Bioprotector Az egészség védelmezője. Melyek lehetnek ezek a káros sugárzások?

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Bioprotector Az egészség védelmezője. Melyek lehetnek ezek a káros sugárzások?"

Átírás

1 Részletes ismertető

2 2. Bioprotector Az egészség védelmezője Ma már tudományosan bizonyított tény, hogy a Bioprotector hatásosan semlegesíti a mágneses tér deformitásait és kiszűri a káros sugárzásokat, amelyeket a földalatti vízerek, kozmikus sugárzások, elektromos berendezések és háztartási eszközök (TV, számítógép, telefon, stb.) okoznak. A Bioprotector által harmonizált energia tér hatására ezek szabadon áramolhatnak a testben, jó hatással vannak mind a lelki, mind a fizikai egészségre, enyhíthetik, illetve meg is szüntethetik a betegségeket és azok tüneteit. Melyek lehetnek ezek a káros sugárzások? Káros sugárzásnak nevezzük a környezetünkben előforduló valamennyi olyan energetikai hatást, melyek negatívan befolyásolják mentális és fizikai egészségünket. Ezek hathatnak közvetlenül (megváltoztatva a sejteken belüli anyagcserét), vagy az idegrendszeren keresztül. Az ártó sugárzásoknak több fajtája létezik. Technikai sugárzások - Elektroszmog Az ember által a civilizációs fejlődés során előállított technikai berendezések folyamatosan a természetes rezgésektől eltérő ártalmas sugárzásokat bocsátanak ki. Ilyenek az elektronikus és elektromos berendezések, mobiltelefon és rádió alállomások, trafóházak, műholdak, radarantennák, mikrohullámú sütők, televízió, számítógép, stb. által kibocsátott sugárzások. A technikai sugárzásokhoz tartoznak a természetes környezet megzavarásából keletkező (vagy az által felerősödő) káros hullámok is, mint például az épületek vasbeton szerkezetének rezgése is. Az emberek sokszor kételkedve hallgatják az elektroszmog létezését, mivel nem látható, nem tapintható, hatása viszont érezhető. Az élet a Földön több milliárd év alatt alkalmazkodott a természetes rezgésekhez, ezért nem csak hogy ezeket szokták meg az élőlények, hanem ezek a rezgések meg is határozzák létünket. E rezgések nélkül nincs élet! Modern életünk teljesen átformálta a környezetet, nem csak a látható, hanem az emberi érzékszerveken kívüli tartományban. Így az utóbbi száz évben életünkben megjelent az e-szmognak nevezett elektromágneses tér, mely sok egyedi elektromágneses sugárzó terének összessége. Ezek a terek nem csak egymással rezonálnak, hanem az élő szervezettel is. Az ember nagyjából két millió éves fejlődése során ezekhez a rezgésekhez nem tudott alkalmazkodni. Az élő szervezet sejtjei elektromágneses rezgések széles spektrumával kommunikálnak egymással. Ezeket a jeleket orvosi eszközökkel is lehet érzékelni (pl. EKG, EEG). A szervezet működésének zavartalanságát a külső és belső ritmizálók folyamatos jelenléte biztosítja, melyek állandóan újrahangolják az elhangolódó szervezetet, hasonlóan a rádiók automata állomáskeresőjéhez, vagy a számítógép szinkronizáló programjaihoz. Modern világunkból azonban már nem tudjuk kizárni a külső elektromos jeleket. Ezek a jelek főleg a távközlésből, hírközlésből, adatátvitelből fakadó jelek, illetve az elektromos áram előállításából, szállításából, és felhasználásából származó elektromágneses rezgések.

3 Hol találkozunk elektroszmoggal? 3. Gyakorlatilag mindenütt. A konyhai és háztartási eszközök, irodai eszközök, számítógépek, TV, mind alacsony frekvenciájú elektromágneses tereket hoznak létre, ezek vannak a legnagyobb hatással az emberre, mivel szervezetünk is alacsonyabb frekvenciatartományban működik. A gépkocsi is komoly e-szmog forrás, ami teljesen körül veszi az embert. Több autó típusnál felfigyeltek arra, hogy már rövid idő alatt is elbágyad benne az ember, csökken a koncentráló képessége. A kisebb gyerekek az ilyen autóban vagy villám gyorsan elalszanak (kikapcsolnak), vagy éppen ellenkezőleg, nyűgösek, hisztisek lesznek. Mi lehet a helyzet akkor az elektromos autókkal, ahol nagyságrendekkel erősebb az elektromágneses tér. Ugyan ez a helyzet a villamos közlekedési eszközökön is. Életünket ma már behálózzák vezeték nélküli Internet elérések, de sok számítástechnikai kiegészítő is (egér, billentyű, nyomtató, stb.) működik rádió kommunikáció által. Mobil és vezeték nélküli telefonok Ma Magyarországon több mobil telefon van használatban, mint ahány lakosa van az országnak. A mobil és a vezeték nélküli, de vonalas DECT telefonok mind a gigahz-es tartományban működnek, ahol az elektromágneses tér legfőbb jellemzője a hőhatás. Itt már kevésbé jellemző a közvetlen rezonancia az élő szervezettel, viszont a mikrohullámú sütőhöz hasonlóan ez a frekvencia rezegteti a víz molekulákat, mintha a mikrohullámú sütőben melegítenénk az ebédet. Míg a mikrohullámú melegítés csak néhány centiméterre fejt ki erőteljes hatást, addig a mobiltelefonok energiája sokkal mélyebbre hatol. Igazi hatása eléggé ismeretlen, illetve a kísérletek eredményei nem kerülnek nyilvánosságra. Mindenesetre elgondolkoztató az a tény, hogy a repülőgépeken és precíziós elektronikai eszközök közelében tiltják a mobil használatát, nehogy befolyásolja az érzékeny és bonyolult műszerek működését. Az emberi szervezet minden eszközünknél érzékenyebb és bonyolultabb! Földalatti sugárzások A Föld természetes rezgési frekvenciája 7 Hz. A föld valamennyi élőlénye ehhez a frekvenciához szokott, ez szükséges a normál életfunkciókhoz, sejtműködéshez. Ha ezt a szabályos rezgést valami megzavarja, akkor zavar áll be az élőlények szervezetében is. A megváltozott rezgésekhez való folyamatos alkalmazkodás nagyon sok energiát igényel és ezt az energiát a szervezet más létfontosságú életfunkcióktól veszi el (pl. regeneráció). Ha a zavaró hatás hosszabb ideig fenn áll, az akár komoly egészségkárosító következményekkel is járhat. A földalatti sugárzások frekvenciája 1 Hz-nél kisebb, ezek származhatnak földalatti vizekből, geológiai törésekből, zárt üregekből stb.

4 4. Kozmikus sugárzások Munkája során Dr. Ernst Hartmann néhány sugárzás szabályos, szekvenciális ismétlődését figyelte meg és rájött, hogy ezeknek semmi közük nem lehet a földalatti sugárzásokhoz. Felfedezte, hogy 20 cm széles energiasávok ismétlődnek észak-dél és kelet-nyugati irányban, 2x2,5 méteres téglalap alapú hálót alkotva ezt ezután róla nevezték el Hartmannhálónak. A Hartmann-háló metszéspontjai az úgynevezett Hartmann-csomók különösen káros hatásúak. Ha kozmikus sugárzásokhoz más egyéb sugárzás is hozzáadódik, akár a legcsekélyebb mértékű is, az együttes hatás igán nagy károkat tud okozni, akár még rákbetegséget is. Dr. Nikola Videv kutatásai alapján bizonyosságot nyert, hogy például a leukémia is ilyen együttes behatás eredményeként alakulhat ki. Nyilvánvaló tehát, hogy létérdekünk elkerülni a negatív sugárzásokat. Milyen panaszokat okozhatnak a káros sugárzások? Szervezetünk nagyon érzékeny az elektromágneses és más sugárzások változásaira. A hatás összes sejtünkben megnyilvánul, változás azonban először az idegrendszerben jelentkezik, mint frontérzékenység, idegesség, megmagyarázhatatlan feszültség, fáradékonyság, vagy ingadozó vérnyomás, stb. Ezeket bárki érezheti saját magán, ha több órát ült elektomágneses térben, TV vagy számítógép előtt. Jellemző még a kimerültség, fejfájás, csökkent koncentráló képesség, alvási zavarok, komolyabb esetekben pszichés zavarok, ingerlékenység. Hosszútávon károsodik még az immunrendszer is. Az állandó védekezés rengetek energiát von el szervezetünktől. A gyerekek sokkal érzékenyebbek az e-szmogra, mert szervezetük kialakulása még nem fejeződött be és könnyebben befolyásolják a külső jelek. Védekezés az elektroszmog ellen Ez a legnehezebb feladat, de érdemes vele megpróbálkozni, hogy legalább csökkenteni tudjuk a bennünket ért káros hatásokat. Lehetőleg aludjunk elektromos eszközöktől mentes szobában, a hálószobában ne legyen se számítógép, se televízió, se elektromos óra. A konnektor és a lámpa legalább cmre legyen az ágyunktól. Egy másik egyszerű, de műszeresen ellenőrzött eszköz a Bioprotector, mely kiegyensúlyozza, harmonizálja a deformált energia és mágneses teret. A legnagyobb méretű Bioprotector minimum 7 méteres körben hatékony, de legjobb hatását úgy érhetjük el, ha közénk és a sugárforrás közé helyezzük. A Bioprotector hatékonyan csökkenti valamennyi káros sugárzás hatását.

5 Bioprotector Az egészség védelmezője 5. Hogyan hat? Egyensúlyban tartja a helység deformált energia és mágneses terét, amelyben tartózkodunk, illetve szervezetünk bioterét, kiiktatva a káros negatív sugárzásokat. Ha annak a helynek, amelyben élünk és dolgozunk deformálódik az energia és mágneses tere, káros hatással van az egészségünkre úgy, hogy megtámadja az immunrendszert és az anyagcserét, amely széleskörű megbetegedésekhez vezethet. Mentális téren a patogén sugárzás előidézhet depressziót, agresszivitást és érzékenységet a stressz helyzetekre. A Bioprotector által egyensúlyban tartott energia és mágneses tér, az egészséget összhangban tartja, elősegíti a sima bioenergia áramlását az egész szervezetben, amely által csökkennek vagy teljesen megszűnnek fizikai és pszichikai nehézségek, amelyeket előidézett a patogén sugárzás. A Bioprotector hatékony védelmet nyújt a patogén sugárzással szemben, pozitívan hat az egészség harmonizálására és nincs káros mellékhatása. A Bioprotector három méretben kapható: A normál méretű Bioprotector Home hatótávolsága minimum 7 méter átmérőjű kör. A közepes méretű Bioprotector Personal személyes védelemre alkalmazható, 1-1,5 méteres körben hatásos. A Bioprotector Personalt tegyük egyszerűen a táskánkba vagy a zsebünkbe, autókulcs közelébe. A legkisebb Bioprotector Mobil mobiltelefonokhoz használható. A Bioprotectornak korlátlan használati időtartama van, csak egyszer kell megvásárolnia és használhatja egész élete során. Hol javasolt a Bioprotector használata? Minden olyan helyen, ahol huzamosabb ideig tartózkodunk, ahol alszunk, dolgozunk, TV-t nézünk, és mivel hordozható, ezért javasoljuk, hogy a Bioprotectort vigyük magunkkal a munkahelyre, valamint vakációra is. Javasolt a Bioprotector használata jógázás, meditáció esetén illetve fittnes minden formájánál, aerobik, pilátesz, mivel összhangba hozza a testet és az elmét valamint megszünteti a káros negatív sugárzások hatását. Ugyanakkor kimondottan javasolt a Bioprotector használata a rehabilitációs központokban, fürdőhelyeken, kórházakban és hasonló jellegű intézményekben. Házak és emeletes épületek építkezésénél a Bioprotector szintén igen hatásos. Az üzleti helységek és házak padlózatába beépített Bioprotector segítségével, ökológiailag egy olyan létesítményt nyerünk, amely védve lesz a patogén sugárzásoktól.

6 6. BIOPROTECTOR Termékek Bioprotector Home A Bioprotector Home hatásosan semlegesíti a mágneses tér deformitásait és kiszűri a káros sugárzásokat, amelyeket a földalatti vízerek, kozmikus sugárzások. Tudományosan igazoltan, nagymértékben csökkenti az, elektromos berendezések és háztartási eszközök (TV, számítógép, telefon, stb.), elektromos vezetékek, munkaállomások, mobiltelefonok, számítógépek, mikrohullámú sütők, stb. által kibocsátott elektromágneses sugárzást (EMR). A Bioprotector Home-ot az eredeti csomagolással együtt, az ágy alá, az íróasztal alá helyezzük el illetve olyan helyre kell tennünk, ahol több időt töltünk. Abban az esetben ha edzünk, aerobikozunk, fittnes vagy hasonló jellegű gyakorlatokat végzünk, akkor a Bioprotectort a dobozából ki kell venni és az edző szőnyeg vagy terítő alá kell helyezni. Bioprotector Personal Tudományosan igazoltan, nagymértékben csökkenti az elektromos készülékek, elektromos vezetékek, munkaállomások, mobiltelefonok, számítógépek, mikrohullámú sütők, stb. által kibocsátott elektromágneses sugárzást (EMR). Nincs mellékhatása és korlátlan ideig használható. 1,5 m átmérőjű körben fejti ki hatását. Elhelyezhető zsebben, pénztárcában, táskában így kényelmesen magunkkal vihetjük bárhová. A BP-t az eredeti csomagolásában kell tárolni bontatlanul! Méretei: 5,5cm x 5,5cm x 3mm. Bioprotector Mobil A Bioprotector Mobil a legkisebb Bioprotector termék. Bizonyítottan az egyik leghatásosabb védelmet nyújtja a mobiltelefonok káros sugárzása ellen és számottevően csökkenti az ebből eredő egészségre káros hatásokat. Bármilyen telefonkészülékre felhelyezhető. Korlátlan ideig használható. Telefonhasználat közben védi a fejet. 1,5 cm átmérőjű és 1 mm vastag, diszkréten elhelyezhető a telefonkészüléken illetve az akkumulátor-rekeszben is elhelyezhető (amennyiben rendelkezésre áll elegendő hely). Használat: Vegye ki a csomagolásból a Mobil Bioprotectort, válassza le a fóliát a hátoldalról, így az MBP felragasztható a telefonkészülékre. (néhány percig nyomja szorosan) A telefonkészülék hátoldalának felső részén kell elhelyezni az MBP-t, úgy, hogy a bevágás lefelé nézzen. Az MPB az akkumulátor-rekeszben is elhelyezhető, felragasztható, amennyiben rendelkezésre áll elegendő hely. Amennyiben lecseréli telefonkészülékét, úgy a régi készülékről távolítsa el az MBP-t és pillanatragasztó segítségével rögzítse új telefonkészülékén.

7 7. Energetikai mérések értékelése 1. mérés Bioprotector használata előtt, számítógép közelben A mérés a következő értékeket mutatja: A gyomor (ST), szívburok (PC), hármos melegitő (TE), lép-hasnyálmirigy (SP), máj (LR), vese (KI), hólyag (BL), epe (GB) az érték megfelelő, zöld színnel meghatározva. A szív (HT) és a vastag bél (LI) energia szintje - az egyik oldalon erősebbek az energiák (lila szín). A vékonybél energia szint (SI) értéke magasnak minősül, ez hosszútávon gyulladásos folyamatot idézhet elő (piros szín). Személyes energia index: 75

8 8. 2. mérés eredménye Bioprotector Personal használatával: A szív (HT), vékony bél (SI), hármos melegitő (TE), vastag bél (LI), lép-hasnyálmirigy (SP), máj (LR), vesék (KI), húgyhólyag (BL), epehólyag (GB), gyomor (ST) energiaszintje normál (zöld szín). A tüdőenergia szintje (LU) és szívburok (PC) erősebb értéket mutat a jobb oldalon (lila szín). Magas energia értékek nincsenek. A személyes energia index: 81.

9 9.

10 10. Mérési értékek 30 perc folyamatos Bioprotector használattal Az össz energia szint a zöld tartományban van, ami a szervek energia harmonikus működésére utal. Személyes energia index: 88.

11 Összehasonlítási jegyzőkönyv 11. Pirossal: Bioprotector nélkül Feketével: Bioprotector használatával A mobil telefon felületére helyezett Bioprotector fülhöz közel helyezve Megfigyelés: erőteljesen csökkent az elektromágnes sugárzás Mobitelefon mérések felállása Megfigyelés: A mobil telefon müködését nem zavarta a Bioprotector használata Mobiltelefon, hordozható telefon, mikrosütő, Laptop együttes mérése esetén mérhető értékek Megfigyelés: Jelentősen csökkenti az egész tartományban a frekvencia kibocsátást Mobiltelefon, hordozható telefon, mikrosütő, laptop együttes mérése esetén mérhető értékek. A Bioprotector 5 m távolságra van a berendezésektől Megfigyelés:Az 5 méterre elhelyezett Bioprotector kihatással van a teljes elktromágneses sugárzásra Mobiltelefon, hordozható telefon, mikrosütő, Laptop együttes mérése esetén mérhető értékek. A Bioprotector 7 m távolságra van a berendezésektől. Megfigyelés: 7 méteres távolságról a Bioprotector hatása csökkent

12 12. Kutatások A Bioprotector pozitív hatását megállapította: 1. Preventív Intézet, Novi Sad, 2592/05 - ös sorszámú igazolás 2. BION Bioelektromágnesesség és új biológia Intézete, Ljubljana, 35/08 as sorszámú igazolás 3. Hippocampus biorezonancia Intézet, Budapest 4. EMC Laboratory, Protocol Data Systems Inc.

13 13.

14 14.

15 15.

16 További információk, megrendelés:

Bioprotector Canada. A Bioprotector kibocsátásainak összehasonlító jelentése. 1.0 javított kiadás. 2009. április 8. /Jóváhagyás

Bioprotector Canada. A Bioprotector kibocsátásainak összehasonlító jelentése. 1.0 javított kiadás. 2009. április 8. /Jóváhagyás Bioprotector Canada A Bioprotector kibocsátásainak összehasonlító jelentése 1.0 javított kiadás 2009. április 8. /Jóváhagyás Ellenőrizte: dátum Ezt a jelentést kizárólag a Protocol Data Systems cég (röviden:

Részletesebben

Káros Elektromos Sugárzás Értékek Otthonunkban (http://quantumrider.wordpress.com)

Káros Elektromos Sugárzás Értékek Otthonunkban (http://quantumrider.wordpress.com) Káros Elektromos Sugárzás Értékek Otthonunkban (http://quantumrider.wordpress.com) Wednesday, April 27, 2011 Néhány egyszerű példa azzal kapcsolatosan, hogy egy átlagos lakásban milyen elektromos sugárzás

Részletesebben

Elektroszmog. Pécz Tibor

Elektroszmog. Pécz Tibor Elektroszmog Pécz Tibor Bevezetés viszonylag új kv.-i probléma (kb. II. ip. forr.-tól) köztudatban jelen van, de nem igazán ismert fiz.-i módon nem raktározódik, ezért a szmog kifejezés félrevezető lehet

Részletesebben

Elektroszmog elleni védelem EU direktívája

Elektroszmog elleni védelem EU direktívája Elektroszmog elleni védelem EU direktívája.és a magyar jogszabály (2016. július 1 ig)? Tar Zoltán munkavédelmi szakmérnök AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 2013/35/EU IRÁNYELVE (2013.június 26.) a munkavállalók

Részletesebben

Infravörös melegítők. Az infravörös sugárzás jótékony hatása az egészségre

Infravörös melegítők. Az infravörös sugárzás jótékony hatása az egészségre Infravörös melegítők Infravörös melegítőink ökológiai alternatívát jelentenek a hagyományos fűtőanyag alapú készülékekkel szemben. Készülékeink nagytömegű meleget állítanak elő, anélkül, hogy szennyeznék

Részletesebben

Szerző: Tamás Zsanett EverHolding Zrt

Szerző: Tamás Zsanett EverHolding Zrt 2017 Szerző: Tamás Zsanett EverHolding Zrt. 2017.01.23. Napjainkban a népességre ható egyéb sugárzások mellett a pulzáló elektromágneses sugárterhelés óriás léptékben és jelenleg is folyamatosan emelkednek

Részletesebben

PEHD BORDÁZOTT KÁBELVÉDŐ CSÖVEK

PEHD BORDÁZOTT KÁBELVÉDŐ CSÖVEK KÁBELVÉDŐ CSÖVEK PEHD BORDÁZOTT KÁBELVÉDŐ CSÖVEK A csöveket a Szerb Nyersanyagellenőrző Intézet, valamint a Nikola Tesla elektrotechnikai intézet vizsgálta be, valamint rendelkeznek a PTT unió nemzetközi

Részletesebben

www.spaceharmony-system.eusystem.eu

www.spaceharmony-system.eusystem.eu Nincs hely, ahová menekülhetsz Dr. Erdei Edit PhD editerdeidr@gmail.com www.spaceharmony-system.eusystem.eu Budapest 2015. április Egy kis történelem 3 milliárd éve jelent meg élet a Földön 1 millió éve

Részletesebben

TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ 40404 V1.0

TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ 40404 V1.0 TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ 40404 V1.0 Készlet tartalma: M Távirányító D,I 2 /16 Ohmos hangszóró E Vezérlő egység R Infra vevő Csatlakozó pontok F Tápellátás 230V N Tápellátás 230V I Bal hangszóró ( piros vezeték

Részletesebben

Programozható vezérlő rendszerek. Elektromágneses kompatibilitás II.

Programozható vezérlő rendszerek. Elektromágneses kompatibilitás II. Elektromágneses kompatibilitás II. EMC érintkező védelem - az érintkezők nyitása és zárása során ún. átívelések jönnek létre - ezek csökkentik az érintkezők élettartamát - és nagyfrekvenciás EM sugárzások

Részletesebben

Benapozásvédelmi eszközök komplex jellemzése

Benapozásvédelmi eszközök komplex jellemzése Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Építészmérnöki Kar, Épületenergetikai és Épületgépészeti Tanszék, 1111 Budapest, Műegyetem rkp. 3. K.II.31. Benapozásvédelmi eszközök komplex jellemzése

Részletesebben

1. tudáskártya. Mi az energia? Mindenkinek szüksége van energiára! EnergiaOtthon

1. tudáskártya. Mi az energia? Mindenkinek szüksége van energiára! EnergiaOtthon 1. tudáskártya Mi az energia? T E J Az embereknek energiára van szükségük a mozgáshoz és a játékhoz. Ezt az energiát az ételből nyerik. A növekedéshez is energiára Még alvás közben is van szükséged. használsz

Részletesebben

Köszönjük, hogy a MELICONI termékét választotta!

Köszönjük, hogy a MELICONI termékét választotta! H Köszönjük, hogy a MELICONI termékét választotta! AV 100 jelátadó segítségével vezeték nélkül továbbíthatja audio/video készülékeinek (videó lejátszó, DVD, dekóder/sat, videokamera) jelét egy második

Részletesebben

Plazma elektron spray ionizáló rendszer

Plazma elektron spray ionizáló rendszer Plazma elektron spray ionizáló rendszer tartalom Ismertetés 2... Fő funkciók 5... Jellemzők 7... Üzemmódok és alkalmazás 9... Tesztek és tanúsítványok 10... Technikai adatok 12... Csomagolás 13... 1. Ismertetés

Részletesebben

Mi van a Lajtner Machine hátterében?

Mi van a Lajtner Machine hátterében? 1 Mi van a Lajtner Machine hátterében? Ma egyeduralkodó álláspont, hogy a gondolat nem más, mint az agy elektromos (elektromágneses) jele. Ezek az elektromágneses jelek képesek elhagyni az agyat, kilépnek

Részletesebben

Dr. Erdei Edit PhD editerdeidr@gmail.com www.spaceharmony-system.eu. system.eu. Budapest 2014. április 10-11. 11.

Dr. Erdei Edit PhD editerdeidr@gmail.com www.spaceharmony-system.eu. system.eu. Budapest 2014. április 10-11. 11. A FÖLD, F AMELYEN ÉLÜNK A PULZÁLÓ ELEKTROMÁGNESES SUGÁRZ RZÁS S TÜKRT KRÉBEN Dr. Erdei Edit PhD editerdeidr@gmail.com www.spaceharmony-system.eu system.eu Budapest 2014. április 10-11. 11. Egy kis törtt

Részletesebben

A NEM-IONIZÁLÓ SUGÁRZÁSOK. Elektromágneses sugárzások és jellemzőik

A NEM-IONIZÁLÓ SUGÁRZÁSOK. Elektromágneses sugárzások és jellemzőik A NEM-IONIZÁLÓ SUGÁRZÁSOK Fóti Zoltán 1 E tanulmány célja az iparban egyre szélesebb körben alkalmazott és mind többször hallott, sokak számára zavaros nem-ionizáló sugárzás fogalmának ismertetése, felosztása,

Részletesebben

1. tudáskártya. Mi az energia? Mindnyájunknak szüksége van energiára! EnergiaOtthon

1. tudáskártya. Mi az energia? Mindnyájunknak szüksége van energiára! EnergiaOtthon 1. tudáskártya Mi az energia? Az embereknek energiára van szükségük a mozgáshoz és a játékhoz. Ezt az energiát az ételből nyerik. A növekedéshez is energiára van szükséged. Még alvás közben is használsz

Részletesebben

Ugye Ön is tudta már? Kérdések és válaszok a bázisállomás működése kapcsán

Ugye Ön is tudta már? Kérdések és válaszok a bázisállomás működése kapcsán Ugye Ön is tudta már? Kérdések és válaszok a bázisállomás működése kapcsán Mi az a bázisállomás? Bázisállomásnak hívják azokat az antennákat vagy adótornyokat, amelyek továbbítják a működéshez elengedhetetlen

Részletesebben

Mámorító fűnyírás Közzétéve itt: magyarmezogazdasag.hu az Agrárhírportál (

Mámorító fűnyírás Közzétéve itt: magyarmezogazdasag.hu az Agrárhírportál ( Ritkán jut az emberek eszébe, hogy egy kellemes illat segíthet az ellazulásban. Most nem a parfümök permetezéséről, vagy a mesterséges illatforrásokról van szó. Egy egészséges, egyszerű és kellemes módszer

Részletesebben

INFRALÁMPA GYVI-300 Használati utasítás

INFRALÁMPA GYVI-300 Használati utasítás INFRALÁMPA GYVI-300 Használati utasítás Üzembe helyezés előtt figyelmesen olvassa el a használati útmutatót! MŰSZAKI ADATOK Feszültség: 230V/ 50Hz Teljesítmény: 100W ALKALMAZÁSI TERÜLETEK Az infralámpa

Részletesebben

Mindegyik lemezke tüskés szerkezetű, a tüskék kúp alakúak és magasságuk egyenként 0,6 cm.

Mindegyik lemezke tüskés szerkezetű, a tüskék kúp alakúak és magasságuk egyenként 0,6 cm. A QMED Akupresszúrás matrac ÉS PÁRNA egy praktikus, esztétikus egészségmegőrző eszköz, mely 100 % organikus pamutból és mérgező anyagoktól mentes ABS műanyagból készült. A matrac hossza 67 cm, szélessége

Részletesebben

Orgon Biotér Harmonizátor Katalógus.

Orgon Biotér Harmonizátor Katalógus. Orgon Biotér Harmonizátor Katalógus. Mint arra már több évszázaddal ezelőtti írásos emlékek is utalnak, az orvosok, gyógyítók és biológusok felfigyeltek az élő szervezeteket körülvevő és megtöltő energiára,

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tolatóradarhoz

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tolatóradarhoz HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tolatóradarhoz Tartalomjegyzék Beépítés és bekötési rajz Vázlatos bekötési ábrák Szenzorok beépítése A kijelző elhelyezése Központi egység telepítése Funkciók Riasztás A rendszer működése

Részletesebben

Infravörös melegítők. Az infravörös sugárzás jótékony hatása az egészségre

Infravörös melegítők. Az infravörös sugárzás jótékony hatása az egészségre Infravörös melegítők Infravörös melegítőink ökológiai alternatívát jelentenek a hagyományos fűtőanyag alapú készülékekkel szemben. Készülékeink nagytömegű meleget állítanak elő, anélkül, hogy szennyeznék

Részletesebben

PERFECT / PREMIUM INFRA SÖTÉTSUGÁRZÓ KÉSZÜLÉK 1000 W / 1800 W / 2400 W / 3200 W

PERFECT / PREMIUM INFRA SÖTÉTSUGÁRZÓ KÉSZÜLÉK 1000 W / 1800 W / 2400 W / 3200 W JÓTÁLLÁSI JEGY A TecnoCooling Kft. által importált és forgalmazott termékhez. PÁROLOGTATÓ HŰTÉS I INFRA FŰTÉS I Termék megnevezése:... Vásárlási bizonylat száma:... Egyéb azonosító:... Jótállás kezdő napja:...

Részletesebben

Összefoglaló jegyzőkönyv

Összefoglaló jegyzőkönyv Mérésügyi Főosztály Összefoglaló jegyzőkönyv Lakókörnyezet elektromágneses expozíciójáról A vizsgálat elvégzése a lakossági elektromágneses kitettséget mérő program keretében történt. A mérőprogramról,

Részletesebben

EGYLAKÁSOS VIDEO KAPUTELEFON SZETT

EGYLAKÁSOS VIDEO KAPUTELEFON SZETT EGYLAKÁSOS VIDEO KAPUTELEFON SZETT CP-VK40S-VP KÜLTÉRI EGYSÉG CP-VK40S-VP Ajtózár Beltéri monitor 1: piros 2: kék 3: sárga 4: fehér 5: fekete Méretek: 58 x 135 x 39 mm SZÁM FUNKCIÓ Esővédő keret LED segédfény

Részletesebben

Röntgensugárzás. Röntgensugárzás

Röntgensugárzás. Röntgensugárzás Röntgensugárzás 2012.11.21. Röntgensugárzás Elektromágneses sugárzás (f=10 16 10 19 Hz, E=120eV 120keV (1.9*10-17 10-14 J), λ

Részletesebben

NAGYKERESKEDÉS ÚJDONSÁG / 2019.

NAGYKERESKEDÉS ÚJDONSÁG / 2019. NAGYKERESKEDÉS ÚJDONSÁG / 2019. TICKLESS Márkáról Bizonyítottan hatékony, vegyszermentes termékek a szabadságért a természetben és otthon. A 2010-ben alakult Infinity Trade Kft. egy magyarországi székhelyű

Részletesebben

Aktív DVB-T Kültéri Antenna SRT ANT 15

Aktív DVB-T Kültéri Antenna SRT ANT 15 Aktív DVB-T Kültéri Antenna SRT ANT 15 Használati útmutató 1.0 Bevezetés Köszönjük hogy megvásárolta termékünket a STRONG SRT ANT 15 DVB-T Antennát. Ez az antenna kifejezetten a földi digitalis jel vételére

Részletesebben

A só- és színterápiáról röviden

A só- és színterápiáról röviden A só- és színterápiáról röviden A sóterápia Az ember arany nélkül tud élni, de só nélkül nem. - Cassiodorus 1 Történelem A terápia kezdete a sóbányákban és sóbarlangokban dolgozó emberektıl eredeztethetı,

Részletesebben

Szünetmentes áramforrások. Felhasználói Kézikönyv PRO2050 - PRO2120 500VA 1200VA

Szünetmentes áramforrások. Felhasználói Kézikönyv PRO2050 - PRO2120 500VA 1200VA Szünetmentes áramforrások Felhasználói Kézikönyv PRO2050 - PRO2120 500VA 1200VA 1. Bemutatás Az UPS más néven szünetmentes áramforrás megvédi az ön elektromos berendezéseit, illetve a hálózat kimaradása

Részletesebben

Mi van a számítógépben? Hardver

Mi van a számítógépben? Hardver Mi van a számítógépben? Hardver A Hardver (angol nyelven: hardware) a számítógép azon alkatrészeit / részeit jelenti, amiket kézzel meg tudunk fogni. Ezen alkatrészek közül 5 fontos alkatésszel kell megismerkedni.

Részletesebben

LEVEGŐT TISZTÍÓ IONIZÁLÓ ÉS OXYGÉNINHALÁTOR

LEVEGŐT TISZTÍÓ IONIZÁLÓ ÉS OXYGÉNINHALÁTOR LEVEGŐT TISZTÍÓ IONIZÁLÓ ÉS OXYGÉNINHALÁTOR Szobai autós irodai személyre szabott. A készülék 25-30 m2 helység levegőjét képes meg tisztítani és negatív ionokkal ellátni. Levegőtisztítás nyomja meg a POWER

Részletesebben

Villamos fogyasztók által keltett felharmonikus áramok és azok hálózati visszahatása. Schulcz Gábor LIGHTRONIC Kft. www.lightronic.

Villamos fogyasztók által keltett felharmonikus áramok és azok hálózati visszahatása. Schulcz Gábor LIGHTRONIC Kft. www.lightronic. Villamos fogyasztók által keltett felharmonikus áramok és azok hálózati visszahatása Schulcz Gábor LIGHTRONIC Kft. www.lightronic.hu Felharmonikus fogalma Felharmonikus áramok keletkezése Felharmonikus

Részletesebben

SanoCenter PROGRAMKÖNYV

SanoCenter PROGRAMKÖNYV SanoCenter PROGRAMKÖNYV A programcsomagok használatáról A készülék programcsomagjait alkalmazhatja egészséges állapotban, a közérzet javítására vagy az egészségügyi problémák, balesetek, sérülések esetén,

Részletesebben

Elektromosság, áram, feszültség

Elektromosság, áram, feszültség Elektromosság, áram, feszültség Elektromos alapjelenségek Egymással szorosan érintkező ( pl. megdörzsölt) felületű anyagok a szétválás után elektromos állapotba kerülnek. Azonos elektromos állapotú anyagok

Részletesebben

EM 38. Hátfájás elleni öv Használati útmutató...2-14

EM 38. Hátfájás elleni öv Használati útmutató...2-14 EM 38 H Hátfájás elleni öv Használati útmutató...2-14 Beurer GmbH Söflinger Str. 218 D-89077 Ulm (Germany) Tel.: +49 (0) 731 / 39 89-144 Fax: +49 (0) 731 / 39 89-255 www.beurer.de email: kd@beurer.de 0344

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. www.bertaudio.hu

Felhasználói kézikönyv. www.bertaudio.hu Felhasználói kézikönyv www.bertaudio.hu Tartalomjegyzék: Ismerje meg az EON termékcsaládot!...3.oldal Mielőtt használatba venné új hangfalait...4.oldal Biztonság...5.oldal EON hangrendszer, CE - megfelelőségi

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv ACR Ébresztőórás rádió (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum:

Felhasználói kézikönyv ACR Ébresztőórás rádió (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum: ACR-3280 Ébresztőórás rádió (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum: http://hu.akai-atd.com/hasznalati-utasitas 1 1. ON/OFF: Készülék ki/bekapcsolása vagy AM/FM mód váltás. 2. Set: Idő beállítása

Részletesebben

Miért kell csökkenteni a zajexpozíciót?

Miért kell csökkenteni a zajexpozíciót? Miért kell csökkenteni a zajexpozíciót? Előadó: Dr. Madarász Gyula főosztályvezető-helyettes Nemzeti Munkaügyi Hivatal Munkavédelmi Főosztály E-mail cím: madaraszgy@lab.hu Telefonszám: +36 1 299 9090 Megelőzéssel

Részletesebben

AZ EGYENÁRAM HATÁSAI

AZ EGYENÁRAM HATÁSAI AZ EGYENÁRAM HATÁSAI 1) HŐHATÁS Az elektromos áram hatására a zseblámpa világít, mert izzószála felmelegszik, izzásba jön. Oka: az áramló elektronok kölcsönhatásba kerülnek a vezető helyhez kötött részecskéivel,

Részletesebben

11.3. Az Achilles- ín egy olyan rugónak tekinthető, amelynek rugóállandója 3 10 5 N/m. Mekkora erő szükséges az ín 2 mm- rel történő megnyújtásához?

11.3. Az Achilles- ín egy olyan rugónak tekinthető, amelynek rugóállandója 3 10 5 N/m. Mekkora erő szükséges az ín 2 mm- rel történő megnyújtásához? Fényemisszió 2.45. Az elektromágneses spektrum látható tartománya a 400 és 800 nm- es hullámhosszak között található. Mely energiatartomány (ev- ban) felel meg ennek a hullámhossztartománynak? 2.56. A

Részletesebben

Az atommag összetétele, radioaktivitás

Az atommag összetétele, radioaktivitás Az atommag összetétele, radioaktivitás Az atommag alkotórészei proton: pozitív töltésű részecske, töltése egyenlő az elektron töltésével, csak nem negatív, hanem pozitív: 1,6 10-19 C tömege az elektron

Részletesebben

Használati útmutató MORA. VDP641X VDP642X VDP645X VDP645W VDP645x1 VDP 642GX VDP645GX

Használati útmutató MORA. VDP641X VDP642X VDP645X VDP645W VDP645x1 VDP 642GX VDP645GX Használati útmutató MORA VDP641X VDP642X VDP645X VDP645W VDP645x1 VDP 642GX VDP645GX Tisztelt Vásárló! A termékünk megvásárlásával Ön egy új termékcsalád modern beépíthető gázfőzőlap használója lett. Kívánjuk,

Részletesebben

Munkatársi, munkahelyi kapcsolatok Stressz mint cardiovasculáris rizikófaktor. Lang Erzsébet Vasútegészségügy NK. Kft.

Munkatársi, munkahelyi kapcsolatok Stressz mint cardiovasculáris rizikófaktor. Lang Erzsébet Vasútegészségügy NK. Kft. Munkatársi, munkahelyi kapcsolatok Stressz mint cardiovasculáris rizikófaktor Lang Erzsébet Vasútegészségügy NK. Kft. Pécs Kardiológia ????? Miért??? Lehet, hogy külön utakon járunk?! Együtt könnyebb?

Részletesebben

A rotavírus a gyomor és a belek fertőzését előidéző vírus, amely súlyos gyomor-bélhurutot okozhat.

A rotavírus a gyomor és a belek fertőzését előidéző vírus, amely súlyos gyomor-bélhurutot okozhat. A rotavírus a gyomor és a belek fertőzését előidéző vírus, amely súlyos gyomor-bélhurutot okozhat. A rotavírus az egyik leggyakoribb okozója a súlyos hasmenésnek csecsemő és kisdedkorban. Évente világszerte

Részletesebben

Modern berendezések és készülékek által keltett elektromágneses terek, az ún. elektroszmog lehetséges egészségi ártalmai

Modern berendezések és készülékek által keltett elektromágneses terek, az ún. elektroszmog lehetséges egészségi ártalmai SUGÁRZÁSOK 5.2 Modern berendezések és készülékek által keltett elektromágneses terek, az ún. elektroszmog lehetséges egészségi ártalmai Tárgyszavak: elektromágneses tér; elektronika; berendezés; egészségi

Részletesebben

Viaszvesztéses technológia

Viaszvesztéses technológia Viaszvesztéses technológia Áttekintés Falvastagság Viaszmintázat - Szóló korona nemesfémből legalább 0.5 mm - Pillér korona nemesfémből legalább 0.5 mm - Szóló korona nem nemesfémből legalább 0.4 mm -

Részletesebben

TULAJDONSÁGOK LEÍRÁS. Működési módok. Maszkoláselleni tulajdonság

TULAJDONSÁGOK LEÍRÁS. Működési módok. Maszkoláselleni tulajdonság COBALT COBALT Plus COBALT Pro DIGITÁLIS DUÁLTECHNOLÓGIÁS MOZGÁSÉRZÉKELŐ cobalt_hu 07/15 A COBALT / COBALT Plus / COBALT Pro a védett területen történő mozgás érzékelését teszi lehetővé. Ez a kézikönyv

Részletesebben

KOLTAY Eszter. TÉMAVEZETŐ: FINTA Viktória ELTE-TTK, Atomfizikai Tanszék 2011.

KOLTAY Eszter. TÉMAVEZETŐ: FINTA Viktória ELTE-TTK, Atomfizikai Tanszék 2011. KOLTAY Eszter TÉMAVEZETŐ: FINTA Viktória ELTE-TTK, Atomfizikai Tanszék 2011. CÉLKITŰZÉS 6 budapesti bázisállomás közelében 90 lakó rádiófrekvenciás és mikrohullámú elektromágneses expozíciójának meghatározása

Részletesebben

Az Ampère-Maxwell-féle gerjesztési törvény

Az Ampère-Maxwell-féle gerjesztési törvény Az Ampère-Maxwell-féle gerjesztési törvény Maxwell elméleti meggondolások alapján feltételezte, hogy a változó elektromos tér örvényes mágneses teret kelt (hasonlóan ahhoz ahogy a változó mágneses tér

Részletesebben

A 2017/2018. tanévi Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny döntő forduló FIZIKA II. KATEGÓRIA JAVÍTÁSI ÚTMUTATÓ. Pohár rezonanciája

A 2017/2018. tanévi Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny döntő forduló FIZIKA II. KATEGÓRIA JAVÍTÁSI ÚTMUTATÓ. Pohár rezonanciája Oktatási Hivatal A 017/018. tanévi Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny döntő forduló FIZIKA II. KATEGÓRIA JAVÍTÁSI ÚTMUTATÓ Pohár rezonanciája A mérőberendezés leírása: A mérőberendezés egy változtatható

Részletesebben

Wi-Fi alapok. Speciális hálózati technológiák. Date

Wi-Fi alapok. Speciális hálózati technológiák. Date Wi-Fi alapok Speciális hálózati technológiák Date 1 Technológia Vezeték nélküli rádióhullámokkal kommunikáló technológia Wireless Fidelity (802.11-es szabványcsalád) ISM-sáv (Instrumentation, Scientific,

Részletesebben

Áttörés a szolár-technológiában a Konarka-val?

Áttörés a szolár-technológiában a Konarka-val? A Konarka Power Plastic egy olyan fotovoltaikus anyag, amely képes akár a beltéri, akár a kültéri fényből elektromos egyenáramot előállítani. Az így termelt energia azonnal hasznosítható, tárolható későbbi

Részletesebben

Gynostemma. Kenneth Anderson: Az Ötlevelű gynostemma (Gynostemma pentahyllum) hatása:

Gynostemma. Kenneth Anderson: Az Ötlevelű gynostemma (Gynostemma pentahyllum) hatása: Kenneth Anderson: Az Ötlevelű gynostemma (Gynostemma pentahyllum) hatása: Valamennyien hallottunk már arról, hogy a ginzeng mennyire hatékonyan erősíti az immunrendszert és tölti fel energiával a szervezetet.

Részletesebben

Tudományos és Művészeti Diákköri Konferencia 2010

Tudományos és Művészeti Diákköri Konferencia 2010 Tudományos és Művészeti Diákköri Konferencia 1 Energiatakarékossági lehetőségeink a háztartási mérések tükrében Kecskeméti Református Gimnázium Szerző: Fejszés Andrea tanuló Vezető: Sikó Dezső tanár ~

Részletesebben

Próbálja ki az új ActiveBio + gyógylámpát!

Próbálja ki az új ActiveBio + gyógylámpát! Próbálja ki az új ActiveBio + gyógylámpát! Nagyon magas, 99% feletti polarizációs fok Nagy fényintenzitás Nagy kilépő fénysugár Könnyű kezelhetőség Tetszés szerinti magasságban és szögben állítható állvány

Részletesebben

Kutatási beszámoló. 2015. február. Tangens delta mérésére alkalmas mérési összeállítás elkészítése

Kutatási beszámoló. 2015. február. Tangens delta mérésére alkalmas mérési összeállítás elkészítése Kutatási beszámoló 2015. február Gyüre Balázs BME Fizika tanszék Dr. Simon Ferenc csoportja Tangens delta mérésére alkalmas mérési összeállítás elkészítése A TKI-Ferrit Fejlsztő és Gyártó Kft.-nek munkája

Részletesebben

Használati útmutató Használati útmutató

Használati útmutató Használati útmutató Használati útmutató Használati útmutató Ultrahangos tisztító 1 1. A szállítás tartalma Megjegyzés: Ellenőrizze, hogy az összes tartozék megvan és nem sérültek. 1 2 8 3 7 4 6 5 1 Hordfogantyú 2 Átlátszó

Részletesebben

Tartalomjegyzék KEZDÉS... 3 A SIM KÁRTYA BEHELYEZÉSE... 3 TÖLTSE FEL AZ AKKUMULÁTORT VAGY CSATLAKOZTASSA EGY SZÁMÍTÓGÉPHEZ...

Tartalomjegyzék KEZDÉS... 3 A SIM KÁRTYA BEHELYEZÉSE... 3 TÖLTSE FEL AZ AKKUMULÁTORT VAGY CSATLAKOZTASSA EGY SZÁMÍTÓGÉPHEZ... Tartalomjegyzék KEZDÉS... 3 A SIM KÁRTYA BEHELYEZÉSE... 3 TÖLTSE FEL AZ AKKUMULÁTORT VAGY CSATLAKOZTASSA EGY SZÁMÍTÓGÉPHEZ... 4 GOMBOK ÉS ALKATRÉSZEK... 5 KÉPERNYŐ LEZÁRÁSA ÉS FELOLDÁSA... 8 SZEMÉLYRE

Részletesebben

BEÉPÍTÉSI FELTÉTELEK és méretmegállapítás a Maxima kapuk rendeléséhez

BEÉPÍTÉSI FELTÉTELEK és méretmegállapítás a Maxima kapuk rendeléséhez BEÉPÍTÉSI FELTÉTELEK és méretmegállapítás a Maxima kapuk rendeléséhez A kapu megrendelése gondos mérést és pontos adatszolgáltatást kíván. Szűkös méreteknél a pontos mérés és az egymásnak ellentmondó szempontok

Részletesebben

Rezgőmozgás. A mechanikai rezgések vizsgálata, jellemzői és dinamikai feltétele

Rezgőmozgás. A mechanikai rezgések vizsgálata, jellemzői és dinamikai feltétele Rezgőmozgás A mechanikai rezgések vizsgálata, jellemzői és dinamikai feltétele A rezgés fogalma Minden olyan változás, amely az időben valamilyen ismétlődést mutat rezgésnek nevezünk. A rezgések fajtái:

Részletesebben

2000 Szentendre, Bükköspart 74 WWW.MEVISOR.HU. MeviMR 3XC magnetorezisztív járműérzékelő szenzor

2000 Szentendre, Bükköspart 74 WWW.MEVISOR.HU. MeviMR 3XC magnetorezisztív járműérzékelő szenzor MeviMR 3XC Magnetorezisztív járműérzékelő szenzor MeviMR3XC járműérzékelő szenzor - 3 dimenzióban érzékeli a közelében megjelenő vastömeget. - Könnyű telepíthetőség. Nincs szükség az aszfalt felvágására,

Részletesebben

Tisztelettel köszöntöm a Konferencia résztvevőit!

Tisztelettel köszöntöm a Konferencia résztvevőit! Tisztelettel köszöntöm a Konferencia résztvevőit! Horváth Mihály /építészmérnök/ Martonvásár, Rózsa u, 65 sz. Jelen konferencián a SC PROCURINT SRL Céget képviselem Testközelben vagyunk keze számára Importőr

Részletesebben

Használati utasítás a SIVA gyártmányú SH 100 típusú erősítőhöz

Használati utasítás a SIVA gyártmányú SH 100 típusú erősítőhöz Használati utasítás a SIVA gyártmányú SH 100 típusú erősítőhöz Tisztelt Vásárló! Köszönjük, hogy termékünket választotta, remélve, hogy hosszú ideig segíti az Ön munkáját. A biztonság, és a készülék optimális

Részletesebben

5. Biztonságtechnikai ismeretek. 5.1. A villamos áram hatása az emberi szervezetre

5. Biztonságtechnikai ismeretek. 5.1. A villamos áram hatása az emberi szervezetre 5. Biztonságtechnikai ismeretek 5.1. A villamos áram hatása az emberi szervezetre Az emberi test maga is vezető, ezért ha a test különböző pontjai között potenciálkülönbség lép fel, a testen áram indul

Részletesebben

Elektromágneses sugárözönben élünk

Elektromágneses sugárözönben élünk Elektromágneses sugárözönben élünk Az Életet a Nap, a civilizációnkat a Tűz sugarainak köszönhetjük. - Ha anya helyett egy isten nyitotta föl szemed, akkor a halálos éjben mindenütt tűz, tűz lobog fel,

Részletesebben

A teljes elektromágneses spektrum

A teljes elektromágneses spektrum A teljes elektromágneses spektrum Fizika 11. Rezgések és hullámok 2019. március 9. Fizika 11. (Rezgések és hullámok) A teljes elektromágneses spektrum 2019. március 9. 1 / 18 Tartalomjegyzék 1 A Maxwell-egyenletek

Részletesebben

Tények a Goji bogyóról:

Tények a Goji bogyóról: Tények a Goji bogyóról: 19 aminosavat (a fehérjék építőkövei) tartalmaz, melyek közül 8 esszenciális, azaz nélkülözhetelen az élethez. 21 nyomelemet tartalmaz, köztük germániumot, amely ritkán fordul elő

Részletesebben

műszaki habok Kizárólagos magyarországi forgalmazó:

műszaki habok Kizárólagos magyarországi forgalmazó: Hanno -Protecto műszaki habok Protecto Kizárólagos magyarországi forgalmazó: TechFoam Hungary Kft. H-1183 Budapest, Felsőcsatári út 15. Tel: + 36 1 296 08 02 Fax: + 36 1 296 0803 e-mail: info@techfoam.hu

Részletesebben

ES-D1A. Vezeték nélküli mozgásérzékelő. www.etiger.com

ES-D1A. Vezeték nélküli mozgásérzékelő. www.etiger.com ES-D1A Vezeték nélküli mozgásérzékelő www.etiger.com HU A doboz tartalma 1 x PIR Mozgásérzékelő 1 x Konzol 1 x Felhasználói kézikönyv 1. Érzékelő ablak 2. LED jelző 3. Konzol Legelső használat előtt Nyissa

Részletesebben

Meridian FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

Meridian FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Meridian FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 2 www.lenyo.hu Kedves Lenyo Meridan Tulajdonos! Köszönjük, hogy a Hippocampus-BRT Kft. által fejlesztett és gyártott készüléket választotta. A Hippocampus-BRT Kft. több

Részletesebben

SZERKEZETI ELEMEK ÉS FUNKCIÓJUK. Vezeték nélküli FM sztereo fejhallgató HA-W500 RF (EG) FONTOS

SZERKEZETI ELEMEK ÉS FUNKCIÓJUK. Vezeték nélküli FM sztereo fejhallgató HA-W500 RF (EG) FONTOS SZERKEZETI ELEMEK ÉS FUNKCIÓJUK ADÓ Vezeték nélküli FM sztereo fejhallgató HA-W500 RF (EG) Megrend. szám: 35 04 38 Figyelem Elektromos áramütés, tűzveszély elkerülésére az alábbiakra ügyeljünk: 1. Burkolatát

Részletesebben

Klarstein Steelwave Mikrohullámú sütő Használati útmutató

Klarstein Steelwave Mikrohullámú sütő Használati útmutató Klarstein Steelwave Mikrohullámú sütő 10028201 Használati útmutató Kedves Vásárlónk! Gratulálunk a választásához. Kérjük, olvassa el ezt a tájékoztatatót, az esetleges sérülések elkerülése érdekében. Az

Részletesebben

TIENS EGÉSZSÉG KÖR ELMÉLET

TIENS EGÉSZSÉG KÖR ELMÉLET 1 Tartalom: Az egészségről mi az egészség az egészség alatti állapot veszélyei az egészség faktorai A kínai egészségmegőrző kultúra története módszerei és lényege A egészség kör elmélet tisztítás, pótlás,

Részletesebben

TŰZVÉDELMI JEGYZŐKÖNYV

TŰZVÉDELMI JEGYZŐKÖNYV TŰZVÉDELMI JEGYZŐKÖNYV Ellenőrzött helyszín: Budapest, XVI. ker., Összefogás sétány 3. Ellenőrzést végző személy: Kovács András tűzvédelmi előadó Ellenőrzés időpontja: 2017. február 03. Ellenőrzés célja:

Részletesebben

Active Power kézikönyv

Active Power kézikönyv Active Power kézikönyv Köszönjük hogy termékünket választotta! Bár mindent megteszünk annak érdekében hogy termékünket a legjobb minőség jellemezze, mégis esetenként előfordulnak kisebb-nagyobb problémák

Részletesebben

7. L = 100 mh és r s = 50 Ω tekercset 12 V-os egyenfeszültségű áramkörre kapcsolunk. Mennyi idő alatt éri el az áram az állandósult értékének 63 %-át?

7. L = 100 mh és r s = 50 Ω tekercset 12 V-os egyenfeszültségű áramkörre kapcsolunk. Mennyi idő alatt éri el az áram az állandósult értékének 63 %-át? 1. Jelöld H -val, ha hamis, I -vel ha igaz szerinted az állítás!...két elektromos töltés között fellépő erőhatás nagysága arányos a két töltés nagyságával....két elektromos töltés között fellépő erőhatás

Részletesebben

2011.12.12. Hogyan tudunk csökkenteni? Az energiafogyasztás csökkentése otthon. Beruházás nélkül: viselkedés megváltoztatásával.

2011.12.12. Hogyan tudunk csökkenteni? Az energiafogyasztás csökkentése otthon. Beruházás nélkül: viselkedés megváltoztatásával. Hogyan tudunk csökkenteni? Az energiafogyasztás csökkentése otthon viselkedés megváltoztatásával Energiatakarékos készülékek Szigetelés Nyílászáró csere Megújuló energiák használata Építkezés Példa: hőveszteség

Részletesebben

PAINFREE. Elektromágneses készülék otthoni használatra HASZNÁLATI UTASÍTÁS

PAINFREE. Elektromágneses készülék otthoni használatra HASZNÁLATI UTASÍTÁS PAINFREE Elektromágneses készülék otthoni használatra HASZNÁLATI UTASÍTÁS BEVEZETÉS Gratulálunk új Painfree készülékéhez! A Painfree egy igazán lenyűgöző és hasznos készülék. A Painfree igazoltan segít

Részletesebben

PAINFREE. Elektromágneses készülék otthoni használatra HASZNÁLATI UTASÍTÁS

PAINFREE. Elektromágneses készülék otthoni használatra HASZNÁLATI UTASÍTÁS PAINFREE Elektromágneses készülék otthoni használatra HASZNÁLATI UTASÍTÁS BEVEZETÉS Gratulálunk új Painfree készülékéhez! A Painfree egy igazán lenyűgöző és hasznos készülék. A Painfree igazoltan segít

Részletesebben

Beszerelés. ConCorde BC 803 tolatóradar Használati útmutató

Beszerelés. ConCorde BC 803 tolatóradar Használati útmutató Beszerelés ConCorde BC 803 tolatóradar Használati útmutató LCD kijelző 1,5 m Szint 1 Biztonságos Zöld 1,1-1,4 m Szint 2 Biztonságos Zöld 0,8-1,0 m Szint 3 Riasztás Sárga 0,6-0,7 m Szint 4 Riasztás Sárga

Részletesebben

Szerelési utasítások. devireg 130, 131 és 132

Szerelési utasítások. devireg 130, 131 és 132 HU Szerelési utasítások devireg 130, 131 és 132 Tartalom: 1. Felhasználási lehetőségek és beállításaik 2. Szerelési utasítások. a. devireg 130 és 132-es típusok érzékelőinek szerelése b. A termosztát elhelyezése

Részletesebben

Útmutatás és a gyártó nyilatkozata Elektromágneses kibocsátás és zavartűrés

Útmutatás és a gyártó nyilatkozata Elektromágneses kibocsátás és zavartűrés Útmutatás és a gyártó nyilatkozata Elektromágneses kibocsátás és zavartűrés Magyar Oldal AirMini 1-2 Air10 -as sorozat Lumis -as sorozat 3-5 S9 -as sorozat 6-8 Stellar 9-11 S8 & S8 -as sorozat II VPAP

Részletesebben

WITL 100. Mosógép Beszerelés és használat. Lásd a készülékben található többnyelvû használati utasításbeli oldalhivatkozásokat.

WITL 100. Mosógép Beszerelés és használat. Lásd a készülékben található többnyelvû használati utasításbeli oldalhivatkozásokat. WITL 100 Mosógép Beszerelés és használat Lásd a készülékben található többnyelvû használati utasításbeli oldalhivatkozásokat. WITL 100 Tartalomjegyzék Üzembehelyezés...5 A készülék leírása...7 Indítás

Részletesebben

Fekete lyukak, gravitációs hullámok és az Einstein-teleszkóp

Fekete lyukak, gravitációs hullámok és az Einstein-teleszkóp Fekete lyukak, gravitációs hullámok és az Einstein-teleszkóp GERGELY Árpád László Fizikai Intézet, Szegedi Tudományegyetem 10. Bolyai-Gauss-Lobachevsky Konferencia, 2017, Eszterházy Károly Egyetem, Gyöngyös

Részletesebben

FY-64 Terheléses akkumulátor-teszter

FY-64 Terheléses akkumulátor-teszter FY-64 Terheléses akkumulátor-teszter Ez a használati útmutató tartalmazza mindazon biztonsági előírásokat, melyek betartása nélkülözhetetlen a műszer helyes használata közben. Kérjük figyelmesen olvassa

Részletesebben

Telepítési útmutató. Otthoni hálózati rendszer Tartalék akkumulátor KX-HNP100FX. Típus

Telepítési útmutató. Otthoni hálózati rendszer Tartalék akkumulátor KX-HNP100FX. Típus Típus Telepítési útmutató Otthoni hálózati rendszer Tartalék akkumulátor KX-HNP100FX Köszönjük, hogy Panasonic terméket vásárolt. Ez a dokumentum a tartalék akkumulátor megfelelő felszerelését ismerteti.

Részletesebben

T E R M É K T Á J É K O Z TAT Ó

T E R M É K T Á J É K O Z TAT Ó T E R M É K T Á J É K O Z TAT Ó ÚJ!!! SeCorr 08 korrrelátor A legújabb DSP technikával ellátott számítógépes támogatással rendelkező korrelátor a hibahelyek megtalálásához. 1 MI A KORRELÁCIÓ? A korreláció

Részletesebben

SW4CP Hálózati teljesítménykapcsoló. Használati utasítás Magyar

SW4CP Hálózati teljesítménykapcsoló. Használati utasítás Magyar SW4CP Hálózati teljesítménykapcsoló Használati utasítás Magyar 1 Biztonsági figyelmeztetések Olvassa el figyelmesen a használati utasítást az eszköz telepítése előtt és őrizze meg! Áramütésveszély! Az

Részletesebben

Szívstresszmérés (VIPORT - EKG-bázisú szívstresszmérő készülék)

Szívstresszmérés (VIPORT - EKG-bázisú szívstresszmérő készülék) Szívstresszmérés (VIPORT - EKG-bázisú szívstresszmérő készülék) A stressz hatása a szívre A túlzott mértékű stressz a szívbetegségek egyik rizikófaktora. Nyugalmi állapotban, átlagosan a felnőtt szív percenként

Részletesebben

Dr. Berta Miklós. Széchenyi István Egyetem. Dr. Berta Miklós: Gravitációs hullámok / 12

Dr. Berta Miklós. Széchenyi István Egyetem. Dr. Berta Miklós: Gravitációs hullámok / 12 Gravitációs hullámok Dr. Berta Miklós Széchenyi István Egyetem Fizika és Kémia Tanszék Dr. Berta Miklós: Gravitációs hullámok 2016. 4. 16 1 / 12 Mik is azok a gravitációs hullámok? Dr. Berta Miklós: Gravitációs

Részletesebben

FUSION VITAL ÉLETMÓD ELEMZÉS

FUSION VITAL ÉLETMÓD ELEMZÉS FUSION VITAL ÉLETMÓD ELEMZÉS STRESSZ ÉS FELTÖLTŐDÉS - ÁTTEKINTÉS 1 (2) Mérési információk: Életkor (év) 41 Nyugalmi pulzusszám 66 Testmagasság (cm) 170 Maximális pulzusszám 183 Testsúly (kg) 82 Body Mass

Részletesebben

Sport Alkalmazás MOTO GP FORMULA SKI-LIFT

Sport Alkalmazás MOTO GP FORMULA SKI-LIFT www.thermaltt.com Sport Alkalmazás MOTO GP FORMULA 1 SKI-LIFT Épületfőtés FŐTİPANELEK MENNYEZETFŐTÉS PADLÓFŐTÉS Ipari alkalmazások PARABOLA ANTENNÁK TARTÁLYOK NAPELEMEK GENIUS CARBON egy új termékcsalád,

Részletesebben

Amit a magas vérnyomásról még tudni kell

Amit a magas vérnyomásról még tudni kell Amit a magas vérnyomásról még tudni kell Amit a magas vérnyomásról még tudni kell: tudnivalók és tippek Napjainkban a magas vérnyomás sajnos egyre több és több embert érint. Mára már úgy nevezett népbetegséggé

Részletesebben

1. A hang, mint akusztikus jel

1. A hang, mint akusztikus jel 1. A hang, mint akusztikus jel Mechanikai rezgés - csak anyagi közegben terjed. A levegő molekuláinak a hangforrástól kiinduló, egyre csillapodva tovaterjedő mechanikai rezgése. Nemcsak levegőben, hanem

Részletesebben

VIRIDEX RF. SalonTech

VIRIDEX RF. SalonTech VIRIDEX RF SalonTech Viridex RF A Viridex RF működésének alapja a vékony tű legvége által 4 Mhz-es rezgésekkel átadott rádiófrekvenciás hőenergia. Az előidézett termo koagulációnak köszönhetően kíméletesen

Részletesebben