TREFORT ÁGOSTON SZAKKÉPZŐ ISKOLA TREFORT ÁGOSTON SZAKKÉPZŐ ISKOLA Sátoraljaújhely, Fejes István u. 14. SZAKMAI PROGRAMJA Moduláris képzés 2007. Szakmai program I. Képzési szerkezet a 2007-2008-as tanévtől, a moduláris képzés bevezetésének

Részletesebben

A 91. sorszámú Hegesztő megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

A 91. sorszámú Hegesztő megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK A 91. sorszámú Hegesztő megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 34 521 06 1.2. Szakképesítés megnevezése:

Részletesebben

0405 INFORMATIKA ÁGAZAT

0405 INFORMATIKA ÁGAZAT 0405 INFORMATIKA ÁGAZAT A képzés négy + egy éves A négy éves képzés keretében az informatika ágazat szakgimnáziumi kerettanterve szerint tanulhatsz és a 4. év végén érettségi és szakmai érettségi vizsgát

Részletesebben

Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium Kiskunfélegyházi PG Tagintézmény órahálói

Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium Kiskunfélegyházi PG Tagintézmény órahálói 1.7. melléklet Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium Kiskunfélegyházi PG Tagintézmény órahálói Magyar-német két tanítási nyelvű gépész ágazat (gépgyártástechnológiai technikus) a 2015/2016-os

Részletesebben

Professio Fémipari és Szakképzési Klaszter bemutatása. 2015. április 22.

Professio Fémipari és Szakképzési Klaszter bemutatása. 2015. április 22. Professio Fémipari és Szakképzési Klaszter bemutatása 2015. április 22. Mi hozott össze bennünket? azonos tevékenység mindnyájan forgácsolással foglalkoztunk azonos probléma a szakemberek elfogytak - utánpótlás

Részletesebben

SZAKKÉPZÉSI TANTERVI AJÁNLÁS

SZAKKÉPZÉSI TANTERVI AJÁNLÁS SZAKKÉPZÉSI TANTERVI AJÁNLÁS a 34 521 10 SZERSZÁMKÉSZÍTŐ SZAKKÉPESÍTÉSHEZ Kizárólag a 2012/2013. tanévben induló szakképzésekre vonatkozóan a szakképzésről szóló 2011. évi CLVII. törvény (a továbbiakban

Részletesebben

Az iskolarendszerű és felnőttképzés kapcsolata és egymásra épülése a Békéscsabai Központi Szakképző Iskola és Kollégiumban

Az iskolarendszerű és felnőttképzés kapcsolata és egymásra épülése a Békéscsabai Központi Szakképző Iskola és Kollégiumban Az iskolarendszerű és felnőttképzés kapcsolata és egymásra épülése a Békéscsabai Központi Szakképző Iskola és Kollégiumban Vlcskó Pál Békéscsabai Központi Szakképző Iskola és Kollégium szakmai főigazgató-helyettes

Részletesebben

A 6. sorszámú Asztalos megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 2.

A 6. sorszámú Asztalos megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 2. A 6. sorszámú Asztalos megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 34 543 02 1.2. Szakképesítés megnevezése:

Részletesebben

Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium Gépipari Szakközépiskolája

Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium Gépipari Szakközépiskolája Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium Gépipari Szakközépiskolája A történetünk 1950-ben alapították (Állami Vas-Fém-Gépipari Gimnázium) 1955-1991. Latinka Sándor Gépipari Technikum 1993-tól

Részletesebben

Tisztelt Szülők! Kedves nyolcadikos tanulók!

Tisztelt Szülők! Kedves nyolcadikos tanulók! Dunaújvárosi Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola 2401 Dunaújváros, Bercsényi u. 2. Telefon/fax: 06 25/412-247 OM azonosító: 030188 E-mail: szki@banki-duj.sulinet.hu Honlap: www.banki-duj.sulinet.hu

Részletesebben

Az sorszámú Autószerelő megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK.

Az sorszámú Autószerelő megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK. Az sorszámú Autószerelő megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 54 525 02 Autószerelő 1.4. Iskolarendszeren kívüli szakképzésben az óraszám:

Részletesebben

Mit kínálunk 2017/2018-ra?

Mit kínálunk 2017/2018-ra? Mit kínálunk 2017/2018-ra? Tervezett 9. osztályok száma: 53 db. Meghirdetett helyek száma: 1.517. 7 szakgimnázium: 20 ágazat 25 osztály 6 szakközépiskola: 10 szakmacsoport 20 osztály 1 szakiskola: 4 szakmacsoport

Részletesebben

A 107. sorszámú Vízügyi technikus megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

A 107. sorszámú Vízügyi technikus megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK A 107. sorszámú Vízügyi technikus megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 54 853 01 1.2. Szakképesítés

Részletesebben

Cséfalvay Ágnes. Pécs-Baranyai Kereskedelmi és

Cséfalvay Ágnes. Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Szakképzés és gazdaság Cséfalvay Ágnes Szakképzési é osztályvezető ő Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Az egyfőre jutó GDP az országos átlag %-ában Budapest: 230 % A reálgazdaság így a versenyképesség

Részletesebben

Az iskolánkban oktatott szakképesítések:

Az iskolánkban oktatott szakképesítések: Az iskolánkban oktatott szakképesítések: Szakközépiskolában érettségi után: Szoftverfejlesztő Szakiskolában 3 éves képzés keretében: Asztalos, Eladó, Hegesztő, Kőműves és hidegburkoló, Pincér, Szakács

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre i napló a 20 /20. tanévre Villanyszerelő szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 34 522 04 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma: Tanulók adatai és értékelése

Részletesebben

Fogazó Fűrészipari szerszámélező Köszörűs Marós Géplakatos Gépbeállító Szerkezetlakatos Lemezlakatos Szerszámkészítő Szikraforgácsoló

Fogazó Fűrészipari szerszámélező Köszörűs Marós Géplakatos Gépbeállító Szerkezetlakatos Lemezlakatos Szerszámkészítő Szikraforgácsoló GÉPÉSZET Gépgyártástechnológiai technikus Gépgyártósori gépkezelő, gépszerelő Finomgyártósori gépkezelő, gépszerelő Gépi felületkészítő és tisztító Gyártósori munkás Ipartermék-bontó Kézigépes megmunkáló

Részletesebben

TÁMOP-5.3.1.B-1-11/1-2012-0001. Akkr. szám.: AL 0008 Nyilv. sz.: 01-0790-04 Ügyletkód:...

TÁMOP-5.3.1.B-1-11/1-2012-0001. Akkr. szám.: AL 0008 Nyilv. sz.: 01-0790-04 Ügyletkód:... SZOCIÁLIS GONDOZÓ ÉS ÁPOLÓ A képzésbe jelentkező hallgatóinknak - akik a szociális ellátás, ápolás, idősgondozás területén szeretnének tevékenykedni kívánunk olyan szakmai ismereteket közvetíteni, melyek

Részletesebben

Készítette:Fürjes-Gáborné Csépányi Ágnes igazgató tanügyigazgatási-szakértő

Készítette:Fürjes-Gáborné Csépányi Ágnes igazgató tanügyigazgatási-szakértő A lelkesedés nagyon fontos a siker elérése érdekében, lelkesedni pedig csak olyan dolog iránt tud az ember, amit szeret is. Amikor hivatást választunk érdemes tehát figyelembe venni az érdeklődési területeinket,

Részletesebben

Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Középiskola és Kollégium _/_/031617. Gépgyártástechnológiai technikus szakképesítés. Vizsga.

Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Középiskola és Kollégium _/_/031617. Gépgyártástechnológiai technikus szakképesítés. Vizsga. 1 011006 011006/1gy nap nap nap 4. nap 5. nap 6. nap tevékenység 20105.17 20106.27 20106.28 20106.29 VIZSGAREND A vizsgaszervező által készített azon dokumentum, mely alkalmas a szakmai vizsga, a szakmai

Részletesebben

Baross Gábor Középiskola, Szakiskola és Kollégium

Baross Gábor Középiskola, Szakiskola és Kollégium Baross Gábor Középiskola, Szakiskola és Kollégium 031242 HELYI TANTERV AZ ELŐREHOZOTT, 3 ÉVES SZAKKÉPZÉSHEZ Gépészet..SZAKMACSOPORT Gépi forgácsoló..szakma OKJ SZÁMA: 31 521 09 1000 00 00 ÉRVÉNYES: 2012.

Részletesebben