1. A részvétel feltételei

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "1. A részvétel feltételei"

Átírás

1 XIV. Országos Víziközmű Szerelőverseny- Szombathely 2015 VERSENYSZABÁLYZAT A versenyszabályzat rögzíti a versenyen való részvétel, a lebonyolítás és az értékelés szabályait. Az elfogadott és kihirdetett versenyszabályzattól sem a szervezők, sem pedig a résztvevők, illetve szponzorok nem térhetnek el. 1. A részvétel feltételei 1.1. A versenyen a MaVíz tagszervezeteinek nevezett csapatai vehetnek részt.(3+1 fő tartalék) 1.2. A versenyen csapatot indító tagszervezet a megadott határidőre átutalja a nevezési, illetve részvételi díjat Gyakorlati és elméleti feladat megoldásában 3 fő vehet részt. Gyakorlati és elméleti verseny között lehetőség van cserére. Verseny közben az egyik csapattagot a tartalék versenyzőre cserélni csak egészségügyi ok ill. nagyon indokolt esetben, a zsűri előzetes engedélyével lehet A versenyzők legmagasabb iskolai végzettsége középfokú (technikus), legmagasabb beosztása művezető, csoportvezető, vagy más közvetlen munkairányító lehet. A csapattagok végzettségéről és beosztásáról az induló cégek vezetői a név szerinti jelentkezéssel egy időben írásban nyilatkoznak Minden versenyző részére munkavédelmi oktatást kell tartani, erről nyilatkozatot kell hozni A versenyzők személyazonosságának igazolása: Aláírásminta adása a regisztrációs lapon. Csapattagok kötelező aláírása az elméleti feladatlapon, és a gyakorlati feladat szerelési vázlatán. A versenyen helyezést elérő csapatoknál a részvétel személyi feltételeinek betartását a zsűri az aláírások összevetésével ellenőrzi A versenyzők a feladatok megoldása közben semmiféle külső segítséget sem vehetnek igénybe, telefont, szakkönyvet, jegyzetet vagy más segédeszközt versenyhelyszíneken nem tarthatnak maguknál.

2 A versenyhelyszínt a csapat tagjai verseny közben csak különösen indokolt esetben, a VASIVÍZ ZRt. által kijelölt kísérővel hagyhatják el A gyakorlati feladat készre jelentése után az elkészült rendszeren semmilyen módosítás sem végezhető A fenti szabályokat megsértő csapatot a zsűri a versenyből kizárhatja. 2. Általános szabályok 2.1. A felkészüléshez szükséges szakirodalmat a szervezők a VASIVÍZ és a MaVíz honlapján előzetesen (augusztus 18-ig) közzéteszik A versenyszámokat megelőzően a csapatok sorsolással sorszámot kapnak. Az elméleti és gyakorlati feladatok során a csapatok a sorszámukkal megjelölt helyet foglalják el A gyakorlati verseny során (céges) munkaruha használata kötelező, amelyet a szükséges védőfelszerelésekkel együtt a versenyzők hoznak magukkal A szerelési feladathoz szükséges szerszámokat a csapatok saját maguknak biztosítják a MAVÍZ és a VASIVÍZ honlapján augusztus 28-ig közzétett Szerszámszükséglet" szerint A versenyen részeredményeket a rendezők nem tesznek közzé, a feladatok helyes megoldását a gyakorlati, illetve elméleti versenyek végeztével azonban nyilvánosságra hozzák. 3. A verseny irányítása és lebonyolítása 3.1. A szerelőverseny irányítását, a csapatok teljesítményének értékelését, illetve az esetleges vitás kérdések megválaszolását az ágazat vezetői közül megválasztott zsűri végzi A zsűri munkáját az egyes feladatokhoz szükséges létszámban versenybírók segítik, akik a VASIVÍZ ZRt. munkatársai. A gyakorlati feladatoknál csapatonként 1-1 versenybíró működik közre. Itt az értékelés pontozólapon történik A verseny gyakorlati és elméleti feladatok megoldásából áll. A gyakorlati feladatokat az első, az elméleti feladatokat a második versenynapon oldják meg a résztvevők. A víziközmű szerelőverseny eredményét az elméleti és a gyakorlat verseny pontjainak összege adja, a szponzori tesztek értékelése és díjazása elkülönülten történik.

3 3 Gyakorlati verseny: 3.4. A verseny szabad téren, egy időben, valamennyi csapat számára azonos szerelési feladat végrehajtásával kerül megrendezésre A gyakorlati versenyen a csapatok elkülönülten, a sorsolásnál kihúzott számú munkaterületen dolgoznak. A munkaterületet a kerítésen kívülről parkoló autókból, gyalog közelítik meg A munka az időjárási viszonyoktól függetlenül a kijelölt időpontban kezdődik. Rendkívüli időjárási viszonyok esetén a zsűri ettől eltérő rendelkezést hozhat A verseny indítása előtt és a verseny ideje alatt a verseny helyszínén csak a versenyző csapattagok, a versenybírók, a zsűri és a szervezők tartózkodhatnak, kísérőknek belépni szigorúan tilos! 3.8. A verseny hangjelzésre indul. Ekkor a pályabírók kiosztják a feladatleírásokat és a munka megkezdhető. A szintidő lejártára is hangjelzés hívja fel a figyelmet, melyet követően nem végezhető semmiféle munka Ha egy csapat a szintidő lejárta előtt befejezett mindent, a versenybírónak készre jelentheti a munkát, azonban ezért nem jár többletpont, (csupán a gyakorlati verseny pontegyenlősége esetén jelenthet előnyt) A készre jelentést követően a csapatkapitány átadja a versenybírónak a gyakorlati feladat elvégzéséhez szükséges dokumentációt (jegyzőkönyv, szerelési lapok, vízmérőcsere jegyzőkönyvek). A csapat rendet rak a munkaterületen A szerelési vázlaton kötelezően feltüntetendő azonosító adatok: Csapat sorszám Cégnév mindhárom versenyző neve és aláírása A készre jelentéstől a csapatkapitány a zsűrizésig a helyszínen marad A verseny lezárását követően, a kísérők (és a gépkocsik vezetői) bemehetnek megszemlélni az elkészült rendszereket, azonban azokon a zsűrizés befejezéséig tilos bármiféle változtatást végezni A zsűritagok verseny közben sorra látogatják a munkahelyeket és ellenőrzik a versenyt A szintidő lejárta után a zsűri valamennyi csapat munkáját szemrevételezi, és ellenőrzi a készültség fokát. A versenybírók ekkor adják át a zsűrinek a kitöltött és aláírásukkal igazolt pontozólapot, a szerelési vázlatot, a vízmérőcsere jegyzőkönyvet, az anyagigénylő bizonylatot A csapat vezetője és tagjai, és a versenybíró a zsűri ellenőrzését követően hagyhatja el a versenyhelyszínt.

4 4 Elméleti verseny: A feladatlapokat az összes csapat azonos időpontban kapja meg A tesztek írásakor, (és a szponzori tesztek alatt is ) a teremben csak a versenyző csapattagok, a zsűri tagjai és a rendezők tartózkodhatnak Az elméleti versenyen a csapatok külön asztaloknál ülnek, minden csapat a sorszámukkal megjelölt helyet foglalja el Minden csapat mindhárom versenyzője kap feladatlapot, de beadni csak a csapatkapitány példányát kell A feladatlapokon kötelezően kitöltendő azonosító adatok: Csapat sorszáma Cég neve mindhárom versenyző neve és aláírása Az elméleti feladatok megoldásának, illetve a helyes válaszok megjelölésének módját a feladatlap fejrésze ismerteti. A feladatok között csak ivóvízhálózat szerelési, hibaelhárítási, üzemeltetési, és az ezekhez kapcsolódó jogi, munkavédelmi, környezetvédelmi, fogyasztóvédelmi és tájékoztatási feladatokat tartalmazó kérdések szerepelnek A verseny jelzésre indul, illetve fejeződik be, az időt kijelző mutatja. A szintidő lejárta előtt elkészült csapat a termet a többiek zavarása nélkül elhagyhatja, de a teszt írásának befejeztéig közülük senki sem mehet vissza A befejező jelzést követően a tesztlapokat rögtön beszedik a rendezők. 4. A verseny értékelése A versenyen elérhető legmagasabb pontszám 300, melyből 200 pont gyakorlati versenyen, és 100 pont elméleti versenyen megszerezhető pontból áll. A versenyen óvás nincs, a bejelentett esetleges vis maiort a zsűri megvizsgálja és belátása szerint szótöbbséggel dönt. A zsűrinek minden döntése - a megfelelő időben - nyilvánossá válik. Elméleti verseny 4.1. Az elméleti versenyen elérhető pontok száma 100. A hibás válaszokért a rendezők nem adnak külön büntetőpontot Az 50 kérdésből álló teszt kérdéseinek jó megoldásáért járó pontszámot a teszt tartalmazza A teszt megírásához szükséges időt a helyszínen hirdetik ki a rendezők. A szintidő előtti befejezésért nem jár külön jutalompont. Gyakorlati verseny

5 A szerelési, illetve hibajavítási feladat végrehajtására a rendelkezésre álló szintidőt a helyszínen hirdetjük ki. A szintidő szerinti teljesítés - a kiírás alapján hibátlanul, a feladatkiírásban meghatározott feltételeket is teljesítő készre szerelés - értéke: 200 pont. A 200 pont aszerint csökken, ahogy egy előre rögzített szempontrendszer szerint a csapat hibát vét Normaidőn belüli teljesítésért nem jár többletpont Normaidőn túl a munkavégzés nem folytatható, az elmaradt feladatrészekért nem jár pont A munkavédelem és megjelenés megszerezhető pontszáma Munkakörnyezet, munkaszervezés, szerszámhasználat megszerezhető pontszáma Szerelési vázlat elérhető legnagyobb pontszáma: 10 (a zsűri értékeli) A szerelési feladat szóbeli bemutatásának maximális pontszáma: 10 (a zsűri értékeli) A szerelés szakszerűségéért megszerezhető legmagasabb (induló) pontszám 120, mely aszerint csökken, hogy a folyamatosan jelen lévő versenybírók előre rögzített szempontrendszer szerint a szükséges, de elmulasztott lépésért, rossz megoldásért, rossz minőségben elvégzett munkáért, rossz munkamódszerért, mérethibáért, nem takarékos anyagfelhasználásért, mennyi pontot vonnak le A feladatkiírásban meghatározott időben mérhető részfeladat teljesítésének gyorsasága maximum 30 pont Az anyagszükséglet összeállítása az anyagigénylő bizonylaton, raktári anyagkivétel a raktárosi feladatokat is ellátó versenybírótól történik A versenybírók az átvett anyagigénylő bizonylatot az üresen hagyott mezők kihúzását követően aláírásukkal hitelesítik, az igényelt anyagokat a versenyzőknek átadják Nem kell kiírni anyagként a csavarokat, alátéteket és tömítéseket A munkaterületre csak kiírt anyagot lehet bevinni Anyagfelvételre büntetőpont levonása nélkül a gyakorlati verseny megkezdésétől számított egy óra biztosított. Pótlólagos anyagfelvétel kiadása mínusz 1 pont/db, megmaradt anyagleadás mínusz 1 pont/db.

6 6 5. Szponzori feladatok 5.1 A szponzorok a hivatalos elméleti versenyt, illetve a szponzori előadásokat követően önálló, maximum 5 kérdésből álló tesztlapokon versenyeztetik a csapatokat saját cégük és termékeik ismeretéből. 5.2 A szponzorok a saját tesztjeiken legtöbb pontot elérő csapatokat különdíjban részesíthetik. Pontegyenlőség esetén az első helyezések a zsűri által irányított sorsolással kerülnek meghatározásra. 5.3 A tesztlapok kitöltésére a szponzori előadásokat követően kerül sor. A támogatónként összeállított 5-5 kérdés megoldására kérdésenként egy perc áll rendelkezésre. A szponzori tesztlapok egyidőben kerülnek kiadásra. A verseny lebonyolítása a szakmai verseny elméleti feladatainál ismertetett módon történik. 5.4 A szponzori előadások nyitottak, de a szponzori tesztek megírása alatt a teremben csak a versenyző csapatok (3+1 fő) a zsűri tagjai és a rendezők tartózkodhatnak. 6. Eredményhirdetés 6.1. Az Országos Víziközmű Szerelőverseny helyezettjeit a zsűri az elméleti és a gyakorlati verseny összesített pontszáma alapján határozza meg Pontegyenlőség esetén a sorrendet a gyakorlati versenyen elért pontszám határozza meg. Amennyiben az is azonos, a gyakorlati feladat végrehajtási ideje a döntő Eredményhirdetéskor az első tíz csapat neve kerül nyilvánosságra, az ennél hátrébb végzett csapat csupán saját helyezését ismerheti meg Az eredményhirdetésre, és a díjak átadására a záróünnepségen kerül sor. A verseny végeredményét a zsűri elnöke ismerteti. Az Országos Víziközmű Szerelőverseny - hivatalos díjait a MaVíz elnöke, a MaVíz főtitkára, a rendező cég, illetve a MaVíz által felkért vezetők és díszvendégek, - a szponzori díjakat a támogatók képviselői adják át. - Díjazott: első 3 helyezett, oklevél 4.,5.,6. helyezett Szervező Bizottság

VERSENYSZABÁLYZAT. TávHősök Viadala II. Távfűtésszerelő verseny. (2018. november 6.)

VERSENYSZABÁLYZAT. TávHősök Viadala II. Távfűtésszerelő verseny. (2018. november 6.) VERSENYSZABÁLYZAT TávHősök Viadala II. Távfűtésszerelő verseny (2018. november 6.) A versenyszabályzat rögzíti a versenyen való részvétel, a lebonyolítás és az értékelés szabályait. Az elfogadott és kihirdetett

Részletesebben

A MAGYAR VÍZIKÖZMŰ SZÖVETSÉG ORSZÁGOS ÜGYFÉLSZOLGÁLATI VERSENYÉRE VONATKOZÓ VERSENYSZABÁLYZAT 2015.

A MAGYAR VÍZIKÖZMŰ SZÖVETSÉG ORSZÁGOS ÜGYFÉLSZOLGÁLATI VERSENYÉRE VONATKOZÓ VERSENYSZABÁLYZAT 2015. A MAGYAR VÍZIKÖZMŰ SZÖVETSÉG ORSZÁGOS ÜGYFÉLSZOLGÁLATI VERSENYÉRE VONATKOZÓ VERSENYSZABÁLYZAT 2015. ELŐSZÓ A Magyar Víziközmű Szövetség (továbbiakban: MaVíz) feladatai közé tartozik szakmai versenyek megrendezése

Részletesebben

2017. évi. Versenyszabályzat KÖZÚTI UTASKAPCSOLATI DOLGOZÓK I. ORSZÁGOS VERSENYE szeptember VOLÁN EDUCATIO Zrt.

2017. évi. Versenyszabályzat KÖZÚTI UTASKAPCSOLATI DOLGOZÓK I. ORSZÁGOS VERSENYE szeptember VOLÁN EDUCATIO Zrt. 2017. évi Versenyszabályzat KÖZÚTI UTASKAPCSOLATI DOLGOZÓK I. ORSZÁGOS VERSENYE 2017. szeptember 20-21. VOLÁN EDUCATIO Zrt. A verseny célja A Volán Egyesülés és a Volán Educatio (továbbiakban: VE illetve

Részletesebben

A MAGYAR VÍZIKÖZMŰ SZÖVETSÉG ORSZÁGOS ÜGYFÉLSZOLGÁLATI VERSENYÉRE VONATKOZÓ VERSENYSZABÁLYZAT

A MAGYAR VÍZIKÖZMŰ SZÖVETSÉG ORSZÁGOS ÜGYFÉLSZOLGÁLATI VERSENYÉRE VONATKOZÓ VERSENYSZABÁLYZAT A MAGYAR VÍZIKÖZMŰ SZÖVETSÉG ORSZÁGOS ÜGYFÉLSZOLGÁLATI VERSENYÉRE VONATKOZÓ VERSENYSZABÁLYZAT 2010. ELŐSZÓ A Magyar Víziközmű Szövetség (továbbiakban: MAVÍZ) feladatai közé tartozik szakmai versenyek megrendezése

Részletesebben

Versenyszabályzat. felmenő rendszerű HIV/AIDS prevenciós verseny szervezéséhez és lebonyolításához. Budapest 2016.

Versenyszabályzat. felmenő rendszerű HIV/AIDS prevenciós verseny szervezéséhez és lebonyolításához. Budapest 2016. Versenyszabályzat felmenő rendszerű HIV/AIDS prevenciós verseny szervezéséhez és lebonyolításához Budapest 2016. 1 Versenyszabályzat felmenő rendszerű HIV/AIDS prevenciós Verseny szervezésére és lebonyolításához

Részletesebben

ÉBTK III. KERÜLETI VERSENYEK 2018/

ÉBTK III. KERÜLETI VERSENYEK 2018/ ÉBTK III. KERÜLETI VERSENYEK 2018/19 2018.10.04. A VÁLTOZÁSOKRÓL ÁLTALÁNOSSÁGBAN ÚJ VERSENYSZABÁLYZAT LÉPETT ÉRVÉNYBE MEGVÁLTOZOTT A PSZI NEVE, HONLAPJA A VERSENYEK KÉT KATEGÓRIÁBAN KERÜLNEK MEGRENDEZÉSRE

Részletesebben

Pronobiscum Vagyonvédelmi Kft Budapest, Batthyány u. 24. Versenykiírás

Pronobiscum Vagyonvédelmi Kft Budapest, Batthyány u. 24. Versenykiírás Versenykiírás A 2010. 04.24-én megrendezésre kerülő Személy- és Vagyonőri Szakmai versenyre E-mail: pronobiscum@pronob.hu, Tel./fax: (+36-1) 225 08 39, (+36-1) 225 08 40 Website: www.pronob.hu 2 A verseny

Részletesebben

Sárkányhajó Roadshow és SUP Kupa Orfű június 2.

Sárkányhajó Roadshow és SUP Kupa Orfű június 2. SZERVEZŐ MAGYAR KAJAK-KENU SZÖVETSÉG H-1138 Budapest, Latorca u. 2. Kapcsolattartó: Balázs Réka +36 30 560 6921 reka.balazs@mkksz.hu HELYSZÍN 7677, Széchenyi tér 5-6. IDŐPONT ELŐZETES PROGRAM 08.00 08.30

Részletesebben

2018/2019. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS

2018/2019. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS 2018/2019. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS 1 2018/2019. TANÉVI AEROBIK DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS Az Aerobik Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (a továbbiakban: MDSZ) közösen

Részletesebben

KOZMA LÁSZLÓ ORSZÁGOS INFORMATIKA ALKALMAZÓI TANULMÁNYI VERSENY VERSENYSZABÁLYZATA 5-6. ÉVFOLYAM

KOZMA LÁSZLÓ ORSZÁGOS INFORMATIKA ALKALMAZÓI TANULMÁNYI VERSENY VERSENYSZABÁLYZATA 5-6. ÉVFOLYAM KOZMA LÁSZLÓ ORSZÁGOS INFORMATIKA ALKALMAZÓI TANULMÁNYI VERSENY VERSENYSZABÁLYZATA 5-6. ÉVFOLYAM A verseny meghirdetője: Informatika - Számítástechnika Tanárok Egyesülete A verseny célja: az informatikában

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. Mecsek Meghívásos Terepfutó OB

VERSENYKIÍRÁS. Mecsek Meghívásos Terepfutó OB Jóváhagyom! Budapest, 2013. augusztus 14. Bittmann Tibor tű. ezredes sk. BM OKF Humán Szolgálat szolgálatvezető VERSENYKIÍRÁS Mecsek Meghívásos Terepfutó OB Felterjesztem! Pécs, 2013. augusztus 13-án Mácsai

Részletesebben

IV. Országos Rendészeti Tanulmányi Verseny Szabályzata 2007/2008-as tanév

IV. Országos Rendészeti Tanulmányi Verseny Szabályzata 2007/2008-as tanév IV. Országos Rendészeti Tanulmányi Verseny Szabályzata 2007/2008-as tanév VERSENY KATEGÓRIA: EGYÉNI A verseny célja: a belügyi rendészeti tantárgyat tanulók közül a tehetségek kiválasztása és motiválása

Részletesebben

Versenyszabályzat. a 2013. évi 42. Felmenő Rendszerű Elsősegélynyújtó Versenyre. Kardos István Dr. Mártai István Dr.

Versenyszabályzat. a 2013. évi 42. Felmenő Rendszerű Elsősegélynyújtó Versenyre. Kardos István Dr. Mártai István Dr. Versenyszabályzat a 2013. évi 42. Felmenő Rendszerű Elsősegélynyújtó Versenyre Jóváhagyta: Kardos István Dr. Mártai István Dr. Göndöcs Zsigmond főigazgató főigazgató elnök Magyar Vöröskereszt Országos

Részletesebben

Esterházy történelmi tanulmányi verseny a gimnáziumok 10. osztályos tanulói számára

Esterházy történelmi tanulmányi verseny a gimnáziumok 10. osztályos tanulói számára ESTÖRI KREATÍV TÖRTÉNELMI VERSENY Esterházy történelmi tanulmányi verseny a gimnáziumok 10. osztályos tanulói számára 2016/2017-es tanév témakiírása: Az Esterházy család egy kivételes karrier a 17. században

Részletesebben

2016/2017. TANÉVI AEROBIK DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS

2016/2017. TANÉVI AEROBIK DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS 2016/2017. TANÉVI AEROBIK DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS Az Aerobik Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (továbbiakban: MDSZ) közösen hirdeti meg; a versenyt az MDSZ-szel

Részletesebben

Ifjúsági- Junior - Felnőtt Uszonyosúszó. Nyílt Országos Bajnokság 2014. évi VERSENYKIÍRÁSA Hód Kupa Béka, Cápa, Gyermek Találkozó

Ifjúsági- Junior - Felnőtt Uszonyosúszó. Nyílt Országos Bajnokság 2014. évi VERSENYKIÍRÁSA Hód Kupa Béka, Cápa, Gyermek Találkozó Ifjúsági- Junior - Felnőtt Uszonyosúszó Nyílt Országos Bajnokság 2014. évi VERSENYKIÍRÁSA Hód Kupa Béka, Cápa, Gyermek Találkozó 1. Célja: A 2014. év uszonyosúszó ifjúsági, junior és felnőtt korcsoport

Részletesebben

2018/2019. TANÉVI SAKK DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS

2018/2019. TANÉVI SAKK DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS 2018/2019. TANÉVI SAKK DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS A Sakk Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (a továbbiakban: MDSZ) közösen hirdeti meg a versenyt az MDSZ-szel kötött

Részletesebben

KOZMA LÁSZLÓ ORSZÁGOS INFORMATIKA ALKALMAZÓI TANULMÁNYI VERSENY VERSENYSZABÁLYZATA 5-6. ÉVFOLYAM

KOZMA LÁSZLÓ ORSZÁGOS INFORMATIKA ALKALMAZÓI TANULMÁNYI VERSENY VERSENYSZABÁLYZATA 5-6. ÉVFOLYAM KOZMA LÁSZLÓ ORSZÁGOS INFORMATIKA ALKALMAZÓI TANULMÁNYI VERSENY VERSENYSZABÁLYZATA 5-6. ÉVFOLYAM A verseny meghirdetője: Informatika - Számítástechnika Tanárok Egyesülete A verseny célja: az informatikában

Részletesebben

2016/2017. TANÉVI TŐR VERSENYKIÍRÁS

2016/2017. TANÉVI TŐR VERSENYKIÍRÁS 2016/2017. TANÉVI TŐR VERSENYKIÍRÁS 1 2016/2017. TANÉVI VÍVÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ TŐR VERSENYKIÍRÁS A Tőr Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (továbbiakban:

Részletesebben

Atlétika Mezei Futóbajnokság

Atlétika Mezei Futóbajnokság Atlétika Mezei Futóbajnokság A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Atlétikai Szövetséggel (MASZ) együttműködésben hirdeti meg. 1. A verseny célja: A Diákolimpia versenyrend szerében megrendezésre

Részletesebben

Magyar Sárkányhajó Bajnokság IV. forduló Újpesti-öböl augusztus 4.

Magyar Sárkányhajó Bajnokság IV. forduló Újpesti-öböl augusztus 4. Magyar Sárkányhajó Bajnokság 2018. IV. forduló Újpesti-öböl 2018. augusztus 4. Szervező Magyar Kajak - Kenu Szövetség H-1138 Budapest, Latorca u. 2. www.kajakkenusport.hu Helyszín Újpesti-öböl (Budapest,

Részletesebben

2018/2019. TANÉVI XVIII. FEKVENYOMÁS DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁSA

2018/2019. TANÉVI XVIII. FEKVENYOMÁS DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁSA 2018/2019. TANÉVI XVIII. FEKVENYOMÁS DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁSA A Fekvenyomás Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (a továbbiakban: MDSZ) közösen

Részletesebben

HUNGEXPO KUPA 2011 V E R S E N Y S Z A B Á L Y Z A T A

HUNGEXPO KUPA 2011 V E R S E N Y S Z A B Á L Y Z A T A HUNGEXPO KUPA 2011 NEMZETKÖZI KORONGVADÁSZ VERSENY V E R S E N Y S Z A B Á L Y Z A T A és VE R S E N Y K I Í R Á S HUNGEXPO KUPA 2011 NYÍLT NEMZETKÖZI KORONGVADÁSZ VERSENY V E R S E N Y K I Í R Á S 2011.

Részletesebben

2016/2017. TANÉVI PÁRBAJTŐR VERSENYKIÍRÁS

2016/2017. TANÉVI PÁRBAJTŐR VERSENYKIÍRÁS 2016/2017. TANÉVI PÁRBAJTŐR VERSENYKIÍRÁS 1 2016/2017. TANÉVI VÍVÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ PÁRBAJTŐR VERSENYKIÍRÁS A Párbajtőr Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel

Részletesebben

2014. évi AMPHORA KUPA versenykiírása

2014. évi AMPHORA KUPA versenykiírása 2014. évi AMPHORA KUPA versenykiírása 1. Célja: Versenyzési és minősítési lehetőség biztosítása a felnőtt és ifjúsági tájékozódási sportolók részére, a sportág népszerűsítése, vándorkupa elnyerése 2. Rendező:

Részletesebben

53. EJTŐERNYŐS CÉLBAUGRÓ MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG

53. EJTŐERNYŐS CÉLBAUGRÓ MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG MAGYAR EJTŐERNYŐS SZÖVETSÉG 53. EJTŐERNYŐS CÉLBAUGRÓ MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG II. OSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG IFJÚSÁGI ÉS UTÁNPÓTLÁS BAJNOKSÁG MESTER BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA Szeged 2015. 09. 17-20. 53. EJTŐERNYŐS

Részletesebben

2018/2019. TANÉVI FLOORBALL - NAGYPÁLYÁS DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS

2018/2019. TANÉVI FLOORBALL - NAGYPÁLYÁS DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS 2018/2019. TANÉVI FLOORBALL - NAGYPÁLYÁS DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS A Floorball - nagypályás Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (a továbbiakban: MDSZ) közösen hirdeti

Részletesebben

Budapesti Középiskolás Atlétikai Kupa

Budapesti Középiskolás Atlétikai Kupa Budapesti Középiskolás Atlétikai Kupa Iharos Sándor Margitszigeti Atlétikai Centrum 1138, Budapest, Margitsziget 2014. október 10. (péntek) 13. óra www.bpdiaksport.hu Budapesti Középiskolás Atlétikai Kupa

Részletesebben

Európai Diáksport Napja Magyarország

Európai Diáksport Napja Magyarország Európai Diáksport Napja Magyarország Budapesti rendezvény 2016. szeptember 30. Programfüzet Európai Sporthét Köszöntő A Magyar Diáksport Szövetség immár egy évtizede hirdeti meg a Magyar Diáksport Napját

Részletesebben

2018/2019. TANÉVI GYORSASÁGI GÖRKORCSOLYÁZÓ DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁSA

2018/2019. TANÉVI GYORSASÁGI GÖRKORCSOLYÁZÓ DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁSA 2018/2019. TANÉVI GYORSASÁGI GÖRKORCSOLYÁZÓ DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁSA A Gyorsasági Görkorcsolyázó Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel közösen hirdeti meg; a versenyt

Részletesebben

CURLING NŐI ÉS FÉRFI EGYÉNI MAGYAR BAJNOKSÁG KAMARAERDŐ. A Magyar Curling Szövetség rendezésében. A SZÖVETSÉG KIEMELT TÁMOGATÓI:

CURLING NŐI ÉS FÉRFI EGYÉNI MAGYAR BAJNOKSÁG KAMARAERDŐ. A Magyar Curling Szövetség rendezésében. A SZÖVETSÉG KIEMELT TÁMOGATÓI: CURLING NŐI ÉS FÉRFI EGYÉNI MAGYAR BAJNOKSÁG 2 0 1 5. KAMARAERDŐ A Magyar Curling Szövetség rendezésében. A SZÖVETSÉG KIEMELT TÁMOGATÓI: 1 A VERSENY CÉLJA : a magyarországi curling sport fejlesztése, a

Részletesebben

VERSENYFELHÍVÁS VERSENYFELHÍVÁS. EBC*L Champions League gazdasági verseny - 2010. Az EBC*L Champions League

VERSENYFELHÍVÁS VERSENYFELHÍVÁS. EBC*L Champions League gazdasági verseny - 2010. Az EBC*L Champions League VERSENYFELHÍVÁS Az EBC*L Champions League Immár hatodik éve kerül megrendezésre az EBC*L (Egységes Európai Gazdasági Oklevél) versenye, melyen minden évben sok száz résztvevő méri össze gazdasági tudását.

Részletesebben

A Magyar Hullámlovas és Kitesurf Sportági Szakszövetség versenykiírása 2015.

A Magyar Hullámlovas és Kitesurf Sportági Szakszövetség versenykiírása 2015. A Magyar Hullámlovas és Kitesurf Sportági Szakszövetség versenykiírása 2015. Időpont: 2015. március 28. április 12. közötti időszak. Lehetséges versenynap, megfelelő időjárás esetén: 2015. március 28.

Részletesebben

MAGYAR KAJAK-KENU SZÖVETSÉG SÁRKÁNYHAJÓ VERSENYRENDSZER

MAGYAR KAJAK-KENU SZÖVETSÉG SÁRKÁNYHAJÓ VERSENYRENDSZER MAGYAR KAJAK-KENU SZÖVETSÉG SÁRKÁNYHAJÓ VERSENYRENDSZER 2013 2013 JANUÁR MKKSZ SÁRKÁNYHAJÓ VERSENYRENDSZER 2013 SZERVEZŐ Magyar Kajak-Kenu Szövetség Cím: 1138 Budapest, Latorca u.2 Email: info@mkksz.hu

Részletesebben

GYORSASÁGI GÖRKORCSOLYÁZÓ UTÁNPÓTLÁS és AMATŐR-FITNESS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA

GYORSASÁGI GÖRKORCSOLYÁZÓ UTÁNPÓTLÁS és AMATŐR-FITNESS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA MAGYAR ORSZÁGOS GÖRKORCSOLYÁZÓ SZÖVETSÉG Hungarian National Roller-Skating Federation 2800 Tatabánya, Paletta lp 1. 3/1. www.mogsz.hu Tel.:00-36-20-9213-718 E-mail:lugosi.lszl@gmail.com GYORSASÁGI GÖRKORCSOLYÁZÓ

Részletesebben

KOZMA LÁSZLÓ XVII. ORSZÁGOS INFORMATIKA ALKALMAZÓI TANULMÁNYI VERSENY VERSENYKIÍRÁS A 2018/2019-ES TANÉVRE évfolyam részére

KOZMA LÁSZLÓ XVII. ORSZÁGOS INFORMATIKA ALKALMAZÓI TANULMÁNYI VERSENY VERSENYKIÍRÁS A 2018/2019-ES TANÉVRE évfolyam részére KOZMA LÁSZLÓ XVII. ORSZÁGOS INFORMATIKA ALKALMAZÓI TANULMÁNYI VERSENY VERSENYKIÍRÁS A 2018/2019-ES TANÉVRE 5-6. évfolyam részére A verseny meghirdetője: Informatika - Számítástechnika Tanárok Egyesülete

Részletesebben

Kenguru és Gyermek Kupa. Versenykiírás 2010/2011.

Kenguru és Gyermek Kupa. Versenykiírás 2010/2011. MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE Kenguru és Gyermek Kupa Versenykiírás 2010/2011. MEGTÁRGYALTA ÉS ELFOGADTA AZ MKOSZ ELNÖKSÉGE 2010. szeptember 20. 2010/2011. KENGURU ÉS GYERMEK KUPA 2. 1. A verseny

Részletesebben

SPORT XXI. PROGRAM REGIONÁLIS TRIATLON DIÁKOLIMPIA (Pest, Komárom-Esztergom, Fejér és Nógrád megye) X. JUBILEUMI VERESEGYHÁZI NYÍLT TRIATLON VERSENY

SPORT XXI. PROGRAM REGIONÁLIS TRIATLON DIÁKOLIMPIA (Pest, Komárom-Esztergom, Fejér és Nógrád megye) X. JUBILEUMI VERESEGYHÁZI NYÍLT TRIATLON VERSENY SPORT XXI. PROGRAM REGIONÁLIS TRIATLON DIÁKOLIMPIA (Pest, Komárom-Esztergom, Fejér és Nógrád megye) X. JUBILEUMI VERESEGYHÁZI NYÍLT TRIATLON VERSENY A verseny Fővédnöke: Szervezőbizottság tagjai: Pásztor

Részletesebben

Versenykiírás. Egymillió Forint Összdíjazású Logisztikai Csapatbajnokság a jövő logisztikusainak

Versenykiírás. Egymillió Forint Összdíjazású Logisztikai Csapatbajnokság a jövő logisztikusainak Versenykiírás Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek Klubja Közhasznú Egyesület Egymillió Forint Összdíjazású Logisztikai Csapatbajnokság a jövő logisztikusainak A Nagyvállalatok Logisztikai Vezetőinek

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. 16. Magyar Klubcsapat Bajnokság

VERSENYKIÍRÁS. 16. Magyar Klubcsapat Bajnokság VERSENYKIÍRÁS 16. Magyar Klubcsapat Bajnokság 2018. október 6-7. Old Lake Golf Klub, Tata A verseny rendezője: Szabályok: Magyar Golf Szövetség, Old Lake Golf Club, Tata A verseny az R&A Rules Limited

Részletesebben

2016/2017. TANÉVI GUMIASZTAL és MINITRAMPOLIN DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS

2016/2017. TANÉVI GUMIASZTAL és MINITRAMPOLIN DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 2016/2017. TANÉVI GUMIASZTAL és MINITRAMPOLIN DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS A Gumisztal és Minitrampolin Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (továbbiakban:

Részletesebben

2010. évi Cápa és Junior korcsoport Uszonyosúszó Országos Bajnokság

2010. évi Cápa és Junior korcsoport Uszonyosúszó Országos Bajnokság 2010. évi Cápa és Junior korcsoport Uszonyosúszó Országos Bajnokság VERSENYKIÍRÁSA 1. Célja: A 2010. év uszonyosúszó cápa és junior korosztály Magyar Bajnokainak és helyezettjeinek megállapítása, a gyermek

Részletesebben

Rákoshegyi Vasutas SE V.

Rákoshegyi Vasutas SE V. Rákoshegyi Vasutas SE. 2007. V. Csipet Kupa 1. A VERSENY CÉLJA A tekesport népszerűsítése. A sportolók tudásszintjének emelése. Megfelelő minőségi versenyzési lehetőség biztosítása a résztvevők számára.

Részletesebben

2018/2019. TANÉVI KÖTÉLUGRÓ DIÁKOLIMPIA EGYÉNI ÉS PÁROS ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS

2018/2019. TANÉVI KÖTÉLUGRÓ DIÁKOLIMPIA EGYÉNI ÉS PÁROS ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 2018/2019. TANÉVI KÖTÉLUGRÓ DIÁKOLIMPIA EGYÉNI ÉS PÁROS ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS A Kötélugró Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel közösen hirdeti meg, a versenyt

Részletesebben

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR ORSZÁGOS DÖNTŐ 2016/17

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR ORSZÁGOS DÖNTŐ 2016/17 ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR ORSZÁGOS DÖNTŐ 2016/17 1. Az országos döntő rendezője: Szenyor Szabadidő Kerékpáros Sport egyesület Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség megbízása alapján a Magyar Diáksport Szövetség

Részletesebben

Szabályzat. 2009. évi Felmenő Rendszerű Elsősegélynyújtó Verseny szervezésére és lebonyolítására

Szabályzat. 2009. évi Felmenő Rendszerű Elsősegélynyújtó Verseny szervezésére és lebonyolítására Szabályzat 2009. évi Felmenő Rendszerű Elsősegélynyújtó Verseny szervezésére és lebonyolítására A versenyszabályzatot a 2009. évre aktualizálta: Molnárné Szabó Éva Képzés szakmai vezető Kovács Dávid Ifjúsági

Részletesebben

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma felhívása Ápoló szakképesítés-ráépülés Országos Szakmai Tanulmányi Versenyre a 2015/2016.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma felhívása Ápoló szakképesítés-ráépülés Országos Szakmai Tanulmányi Versenyre a 2015/2016. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma felhívása Ápoló szakképesítés-ráépülés Országos Szakmai Tanulmányi Versenyre a 2015/2016. tanévre hatályos: 2015.11.12 - Jelen versenyfelhívás az emberi erőforrások

Részletesebben

MAGYAR CURLING ORSZÁGOS VEGYES CSAPATBAJNOKSÁG KAMARAERDEI CURLING CLUB. A Magyar Curling Szövetség rendezésében.

MAGYAR CURLING ORSZÁGOS VEGYES CSAPATBAJNOKSÁG KAMARAERDEI CURLING CLUB. A Magyar Curling Szövetség rendezésében. MAGYAR CURLING ORSZÁGOS VEGYES CSAPATBAJNOKSÁG 2015. KAMARAERDEI CURLING CLUB A Magyar Curling Szövetség rendezésében. A SZÖVETSÉG KIEMELT TÁMOGATÓI: 1 A VERSENY CÉLJA : - A magyarországi curling sport

Részletesebben

Tisztelt Sporttársak!

Tisztelt Sporttársak! Tisztelt Sporttársak! Szeretettel köszöntünk Benneteket az Angyalföldi Sportiskola és DSE és a Budapesti Kézilabda Szövetség által szervezett kézilabda utánpótlás tornán. Időpont: 2015. december 19-20-21.

Részletesebben

Versenykiírás. BM Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság Gazdasági Ellátó Központ Sportnapok. Országos Strandfoci Bajnokság 2014.

Versenykiírás. BM Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság Gazdasági Ellátó Központ Sportnapok. Országos Strandfoci Bajnokság 2014. Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Humán Szolgálat H-1149 Budapest, Mogyoródi út 43. : 1903 Budapest, Pf.: 314 Tel: (36-1) 469-4150 Fax: (36-1) 469-4150 e-mail: okf.human@katved.gov.hu

Részletesebben

SÁRKÁNYHAJÓ HAZAI VERSENYRENDSZER 2015

SÁRKÁNYHAJÓ HAZAI VERSENYRENDSZER 2015 PROGRAMTERVEK Magyar Kajak-Kenu Szövetség SÁRKÁNYHAJÓ HAZAI VERSENYRENDSZER 2015 KAJAK-KENU SPORT SZAKMAI DOKUMENTUMAI Programok felelősei és a dokumentumok készítői: OLIMPIAI CIKLUS: 2012-2016 Rio TERVEZÉSI

Részletesebben

II. Országos- és Nemzetközi Harmonikaversenye

II. Országos- és Nemzetközi Harmonikaversenye A Harmonikások Országos Társasága II. Országos- és Nemzetközi Harmonikaversenye Időpontja: 2017. június 25. Helyszíne: Heller Ödön Művelődési Ház, Szeged (6753 Szeged, Budai Nagy Antal utca 20-22.) Fővédnök:

Részletesebben

MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG

MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG A 2015. ÉVI FÉRFI ÉS NŐI MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁSA 2015/2016. ÉVI BAJNOKI SZEZON 1 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1 A Magyar Kupa mérkőzéssorozat célja: A Magyar Kupa mérkőzéssorozat

Részletesebben

IFJÚSÁGI, SERDÜLŐ, GYERMEK FIÚ ÉS LEÁNY ORSZÁGOS VÍZILABDA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA

IFJÚSÁGI, SERDÜLŐ, GYERMEK FIÚ ÉS LEÁNY ORSZÁGOS VÍZILABDA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA IFJÚSÁGI, SERDÜLŐ, GYERMEK FIÚ ÉS LEÁNY ORSZÁGOS VÍZILABDA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA 2007-2008. BAJNOKI ÉVAD - 1 1. A BAJNOKSÁG Az MVLSZ korosztályos országos utánpótlás bajnokságai 2. RÉSZTVEVŐ CSAPATOK

Részletesebben

IV. Tüker M. SC Kupa

IV. Tüker M. SC Kupa IV. Tüker M. SC Kupa versenykiírása 2018. 08. 08-22-23-24-25-26. 2018.06.02. Rendező: Az 1952-ben alapított Tüker M. SC Tekeszakosztálya A Tüker M. SC Tekeszakosztálya hagyományőrző céllal a 2018-es naptári

Részletesebben

Serdülő - Junior Uszonyos-, és Búvárúszó Országos Bajnokság és Középületkivitelező Kupa évi VERSENYKIÍRÁSA

Serdülő - Junior Uszonyos-, és Búvárúszó Országos Bajnokság és Középületkivitelező Kupa évi VERSENYKIÍRÁSA Serdülő - Junior Uszonyos-, és Búvárúszó Országos Bajnokság és Középületkivitelező Kupa 2011. évi VERSENYKIÍRÁSA 1,/ Célja: A 2011. év uszonyos-, és búvárúszó serdülő, junior korosztály Országos Bajnokainak

Részletesebben

Fegyveres Biztonsági Őrségek IX. Országos Szakmai Csapatversenye. Versenykiírás

Fegyveres Biztonsági Őrségek IX. Országos Szakmai Csapatversenye. Versenykiírás 1 Fegyveres Biztonsági Őrségek IX. Országos Szakmai Csapatversenye Versenykiírás VERSENYKATEGÓRIA: Csapatverseny A verseny szervezői: Magyarországi Fegyveres Biztonsági Őrök Szakmai Egyesülete Rendészeti

Részletesebben

III. WATT 22 Kupa Versenykiírás

III. WATT 22 Kupa Versenykiírás III. WATT 22 Kupa Versenykiírás A WATT 22 SE a sportág népszerűsítése érdekében az idei évben ismét megrendezi immár a III. WATT 22 elnevezésű vándor kupát az Országos- és a Budapesti Tekézők Szövetsége

Részletesebben

Szakszervezetek az egészségért. Férfi kispályás labdarúgó torna:

Szakszervezetek az egészségért. Férfi kispályás labdarúgó torna: Férfi kispályás labdarúgó torna: Pályák: Csapatok: Lebonyolítás: Füves szabadtéri pályák. Nevezhető létszám csapatonként 10 fő (játszik 5+1 fő). A résztvevő csapatok számától függően minden csapat legalább

Részletesebben

Magyar Nemzeti Bank & Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdaságtudományi Kar Hallgatói Önkormányzat Tanulmányi Versenyének Versenyszabályzata

Magyar Nemzeti Bank & Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdaságtudományi Kar Hallgatói Önkormányzat Tanulmányi Versenyének Versenyszabályzata Magyar Nemzeti Bank & Budapesti Corvinus Egyetem Közgazdaságtudományi Kar Hallgatói Önkormányzat Tanulmányi Versenyének 1. Célkitűzés A Magyar Nemzeti Bank (továbbiakban: MNB) a társadalmi felelősségvállalási

Részletesebben

Sárkányhajó Roadshow 2018 Vásárosnamény, június 23.

Sárkányhajó Roadshow 2018 Vásárosnamény, június 23. Sárkányhajó Roadshow 2018 Vásárosnamény, 2018. június 23. A Vásárosnaményi Roadshow állomás Időpont: 2018. június 23. Helyszín: Vásárosnamény Gergelyiugornya Tisza - part Kapcsolattartó: Lévai Csaba Elérhetőség:

Részletesebben

A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Triatlon Szövetséggel (MTSZ) együttműködésben hirdeti meg.

A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Triatlon Szövetséggel (MTSZ) együttműködésben hirdeti meg. B kategória III-VI. KORCSOPORT Duatlon B KATEGÓRIA A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Triatlon Szövetséggel (MTSZ) együttműködésben hirdeti meg. 1. A verseny célja: A futás, és kerékpározás,

Részletesebben

TŰZOLTÓ-KAPOCSKUPA VERSENYSZABÁLYZAT

TŰZOLTÓ-KAPOCSKUPA VERSENYSZABÁLYZAT MAGYAR TŰZOLTÓ SZÖVETSÉG BUDAPEST TŰZOLTÓ-KAPOCSKUPA VERSENYSZABÁLYZAT 2014.DECEMBER 16. 1/5 Tartalomjegyzék: Tartalomjegyzék... 1 1. Általános Leírás... 2 1.1 Célkitűzések és háttér... 2 1.2 Lebonyolítás...

Részletesebben

Versenykiírás. XXX. Nemzetközi és Magyar Szenior Golfbajnokság

Versenykiírás. XXX. Nemzetközi és Magyar Szenior Golfbajnokság Versenykiírás XXX. Nemzetközi és Magyar Szenior Golfbajnokság Old Lake Golf Club Tata 2019. szeptember 17-19. Bajnokság rendezője: Magyar Golf Szövetség (MGSZ) és a Magyar Senior Golfozók Társasága (MSGT)

Részletesebben

GYORSASÁGI GÖRKORCSOLYÁZÓ UTÁNPÓTLÁS és AMATŐR-FITNESS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA

GYORSASÁGI GÖRKORCSOLYÁZÓ UTÁNPÓTLÁS és AMATŐR-FITNESS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA MAGYAR ORSZÁGOS GÖRKORCSOLYA ÉS GÖRDESZKA SZÖVETSÉG 2800 Tatabánya, Paletta lp 1. 3/1. www.mogsz.hu Tel.:00-36-20-9213-718 E-mail:lugosi.lszl@gmail.com GYORSASÁGI GÖRKORCSOLYÁZÓ UTÁNPÓTLÁS és AMATŐR-FITNESS

Részletesebben

A MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG

A MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG A MAGYAR VÍZILABDA SZÖVETSÉG 2014. ÉVI FÉRFI ÉS NŐI MAGYAR KUPA VERSENYKIÍRÁSA 2014/2015. ÉVI BAJNOKI SZEZON 1 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1 A Magyar Kupa mérkőzéssorozat célja: A Magyar Kupa mérkőzéssorozat

Részletesebben

Budapesti Tollaslabdázók Szövetsége B U D A P E S T / évi, 42. nyílt Női Csapatbajnoksága. Versenykiírás

Budapesti Tollaslabdázók Szövetsége B U D A P E S T / évi, 42. nyílt Női Csapatbajnoksága. Versenykiírás Budapesti Tollaslabdázók Szövetsége B U D A P E S T 2017 / 2018. évi, 42. nyílt Női Csapatbajnoksága Versenykiírás 1. A CsB célja - a tollaslabdasport népszerűsítése; - versenyzési lehetőség biztosítása

Részletesebben

2018/2019.TANÉVI VERSENYKIÍRÁS. Bács-Kiskun Megye

2018/2019.TANÉVI VERSENYKIÍRÁS. Bács-Kiskun Megye 2018/2019.TANÉVI VERSENYKIÍRÁS Bács-Kiskun Megye 1 2018/2019. TANÉVI SPORTLÖVŐ DIÁKOLIMPIA BÁCS_KISKUN MEGYEI VERSENYKIÍRÁS 1. A verseny célja A lövészsport népszerűsítése a köznevelési intézmények tanulói

Részletesebben

A Generomax Kupa résztvevőinek a nevezési díj: 500 Ft!!!

A Generomax Kupa résztvevőinek a nevezési díj: 500 Ft!!! Ifjúsági - Felnőtt Uszonyos-, és Búvárúszó Országos Bajnokság és I. Generomax Kupa - Cápa, Gyermek és Szenior Találkozó 2011. évi VERSENYKIÍRÁSA 1,/ Célja: A 2011. év uszonyos-, és búvárúszó serdülő, junior

Részletesebben

Horgászegyesület Elnöke

Horgászegyesület Elnöke Horgászegyesületek Velencei-tavi és Dunamenti Szövetsége H V D SZ 8 0 0 0 S z é k e s f e h é r v á r S z é c h e n y i u. 4. Nyt. Szám: 15/2014 Horgászegyesület Elnöke SZÉKHELYÉN Tárgy: Versenykiírás

Részletesebben

II. Hévízi Derby (C0 - A2)

II. Hévízi Derby (C0 - A2) II. Hévízi Derby (C0 - A2) Verseny ideje: 2008.06.06-2008.06.08 Típusa: A - kategória Hévíz, Kossuth u. Helyszíne: Labdarúgó edzőpálya és környéke Nevezés # lezárása 1 2008.06.02.nap 22:00 2 2008.06.02.nap

Részletesebben

2014/2015. ÉVI STRANDKÉZILABDA MAGYAR EGYETEMI FŐISKOLAI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG VELENCE, EFOTT JÚLIUS

2014/2015. ÉVI STRANDKÉZILABDA MAGYAR EGYETEMI FŐISKOLAI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG VELENCE, EFOTT JÚLIUS 2015. JÚLIUS 16-17. 1. A verseny célja: a 2014/2015. évi Magyar Egyetemi - Főiskolai Strandkézilabda sportág bajnoki címeinek eldöntése (férfi női). A résztvevő csapatok játéklehetőségeinek bővítése. Az

Részletesebben

BUDAPESTBANK CSALÁDI ÉS SPORTNAP ZÁNKA VERSENYKIÍRÁS KISPÁLYÁS LABDARÚGÁS

BUDAPESTBANK CSALÁDI ÉS SPORTNAP ZÁNKA VERSENYKIÍRÁS KISPÁLYÁS LABDARÚGÁS BUDAPESTBANK CSALÁDI ÉS SPORTNAP 2019.07.06. ZÁNKA VERSENYKIÍRÁS KISPÁLYÁS LABDARÚGÁS Pályák száma: Pályaméret: Csapatlétszám: Játékidő: Játékvezető: Nevezési határidő és sorsolás: Mérkőzések kezdete:

Részletesebben

QUEEN OF THE RING NEMZETKÖZI NŐI VERSENY VERSENYKIÍRÁSA

QUEEN OF THE RING NEMZETKÖZI NŐI VERSENY VERSENYKIÍRÁSA QUEEN OF THE RING NEMZETKÖZI NŐI VERSENY VERSENYKIÍRÁSA 1. A bajnokság célja: Versenyzési lehetőséget biztosítani a női versenyzőknek, valamint nemzetközi tapasztalatokat gyűjteni a korosztályos nemzetközi

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS FELNŐTT VÍVÓ MAGYAR BAJNOKSÁG GEREVICH ALADÁR NEMZETI SPORTCSARNOK (1146. Budapest, Istvánmezei u. 3-5.)

VERSENYKIÍRÁS FELNŐTT VÍVÓ MAGYAR BAJNOKSÁG GEREVICH ALADÁR NEMZETI SPORTCSARNOK (1146. Budapest, Istvánmezei u. 3-5.) VERSENYKIÍRÁS FELNŐTT VÍVÓ MAGYAR BAJNOKSÁG 2018. IDŐPONT: 2018. DECEMBER 20-21-22. HELYSZÍN: GEREVICH ALADÁR NEMZETI SPORTCSARNOK (1146. Budapest, Istvánmezei u. 3-5.) IDŐREND: Fegyvernem, idő, terembeosztás.

Részletesebben

A XIII. kerületi tanulmányi és tehetséggondozó versenyek szabályzata

A XIII. kerületi tanulmányi és tehetséggondozó versenyek szabályzata PRIZMA ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY Pedagógiai szakmai szolgáltatás OM-038423 1134 Budapest, Váci út 57. : 06-1-3408-980 Fax: 06-13408-980/37 E-mail: prizmaegymi@prizmaegymi.hu

Részletesebben

V. ZENEI VERSENY VERSENYKIÍRÁS

V. ZENEI VERSENY VERSENYKIÍRÁS V. PREMIER MŰVÉSZETI NAPOK 2017. MÁRCIUS 17. V. PREMIER TÁNC ÉS ZENEI VERSENY V. ZENEI VERSENY VERSENYKIÍRÁS 2017. március 17. (péntek) SZEGED Az. V. Premier Tánc- és Zenei Versenyt meghirdető intézmény

Részletesebben

Versenyszabályzat. 1. Hatálya. 2. Kizárólagosság. 3. Versenynaptár. 4. Versenyek fajtái

Versenyszabályzat. 1. Hatálya. 2. Kizárólagosság. 3. Versenynaptár. 4. Versenyek fajtái Versenyszabályzat 1. Hatálya 1.1. Jelen versenyszabályzat (továbbiakban: VSZ) vonatkozik valamennyi Magyarországon, a Magyar Tamburello Szövetség (továbbiakban: MATAMSZ) szervezésében vagy jóváhagyásában

Részletesebben

EGÉSZSÉGÜGYI TECHNIKA ISMERETEK ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA A VIZSGA LEÍRÁSA KÖZÉPSZINTEN KÖZÉPSZINTŰ VIZSGA

EGÉSZSÉGÜGYI TECHNIKA ISMERETEK ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA A VIZSGA LEÍRÁSA KÖZÉPSZINTEN KÖZÉPSZINTŰ VIZSGA EGÉSZSÉGÜGYI TECHNIKA ISMERETEK ÁGAZATI SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA A VIZSGA LEÍRÁSA KÖZÉPSZINTEN A vizsga részei Középszint 15 perc A vizsgán semmilyen segédeszköz nem használható. Nyilvánosságra hozandó

Részletesebben

Magyar Sárkányhajó Bajnokság 2015 Sukoró Július. 18.

Magyar Sárkányhajó Bajnokság 2015 Sukoró Július. 18. Magyar Sárkányhajó Bajnokság 2015 Sukoró 2015. Július. 18. Szervező Magyar Kajak - Kenu Szövetség H-1138 Budapest, Latorca u. 2. www.kajakkenusport.hu Helyszín Velencei tó - Sukoró Evezős és Kajak-Kenu

Részletesebben

XLIX. MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG

XLIX. MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG Magyar Repülő Szövetség MAGYAR EJTŐERNYŐS SZÖVETSÉG XLIX. MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG II. OSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG IFJÚSÁGI ÉS UTÁNPÓTLÁS BAJNOKSÁG MESTER BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA Nyíregyháza, 2011. 07. 28 07.

Részletesebben

Elsősegélynyújtó Verseny területi és megyei fordulóinak

Elsősegélynyújtó Verseny területi és megyei fordulóinak ÚTMUTATÓ a 2017. évi 46. felmenő rendszerű Elsősegélynyújtó Verseny területi és megyei fordulóinak szervezésére és lebonyolítására Készítette: Kovács Dávid ifjúsági szakmai vezető Jóváhagyta: Kardos István

Részletesebben

2018. EüK. 19. szám EMMI felhívás. hatályos

2018. EüK. 19. szám EMMI felhívás. hatályos Az Emberi Erőforrások Minisztériuma felhívása az 55 723 01 OKJ azonosítószámú Ápoló szakképesítés-ráépülés Országos Szakmai Tanulmányi Versenyre a 2018/2019. tanévre 2018. EüK. 19. szám EMMI felhívás hatályos

Részletesebben

SZÁLLJ VERSENYBE ÚJBUDA LEGFITTEBB 60 FELETTI BAJNOKA CÍMÉRT! 60 ÉV FELETTI ÚJBUDAI LAKOSOK SZÁMÁRA. VERSENYSZABÁLYZAT és ÖSSZESÍTETT PONTRNDSZER

SZÁLLJ VERSENYBE ÚJBUDA LEGFITTEBB 60 FELETTI BAJNOKA CÍMÉRT! 60 ÉV FELETTI ÚJBUDAI LAKOSOK SZÁMÁRA. VERSENYSZABÁLYZAT és ÖSSZESÍTETT PONTRNDSZER SZÁLLJ VERSENYBE ÚJBUDA LEGFITTEBB 60 FELETTI BAJNOKA CÍMÉRT! 60 ÉV FELETTI ÚJBUDAI LAKOSOK SZÁMÁRA VERSENYSZABÁLYZAT és ÖSSZESÍTETT PONTRNDSZER A program szervezője: Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. A

Részletesebben

2015/2016. ÉVI STRANDKÉZILABDA MAGYAR EGYETEMI FŐISKOLAI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG VELENCE, EFOTT JÚLIUS

2015/2016. ÉVI STRANDKÉZILABDA MAGYAR EGYETEMI FŐISKOLAI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG VELENCE, EFOTT JÚLIUS 2016. JÚLIUS 12-13. 1. A verseny célja: a 2015/2016. évi Magyar Egyetemi - Főiskolai Strandkézilabda sportág bajnoki címeinek eldöntése (férfi női). A résztvevő csapatok játéklehetőségeinek bővítése. Az

Részletesebben

A Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége. meghirdeti

A Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége. meghirdeti A Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége meghirdeti a Mozgásjavító Általános Iskola, Szakközépiskola Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Kollégium és a Mozgásjavító Diák

Részletesebben

MAGYARORSZÁG ATLÉTIKAI CSAPATBAJNOKSÁGA 2015

MAGYARORSZÁG ATLÉTIKAI CSAPATBAJNOKSÁGA 2015 MAGYARORSZÁG ATLÉTIKAI CSAPATBAJNOKSÁGA 2015 A bajnokság helye és ideje: a) Elődöntők: május 9-10. Keleti csoport: Nyugati csoport: Nyíregyháza Szombathely b) Döntő: szeptember 12-13. Székesfehérvár szeptember

Részletesebben

2018/2019.TANÉVI VERSENYKIÍRÁS. Győr-Moson-sopron Megye

2018/2019.TANÉVI VERSENYKIÍRÁS. Győr-Moson-sopron Megye 2018/2019.TANÉVI VERSENYKIÍRÁS Győr-Moson-sopron Megye 1 2018/2019. TANÉVI SPORTLÖVŐ DIÁKOLIMPIA Győr_Moson_sopron MEGYEI VERSENYKIÍRÁS 1. A verseny célja A lövészsport népszerűsítése a köznevelési intézmények

Részletesebben

A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Asztalitenisz Szövetséggel (MOATSZ) együttműködésben hirdeti meg.

A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Asztalitenisz Szövetséggel (MOATSZ) együttműködésben hirdeti meg. Asztalitenisz A és B KATEGÓRIA A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Asztalitenisz Szövetséggel (MOATSZ) együttműködésben hirdeti meg. 1. A verseny célja: Az asztalitenisz sportág népszerűsítése

Részletesebben

VERSENYSZABÁLYZAT. PAPÍRMÁNIA avagy SZERETEM AZ ERDŐT! Helyi és országos rajzverseny 10-14 év közötti gyermekek részére a 2015/16 tanévben!

VERSENYSZABÁLYZAT. PAPÍRMÁNIA avagy SZERETEM AZ ERDŐT! Helyi és országos rajzverseny 10-14 év közötti gyermekek részére a 2015/16 tanévben! VERSENYSZABÁLYZAT PAPÍRMÁNIA avagy SZERETEM AZ ERDŐT! Helyi és országos rajzverseny 10-14 év közötti gyermekek részére a 2015/16 tanévben! Papír- és Nyomdaipari Szövetség - elsősorban tagvállalatai bevonásával

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. A évi WKF egyéni és csapat Kata és Kumite magyar bajnoki címek és az utánpótlás bajnoki címek eldöntése

VERSENYKIÍRÁS. A évi WKF egyéni és csapat Kata és Kumite magyar bajnoki címek és az utánpótlás bajnoki címek eldöntése VERSENYKIÍRÁS A verseny megnevezése: A verseny célja: XIV. Nyílt WKF Egyéni Súlycsoportos és Csapat Karate Magyar Bajnokság (Gyermek, Ifjúsági, Kadet, Junior, U21 és Felnőtt) IV. Nyílt WKF Egyéni Utánpótlás

Részletesebben

Magyarország évi Atlétikai Csapatbajnoksága Elődöntő Keleti Csoport

Magyarország évi Atlétikai Csapatbajnoksága Elődöntő Keleti Csoport Magyarország 2017. évi Atlétikai Csapatbajnoksága Elődöntő Keleti Csoport A verseny célja: Az atlétika népszerűsítése. A spotszervezetek munkájának egymással történő csapatszintű összehasonlítása. A bajnokság

Részletesebben

A Villamosenergia-ipari Asztalitenisz Sporttalálkozók Versenyszabályzata

A Villamosenergia-ipari Asztalitenisz Sporttalálkozók Versenyszabályzata A Villamosenergia-ipari Asztalitenisz Sporttalálkozók Versenyszabályzata 1. Az Asztalitenisz Sporttalálkozók célja: A villamosenergia-ipariág munkavállalóinak körében az egészséges életmód, az aktív pihenés,

Részletesebben

FEKOSZ Sportkupa. Kispályás Labdarúgó Torna 2013. április 26-28. Debrecen. Versenykiírás

FEKOSZ Sportkupa. Kispályás Labdarúgó Torna 2013. április 26-28. Debrecen. Versenykiírás FEKOSZ Sportkupa Kispályás Labdarúgó Torna 2013. április 26-28. Debrecen Versenykiírás 1. A verseny bemutatása A Felsőoktatási Kollégiumok Országos Szövetsége által 2013. április 26 28. között Debrecenben

Részletesebben

SZÁLLJ VERSENYBE ÚJBUDA LEGFITTEBB 60 FELETTI BAJNOKA CÍMÉRT! 60 ÉV FELETTI ÚJBUDAI LAKOSOK SZÁMÁRA VERSENYSZABÁLYZAT ÉS ÖSSZESÍTETT PONTRENDSZER

SZÁLLJ VERSENYBE ÚJBUDA LEGFITTEBB 60 FELETTI BAJNOKA CÍMÉRT! 60 ÉV FELETTI ÚJBUDAI LAKOSOK SZÁMÁRA VERSENYSZABÁLYZAT ÉS ÖSSZESÍTETT PONTRENDSZER SZÁLLJ VERSENYBE ÚJBUDA LEGFITTEBB 60 FELETTI BAJNOKA CÍMÉRT! 60 ÉV FELETTI ÚJBUDAI LAKOSOK SZÁMÁRA VERSENYSZABÁLYZAT ÉS ÖSSZESÍTETT PONTRENDSZER A program szervezője: Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft.

Részletesebben

VI. Országos Komplex Ének-zenei Műveltségi Verseny 2015/2016.

VI. Országos Komplex Ének-zenei Műveltségi Verseny 2015/2016. VI. Országos Komplex Ének-zenei Műveltségi Verseny 2015/2016. A verseny védnöke: Miklósa Erika operaénekes A verseny meghirdetője: Csitáry Emil Művészeti Műhely Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Székesfehérvár,

Részletesebben

KISPÁLYÁS LABDARÚGÁS - VERSENYKIÍRÁS

KISPÁLYÁS LABDARÚGÁS - VERSENYKIÍRÁS KISPÁLYÁS LABDARÚGÁS - VERSENYKIÍRÁS Pályaméret: Csapatlétszám: Játékidő: Játékvezető: Nevezési határidő és sorsolás: Mérkőzések kezdete: Stadion 4 db 20 x 40 m maximum 10 fő, 5+1 fő a pályán csapatonként

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS 2018/2019. A versenyen olyan diákok vehetnek részt, akik nem matematika tagozatos iskolában, osztályban tanulják a matematikát.

VERSENYKIÍRÁS 2018/2019. A versenyen olyan diákok vehetnek részt, akik nem matematika tagozatos iskolában, osztályban tanulják a matematikát. Oktatási Hivatal K a p o s v á r i P e d a g ó g i a i O k t a t á s i K ö z p o n t 7400 Kaposvár, Szántó utca 19. Postacím: 7400 Kaposvár, Szántó utca 19. Telefon: 70/684-5841 Honlap: www.oktatas.hu

Részletesebben

Magyar Golf Szövetség

Magyar Golf Szövetség 1 Magyar Golf Szövetség VERSENYKIÍRÁS V. MAGYAR NŐI ÉS FÉRFI NYÍLT MATCH PLAY BAJNOKSÁG 2016. május 27-29. Old Lake Golf Club, Tata A verseny rendezője: Magyar Golf Szövetség Szabályok: A verseny az R&A

Részletesebben