WHS Kezelt számla. Wouter Warmoes. WH SELFINVEST S.A. Luxembourg Paris Gand Amsterdam

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "WHS Kezelt számla. Wouter Warmoes. WH SELFINVEST S.A. Luxembourg Paris Gand Amsterdam"

Átírás

1 WHS Kezelt számla Wouter Warmoes WH SELFINVEST S.A. Luxembourg Paris Gand Amsterdam Copyright : Tous les droits d auteur liés à ce document appartiennent à WH SelfInvest SA. Il est interdit de copier ce document (sous quelque forme que ce soit) ou de l envoyer à des tiers sans autorisation explicite de WH SelfInvest SA. Notice : Ce document produit par WH SelfInvest SA a une vocation d information et ne peut en aucun cas être considéré comme une proposition d achat des futures mentionnés dans ce document. Les personnes qui négocient des contrats futures reconnaissent le faire en toute indépendance, et en pleine connaissance des risques liés au trading des produits dérivés. Toutes les informations publiées dans ce document sont réputées être exactes sans que nous puissions toutefois garantir leur exactitude.

2 A WH SelfInvest-ről Fő felügyeleti szerv: Letétkezelő bankok: Fióktelepek: CSSF (www.cssf.lu) Dexia, Barclays Bank Luxemburg, Franciaország, Belgium, Hollandia, Németország A szolgáltatás: Termékek: Ügyfelek: Legendás Részvények, opciók, futures, FX, CFD, kezelt számla Aktív befektetők & intézmények

3 A pénze biztonsága Befektetők védelme 1. Az ügyfelek pénze nem szerepel a mérlegünkben + EU jogosultság 2. Minőségi letétkezelő bankok 3. Befektetővédelmi garancia (A.G.D.L.) 4. Kormánygarancia az EU-s jogosultsággal rendelkező A számla számla feltöltése intézmények esetén Utalás Kp befizetés (Luxembourg) Minden ügyfélnek saját egyéni számlája van. Az ügyfelek pénze mindig egy letétkezelő banknál van, soha nem kerül be cégünk könyveibe. Ügyfélszámlák Dexia Barclays Bank

4 Magyar instrumentumok Forex CHF-HUF 8 pár CZK-HUF Mindegyik pár jegyzése 24h/24 DKK-HUF A minimum kötés csak EUR-HUF Letét 1% GBP-HUF NZD-HUF PLN-HUF USD-HUF CFD - Index BUX határidős index Jegyzés 9:05-16:30 Piaci spread +140 Garantált stop elérhető Letét 1% CFD - Részvények Jegyzés 9:00-15:30 Piaci spread! Letét 25% Richter Gideon Mol Hungarian Oil & Gas Magyar Telekom OTP Bank 15

5 2009. május 9. BUDAPEST Swing & Day Trading : két különböző stratégia... hasonló eredményekkel WH SELFINVEST S.A. Luxembourg, Paris, Gand, Amsterdam Copyright : Mars Tous les droits d auteur attachés à ce guide appartiennent à WH SelfInvest SA. Il n est pas permis de copier ce guide (sous quelque forme que ce soit) ou l envoyer à des tiers sans autorisation explicite de WH SelfInvest SA. Disclaimer : Ce guide est plutôt de nature informative et ne peut en aucun cas être considéré comme une proposition d achat des instruments mentionnés dans ce document. Les personnes qui achètent ces instruments reconnaissent l avoir fait de leur propre chef, et à leur propre risque. Tous les informations utilisées sont réputées de source sure sans que nous puissions garantir l exactitude.

6 Valójában semmi közös nincs bennük : - Különböző piacok : részvények, devizák, nyersanyagok és kötvények - Pozíciók tartása : 5 perctől 5 napig - A kötéseken használt tőkeáttét: 0,5-től 8-ig - Profit management : kicsitől korlátlanig - Kockázat management : stop 1-től 5%-ig - Pozíció nyitása 1 kötéssel vagy több kötéssel - Döntési folyamat : Statisztikai vagy technikai analízis - Közepes időtávú (1 hét) trend vagy rövidtávú kitörés (napon belüli)

7 Összefoglaló : Piaci vélemények, értékelések - Sentiment - Pozíciók tőzsdeindexekben (európai és amerikai) - Hetente egyszer (a hét közepén ellenőrizve) - Tőkeáttét: Korlátlan profit-cél - Stop-szint általában messze (5% ha a volatilitás alacsony) - Pozíciónyitás egy lépésben, hétfő reggel - Döntés statisztikai indikátorok alapján - Közepes időtávú trend Kitörés - Pozíciók mindenben kivéve tőzsdeindexekben - Pozíció időtartama lehet 5 perctől 36 óráig - Tőkeáttét: Kicsi és korlátos profitcél - Stop-szint alacsony (maximum 1%) - Pozíciónyitás több lépésben - Döntés technikai elemzés alapján - Rövidtávú kitörések

8 PIACI VÉLEMÉNYEK, ÉRTÉKELÉSEK - SENTIMENT

9 SENTIMENT (Tőzsdeindexek) Mi az alapelv? Általában az értékpapír piacok emelkednek (ez egy strukturális sajátosság), de néha korrekció van a piacon és ekkor a trend negatív. Alapelvünk : A Trend a barátod. Célünk, hogy választ találjunk a következő kérdésekre : Vegyek? Eladjak? Ne csináljak semmit? Milyen indikátorokat használunk? Nem használunk technikai indikátorokat. Nem használjuk az MACD-t, RSI-t, Stochastic-ot, Elliot Hullámokat,... Bizonyos értékpapírokkal, indexekkel, opciókkal, volatilitással és tőkeáramlással kapcsolatos statisztikákat elemzünk.

10 SENTIMENT (Tőzsdeindexek) Kezdetben 50 különböző statisztikát figyeltünk, amelyek mind az USA részvénypiacára vonatkoztak. A fejlődési folyamat során legtöbbjüket elimináltuk és mindössze 7-et tartottunk meg. Ezeket nem titkoljuk! Valójában a mi 7 indikátorunk széles körben elterjedt és vitatott: Többek közt: - 2 technikai elemző francia honlapon - 1 hasonló belga honlapon - egy német pénzügyi hírlevélben - különböző előadásokon és prezentációkban

11 SENTIMENT - 7 indikátor 1. CBOE SPX Piaci volatilitási Index (VIX) 2. Put/Call Open Interest Ratio 3. Rydex Nova/Ursa Indikátor 4. NYSE Advance-Decline Issues Index 5. NYSE New Highs New Lows 6. Investor Intelligence 7. Supertrend

12 1. CBOE SPX Piaci Volatilitási Index (VIX) Definíció: A VIX egy S&P500 volatilitás indikátor. Értékét naponta határozza meg a Chicago Board Options Exchange (CBOE). Az index az átlagos volatilitást mutatja az összes put és call opción a Standard & Poor's 500 piacán. Szabályok: Minél magasabb az index értéke, annál idegesebb a piac, általánosságban a pesszimizmus az uralkodó hangulat. Egy alacsony érték ezzel ellentétben egy nyugodt US piacot jelent. Az index értékének fluktuációja legalább annyira fontos, mint az érték maga. Ha emelkedik, a volatilitás fontosabb, mert ez hezitálást, kétségeket jelez a piacról. Általában ez a pesszimizmus jele. Ha csökken a volatilitás, a hangulat optimistább. Szélsőséges szituációkban (ahogyan azt az elmúlt 6 hónapban megfigyelhettük) az abnormális értékeket is figyelembe kell venni.

13 1. CBOE SPX Piaci Volatilitási Index (VIX) 1 éves chart pl.: VIX > 35 = Ideges VIX < 25 = Nyugodt

14 1. CBOE SPX Piaci Volatilitási Index (VIX) Célunk az, hogy a VIX elmúlt napi változását elemezzük, de figyelembe kell venni a középtávú trendet és az abszolút értékét az indexnek (extrém érték vagy sem?). 3 hónap alapján : Értelmezés: 1/ Az érték még mindig magas : 45 felett! (-) 2/ A múlt heti trend még mindig emelkedő (-) 3/ A trendvonal alatt nincs jelentős mozgás az elmúlt néhány napban (-)

15 2. Put/Call Open Interest Ratio Definíció: A Put/Call Ratio a Put és a Call opciók volumene közti arány. Szabály: Egy magas érték azt jelenti, hogy a Put opciók volumene magas (és/vagy a Call opciók volumene alacsony), azaz: az eladók dominálnak a piacon => pesszimizmus Egy alacsony érték azt jelenti, hogy a Call opciók volumene magas (és/vagy a Put opciók volumene alacsony), azaz: a vevők dominálnak a piacon => optimizmus

16 2. Put/Call Open Interest Ratio Példa: 2008 szeptembertől 2009 márciusig. Korreláció: OEX (S&P100) és Put/Call Ratio mozgóátlag (21 napos).

17 2. Put/Call Open Interest Ratio A piaci hangulatot követő SENTIMENT stratégiánkban figyelembe vesszük a piaci trendet és az utolsó napok elmozdulását. Példa: A charton a trend emelkedő. De egy éles esést figyelhetünk meg az utolsó nap (március 9-én történt, amikor a Dow Jones emelkedett 6%-ot a Citibank kommentár miatt).

18 3. Rydex Nova/Ursa Indikátor Definíció: A Nova/Ursa az ún. Nova (emelkedésre játszó) alapba és az ún. Ursa (esésre játszó alapba) fektetett pénz kapcsolatát jelenti. Szabály: Ha az arány magas, a hangulat pozitív. Ha az arány alacsony, a hangulat pesszimista. A kalkuláció egyszerű: Nova alap összes eszköz / Ursa alap összes eszköz. A legfontosabb: hová áramlik a tőke? A Nova vagy az Ursa alapba?

19 3. Rydex Nova/Ursa Indikátor Példa a tökéletes korrelációra: 2007 utolsó negyedév.

20 3. Rydex Nova/Ursa Indikátor És egy példa, ahogy egy teljesen egyértelmű helyzet hirtelen megváltozik első negyedéve még teljesen tökéletes... Majd az év utolsó 3 hónapjában teljesen illogikus mozgások (nincs korreláció és hatalmas elmozdulás)! 2009-ben ismét minden visszaáll a helyére.

21 4. NYSE Advance-Decline Issues Index Definíció: Az Advance/Decline arány az összes emelkedő részvény darabszáma és az összes csökkenő részvény darabszáma közti különbséget jelöli. Ha az eredmény pozitív, több részvény ára emelkedik, mint amennyié csökken. Ha az eredmény negatív, több részvény ára csökken, mint amennyié emelkedik. Érdekes... De ennyi az egész?

22 4. NYSE Advance-Decline Issues Index Értelmezés: Hozzáadunk 3 egyszerű mozgó átlagot => 10, 50 és 200-as adatot. A 200-as mozgóátlag hasznos az alapvető trend meghatározásához: + vagy -? De részletesen nem foglalkozunk vele. Az 50-es mozgóátlagot a 10-es metszésekor vizsgáljuk. Hasonlóan működik az MACD-hez: Ha a rövidtávú (10) alulról keresztezi a hosszabbtávút (50), akkor ez egy vételi jelzés... és fordítva. A 10-es mozgóátlagot a fent leírtakban vesszük figyelembe (50-es metszés). De a hangsúly az utolsó napok trendjén van. Végül figyelembe vesszük, hogy az alapvető trend + vagy (MA10).

23 4. NYSE Advance-Decline Issues Index Néhány eset teljesen egyértelmű. Mások nehezebbek: az MA10 nem keresztezte még az MA50-et, az MA10 egyértelműen negatív. De az utolsó napok trendje pozitív és útban van, hogy keresztezze az MA50-est.

24 5. NYSE 52 Weeks New Highs New Lows Definition: A 52 Weeks New Highs New Lows összeveti az 52 hetes csúcsot elérő részvények számát az 52 hetes mélypontot elérő részvények számával. Értelmezés: Különböző módszerek vannak ezen adatok elemzésére: Például: Az egyik aránya a másikhoz (H/L), Az egyik százalékos aránya az összeshez (H/(H+L)), vagy (L/(H+L), stb. Minket a második érték érdekel H/(H+L): az új 52 hetes csúcsot elért részvények száma viszonyítva az összes új csúcsot és új mélypontot elérő részvények számához. Tehát egy százalékos értékről beszélünk => értéke mindig 0 és 1 közé fog esni. Minél magasabb az arány, annál optimistább piac (bullish). Minél alacsonyabb az arány, annál pesszimistább (bearish).

25 5. NYSE 52 Weeks New Highs New Lows Példa: hosszútávon (3 év) Érdekesek azok a pontok, melyeknél a piac túladott vagy túlvett értéket mutat.

26 5. NYSE 52 Weeks New Highs New Lows Rövidtávon: a kondíciók 2008 végén és 2009 elején egyértelműen megváltoztak, az arány hónapokon keresztül alacsony maradt. Jelenleg a helyzet javulást mutat a normális értékek magasságában. Egy visszapattanás (szokás szerint) 2008 nyara előtt és nehezebb kondíciók a bank krízis után és alatt.

27 6. Investor Intelligence Definíció: AzInvestor Intelligence a Wall Street-i elemzők globális álláspontját mutatja. Néhányuk optimista (% Bullish), míg mások pesszimisták (% Bearish). Értelmezés: Mindig figyelembe vesszük mindkét trendet. Egy normális szituációban ezek korrelálnak => amikor a bullish % emelkedik, egy bizonyos %-ban a bearish csökken.

28 6. Investor Intelligence Amikor a trend lassan a végéhez ér, az indikátor, amely a trenddel egyirányba mutatott lassan átfordul és a másik is a fordulópontjához ér... És általában... a trendfordulót erősítik meg ezek az indikátorok.

29 6. Investor Intelligence Nézzük hosszútávon a vélemények megváltoztak! (bullish-ból bearishbe váltott át a többség)

30 7. Supertrend (S&P500) Definíció: A Supertrend egy trend indikátor, amely sok másikkal ellentétben figyelembeveszi a volatilitást is. Értelmezés: Összefoglalva, az indikátort egy átlagár és két szélsőérték alkotja (high és low) stopként használva. Fő előnye, hogy kevésbé volatilis, mint más indikátorok (pl. az MACD), és bizonyos mértékben lehetőséget ad az ártüskék okozta hatások semlegesítésére. A trader hosszabb ideig fogja pozícióit tartani. Az elemzése egyszerű : - Ha az árfolyam alulról metszi a stop szintet, akkor a trend emelkedő. - Ha az árfolyam felülről metszi a stop szintet, akkor a trend süllyedő.

31 7. Supertrend (S&P500) Napi chart: S&P november március

32 Sentiment : Értelmezés Nagyon egyszerűen értékeljük az indikátorokat: Mindegyikük kap egy értéket: +1 (bullish), 0 (semleges) vagy -1 (bearish). Végül összeadjuk a 7 értéket. A kezelt számla csapatunk minden tagja elvégzi ugyanazokat a feladatokat. Döntést az alábbiak alapján hozunk: Ha a végösszeg = 0, nem veszünk fel pozíciót. Ha a végösszeg = +1 vagy -1, óvatosak vagyunk, és talán veszünk fel pozíciót. Ha a végösszeg = +/-2 - +/-6, pozíciót nyitunk. Ha a végösszeg = +7 vagy -7, ismét óvatosak vagyunk: a trendforduló kockázata magas => jellemzően ez egy túladott vagy túlvett szituációt jelez.

33 Sentiment : Előnyök és hátrányok Előnyök: Hátrányok: Több irányban is dönthetünk : Long vagy Short vagy Neutrális Profit Management : korlátlan potenciál, nagy elmozdulások lehetségesek Több index: diverzifikáljuk pozícióinkat több indexen, a módszer minden index esetében működik Tőkeáttét & Stopok a volatilitástól függnek Trend nélküli piacokon kevésbé hatékony Kevésbé hatékony szélsőséges piaci körülmények közt: trend végénél és fordulóknál (80%-ban +/ 7) A nulla értékű jelzések (gyenge pozíció nélkül) általában nagy elmozdulásokat generálnak. Ez a bizonytalanság ára?

34 KITÖRÉS

35 KITÖRÉS: Összefoglalás Ez a stratégia 3 alapelv kombinációja: 1/ Kitörés a klasszikus chart alakzatokból, úgymint háromszög, zászló,... Az alakzatokból történő gyorsuló elmozdulásokból igyekszünk profitálni. A célunk, hogy fontos áttörési szinteket határozzunk meg (támasz vagy ellenállás). Mindig kis profitokat realizálunk: a kitörésből profitálunk, de soha nem próbálunk meg meglovagolni egy új trendet.

36 Kilépések háromszögekből Példa: Arany, január második fele (órás chart)

37 Kitörés: Elvek 2 & 3 3 alapelv kombinációja: 2/ A Teknős-elmélet néhány szabályát figyelembe vesszük, úgymint: -Több szintű pozícióépítés - Stop szint közvetlenül a volatilitáshoz van kötve -Aktív Stop rendszeresen változtatva a pozíció fejlődősével összhangban -Egymással nem korreláló piacokon történő pozíciófelvétel 3/ Néhány házon belüli tipp a WH Selfinvestnél

38 Kitörés (Fx, Nyersanyagok és Kamatlábak) Egy paradoxon: Általában egy trader 3-szor annyit akar keresni egy pozíción, mint amennyi a megengedett vesztesége. Ha 100 az elfogadott vesztesége, akkor megpróbál 300-at nyerni. Esetünkben: az arány fordított => a pozíció nyitásakor 200-as veszteséget még elfogadhatónak tartunk, (de a stop szintünk progresszíven csökken) ahhoz, hogy 100-at nyerjünk! Miért? Valaki otthon, egyedül, megkötések nélkül megengedheti magának azt a szabadságot, hogy veszteségeket halmozzon fel. Négyből csak 1-szer kell nyernie ahhoz, hogy nullán legyen. => Ez 25%-os sikerességi rátát jelent. Esetünkben: a módszer integrálva van a kezelt számla programunkba. Egy ügyfél gyakran türelmetlen => nem fogad el rendszeres veszteségeket. Ennek eredményeként: kis profitokat halmozunk fel átgondolt és kalulált veszteségekkel szemben a kezdetben. Ez a veszteség folyamatosan csökken, ha a nyitott pozíció a megfelelő irányba halad (lásd: Teknős-teória) => Sikerességi rátánk 60 és 75% között mozog.

39 Kitörés: Előnyök & Hátrányok Előnyök: A rendszeres kis profitok jót tesznek a kereskedő hangulatának. Ugyanez áll a sikerességi rátára. Jobb ma egy veréb, mint holnap egy túzok. Általában kerüljük az overnight kockázatot és nem hagyunk nyitva pozíciót a hétvégére. A módszer az összes piacon használható. Egyszer a piac ki fog lépni a kereskedési sávból. Hátrányok: Soha nem lovagoljuk meg a nagy trendet. A nagy volatilitás több pénzbe kerül... de a volatilitás gyorsabban csökken mint a részvényeken (Sentiment Stratégia) a rövidebb referencia periódusnak köszönhetően. Az előző pont következménye: néhány egymást követő kistopolódás pénzbe kerül és el kell fogadnunk egy bizonyos mértékű volatilitást és kockázatot a portfolión (-20%).

40 Végül néhány tanács: Ha sikerült kifejleszteni a saját kereskedési rendszerét vagy mások rendszerét használja, fontos, hogy MINDEN jelzést megkössön, kivétel nélkül. Ne engedjen teret a szubjektivitásnak => az a kötés, amelyet nem köt meg lesz a legjobb!!! Bízzon a modellben => Minden modellnek vannak nehezebb időszakai, amikor pénzt veszít. Ne keressen indokot arra, hogy miért nem kereskedik: igen, de ma este lesz a Fed ülés. Legyen szigorú => a módszer tiszteletének hiánya pénzbe kerül. Ha hibázik a kereskedés során : zárja le a pozíciót. Soha ne legyen túl nagy a kitettsége: legyen meg a lehetősége annak, hogy egymás után többször is veszteséges pozíciót zárjon.

41 Következtetéseink: A kereskedés kemény és fegyelmezett munkát igényel: módszertan, hajthatatlanság, nyugalom, türelem, odaadás, stressz menedzsment A pszichológiai tényező alapvető fontosságú! A legjobb mószerek a kockázat csökentésére : - ésszerű pozícióméretezés a számla nagyságához viszonyítva, - nem korreláló piacokon kereskedjünk, - különböző technikákat alkalmazzunk, - és soha ne felejtse el a stopokat! Minden modellnek vannak nehezebb, kevésbé profitábilis periódusai és mindig rendszeres finomhangolást igényelnek. Sentiment & Kitörés: mindkét stratégiára épít a WHS Kezelt számla és mindegyik itt leírt kritériumot követi: egy dedikált csapat, állandóan a képernyők mögött és állandóan felülvizsgálva a kereskedési modellt.

42 Köszönöm a figyelmüket! Kérdések?

BetBulls Chartrajzoló

BetBulls Chartrajzoló BetBulls Chartrajzoló Ez a modul alkalmas a részvényadatok gyertyamintás megjelenítésére, az indikátorok ábrázolására, valamint statisztika készítésére. Két fő modulból áll: Chart rajzoló modul Statisztika

Részletesebben

Pénz-és kockázatkezelés

Pénz-és kockázatkezelés Pénz-és kockázatkezelés X-Trade Brokers Magyarországi Fióktelepe Soós Róbert Egy befektetési stratégia elemei 1. Meg kell határozni a belépési és zárási pozíciókat. 2. Pénz-és kockázatkezelés 3. Pszichológia

Részletesebben

A technikai elemzések értelmezése

A technikai elemzések értelmezése A technikai elemzések értelmezése A technikai elemzések értelmezése 1. Technikai Elemzés (Technical Analysis) 6. Gyakorlat Technikai elemzés értelmezése Mi az a technikai elemzés (TA)? A piaci mozgásokat

Részletesebben

44. Hét 2009. Október 29. Csütörtök

44. Hét 2009. Október 29. Csütörtök Napii Ellemzéss 44. Hét 2009. Október 29. Csütörtök Összegzés Szinte nem tudunk olyan ismertebb instrumentumot felmutatni amely a tegnapi napon pozitív teljesítményt nyújtott volna. Az amerikai tőzsdeindexek

Részletesebben

48. Hét 2009. November 26. Csütörtök

48. Hét 2009. November 26. Csütörtök Napii Ellemzéss 48. Hét 2009. November 26. Csütörtök Összegzés Nagyságrendileg az előző napi enyhe esést kompenzálták a piacok és számottevő mozgást a héten már nem is várunk a nagy indexektől, mivel a

Részletesebben

45. Hét 2009. November 05. Csütörtök

45. Hét 2009. November 05. Csütörtök Napii Ellemzéss 45. Hét 2009. November 05. Csütörtök Összegzés Az előző napi enyhe pozitív teljesítmény után várakozásainknak megfelelően a főbb indexek emelkedéssel kezdték a kereskedést, több ázsiai

Részletesebben

szerda, 2014. április 2. Vezetői összefoglaló

szerda, 2014. április 2. Vezetői összefoglaló szerda, 2014. április 2. Vezetői összefoglaló A tegnap megjelent kedvező makrogazdasági adatok következtében pozitív hangulatú volt a kereskedés tegnap a vezető nemzetközi tőzsdéken. A forint árfolyama

Részletesebben

25. Hét 2010. július 22. Kedd

25. Hét 2010. július 22. Kedd Napii Ellemzéss 25. Hét 2010. július 22. Kedd Összegzés Az európai részvények többsége immáron kilencedik napja emelkedik és hétfőn 7 hetes csúcsra ért fel. A fő optimizmust a kínai központi bank bejelentése

Részletesebben

Grafikonalakzatok felismerése a sikeres kereskedés érdekében

Grafikonalakzatok felismerése a sikeres kereskedés érdekében Grafikonalakzatok felismerése a sikeres kereskedés érdekében X-Trade Brokers Magyarországi Fióktelepe Kass Zoltán www.xtb.hu Trendvonal Támasz és Ellenállás Ellenállás - Az a szint ahol a piac valószínűleg

Részletesebben

hétfő, 2015. szeptember 14. Vezetői összefoglaló

hétfő, 2015. szeptember 14. Vezetői összefoglaló hétfő, 2015. szeptember 14. Vezetői összefoglaló Pénteken a vezető európai részvényindexek negatív tartományban zártak, míg az amerikai tőzsdéken kedvező hangulat uralkodott. A hazai fizetőeszköz mindhárom

Részletesebben

szerda, 2015. június 24. Vezetői összefoglaló

szerda, 2015. június 24. Vezetői összefoglaló szerda, 2015. június 24. Vezetői összefoglaló Nyereséggel zártak az amerikai és a vezető nyugat-európai részvényindexek kedden. A 310-es szint alatt tartózkodott a forint az euróval szemben a 6 órás adatok

Részletesebben

1. ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK 6

1. ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK 6 1. ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK 6 1.1. MI AZ ÉRTÉKPAPÍR? 6 1.2. MI A TŐZSDE? 6 1.3. BEFEKTETÉSI ALAPOK 7 1.4. FUNDAMENTÁLIS ÉS TECHNIKAI ELEMZÉS 8 1.5. AZ ÉRTÉKTŐZSDE ÜGYLETEI 8 1.6. MEGBÍZÁSOK 10 1.7. TŐZSDEI

Részletesebben

Európa-szerte nagy a baj - Fontos szintet tört a DAX

Európa-szerte nagy a baj - Fontos szintet tört a DAX Európa-szerte nagy a baj - Fontos szintet tört a DAX 2014. október 10. 11:33 Borzasztó napja volt tegnap az amerikai befektetőknek, a közelgő kamatemelés és a gyenge európai és kínai konjunktúrával kapcsolatos

Részletesebben

szerda, 2015. február 11. Vezetői összefoglaló

szerda, 2015. február 11. Vezetői összefoglaló szerda, 2015. február 11. Vezetői összefoglaló Többségében emelkedéssel zártak a vezető nemzetközi részvényindexek tegnap. Kedden gyengülést mutatott a hazai fizetőeszköz a főbb devizákkal szemben. A BUX

Részletesebben

29. Hét 2010. július 21. Szerda

29. Hét 2010. július 21. Szerda Napii Ellemzéss 29. Hét 2010. július 21. Szerda Összegzés A pénteki esés után hétfőn még nem sok pozitívumot mutattak az amerikai piacok, azonban a tegnapi kereskedés elején már észre lehetett venni, hogy

Részletesebben

5. Hét 2010. Február 5 Péntek

5. Hét 2010. Február 5 Péntek Napii Ellemzéss 5. Hét 2010. Február 5 Péntek SOLAR CAPITAL MARKETS ZRT. Összegzés A tőzsdei árfolyamokat hosszú hónapok óta a gazdasági növekedés, a recesszióból történő kilábalás iránti bizalom mozgatja.

Részletesebben

SOLARCAPITAL MARKETS ZRT. WWW.SOLARCAPITAL.HU SOLAR@SOLARCAPITAL.HU. Összefoglaló

SOLARCAPITAL MARKETS ZRT. WWW.SOLARCAPITAL.HU SOLAR@SOLARCAPITAL.HU. Összefoglaló WWW.CAPITAL.HU @CAPITAL.HU Napi Elemzés 2010. október 11. INDEXEK Záróérték Napi változás (%) Dow Jones IA 11006.48 +0.53% S&P 500 1165.15 +0.61% Nasdaq 100 2027.03 +0.77% DAX 6291.67 +0.25% BUX 23416.53-0.51%

Részletesebben

Mire jó az opció? Kisokos a hazai opciós termékekhez. 2011. augusztus 2.

Mire jó az opció? Kisokos a hazai opciós termékekhez. 2011. augusztus 2. Mire jó az opció? Kisokos a hazai opciós termékekhez 2011. augusztus 2. Opciók: tegyük helyre a dolgokat! Bevezető A mindennapi kereskedésben mindeddig méltánytalanul mellőzöttnek bizonyultak az opciók,

Részletesebben

kedd, 2015. július 7. Vezetői összefoglaló

kedd, 2015. július 7. Vezetői összefoglaló kedd, 2015. július 7. Vezetői összefoglaló Hétfőn is veszteséggel zártak a vezető nemzetközi részvényindexek. Kismértékben erősödött, de még mindig a 316-os szint fölött tartózkodik az euró/forint keresztárfolyam.

Részletesebben

csütörtök, 2015. szeptember 24. Vezetői összefoglaló

csütörtök, 2015. szeptember 24. Vezetői összefoglaló csütörtök, 2015. szeptember 24. Vezetői összefoglaló Szerdán az európai részvényindexek növekedéssel zártak a megjelent euró zónás pozitív adatok hatására, míg az amerikai tőzsdék kismértékű negatív eredménnyel

Részletesebben

1 Határidős szerződések és opciók. Options, Futures, and Other Derivatives, 8th Edition, Copyright John C. Hull 2012 1

1 Határidős szerződések és opciók. Options, Futures, and Other Derivatives, 8th Edition, Copyright John C. Hull 2012 1 1 Határidős szerződések és opciók 1 Mi egy származékos pénzügyi termék (derivative)? Értéke egy másik eszköz, vagyontárgy (asset) feltételezett jövőbeli értékétől függ. Pl.: határidős szerződés, opciók,

Részletesebben

Bevezetés az opciók világába Opciók a mindennapokban

Bevezetés az opciók világába Opciók a mindennapokban Opciók és stratégiák Bevezetés az opciók világába Opciós fogalmak Az opció árát meghatározó tényezők Az opciók görög betűi Delta hedging Opciós arbitrázs Opciós stratégiák osztályzása Stratégia példatár

Részletesebben

21. Hét 2010. május 28. Péntek

21. Hét 2010. május 28. Péntek Napii Ellemzéss 21. Hét 2010. május 28. Péntek Összegzés A felületes szemlélő azt is mondhatja, hogy a május 6-i mélypontról való felállás játszódik le a piacokon, azonban sok, igen fontos különbséget

Részletesebben

31. Hét 2009. július.31. Péntek

31. Hét 2009. július.31. Péntek Napii Ellemzéss 31. Hét 2009. július.31. Péntek Összegzés Kedvezı makrogazdasági adatok által támogatott optimista hangulatban telt a tegnapi amerikai kereskedés. Már a nyitásban jelentıs pluszok mutatkoztak

Részletesebben

18. Hét 2010. május 04. Kedd

18. Hét 2010. május 04. Kedd ..Napii Ellemzéss 18. Hét 2010. május 04. Kedd Összegzés A pénteki esés után tegnap több pozitívan értékelt makrogazdasági adat is az amerikai piacok emelkedését támogatta. Elsősorban mindenki a görögök

Részletesebben

A tőzsdézés tévhitei, misztériumai

A tőzsdézés tévhitei, misztériumai 2 A tőzsdézés tévhitei, misztériumai A közgondolkodásban a tőzsde világa misztikus és elérhetetlen dolognak tűnhet. Természetesen ez nem így van, a tőzsdézés ma már mindenki számára elérhető pénzkereseti

Részletesebben

15. Hét 2010. április 13. Kedd

15. Hét 2010. április 13. Kedd Napii Ellemzéss 15. Hét 2010. április 13. Kedd Összegzés A hét első kereskedési napja meglehetősen nyögvenyelősre sikeredett. Az európai mutatók stagnáltak, vagy minimális emelkedéssel vették a napot.

Részletesebben

BAMBUNEWS. A TraderBambu Klub legközelebbi összejövetelére október 22., csütörtökön este hat órától kerül sor a Lurdy-házban (SikerMix kávézó).

BAMBUNEWS. A TraderBambu Klub legközelebbi összejövetelére október 22., csütörtökön este hat órától kerül sor a Lurdy-házban (SikerMix kávézó). BAMBUNEWS A z Ú j B a m b u C h a r t s Szervusztok! A TraderBambu Klub legközelebbi összejövetelére október 22., csütörtökön este hat órától kerül sor a Lurdy-házban (SikerMix kávézó). A nap fő témája

Részletesebben

péntek, 2014. augusztus 1. Vezetői összefoglaló

péntek, 2014. augusztus 1. Vezetői összefoglaló péntek, 2014. augusztus 1. Vezetői összefoglaló A csütörtöki kereskedési napot a vezető nyugat-európai és tengerentúli részvényindexek is komoly veszteséggel zárták. A forint tegnap jelentős mértékben

Részletesebben

1. A piacokat befolyásoló események, pletykák, sentiment

1. A piacokat befolyásoló események, pletykák, sentiment BPForex Piaci iránytű 28. hét Pozitív hangulat az EU találkozó után tartós lesz? 1. A piacokat befolyásoló események, pletykák, sentiment... 1 2. A hét fontosabb chartjai... 2 3. A trend modell alapján

Részletesebben

46. Hét 2009. November 09. Hétfő

46. Hét 2009. November 09. Hétfő Hettii Ellemzéss 46. Hét 2009. November 09. Hétfő SOLAR CAPITAL MARKETS ZRT. Összegzés A hét elején még hektikus, bizonytalan irányú kereskedést láthattunk a piacokon, ami a hét végére lecsendesedő, lassabb

Részletesebben

47. Hét 2009. November 20. Péntek

47. Hét 2009. November 20. Péntek 1 Napii Ellemzéss 47. Hét 2009. November 20. Péntek Összegzés A nemzetközi piacok korrekciót látjuk világszerte, a távol keleti tőzsdék közül csak Shanghai zárt pluszban, (Nikkei -1,3%, Heng Seng 0,86%,

Részletesebben

péntek, 2014. március 28. Vezetői összefoglaló

péntek, 2014. március 28. Vezetői összefoglaló péntek, 2014. március 28. Vezetői összefoglaló A vezető nemzetközi részvényindexek többsége eséssel zárta a csütörtöki tőzsdei kereskedést a vegyes makrogazdasági és vállalati hírek megjelenése után. Csütörtökön

Részletesebben

CFD kereskedés a gyakorlatban

CFD kereskedés a gyakorlatban CFD kereskedés a gyakorlatban Equilor Befektetési Zrt. Nemzetközi szemlélet helyi tapasztalatok A 20 éves Equilor Befektetési Zrt. a Budapesti Értéktőzsde alapító tagja valamint a Magyar Kockázati és Magántőke

Részletesebben

Buda-Cash Brókerház. Határidős piacok. Határidős üzletkötő

Buda-Cash Brókerház. Határidős piacok. Határidős üzletkötő Buda-Cash Brókerház Határidős piacok Sőre Balázs Határidős üzletkötő Elmélet A határidős ügylet célja, egy mögöttes termékben, adott időszak alatt bekövetkező, kedvezőtlen irányú árfolyamváltozás kockázatának

Részletesebben

csütörtök, 2014. november 27. Vezetői összefoglaló

csütörtök, 2014. november 27. Vezetői összefoglaló csütörtök, 2014. november 27. Vezetői összefoglaló A vezető nyugat-európai részvényindexek vegyesen zártak, a tengerentúli börzék azonban pozitív tartományban fejezték be a kereskedést. Az euró/forint

Részletesebben

A KÁLYHÁTÓL A HOZAMOKIG

A KÁLYHÁTÓL A HOZAMOKIG A KÁLYHÁTÓL A HOZAMOKIG TARTALOM Hogyan kezdjük el? Lépések a devizapiacig Hogyan válasszunk brókercéget? A brókercég választás legfontosabb kritériumai Milyen típusú befektető vagyok én? Önvizsgálattal

Részletesebben

21. Hét 2010. május 26. Szerda

21. Hét 2010. május 26. Szerda Napii Ellemzéss 21. Hét 2010. május 26. Szerda Összegzés A görög válság már a múlté, legalábbis ami a szalagcímeket illeti. Jelenleg a divatos kifejezés immár a déleurópai országok válsága. Ahogy azt már

Részletesebben

szerda, 2015. június 3. Vezetői összefoglaló

szerda, 2015. június 3. Vezetői összefoglaló szerda, 2015. június 3. Vezetői összefoglaló A vezető nemzetközi részvényindexek negatív tartományban zárták a keddi napot. Az euró/forint kurzus ma reggel megközelítette a 312-es szintet. A BUX 0,3 százalékkal

Részletesebben

Hunter008 Trendvonal Stratégia Kelvin Lee Stratégiája alapján.

Hunter008 Trendvonal Stratégia Kelvin Lee Stratégiája alapján. Trendvonal Stratégia Kelvin Lee Stratégiája alapján. 1 Rajzold be a Big Bosst Nagyfőnököt Illetve horizontálisan a támasz és ellenállási szinteket! Ez havi chartot jelent. Mindenképpen nevezd át a trendvonalat

Részletesebben

6. Hét 2010. Február 10. Szerda

6. Hét 2010. Február 10. Szerda Napii Ellemzéss 6. Hét 2010. Február 10. Szerda Összegzés Leginkább a Görögország megmentése körül forgó hírek befolyásolták a tegnapi pozitív hangulat kialakulását. Úgy néz ki, hogy az eurozóna tagjai

Részletesebben

33. Hét 2009. augusztus. 11. Kedd

33. Hét 2009. augusztus. 11. Kedd Napii Ellemzéss 33. Hét 2009. augusztus. 11. Kedd Összegzés Enyhén negatív nyitás, majd lassú egész napos csorgás jellemezte a tegnapi amerikai kereskedést, mely jelentısebb makrogazdasági és vállalati

Részletesebben

32. Hét 2009. augusztus. 04. Kedd

32. Hét 2009. augusztus. 04. Kedd Napii Ellemzéss 32. Hét 2009. augusztus. 04. Kedd Összegzés Felesleges is vezetı makrogazdasági hírt keresni, hiszen a lényeg, hogy az amerikai piacok minden hírt pozitívan értékelve jutottak több havi

Részletesebben

8-9 Opciós piacok. Options, Futures, and Other Derivatives, 8th Edition, Copyright John C. Hull 2012 1

8-9 Opciós piacok. Options, Futures, and Other Derivatives, 8th Edition, Copyright John C. Hull 2012 1 8-9 Opciós piacok 1 Opció típusok Call: vételi jog Put: eladási jog Európai opció: csak lejáratkor érvényesíthető Amerikai opció: lejáratig bármikor érvényesíthető Pozíciók: long call, long put (vételi

Részletesebben

Havi kitekintés November

Havi kitekintés November Havi kitekintés November Halóka Ádám Spekulatív trading vs Érték alapú befektetés. Nyereséges hónapot zártak októberben az amerikai legnagyobb kapitalizációjú részvényindex befektetői, hiszen az S&P500

Részletesebben

Kategóriák Fedezeti követelmények

Kategóriák Fedezeti követelmények 1 Válasszon kedvére a világ 20 különböző tőzsdéjét leképező 6.000 különböző CFD közül. Az elérhető tőkeáttétel akár 10-szeres is lehet. Long és short pozíció nyitására egyaránt van lehetőség, akár napon

Részletesebben

szerda, 2015. május 27. Vezetői összefoglaló

szerda, 2015. május 27. Vezetői összefoglaló szerda, 2015. május 27. Vezetői összefoglaló Tegnap veszteséggel zártak a vezető nemzetközi részvényindexek. A hazai fizetőeszköz gyengülést mutatott a dollárral és az euróval szemben is. Negatív tartományban

Részletesebben

péntek, 2014. augusztus 22. Vezetői összefoglaló

péntek, 2014. augusztus 22. Vezetői összefoglaló péntek, 2014. augusztus 22. Vezetői összefoglaló A tegnap közzétett makroadatok mellett az összes vezető nemzetközi részvényindex pluszban zárta a kereskedési napot. Csütörtök délután a hazai fizetőeszköz

Részletesebben

Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. 1

Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. 1 Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. 1 Bemutatkozás Burány Gábor 2014-től SZÉCHENYI Kereskedelmi Bank Zrt. Befektetési Szolgáltatások, vezető üzletkötő 2008-2013 Strategon Értékpapír Zrt. üzletkötő, határidős

Részletesebben

2010.06.05. Pénz és tőkepiac. Intézményrendszer és a szolgáltatások. Befektetési szolgáltatási tevékenységek

2010.06.05. Pénz és tőkepiac. Intézményrendszer és a szolgáltatások. Befektetési szolgáltatási tevékenységek Pénz és tőkepiac Intézményrendszer és a szolgáltatások Befektetési vállalkozások - Értékpapír bizományos - Értékpapír kereskedő - Értékpapír befektetési társaság Befektetési szolgáltatók Működési engedélyezésük

Részletesebben

Lehetőségek a tőzsdézésben Egy kis ízelítő...

Lehetőségek a tőzsdézésben Egy kis ízelítő... 1/9.oldal Lehetőségek a tőzsdézésben Egy kis ízelítő... Bevezető gondolatok: Szeretném bemutatni pár kép segítségével, hogy a tőzsdézésben igen nagy lehetőségek vannak. A grafikonokon bemutatott belépési

Részletesebben

szerda, 2015. augusztus 12.

szerda, 2015. augusztus 12. szerda, 2015. augusztus 12. Kedden veszteséggel zártak a vezető nemzetközi részvényindexek. Szerda hajnalban ismét leértékelte a jüant a Kínai Központi Bank. Szerda reggel az euróval szemben a tegnapi

Részletesebben

Az első lépések és a kereskedés alapjai. Varjú Péter - ErsteBroker Befektetési igazgató-helyettes

Az első lépések és a kereskedés alapjai. Varjú Péter - ErsteBroker Befektetési igazgató-helyettes Az első lépések és a kereskedés alapjai Varjú Péter - ErsteBroker Befektetési igazgató-helyettes 1 Az első lépésektől Előkészületek Kereskedés Kereskedési napló Terv készítése Belépési stratégia Adminisztráció

Részletesebben

Pszichológia, Önismeret, Önkontroll

Pszichológia, Önismeret, Önkontroll Pszichológia, Önismeret, Önkontroll Kass Zoltán zoltan.kass@xtb.hu 70/341-2180 X-Trade Brokers Magyarországi Fióktelepe Bank kontra Online Trading Mi kell a 100% éves profithoz Egy befektetési stratégia

Részletesebben

A CFD kereskedés alapjai

A CFD kereskedés alapjai A CFD kereskedés alapjai Equilor Befektetési Zrt. Nemzetközi szemlélet helyi tapasztalatok A 20 éves Equilor Befektetési Zrt. a Budapesti Értéktőzsde alapító tagja valamint a Magyar Kockázati és Magántőke

Részletesebben

A japán gyertyák használata

A japán gyertyák használata A japán gyertyák használata www.elemzeskozpont.hu Mire használható ez az ebook? Az ebook-ban ismertetésre kerülő anyag szükséges az elemzeskozpont.hu weboldalon megjelenő technikai elemzések értelmezéséhez.

Részletesebben

Az én kereskedési stratégiáim és szabályrendszerem

Az én kereskedési stratégiáim és szabályrendszerem Az én kereskedési stratégiáim és szabályrendszerem 1. Ne agyalj fölöslegesen! Fontos figyelmeztetések Ha első ránézésre nem egyértelmű a trend iránya és a belépési szignál, akkor hagyd a fenébe és lépj

Részletesebben

a) 16% b) 17% c) 18% d) 19%

a) 16% b) 17% c) 18% d) 19% 1. Mekkora az euró féléves paritásos határidős árfolyama, ha az azonnali árfolyam 240 HUF/EUR, a kockázatmentes forint kamatláb minden lejáratra évi 8%, a kockázatmentes euró márka kamatláb minden lejáratra

Részletesebben

Budapest Live Trading Show. Birger Schäfermeier Private Trader Portfolio Manager bschaefermeier@quantcapital.de

Budapest Live Trading Show. Birger Schäfermeier Private Trader Portfolio Manager bschaefermeier@quantcapital.de Budapest Live Trading Show Birger Schäfermeier Private Trader Portfolio Manager bschaefermeier@quantcapital.de Profitábilis Daytrading Stratégiák Figyelj, és tanulj a profi tradertől! kereskedési alapszabályok

Részletesebben

Egy felfelé irányuló rést pedig például az ANTENNA 2005 június 20. és június 21-e közötti grafikonján figyelhettünk meg.

Egy felfelé irányuló rést pedig például az ANTENNA 2005 június 20. és június 21-e közötti grafikonján figyelhettünk meg. Légy Résen I Légy Résen, avagy az Opening Gap-ek jelentősége Jelen írásunkban még nem a daytrade technikájával foglalkozunk, hanem annak statisztikai vizsgálatával, hogy a nyitóban lévő rések hogyan hatnak

Részletesebben

7. Lépés: Technikai elemzés-japán gyertya alakzatok

7. Lépés: Technikai elemzés-japán gyertya alakzatok 7. Lépés: Technikai elemzés-japán gyertya alakzatok A Japán gyertya alakzatok 2 csoportra oszthatóak: 1. Trendfordulót előrejelző alakzatok 2. A meglévő trendet megerősítő alakzatok 1. Trendfordulót előrejelző

Részletesebben

Bevezető a profit kb. 300% nem szabad ilyet csinálni piac-semleges opciós prémiumokból Call és Put opciókat shortoltunk hónapról hónapra

Bevezető a profit kb. 300% nem szabad ilyet csinálni piac-semleges opciós prémiumokból Call és Put opciókat shortoltunk hónapról hónapra 1 Bevezető A történet 212 márciusában kezdődik és 213 áprilisáig tart, a profit kb. 3%. A cím pedig egyértelművé teszi: nem szabad ilyet csinálni. És, hogy miért a tiltás, az alábbiakban kiderül. Kezdetben

Részletesebben

szerda, 2014. december 17. Vezetői összefoglaló

szerda, 2014. december 17. Vezetői összefoglaló szerda, 2014. december 17. Vezetői összefoglaló Nyereséggel zártak a vezető nyugat-európai részvényindexek tegnap, míg a tengerentúlon mínuszban végeztek a börzék. Kedden a forint gyengülést szenvedett

Részletesebben

38. Hét 2009. Szeptember 16. Szerda

38. Hét 2009. Szeptember 16. Szerda Napii Ellemzéss 38. Hét 2009. Szeptember 16. Szerda Összegzés A recessziónak valószínűleg vége mondta Ben Bernanke, Federal Reserve elnöke keddi beszédében. Az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed vezetője

Részletesebben

3.Lépés: Pozíciónyitás az XTB MetaTrader platformban (devizapárok, indexek és árupiaci termékek esetén)

3.Lépés: Pozíciónyitás az XTB MetaTrader platformban (devizapárok, indexek és árupiaci termékek esetén) 3.Lépés: Pozíciónyitás az XTB MetaTrader platformban (devizapárok, indexek és árupiaci termékek esetén) A befektetés célja a CFD piacon, a nyitási ár és a zárási ár közötti különbségen profitot realizálni.

Részletesebben

HUNGÁRIA ONLINE TRADER fx 4

HUNGÁRIA ONLINE TRADER fx 4 HUNGÁRIA ONLINE TRADER fx 4 Felhasználói kézikönyv Tartalom: A HOTfx4 indítása A HOTfx4 felhasználói felülete Hogyan helyezzünk el megbízást Hogyan módosítsunk megbízást Hogyan helyezzünk el függő megbízást

Részletesebben

szerda, 2015. szeptember 16. Vezetői összefoglaló

szerda, 2015. szeptember 16. Vezetői összefoglaló szerda, 2015. szeptember 16. Vezetői összefoglaló Emelkedtek a nyugat-európai és tengerentúli tőzsdei árfolyamok. A forint erősödni tudott a vezető devizákkal szemben. A BUX értéke 6,6 milliárd forintos

Részletesebben

Kockázatkezelés, finanszírozás avagy a hosszútávú siker útja. Vaszkó Szabolcs - ErsteBroker Befektetési igazgató-helyettes

Kockázatkezelés, finanszírozás avagy a hosszútávú siker útja. Vaszkó Szabolcs - ErsteBroker Befektetési igazgató-helyettes Kockázatkezelés, finanszírozás avagy a hosszútávú siker útja Vaszkó Szabolcs - ErsteBroker Befektetési igazgató-helyettes 1 Attitüd vs befektetendő tőke Attitűd definiálása Mik a céljaim? Befektetendő

Részletesebben

szerda, 2015. augusztus 19.

szerda, 2015. augusztus 19. szerda, 2015. augusztus 19. Pozitív amerikai munkanélküliségi adatok. Ma szavaz a német parlament a görög mentőcsomagról. Negatív a nemzetközi befektetői hangulat a várt kínai rossz külkereskedelmi adatok

Részletesebben

hétfő, 2015. szeptember 28. Vezetői összefoglaló

hétfő, 2015. szeptember 28. Vezetői összefoglaló hétfő, 2015. szeptember 28. Vezetői összefoglaló 3,9 százalékkal nőtt az amerikai GDP a második negyedévben. A növekedés húzóereje a belső fogyasztás volt. Pozitív volt a kereskedési hangulat Európában,

Részletesebben

34. Hét 2010. augusztus 25. Szerda

34. Hét 2010. augusztus 25. Szerda Napii Ellemzéss 34. Hét 2010. augusztus 25. Szerda Összegzés Újra estek a főbb mutatók a világ tőzsde parkettjein, ráadásul a leértékelődés általánosan 1.5% közelében, vagy a felett zajlott, úgyhogy kiadós

Részletesebben

Különbözeten alapuló ügyletek (CFD-k)

Különbözeten alapuló ügyletek (CFD-k) Figyelmeztetés befektetők számára 28/02/2013 Különbözeten alapuló ügyletek (CFD-k) Kulcsfontosságú üzenetek A CFD-k összetett termékek, amelyek nem minden befektető számára alkalmasak. Ne fektessen be

Részletesebben

Mik is pontosan az ETC-k? Physical ETC Classic ETC Forward ETC Short ETC Leveraged ETC

Mik is pontosan az ETC-k? Physical ETC Classic ETC Forward ETC Short ETC Leveraged ETC 1 Exchange Traded Funds (ETF): tőzsdén kereskedett befektetési alap, amely leginkább a részvényekhez hasonlatos. A legnépszerűbbek az indexkövető és szektor ETF-ek, melyek az irányadó tőzsdeindexek árfolyamát

Részletesebben

Reálszisztéma Csoport

Reálszisztéma Csoport Reálszisztéma Csoport Értékpapír-forgalmazó és Befektető Zrt. 1053 Budapest, Kossuth L. u. 4 - Városház u. 1. Befektetési Alapkezelő Zrt. Autó Buda Toyota márkakereskedés Autó Buda Lexus márkakereskedés

Részletesebben

szerda, 2015. szeptember 23. Vezetői összefoglaló

szerda, 2015. szeptember 23. Vezetői összefoglaló szerda, 2015. szeptember 23. Vezetői összefoglaló A nemzetközi részvénypiacokon az eladók domináltak, legfőképpen a nyersanyag részvények, illetve a nagy nyersanyag-igényű cégek részvényei zuhantak. A

Részletesebben

Mint mindig, itt is az emelkedésben legjobban teljesítő részvényeket érdemes szemügyre venni.

Mint mindig, itt is az emelkedésben legjobban teljesítő részvényeket érdemes szemügyre venni. Beköszöntött az új korszak az online brókercégek tarolnak 1. Online Brókercégek A befektetési szolgáltatók forradalma még a kilencvenes években kezdődött. Honnan máshonnan indult volna el a hullám, mint

Részletesebben

péntek, 2015. szeptember 18. Vezetői összefoglaló

péntek, 2015. szeptember 18. Vezetői összefoglaló péntek, 2015. szeptember 18. Vezetői összefoglaló Nem emelt a Fed az irányadó kamatrátáján, ugyanakkor nem zárta ki egy októberi emelés lehetőségét. Vegyes kereskedési napon vannak túl a nyugati tőzsdék.

Részletesebben

Alap letét Az alapletét a szükséges fedezet összege, amellyel a befektetőnek rendelkeznie kell a számláján ahhoz, hogy megnyithasson egy kontraktust.

Alap letét Az alapletét a szükséges fedezet összege, amellyel a befektetőnek rendelkeznie kell a számláján ahhoz, hogy megnyithasson egy kontraktust. 1 450 különböző termék kereskedhető, 21 különböző tőzsdéről érhetők el kontraktusok. Energiahordozók (pl.: olaj, földgáz), nemesfémek (arany, ezüst) devizák, kötvények, mezőgazdasági termények (búza, narancs),

Részletesebben

Bevezetés a technikai elemzésbe, a tőzsdepszichológiába és a kockázatkezelésbe

Bevezetés a technikai elemzésbe, a tőzsdepszichológiába és a kockázatkezelésbe Rácz Balázs Bevezetés a technikai elemzésbe, a tőzsdepszichológiába és a kockázatkezelésbe 2013.10.30. 1 Bemutatkozás Rácz Balázs A sikeres spekuláns ismertetőjegyei: türelmes, alázatos és elfogadja, hogy

Részletesebben

A technikai elemzés alapjai

A technikai elemzés alapjai TheBetBulls.com 1 A technikai elemzés alapjai Bevezetés Dow elmélet Trendek Ellenállás és támasz Trendvonal Csatorna Korrekció Elliott hullám-elmélet TheBetBulls.com 2 Dow elmélet Tovább gondolva a részvények

Részletesebben

Tőzsdepszichológia. X-Trade Brokers Magyarországi Fióktelepe. Soós Róbert. www.xtb.hu

Tőzsdepszichológia. X-Trade Brokers Magyarországi Fióktelepe. Soós Róbert. www.xtb.hu Tőzsdepszichológia X-Trade Brokers Magyarországi Fióktelepe Soós Róbert Egy befektetési stratégia elemei 1. Meg kell határozni a belépési és zárási pozíciókat. 2. Money Management 3. Pszichológia Miért

Részletesebben

31. Hét 2009. július.29. Szerda

31. Hét 2009. július.29. Szerda Napii Ellemzéss 31. Hét 2009. július.29. Szerda Összegzés Leginkább a vártnál rosszabb fogyasztói bizalmi indexértékkel magyarázták a tegnapi amerikai tızsdei kezdést, azonban az egy százalékot meghaladó

Részletesebben

A japán gyertyák művészete

A japán gyertyák művészete TheBetBulls.com 1 A japán gyertyák művészete Gyertyák eredete Árfolyamok megjelenítése Egyedi gyertyák Gyertyák csoportosítása Trendfordító alakzatok Csillagok Trenderősítő alakzatok A varázslatos Doji

Részletesebben

A foglalkozáso I. FOGLALK KOZÁS. ok időpontja: 2014. január 28. délután 14.00-17.00, -17.00 ok helyszíne: BGF Gazdálkodási.

A foglalkozáso I. FOGLALK KOZÁS. ok időpontja: 2014. január 28. délután 14.00-17.00, -17.00 ok helyszíne: BGF Gazdálkodási. VISSZATEKINTÉS A TŐZSDEMÁMOR Lépj be velünk a tőzsde világába! című programso orozat foglalkozásairól A foglalkozáso ok időpontja: 2014. január 28. (kedd), délelőtt 8.00-12.00, 2014. február 12. (szerda),(

Részletesebben

WHS FX opciók - ismertető

WHS FX opciók - ismertető FX Opciók - Bevezetés WHS FX opciók - ismertető Spekuláljon FX trendekre vagy hedzselje pozícióit FX opciókkal. Finomítsa kereskedési stílusát és piaci szemléletét. Ismerje meg, hogyan működnek az FX opciók

Részletesebben

Tájékoztató hirdetmény az OTP Bank Nyrt. Regionális Treasury Igazgatóságának Értékesítési Üzletszabályzatához

Tájékoztató hirdetmény az OTP Bank Nyrt. Regionális Treasury Igazgatóságának Értékesítési Üzletszabályzatához Tájékoztató hirdetmény az OTP Bank Nyrt. Regionális Treasury Igazgatóságának Értékesítési Üzletszabályzatához Az egyes tőzsdén kívüli származtatott Egyedi Ügyletek változó letét igény mértékének számításáról

Részletesebben

A határidős kereskedés alapjai

A határidős kereskedés alapjai A határidős kereskedés alapjai Szép Olivér Budapest, 2014.05.29. A határidős ügyletekről általánosságban Határidős termékek a Budapesti Értéktőzsdén A letéti díj A határidős ár meghatározása 2 Az árak

Részletesebben

13. Hét 2010. április 1. Csütörtök

13. Hét 2010. április 1. Csütörtök Napii Ellemzéss 13. Hét 2010. április 1. Csütörtök Összegzés Az előző napon zárva tartottak az amerikai tőzsdék a hirtelen jött New York-i havazás miatt. A váratlanul jött hűvös idő komolyan igénybe vette

Részletesebben

Tőzsdei alapismeretek

Tőzsdei alapismeretek Tőzsdei alapismeretek Nagy Bertalan, Private Banking igazgató 2013. április 9. Nemzetközi szemlélet helyi tapasztalatok A 20 éves Equilor Befektetési Zrt. a Budapesti Értéktőzsde alapító tagja valamint

Részletesebben

Az alábbiakban az Erste Traderen folytatott devizapiaci kereskedés működéséről és az azt érintő szabályokról olvashat.

Az alábbiakban az Erste Traderen folytatott devizapiaci kereskedés működéséről és az azt érintő szabályokról olvashat. Az alábbiakban az Erste Traderen folytatott devizapiaci kereskedés működéséről és az azt érintő szabályokról olvashat. 1 1. Cél spread-ek A honlapon megtalálhatóak az egyes devizakeresztekre vonatkozó

Részletesebben

Tőzsdei alapismeretek

Tőzsdei alapismeretek Tőzsdei alapismeretek Nagy Bertalan, vezető befektetési tanácsadó 2011. március 1. Nemzetközi szemlélet helyi tapasztalatok A 20 éves Equilor Befektetési Zrt. a Budapesti Értéktőzsde alapító tagja valamint

Részletesebben

eqtrader A nemzetközi tőzsdei kereskedés proffesszionális eszköze

eqtrader A nemzetközi tőzsdei kereskedés proffesszionális eszköze eqtrader A nemzetközi tőzsdei kereskedés proffesszionális eszköze Előadó: Závodni Zsolt PTP alkalmazásgazda zsolt.zavodni@quaestor.hu eqtrader Az eqtrader segítségével a világ minden fontos piacához és

Részletesebben

2011.03.30. A pénzügyi közvetítő rendszer. A pénzügyi közvetítő rendszer meghatározása és feladata. A megtakarítások és a beruházások

2011.03.30. A pénzügyi közvetítő rendszer. A pénzügyi közvetítő rendszer meghatározása és feladata. A megtakarítások és a beruházások A pénzügyi közvetítő rendszer 7. előadás 1 A pénzügyi közvetítő rendszer meghatározása és feladata A közvetítő rendszer piacok, egyének, intézmények és szabályok rendszere Biztosítja a gazdaság működéséhez

Részletesebben

5 Forward és Futures Árazás. Options, Futures, and Other Derivatives, 8th Edition, Copyright John C. Hull 2012 1

5 Forward és Futures Árazás. Options, Futures, and Other Derivatives, 8th Edition, Copyright John C. Hull 2012 1 5 Forward és Futures Árazás 1 Fogyasztási vs beruházási javak Beruházási célú javak (pl. arany, ezüst, ingatlan, műkincsek, stb.) Fogyasztási javak (pl. ércek, nyersfémek, olaj, kőszén, fél sertés, stb.)

Részletesebben

BC Tipp GYIK 1. Mely termékekre érkeznek a tippek? 2. Mely idıtáv(ok)ra vonatkoznak a tippek?

BC Tipp GYIK 1. Mely termékekre érkeznek a tippek? 2. Mely idıtáv(ok)ra vonatkoznak a tippek? BC Tipp GYIK 1. Mely termékekre érkeznek a tippek? Legtöbbször a fıbb devizapárokra (EURUSD, USDJPY, EURJPY, USDCHF, EURCHF, GBPUSD, EURGBP, AUDUSD, USDCAD, EURCAD), a meghatározó tızsdeindexekre (S&P,

Részletesebben

Buda-Cash Brókerház. Tőkepiaci, tőzsdei alapismeretek. Sőre Balázs

Buda-Cash Brókerház. Tőkepiaci, tőzsdei alapismeretek. Sőre Balázs Buda-Cash Brókerház Tőkepiaci, tőzsdei alapismeretek Sőre Balázs Határidős üzletkötő Tematika Szla. Nyitás Üzletkötés menete On-line platformok Aktuális Kereskedés 2 Szla. nyitás Magánszemély Külföldi

Részletesebben

BPForex ProTader. A számlakivonatok értelmezése. Pag. 01

BPForex ProTader. A számlakivonatok értelmezése. Pag. 01 BPForex ProTader A számlakivonatok értelmezése Pag. 01 Index Bevezetés 03 Kivonat 1: Számlatörténeti jelentés 04 Kivonat 2: Részletes tranzakció jelentés 05 A teljes elszámolási ciklus 06 Kivonat 3: EZ

Részletesebben

Megértsük a prompt részvénypiac működését, és képesek legyünk önállóan kereskedni a piacon

Megértsük a prompt részvénypiac működését, és képesek legyünk önállóan kereskedni a piacon Prompt részvénypiac Előadó: Mester Péter elemző peter.mester@quaestor.hu CÉL Megértsük a prompt részvénypiac működését, és képesek legyünk önállóan kereskedni a piacon Mi a tőzsde? Miből lesz a tőzsdén

Részletesebben

Befektetéstitkok. Ne bízza másra megtakarított pénzét!

Befektetéstitkok. Ne bízza másra megtakarított pénzét! Befektetéstitkok Ne bízza másra megtakarított pénzét! Invest-Project Kft. Tartalomjegyzék 1. Alapismeretek, melyek később ezreket hozhatnak 13 1.1. Mit nevezünk pénznek? 13 1.2. Miért csökken az inflációval

Részletesebben

optimal investment for balanced performance balance abszolút hozam portfólió

optimal investment for balanced performance balance abszolút hozam portfólió 2015 optimal investment for balanced performance balance abszolút hozam portfólió GFX Balance Abszolút Hozamú Portfólió Intelligens vagyonkezelés A Balance Abszolút Hozamú Portfólió célja, hogy aktív befektetési

Részletesebben