FEKTETÉSI ÉS KARBANTARTÁSI ÚTMUTATÓ

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "FEKTETÉSI ÉS KARBANTARTÁSI ÚTMUTATÓ"

Átírás

1 PVC Elasztikus padlóburkolatok otthonok számára FEKTETÉSI ÉS KARBANTARTÁSI ÚTMUTATÓ FONTOS! Mindig gondosan kövesse a leírásokat és az utasításokat. A padlóburkolat kizárólag az otthonok belső terében történő felhasználásra készült. Ha a fektetés bármely részével kapcsolatosan kérdése lenne, forduljon a helyi Tarkett forgalmazójához. Egy adott helyiségben ugyanazon gyártási számmal rendelkező terméket használjon, és a tekercseket egymás utáni sorrendben fektesse le. A 2 m-es tekercseket biztonságos helyen, függőleges helyzetben, a 3 vagy 4 m-es tekercseket a padlóra fektetve tárolja. Fektetés előtt hagyja a padlóburkolatot legalább 24 órán át pihenni és akklimatizálódni. Az aljzat legyen sík, egyenes, tiszta, jelölésmentes (filctoll, marker stb.), ép, száraz, tömör, kemény, sima és ne legyen kitéve nedvességnek (páratartalom növekedésnek). Ellenőrizze a nedvszívó képességet. Kizárólag a Tarkett által ajánlott ragasztót használjon. Mindig tartsa be a ragasztó gyártójának utasításait. A munkát alapos takarítással kell befejezni, és ellenőrizni kell, hogy az újonnan lerakott padló ragasztómaradványoktól mentes. A folyamatos fejlesztés miatt fenntartjuk az adatok változtatásának jogát. SZERSZÁMOK ÉS ESZKÖZÖK Vágókés Mérőszalag Fémvonalzó Szélező Ceruza (soha ne használjon markert vagy filctollat) Védőkesztyű Simítóeszköz, lekerekített éllel (a levegő kinyomásához a padló alól) A fektetéstől függően: Fogazott spatula (ragasztáshoz) Akril ragasztó (ragasztáshoz) Kétoldalú ragasztószalag (félig vagy teljesen laza fektetéshez) Tarkett Tarkospray ragasztó használata esetén: nincs szükség spatulára vagy ragasztószalagra!

2 ÚJ ALJZATRA VALÓ FEKTETÉS Az aljzat legyen sík, egyenletes, tiszta, jelölésmentes (bármilyen filctoll, marker, golyóstoll, festék stb. elszíneződést okozhat), ép, száraz, tömör, kemény, sima, és ne legyen kitéve a nedvességnek. Ellenőrizze a nedvszívó képességet, és szükség esetén korrigálja alapozóval vagy aljzatkiegyenlítő anyaggal. MEGLÉVŐ PADLÓRA VALÓ FEKTETÉS Műanyag/linóleum burkolat - lehetséges fektetés: ragasztott, félig vagy teljesen lazán fektetett Az elasztikus padlóburkolatok közvetlenül fektethetők kompakt és kemény műanyag burkolatra, illetve linóleumra. A meglévő padlónak jó állapotúnak (felválás, repedés nélkül) és tisztának (zsír- és pormentesnek) kell lennie. Az elasztikus padlóburkolatok nagyon rugalmas burkolatokra történő fektetése nem javasolt (textil vagy hab hátoldal). Textil burkolat - nem Az elasztikus padlóburkolatok nem kompatibilisek a szőnyeg és más textil burkolatokkal. Ezeket a fektetés előtt el kell távolítani. Parketta és laminált padló (ragasztott és úsztatott) - lehetséges fektetés: lazán fektetett vagy ragasztott* Az elasztikus padlóburkolatok lazán fektethetők a ragasztott vagy úsztatott laminált padlóra / parkettára, ahol nincs illesztés, és a pallók nem lazák. Minden laza pallót rögzíteni kell. Az elasztikus padlóburkolatok csak akkor ragaszthatók (a meglévő fapadló lecsiszolása és felporszívózása után), ha nem rekedt alájuk nedvesség. * Ha fennáll a veszélye annak, hogy nedvesség rekedhet az aljzatban, a ragasztással történő fektetés nem javasolt. Csempézett padló - lehetséges fektetés: lazán fektetett** vagy ragasztott** ** A csempére való fektetésnél a padlólapok illesztése átüthet az elasztikus padlóburkolat felületén. Ezért az elasztikus padlóburkolatot nem javasolt csempére fektetni. Először aljzatkiegyenlítő anyag használatával biztosítani kell a padló vízszintességét és simaságát. Ha az illesztések nem láthatók, elfogadható a laza fektetés vagy a ragasztás. A zsírt és a port el kell távolítani. A FEKTESÉHEZ SZÜKSÉGES FELTÉTELEK Fontos, hogy a levágott tekercseket a fektetés előtt legalább 24 órán át minimum 15 C-os szobahőmérsékleten kell tárolni. Ezt a hőmérsékletet a fektetés során is fenn kell tartani. Az aljzat hőmérsékletének legalább 10 C-nak kell lennie. Az ajánlott relatív páratartalom a helyiségben 35-65%. A padlóburkolat egyes darabjait le kell vágni a szükséges méretre, néhány centi (max. 5 cm) ráhagyással. PADLÓFŰTÉS A padlófűtési rendszert még a padlóburkolat fektetése előtt be kell szerelni, és ellenőrizni kell, hogy megfelelően működik-e. A padlófűtést a padlóburkolat fektetése előtt 48 órával ki kell kapcsolni, és a fektetést követően legalább 48 órán át nem szabad visszakapcsolni. Amíg a padlófűtés-rendszer ki van kapcsolva, szükség esetén alternatív hőforrást kell használni annak érdekében, hogy a leburkolt terület megtartsa a C-os állandó hőmérsékletet.

3 Több napon át, fokozatosan növelje a hőmérsékletet, naponta csak néhány fokkal, amíg el nem éri a kívánt szobahőmérsékletet. A hőmérséklet soha nem haladhatja meg a padlóburkolat iparágban elfogadott maximális 27 C-ot a padlóburkolat hátoldalán (a ragasztás vonalánál). Padlófűtés esetén a padlóburkolatot tilos a már meglévő padlóra fektetni, ez azt jelenti, hogy a régi burkolatot fel kell szedni, és az aljzatot elő kell készíteni az új padlóburkoló fektetéséhez. FEKTETÉSI IRÁNY Tervezze meg a tekercs irányát a fektetési területre, ezzel gondoskodjon róla, hogy a csatlakozások ne essenek egybe ajtónyílásokkal, fő közlekedési útvonalakkal. Ha a szoba négyzet alakú, a tekercseket a beeső fénnyel párhuzamosan kell fektetni. A hosszú, keskeny helyiségekben (pl. folyosók) az a legjobb, ha a tekercseket a szoba hossza mentén kerülnek fektetésre.!fontos! Minden soron következő tekercset az előzővel ellentétes irányba kell fektetni, kivéve a fa mintázat esetében, amely azonos irányba fektetendő (mindig meg kell nézni a termékismertetőt). LAZA FEKTETÉS A félig és teljesen laza fektetésnél kétoldalas ragasztószalag használható a burkolat rögzítése érdekében, és a burkolás megkönnyítésére (a peremek körbevágása a széleknél). Ha a padló fektetése után szegélylécet is fel kíván szerelni, azon a szélen nem kötelező ragasztószalagot használni. Már meglévő szegélyléc esetén ragasztószalag használatát javasoljuk a kérdéses szélnél. Teljesen laza fektetés csak a nagyon kis forgalmú területeken (nincs bútor mozgatás, nincs gördülő terhelés) és csak akkor alkalmazható, ha nem áll fenn a veszélye annak, hogy a meglévő padló vagy az aljzat és a lefektetett padlóburkolat hátoldala elcsúszik egymáson. Legfeljebb 25m² alapterületű helyiségben, egyetlen tekercs (4 m-es termék) használata és nagyon kis forgalom esetén: > Ha a teljesen laza fektetés lehetséges, fektesse le a PVC padlót (a tekercseket a kívánt méretre kell vágni, és hagyni kell pár cm ráhagyást) az előkészített aljzatra, és a simítóeszközzel középről a szélek felé haladva ki kell szorítani az összes levegőt. A falaknál a késsel vagy a szélezővel vágja le a fölösleges részt. A vágások elfedése céljából mindenhol szereljen fel szegélyléceket. > Ha már vannak szegélylécek: a szegélylécek mentén végig tegyen le kétoldalú ragasztót, majd fektesse le a PVC padlót az előkészített aljzatra. Hajtsa fel a tekercs mind a négy oldalát, távolítsa el a ragasztószalag védőpapírját, minden oldalon hajtsa vissza a tekercset, és a simítóeszközzel egyik oldalról a másik felé haladva, kisimítva az összes levegőt, ragassza le a tekercset. A falaknál a késsel vagy a szélezővel vágja le a fölösleges részt.

4 2 vagy több tekercs használata és nagyon kis forgalom esetén egy helyiségben: > Félig laza fektetés, kétoldalú ragasztószalaggal az illesztéseknél. Jelölje meg a helyiségben a referenciapontokat, ahol a 2 tekercs egymáshoz illeszkedik. Fektesse le a tekercseket egymást átfedve, hogy egyszerre vághassa le a szélüket. A tekercsek levágása során kövesse a referenciavonalat.

5 Hajtsa fel a tekercseket, és helyezze a vonalra a ragasztószalagot. Távolítsa el a védőpapírt, hajtsa vissza, és ragassza le a 2 tekercset. A simítóeszközzel középről a szélek felé haladva simítsa ki az összes fölösleges levegőt. A falaknál a késsel vagy a szélezővel vágja le a fölösleges részt. A vágások elfedése céljából mindenhol szerelje fel a szegélyléceket. Ha már vannak szegélylécek: első lépésként a szegélylécek mentén végig tegyen le kétoldalú ragasztószalagot, távolítsa el a védőpapírt, és az illesztések lezárása után ragassza le a padlót.

6 25m²-nél nagyobb alapterületű helyiségben, 2 vagy több tekercs használata és közepes forgalom esetén: > Félig laza fektetés, kétoldalú ragasztószalaggal a széleknél és az illesztések alatt. Jelölje meg a helyiségben a referenciapontokat, ahol a 2 tekercs egymáshoz illeszkedik. Tegye le a ragasztószalagot végig a szélek körül (ne távolítsa el a védőpapírt). Fektesse le a tekercseket egymást átfedve, hogy egyszerre vághassa le a szélüket. Ügyeljen az irányra!

7 A tekercsek levágásánál kövesse a referenciavonalat. Hajtsa fel a tekercseket, és helyezze a vonalra a ragasztószalagot. Távolítsa el a védőpapírt, hajtsa vissza, és ragassza le a 2 tekercset. Távolítsa el a fölösleges részt.

8 A szakember tanácsa: Szükség esetén az illesztések hideghegesztéssel is lezárhatók (lásd a mellékelt útmutatót) Hajtsa fel a tekercs mind a négy oldalát, távolítsa el a ragasztószalag védőpapírját, minden oldalon hajtsa vissza a tekercset, és a simítóeszközzel egyik oldalról a másik felé haladva, kisimítva az összes fölösleges levegőt, ragassza le a padlóburkolót. A falaknál a késsel vagy a szélezővel vágja le a fölösleges részt.

9 RAGASZTÁSI ÚTMUTATÓ Jelentős forgalom esetén a padlóburkolat fogazott spatulával felvitt akril ragasztóoldat vagy Tarkospray segítségével ragasztható le (lásd a mellékelt útmutatót). > Jelölje meg a helyiségben a referenciapontokat, ahol a 2 tekercs egymáshoz illeszkedik. > Fektesse le a tekercseket egymást átfedve, hogy egyszerre vághassa le a szélüket. Ennél a lépésnél a padlóburkolatnak simának kell lennie (az illesztéseknél nem lehet hullámos). > A tekercsek levágásánál kövesse a referenciavonalat. Félig hajtsa fel a tekercseket, és vigye fel az akril ragasztót. Várja meg, amíg a ragasztó ragadóssá válik (ügyeljen a várakozási időre, kövesse a gyártó utasításait). > A referenciavonal mentén hajtsa vissza a tekercseket a ragasztóra, és a simítóeszközzel középről a szélek felé haladva simítsa ki az összes fölösleges levegőt. Ugyanígy járjon el a tekercs másik felénél is. A falaknál a késsel vagy a szélezővel vágja le a fölösleges részt. > A ragasztással történő fektetésre vonatkozóan az adott fektetési útmutató szolgál további információkkal. Ez az útmutató akkor is érvényes, ha csak 1 tekercset kell fektetni.

10 A FEKTETÉS UTÁN!FONTOS! Várjon órát a padló használatba vétele, illetve a bútorok mozgatása előtt (mindig tartsa be a ragasztó gyártójának utasításait). Laza fektetés és Tarkospray használatával történő fektetés esetén az új padlón kizárólag a teljes fektetés befejezése után szabad járni. Ha a fektetést követően építési munkálatokat végeznek, a padlót kartonnal vagy furnérlemezzel kell védeni. Maszkolószalagot nem szabad közvetlenül a padlóra ragasztani. A BURKOLÁSI HELYSZÍN BEFEJEZŐ TAKARÍTÁSA Az új padló használatba vétele előtt mindig javasolt alapos takarítást végezni. A ragasztóanyag maradékot denaturált szesszel és egy tiszta ruhával kell eltávolítani. Enyhén szennyezett padlók: porszívózza, seperje fel vagy nedves moppal törölje át a felületet, a szennyeződések és az építkezésből származó por eltávolítása érdekében. Kisebb forgalmú intézményekben való használat: a kombinált gépek nagyon hatékonyak a nagy területeken (kombinált súroló-szárítógép hengeres kefékkel biztonsági burkolathoz). KEZELÉS ÉS KARBANTARTÁS - Tisztítsa rendszeresen a padlóburkolatot, mert a rendszeres tisztítás költségkímélőbb és higiénikusabb, mint az alkalmanként végzett nagytakarítás. > Mindig pontosan tartsa be az adagolásra vonatkozó utasításokat! > A padlóra került zsírt vagy olajat törölje fel azonnal, mert károsíthatják a felületet. > A foltokat azonnal kezelni kell; súrolókoronggal és semleges tisztítószerrel távolítsa el, a folt szélétől a közepe felé haladva. Végül tiszta vízzel öblítse le és törölje át. > Az oldószerek és súrolószerek károsítják az elasztikus burkolatokat. > A székek és asztalok lábait lássa el jó minőségű padlóvédővel (filc vagy műanyag). > Ne felejtse, hogy a világosabb színű burkolatok gyakoribb takarítást igényelnek > Használjon lábtörlőt > Napi és rendszeres takarítás: Száraz moppal vagy porszívóval takarítsa fel a padlót a por és a száraz szennyeződések eltávolítása céljából. A szennyeződések eltávolításához szükség esetén használjon nedves moppot és hígított, semleges tisztítószert.

HASZNÁLAT. FEKTETÉSI HİMÉRSÉKLET Az ideális fektetési hımérséklet 20 C. A hımérséklet soha ne legyen 15 C fok alatt vagy 28 C fok fölött.

HASZNÁLAT. FEKTETÉSI HİMÉRSÉKLET Az ideális fektetési hımérséklet 20 C. A hımérséklet soha ne legyen 15 C fok alatt vagy 28 C fok fölött. Fektetési utasítások HASZNÁLAT FELHASZNÁLÁS A Starfloor Click kizárólag lakossági, beltéri felhasználásra készült. * *kövesse a konkrét fektetési utasításokat AKKLIMATIZÁLÓDÁS Tárolja a dobozokat a fektetés

Részletesebben

Classen Neo 2.0 és SONO vízálló laminált padló

Classen Neo 2.0 és SONO vízálló laminált padló Classen Neo 2.0 és SONO vízálló laminált padló Normál panelformátumú vízálló burkolat, nem szinkronnyomott felülettel, körbefózolva, AC5-ös kopásállósággal Cikkszám Név Panelméret Fóz m2/köteg köteg/raklap

Részletesebben

Hasonlóképp fontos, a bútorok éles széleit egy műanyag védővel ellátni, hogy ne okozzanak kárt a padlóban.

Hasonlóképp fontos, a bútorok éles széleit egy műanyag védővel ellátni, hogy ne okozzanak kárt a padlóban. TISZTÍTÁS ÉS ÁPOLÁS Nem csak a helyes használatról, hanem a megfelelő tisztításról és karbantartásról tájékozathatjuk önt, a lehető leghosszabb élettartam eléréséhez. Az egész FITNICE kollekcióra garanciát

Részletesebben

UTASÍTÁSOK AZ UNICLIC BURKOLÓANYAG LERAKÁSÁHOZ

UTASÍTÁSOK AZ UNICLIC BURKOLÓANYAG LERAKÁSÁHOZ UTASÍTÁSOK AZ UNICLIC BURKOLÓANYAG LERAKÁSÁHOZ 1) ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK Az UNICLIC olyan forradalmian új rendszer, amellyel ragasztó nélkül végezhető a laminált padlóburkolók lerakása. A padlólapok összeillesztéséhez

Részletesebben

Rugalmas és textil padlóburkolatok fektetése repedezett esztrichekre, ahol a repedések az elmozdulás-veszélye miatt nem javíthatók.

Rugalmas és textil padlóburkolatok fektetése repedezett esztrichekre, ahol a repedések az elmozdulás-veszélye miatt nem javíthatók. Mapelay Üvegszál erősítésű párazáró és szigetelő PVC-szövet rugalmas és textilburkolatok beltéri fektetésére repedezett, különösen szennyezett, nyirkos vagy felszivárgó nedvességnek kitett aljzatokra ALKALMAZÁSI

Részletesebben

PATTEX ÖTLET- TÁR. 16 ötlet otthona szépítéséhez MINŐSÉG

PATTEX ÖTLET- TÁR. 16 ötlet otthona szépítéséhez MINŐSÉG PATTEX - TÁR 16 ötlet otthona szépítéséhez MINŐSÉG 1. A fal átalakítása még sosem volt ilyen egyszerû: tiszta, gyors és könnyû munka! Vigye fel a ragasztót a tartópanelekre. 1mp Rögzítse a falra. Nyomja

Részletesebben

Omnisports Training - Speed & Compact

Omnisports Training - Speed & Compact Omnisports Training - MEGJEGYZÉS Ennek a 3 terméknek a Lumaflex aljzattól eltérő más tartóra történő felragasztása nem tesz eleget az EN 14 904 szabvány követelményeinek, és ebből következően az nem tekinthető

Részletesebben

Wallgard 1,3 FELRAKÁSI ÚTMUTATÓ ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK. 2015. október

Wallgard 1,3 FELRAKÁSI ÚTMUTATÓ ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK. 2015. október FELRAKÁSI ÚTMUTATÓ Wallgard 1,3 2015. október ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK Sima, száraz, tiszta és hibátlan beton-, gipsz-, préseltlemez, rétegelt lemez és farostlemez falra rakható fel. A lemez anyagát szilárdan

Részletesebben

H2O kád beépítési és karbantartási útmutató

H2O kád beépítési és karbantartási útmutató H2O kád beépítési és karbantartási útmutató Köszönjük vásárlását és bizalmát termékünk iránt. Reméljük, sok éven át nagy megelégedettséggel tudja majd használni termékünket. Általános tudnivalók: - Beépítés

Részletesebben

Tapéta felrakási útmutató

Tapéta felrakási útmutató Tapéta felrakási útmutató Útmutató a sua1xx - sua4xx jelzésű termékekhez. SZÁLLÍTMÁNY ÁTVÉTELE Felhelyezés előtt győződjön meg róla, hogy az átvett szállítmány minden darabja ugyanazzal a tételszámmal

Részletesebben

nem vinil és nem is szônyeg, ez

nem vinil és nem is szônyeg, ez nem vinil és nem is szônyeg, ez A tartós, praktikus és vonzó padlóburkolat. Ha szônyegpadló, linóleum, vagy PVC alkalmazásán gondolkodik, van egy új, több elônyt nyújtó lehetôség. Ahol a hosszú élettartam,

Részletesebben

Mire van szükség? Kés Mini fûrész Mérôszalag TAKARÉKOSKODJUNK A FÛTÉSSEL SPÓROLJUNK A PÉNZZEL TIPPEK ÉS ÖTLETEK. www.praktiker.hu

Mire van szükség? Kés Mini fûrész Mérôszalag TAKARÉKOSKODJUNK A FÛTÉSSEL SPÓROLJUNK A PÉNZZEL TIPPEK ÉS ÖTLETEK. www.praktiker.hu Mire van szükség? Kés Mini fûrész Mérôszalag TAKARÉKOSKODJUNK A FÛTÉSSEL SPÓROLJUNK A PÉNZZEL TIPPEK ÉS ÖTLETEK www.praktiker.hu Tipp_fuzet_insulation_2_insulation_2 2010.10.06. 11:57 Page 1 TIPPEK ÉS

Részletesebben

Mire van szükség? Védôkesztyû TAKARÉKOSKODJUNK A FÛTÉSSEL SPÓROLJUNK A PÉNZZEL TIPPEK ÉS ÖTLETEK. www.praktiker.hu

Mire van szükség? Védôkesztyû TAKARÉKOSKODJUNK A FÛTÉSSEL SPÓROLJUNK A PÉNZZEL TIPPEK ÉS ÖTLETEK. www.praktiker.hu Mire van szükség? Habszóró Tömítôpisztoly Kés Védôkesztyû TAKARÉKOSKODJUNK A FÛTÉSSEL SPÓROLJUNK A PÉNZZEL TIPPEK ÉS ÖTLETEK www.praktiker.hu TIPPEK ÉS ÖTLETEK Tömítés Lyukak és repedések tömítése Hézagok

Részletesebben

Vigyázat! Ez egy kényes falburkolat. Soha ne hagyja, hogy ragasztó vagy víz kerüljön a tapéta frontoldalára!

Vigyázat! Ez egy kényes falburkolat. Soha ne hagyja, hogy ragasztó vagy víz kerüljön a tapéta frontoldalára! KAMI-ITO - KAM101 Tapéta felrakási útmutató A Vigyázat! Ez egy kényes falburkolat. Soha ne hagyja, hogy ragasztó vagy víz kerüljön a tapéta frontoldalára! Tapéta felrakási útmutató G SZÁLLÍTMÁNY ÁTVÉTELE

Részletesebben

WALLART 3D FALPANEL FELRAKÁSI ÚTMUTATÓJA. Kérjük, olvassa el figyelmesen az utasításokat a termék használata előtt!

WALLART 3D FALPANEL FELRAKÁSI ÚTMUTATÓJA. Kérjük, olvassa el figyelmesen az utasításokat a termék használata előtt! WALLART 3D FALPANEL FELRAKÁSI ÚTMUTATÓJA Kérjük, olvassa el figyelmesen az utasításokat a termék használata előtt! 1. lépés: Szükséges anyagok és eszközök - nedves rongy és víz - tapétavágó kés -350-es

Részletesebben

Parkett. arketta a és laminált padló lerakása. Előkészületek

Parkett. arketta a és laminált padló lerakása. Előkészületek Parkett arketta a és laminált padló lerakása Képek Leírás Előkészületek A parketta és a laminált padlólapok legalább 48 órát igényelnek ahhoz, hogy akklimatizálódni tudjanak, mielőtt burkolná velük a padlót.

Részletesebben

Kétkomponensű, alacsony viszkozitású, oldószer és vízmentes poliuretán ragasztó PVC és gumi padlóburkolatok bel- és kültéri ragasztásához

Kétkomponensű, alacsony viszkozitású, oldószer és vízmentes poliuretán ragasztó PVC és gumi padlóburkolatok bel- és kültéri ragasztásához [Mapei logó] Adesilex UP71 Kétkomponensű, alacsony viszkozitású, oldószer és vízmentes poliuretán ragasztó PVC és gumi padlóburkolatok bel- és kültéri ragasztásához ALKALMAZÁSI TERÜLET Az Adesilex UP71

Részletesebben

Padlóburkolatok fektetése

Padlóburkolatok fektetése Padlóburkolatok fektetése Hajópadló: Rögzítés: (rejtett) szögezés A falak mentén 10-15 mm hézag - szegélyléc vagy lábazati deszka Hossztoldás: tompa illesztéssel a párnafákon vagy gerendákon (A szomszédos

Részletesebben

TIPPEK ÉS TANÁCSOK Fontos tudnivalók a parkettázásról

TIPPEK ÉS TANÁCSOK Fontos tudnivalók a parkettázásról TIPPEK ÉS TANÁCSOK Fontos tudnivalók a parkettázásról PALMA PARKETTA CSALÁD A parketta és a laminált padló hazánkban is nagy népszerûségnek örvendenek, hiszen higiénikusak, könnyen ápolhatók és rendkívül

Részletesebben

Omnisports REFERENCE & EXCEL

Omnisports REFERENCE & EXCEL MEGJEGYZÉS Annak érdekében, hogy az ügyfél számára biztosítani lehessen a termék legmegfelelőbb használatát, gondosan követni kell ezt a fektetési útmutatót, így garantálható a megfelelőség, és biztosítható

Részletesebben

PROMASEAL -A tűzvédelmi akrilát Alkalmazástechnikai útmutató

PROMASEAL -A tűzvédelmi akrilát Alkalmazástechnikai útmutató Lineáris hézagok tűzgátló lezárása/átvezetések tűzgátló lezárása PROMASEAL -A Tűzvédelmi akrilát A PROMASEAL -A akrilát alapú, egykomponensű tűzvédelmi tömítőanyag. A termék kiváló tulajdonságainak köszönhetően

Részletesebben

Burkolat cseréje bontás nélkül Magic Floor modul PVC lapok alkalmazásával

Burkolat cseréje bontás nélkül Magic Floor modul PVC lapok alkalmazásával Burkolat cseréje bontás nélkül Magic Floor modul PVC lapok alkalmazásával +36309663268 Ha már nem szeretik a lakásban a járólapot, ha a járólap felülete megkopott, sokszor gyors és hatékony megoldást jelent

Részletesebben

Nagyon alacsony illékony szervesanyag kibocsátású (VOC), vizes diszperziós ragasztó kifejezetten linóleum padlóburkolatok fektetéséhez kifejlesztve

Nagyon alacsony illékony szervesanyag kibocsátású (VOC), vizes diszperziós ragasztó kifejezetten linóleum padlóburkolatok fektetéséhez kifejlesztve Ultrabond Eco 540 Nagyon alacsony illékony szervesanyag kibocsátású (VOC), vizes diszperziós ragasztó kifejezetten linóleum padlóburkolatok fektetéséhez kifejlesztve ALKALMAZÁSI TERÜLET Az Ultrabond Eco

Részletesebben

TELEPÍTÉS ELŐTTI ÚTMUTATÓ CALEO PADLÓ-, FAL- ÉS MENNYEZETFŰTÉSI RENDSZEREKHEZ

TELEPÍTÉS ELŐTTI ÚTMUTATÓ CALEO PADLÓ-, FAL- ÉS MENNYEZETFŰTÉSI RENDSZEREKHEZ 1. TELEPÍTÉS ELŐTTI ÚTMUTATÓ CALEO PADLÓ-, FAL- ÉS MENNYEZETFŰTÉSI RENDSZEREKHEZ Kérjük válassza ki az Önnél kivitelezésre kerülő fűtésrendszer(ek) típusát és figyelmesen olvassa el az arra vonatkozó részt

Részletesebben

Jellemző alkalmazások Az Ultrabond Eco 380 a következő anyagok ragasztására használatos beltéri padlókon: homogén és kompozit vinilburkolatok;

Jellemző alkalmazások Az Ultrabond Eco 380 a következő anyagok ragasztására használatos beltéri padlókon: homogén és kompozit vinilburkolatok; Ultrabond Eco 380 Nagyon alacsony illékony szervesanyag kibocsátású (VOC), nyújtott nyitott idejű, nagyon erős kezdeti tapadószilárdságú diszperziós ragasztó PVC padlóburkolatokhoz ALKALMAZÁSI TERÜLET

Részletesebben

Nagyon alacsony illékony szervesanyag kibocsátású (VOC), vizes diszperziós ragasztó textil padló- és falburkolatokhoz és linóleum padlóburkolatokhoz

Nagyon alacsony illékony szervesanyag kibocsátású (VOC), vizes diszperziós ragasztó textil padló- és falburkolatokhoz és linóleum padlóburkolatokhoz Aquacol T Nagyon alacsony illékony szervesanyag kibocsátású (VOC), vizes diszperziós ragasztó textil padló- és falburkolatokhoz és linóleum padlóburkolatokhoz ALKALMAZÁSI TERÜLET Hurkolt vagy szőtt szőnyegek,

Részletesebben

33 582 03 1000 00 00 Burkoló Burkoló 33 582 03 0100 31 02 Melegburkoló és parkettás Burkoló

33 582 03 1000 00 00 Burkoló Burkoló 33 582 03 0100 31 02 Melegburkoló és parkettás Burkoló Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről szóló 133/20. (IV. 22.) Korm. rendelet alapján. Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés,

Részletesebben

ALKALMAZÁSI TERÜLET Lábazatok, lépcsőszegélyek és egyéb képlékenyített PVC profilok ragasztása.

ALKALMAZÁSI TERÜLET Lábazatok, lépcsőszegélyek és egyéb képlékenyített PVC profilok ragasztása. Adesilex VZ Oldószeres, polikloroprén kontaktragasztó ALKALMAZÁSI TERÜLET Lábazatok, lépcsőszegélyek és egyéb képlékenyített PVC profilok ragasztása. Íves és függőleges felületekre történő azonnali tapadást

Részletesebben

Műfüves ProPlay ütéscsillapító rendszer kézi lerakása

Műfüves ProPlay ütéscsillapító rendszer kézi lerakása Műfüves ProPlay ütéscsillapító rendszer kézi lerakása Komplett lerakási videó filmet megtekinthetik weboldalunkon játszóterek menüpontban. A termék: A műfüves ütéscsillapító felület három fő anyagból áll

Részletesebben

ULTRABOND ECO 375. ALKALMAZÁSI TERÜLET Vinilpadló beltéri ragasztására.

ULTRABOND ECO 375. ALKALMAZÁSI TERÜLET Vinilpadló beltéri ragasztására. ULTRABOND ECO 375 Nagyon alacsony illékony szervesanyag (VOC) kibobátású, gyors és erős kezdeti tapadással, hosszú nyitott idővel rendelkező vizes diszperziós ragasztó vinilpadlókhoz ALKALMAZÁSI TERÜLET

Részletesebben

Ultrahangos párásító

Ultrahangos párásító Ultrahangos párásító 100318 1003183 Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati utasítást.

Részletesebben

ASZTALI - TÁROLÓ WINKLER - Nr. 100521

ASZTALI - TÁROLÓ WINKLER - Nr. 100521 ASZTALI - TÁROLÓ WINKLER - Nr. 100521 Anyaglista: 2 Nyárfafurnérlap 200 x 200 x 6 mm (A) 2 Nyárfafurnérlap 195 x 55 x 8 mm (B) 3 Műanyag doboz kb. 50 x 50 x 40 mm Megjegyzés az oktatónak: Pontosan ügyeljünk

Részletesebben

Fürdőszobai falióra hőmérővel

Fürdőszobai falióra hőmérővel Fürdőszobai falióra hőmérővel 11 10 9 8 7 12 1 2 3 4 5 6 hu Használati útmutató és tudnivalók a tapadókorongokhoz Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 98114FV01X00IX 2018-07 Mi, tapadókorongok, zseniális találmányok

Részletesebben

Tradíció és elegancia. Szalagparketta

Tradíció és elegancia. Szalagparketta Tradíció és elegancia Szalagparketta hétrétegű Rangifer lakkozás kemény fa fedőréteg fenyő középréteg fenyő furnér aljréteg Miért válasszon Jive parkettát? ss ss ss ss ss Mert a valódi fát egyedi megjelenésűvé

Részletesebben

BAT BAT

BAT BAT HU BAT - 460.1 BAT - 470.1 1. ábra 2. ábra 40 45 Ø50 Ø50 Ø33,5 Ø33,5 max. 40 max. 40 SZERELÉSI, HASZNÁLATI ÉS KARBANTARTÁSI ÚTMUTATÓ Telepítés és használat előtt Figyelem! A forgácsolás, hegesztés és kenderezés

Részletesebben

Lépéshang-szigetelõ lemezek a legigényesebbeknek

Lépéshang-szigetelõ lemezek a legigényesebbeknek Lépéshang-szigetelõ lemezek a legigényesebbeknek A halk padlókért optisound - a halk padlókért Gyakran zavarónak és kellemetlennek találjuk a kemény padlóburkolatú helyiségek bejárásakor fellépõ hangot.

Részletesebben

TECHNIKAI ADATLAP 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA:

TECHNIKAI ADATLAP 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: lakk Elkészítés időpontja: 2012.02.05. 1 / 4. oldal TECHNIKAI ADATLAP 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: 1.1. Termék azonosító: Termékszám: JK 246 221 00 PN 112 474 06 Korrózió

Részletesebben

Fürdőszobai falióra hőmérővel

Fürdőszobai falióra hőmérővel Fürdőszobai falióra hőmérővel Használati útmutató és tudnivalók a tapadókorongok használatához Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 93302FV01X00VIII 2017-09 Biztonsági előírások Figyelmesen olvassa el a biztonsági

Részletesebben

HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék

HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék HU HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék - olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak. esetleges károkért. elszívó közötti biztonsági távolság minimum 650

Részletesebben

TYTAN PROFESSIONAL Power Flex

TYTAN PROFESSIONAL Power Flex TYTAN PROFESSIONAL Power Flex A Power Flex Kiváló minőségű termék építőipari anyagok tartós tömítéséhez és ragasztásához, be- és kültéri használatra egyaránt. A ragasztót kiváló az építőiparban előforduló

Részletesebben

Beépítési útmutató Beépíthető hűtőfagyasztószekrények

Beépítési útmutató Beépíthető hűtőfagyasztószekrények Beépíthető hűtőfagyasztószekrények Ez a a hűtő-fagyasztószekrények bútorzatba való beépítésére vonatkozik és a szakemberek számára készült. A készülék beépítését az itt leírtak és a szerelési munkákra

Részletesebben

Menjen biztosra! Saint-Gobain Weber Terranova Építôanyagipari Kft.

Menjen biztosra! Saint-Gobain Weber Terranova Építôanyagipari Kft. Saint-Gobain Weber Terranova Építôanyagipari Kft. 2085 Pilisvörösvár, Bécsi út külterület (Pf. 46.) 26-567-600 26-567-601 e-mail: headoffice@weber-terranova.hu www.weber-terranova.hu Menjen biztosra! Színes

Részletesebben

Általános ipari ragasztók

Általános ipari ragasztók 3M ragasztó üzletág Általános ipari ragasztók és ragasztószalagok Textilhordozós ragasztószalagok Scotch 2902 textilhordozós ragasztószalag (duct tape) Általános textil ragasztószalag, ami olyan alkalmazásokhoz

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ FIGYELMEZTETÉS FIGYELEM: Olvassa el figyelmesen ezt a használati útmutató, mely fontos előírásokat tartalmaz a biztonságos használatra és a készülék karbantartására

Részletesebben

Vizes bázisú alapozó és nedvesség szabályozó, problémás alapfelületekre, SikaBond anyagokkal ragasztott melegburkolatokhoz

Vizes bázisú alapozó és nedvesség szabályozó, problémás alapfelületekre, SikaBond anyagokkal ragasztott melegburkolatokhoz Termék Adatlap Kiadás dátuma: 2011/09/28 Termékazonosító szám: 02 08 01 02 007 0 000016 Sika Primer MR Fast Sika Primer MR Fast Vizes bázisú alapozó és nedvesség szabályozó, problémás alapfelületekre,

Részletesebben

Szűrő berendezések. Használati útmutató. mágneses vízszűrők HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FL1-03-01274 - WE FL1-03-01688 CP1-03-00022 - WE FL1-03-01690

Szűrő berendezések. Használati útmutató. mágneses vízszűrők HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FL1-03-01274 - WE FL1-03-01688 CP1-03-00022 - WE FL1-03-01690 Szűrő berendezések HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Használati útmutató 2014 mágneses vízszűrők MC22001 MC22002 FL1-03-01274 - WE FL1-03-01689 CP1-03-00022 - WE FL1-03-01688 FL1-03-01690 Mágneses szűrők 1. HASZNÁLATI

Részletesebben

WPC Ecotech kerítés telepítési és karbantartási útmutató

WPC Ecotech kerítés telepítési és karbantartási útmutató WPC Ecotech kerítés telepítési és karbantartási útmutató Kedves Vásárlónk! Útmutatónk segítségével elvégzett helyes telepítés elősegíti, hogy WPC kerítését és annak előnyét (például a fáénál várható hosszabb

Részletesebben

Grabo FORTIS. Fektetési és tisztítási útmutató

Grabo FORTIS. Fektetési és tisztítási útmutató Grabo FORTIS Fektetési és tisztítási útmutató 1. Fektetés előtti tárolás és ellenőrzés A Grabo FORTIS irány független homogén padlók tekercses kiszerelésűek. A tekercseket beépítésig függőlegesen állítva,

Részletesebben

Ultrabond Eco V4 Conductive

Ultrabond Eco V4 Conductive Ultrabond Eco V4 Conductive Világosszürke, nagyon alacsony illékony szervesanyag (VOC) kibocsátású diszperziós ragasztó vezetőképes padlóburkolatokhoz ALKALMAZÁSI TERÜLET Vezetőképes vinil, gumi és textil

Részletesebben

Telepítési útmutató HCM100 központi vezérlő egység

Telepítési útmutató HCM100 központi vezérlő egység eco Kommen gehen urlaub party Telepítési útmutató HCM100 központi vezérlő egység TARTALOMJEGYZÉK Honeywell Tartalomjegyzék...1 Áttekintés...2 A Hometronic rendszer...2 Telepítési lépések...2 A központi

Részletesebben

Kozmetikai tükör Használati útmutató

Kozmetikai tükör Használati útmutató Kozmetikai tükör Használati útmutató HU A termék első használatba vétele előtt olvassa el a használati útmutatót, akkor is, ha hasonló termék használatát már ismeri. A kozmetikai tükröt csak a használati

Részletesebben

REG Közvetlen burkolat alá telepíthet padlóf tési rendszer

REG Közvetlen burkolat alá telepíthet padlóf tési rendszer CALEO PADLÓ-, FAL- ÉS MENNYEZETF TÉSű RENDSZEREK 1. KÉRJÜK, VÁLASSZA KI AZ ÖNNÉL KIVITELEZÉSRE KERÜL F TÉSRENDSZER(EK) TÍPUSÁT ÉS FIGYELMESEN OLVASSA EL AZ ARRA VONATKOZÓ RÉSZT! EFFICIENT Ű tároló padlóf

Részletesebben

A fedés, száradási idő stb. tekintetében lásd a ragasztóanyag gyártójának útmutatásait. A tekercseket a helyiségen belül, állítva kell tárolni!

A fedés, száradási idő stb. tekintetében lásd a ragasztóanyag gyártójának útmutatásait. A tekercseket a helyiségen belül, állítva kell tárolni! Sima, száraz, tiszta és hibátlan beton-, gipsz-, préseltlemez, rétegelt lemez és farostlemez falra rakható fel. A lemez anyagát szilárdan kell rögzíteni a mozgás vagy a vetemedés megakadályozása érdekében,

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 9234C Fordulatszámmérő TARTALOMJEGYZÉK 1. Termékjellemzők... 2 2. Műszaki jellemzők... 2 3. Előlap és kezelőszervek... 2 4. LCD Kijelző... 3 5. Működési leírás... 3 6. Karbantartás...

Részletesebben

Kétkomponensű epoxiragasztó gumi padlóburkolatok fektetéséhez

Kétkomponensű epoxiragasztó gumi padlóburkolatok fektetéséhez [Mapei logo] Adesilex G12 Kétkomponensű epoxiragasztó gumi padlóburkolatok fektetéséhez ALKALMAZÁSI TERÜLET Gumi, tűfilc, szőnyeg és linóleum padlóburkolatok bel- és kültéri ragasztása. Jellemző alkalmazások

Részletesebben

Szavatossági jegy (Az IBD Magyarország Kft. által kereskedelmi forgalomba hozott laminált padlókhoz.)

Szavatossági jegy (Az IBD Magyarország Kft. által kereskedelmi forgalomba hozott laminált padlókhoz.) Szavatossági jegy (Az IBD Magyarország Kft. által kereskedelmi forgalomba hozott laminált padlókhoz.) IBD Magyarország Kft. 1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125. Tel.: 06-1/445-4397, Fax: 06-24/998-641

Részletesebben

LFM Használati útmutató

LFM Használati útmutató Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250 LFM Használati útmutató Oldalak 1 1.ábra 2.ábra Oldalak 2 3.ábra

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 9236C Fordulatszámmérő TARTALOMJEGYZÉK 1. Termékjellemzők... 2 2. Műszaki jellemzők... 2 3. Előlap és kezelőszervek... 2 4. Működési leírás... 3 5. Mérési folyamat... 4 6. Elem cseréje...

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS NEUTRÁLIS ÉS MELEGENTARTÓ VITRINEK

HASZNÁLATI UTASÍTÁS NEUTRÁLIS ÉS MELEGENTARTÓ VITRINEK Nyilvántartási szám: 666 HASZNÁLATI UTASÍTÁS NEUTRÁLIS ÉS MELEGENTARTÓ VITRINEK XYZ MODELLEK Forgalmazó: KONYHA Kft. 1111 Vendéglátó utca 99. Tel.: +36 1 123 4567, Fax: + 36 1 765 4321 Weboldal: www.konyha.hu,

Részletesebben

HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék

HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék HU HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék - olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak. esetleges károkért. páraelszívó közötti biztonsági távolság minimum

Részletesebben

Termoelektromos borhűtő. Modell: DX-68COMBO. Használati útmutató

Termoelektromos borhűtő. Modell: DX-68COMBO. Használati útmutató Termoelektromos borhűtő Modell: DX-68COMBO Használati útmutató Tartalomjegyzék I. Általános biztonsági előírások 1 II. Műszaki adatok 2 III. Kezelőszervek 3 IV. Bekötési rajz 4 V. Működtetés 4 VI. Speciális

Részletesebben

RIZSFŐZŐ RC-12. Használati útmutató. Rizsfőző RC-12

RIZSFŐZŐ RC-12. Használati útmutató. Rizsfőző RC-12 Használati útmutató RIZSFŐZŐ RC-12 Mielőtt a készüléket használatba venné, kérjük, hogy az alábbi használati utasítással részletesen ismerkedjen meg. Az elektromos készüléket a jelen útmutató utasításai

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 981A Infravörös termométer TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Figyelmeztetés... 2 3. Működési leírás... 3 4. Mérés menete... 3 5. Karbantartás... 4 6. Megjegyzések... 4 7. Tulajdonságok...

Részletesebben

RAGASZTÓ- ÉS TÖMÍTŐANYAGOK A HAJÓGYÁRTÁSHOZ

RAGASZTÓ- ÉS TÖMÍTŐANYAGOK A HAJÓGYÁRTÁSHOZ RAGASZTÓ- ÉS TÖMÍTŐANYAGOK A HAJÓGYÁRTÁSHOZ 1 K SZILÁN TERMINÁLT RAGASZTÓ- ÉS TÖMÍTŐANYAGOK Körapop 950 Marine Oldószermentes, elasztikus, nedvességtartalomra keményedő ragasztó- és tömítőanyag kültéri

Részletesebben

SCF 702 SCF 704 SCF 706 SCF 708 HU Felhasználói kézikönyv Register your product and get support at www.philips.com/avent Magyar 1 Fontos! A termék használata előtt alaposan olvassa át a felhasználói útmutatót.

Részletesebben

Teljesen eltávolítható rendszer kerámia és kő burkolólapok fektetéséhez. Repedésképződést akadályozó rétegként is alkalmazható

Teljesen eltávolítható rendszer kerámia és kő burkolólapok fektetéséhez. Repedésképződést akadályozó rétegként is alkalmazható Mapetex System Teljesen eltávolítható rendszer kerámia és kő burkolólapok fektetéséhez. Repedésképződést akadályozó rétegként is alkalmazható ALKALMAZÁSI TERÜLET A Mapetex olyan speciális nem-szőtt geotextília,

Részletesebben

KENYÉRPIRÍTÓ R-210. Használati útmutató. Kenyérpirító R-210

KENYÉRPIRÍTÓ R-210. Használati útmutató. Kenyérpirító R-210 Használati útmutató KENYÉRPIRÍTÓ R-210 Mielőtt a készüléket használatba venné, kérjük, hogy az alábbi használati utasítással részletesen ismerkedjen meg. Az elektromos készüléket a jelen útmutató utasításai

Részletesebben

Gyorskötésű, oldószermentes, alacsony víztartalmú, vizes diszperziós ragasztó faanyagú padlóburkolatok ragasztására

Gyorskötésű, oldószermentes, alacsony víztartalmú, vizes diszperziós ragasztó faanyagú padlóburkolatok ragasztására Adesilex LC/R Gyorskötésű, oldószermentes, alacsony víztartalmú, vizes diszperziós ragasztó faanyagú padlóburkolatok ragasztására ALKALMAZÁSI TERÜLET Fa padlóburkolatok beltéri ragasztása. Jellemző alkalmazások

Részletesebben

SZERELÉS ELŐTTI INFORMÁCIÓK A méretek mm-ben értendők MAX.

SZERELÉS ELŐTTI INFORMÁCIÓK A méretek mm-ben értendők MAX. HU PLANARIO TOWER SZERELÉS ELŐTTI INFORMÁCIÓK MAX. 360 2 SZERELÉS ELŐTTI INFORMÁCIÓK SZERELÉS ÉS ÜZEMBE HELYEZÉS ELŐTT Figyelem! A keverőcsap beszerelése előtt a bekötő csővezetékeket át kell öblíteni,

Részletesebben

Szerelési és karbantartási utasítás

Szerelési és karbantartási utasítás Szerelési és karbantartási utasítás BEFOLYÓ NE 0.1 semlegesítő berendezés Szakemberek számára A szerelés és karbantartás előtt kérjük gondosan átolvasni 7 747 018 487-02/2005 HU 1 Általános 1 Általános

Részletesebben

Grabo Smart-Fit sportparketta rendszer

Grabo Smart-Fit sportparketta rendszer Grabo Smart-Fit sportparketta rendszer alkalmazástechnikai leírás A Grabo Smart-Fit felület elasztikus, 5G klikkes záródású kész sportparketta rendszer. Úsztatott eljárással, ragasztás mentesen kell beépíteni.

Részletesebben

3M Konyhahigiéniai termékek. Professzionális tisztaság. Egyszerű és hatékony megoldások

3M Konyhahigiéniai termékek. Professzionális tisztaság. Egyszerű és hatékony megoldások 3M Konyhahigiéniai termékek Professzionális tisztaság Egyszerű és hatékony megoldások Felcsiszolás, alapeltávolítás A legjobb eredmény elérése érdekében elengedhetetlenül fontos, hogy a védőréteggel való

Részletesebben

Textildíszítő készlet

Textildíszítő készlet Textildíszítő készlet Használati útmutató Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 91522AB4X4VII 2017-02 Felvasalás előtt ügyeljen a következőkre: A szegecseket olyan, lehetőség szerint sima felületekre lehet felvasalni,

Részletesebben

Anyagszükséglet. Hígító 20 db polctartó

Anyagszükséglet. Hígító 20 db polctartó Függőpolc készítése Nemrég olvasói levelet kaptunk, melyben láncokkal a mennyezetre függesztett polc ötletét vetették fel (Offtopic rovatunkban olvasható). Látványos, de meglehetősen ingatag megoldás.

Részletesebben

Technikai adatlap United Sealants USFIX-P300 Dűbelragasztó (PESF)

Technikai adatlap United Sealants USFIX-P300 Dűbelragasztó (PESF) Technikai adatlap United Sealants USFIX-P300 Dűbelragasztó (PESF) Poliészter bázisú, sztirénmentes, csekély szag-kipárolgású, magas minőségű, gyors kötésű, 2 komponensű dűbelragasztó rendszer. A termékhez

Részletesebben

Etanolos kandalló

Etanolos kandalló Etanolos kandalló 10032147 Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati utasítást..

Részletesebben

THESI KONYHAI RENDSZEREK

THESI KONYHAI RENDSZEREK KONYHAI RENDSZEREK THESI TELEPÍTÉS ELŐTTI INFORMÁCIÓK A méretek mm-ben értendők Telepítés és üzembe helyezés előtt Figyelem! A keverőcsaptelep telepítése előtt a bekötő csővezetékeket át kell öblíteni,

Részletesebben

MICA RADIÁTOR R-070/R-075

MICA RADIÁTOR R-070/R-075 Használati útmutató MICA RADIÁTOR R-070/R-075 Mielőtt a készüléket használatba venné, kérjük, hogy az alábbi használati utasítással részletesen ismerkedjen meg. Az elektromos készüléket a jelen útmutató

Részletesebben

Érvényes 2008. február 15-tôl. Árjegyzék

Érvényes 2008. február 15-tôl. Árjegyzék Érvényes 2008. február 15-tôl Árjegyzék T a r t a l o m j e g y z é k Alapozás 2 Aljzatkiegyenlítés, réskitöltés 4 Linóleumburkolat ragasztása 7 PVC- és textilburkolat ragasztása 8 Parketta ragasztása

Részletesebben

SPT-60 ELS SPT-90 ELS SPT-90/5 ELS

SPT-60 ELS SPT-90 ELS SPT-90/5 ELS Használati utasítás Elektromos tűzhelyekhez SPT-60 ELS SPT-90 ELS SPT-90/5 ELS Szabványoknak való megfelelőség A gyártó kijelenti, hogy a berendezés megfelel a CEE 90/396 szabványnak, 22/97 előírásnak,

Részletesebben

Li-Ion Akkupack. Használati útmutató Biztonságtechnikai tudnivalók

Li-Ion Akkupack. Használati útmutató Biztonságtechnikai tudnivalók Li-Ion Akkupack Használati útmutató Biztonságtechnikai tudnivalók Használati útmutató a STABILA li-ion akkucsomaghoz és dugasztápegységhez Fontos tudnivalók Alaposan olvassa át a biztonsági tudnivalókat

Részletesebben

Univerzális diszperziós ragasztó vinil és textil padló- és falburkolatokhoz

Univerzális diszperziós ragasztó vinil és textil padló- és falburkolatokhoz Rollcoll Univerzális diszperziós ragasztó vinil és textil padló- és falburkolatokhoz ALKALMAZÁSI TERÜLET Beltérben mindenfajta vinil padlóburkolat, szőtt és tűzött szőnyeg, parafa és kókuszháncs padlóburkolat,

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv PÁRAELSZÍVÓ BELLA ISOLA EV8

Felhasználói Kézikönyv PÁRAELSZÍVÓ BELLA ISOLA EV8 HU Felhasználói Kézikönyv PÁRAELSZÍVÓ BELLA ISOLA EV8 HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék - olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak. esetleges károkért.

Részletesebben

A RC-Systems RC-464M papírvágógép kezelési utasítása

A RC-Systems RC-464M papírvágógép kezelési utasítása A RC-Systems RC-464M papírvágógép kezelési utasítása RC-Systems RC-464M papírvágógép kezelési utasítása. 2 Tartalom: 1) Figyelmeztetés 2) Műszaki adatok 3) A gép leírása 4) Összeszerelés és használat 5)

Részletesebben

Mennyezeti lámpa. Szerelési útmutató 88169HB1XVII

Mennyezeti lámpa. Szerelési útmutató 88169HB1XVII Mennyezeti lámpa hu Szerelési útmutató 88169HB1XVII 2016-08 334 063 A termék biztonsági műszaki megoldásokkal rendelke - zik. Ennek ellenére olvassa el figyelmesen a biztonsági előírásokat, és az esetleges

Részletesebben

LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120.

LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120. LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120.12CT 1 MŰKÖDÉS A légfüggöny lényege, hogy különválasztja egy helyiség levegőjét

Részletesebben

Optikai csatlakozók megelőző karbantartó tisztítása

Optikai csatlakozók megelőző karbantartó tisztítása Optikai csatlakozók megelőző karbantartó tisztítása Az optikai csatlakozókat úgy tervezték, hogy a hosszú éveket át tartó használatuk alatt a lehető legkevesebb karbantartásra legyen szükségük és a lehető

Részletesebben

Kétkomponensű, vizes diszperziós, akril filmszerű felületképző bevonat cementkötésű, és ULTRATOP

Kétkomponensű, vizes diszperziós, akril filmszerű felületképző bevonat cementkötésű, és ULTRATOP MAPEFLOOR FINISH 630 Kétkomponensű, vizes diszperziós, akril filmszerű felületképző bevonat cementkötésű, és ULTRATOP vagy ULTRATOP LIVING gel készült padlókhoz. ALKALMAZÁSI TERÜLET A Mapefloor Finish

Részletesebben

ÖSSZESZERELÉSI ÚTMUTATÓ

ÖSSZESZERELÉSI ÚTMUTATÓ ÖSSZESZERELÉSI ÚTMUTATÓ 1 Szerszámok és Előkészületek Szükséges szerszámok A helyes össszeszereléshez a következő felszerelésre és szerszámokra van szükség: Bevezető Köszönöm, hogy a Kompozit Birodalmi

Részletesebben

VECTOR RAPID RAGSAZTÓ

VECTOR RAPID RAGSAZTÓ TYTAN PROFESSIONAL VECTOR RAPID RAGSAZTÓ A Tytan Professional Vector Rapid MS Polymer-bázisú ragasztó magas kezdeti tapadással (5 sec.), mely minden féle falazó és befejező munkálathoz lett fejlesztve.

Részletesebben

KÉT ÖSSZETEVŐBŐL ÁLLÓ FESTÉK Matt félmatt félfényes - fényes HASZNÁLATI UTASÍTÁS: KEZELENDŐ FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉSE FELHASZNÁLÁS

KÉT ÖSSZETEVŐBŐL ÁLLÓ FESTÉK Matt félmatt félfényes - fényes HASZNÁLATI UTASÍTÁS: KEZELENDŐ FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉSE FELHASZNÁLÁS MAGYAR ICE KÉT ÖSSZETEVŐBŐL ÁLLÓ FESTÉK Matt félmatt félfényes - fényes Víz alapú kettős összetevőjű tartós festék. Megőrzi a fa természetes színét, könnyedén felvihető a felületre (görgő vagy ecset).

Részletesebben

A 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

A 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. A 27/201 (VIII. 27.) NGM rendelet (12/2013 (III.28) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés azonosítószáma és megnevezése 32 853 03 Tisztítástechnológiai szakmunkás

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER ITALHÛTÔ WTC-420. Minôségi tanúsítvány

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER ITALHÛTÔ WTC-420. Minôségi tanúsítvány HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER ITALHÛTÔ WTC-420 Tisztelt Vásárló! Köszönjük bizalmát, hogy HAUSER gyártmányú háztartási készüléket vásárolt. A készülék a legújabb műszaki fejlesztés eredménye, egyike a gyártó

Részletesebben

GARÁZS. Felhasználói kézikönyv

GARÁZS. Felhasználói kézikönyv GARÁZS Felhasználói kézikönyv AZ ÖSSZESZERELÉS MEGKEZDÉSE ELŐTT Felhasználói kézikönyv. Az összeszerelés megkezdése előtt kérjük értesítse a helyi önkormányzatot, hogy szükséges e építési engedély. Kérjük

Részletesebben

Paperfox A-1000 Áttekercselő Kezelési utasítás. v1.1. 2009.04.25.

Paperfox A-1000 Áttekercselő Kezelési utasítás. v1.1. 2009.04.25. Paperfox A-1000 Áttekercselő Kezelési utasítás v1.1. 2009.04.25. A Paperfox A-1000 Áttekercselő alkalmazási területe A Paperfox A-1000 áttekercselő alkalmas automatikus mosóművel rendelkező ofszet nyomdagépek

Részletesebben

Hatszögletű trambulin kapaszkodóval (137 cm)

Hatszögletű trambulin kapaszkodóval (137 cm) Hatszögletű trambulin kapaszkodóval (137 cm) Termék száma: 1112 Biztonsági utasítások A teljes biztonság érdekében mindig ellenőrizze a trambulin részeit, hogy nem e sérültek vagy töröttek az alkatrészek.

Részletesebben

FÜRDÔSZOBAI FÛTÔVENTILÁTOR AH-1300

FÜRDÔSZOBAI FÛTÔVENTILÁTOR AH-1300 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER FÜRDÔSZOBAI FÛTÔVENTILÁTOR AH-1300 Tisztelt Vásárló! Köszönjük bizalmát, hogy HAUSER gyártmányú háztartási készüléket vásárolt. A készülék a legújabb műszaki fejlesztés eredménye,

Részletesebben

ALKALMAZÁSI TERÜLET Hurkolt vagy szőtt szőnyegek, illetve tűfilc vagy filc hátoldalú vinil burkolatok beltéri ragasztása.

ALKALMAZÁSI TERÜLET Hurkolt vagy szőtt szőnyegek, illetve tűfilc vagy filc hátoldalú vinil burkolatok beltéri ragasztása. Ultrabond Eco 185 Nagyon alacsony illékony szervesanyag kibocsátású (VOC), nagyon erős kezdeti tapadószilárdságú vizes diszperziós ragasztó textil padló- és falburkolatokhoz ALKALMAZÁSI TERÜLET Hurkolt

Részletesebben

i.spada H 932 Felhasználói Kézikönyv

i.spada H 932 Felhasználói Kézikönyv i.spada H 932 Felhasználói Kézikönyv Fontos biztonsági tanácsok, óvintézkedések Az edzőkerékpárt a maximális biztonság jegyében terveztük és készítettük el. Ettől függetlenül bizonyos biztonsági óvintézkedéseket

Részletesebben

Mosogatógép öblítő. Újdonságok FM GROUP FOR HOME 2013 ősz KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

Mosogatógép öblítő. Újdonságok FM GROUP FOR HOME 2013 ősz KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK Mosogatógép öblítő Mi a mosogatógép öblítő használatának módja? Az öblítőt csak mosogatógéppel használjuk. Mire használjuk az öblítőt? Az öblítő többrétűen dolgozik. A tisztított felület csíkmentesen szárad,

Részletesebben