Kezelési útmutató DigiSound-1.x. Verzió: 02x

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kezelési útmutató DigiSound-1.x. Verzió: 02x"

Átírás

1 Kezelési útmutató DigiSound-1.x Verzió: 02x 1.

2 Tartalomjegyzék Általános jellemzők:... 3 Főbb paraméterek:... 4 Bekötés:... 5 DigiSound-1.1:... 5 DigiSound-1.2:... 6 DigiSound-1.3:... 7 DigiDrive-2.4:... 9 DigiSound-1.5: A hangszóró bekötése: DigiSound-1.1, DigiSound-1.2, DigiSound-1.3: DigiSound-1.4, DigiSound-1.5: Üzembe helyezés: Motorvezérlő kimenet: A terhelés szabályzó beállítása: Sebesség alapjel szorzó: Funkció kimenetek:... Hiba! A könyvjelző nem létezik. Előre világítás kimenet:... Hiba! A könyvjelző nem létezik. Hátra világítás kimenet:... Hiba! A könyvjelző nem létezik. AUX1 kimenet:... Hiba! A könyvjelző nem létezik. AUX2 kimenet:... Hiba! A könyvjelző nem létezik. AUX3 kimenet:... Hiba! A könyvjelző nem létezik. AUX4 kimenet:... Hiba! A könyvjelző nem létezik. Egyéb funkciók: Tolató menet: Gyorsulás-lassulás tiltása: Gyorsulás-lassulás kiegyenlítés: Fénytompítás vezérlés: Mozdonyvezető üzem: Analóg mód: Inga üzem: Városi villamos üzem: ABC mód: Csendes mód: A 3 pontos sebesség görbe állítása: Előre, vagy hátra végsebesség csökkentése: CV regiszterek alap állapotának visszaállítása: A hosszú cím kiszámításának módja: A funkció gombok Első regiszter: Második regiszter: Harmadik regiszter: A funkció gombok alap beállítása: A funkció gombok működését meghatározó regiszter csoportokat összesítő táblázat: CV regiszterek: Saját jegyzet:

3 Köszönjük, hogy a Digitools Elektronika Kft magyar fejlesztésű és gyártású termékét választotta! Általános jellemzők: A DigiDrive-2.x mozdonydekóder tapasztalatai alapján, annak továbbfejlesztéseként jött létre a DigiSound hangdekóder. A DigiSound hangdekóderek tulajdonságainak 75%-ban megegyezik a DigiDrive- 2.x dekóderek tulajdonságaival. A dekóder megbízhatóságának növelése érdekében a funkció kimenetek és a motor kimenet is megbízható zárlat védelemmel rendelkezik. A nagyteljesítményű processzornak köszönhetően a járművek menettulajdonságai kiválóak. Precíz teljesítményszabályzás, finom lassúmenet, egyenletes gyorsulás és lassulás jellemzi a hangdekódert. A DigiSound-1.x alkalmas, a felhasználó által, a sínen keresztül történő szoftverfrissítésre. A DigiSound-1.x újdonságai a DigiDrive-2.x dekóderekhez képest: - A valóságnak megfelelő, élethű hanganyag lejátszása. A feltölthető hanganyag több mint három perc! - A mozdony mozgásával teljesen szinkronban megszólaló hangok, melyek négy egymástól független lejátszási csatorna összekeverésével szólal meg. Így például a motorhang mellett egyszerre tud megszólalni a kürt, a légsűrítő és a fékcsikorgás hangja is. - D osztályú végfokkal 1,5W kimenő hangteljesítményt bír leadni a dekóder minimális melegedés mellett. - 4Ω, vagy 8Ω impedanciájú hangszórót tud megszólaltatni. - A hangszóró kimenet nem rövidzár védett, ezért fokozottan ügyeljünk a zárlatok elkerülésére! - A DigiProgrammer nevű univerzális dekóderprogramozó termékünk segítségével a dekóder alkalmas a felhasználók általi, otthoni hangletöltésre. - További funkció kimenetekkel és funkció bemenetekkel bővült a dekóder tudása 3.

4 Főbb paraméterek: o NMRA DCC szabvány szerinti kommunikáció o 28, 128 sebesség fokozat, programozható sebesség görbe o Cím tartomány o Maximum 1 A-es rövidzár ellen védett motor meghajtó kimenet o Teljesítmény szabályzás (CV regiszterből engedélyezhető vagy tiltható) o 18 khz-es motor PWM frekvencia o Programozható fékút o FL, F1-F20 funkció kezelés o 6 db. zárlatvédett funkció kimenet (összesen max. 700 ma) o Fénytompítás o Tolató menet o Gyorsulás, lassulás ki-bekapcsolás o Mozdonyvezető funkció (CV-ből engedélyezni kell!) o Különleges funkciók (ingaüzem, városi villamos féklámpa) o Analóg mód o Asszimetrikus DCC jel érzékelés (ABC üzemmód) o Állandó fékút ABC módban o 3 pontos sebesség görbe állítás o Több különböző szabványnak megfelelő csatlakozóval szerelve o Méretek: 20 * 12 * 4 mm (NEM651, NEM652) 28 * 16 * 4 mm (NEM658 PLUX, MTC21) o Hanglejátszás tulajdonságai: 4Ω, 8Ω hangszóró kimenet D osztályú hang végfok, 4ohm-on 2,7Watt teljesítmény 8 bites felbontás, 22,05kHz mintavételi frekvencia 4 egymástól független hangcsatorna egyidejű lejátszása több mint 3 percnyi hanganyag 4 lépcsőben állítható hangerő Ajánlott hangszóró: ESU, ZIMO, stb. A hangszóró kimenet nem rövidzárvédett! 4.

5 Bekötés: A dekóder több különböző szabványnak megfelelő csatlakozóval kapható. DigiSound-1.1: A dekóder kivezetései szabványos NEM 652 típusú csatlakozóval vannak ellátva. A dekóder csatlakoztatásakor figyeljünk arra, hogy a csatlakozó narancssárga kivezetése illeszkedjen az előkészítő panelen lévő csatlakozó 1-es lábához, amit általában csillaggal jelölnek. A fordított bekötés károsodást nem okoz, de a világítás funkciók nem működnek. NEM 652, 8 pólusú csatlakozóval szerelt kivitel A kábel hossza 8cm, de rendelésre egyedi hosszúságú kábellel szerelt dekódert is készítünk! A dekóder mérete: 16 * 29 * 5 mm 5.

6 DigiSound-1.2: A dekóder kivezetései szabványos NEM 651, 6 pólusú csatlakozóval vannak ellátva. A fordított bekötés károsodást nem okoz, a mozdony nem működik. Ebben az esetben fordítva csatlakoztassa az eszközt. NEM658, 6 pólusú, egyenes csatlakozóval A dekóder mérete: 16 * 29 * 5 mm NEM658, 6 pólusú, 90 -os csatlakozóval 6.

7 DigiSound-1.3: A dekóder kivezetései 8cm hosszú kábellel csatlakozó nélkül vannak ellátva. Ennek a típusnak a választása ideális régi, előkészítő panellel nem rendelkező modellek digitalizálása esetén. A bekötésben segít az alábbi felsorolás: o Narancs: Motor jobb oldali kivezetés o Sárga: Hátsó világítás o Zöld: AUX1 funkció kimenet o Piros: Jobb oldali sín érintkező o Szürke: Motor bal oldali kivezetés o Fehér: Mellső világítás o Kék: Funkció kimenetek közös + kivezetés o Fekete: Bal oldali sín érintkező o Lila: AUX2 funkció kimenet DigiDrive-2.3, 8cm-es kábellel csatlakozó nélkül A dekóder mérete: 16 * 29 * 5 mm Beépítés előtt ajánlatos elvégezni a következő műveleteket: o amennyiben meglévő analóg rendszerét digitalizálja ellenőrizze, hogy a pályában, a betápláló síneknél nem maradt-e zavarszűrő kondenzátor! o régebbi digitalizálásra nem előkészített mozdonyok digitalizálásakor fontos, hogy a motor kapcsain lévő szűrő kondenzátor értéke ne legyen 7.

8 nagyobb, mint 47nF. Ha fojtótekercs nincs a motor és a dekóder között, akkor kondenzátort se hagyjunk a motor kivezetésein. A motor valamelyik kivezetése és a fémház közötti kondenzátorokat ki kell szedni, o tisztítsuk meg a mozdony összes áramszedő érintkezőjét és a kerekeit, o a motort üresjáratban kb V-ról megpörgetve, mérjük meg az áramfelvételét. A 200 ma feletti áramfelvétel gyanús, ilyenkor ellenőrizzük a szénkefe és a kommutátor állapotát, szükség esetén tisztítsuk ki a szeletek közé lerakódott szénport, o ellenőrizzük a világítás izzóit, szükség estén cseréljük nagyobb feszültségűre. Az új izzó minimum 16V-os legyen. o ellenőrizzük a szigeteléseket. Olyan mozdonyoknál, ahol a sín egyik pólusa maga a fémház, ellenőrizni kell a motor megfelelő elszigetelését, o ellenőrizzük a hajtómű állapotát, futás és kenés szempontjából. 8.

9 DigiDrive-2.4: A dekóder kivezetései szabványos MTC 21 pólusú csatlakozóval vannak ellátva. A dekóder mérete: 16 * 29 * 5 mm MTC 21 pólusú csatlakozóval Bekötés: Az ábrán pirossal jelöltük a dekóderpozícionáló lábát. A mozdonyban lévő előkészítő panel csatlakozóján általában ez a láb ki van hagyva. A pirossal jelölt láb a 11. pozicionáló láb. 9.

10 DigiSound-1.5: A dekóder kivezetései szabványos NEM 658, PLUX csatlakozóval lesznek ellátva. Sajnos jelenleg még ilyen típusú dekóder nem kapható. 10.

11 A hangszóró bekötése: A képen pirossal jelöltük a hangszóró két vezetékének csatlakozási pontjait.. A hangszóróvezetékek csatlakozási pontjai DigiSound-1.1, DigiSound-1.2, DigiSound-1.3: Ezek a dekóder típusok gyárilag 8cm hosszú barna színű hangszóró vezetékkel szerelve kerülnek forgalomba. A dekóderhez a teljesség igénye nélkül például használhatunk ESU, vagy Zimo hangszórókat is. A hangszóró alakját és méretét a hangosítani kívánt mozdony szabja meg! DigiSound-1.4, DigiSound-1.5: Ezek a dekóder típusok hangszóró kábel nélkül kerülnek forgalomba. A hangszórót mozdonytípustól függően általában a digitális előkészítő panelen kialakított forrpontokhoz kell csatlakoztatni. 11.

12 Üzembe helyezés: A megfelelő működés eléréséhez a dekódert a mozdony tulajdonságaira kell hangolni. Ezeket a beállításokat az úgynevezett CV regiszterekkel lehet megvalósítani. Ezek a regiszterek tápfeszültség megszűnése után is megőrzik tartalmukat. A legtöbb regiszter értéke között változtatható, így például Roco Lokmaussal való programozás problémákba ütközhet. Motorvezérlő kimenet: A dekóder egy darab állandó mágneses kommutátoros egyenáramú motor vezérlésére alkalmas. A FET tranzisztorokból felépített H híd folyamatos maximális árama 1A. A kapcsolási frekvencia 18kHz. A kimenet zárlat ellen védett. A védelem csak szabványos bekötés mellett működik megfelelően! Szerelés közben, vagy hibás bekötés esetén létrejött zárlat esetén, például a motorkimenet valamelyik vezetéke (szürke narancssárga) és a sínvezetékek (fekete, piros) közötti kontaktus a dekóder károsodását okozhatja! A motor zárlatvédelemének megszólalása után a dekódert csak teljes feszültség mentesítés után lehet ismét üzembe helyezni. A terhelés szabályzó beállítása: A dekóder folyamatosan méri a motor generátoros feszültségét, ami arányos annak fordulatszámával. Ezt a feszültséget egy PID szabályzó igyekszik a sínből érkező sebesség parancs (alapjel) értékére szabályozni. A PID szabályzónak a bemenete az alapjel és a mért motorfeszültség különbsége (hiba), kimenete pedig a P, I és D tagok összege (PWM kitöltés). 3 paramétere állítható: o Az arányos tag erősítése (CV54): Az arányos tag (ESU "k" szegmens) hatását lehet vele állítani. Értéke alap beállításban 40. Minél nagyobb annál érzékenyebb lesz a szabályzó (kis motorfesz változásra, nagy PWM kitöltési tényező változás), viszont túl nagy értékeknél a zavarokat is jobban erősíti, amitől a mozdony járásában apró megugrások érzékelhetőek. Kisebb értéke esetén mind jobban érvényesül az integrátor tag így a szabályzás nem lesz olyan 12.

13 harapós, viszont így begerjedhet a rendszer Az optimális beállítást próbálgatással érdemes kikísérletezni. o Az integráló tag erősítése (CV55): Az integrátor tag (ESU "i" szegmens) hatását lehet állítani vele. Értékét (alap beállítás 31) lendkerék nélküli motoroknál érdemes kisebbre állítani, lendkerekes motoroknál nagyobbra. Ha a mozdony járásában hosszirányú belengést tapasztalunk, szintén állítsuk kisebbre. Túl kicsi érték a teljesítmény szabályzó hatását csökkenti. o A differenciáló tag erősítése (CV56): A differenciáló tag hatását lehet állítani vele. Ha azt tapasztaljuk, hogy mozdonyunk pl: gyorsításkor impulzusszerűen, pillanatokra meg-megugrik, csökkentsük az erősítés értékét. Ha viszont pl. a gyorsítás lomha, nem egyenletes, lépcsős, akkor érdemes kipróbálni egy nagyobb érétket. A tag módosításával körültekintően bánjunk, mivel a túl nagy értéke harapóssá, ideges járásúvá teszi a mozdonyt. Sebesség alapjel szorzó: Azért, hogy a sínből érkező sebesség parancs teljes tartományát ki tudjuk használni, a legnagyobb kapott sebesség parancsot és a legnagyobb motorfordulathoz tartozó motor EMF feszültséget össze kell hangolni. Ez a feszültség minden motornál más és más, függ a motor állandó mágnesének gerjesztésétől a tekercselés menetszámától stb. E két érték összehangolását a dekóder a sínből érkező sebesség parancs és a CV53 regiszter tartalmának szorzásával éri el. Ha azt tapasztaljuk, hogy a mozdony maximális sebessége kevés (CV5 maximális értéke esetén is), akkor CV53 értékét finoman állítsuk nagyobbra. Ha viszont azt tapasztaljuk, hogy a mozdony maximális sebességét még a kézivezérlő teljes kivezérlése előtt eléri, akkor CV53 értéke túl nagy, finoman állítsuk kisebbre. Alap beállításban CV53 =

14 Funkció kimenetek: A dekóder 6 funkció kimenettel rendelkezik, melyek a világítás (FL) - F20 funkciógombok közül bármelyikhez hozzárendelhetőek. A kimenetek zárlat védettek. A funkció kimenetek zárlatvédelemének megszólalása után a dekódert csak teljes feszültség mentesítés után lehet ismét üzembe helyezni. Előre világítás kimenet: A világítás kimenet (1 jelű csatlakozó) hardveres PWM vezérléssel rendelkezik, 2kHz-es frekvenciával és 256 lépésben állítható kitöltési tényezővel. Ezért finoman változó effektek állíthatóak elő. A lehetséges effektek és az alap fényerő a CV113 regiszterben állítható be. Alap érték 15. CV113 regiszter alsó 4 bitje határozza meg a világítás alap fényerejét. A felső 4 bit segítségével határozható meg a kimenet működésének módja. Az alap fényerő 15 lépésben állítható. (vol értéke) Az 1-es érték jelenti a minimális, a 15-ös pedig a maximális fényerőt. CV113: Marsh light eng. Izzó szim. eng. Alap fényerő Lehetséges működési módok: o Fényváltás dimmerelése (Izzó szim. Eng.): a CV113 regiszter megfelelő beállításával lehetőség van akár LED-es fényforrások esetén az izzós felkapcsolási és lekapcsolási effektusnak az előidézésére. Ennek aktiválásához a CV113-as regiszterbe írjuk be a fentebb említett fényerőnek (vol) és 16-nak (mint szám) az összegét. Például, ha a fényerő jelenleg 10-es, akkor a regiszterbe írjunk 10+16=26 értéket. o Marsh light eng.: Ha 1 és a Marsh light funkció aktív, akkor a kimenet pulzál o Fénytompítás: az alap fényerő beállítása mellett lehetőség van további fénytompításra is. A fénytompítás mértékét a CV57-es regiszterbe beírt 14.

15 számmal határozhatjuk meg, és gyári beállítások mellett az F5 funkció billentyűvel aktiválhatjuk, ha az előre világítás fel van kapcsolva. A fénytompítás mértékét közötti tartományban állíthatjuk. Az 1-es a legkisebb fényerőt, a 255-ös a legnagyobb fényerőt jelenti. CV57: Fénytompítás fényerő Azt, hogy az előre világítást melyik funkciógomb kapcsolja és milyen logikai függéssel, a CV regiszterekben lehet beállítani. Alap beállítás: CV119=0, CV120=48, CV121=0. Hátra világítás kimenet: A világítás kimenet (2 jelű csatlakozó) hardveres PWM vezérléssel rendelkezik, 2kHz-es frekvenciával és 256 lépésben állítható kitöltési tényezővel. Ezért finoman változó effektek állíthatóak elő. A lehetséges effektek és az alap fényerő a CV114 regiszterben állítható be. Alap érték 15. CV114 regiszter alsó 4 bitje határozza meg a világítás alap fényerejét. A felső 4 bit segítségével határozható meg a kimenet működésének módja. Az alap fényerő 15 lépésben állítható. (vol értéke) Az 1-es érték jelenti a minimális, a 15-ös pedig a maximális fényerőt. CV114: Marsh light eng. Izzó szim. eng. Alap fényerő Lehetséges működési módok: o Fényváltás dimmerelése (Izzó szim. Eng.): a CV114 regiszter megfelelő beállításával lehetőség van akár LED-es fényforrások esetén 15.

16 az izzós felkapcsolási és lekapcsolási effektusnak az előidézésére. Ennek aktiválásához a CV114-as regiszterbe írjuk be a fentebb említett fényerőnek (vol) és 16-nak (mint szám) az összegét. Például, ha a fényerő jelenleg 10-es, akkor a regiszterbe írjunk 10+16=26 értéket. o Marsh light eng.: Ha 1 és a Marsh light funkció aktív, akkor a kimenet pulzál o Fénytompítás: az alap fényerő beállítása mellett lehetőség van további fénytompításra is. A fénytompítás mértékét a CV58-es regiszterbe beírt számmal határozhatjuk meg, és gyári beállítások mellett az F5 funkció billentyűvel aktiválhatjuk, ha az előre világítás fel van kapcsolva. A fénytompítás mértékét közötti tartományban állíthatjuk. Az 1-es a legkisebb fényerőt, a 255-ös a legnagyobb fényerőt jelenti. CV58: Fénytompítás fényerő Azt, hogy az előre világítást melyik funkciógomb kapcsolja és milyen logikai függéssel, a CV regiszterekben lehet beállítani. Alap beállítás: CV122=0, CV123=80, CV124=0. AUX1 kimenet: Általánosan használható kimenet. Szoftveres PWM-el rendelkezik, 100Hz frekvenciával és 9 lépésben állítható. A CV115 regiszterben határozható meg a kimenet működésének módja. Ezek lehetnek: o folyamatos dimmer (vol): Tíz lépésben lehet állítani a kimenet feszültségét. A beállítás 1-től 10-ig terjedő tartományban lehetséges. A gyári beállítás 10. A további funkciók aktiválása is ennek az értéknek a figyelembe vételével történik. o villogtatás (vol+16): A CV112 regiszterben beállított villogási ütemmel kapcsolgatja kimenetet. A beállítás 10ms-os lépésekben történik, a 16.

17 beállítás tartománya 10ms-tól 2550ms-ig terjed. A gyári beállítás 500ms. o "fire box" (vol+80): A kimenet véletlenszerűen villogva a tűz lángját imitálja. Gőzmozdonynál a kazán térbe helyezett izzóval vagy LED-del látványos lehet. o füst generátor (vol+96): A kimenet feszültsége csak mozgás közben éri el a beállított értéket, álló helyzetben csak a fele feszültség jelenik meg. Ezzel elérhető, hogy mozgás közben az erre a kimenetre kötött füst generátor több füstöt generáljon. o Hangvezérlet füstgenerátor (vol+112): Ebben a módban a kimenet feszültsége az éppen futó hangminta tulajdonságában beállított érték szerint alakul. Pl. dízelmotor indításkor, gyorsításkor maximális erősségű füstölés, alapjáraton kevesebb o Időzített kimenet (vol+192): Ilyenkor a "vol" értéke mondja meg a kimenet maximális kapcsolási idejét. Digitális kuplung alkalmazásakor érdemes használni. AUX2 kimenet: Általánosan használható kimenet. Szoftveres PWM-el rendelkezik, 100Hz frekvenciával és 9 lépésben állítható. A CV116 regiszterben határozható meg a kimenet működésének módja. Ezek lehetnek: o folyamatos dimmer (vol): Tíz lépésben lehet állítani a kimenet feszültségét. A beállítás 1-től 10-ig terjedő tartományban lehetséges. A gyári beállítás 10. A további funkciók aktiválása is ennek az értéknek a figyelembe vételével történik. o villogtatás (vol+16): A CV112 regiszterben beállított villogási ütemmel kapcsolgatja kimenetet. A beállítás 10ms-os lépésekben történik, a beállítás tartománya 10ms-tól 2550ms-ig terjed. A gyári beállítás 500ms. o "fire box" (vol+80): A kimenet véletlenszerűen villogva a tűz lángját imitálja. Gőzmozdonynál a kazán térbe helyezett izzóval vagy LED-del látványos lehet. 17.

18 o füst generátor (vol+96): A kimenet feszültsége csak mozgás közben éri el a beállított értéket, álló helyzetben csak a fele feszültség jelenik meg. Ezzel elérhető, hogy mozgás közben az erre a kimenetre kötött füst generátor több füstöt generáljon. o Hangvezérlet füstgenerátor (vol+112): Ebben a módban a kimenet feszültsége az éppen futó hangminta tulajdonságában beállított érték szerint alakul. Pl. dízelmotor indításkor, gyorsításkor maximális erősségű füstölés, alapjáraton kevesebb o Időzített kimenet (vol+192): Ilyenkor a "vol" értéke mondja meg a kimenet maximális kapcsolási idejét. Digitális kuplung alkalmazásakor érdemes használni. Értéktartomány: 0,5s-től 5s-ig, 0,5s lépésekben. Például, ha azt akarjuk, hogy a kuplung 1 másodpercig működjön, akkor a regiszterbe írjunk 194-et. Figyelem a digit kuplungok működése polaritás függő!, ügyeljünk a polaritás helyes bekötésre! A funkció gombokat és a kimeneteket és egyéb funkciókat a CV regiszterekben beállított értékek segítségével lehet egymáshoz rendelni. 18.

19 AUX3 kimenet: A kimenet TTL szintű 5V-os kimenet. Maximális terhelhetősége 25mA. Általánosan használható kimenet. Szoftveres PWM-el rendelkezik, 100Hz frekvenciával és 9 lépésben állítható. A CV118 regiszterben határozható meg a kimenet működésének módja. Ezek lehetnek: o folyamatos dimmer (vol): Tíz lépésben lehet állítani a kimenet feszültségét. A beállítás 1-től 10-ig terjedő tartományban lehetséges. A gyári beállítás 10. A további funkciók aktiválása is ennek az értéknek a figyelembe vételével történik. o villogtatás (vol+16): A CV112 regiszterben beállított villogási ütemmel kapcsolgatja kimenetet. A beállítás 10ms-os lépésekben történik, a beállítás tartománya 10ms-tól 2550ms-ig terjed. A gyári beállítás 500ms. o "fire box" (vol+80): A kimenet véletlenszerűen villogva a tűz lángját imitálja. Gőzmozdonynál a kazán térbe helyezett izzóval vagy LED-del látványos lehet. o füst generátor (vol+96): A kimenet feszültsége csak mozgás közben éri el a beállított értéket, álló helyzetben csak a fele feszültség jelenik meg. Ezzel elérhető, hogy mozgás közben az erre a kimenetre kötött füst generátor több füstöt generáljon. o Hangvezérlet füstgenerátor (vol+112): Ebben a módban a kimenet feszültsége az éppen futó hangminta tulajdonságában beállított érték szerint alakul. Pl. dízelmotor indításkor, gyorsításkor maximális erősségű füstölés, alapjáraton kevesebb o Időzített kimenet (vol+192): Ilyenkor a "vol" értéke mondja meg a kimenet maximális kapcsolási idejét. Értéktartomány: 0,5s-től 5s-ig, 0,5s lépésekben. A funkció gombokat és a kimeneteket és egyéb funkciókat a CV regiszterekben beállított értékek segítségével lehet egymáshoz rendelni. 19.

20 AUX4 kimenet: A kimenet TTL szintű 5V-os kimenet. Maximális terhelhetősége 25mA. Általánosan használható kimenet. Szoftveres PWM-el rendelkezik, 100Hz frekvenciával és 9 lépésben állítható. A CV119 regiszterben határozható meg a kimenet működésének módja. Ezek lehetnek: o folyamatos dimmer (vol): Tíz lépésben lehet állítani a kimenet feszültségét. A beállítás 1-től 10-ig terjedő tartományban lehetséges. A gyári beállítás 10. A további funkciók aktiválása is ennek az értéknek a figyelembe vételével történik. o villogtatás (vol+16): A CV112 regiszterben beállított villogási ütemmel kapcsolgatja kimenetet. A beállítás 10ms-os lépésekben történik, a beállítás tartománya 10ms-tól 2550ms-ig terjed. A gyári beállítás 500ms. o "fire box" (vol+80): A kimenet véletlenszerűen villogva a tűz lángját imitálja. Gőzmozdonynál a kazán térbe helyezett izzóval vagy LED-del látványos lehet. o füst generátor (vol+96): A kimenet feszültsége csak mozgás közben éri el a beállított értéket, álló helyzetben csak a fele feszültség jelenik meg. Ezzel elérhető, hogy mozgás közben az erre a kimenetre kötött füst generátor több füstöt generáljon. o Hangvezérlet füstgenerátor (vol+112): Ebben a módban a kimenet feszültsége az éppen futó hangminta tulajdonságában beállított érték szerint alakul. Pl. dízelmotor indításkor, gyorsításkor maximális erősségű füstölés, alapjáraton kevesebb o Időzített kimenet (vol+192): Ilyenkor a "vol" értéke mondja meg a kimenet maximális kapcsolási idejét. Értéktartomány: 0,5s-től 5s-ig, 0,5s lépésekben. A funkció gombokat és a kimeneteket és egyéb funkciókat a CV regiszterekben beállított értékek segítségével lehet egymáshoz rendelni. 20.

21 Szervómotor vezérlés Szervómotor 1 Hagyományos (analóg vezérlésű) szervómotorok működtetésére használható. A szervómotor működésének paraméterei az alábbi CV regiszterekben állíthatók. CV47: Végállás 1 CV48: Végállás 2 CV51: Sebesség CV155: F8 F7 F6 F5 F4 F3 F2 F1 CV156: Függés kód FL F12 F11 F10 F9 CV157: F20 F19 F18 F17 F16 F15 F14 F13 21.

22 Végállás 1: A szervóhoz rendelt funkciógomb nem aktív állapotához tartozó végállás. Értéke 0-tól (500us) 192-ig (2ms) lehet!! Alapérték 63. Végállás 2: A szervóhoz rendelt funkciógomb aktív állapotához tartozó végállás. Értéke 0-tól (500us) 192-ig (2ms) lehet!! Alapérték 125. Sebesség: A két végállás fokozatai közötti idő. Az ide írt érték*1ms 1 lépés. Alap érték 10, tehát 10ms-onként lép 1-et az egyik végállástól a másikig. Ha a szervó alapállását fordítani kell, akkor cseréljük meg a két végállás értékét. A CV regiszterekben lehet kiválasztani, hogy melyik funkciógomb vezérelje a szervót. A szervó beépítésnél vegyük figyelembe, hogy a szervómotor a tápfesz. bekapcsolásakor megmozdul! Szervómotor 2 Hagyományos (analóg vezérlésű) szervómotorok működtetésére használható. A szervómotor működésének paraméterei az alábbi CV regiszterekben állíthatók. CV62: Végállás 1 CV63: Végállás 2 CV52: Sebesség 22.

23 CV158: F8 F7 F6 F5 F4 F3 F2 F1 CV159: Függés kód FL F12 F11 F10 F9 CV160: F20 F19 F18 F17 F16 F15 F14 F13 Végállás 1: A szervóhoz rendelt funkciógomb nem aktív állapotához tartozó végállás. Értéke 0-tól (500us) 192-ig (2ms) lehet!! Alapérték 63. Végállás 2: A szervóhoz rendelt funkciógomb aktív állapotához tartozó végállás. Értéke 0-tól (500us) 192-ig (2ms) lehet!! Alapérték 125. Sebesség: A két végállás fokozatai közötti idő. Az ide írt érték*1ms 1 lépés. Alap érték 10, tehát 10ms-onként lép 1-et az egyik végállástól a másikig. Ha a szervó alapállását fordítani kell, akkor cseréljük meg a két végállás értékét. A CV regiszterekben lehet kiválasztani, hogy melyik funkciógomb vezérelje a szervót. A szervó beépítésnél vegyük figyelembe, hogy a szervómotor a tápfesz. bekapcsolásakor megmozdul! 23.

24 Hang kimenet funkciók: A hangokat és azok tulajdonságait a DigiProgram-ban lehet szerkeszteni, beállítani. CV regiszterekkel csak az alábbi beállítások végezhetők: Hangerőállítás CV regiszterből A kimeneti hangerő állítható 4 lépcsőben. Értéke 1-4-ig lehet, alap beállítás 4. CV59: Hangerő Hangerőállítás funkciógombbal Az alábbii regiszterekben lehet a hangerő állítást hozzárendelni a funkciógombhoz. A hangerő értéke ilyenkor a funkciógomb bekapcsolásakor (él vezérelt) növekszik 1-et, és 4-es érték után újra 1 lesz. Állítás után kb. 5 másodperc múlva az új érték elmentődik a CV59 regiszterbe. Alap állapotban mind a három regiszter értéke 0. CV149: F8 F7 F6 F5 F4 F3 F2 F1 CV150: --- FL F12 F11 F10 F9 CV151: F20 F19 F18 F17 F16 F15 F14 F13 24.

25 Gyorsítás késleltetés Bizonyos esetekben szükség lehet arra, hogy a mozdony gyorsítása függjön a hangtól. Pl. dízelmozdonynál nem gyorsítunk, amíg a motor nem pörög fel. CV60: Gyorsítás késleltetés Itt beállított értékkel lehet késleltetni a gyorsulást. 1 bit 10ms-ot ér, alap beállítás 50. Ez azt jelenti, hogy alap esetben fél másodpercet vár a gyorsítással a beállított hangminta lejátszása után. Motorpörgetés Dízel mozdonyoknál lehetőség van arra, hogy álló helyzetben a motort felpörgessük. CV152: F8 F7 F6 F5 F4 F3 F2 F1 CV153: --- FL F12 F11 F10 F9 CV154: F20 F19 F18 F17 F16 F15 F14 F13 A CV regiszterekben rendelhető hozzá a kívánt funkciógomb. A motorpörgetés funkció csak álló mozdonynál lesz aktív (hiába kapcsoltuk be a hozzárendelt funkciógombot), és csak a kézi vezérlő 0 állásában kapcsolható ki! 25.

26 Ha a motorpörgetés aktív, akkor a mozdony nem indul, a kézi vezérlő ilyenkor a motor fokozatait vezérli. Alap állapotban ezek a regiszterek 0-ák. Egyéb funkciók: Tolató menet: Ha ez a funkció aktív, akkor a dekóder megfelezi a sínből érkező sebesség parancs értékét. Így finomabb mozgást lehet elérni tolatáskor, vonat rendezésekkor. Gyorsulás-lassulás tiltása: Ha ez a funkció aktív, akkor a dekóder kiiktatja az automatikus gyorsuláslassulásvezérlőt, így a mozdony a kezelő parancsainak megfelelően mozog. Gyorsulás-lassulás kiegyenlítés: PC-s vezérlés esetén előnyös funkció, amely a PC (pl TrainController) által küldött durva sebesség lépcsők elsimításával finomítja a mozdony mozgását. Ez a funkció nem tiltható. Fénytompítás vezérlés: Ha ez a funkció aktív, akkor az első és hátsó világítás kimenet kimenő feszültsége csökkenthető előre menetnél a CV 57, hátra menetnél a CV58 értéke szerint. Mozdonyvezető üzem: Figyelem! Alap, gyári beálltások mellett a mozdonyvezető mód le van tiltva. Ezzel a funkcióval a mozdony irányítása a megszokotthoz képest jelentősen megváltozik, változatosabb vonatmozgásokat lehet elérni, mivel a gyorsulás mindig más, és a sebesség is pontosabban beállítható. Ha ezt a funkciót bekapcsoljuk, a kézi vezérlővel kiadott sebesség parancs nem a mozdony sebességét, hanem a gyorsulását vagy lassulását határozza meg. Álló mozdonynál a nulla állásból kimozdított vezérlőgomb elforgatásának iránya határozza meg a menetirányt, mértéke pedig a gyorsulás nagyságát. Minél jobban elforgatjuk annál jobban gyorsul a mozdony. A kívánt sebességet elérve a kontrollert nulla helyzetbe visszamozdítva a mozdony tartja az utolsó sebességét. 26.

27 A vezérlőgombot ellentétes irányba mozgatva lassíthatunk, mégpedig annál nagyobb fékhatással minél jobban elforgatjuk. Ebben az üzemben fokozottan ügyeljünk a pálya tisztaságára, mert a guruló mozdony hosszabb áramszünet után azonnal megáll, fékezés közben akár az ellentétes irányba is elindulhat. Mozdonyvezető üzem bekapcsolt állapotában nem működik a gyorsulás-lassulás tiltás funkció. Analóg mód: A DigiSound-1 dekóder analóg pályán is működőképes. Figyelem! Alap, gyári beálltások mellett az analóg mód le van tiltva. Amennyiben az ezzel a dekóderrel szerelt mozdonyt analóg pályán is működtetni kívánja, akkor az analóg módot engedélyezni kell egy digitális rendszer segítségével. Az engedélyezéshez a CV29 regiszterbe be kell kapcsolni a 2. bitet. Az analóg működés során a dekóder a korábban digitálisan beállított paramétereknek megfelelően fog működni. (CV13 és CV14 regiszterek) Például: - A CV13 regiszter 1. bitjét bekapcsoljuk és az F2 funkció gombhoz hozzárendeljük az AUX2 funkció kimenetet füstgenerátor üzemhez beállítva, akkor az AUX2 (lila) vezetékre kötött füstölő analóg üzemben is működni fog. - A CV13 regiszter 3.bitjét bekapcsoljuk és az F4 funkció gombhoz hozzárendeljük az automatikus gyorsulás-lassulás kikapcsolását, akkor analóg módban a mozdony a feszültség változásnak megfelelően fog gyorsulni vagy lassulni és nem a CV3 és CV4 regiszterekben beállított értéknek megfelelően. Figyelem! Az analóg mód engedélyezésével automatikusan tiltódik a szoftverfrissítés lehetősége! Szoftver frissítés előtt az analóg módot tiltani kell! Inga üzem: Megfelelő előkészítő panellel ellátott mozdonyok esetén CV regiszterek segítségével beállítható, hogy a mozdonyon például a B oldalához kapcsolt szerelvénnyel közlekedve tolt üzemben automatikusan lekapcsolja a B oldali 27.

28 fényszórókat, vontatott üzemben, pedig lekapcsolja a végzár lámpákat, így nem világítja meg a következő kocsi homlokfalát. Marsh light Az alábbi regiszterekkel rendelhető hozzá funkciógomb. Ha ez a funkció aktív az engedélyezett funkció kimenetek pulzálnak. CV161: F8 F7 F6 F5 F4 F3 F2 F1 CV162: --- FL F12 F11 F10 F9 CV163: F20 F19 F18 F17 F16 F15 F14 F13 Gőzmozdony beállítások Az alábbi CV regiszterekkel gőzmozdony hangot tartalmazó hangdekóderünk mozgását finoman összehangolhatjuk a hanghatásokkal. CV61: Kerék átmérő CV49: trigg. forrás csendes mód ABC mindig stop ABC hátra stop ABC enged EMF enged 28.

29 Kerék átmérő: A csühögés gyakorisága állítható be vele, így lehet szinkronba hozni a hangot a rudazat mozgásával. Alap beállítás 50, ez egy viszonyszám a megfelelő értéket próbálgatással kell beállítani. A nagyobb érték lassabb, a kisebb érték sűrűbb csühögést jelent ugyanazon sebességen. Trigg. forrás: Ha ez a bit 0, akkor a csühögés a belső időzítőről kap jelet. A csühögés idő (ms) = CV61*256 / tényleges sebesség. Ha ez a bit 1 akkor a 7-es csatlakozó láb átkapcsol bemenetre és az ide érkező 1-0 átmenet adja a csühögés ütemét. Városi villamos üzem: Ennek az üzemmódnak az aktivizálásával és a járműbe épített megfelelő előkészítő panel segítségével elérhető, hogy a jármű lassításakor automatikusan felerősödjön a végzárlámpa fénye, mint az igazi villamosoknál. ABC mód: Az ABC mód engedélyezésével a dekóder egy egyszerű elektromos áramkörrel és a vágány szakaszolásával alkalmassá tehető a mozdony tilos jelző előtti automatikus megállítására. A kívánt megállási pont (például jelző előtt) kialakított szakaszra érve a dekóder érzékeli az elektromos áramkör által előállított aszimmetriát a DCC jelben. Ennek hatására a (CV50 regiszter) beállított állandó fékezési úthossznak megfelelően bármilyen sebességről megállítja a mozdonyt a kívánt pontnál. A jelben lévő aszimmetria megszüntetésével a dekóder a beállított gyorsulási paraméter (CV3 regiszter) figyelembe vételével a korábbi sebességre gyorsítja a járművet. A tolatási mozgások élethű megvalósítása érdekében aktivált megállj parancs mellett (aszimmetria a DCC jelben) is lehetséges a fékezési szakaszról való kijárás a Rendező menet aktiválásával. Gyári beállítások mellett ez az F3 funkció gomb segítségével kapcsolható be. Figyelem! Az ABC mód gyári beállítások mellett le van tiltva! Engedélyezése a CV49 regiszterben történik. 29.

30 Az ABC mód aktiválása mellett lehetőség van annak finomhangolására is. Ha bármilyen okból nem lehetséges az aszimmetriát előállító áramkör szabvány szerinti bekötése a menetirány szerinti jobb sínszálhoz, akkor lehetőség van a fordított bekötés engedélyezésére is (CV49 regiszter 2. bitje). Lehetőség van az aszimmetrikus jel mindkét irányból történő érzékelésére is. Ilyenkor a mozdony a fékezési szakaszra érve mindkét irányból megállítható. (CV49 regiszter 3. bitje) Az állandó fékút (CV50 regiszter) pontos beállításával biztosítható, hogy a pályán használt összes jármű bármilyen sebességről megálljon az adott pontnál. A fékezéstől a megállásig megtett út hossza egyenes arányban van a regiszterbe beállított értékkel. Egy pontos úthosszhoz tartozó pontos értéket nem tudunk megadni, mert az függ a mozdony áttételétől, a rendszerben alkalmazott feszültség szinttől és más egyéb tényezőktől, ezért a kívánt értéket próbálgatással kell beállítani. Csendes mód: CV49 4. bit bekapcsolásával megváltozik a motor kimenet tranzisztorainak vezérlése, amitől a motor járása csendesebb lesz. Arra viszont számítani kell, hogy nagyobb induktivitású motoroknál (pl. Fleischmann dobmotor) a teljesítmény szabályzás nem lesz pontos, terhelésre kicsit gyorsulhat a mozdony. Alapbeállításban a "csendes mód" kikapcsolt állapotú. 30.

31 A 3 pontos sebesség görbe állítása: A 3 pontos sebesség görbe állításával finomíthatjuk a jármű mozgását. A sebesség görbe segítségével meghatározhatjuk, hogy a sínről érkező sebesség fokozatok ténylegesen mekkora sebességet jelentsenek. Ez a funkció nem tiltható, így célszerű az ízlésünknek megfelelően beállítani. A 3 pont segítségével megadhatjuk a jármű minimális sebességét (V min, CV2), a jármű középső sebességét (V közép, CV6) és a jármű maximális sebességét (V max, CV5). A 3 pontos sebességgörbe gyári beállítása Jó tanács, ha állítjuk a CV5-öt, akkor állítsuk hozzá a CV6-ot is! Példák a CV5 csökkentésével aránytalanná vált sebesség görbékre Ha érvénytelen a görbét állítunk be (CV2 > CV6 vagy CV6 > CV5), akkor a görbe automatikusan kiegyenesedik, a CV2 értéke 0, a CV5 értéke 255, a CV6 értéke 127 lesz. 31.

32 Előre, vagy hátra végsebesség csökkentése: Ez a beállítás nagyon hasznos lehet például szerkocsis gőzmozdonyoknál, ahol a maximális hátrafelé sebességet alacsonyabb értéken határozták meg, mint előre irányban. A maximális sebesség (CV5) értékéhez képest, egymástól függetlenül, meghatározhatunk előre (CV66), vagy hátra (CV95) egy módosított maximális sebesség értéket. A CV66 és CV95 regiszterekbe beírt szám a sebesség alapjel szorzó értékét a CV53 regiszterbe beírthoz képest menetirány szerint módosítja. Új sebesség alapjel szorzó = CV53 * CV66(95) / 128 képlettel számolva módosítható az alap maximális sebesség beállításhoz képest az adott menetirányhoz tartozó tényleges végsebesség. Például: Gyári beállítások mellett (CV5 = 255, CV53 = 8) tapasztalható maximális sebességhez képest hátrafelé menetirányba ~30%-os sebesség csökkenést szeretnénk elérni (előre sebesség 120km/h, hátra sebesség ~80km/h), akkor a CV53 = 8 értékéhez képest hátra irányba csak CV53 = 6 értékkel kellene számolni. Képletbe behelyettesítve 6 = 8 * CV95 / 128 átrendezve CV95 = 6 * 128 / 8 = 96. Tehát a hátra menetben 30%-os sebesség csökkenéshez a CV95-be 96-ot kell írni. CV regiszterek alap állapotának visszaállítása: A CV regiszterek alap állapotának visszaállításához a CV8-as regiszterbe írjunk valamilyen számot (kivéve 75). A tényleges visszaállítás a következő bekapcsoláskor történik, ezt jelzi az előre világítás felvillanása. A hosszú cím kiszámításának módja: 99-nél nagyobb cím esetén a következő lépéseket kell végrehajtani: o A címet osszuk el 256-tal, vegyük az eredmény egész részét és adjunk hozzá 192-t. A kapott számot írjuk be a CV17 regiszterbe. o Az osztás eredményének tört részét (a maradékot) írjuk be a CV18 regiszterbe. o A CV29 regiszterbe írjunk a menetiránytól függően 32-t, vagy 33-t. 32.

33 A funkció gombok A dekóder négy funkció kimenetéhez (előre világítás, hátra világítás, AUX1, AUX2) és négy legfőbb funkciójához (gyorsulás-lassulás kikapcsolás, tolató menet, fénytompítás, mozdonyvezető funkció) tetszőleges funkció gombokat lehet rendelni F0 (FL) és F1-től F20-ig. Az egyes kimenetek és funkciók működtetése, aktiválása nem csak a funkció gomb állapotától, hanem a mozdony mozgásától is függhet. Minden egyes kimenethez és funkcióhoz 3 darab beállító regiszter tartozik. Első regiszter: A regiszter csoportok első tagjai a CV119, CV122, CV125, CV128, CV140, CV143, CV146 regiszterek. Ezekben a regiszterekben lehet az adott funkcióhoz rendelni az F1-től F8-ig funkció gombok valamelyikét. Egy funkciógomb több funkciót is aktiválhat és egy funkciót több gombbal is lehet aktiválni. Példák az első regiszter beállításához: CV119, CV122, CV125, CV128, CV140, CV143, CV146 regiszterek valamelyike: F8 (128) F7 (64) F6 (32) F5 (16) F4 (8) F3 (4) F2 (2) F1 (1) CV regiszter értéke aktív aktív aktív aktív - - aktív - - aktív = aktív - - aktív aktív aktív = aktív aktív 1+2=3 7. aktív es példa: Az adott funkciót az F1 gomb is aktiválhatja a regiszter csoport másik két regiszterében beállított értékek függvényében. 2-es példa: Az adott funkciót az F3 gomb is aktiválhatja a regiszter csoport másik két regiszterében beállított értékek függvényében. 4-es példa: Az adott funkciót az F7, F4, F1 gombok valamelyike is aktiválhatja a regiszter csoport másik két regiszterében beállított értékek függvényében. 33.

34 Második regiszter: Ha az adott funkciót az FL (F0), F9-től F12-ig funkció gombok valamelyikével szeretnénk aktiválni, akkor azt a regiszter csoport második regiszterével lehet beállítani. Az egyes funkció kimentek és funkciók aktiválása nem csak a funkció gomb állapotának függvénye lehet, hanem azt befolyásolhatja a mozdony haladási iránya vagy mozgása is. Ezt a függést K2, K1 és K0 bitekkel lehet beállítani. A beállítás lehetőségeit az alábbi táblázat mutatja: A funkció, vagy kimenet függése a menettulajdonságtól Csak az F0 (FL) és F1-F20 funkció gombok állapotától függ Függ az F0 (FL) és F1-F20 funkció gombok állapotától és a mozdony előre halad Függ az F0 (FL) és F1-F20 funkció gombok állapotától és a mozdony hátra halad Függ az F0 (FL) és F1-F20 funkció gombok állapotától és a mozdony áll Függ az F0 (FL) és F1-F20 funkció gombok állapotától és a mozdony mozog, a haladási irány nem számít Csak a mozdony haladási irányától függ, nem számít, hogy a mozdony áll vagy mozog. Előre irány esetén aktivizálódik. Csak a mozdony haladási irányától függ, nem számít, hogy a mozdony áll vagy mozog. Hátra irány esetén aktivizálódik. Lassítás esetén aktivizálódik, nem számít a haladási irány, sem a funkció gombok állapota. Villamos féklámpa üzem. K2 K1 K

35 Példák a második regiszter beállításához: CV120, CV123, CV126, CV129, CV141, CV144, CV147 regiszterek valamelyike: K2 (128) K1 (64) K0 (32) FL (16) F12 (8) F11 (4) F10 (2) F9 (1) CV regiszter értéke aktív aktív 32+1= aktív aktív =68 3. aktív aktív aktív - aktív - - aktív = aktív - aktív - - aktív aktív aktív = aktív aktív 1+2=3 7. aktív aktív = aktív aktív aktív =224 1-es példa: Az adott funkciót az F9 funkciógomb vagy a regiszter csoporthoz tartozó másik két regiszterben beállított további funkció gombok aktiválhatják, ha a mozdony előre felé mozog. 2-es példa: Az adott funkciót az F11 funkciógomb vagy a regiszter csoporthoz tartozó másik két regiszterben beállított további funkció gombok aktiválhatják, ha a mozdony hátra felé mozog. 3-as példa: Az adott funkciót a regiszter csoporthoz tartozó másik két regiszterben beállított funkció gombok aktiválhatják, ha a mozdony mozog, a menetirány nem számít. 4-es példa: Az adott funkciót az F12, vagy F9 funkciógomb vagy a regiszter csoporthoz tartozó másik két regiszterben beállított további funkció gombok aktiválhatják, ha a mozdony áll, a menetirány nem számít. 5-ös példa: A funkció gombok állapota nem számít. A funkció automatikusan üzembe lép, ha a mozdony előre irányba haladás parancsot kap, az hogy mozog, vagy áll nem számít. 6-os példa: Az adott funkciót az F10, vagy F9 funkciógomb vagy a regiszter csoporthoz tartozó másik két regiszterben beállított további funkció gombok aktiválhatják, a mozdony menettulajdonságaitól függetlenül. 7-es példa: A funkció gombok állapota nem számít. A funkció automatikusan üzembe lép, ha a mozdony hátra irányba haladás parancsot, az hogy mozog, vagy áll nem számít. Ez a beállítás alkalmas például inga szerelvényként közlekedő mozdony alkalmazásakor. Ilyenkor az erre a célra alkalmas előkészítő panellel szerelt mozdony esetén elérhető, hogy a gép ne világítsa meg a maga előtt tolt vagon homlokfalát. 8-as példa: A funkció gombok állapota nem számít. A funkció automatikusan üzembe lép, ha a mozdony fékez, a menetirány nem számít. Ennek a beállításnak az alkalmazása villamosokba beépített dekóder esetén lehet célszerű, ha a villamos lassításakor a féklámpa működését szeretnénk imitálni. 35.

36 Harmadik regiszter: A regiszter csoportok első tagjai a CV121, CV124, CV127, CV130, CV142, CV145, CV148 regiszterek. Ezekben a regiszterekben lehet az adott funkcióhoz rendelni az F13-tól F20-ig funkció gombok valamelyikét. Egy funkciógomb több funkciót is aktiválhat és egy funkciót több gombbal is lehet aktiválni. Példák a harmadik regiszter beállításához: CV119, CV122, CV125, CV128, CV140, CV143, CV146 regiszterek valamelyike: F20 (128) F19 (64) F18 (32) F17 (16) F16 (8) F15 (4) F14 (2) F13 (1) CV regiszter értéke aktív aktív aktív aktív - - aktív - - aktív = aktív - - aktív aktív aktív = aktív aktív 1+2=3 7. aktív es példa: Az adott funkciót az F13 gomb is aktiválhatja a regiszter csoport másik két regiszterében beállított értékek függvényében. 2-es példa: Az adott funkciót az F15 gomb is aktiválhatja a regiszter csoport másik két regiszterében beállított értékek függvényében. 4-es példa: Az adott funkciót az F13, F16, F19 gombok valamelyike is aktiválhatja a regiszter csoport másik két regiszterében beállított értékek függvényében. A funkció gombok alap beállítása: o F0 (FL): Világítás, előre és hátra, mozgástól függetlenül o F1: AUX1, előre és hátra, mozgástól függetlenül o F2: AUX2, előre és hátra, mozgástól függetlenül o F3: Rendező menet, előre és hátra, mozgástól függetlenül o F4: Gyorsulás-lassulás kikapcsolás o F5: Fénytompítás, előre és hátra, mozgástól függetlenül o F6: Mozdonyvezető funkció. előre és hátra, mozgástól függetlenül 36.

37 A funkció gombok működését meghatározó regiszter csoportokat összesítő táblázat: Előre világítás kiment (fehér vezeték) CV119 CV120 CV121 MSB LSB MSB LSB MSB LSB F8 F7 F6 F5 F4 F3 F2 F1 K2 K1 K0 FL F12 F11 F10 F9 F20 F19 F18 F17 F16 F15 F14 F13 Hátra világítás kiment (sárga vezeték) CV122 CV123 CV124 MSB LSB MSB LSB MSB LSB F8 F7 F6 F5 F4 F3 F2 F1 K2 K1 K0 FL F12 F11 F10 F9 F20 F19 F18 F17 F16 F15 F14 F13 AUX1 kiment (zöld vezeték) CV125 CV126 CV127 MSB LSB MSB LSB MSB LSB F8 F7 F6 F5 F4 F3 F2 F1 K2 K1 K0 FL F12 F11 F10 F9 F20 F19 F18 F17 F16 F15 F14 F13 AUX2 kiment (lila vezeték) CV128 CV129 CV130 MSB LSB MSB LSB MSB LSB F8 F7 F6 F5 F4 F3 F2 F1 K2 K1 K0 FL F12 F11 F10 F9 F20 F19 F18 F17 F16 F15 F14 F13 37.

38 Gyorsulás-lassulás tiltás* CV137 CV138 CV139 MSB LSB MSB LSB MSB LSB F8 F7 F6 F5 F4 F3 F2 F FL F12 F11 F10 F9 F20 F19 F18 F17 F16 F15 F14 F13 Rendező menet aktiválás* CV140 CV141 CV142 MSB LSB MSB LSB MSB LSB F8 F7 F6 F5 F4 F3 F2 F FL F12 F11 F10 F9 F20 F19 F18 F17 F16 F15 F14 F13 Fénytompítás aktiválás CV143 CV144 CV145 MSB LSB MSB LSB MSB LSB F8 F7 F6 F5 F4 F3 F2 F1 K2 K1 K0 FL F12 F11 F10 F9 F20 F19 F18 F17 F16 F15 F14 F13 Mozdonyvezető funkció aktiválás CV146 CV147 CV148 MSB LSB MSB LSB MSB LSB F8 F7 F6 F5 F4 F3 F2 F FL F12 F11 F10 F9 F20 F19 F18 F17 F16 F15 F14 F13 * A gyorsulás-lassulás tiltás, a rendező menet funkció és a mozdonyvezető funkció a mozdony menettulajdonságaitól függetlenül aktiválható, így ezeknél a K2, K1 ék0 bitek beállításának nincs értelme. 38.

39 CV regiszterek: CV Leírás Tartomány / Értékek Gyári beállítás 1 Dekóder rövid cím Min. sebesség (Vstart) Gyorsulás mértéke - x * 1ms-onként 1 sebesség fokozat növekedés. - A gyorsulás az érték növekedésével csökken. Lassulás mértéke - x * 1ms-onként 1 sebesség fokozat csökkenés. - A lassulás az érték növekedésével nő. Maximális. Sebesség (Vmax) jelenti a maximális sebességet Középsebesség (Vmid) Verzió szám Nem módosítható! 20 8 Gyártó ID - A regiszter írásával állíthatók vissza a gyári paraméterek. - Bármilyen érték beírható, kivéve 75! Nem módosítható!

40 CV Leírás Tartomány / Érték Gyári beállítás Analóg üzemben aktív funkciók F1 F8: bit0 = az F1 funkciógombhoz rendelt funkció bit1 = az F2 funkciógombhoz rendelt funkció bit2 = az F3 funkciógombhoz rendelt funkció bit3 = az F4 funkciógombhoz rendelt funkció bit4 = az F5 funkciógombhoz rendelt funkció bit5 = az F6 funkciógombhoz rendelt funkció bit6 = az F7 funkciógombhoz rendelt funkció bit7 = az F8 funkciógombhoz rendelt funkció Analóg üzemben aktív funkciók FL, F9 F12: bit0 = az F9 funkciógombhoz rendelt funkció bit1 = az F10 funkciógombhoz rendelt funkció bit2 = az F11 funkciógombhoz rendelt funkció bit3 = az F12 funkciógombhoz rendelt funkció bit4 = az FL funkciógombhoz rendelt funkció Értéke: Értéke: Hosszú cím felső bájt Hosszú cím alsó bájt 29 Konfigurációs regiszter #1: bit0 = 0: normál menetirány = 1: fordított menetirány bit2 = 0: analóg üzem tiltása = 1: analóg üzem engedélyezése bit5 = 0: hosszú cím tiltása = 1: hosszú cím engedélyezése Értéke: Tartomány: Példák: Normál menetirány + rövid cím: Fordított menetirány + rövid cím: Normál menetirány + hosszú cím: Fordított menetirány+ hosszú cím: Szervómotor végállás Szervómotor végállás

41 49 Konfigurációs regiszter #2: bit0 = 0: teljesítmény szabályozó tiltása = 1: teljesítmény szabályozó engedélyezése bit1 = 0: ABC mód tiltása = 1: ABC mód engedélyezése bit2 = 0: az ABC mód a szabványos irányba hatásos = 1: az ABC mód az ellentétes irányba hatásos bit3 = 0: az ABC mód csak az egyik irányba hatásos = 1: az ABC mód mindkét irányba hatásos bit4 = 0: csendes üzem tiltása = 1: csendes üzem engedélyezése Értéke: Tartomány: Példák: Telj. Szab. Engedélyezése + ABC mód: Telj. Szab. Tiltása + ABC mód + ABC mód mindkét irányba: Telj. Szab. Engedélyezése + csendes üzem: Állandó fékút ABC módban Szervómotor 1 átállási sebesség beállítása (1ms = 1 lépés) Szervómotor 2 átállási sebesség beállítása (1ms = 1 lépés) Alapjel szorzó P tag erősítés ("K" szegmens) I tag erősítés ("I" szegmens) D tag Előre világítás fénytompítás - A fénytompítás mértéke a beállított értékkel fordított arányban nő. 0-nál a legnagyobb a fénytompítás!

42 58 Hátra világítás fénytompítás - A fénytompítás mértéke a beállított értékkel fordított arányban nő. 0-nál a legnagyobb a fénytompítás! Hangerő szabályzás, 4 lépésben állítható a hangerő Motorvezérlés késleltetése a hanghoz képest Kerékátmérő beállítása (gőzmozdonynál a pöfögés szinkronizálására) 62 Szervómotor végállás Szervómotor végállás Előre végsebesség csökkentés / növelése Hátra végsebesség csökkentés / növelése AUX1-2 villogtatás ütem - A villogás periódusideje a beállított érték*10ms képlet alapján számítható Előre világítás konfiguráció - Az alap fényerő (vol) 0-15 között állítható, maximális értéke 15 - Izzó szimulátor beállítása vol+112 érték beírásával Hátra világítás konfiguráció - Az alap fényerő (vol) 0-15 között állítható, maximális értéke 15 - Izzó szimulátor beállítása vol+112 érték beírásával

43 AUX1 konfiguráció - folyamatos dimmer vol - villogtatás vol+16 - "fire box" vol+80 - füst generátor vol+96 - időzített kimenet vol+192 AUX2 konfiguráció - folyamatos dimmer vol - villogtatás vol+16 - "fire box" vol+80 - füst generátor vol+96 - időzített kimenet vol+192 AUX3 konfiguráció - folyamatos dimmer vol - villogtatás vol+16 - "fire box" vol+80 - füst generátor vol+96 - időzített kimenet vol+192 AUX4 konfiguráció - folyamatos dimmer vol - villogtatás vol+16 - "fire box" vol+80 - füst generátor vol+96 - időzített kimenet vol+192 Előre világítás kiment (fehér vezeték) F8-F1 Előre világítás kiment (fehér vezeték) K2, K1, K0, FL, F12 - F9 Előre világítás kiment (fehér vezeték) F20 - F13 Hátra világítás kimenet (sárga vezeték) F8-F1 Hátra világítás kimenet (sárga vezeték) K2, K1, K0, FL, F12 - F

44 Hátra világítás kimenet (sárga vezeték) F20 - F13 AUX1 kimenet (zöld vezeték) F8-F1 AUX1 kimenet (zöld vezeték) K2, K1, K0, FL, F12- F9 AUX1 kimenet (zöld vezeték) F20 - F13 AUX2 kimenet (lila vezeték) F8-F1 AUX2 kimenet (lila vezeték) K2, K1, K0, FL, F12 - F9 AUX2 kimenet (lila vezeték) F20-F13 AUX3 kimenet (lila vezeték) F8-F1 AUX3 kimenet (lila vezeték) K2, K1, K0, FL, F12 - F9 AUX3 kimenet (lila vezeték) F20-F13 AUX4 kimenet (lila vezeték) F8-F1 AUX4 kimenet (lila vezeték) K2, K1, K0, FL, F12 - F9 AUX4 kimenet (lila vezeték) F20-F13 Gyorsulás-lassulás tiltás F8-F1 Gyorsulás-lassulás tiltás FL, F12 - F9, DE K2, K1, K0 nincs

Kezelési útmutató DigiDirve-2.x. Verzió: 27

Kezelési útmutató DigiDirve-2.x. Verzió: 27 Kezelési útmutató DigiDirve-2.x Verzió: 27 1. Tartalomjegyzék Általános jellemzők:... 3 Főbb paraméterek:... 4 Bekötés:... 5 DigiDrive-2.1:... 5 DigiDrive-2.2:... 6 DigiDrive-2.3:... 7 DigiDrive-2.4:...

Részletesebben

Kezelési útmutató DigiDirve-3.x

Kezelési útmutató DigiDirve-3.x Kezelési útmutató DigiDirve-3.x Hardver verzió: 3 Szoftver verzió (CV7 értéke): 13, vagy magasabb Dokumentum verzió: b2 1 Tartalomjegyzék Általános jellemzők:... 3 Főbb paraméterek:... 4 Bekötés:... 5

Részletesebben

Kezelési útmutató. DigiDrive-3.x. Dokumentum verzió: b1 Dekóder szoftver verzió (CV7 értéke): 15, vagy magasabb

Kezelési útmutató. DigiDrive-3.x. Dokumentum verzió: b1 Dekóder szoftver verzió (CV7 értéke): 15, vagy magasabb Kezelési útmutató DigiDrive-3.x Dokumentum verzió: b1 Dekóder szoftver verzió (CV7 értéke): 15, vagy magasabb 1 Tartalomjegyzék Általános jellemzők:... 3 Javítások a korábbi verziókhoz képest:... 4 Főbb

Részletesebben

Kezelési útmutató DigiSound-2.x

Kezelési útmutató DigiSound-2.x Kezelési útmutató DigiSound-2.x Hardver verzió: 2 Szoftver verzió (CV7 értéke): 12, vagy magasabb Dokumentum verzió: b1 1 Tartalomjegyzék Általános jellemzők:... 4 Főbb paraméterek:... 6 Bekötés:... 7

Részletesebben

TM-56231 Terhelés-szabályozott mozdony dekóder

TM-56231 Terhelés-szabályozott mozdony dekóder TM-56231 Terhelés-szabályozott mozdony dekóder Használati útmutató 2011 BioDigit Ltd. Minden jog fenntartva. A dokumentum sokszorosítása, tartalmának közzététele bármilyen formában, beleértve az elektronikai

Részletesebben

Kezelési útmutató. DigiSound-3.x. Dokumentum verzió: b4 Dekóder szoftver verzió (CV7 értéke): 17, vagy magasabb

Kezelési útmutató. DigiSound-3.x. Dokumentum verzió: b4 Dekóder szoftver verzió (CV7 értéke): 17, vagy magasabb Kezelési útmutató DigiSound-3.x Dokumentum verzió: b4 Dekóder szoftver verzió (CV7 értéke): 17, vagy magasabb 1 Tartalomjegyzék Általános jellemzők:... 4 A 17-es verzió változásai:... 5 Főbb paraméterek:...

Részletesebben

FL-11R kézikönyv Viczai design 2010. FL-11R kézikönyv. (Útmutató az FL-11R jelű LED-es villogó modell-leszállófény áramkör használatához)

FL-11R kézikönyv Viczai design 2010. FL-11R kézikönyv. (Útmutató az FL-11R jelű LED-es villogó modell-leszállófény áramkör használatához) FL-11R kézikönyv (Útmutató az FL-11R jelű LED-es villogó modell-leszállófény áramkör használatához) 1. Figyelmeztetések Az eszköz a Philips LXK2 PD12 Q00, LXK2 PD12 R00, LXK2 PD12 S00 típusjelzésű LED-jeihez

Részletesebben

Kezelési útmutató DigiSound-3.x

Kezelési útmutató DigiSound-3.x Kezelési útmutató DigiSound-3.x Dokumentum verzió: b7 Dekóder szoftver verzió (CV7 értéke): 21, vagy magasabb 1 Tartalomjegyzék Általános jellemzők:... 4 Főbb paraméterek:... 6 Bekötés:... 7 DigiSound-3.1:...

Részletesebben

OMRON FOTOELEKTROMOS KAPCSOLÓK E3X-DA-N

OMRON FOTOELEKTROMOS KAPCSOLÓK E3X-DA-N OMRON FOTOELEKTROMOS KAPCSOLÓK E3X-DA-N E3X-DA-N Nagyteljesítményû digitális fotokapcsoló száloptikához n látható a pillanatnyi érzékelési állapot abszolút értékben, illetve százalékban Nagytávolságú,

Részletesebben

TM-73733 Szervó vezérlő és dekóder

TM-73733 Szervó vezérlő és dekóder TM-73733 Szervó vezérlő és dekóder Használati útmutató 2011 BioDigit Ltd. Minden jog fenntartva. A dokumentum sokszorosítása, tartalmának közzététele bármilyen formában, beleértve az elektronikai és mechanikai

Részletesebben

TM Fékezés és állomás vezérlő modul

TM Fékezés és állomás vezérlő modul TM-22272 Fékezés és állomás vezérlő modul Használati útmutató 2012 BioDigit Ltd. Minden jog fenntartva. A dokumentum sokszorosítása, tartalmának közzététele bármilyen formában, beleértve az elektronikai

Részletesebben

OMRON FOTOELEKTROMOS KAPCSOLÓK E3NT

OMRON FOTOELEKTROMOS KAPCSOLÓK E3NT E3NT Tárgyreflexiós érzékelõ háttér- és elõtér elnyomással 3 m-es érzékelési távolság (tárgyreflexiós) 16 m-es érzékelési távolság (prizmás) Analóg kimenetes típusok Homloklapfûtéssel ellátott kivitelek

Részletesebben

E3X-DA-N FOTOELEKTROMOS KAPCSOLÓ OMRON

E3X-DA-N FOTOELEKTROMOS KAPCSOLÓ OMRON E3X-DA-N FOTOELEKTROMOS KAPCSOLÓ OMRON Nagyteljesítményű Hengeres kialakítású, digitális fémtokozású fotokapcsoló közelítéskapcsoló száloptikához Digitális kijelzőn látható a pillanatnyi érzékelési állapot

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv MC442H típusú léptetőmotor meghajtóhoz

Felhasználói kézikönyv MC442H típusú léptetőmotor meghajtóhoz Felhasználói kézikönyv MC442H típusú léptetőmotor meghajtóhoz Műszaki adatok: Kimeneti áram: 1,0 4,2 A 15 beállítható mikró lépés felbontás (400-25 600 lépcső / fordulat) Rms érték: 3,0 A Tápfeszültség:

Részletesebben

micron s e c u r i t y p r o d u c t s EzeProx proximity kártyaolvasó és kódbillentyűzet

micron s e c u r i t y p r o d u c t s EzeProx proximity kártyaolvasó és kódbillentyűzet micron s e c u r i t y p r o d u c t s EzeProx proximity kártyaolvasó és kódbillentyűzet Jellemzők - 500 kártya vagy kulcstartós kártya tanítható meg akár vegyesen is - 30 programozható, maximum 6 számjegyű

Részletesebben

2000 Szentendre, Bükköspart 74 WWW.MEVISOR.HU. MeviMR 3XC magnetorezisztív járműérzékelő szenzor

2000 Szentendre, Bükköspart 74 WWW.MEVISOR.HU. MeviMR 3XC magnetorezisztív járműérzékelő szenzor MeviMR 3XC Magnetorezisztív járműérzékelő szenzor MeviMR3XC járműérzékelő szenzor - 3 dimenzióban érzékeli a közelében megjelenő vastömeget. - Könnyű telepíthetőség. Nincs szükség az aszfalt felvágására,

Részletesebben

Multi-20 modul. Felhasználói dokumentáció 1.1. Készítette: Parrag László. Jóváhagyta: Rubin Informatikai Zrt.

Multi-20 modul. Felhasználói dokumentáció 1.1. Készítette: Parrag László. Jóváhagyta: Rubin Informatikai Zrt. Multi-20 modul Felhasználói dokumentáció. Készítette: Parrag László Jóváhagyta: Rubin Informatikai Zrt. 49 Budapest, Egressy út 7-2. telefon: +36 469 4020; fax: +36 469 4029 e-mail: info@rubin.hu; web:

Részletesebben

TM-56232 Terhelés-szabályozott mozdony dekóder

TM-56232 Terhelés-szabályozott mozdony dekóder TM-56232 Terhelés-szabályozott mozdony dekóder Használati útmutató 2011 BioDigit Ltd. Minden jog fenntartva. A dokumentum sokszorosítása, tartalmának közzététele bármilyen formában, beleértve az elektronikai

Részletesebben

TB6600 V1 Léptetőmotor vezérlő

TB6600 V1 Léptetőmotor vezérlő TB6600 V1 Léptetőmotor vezérlő Mikrolépés lehetősége: 1, 1/2, 1/4, 1/8, 1/16. A vezérlő egy motor meghajtására képes 0,5-4,5A között állítható motoráram Tápellátás: 12-45V közötti feszültséget igényel

Részletesebben

TM-73726 Szervó vezérlő

TM-73726 Szervó vezérlő TM-73726 Szervó vezérlő Használati útmutató 2011 BioDigit Ltd. Minden jog fenntartva. A dokumentum sokszorosítása, tartalmának közzététele bármilyen formában, beleértve az elektronikai és mechanikai kivitelezést

Részletesebben

KeyLock-2V Digitális kódzár 2 kimenettel

KeyLock-2V Digitális kódzár 2 kimenettel KeyLock-2V Digitális kódzár 2 kimenettel HU Felhasználói és programozói leírás A kézikönyv tartalmára és a benne leírt berendezésre vonatkozóan a fejlesztő és gyártó fenntartja a változtatás jogát. A gyártó

Részletesebben

KeyLock-23 Digitális kódzár 2 kimenettel, 3 bemenettel

KeyLock-23 Digitális kódzár 2 kimenettel, 3 bemenettel KeyLock-23 Digitális kódzár 2 kimenettel, 3 bemenettel HU Felhasználói és programozói leírás A kézikönyv tartalmára és a benne leírt berendezésre vonatkozóan a fejlesztő és gyártó fenntartja a változtatás

Részletesebben

LED DRIVER 6. 6 csatornás 12-24V-os LED meghajtó. (RDM Kompatibilis) Kezelési útmutató

LED DRIVER 6. 6 csatornás 12-24V-os LED meghajtó. (RDM Kompatibilis) Kezelési útmutató LED DRIVER 6 6 csatornás 12-24V-os LED meghajtó (RDM Kompatibilis) Kezelési útmutató Tartsa meg a dokumentumot, a jövőben is szüksége lehet rá! rev 2 2015.09.30 DEZELECTRIC LED DRIVER Bemutatás A LED DRIVER

Részletesebben

Amennyiben hibát találsz vagy kérdésed van, esetleg kiegészítenéd a leírást keress meg a kapcsolat oldal segítségével!

Amennyiben hibát találsz vagy kérdésed van, esetleg kiegészítenéd a leírást keress meg a kapcsolat oldal segítségével! ESU LOKSOUND DEKÓDER :: utolsó frissítés: 6 Március. :: Ezen az oldalon az ESU LokSound mozdony hangdekóder családjával foglalkozom. Kezdetben volt az ESU LokSound(), amit én még élőben nem láttam, sőt

Részletesebben

OMRON FOTOELEKTROMOS KAPCSOLÓK E3Z

OMRON FOTOELEKTROMOS KAPCSOLÓK E3Z OMRON FOTOELEKTROMOS KAPCSOLÓK E3Z E3Z Egyszerûen használható, költségkímélõ fotokapcsoló Lézeres kivitelek Jól látható állapotjelzõvel Víz- és rezgésálló kivitel Tápfeszültség: 12... 24 VDC 2 m-es beöntött

Részletesebben

Kimenetek száma Kimenet Szoftveres beállítás Bank funkció Típus. Nincs Nincs H8PS-8BP 16 H8PS-16BP 32 H8PS-32BP. Felbontás Kábelhossz Típus

Kimenetek száma Kimenet Szoftveres beállítás Bank funkció Típus. Nincs Nincs H8PS-8BP 16 H8PS-16BP 32 H8PS-32BP. Felbontás Kábelhossz Típus H8PS Digitális pozícionáló Kiváltja a mechanikus pozícionálókat Kompatibilis az abszolút kódadókkal Maximális fordulat: 1600 1/min Nagyméretû LCD-kijelzõ 8 / 16 / 32 db tranzisztoros kimenet 96 x 96 mm-es

Részletesebben

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. Alap funkciók működése...4 4. Belső hívások...4 5. Felhasználói beállítások

Részletesebben

OMRON BIZTONSÁGI FÉNYFÜGGÖNYÖK F3SN-A

OMRON BIZTONSÁGI FÉNYFÜGGÖNYÖK F3SN-A OMRON BIZTONSÁGI FÉNYFÜGGÖNYÖK F3SN-A F3SN-A 4-es kategóriájú fényfüggöny, mely megfelel a vonatkozó IEC és EN szabványoknak magasság = Fényfüggöny magasság 189... 1822 mm védett magasság 7 m illetve 10

Részletesebben

Csőmotor Redőnyhöz Oximo WT motorok

Csőmotor Redőnyhöz Oximo WT motorok Csőmotor Redőnyhöz Oximo WT motorok Oximo WT: Automatikus végállás beállítás, motorfejen nem kell végállást állítani Akadályfelismerő funkció Típusok: Cikkszám Hossz L1 Hossz L2 Forgatónyomaték (Nm) Oximo

Részletesebben

TM Ingavonat vezérlő

TM Ingavonat vezérlő TM-78261 Ingavonat vezérlő Használati útmutató 2012 BioDigit Ltd. Minden jog fenntartva. A dokumentum sokszorosítása, tartalmának közzététele bármilyen formában, beleértve az elektronikai és mechanikai

Részletesebben

AC-MF1W. RFID kártyaolvasó és kódzár. Felhasználói leírás

AC-MF1W. RFID kártyaolvasó és kódzár. Felhasználói leírás AC-MF1W RFID kártyaolvasó és kódzár Felhasználói leírás Tartalomjegyzék 1. Leírás... 3 1.1 Tulajdonságok... 3 1.2 Műszaki adatok... 3 1.3 Felszerelés... 3 1.4 Csatlakoztatás... 4 1.4.1 Bekötés... 4 1.4.2

Részletesebben

TM TM TM-77203

TM TM TM-77203 TM-77201 TM-77202 TM-77203 Árnyékállomás rendszer Használati útmutató 2012 BioDigit Ltd. Minden jog fenntartva. A dokumentum sokszorosítása, tartalmának közzététele bármilyen formában, beleértve az elektronikai

Részletesebben

Panel bekötési pontok:

Panel bekötési pontok: Panel bekötési pontok: 1.-2. Közös pont minden be és kimenethez 3. 24Vac, 7W terhelhetőségű kimenet külső eszközök táplálásához 4.-5. Közös pont minden be és kimenethez 6. 24Vac 10W kimenet figyelmeztető

Részletesebben

CMF 14+ Saját távirányítóval és a gépkocsi távirányítójával is működtethető riasztókészülék. Telepítési útmutató

CMF 14+ Saját távirányítóval és a gépkocsi távirányítójával is működtethető riasztókészülék. Telepítési útmutató CMF 14+ Saját távirányítóval és a gépkocsi távirányítójával is működtethető riasztókészülék Telepítési útmutató Tartalomjegyzék A készülék tulajdonságai 3 Műszaki specifikáció 3 A készlet tartalma 4 A

Részletesebben

T2-CNCUSB vezérlő család hardver segédlet

T2-CNCUSB vezérlő család hardver segédlet T2-CNCUSB vezérlő család hardver segédlet CPU5A Kártyaméret: 100x100mm 3 vagy 4 tengelyes interpoláció, max.125 KHz léptetési frekvencia. Szabványos kimenetek (Főorsó BE/KI, Fordulatszáám: PWM / 0-10V,

Részletesebben

S2302RF vezeték nélküli programozható digitális szobatermosztát

S2302RF vezeték nélküli programozható digitális szobatermosztát vezeték nélküli programozható digitális szobatermosztát Termékjellemzők: 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 1 1 Programozhatóság: 7 napos előre programozhatóság Kijelezhető hőmérséklet tartomány 0 C~40 C (0.1 C-os

Részletesebben

Beltéri vezeték nélküli érzékelők THERMOSUNIS RTS SUNIS RTS

Beltéri vezeték nélküli érzékelők THERMOSUNIS RTS SUNIS RTS Beltéri vezeték nélküli érzékelők THERMOSUNIS RTS SUNIS RTS Thermosunis Indoor Wirefree RTS Thermosunis beltéri vezeték nélküli érzékelő RTS Sunis Indoor Wirefree RTS Sunis beltéri vezeték nélküli érzékelő

Részletesebben

Alapvető információk a vezetékezéssel kapcsolatban

Alapvető információk a vezetékezéssel kapcsolatban Alapvető információk a vezetékezéssel kapcsolatban Néhány tipp és tanács a gyors és problémamentes bekötés érdekében: Eszközeink 24 V DC tápellátást igényelnek. A Loxone link maximum 500 m hosszan vezethető

Részletesebben

Beninca KEN 600 N garázskapu mozgató motor

Beninca KEN 600 N garázskapu mozgató motor 1 Beninca KEN 600 N garázskapu mozgató motor Telepítési kézikönyv 2 Technikai adatok Tápfeszültség 230Vac Motor feszültség 24Vdc Teljesítmény 180W Húzósebesség 6.5/5.2m/1 Húzó/tólóerő 800N Védelem IPXO

Részletesebben

Választás /Program gomb Forgató gomb Start/ Stop gomb

Választás /Program gomb Forgató gomb Start/ Stop gomb Kezelési útmutató akkumulátoros (12V) automata elektronikához A készülék használata Időzítés Ciklus 1. 2 Választás /Program gomb Forgató gomb Start/ Stop gomb Az akkumulátor csatlakozók megfelelő polaritással

Részletesebben

AIPHONE KVI. Telepítési és Használati útmutató. Szerelőkészlet Mennyiség Megnevezés A. Vandálbiztos, kültéri, fém kezelőegység

AIPHONE KVI. Telepítési és Használati útmutató. Szerelőkészlet Mennyiség Megnevezés A. Vandálbiztos, kültéri, fém kezelőegység AIPHONE 2004/06 változat KVI Típusszám:120130 Vandálbiztos, kültéri, fém kezelőegység Telepítési és Használati útmutató Szerelőkészlet Mennyiség Megnevezés A Ábra 1 TORX M4x10 csavar 1 TORX T20 kulcs 2

Részletesebben

2 VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kültéri egység VDT-595A. VDT-595A Leírás v2.1

2 VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kültéri egység VDT-595A. VDT-595A Leírás v2.1 2 VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kültéri egység VDT-595A VDT-595A Leírás v2.1 Tartalomjegyzék 1. Felépítés és funkciók...3 2. Funkciók...3 3. Műszaki adatok...4 4. Felszerelés...4 5. Vezetékezés...4 5.1.

Részletesebben

Roger UT-2. Kommunikációs interfész V3.0

Roger UT-2. Kommunikációs interfész V3.0 ROGER UT-2 1 Roger UT-2 Kommunikációs interfész V3.0 TELEPÍTŐI KÉZIKÖNYV ROGER UT-2 2 ÁLTALÁNOS LEÍRÁS Az UT-2 elektromos átalakítóként funkcionál az RS232 és az RS485 kommunikációs interfész-ek között.

Részletesebben

LPT_4DM_2a. Bekötési utasítás

LPT_4DM_2a. Bekötési utasítás LPT_4DM_2a Bekötési utasítás Az LPT illesztőkártya a PC-n futó mozgásvezérlő program ki-, és bemenőjeleit illeszti a CNC gép és a PC printer csatlakozója között. Főbb jellemzők: 4 tengely STEP és DIR jelei

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység. VDT10 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT10. VDT10 Leírás v1.4.pdf

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység. VDT10 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT10. VDT10 Leírás v1.4.pdf 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység VDT10 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT10 VDT10 Leírás v1.4.pdf Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. Alap funkciók

Részletesebben

C2RF Többzónás programozható vezeték nélküli digitális szobatermosztát

C2RF Többzónás programozható vezeték nélküli digitális szobatermosztát Többzónás programozható vezeték nélküli digitális szobatermosztát Termékjellemzők: 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 1 Kijelezhető hőmérséklet tartomány: 0 C - 40 C (0,1 C lépésekben) Hőmérséklet állítási tartomány:

Részletesebben

AQUA LUNA aqua_luna_int 08/11

AQUA LUNA aqua_luna_int 08/11 AQUA LUNA aqua_luna_int 08/11 DIGITÁLIS PASSZÍV INFRAÉRZÉKELŐ BEÉPÍTETT VILÁGÍTÁSSAL 1. Tulajdonságok Duál-elemes pyroszenzor. Teljesen digitális mozgásérzékelési algoritmus. Kettős jelelemzés, érték és

Részletesebben

vialan OS-103 vonalfordító készülék kezelési útmutató

vialan OS-103 vonalfordító készülék kezelési útmutató vialan OS-103 vonalfordító készülék kezelési útmutató A készülék szabványos (FXS) telefonvonalak összekapcsolására szolgál. A készülékhez 9V és 20V közötti váltakozó- vagy egyenfeszültségű tápegység csatlakoztatható

Részletesebben

Kezelési útmutató. Egyfázisú 230V-os 50Hz hálózatról üzemelő háromfázisú motor hajtására alkalmas. AC Automatavezérlésű Mézpörgető készülékhez

Kezelési útmutató. Egyfázisú 230V-os 50Hz hálózatról üzemelő háromfázisú motor hajtására alkalmas. AC Automatavezérlésű Mézpörgető készülékhez Kezelési útmutató Egyfázisú 230V-os 50Hz hálózatról üzemelő háromfázisú motor hajtására alkalmas AC Automatavezérlésű Mézpörgető készülékhez Kérjük, hogy olvassa el, mielőtt a készüléket üzemeltetni kezdené!

Részletesebben

Fázishasításos elven működő vezérlő elektronika rezgőadagoló működtetéséhez, Imax. 8A.

Fázishasításos elven működő vezérlő elektronika rezgőadagoló működtetéséhez, Imax. 8A. VIBRAC - 8 Fázishasításos elven működő vezérlő elektronika rezgőadagoló működtetéséhez, Imax. 8A. TS sínre szerelhető kivitel (IP 0) Verzió szám:00-00-00-009 Jellemzők: Lágy indítás, beállítható felfutás

Részletesebben

UJJLENYOMAT OLVASÓ. Kezelői Kézikönyv

UJJLENYOMAT OLVASÓ. Kezelői Kézikönyv UJJLENYOMAT OLVASÓ Kezelői Kézikönyv 2 Funkció leírása Belépés programozási módba MESTER kód megváltoztatása Új felhasználói ujjlenyomat hozzáadása Felhasználói ujjlenyomat törlése F1/F2-S egyszerűsített

Részletesebben

VSF-118 / 128 / 124 / 144 9 1U fejállomási aktív műholdas elosztók

VSF-118 / 128 / 124 / 144 9 1U fejállomási aktív műholdas elosztók VSF-118 / 128 / 124 / 144 9 1U fejállomási aktív műholdas elosztók A VSF-1xx műholdas KF elosztó család, a műholdvevő LNB-ről érkező SAT KF jelek veszteség nélküli, illetve alacsony beiktatási csillapítással

Részletesebben

1. 2. 3. 4. 1. 2. 3.

1. 2. 3. 4. 1. 2. 3. Kezelési útmutató DC Automatavezérlésű Mézpörgető készülékhez Kérjük, hogy olvassa el, mielőtt a készüléket üzemeltetni kezdené! Érvényes: 2009. március 01.-től A készülék használatba vételének feltételei:

Részletesebben

2 VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kültéri egység VDT-595A. VDT-595A Leírás v2.1

2 VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kültéri egység VDT-595A. VDT-595A Leírás v2.1 2 VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kültéri egység VDT-595A VDT-595A Leírás v2.1 Tartalomjegyzék 1. Felépítés és funkciók...3 2. Funkciók...3 3. Műszaki adatok...4 4. Felszerelés...4 5. Vezetékezés...4 5.1.

Részletesebben

HARVIA GRIFFIN INFRA. Vezérlőegység

HARVIA GRIFFIN INFRA. Vezérlőegység HARVIA GRIFFIN INFRA HU Vezérlőegység 20080623 Az alábbi beépítési és használati útmutató infraszauna kabinok, sugárzók és vezérlőegység tulajdonosok, az infraszauna kabinok, sugárzók és vezérlőegységek

Részletesebben

EMDR-10 Hőmérséklet és nedvesség érzékelő elektronika. Tudnivalók a szereléshez, üzembe helyezéshez és az üzemeltetéshez

EMDR-10 Hőmérséklet és nedvesség érzékelő elektronika. Tudnivalók a szereléshez, üzembe helyezéshez és az üzemeltetéshez Raychem EMDR-10 Hőmérséklet és nedvesség érzékelő elektronika Tudnivalók a szereléshez, üzembe helyezéshez és az üzemeltetéshez Általános rész Kérjük az üzembe helyezés előtt elolvasni. A zavartalan üzem

Részletesebben

YK-520L kültéri kódbillentyûzet és kártyaolvasó

YK-520L kültéri kódbillentyûzet és kártyaolvasó YK-520L kültéri kódbillentyûzet és kártyaolvasó Jellemzõk Mutatós, vízálló kültéri stand alone kártyaolvasó Négy féle ajtónyitási mód: - 4 számjegyû kóddal - Proximity kártyával - Proximity kártyával és

Részletesebben

DEMUX 8. 8 csatornás digitálisról (DMX és DALI) 0-10V-ra átalakító - kezelési útmutató

DEMUX 8. 8 csatornás digitálisról (DMX és DALI) 0-10V-ra átalakító - kezelési útmutató DEMUX 8 8 csatornás digitálisról (DMX és DALI) 0-10V-ra átalakító - kezelési útmutató Bemutatás A DEMUX 8 egy DMX-512 és DALI jellel is vezérelhető átalakító, mely 8 csatorna értékét 0-10V-os jelekké alakítja.

Részletesebben

TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ 40404 V1.0

TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ 40404 V1.0 TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ 40404 V1.0 Készlet tartalma: M Távirányító D,I 2 /16 Ohmos hangszóró E Vezérlő egység R Infra vevő Csatlakozó pontok F Tápellátás 230V N Tápellátás 230V I Bal hangszóró ( piros vezeték

Részletesebben

WiLARM-MICRO GSM Modul Telepítői Útmutató Verzió: 2.0

WiLARM-MICRO GSM Modul Telepítői Útmutató Verzió: 2.0 Verzió: 2.0 Tartalomjegyzék WiLARM-MICRO... 1... 1 A GSM modul működése, főbb funkciói... 3 A modul részei... 3 Mini USB csatlakozó... 3 Sorkapcsok... 3 Tápellátás... 3 Bemenetek... 3 LEDek... 4 LEDek

Részletesebben

Sorbaépíthető jelző, működtető és vezérlőkészülékek

Sorbaépíthető jelző, működtető és vezérlőkészülékek w Lépcsőházi automaták w Schrack-Info Lépcsőházi automaták TIMON, VOWA, BZ BZ327350 w Lépcsőházi automata TIMON w Schrack-Info Energiamegtakarítási funkció Beállítható kapcsolási idő 0,5-30 perc Alacsony

Részletesebben

Termékismertető. Tápegység és vezérlő készülék: BVS20 egy felszálló vezetékű berendezésekhez

Termékismertető. Tápegység és vezérlő készülék: BVS20 egy felszálló vezetékű berendezésekhez Termékismertető Tápegység és vezérlő készülék: BVS20 egy felszálló vezetékű berendezésekhez 2 11/2009 1 x BVS20-SG 1 x termékismertető Szállítási terjedelem Biztonsági utasítások! A készüléket csak elektromos

Részletesebben

88-as sorozat - Többfunkciós dugaszolható időrelék 8 A

88-as sorozat - Többfunkciós dugaszolható időrelék 8 A 88- - Többfunkciós dugaszolható időrelék 8 88- Többfunkciós időrelék vagy aszimmetrikus uẗemadók homloklapra szereléshez illetve foglalatba dugaszolható kivitelben 88.02 88.12 Többfunkciós: 7 működési

Részletesebben

Encom EDS800/EDS1000 frekvenciaváltó alapparaméterei

Encom EDS800/EDS1000 frekvenciaváltó alapparaméterei Encom EDS800/EDS1000 frekvenciaváltó alapparaméterei Paraméter Érték Leírás F0.00 F0.02 0 Billentyűzet potméter 4 Külső potméter VC1 bemenetre 0 Vezérlés billentyűzetről 1 Vezérlés sorkapcsokról 3 Vezérlés

Részletesebben

Beachside FAMILY. Kombinált Infraszauna HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Beachside FAMILY. Kombinált Infraszauna HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Beachside FAMILY Kombinált Infraszauna HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Beachside FAMILY Kombinált Infraszauna Méretei: 2000x1950x2100 2-4 személyes Candlenut diófa infraszauna Füstszínű üvegajtó Színterápiás világítás

Részletesebben

CPA 601, CPA 602, CPA 603

CPA 601, CPA 602, CPA 603 CPA 601, CPA 602, CPA 603 Infravörös távvezérlő rendszer Felhasználói kézikönyv Olvassa el a teljes kezelési útmutatót a használatba helyezés előtt! A helytelen használat visszafordíthatatlan károkat okozhat!

Részletesebben

VIDUE RXP2S220. Üzembe helyezési útmutató

VIDUE RXP2S220. Üzembe helyezési útmutató VIDUE RXP2S220 Üzembe helyezési útmutató TARTALOMJEGYZÉK PROGRAMOZÁS... 3 JELLEMZŐK... 3 A MONOSTABIL FUNKCIÓ PROGRAMOZÁSA... 3 AZ IDŐZÍTÉS FUNKCIÓ PROGRAMOZÁSA AZ ELSŐ CSATORNÁN... 4 AZ IDŐZÍTÉS FUNKCIÓ

Részletesebben

DRL 01. NAPPALIVILÁGÍTÁS MODUL Daytime Running Light / Coming Home / Leaving Home. Szerelési útmutató

DRL 01. NAPPALIVILÁGÍTÁS MODUL Daytime Running Light / Coming Home / Leaving Home. Szerelési útmutató DRL 01 NAPPALIVILÁGÍTÁS MODUL Daytime Running Light / Coming Home / Leaving Home Szerelési útmutató 5A KÉK 6 Jobboldali reflektor +12V PIROS 2 PIROS 7 +12V Gyújtás +12V ZÖLD 4 KÉK 8 Baloldali reflektor

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kameraillesztő. VDCU Felhasználói és telepítői kézikönyv VDCU. VDCU Leírás v1.0.pdf

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kameraillesztő. VDCU Felhasználói és telepítői kézikönyv VDCU. VDCU Leírás v1.0.pdf 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kameraillesztő VDCU Felhasználói és telepítői kézikönyv VDCU VDCU Leírás v1.0.pdf Tartalomjegyzék 1 Készülék felépítése...3 2 Műszaki paraméterek...3 3 DIP kapcsolók beállítása...4

Részletesebben

LÉPCSŐHÁZI AUTOMATÁK W LÉPCSŐHÁZI AUTOMATA TIMON W SCHRACK INFO W FUNKCIÓK W MŰSZAKI ADATOK

LÉPCSŐHÁZI AUTOMATÁK W LÉPCSŐHÁZI AUTOMATA TIMON W SCHRACK INFO W FUNKCIÓK W MŰSZAKI ADATOK W LÉPCSŐHÁZI AUTOMATA TIMON 150 BZ327210-A W FUNKCIÓK Energiamegtakarítás funkció Beállíthatóság 0,5 30 perc Halk működés Nagy bekapcsoló képesség, 80 A max / 20 ms 3 vagy 4 vezetékes bekötés Glimmlámpaállóság:

Részletesebben

009SMA. SMA programozása: SMA leírás. CAME Leírás SMA. CAME Hungaria Kft

009SMA. SMA programozása: SMA leírás. CAME Leírás SMA. CAME Hungaria Kft SMA Telepítési figyelmeztetések: Az összes beállítást az SMA kikapcsolt állapotban kell végezni. A finombeállítás megkezdése elıtt kapcsolja be a berendezést, gyızıdjön meg arról, hogy az eszköz megfelelıen

Részletesebben

ELEKTROMOS SZABÁLYZÓSZELEP TESZTELŐ KÉSZÜLÉK

ELEKTROMOS SZABÁLYZÓSZELEP TESZTELŐ KÉSZÜLÉK ELEKTROMOS SZABÁLYZÓSZELEP TESZTELŐ KÉSZÜLÉK 36 150 065 A CLT1 kompresszor tesztelő a kuplung nélküli kompresszorok tesztelésére alkalmas. Ez a készülék a modern kompresszorok tesztelését végzi egyszerűen,

Részletesebben

INTIEL Elektronika az Ön oldalán Programozható differenciál termosztát TD-3.1 Beüzemelési útmutató

INTIEL Elektronika az Ön oldalán Programozható differenciál termosztát TD-3.1 Beüzemelési útmutató INTIEL Elektronika az Ön oldalán Programozható differenciál termosztát TD-3.1 Beüzemelési útmutató Forgalmazó: NatEnCo Bt. 9200 Mosonmagyaróvár, Móra Ferenc ltp. 3. Tel.: 20 373 8131 1 I. Alkalmazási terület

Részletesebben

DRL 01. NAPPALIVILÁGÍTÁS MODUL Daytime Running Light / Coming Home / Leaving Home. Szerelési útmutató

DRL 01. NAPPALIVILÁGÍTÁS MODUL Daytime Running Light / Coming Home / Leaving Home. Szerelési útmutató DRL 01 NAPPALIVILÁGÍTÁS MODUL Daytime Running Light / Coming Home / Leaving Home Szerelési útmutató 5A KÉK 6 Jobboldali reflektor +12V PIROS 2 PIROS 7 +12V Gyújtás +12V ZÖLD 4 KÉK 8 Baloldali reflektor

Részletesebben

Starset-Con. Szerelési útmutató. Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót!

Starset-Con. Szerelési útmutató. Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót! Starset-Con Szerelési útmutató Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót! BESZERELÉS ÉS HASZNÁLAT ELŐTT: 1. FIGYELEM: balesetek elkerülése végett az instrukciókat

Részletesebben

FÉNYERŐSSÉG-SZÉLERŐSSÉG ÉRZÉKELŐ KÖZPONT HASZNÁLATI UTASíTÁSA JOLLY-FEBO AE0711 TARTALOM

FÉNYERŐSSÉG-SZÉLERŐSSÉG ÉRZÉKELŐ KÖZPONT HASZNÁLATI UTASíTÁSA JOLLY-FEBO AE0711 TARTALOM FÉNYERŐSSÉG-SZÉLERŐSSÉG ÉRZÉKELŐ KÖZPONT HASZNÁLATI UTASíTÁSA JOLLY-FEBO AE0711 TARTALOM Paragrafus Tárgy 1. Vezérlés / Szemléltetés panel 1.1. PARANCSOK 1.2. SZEMLÉLTETÉS 2. Üzemmódok 2.1. AUTOMATIKUS

Részletesebben

TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ. [Itt felvehet egy kivonatot vagy más fontos kimutatást. A kivonat általában a dokumentum tartalmának rövid összegzése.

TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ. [Itt felvehet egy kivonatot vagy más fontos kimutatást. A kivonat általában a dokumentum tartalmának rövid összegzése. Guard Control Kft 1112 Budapest Repülőtéri u. 2. Telefon+3612037557 Fax+3612033742 http://szemelykivalaszto.hu TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ [Itt felvehet egy kivonatot vagy más fontos kimutatást. A kivonat általában

Részletesebben

TM Hanglejátszó 2

TM Hanglejátszó 2 TM-76876 Hanglejátszó 2 Használati útmutató 2016 BioDigit Ltd. Minden jog fenntartva. A dokumentum sokszorosítása, tartalmának közzététele bármilyen formában, beleértve az elektronikai és mechanikai kivitelezést

Részletesebben

VDCU használati utasítás

VDCU használati utasítás VDCU használati utasítás A VDCU a 2 vezetékes Futura Digital rendszerhez tervezett többfunkciós eszköz. 2 db CCTV kamera csatlakoztatható felhasználásával a rendszerhez, továbbá világítás vagy zárnyitás

Részletesebben

Dinnyeválogató v2.0. Típus: Dinnyeválogató v2.0 Program: Dinnye2 Gyártási év: 2011 Sorozatszám: 001-1-

Dinnyeválogató v2.0. Típus: Dinnyeválogató v2.0 Program: Dinnye2 Gyártási év: 2011 Sorozatszám: 001-1- Dinnyeválogató v2.0 Típus: Dinnyeválogató v2.0 Program: Dinnye2 Gyártási év: 2011 Sorozatszám: 001-1- Omron K3HB-VLC elektronika illesztése mérlegcellához I. A HBM PW10A/50 mérlegcella csatlakoztatása

Részletesebben

TM-72427. Vasúti átjáró vezérlő. Railroad-crossing controller. Használati útmutató. User's manual

TM-72427. Vasúti átjáró vezérlő. Railroad-crossing controller. Használati útmutató. User's manual TM-72427 Vasúti átjáró vezérlő Használati útmutató Railroad-crossing controller User's manual 2011 BioDigit Ltd. Minden jog fenntartva. A dokumentum sokszorosítása, tartalmának közzététele bármilyen formában,

Részletesebben

TM-76875 Hanglejátszó

TM-76875 Hanglejátszó TM-76875 Hanglejátszó Használati útmutató 2011 BioDigit Ltd. Minden jog fenntartva. A dokumentum sokszorosítása, tartalmának közzététele bármilyen formában, beleértve az elektronikai és mechanikai kivitelezést

Részletesebben

Harting vagy csapfedeles. Leírás. Műszaki adatok. Tápfeszültség: 3x400V+Nulla+Föld, AC ±10% Frekvencia: 50Hz ± 5% Teljesítmény: 5W ( Stand-by )

Harting vagy csapfedeles. Leírás. Műszaki adatok. Tápfeszültség: 3x400V+Nulla+Föld, AC ±10% Frekvencia: 50Hz ± 5% Teljesítmény: 5W ( Stand-by ) 2,3 kw kimeneti teljesítmény csatornánként DMX 512 vezérlés DMX címzés csatornánként (Patch) Előfűtés Csatorna teszt Hőmérsékelet vezérelt csendes ventilátor Harting vagy csapfedeles kimenet 2U rack méret

Részletesebben

AC-MFS. RFID kártyaolvasó és kódzár. Felhasználói leírás

AC-MFS. RFID kártyaolvasó és kódzár. Felhasználói leírás AC-MFS RFID kártyaolvasó és kódzár Felhasználói leírás 1.Tulajdonságok 1.1 Műszaki adatok Kártyaolvasó típusa Mifare 13.56 MHz Olvasási távolság 1-15 cm Nyitási lehetőségek Kártya / Kulcstartós kártya

Részletesebben

ZL180. Mőszaki leírás:

ZL180. Mőszaki leírás: A vásárolt terméket csak megfelelı szakismerettel rendelkezı, cégünk által felkészített szakember szerelheti fel, kötheti be és helyezheti üzembe a készülék leírásában szereplı módon! A leírás végén olvassa

Részletesebben

900SEZ-700 900SEZ-1200

900SEZ-700 900SEZ-1200 Szekcionált garázskapu motor 900SEZ-700 900SEZ-1200 HU HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK A. ÖSSZETÉTEL... 3 B. FUNKCIÓK BEMUTATÁSA... 4 C. ÖSSZESZERELÉS... 5 D. A MOTOR ÉS A PROGRAMOZÓ PANEL... 9 E.

Részletesebben

Sebury BC Önálló RF kártyás és kódos beléptető

Sebury BC Önálló RF kártyás és kódos beléptető Sebury BC-2000 Önálló RF kártyás és kódos beléptető A BC-2000 önálló RF kártyás és kódos beléptető a legújabb mikroprocesszoros technológia segítségével képes zárak, kapuk vezérlésére. A programozás a

Részletesebben

C30 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató

C30 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató 1 C30 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató Figyelem! A motorról a működtetés után a hálózati 230V-os feszültséget le kell kapcsolni. A motort vagy visszabillenős kapcsolóról vagy beállítható munkaidejű

Részletesebben

TULAJDONSÁGOK LEÍRÁS. Működési módok. Maszkoláselleni tulajdonság

TULAJDONSÁGOK LEÍRÁS. Működési módok. Maszkoláselleni tulajdonság COBALT COBALT Plus COBALT Pro DIGITÁLIS DUÁLTECHNOLÓGIÁS MOZGÁSÉRZÉKELŐ cobalt_hu 07/15 A COBALT / COBALT Plus / COBALT Pro a védett területen történő mozgás érzékelését teszi lehetővé. Ez a kézikönyv

Részletesebben

TL21 Infravörös távirányító

TL21 Infravörös távirányító TL21 01 Távirányító Vezérlő panel + érzékelő + távirányító Figyelmeztetés A berendezést csak akkor kapcsolja be, ha a telepítés befejeződött (mind hidraulikusan, mind elektronikusan). Az elektromos csatlakozásokat

Részletesebben

Tisztelt Felhasználó! Köszönjük, hogy az NZ 2000 frekvenciaváltót választotta.

Tisztelt Felhasználó! Köszönjük, hogy az NZ 2000 frekvenciaváltót választotta. Tisztelt Felhasználó! Köszönjük, hogy az NZ 2000 frekvenciaváltót választotta. Kérjük olvassa el ezt a rövid útmutatót mielőtt üzembe helyezi a berendezést. A gyors üzembe helyezési útmutató nem tartalmaz

Részletesebben

TÁPEGYSÉG aps-412_hu 06/16

TÁPEGYSÉG aps-412_hu 06/16 APS-412 TÁPEGYSÉG aps-412_hu 06/16 Az APS-412 kapcsolóüzemű tápegység 12 V DC feszültséggel működő eszközök tápfeszültségének biztosítására szolgál. Dedikált csatlakozója a SATEL eszközökhöz történő egyszerű

Részletesebben

TK-868. Távkapcsoló család. RF Elektronikai Kft. Tartalomjegyzék Ismertetés Termékválaszték Műszaki adatok Készülékek beépítési méretei, bekötés

TK-868. Távkapcsoló család. RF Elektronikai Kft. Tartalomjegyzék Ismertetés Termékválaszték Műszaki adatok Készülékek beépítési méretei, bekötés TK-868 Távkapcsoló család Tartalomjegyzék -> -> -> -> Ismertetés Termékválaszték Készülékek beépítési méretei, bekötés RF Elektronikai Kft. Ismertetés A TK-868 távkapcsoló család tagjai olyan, új fejlesztésű,

Részletesebben

Kezelési leírás. Portos motor DELUX-R

Kezelési leírás. Portos motor DELUX-R Kezelési leírás Portos motor DELUX-R 1 Tartalomjegyzék Elektromos bekötés Végállás pozíciók beállítása Távirányító egységek hozzáadása/törlése Közbenső pozíciók programozása Végállás pozíciók szerkesztése

Részletesebben

DDC rendszerelemek, DIALOG-II család

DDC rendszerelemek, DIALOG-II család DDC rendszerelemek, DIALOG-II család KIVITEL ALKALMAZÁS BEKÖTÉS A SYS-100 L típusú készülék egyszerű légkezelő szabályzására kifejlesztet integráló szabályzó. Egy kalorifert tartalmazó légtechnikákhoz

Részletesebben

NOVOTECHNICA. LAB 9 Mágneses hurokérzékelõ Szerelési és karbantartási utasítása

NOVOTECHNICA. LAB 9 Mágneses hurokérzékelõ Szerelési és karbantartási utasítása NOVOTECHNICA LAB 9 Mágneses hurokérzékelõ Szerelési és karbantartási utasítása Változat: 01/2001 Dátum: Fordította: 2001. május Dvorák László -2 - -3 - - 4 - Frekvencia Érzékenység BOOST (NÖVELÉS) OUT3

Részletesebben

AIRPOL PRM frekvenciaváltós csavarkompresszorok. Airpol PRM frekvenciaváltós csavarkompresszorok

AIRPOL PRM frekvenciaváltós csavarkompresszorok. Airpol PRM frekvenciaváltós csavarkompresszorok Airpol PRM frekvenciaváltós csavarkompresszorok Az Airpol PRM frekvenciaváltós csavarkompresszorok változtatható sebességű meghajtással rendelkeznek 50-100%-ig. Ha a sűrített levegő fogyasztás kevesebb,

Részletesebben

A/D és D/A konverterek vezérlése számítógéppel

A/D és D/A konverterek vezérlése számítógéppel 11. Laboratóriumi gyakorlat A/D és D/A konverterek vezérlése számítógéppel 1. A gyakorlat célja: Az ADC0804 és a DAC08 konverterek ismertetése, bekötése, néhány felhasználási lehetőség tanulmányozása,

Részletesebben

2. Telepítés HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Jellemzô adatok Centralis Receiver RTS. inteo Centralis Receiver RTS. Centralis Receiver RTS.

2. Telepítés HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Jellemzô adatok Centralis Receiver RTS. inteo Centralis Receiver RTS. Centralis Receiver RTS. Rádióvevô HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Ahhoz, hogy Ön optimálisan ki tudja használni a Centralis-Receiver RTS rádióvevô által kínált elônyöket, kérjük, olvassa el figyelmesen ezt a használati útmutatót. Kérdések,

Részletesebben

14-es sorozat - Többfunkciós lépcsõházi automaták 16 A

14-es sorozat - Többfunkciós lépcsõházi automaták 16 A Többfunkciós lépcsõházi automaták Mûködtetés nyomógombokkal vagy glimmlámpás világító nyomógombokkal 17,5 mm-es szélesség A késleltetési idõ 30 s-tól 20 min-ig állítható ámpakímélõ üzem a feszültség nullátmenetnél

Részletesebben