31. Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál Szombathely Szakmai beszámoló

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "31. Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál 2015. Szombathely Szakmai beszámoló"

Átírás

1 31. Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál Szombathely Szakmai beszámoló A Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál az egyik leghosszabb hagyománnyal rendelkező magyar kulturális rendezvénysorozat, mely tematikáját tekintve a világon egyedülálló rendezvény. Bartók Béla életművének bemutatása és népszerűsítése mellett a kezdetektől az új zene a fesztivál másik, fontos arca. A nyugat-magyarországi Pannon régió fővárosa változatos helyszíneivel és vendégszeretetével ideális légkört biztosít a nagy múltú esemény-sorozatnak. A Savaria Szimfonikus Zenekar, a Bartók Béla nevét viselő Zeneiskola, a Weöres Sándor Színház, a Képtár, a Nyugat-magyarországi Egyetem csatlakozásával és együttműködésével megvalósuló rendezvény meggyőződésünk szerint Szombathely város legszínvonalasabb művészeti eseményei közé tartozik. A év programja a korábbi évekhez hasonlóan gazdag és változatos kínálatot nyújtott az érdeklődőknek, akik a város polgárai mellett a világ távoli pontjairól is ellátogattak Szombathelyre. (Az európai fiatalok mellett Argentínából, az Egyesült Államokból, Japánból, Kínából, Dél-Koreából és Ausztráliából is érkeztek látogatók, akik a fesztivál-koncertek mellett a mesterkurzusokon is ismerkedhettek Bartók Béla életművével, és korunk zenéjének újdonságaival.) Az akadémiai szintű mesterképzéseken nemzetközi rangú professzorok tanítottak. Zongorát Kocsis Zoltán, akit talán a világ leghitelesebb Bartók-tolmácsolójaként tisztelünk, valamint Rohmann Imre, a salzburgi Mozarteum professzora. A karmesteri mesterkurzust a nagy tekintélyű angol karmester, Howard Williams vezette, a brácsa valamint vonós kamarazenei továbbképzést pedig a londoni Királyi Zeneakadémia professzora, Rivka Golani tartotta. A budapesti Zeneakadémia két tanszékvezetője, Lakatos György (fagott) és Fekete Gyula (zeneszerzés) egészítette ki az illusztris névsort. A július 10. és 19. között megrendezett fesztivál-koncertek között szerepelt zenekari est, kórus-koncert, opera-bemutató, kortárs kamaraest, hangszeres szólóest, népzenei és jazz hangverseny. A programokat különleges kottakiállítás, zenetudományi előadás és táncház gazdagította.

2 A fellépők részben a mesterkurzusok professzorai voltak: Kocsis Zoltán, Rohmann Imre, Lakatos György, Rivka Golani; rajtuk kívül a Savaria Szimfonikus Zenekar, a Nemzeti Énekkar, a Szent Efrém Férfikar, az Anima Musicae Kamarazenekar, a Harmónia Kvartett, a Maladype Színház, a Qaartsiluni Ensemble, a Mózes Tamara Quartet, és a vendég-szólisták: Michael Hampton, Kurucz Tünde, Kerek Erzsébet (zongora), Szűcs Péter (klarinét), Szokolay Dongó Balázs (fúvós hangszerek), Zalai Antal (hegedű); végül a záróhangverseny tizenegy karmestere lépett színpadra. Összességében a Bartók Fesztiválon 260 művész lépett fel, a közönség létszáma 1950 fő volt. (A részletes programokat mellékeljük.) A fesztiválon kilenc ingyenes rendezvény volt, de a belépőjegyes koncertek többsége is (pl. a nyitóhangverseny, Rohmann Imre és Rivka Golani estje, a Sáry László-opera, stb.) telt ház előtt, nagy sikerrel zajlott. A Nemzeti Kulturális Alap által biztosított anyagi támogatás döntő segítséget jelentett a rendezvény megvalósításához, melyet ezúton is köszönünk, abban a meggyőződésben, hogy a Bartók Fesztivál a maga különleges programjával színesítette és gazdagította az ország kulturális kínálatát.

3 Részletes program: Július 10. Péntek, / AGORA SAVARIA FILMSZÍNHÁZ Kávézó A Mózes Tamara Quartet jazz estje Mózes Tamara néhány éve még Rohmann Imre zongora mesterkurzusának résztvevőjeként járt a Bartók Fesztiválon, most pedig a Lakatos Ablakos Dezső ösztöndíj elnyerésével jazz énekes és zongorista minőségben, saját együttese élén mutatkozott be. Fotók: Felvégi Andrea Július 11. Szombat, / KÉPTÁR A kották esztétikája kiállítás Sáry László különleges kottáiból A kiállítás július 18-ig volt megtekinthető. Sáry Lászlót (1940) kerek születésnapja alkalmából nemcsak szerzői esttel, de különleges kottáinak bemutatásával is köszöntötte a Bartók Fesztivál. Sáry László kottái szemet gyönyörködtető, érdekes alkotások, amelyek hangzásképük nélkül is egyedi művészi értékkel bíró kompozíciók. A Kreatív Zenei Gyakorlatok kottaképei hol geometriai, hol tréfás, játékos képet mutató grafikák, melyek a szerző határtalan ötletgazdaságát és játékos kedvét mutatják. Fotók: Garas Kálmán Július 11. Szombat, / SAVARIA SZIMFONIKUS ZENEKAR KAMARATERME Koncert előtti beszélgetés Kocsis Zoltánnal Házigazda: Bolla Milán Kocsis Zoltánt, akit a bartóki életmű legtekintélyesebb szakértőjeként és interpretátoraként tisztelünk, a fesztivál nyitóhang-versenyének programválasztásáról, a Táncszvitről és az Első hegedűversenyről kérdezte Bolla Milán, a Bartók Rádió műsorvezetője.

4 Fotó: Garas Kálmán Fotó: Felvégi Andrea Fotó: Felvégi Andrea Július 11. Szombat, / BARTÓK TEREM Nyitóhangverseny Debussy: Három noktürn Bartók: 1. hegedűverseny Ravel: Valses nobles et sentimentales Bartók: Táncszvit Közreműködött: Zalai Antal hegedű, Savaria Szimfonikus Zenekar, Nemzeti Énekkar Női Kara (karigazgató: Antal Mátyás) Vezényelt: Kocsis Zoltán A fiatal Bartók számára meghatározó inspirációt jelentett a századforduló francia művészeti életével való találkozás, így kézenfekvő ötlet volt az impresszionisták párosítása Bartók jelentős zenekari darabjaival. Jegyár: Fotó: Felvégi Andrea Fotó: Felvégi Andrea Fotó: Garas Kálmán Július 12. Vasárnap, / DON BOSCO MŰVELŐDÉSI HÁZ Bartók Béla összes férfikara, parasztzenei környezetben Közreműködött: Szent Efrém Férfikar, Szokolay Dongó Balázs furulya, duda, tárogató Bartók mind a hat férfikarra írt műve páratlan szépségeket rejt, ugyanakkor előadóitól elvárja a legmagasabb szintű vokális kamarazenélést. Bubnó Tamás művészeti vezető és 16 énekese hétéves felkészülés után most elérkezettnek látták az időt arra, hogy bemutassák a nagy magyar géniusz ismeretlen arcát. A Bartók művek között autentikus parasztzene és időnként annak továbbgondolása szólalt meg, betekintést engedve azokba a forrásokba, zenei és lelki élményekbe, amelyek gyűjtőútjain a zeneszerzőt érhették. Jegyár:

5 Fotók: Felvégi Andrea Július 12. Vasárnap, / A PÁVEL ÁGOSTON KOLLÉGIUM UDVARA Népzenei est és táncház Szokolay Dongó Balázzsal és barátaival Közreműködött: Szokolay Dongó Balázs duda, furulyák; Havasréti Pál dob, gardon, tekerő; Küttel Dávid és Szonda Györgyi tánc, ének Az archaikus magyar népzenében, különösen Gyimesben és Moldvában, általánosan elterjedt a páros vagy akár szóló zenei felállás. Egy szóló és egy ritmust adó kísérő hangszer elég volt egy egész estés mulatság zenei aláfestéséhez. Ezt a különleges és ősi zenei világot mutatta be a két zenész gyimesi, moldvai, dél-alföldi zenékkel tarkított műsorában. Küttel Dávid és partnere pedig a zenékhez illő táncokból tartott bemutatót, majd a koncert után meg is tanították a lépéseket az érdeklődőknek. Fotók: Felvégi Andrea Július 13. Hétfő, / NYME-SEK Előadóterem Vikárius László zenetudományi előadása Fotó: Felvégi Andrea Július 13. Hétfő, / WEÖRES SÁNDOR SZÍNHÁZ Márkus Emília terem Koncert in H Lakatos György (fagott) estje Vaughan Williams: Six studies in english folk songs Hollós Máté: Tre pezzi con due intermezzi Madarász Iván: Három kánon Shostakovich: Piece Hidas Frigyes: Fagottverseny

6 Közreműködött: Bánfi József, Duffek Mihály fagott, Kerek Erzsébet zongora, Anima Musicae Kamarazenekar Lakatos György, a sokoldalú, kiváló művész, a magyar fagottos társadalom példaképe 20. századi klasszikusok és mai magyar szerzők kompozícióiból állította össze komoly művészi és fizikai teljesítményt igénylő programját, melyben szokásához híven néhány volt tanítványának is biztosított szerepet. Jegyár: Lakatos György, a nagy zenék kiváló előadója egyszersmind pedig született pedagógus nagyon bölcsen és rá jellemző módon ezen a koncerten láthatóan éppen arra óhajtotta rávezetni közönségét, hogy saját magunkat tesszük szegényebbé, ha csak a legnagyobbak műveit vesszük tudomásul, mert az ő árnyékukban" még nagyon sokan vannak, kisebbek és nagyobbak, akiknek igenis volt jelentékeny és senki máséval nem helyettesíthető mondanivalójuk. Malina János, Muzsika Július 14. Kedd, / WEÖRES SÁNDOR SZÍNHÁZ Márkus Emília terem Kreatív Zenei Gyakorlatok workshop Sáry László: Remek hang a futkosásban című előadás előzetese Sáry László kötetlen bemutatót tartott fiatalok közreműködésével a Kreatív Zenei Gyakorlatok sorozataiból ritmus-játékokkal, szórakoztató improvizációs feladatokkal. Fotó: Felvégi Andrea Fotó: Felvégi Andrea Fotó: Garas Kálmán Július 14. Kedd, / KÉPTÁR In memoriam Klenjánszky Tamás Rohmann Imre és Kurucz Tünde kétzongorás estje Debussy: En blanc et noir Bartók: Hét darab a Mikrokozmoszból két zongorára Ravel: Rapsodie Espagnole Debussy: La mer Klenjánszky Tamás a Bartók Fesztivál alapítója, egykori igazgatója, ötletgazdag, lelkes szervezője a közelmúltban hunyt el. Rohmann Imre, aki hosszú éveken át közösen dolgozott vele a Bartók Szemináriumon, az ő emlékének szentelte zongoraestjét, melynek műsorát is Klenjánszky Tamásra emlékezve állította össze. Jegyár:

7 A gyönyörű, változatos és hallatlanul nehéz műsor emlékezetesen gazdag és kiérlelt előadásban szólalt meg. Ha annyit mondok el, hogy az En blanc et noir késeisége", radikálisan új és helyenként roppant kemény hangja egészen ritkán hallható plaszticitással szólalt meg; hogy a Mikrokosmosdarabok előadásának lényegretörő eszköztelensége a Bartókzene leglényegét: szerkezetét és gesztusait fedte fel előttünk; hogy a Ravelrapszódiában, a színeknek ebben a kavalkádjában varázslatról varázslatra vezették a hallgatót, s hogy A tenger előadásának tökéletes metrikai szabadsága, a hangzás teltsége szinte afizika törvényeit legyőzve vált egyenrangúvá a teljes zenekar nyújtotta hangzásélménnyel nos, akkor már csak a leglényegesebbel tartozom az olvasónak. Annak leszögezésével, hogy az előadás legfontosabb mozzanatát a két művész végletekig kifinomult és kiegyensúlyozott együttjátéka, a két technika, a két billentés és hangképzés, a két zenei inercia tökéletes egyensúlya jelentette, egy olyan jelenség, amely egymagában is csodálatos, és nem ismerem párját magyar zongoristapartnerek körében. Malina János, Muzsika Július 15. Szerda, / WEÖRES SÁNDOR SZÍNHÁZ Márkus Emília terem Sáry László: Remek hang a futkosásban A Maladype Színház és a Quaartsiluni Ensemble koprodukciója bemutató Közreműködött: Huszárik Kata, Szilágyi Ágota ének, próza; Duffek Ildikó, Kéringer László ének; Petrovics Anna, Rákóczy Anna fuvola; Rozmán Lajos klarinét; Borbély László zongora Zenei vezető: Rozmán Lajos Rendező: Balázs Zoltán Szöveg és zene tökéletes egymásra találása Sáry László: Remek hang a futkosásban című kisoperája. Sáry előtt aligha jutott volna eszébe bárkinek Weöres Sándor versét alapul venni, a Téma és variációkat operaszövegkönyvnek választani, hiszen cselekménye nincs, van viszont benne tragédia, humor és irónia. A félig komoly opera műfaji meghatározás azt jelenti, hogy az egyórás műben minden másképp zajlik, mint egy megszokott, konvencióink által elvárt operában. Miközben könnyesre neveti magát a közönség a szöveg csattanóin és a zenei poénokon, mindaz, ami Sáry művében létrejött, szívszorító és katartikus, és tökéletesen kifejezi a jelen kor hangulatát. Jegyár: Mint máskor már annyiszor, Sáry most sem kőbe vésett kottát adott az előadók kezébe, hanem zenei játékoknak egy sorozatát, pontosabban ezeknek a zenei játékoknak a szabályait, amelyek legtöbbször belekombinált rögtönzés, illetve véletlenszerű mozzanatokkal valamiféle folyamatot generálnak: polifon szerkezetet vagy valamiféle térben haladó, köröző zenei történést a lehetőségek kimeríthetetlenek. Illetve a szó szoros értelmében végtelenek, ha figyelembe vesszük, hogy mindeközben a színpadon állandó a mozgás, a tevékenység, jelzésszerű konfliktusok zajlanak, különféle stabil és változó konfigurációk alakulnak ki, szerepek, helyek és a legváltozatosabb kellékek cserélődnek folyamatosan. A zenei dimenzió tehát önmagában is többrétegű, egyidejűleg zajló vizuális dimenziókkal kombinálódik, mindenfajta korlát nélkül, s így egészen a Weöresvers szellemében. Malina János, Muzsika

8 Fotó: Garas Kálmán Fotó: Felvégi Andrea Fotó: Felvégi Andrea Július 16. Csütörtök, / KÉPTÁR Rivka Golani (brácsa) estje Schumann: Meseképek Sosztakovics: Szonáta, op. 147 Howard Blake: Prelűd szóló brácsára magyarországi bemutató Britten: Lachrymae Rebecca Clarke: Szonáta magyarországi bemutató Közreműködött: Michael Hampton zongora A világhírű brácsaművész, aki hírnevét elsősorban a több száz kortárs kompozíció bemutatásával szerezte, romantikus mesterművekből, huszadik századi klasszikusokból és kortárs szerzők bemutatójából állította össze programját. Gyönyörű melódiák a legmelegebb hangú hangszeren. Jegyár: Fotók: Garas Kálmán Július 17. Péntek, / BARTÓK BÉLA ZENEISKOLA NAGYTERME A zongora és fagott mesterkurzusok zárókoncertje Fotók: Garas Kálmán

9 Július 17. Péntek, / KÉPTÁR Kispárizs Az alkalmazott zeneszerzés kurzus zárókoncertje Selmeczi György és a kurzus-résztvevők új kompozíciói Közreműködött: Szűcs Péter klarinét, Harmónia Kvartett Fotók: Garas Kálmán Július 18. Szombat, / A SAVARIA SZIMFONIKUS ZENEKAR KAMARATERME A brácsa mesterkurzus zárókoncertje Bartók, valamint Tihanyi László, Bánkövi Gyula, Hollós Máté művei Fotók: Garas Kálmán Július 18. Szombat, / BARTÓK TEREM Záróhangverseny Janáček: Taras Bulba Bartók: Divertimento De Falla: A háromszögletű kalap Három tánc Ravel: Daphnis és Chloé II. szvit Közreműködött: Savaria Szimfonikus Zenekar Vezényeltek: a karmester kurzus növendékei A huszadik század négy jelentős arca és négy mestermű, melyek nem tartoznak a zenekari repertoár leggyakoribb darabjai közé, de amelyekkel a fiatal karmesterek szívesen bővítik repertoárjukat. Tíz napos intenzív munka után tizenegy karmester keze alatt szólaltak meg Janáček, De Falla, Ravel, és természetesen Bartók Béla művei. Jegyár:

10 Fotók: Garas Kálmán A szakmai beszámoló online is elérhető a Bartók Fesztivál honlapján:

Dávid János és Dávid Ferenc tisztelettel meghívja Önt, családját, barátait és üzletfeleit

Dávid János és Dávid Ferenc tisztelettel meghívja Önt, családját, barátait és üzletfeleit Dávid János és Dávid Ferenc tisztelettel meghívja Önt, családját, barátait és üzletfeleit a Dávid Gyula születésének századik évfordulója alkalmából rendezendő koncertekre, 2013. május 2. és május 9. között

Részletesebben

#zeneóra. Ifjúsági bérlet Veszprém megye

#zeneóra. Ifjúsági bérlet Veszprém megye #zeneóra Ifjúsági bérlet 2019-2020 Veszprém megye Elérhetővé tesszük az élményt! A Filharmónia Magyarország ifjúsági koncertsorozata 6 éves kortól egészen 18 éves korig szólítja meg az iskolásokat azzal

Részletesebben

Márványos Tamburazenekar

Márványos Tamburazenekar Márványos Tamburazenekar MŰSORAINK "Húzzad édes muzsikásom" - Magyar népi hangszerek, hangadó játékszerek bemutatója: Az interaktív előadás során a magyar népzene hangszereit mutatjuk be. Egy műsoron belül

Részletesebben

A Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia Hírlevele. 49. hét december 3. vasárnap 16 óra Művészetek Palotája

A Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia Hírlevele. 49. hét december 3. vasárnap 16 óra Művészetek Palotája A Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia Hírlevele 49. hét 2017. december 3. vasárnap 16 óra Művészetek Palotája Kultúrpart-advent Kárpát-medencei folklór és kortárs költészet sok-sok zenével minden

Részletesebben

Művészetek Háza októberi programjai 2009 szeptember 24., csütörtök 23:14

Művészetek Háza októberi programjai 2009 szeptember 24., csütörtök 23:14 KLAZZ koncert A hazai jazzélet sztárjai Babos Gyula, Borbély Mihály, Berki Tamás, Balázs Elemér, Barcza Horváth József, Dés László, Fekete-Kovács Kornél, Horváth Kornél, Kaltenecker Zsolt, Lantos Zoltán,

Részletesebben

2014/2015 tanév. Jelenleg a Dunaföldvári Alapfokú Művészeti Iskolában 8 pedagógus végzi a munkáját:

2014/2015 tanév. Jelenleg a Dunaföldvári Alapfokú Művészeti Iskolában 8 pedagógus végzi a munkáját: Dunaföldvári Bölcskei Madocsai Általános Iskola, Gimnázium és Szakiskola Dunaföldvári Alapfokú Művészeti Iskola 7020 Dunaföldvár, Templom u. 9. 75/541-247, Tel /Fax: 75/541-013 OM 201167 2014/2015 tanév

Részletesebben

PET?FI M?VÉSZETI LIGET Dunaújváros MJV webhelyen lett közzétéve (

PET?FI M?VÉSZETI LIGET Dunaújváros MJV webhelyen lett közzétéve ( Az idén nyáron is benépesül a Pet?fi liget városunkban. A Bartók Kamaraszínház M?vészeti Liget névvel b? egy hónapos összm?vészeti fesztivállal gondoskodik a város polgárainak igényes nyári szórakoztatásáról.

Részletesebben

K o n t r a s z t o k A. M. I. M u n k a t e r v e 2010-2011.

K o n t r a s z t o k A. M. I. M u n k a t e r v e 2010-2011. K o n t r a s z t o k A. M. I. M u n k a t e r v e 2010-2011. Megyei, regionális, és országos rendezvények és tanulmányi versenyek XIII. Országos Koncz János hegedűverseny Kovács Dénes emlékére A verseny

Részletesebben

#zeneóra. Ifjúsági bérlet Győr-Moson-Sopron megye

#zeneóra. Ifjúsági bérlet Győr-Moson-Sopron megye #zeneóra Ifjúsági bérlet 2019-2020 Győr-Moson-Sopron megye Elérhetővé tesszük az élményt! A Filharmónia Magyarország ifjúsági koncertsorozata 6 éves kortól egészen 18 éves korig szólítja meg az iskolásokat

Részletesebben

VENDÉGSÉGBEN A FUGA-BAN

VENDÉGSÉGBEN A FUGA-BAN DITTRICHNÉ VAJTAI ZSUZSÁNNA VENDÉGSÉGBEN A FUGA-BAN Puskás Levente szaxofon és Váradi Judit zongora hangversenye magyar zeneszerzők műveiből A két művész több mint egy évtizede játszik együtt. 2015-ben

Részletesebben

#zeneóra. Ifjúsági bérlet Baranya megye

#zeneóra. Ifjúsági bérlet Baranya megye #zeneóra Ifjúsági bérlet 2019-2020 Baranya megye Elérhetővé tesszük az élményt! A Filharmónia Magyarország ifjúsági koncertsorozata 6 éves kortól egészen 18 éves korig szólítja meg az iskolásokat azzal

Részletesebben

Mesterkurzusok. ének - hegedű furulya/fuvola csembaló - kamarazene historikus táncok

Mesterkurzusok. ének - hegedű furulya/fuvola csembaló - kamarazene historikus táncok 30. RÉGI ZENEI NAPOK ESZTERHÁZA/Fertőd 2014. június 21-28. Mesterkurzusok ének - hegedű furulya/fuvola csembaló - kamarazene historikus táncok A 30. Régi Zenei Napok rendezvénysorozatára a Filharmónia

Részletesebben

A Solti György Zenei Alapfokú Művészeti Iskola

A Solti György Zenei Alapfokú Művészeti Iskola A Solti György Zenei Alapfokú Művészeti Iskola 2014/2015. tanév éves intézményi munkaterve Dátum Nap Óra Esemény Helyszín augusztus 25. 11.00 Tanszakvezetői alakuló Solti értekezlet augusztus 26 29. Vonószenekar

Részletesebben

Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Weiner Leó Zeneiskola. Különös közzétételi listája

Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Weiner Leó Zeneiskola. Különös közzétételi listája Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Weiner Leó Zeneiskola Különös közzétételi listája Melléklet a 32/2008. (XI.24.) OKM rendelethez, 10. sz. melléklet a 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelethez 1. A pedagógusok

Részletesebben

ÜNNEPI EMLÉKEZÉS AZ ÉVFORDULÓN Egy éve hunyt el Varasdy Ernő ( ) Titi-bácsi, ütőhangszeres-művésztanár, karmester

ÜNNEPI EMLÉKEZÉS AZ ÉVFORDULÓN Egy éve hunyt el Varasdy Ernő ( ) Titi-bácsi, ütőhangszeres-művésztanár, karmester ÜNNEPI EMLÉKEZÉS AZ ÉVFORDULÓN Egy éve hunyt el Varasdy Ernő (1927-2015) Titi-bácsi, ütőhangszeres-művésztanár, karmester 2016.04.17. vasárnap 14 óra HELYSZÍN: Munkácsy Mihály Művelődési Ház (házasságkötő

Részletesebben

Szakmai beszámoló Pályázati azonosító: /00295 Adatlap azonosító: A2014/N8906

Szakmai beszámoló Pályázati azonosító: /00295 Adatlap azonosító: A2014/N8906 Szakmai beszámoló Pályázati azonosító: 202104/00295 Adatlap azonosító: A2014/N8906 1 A program előzményei A Happy Dixieland Baráti Kör Egyesületet többek között a magyar zenei kulturális örökség megőrzése

Részletesebben

BESZÁMOLÓ NTP-AMI-13-0100 - ZENEISKOLAI WEINER KAMARAZENEI FESZTIVÁL 2014.

BESZÁMOLÓ NTP-AMI-13-0100 - ZENEISKOLAI WEINER KAMARAZENEI FESZTIVÁL 2014. BESZÁMOLÓ NTP-AMI-13-0100 - ZENEISKOLAI WEINER KAMARAZENEI FESZTIVÁL 2014. Iskolánkban növendékeink és tanáraik számára már ismeretes, hogy minden tanévben megrendezzük a tanulmányi versenyt, egyik évben

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál 2017.

SZAKMAI BESZÁMOLÓ Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál 2017. Pályázati azonosító: 206107/12877 SZAKMAI BESZÁMOLÓ Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál 2017. Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál kurzusok (mesterkurzusok), koncertek, műhelytanácskozások,

Részletesebben

SZÉKESFEHÉRVÁR KULTURÁLIS INTÉZMÉNYEI, FEJLESZTÉSI IRÁNYAI, KULTURÁLIS ARCULATA ÉS PROGRAMJAI

SZÉKESFEHÉRVÁR KULTURÁLIS INTÉZMÉNYEI, FEJLESZTÉSI IRÁNYAI, KULTURÁLIS ARCULATA ÉS PROGRAMJAI SZÉKESFEHÉRVÁR KULTURÁLIS INTÉZMÉNYEI, FEJLESZTÉSI IRÁNYAI, KULTURÁLIS ARCULATA ÉS PROGRAMJAI 17 Székesfehérvár kulturális intézményrendszere és hálózata sokszínû, tarka, gazdag és változatos képet mutat.

Részletesebben

A Fonó novemberi programjai 2009-11-01-2009-11-30 minden nap Fonó Budai Zeneház

A Fonó novemberi programjai 2009-11-01-2009-11-30 minden nap Fonó Budai Zeneház A Fonó novemberi programjai 2009-11-01-2009-11-30 minden nap Fonó Budai Zeneház Cím: Sztregova u. 3. Tel.: 206-5300 Fonó Budai Zeneház novemberi programja November 2. Hétfı November 3. Kedd November 4.

Részletesebben

A DUNAKESZI FARKAS FERENC ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA PROGRAMJAI 2018/2019. TANÉV IDŐPONT

A DUNAKESZI FARKAS FERENC ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA PROGRAMJAI 2018/2019. TANÉV IDŐPONT A DUNAKESZI FARKAS FERENC ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA PROGRAMJAI 2018/2019. TANÉV IDŐPONT HELYSZÍN PROGRAM ÉRINTETTEK KÖRE FELELŐS AUGUSZTUS 27. hétfő 14.00 Tanszakvezetői értekezlet k 28. kedd 14.00 Alakuló

Részletesebben

Kodály Filharmónia Debrecen Évadterv 2014/2015

Kodály Filharmónia Debrecen Évadterv 2014/2015 Kodály Filharmónia Debrecen Évadterv 2014/2015 2014. augusztus 3. Debrecen, Szabadtéri Színpad Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny zárókoncert 2014. augusztus 20. Nyírbátor, Református templom Vajda: Karácsonyi

Részletesebben

Herpay Ágnes. Liszt F. Zenemûvészeti Fõiskola Gyõri tagozata - szolfézs szak, zeneiskolai fagott tanár szak (208/81)

Herpay Ágnes. Liszt F. Zenemûvészeti Fõiskola Gyõri tagozata - szolfézs szak, zeneiskolai fagott tanár szak (208/81) Herpay Ágnes Dr. Herpay ÁgnesSzületett: 1959 Végzettség: Liszt Ferenc Zenemûvészeti Fõiskola, Budapest, egyetemi tagozat - fagott kamaramûvészés szakközépiskolai fagott tanár szak -1984 (25/1984) Liszt

Részletesebben

Különös közzétételi lista (alapfokú művészetoktatási intézmények részére)

Különös közzétételi lista (alapfokú művészetoktatási intézmények részére) Különös közzétételi lista (alapfokú művészetoktatási intézmények részére) Jogszabályi háttér: 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet 10. sz. melléklete Az intézmény neve: Frédéric Chopin Zeneiskola Címe: 2100

Részletesebben

Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál Szombathely, 2014. július 10-19. Bartók Új zene Bartók Fesztivál 30 Eötvös Péter 70 MESTERKURZUSOK

Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál Szombathely, 2014. július 10-19. Bartók Új zene Bartók Fesztivál 30 Eötvös Péter 70 MESTERKURZUSOK Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál Szombathely, 2014. július 10-19. Bartók Új zene Bartók Fesztivál 30 Eötvös Péter 70 MESTERKURZUSOK A Bartók Szeminárium kurzusai továbbképzésként AKKREDITÁLT

Részletesebben

SZENT GELLÉRT FESZTIVÁL SZEGED 2014. szeptember 22 27.

SZENT GELLÉRT FESZTIVÁL SZEGED 2014. szeptember 22 27. SZENT GELLÉRT FESZTIVÁL SZEGED 2014. szeptember 22 27. NEMZETKÖZI KOMOLYZENEI FESZTIVÁL www.szentgellertfesztival.hu 2014. SZEPTEMBER 22. (HÉTFŐ) I. SZIMFONIKUS KONCERT Jótékonysági hangverseny a Korábban

Részletesebben

[11/1994. (VI.8.)MKM rendelet,10. sz. melléklet]

[11/1994. (VI.8.)MKM rendelet,10. sz. melléklet] Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények [11/1994. (VI.8.)MKM rendelet,10. sz. melléklet] 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv

Részletesebben

Nemzetközi Nyári Akadémiája

Nemzetközi Nyári Akadémiája Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája Debrecen, 2014. július 18-27. Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája Fővédnök: Prof. Dr. Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora A Debreceni Egyetem

Részletesebben

NOVA VILLA 2010 Nonprofit Kft. 4100 Berettyóújfalu, Bajcsy Zs. u. 27. Tel./Fax.: 54/500-022, Tel.:54/500-023 E-mail:novavilla2010@gmail.

NOVA VILLA 2010 Nonprofit Kft. 4100 Berettyóújfalu, Bajcsy Zs. u. 27. Tel./Fax.: 54/500-022, Tel.:54/500-023 E-mail:novavilla2010@gmail. NOVA VILLA 2010 Nonprofit Kft. 4100 Berettyóújfalu, Bajcsy Zs. u. 27. Tel./Fax.: 54/500-022, Tel.:54/500-023 E-mail:novavilla2010@gmail.com Szakmai beszámoló Hang-Játék-Zene Ismeretterjesztő élménykoncertek

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA Ajkai Bródy Imre Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola. Zeneművészeti ág:

KÖZZÉTÉTELI LISTA Ajkai Bródy Imre Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola. Zeneművészeti ág: KÖZZÉTÉTELI LISTA Ajkai Bródy Imre Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Zeneművészeti ág: Az első minősítés évéhez viszonyítva hány előképző, alapfokú és továbbképző évfolyamot működtet 2018-2019 tanév

Részletesebben

Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények. [11/1994. (VI.8. )MKM rendelet,10. sz. melléklet]

Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények. [11/1994. (VI.8. )MKM rendelet,10. sz. melléklet] Különös közzétételi lista - Alapfokú művészetoktatási intézmények [11/1994. (VI.8. )MKM rendelet,10. sz. melléklet] 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA Ajkai Bródy Imre Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola. Zeneművészeti ág:

KÖZZÉTÉTELI LISTA Ajkai Bródy Imre Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola. Zeneművészeti ág: KÖZZÉTÉTELI LISTA Ajkai Bródy Imre Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Zeneművészeti ág: 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Sorszám

Részletesebben

2015. április 8. A fény J. Haydn műveiben - Kóczán Péter brácsaművész és Albert Sassmann zongoraművész hangversenye a Muzsikaházban

2015. április 8. A fény J. Haydn műveiben - Kóczán Péter brácsaművész és Albert Sassmann zongoraművész hangversenye a Muzsikaházban Pályázatunk kedvező elbírálásának köszönhetően, iskolánk A fény megérkezik tehetséggondozás a művészetoktatás sajátos eszközeivel (zene-irodalom-képzőművészet) programsorozattal csatlakozott a 2015 a Fény

Részletesebben

Szakmai beszámoló a 32. Régi Zenei Napokról

Szakmai beszámoló a 32. Régi Zenei Napokról Szakmai beszámoló a 32. Régi Zenei Napokról Magyarország legrégebben alapított historikus zenei fesztiválja 32. alkalommal került megrendezésre Fertőd-Eszterházán, 2016. június 25. és július 2. között,

Részletesebben

Különös közzétételi lista- Alapfokú művészetoktatási Intézmények / 11/1994. 8 VI.8.) MKM rendelet, 10. sz. melléklet/

Különös közzétételi lista- Alapfokú művészetoktatási Intézmények / 11/1994. 8 VI.8.) MKM rendelet, 10. sz. melléklet/ Különös közzétételi lista- Alapfokú művészetoktatási Intézmények / 11/1994. 8 VI.8.) MKM rendelet, 10. sz. melléklet/ 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv

Részletesebben

Különös közzétételi listája

Különös közzétételi listája Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Weiner Leó Zeneiskola Különös közzétételi listája Melléklet a 32/2008. (XI.24.) OKM rendelethez, 10. sz. melléklet a 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelethez 1. A pedagógusok

Részletesebben

ÉRETTSÉGI TÉMAKÖRÖK ÉNEK-ZENE TANTÁRGYBÓL

ÉRETTSÉGI TÉMAKÖRÖK ÉNEK-ZENE TANTÁRGYBÓL ÉRETTSÉGI TÉMAKÖRÖK ÉNEK-ZENE TANTÁRGYBÓL 2014 REPRODUKÁLÁS I. ÉNEKLÉS A helyes hangzóformálás - A pontos szövegejtés és ritmus - Az intonációs biztonság - A stílusnak megfelelő, kifejező előadás Huszonnégy

Részletesebben

ArtStart4U Mesterkurzus. Borospataka, Erdély augusztus

ArtStart4U Mesterkurzus. Borospataka, Erdély augusztus ArtStart4U Mesterkurzus Borospataka, Erdély 2017. augusztus 13-18. Az augusztusi mesterkurzus lehetőségét mind a zenei szakemberek, mind a résztvevők nagy örömmel üdvözölték, mivel 2016 decemberében már

Részletesebben

Szakmai beszámoló Pályázati azonosító: /00364 Adatlap azonosító: A2016/N0637

Szakmai beszámoló Pályázati azonosító: /00364 Adatlap azonosító: A2016/N0637 Szakmai beszámoló Pályázati azonosító: 202104/00364 Adatlap azonosító: A2016/N0637 1 A program előzményei A Happy Dixieland Baráti Kör Egyesületet többek között a magyar zenei kulturális örökség megőrzése

Részletesebben

Különös közzétételi lista (alapfokú művészetoktatási intézmények részére)

Különös közzétételi lista (alapfokú művészetoktatási intézmények részére) Különös közzétételi lista (alapfokú művészetoktatási intézmények részére) Jogszabályi háttér: 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet A nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról Az intézmény neve:

Részletesebben

Bükki Művészeti Napok Barokk Fesztivál 2016

Bükki Művészeti Napok Barokk Fesztivál 2016 Bükki Művészeti Napok Barokk Fesztivál 2016 Ebben az évben harmadszor rendeztük meg ezt a fesztivált 2016. június 30. július 3. között, aminek programja kiválóan illeszkedik Egerhez, a szép barokk városhoz

Részletesebben

2016/2017. tanév I. félévi vizsgarend

2016/2017. tanév I. félévi vizsgarend 2016/2017. tanév I. félévi vizsgarend A vizsga napja Időpontja Tanszék Évfolyam Tantárgy Terem Vizsgáztat Megjegyzés 2016 december 6 kedd 18.00-21.00 Ének MA Opera Ária (zongorás) december 13 kedd 8.00-14.00

Részletesebben

Decemberi programok Sárospatakon és Környékén

Decemberi programok Sárospatakon és Környékén Turisztikai Hírlevél Tourinform Sárospatak Decemberi programok Sárospatakon és Környékén A Művelődés Háza és Könyvtára programjai: December 01. 17.00 óra Cserepes nap Értékes fazekas hagyománnyal bír Sárospatak.

Részletesebben

A WEINER LEÓ ZENEISKOLA

A WEINER LEÓ ZENEISKOLA A WEINER LEÓ ZENEISKOLA ÉS ZENEMŰVÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA Zeneiskolai felvételi tájékoztatója A 2010/2011-es tanévre Tagiskolák és tanított tárgyak: Központi épületünkben Neszmélyi út 30. harmonika, hárfa,

Részletesebben

A III. Muzsika Hídja Balaton Nemzetközi Fesztivál 2014 Budapest.

A III. Muzsika Hídja Balaton Nemzetközi Fesztivál 2014 Budapest. A III. Muzsika Hídja Balaton Nemzetközi Fesztivál 2014 Budapest. Bevezetés III. Muzsika Hídja Balaton Nemzetközi Fesztivált a III. Muzsika Hídja Balaton Nemzetközi Fesztivál Szervezőbizottság rendezi meg

Részletesebben

Várjuk, hívjuk, jelentkezzen!

Várjuk, hívjuk, jelentkezzen! Kedves Igazgató Kolléga, kedves Tanár Kollégák! Köszönjük, hogy az elôzô években tanfolyamainkat választották. Köszönjük, hogy munkánkat ebben az évben is segítik. Figyelmükbe ajánljuk új kiadványunkat,

Részletesebben

Kosza Ágnes és Lászlóffy Réka

Kosza Ágnes és Lászlóffy Réka Kosza Ágnes és Lászlóffy Réka Communitas Alkotói Ösztöndíj 2010-2011 Leckehangverseny-körút Időutazás a zene világában 2011 Bartók-év Ismerjük meg értékeinket Beszámoló A 2010-es év a nyertes pályázatunk

Részletesebben

A Harlekin mesés bábjai beköltöztek a Bóbitába. Írta: Major Zoltán január 17. csütörtök, 20:04

A Harlekin mesés bábjai beköltöztek a Bóbitába. Írta: Major Zoltán január 17. csütörtök, 20:04 Új kiállításban gyönyörködhetnek a Bóbita Bábmúzeum látogatói: az egri Harlekin Bábszínház néhány előadásának míves és nagyméretű bábjai és díszletei köszöntik az ide betérőt. A Harlekin Bábszínház - ahol

Részletesebben

zene szenvedéllyel BÉRLETEK 2O16/17

zene szenvedéllyel BÉRLETEK 2O16/17 zene szenvedéllyel BÉRLETEK 2O16/17 A ZENÉNEK KI KELL FEJEZNIE MINDAZT, AMELYRE NINCS SZÓ, DE AMI MÉGIS KIKÍVÁNKOZIK A LÉLEKBŐL, AMIT MÉGIS EL KELL MONDANUNK, ÉS AMI ELŐTT AZTÁN MINT HANGZÓ, EMOCIONÁLIS

Részletesebben

A Versszínház rövid története, fontosabb eseményeink:

A Versszínház rövid története, fontosabb eseményeink: A Versszínház rövid története, fontosabb eseményeink: A Versszínház magyar költők költészetének és életének színházi, zenei és képzőművészeti formában való bemutatásával foglalkozik. Turek Miklós színművész

Részletesebben

2014/2015. Dohnányi Ernő Zeneiskola Különös Nyilvános Közzététel

2014/2015. Dohnányi Ernő Zeneiskola Különös Nyilvános Közzététel 2014/2015 Dohnányi Ernő Zeneiskola Különös Nyilvános Közzététel DEZ 2014/2015 KÜLÖNÖS NYILVÁNOS KÖZZÉTÉTEL 2014/2015 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv

Részletesebben

WEINER NYILT NAPOK- WEINER SZÓLAMAI: 2014. NOVEMBER 10-11. Helyszín: Neszmélyi út 30. (a részletes program már letölthető a honlapunkról)

WEINER NYILT NAPOK- WEINER SZÓLAMAI: 2014. NOVEMBER 10-11. Helyszín: Neszmélyi út 30. (a részletes program már letölthető a honlapunkról) Szakközépiskolai felvételi tájékoztató a 2015/2016-ös tanévre A WEINER LEÓ ZENEI ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ÉS ZENEMŰVÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA AZ ORSZÁG EGYETLEN PRÍMA PRIMISSIMA DÍJAS ISKOLÁJA! 2011. december

Részletesebben

Osztályozóvizsga anyaga Ének-zene tantárgyból. 9. évfolyam

Osztályozóvizsga anyaga Ének-zene tantárgyból. 9. évfolyam Osztályozóvizsga anyaga Ének-zene tantárgyból 9. évfolyam 4-5 mű éneklése tiszta intonációval a következő kategóriák mindegyikéből: gregorián, reneszánsz, barokk, bécsi klasszikus Magyar népzene és történeti

Részletesebben

#zeneóra. Ifjúsági bérlet Zala megye

#zeneóra. Ifjúsági bérlet Zala megye #zeneóra Ifjúsági bérlet 2019-2020 Zala megye Elérhetővé tesszük az élményt! A Filharmónia Magyarország ifjúsági koncertsorozata 6 éves kortól egészen 18 éves korig szólítja meg az iskolásokat azzal a

Részletesebben

2013/2014. Dohnányi Ernő Zeneiskola Különös Nyilvános Közzététel

2013/2014. Dohnányi Ernő Zeneiskola Különös Nyilvános Közzététel 2013/2014 Dohnányi Ernő Zeneiskola Különös Nyilvános Közzététel DEZ 2013/2014 KÜLÖNÖS NYILVÁNOS KÖZZÉTÉTEL 2013/2014 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv

Részletesebben

ÉRETTSÉGI TÉMAKÖRÖK KÖZÉPSZINTEN ÉNEK-ZENE TANTÁRGYBÓL

ÉRETTSÉGI TÉMAKÖRÖK KÖZÉPSZINTEN ÉNEK-ZENE TANTÁRGYBÓL ÉRETTSÉGI TÉMAKÖRÖK KÖZÉPSZINTEN ÉNEK-ZENE TANTÁRGYBÓL REPRODUKÁLÁS I. ÉNEKLÉS A helyes hangzóformálás - A pontos szövegejtés és ritmus - Az intonációs biztonság - A stílusnak megfelelő, kifejező előadás

Részletesebben

MVM KONCERTEK "

MVM KONCERTEK MVM KONCERTEK - 2018" 2018. december 4. (kedd), 18 óra Bartók Emlékház (1025 Budapest, Csalán u. 29.) MVM Koncertek Junior Prima Díjasok hangversenysorozata 3. Szabó Marcellzongoraestje Rachmanyinov: Válogatás

Részletesebben

Művészetek Völgye 2015 LEMangURIA udvar Foglalkozásainkat a művészeti fesztivál ideje alatt INGYENESEK!

Művészetek Völgye 2015 LEMangURIA udvar Foglalkozásainkat a művészeti fesztivál ideje alatt INGYENESEK! LEMangURIA udvar Foglalkozásainkat a művészeti fesztivál ideje alatt INGYENESEK! LEMangURIA Tanoda Udvarán a tánc és társművészetek, zene, színjátszás, meditációk, testtudatos és egészségmegőrző módszerek

Részletesebben

Miskolci Musical- és Dalszínház bemutatja: A lányok a lányok című műsorát május 04. péntek óra helyszín: Dallmayr Kávézó Jegyár: 400 Ft

Miskolci Musical- és Dalszínház bemutatja: A lányok a lányok című műsorát május 04. péntek óra helyszín: Dallmayr Kávézó Jegyár: 400 Ft Miskolci Musical- és Dalszínház bemutatja: A lányok a lányok című műsorát 2012. május 04. péntek 19.00 óra helyszín: Dallmayr Kávézó Jegyár: 400 Ft SZEZONBÉRLET Pjotr Iljics Csajkovszkij: Olasz capriccio

Részletesebben

Statisztikai összesítés. az alapfokú művészetoktatási intézmények 2007. évi minősítő eljárásának statisztikai feldolgozása alapján

Statisztikai összesítés. az alapfokú művészetoktatási intézmények 2007. évi minősítő eljárásának statisztikai feldolgozása alapján Statisztikai összesítés az alapfokú művészetoktatási intézmények 2007. évi minősítő eljárásának statisztikai feldolgozása alapján 2008 Statisztikai összesítés az alapfokú művészetoktatási intézmények

Részletesebben

Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népi pengetős szakirány. Szlama László. Szakmai önéletrajz 2012-09-11

Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népi pengetős szakirány. Szlama László. Szakmai önéletrajz 2012-09-11 Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népi pengetős szakirány Szlama László Szakmai önéletrajz 2012-09-11 Név: Szlama László Születés: Budapest 1990.07.04 Cím: 2370 Dabas, Dinnyés Lajos Utca. 9. Telefon:

Részletesebben

Harmónia Zenei Alapfokú Művészeti Iskola MUNKATERV 2016/17.

Harmónia Zenei Alapfokú Művészeti Iskola MUNKATERV 2016/17. Harmónia Zenei Alapfokú Művészeti Iskola MUNKATERV 2016/17. 2016/2017. tanév Munkaterv Tartalomjegyzék 1) Tárgyi feltételek biztosítása a 2016-2017-os tanévre... 3 2) Tanulói létszámadatok, tanulócsoportok,

Részletesebben

VIII. ORSZÁGOS RÁCZ ALADÁR CIMBALOMVERSENY ÉS V. ORSZÁGOS CSEMBALÓVERSENY

VIII. ORSZÁGOS RÁCZ ALADÁR CIMBALOMVERSENY ÉS V. ORSZÁGOS CSEMBALÓVERSENY VIII. ORSZÁGOS RÁCZ ALADÁR CIMBALOMVERSENY ÉS V. ORSZÁGOS CSEMBALÓVERSENY A verseny időpontja: 2015. március 12. Rendező: Budapest XVI. Kerületi Rácz Aladár Zene-, Tánc-, Képző- és Iparművészeti Alapfokú

Részletesebben

Minden kedves barátomnak, munkatársamnak, kedves közönségünknek nagyon boldog, sikerekben és maradandó zenei élményekben is gazdag új évet kívánok.

Minden kedves barátomnak, munkatársamnak, kedves közönségünknek nagyon boldog, sikerekben és maradandó zenei élményekben is gazdag új évet kívánok. MVM KONCERTEK Minden kedves barátomnak, munkatársamnak, kedves közönségünknek nagyon boldog, sikerekben és maradandó zenei élményekben is gazdag új évet kívánok. Szívélyes üdvözlettel: Jakobi László Következő

Részletesebben

BESZÁMOLÓ az MZMSZ Bartók 135 című projektjében való közreműködésről. A Járdányi Pál Zeneiskola Bartók-rendezvényei

BESZÁMOLÓ az MZMSZ Bartók 135 című projektjében való közreműködésről. A Járdányi Pál Zeneiskola Bartók-rendezvényei BESZÁMOLÓ az MZMSZ Bartók 135 című projektjében való közreműködésről A Járdányi Pál Zeneiskola Bartók-rendezvényei A Járdányi Pál Zeneiskola az MZMSZ Bartók 135 című projektjéhez kilenc programmal csatlakozott,

Részletesebben

INGYENES KÜLÖNSZÁM. parton! Érdi Tamás

INGYENES KÜLÖNSZÁM. parton! Érdi Tamás 2017. 10. www.papageno.hu INGYENES KÜLÖNSZÁM parton! Érdi Tamás Ha valaki sétált már nyárestéken a Balaton partján, vagy üldö Impresszum A TEHETSÉG BENNED VAN! MOL TEHETSÉGTÁMOGATÓ TÓ PROGRAM Az Új Európa

Részletesebben

[11/1994. (VI.8.)MKM rendelet,10. sz. melléklet]

[11/1994. (VI.8.)MKM rendelet,10. sz. melléklet] [11/1994. (VI.8.)MKM rendelet,10. sz. melléklet] 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához, művészeti áganként Zeneművészeti ág: Tantárgy

Részletesebben

Nagy Előd festő- és éremművész, Nagy Botond fotós. 2012. november 19-én, hétfőn 18 órára. kiállításának megnyitójára

Nagy Előd festő- és éremművész, Nagy Botond fotós. 2012. november 19-én, hétfőn 18 órára. kiállításának megnyitójára A Kozák téri Közösségi Ház és a kiállító tisztelettel meghívja Önt és kedves családját, barátait Nagy Előd festő- és éremművész, valamint fia Nagy Botond fotós kiállításának megnyitójára 2012. november

Részletesebben

Szakmai beszámoló MÓRIKUM Kultúr-Fröccs-Fesztivál augusztus 18-tól 20-ig

Szakmai beszámoló MÓRIKUM Kultúr-Fröccs-Fesztivál augusztus 18-tól 20-ig Szakmai beszámoló MÓRIKUM Kultúr-Fröccs-Fesztivál 2016. augusztus 18-tól 20-ig Évtizedek óta hagyományosan az augusztus 20-ai hétvégén 2-3 napos rendezvénysorozatot szervez intézményünk, a Lamberg-kastély

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA Ajkai Bródy Imre Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola. Zeneművészeti ág:

KÖZZÉTÉTELI LISTA Ajkai Bródy Imre Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola. Zeneművészeti ág: KÖZZÉTÉTELI LISTA Ajkai Bródy Imre Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Zeneművészeti ág: 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához Sorszám

Részletesebben

2014. évi 4. szám. MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA június 21.

2014. évi 4. szám. MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA június 21. 2014. évi 4. szám MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA 2014. június 21. Múzeumok éjszakája a Bartók Zeneházban 2014. június 21-én este tartották a Rákosmentén is a Múzeumok éjszakája rendezvénysorozatot. Rájöttünk, hogy

Részletesebben

KARNEVÁLI CIVIL KORZÓ

KARNEVÁLI CIVIL KORZÓ KARNEVÁLI CIVIL KORZÓ FELHÍVÁS A SAVARIA TÖRTÉNELMI KARNEVÁLON VALÓ RÉSZVÉTELRE CIVIL SZERVEZETEK számára és MŰVÉSZETI PRODUKCIÓKAT bemutató csoportok, zenekarok, együttesek, egyéni előadók számára SAVARIA

Részletesebben

2018/2019. Dohnányi Ernő Zeneiskola Különös Nyilvános Közzététel

2018/2019. Dohnányi Ernő Zeneiskola Különös Nyilvános Közzététel 2018/2019 Dohnányi Ernő Zeneiskola Különös Nyilvános Közzététel DEZ 2018/2019 KÜLÖNÖS NYILVÁNOS KÖZZÉTÉTEL 2018/2019 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv

Részletesebben

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2013. augusztus 29-i ülésére

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2013. augusztus 29-i ülésére Tárgy: Beszámoló a XXXVII. Békés-tarhosi Zenei Napok (BÉTAZEN) rendezvényeiről Előkészítette: Koszecz Sándor igazgató Kecskeméti Gábor Kulturális, Sport és Turisztikai Központ Véleményező Oktatási, Kulturális

Részletesebben

II. félév MAGÁNÉNEK EGYHÁZZENE. 3. tanfolyam. 15. tanfolyam METRONOM

II. félév MAGÁNÉNEK EGYHÁZZENE. 3. tanfolyam. 15. tanfolyam METRONOM II. félév MAGÁNÉNEK 3. tanfolyam Magánének módszertani továbbképzés Elôadó: Hamari Júlia énekmûvész A tanfolyam témája: Kurzus. Bemutató tanítás. Beszámolás dolgozat formájában. A továbbképzésen résztvevô

Részletesebben

A WEINER LEÓ ZENEISKOLA ÉS ZENEMŰVÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLÁBAN MŰKÖDŐ

A WEINER LEÓ ZENEISKOLA ÉS ZENEMŰVÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLÁBAN MŰKÖDŐ A WEINER LEÓ ZENEISKOLA ÉS ZENEMŰVÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLÁBAN MŰKÖDŐ FÚVÓS EGYÜTTESEK BEMUTATÁSA A zenekari munka célja: a szabadidő hasznos eltöltése, a fúvószene megismerése, megszerettetése, a hangversenyt

Részletesebben

A választott képzés elvégzésével akkreditált Tanúsítvány kerül kiállításra.

A választott képzés elvégzésével akkreditált Tanúsítvány kerül kiállításra. 2018-19tanév I.félév akkreditált pedagógus továbbképzései 5.sz. Stílusismeret és technikaképzés alap- és középfokú zenetanárok módszertani továbbképzése Hegedű - Ácsné Szily Éva mesterkurzusa A Suzuki

Részletesebben

NEMZETKÖZI BARTÓK FESZTIVÁL HANGVERSENYEK. Szombathely, Program 2001. július 8-20. július 8., vasárnap, 20.30 Bartók Terem

NEMZETKÖZI BARTÓK FESZTIVÁL HANGVERSENYEK. Szombathely, Program 2001. július 8-20. július 8., vasárnap, 20.30 Bartók Terem NEMZETKÖZI BARTÓK FESZTIVÁL Szombathely, Program 2001. július 8-20. HANGVERSENYEK július 8., vasárnap, 20.30 Bartók Terem Nyitóhangverseny Nemzeti Filharmonikus zenekar Vezényel: Kocsis Zoltán Kelemen

Részletesebben

Az V. Muzsika Hídja Nemzetközi Fesztivál 2015

Az V. Muzsika Hídja Nemzetközi Fesztivál 2015 Az V. Muzsika Hídja Nemzetközi Fesztivál 2015 Bevezetés A Muzsika Hídja Fesztivál Szervezőbizottsága 2015-ben is megrendezi a Muzsika Hídja Nemzetközi Fesztivált Budapesten 2015. július 25-26-án, első

Részletesebben

Kaposvári Advent Karácsonyi Ünnepi Hetek november 28 december 21

Kaposvári Advent Karácsonyi Ünnepi Hetek november 28 december 21 Kaposvári Advent Karácsonyi Ünnepi Hetek 2010. november 28 december 21 November 28. (vasárnap) 17.00 óra S a szívedbe Uram, adjál szeretetet Ünnepélyes programnyitó Közreműködik: Kodály Zoltán Központi

Részletesebben

2013/2014. tanév. Felvételi lehetőség a Zeneiskolába. Kedves Szülők!

2013/2014. tanév. Felvételi lehetőség a Zeneiskolába. Kedves Szülők! Alapfokú művészeti iskolai közzétételi lista Felvételi lehetőségről szóló tájékoztató 2013/2014. tanév Felvételi lehetőség a Zeneiskolába Kedves Szülők!,,Ha a gyermekkel sikerül megszerettetni a zenét,

Részletesebben

VIII. DUDIK Fesztivál

VIII. DUDIK Fesztivál VIII. DUDIK Fesztivál Szakmai beszámoló 2016.09.12. Dunaújvárosi Egyetem Dunaújvárosi Főiskola DUDIK fesztivál 2016. június 9-10-11-12. Dunaújváros, Alsó-Duna part Szakmai beszámoló Tartalom 1. DUDIK a

Részletesebben

IV. Budapesti Vándor Révész Fesztivál és II. Nemzetközi Kórusverseny május Budapest

IV. Budapesti Vándor Révész Fesztivál és II. Nemzetközi Kórusverseny május Budapest IV. Budapesti Vándor Révész Fesztivál és II. Nemzetközi Kórusverseny 2016. május 19-22. Budapest A Budapesti Vándor Kórus és a kórus tevékenységét segítő Budapesti Vándor Kórus Barátai Egyesület, valamint

Részletesebben

TANULMÁNYI TÁJÉKOZTATÓ

TANULMÁNYI TÁJÉKOZTATÓ TANULMÁNYI A 2015/2016. JUBILEUMI TANÉVRE ALAPKÉPZÉSBEN, MESTERKÉPZÉSBEN, OSZTATLAN KÉPZÉSBEN RÉSZT VEVŐ HALLGATÓK SZÁMÁRA TARTALOMJEGYZÉK KÖSZÖNTŐ...2 1. ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK AZ EGYETEMRŐL...3 1.1. Az

Részletesebben

Zenepedagógiai munkásságának állomásai: és között a Győri Zeneművészeti Szakiskola és Főiskola tanára, 1972-től 2006-ig volt a

Zenepedagógiai munkásságának állomásai: és között a Győri Zeneművészeti Szakiskola és Főiskola tanára, 1972-től 2006-ig volt a A JANOTA-MŰHELY 80 ÉVES RÖVID KRÓNIKÁJA ( Torda, 1936. január 27.) Iskolai tanulmányait Győrben végezte, kitűnő rendű érettségi és az ottani zenekonzervatóriumi tanulmányai (zongora és fagott főtanszak)

Részletesebben

MUNIA ZOLTÁN ORSZÁGOS OBOÁSTÁBOR ÉS FESZTIVÁLPROGRAM Nyíregyházán 2014. aug. 4-10.

MUNIA ZOLTÁN ORSZÁGOS OBOÁSTÁBOR ÉS FESZTIVÁLPROGRAM Nyíregyházán 2014. aug. 4-10. MUNIA ZOLTÁN ORSZÁGOS OBOÁSTÁBOR ÉS FESZTIVÁLPROGRAM Nyíregyházán 2014. aug. 4-10. Immár 7. alkalommal került megrendezésre Balatonudvari, Zirc, Salgótarján, Veszprém változó helyszínei után ez alkalommal

Részletesebben

MELLÉKLET. 2008/2009-es évad. Legközelebbi hangversenyei. eink. nk: érletein. Új bérlete. ink, és a hozzájuk tartozó hangverseny-id.

MELLÉKLET. 2008/2009-es évad. Legközelebbi hangversenyei. eink. nk: érletein. Új bérlete. ink, és a hozzájuk tartozó hangverseny-id. MELLÉKLET 2008/2009-es évad Legközelebbi hangversenyei eink nk: Vendégszereplés Bécsben Wien, Musikvereinssaal 2008. október 26.,, 19:00 Franz Schmidt: Das Buch mit sieben Siegeln Vezényel: Günter Knotzinger

Részletesebben

A Solti György Zeneiskola 2012/2013. tanév éves intézményi munkaterve

A Solti György Zeneiskola 2012/2013. tanév éves intézményi munkaterve A 2012/2013. tanév éves intézményi munkaterve Dátum Nap Óra Esemény Helyszín szeptember 5. szerda 10.00 Országos Konferencia Balassi Intézet szeptember 5-7 sze-p Órabeosztás és tanítás a tagozaton szeptember

Részletesebben

Október 7. 14.00 óra: Idősek Világnapja - megyei rendezvény az életet az éveknek" Zm. Szövetség klubjai részére

Október 7. 14.00 óra: Idősek Világnapja - megyei rendezvény az életet az éveknek Zm. Szövetség klubjai részére PROGRAMJAINK: Keresztury Dezső Általános Művelődési Központ 8900 Zalaegerszeg, Landorhegyi út 21. Tel: 92/314-120, Fax: 92/815-522 E-mail: info@kereszturyamk.hu Október 7. 14.00 óra: Idősek Világnapja

Részletesebben

Öt Templom A D V E N T 2015. 11. 27 12. 28. G y ô r - Ú j v á r o s

Öt Templom A D V E N T 2015. 11. 27 12. 28. G y ô r - Ú j v á r o s Öt Templom A D V E N T 2015. 11. 27 12. 28. G y ô r - Ú j v á r o s A zsidó - keresztény kultúra európai civilizációnk lényege, nélküle még az európai ateizmus sem létezne. E három őselem vívódása és elfogadása

Részletesebben

Cimbalommal a világban. Dr. Herencsár Viktória, egyetemi docens beszámolója ázsiai turnéiról.

Cimbalommal a világban. Dr. Herencsár Viktória, egyetemi docens beszámolója ázsiai turnéiról. Cimbalommal a világban. Dr. Herencsár Viktória, egyetemi docens beszámolója ázsiai turnéiról. Az idei évben a diplomáciai kapcsolatok évfordulói révén Japánban és Koreában adtam koncerteket és tartottam

Részletesebben

A Hatvani Kocsis Albert Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola 2013/2014 tanévre vonatkozó Munkaterve

A Hatvani Kocsis Albert Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola 2013/2014 tanévre vonatkozó Munkaterve 1 A Hatvani Kocsis Albert Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola 2013/2014 tanévre vonatkozó Munkaterve 1. A 2013/2014 tanév legfontosabb időpontjai 1.1. A szorgalmi idő legfontosabb eseményei Tanévnyitó

Részletesebben

VOKE Vasutas Művelődési Háza és Könyvtára Békéscsaba, Andrássy út Tel.: 66/

VOKE Vasutas Művelődési Háza és Könyvtára Békéscsaba, Andrássy út Tel.: 66/ A programjai 2017. 2017. január 16. Tücsök Peti zenés interaktív gyermekműsora 2017. január 23 február 14. Vasutas Galéria FISAIC fotókiállítás, megnyitó: január 23. 2017. január 27. Tabán Táncegyüttes

Részletesebben

GYULAI LÁTNIVALÓK. Gyulai vár

GYULAI LÁTNIVALÓK. Gyulai vár GYULAI LÁTNIVALÓK Az árak és a nyitva tartás a leírásban csak tájékoztató jellegűek, kérlek benneteket, hogy mindig kérjetek friss információt ez ügyben! Gyulai vár A gyulai vár a 15.század első felében

Részletesebben

KÖNYVTÁRAK AZ EMBERI KAPCSOLATOKÉRT Országos Könyvtári Napok 2013-ban október 7-13. Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Győr KÖNYVTÁRAK AZ EMBERI KAPCSOLATOKÉRT Országos Könyvtári Napok 2013-ban

Részletesebben

WASBE - Kelet-Európa VI. SÁRVÁRI NEMZETKÖZI FÚVÓSZENEKARI VERSENY és XVI. FÚVÓSZENEI VÁRFESZTIVÁL 2015. 07. 10-11. Sárvár, Magyarország

WASBE - Kelet-Európa VI. SÁRVÁRI NEMZETKÖZI FÚVÓSZENEKARI VERSENY és XVI. FÚVÓSZENEI VÁRFESZTIVÁL 2015. 07. 10-11. Sárvár, Magyarország WASBE - Kelet-Európa VI. SÁRVÁRI NEMZETKÖZI FÚVÓSZENEKARI VERSENY és XVI. FÚVÓSZENEI VÁRFESZTIVÁL 2015. 07. 10-11. Sárvár, Magyarország Sárvár Város Önkormányzata a Sárvári Fúvószenekari Egyesület szervezésében

Részletesebben

XIV. ORSZÁGOS OBOA- ÉS FAGOTTVERSENY

XIV. ORSZÁGOS OBOA- ÉS FAGOTTVERSENY XIV. ORSZÁGOS OBOA- ÉS FAGOTTVERSENY A verseny időpontja: 2015. március 6-8. A rendező: Veszprémi Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola 8200 Veszprém, Megyeház tér 5. Telefon: 06-88-566-380,

Részletesebben

Órabeosztás és szülői értekezlet

Órabeosztás és szülői értekezlet Órabeosztás és szülői értekezlet Antal Gábor (Rézfúvós) Bartók Béla AMI Borst terem szept. 01. (csütörtök) 16.00-18.00 Szülői értekezlet Ádám Mariann (hegedű) Diadal úti Ált. Isk. 212. szept. 01. (csütörtök)

Részletesebben

SZÍNHÁZ RENDEZVÉNY KONCERT KÖNYV

SZÍNHÁZ RENDEZVÉNY KONCERT KÖNYV 2016. június-július Az önkormányzat havi programajánlója SZÍNHÁZ RENDEZVÉNY KONCERT KÖNYV Balatoni Regionális Történeti Kutatóintézet Könyvtár és Kálmán Imre Emlékház Kálmán Imre Kulturális Központ Siófok,

Részletesebben

Együttműködés. a VICTORIA Music Hangszerüzlettel

Együttműködés. a VICTORIA Music Hangszerüzlettel Együttműködés a VICTORIA Music Hangszerüzlettel Alapítványunk kuratóriuma kiemelkedő kapcsolatot, együttműködést valósított meg a VICTORIA Music Hangszerüzlettel: már Alapítványunk létrejöttét messze megelőzően

Részletesebben