A fiatalok évi szakmai programja

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A fiatalok 2011. évi szakmai programja"

Átírás

1 1 A fiatalok évi szakmai programja Összeállította: Molnár Ferenc UP szövetségi kapitány A év a fiatalok számára - a nemzetközi megmérettetésben újdonságot hozó év volt. Páros években kevesebb világversenyt rendeznek az utánpótlás korosztálynak, viszont az első ízben megrendezett Ifjúsági Olimpia felpezsdítette az egész évadot. Új versenyforma, új kijutási szabályokkal, nagy érdeklődés, kihívás. Ez jellemezte egész évben az eseményt, aminek eredményessége nagymértékben befolyásolja a sportág megítélését a MOB felől. Úgy gondolom, az atléták által elért kitűnő eredmények jól tükrözik az elmúlt évben végzett munka eredményességét, és a 4 évenként megrendezett ifi Olimpiára való kijutás fontos szerepet fog játszani az következő korosztály felkészülésében. Az új versenyforma létjogosultságát lehet vitatni, a versenyszabályokon is biztosan változtatnak majd, de az biztos, hogy a jövő atlétái számára az esetleges ifi olimpián való részvétel és jó szereplés meghatározó lehet a későbbi pályafutás sikerességében is. A Junior Világbajnokságon kívül még számos válogatott és nemzetközi viadal tarkította az éves versenyprogramot. A korosztályos válogatott viadalokon elért eredmények azt tükrözik, hogy jó úton jár az utánpótlás nevelés. Sajnos a fenti pozitív gondolatokon túl nem mehetünk el a gyengeségeink mellet sem. Nem minden megfelelő a magyar atlétikában, hiszen a világversenyeken elért érmes és pontszerző helyezések mellett sok volt a gyengébb teljesítmény is, többen lemorzsolódtak a tehetségek közül, jó páran pedig nem megfelelően fejlődtek. A szakágak erőviszonyai nagymértékben eltérőek, a távolba ugrásokban évek óta nem tudunk nemzetközi szinten eredményesek lenni, a gyalogló szakág igen gyengén szerepel, valamint a valamikor magyar specialitásnak számító gerelyhajításban sem erősödünk. Jó látni viszont, hogy a sprint szakágban világraszóló eredmények születtek idén is, és a hagyományosan erős kalapácsvetés mellett a diszkoszvetésben is előremutató teljesítményeket értek el fiataljaink. A hazai versenyek tekintetében az indulói létszámokban talán némi pozitív változások mutatkoztak, az átlageredmények és a versenyszámok színvonala sajnos (főleg néhány szakágban) hagy maga után kívánnivalót. Folytatni kell a megújulást, sok-sok gyermeket kell behozni a rendszerbe. Erősíteni kell az atlétika szerepét az iskolai testnevelésben, meg kell újítani a fiatalok versenyrendszerét, atlétikai műhelyeket kell kialakítani, és nem utolsó sorban az edzők anyagi és erkölcsi elismerését kell a helyére rakni ben is a legfontosabb szempont, hogy a fiatal atlétáink számára minden utánpótlás világverseny csak állomás legyen a felnőttkori versenyzéshez, és az edzők sem a mindenáron kijutni elvet érvényesítsék az edzésmódszereikben. A nem a korosztálynak megfelelő edzésmódszerek, a túlversenyeztetés visszaüthet a későbbiekben. A tehetséggondozás legyen a cél!

2 ben is a Héraklész Bajnok Program adja az alapot a válogatott keret felkészüléséhez, amit szakmailag az UP szövetségi kapitány irányít. A programok megtervezésében,előkészítésében és lebonyolításában a továbbiakban is Dornbach Ildikó szakmai igazgató lesz a segítségemre. Ezúton is köszönöm Ildikó háttérmunkáját amit a fiatalok programjainak előkészítésében, adminisztrációjában és megvalósításában vállalt, segítve az UP kapitányt. A szakági HP programokat a szakági edzők készítik el, az UP szövetségi kapitány koordinálásával. Ugyancsak a szakág vezetők állítják össze a válogatott Héraklész keretet is. A fiatalok nemzetközi versenyekre való válogatása - a világversenyeket is beleértve az UP szövetségi kapitány feladata. A különböző világversenyek MASZ szintjeit szintén az UP szövetségi kapitány dolgozza ki, természetesen az Edzőbizottság és a MASZ Elnökség jóváhagyása szükséges az érvénybe lépéshez évben mind az ifik, mind a juniorok számára rendeznek világversenyt. A junior EB Tallinban/EST, az ifi VB Lille-ben/FRA, az EYOF pedig Trabzon/TUR kerül lebonyolításra. A Junior EB-re összeállhat egy sikeres csapat, az ifi VB-n is reménykedhetünk jó szereplésben. Mivel mindhárom verseny Európában lesz, az időeltolódással sem kell számolnunk, és az időjárás is hasonló lesz a hazaihoz. A feltüntetett IAAF és EAA szintek egyben az un. szponzori szintek is, melyek elérése esetén a versenyzőnek lehetősége megfelelő forma esetén - van a részvételi költségek kifizetése után részt venni az adott világversenyen. (1-8. helyezés elérése esetén a MASZ visszatéríti a költségeket.) A fentebb említett világversenyeken való jó szerepléshez, és a még magasabb szintű felkészüléshez nyújt segítséget a Héraklész Bajnok Program, amely jövőre is a sportágak köztük az atlétika - rendelkezésére áll, sajnos jóval szűkebb anyagi lehetőségekkel, mint az elmúlt években. A program szakmai és anyagi segítséget nyújt a kiválasztottaknak, de a felkészülés jelentős részét a sportolóknak a saját szakosztályaikban kell elvégezni! A közös munkára szükség van, mert az együtt gondolkozás sokat tud segíteni! Főleg: - Azoknak, akiknek az edzéskörülményei nem mindenben megfelelők, - azoknak, akiknek nincs megfelelő minőségű edzőpartnere, - azoknak az edzőknek, akiknek nincs megfelelő edzői tapasztalata, - azoknak, akik átadják egymásnak a szakmai tapasztalataikat, - csapatépítés szempontjából, - új környezet, új ingerek megszerzése szempontjából stb. A fenti megállapítások csak akkor érvényesülnek, ha egységes szakmai követelményekben, együtt gondolkodásban tükröződik vissza! A szakági vezetőknek és a klubedzőknek egyformán érdekük, hogy a válogatott versenyzők a legjobb eredményeket érjék el az adott nemzetközi viadalon. Ha ez nem közös, egységesen kialakított munkával történik, feszültségeket szüli, ami negatív hatással lehet mind a rendszerre, mint a sportolókra egyaránt.

3 3 Csak azokat a Héraklész kerettagokat támogatjuk állami forrásból, akik a kiírt szakági programokon részt vesznek, tudásuk legjavát nyújtják. A kerettag versenyzők edzőtől is azt kérem, az esetleges jobbító szándékú megjegyzéseiket, szakmai meglátásaikat, és problémáikat adják át a szakági vezetőknek, és-vagy az UP szövetségi kapitánynak. Egységes gondolkodással bízhatunk abban, hogy a szakmai munkánk hatásfoka is hosszú távon is mérhetővé válik! Változások a Héraklész Bajnokprogram pénzelosztási elveiben: A Héraklész Bajnok programban a következő időszaktól 9 szakág vesz részt. Ezek: - sprint, gát - távfutás - súly, diszkosz - gerely - kalapács - távol, hármasugrás - magas-rúdugrás - 7 próba - Gyaloglás A fenti szakágak pénzfelhasználásának elosztási elvei az elmúlt időszakban nem tükrözték a szakági eredményességet a különböző világversenyeken. Ezért a szakági vezetők és az UP kapitány - az Edzőbizottság jóváhagyásával - úgy döntöttek, hogy a következő ciklustól a rendelkezésre álló pénzeszközöket több szempont alapján osztják le a szakágak felé. Ezek a szempontok az alábbiak: (A rendelkezésre álló összeg 100%) - 40% alaptámogatás, amit minden szakág egyformán kap meg. - 40% eredményességi támogatás, amit az elmúlt 8 év világversenyeken (ifi VB, junior VB, junior EB) elért szakági eredményessége (1-8. hely) határoz meg. Százalékos megoszlásban ez a következő: o sprint, gát 11,88 % o távfutás 20,28 % o súly, diszkosz 12,37 % o gerely 1,03 % o kalapács 44,67 % o távol, hármasugrás 1,03 % o magas-rúdugrás 5,15 % o 7 próba 3,09 % o Gyaloglás 0,89 % - 20% UP kapitányi keret, aminek a felhasználásáról az UP kapitány dönthet. A fenti elosztási elvek változhatnak a évi felhasználható pénzösszeg függvényében!

4 4 A fenti arányok jól tükrözik az elért eredményességet, és a sikeres szakágak felkészüléséhez arányaiban jóval több pénz fog jutni az elkövetkező időszakban. A gyengébben teljesített szakágak lehetőségei szűkebbek lesznek, amit vagy keretszűkítéssel, vagy a programok átalakításával lehet kompenzálni. Sajnos az is előfordulhat, hogy bizonyos eddig megtartott programok elmaradnak, vagy a keret versenyzőinek hozzá kell járulni a költségekhez. Az atlétika mérhető sportág, és az élversenyzésben ezt a MASZ szakmai vezetésnek is szem előtt kell tartani a szűk anyagi javak elosztásakor. (2010-ben kb. 14 millió Ft állt rendelkezésre a Héraklész Bajnok Program számára) HÉRAKLÉSZ BAJNOK PROGRAM 2011 VÁLOGATOTT KERET A vastagon szedettek a kiemelt, A keretes versenyzők 7 próba szakág Szakági vezető: Bakai József 1. Krizsán Xénia 93 BHSE 7 próba Bakai József 2. Vild Olivia 92 BHSE 7 próba Bakai József 3. Soltész Renáta 93 DSC SI 7 próba Suba László 4. Huszka Nóra 94 KARC 7 próba Adamik Zoltán 5. Nagy Noémi 95 Csepeli SC 7 próba Deák Balázs 6. Kovács Debóra 96 KARC 7 próba Adamik Zoltán 7. Terdik Tamara 93 TSC 7 próba Salamon Zoltán Gerelyhajító szakág Szakági vezető: Paragi Ferenc 1. Kovács Leila 95 HÓDIÁK gerelyhajítás Héjja Antal 2. Iványi Anna 93 HÓDIÁK gerelyhajítás Héjja Antal 3. Jákfalvi Blanka 95 UTE gerelyhajítás Szocsák Gábor 4. Pávay Bettina 95 DSC-SI gerelyhajítás 5. Gulyás Tamás 93 Sz. MÁV gerelyhajítás Majercsik László 6. Gál Mihály 94 Sz. MÁV gerelyhajítás Majercsik László 7. Kurdi Máté 95 VÁC gerelyhajítás Magyari József 8. R.Tóth Norbert 96 TDK gerelyhajítás Bertán István Gyalogló szakág Szakági vezető: Dr. Urbán Ákos 1. Adamovics Mónika 94 MISI SC gyaloglás Szűcs József 2. Horváth Tímes 94 BHSE gyaloglás Dr. Urbán Ákos, Gál Géza 3. Kovács Barbara 93 BÉKÉSCSABA gyaloglás Germán Tíbor 4. Marton Mercédesz 95 BÉKÉSCSABA gyaloglás Urbanikné Rosza Mária 5. Nagy Boglárka 94 BHSE gyaloglás Dr. Urbán Ákos 6. Obuszt Gerda 93 BÉKÉSCSABA gyaloglás Tóth Sándor 7. Márkus Viktor 92 HUNYADI DSE gyaloglás Őze Tibor 8. Srp Miklós 93 PÉCSI EK gyaloglás Srp Gyula Távol-hármasugró szakág Szakági vezető: Kasperkiewicz Gábor 1. Borsányi Gyöngyi 92 ARAK hármas Tölgyesi Előd 2. Balogh Ádám 92 Mezőtúr hármas Bagdán-Uzsoki 3. Huszár Kitti 93 ARAK hármas Olasz Tamás 4. Bese Zsófia 93 ARAK hármas Tölgyesi Előd 5. Pintér Mátyás 93 ARAK hármas Tölgyesi Előd 6. László Dávid 92 ARAK hármas Tölgyesi Előd 7. Juhász Tamás 95 DSC hármas Szabó Róbert 8. Magyar Zoltán 94 DSC SI hármas Szabó Róbert 9. Szabó Márk 93 Kaposvár távol DovigyelCsaba 10. Kiss Viktor 94 Kkfélegyháza távol Kerék Csaba 11. Losonczi Gábor 95 Hódiák távol Héjja Antal 12. Krucsai Zsanett 95 Hódiák távol Héjja Antal

5 Kalapácsvető szakág Szakági vezető: Németh Zsolt 1. Fazekas Martin 92 Dobó SE kalapács Németh Zsolt 2. Pásztor Bence 95 VEDAC kalapács Zentai Tibor 3. Vincze Petronella 92 Dobó SE kalapács Németh Zsolt 4. Árvai Krisztián 92 VEDAC kalapács Zentai Tibor 5. Cser Márton 93 Dobó SE kalapács Németh Zsolt 6. Fertig Fruzsina 93 VEDAC kalapács Zentai Tibor 7. Töreky Balázs 93 VEDAC kalapács Zentai Tibor 8. Kovács Adrienn 94 Dobó SE kalapács Németh Zsolt 9. Banga Beatrix 95 Dobó SE kalapács Németh Zsolt 10. Bándli Zita 95 Dobó SE kalapács Németh Zsolt 11. Völgyi Helga 96 Dobó SE kalapács Németh Zsolt 12. Gyurácz Réka 96 Dobó SE kalapács Németh Zsolt 13. Bácskay Zsófia 97 Continent SE kalapács Bácskay Béla Magas-rúdugró szakág Szakági vezető: Ecseki Tibor 1. Sárai Gábor 92 Sz MÁV magasugrás Ecseki Tibor 2. Bihari Patrícia 92 Marg. magasugrás Zsoffai/Kasperkiewicz 3. Bakosi Péter 93 NyVSC magasugrás Bakosi Béla 4. Hódosi Máté 93 PVSK magasugrás Ferenczi Imre 5. Czúth Réka 94 PVSK magasugrás Ferenczi Imre 6. Pásztor Mercédesz 94 BEAC magasugrás Jámbor József 7. Kiss Anna Aranka 94 KSI magasugrás Jámbor/Bánhidiné 5 Jankovics Dániel Csaba 95 KSI magasugrás Tímár Mihály Fodor Zsófia 95 UTE magasugrás Lisztóczki János 10. Fülöp Róbert 94 KSI rúdugrás Gach Gergely 11. Szabó Daniella 92 BHSE rúdugrás Szabó Dezső 12. Horváth Felícia 93 BHSE rúdugrás Sátor László 13. Szabó Diána 93 BHSE rúdugrás Szabó Dezső Sprint, gátfutó szakág Szakági vezető: Kámán Ferenc 1. Komiszár Krisztina 92 GEAC sprint,gát Benkő Ákos 2. Loránd Lilla 92 VEDAC sprint,gát Tóthné Stupián Anikó 3. Nguyen Anasztázia 93 HONVÉD SE sprint,gát Szabó Dezső 4. Deák Nagy Marcell 92 GEAC sprint,gát Benkő Ákos 5. Kerekes Gréta 92 DSC-SI sprint,gát Donka László 6. Schmelz Fanni 92 HONVÉD SE sprint,gát Karakas Józsefné 7. Frey Virág 92 ARAK sprint,gát Varga Tamás 8. Jancsurák Sophie 93 VASAS sprint,gát Marton Lívia 9. Juhász Lilla 93 DELFIN SE sprint,gát Lengyák György 10. Zajovics Nóra 94 Győri Dózsa SE sprint,gát Babos Rita 11. Répási Petra 96 Csepeli SC sprint,gát Görög Zoltán 12. Ónodi Dávid 92 NyVSC sprint,gát Széles Imre 13. Koroknai Máté 93 DSC-SI sprint,gát Giczei Csaba 14. Móritz Bálint 95 DELFIN SE sprint,gát Lengyák György 15. Rády Zoltán 95 Dunakeszi sprint,gát Maracskó Pál 16. Szűcs Valdó 95 Zalaszám sprint,gát Kámán Ferenc

6 6 Váltó kerettagok, csak felmérésre meghívottak (az anyagi keret függvényében) tehetséggondozás végett. 17. Kiss Ágnes 92 TSC sprint, gát,váltó Salamon Zoltán 18. Kálmán Csenge 92 DSI-SE sprint, gát,váltó Donka László 19. Némethy Zsófia 93 ZALASZÁM SE sprint, gát,váltó Kámán Ferenc 20. Budai Alexandra 94 KSI sprint, gát,váltó Karlik Pál 21. Varga Tímea 94 Sz. MÁV sprint, gát,váltó Ecseki Tibor 22. Nádházy Evelin 95 Postás SE sprint, gát,váltó 23. Ifinger Adél 94 PVSK sprint, gát,váltó Gáspár Gábor 24. Pálinkás Dóra 94 ARAK sprint, gát,váltó Varga Tamás 25. Hoppál Soma 93 KSI sprint, gát,váltó Bánhidi Béláné 26. Arnhold Bence 94 DELFIN SE sprint, gát,váltó Lengyák György 27. Cseresznyés Bálint 94 Barcsi SE sprint, gát,váltó Cseresznyés Dániel 28. Hegedűs Ádám 94 ARAK sprint, gát,váltó Varga Tamás 29. Molnár Attila 94 Dunakeszi sprint, gát,váltó Maracskó Pál 30. Molnár Gergely 94 Dunakeszi sprint, gát,váltó Maracskó Pál Távfutó szakág Szakági vezető: Németh Gyula 1. Gyürkés Viktória 92 IKARUS SE távfutás id. Tomhauser István 2. Kovács Dávid 92 KSI távfutás Kárai Kázmér 3. Gregor László 92 BÉKÉSCSABA távfutás Tóth Sándor 4. Szalai Benjamin 92 VEDAC távfutás Tóthné Stupián Anikó 5. Matkó Csaba 93 DAC távfutás Ágoston Zita 6. Kubik Roland 93 TSC távfutás Reinach Ferenc 7. Tóth Áron 94 VEDAC távfutás Tóthné Stupián Anikó 8. Kilián Dánial 94 VEDAC távfutás Tóthné Stupián Anikó 9. Ludvig Benjamin 94 IKARUS Se távfutás ifj. Tomhauser István 10. Kovács Ferenc 95 PVSK távfutás Freier Balázs 11. Szekeres Kitti 95 Soproni AC távfutás Némethné Csordos Rita 12. Tóth Johanna 95 VASAS távfutás Bajzáné Marton Lívia súly, diszkosz szakág Szakági vezető: Varga Sándor 1. Váradi Krisztina 93 GANZ AIR diszkosz Csernák Zsolt 2. Kajibás Dalma 95 NyVSC súly, diszkosz Kerekes László 3. Bácskay Zsófia 97 Continent SE súly, diszkosz Bácskay Béla 4. Huszák János 92 FTC diszkosz Varga Sándor 5. Káplár János 94 NyVSC diszkosz Kerekes László 6. Kormányos Dámiel 93 Szeged súlylökés Eperjes László 7. Kulics Máté 93 KSI súlylökés Sarkadi László 8. Rakovszki Tibor 94 KSI súlylökés Lukács László csak 1-1 napos felmérésre meghívottak (az anyagi keret függvényében) tehetséggondozás végett. 9. Kecskeméti Marcell 94 HONVÉD SE súlylökés Saskői Alfonz 10. Juhász Krisztián 95 HONVÉD SE súlylökés Saskői Alfonz 11. Nánási István 95 Mezőtur SE súlylökés Bartha Gyula 12. Molnár Máté 95 Hevesi SE súlylökés Kovács Gyula 13. Detrik Balázs 95 Hevesi SE súlylökés Kovács Gyula

7 7 A Héraklész Bajnok Program 2010/2011. évi felkészülési programjai Rövidtáv-Gátfutó szakág szakági vezető: Kámán Ferenc Évi Programterv őszi-téli és a évi program Edzői megbeszélés I. felmérés Budapesten valamennyi kerettag- - éves program személyes egyeztetése, véglegesítése - felmérés, a mellékelten küldött program szerint - valamennyi edző és versenyző részvételével - laktát vizsgálat miatt a felmérések első napja mindig hétköznap Edzőtábor A és B keret Zalaegerszegen - Külön tematika szerint II. felmérés Budapesten - valamennyi kerettag- a mellékelt program szerint III. felmérés, - valamennyi kerettag - Budapest /péntek szombat/. a mellékelt felmérési program szerint Edzőtábor / 4 iskolai nap / A B keret és a váltótagok részére - Külön tematika szerint + váltóedzések kezdete Edzőtábor Tata váltóedzésekkel / 5 iskolai nap/ - külön tematika Edzőtábor /céltábor EB re/ Tata Felmérési Program m és 100 m gát 110 m gát I. felmérés II. felmérés kb. december eleje, közepe Felmérési próbaszámok: Helyből távolugrás, golyódobás előre 3 ill. 4 kg. 2 x 5 x 60 m, 300 m P: perc Laktátmérés csak az A-B kerettagoknak minden alkalommal. kb. január közepe, vége Felmérési próbaszámok: Helyből távolugrás és ötösugrás, golyódobás. 2 x 20 m rep.vágta 30 m ráfutásból. 2 x 5 x 60 m, 300 m P: p. Gátfutóknak 2 x 60 m gát indítással. P: 30 p

8 III. felmérés 400 m és 400 m gát kb. április eleje Mint az első felmérés + ötösugrás felmérés 2. felmérés kb. december eleje 1. nap 2 x 4 x 200 m P: 3 ill. 15 p. vagy 2 x 3 x 400 m P: 5 ill. 15 p. + laktátmérés 2. nap Golyódobás előre /3 4 kg/, helyből távol, gátszökdelés időre 10 gát cm Kb. 140 cm ill. 160 cm távolságon /leány fiú/, 4000 m időre. kb. január közepe 1. nap Gyorserő felmérés, mint előző/golyód.,helyből távol,gátszökdelés/ m-es verseny 2. nap 2 x 2 x 200 m P: 1,5 ill. 20 perc m felmérés otthon. 3. felmérés kb. április eleje Mint az első felmérés. Kámán Ferenc szakágvezető Ugró szakág (távol-hármasugrás) szakági vezető: Kasperkiewicz Gábor Évi Programterv 2010 év végi és évi program, valamint a legfontosabb versenyek november 1-5. edzőtábor Tata 8 fő november 27. felmérés I. Syma Csarnok 2010.december edzőtábor Syma Csarnok 5 fő 2011.január 8. felmérés II. Syma Csarnok 2011.jan Bp ifi-jun.b jan Bp. Bajn febr MASZ megh febr Fp.OB 2011.febr Fp ifi-jun.ob 2011.ápr.9. felmérés III ápr edzőtábor meleg ég öv 8 fő 2011.máj.7. Atl.Vil.Nap 2011.máj edzőtábor Tata 2+1 fő 2011.máj Diák B. V-VI 2011.jun.11. U jun.12. Bp Bajn jun.18. Paulínyi 2011.jun U23-jun-ifi OB 2011.jun.27-juli 9. VB-EB céltábor Tata 3-4 fő 2011.jun. 29. U juli Ifi VB 2011.juli Bp ifi-jun.b

9 juli U.19 EB 2011.juli EYOF 2011.aug OB 2011.szept.10. U.20 Sarajevo 2011.szept Össz.OB 2011.okt.8-9. ÜCsB 2011.okt s felkészülés javasolt kezdési időpontja október őszi edzőtábor 6-8 fő 2011.november felmérés A tervezhető költségek ismeretében a 2011.évi edzőtáborok egy két versenyző kivételével csak egyéni vagy egyesületi hozzájárulással valósíthatók meg!. Kasperkiewicz Gábor szakágvezető Ugró szakág (magas-rúdugrás) szakági vezető: Ecseki Tibor Évi Programterv 2010 év végi és évi program és a legfontosabb versenyek 2010.nov edzőtábor Tata 8 fő 2010.nov. 27. felmérés I. Syma Csarnok 2010.dec edzőtábor Syma v. Szolnok 5 fő 2011.jan. 8. felmérés II. Syma Csarnok 2011.jan Bp ifi-jun jan Bp. Bajn febr MASZ megh febr Fp.OB 2011.febr Fp ifi-jun.ob 2011.ápr.9. felmérés III ápr edzőtábor meleg ég öv 5 fő 2011.máj.7. Atl.Világnap 2011.máj edzőtábor Tata 5 fő 2011.máj Diák O. V-VI 2011.jun.11. U jun.12. Bp Bajn jun.18. Paulínyi 2011.jun U23-jun-ifi OB 2011.jun.27-juli 9. VB-EB céltábor Tata 5 fő 2011.jun. 29. U juli Ifi VB 2011.juli Bp ifi-jun juli U.19 EB 2011.juli EYOF 2011.aug OB 2011.szept.10. U.20 Sarajevo 2011.szept Össz.OB 2011.okt.8-9. Ü.CsB 2011.okt s felkészülés javasolt kezdési időpontja október őszi edzőtábor 6-8 fő 2011.november felmérés Ecseki Tibor szakágvezető

10 10 Távfutó szakág szakági vezető: Németh Gyula Évi Programterv TEMATIKA VÁZLAT A közös edzéseken bárki, kortól és nemtől függetlenül részt vehet. Mindenkit szeretettel várunk! OKTÓBER :00 BUDAPEST NÉPLIGET (SZÁNKÓZÓ DOMB ÉS KÖRNYÉKE) A mezei EB-re készülőknek az első válogató verseny. Táv: 6000m Elmélet: 1. MAKROCIKLUS: NOVEMBER DECEMBER: AZ AEROB ÁLLÓKÉPESSÉG MAGAS SZINTRE EMELÉSE, A SOKOLDALÚ EDZÉSMUNKA (TERMI EDZÉS, LÉPCSŐZÉS) BEÉPÍTÉSE A FELKÉSZÜLÉSBE, Gyakorlat: a) lásd melléklet DECEMBER :30 BUDAPEST- KSI PÁLYA VAGY NSI BETONKÖR A TELJES HERAKLÉSZ KERETNEK ELSŐ FELMÉRÉS, KONZULTÁCIÓ (AZ AB- KERET RÉSZÉRE) Elmélet: a) mezei OB, mezei EB értékelése b) a felmerült problémák megbeszélése, megoldáskeresés c) a következő időszak fő feladatainak ismertetése, megvitatása Gyakorlat: a) lásd melléklet JANUÁR EDZŐTÁBOR: BUDAPEST HOTEL PILON (AZ AB- KERET RÉSZÉRE) Elmélet: d) az eltelt időszak értékelése e) a felmerült problémák megbeszélése, megoldáskeresés f) a évi versenyprogram egyeztetése g) a következő időszak fő feladatainak ismertetése, megvitatása 2. MAKROCIKLUS: JANUÁR-FEBRUÁR: AZ AEROB ÁLLÓKÉPESSÉG MEGSZILÁRDÍTÁSA. Gyakorlat: b) orvosi felmérés (futószalag, vér, antropometria) AB- keret részére c) edzőtábori tematika szerint JANUÁR :30 ÓRA BUDAPEST- KSI PÁLYA VAGY NSI BETONKÖR (AZ AB- KERET RÉSZÉRE) Elmélet: a) az eltelt időszak értékelése b) a felmerült problémák megbeszélése, megoldáskeresés d) a következő időszak fő feladatainak a megbeszélése Gyakorlat: a) lásd melléklet

11 MÁRCIUS :30 - BUDAPEST- KSI PÁLYA VAGY NSI BETONKÖR (AZ AB- KERET RÉSZÉRE) Elmélet: a) az eltelt időszak értékelése b) a felmerült problémák megbeszélése, megoldáskeresés c) a következő időszak fő feladatainak a megbeszélése: 3. MAKROCIKLUS: MÁRCIUS-ÁPRILIS KÖZEPE: AEROB-ANAEROB ÁLLÓKÉPESSÉG FEJLESZTÉSE d) dombedzés, mint erő-állóképesség fejlesztés beépítése a heti ritmusba Gyakorlat: a) lásd melléklet ÁPRILIS EDZŐTÁBOR: TATA (AZ AB KERET RÉSZÉRE) Elmélet: a) az elmúlt időszak értékelése b) a felmerült problémák megbeszélése, megoldáskeresés c) a következő időszak fő feladatainak a megbeszélése 4. MAKROCIKLUS: ÁPRILIS KÖZEPE-MÁJUS KÖZEPE: AEROB-ANAEROB ÁLLÓKÉPESSÉG ÉS GYORSASÁG-FEJLESZTÉS, SPECIÁLIS ERŐFEJLESZTÉS Gyakorlat: a) edzőtábori tematika szerint MÁJUS EDZŐTÁBOR: TATA A-KERET. (2011. MÁJUS 12-18, B-KERET?) Elmélet: a) az elmúlt időszak értékelése b) a felmerült problémák megbeszélése, megoldáskeresés c) a következő időszak fő feladatainak a megbeszélése, felkészülés a versenyidényre d) a formábahozás elméleti és gyakorlati megvalósításának ismertetése 5. MAKROCIKLUS: MÁJUS KÖZEPE-JÚNIUS KÖZEPE: AEROB-ANAEROB ÁLLÓKÉPESSÉG, GYORSASÁG, FEJLESZTÉS MELLETT, FORMÁBAHOZÓ VERSENYZÉS e) a helyes táplálkozás, mint teljesítményfokozó (előadó?) Gyakorlat: a) edzőtábor tematika szerint JÚNIUS BUDAPEST MEGHÍVÁSOS VERSENY A verseny nyílt, minden versenyző rajthoz állhat. 6. MAKROCIKLUS: A FŐ- ÉS CÉLVERSENY IDŐSZAK, CSÚCSFORMA KIALAKÍTÁSA - a versenyeztetés - a csúcsforma kialakítása - a versenyzés lélektana - a jó versenyzési szellem és célratörő versenyzés kialakítása Gyakorlat: a) célratörő versenyzés b) orvosi háttér Németh Gyula szakágvezető

12 12 Súly-diszkosz szakág szakági vezető: Varga Sándor Évi Programterv Felmérések edzőtáborok: Felmérés 12fő Budapest Edzőtábor 6fő Budapest Felmérés 12fő Budapest A további felmérések még egyeztetések alatt Fedett pályás és téli dobó bajnokságra való felkészülésre 1napos edzés lehetőséggel. /Időpont egyeztetés szükséges/ Edzőtábor 10fő Tata Edzőtábor 10fő Tata Edzőtábor 8fő Tata Céltábor 6fő Tata Céltábor 6fő Tata Varga Sándor szakágvezető Gerelyhajító szakág szakági vezető: Paragi Ferenc Évi Programterv A 2010-es évi program: felmérés; felmérés; A 2011-es évi program: felmérés; felmérés; felmérés; felmérés. Jó lenne az egyes felméréseken a keretben lévő versenyzők edzőivel találkozni, a 2011-es év programját velük is megbeszélni. Cél, hogy az edzők kedvvel jöjjenek az edzésekre, felmérésekre a problémák megoldása érdekében. Jövőbeni cél nemzetközi versenyeken való részvétel, és ott eredmények elérése. Paragi Ferenc szakágvezető

13 Kalapácsvető szakág Évi Programterv 13 szakági vezető: Németh Zsolt a. Edzőtábori tervek November Tata Kiemeltek, Csillag-, Héraklész Program Alapozást indító tábor: állóképesség, ráhangolódás az alapozásra Keszthely helyett!!! Január Dél-Afrika Kiemeltek és UP kiemeltek +Tatai napok+saját erő konstrukció Meleg égövi edzőtábor a legjobbaknak: maximális erő, dobások Ptoscheftrom felkészülési versennyel Április Tata Kiemeltek, Csillag-, Héraklész Program Vegyes felkészülés: speciális erő, technika Május Tata Kiemeltek, Csillag-, Héraklész Program Vegyes felkészülés: speciális erő, technika Július Tata Kiemeltek, Csillag-, Héraklész Program Formába hozás: gyors erő, technika b. Felmérési tervek (első olvasat) December Szombathely kalapács (10.), Bp. Syma többi (11.) Bő keret, mindenki, aki szóba jöhet valamelyik világversenyre. Február Szmbathely kalapács (04.), Bp. Syma többi (05.) Bő keret, mindenki, aki szóba jöhet valamelyik világversenyre. Április 04. Tata A téli versenyek és felmérések alapján a legjobbak kerülnének behívásra Május 02. Tata A téli versenyek és felmérések alapján a legjobbak kerülnének behívásra November? Szombathely kalapács Bp. Syma többi Bő keret, mindenki, aki szóba jöhet valamelyik világversenyre. Németh Zsolt szakágvezető

14 Gyalogló szakág Évi Programterv 14 szakági vezető: Dr. Urbán Ákos Nov Dec Bükkszentkereszt 6+1 fővel Budapest, Pilon Szálló 8+1 fő Ennek a tábornak az utolsó napján felmérést tartunk. Szakági felmérés: február óra Puskás Stadion, betonkör Távok: junior, ifi fiú 15 km junior, ifi lány 10 km serd. fiú,lány 5 km Alkalmatlan időjárás esetén a dátum: február 12. A táborok megtartásában a korábbiakhoz hasonlóan Szűcs József kollégám segítségére számítok. 7 próba szakág szakági vezető: Bakai József Évi Programterv Edzőtáborok: Zalakaros (Heraklész 5 + MASZ edző) Tata (Heraklész 6 + MASZ edző) dr. Urbán Ákos szakágvezető Meleg éghajlat (Ciprus- Fáró Lanzarote Athén Formia közül valamelyik) Résztvevők: (Krizsán, Farkas + téli eredmények alapján és vagy költségtérítéssel 2-3 fő + 2 edző + 1 maszőr) Tata (Heraklész 6+ MASZ edző + 1 maszőr) június- július- augusztus hónapban igény szerint 1-1 hét Tata. (Farkas- Krizsán- Bakai) Felmérő verseny: január 8. SIMA / 60 gát-távol- súly- 400 m / Bakai József szakágvezető

15 A Héraklész Programban résztvevő versenyzők kötelezettségei: 15 Az alábbi feltételek teljesítése jelenti az aktuális világverseny MASZ szintjének teljesítése esetén a költségmentességet. Tudásuknak megfelelő maximális odaadással végzett felkészülés. A Héraklész programokon való aktív és rendszeres részvétel. /felmérések, közös edzések, kijelölt edzőtáborok/ Az esetleges kijelölt orvosi vizsgálatokon való megjelenés, a tanácsok maximális betartása. Rendszeres tanulás (az iskolai problémák negatívan hatnak az edzés teljesítményre) Szint teljesítése esetén (ha a MASZ kijelöli) doppingteszt elvégzése /juniorok / A HÉRAKLÉSZ keretes versenyzők edzőinek elvárt kötelezettségei: január 10-ig készítsék el versenyzőik felkészülési terveit, melyek a következőket tartalmazzák: évi eredményességi célkitűzések, évi felkészülési terv, képzési cél(ok) (amitől a fejlődést várja), évi versenyterv, a felkészülést nehezítő tényezők feltüntetése, az elkövetkező 2 év célkitűzéseinek megfogalmazása.

16 16 Versenynaptár tervezet 2011 Vastagon a fiatalok szintteljesítési versenylehetőségei Január 15. Budapest Bajnokság Ifi-junior Syma 22. Budapest Bajnokság Syma 29. Junior - Ifj verseny Pozsony 30. Nemzetközi verseny Pozsony Február 1. Nemzetközi verseny Bécs 3. nemzetközi verseny Linz 5-6. Fedettpályás Összetett OB Syma 12. MASZ Nemzetközi verseny Syma Fedettpáyás Országos Bajnokság Syma Fedettpályás OB Ifi-junior Syma Március 4-6. Fedettpályás Európa-bajnokság Párizs 5. Fedettpályás OB serdülő Syma 5. Téli Dobó OB serdülő Dobófészer 6. Téli Dobó OB Dobófészer 12. Téli Dobó OB ifi-jun Nyíregyháza 12. Serdülő Összetett OB Syma Téli Dobó EK Szófia 20. Mezei VB Punta Umbria/ESP km és U23 35km OB, Nemzetközi verseny Dudince Április 3. Maraton és Kismaraton OB Székesfehérvár 9. Nemzetközi gyalogló verseny, U20-as válogatott viadal Podebrady 13. Mezei Diákolimpia Gödöllő 16. Családi Nap Népstadion km gyalogló OB, fiatalkorúk hosszútávú Bajnoksága Békéscsaba OB Budapest/Vasas Május 7. Atlétikai Világnap Tiszaújváros 14. Váltó OB Budapest Főiskolai OB Debrecen 22. Gyalogló EK Olhao/POR Diákolimpia V-VI. kcs? Hypo Meeeting Götzis 31. Diákolimpia II. kcs. Tata Június 1. Diákolimpia III. kcs összetett Budapest EK Oslo 4. Vidék OB Zalaegerszeg 7-8. Diákolimpia III. egyéni és IV. egyéni és összetett Budapest 11. CZE-SVK-HUN U 18 válogatott viadal HUN 11. ARAK KUPA Székesfehérvár 11. U23 20km OB Tatabánya 12. Budapest Bajnokság Margitsziget?? 17. Serdülő CSB Budapest Csapat EB Izmir 18. Paulinyi emlékverseny Bp OB I-J-U23? Serdülő Összetett OB Bp 29. CZE-CRO-SLO-HUN U20 viadal CRO Július 2-3. Összetett Európa Kupa ITA / POR 2. BHSE nemzetközi verseny Iharos pálya 2. Nemzetközi Junior verseny Mannheim

17 Ifjúsági Világbajnokság Lille 9. Balaton Bajnokság Veszprém U23 EB Ostrava Budapest bajnokság ifi-junior Bp Junior EB Tallin 23. Kelet Kupa Debrecen EYOF Trabzon/TUR 31 Gyulai Emlékverseny Debrecen Augusztus 6-7. OB Debrecen 13. verseny??? Universiade Kína Világbajnokság Daegu Szeptember 4. Félmaraton OB Budapest 10. Junior válogatott viadal Sarajevo Serdülő Bp. Bajnokság Bp. 11. Hegyifutó Világbajnokság Összetett OB ifj-jun? Bp Serdülő OB Tatabánya Október 1. SVK-CZE-CRO-SLO-HUN U16 viadal SVK 8-9. Országos Ügyességi CSB Bp Diákolimpia Ügyességi és váltó CSB Budapest November 26. Mezei OB Szentendre? December 11. Mezei EB Velenje

18 1. IAAF Mezeifutó Világbajnokság március 20. Punta Umbria / ESP 18 A év kiemelkedő eseményei /tudnivalókkal/ Jelenleg nem tervezzük az indulást az utánpótlás korosztályban. 2. Nemzetközi gyalogló válogatott viadal április 9. Podebrady/CZE Versenyszámok: junior férfi 10km junior női 10km Versenyszámonként 3 fő indulhat, 2 főt pontoznak. Válogatás: A csapat a március 26-án Dudincében, az 50km-es OB keretén belül megrendezésre kerülő verseny eredményei alapján kerül összeállításra. 3. EA Gyalogló EK Május 22. Olhao/POR Versenyszámok: Junior férfi 10km Junior női 10km Tudnivalók a versennyel kapcsolatban: A versenyforma alapvetően csapat verseny, de lehetőség van az egyéni indulásra. A jelenlegi hazai erőviszonyok ismeretében csapatok részvételét nem támogatja a MASZ. Egyéni indulásra akkor kerülhet sor, ha a tavaszi versenyszezonban az alábbi tudásszintet elérik a versenyzők: JF 10km / 43:00 JN 10km / 48:30 Az ennél gyengébb eredmény esetén az esetleges szponzori részvétel lehetősége mérlegelésre kerül. A szinteket tavaszi hazai és a nemzetközi versenynaptárban szereplő versenyein lehet teljesíteni. ( Dudince, Podebrady, Békéscsaba ) 4. HUN-CZE-SVK U18 válogatott viadal június 11. Tata/HUN Versenyszámok: Fiúk: 100/200/400/800/1500/3000/2000Ak/100G /91,4-9,14/400G/84/svédváltó/M/T/H/R /S/5 kg/d/1,5 kg/g/700 g/k/5 kg/10 km gyaloglás Lányok:100/200/400/800/1500/3000/100G/76-8,50/400G/svédváltó/M/T/H/R/S/4 kg/d/g/k/4 kg/ 10 km vagy 5 km-es gyaloglás Versenyszámonként 2 fő indítható, a 1994-ben, vagy később születettek közül Válogatás: A csapatba kerülésnél a Héraklész Program kiemeltjei előnyt élveznek, a válogatott összeállítása a május i V. VI. korcsoportos Diákolimpián és a június 4.-i Vidékbajnokságon elért eredmények alapján történik.

19 19 5. CZE-HUN-SLO-CRO U20 válogatott viadal június 29. tbd./cro Versenyszámok: Férfi:100/200/400/800/1500/5000/3000Ak/110G/99 cm/400g/4x100/4x400/m/t/h/r/s/d/g/k Női: 100/200/400/800/1500/3000/100G/400G/4x100/4x400/M/T/H/R/S/6 kg/d/g/k/6 kg/ Versenyszámonként 2 fő indítható, a 1992-ben, vagy később születettek közül Válogatás: A viadal időpontja a tavalyi évhez hasonlóan hét közben (szerdán) lesz. Ezt a zsúfolt versenyprogram miatt kell megtenni, egyik félnek sem fért bele a verseny hétvégére. A viadal rögtön a korosztályos magyar bajnokság utáni héten kerül megrendezésre. Kiemelten fontos ez a nemzetközi megmérettetés, hiszen az ellenfeleink Európa utánpótlás atlétikájában meghatározó szerepet játszanak. A verseny szűk 3 héttel a Junior EB előtt lesz, szintteljesítésre is lehetőséget ad. A már szintet teljesített juniorok indulása a felkészülés függvényében az edzőkkel való egyeztetés alapján történik, a legkiemelkedőbb ifjúsági korúak indulása is lehetséges, bár az ifi VB közelsége miatt ez csak bizonyos versenyszámokban lehetséges. A csapat kialakítása az eseményt megelőző ifi és junior OB eredményei alapján történik. 6. Ifjúsági Világbajnokság július Lille/FRA Versenyszámok és szerfeltételek: fiúk: 100/ 200/ 400/ 800/ 1500/ 3000/ 110g (91/9,14)/ 400g (84)/ 2000ak/ 10km gy/ M/ T /H/ R/ S (5)/ D (1,5)/ G (700)/ K (5)/ 8pr/ svédváltó ( ) lányok: 100/ 200/ 400/ 800/ 1500/ 3000/ 100g (76/8,50)/ 400g/ 2000ak/ 5km gy/ M/ T / H/R/ S / D / G / K / 7pr/ svédváltó ( ) Versenyszámonként 2 fő indítható Korhatárok: ben született versenyzők vehetnek részt az IVB-on.

20 20 Az ifi VB szintjei 2011-ben fiúk versenyszám lányok MASZ IAAF/szponzor IAAF/szponzor MASZ : : : : : : : : : : : : : : ak. 7: : /100 gát gát 1: : Magas Távol Hármas Rúd Súly Diszkosz Kalapács Gerely próba/5 próba : : km / 5 km 25: :00.00 gyaloglás 1:54.80 svédváltó 2:09.00 A szintekről: Az IAAF szintek - főleg a futószámokban - erősödtek a két évvel ezelőtti ifi VB-hez képest, ezért a MASZ szinteken is alakítottunk, ezt a nemzetközi eredmények erősödése hozta magával. Szeretnénk, hogy a MASZ szintet teljesítő atléták a futószámokban a döntőbe, esetleg a döntő közelébe, míg az ugró-dobószámokban legalább a 12 közé jussanak. A szponzori szintek megegyeznek az IAAF szintekkel, melyek elérése esetén a versenyzőnek lehetősége van (megfelelő forma esetén az UP kapitány döntése alapján) a teljes támogatás befizetése ellenében részt venni az IVB-on. (1-8. helyezés elérése esetén a MASZ visszatéríti a költségeket.) Szintteljesítés: A szinteket az UP Programban megjelölt kiemelt versenyeken lehet teljesíteni. Szintteljesítési határidő: március 26. június 20. Az utolsó szintteljesítő verseny a Paulinyi Emlékverseny. Sajnos a korosztályos OB már a végső nevezési határidő után lesz!!!

21 21 A kora tavaszi időpont a gyaloglókra vonatkozik, akiknek ekkor van a fő versenyszezonja. A gyaloglóknak az utcai versenyeken elért szintteljesítés lehetőségén túl pályán is kell bizonyítani a megfelelő formát az Ifi VB előtti időszakban. Ezt a formaellenőrzést szakági vezetővel egyeztetve fogjuk megtenni. A pálya versenyszámokban május 7-től lehet szintet teljesíteni, de korai szintteljesítés esetén a versenyzőnek a VB előtti időszakban is szint közeli formát kell mutatnia ahhoz, hogy biztos csapattag lehessen. A váltók esetében csak szintteljesítés esetén kerülhet sor a részvételre. Abban az esetben, ha a téli időszakban olyan egyéni eredmények születnek, amelyek bíztatóak a váltók szempontjából, akkor tavasszal megteremtjük a lehetőséget a váltóedzésekre és a versenyzésre egyaránt. A szintteljesítést követő sérülés vagy tartós betegség esetén a szakági vezetővel egyeztetve döntjük el a részvételt az IVB-n. Ha egyes versenyszámokban több mint két versenyző éri el a MASZ szintet, a közel azonos eredménnyel rendelkezők esetében az UP kapitány döntése érvényesül. Egyebek: Az IVB és az EYOF egy évben való megrendezése 2011-ben is megoszthatja versenyzőket. A tapasztalat szerint a rövid-, és középtávfutó számokban a mi atlétáink többségének az IVB igen erős, ezért javasolható, hogy számukra a nagyobb sikerélményt biztosító EYOF-on való indulás előnyösebb lehetne. Természetesen a Héraklész szakág vezetőkkel és az edzőkkel való egyeztetés szükséges a megfelelő döntés kialakításához!

22 7. Junior Európa-bajnokság július Tallin/EST 22 versenyszámok és szerfeltételek: Férfiak: 100/ 200/ 400/ 800/ 1500/ 5000/ / 3000ak/ 110g (99)/ 400g/ M/ T/ H/ R/ S/ D/ G/K/ 10pr/ 10km gy/ 4x100/ 4x400 Nők: 100/ 200/ 400/ 800/ 1500/ 3000/ 5000/ 3000ak/ 100g / 400g/ M/ T/ H/ R/ S/ D/ G/ K/7pr/ 10km gy/ 4x100/ 4x400 Versenyszámonként 3 versenyző indítható. Korhatár: között született versenyzők indulhatnak. A Junior Európa Bajnokság szintjei 2011-ben férfi versenyszám női MASZ EAA/szponzor EAA/szponzor MASZ : : : : : : : : : : : : : : : : : : ak. 11: : /100 gát gát Magas Távol Hármas Rúd Súly Diszkosz Kalapács Gerely Összetett : : km 51: :20.00 gyaloglás x :12.00/ x400 3:40.00/55.40 A szintekről: A 2 évvel ezelőtti JEB EAA szintjeihez képest sok változás nem tapasztalható a EAA szintek megállapításánál, az erőviszonyok is hasonlóak az elmúlt évekhez viszonyítva. A MASZ szintek teljesítése esetén a szövetség továbbra is vállalja a versenyző részvételi költségeit, míg az EAA szintek teljesítése esetén lehetőség nyílik szponzori támogatással részt venni a junior EB-n. Abban az esetben, ha a versenyző 1-8. helyen végez a MASZ visszatéríti a költségeket.

23 Szintteljesítés: 23 A szinteket május 7. július 11. között lehet teljesíteni. Gyaloglásban és hosszútávfutásban március 26 - tól lehet szintet elérni. A kora tavaszi időpont a gyaloglókra és hosszútávfutókra vonatkozik, akiknek ekkor van a fő versenyszezonja. A gyaloglóknak az utcai versenyeken elért szintteljesítés lehetőségén túl pályán is kell bizonyítani a megfelelő formát a Junior EB előtti időszakban. Ezt a formaellenőrzést szakági vezetővel egyeztetve fogjuk megtenni, és a hosszú távú futószámoknál is alkalmazni fogjuk a formaellenőrzést.. Továbbra is csak a versenyprogramban feltüntetett kiemelt versenyeken, illetve az előre egyeztetett külföldi versenyeken (hivatalos jegyzőkönyvvel) teljesített szintek fogadhatóak el. A korai szintteljesítést követnie kell a formának, csak abban az esetben jelenthet biztos csapattagságot a MASZ szint, ha azt a JEB előtt is megközelíti a versenyző. A szintteljesítést követő betegség vagy sérülés csak bizonyított forma után jelenthet csapattagságot a MASZ szintet teljesítők részére a JEB-on. Egyebek:. A JEB-on a rövid váltók részvétele csak a megfelelő közösen végrehajtott felkészüléssel valósulhat meg. Ez azt jelenti, hogy a csapat(ok)nak össze kell dolgozni, együtt kell készülni. Erre a feltételeket a Héraklész program biztosítja, amennyiben az egyéni eredmények ezt alátámasztják. Az EAA szintteljesítési szabályzata szerint a 2011-es Junior EB-re januárjától lehet szintet teljesíteni. Ezért a évi Junior Világbajnokságon elért kiemelkedő eredményeikkel Deák Nagy Marcellt és Krizsán Xéniát a MASZ megfelelő forma esetén mentesíti az ismételt szintteljesítés alól, és benevezi az EB-re. A Héraklész Program A kereteiben szereplő junior korú versenyzőktől és edzőiktől az alábbiakat kéri és várja a MASZ: - részvétel a közös felkészülésben, - rendszeres orvosi felügyelet, - éves felkészülési terv leadása az alábbi tartalommal: éves képzési cél edzéseszközök a cél megvalósításához makrociklusokra bontott edzésterv tervezett versenyek tervezett eredmények leadási határidő: január 10

24 24 8. Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál július Trabzon/TUR A verseny a MOB felügyeletével és szervezésében, az IAAF ifjúságiakra vonatkozó szabályaival kerül megrendezésre. Az eseményen az ben született versenyzők vehetnek részt. Versenyszámonként egy fő indítható. A MOB dönt az atléták létszámáról. Versenyszámok: Fiúk: 100, 200, 400, 800, 1500, 3000, 2000m ak, 4x100, 110m gát, 400m gát, M, T, H, R, S, D,G, K Lányok: 100, 200, 400, 800, 1500, 3000, 4x100, 100m gát, 400m gát, M, T, H, R, S, D, G, K Az EYOF szintjei 2011-ben fiú versenyszám lány : : : : : : : ak /100 gát gát 1: Magas Távol Hármas Rúd Súly Diszkosz Kalapács Gerely x100 A feltüntetett szintek az előző évek ifjúsági nemzetközi eredményeinek figyelembe vételével úgy lettek kialakítva, hogy döntőbe jutási esélyt jelentsenek. A szintek teljesítése nem jelent automatikusan csapattagságot, ennek több feltétele van. Egyrészt az, hogy versenyszámonként egy fő indítható, másrészt szeretnénk - ha lehetséges- a duplázást kerülni. A duplázás akkor elképzelhető, ha a MOB eredménykényszere egy erős csapat összeállítását kívánja meg ben az EYOF versenyen azok is indulhatnak, akik az ifi VB-n is szerepeltek, ezért az ott jól teljesített versenyzők a válogatásnál előnyt élveznek. A szinteket a kiemelt versenyeken lehet elérni, május 7. július 17. között.

25 9. 8 nemzet U20 válogatott viadal szeptember 10. Szarajevó/BSH 25 Versenyszámonként 1 fő indulhat Versenyszámok: még nem ismertek, de szűkített program, max 7-7 versenyszám nemenként. Válogatás: A viadal rendkívül jó versenyzési lehetőség az őszi versenyszezonban, de csak azok számára, akik még komoly edzésben vannak. A válogatásnál a jó formában lévő esetleg 94-es születésű Héraklész kerettagok részesülnek előnyben. 10. SLO-HUN-CZE-CRO-SVK u16 válogatott viadal október 1. tbd./slo 2011-től kibővül a viadal, 5 ország részvételével a korosztály számára egy komoly nemzetközi megmérettetéssé válik. Újdonság lesz a 4x300 m-es váltó, és bekerül a programba a gyaloglás is. Versenyszámok: Fiúk: 100/300/1000/3000/100G(84-8,50)/300G(76)/4x100/4x300/M/T/R/ S(4)/D(1)/G(600)/K(4) 3000 W Lányok: 100/300/600/2000/100G(76-8,25)/300G/4x100/4x300/M/T/R/S(3)/D/G/K(3)3000 W A 4x300 m-es váltót 2 fiú és két lány futja, a sorrend: fiú-lány-fiú-lány Versenyszámonként 2 fő indítható Válogatás Az Országos Egyéni Serdülő Bajnokság eredményei alapján kerül kialakításra a csapat, (kivételes esetben lehet más döntése is az UP kapitánynak) melyben hasonló eredmények esetén a 15 évesek elsőbbséget élveznek. 12. EA mezei EB december 11. Velenje/SLO A versenyhelyszín közelsége miatt és a 2012-es Mezei EB magyarországi (Szentendre) rendezése végett menedzselési szándékból teljes csapatok részvételére törekszünk. Ez abban az esetben lehetséges, ha a évi versenyidényben többek teljesítménye ezt indokolttá teszi. A döntést csak 2011 szeptemberében hozzuk meg a Héraklész szakág vezetővel egyeztetve. Szeretnénk egy ütőképes junior fiú csapatot indítani a mezei Európa Bajokságon. Ehhez tervszerűen terepen kell edzeni, felmérő mezei versenyeken kell elindulni a jelölteknek, amelynek célállomása az országos mezei bajnokság lesz november 26. A tervszerűen végzett terepedzés és kontrollfutások mellett nagy valószínűséggel értékelhető csapatot tudunk összeállítani. Augusztustól külön felkészítő program készül junior és ifjúsági fiúk részére, akik az év folyamán eredményesen teljesítettek.

26 26 Egyéb szakmai jellegű információk 2011-ben is érvényes, hogy az ifjúsági országos csúcsok hitelesítéséhez nem előfeltétel a doppingellenőrzés. Váltóban elért országos csúcsoknál csak a felnőtt, olimpiai számokban elért csúcsokhoz szükséges a doppingellenőrzés, a többi korcsoport egyéb számaiban nem. Szeretnénk felhívni a szakma figyelmét a TUE kötelezettségre, melynek eljárási mechanizmusa a MASZ honlapon részletesen olvasható! Antidopping / Whereabouts / TUE forrás: évi felnőtt Szakmai Program Sportszakmai, jogi és sportdiplomáciai szempontból is nagyon fontos lépésnek számít, hogy a WADA magasrangú küldöttsége ez év őszén, Magyarországra látogatott. A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség Nemzetközi Jogharmonizációért (Standards and Harmonization) felelős igazgatója Rune Andersen Úr egyetértésüknek adtak hangot a készülő új kormányrendelet doppingellenes tevékenységeinek tervezett változtatásaival kapcsolatban. Ugyan ez a küldöttség deklarálta, hogy Magyarország már nem tartozik a dopping érzékeny országok közé. A készülő kormányrendeletben újdonságként jelennek meg számunkra is kardinális fontosságú elemek: A Kormányrendeletből kikerül az a tétel, hogy az országos bajnokságok 1-3. helyezettjei automatikusan tagjai lesznek a kötelező vizsgálati csoportnak. A vizsgálati csoportra a sportági szakszövetségeknek kell javaslatot tenni, melyet a MACS fog jóváhagyni. A javaslattétel kötelező szempontjai: - Nemzetközi (IAAF) vizsgálati csoportba tartozó versenyzők - Válogatott versenyzők (mindenkori olimpiai keret) - Nemzetközi versenyen részt vevő versenyzők január elsejétől a doppingvétségek fegyelmi eljárásának jogköre kikerül a sportági szakszövetségek hatásköréből és egy, kétszintű, részben alkalmilag összeállítandó bizottság fogja tárgyalni, melybe a szakszövetség is delegál képviselőt. Ezen rendelet módosításnak következménye, hogy megváltozik a TUE és WA kötelezettség is. TUE Minden olyan gyógyszer vagy terápia alkalmazása, amely tiltólistán szereplő hatóanyagot tartalmaz jelentési vagy engedélyeztetési kötelezettséggel bír. - Vizsgálati csoportba Mindazon versenyzők, akik bekerülnek a vizsgálati csoportba, kötelesek a jelenleg élő TUE szabályzatot a jövőben is betartani. - Kérelem A jelenleg élő un. standard nyomtatványon kell minden kérelmet benyújtani, amihez csatolni kell a kezelőorvos diagnózisát magyar és angol nyelven egyaránt. - Bejelentés A sérülésekre alkalmazott szteroid tartalmú gyógyszerek/injekciók a jövőben csak bejelentési kötelezettséggel bírnak, amennyiben egyszeri, rövid alkalmazásúak. Mindkét nyomtatvány letölthető a MASZ és az NSSZ honlapjáról egyaránt. A kérelmek az NSSZ irodában adhatók le lezárt borítékban.

27 27 - Vizsgálati csoportba NEM tartozó versenyzők Azok a versenyzők, akik nem tartoznak a vizsgálati csoporthoz, nem TUE kötelezettek. Azonban minden olyan esetben, amikor tiltólistán szereplő gyógyászati beavatkozást igényel a kezelésük, orvosi igazolást kötelesek kérni a kezelést elrendelő orvostól, amit jól meg kell őrizni. Erre az igazolásra akkor lesz szükségük, amikor doppingvizsgálatra kiválasztják Őket, és igazolniuk kell a hatóanyag szervezetbe kerülését, ill. annak okát. Whereabout / WA forrás: évi felnőtt Szakmai Program - Vizsgálati csoportba tartozó versenyzők: WA jelentésre ezt követően csak a vizsgálati csoportba tartozó versenyzők lesznek kötelezettek. IAAF vizsgálati csoportba tartozó versenyzők az ADAMS rendszeren keresztül kötelesek negyed évente - az IAAF részére megküldeni a WA információt Hazai vizsgálati csoportba tartozó versenyzők havonta ill. folyamatosan kötelesek a MACS jelenleg is élő rendszerén keresztül küldeni a WA információt. (Változatlan 2010-hez képest.) További antidopping információ forrás: évi felnőtt Szakmai Program Tekintettel arra, hogy az Új szabályozónak köszönhetően január 1-től radikálisan fog csökkenni a vizsgálati csoportba tartozók száma, a nyilvántartási és WA jelentési kötelezettséget minden eddiginél szigorúbban fogja venni a MACS. Mint tudjuk minden egyes meg nem találás egy-egy bűntető ponttal jár és a 18 hónapon belül összegyűjtött 3 rosszpont után 2 éves eltiltás jár!! A WADA január 1-től a tiltott hatóanyagok egy új csoportját vezeti be, ami az eltiltás alapját képezi. Ez a nem jóváhagyott anyagok S0 csoportja, melybe mindazon anyagok kerülnek, amelyeket az analízis során behatárolni nem tudnak, de a jelenlétét érzékelik az analízis során. Felhívjuk a figyelmet egy újabban a táplálék kiegészítők jelentős részében előforduló hatóanyagra, a metil hexan ra, mellyel az elmúlt hónapokban Ausztráliában tömegével buktak a sportolók. Az anyag a fogyókúrás készítményekben is jelen van. Felhívjuk a figyelmet arra is, hogy a jövő évben ismét nagyobb számú doppingvizsgálatra lehet számítani, mert az előrejelzések szerint az idei 135 millió forinttal szemben (900 államilag elrendelt vizsgálat) 2011-ben ismét 180 millió Ft-os nagyságrendet tervez doppingvizsgálatokra fordítani, ami 1200 körüli várható vizsgálatot eredményezhet. A MASZ 2011-ben is kiadja az Amit mindenkinek tudni kell című összefoglalót, ami tartalmazza az antidopping témában mindenki számára fontos ismeretket és változásokat. Ezt a nyomtatványt január elején, az első fedett pályás Országos Bajnokságig minden szakosztályvezetőnek kötelessége átvenni és az információkat tagsági körében terjeszteni. A MASZ továbbra is minden tőle telhetőt elkövet a tiszta felkészülés érdekében, de mivel minden sportolóhoz, edzőhöz és szülőhöz nincs módja eljutni, ezért feltétlenül életben kívánja tartani a felelősségláncot, melynek a szakosztályok szerves elemei.

28 28 Szakmai változások a MASZ elnökségének jóváhagyásával Érvényes: január 1-től 1. A bajnoki pontverseny elemei megváltoztak, amely főleg - a szerezhető nemzetközi eredményesség után járó pontokat érinti. 2. Versenyeztetési korlát bevezetésére kerül sor a serdülő magyar bajnokságon a következők szerint: - Egy napon egy versenyző legfeljebb két versenyszámban indulhat, amiből 300 méternél hosszabb futószám egy lehet. 3. A serdülők többpróba bajnokságán a éves korcsoportban a meglévő A-B-C változat mellé a lány hétpróba (fiúk nyolcpróba) bevezetésére kerül sor. A csapatverseny számítása annyiban változik, hogy a csapatban egy hét(8) próbázó mellett további három eredmény az ABC variációkból kerül ki úgy, hogy legalább két változatnak kell benne lennie. A 15 éveseknél a lányok versenyszáma hatpróbáról hétpróbára változik. A csapatverseny három fős marad. 4. A gyermek CSB-n a 4x200 méter helyett 4x50 méter szembe váltófutás, valamint 4x50 méter szembe gátváltó futás lesz megrendezve. 5. Változnak egyes szerek súlyai, valamint egyes gáttávolságok és gátmagasságok, amit a mellékelt táblázat tartalmaz. Téli edzéslehetőség Syma Csarnok őszén komoly veszély fenyegette sportágunkat. Úgy nézett ki, hogy fedett pálya nélkül maradunk, vagy maximum a régi sátor felállítását ajánlották fel. Hosszas tárgyalások eredményeként sikerült elérni, hogy november 2 és március 14.-e között továbbra is használhatjuk a Syma Csarnokot. A korai zárás kedvezőtlen lehet az időjárás kiszámíthatatlansága miatt, a kiemelt versenyzők esetében az anyagi lehetőségek függvényében biztosítani fogjuk az edzőtáborozás lehetőségét a szükséges időszakban. Természetesen a felnőtt versenyzők előnyt élveznek. A Szakmai Programot az Elnökség azzal a kitétellel fogadta el december 15-én -, hogy az anyagi források ismeretében az ismertetett tervekben az esetleges változtatás jogát fent kívánja tartani. U Junior Ifjúsági Serdülő Gyermek Korosztályok a évi versenyidényben

MAGYARORSZÁG ÉVI IFJÚSÁGI ÉS JUNIOR TÉLI DOBÓ BAJNOKSÁGA VESZPRÉM

MAGYARORSZÁG ÉVI IFJÚSÁGI ÉS JUNIOR TÉLI DOBÓ BAJNOKSÁGA VESZPRÉM MAGYARORSZÁG 2012. ÉVI IFJÚSÁGI ÉS JUNIOR TÉLI DOBÓ BAJNOKSÁGA Helyszín: Veszprém Stadion Időpont: 2012. március 11. A Versenybíróság elnöke: Szabóné Harlai Katalin 2010/2011. TANÉVI ATLÉTIKA JUNIOR TÉLI

Részletesebben

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ÉVI ORSZÁGOS ÖSSZETETT BAJNOKSÁGA Budapest Puskás Stadion, szeptember

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ÉVI ORSZÁGOS ÖSSZETETT BAJNOKSÁGA Budapest Puskás Stadion, szeptember Tízpróba férfi felnőtt 100 m távol súly/7,26 magas 400 m 110 g/106 diszkosz rúd gerely 1500 m Összpont 1. Szabó Attila 84 DSC-SI 11,13 +2,2 832 7,26 +2,6 876 14,17 739 1,93 740 50,52 791 14,62 +0,2 896

Részletesebben

A fiatalok 2009. évi szakmai programja

A fiatalok 2009. évi szakmai programja 1 A fiatalok 2009. évi szakmai programja Mint minden olimpia utáni első év, így a 2009. is nagyon fontos lesz az atléták számára. Többen úgy kezdték meg a felkészülést, hogy a hosszabb távú terveik között

Részletesebben

A fiatalok 2012. évi szakmai programja

A fiatalok 2012. évi szakmai programja Magyar Atlétikai Szövetség A fiatalok 2012. évi szakmai programja készítette: Molnár Ferenc UP szövetségi kapitány 2011. december 14. 2 TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK... 2 A FIATALOK 2012. ÉVI SZAKMAI

Részletesebben

Magyarország évi Felnőtt, U23, Junior, Ifjúsági, Serdülő és Újonc Összetett Atlétikai Bajnoksága

Magyarország évi Felnőtt, U23, Junior, Ifjúsági, Serdülő és Újonc Összetett Atlétikai Bajnoksága Magyarország 2016. évi Felnőtt, U23, Junior, Ifjúsági, Serdülő és Újonc Összetett Atlétikai Bajnoksága 1. A bajnokság rendezője: A Magyar Atlétikai Szövetség megbízásából az Alba Regia Atlétikai Klub 2.

Részletesebben

A VEDAC Évadnyitó dobóversenye és a Pannon Egyetem atlétáinak nyílt házibajnoksága

A VEDAC Évadnyitó dobóversenye és a Pannon Egyetem atlétáinak nyílt házibajnoksága A VEDAC Évadnyitó dobóversenye és a Pannon Egyetem atlétáinak nyílt házibajnoksága Férfiak 200 m Ifjúsági 1. Czaun Péter 1994 VEDAC 23, 24 Serdülő 13. éves 1. Végh Máté 1998 VEDAC 28, 10 2. Nagy Gábor

Részletesebben

2012. ÉVI UTÁNPÓTLÁS/U 23, JUNIOR ÉS IFJÚSÁGI ATLÉTIKAI EGYÉNI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

2012. ÉVI UTÁNPÓTLÁS/U 23, JUNIOR ÉS IFJÚSÁGI ATLÉTIKAI EGYÉNI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2012. ÉVI UTÁNPÓTLÁS/U 23, JUNIOR ÉS IFJÚSÁGI ATLÉTIKAI EGYÉNI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG Rendező: A Bajnokság helye és ideje: Versenybíróság: elnök: elnökhelyettes: titkár: technikai helyettes: Magyar Atlétikai

Részletesebben

Magyarország Felnőtt, U23 és Junior Összetett Atlétikai Bajnoksága 2019

Magyarország Felnőtt, U23 és Junior Összetett Atlétikai Bajnoksága 2019 Magyarország Felnőtt, U23 és Junior Összetett Atlétikai Bajnoksága 2019 A verseny célja: Magyarország szabadtéri összetett bajnoki címeinek eldöntése felnőtt, U23 és junior korcsoportokban. A verseny dátuma:

Részletesebben

52. Nemzetközi Balaton Bajnokság és III. Szenior Veszprém Kupa. Veszprém, 2010. július 10. szombat

52. Nemzetközi Balaton Bajnokság és III. Szenior Veszprém Kupa. Veszprém, 2010. július 10. szombat 52. Nemzetközi Balaton Bajnokság és III. Szenior Veszprém Kupa Veszprém, 2010. július 10. szombat Az atlétikai Balaton Bajnokságokról A korabeli megyei sajtó szerint az első atlétikai Balaton bajnokságot

Részletesebben

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG 2011. ÉVI UTÁNPÓTLÁS/U 23, JUNIOR ÉS IFJÚSÁGI EGYÉNI BAJNOKSÁGA

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG 2011. ÉVI UTÁNPÓTLÁS/U 23, JUNIOR ÉS IFJÚSÁGI EGYÉNI BAJNOKSÁGA A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG 2011. ÉVI UTÁNPÓTLÁS/U 23, JUNIOR ÉS IFJÚSÁGI EGYÉNI BAJNOKSÁGA Rendező: A Bajnokság helye és ideje: Versenybíróság: elnök: elnökhelyettes: titkár: technikai helyettes: Magyar Atlétikai

Részletesebben

PARAGI FERENC GERELYHAJÍTÁS UTÁNPÓTLÁSÉRT & BHSE GERELYHAJÍTÓ MINŐSÍTŐ VERSENY ERDÉLYI GYÖRGY ( ) GERELYHAJÍTÓ MAGYAR BAJNOK EMLÉKÉRE

PARAGI FERENC GERELYHAJÍTÁS UTÁNPÓTLÁSÉRT & BHSE GERELYHAJÍTÓ MINŐSÍTŐ VERSENY ERDÉLYI GYÖRGY ( ) GERELYHAJÍTÓ MAGYAR BAJNOK EMLÉKÉRE PARAGI FERENC GERELYHAJÍTÁS UTÁNPÓTLÁSÉRT & BHSE GERELYHAJÍTÓ MINŐSÍTŐ VERSENY Gyermek ügyességi számokkal kiegészítve (4 próba C változat) Verseny jellege: Minősítő Ranglista verseny Verseny ideje: 2013.

Részletesebben

MAGYARORSZÁG EGYETEMI FŐISKOLAI ATLÉTIKAI BAJNOKSÁGA Miskolc

MAGYARORSZÁG EGYETEMI FŐISKOLAI ATLÉTIKAI BAJNOKSÁGA Miskolc Nevezési lista Férfi 100 méter Bódis Kornél 1990 Győri Atlétikai Club Elfogadva 11.10 Ecseki Dániel 1989 Szolnoki MÁV-SE Elfogadva 10.67 Farkas Dominik 2000 BSC Elfogadva 11.61 Grill Dániel 1996 Győri

Részletesebben

Hely. Rajtszám Atléta Sz. év Egyesület Sorrend Csapatnév Eredmény Rekord

Hely. Rajtszám Atléta Sz. év Egyesület Sorrend Csapatnév Eredmény Rekord EREDMÉNYEK Férfi 10 km utcai futás Döntő 13:05 1. nap 1 029 Bicsák Bence 1995 Psn Zrt 14 A 30:27 PB 2 007 Jenkei Péter 1992 Vasas 32 A 30:45 PB 3 003 Csere Gáspár 1991 BEAC 36 A 31:00 SB 4 005 Farkas Dárius

Részletesebben

VEDAC Esti verseny

VEDAC Esti verseny VEDAC Esti verseny 2015.07.31 Férfi 100 m - Időfutam 1. Kása Tibor 1987 HVSE 1. 10,92 2. Pozsgai Dániel 1993 FTC 1. 10,97 3. Orosz Zoltán 1992 TFSE 1. 10,98 4. Pázmándi Zsolt 1995 GEAC 1. 11,17 5. Molnár

Részletesebben

Hely. Atléta Sz. év Nevező Eredmény Rekord Futam

Hely. Atléta Sz. év Nevező Eredmény Rekord Futam EREDMÉNYEK Férfi 100 méter Időfutam Hely. Atléta Sz. év Nevező Eredmény Rekord Futam 1 Pázmándi Zsolt 1995 Szolnoki MÁV-SE 10.87 1 2 Ecseki Dániel 1989 Szolnoki MÁV-SE 11.00 1 3 Havasi Róbert 1991 UTE

Részletesebben

Magyarország Serdülő és Újonc Atlétikai Bajnoksága 2017 egyben Serdülő Magyar Liga és Szuper Liga versenyszámok

Magyarország Serdülő és Újonc Atlétikai Bajnoksága 2017 egyben Serdülő Magyar Liga és Szuper Liga versenyszámok Magyarország Serdülő és Újonc Atlétikai Bajnoksága 2017 egyben Serdülő Magyar Liga és Szuper Liga versenyszámok A bajnokság rendezője: Magyar Atlétikai Szövetség A bajnokság időpontja és helyszíne: 2017.

Részletesebben

Hely. Rajtszám Atléta Sz. év Egyesület Sorrend Csapatnév Eredmény Rekord

Hely. Rajtszám Atléta Sz. év Egyesület Sorrend Csapatnév Eredmény Rekord EREDMÉNYEK Férfi 10 km utcai futás Döntő 13:05 1. nap 1 020 Juhász Balázs 1996 DSC-SI 38 30:31 SB 2 038 Kovács Tamás 1983 VEDAC 39 A 30:34 SB 3 028 Koszár Zsolt 1986 SYN FIT SZTG 40 30:52 4 021 Galamb

Részletesebben

KVSE atlétika szakosztály évi értékelése

KVSE atlétika szakosztály évi értékelése KVSE atlétika szakosztály 2013. évi értékelése Az atlétika szakosztály elsősorban gyermek és serdülő korcsoporttal dolgozik. A 2013-as évben bekapcsolódtunk a Magyar Atlétikai Szövetség által életre hívott

Részletesebben

1. ATLÉTIKAI IFJÚSÁG MAGYAR LIGA DÖNTŐ és 1. ATLÉTIKAI JUNIOR MAGYAR LIGA DÖNTŐ - Budapest

1. ATLÉTIKAI IFJÚSÁG MAGYAR LIGA DÖNTŐ és 1. ATLÉTIKAI JUNIOR MAGYAR LIGA DÖNTŐ - Budapest 1. ATLÉTIKAI IFJÚSÁG MAGYAR LIGA DÖNTŐ és 1. ATLÉTIKAI JUNIOR MAGYAR LIGA DÖNTŐ - Budapest A verseny célja: A versenyzési lehetőségek minőségi fejlesztése, az atléták megbecsülésének javítása, az atlétika

Részletesebben

Magyarország évi Serdülő Csapatbajnoksága

Magyarország évi Serdülő Csapatbajnoksága Magyarország 2019. évi Serdülő Csapatbajnoksága A verseny célja: 1. Versenyzési lehetőség biztosítása serdülő és újonc atléták részére. 2. A serdülő és újonc atléták pozitív élményhez segítése. 3. A Sport

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. Kovács Péter, Budapest XVI. Kerület Polgármestere, az Atlétika Szakosztály tiszteletbeli elnöke.

VERSENYKIÍRÁS. Kovács Péter, Budapest XVI. Kerület Polgármestere, az Atlétika Szakosztály tiszteletbeli elnöke. VERSENYKIÍRÁS 46. Paulínyi Jenő, 19. Klics Ferenc, 15. Főző János, 13. Bánhidi Béla, 8. Garay Sándor, 8. Varjú Vilmos, 7. Imre László és 4. Deák Balázs emlékverseny, Magyar Liga és minősítő verseny A verseny

Részletesebben

100 m női Kezdés: 19,00 Név Sz.év Klub Hely Eredmény

100 m női Kezdés: 19,00 Név Sz.év Klub Hely Eredmény VEDAC-2015.07.31. 100 m női Kezdés: 19,00 Név Sz.év Klub Hely Eredmény Budai Alexandra 1994 GEAC 1 12,41 Torma Evelin 1994 GEAC 2 12,56 Baráti Patrícia 1997 GEAC 3 12,61 Fülöp Virág 1998 VEDAC 4 13,23

Részletesebben

Magyarország évi Serdülő és Újonc Bajnoksága, egyben Serdülő Liga, DEBRECEN

Magyarország évi Serdülő és Újonc Bajnoksága, egyben Serdülő Liga, DEBRECEN Debreceni Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft. 4032 Debrecen, Oláh Gábor u. 5. telefon: 06 52 514 400 e-mail: info@debrecenisportcentrum.hu Magyarország 2016. évi Serdülő és Újonc Bajnoksága, egyben Serdülő

Részletesebben

Magyarország évi Serdülő Csapatbajnoksága

Magyarország évi Serdülő Csapatbajnoksága Magyarország 2018. évi Serdülő Csapatbajnoksága A verseny célja: 1. Versenyzési lehetőség biztosítása serdülő és újonc atléták részére. 2. A serdülő és újonc atléták pozitív élményhez segítése. 3. A Sport

Részletesebben

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ÉVI UTÁNPÓTLÁS/U23, JUNIOR ÉS IFJÚSÁGI EGYÉNI BAJNOKSÁGA

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ÉVI UTÁNPÓTLÁS/U23, JUNIOR ÉS IFJÚSÁGI EGYÉNI BAJNOKSÁGA A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG 2009. ÉVI UTÁNPÓTLÁS/U23, JUNIOR ÉS IFJÚSÁGI EGYÉNI BAJNOKSÁGA Rendező: A bajnokság helye és ideje Magyar Atlétikai Szövetség 2009. június 26-28. (péntek-vasárnap) Székesfehérvár,

Részletesebben

Budapest Syma / Fészer. Budapest Syma / Fészer

Budapest Syma / Fészer. Budapest Syma / Fészer Versenynaptár 2013 01.12. Sport XXI. Terem 1. Régiók 01.19. Dobó SE Téli Versenysorozata I. forduló Szombathely 01.26. Budapest-bajnokság Budapest/Syma 01.26. Junior Ifjúsági verseny Pozsony 01.26. Serdülő

Részletesebben

MASZ SZAKMAI PROGRAM 2011

MASZ SZAKMAI PROGRAM 2011 MASZ SZAKMAI PROGRAM 2011 Tartalom 1. Visszatekintés 2010 2. oldal 2. Szakmai Program 2011 3. oldal 2.1. Bevezető 3. oldal 2.2. Kiemelt események, célkitűzések 4. oldal 2.3. A felkészülés szakmai háttere

Részletesebben

2. ATLÉTIKAI IFJÚSÁG MAGYAR LIGA DÖNTŐ és 2. ATLÉTIKAI JUNIOR MAGYAR LIGA DÖNTŐ - Budapest

2. ATLÉTIKAI IFJÚSÁG MAGYAR LIGA DÖNTŐ és 2. ATLÉTIKAI JUNIOR MAGYAR LIGA DÖNTŐ - Budapest 2. ATLÉTIKAI IFJÚSÁG MAGYAR LIGA DÖNTŐ és 2. ATLÉTIKAI JUNIOR MAGYAR LIGA DÖNTŐ - Budapest A verseny célja: A versenyzési lehetőségek minőségi fejlesztése, az atléták megbecsülésének javítása, az atlétika

Részletesebben

Hely. Atléta Sz. év Egyesület Sorrend Eredmény Rekord

Hely. Atléta Sz. év Egyesület Sorrend Eredmény Rekord EREDMÉNYEK Férfi Súlylökés fedett pálya Döntő 17:30 1. nap 1 Rakovszky Tibor 1994 Maximus SE 17 17.39 PB 2 Kürthy Lajos Imre 1986 Mohácsi TE 18 17.04 SB 3 Detrik Balázs 1995 Ikarus BSE 15 16.62 SB 4 Kerekes

Részletesebben

Magyarország 2015. évi Serdülő és Újonc Atlétikai Bajnoksága, egyben Serdülő Magyar Liga

Magyarország 2015. évi Serdülő és Újonc Atlétikai Bajnoksága, egyben Serdülő Magyar Liga Magyarország 2015. évi Serdülő és Újonc Atlétikai Bajnoksága, egyben Serdülő Magyar Liga A verseny rendezője: Magyar Atlétikai Szövetség A verseny időpontja és helyszíne: 2015. július 11-12. (szombat-vasárnap)

Részletesebben

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG 2011. ÉVI FEDETT PÁLYÁS BAJNOKSÁGA Budapest SYMA Csarnok, 2011. február 19-20.

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG 2011. ÉVI FEDETT PÁLYÁS BAJNOKSÁGA Budapest SYMA Csarnok, 2011. február 19-20. 60 m férfi "A" döntő 1. Karlik Dániel 91 KSI SE 6,79 0,171 A bajnok edzője: Karlik Pál 2. Vas Dávid 85 Bp. Honvéd SE 6,89 0,117 3. Ecseki Dániel 89 Szolnoki MÁV - SE 6,90 0,140 4. Baji Balázs 89 Buda-Cash

Részletesebben

100 m férfi m férfi

100 m férfi m férfi 100 m férfi 1. Cselédes Viktor 92 Budaörsi DSE 11,38 2. Ecseki Dániel 89 Szolnoki MÁV - SE 10,59 3. Fehér László 95 Mezőtúr SSE 11,59 4. Hajósy Antal Dávid 93 TSC-Geotech 5. Hegedűs Ádám 94 ARAK 11,08

Részletesebben

Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíj Székesfehérvár EREDMÉNYEK. Férfi 100 méter Időfutam. 14:30 2.

Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíj Székesfehérvár EREDMÉNYEK. Férfi 100 méter Időfutam. 14:30 2. EREDMÉNYEK Férfi 100 méter Időfutam 14:30 2. nap 2016-07-18 1 Sipos János 1991 Szolnoki MÁV-SE 4 10.54 2 Szabó László 1991 FTC 5 10.90 3 Orosz Zoltán István 1992 TFSE 6 11.12 4 Árpás Valentin 1989 BSC

Részletesebben

M Bodó Levente 85 DSC-SI M Pokol Csaba 83 DSC-SI M Szabó Tamás 84 DSC-SI M Szabó Róbert 85 DSC-SI Pál Tamás 89 DSC-SI DNS

M Bodó Levente 85 DSC-SI M Pokol Csaba 83 DSC-SI M Szabó Tamás 84 DSC-SI M Szabó Róbert 85 DSC-SI Pál Tamás 89 DSC-SI DNS Atlétikai Világnap - VIII. Nemzetközi Tiszaújvárosi Verseny Tiszaújváros - 2008. május 17. 100 m síkfutás férfi junior 1. időfutam M Bodó Levente 85 DSC-SI 10.92 100 m síkfutás férfi junior 2. időfutam

Részletesebben

Hely. Rajtszám Atléta Sz. év Egyesület Sorrend Eredmény Rekord

Hely. Rajtszám Atléta Sz. év Egyesület Sorrend Eredmény Rekord EREDMÉNYEK Férfi 10 km utcai futás Döntő 13:05 1. nap 1 010 Farkas Dárius Ádám 1991 BEAC 41 30:20 PB 2 019 Juhász Balázs 1996 DSC-SI 10 30:27 PB 3 023 Koszár Zsolt 1986 SYN FIT SZTG 42 30:35 SB 4 026 Kovács

Részletesebben

119. ATLÉTIKAI MAGYAR BAJNOKSÁG augusztus 1-3. Székesfehérvár

119. ATLÉTIKAI MAGYAR BAJNOKSÁG augusztus 1-3. Székesfehérvár 1. A Bajnokság célja: MAGYARORSZÁG 2014. évi bajnoki címeinek és helyezéseinek eldöntése. 2. A Bajnokság helyszíne és ideje: Székesfehérvár, Bregyó közi Atlétikai Központ, Bregyó köz 1. 2014. augusztus

Részletesebben

Hétvégével beindul a nagyüzem a pályaversenyek terén is! Junior VB re tekintő

Hétvégével beindul a nagyüzem a pályaversenyek terén is! Junior VB re tekintő Hétvégével beindul a nagyüzem a pályaversenyek terén is! Junior VB re tekintő Javában készülnek a Héraklész Bajnok Program versenyzői is a nyári megmérettetésekre. Szeretném megosztani a kedves olvasókkal

Részletesebben

MAGYARORSZÁG ATLÉTIKAI CSAPATBAJNOKSÁGA 2015. ELŐDÖNTŐ KELETI CSOPORT

MAGYARORSZÁG ATLÉTIKAI CSAPATBAJNOKSÁGA 2015. ELŐDÖNTŐ KELETI CSOPORT MAGYARORSZÁG ATLÉTIKAI CSAPATBAJNOKSÁGA 2015. ELŐDÖNTŐ KELETI CSOPORT A bajnokság helye és ideje: 2015. 05.09-10. Nyíregyháza, Városi Stadion, Sóstói út 24 Tiszavasvári út 4. (kalapácsvetés) A bajnokság

Részletesebben

1. Futam 11:15 1. nap

1. Futam 11:15 1. nap EREDMÉNYEK Férfi 50 méter fedett pálya Előfutam 1. Futam 11:15 1. nap 1 Kiss Csaba 1996 Tiszaújvárosi SC 4 5.9h Q 2 Tóth Balázs 1997 DSC-SI 2 6.2h Q 2 Kristály Csanád Endre 1999 Tiszaújvárosi SC 6 6.2h

Részletesebben

Hely. Atléta Sz. év Nevező Sorrend Eredmény

Hely. Atléta Sz. év Nevező Sorrend Eredmény EREDMÉNYEK Férfi Súlylökés Döntő 17:30 1. nap Hely. Atléta Sz. év Nevező Sorrend Eredmény 1 Rakovszky Tibor 1994 Maximus SE 4 17.16 2 Kovács Róbert 1986 Békéscsabai AC 2 13.72 3 Mundi György 1996 Dunakeszi

Részletesebben

ATLÉTIKAI VILÁGNAP OLIMPIAI REMÉNYSÉGEK VERSENYE IX. TISZAÚJVÁROS NEMZETKÖZI ATLÉTIKAI VERSENYE

ATLÉTIKAI VILÁGNAP OLIMPIAI REMÉNYSÉGEK VERSENYE IX. TISZAÚJVÁROS NEMZETKÖZI ATLÉTIKAI VERSENYE ATLÉTIKAI VILÁGNAP OLIMPIAI REMÉNYSÉGEK VERSENYE IX. TISZAÚJVÁROS NEMZETKÖZI ATLÉTIKAI VERSENYE A verseny rendezője: Tiszaújvárosi Sport Club, MASZ, a NUPI és az IAAF támogatásával. A verseny célja: Az

Részletesebben

120. ATLÉTIKAI MAGYAR BAJNOKSÁG augusztus 7-9. Székesfehérvár IDŐREND. I. nap augusztus 7. péntek

120. ATLÉTIKAI MAGYAR BAJNOKSÁG augusztus 7-9. Székesfehérvár IDŐREND. I. nap augusztus 7. péntek IDŐREND I. nap augusztus 7. péntek 16:00 magasugrás ffi selejtező 16:00 kalapácsvetés női selejtező 16:00 100 m női előfutam Dr. Irányossy Gézáné Vértessy Katalin emlékverseny 16:00 távolugrás ffi selejtező

Részletesebben

KELET KUPA Debrecen Szuper Liga, Junior Liga, Ifjúsági Liga és Serdülő Liga

KELET KUPA Debrecen Szuper Liga, Junior Liga, Ifjúsági Liga és Serdülő Liga Debreceni Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft. 4032 Debrecen, Oláh Gábor u. 5. telefon: 06 52 514 400 e-mail: info@debrecenisportcentrum.hu KELET KUPA Debrecen Szuper Liga, Junior Liga, Ifjúsági Liga

Részletesebben

Dr. PAPP PÁL - Csermák József NEMZETKÖZI ATLÉTIKAI EMLÉKVERSENY

Dr. PAPP PÁL - Csermák József NEMZETKÖZI ATLÉTIKAI EMLÉKVERSENY Gyermek fiú (3kg) Dr. PAPP PÁL - Csermák József NEMZETKÖZI ATLÉTIKAI EMLÉKVERSENY TAPOLCA 2010.08.28. E r e d m é n y j e g y z ő k ö n y v 1. Szentivánszky Péter 98 Dobó SE Szombathely Magyarország 49.93

Részletesebben

Hely. Atléta Sz. év Egyesület Pálya Eredmény Rekord

Hely. Atléta Sz. év Egyesület Pálya Eredmény Rekord EREDMÉNYEK Férfi 100 méter Időfutam 16:25 1. nap Hely. Atléta Sz. év Egyesület Pálya Eredmény Rekord 1 Parai Dávid 2001 BHSE 5 11.8h 2 Kósa Zoltán 1967 VEDAC 4 12.5h PB 3 Gregus Tamás Dominik 2002 BHSE

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. a 2008. évről BUDAPESTI HONVÉD SE ATLÉTIKAI SZAKOSZTÁLY

BESZÁMOLÓ. a 2008. évről BUDAPESTI HONVÉD SE ATLÉTIKAI SZAKOSZTÁLY BESZÁMOLÓ a 2008. évről BUDAPESTI HONVÉD SE ATLÉTIKAI SZAKOSZTÁLY I. Szakmai értékelés 2 A Budapesti Honvéd Atlétikai Szakosztálya 2008-ban 3. helyet szerzett a Magyar Atlétikai Szövetség abszolút pontversenyében

Részletesebben

Magyarország évi Ifjúsági, Serdülő és Újonc Összetett Atlétikai Bajnoksága

Magyarország évi Ifjúsági, Serdülő és Újonc Összetett Atlétikai Bajnoksága Magyarország 2017. évi Ifjúsági, Serdülő és Újonc Összetett Atlétikai Bajnoksága 1. A bajnokság rendezője: A Magyar Atlétikai Szövetség megbízásából az Alba Regia Atlétikai Klub 2. A bajnokság időpontja

Részletesebben

KELET KUPA Debrecen Szuper Liga, Junior Liga, Ifjúsági Liga és Serdülő Liga

KELET KUPA Debrecen Szuper Liga, Junior Liga, Ifjúsági Liga és Serdülő Liga Debreceni Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft. 4032 Debrecen, Oláh Gábor u. 5. telefon: 06 52 514 400 e-mail: info@debrecenisportcentrum.hu KELET KUPA Debrecen Szuper Liga, Junior Liga, Ifjúsági Liga

Részletesebben

Hely. Atléta Sz. év Nevező Sorrend Eredmény Rekord

Hely. Atléta Sz. év Nevező Sorrend Eredmény Rekord EREDMÉNYEK Fiú Diszkoszvetés (1kg) Döntő SERDÜLŐ 12:20 1. nap 1 Csizmazia Áron 2004 Békéscsabai AC 24 55.57 PB 2 Strényi Gábor Norbert 2004 Ikarus BSE 22 51.02 PB 3 Németh Miklós Fábián 2004 Németh-Gerely

Részletesebben

Felnőtt férfi Szuper Liga 14:20 1. nap

Felnőtt férfi Szuper Liga 14:20 1. nap EREDMÉNYEK Férfi Mezei futás Időfutam Felnőtt férfi Szuper Liga 14:20 1. nap 1 Gregor László 1992 Békéscsabai AC 17 17:45 2 Minczér Albert 1986 VEDAC 10 17:58 3 Pápai Márton 1995 DSC-SI 4 18:09 4 Kazi

Részletesebben

Hely. Atléta Sz. év Egyesület Eredmény Rekord Futam

Hely. Atléta Sz. év Egyesület Eredmény Rekord Futam EREDMÉNYEK Férfi 60 méter fedett pálya Döntő Hely. Atléta Sz. év Egyesület Eredmény Rekord Futam 1 Papp Bence 1999 DOVASE 7.26 =PB 1 2 Magyar Gergely 1986 KARC 7.41 PB 1 3 Osztrogonácz András 1994 BEAC

Részletesebben

A FIATALOK 2008. ÉVI SZAKMAI PROGRAMJA

A FIATALOK 2008. ÉVI SZAKMAI PROGRAMJA A FIATALOK 2008. ÉVI SZAKMAI PROGRAMJA Akik olvasták, talán emlékeznek arra, hogy az igen sikeres kaunasi Junior EB-t követően, milyen célokkal is vágtunk neki a 2006. esztendőnek. Akkor többek között

Részletesebben

ORSZÁGOS JUNIOR ÉS SERDÜLŐ CSAPATBAJNOKSÁG Budapest - Puskás F. Stadion, október 4-5.

ORSZÁGOS JUNIOR ÉS SERDÜLŐ CSAPATBAJNOKSÁG Budapest - Puskás F. Stadion, október 4-5. 1. napi végleges időrend és csoportbeosztás JUNIOR FÉRFIAK 110 m gát/99/9,14 Rúd Távol Kalapács/6kg A pálya 13:00 11:00 11:00 12:00 MISI SC FTC UTE Dobó SE KSI SE MAFC ARAK Vitalitás SE DSC-SI KSI SE FTC

Részletesebben

Hely. Atléta Sz. év Nevező Sorrend Eredmény Rekord

Hely. Atléta Sz. év Nevező Sorrend Eredmény Rekord EREDMÉNYEK Férfi Gerelyhajítás Döntő 15:00 1. nap 1 Rab Attila 1994 Ikarus BSE 1 71.44 2 Magyari Zoltán 1985 MTK Budapest 5 68.18 3 Adame Máté 1994 Reménység 2 65.40 4 Fedor Benjámin 1998 Reménység 4 43.18

Részletesebben

Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Atlétikai Bajnokság Budapest, Budapest

Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Atlétikai Bajnokság Budapest, Budapest Nevezési lista Férfi 100 méter Barczai Botond 2001 Vasas Elfogadva Bujdosó Áron 2001 Tiszaújvárosi SC Elfogadva 12.78 Csörgő András Zoltán 2003 Vasas Elfogadva Gönczi Pál 1991 BHSE Elfogadva 10.98 Haufe

Részletesebben

AMPLIFON Atlétikai Országos Bajnokság 2009. május 23.

AMPLIFON Atlétikai Országos Bajnokság 2009. május 23. 60 m Leány - I. kcs. 1 4 Varga Viktória Debrecen 9,06 16 II. if. 2 67 Fábián Dóra Kaposvár 9,19 15 I. if. 3 52 Mihály Réka Szeged 9,26 14 II. if. 4 99 Molnár Patrícia Sopron 9,49 13 I. if. 5 3 Gál Rita

Részletesebben

Hely. Atléta Sz. év Nevező Pálya Eredmény Rekord

Hely. Atléta Sz. év Nevező Pálya Eredmény Rekord EREDMÉNYEK Férfi 100 méter Időfutam 16:00 1. nap Hely. Atléta Sz. év Nevező Pálya Eredmény Rekord 1 Kovács Miklós 1993 i AC 3 11.1h 2 Pap Ákos Dávid 2001 SZVSE 1 11.9h PB 3 Molnár Gergő 1997 Békési DAC

Részletesebben

Régiós Serdül Bajnokság 13 évesek Budapest - UTE pálya

Régiós Serdül Bajnokság 13 évesek Budapest - UTE pálya 1. oldal 80 m síkfutás férfi A 1 Kováts Dávid 92 KSI SE 9,7 2 Szakálos Ádám 92 UTE 9,8 3 Nagy Zsolt Máté 92 UTE 10,2 4 Deák Nagy Marcell 92 Gödölli EAC 10,3 5 Kovács Dániel Tamás 92 Bp. Honvéd SE 10,4

Részletesebben

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye Nyílt Fedettpályás Atlétikai Verseny

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye Nyílt Fedettpályás Atlétikai Verseny Szabolcs-Szatmár-Bereg megye Nyílt Fedettpályás Atlétikai Verseny Nyíregyháza, 2011. február 12. 50 m férfi A döntő 1 Kosa Tamás 1993 NYVSC-NYÍRSULI 6,2 2 Labádi László 1992 NYVSC-NYÍRSULI 6,3 3 Végvári

Részletesebben

60 m 7,15 / 10, m 22,90 / 22,30

60 m 7,15 / 10, m 22,90 / 22,30 Sorszám Valós eredmény A versenyző neve Szül. éve Egyeülete Nevezett eredmény Versenyengedély 60 m 7,15 / 10,90 1. 6,74 fp. Sipos János 1991 Sz. MÁV SE 6,74 2. 6,79 fp. Karlik Dániel 1990 GEAC 6,79 3.

Részletesebben

1. Futam 16:20 1. nap

1. Futam 16:20 1. nap EREDMÉNYEK Férfi 100 méter Előfutam 1. Futam 16:20 1. nap 2016-07-29 1 Bézsenyi Gergely Viktor 1991 Bp. Honvéd SE 3 10.81 Q 2 Kovács Miklós 1993 Békéscsabai AC 5 10.95 Q 3 Orosz Zoltán István 1992 TFSE

Részletesebben

KELET KUPA Debrecen Szuper Liga, Junior Liga, Ifjúsági és Serdülő Liga, továbbá Nyílt Ifjúsági Összetett verseny

KELET KUPA Debrecen Szuper Liga, Junior Liga, Ifjúsági és Serdülő Liga, továbbá Nyílt Ifjúsági Összetett verseny Debreceni Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft. 4032 Debrecen, Oláh Gábor u. 5. telefon: 06 52 514 400 e-mail: info@debrecenisportcentrum.hu KELET KUPA Debrecen Szuper Liga, Junior Liga, Ifjúsági és Serdülő

Részletesebben

Hely. Atléta Sz. év Egyesület Sorrend Eredmény. 1 Sólyom László 1994 Tamási TAM - BAU AC

Hely. Atléta Sz. év Egyesület Sorrend Eredmény. 1 Sólyom László 1994 Tamási TAM - BAU AC EREDMÉNYEK Férfi Súlylökés Döntő 16:30 1. nap Hely. Atléta Sz. év Egyesület Sorrend Eredmény 1 Sólyom László 1994 Tamási TAM - BAU AC 1 14.42 A győztes edzője Lacza András. Sólyom László x 13.93 13.84

Részletesebben

Tisza Kupa Nemzetközi Nyílt Atlétikai Dobó Verseny Szeged

Tisza Kupa Nemzetközi Nyílt Atlétikai Dobó Verseny Szeged Nevezési lista Férfi Súlylökés Kovács Róbert 1986 Békéscsabai AC Elfogadva 15.36 Kürthy Lajos Imre 1986 Mohácsi TE Elfogadva 20.27 Mundi György 1996 Dunakeszi VSE Elfogadva 13.77 Rakovszky Tibor 1994 Maximus

Részletesebben

EREDMÉNYEK. Az Atlétikai Club Bonyhád évi téli felkészülési ranglista versenysorozata 1. Bonyhád Férfi 60 méter fedett pálya Döntő

EREDMÉNYEK. Az Atlétikai Club Bonyhád évi téli felkészülési ranglista versenysorozata 1. Bonyhád Férfi 60 méter fedett pálya Döntő Az Atlétikai Club 2016. évi téli felkészülési ranglista EREDMÉNYEK Férfi 60 méter fedett pálya Döntő 15:50 1. nap Hely. Rajtszám Atléta Sz. év Nevező Pálya Eredmény 1 Papp Bence 1999 DOVASE 4 7.27 2 Szemes

Részletesebben

Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Atlétikai Bajnokság

Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Atlétikai Bajnokság Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Atlétikai Bajnokság 2019.05.25-26 100 m női ief. Szél 1.f 0,0 2. f 2,1 1. Sorok Klaudia 1998 TE 11,60 2 2. Nguyen Anasztázia 1993 KRE 11,64 2 3. Csóti Jusztina 1998 ELTE

Részletesebben

Hely. Rajtszám Atléta Sz. év Egyesület Sorrend Eredmény Rekord

Hely. Rajtszám Atléta Sz. év Egyesület Sorrend Eredmény Rekord EREDMÉNYEK Férfi 1500 méter Döntő 19:15 2. nap 2019-08-04 Hely. Rajtszám Atléta Sz. év Egyesület Sorrend Eredmény Rekord 1 630 Pápai Márton 1995 GEAC 4 3:49.85 SB 2 636 Vindics Balázs 1994 UTE 9 3:49.86

Részletesebben

Magyarország 20km-es és Fiatalkorúak Hosszútávú Gyalogló Bajnoksága 2017 Békéscsaba

Magyarország 20km-es és Fiatalkorúak Hosszútávú Gyalogló Bajnoksága 2017 Békéscsaba EREDMÉNYEK Férfi 20km gyaloglás Időfutam 09:00 1. nap Hely. Rajtszám Atléta Sz. év Nevező Sorrend Csapatnév Eredmény Rekord 1 5 Helebrandt Máté 1989 NYSC 13 1:23:11 SB 2 34 Venyercsán Bence Barnabás 1996

Részletesebben

Magyarország 20 km-es és Fiatalkorúak Hosszútávú Gyalogló Bajnoksága 2018 Békéscsaba

Magyarország 20 km-es és Fiatalkorúak Hosszútávú Gyalogló Bajnoksága 2018 Békéscsaba EREDMÉNYEK Férfi 20km gyaloglás Időfutam 09:00 1. nap Hely. Rajtszám Atléta Sz. év Nevező Sorrend Csapatnév Eredmény Rekord 1 4 Helebrandt Máté 1989 NYSC 16 1:24:02 SB 2 23 Venyercsán Bence Barnabás 1996

Részletesebben

Az Országos bajnokság emlékversenyeinek névadói

Az Országos bajnokság emlékversenyeinek névadói Az Országos bajnokság emlékversenyeinek névadói 100 m férfi döntő Raggambi Fluck István emlékverseny Az 1920-as évek kiemelkedő vágtázója volt. 100 és 200 méteren hatszor nyert magyar bajnokságot. 14-szeres

Részletesebben

Férfi 10 km Döntő 13:05 1. nap Hely. Rajtszám Atléta Sz. év Nevező Sorrend Csapatnév Eredmény Rekord

Férfi 10 km Döntő 13:05 1. nap Hely. Rajtszám Atléta Sz. év Nevező Sorrend Csapatnév Eredmény Rekord EREDMÉNYEK Férfi 10 km utcai futás Döntő Férfi 10 km Döntő 13:05 1. nap 1 041 Palkovits István 2000 KARC 29 A 30:48 PB 2 004 Farkas Dárius Ádám 1991 BEAC 35 A 30:58 SB 3 005 Molnár Ákos 1991 Vasas 34 A

Részletesebben

VERSENYJEGYZŐKÖNYV TAVASZI ÜGYESSÉGI SZABADTÉRI VERSENY 2014.

VERSENYJEGYZŐKÖNYV TAVASZI ÜGYESSÉGI SZABADTÉRI VERSENY 2014. VERSENYJEGYZŐKÖNYV TAVASZI ÜGYESSÉGI SZABADTÉRI VERSENY 2014. 2014. ÁPRILIS 12. SZOMBAT / Iharos Atlétika Pálya, szabadtér Rendező: Budapesti Honvéd SE és a Paragi Ferenc Gerelyhajítás Utánpótlásért Alapítvány

Részletesebben

A verseny fő díját, a Németh István vándorserleget Szűcs Valdó 100m-en elért 10,7 mp-es teljesítménnyel nyerte.

A verseny fő díját, a Németh István vándorserleget Szűcs Valdó 100m-en elért 10,7 mp-es teljesítménnyel nyerte. Esős idővel köszöntött be az atlétikai szezon. Az Euro-Geo Kupa Zalaegerszeg város nyílt bajnokságát végül 5 nyugat-dunántúli sportegyesület atlétái részvételével mégis sikerült megrendeznie a Zalaszám-Zalaegerszegi

Részletesebben

Hely. Atléta Sz. év Egyesület Pálya Eredmény Rekord

Hely. Atléta Sz. év Egyesület Pálya Eredmény Rekord Nyílt Újonc- Serdülő Fedett Pályás Bajnoksága VÁM- EREDMÉNYEK Fiú 60 méter fedett pálya Előfutam 11:35 1. nap 1 Vass Gergely 2004 ZALASZÁM-ZAC 3 7.9h PB q 1 Zsuppán Bence 2003 ZALASZÁM-ZAC 5 7.9h PB q

Részletesebben

MAGYARORSZÁG ATLÉTIKAI CSAPATBAJNOKSÁGA 2015

MAGYARORSZÁG ATLÉTIKAI CSAPATBAJNOKSÁGA 2015 MAGYARORSZÁG ATLÉTIKAI CSAPATBAJNOKSÁGA 2015 A bajnokság helye és ideje: a) Elődöntők: május 9-10. Keleti csoport: Nyugati csoport: Nyíregyháza Szombathely b) Döntő: szeptember 12-13. Székesfehérvár szeptember

Részletesebben

2014/2015. TANÉVI ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA ÜGYESSÉGI ÉS VÁLTÓFUTÓ CSAPATBAJNOKSÁG V-VI. KORCSOPORT. Hajdú - Bihar MEGYEI DÖNTŐ

2014/2015. TANÉVI ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA ÜGYESSÉGI ÉS VÁLTÓFUTÓ CSAPATBAJNOKSÁG V-VI. KORCSOPORT. Hajdú - Bihar MEGYEI DÖNTŐ 2014/2015. TANÉVI ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA V-VI. KORCSOPORT Hajdú - Bihar MEGYEI DÖNTŐ Helyszín (település, és versenyhelyszín): Gyulai István Atlétika Stadion, 4032 Debrecen, Oláh Gábor utca 5. Időpont (év,

Részletesebben

Hely. Atléta Sz. év Nevező Sorrend Eredmény Rekord

Hely. Atléta Sz. év Nevező Sorrend Eredmény Rekord EREDMÉNYEK Férfi Mezei futás Időfutam 13:00 1. nap 1 Gregor László 1992 i AC 26 20:24 PB 2 Pápai Márton 1995 DSC-SI 6 20:39 PB 3 Palkovits István 2000 KARC 10 20:43 PB 4 Juhász Balázs 1996 DSC-SI 19 20:49

Részletesebben

Atlétikai Magyar Szuper Liga 2017

Atlétikai Magyar Szuper Liga 2017 Atlétikai Magyar Szuper Liga 2017 A Magyar Atlétikai Szövetség 2017-re is meghirdeti az Atlétikai Magyar Szuper Liga versenysorozatot. A sorozat célja az atlétika népszerűsítése, a versenyzési lehetőségek

Részletesebben

EREDMÉNYEK. A Dunakeszi VSE Fedettpályás Junior, Ifjúsági, Serdülő és Újonc Versenye Dunakeszi. Férfi 60 méter fedett pálya Előfutam

EREDMÉNYEK. A Dunakeszi VSE Fedettpályás Junior, Ifjúsági, Serdülő és Újonc Versenye Dunakeszi. Férfi 60 méter fedett pálya Előfutam EREDMÉNYEK Férfi 60 méter fedett pálya Előfutam JUNIOR 10:30 1. nap 1 Kovács Dániel 1997 UTE 2 7.1h Q 2 Fedor Benjámin 1998 Reménység Vác 3 7.7h Q 3 Kökény Péter 1997 VSE 4 7.9h Q 4 Tóth Ádám 1998 VSE

Részletesebben

Hely. Atléta Sz. év Egyesület Pálya Eredmény Rekord

Hely. Atléta Sz. év Egyesület Pálya Eredmény Rekord EREDMÉNYEK Férfi 50 méter fedett pálya Döntő 11:20 1. nap 1 Kiss Csaba 1996 Tiszaújvárosi SC 3 5.8h 2 Leleszi Máté 1996 NYSC 5 5.9h =PB 3 Téglási Ákos 2000 NYSC 4 6.0h 4 Vámosi József 2001 NYSC 2 6.1h

Részletesebben

CSAPAT DÍJAZOTTAK ORSZÁGOS BAJNOKI CÍMET NYERT CSAPATOK

CSAPAT DÍJAZOTTAK ORSZÁGOS BAJNOKI CÍMET NYERT CSAPATOK CSAPAT DÍJAZOTTAK ORSZÁGOS BAJNOKI CÍMET NYERT CSAPATOK SPORTÁG ATLÉTIKA MISI SC VERSENY (hazai) KORCS. VERSENYSZÁM VERSENYZŐ EDZŐ Ügyességi CSB OB Junior 110 m gát csapat Pál Robin Tompa Zalán Hricz Ádám

Részletesebben

Futófesztivál Szombathely, 10 km-es utcai OB eredmények

Futófesztivál Szombathely, 10 km-es utcai OB eredmények Futófesztivál Szombathely, 10 km-es utcai OB eredmények 2014.09.28 Helyezés Rajtszám Név Egyesület Korcsoport Idő 1. kör 2. kör 3. kör 4. kör OB 10 km Férfi Junior 1 80 Halmai Balázs AC Szekszárd Junior

Részletesebben

AMPLIFON - Országos Atlétikai Bajnokság Hallássérült diákok részvételével

AMPLIFON - Országos Atlétikai Bajnokság Hallássérült diákok részvételével 100 m III. kcs. Fiú 1 Hatházi Hunor NH. Bp. 12,32 1 16 2 Korotki Dániel Eger 12,44 2 15 3 Kéri Dávid Debrecen 12,55 3 14 4 Csontó Ádám Eger 12,61 4 13 5 Pap Attila Bp. Siketek 12,77 5 12 6 Orsós Gábor

Részletesebben

Hely. Atléta Sz. év Nevező Sorrend Eredmény Rekord

Hely. Atléta Sz. év Nevező Sorrend Eredmény Rekord EREDMÉNYEK Férfi Diszkoszvetés Döntő 16:15 1. nap 1 Szikszai Róbert 1994 NYSC 10 55.07 SB 2 Halász Bence 1997 Dobó SE 8 53.56 SB 3 Káplár János 1994 NYSC 9 49.71 SB 4 Gulyás Norbert 1983 BSC 7 48.04 SB

Részletesebben

Szekszárdi Atlétikai Fesztivál / augusztus 30. szeptember 1. Előzetes rajtlista

Szekszárdi Atlétikai Fesztivál / augusztus 30. szeptember 1. Előzetes rajtlista Gyermek (2000-2001) Szekszárdi Atlétikai Fesztivál / 2012. augusztus 30. szeptember 1. Előzetes rajtlista 60 méter : Gabi Luca 00 Szekszárdi AK SE Győri Bettina 00 Szekszárdi AK SE Pávkovics Kincső 00

Részletesebben

Versenyeredmények 2010/2011-es tanév

Versenyeredmények 2010/2011-es tanév Versenyeredmények 2010/2011-es tanév Leány röplabda, fiú kézilabda Fiú kézilabda V. kcs. megyei II. hely VI. kcs. megyei II. hely Leány röplabda Diákolimpia Diákolimpia 5. osztály megyei 7. hely városi

Részletesebben

SPORTEREDMÉNYEK 2016/17

SPORTEREDMÉNYEK 2016/17 SPORTEREDMÉNYEK 2016/17 Tiboldi Tibor Kosárlabda Emléktorna szeptember Tiszaligeti Napok szeptember 21-25. lányok Bozsó Katica 11. c Mukácsi Éva 11. c Deme Zsófia 11. d Ratkai Bonita 11. d Józsa Viktória

Részletesebben

Forg-Tech Kupa Mezeifutó Magyar Liga 1. forduló Valamint amatőr mezei és cross verseny Békéscsaba, Póstelek 2015. október 24.

Forg-Tech Kupa Mezeifutó Magyar Liga 1. forduló Valamint amatőr mezei és cross verseny Békéscsaba, Póstelek 2015. október 24. Férfi Mezei futás Mezei Magyar Liga 1. Gregor László 1992 Békéscsabai AC 19:56 2. Kovács Benjámin Ádám 1995 UTE 20:20 3. Király István 1994 Mogyi SE Baja 20:35 4. Juhász Balázs 1996 DSC-SI 20:51 5. Szemeti

Részletesebben

VASAS SC ATLÉTIKAI VERSENYE

VASAS SC ATLÉTIKAI VERSENYE 200 m férfi abszolút f1:0,0; f2: -1,0; f3: 0,0; f4: 0,0; f5:0,0 1. Németh Csaba 1997 Vasas SC 22,56 f1 2. Kemény Dávid 1995 Vasas SC 22,59 f1 3. Együd Máté 1996 Eötvös DSE 22,90 f1 4. Máté Milán 1996 Bp.

Részletesebben

1. Futam 14:55 1. nap Hely. Rajtszám Atléta Sz. év Nevező Pálya Eredmény Rekord

1. Futam 14:55 1. nap Hely. Rajtszám Atléta Sz. év Nevező Pálya Eredmény Rekord EREDMÉNYEK Férfi 100 méter Előfutam 1. Futam 14:55 1. nap 2019-05-25 Hely. Rajtszám Atléta Sz. év Nevező Pálya Eredmény Rekord 1 35 Szigeti Csongor Barnabás 1997 VEDAC 4 11.15 Q 2 43 Orosz Zoltán István

Részletesebben

Magyar Egyetemi Főiskolai Országos Atlétikai Bajnokság

Magyar Egyetemi Főiskolai Országos Atlétikai Bajnokság Magyar Egyetemi Főiskolai Országos Atlétikai Bajnokság A verseny célja: **Versenykiírás** A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség által 2018/2019-ben meghirdetett egyetemi főiskolai országos atlétikai

Részletesebben

II. Szekszárdi Atlétikai Fesztivál Szekszárd,

II. Szekszárdi Atlétikai Fesztivál Szekszárd, 80 m fiú 2 if. alapján f1:+1,1 f2:-1,2 1. Fehér Nándor 99 AC Szekszárd 10,23 f1 2. Salamon András 00 TSC-GEOTECH C 10,34 f1 3. Ludvig Edhard 99 Szekszárdi AK SE C 10,58 f2 4. Czeller Gábor 99 OMEGA AC

Részletesebben

2. Atlétikai Magyar Szuper Liga Döntő Debrecen

2. Atlétikai Magyar Szuper Liga Döntő Debrecen EREDMÉNYEK Férfi 100 méter Döntő 16:15 1. nap 2015-09-05 Hely. Rajtszám Atléta Sz. év Nevező Pálya Eredmény 1 111 Kádasi Zalán 1994 Egri Sportiskola SE 6 10.67 2 039 Sipos János 1991 Szolnoki MÁV-SE 5

Részletesebben

Hely. Atléta Sz. év Nevező Pálya Eredmény

Hely. Atléta Sz. év Nevező Pálya Eredmény EREDMÉNYEK Férfi 100 méter Időfutam 13:35 1. nap Hely. Atléta Sz. év Nevező Pálya Eredmény 1 Dienes Mátyás 2001 ZALASZÁM-ZAC 5 10.5h 2 Helter Dániel 2004 Keszthely VDSE 3 10.9h 3 Csahóczi Csanád 2002 Keszthely

Részletesebben

Hely. Atléta Sz. év Nevező Sorrend Eredmény Rekord

Hely. Atléta Sz. év Nevező Sorrend Eredmény Rekord EREDMÉNYEK Férfi Gerelyhajítás Döntő 15:00 1. nap 1 Rivasz-Tóth Norbert 1996 Szolnoki MÁV-SE 10 74.32 2 Rab Attila 1994 Ikarus BSE 8 70.37 SB 3 Barton Ondrej 1993 SVK 7 65.72 4 Kovács Noel 1999 Ikarus

Részletesebben

GYERMEK CSAPATBAJNOKSÁG I. forduló - keleti régió Debrecen június 17.

GYERMEK CSAPATBAJNOKSÁG I. forduló - keleti régió Debrecen június 17. FIÚK EREDMÉNYEI 60 m fiú 1. Boda Ákos 96 DSC-SI 8,43 2. Répási József 96 MISI "A" 8,99 3. Nagy Zsolt 97 Békéscsabai AC 9,20 4. Esze Bence 96 NyVSC-Nyírsuli 9,30 5. Tricskó Patrik 98 MISI "B" 9,60 6. Kovács

Részletesebben

MAGYARORSZÁG évi ATLÉTIKAI CSAPATBAJNOKSÁGA DÖNTŐ

MAGYARORSZÁG évi ATLÉTIKAI CSAPATBAJNOKSÁGA DÖNTŐ MAGYARORSZÁG 2016. évi ATLÉTIKAI CSAPATBAJNOKSÁGA DÖNTŐ A bajnokság ideje és helye: 2016. 09. 10-11. Székesfehérvár, Regionális Atlétikai Központ, Bregyó köz 1. A bajnokság célja: 1. Az aktív atletizálás

Részletesebben

versenyszám név eredmény szint név eredmény szint

versenyszám név eredmény szint név eredmény szint Beszámoló az Ifjúsági Világbajnokságról Idıpont: 2009. július 8-12. Helyszín: Bressanone, Südtirol/Olaszország Csapatveztı: Molnár Ferenc UP szövetségi kapitány A 2009. évi Ifjúsági Világbajnokságra 42

Részletesebben

A 2008. őszi Pro Tour versenyekkel kapcsolatosan az alábbiakról tájékoztatom Önöket:

A 2008. őszi Pro Tour versenyekkel kapcsolatosan az alábbiakról tájékoztatom Önöket: Tisztelt Sporttársak! A 2008. őszi Pro Tour versenyekkel kapcsolatosan az alábbiakról tájékoztatom Önöket: 2007. július 1-től életbe lépett nevezési rend értelmében minden nemzeti szövetség jogosult versenyszámonként

Részletesebben

2008/2009. TANÉVI ÜGYESSÉGI ÉS VÁLTÓFUTÓ CSAPATBAJNOKSÁG V-VI. KORCSOPORT HAJDÚ-BIHAR MEGYEI DÖNTŐ

2008/2009. TANÉVI ÜGYESSÉGI ÉS VÁLTÓFUTÓ CSAPATBAJNOKSÁG V-VI. KORCSOPORT HAJDÚ-BIHAR MEGYEI DÖNTŐ 2008/2009. TANÉVI V-VI. KORCSOPORT HAJDÚ-BIHAR MEGYEI DÖNTŐ Helyszín: DEBRECEN Időpont: 2008. szeptember 24. A Versenybíróság elnöke: Benéné Lipcsey Irén FIÚ V-VI. KORCSOPORT (1990-1991-1992-1993-ban /

Részletesebben