WHS Kezelt számla. Wouter Warmoes. WH SELFINVEST S.A. Luxembourg Paris Gand Amsterdam

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "WHS Kezelt számla. Wouter Warmoes. WH SELFINVEST S.A. Luxembourg Paris Gand Amsterdam"

Átírás

1 WHS Kezelt számla Wouter Warmoes WH SELFINVEST S.A. Luxembourg Paris Gand Amsterdam Copyright : Tous les droits d auteur liés à ce document appartiennent à WH SelfInvest SA. Il est interdit de copier ce document (sous quelque forme que ce soit) ou de l envoyer à des tiers sans autorisation explicite de WH SelfInvest SA. Notice : Ce document produit par WH SelfInvest SA a une vocation d information et ne peut en aucun cas être considéré comme une proposition d achat des futures mentionnés dans ce document. Les personnes qui négocient des contrats futures reconnaissent le faire en toute indépendance, et en pleine connaissance des risques liés au trading des produits dérivés. Toutes les informations publiées dans ce document sont réputées être exactes sans que nous puissions toutefois garantir leur exactitude.

2 A WH SelfInvest-ről Fő felügyeleti szerv: Letétkezelő bankok: Fióktelepek: CSSF (www.cssf.lu) Dexia, Barclays Bank Luxemburg, Franciaország, Belgium, Hollandia, Németország A szolgáltatás: Termékek: Ügyfelek: Legendás Részvények, opciók, futures, FX, CFD, kezelt számla Aktív befektetők & intézmények

3 A pénze biztonsága Befektetők védelme 1. Az ügyfelek pénze nem szerepel a mérlegünkben + EU jogosultság 2. Minőségi letétkezelő bankok 3. Befektetővédelmi garancia (A.G.D.L.) 4. Kormánygarancia az EU-s jogosultsággal rendelkező A számla számla feltöltése intézmények esetén Utalás Kp befizetés (Luxembourg) Minden ügyfélnek saját egyéni számlája van. Az ügyfelek pénze mindig egy letétkezelő banknál van, soha nem kerül be cégünk könyveibe. Ügyfélszámlák Dexia Barclays Bank

4 Magyar instrumentumok Forex CHF-HUF 8 pár CZK-HUF Mindegyik pár jegyzése 24h/24 DKK-HUF A minimum kötés csak EUR-HUF Letét 1% GBP-HUF NZD-HUF PLN-HUF USD-HUF CFD - Index BUX határidős index Jegyzés 9:05-16:30 Piaci spread +140 Garantált stop elérhető Letét 1% CFD - Részvények Jegyzés 9:00-15:30 Piaci spread! Letét 25% Richter Gideon Mol Hungarian Oil & Gas Magyar Telekom OTP Bank 15

5 2009. május 9. BUDAPEST Swing & Day Trading : két különböző stratégia... hasonló eredményekkel WH SELFINVEST S.A. Luxembourg, Paris, Gand, Amsterdam Copyright : Mars Tous les droits d auteur attachés à ce guide appartiennent à WH SelfInvest SA. Il n est pas permis de copier ce guide (sous quelque forme que ce soit) ou l envoyer à des tiers sans autorisation explicite de WH SelfInvest SA. Disclaimer : Ce guide est plutôt de nature informative et ne peut en aucun cas être considéré comme une proposition d achat des instruments mentionnés dans ce document. Les personnes qui achètent ces instruments reconnaissent l avoir fait de leur propre chef, et à leur propre risque. Tous les informations utilisées sont réputées de source sure sans que nous puissions garantir l exactitude.

6 Valójában semmi közös nincs bennük : - Különböző piacok : részvények, devizák, nyersanyagok és kötvények - Pozíciók tartása : 5 perctől 5 napig - A kötéseken használt tőkeáttét: 0,5-től 8-ig - Profit management : kicsitől korlátlanig - Kockázat management : stop 1-től 5%-ig - Pozíció nyitása 1 kötéssel vagy több kötéssel - Döntési folyamat : Statisztikai vagy technikai analízis - Közepes időtávú (1 hét) trend vagy rövidtávú kitörés (napon belüli)

7 Összefoglaló : Piaci vélemények, értékelések - Sentiment - Pozíciók tőzsdeindexekben (európai és amerikai) - Hetente egyszer (a hét közepén ellenőrizve) - Tőkeáttét: Korlátlan profit-cél - Stop-szint általában messze (5% ha a volatilitás alacsony) - Pozíciónyitás egy lépésben, hétfő reggel - Döntés statisztikai indikátorok alapján - Közepes időtávú trend Kitörés - Pozíciók mindenben kivéve tőzsdeindexekben - Pozíció időtartama lehet 5 perctől 36 óráig - Tőkeáttét: Kicsi és korlátos profitcél - Stop-szint alacsony (maximum 1%) - Pozíciónyitás több lépésben - Döntés technikai elemzés alapján - Rövidtávú kitörések

8 PIACI VÉLEMÉNYEK, ÉRTÉKELÉSEK - SENTIMENT

9 SENTIMENT (Tőzsdeindexek) Mi az alapelv? Általában az értékpapír piacok emelkednek (ez egy strukturális sajátosság), de néha korrekció van a piacon és ekkor a trend negatív. Alapelvünk : A Trend a barátod. Célünk, hogy választ találjunk a következő kérdésekre : Vegyek? Eladjak? Ne csináljak semmit? Milyen indikátorokat használunk? Nem használunk technikai indikátorokat. Nem használjuk az MACD-t, RSI-t, Stochastic-ot, Elliot Hullámokat,... Bizonyos értékpapírokkal, indexekkel, opciókkal, volatilitással és tőkeáramlással kapcsolatos statisztikákat elemzünk.

10 SENTIMENT (Tőzsdeindexek) Kezdetben 50 különböző statisztikát figyeltünk, amelyek mind az USA részvénypiacára vonatkoztak. A fejlődési folyamat során legtöbbjüket elimináltuk és mindössze 7-et tartottunk meg. Ezeket nem titkoljuk! Valójában a mi 7 indikátorunk széles körben elterjedt és vitatott: Többek közt: - 2 technikai elemző francia honlapon - 1 hasonló belga honlapon - egy német pénzügyi hírlevélben - különböző előadásokon és prezentációkban

11 SENTIMENT - 7 indikátor 1. CBOE SPX Piaci volatilitási Index (VIX) 2. Put/Call Open Interest Ratio 3. Rydex Nova/Ursa Indikátor 4. NYSE Advance-Decline Issues Index 5. NYSE New Highs New Lows 6. Investor Intelligence 7. Supertrend

12 1. CBOE SPX Piaci Volatilitási Index (VIX) Definíció: A VIX egy S&P500 volatilitás indikátor. Értékét naponta határozza meg a Chicago Board Options Exchange (CBOE). Az index az átlagos volatilitást mutatja az összes put és call opción a Standard & Poor's 500 piacán. Szabályok: Minél magasabb az index értéke, annál idegesebb a piac, általánosságban a pesszimizmus az uralkodó hangulat. Egy alacsony érték ezzel ellentétben egy nyugodt US piacot jelent. Az index értékének fluktuációja legalább annyira fontos, mint az érték maga. Ha emelkedik, a volatilitás fontosabb, mert ez hezitálást, kétségeket jelez a piacról. Általában ez a pesszimizmus jele. Ha csökken a volatilitás, a hangulat optimistább. Szélsőséges szituációkban (ahogyan azt az elmúlt 6 hónapban megfigyelhettük) az abnormális értékeket is figyelembe kell venni.

13 1. CBOE SPX Piaci Volatilitási Index (VIX) 1 éves chart pl.: VIX > 35 = Ideges VIX < 25 = Nyugodt

14 1. CBOE SPX Piaci Volatilitási Index (VIX) Célunk az, hogy a VIX elmúlt napi változását elemezzük, de figyelembe kell venni a középtávú trendet és az abszolút értékét az indexnek (extrém érték vagy sem?). 3 hónap alapján : Értelmezés: 1/ Az érték még mindig magas : 45 felett! (-) 2/ A múlt heti trend még mindig emelkedő (-) 3/ A trendvonal alatt nincs jelentős mozgás az elmúlt néhány napban (-)

15 2. Put/Call Open Interest Ratio Definíció: A Put/Call Ratio a Put és a Call opciók volumene közti arány. Szabály: Egy magas érték azt jelenti, hogy a Put opciók volumene magas (és/vagy a Call opciók volumene alacsony), azaz: az eladók dominálnak a piacon => pesszimizmus Egy alacsony érték azt jelenti, hogy a Call opciók volumene magas (és/vagy a Put opciók volumene alacsony), azaz: a vevők dominálnak a piacon => optimizmus

16 2. Put/Call Open Interest Ratio Példa: 2008 szeptembertől 2009 márciusig. Korreláció: OEX (S&P100) és Put/Call Ratio mozgóátlag (21 napos).

17 2. Put/Call Open Interest Ratio A piaci hangulatot követő SENTIMENT stratégiánkban figyelembe vesszük a piaci trendet és az utolsó napok elmozdulását. Példa: A charton a trend emelkedő. De egy éles esést figyelhetünk meg az utolsó nap (március 9-én történt, amikor a Dow Jones emelkedett 6%-ot a Citibank kommentár miatt).

18 3. Rydex Nova/Ursa Indikátor Definíció: A Nova/Ursa az ún. Nova (emelkedésre játszó) alapba és az ún. Ursa (esésre játszó alapba) fektetett pénz kapcsolatát jelenti. Szabály: Ha az arány magas, a hangulat pozitív. Ha az arány alacsony, a hangulat pesszimista. A kalkuláció egyszerű: Nova alap összes eszköz / Ursa alap összes eszköz. A legfontosabb: hová áramlik a tőke? A Nova vagy az Ursa alapba?

19 3. Rydex Nova/Ursa Indikátor Példa a tökéletes korrelációra: 2007 utolsó negyedév.

20 3. Rydex Nova/Ursa Indikátor És egy példa, ahogy egy teljesen egyértelmű helyzet hirtelen megváltozik első negyedéve még teljesen tökéletes... Majd az év utolsó 3 hónapjában teljesen illogikus mozgások (nincs korreláció és hatalmas elmozdulás)! 2009-ben ismét minden visszaáll a helyére.

21 4. NYSE Advance-Decline Issues Index Definíció: Az Advance/Decline arány az összes emelkedő részvény darabszáma és az összes csökkenő részvény darabszáma közti különbséget jelöli. Ha az eredmény pozitív, több részvény ára emelkedik, mint amennyié csökken. Ha az eredmény negatív, több részvény ára csökken, mint amennyié emelkedik. Érdekes... De ennyi az egész?

22 4. NYSE Advance-Decline Issues Index Értelmezés: Hozzáadunk 3 egyszerű mozgó átlagot => 10, 50 és 200-as adatot. A 200-as mozgóátlag hasznos az alapvető trend meghatározásához: + vagy -? De részletesen nem foglalkozunk vele. Az 50-es mozgóátlagot a 10-es metszésekor vizsgáljuk. Hasonlóan működik az MACD-hez: Ha a rövidtávú (10) alulról keresztezi a hosszabbtávút (50), akkor ez egy vételi jelzés... és fordítva. A 10-es mozgóátlagot a fent leírtakban vesszük figyelembe (50-es metszés). De a hangsúly az utolsó napok trendjén van. Végül figyelembe vesszük, hogy az alapvető trend + vagy (MA10).

23 4. NYSE Advance-Decline Issues Index Néhány eset teljesen egyértelmű. Mások nehezebbek: az MA10 nem keresztezte még az MA50-et, az MA10 egyértelműen negatív. De az utolsó napok trendje pozitív és útban van, hogy keresztezze az MA50-est.

24 5. NYSE 52 Weeks New Highs New Lows Definition: A 52 Weeks New Highs New Lows összeveti az 52 hetes csúcsot elérő részvények számát az 52 hetes mélypontot elérő részvények számával. Értelmezés: Különböző módszerek vannak ezen adatok elemzésére: Például: Az egyik aránya a másikhoz (H/L), Az egyik százalékos aránya az összeshez (H/(H+L)), vagy (L/(H+L), stb. Minket a második érték érdekel H/(H+L): az új 52 hetes csúcsot elért részvények száma viszonyítva az összes új csúcsot és új mélypontot elérő részvények számához. Tehát egy százalékos értékről beszélünk => értéke mindig 0 és 1 közé fog esni. Minél magasabb az arány, annál optimistább piac (bullish). Minél alacsonyabb az arány, annál pesszimistább (bearish).

25 5. NYSE 52 Weeks New Highs New Lows Példa: hosszútávon (3 év) Érdekesek azok a pontok, melyeknél a piac túladott vagy túlvett értéket mutat.

26 5. NYSE 52 Weeks New Highs New Lows Rövidtávon: a kondíciók 2008 végén és 2009 elején egyértelműen megváltoztak, az arány hónapokon keresztül alacsony maradt. Jelenleg a helyzet javulást mutat a normális értékek magasságában. Egy visszapattanás (szokás szerint) 2008 nyara előtt és nehezebb kondíciók a bank krízis után és alatt.

27 6. Investor Intelligence Definíció: AzInvestor Intelligence a Wall Street-i elemzők globális álláspontját mutatja. Néhányuk optimista (% Bullish), míg mások pesszimisták (% Bearish). Értelmezés: Mindig figyelembe vesszük mindkét trendet. Egy normális szituációban ezek korrelálnak => amikor a bullish % emelkedik, egy bizonyos %-ban a bearish csökken.

28 6. Investor Intelligence Amikor a trend lassan a végéhez ér, az indikátor, amely a trenddel egyirányba mutatott lassan átfordul és a másik is a fordulópontjához ér... És általában... a trendfordulót erősítik meg ezek az indikátorok.

29 6. Investor Intelligence Nézzük hosszútávon a vélemények megváltoztak! (bullish-ból bearishbe váltott át a többség)

30 7. Supertrend (S&P500) Definíció: A Supertrend egy trend indikátor, amely sok másikkal ellentétben figyelembeveszi a volatilitást is. Értelmezés: Összefoglalva, az indikátort egy átlagár és két szélsőérték alkotja (high és low) stopként használva. Fő előnye, hogy kevésbé volatilis, mint más indikátorok (pl. az MACD), és bizonyos mértékben lehetőséget ad az ártüskék okozta hatások semlegesítésére. A trader hosszabb ideig fogja pozícióit tartani. Az elemzése egyszerű : - Ha az árfolyam alulról metszi a stop szintet, akkor a trend emelkedő. - Ha az árfolyam felülről metszi a stop szintet, akkor a trend süllyedő.

31 7. Supertrend (S&P500) Napi chart: S&P november március

32 Sentiment : Értelmezés Nagyon egyszerűen értékeljük az indikátorokat: Mindegyikük kap egy értéket: +1 (bullish), 0 (semleges) vagy -1 (bearish). Végül összeadjuk a 7 értéket. A kezelt számla csapatunk minden tagja elvégzi ugyanazokat a feladatokat. Döntést az alábbiak alapján hozunk: Ha a végösszeg = 0, nem veszünk fel pozíciót. Ha a végösszeg = +1 vagy -1, óvatosak vagyunk, és talán veszünk fel pozíciót. Ha a végösszeg = +/-2 - +/-6, pozíciót nyitunk. Ha a végösszeg = +7 vagy -7, ismét óvatosak vagyunk: a trendforduló kockázata magas => jellemzően ez egy túladott vagy túlvett szituációt jelez.

33 Sentiment : Előnyök és hátrányok Előnyök: Hátrányok: Több irányban is dönthetünk : Long vagy Short vagy Neutrális Profit Management : korlátlan potenciál, nagy elmozdulások lehetségesek Több index: diverzifikáljuk pozícióinkat több indexen, a módszer minden index esetében működik Tőkeáttét & Stopok a volatilitástól függnek Trend nélküli piacokon kevésbé hatékony Kevésbé hatékony szélsőséges piaci körülmények közt: trend végénél és fordulóknál (80%-ban +/ 7) A nulla értékű jelzések (gyenge pozíció nélkül) általában nagy elmozdulásokat generálnak. Ez a bizonytalanság ára?

34 KITÖRÉS

35 KITÖRÉS: Összefoglalás Ez a stratégia 3 alapelv kombinációja: 1/ Kitörés a klasszikus chart alakzatokból, úgymint háromszög, zászló,... Az alakzatokból történő gyorsuló elmozdulásokból igyekszünk profitálni. A célunk, hogy fontos áttörési szinteket határozzunk meg (támasz vagy ellenállás). Mindig kis profitokat realizálunk: a kitörésből profitálunk, de soha nem próbálunk meg meglovagolni egy új trendet.

36 Kilépések háromszögekből Példa: Arany, január második fele (órás chart)

37 Kitörés: Elvek 2 & 3 3 alapelv kombinációja: 2/ A Teknős-elmélet néhány szabályát figyelembe vesszük, úgymint: -Több szintű pozícióépítés - Stop szint közvetlenül a volatilitáshoz van kötve -Aktív Stop rendszeresen változtatva a pozíció fejlődősével összhangban -Egymással nem korreláló piacokon történő pozíciófelvétel 3/ Néhány házon belüli tipp a WH Selfinvestnél

38 Kitörés (Fx, Nyersanyagok és Kamatlábak) Egy paradoxon: Általában egy trader 3-szor annyit akar keresni egy pozíción, mint amennyi a megengedett vesztesége. Ha 100 az elfogadott vesztesége, akkor megpróbál 300-at nyerni. Esetünkben: az arány fordított => a pozíció nyitásakor 200-as veszteséget még elfogadhatónak tartunk, (de a stop szintünk progresszíven csökken) ahhoz, hogy 100-at nyerjünk! Miért? Valaki otthon, egyedül, megkötések nélkül megengedheti magának azt a szabadságot, hogy veszteségeket halmozzon fel. Négyből csak 1-szer kell nyernie ahhoz, hogy nullán legyen. => Ez 25%-os sikerességi rátát jelent. Esetünkben: a módszer integrálva van a kezelt számla programunkba. Egy ügyfél gyakran türelmetlen => nem fogad el rendszeres veszteségeket. Ennek eredményeként: kis profitokat halmozunk fel átgondolt és kalulált veszteségekkel szemben a kezdetben. Ez a veszteség folyamatosan csökken, ha a nyitott pozíció a megfelelő irányba halad (lásd: Teknős-teória) => Sikerességi rátánk 60 és 75% között mozog.

39 Kitörés: Előnyök & Hátrányok Előnyök: A rendszeres kis profitok jót tesznek a kereskedő hangulatának. Ugyanez áll a sikerességi rátára. Jobb ma egy veréb, mint holnap egy túzok. Általában kerüljük az overnight kockázatot és nem hagyunk nyitva pozíciót a hétvégére. A módszer az összes piacon használható. Egyszer a piac ki fog lépni a kereskedési sávból. Hátrányok: Soha nem lovagoljuk meg a nagy trendet. A nagy volatilitás több pénzbe kerül... de a volatilitás gyorsabban csökken mint a részvényeken (Sentiment Stratégia) a rövidebb referencia periódusnak köszönhetően. Az előző pont következménye: néhány egymást követő kistopolódás pénzbe kerül és el kell fogadnunk egy bizonyos mértékű volatilitást és kockázatot a portfolión (-20%).

40 Végül néhány tanács: Ha sikerült kifejleszteni a saját kereskedési rendszerét vagy mások rendszerét használja, fontos, hogy MINDEN jelzést megkössön, kivétel nélkül. Ne engedjen teret a szubjektivitásnak => az a kötés, amelyet nem köt meg lesz a legjobb!!! Bízzon a modellben => Minden modellnek vannak nehezebb időszakai, amikor pénzt veszít. Ne keressen indokot arra, hogy miért nem kereskedik: igen, de ma este lesz a Fed ülés. Legyen szigorú => a módszer tiszteletének hiánya pénzbe kerül. Ha hibázik a kereskedés során : zárja le a pozíciót. Soha ne legyen túl nagy a kitettsége: legyen meg a lehetősége annak, hogy egymás után többször is veszteséges pozíciót zárjon.

41 Következtetéseink: A kereskedés kemény és fegyelmezett munkát igényel: módszertan, hajthatatlanság, nyugalom, türelem, odaadás, stressz menedzsment A pszichológiai tényező alapvető fontosságú! A legjobb mószerek a kockázat csökentésére : - ésszerű pozícióméretezés a számla nagyságához viszonyítva, - nem korreláló piacokon kereskedjünk, - különböző technikákat alkalmazzunk, - és soha ne felejtse el a stopokat! Minden modellnek vannak nehezebb, kevésbé profitábilis periódusai és mindig rendszeres finomhangolást igényelnek. Sentiment & Kitörés: mindkét stratégiára épít a WHS Kezelt számla és mindegyik itt leírt kritériumot követi: egy dedikált csapat, állandóan a képernyők mögött és állandóan felülvizsgálva a kereskedési modellt.

42 Köszönöm a figyelmüket! Kérdések?

Technikai indikátorok

Technikai indikátorok Technikai indikátorok Trendindikátorok Momentum indikátorok Forgalom alapú indikátorok Volatilitást mérő indikátorok Az Ichimoku indikátor TheBetBulls.com 1 Divergenciák Az a jelenség, amikor az ármozgás

Részletesebben

A technikai elemzések értelmezése

A technikai elemzések értelmezése A technikai elemzések értelmezése A technikai elemzések értelmezése 1. Technikai Elemzés (Technical Analysis) 6. Gyakorlat Technikai elemzés értelmezése Mi az a technikai elemzés (TA)? A piaci mozgásokat

Részletesebben

Technikai indikátorok és egyéb eszközök

Technikai indikátorok és egyéb eszközök Technikai indikátorok és egyéb eszközök 2015. december 1. 17:30 A webinárium hamarosan kezdődik. Kérjük, ellenőrizze, hogy számítógépe hangszórója be van-e kapcsolva. További technikai információk: https://www.kbcequitas.hu/menu/tamogatas/tudastar/oktatas

Részletesebben

Pénz-és kockázatkezelés

Pénz-és kockázatkezelés Pénz-és kockázatkezelés X-Trade Brokers Magyarországi Fióktelepe Soós Róbert Egy befektetési stratégia elemei 1. Meg kell határozni a belépési és zárási pozíciókat. 2. Pénz-és kockázatkezelés 3. Pszichológia

Részletesebben

4. Hét 2010. Január 28. Csütörtök

4. Hét 2010. Január 28. Csütörtök Napii Ellemzéss 4. Hét 2010. Január 28. Csütörtök SOLAR CAPITAL MARKETS ZRT. Összegzés Az előző napi amerikai hátraarc kedvezőtlen környezetet teremtet a befektetésre Európában, amelynek következtében

Részletesebben

BetBulls Chartrajzoló

BetBulls Chartrajzoló BetBulls Chartrajzoló Ez a modul alkalmas a részvényadatok gyertyamintás megjelenítésére, az indikátorok ábrázolására, valamint statisztika készítésére. Két fő modulból áll: Chart rajzoló modul Statisztika

Részletesebben

SOLARCAPITAL MARKETS ZRT. WWW.SOLARCAPITAL.HU SOLAR@SOLARCAPITAL.HU. Összefoglaló

SOLARCAPITAL MARKETS ZRT. WWW.SOLARCAPITAL.HU SOLAR@SOLARCAPITAL.HU. Összefoglaló WWW.CAPITAL.HU @CAPITAL.HU Napi Elemzés 2010. október 19. INDEXEK Záróérték Napi változás (%) Dow Jones IA 11143.70 +0.73% S&P 500 1184.71 +0.72% Nasdaq 100 2104.15 +0.31% DAX 6516.63 +0.37% BUX 23407.53-0.03%

Részletesebben

A certifikátok mögöttes termékei

A certifikátok mögöttes termékei A certifikátok mögöttes termékei Erste Befektetési Zrt. Dr. Miró József Budapest, 2011 április 5. 2011.04.06. 1 S&P500 Emelkedő trend Áttörte a rövidtávú trendvonalat ha áttöri az 1 340-es szintet irány

Részletesebben

25. Hét 2010. július 22. Kedd

25. Hét 2010. július 22. Kedd Napii Ellemzéss 25. Hét 2010. július 22. Kedd Összegzés Az európai részvények többsége immáron kilencedik napja emelkedik és hétfőn 7 hetes csúcsra ért fel. A fő optimizmust a kínai központi bank bejelentése

Részletesebben

48. Hét 2009. November 26. Csütörtök

48. Hét 2009. November 26. Csütörtök Napii Ellemzéss 48. Hét 2009. November 26. Csütörtök Összegzés Nagyságrendileg az előző napi enyhe esést kompenzálták a piacok és számottevő mozgást a héten már nem is várunk a nagy indexektől, mivel a

Részletesebben

kedd, 2015. október 13. Vezetői összefoglaló

kedd, 2015. október 13. Vezetői összefoglaló kedd, 2015. október 13. Vezetői összefoglaló Hétfőn vegyesen zártak a vezető nemzetközi részvényindexek, de jelentős elmozdulást egyik sem mutatott. A hazai fizetőeszköz mindhárom vezető devizával szemben

Részletesebben

Devizapiac a gyakorlatban. Budapesti Értéktőzsde 2014. November 25.

Devizapiac a gyakorlatban. Budapesti Értéktőzsde 2014. November 25. Devizapiac a gyakorlatban Budapesti Értéktőzsde 2014. November 25. Equilor Az Equilor Befektetési Zrt. A Budapesti Értéktőzsde alapító tagja A befektetővédelmi Alap és a Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület

Részletesebben

Grafikonalakzatok felismerése a sikeres kereskedés érdekében

Grafikonalakzatok felismerése a sikeres kereskedés érdekében Grafikonalakzatok felismerése a sikeres kereskedés érdekében X-Trade Brokers Magyarországi Fióktelepe Kass Zoltán www.xtb.hu Trendvonal Támasz és Ellenállás Ellenállás - Az a szint ahol a piac valószínűleg

Részletesebben

Vezetői összefoglaló február 28.

Vezetői összefoglaló február 28. 2017. február 28. Vezetői összefoglaló Kedd reggelre a forint árfolyama az euróval, a svájci frankkal és a dollárral szemben egyaránt erősödött. A BUX 10,4 milliárd forintos, átlag feletti forgalom mellett

Részletesebben

hétfő, március 2. Vezetői összefoglaló

hétfő, március 2. Vezetői összefoglaló hétfő, 2015. március 2. Vezetői összefoglaló Amerikában negatív tartományban zártak a vezető részvényindexek, Európában a lassuló amerikai GDP-adat segítette a kereskedést. A forint kilenchavi csúcsa közelében,

Részletesebben

SOLARCAPITAL MARKETS ZRT. WWW.SOLARCAPITAL.HU SOLAR@SOLARCAPITAL.HU. Összefoglaló

SOLARCAPITAL MARKETS ZRT. WWW.SOLARCAPITAL.HU SOLAR@SOLARCAPITAL.HU. Összefoglaló Napi Elemzés 2010. szeptember 13. INDEXEK Záróérték Napi változás (%) Dow Jones IA 10462.84 +0.46% S&P 500 1109.58 +0.49% Nasdaq 100 1892.34 +0.33% DAX 6214.77-0.11% BUX 23045.71-1.08% EURHUF 283.83-0.22%

Részletesebben

Technikai alakzatok december 8. 17:30. Kósa Endre Elemző

Technikai alakzatok december 8. 17:30. Kósa Endre Elemző Technikai alakzatok 2015. december 8. 17:30 A webinárium hamarosan kezdődik. Kérjük, ellenőrizze, hogy számítógépe hangszórója be van-e kapcsolva. További technikai információk: https://www.kbcequitas.hu/menu/tamogatas/tudastar/oktatas

Részletesebben

34. Hét 2009. Augusztus19. Szerda

34. Hét 2009. Augusztus19. Szerda Napii Ellemzéss 34. Hét 2009. Augusztus19. Szerda Összegzés A tegnapi pánikot követően ma a legtöbb részvényindex emelkedni tudott, köszönhetően a vártnál jobb kiskereskedelmi vállalatok jelentésének és

Részletesebben

44. Hét 2009. Október 29. Csütörtök

44. Hét 2009. Október 29. Csütörtök Napii Ellemzéss 44. Hét 2009. Október 29. Csütörtök Összegzés Szinte nem tudunk olyan ismertebb instrumentumot felmutatni amely a tegnapi napon pozitív teljesítményt nyújtott volna. Az amerikai tőzsdeindexek

Részletesebben

45. Hét 2009. November 05. Csütörtök

45. Hét 2009. November 05. Csütörtök Napii Ellemzéss 45. Hét 2009. November 05. Csütörtök Összegzés Az előző napi enyhe pozitív teljesítmény után várakozásainknak megfelelően a főbb indexek emelkedéssel kezdték a kereskedést, több ázsiai

Részletesebben

hétfő, 2015. október 19. Vezetői összefoglaló

hétfő, 2015. október 19. Vezetői összefoglaló hétfő, 2015. október 19. Vezetői összefoglaló Pénteken mind az európai, mind az amerikai vezető részvényindexek enyhén pozitív tartományban, fél százalék körüli nyereséggel zártak. Ma reggelre a forint

Részletesebben

hétfő, május 26. Vezetői összefoglaló

hétfő, május 26. Vezetői összefoglaló hétfő, 2014. május 26. Vezetői összefoglaló Pénteken vegyes makrogazdasági hírek jelentek meg, a vezető nemzetközi tőzsdék többsége erősödéssel reagált. Négyhavi csúcson a forint: az euró/forint árfolyam

Részletesebben

46. Hét 2009. November 09. Hétfő

46. Hét 2009. November 09. Hétfő Hettii Ellemzéss 46. Hét 2009. November 09. Hétfő SOLAR CAPITAL MARKETS ZRT. Összegzés A hét elején még hektikus, bizonytalan irányú kereskedést láthattunk a piacokon, ami a hét végére lecsendesedő, lassabb

Részletesebben

csütörtök, 2015. szeptember 24. Vezetői összefoglaló

csütörtök, 2015. szeptember 24. Vezetői összefoglaló csütörtök, 2015. szeptember 24. Vezetői összefoglaló Szerdán az európai részvényindexek növekedéssel zártak a megjelent euró zónás pozitív adatok hatására, míg az amerikai tőzsdék kismértékű negatív eredménnyel

Részletesebben

Vezetői összefoglaló június 12.

Vezetői összefoglaló június 12. 2017. június 12. Vezetői összefoglaló Hétfő reggelre a forint árfolyama az euróhoz képest kis mértékben gyengült, a svájci frankkal és a dollárral szemben pedig erősödött. A BUX 6,3 milliárd forintos,

Részletesebben

BC Tipp heti statisztika (9. hét)

BC Tipp heti statisztika (9. hét) BC Tipp heti statisztika (9. hét) DAX index vétel 7697,95 áttörésekor Profitcél: 7997,95 Javasolt stop loss: 7603,90 2013.02.22. 12:52 5 db CFD Index 158,94 pont 235 650 Ft 684 730 Ft 2 500 000 Ft 1 /

Részletesebben

18. Hét 2010. május 04. Kedd

18. Hét 2010. május 04. Kedd ..Napii Ellemzéss 18. Hét 2010. május 04. Kedd Összegzés A pénteki esés után tegnap több pozitívan értékelt makrogazdasági adat is az amerikai piacok emelkedését támogatta. Elsősorban mindenki a görögök

Részletesebben

21. Hét 2010. május 28. Péntek

21. Hét 2010. május 28. Péntek Napii Ellemzéss 21. Hét 2010. május 28. Péntek Összegzés A felületes szemlélő azt is mondhatja, hogy a május 6-i mélypontról való felállás játszódik le a piacokon, azonban sok, igen fontos különbséget

Részletesebben

1 Határidős szerződések és opciók. Options, Futures, and Other Derivatives, 8th Edition, Copyright John C. Hull 2012 1

1 Határidős szerződések és opciók. Options, Futures, and Other Derivatives, 8th Edition, Copyright John C. Hull 2012 1 1 Határidős szerződések és opciók 1 Mi egy származékos pénzügyi termék (derivative)? Értéke egy másik eszköz, vagyontárgy (asset) feltételezett jövőbeli értékétől függ. Pl.: határidős szerződés, opciók,

Részletesebben

csütörtök, 2015. október 1. Vezetői összefoglaló

csütörtök, 2015. október 1. Vezetői összefoglaló csütörtök, 2015. október 1. Vezetői összefoglaló Szerdán mind az európai, mind az amerikai részvényindexek jelentős pluszban zártak, az EKB elnök nyilatkozatának hatására, mely szerint az EKB még tovább

Részletesebben

29. Hét 2010. július 21. Szerda

29. Hét 2010. július 21. Szerda Napii Ellemzéss 29. Hét 2010. július 21. Szerda Összegzés A pénteki esés után hétfőn még nem sok pozitívumot mutattak az amerikai piacok, azonban a tegnapi kereskedés elején már észre lehetett venni, hogy

Részletesebben

kedd, május 12. Vezetői összefoglaló

kedd, május 12. Vezetői összefoglaló kedd, 2015. május 12. Vezetői összefoglaló Hétfőn veszteséggel zártak a vezető nemzetközi részvényindexek. Kedd reggel fokozatosan gyengülni kezdett a forint az euróval szemben, az árfolyam megközelítette

Részletesebben

31. Hét 2009. július.31. Péntek

31. Hét 2009. július.31. Péntek Napii Ellemzéss 31. Hét 2009. július.31. Péntek Összegzés Kedvezı makrogazdasági adatok által támogatott optimista hangulatban telt a tegnapi amerikai kereskedés. Már a nyitásban jelentıs pluszok mutatkoztak

Részletesebben

hétfő, augusztus 5. Vezetői összefoglaló

hétfő, augusztus 5. Vezetői összefoglaló hétfő, 2013. augusztus 5. Vezetői összefoglaló Vegyes amerikai makroadatok jelentek meg, a munkanélküliségi ráta ötéves mélypontján tartózkodik, ugyanakkor a foglalkoztatottság bővülése elmaradt az elemzői

Részletesebben

péntek, 2015. október 30. Vezetői összefoglaló

péntek, 2015. október 30. Vezetői összefoglaló péntek, 2015. október 30. Vezetői összefoglaló Csütörtökön mind az európai, mind az amerikai vezető indexek negatív tartományban zártak, bár az elmozdulás nem érdemi egyik index esetében sem. A forint

Részletesebben

Vezetői összefoglaló július 27.

Vezetői összefoglaló július 27. 2016. július 27. Vezetői összefoglaló Vegyesen változott a forint árfolyama szerda reggelre a vezető devizákkal szemben. A BUX 6,8 milliárd forintos, átlag alatti forgalom mellett 0,23 százalékkal erősödött

Részletesebben

32. Hét 2009. augusztus. 04. Kedd

32. Hét 2009. augusztus. 04. Kedd Napii Ellemzéss 32. Hét 2009. augusztus. 04. Kedd Összegzés Felesleges is vezetı makrogazdasági hírt keresni, hiszen a lényeg, hogy az amerikai piacok minden hírt pozitívan értékelve jutottak több havi

Részletesebben

30. Hét 2009. július.21. Kedd

30. Hét 2009. július.21. Kedd Napii Ellemzéss 30. Hét 2009. július.21. Kedd Összegzés Az elmúlt hét alapján, különösen az emelkedés lassulásán korrekció tűnt legvalószínűbbnek e helyett a hétfői kereskedés egy jókora emelkedéssel ért

Részletesebben

kedd, 2015. december 1. Vezetői összefoglaló

kedd, 2015. december 1. Vezetői összefoglaló kedd, 2015. december 1. Vezetői összefoglaló Hétfőn a tengerentúlon estek a tőzsdék, míg a vezető nyugat-európai börzék vegyes teljesítményt mutattak. Kedden reggel a hazai fizetőeszköz erősödött az euróval

Részletesebben

szerda, 2015. december 2. Vezetői összefoglaló

szerda, 2015. december 2. Vezetői összefoglaló szerda, 2015. december 2. Vezetői összefoglaló Kedden az európai tőzsdék mínuszban zártak, az amerikai mutatók emelkedtek. Európában az EKB csütörtöki ülésére, az Egyesült Államokban a Fed decemberi tanácskozására

Részletesebben

szerda, 2015. június 24. Vezetői összefoglaló

szerda, 2015. június 24. Vezetői összefoglaló szerda, 2015. június 24. Vezetői összefoglaló Nyereséggel zártak az amerikai és a vezető nyugat-európai részvényindexek kedden. A 310-es szint alatt tartózkodott a forint az euróval szemben a 6 órás adatok

Részletesebben

Európa-szerte nagy a baj - Fontos szintet tört a DAX

Európa-szerte nagy a baj - Fontos szintet tört a DAX Európa-szerte nagy a baj - Fontos szintet tört a DAX 2014. október 10. 11:33 Borzasztó napja volt tegnap az amerikai befektetőknek, a közelgő kamatemelés és a gyenge európai és kínai konjunktúrával kapcsolatos

Részletesebben

péntek, 2015. augusztus 7. Vezetői összefoglaló

péntek, 2015. augusztus 7. Vezetői összefoglaló péntek, 2015. augusztus 7. Vezetői összefoglaló Veszteséggel zártak csütörtökön a vezető nemzetközi részvényindexek. Péntek reggel gyengült a forint a vezető devizákkal szemben. A BUX 1,6 százalékkal került

Részletesebben

szerda, június 11. Vezetői összefoglaló

szerda, június 11. Vezetői összefoglaló szerda, 2014. június 11. Vezetői összefoglaló Alacsony kereskedési hajlandóság mellett pozitív tartományban zárt a vezető nemzetközi tőzsdék többsége. A kedvező nemzetközi piaci hangulat nem ragadt át

Részletesebben

1. ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK 6

1. ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK 6 1. ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK 6 1.1. MI AZ ÉRTÉKPAPÍR? 6 1.2. MI A TŐZSDE? 6 1.3. BEFEKTETÉSI ALAPOK 7 1.4. FUNDAMENTÁLIS ÉS TECHNIKAI ELEMZÉS 8 1.5. AZ ÉRTÉKTŐZSDE ÜGYLETEI 8 1.6. MEGBÍZÁSOK 10 1.7. TŐZSDEI

Részletesebben

SOLARCAPITAL MARKETS ZRT. WWW.SOLARCAPITAL.HU SOLAR@SOLARCAPITAL.HU. Összefoglaló

SOLARCAPITAL MARKETS ZRT. WWW.SOLARCAPITAL.HU SOLAR@SOLARCAPITAL.HU. Összefoglaló WWW.CAPITAL.HU @CAPITAL.HU Napi Elemzés 2010. október 13. INDEXEK Záróérték Napi változás (%) Dow Jones IA 11020.40 +0.09% S&P 500 1169.77 +0.38% Nasdaq 100 2041.55 +0.72% DAX 6304.57-0.08% BUX 23405.97-0.51%

Részletesebben

kedd, 2015. április 28. Vezetői összefoglaló

kedd, 2015. április 28. Vezetői összefoglaló kedd, 2015. április 28. Vezetői összefoglaló A vezető nyugat-európai börzék pluszban, az amerikai részvényindexek mínuszban zártak tegnap. 300-as szint alá erősödött az euró/forint árfolyam ma reggel.

Részletesebben

41. Hét Október 07. Csütörtök

41. Hét Október 07. Csütörtök Napii Ellemzéss 41. Hét 2009. Október 07. Csütörtök Összegzés Sok tényező csapott össze eddig a héten az amerikai piacokon, melyek végeredménye egyelőre egy kissé semleges, de továbbra is bika viselkedés.

Részletesebben

Vezetői összefoglaló május 18.

Vezetői összefoglaló május 18. 2017. május 18. Vezetői összefoglaló Csütörtök reggelre a forint árfolyama az euró, a svájci frank és a dollár ellenében egyaránt gyengült. A BUX 19,9 milliárd forintos, jóval átlag feletti forgalom mellett

Részletesebben

kedd, január 19. Vezetői összefoglaló

kedd, január 19. Vezetői összefoglaló kedd, 2016. január 19. Vezetői összefoglaló A várakozásoknak megfelelő növekedési adatokat tett közzé Kína (a GDP 6,9 százalékkal; ipari termelés 5,9 százalékkal; beruházások 10,0 százalékkal növekedtek),

Részletesebben

péntek, 2015. június 5. Vezetői összefoglaló

péntek, 2015. június 5. Vezetői összefoglaló péntek, 2015. június 5. Vezetői összefoglaló Csütörtökön veszteséggel zártak a vezető nemzetközi részvényindexek. Erősödni tudott a hazai fizetőeszköz az euróval szemben. A BUX értéke 0,4 százalékkal csökkent.

Részletesebben

Európa legnépszerűbb kereskedési termékei a BÉT-en

Európa legnépszerűbb kereskedési termékei a BÉT-en Európa legnépszerűbb kereskedési termékei a BÉT-en Certifikátok, Warrantok világa Varjú Péter Igazgató Befektetési Szolgáltatások 2016.09.29. 1 Jogi nyilatkozat A kiadványban foglalt információk az Erste

Részletesebben

33. Hét 2009. augusztus. 11. Kedd

33. Hét 2009. augusztus. 11. Kedd Napii Ellemzéss 33. Hét 2009. augusztus. 11. Kedd Összegzés Enyhén negatív nyitás, majd lassú egész napos csorgás jellemezte a tegnapi amerikai kereskedést, mely jelentısebb makrogazdasági és vállalati

Részletesebben

Vezetői összefoglaló február 9.

Vezetői összefoglaló február 9. 2017. február 9. Vezetői összefoglaló Csütörtök reggelre a forint árfolyama valamennyi vezető deviza ellenében gyengült. A BUX 7,5 milliárd forintos, átlag alatti forgalom mellett 0,17 százalékos emelkedéssel

Részletesebben

Elliott hullám ELLIOTT HULLÁM KERESKEDÉSI KÉZIKÖNYV. Kereskedési kézikönyv ELLIOTT HULLÁM KERESKEDÉSI KÉZIKÖNYV I WWW.RANDOMCAPITAL.

Elliott hullám ELLIOTT HULLÁM KERESKEDÉSI KÉZIKÖNYV. Kereskedési kézikönyv ELLIOTT HULLÁM KERESKEDÉSI KÉZIKÖNYV I WWW.RANDOMCAPITAL. Elliott hullám Kereskedési kézikönyv ELLIOTT HULLÁM KERESKEDÉSI KÉZIKÖNYV ELLIOTT HULLÁM KERESKEDÉSI KÉZIKÖNYV I WWW.RANDOMCAPITAL.HU 1 Elliot Hullámok Az 1930-as években Ralph Nelson Elliott arra a felfedezésre

Részletesebben

csütörtök, október 16. Vezetői összefoglaló

csütörtök, október 16. Vezetői összefoglaló csütörtök, 2014. október 16. Vezetői összefoglaló A szerdai kereskedési napon rendkívül rossz hangulat uralkodott a nemzetközi tőzsdéken. Szerdán a 307-es szint fölé emelkedett az euró/forint kurzus; a

Részletesebben

Mire jó az opció? Kisokos a hazai opciós termékekhez. 2011. augusztus 2.

Mire jó az opció? Kisokos a hazai opciós termékekhez. 2011. augusztus 2. Mire jó az opció? Kisokos a hazai opciós termékekhez 2011. augusztus 2. Opciók: tegyük helyre a dolgokat! Bevezető A mindennapi kereskedésben mindeddig méltánytalanul mellőzöttnek bizonyultak az opciók,

Részletesebben

BC Tipp heti statisztika (3. hét)

BC Tipp heti statisztika (3. hét) BC Tipp heti statisztika (3. hét) EURGBP vétel 0,8275 áttörésekor Profitcél: 0,8480 Javasolt stop loss: 0,8191 2013.01.11. 15:15 50 000 129 pont 224 745 Ft 439 500 Ft 2 500 000 Ft 1 / 8 EURUSD vétel 1,3358

Részletesebben

kedd, 2013. december 17. Vezetői összefoglaló

kedd, 2013. december 17. Vezetői összefoglaló kedd, 2013. december 17. Vezetői összefoglaló Jelentős mozgás volt tegnap a nemzetközi részvényindexekben, az összes vezető index pozitív tartományban zárt a kedvező makroadatoknak köszönhetően. Hétfőn

Részletesebben

SOLARCAPITAL MARKETS ZRT. WWW.SOLARCAPITAL.HU SOLAR@SOLARCAPITAL.HU. Összefoglaló

SOLARCAPITAL MARKETS ZRT. WWW.SOLARCAPITAL.HU SOLAR@SOLARCAPITAL.HU. Összefoglaló WWW.CAPITAL.HU @CAPITAL.HU Napi Elemzés 2010. október 11. INDEXEK Záróérték Napi változás (%) Dow Jones IA 11006.48 +0.53% S&P 500 1165.15 +0.61% Nasdaq 100 2027.03 +0.77% DAX 6291.67 +0.25% BUX 23416.53-0.51%

Részletesebben

SOLARCAPITAL MARKETS ZRT. WWW.SOLARCAPITAL.HU SOLAR@SOLARCAPITAL.HU. Összefoglaló

SOLARCAPITAL MARKETS ZRT. WWW.SOLARCAPITAL.HU SOLAR@SOLARCAPITAL.HU. Összefoglaló WWW.CAPITAL.HU @CAPITAL.HU Napi Elemzés 2010. szeptember 14. INDEXEK Záróérték Napi változás (%) Dow Jones IA 10544.13 +0.78% S&P 500 1121.90 +1.11% Nasdaq 100 1921.67 +1.55% DAX 6261.68 +0.75% BUX 23415.34

Részletesebben

15. Hét 2010. április 13. Kedd

15. Hét 2010. április 13. Kedd Napii Ellemzéss 15. Hét 2010. április 13. Kedd Összegzés A hét első kereskedési napja meglehetősen nyögvenyelősre sikeredett. Az európai mutatók stagnáltak, vagy minimális emelkedéssel vették a napot.

Részletesebben

41. Hét 2009. Október 07. szerda

41. Hét 2009. Október 07. szerda Napii Ellemzéss 41. Hét 2009. Október 07. szerda Összegzés A keddi kereskedés során a befektetők pozitív híreket kaptak a nemzetközi piacokról, így további jelentős emelkedéseket könyvelhettünk el a nap

Részletesebben

kedd, 2015. szeptember 8. Vezetői összefoglaló

kedd, 2015. szeptember 8. Vezetői összefoglaló kedd, 2015. szeptember 8. Vezetői összefoglaló Hétfőn a vezető nyugat-európai részvényindexek kismértékben emelkedtek, az amerikai tőzsdék zárva tartottak. Ma reggelre a vezető devizák többségével szemben

Részletesebben

kedd, február 9. Vezetői összefoglaló

kedd, február 9. Vezetői összefoglaló kedd, 2016. február 9. Vezetői összefoglaló Negatív hangulat uralkodott Európa tőzsdéin a hétfői kereskedés folyamán, Amerika a nap végén valamelyest visszakapaszkodott. Nagyot zuhant ma reggel a japán

Részletesebben

hétfő, 2015. november 30. Vezetői összefoglaló

hétfő, 2015. november 30. Vezetői összefoglaló hétfő, 2015. november 30. Vezetői összefoglaló A pénteki kereskedés során az európai tőzsdemutatók vörösben zártak, míg tengerentúlon egyedül a Dow Jones zárt csökkenéssel. Erősödött a forint az euróval

Részletesebben

21. Hét 2010. május 26. Szerda

21. Hét 2010. május 26. Szerda Napii Ellemzéss 21. Hét 2010. május 26. Szerda Összegzés A görög válság már a múlté, legalábbis ami a szalagcímeket illeti. Jelenleg a divatos kifejezés immár a déleurópai országok válsága. Ahogy azt már

Részletesebben

kedd, 2015. augusztus 18. Vezetői összefoglaló

kedd, 2015. augusztus 18. Vezetői összefoglaló kedd, 2015. augusztus 18. Vezetői összefoglaló A kínai recesszió kettős nyomást helyez a dollárra. Az építőipari gyorsjelentések mozgatták az amerikai tőzsdéket pozitív irányba. Marad a deflációs környezet

Részletesebben

kedd, 2015. december 22. Vezetői összefoglaló

kedd, 2015. december 22. Vezetői összefoglaló kedd, 2015. december 22. Vezetői összefoglaló Amerikában emelkedtek, Európában estek a részvénypiaci indexek hétfőn. A hétvégi parlamenti választások eredményeként jelentősen esett a spanyol tőzsde és

Részletesebben

Technikai elemzés alapfokon

Technikai elemzés alapfokon Technikai elemzés alapfokon 2016. Május 3. 17:30 A webinárium hamarosan kezdődik. Kérjük, ellenőrizze, hogy számítógépe hangszórója be van-e kapcsolva. További technikai információk: https://www.kbcequitas.hu/menu/tamogatas/tudastar/oktatas

Részletesebben

6. Hét 2010. Február 10. Szerda

6. Hét 2010. Február 10. Szerda Napii Ellemzéss 6. Hét 2010. Február 10. Szerda Összegzés Leginkább a Görögország megmentése körül forgó hírek befolyásolták a tegnapi pozitív hangulat kialakulását. Úgy néz ki, hogy az eurozóna tagjai

Részletesebben

Vezetői összefoglaló február 13.

Vezetői összefoglaló február 13. 2017. február 13. Vezetői összefoglaló Hétfő reggelre a forint árfolyama az euróhoz és a dollárhoz képest gyengült, a svájci frankkal szemben pedig erősödött. A BUX 10,9 milliárd forintos, átlag feletti

Részletesebben

Vezetői összefoglaló február 24.

Vezetői összefoglaló február 24. 2017. február 24. Vezetői összefoglaló Péntek reggelre a forint árfolyama az euróval, a svájci frankkal és a dollárral szemben kis mértékben erősödött. A BUX 20,2 milliárd forintos, jóval az átlag feletti

Részletesebben

Vezetői összefoglaló március 3.

Vezetői összefoglaló március 3. 2017. március 3. Vezetői összefoglaló Péntek reggelre a forint árfolyama vegyesen mozgott a vezető devizák ellenében. A BUX 11,5 milliárd forintos, átlag feletti forgalom mellett 0,56 százalékos csökkenéssel

Részletesebben

szerda, 2014. július 2. Vezetői összefoglaló

szerda, 2014. július 2. Vezetői összefoglaló szerda, 2014. július 2. Vezetői összefoglaló A vezető nemzetközi részvényindexek emelkedéssel zárták a keddi kereskedési napot. Tovább gyengült a forint a főbb devizákkal szemben, ma reggel az euró jegyzései

Részletesebben

39. Hét 2009. Szeptember 25. Péntek

39. Hét 2009. Szeptember 25. Péntek Napii Ellemzéss 39. Hét 2009. Szeptember 25. Péntek Összegzés A befektetők körében egyre több negatív visszhang lát napvilágot a nemzetközi, de főként az amerikai gazdaság jövőjével kapcsolatban. Peter

Részletesebben

péntek, 2014. június 13. Vezetői összefoglaló

péntek, 2014. június 13. Vezetői összefoglaló péntek, 2014. június 13. Vezetői összefoglaló A vezető nemzetközi részvényindexek többsége veszteséggel zárta a tegnapi kereskedést. Csütörtökön a forint tovább folytatta esését. A BUX 8,2 milliárd forintos

Részletesebben

BAMBUNEWS. A TraderBambu Klub legközelebbi összejövetelére október 22., csütörtökön este hat órától kerül sor a Lurdy-házban (SikerMix kávézó).

BAMBUNEWS. A TraderBambu Klub legközelebbi összejövetelére október 22., csütörtökön este hat órától kerül sor a Lurdy-házban (SikerMix kávézó). BAMBUNEWS A z Ú j B a m b u C h a r t s Szervusztok! A TraderBambu Klub legközelebbi összejövetelére október 22., csütörtökön este hat órától kerül sor a Lurdy-házban (SikerMix kávézó). A nap fő témája

Részletesebben

Kategóriák Fedezeti követelmények

Kategóriák Fedezeti követelmények 1 Válasszon kedvére a világ 20 különböző tőzsdéjét leképező 6.000 különböző CFD közül. Az elérhető tőkeáttétel akár 10-szeres is lehet. Long és short pozíció nyitására egyaránt van lehetőség, akár napon

Részletesebben

Az első lépések és a kereskedés alapjai. Varjú Péter - ErsteBroker Befektetési igazgató-helyettes

Az első lépések és a kereskedés alapjai. Varjú Péter - ErsteBroker Befektetési igazgató-helyettes Az első lépések és a kereskedés alapjai Varjú Péter - ErsteBroker Befektetési igazgató-helyettes 1 Az első lépésektől Előkészületek Kereskedés Kereskedési napló Terv készítése Belépési stratégia Adminisztráció

Részletesebben

Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. 1

Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. 1 Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. 1 Bemutatkozás Burány Gábor 2014-től SZÉCHENYI Kereskedelmi Bank Zrt. Befektetési Szolgáltatások, vezető üzletkötő 2008-2013 Strategon Értékpapír Zrt. üzletkötő, határidős

Részletesebben

hétfő, szeptember 7. Vezetői összefoglaló

hétfő, szeptember 7. Vezetői összefoglaló hétfő, 2015. szeptember 7. Vezetői összefoglaló Jelentős eséssel zárták a múlt hetet a vezető nyugat-európai és az amerikai tőzsdék is, a megjelent csalódást keltő német ipari megrendelési adatok és az

Részletesebben

szerda, 2014. április 2. Vezetői összefoglaló

szerda, 2014. április 2. Vezetői összefoglaló szerda, 2014. április 2. Vezetői összefoglaló A tegnap megjelent kedvező makrogazdasági adatok következtében pozitív hangulatú volt a kereskedés tegnap a vezető nemzetközi tőzsdéken. A forint árfolyama

Részletesebben

4. Hét 2010. Január 18. Hétfő

4. Hét 2010. Január 18. Hétfő Hettii Ellemzéss 4. Hét 2010. Január 18. Hétfő SOLAR CAPITAL MARKETS ZRT. Összegzés Sem az Intel gyorsjelentése, sem a JP Morgan vártnál nyereségesebb szereplése nem volt a befektetők ínyére, akik a megelőző

Részletesebben

A tőzsdézés tévhitei, misztériumai

A tőzsdézés tévhitei, misztériumai 2 A tőzsdézés tévhitei, misztériumai A közgondolkodásban a tőzsde világa misztikus és elérhetetlen dolognak tűnhet. Természetesen ez nem így van, a tőzsdézés ma már mindenki számára elérhető pénzkereseti

Részletesebben

kedd, 2015. augusztus 11. Vezetői összefoglaló

kedd, 2015. augusztus 11. Vezetői összefoglaló kedd, 2015. augusztus 11. Vezetői összefoglaló A FED várhatóan nem fog kamatot emelni szeptemberben. Kína leértékeli nemzetközi fizetőeszközét. Pozitív hangulat volt tegnap a nemzetközi tőzsdéken. Ma reggelre

Részletesebben

5. Hét 2010. Február 5 Péntek

5. Hét 2010. Február 5 Péntek Napii Ellemzéss 5. Hét 2010. Február 5 Péntek SOLAR CAPITAL MARKETS ZRT. Összegzés A tőzsdei árfolyamokat hosszú hónapok óta a gazdasági növekedés, a recesszióból történő kilábalás iránti bizalom mozgatja.

Részletesebben

Bridge Wealth Management 1024 Budapest, Ady Endre u. 24 Tel: , Fax: Advance Decline line

Bridge Wealth Management 1024 Budapest, Ady Endre u. 24 Tel: , Fax: Advance Decline line Piaci iindikátorok aggodalomra intő jelek? A piaci indikátorok nem egy-egy részvény, hanem a teljes tőzsde vagy átfogó index helyzetét igyekeznek megvizsgálni abból a szempontból, hogy a főbb benchmark-okban

Részletesebben

Vezetői összefoglaló október 25.

Vezetői összefoglaló október 25. 2016. október 25. Vezetői összefoglaló Kedd reggelre a forint árfolyama az euró és a dollár viszonylatában kis mértékben gyengült, a svájci frank ellenében enyhén erősödött. A BUX 9,9 milliárd forintos,

Részletesebben

csütörtök, 2015. június 25. Vezetői összefoglaló

csütörtök, 2015. június 25. Vezetői összefoglaló csütörtök, 2015. június 25. Vezetői összefoglaló Szerdán a nemzetközi részvényindexek többsége veszteséggel zárt. Mindhárom vezető devizával szemben gyengülést mutatott a forint árfolyama. A BUX záróértéke

Részletesebben

szerda, 2015. október 28. Vezetői összefoglaló

szerda, 2015. október 28. Vezetői összefoglaló szerda, 2015. október 28. Vezetői összefoglaló Kedden mind a tengerentúli, mind az európai tőzsdék pirosba fordultak, zárásra valamennyi mutató esetében esést regisztráltak. Amerikában a cégek harmadik

Részletesebben

péntek, július 18. Vezetői összefoglaló

péntek, július 18. Vezetői összefoglaló péntek, 2014. július 18. Vezetői összefoglaló Tegnap jelentős mínuszban zártak a vezető nemzetközi részvényindexek az ukrán-orosz határon lezuhant repülőgép hírének következtében, illetve az Oroszország

Részletesebben

szerda, 2015. szeptember 2. Vezetői összefoglaló

szerda, 2015. szeptember 2. Vezetői összefoglaló szerda, 2015. szeptember 2. Vezetői összefoglaló Kedden jelentős veszteséggel zártak a vezető nemzetközi részvényindexek, a napvilágot látott negatív kínai makro-indikátorok hatására. Szerda reggel kismértékben

Részletesebben

péntek, 2015. november 27. Vezetői összefoglaló

péntek, 2015. november 27. Vezetői összefoglaló péntek, 2015. november 27. Vezetői összefoglaló Csütörtökön az európai tőzsdemutatók emelkedtek és háromhavi rekordot döntöttek. Az amerikai tőzsdék a hálaadás ünnepe miatt zárva tartottak. Péntek reggel

Részletesebben

A japán gyertyák használata

A japán gyertyák használata A japán gyertyák használata www.elemzeskozpont.hu Mire használható ez az ebook? Az ebook-ban ismertetésre kerülő anyag szükséges az elemzeskozpont.hu weboldalon megjelenő technikai elemzések értelmezéséhez.

Részletesebben

szerda, 2015. november 11. Vezetői összefoglaló

szerda, 2015. november 11. Vezetői összefoglaló szerda, 2015. november 11. Vezetői összefoglaló Kedden az európai és amerikai vezető tőzsdeindexek vegyesen zárták a kereskedést, a legnagyobb csökkenés Londonban, a legnagyobb emelkedés Frankfurtban következett

Részletesebben

Bevezetés az opciók világába Opciók a mindennapokban

Bevezetés az opciók világába Opciók a mindennapokban Opciók és stratégiák Bevezetés az opciók világába Opciós fogalmak Az opció árát meghatározó tényezők Az opciók görög betűi Delta hedging Opciós arbitrázs Opciós stratégiák osztályzása Stratégia példatár

Részletesebben

Vezetői összefoglaló június 1.

Vezetői összefoglaló június 1. 2017. június 1. Vezetői összefoglaló Csütörtök reggelre a forint árfolyama az euró és a svájci frank ellenében erősödött, a dollárhoz képest pedig gyengült. A BUX 18,2 milliárd forintos, jóval az átlag

Részletesebben

14. Hét 2010. április 5. Hétfő

14. Hét 2010. április 5. Hétfő Hettii Ellemzéss 14. Hét 2010. április 5. Hétfő Összegzés Nagypéntek miatt a tőzsdék zárva tartottak pénteken mind Európában, mind Amerikában bár a forgalom megelőző nap sem volt kimagasló. Annak ellenére,

Részletesebben

47. Hét 2009. November 20. Péntek

47. Hét 2009. November 20. Péntek 1 Napii Ellemzéss 47. Hét 2009. November 20. Péntek Összegzés A nemzetközi piacok korrekciót látjuk világszerte, a távol keleti tőzsdék közül csak Shanghai zárt pluszban, (Nikkei -1,3%, Heng Seng 0,86%,

Részletesebben