A 2017/2018-as tanév MUNKATERVE

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A 2017/2018-as tanév MUNKATERVE"

Átírás

1 1

2 2 A 2017/2018-as tanév MUNKATERVE A lehetetlen csupán egy nagy szó, amellyel a kis emberek dobálóznak, mert számukra könnyebb egy készen kapott világban élni, mint felfedezni magukban az erőt a változtatásra. A lehetetlen nem tény. Hanem vélemény. A lehetetlen nem kinyilvánítás. Hanem kihívás. A lehetetlen lehetőség. A lehetetlen múló pillanat. A lehetetlen nem létezik. A 2017/2018-as tanévben szakos ellátottságunk szinte teljes, az intézményben a nevelőoktató munkát a Nemzeti Köznevelési Törvényben meghatározott képesítéssel rendelkező pedagógusok végzik (a technika tantárgy kivételével). Intézményvezető: Bihari Róbert Intézményvezető-helyettes: Berze Attiláné Elérhetőségeink Cím: 8056 Bakonycsernye, Rákóczi út 37. Titkársági telefon: / Titkársági fax: / Központi titkarsag@csernyesuli.hu OM azonosító: Iskolatitkár: Asztalos-Slavóczky Ramóna Vezetők: A munkaközösségek vezetői: Szakmai munkaközösség megnevezése: Vezető neve: Tanítói-alsós munkaközösség: Kiss Istvánné Humán munkaközösség: Koltai Valéria Testnevelés munkaközösség: Mihucza Tibor Zeneiskolai munkaközösség: Bartha Melinda Reál munkaközösség: Pásztor Barnabás Felsős osztályfőnöki munkaközösség: Hatvani Andrea Napközis és tanulószobás munkaközösség: Ujszászi Katalin A diákönkormányzat vezetése: Simonné Albu Melinda Munkaközösségek és a diákönkormányzat programja a mellékletben.

3 3 A munkaközösségek vezetői számba vették az előző tanév tapasztalatit és a tanév végén megfogalmazott célokat. Ezek összegzéseként ebben a tanévben kiemelt figyelmet kell fordítanunk: Iskolai jó hírnevünk megerősítésére Tehetséggondozó tevékenységünkre Gyengébben teljesítő tanulóink felzárkóztatására, motiválására Az alsó tagozatból a felső tagozatba történő átmenet nehézségeinek és buktatóinak csökkentésére Iskolánk kinyitására magas színvonalú pedagógiai munkánk megmutatására A szülőkkel történő kapcsolattartás minőségének javítására A leendő első osztályosok beiskolázására és az arra való felkészülésre A gyermekvédelemmel összefüggő feladatokra és folyamatokra A közösségfejlesztés kiemelt célként történő kezelésére A nevelőtestület egységének és pedagógiai-szakmai felkészültségének erősítésére Iskolai dokumentumaink folyamatos korrigálására Idén utazó pedagógusok látják el SNI-s tanulóinkat, akikkel fontos a folyamatos konzultáció Kiemelt feladatunk továbbra is a differenciált házi feladatok, illetve kompetencia fejlesztés. Tanmenetekben, tematikus tervekben, óravázlatokban meg kell jelennie az SNI-s és BTM-s tanulók egyéni fejlesztése. Külön figyelmet igényel az enyhe értelmű fogyatékos tanulónk és az első osztályos autizmus spektrum zavarral küzdő tanulónk. Idei tanévben is folytatjuk a DADA programot iskolarendőrünk közreműködésével. Csoportbontással valósítjuk meg a matematika tanítását a 4., 5.,6., 7. évfolyamon, illetve a magyar-nyelv és irodalom tantárgy tanítását a 6., 7. évfolyamon, a csoportok kialakítása és átjárhatósága a Pedagógiai Programban meghatározott kritériumok alapján. 8. évfolyamon magyar nyelv és irodalom és matematika tantárgyak tanítását csoportbontással oldjuk meg, felvételiző és nem felvételizőkre bontással, amit a szaktanárok alakítanak ki. Ezek a csoportok október végéig átjárhatók. IKT-s órák aránya idén is 30%. Tanulószoba: osztályos csoport, osztályos csoport Napközi: 1.csoport (1. osztály, 2.csoport(2. osztály), 3.csoport(3.-4. osztály) Úszás oktatása az első félévben a 6. évfolyamon, a második félévben a 3. évfolyamon órában.

4 4 Az oktató- nevelőmunkánk céljai és feladatai, a tanév kiemelt feladata: A pedagógiai programban megfogalmazott célok és feladatok közül az idei tanévben meghatározónak tartjuk: Az alapkészségek hatékony, stabil és módszeres megalapozása, a 6. évfolyam végére való folyamatos kialakítása A kompetencia alapú oktatásrendszer továbbfejlesztésére törekszünk. Előtérbe helyezzük a módszereiben komplex, a tanulók képességeinek megfelelő oktatást. A hatékony, kooperatív tanítási/tanulási módszerek elsajátíttatása és az önművelés igényének kialakítása kiemelt feladat. A szövegértés fejlesztése tanórákon és tanórán kívül. Az olvasási és írástechnika folyamatos fejlesztése. Az olvasás iránti érdeklődés fokozása. A tanulók kommunikációs képességeinek sokoldalú fejlesztése. Beszédfejlesztés: a helyes, kulturált, választékos kifejezőképesség kialakítására törekvés. Az idegen nyelvek oktatásában a kreativitást igénylő kommunikatív nyelvoktatás fejlesztése. A tehetséges tanulók fejlesztése, képességeik, készségeik kibontakoztatásával. Lehetőség teremtése tehetségük bemutatására, versenyeztetésre. A képességhiányos tanulók kiszűrése, felzárkóztatásuk megszervezése. A különleges gondozást igénylő tanulókkal, a magatartási problémával, rendelkező tanulókkal való egyéni bánásmód alkalmazása. Az integrált oktatás az oktatásügy reformjának része. A pedagógusok továbbképzésének iránya a hátrányos helyzetű tanulókkal való foglalkozás, oktatásuk, nevelésük hatékonyabb módszertani eljárásainak megismerése és gyakorlatban való alkalmazása. Kiemelt nevelési célkitűzésünk az egészséges életmód alapjainak megismertetése és gyakoroltatása. Az egészséges életmód, magatartás és szokásrendszer kialakításában a mindennapos testedzés lehetőségének kihasználása, egészségnevelő vonásainak erősítése. A tartásjavító, preventív módszerek folyamatos alkalmazása. Ennek megfelelően a nevelési vonatkozások sokoldalú fejlesztése válik lehetővé segítség által. A környezettudatos magatartás kialakítása. A környezet értékeinek megismerése, megbecsülése, védelme. Szemléletformálás a lakóhely és lakókörnyezet megismertetése, megóvása, értékek teremtése és megbecsülése vonatkozásában. A hulladékgyűjtési akciók szorgalmazása, folytatása Te Szedd. Egészségnevelési és környezetvédelmi program a mellékletben. A tanulók szabadidős tevékenységének értelmes eltöltésére szoktatás. Az előző években eredményes múzeumpedagógiai és délutáni szervezett szabadidős projektek folytatása. A hatékony és sokoldalú ismeretszerzés biztosítása a foglalkozások által. Kiemelt nevelési feladat a verbális és fizikai erőszak visszaszorítása, megelőzése. A normatudatos magatartás kialakítása és fejlesztése a cél. A családi neveltségi hiányok pótlása, az iskolai fegyelmi helyzet javítása. A beilleszkedési- és magatartászavarral küzdő tanulók egyéni bánásmóddal való fejlesztése, beilleszkedésük segítése.

5 5 Az osztályfőnöki teendőket a következő pedagógusok látják el: Osztály: Osztályfőnök: Létszám: 1.a Berze Attiláné (tanító) 24 2.a Maros Éva(tanító) 17 3.a Pánczél-Nagy Éva(tanító, angol) 18 4.a Kiss Istvánné(tanító) 14 4.b Simonné Albu Melinda(tanító) 13 5.a Nyitrainé Hullán Andrea(magyar) 24 6.a Boleraczkiné Borsos Ildikó(történelem, német) 16 6.b Mihucza Tibor(testnevelés, földrajz, gyógytestnevelés) 13 7.a Kiss Edit(történelem, angol) 15 7.b Koltai Valéria(történelem,magyar) 16 8.a Hatvani Andrea(német, könyvtáros) 26 Összesen: 11 osztály Összesen: 196 fő További pedagógusaink: Marton Tímea (napközi, tanító, fejlesztés) Pásztor Barnabás (testnevelés, fizika) Dömötörné Szécsényi Ibolya (biológia, földrajz, etika) Sprőder Csilla (matematika, fizika) Spisák Erika (matematika, kémia) Bartha Melinda (ének, zeneiskola) Rózsavölgyi Csaba (informatika) Molnár Endre (rajz, technika) Ujszászi Katalin (napközi, fejlesztés, technika) Fehérváry Zsanett (napközi, fejlesztés) Kalafatics Hajnalka (néptánc) Acsai Sándorné (zeneiskola) Acsai Sándor (zeneiskola) Manvelján Izabella (zeneiskola) Bihari Róbert (tanító, testnevelés)

6 6 Az iskolánkban hit- és erkölcstan oktatást vállaló egyházak képviselői és elérhetőségeik Magyarországi Evangélikus Egyház: Szarka István esperes 20/ Szarka Éva lelkész 20/ Magyar Katolikus Egyház: Tell Nándor hitoktató 20/ Pethő Eszter hitoktató 20/ Magyar Pünkösdi Egyház: Kocsis József 70/ Hit Gyülekezete: Képiró Zsolt 70/ Bangócs Gábor 30/ Munkánkat segítő gyógypedagógusok Hornichné Lakos Judit Forstnerné Tirkli Melinda Kalincsákné Kardos Bernadett Technikai dolgozók Bajza Ferencné Bátori Lászlóné Harmadásné Magyarcsik Renáta (tornaterem) Misik Zoltánné Walczné Pácser Anita (ebéd, térítési díjak) Nyári események, változások Kettő kolléga is elhagyott bennünket, Nagy -Gombás Szilvia és váratlanul Kalincsák Ramóna. Helyettük érkezett Sprőder Csilla a Móri Radnóti iskolából illetve Marton Tímea (aki csetényi) a Móri Petőfi iskolából. Változást jelent még az új tanévben a néptánc oktatás első és ötödik évfolyamon, amit Kalafatics Hajnalka fog tanítani heti két órában a testnevelés óra terhére, amit a Pedagógiai Programunkba is beillesztünk. A néptánc oktatáshoz ki kell még alakítanunk egy erre megfelelő helyet, addig ideiglenesen az ötös teremben folynak az órák. Manvelján Izabella főállásban átment a Móri zeneiskolához, nálunk csak a délutáni zeneiskolai órákon fog tanítani. Megtörtént a közösségi terem kialakítása, ahol a tanulók gyülekezhetnek, illetve a szülők ott várhatják gyermekeiket. Az elsős szülők az első két hétben még felkísérhetik a gyermekeket. Kicsit sikerült javítani a technikai dolgozóink számára kialakított helyiségen, s a munkához használt felszerelésük is egy helyre került.

7 7 Nagy nehézségek árán elkészült a lány mosdók javítása, karbantartónk kimeszelte az ebédlőt és az első osztályosok termét is, ahová reméljük, megérkeznek az új padok és asztalok. A többi termet sokan önerőből és szülői segítséggel csinosítgatják. Nagyon kellene már egy teljes körű meszelés az iskolánknak. Fontos feladat az új kollégák segítése a beilleszkedésben. Változás történt a karbantartói munkában is, Tokai József az iskolai karbantartó. Köszönet a Szepezdi táboroztatásért Erikának, Zsaninak, Évának és Tibornak, s természetesen Gyöngyiéknek és a segítőknek. Köszönöm a falunapi aranydiploma átadó ünnepség műsorát a Valinak és Melindának, s természetesen a szereplőknek (Domavári Hanna és Bartha Menta). Tanulóinkat (17fő) visszahívták Erdélybe között, ahova Kis Edit tanárnővel kísértem a gyermekeket, s fantasztikus egy hétben volt részük a gyermekeknek. Született egy iskolák közötti megállapodás, ami a mellékletben megtalálható és a Pedagógiai Programunkba is beillesztünk. A pótvizsgán minden tanulónk megfelelt, 8 új tanuló érkezett, 3 tanuló más iskolába folytatja tanulmányait. Radocha Tünde szeretett kollégánk nyugdíjazása miatt (2017. dec. 10-ig felmentését tölti), szeretnénk a keletkező üres álláshelyre angol, testnevelés, tanító munkakörben állást hirdetni as tanévben tervezett újítások A tervezett újítások ebben a tanévben kipróbálásra kerülnek, s folyamatosan megbeszéljük a szükséges módosításokat, s megfelelő tapasztalatok után az iskolai dokumentumokba is bekerülnek (Házirend, SZMSZ, Pedagógiai Program) - az ebédlőnk kicsinysége miatt a kulturált és nyugodt étkezés érdekében meghosszabbítottuk a 4. óra utáni szünetet (15 perc) és az 5. óra utáni szünetet (20 perc), ezzel megváltozott a csöngetési rend. 1. óra: , 2. óra: , 3. óra: , 4. óra: , 5. óra: , 6. óra: , 7. óra: , 8. óra: Nulladik óra től lehetséges szülő beleegyező nyilatkozattal (előkészítő 8. osztály, angol 7. osztály. - a reggeli ügyeletet a 2 reggeles takarító közül az egyik fogja ellátni, reggeli pedagógus ügyeletet az intézményvezető vagy az intézményvezető-helyettes végzi. A gyerekek a közösségi teremben gyülekeznek. Szülők a közösségi teremig kísérhetik, és ott várhatják gyermeküket (kivétel az első két hétig az első osztályosok) - szünetek rendje, ügyeleti rendszere: szünetekben a tanulók a hetesek kivételével kötelezően az udvaron tartózkodnak (eső, nagyon rossz időjárás esetén folyosó), kivétel a tízórai szünet (2. óra után), ekkor a gyermekek kulturáltan a teremben, a helyükön tízóraiznak, aki végzett annak ki kell menni az udvarra (eső, nagyon rossz időjárás esetén folyosó). Becsengetéskor osztályok szerint sorakoznak az udvaron (terem előtt), kivétel ez

8 8 alól a tízórai szünet, s az ügyeletes pedagógus engedi be őket, a terembe pedig az adott pedagógussal mennek be, akivel órájuk lesz. A második szinten egy, az udvaron a második szinten és a földszinten kettő pedagógus ügyel, akik koordinálják az ügyeletes tanulókat. A napközis tízóraizó gyermekek a közösségi teremben gyülekeznek, s alsó folyósón levő egyik ügyeletes pedagógus koordinálásával rendezetten mennek felvenni illetve elfogyasztani a tízóraijukat. A 4., az 5. illetve 6. óra utáni szünetben az alsó folyóson levő, egyik ügyeletes az ebédlőben ügyel. - a tanulók az iskolában a mobiltelefonjaikra maguk vigyáznak és csak kikapcsolt állapotban lehet náluk, csak pedagógus engedéllyel kapcsolhatják be, a szabályok be nem tartása esetén a telefon elvételre kerül és a páncélszekrénybe helyezzük, onnan csak a szülőnek adjuk vissza. - buszügyelet beosztva melyik busznál ki tud lenni, tanulószobások a től ig vigyáznak a buszos gyermekekre, a busz ügyeletet a napközis kollégák végzik. - szülői értekezlet egy napon felső, rákövetkező nap alsó, előtte fogadóóra, előtte 15 órától megbeszélés. Évente négy szülői szept., nov., febr., máj. Lejjebb részletezve!!!! Novemberi, májusi szülői előtt kiértesíteni a gyengén, bukásra álló tanulók szüleit levélben. - Európai Diáksport Napon szept. 29. kirakni alakzatba felállva Csernye Suli ünnepekről való megemlékezés iskolai keretben is, az ünnepnapot megelőző tanítási napon az órában, ünnepi műsor okt. 23. felső tagozat, Koltai Valéria, Nyitrainé Hullán Andrea, Márc. 15. felváltva alsó illetve felső tagozat (2018) - advent az egyházak képviselőinek meghívásával, közös éneklés, gyertyagyújtás - zeneiskolai koncert a művelődési házban (dec ) - iskolai karácsony délután, szülők meghívása a templomba, illetve ovisok bevonása a műsorba +kórus (dec ) - falu adventi műsorán szereplés (tanári énekkar)(dec farsang az iskolában, alsó- felső együtt - negyedévente közösségi megmozdulás, negyedév diákja, összetett játékos vetélkedő - szemétszedés utcákra kiosztva osztályonként, ősszel, tavasszal, Te szedd polgárőrség bevonásával (szept ) - Csernyei iskola napok ápr iskolai nyakkendő tavaszra - termek kialakítása technika termek (rajz, néptánc) - év végi vizsgák 8. osztály, május , pótvizsga június 6. Május 28. magyar, természettudományos tárgy (földrajz, fizika, kémia, biológia: egyet kötelezően választani kell, a félévkor kell bejelölni), Május 29. matematika, történelem - HATÁRTALANUL (Erdély) - ballagás, évzáró szétválasztása ballagás az utolsó tanítási napot követő szombaton 10 00, évzáró a ballagást követő csütörtökön az időpontok pontos meghatározása után egy kis programfüzet elkészítése - vállalkozói fórum létrehozása - szorosabb kapcsolatok kialakítása a helyi szervezetekkel - íjász szakkör, sakk szakkör igényfelmérése - Tó körüli program, Horgászegyesület szept.27.(szerda) felső tagozat, szept. 28.(csütörtök) alsó tagozat,

9 ápr.20 (péntek) Nevelési értekezlet október Iskolanyitogató egy váz elkészítése, ami minden évben így működik - negyedik osztályból való kimenet kidolgozása - állandó taneszközlista készítése az iskola honlapjára NEVELŐTESTÜLETI ÉRTEKEZLETEK Felelős Alakuló értekezlet Tanévnyitó értekezlet Osztályozó értekezlet Félévi értekezlet Osztályozó értekezlet Tanévzáró értekezlet Tanévet előkészítő szervezési feladatok megbeszélése, munkatervi kérdések. A tanév rendjének ismertetése. Tantárgyfelosztás. - a 2017/2018-as tanév munkatervi vitája. Órarend. osztályfőnöki beszámolók, a tanulmányi- magatartás és szorgalmi helyzet elemzése, értékelése - a 8. osztályosok beiskolázási tapasztalatai - pályaválasztási felelős osztályfőnöki beszámolók A 2017/2018-as tanév értékelése, elemzése. - a beszámoló vitája, javaslatok, kiegészítés augusztus óra augusztus 25.9 óra 2018.január igazgató Ig. helyettes igazgató ig.helyettes osztályfőnökök ig.helyettes február igh. + mk vezetők június osztályfőnökök június igazgató óra NEVELÉSI ÉRTEKEZLETEK Őszi 4-5 évfolyam közötti átmenet megkönnyítése, Iskolanyitogató, állandó taneszközlista Tavaszi Tavaszi nevelési értekezlet: Aktuális tennivalók, az újítások tapasztalatai, esetleges módosításuk október igazgató április igazgató

10 10 A működésre vonatkozó törvények, rendeletek évi CXC tv. a nemzeti köznevelésről 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet a nevelési - oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról 14/2017. (VI. 14.) EMMI rendelet a 2017/2018. tanév rendjéről 326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet a pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról szóló évi XXXIII. törvény köznevelési intézményekben történő végrehajtásáról évi XXXI. törvény a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról 257/2000. (XII. 26.) Korm. rendelet a közalkalmazottak jogállásáról szóló évi XXXIII. törvénynek a szociális, valamint a gyermekjóléti és gyermekvédelmi ágazatban történő végrehajtásáról 229/212. (VIII. 28) Korm. rendelet a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról 17/2014. (III. 12.) EMMI rendelet a tankönyvvé, pedagógus-kézikönyvvé nyilvánítás, a tankönyvtámogatás, valamint az iskolai tankönyvellátás rendjéről 8/2013. (I. 30.) EMMI rendelet a tanári felkészítés közös követelményeiről és az egyes tanárszakok képzési és kimeneti követelményeiről 110/2012. (VI. 4.) Korm. rendelet A Nemzeti alaptanterv kiadásáról, bevezetéséről és alkalmazásáról A vonatkozó törvények, rendeletek, valamint az iskola belső szabályzatainak, a tűz-, munkaés balesetvédelmi előírások megismerése és betartása minden intézményi dolgozó számára kötelező. A működés belső feltételeit biztosító szabályzataink a tanév során folyamatosan rendelkezésre álltak. A működés színterei: Szakmai munkaközösségek Diákönkormányzat Intézményi Tanács Szülői Közösség szervezeti kerete az osztályközösségek szülői munkaközösségei. Az intézményben dolgozók munkaköri feladatai külön munkaköri leírással szabályozottak, melyek összhangot képeznek a belső működés feltételeit szabályzó törvényekkel, jogszabályokkal. Beiskolázás A 2017/2018-as tanévre megtartott beíratás folyamán 22 tanuló iratkozott be iskolánkba. A nyár folyamán költözés miatt kiiratkozott 1 tanuló, 3 tanuló pedig évet ismételt. A 2017/2018-as tanévben induló osztályok és tanuló létszámaik Osztály Létszám 1.a 24

11 11 Gyermek- és ifjúságvédelem A gyermek és ifjúságvédelmi feladatok ellátása a köznevelési törvény értelmében minden pedagógus feladata. Természetesen az osztályfőnöki és az alsó tagozatos munkaközösség kiemelten kezeli ezt a területet, és rendszeresen igyekszik segítséget nyújtani és bővíteni a Kollégák ismereteit. Feladataink közé tartozik, hogy tanév elején áttekintsük statisztikai szempontból is a gyermekvédelmi feladatainkat áttekintsük a veszélyeztetett tanulóink valamint a HH és a HHH tanulóink körét. Fokozott figyelmet kell fordítanunk a tanulói hiányzások megelőzésére, az igazolatlan hiányzások visszaszorítására. Rendszeres esetmegbeszélésekre kell törekednünk. A gyermekvédelmi szervek, tagjaival szoros kapcsolatban vagyunk ( iskolarendőr, iskolaorvos és iskolavédőnő, gyámügyi osztály, stb.) Feladatok a nevelő-oktató munka területén 1. Feladat megnevezése: Tantárgyfelosztás elkészítése Felelős: intézményvezető, intézményvezető-helyettes Határidő: augusztus Feladat megnevezése: Órarendek elkészítése, Felelős: intézményvezető-helyettes, megbízott pedagógusok Határidő: augusztus Feladat megnevezése: Teremrendek elkészítése Felelős: intézményvezető-helyettes 4. Feladat megnevezése: Tűzvédelmi- és balesetvédelmi oktatás megszervezése, tűzriadó próba, koordinálása Felelős: intézményvezető-helyettes Határidő: szeptember 5. Feladat megnevezése: Munkaköri leírások aktualizálása Felelős: intézményvezető Határidő: szeptember 6. Feladat megnevezése: Intézményi munkaterv elkésztése Felelős: intézményvezető Határidő: szeptember Feladat megnevezése: Szakmai munkaközösségi munkatervek véglegesítése Felelős: munkaközösség-vezetők Határidő: augusztus Feladat megnevezése: Egyéb foglalkozások, napközi, tanulószoba, étkezés igénybevételének felmérése Felelős: intézményvezető-helyettes, érintett pedagógusok Határidő: szeptember Feladat megnevezése: Tanmenetek elkészítése, leadása, jóváhagyása Felelős: pedagógusok, igazgató helyettes Határidő: szeptember Feladat megnevezése: Intézményi beszámolók elkészítése

12 12 Felelős: intézményvezető Határidő: február 5., június Feladat megnevezése: Országos és intézményi mérések előkészítése, elvégzése és értékelése Felelős: intézményvezető-helyettes, szaktanárok Határidő: rendeletben és intézményi eljárásrendben meghatározottak szerint 12. Feladat megnevezése: Iskolai tanulmányi utak (Határtalanul, erdei iskola, tanulmányi kirándulások) szervezése, nyári tábor Felelős: intézményvezető, intézményvezető-helyettes, érintett pedagógusok Határidő: 2018 április 13. Feladat megnevezése: Intézményi és intézményen kívüli versenyek szervezése Felelős: munkaközösség-vezetők, érintett pedagógusok Határidő: folyamatos 14. Feladat megnevezése: Intézményi pályázattal kapcsolatos feladatok elvégzése Felelős: intézményvezető-helyettes Határidő: folyamatos 15. Feladat megnevezése: Az intézményi eseménynaptárban szereplő rendezvények előkészítése és lebonyolítása Felelős: munkaközösség-vezetők, diákönkormányzat, megbízott pedagógusok Határidő: folyamatos 16. Feladat megnevezése: Beiskolázással kapcsolatos feladatok elvégzése (8. évfolyam, leendő 1. évfolyam) Felelős: intézményvezető, intézményvezető-helyettes, osztályfőnökök, iskolatitkár Határidő: rendeletben és intézményi eljárásrendben meghatározottak szerint 17. Feladat megnevezése: Intézményi önértékelés Felelős: intézményvezető, intézményvezető-helyettes, BECS csoport 18. Feladat megnevezése: tankönyvrendelés Felelős: intézményvezető, intézményvezető-helyettes, pedagógusok, iskola titkár A 2017/2018. TANÉV RENDJE Tanévnyitó ünnepély: szeptember 1. (péntek 8 óra) Első tanítási nap: szeptember 1. (péntek) Utolsó tanítási nap: június 15. (péntek) Tanítási napok száma: 180 nap A tanítási év első félév vége: január 26. (péntek) Az iskolák február 2-ig (péntek) értesítik a tanulókat, illetőleg a tanulók szüleit az első félévben elért tanulmányi eredményekről. Központi írásbeli felvételi vizsga: január 20. (szombat) 10 óra. Pótló írásbeli felvételi vizsga: január 25. (csütörtök) 14 óra.

13 13 TANÍTÁSI SZÜNETEK Az őszi szünet október 30-tól november 3-ig tart. A szünet előtti utolsó tanítási nap október 27. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap november 6. (hétfő). A téli szünet december 27-től január 2-ig tart. A szünet előtti utolsó tanítási nap december 22. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap január 3. (szerda). A tavaszi szünet március 29-től április 3-ig tart. A szünet előtti utolsó tanítási nap március 28. (szerda), a szünet utáni első tanítási nap április 4. (szerda). MUNKANAP ÁTHELYEZÉSEK március 16. (péntek) pihenőnap március 10. (szombat) munkanap, Nyílt nap tartása szülőknek április 30. (hétfő) pihenőnap április 21. (szombat) munkanap ÜNNEPEK október 23. (hétfő) Az 1956-os forradalom évfordulója - iskolai megemlékezés október 20.(péntek) november 1-je (szerda) Mindenszentek december (hétfő-kedd) Karácsony január 1-je (hétfő) Újév március 15. (csütörtök) Nemzeti ünnep - iskolai megemlékezés március 14.(szerda) április 1-2. (vasárnap-hétfő) Húsvét május 1-je (kedd) Munka ünnepe május (vasárnap-hétfő) Pünkösd augusztus 20. (hétfő) Államalapítás ünnepe TANÍTÁS NÉLKÜLI MUNKANAPOK A 2017/2018. tanév rendje meghatározza a tanítás nélküli munkanapok számát /6 nap/, felhasználásának lehetőségeit. A tanítási napokon felül a nevelőtestület a tanév helyi rendjében meghatározott pedagógiai célra hat tanítás nélküli munkanapot használhat fel. " A tanítási évben a tanítási napokon felül a nevelőtestület a tanév helyi rendjében meghatározott pedagógiai célra az általános iskolában hat, munkanapot tanítás nélküli munkanapként használhat fel, amelyből egy tanítás nélküli munkanap kizárólag pályaorientációs célra használható fel." Véleményem szerint ez azt jelenti, hogy egy olyan tanítás nélküli munkanapot kell szervezni, amely napon minden tanuló életkorának megfelelő szinten találkozik a pályaorientáció fogalmával. Pl. szervezhető azon a napon: - munkahely-látogatás (minden osztálynak, vagy csak részlegesen néhánynak) - pályaorintációs projekt nap szervezése (minden évfolyam bevonva), - pályaorientációs szakemberek meghívása mellett egyéni és csoportos pályaorientációs tanácsadás (ez főleg a 7-8.évfolyamot érintheti),

14 14 - pályaorientációs projekt hét záró napja, - egyéb A lényege, hogy a tanulók találkozzanak a munkával és fogalmával (sok családban nem ismert a munkanélküliség miatt) ismerjenek meg különböző szakmákat, szakterületeket, ismerjék meg, hogy bizonyos szakmákhoz milyen tanulmányokat kell folytatni és milyen tanulmányi követelményeket kell teljesíteni. Ezek a következők: november 10. Pályaorientációs nap április 19. Iskolanap április 20. Dök nap tavaszi Nevelési értekezlet május Tanulmányi kirándulások június 8. Gyereknap, sportnap ORSZÁGOS MÉRÉS, ÉRTÉKELÉS Kompetenciamérés: május 23. (szerda) A mérés keretében kerül vizsgálatra a szövegértési és a matematikai eszköztudás fejlődése a hatodik és a nyolcadik évfolyamon valamennyi tanulóra kiterjedően. Idegen nyelvi mérés: május 16. (szerda) A mérést az iskolák hatodik és nyolcadik évfolyamán az angol vagy német nyelvet első idegen nyelvként tanulók körében kell lefolytatni idegen nyelvi szövegértési készségeket vizsgáló feladatok alapján. Diagnosztikus fejlődésvizsgáló rendszer (DIFER) alkalmazása az iskolák első évfolyamán a tanulók eltérő ütemű fejlődéséből, fejlesztési szükségleteiből fakadó egyéni hátrányok csökkentése, valamint az alapkészségek sikeres megalapozása és kibontakoztatása érdekében. A vizsgálatokat december 1-ig kell elvégezniük az iskoláknak. A Nkt. 80. (9) bekezdése alapján, országos mérés, értékelés keretében a tanulók fizikai állapotának és edzettségének vizsgálatát az iskoláknak az 1 4. évfolyamon, valamint a felnőttoktatásban tanulók kivételével a nappali rendszerű iskolai oktatásban részt vevő tanulók esetében január 9. és április 27. között kell megszervezniük. A mérés eredményeit az érintett nevelési-oktatási intézmények június 1-jéig töltik fel a NETFIT rendszerbe. Szülői értekezletek, fogadóórák 1-2. évf (kedd) évf (kedd) évf (hétfő) évf (hétfő) évf (kedd) évf (kedd) évf (hétfő) évf (hétfő) 17 00

15 évf (kedd) évf (kedd) évf (hétfő) évf (hétfő) évf (kedd) évf (kedd) évf (hétfő) évf (hétfő) A szülői értekezletek előtt tól fogadóóra. Minden fogadóóra előtt tól munkaértekezlet, az adott napon fogadóórát és szülői értekezletet tartó pedagógusoknak. A felsőből letanító pedagógusokat és az ének tanárt a felső évfolyamok fogadóóráján lehet felkeresni. Pedagógusminősítő eljárásban várhatóan az alábbi kollégák vesznek részt: Sprőder Csilla minősítő eljárás Pedagógus II-be lépéshez. A minősítés időpontja: november 9. Szaktanácsadói óralátogatás október 19-én 2. óra (5. osztály): Nochtáné Cintula Éva A as tanév munkaterve havi bontásban hónap feladat felelős AUGUSZTUS Alakuló értekezlet Tantárgyfelosztás Órarend Munkaterv Javító vizsgák Tanévnyitó értekezlet igazgató igazgatóhelyettes munkaközösség vezetők SZEPTEMBER Tanévnyitó Tankönyvosztás Baleset-tűz és munkavédelmi oktatás Szervezési feladatok Tantermek dekorálása, faliújság készítése Év eleji adminisztrációs feladatok (folyamatos egész tanévben) Munkaterv elfogadtatása, SZMK, Intézményi Tanács összehívása DIFER előkészítése Zeneiskolai órabeosztás Zenei tagozat beiratkozás, pótbeiratkozás Óvodai szülői értekezlet iskolai bemutatkozás Munkaértekezlet igazgató igazgatóhelyettes, iskolatitkár minden pedagógus igazgató gyógypedagógus zeneiskolai munkaközösség igazgató, helyettes

16 16 OKTÓBER Bolyai Matematika versenyre jelentkezés Szülői értekezletek statisztikák Te Szedd szemétszedés a faluban Velencei tavi evezés (6. évfolyam) Tó körüli vidámság a Horgászegyesülettel Európai Diák Sport Nap Mihály-napi forgatag, népmese napja Levelezős matematika verseny Online matematika verseny Színházlátogatás előkészítése Levelezős versenyekre jelentkezés Osztálytitkárok választása, elnök választás, ötletbörze Papírgyűjtés Zeneiskolai térítési díj 1. félév Aradi vértanúk megemlékezés Megemlékezés okt.23-a iskolai keretben Megemlékezés okt.23-a együtt az Önkormányzattal Az állatok világnapja megemlékező program Bendegúz matematika versenysorozat (folyamatos) Halloween Luca napi kézműves játszóház előkészítése Meghirdetett sport versenyek Szülői értekezlet a leendő elsős szülőknek Őszi nevelési értekezlet Sprőder Csilla osztályfőnökök osztályfőnökök Molnár Endre Horgászegyesület, osztályfőnökök testnevelés munkaközösség DÖK alsós munkaközösség Spisák Erika Spisák Erika, Rózsavölgyi Csaba Nyitrainé H. A.,Koltai V. Szaktanárok DÖK DÖK munkaközösség vezető humán munkaközösség humán munkaközösség, igazgató osztályfőnökök Dömötörné Sz.I. Spisák Erika Kiss Edit DÖK Testnevelés munkaközösség Igazgató, igazgatóhelyettes, leendő elsős osztályfőnökök igazgató

17 17 NOVEMBER DECEMBER Országos mérésadat-szolgáltatás Területi népdaléneklési verseny Fehérvárcsurgón Márton nap Pályaorientációs Nap Jól felkészültem? - próba felvételi (Bodajk) Szépkiejtési verseny Grundbirkózás Körzeti kézilabda Diákolimpia Többfordulós természettudományi verseny (folyamatos) Tájékoztató a felvételi eljárás rendjéről Zrínyi matematika versenyre nevezés Készülődés a karácsonyi vásárra Munkaértekezlet Szülői fórum Simonyi Zsigmond helyesírási versenyre nevezés, helyi forduló megrendezése István Király Ált.Isk. nyelvi verseny Történelmi vetélkedő Iskolanyitogató Negyedév diákja, játékos vetélkedővel közösségi megmozdulás Csillagda látogatás Közlekedési eszközök fejlődése Arany János Tehetséggondozó Programra való pályázatok benyújtása Jelentkezés a központi írásbeli felvételi vizsgára István Király Ált.Isk. nyelvi verseny(székesfehérvár) Télapó az 1. osztályban 1-8.osztály közös barkácsolás Télapó a művelődési házban Luca napi kézműves játszóház Tanári kórus a községi Adventen Adventi gyertyagyújtások az egyházak képviselőivel Mikulás kupa Mikulás bulik Vállalkozói fórum Játékos sportverseny Diákolimpia (körzeti) Zeneiskolai karácsonyi koncert Iskolai karácsonyi műsor+adventi kórushangverseny az evangélikus templomban igazgató zeneisk.-i tagozatvezető munkaközösség vezetők munkaközösség vezetők 8.-as előkészítőt tartók alsós munkaközösség Testnevelés munkaközösség, reál munkaközösség (nov.-márc.) igazgató, 8. oszt. osztályfőnökök Sprőder Csilla munkaközösségek igazgatóhelyettes, igazgató Nyitrainé H.A., Koltai V. Hatvani A., Kiss E. Koltai V.,Kis E.,Boleraczkiné B.I. munkaközösségek munkaközösségek DÖK, munkaközösségek Mihucza T., Dömötörné Sz. I., Pásztor B. Molnár Endre igazgató helyettes, 8.-as osztályfőnökök Hatvani A., Kiss E. DÖK tanítók DÖK pedagógusok DÖK, egyházak Testnevelők osztályfőnökök tantestület, SZMK Testnevelők zeneiskola munkaközösségek

18 18 Karácsonyfadíszek versenye, karácsonyfa díszítés DÖK JANUÁR FEBRUÁR I.féléves zeneiskolai vizsgák Félévi munkák értékelése Félévi osztályzatok Osztályozó értekezlet Félévi értesítők megírása/kiosztása Adminisztrációs feladatok Központi felvételi írásbeli vizsga Szépíró verseny Mesevetítés Vetélkedő Hunyadi Mátyásról Játékos sportvetélkedő megyei forduló Agárd Magyar Kultúra Napja illusztráció készítése a Himnuszhoz Farsangi előkészítő feladatok Félévi értekezlet Szülői értekezletek. Jelentkezési lapok továbbküldése a középiskolákba Farsang Kiszebáb égetése mohai kirándulás busszal Levelezős kémia verseny (folyamatos) Pange Orchidea internetes matematika verseny (folyamatos) II. féléves díjak Területi rézfúvós verseny Terematlétika Valentin nap Kommunista diktatúra emléknapja megemlékezés (02.23.) Wass Albert (Községi könyvtár) Negyedév diákja, játékos vetélkedővel közösségi megmozdulás Iskolanyitogató zeneiskolai tanárok minden kolléga, igazgató, igazgatóhelyettes munkaközösség vezetők osztályfőnökök igazgató mindenki 8.-as osztályfőnökök reál alsós munkaközösség testnevelők Molnár Endre DÖK igazgató osztályfőnökök igazgató, 8.- as osztályfőnökök DÖK alsós munkaközösség Spisák Erika Sprőder Csilla zeneiskola testnevelők angol tanárok Boleraczkiné B.I. humán munkaközösség DÖK, munkaközösségek munkaközösségek

19 19 MÁRCIUS Húsvéti játszóház Környezetismereti vetélkedő Balatonszepezdi táborozás szervezése Takarékoskodjunk az energiával!(energiatakarékossági világnap) Területi zongoraverseny Megemlékezés Márc.15. iskolai ünnepség Megemlékezés Márc.15. községi ünnepség Munkaértekezlet Szülői fórum Víz világnapja Szent Patrik Nap Tavaszi ünnepkör, kiállítás megtekintése a művelődési házban Nyílt Nap Iskolanyitogató játékos zenebemutató Kézilabda, mezei futás diákolimpia ÁPRILIS Papírgyűjtés (ápr. 12.) Digitális Témahét (ápr.9-13.között) Holocaust emléknap (ápr.16.) Költészet napja- könyvtár, helyi költőink verseihez illusztráció készítése Újrahasznosítható anyagokból termékek készítése /kiállítása Tavaszi ünnepkör vetélkedő Rendőrségi előadások, könyvtár látogatás Nevelési értekezlet Fenntarthatósági Témahét Csernyei Napok (Komplex házi verseny, Csernye kupa, diákigazgató választás, vetélkedők, főzés a tónál ) Zentai 7 versenyei Atlétika körzeti Diákolimpia Kispályás labdarúgás Diákolimpia Hangszerbemutató koncert a Károlyi Kastélyban Fehérvárcsurgón Helyi népdaléneklési verseny alsós munkaközösség osztályfőnökök Pásztor Barnabás zeneiskola humán munkaközösség, igazgató osztályfőnökök igazgatóhelyettes igazgató DÖK Humán munkaközösség mindenki Bartha Melinda Testnevelők DÖK alsós, reál munkaközösség Boleraczkiné B.I. Molnár E. Molnár E. humán munkaközösség alsós munkaközösség igazgató DÖK, munkaközösségek Humán, felsős osztályfőnöki munkaközösség testnevelés munkaközösség zeneiskola

20 20 MÁJUS Fenntarthatósági témahét (ápr ) Anyák napi ünnepségek Tanulmányi kirándulások, erdei iskola Zimmermann versenyek (Mór) Kompetenciamérés, idegen nyelvi mérés Éneklő Ifjúság minősítő kórus verseny Csetényben Országos operett és musical éneklési verseny Várpalota Helyi záróvizsgák (8. évfolyam) Megyei döntők: kézilabda, atlétika, kispályás foci Gyermeknapi előkészületek Digitális értő olvasás Országos Kék Túra szakasz kirándulás 3. osztály alsós szaktanárok igazgatóhelyettes, megbízott pedagógusok zeneiskola igazgatóhelyettes, szaktanárok testnevelők DÖK Rózsavölgyi Csaba Mihucza T.,Dömötörné Sz.I.,Pásztor B. Erdei iskola 4.osztály Év végi jutalmazások felterjesztése (Év diákja), előkészítése Év végi vizsgák 8. osztály, május JÚNIUS HATÁRTALANUL (Erdély) Év végi vizsga - pótvizsga június 6., 8:00 Év végi szolfézs és hangszeres vizsgák Trianon megemlékezés Országos döntők: kézilabda, atlétika, kispályás labdarúgás Gyermek és Családi nap (utolsó negyed év diákja) Éves munka értékelése, Iskolai dokumentációk elkészítése, Ballagás Évzáró Tanévzáró értekezlet Leltározás Táboroztatás Balatonszepezden Osztályfőnökök Osztályfőnökök szaktanárok, osztályfőnök osztályfőnökök szaktanárok, osztályfőnök zeneiskola Koltai V., Kiss E. testnevelők DÖK osztályfőnökök, szaktanárok igazgató mindenki igazgató, DÖK A munkaközösségek és a diákönkormányzat által leírt programok, tervezett költsége Ft, részletesen a mellékelt munkatervekben.

21 21 ELLENŐRZÉSI TERV IDŐSZAK ELLENŐRZÉS TÉMÁJA FELELŐS 1. NEGYEDÉV tanmenetek, naplók, foglalkozási tervek fejlesztési tervek tanügyi dokumentumok órarendek zeneiskolai órabeosztás, tanórák,(új kollégák) igazgató igazgatóhelyettes munkaközösség vezetők 2. NEGYEDÉV tanórák, tanórán kívüli foglalkozások helyi tanterv megvalósulása IKT, differenciálás dokumentumok munkatervi feladatok megvalósulása igazgató igazgatóhelyettes munkaközösség vezetők 3. NEGYEDÉV tanórák, tanórán kívüli foglalkozások helyi tanterv megvalósulása dokumentumok munkatervi feladatok megvalósulása igazgató igazgatóhelyettes munkaközösség vezetők 4. NEGYEDÉV tanórák, tanórán kívüli foglalkozások helyi tanterv megvalósulása IKT, differenciálás dokumentumok munkatervi feladatok megvalósulása igazgató igazgatóhelyettes munkaközösség vezetők A mellékletekben megtalálható minden munkaközösség és a diákönkormányzat részletes munkaterve illetve kiegészül egy részletes versenynaptárral a sportversenyekről, védőnői munkatervvel, egészségnevelési és környezetvédelmi programmal és a munkaterv elfogadásához szükséges nyilatkozatok.

22 22 A tanévre valamennyi munkatársamnak eredményes munkát kívánok. 1. p Szeptember Október November December Évnyitó,első tan.nap 1. v A zene világnapja 1. sze Mindenszentek 1. p szo 2. h 2. cs Öszi szünet 2. szo 3. v 3. k 3. p Öszi szünet 3. v Papírgyűjtés h 4. sze Állatok világnapja 4. szo 4. h 5. k 5. cs 5. v 5. k zeneiskolai Megemlékezés sze beiratkozás 6. p Tornaterem 6. h 6. sze 7. cs 7. szo 7. k 7. cs 8. p 8. v 8. sze 8. p 9. szo 9. h 9. cs 9. szo Pályaorientációs Nap 8 00 Márton nap v 10. k 10. p 10. v 11. h munkaértekezlet 11. sze 11. szo 11. h 12. k. 12. cs Adventi gyertyagyújtás Községi Advent Pedagógus kórus Mikulás járás Télapó Műv. Ház 9 00 Adventi gyertyagyújtás 8 00 Nevelési Értekezlet v 12. k Vállalkozói fórum sze sportorvos 13. p Bolyai m. cs. vers. 13. h 13. sze 14. cs ovis szülői 14. szo 14. k 14. cs Te Szedd p Úszás kezdése(6.) 15. v 15. sze 15. p 16. szo Szüreti felvonulás h 16. cs 16. szo 17. v 17. k 17. p 17. v Iskolanyitogató: iskola bemutatása foglalkozásokon Felsős szülői keresztül a leendő fogadó óra elsősöknek és 18. h munkaértekezlet, szülőknek munkaterv 18. sze 18. szo h 19. k Felsős szülői fogadó óra munkaértekezlet Velence-tavi túra 6.oszt. 19. cs Szaktanácsadó 19. v 19. k Iskola Ünnepély, okt.23. 5,- 6. óra, Nemzeti Ünnep Községi Ünnepély h 20. sze 20. sze 20. p Luca napi kézműves foglalkozás Adventi gyertyagyújtás cs Oltás 6. oszt. 21. szo 21. k 21. cs 22. p 22. v 22. sze 22. p 23. szo 23. h 23. cs Negyed év Diákja szo 24. v 24. k 24. p 24. v 25. h 25. sze 25. szo 25. h Karácsony 26. k SZMK megbeszélés 26. cs Szülői a leendő 27. sze Horgásztó felső 27. p Halloween 27. h elsősöknek v 26. k Karácsony Felsős szülői fogadó óra Zeneiskolai karácsonyi koncert a Műv. Házban Iskolai karácsony+kórus a templomban munkaértekezlet 27. sze Téli szünet Alsós szülői fogadó óra munkaértekezlet 28. cs Téli szünet 28. cs Horgásztó alsó 28. szo 28. k Európai Diák Sport Nap Mihály-napi 29. p forgatag A népmese napja 29. v 29. sze 29. p Téli szünet 30. szo 30. h Öszi szünet 30. cs 30. szo 31. k Öszi szünet 31. v

23 Január Február Március Április 1. h Munkaszüneti nap 1. cs 1. cs 1. v Húsvét 2. k Téli szünet 2. p Félévi értesítők 2. p 2. h Húsvét 3. sze 1. Tanítási nap 3. szo 3. szo 3. k Tavaszi szünet 4. cs 4. v 4. v 4. sze 5. p R 5. h Félévi értekezlet h 5. cs 6. szo 6. k 6. k Energia tak. Napja 6. p 7. v 7. sze 7. sze Pénz hét 7. szo 8. h Újévi Polgármesteri köszöntő Hivatal 8. cs 8. cs 8. v 9. k 9. p 9. p 9. h 10. sze 10. szo Farsang szo Nyílt-nap( pénteki nap ledolgozása) 10. k 11. cs 11. v 11. v 11. sze 12. p H 12. h 13. szo 13. k Felsős szülői fogadó óra DIÖK, digitális hét munkaértekezlet 12. h 12. cs Papírgyűjtés Alsós szülői fogadó óra munkaértekezlet 13. k 13. p Iskolai Ünnepély márc óra 14. v 14. sze Bálint nap 14. sze 14. szo 15. h 15. cs Téltemetés 15. cs Nemzeti Ünnep 15. v 16. k 16. p 16. p Munkaszüneti nap 16. h 17. sze Iskolanyitogató: iskola bemutatása foglalkozásokon keresztül a leendő elsősöknek és szülőknek Zeneiskola félévi ért. 17. szo szo 17. k 18. cs 18. v 18. v 18. sze 19. p R 19. h 19. h 19. cs 20. szo Központi felvételi 20. k 20. k Szülői Fórum 20. p Holocaust áldozatainak emléknapja Csernye Napok,komplex tanulmányi verseny Csernye Napok, Csernye Kupa Munkanap, Csernye Napok 21. v 21. sze 21. sze 21. szo A magyar kultúra Negyed év Diákja 22. h napja 22. cs cs A víz világnapja 22. v A Föld napja 23. k 23. p 23. p 23. h 24. sze 24. szo 24. szo 24. k 25. cs 25. v 25. v 25. sze Fenntarthatóság 26. p Első félév vége 26. h 26. h 26. cs hete Szemétszedés szo 27. k 27. k 27. p 28. v 28. sze 28. sze 28. szo 29. h Félévi osztályozó cs Tavaszi szünet 29. v 30. k 30. p Nagypéntek 30. h Munkaszüneti nap 31. sze 31. szo

24 24 Május 1. k Munka ünnepe 1. p Június HATÁRTALANUL ( ) 2. sze 2. szo 3. cs 3. v 4. p 4. h Nemz.összetart.megeml. 5. szo 5. k 6. v Anyák napja 6. sze Év végi vizsga 8.o. pótvizsga 7. h 7. cs 8. k 8. p Madarak és fák Családi Nap, Negyed év Diákja, főzőverseny 9. sze napja 9. szo 10. cs 10. v 11. p 11. h Osztályozó szo 12. k 13. v 13. sze 14. h 15. k Felsős szülői fogadó óra munkaértekezlet Alsós szülői fogadó óra munkaértekezlet Erdei iskola 4.o. 14. cs p Utolsó tanítási nap,, Idegen nyelvi mérés 6., 8. oszt. 16. szo Ballagás sze 17. cs 17. v 18. p 18. h 19. szo 19. k 20. v Pünkösd 20. sze 21. h Pünkösd 21. cs Évzáró k 22. p OKÉV mérés 6., 8. oszt. 23. szo 23. sze 24. cs 24. v 25. p 25. h 26. szo 26. k Tanévzáró ért v 27. sze 28. h Év végi vizsga 8.o. 28. cs Év végi vizsga 8.o., Leendő elsős szülői k 29. p 30. sze 30. szo 31. cs

25 25 Mellékletek DIÁKÖNKORMÁNYZATI MUNKATERV - javaslat /2018. tanév Készítette: Simonné Albu Melinda a diákönkormányzat segítő tanára

26 26 SZEPTEMBER Osztálytitkárok választása a 4-8. osztályokból (2-2 tanuló) A 8. osztályból egyéni jelentkezés, programmal, elképzeléssel a DÖK-elnök pozícióra, majd annak ismertetése. Osztályonkénti szavazás a DÖK elnöki, ill. elnökhelyettesi posztjára. Ötletbörze (diákok, szülők, tantestület) + tavalyi év tanulságai, jövőbeli tervek egyeztetése, munkaterv elfogadása Alakuló gyűlés: diákönkormányzat elnökének megválasztása Az ISKOLAI DIÁKNAPLÓ megnyitása. Költsége: 2500 Ft. Szeptember 29. Mihály-napi forgatag: Színes fagyöngyökből ékszerek készítése, Kukoricamorzsolás, pattogatott kukorica készítése, abból láncfűzés. Almából kompót készítése. Gyufás skatulyából bárányka készítése, Kukoricaszárból juhászkunyhó készítése. A vetélkedők, játékok alkalmával ügyességükért krajcárokat gyűjthetnek. Mesés vetélkedő (- Aranyszőrű bárány - Csillagszemű juhász - Állatok nyelvén tudó juhász) integrálva az alsó tagozat népmese napjával. Tanítói-tanári mesedramatizálás vagy tanulói bábozás. Népi játékok, énekek, népszokással kapcsolatos kirakók. A program összeköthető a szüreti szokásokkal, hiszen Mihály-naptól kezdődtek a szüretek. Aszfaltrajz-verseny. Vásár, bolhapiac. Költsége: Fagyöngyök, gyöngyfűző zsinór: Ft. Az almakompóthoz cukor, citrom, fahéj, szegfűszeg: 2000 Ft. Báránykákhoz ragasztó, vatelin: 2000 Ft. Krajcárokhoz lamináló fólia, színes papír, alkoholos filc: 6000 Ft. Aszfaltrajz-versenyhez kréták: Ft. Vetélkedők jutalmazása: 5000 Ft. ÖSSZESEN: FT.

27 27 OKTÓBER Október 4. Papírgyűjtés (Bevétel kb Ft) Költsége: A gyermekeknek jutalmazás segítségadásért, üdítő: Ft. Egyéni helyezettek jutalmazása:10000 Ft. A papírgyűjtés értékelése A Luca napi kézműves játszóház előkészítése NOVEMBER November 10. (péntek) Szent Márton nap: Az alsó tagozatos gyermekeknek szülővel közös mécseskészítés, felsősöknek egyéni, majd ezt követően lámpás felvonulás a faluban, végül a gyermekek megvendégelése kaláccsal, kakaóval, teával a falu Kultúrházában. Költsége: 73 l tej:21000 Ft kakaó, cukor: 3000 Ft. gyümölcstea filteres, cukor, citrom: Ft. kakaós kalács (44 rúd): Ft. mécsesekhez dekorációs anyag, tapétaragasztó, madzag, színes transzparens papír: Ft. ÖSSZESEN: Ft. 1.Harmadéves értékelés iskolai fórumon, majd ezt követően Vetélkedő 1-8., 2-7., 3-6., 4-5. osztályos tanulók vegyes csapataival a tornateremben. Költsége: jutalmazás 5000 Ft. Adventi gyertyagyújtások az Evangélikus, a Katolikus és a Pünkösdi Egyház képviselőinek meghívásával.

28 28 DECEMBER December 13. Luca napi kézműves játszóház: társasozással, teával, gyertyafénnyel, meghívott falubeli vendégekkel (csuhézás, gyöngyfűzés, Luca napi búza ültetése, agyag karácsonyfadísz, mécsestartó készítése, gyertyaöntés, ajándékkísérő kártya, karácsonyi képeslap, angyalkák készítése stb.) Költsége: Agyag: 1200 Ft papír: 5000 Ft ragasztó, gyöngyök: Ft viaszpraliné: 5000 Ft teafilterek, cukor, citrom: Ft. ÖSSZESEN: Ft. Az 1. osztályosok télapós köszöntése Költsége: 26 télapócsomag: Ft. 1-8.osztályosok közös barkácsolása. Költsége: színes papír, ragasztó:3000 Ft. Egyéni karácsonyfadíszek versenye, majd az iskolai fenyőfa díszítése. Költsége: Jutalmazás: 3000 Ft. JANUÁR Farsangi előkészítő feladatok felelőseinek megválasztása, feladatok kiosztása: Dekorációs anyagok, büfékellékek, tombola ajándéktárgyak vásárlása Dekoráció elkészítése Tombolatömbök jelölése Zsákbamacskához játékgyűjtés Program menetének megbeszélése. FEBRUÁR Február 10. Farsangi mulatság alsó-felső tagozat együtt a tornateremben. Költsége: Ft. 2. harmad éves értékelés iskolai fórumon, majd vetélkedő vegyes csapatokkal. Költsége: Jutalmazás: 5000 Ft.

29 29 MÁRCIUS Március 22. Víz világnapja alkalmából iskolai kirándulás a bakonycsernyei tóhoz, ott harci túrán való részvétel a Horgászegyesület közreműködésével. Költsége: Ft. ÁPRILIS Április 12. Tavaszi papírgyűjtés. Költsége: A gyermekeknek jutalmazás segítségadásért, üdítő: Ft. Egyéni helyezettek jutalmazása:10000 Ft. Április CSERNYE-NAPOK Föld napja alkalmából túra Kisgyónba, ott közös program a mecséri erdészettel. Főzőcskézés. Játékos vetélkedő. Szent György napi népi játszóház Népi fajátékok kipróbálása, kézműveskedés, népi játékok, énekek, néptánc. Komplex tanulmányi verseny. Diákigazgató- választás, melyet kampány előz meg és jelöltek közti vetélkedő követ, majd szavazással zárjuk. Iskoladiszkó Tanár-szülő-diák meccsek Költsége: Túra: Játékos feladatok díjazása, főzés:10000 Ft Népi fajátékok bérlése: Ft Kézműveskedés alapanyagai: Ft. Iskoladiszkó: jogvédelmi díj+dj: Ft. Komplex tanulmányi verseny díjazása: 5000 Ft. ÖSSZESEN: Ft. MÁJUS Gyermeknap előkészítése 3. harmad éves értékelés iskolai fórumon. Költsége: Jutalmazás: 5000 Ft.

30 30 JÚNIUS Június 9. szombat GYERMEK- és CSALÁDI NAP az iskola udvarán: Zumba vagy hip-hop-zenés bemelegítés, családi főzőverseny, lufihajtogatás, arcfestés, csillámtetkó, spinning, rendőrségi és tűzoltó bemutató, lovaglás, íjászat, légvár vagy élő csocsó, kézműveskedés, ügyességi- játékos állomások zsetonszerzési lehetőséggel, közös tanár-diák-szülő vetélkedő, tombolasorsolás (vállalkozói felajánlásokból). Költsége: Légvár vagy élő csocsó+ hordós szumó Ft. Csillámtetkó, arcfestés: Ft. Zsetonbeváltáshoz üdítő, csoki, nyalóka: Ft. Lufihajtogatáshoz lufi: 5000 Ft. Kézműveskedéshez: Ft ÖSSZESEN: Ft. Az éves munka értékelése Jutalmazás kiemelkedő munkáért. Költsége: 7000 Ft. Amennyiben lehetőség adódik, szeretnénk az iskolarádió megjavíttatását előterjeszteni!!! Bakonycsernye, augusztus 28.

31 31 Határidő Felsős osztályfőnöki munkaközösség terve a 2017/18-as tanévre Feladat megnevezése szept. Naplók, törzslapok megírása, régi adatok egyeztetése, ülésrend A házirend ismertetése a tanulókkal Osztályfőnöki tanmenetek bemutatása az ig. helyettesnek Tanulói nyilvántartások, statisztikák elkészítése, egyeztetése Bizonyítványok, anyakönyvek leadása Szülői értekezletek megtartása Osztálytermek díszítése Szükséges anyagok, tervezett költség Felelős Velencei-tavi evezős kirándulás okt. Okt. 6-i megemlékezés az - aradi vértanúkról, osztályonként Koltai V. Megemlékezés anyagköltség: 3000 Ft Kiss Edit október 23-ról: műsor Halloween nov. Márton-nap a könyvtárban Hatvani A., Bné Ildikó dec. Karácsonyi műsor az 5. - Nyné H. osztály előadásával Andrea Mikulás osztály bulik jan. Magatartás- és - szorgalomjegyek egyeztetése - Az első félév jegyeinek lezárása, a félévi értesítők megírása, kiosztása febr. Szülői értekezletek - megtartása - Farsanggal kapcsolatos feladatvállalások karton, színes papír, lamináló fólia, ragasztó, gyurmaragacs: Ft útiköltség, túravezetés: Ft Bné Ildikó, Mihucza T.

32 32 márc. A balatonszepezdi tábor szervezése (jelentkezések) Húsvét, tavaszi ünnepkör, kiállítás megtekintése a Műv. házban ápr. A holocaust áldozatainak emléknapja (április 16.) Zentai 7 versenyei komplex-verseny máj. Zimmermann versenyek Tanulmányi kirándulások Év végi jutalmazások felterjesztése, előkészítése jún. A tanév lezárása: adminisztrációs feladatok, érdemjegyek Ballagás előkészítése (dekorálás, műsor) - fénymásoló papír, jutalmazás: 10000Ft anyagköltség a dekoráláshoz: 10000Ft Bné Ildikó Általános és folyamatos feladatvállalásaink: Tanulószobás kapcsolattartás Alsó-felső tagozat átmenet: ismerkedés a negyedikes gyermekekkel Pályázatok figyelése Pályaválasztási feladatok végzése, elősegítése Iskolaélettel kapcsolatos hírek, beszámolók megírása, megszerkesztése Az egy osztályban tanító pedagógusok és az osztályfőnökök kapcsolattartásának összehangolása Kapcsolattartás az iskolaorvossal, védőnővel, gyermekvédelmi felelőssel Osztálytermek, udvar rendezése, rendben tartása Őszi- és tavaszi hulladékgyűjtésen való részvétel Tagok: Nyitrainé H. Andrea, Boleraczkiné B. Ildikó, Mihucza Tibor, Kis Edit, Koltai Valéria, Hatvani Andrea

33 33 HUMÁN MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE Szeptember - színházlátogatás előkészítése (Ny.Andi, Vali) - nevezés a levelező versenyekre (szaktanárok) - szaktantermek felszerelése, dekorációja (szaktanárok) Október - október 6-i megemlékezés, faliújság, történelem óra (szaktanárok) - Október 23. községi megemlékezés (Ny. Andi,K. Vali, B. Melinda, M. Izabella) - Halloween (angol szakosok) November - nevezés a Simonyi Zsigmond helyesírási versenyre, helyi forduló lebonyolítása (Ny. Andi, Vali) - István Király Ált. Iskola nyelvi verseny jelentkezés (H. Andi, Kiss Edit) - történelmi vetélkedő: Török világ Magyarországon évfolyam (Vali, Edit, Ildi) - Jól felkészültem-e? Bodajk (Andi, Vali) - népdaléneklési verseny (B. Melinda) - Márton-nap a könyvtárban (H.Andi, Ildi) December - karácsonyi műsor 5. o. (Ny. Andi) - István Király Ált. Isk. nyelvi versenye (H. Andi, K. Edit) Január - a féléves munka értékelése - jan. 22. A Magyar kultúra napja illusztráció készítése a Himnuszhoz (M. Endre) Február Év eleji dekoráció költsége: Ft műsorhoz költségek: Ft Halloween: Ft nevezési díjak, utazási költség Bodajk: Ft, fénymásolás, jutalmak: kb Ft utazási költség Szfvár dekorációs anyag a 2. félévhez Ft Valentin nap: Ft

34 34 - Kommunista diktatúrák emléknapja (Ildi) - Valentin nap (angolosok) - Wass Albert (részvétel a Községi Könyvtár rendezvényén) Március - Szent Patrik nap - komplex verseny (szaktanárok) - Tavaszi ünnepkör, kiállítás megtekintése a műv.házban Április - Holokauszt áldozatainak emléknapja (Ildi) - Zentai 7 versenyei - Költészet napja könyvtár helyi költőink verseihez illusztráció készítése (M. Endre) Május - kórusverseny Csetény (B. Melinda) - kompetencia-mérések - záróvizsgák - Zimmermann versenyek Patrik-nap Ft fénymásoló papír, csoki Ft utazási költség Szfvárra ft jutalmazás: ft utazási költség Csetény, Mór fénymásoló papír Június - Trianon megemlékezés (Vali, Edit) - Tanulmányi kirándulás Wales, Írország (Edit) - felmérés az ifjúsági színházbérlet igénylésére A következő versenyeken veszünk részt: - Bodajk: Jól felkészültem-e? - II. Rákóczi Ferenc Ált. Iskola angol 6.o. - Zimmermann versenyek - népdaléneklési és kórusversenyek - mese- és prózamondó verseny - Zentai 7 - országos levelező versenyek (TITOK, Bendegúz) - az év folyamán meghirdetett versenyek, kiírás alapján A fenti versenyekre útiköltséget, ill. nevezési díjat kérünk. Folyamatos feladatok: - könyvtári órák az iskolai és községi könyvtárban - színházlátogatás (ifjúsági bérlet) Veszprém, lehetőség szerint fővárosi színházba is - tantermek, könyvtár dekorálása az aktualitásoknak megfelelően.

35 35 - munkaközösségi megbeszélések Szeretnénk kérni tantárgyanként és osztályonként 1-1 csomag fénymásoló papírt, gyurmaragasztót, táblafilcet és lamináló fóliát minden szaktanárnak. A humán munkaközösség tagjai: Bartha Melinda Boleraczkiné Borsos Ildikó Hatvani Andrea Kiss Edit Koltai Valéria mkv. Manvelján Izabella Molnár Endre Nyitrainé Hullán Andrea Koltai Valéria mkv. Bakonycsernye,

36 36 Az alsós munkaközösség munkaterve 2017/2018-as tanév Hónapok Tervezett programok Várható költségek Szeptember tanmenetek előkészítése, leadása tantermek dekorálása népmese napja alkalmából verseny Ft 15000Ft Október November December Január Február Március Április hulladékgyűjtés aszfaltrajz-verseny részvétel a nemzeti ünnepen szépkiejtési verseny (helyi) Márton nap Hallowen Mikulás bulik osztályszintű karácsonyi műsorok szépíró verseny mesék, mondák vetítése Mátyás királyról (1.-2. o.) vetélkedő Hunyadi Mátyásról ( o.) farsang kiszebáb égetés mohai kirándulás - tikverőzés kézművesség márc.15-ei jelképek készítése részvétel a nemzeti ünnepen húsvéti játszóház körzeti környezetismereti vetélkedő rendőrségi előadások könyvtárlátogatások (iskolai, községi) Ft Ft 30000Ft 30000Ft Ft Ft Ft 50000Ft Ft 80000Ft Május Anyák napi ünnepségek tanulmányi kirándulások Június közös kirándulás településünkön Ft - Éves szintű programjaink Színházlátogatások Iskolanyitogató foglalkozások Digitális témahét (3. a; 4. a; 4. b oszt.) Fenntarthatósági témahét (3. az osztály) Várható költségek Ft (útiköltség) Ft (anyagköltség) 30000Ft 20000Ft Az alsós munkaközösség tagjai: Berze Attiláné, Maros Éva, Pánczél-Nagy Éva, Simonné Albu Melinda, Fehérváry Zsanett, Marton Tímea, Ujszászi Katalin, Kiss Istvánné Bakonycsernye, augusztus 28. Alsó tagozatos tanítók

37 37 A munkaközösség tagjai: 1. Simonné Albu Melinda 2. Kalafatics Hajnalka 3. Marton Tímea 4. Bihari Róbert 5. Pásztor Barnabás 6. Mihucza Tibor mk. vezető A TESTNEVELÉS MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE Céljaink: 1. A mindennapos testnevelés adta lehetőségek maximális kihasználása. 2. Hozzáférés biztosítása minden tanuló számára a tömegsport foglalkozásához. 3. Tehetséggondozás. A kiemelkedő képességű tanulók versenyeztetése, azokon való megmérettetés. Sportrendezvények, versenyek: - Magyar Diáksport Napja - Osztálybajnokság: fiú-lány foci és kézi - Grundbirkózás I-III. kcs. - Mezeifutó bajnokság I-IV. kcs. fiú-lány - Atlétika csapat + egyéni I-IV. kcs. fiú-lány - Játékos sportverseny I-II. kcs. - Terematlétika I-IV. kcs. fiú-lány - Labdarúgás: 6. évfolyam, 8. évfolyam: (kispályás) Helyi versenyeink: 1.,,Mikulás Kupa IV. kcs. lány kézilabda, IV. kcs. fiú foci (december) 2. Csernye Kupa IV. kcs. lány kézilabda, IV. kcs. fiú foci (április 20.) Mindkét kupára 4-4 csapat meghívását tervezzük. A Diákolimpiai versenyek felmenő rendszerűek /körzeti-megyei-országos/ Ezen versenyeknél utazási költség merül fel, amelyet reálisan betervezni szinte lehetetlen. A versenynaptárat a körzeti DSB készíti el szeptember közepén. Ezt később csatolom a munkatervhez. Az utazási költségek csökkentése érdekében próbálunk és minél több versenyt Bakonycsernyén megrendezni.

38 38 VERSENYEINK HAVI BONTÁSBAN, KÖLTSÉGVONZATOK Szeptember: - Körzeti DSB gyűlés Mór - Magyar Diáksport Napja Bakonycsernye /jutalmazás, díjazás, egyéb/ Ft Október: - Körzeti Mezei futóverseny Mór I-IV. kcs. Utazási költség Ft - Osztálybajnokságok kéziben, fociban /jutalmazás, díjazás/ Ft - Atlétika körzeti Diákolimpiai versenyek Mór Csapat + egyéni I-IV. kcs. Utazási költség Ft Ft November: - Grundbírkózás I-III. kcs. Helyi verseny, utazási költség nincs A díjazást a körzeti DSB végzi - Körzeti kézilabda Diákolimpia Mór III-IV. kcs. fiú-lány őszi forduló Utazási költség Ft December: - Játékos sportverseny Diákolimpia Körzeti Bakonycsernye Utazási költség nincs, a díjazást a körzeti DSB végzi Mikulás Kupa IV. kcs. lány kézi (iskola válogatott) Mikulás Kupa IV. kcs. fiú foci (iskola válogatott) fő/csapat/iskola-kupák, érmek, oklevelek, üdítő Ft Január: - Játékos sportverseny Diákolimpia Megyei döntő Agárd Utazási költség+jutalmazás Ft Február: - Terematlétika I-II. kcs - Terematlétika III-IV. kcs. Mindkét verseny Bakonycsernyén kerül megrendezésre. Utazási költség nincs, a díjazást a körzeti DSB végzi.

39 39 Március: - Körzeti kézilabda Diákolimpia Mór III-IV. kcs. fiú-lány tavaszi forduló Utazási költség Továbbjutás esetén megyei döntő. Hol? Mikor? Még kérdéses. - Körzeti Mezeifutó Diákolimpia Mór I-IV. kcs. fiú-lány Utazási költség Április: - Atlétika Körzeti Diákolimpia Mór I-IV. kcs. fiú-lány Utazási költség Továbbjutás esetén újabb költség merül fel. - Kispályás labdarúgás Diákolimpia Mór 7. o. fiúk, Utazási költség - Kispályás labdarúgás Diákolimpia Mór 6. o. fiúk Utazási költség Ft Ft Ft Ft Ft Május: A következő sportágakban megyei döntők kerülnek megrendezésre: - kézilabda - atlétika - kispályás foci A felmerült költségek az ide továbbjutó csapatok számától, illetve a döntők helyszínétől függenek. A költség tehát nem tervezhető konkrétan. Június: A következő sportágakban országos döntők kerülnek megrendezésre: - kézilabda - atlétika - mezei futás A költség májushoz hasonlóan nem tervezhető. Versenyeink eddigi költsége: Ehhez jön még az országos döntők anyagi vonzata Ft A munkaközösség tagjai saját gépjárművükkel mások gyermekeit szállítani nem vállalják. A személyszállítást szeretnénk vizsgázott, hivatásos sofőrökkel megoldani. Bakonycsernye, augusztus 28. Mihucza Tibor mk. vezető

40 40 JÚLIUS AUGUSZTUS A es tanév zárása. Éves versenyösszesítő elkészítése. A as tanév versenynaptárának összeállítása. (Tervezet) SZEPTEMBER RENDEZVÉNY, VERSENY HELYSZÍN FELELŐS MEGJEGYZÉS 12. /kedd/ DSB közgyűlés Mór Dr. 14: 00 Zimmermann Általános Iskola 20. /szerda/ 14: 00 Futóbajnokság I.-II. és V.-VI. kcs. 2 fő/ szám/ nem Mór SE pálya 100m, 200m, 400m /I. kcs./ 100, 200, 400, 800 /II. kcs/ 100, 200, 400, 800, 1500, 3000, 4x100, 4x400 váltó /III.-VI. kcs./ 21. /csütörtök/ 14: 00 Futóbajnokság III. és IV. kcs. 2 fő / szám / nem Mór SE pálya Pisch Róbertné 100, 200, 400, 800, 1500, 4x100, 4x400 váltó /III- IV.kcs/ m IV. kcs. OKTÓBER 05. /csütörtök/ 15: 00 RENDEZVÉNY, VERSENY Bornapi váltófutó verseny m Túlkoros nem futhat! HELYSZÍN FELELŐS MEGJEGYZÉS Mór SE futópálya Iskolai 1-8. oszt. 1-1 lány és fiú : 8 lány és 8 fiúból álló csapatok! 06. /péntek/ Bornapi gyermek Mór salakos Jány Tamás Nevezés a helyszínen! 14:00 teniszverseny teniszpályák 06. /péntek/ Bornapi Nagy futás Gyülekezés a Arany Tamás 15:00 15:00 óra Radnóti iskola Nevezés a előtt! helyszínen! 07. /szombat/ 8: 00 Bornapi gyermek, Mór Petőfi Iskola Molnár István Nevezés a helyszínen! felnőtt tollaslabda Tornaterme verseny 07. /szombat/ 8: 00 Bornapi felnőtt Mór salakos Jakab Géza Nevezés a helyszínen! teniszverseny teniszpályák 07. /szombat/ Bornapi Mór Dr. Zilahi Zoltán Nevezés a helyszínen! 9: 00 sakkverseny Zimmermann Bárki indulhat! gyermek és felnőtt Általános Iskola 10. /kedd/ Körzeti kéttusa Mór uszoda I.-II.-III.-IV.-V.-VI. kcs. 14: 00 egyéni és 3 fős Mór SE futópálya Lány és fiú csapatverseny 3 fő/isk/nem/kcs. /úszás, futás/ 16. /hétfő/ Floorball DO. Mór Dr. Lány és fiú 14:00 (kispályás) Zimmermann 6-fős csapatok I. és II. kcs. Általános Iskola

41 /kedd/ Floorball DO. Mór Dr. Lány és fiú 14:00 (kispályás) Zimmermann 6-fős csapatok III. és IV. kcs. Általános Iskola 20. /hétfő/ Nevezési határidő Jó tanuló, jó sportoló Fejér Megyei Diáksport Szövetséghez Csak postai úton! 26. /csütörtök/ Kazinczy kupa Kincsesbánya Pittnerné Zámbó Fiú: kispályás foci 14: 00 Ált. Isk. Zita Lány: Méta Asztalitenisz 2 fő NOVEMBER RENDEZVÉNY, VERSENY HELYSZÍN FELELŐS MEGJEGYZÉS 21. /kedd/ Asztalitenisz DO. Bodajki I-II. kcs. közös mezőny 14: 00 körzeti I.-IV. kcs. Általános Iskola Négele Anikó III-IV. kcs közös mezőny A és B kategória (lány, fiú egyéni és 3 fős csapatverseny) 27. /hétfő/ Asztalitenisz DO. Táncsics Gimn. Gombásné Kada V-VI. kcs közös mezőny 14: 00 körzeti V.-VI. Tornaterme Tímea (lányok, fiúk csak egyéni) A és B kategória 28. /kedd/ Kézilabda D.O. Mór Kurkó György III. kcs. Lány és fiú 14: 00 körzeti 1. forduló Sportcsarnok 29. /szerda/ Kézilabda D.O. Mór Kurkó György IV. kcs. Lány és fiú 14: 00 körzeti 1. forduló Sportcsarnok DECEMBER RENDEZVÉNY, VERSENY HELYSZÍN FELELŐS MEGJEGYZÉS 07./csütörtök/ Grundbirkózás Bakonycsenye Bihari Róbert I.-II.-III. kcs. egyéni 14:00 Körzeti verseny DO. Általános Iskola Lány és fiú 12. /kedd/ Díjátadó ünnepség Szfvár. Megyei Önk 13. /szerda/ Futsal DO. körzeti Mór Petőfi Iskola Török Imre IV. kcs. fiú 14: 00 IV. kcs. fiú Tornaterme Orgován Erzsébet 15. /péntek/ Tollaslabda DO. Bodajki Ált. Isk. Györök Zoltán I.,II., III., IV., V., VI. kcs. 15:00 Körzeti verseny tornaterme Lány és fiú 19. /kedd/ Játékos sportverseny Bakonycsernye Bihari Róbert 14:00 DO. körzeti I-II. kcs. Ált. Isk. tornaterme 29. /péntek/ Mozogjon Mór Mór 8: 00-18: 00 Családi sportnap Sportcsarnok Arany Tamás

42 JANUÁR RENDEZVÉNY, VERSENY HELYSZÍN FELELŐS MEGJEGYZÉS 06. /szombat/ Sakk DO. Mór Dr. Bíró Norbert I.-II.-III.-IV.-V.-VI. kcs. 9:00 Körzeti egyéni Zimmermann Zilahi Zoltán Lány és fiú verseny Általános Iskola Sarok Péter 16. /csütörtök/ Úszás DO. I-VI. kcs. Mór Molnár Mihály I.-II.; III.-IV. kcs. A, B 14:00 Körzeti B kategória uszoda 14: 00 15: 30 A kategória V.- VI. kcs A, B 15: 30-tól 20. /szombat/ Sakk DO. Mór Dr. Bíró Borbert I-II. és III-IV. kcs Fiú és 9: 00 Körzeti Zimmermann Zilahi Zoltán lány csapat csapatverseny Általános Iskola Sarok Péter 29. /hétfő/ DSB közgyűlés Mór Dr. 15:00 Zimmermann Általános Iskola FEBRUÁR RENDEZVÉNY, VERSENY HELYSZÍN FELELŐS MEGJEGYZÉS 01. /csütörtök/ Körzeti Tömegtorna Mór Dr :00 verseny Zimmermann Pisch Róbertné oszt. lány és fiú 3 fős évfolyamonként Általános Iskola csapatok Talaj, ugrás 06. /kedd/ Körzeti Kézilabda Mór Kurkó György III. kcs. DO. Sportcsarnok Lány és fiú körzeti 2. forduló 07. /szerda/ Körzeti Kézilabda Mór Kurkó György IV. kcs. DO. Sportcsarnok Lány és fiú körzeti 2. forduló 13. /kedd/ Körzeti terematlétika Bakonycsernye Mihucza Tibor III.-IV. kcs: helyből 14:00 verseny Ált. Isk. Bihari Róbert távolugrás, 30 m. futás, III.-IV. tornaterme medicinlabda dobás hátra, magasugrás 2 fő/szám/nem 15. /csütörtök/ Körzeti terematlétika Bakonycsernye Bihari Róbert I.-II. kcs. helyből 14:00 verseny Ált. Isk. Mihucza Tibor távolugrás, 30 m. futás, I.-II. kcs. tornaterme medicinlabddobás hátra, II. kcs. + magasugr 20. /kedd/ Körzeti terematlétika Táncsics Mihály Gombásné helyből távolugrás, 30 m. 14:00 verseny V-VI. kcs. Gimnázium Kada Tímea futás, medicinlabda dobás hátra, magasugr Körzeti Sítábor /pályaszállás/ Ausztria Weisbriach Jufa Hotel Nassfeld síterep Ónodi Béla Walczer Gábor

43 43 MÁRCIUS RENDEZVÉNY, VERSENY HELYSZÍN FELELŐS MEGJEGYZÉS 20. /kedd/ Mezei futó DO. Sportcsarnok I.-II.-III.-IV.-V.-VI. kcs. 14:00 Körzeti egyéni és melletti füves Lány és fiú csapat terület! (5 fős csapatok) 21. /szerda/ Labdarúgás I. II. Mór Dr. Rajos Zoltán 10 fő (4+1), 3x2-es kapu, 14:00 kcs. Zimmermann 5-ös labda, pálya: 40x20 körzeti DO. Általános Iskola Zimmermann-kupa Mór Dr. Zimm. Á. I. Pisch Róbertné ÁPRILIS RENDEZVÉNY, VERSENY HELYSZÍN FELELŐS MEGJEGYZÉS 04. /szerda/ Gyógy-úszásra járó Mór Pitka Veronika 14:00 tanulók úszóversenye Uszoda 09. /hétfő/ Lány kispályás foci Mór Dr. Rajos Zoltán 10 fő (4+1), 3x2-es kapu, 14:00 DO. Zimmermann 5-ös labda, pálya: 40x20 III-IV. kcs. Általános Iskola 10. /kedd/ Labdarúgás III. kcs Mór Török Imre 10 fő (4+1), 3x2-es kapu, 14:00 Körzeti DO. SE pálya 5-ös labda, pálya: 40x /hétfő/ Fiú kispályás foci IV. Mór Török Imre 10 fő (4+1), 3x2-es kapu, 14: 00 kcs. SE pálya 5-ös labda, pálya: 40x20 Körzeti DO. 18. /szerda/ Egyéni atlétika DO. Mór Versenyszámok az 14: 00 III. és IV. kcs. lány, SE futópálya országos kiírásban! fiú 23. /hétfő/ Atlétika körzeti DO. Mór Pisch Róbertné 6 fő/ csapat/ nem 14:00 IV. kcs. SE futópálya + egyéni összetett 26. /csütörtök/ Atlétika körzeti DO. Mór Gombás Szabolcs 6 fő/ csapat/ nem 14: 00 III. kcs. SE futópálya + egyéni összetett MÁJUS IDŐPONT RENDEZVÉNY, VERSENY HELYSZÍN FELELŐS MEGJEGYZÉS 02. /szerda/ Atlétika körzeti DO. Mór 6 fő/ csapat/ nem 14:00 I. kcs. SE futópálya Pisch Róbertné + egyéni összetett 03. /csütörtök/ Atlétika körzeti DO. Mór 6 fő/ csapat/ nem 14:00 II. kcs. SE futópálya Pisch Róbertné + egyéni összetett 15. /hétfő/ Nagy Istvánra Mór 15: 00 emlékezünk

44 /kedd/ Triatlon váltóverseny Mór uszoda, 3 fős csapatok! 14: 00 körzeti futópálya Gombás Szabolcs (úszás-kerékpár-futás) 24. /csütörtök/ DSB küldöttgyűlés Mór Dr. 15: 00 (Beszámoló, Zimmermann Közhasznúsági Általános Iskola jelentés) 29. /kedd/ IV. kcs. Nagypályás Mór SE pálya Török Imre 15 fő (10+1) 14:00 Labdarúgás

45 os tanév napközis és tanulószobai munkaterve Tagok: Fehérváry Zsanett, Major Tímea, Spisák Erika, Molnár Endre, Ujszászi Katalin Szeptember Rajzkészítés nyári élményekről: rajzlap, grafit ceruza, zsírkréta, radír, faragó, színes ceruza, Őszi teremdekorálás: sárga, barna, piros kartonlapok, sárga, barna, zöld, fehér krepp papírok, cellux, színes lapok, origami lapok, olló, ragasztó, rafia színes gyűrt csomagoló papír Faliújság készítés: gombostű, gyurmaragasztó, cellux, színes papírok Kifestő: Kifestő füzet, fénymásolópapír, színes ceruza Tanulási foglalkozáshoz: írólap, fénymásoló papír Anyagköltség: 8000Ft Október Faliújság készítés: gombostű, gyurmaragasztó, cellux, színes lapok Levélnyomat: temperafesték, ecset, rajzlapok, ragasztó, olló, Termésekből képkészítés: színes lapok, rajzlap, ragasztó, olló, Zászlókészítés: színes lapok, tempera, ecset, olló, ragasztó, hurkapálcika Kifestő: fénymásoló papír, színes ceruza Tanulási foglalkozáshoz: írólap, fénymásoló papír Anyagköltség: 9000Ft November Faliújság készítés: fonal, gombostű, cellux, gyurmaragasztó, színes krepp papír Könyvjelző: színes kartonlap, rajzlap, színes lapok, olló, ragasztó, színes fonal Téli teremdekorálás: piros, fehér, kék kartonlapok, krepp papír, origami lapok, rafia, gyurmaragasztó Kifestő: fénymásoló papír, színes ceruza Tanulási foglalkozáshoz: írólap, fénymásoló papír Anyagköltség: 8000Ft

46 46 December Télapókészítés: piros, fehér karton, vatta, ragasztó, olló, színes lapok, cellux Karácsonyi díszkészítés: díszcsomagoló lapok, / csillámos, fényes/ origami lapok, színes lapok, olló, ragasztó Faliújság készítés: színes papírok, zöld fonal, gombostű, gémkapocs, Kifestő: fénymásoló papír Tanulási foglalkozáshoz: írólap, fénymásoló papír Anyagköltség:10000Ft Január Montázskészítés téli szüneti élményekről: színes ceruza, zsírkréta, festék, színes papír, olló, ragasztó, ecset rajzlap Faliújság készítés: gombostű, gyurmaragasztó cellux Téli kép ragasztással: fekete karton, műszaki rajzlap, piros papír, v.kék krepp papírragasztó, olló Tanulási foglalkozáshoz: írólap, fénymásoló papír Anyagköltség: 7000Ft Február Álarckészítés: színes kartonlap, krepp papír, virágcsokor kötöző szalag, csillámpapír, olló, ragasztó, Faliújság: gombostű, krepp papír, origami papír, cellux Farsangi terem dekorálás: krepp papír, rafia, Színes karton Kifestő: fénymásoló papír, írólap Tanulási foglalkozáshoz: írólap, fénymásoló papír Anyagköltség: 8000Ft

47 47 Március Kokárdakészítés: origami papír, színes papír, festék, rajzlap, olló, ragasztó, ecset Zászlókészítés: hurkapálcika, olló, ragasztó, színes papír, festék, ecset, rajzlap Faliújság készítés: gombostű, krepp papír, gyurmaragasztó, olló Húsvéti figurák: kartonok, színes papír, krepp papír, olló, ragasztó Tanulási foglalkozáshoz: írólap, fénymásoló papír Anyagköltség: 9000Ft Április Tavaszi terem dekorálás: gyűrt csomagolópapír, krepp papír, színes lapok, rafia, olló, ragasztó Faliújság készítés: gombostű, gyurmaragasztó, gémkapocs, színes papír, olló Kifestő: fénymásoló papír, írólap, színes ceruza, festék, ecset Tanulási foglalkozáshoz: írólap, fénymásoló papír Anyagköltség:7000Ft Május Anyák napi ajándék: kartonlap, színes lapok, ragasztó, olló Faliújság készítés: gombostű, gyurmaragasztó, gémkapocs, színes papír, olló Kifestő: fénymásoló papír, írólap, színes ceruza, festék, ecset Tanulási foglalkozáshoz: írólap, fénymásoló papír Anyagköltség:9000Ft Június Faliújság készítés: gombostű, gyurmaragasztó, gémkapocs, színes papír, olló Kifestő: fénymásoló papír, írólap, színes ceruza, festék, ecset Tanulási foglalkozáshoz: írólap, fénymásoló papír Anyagköltség:6000Ft Bakonycsernye,2017. augusztus 28. Ujszászi Katalin napközis munkaközösség vezető A REÁL MUNKAKÖZÖSSÉG MUNKATERVE 2017/2018-as tanév

48 48 A munkaközösség tagjai: Sprőder Csilla: Matematika, kémia, fizika Spisák Erika: Kémia, matematika Molnár Endre: Technika Dömötörné Sz. Ibolya: Biológia, Földrajz Mihucza Tibor: Földrajz Pásztor Barnabás: Fizika Rózsavölgyi Csaba: Informatika A munkaközösség céljai: A természettudományos műveltség kialakítása, alkalmazásra képes, a természettudományokat kedvelő, becsülő, értő, ismerő és használni tudó fiatalok nevelése. 1. A tantárgyanként megfogalmazott tantervi követelmények teljesítésének kölcsönös segítése a tantárgyak közötti koncentrációval 2. Alapkészségek fejlesztése minden tantárgyban, a tantárgyak jellegének megfelelően 3. A tanulók természettudományos gondolkodásmódjának fejlesztése 4. A természetvédelem, az egészséges életmód fontosságának felismertetése tanórán és tanórán kívül 5. Tehetséggondozás 6. Tudatos környezetvédelme nevelés 7. A lemaradó, hátrányos helyzetű tanulók felzárkóztatása 8. Integrált nevelési program folytatása. Tanulási nehézségekkel küzdő tanulók integrált nevelése Tehetséges tanulók versenyekre való felkészítése, természettudományos tantárgyak háziversenyének megtartása évfolyamon kompetencia mérés elvégzése és felkészítés a mérésre. A kerettantervi feladatok folytatása. A NAT határozottan arra ösztönöz, hogy a pedagógusok a tanórákon építsenek a tanulók korábban kialakult kognitív rendszereire. A tanulást nem a tudás befogadásaként értelmezi, hanem olyan aktív pszichikus folyamatnak tekinti, amelynek során a tanuló folyamatosan alakítja a valóságról alkotott modelljét. Ezért a tevékenységformák között kiemelt szerepet szán a valóság megismerését célzó közvetlen tanulói cselekvésnek.

49 Az alapkészségek minden évfolyamon, minden természettudományos tantárgyból való folyamatos gyakorlása. Megfigyelőképesség fejlesztése (érzékelés, észlelés, gondolkodás) Önálló ismeretszerzésre nevelés (logikus gondolkodás, a tanultak megőrzése, beépítése a meglévő ismeretrendszerbe, emlékezőképesség, a rendszeres tanulás szokásának megszilárdulása, a fokozatosan hosszabbodó és egyre intenzívebbé váló szellemi erőkifejtés képessége) Az alapeszközök készségszintű használata (vonalzó, körző, szögmérő, kísérleti eszközök). Differenciált foglalkozások az egyforma esély megteremtésére, fokozott figyelem a hátrányos helyzetű tanulókra. 11. Biztosítjuk alternatív programok választhatóságát 12. A differenciált csoportmunka kooperatív tanulás, kulcskompetencia bevezetése, beépítése az iskola, és munkaközösségünk munkájába és az egyéni képességfejlesztések következetes alkalmazása. 13. IKT technológiák alkalmazása a tanult technikák alkalmazásával. Számítástechnikai ismeretek, Internet használatának ösztönzése az ismeretszerzésben. A tanulókban ki kell fejleszteni az információs rendszerben való eligazodás, valamint annak kritikai módon való használatának képességét. Kiemelt nevelési feladatok: 1. Viselkedéskultúra, viselkedési szabályok, közösségi viselkedés hangsúlyozása. A közösség normáinak ismerete, a normák alkalmazásának a szokása. Értelmi együttműködés képessége, mások gondolatmenetének megértése, értékelése, alkalmazása. 2. Kommunikációs kultúra fejlesztése. Az anyanyelv és a szaknyelv helyes használata. A gondolatok tartalmilag és nyelvileg szabatos kifejtésének képessége és szokása. Bővülő passzív és aktív szókincs, a szakszavak és a matematikai jelrendszer felismerése, majd tudatos használata. Szóbeli és írásbeli szövegek értelmezésének képessége. 3. Önmagukkal és másokkal szembeni igényesség mélyítése. 4. Rend, fegyelem, környezetünk és iskolánk állagának megóvása. 5. Esztétikus környezet kialakítására nevelés. 6. A tanulók neveltségi szintjének folyamatos fejlesztése. 7. Környezetvédelmi nevelés előtérbe helyezése.

50 50 8. A kiemelkedő eredménnyel végzett együttes munkának az osztályközösségben történő elismerése. 9. A házi feladatok rendszeres ellenőrzése, ösztönzés a füzetek esztétikus vezetésére 10. A tantárgyanként megfogalmazott tantervi követelmények teljesítésének kölcsönös segítése a tantárgyak közötti koncentrációval 11. Alapkészségek fejlesztése minden tantárgyban, a tantárgyak jellegének megfelelően 12. A tanulók természettudományos gondolkodásmódjának fejlesztése 13. A természetvédelem, az egészséges életmód fontosságának felismertetése tanórán és tanórán kívül A 2017/2018-as tanév programterve Szeptember - Velencei tavi evezés a mindenkori 6. évfolyamnak. Felelősök: Mihucza Tibor, Molnár Endre Költségek: Az osztályok maguk fedezik. - Bólyai Matematika verseny jelentkezés Költségek: /fő 4fő/csapat k.b.3-4.csapat Felelős: Sprőder Csilla - Internetes matematika levelezős verseny 5-8. évfolyam Felelősök:Spisák Erika, Költségek: - - Ingyenes online matematika verseny 5-8. évf. Felelősök: Spisák Erika, Rózsavölgyi Csaba - Természettudományi faliújság készítése, működtetése Felelősök: az egész munkaközösség Költségek: /év Október - Az állatok világnapja Felelős: Dömötörné Sz. I. - Bendegúz matematika versenysorozat 5-8. jelentkezés függvényében.

51 51 Felelősök: Spisák Erika, Költségek: önköltséges - Felvételi előkészítés 8. ( matematika) - Internetes matematika levelezőverseny November - Bendegúz sorozat - Felvételi előkészítő - Többfordulós természettudományi verseny 5-8. november- március Felelős: egész munkaközösség Költségek: csokik a fordulok végén (havonta) 1-3. helyezettek Fődíj: évfolyamonként 1-3. helyezetteknek egy kirándulás Zircen Internetes matematika versenysorozat - Zrínyi matematika verseny (nevezés) Költség: /fő létszám:? Felelős: Sprőder Csilla December - Bendegúz sorozat - Felvételi előkészítő - Többfordulós természettudományi verseny - Közlekedési eszközök fejlődése 5-8. Felelős: Molnár Endre Költség: 3000 (díjazás) - Csillagda látogatás 5-8. Felelős: Mihucza T. Dömötörné Sz. I. Pásztor B. Költség: önköltséges - Internetes matematika versenysorozat

52 52 Január - Bendegúz sorozat - Felvételi előkészítő - Többfordulós természettudományi verseny - Próbafelvételi Bodajk 8. évf. Felelős: Spisák E. Költség: útiköltség kb. 10 fő Internetes matematika versenysorozat Február - Bendegúz sorozat - Levelezős kémia verseny Felelős: Spisák E. Költség: ingyenes - Pange Orchidea ingyenes internetes matematika verseny Felelős: Sprőder Csilla Március - Takarékoskodjunk az energiával (Energiatakarékossági világnap ) Felelős: Pásztor Barnabás Költség: - - Bendegúz sorozat - Levelezős kémia verseny - Internetes matematika verseny Április - Digitális témahét Felelős: munkaközösség Költség: - - Újrahasznosítható anyagokból termékek készítése Felelős: Molnár E. Költség:

53 53 - Internetes matematika verseny - Bendegúz sorozat Május - Bendegúz sorozat - Internetes matematika verseny - Digitális értő olvasás 5-8. Felelős: Rózsavölgyi Cs. Költség: - - Országos Kék Túra szakasz kirándulás (jelentkezés alapján) Felelős: Mihucza T. Dömötörné Sz. I. Pásztor B. Költség: önköltséges, kísérők útiköltsége (3000.-) Összköltség: A programok változásának jogát fenntartjuk! Bakonycsernye, augusztus 28. Összeállította: Pásztor Barnabás

54 54 A Bakonycsernyei Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 2017/2018. évi zeneiskolai munkaközösségének munkaterve A munkaközösség tagjai: Acsai Sándor Acsai Sándorné Manvelján Izabella Bihari Róbert Berze Attiláné Bartha Melinda Beiratkozás és órabeosztás régi növendékeknek Munkaértekezlet Órabeosztások és pótbeiratkozások véglegesítésének határideje A szolfézs és hangszeres oktatás megkezdése Új naplók kitöltésének és leadásának határideje Nyomtatványok, tantárgyfelosztás kitöltésének és a zongora behangoltatásának* határideje Területi népdaléneklési verseny Fehérvárcsurgón Az I. féléves tandíjak befizetésének határideje Adventi kórushangverseny Adventi hangszeres koncert Az első féléves szolfézs vizsgák tervezett időpontja Az első féléves hangszeres vizsgák tervezett időpontja Féléves értekezlet A második féléves térítési díjak befizetésének határideje Területi rézfúvós verseny szeptember 6. szerda szeptember 6. szerda szeptember 20. szerda szeptember 7. csütörtök szeptember 15. péntek szeptember 22. péntek november ( 30000Ft) október 13. péntek december 21. csütörtök december 20. szerda január január január 17. szerda február 16. péntek február (30000Ft) Területi zongoraverseny Játékos zenebemutató az Iskolanyitogató keretében március (30000Ft) március (5000Ft)

55 55 Hangszerbemutató koncert a Károlyi Kastélyban Fehérvárcsurgón Helyi népdaléneklési verseny április (30000Ft) április (5000Ft) Éneklő Ifjúság minősítő kórusverseny Csetényben május (20000Ft) Országos operett- és musicaléneklési verseny Várpalotán május (30000Ft) Az év végi szolfézs vizsgák tervezett időpontja május 29.-június 1. Az év végi hangszeres- és művészeti alapvizsgák, záróvizsgák tervezett időpontja Év végi értekezlet június június 13. szerda Ebben a tanévben is részt veszünk az Önkormányzati (pl. október 23., március 15., jótékonysági rendezvények, önkormányzati megemlékezések, ), valamint az intézményen belüli rendezvényeken. A továbbképzéseken, fesztiválokon, a móri fúvószenekar rendezvényein való részvételéről év közben egyeztetéssel döntünk. *A zongorahangolásra a Tankerülettől kérünk tisztelettel anyagi támogatást, előre láthatólag Ft-ot. Az éves programok és szünetek megegyeznek a Bakonycsernyei Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola munkatervében foglaltakkal. Bakonycsernye, augusztus 28. Bartha Melinda

56 56 Egészségnevelési és környezetvédelmi program Az egészség az iskolai közösség egyik erőforrása. Az egészségesebb gyerek jobban tanul, az egészségesebb tanár jobban tanít Peter Wijsma Bakonycsernye, szeptember Készítette: Dömötörné Szécsényi Ibolya Az egészségnevelési és környezetvédelmi program célja Az egészséges életmód és az egészséges környezet iránti igény napjainkban egyre nő. Az igény jogos, hiszen mindennapjainkat egyre inkább megkeserítik a nem megfelelő életmód és a káros környezeti hatások által kiváltott tényezők. E kedvező jelenség része annak az általánossá váló felismerésnek, hogy a károsodások megelőzése összehasonlíthatatlanul eredményesebb, mint azok utólagos felszámolása. A megelőzési szándék miatt nő a szükséges tennivalók száma. A megelőzés akkor igazán hatékony, ha minél több lehetséges károsodást tart szem előtt. Ezért mindenfajta megelőző tevékenységre jellemző a feladatok, eljárások nagy száma. A WHO így határozza meg az egészségvédelem és egészségnevelés fogalmát: Az egészségvédelem az egészségnevelés és mindazon egyéb tevékenységek kombinációja, melyeket az iskola az egészség védelme és javítása érdekében megvalósít. Az iskola olyan gondoskodó közösség, amely biztosítani kívánja mind a tanulók, mind az iskola alkalmazottai számára a testi-lelki jólétet. Az egészségnevelés és környezetvédelem az iskolánkban két fő csoportra osztható. A tanórákon belül végrehajtandó feladatok, és a tanórákon kívül végrehajtandó programok.

DIÁKÖNKORMÁNYZATI MUNKATERV. - javaslat - Készítette: Simonné Albu Melinda a diákönkormányzat segítő tanára

DIÁKÖNKORMÁNYZATI MUNKATERV. - javaslat - Készítette: Simonné Albu Melinda a diákönkormányzat segítő tanára 1 DIÁKÖNKORMÁNYZATI MUNKATERV - javaslat - 2017/2018. tanév Készítette: Simonné Albu Melinda a diákönkormányzat segítő tanára 2 SZEPTEMBER Osztálytitkárok választása a 4-8. osztályokból (2-2 tanuló) A

Részletesebben

PROGRAMFÜZET BAKONYCSERNYEI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS AMI TANÉV

PROGRAMFÜZET BAKONYCSERNYEI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS AMI TANÉV PROGRAMFÜZET BAKONYCSERNYEI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS AMI 2018 2019. TANÉV Vezetők: Intézményvezető: Bihari Róbert Intézményvezető-helyettes: Berze Attiláné Elérhetőségeink: Cím: 8056 Bakonycsernye, Rákóczi

Részletesebben

A 2014/2015. tanév munkaterve

A 2014/2015. tanév munkaterve A 2014/2015. tanév munkaterve A 2014.-2015. tanév munkaterve havi bontásban Hónap Feladatok Felelős AUGUSZTUS alakuló értekezlet tantárgyfelosztás órarend elkészítése munkaterv javítóvizsgák tanévnyitó

Részletesebben

BAKONYCSERNYEI ÁLTALÁNOS ISKOLA és AMI tanév MUNKATERVE

BAKONYCSERNYEI ÁLTALÁNOS ISKOLA és AMI tanév MUNKATERVE BAKONYCSERNYEI ÁLTALÁNOS ISKOLA és AMI 2016.-2017. tanév MUNKATERVE Radocha Tünde helyettes 1 Pedagógiai feladataink: Az idei tanévben is, mint az előzőben több kolléga is bekapcsolódik a BTM fejlesztő

Részletesebben

MUNKATERVI PROGRAMOK, HAGYOMÁNYAINK, RENDEZVÉNYEINK 2017/2018.

MUNKATERVI PROGRAMOK, HAGYOMÁNYAINK, RENDEZVÉNYEINK 2017/2018. MUNKATERVI PROGRAMOK, HAGYOMÁNYAINK, RENDEZVÉNYEINK 2017/2018. IDŐ MUNKATERVI PROGRAMOK SZERVEZÉSI KOORDINÁTOR VIII. 22. 9:00 VII. 23. 9:00 VIII.22.- 31. VIII. 24. VIII. 28. 8:00-17:00 VIII. 29. 8:00-17:00

Részletesebben

Eseménynaptár 2018/2019-es tanév

Eseménynaptár 2018/2019-es tanév Dátum szept. 01. szombat szept. 02. vasárnap szept. 03. hétfő szept. 04. kedd szept. 05. szerda szept. 06. csütörtök szept. 07. péntek szept. 08. szombat szept. 09. vasárnap szept. 10. hétfő szept. 11.

Részletesebben

Feladatok havi ütemezése. 2018/2019. tanév

Feladatok havi ütemezése. 2018/2019. tanév Feladatok havi ütemezése 2018/2019. tanév SZEPTEMBER Dátum Nap Időpont Esemény Felelős Megjegyzés 3. hétfő 8:00 12:00 Tanévnyitó ünnepély Létszámegyeztetés Dr. Kunné Csobán Ilona osztályfőnökök 4. kedd

Részletesebben

MUNKATERVI PROGRAMOK, HAGYOMÁNYAINK, RENDEZVÉNYEINK 2016/2017.

MUNKATERVI PROGRAMOK, HAGYOMÁNYAINK, RENDEZVÉNYEINK 2016/2017. MUNKATERVI PROGRAMOK, HAGYOMÁNYAINK, RENDEZVÉNYEINK 2016/2017. IDŐ MUNKATERVI PROGRAMOK SZERVEZÉSI KOORDINÁTOR AUGUSZTUS VIII. 22. 9:00 Alakuló értekezlet VII. 23. Tűz-és balesetvédelmi oktatás VIII.22.-31.

Részletesebben

A TANÉV HELYI RENDJE 14/2017. (VI. 14.) EMMI

A TANÉV HELYI RENDJE 14/2017. (VI. 14.) EMMI Tisztelt Szülők, Kedves Tanulók! A 2017/18-as tanév rendje megjelent a Magyar Közlöny 2017. évi 90. számában. A tanév helyi rendjének meghatározása az emberi erőforrások minisztere 2017/2018. tanév rendjéről

Részletesebben

5. A tanév helyi rendje 2017/18.

5. A tanév helyi rendje 2017/18. 5. A tanév helyi rendje 2017/18. Az énekkari próbák rendje: kedd: 50-14-30 : 50-30. Szeptember 1. 4-8. 6. 7. 18. 22. 23. 30. Tanévnyitó ünnepély: 8.00 1-8. évfolyamos szülői értekezlet Tűzriadó próba Bombariadó

Részletesebben

KOLOZSVÁR UTCAI ÁLTALÁNOS ISKOLA. Programterv 2015/2016-os tanév 1155 BUDAPEST, KOLOZSVÁR U. 1.

KOLOZSVÁR UTCAI ÁLTALÁNOS ISKOLA. Programterv 2015/2016-os tanév 1155 BUDAPEST, KOLOZSVÁR U. 1. KOLOZSVÁR UTCAI ÁLTALÁNOS ISKOLA 1155 BUDAPEST, KOLOZSVÁR U. 1. Tel./Fax: 419-2413 ; 416-0437 e-mail: titkarsag@kolozsvariskola.hu Programterv 2015/2016-os tanév Szorgalmi idő: 2015. IX. 1.(kedd)- 2016.

Részletesebben

(Szentgyörgyi Albert) 2017/2018. tanév helyi rendje (2017. szeptember augusztus 31.) Készült a 14/2017. (VI. 14.) EMMI rendelet alapján

(Szentgyörgyi Albert) 2017/2018. tanév helyi rendje (2017. szeptember augusztus 31.) Készült a 14/2017. (VI. 14.) EMMI rendelet alapján Kisfaludy Utcai Tagiskola Kaposvár Ahogyan ma tanítunk, olyan lesz a holnap (Szentgyörgyi Albert) 2017/2018. tanév helyi rendje (2017. szeptember 01-2018. augusztus 31.) Készült a 14/2017. (VI. 14.) EMMI

Részletesebben

A 2017/2018. tanév rendje

A 2017/2018. tanév rendje A 2017/2018. tanév rendje A 2017/2018. tanévben a szorgalmi idő első tanítási napja 2017. szeptember 1. (péntek) és utolsó tanítási napja 2018. június 15. (péntek). A tanítási napok száma: 180 nap. A szorgalmi

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR a 2014/2015-ös tanévre

ESEMÉNYNAPTÁR a 2014/2015-ös tanévre ESEMÉNYNAPTÁR a 2014/2015-ös tanévre Hét Hónap, nap Eseménytervezet szeptember 1.hét 1. "A" hét 1. hétfő Első tanítási nap: munkavédelmi oktatás a 9.évfolyam számára 2. 2. kedd 3. 3. szerda Tanévnyitó

Részletesebben

A tanév rendje 2016/2017

A tanév rendje 2016/2017 A tanév rendje 2015/2016 8:00 alakuló értekezlet Szakgimnázium (180 tanítási nap + 7 tanítás nélküli munkanap) Tanítási nap Szakközépiskola (181 tanítási nap + 6 tanítás nélküli munkanap) Tanítási nap

Részletesebben

AVASTETŐI ÁLTALÁNOS ISKOLA 2018/2019. TANÉV ESEMÉNYEI

AVASTETŐI ÁLTALÁNOS ISKOLA 2018/2019. TANÉV ESEMÉNYEI S Z E P T E M B E R 3 H Tanévnyitó ünnepély Első tanítási nap Tankönyvosztás Szülői értekezlet - Széchenyi Művészetis szülői értekezlet 4 K Szülői értekezlet Pattantyús Művészetis szülői értekezlet 19

Részletesebben

Ünnepélyes tanévnyitó, első tanítási nap. Szülői ért. 1. évf.

Ünnepélyes tanévnyitó, első tanítási nap. Szülői ért. 1. évf. A szept. 3. hétfő 8.00, 3 tanítási óra alsóban, ebéd 11-től folyamatosan Ünnepélyes tanévnyitó, első tanítási nap 17.00 Szülői ért. 1. évf. szept. 4. kedd szept. 5. szerda szept. 6. csüt. szept. 7. péntek

Részletesebben

A 2018/19-ES TANÉV FELADATTERVE

A 2018/19-ES TANÉV FELADATTERVE A tanév rendje: A 2018/19-ES TANÉV FELADATTERVE A 2018/2019. tanévben a tanítási év első tanítási napja 2018. szeptember 3. (hétfő), az utolsó tanítási napja 2019. június 14. (péntek). Az őszi szünet előtti

Részletesebben

A tanév helyi rendje

A tanév helyi rendje A tanév helyi rendje 2017/2018. tanév 1. A tanév rendje: 1.2. szorgalmi idő: 2017. szeptember 1-től 2018. június 15-ig a tényleges tanítási napok száma: 180 +6 tanítás nélküli munkanap I. félév: 2018.

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA OKTÓBER 1.

KÖZZÉTÉTELI LISTA OKTÓBER 1. KÖZZÉTÉTELI LISTA 2018. OKTÓBER 1. Aktív pedagógusok munkakör szakképzettség létszám tanító tanító 11 angol műveltségi terület 1 ember- és társadalom műveltségi terület 1 ének műveltségi terület 6 fejlesztő

Részletesebben

Programterv. 2016/2017. tanév kiemelt feladatai

Programterv. 2016/2017. tanév kiemelt feladatai Programterv 2016/2017. tanév kiemelt feladatai Szorgalmi idő: 2016. IX. 1.(csütörtök)- 2017. VI.15.(csütörtök) Tanítási napok száma: 182 nap Tanítás nélküli munkanap: 5 nap I. félév: 2017. I. 20-ig tart.

Részletesebben

Török Flóris Általános Iskola éves programja havi bontásban a 2017/2018-as tanévben

Török Flóris Általános Iskola éves programja havi bontásban a 2017/2018-as tanévben Török Flóris Általános Iskola éves programja havi bontásban a 2017/2018-as tanévben AUGUSZTUS 2017. augusztus 28-29. 9 00 Javítóvizsgára és szintfelmérőre felkészítés 2017. augusztus 30. 10 00 Javítóvizsga,

Részletesebben

RENDEZVÉNY. 2017/ szeptember 1 (péntek) június 15 (péntek) 180 tanítási nap

RENDEZVÉNY. 2017/ szeptember 1 (péntek) június 15 (péntek) 180 tanítási nap RENDEZVÉNYTERV 2017/2018. 2017.szeptember 1 () 2018. június 15 () 180 tanítási nap aug. 22-ig IDŐPONT RENDEZVÉNY Tankönyvek átvétele FELELŐS/ RÉSZTVEVŐ Nagyné Szabó Cecília aug. 23. Pedagógusok munkába

Részletesebben

A Váci Radnóti Miklós Általános Iskola tanév rendje a 2016/2017. tanévre

A Váci Radnóti Miklós Általános Iskola tanév rendje a 2016/2017. tanévre A Váci Radnóti Miklós Általános Iskola tanév rendje a 2016/2017. tanévre A tanév indításával kapcsolatos feladatok: 1. Nevelőtestületi alakuló értekezlet Ideje: 2016. augusztus 22. /hétfő / 9 óra A tankerületi

Részletesebben

XI. A 2017/2018-as tanév ütemterve

XI. A 2017/2018-as tanév ütemterve XI. A 2017/2018-as tanév ütemterve Dátum Szeptember 1. Esemény 8:00 Tanévnyitó Első tanítási nap - munka és balesetvédelmi oktatás a tanulóknak Napközis tanulók felmérése 1.osztályos szülői értekezlet

Részletesebben

Berentei Általános Művelődési Központ Iskola intézményegység. A TANÉV RENDJE MUNKA- ÉS FELADATTERV a 2012/2013-es tanévre

Berentei Általános Művelődési Központ Iskola intézményegység. A TANÉV RENDJE MUNKA- ÉS FELADATTERV a 2012/2013-es tanévre Berentei Általános Művelődési Központ Iskola intézményegység A TANÉV RENDJE MUNKA- ÉS FELADATTERV a 2012/2013-es tanévre Berente, 2012. augusztus 21. Jóváhagyta a Berentei Általános Művelődési Központ

Részletesebben

A Váci Radnóti Miklós Általános Iskola tanévi rendje a 2017/2018. tanévre

A Váci Radnóti Miklós Általános Iskola tanévi rendje a 2017/2018. tanévre A Váci Radnóti Miklós Általános Iskola tanévi rendje a 2017/2018. tanévre A tanév indításával kapcsolatos feladatok: 1. Nevelőtestületi alakuló értekezlet ideje: 2017. augusztus 21. /hétfő/ 9 óra A tanévnyitó

Részletesebben

Havi munkaterv: augusztus: Nap Óra Program Felelős 22. k. 9:00 Alakuló értekezlet igazgató 23.sz-31.cs. 9:00

Havi munkaterv: augusztus: Nap Óra Program Felelős 22. k. 9:00 Alakuló értekezlet igazgató 23.sz-31.cs. 9:00 Az őszi szünet 2017. október 30-ától 2017. november 3-ig tart. A szünet előtti utolsó tanítási nap 2017. október 27. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap 2017. november 6. (hétfő). A téli szünet

Részletesebben

Nevelőtestületi alakuló értekezlet Munkaközösségi értekezletek Javító- pótló-osztályozó- különbözeti vizsgák

Nevelőtestületi alakuló értekezlet Munkaközösségi értekezletek Javító- pótló-osztályozó- különbözeti vizsgák A 2012/2013-as tanév helyi rendje 2012. augusztus augusztus 22-24. augusztus 27. augusztus 28. augusztus 29. Gólyatábor 9. évfolyam Nevelőtestületi alakuló értekezlet Munkaközösségi értekezletek Javító-

Részletesebben

A tanév helyi rendjének, feladatainak meghatározása. Dátum Esemény Felelős

A tanév helyi rendjének, feladatainak meghatározása. Dátum Esemény Felelős A tanév helyi rendjének, feladatainak meghatározása 12/2016. (VI. 27.) EMMI rendelet a 2016/2017. tanév rendjéről alapján Dátum Esemény Felelős 2016. Augusztus 24. (szerda) 9:00 óra 26. (péntek); 29. (hétfő)

Részletesebben

A tanév helyi rendjének, feladatainak meghatározása. Dátum Esemény Felelős

A tanév helyi rendjének, feladatainak meghatározása. Dátum Esemény Felelős A tanév helyi rendjének, feladatainak meghatározása 12/2016. (VI. 27.) EMMI rendelet a 2016/2017. tanév rendjéről alapján Dátum Esemény Felelős 2016. Augusztus 24. (szerda) 9:00 óra 26. (péntek); 29. (hétfő)

Részletesebben

Felsős munkaközösség 2016/2017. évi munkaterve

Felsős munkaközösség 2016/2017. évi munkaterve Szerepi Kelemen János Általános Iskola Szerep Felsős munkaközösség 2016/2017. évi munkaterve Egri Zsuzsanna munkaközösség-vezető A munkaközösség tagja: Osztályfőnökök: 5. osztály: Kucska Erika 6. osztály:

Részletesebben

A tanév helyi rendje 2018/19.

A tanév helyi rendje 2018/19. A tanév helyi rendje 2018/19. Szeptember 03. Tanévnyitó ünnepély: 8.00 1. évfolyamos szülői értekezlet 03-06. 2-8. évfolyamos szülői értekezlet 05. 06. 17. Tűzriadó próba Bombariadó próba Tanmenetek leadása

Részletesebben

1043 Budapest, Erzsébet u. 31. OM: web: 36(1) ;

1043 Budapest, Erzsébet u. 31. OM: web:  36(1) ; LÁZÁR ERVIN ÁLTALÁNOS ISKOLA 1043 Budapest, Erzsébet u. 31. OM:034862 web: http://www.lazaraltisk.hu/, 36(1)369-3180; e-mail: lazaraltisk@gmail.com A 2016/2017-es tanév munkarendje A 2016/17-es tanév rendje

Részletesebben

Tanítási szünet Ünnepnap, pihenőnap tanítás nélküli munkanap Helyszín. Augusztus

Tanítási szünet Ünnepnap, pihenőnap tanítás nélküli munkanap Helyszín. Augusztus Győrújbaráti II: Rákóczi Ferenc Általános Iskola naptári terve a 2018-19 tanévre Jelmagyarázat Tanítási szünet Ünnepnap, pihenőnap tanítás nélküli munkanap Helyszín Augusztus 2018.08.01 szerda 2018.08.02

Részletesebben

SZEPTEMBER Feladatok Felelős szeptember 1. Tanévnyitó ünnepély, balesetvédelmi és tűzvédelmi intézményvezető

SZEPTEMBER Feladatok Felelős szeptember 1. Tanévnyitó ünnepély, balesetvédelmi és tűzvédelmi intézményvezető SZEPTEMBER Feladatok Felelős 2016. szeptember 1. Tanévnyitó ünnepély, balesetvédelmi és tűzvédelmi intézmény oktatás 2016. szeptember 5. Zeneiskola első tanítási nap zeneisk. mkk 2016. szeptember 9. Tanítás

Részletesebben

Ütemterv AUGUSZTUS

Ütemterv AUGUSZTUS Ütemterv 2018. AUGUSZTUS 24. P 25. Szo 26. V 27. H Alakuló értekezlet 9 óra Munkavédelmi oktatás Pótvizsgák 10 óra Tanévnyitó értekezlet 9:00 óra 16:00 Közösségi fórum az 1. osztályos szülőknek, Családi

Részletesebben

Időpont Téma Felelős Augusztus

Időpont Téma Felelős Augusztus Bálint Sándor Tagiskola Eseménynaptár 2017-2018 Időpont Téma Felelős Augusztus 23. Alakuló értekezlet Winkler Andrea 23. Munkaközösségi foglalkozások Munkaközösség-vezetők 24. Javítóvizsga Szaktanárok

Részletesebben

Dátum Nap Program Felelős

Dátum Nap Program Felelős Tan. napok száma Dátum Nap Program Felelős 2019.08.02 péntek Tankönyvek átvétele tankönyvfelelősök, 2019.08.21 szerda 09.00 Jelentkezés a munkára 08.00 Munkaközösségek 2019.08.22 csütörtök megbeszélése

Részletesebben

ÁSZÁRI JÁSZAI MARI ÁLTALÁNOS ISKOLA GÁRDONYI GÉZA ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA MUNKATERV 2013/2014-es TANÉV

ÁSZÁRI JÁSZAI MARI ÁLTALÁNOS ISKOLA GÁRDONYI GÉZA ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA MUNKATERV 2013/2014-es TANÉV ÁSZÁRI JÁSZAI MARI ÁLTALÁNOS ISKOLA GÁRDONYI GÉZA ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA MUNKATERV 2013/2014-es TANÉV HELYZETELEMZÉS Tanulói létszám: Oszt. Létszám SNI BTM Bejáró Napközi Tanulószoba 1-2. 16 2 2 6 11 4. 15

Részletesebben

ARANY JÁNOS GIMNÁZIUMI INTÉZMÉNYEGYSÉG Éves kronológia 2016/17

ARANY JÁNOS GIMNÁZIUMI INTÉZMÉNYEGYSÉG Éves kronológia 2016/17 ARANY JÁNOS GIMNÁZIUMI INTÉZMÉNYEGYSÉG Éves kronológia 2016/17 Augusztus 22-én (hétfő) 8.00 Alakuló értekezlet Helye tanári 23, 24-én 8 óra Javítóvizsga (kedd, szerda) (külön kiírás szerint) 26-án (péntek)

Részletesebben

Tagintézményünk éves programja

Tagintézményünk éves programja Tagintézményünk éves programja Tanítási napok száma: 181 nap DÁTUM TÉMA FELELŐS AUGUSZTUS 23. - 9.00 Alakuló értekezlet tagintézmény-vezető 28. -30. 8.00 Javító- és osztályozóvizsga Barta E. Tóth A. Kiss

Részletesebben

A 2018/2019. tanév rendje

A 2018/2019. tanév rendje A 2018/2019. tanév rendje A tanév, a szorgalmi idő (tanítási év) A 2018/2019. tanévben a tanítási év első tanítási napja 2018. szeptember 3. (hétfő) és utolsó tanítási napja 2019. június 14. (péntek).

Részletesebben

Eseménynaptár 2015/2016 tanév Időpont Megnevezés Felelős augusztus augusztus Tanévnyitó értekezlet

Eseménynaptár 2015/2016 tanév Időpont Megnevezés Felelős augusztus augusztus Tanévnyitó értekezlet Eseménynaptár 2015/2016 tanév Időpont Megnevezés Felelős 2015. augusztus 31. 9 00 2015. augusztus 31. 17 00 Tanévnyitó Tanévnyitó ünnepség 2015. szeptember 1. Első Tanítási nap osztályfőnökök 2015. szeptember

Részletesebben

A tanév tervezett ütemterve A 2018/2019. tanév rendje

A tanév tervezett ütemterve A 2018/2019. tanév rendje A tanév tervezett ütemterve A 2018/2019. tanév rendje A tanév első tanítási napja általános iskola 2018. szeptember 3. művészeti iskola A tanév utolsó tanítási napja általános iskola művészeti iskola 2019.

Részletesebben

A tanév helyi rendje 2016/17.

A tanév helyi rendje 2016/17. A tanév helyi rendje 2016/17. Az énekkari próbák rendje: : 13.50-14-30 : 13.50-14.30. Szeptember 1. 7. 6. 5-8. 12. 17. 24. 26. Tanévnyitó ünnepély: 8.00 1. évfolyam szülői értekezletek:17.00 Tűzriadó próba

Részletesebben

Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Béke Általános Iskolájának programtervezete

Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Béke Általános Iskolájának programtervezete Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Béke Általános Iskolájának programtervezete HÓNAP NAP TANÍTÁSI NAP 2017 AUGUSZTUS ESEMÉNYEK (RENDEZVÉNYEK, ÜNNEPÉLYEK) 21. hétfő - Jelentkezés, alakuló

Részletesebben

Miskolci SZC Kós Károly Építőipari Szakgimnáziuma MUNKATERV

Miskolci SZC Kós Károly Építőipari Szakgimnáziuma MUNKATERV Miskolci SZC Kós Károly Építőipari Szakgimnáziuma 3527 Miskolc, Latabár E. u. 1. 2018/2019. tanév MUNKATERV Jóváhagyta a nevelőtestület 2018. augusztus 31-én (.. iktatószámú jegyzőkönyv) 1 1. Feladatok,

Részletesebben

A NAGYMÁGOCSI HUNYADI JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA 2018/2019-ES TANÉV HELYI RENDJE

A NAGYMÁGOCSI HUNYADI JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA 2018/2019-ES TANÉV HELYI RENDJE A NAGYMÁGOCSI HUNYADI JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA 2018/2019-ES TANÉV HELYI RENDJE AUGUSZTUS Augusztus 08. Tankönyvek érkezése Augusztus 21. Alakuló értekezlet, munkaközösségi foglalkozások ig, mkv-k Augusztus

Részletesebben

es tanév helyi rendje

es tanév helyi rendje 2016-2017-es tanév helyi rendje Dátum Esemény Tanítási nap 22 hétfő 23 kedd 24 szerda Javítóvizsga 09:00 óra Tankönyvek kiosztása 5-8. évf. 12.00-18.00 25 csütörtök Tankönyvek kiosztása 5-8. évf. 08.00-12.00

Részletesebben

ESEMÉNYEK MEGNEVEZÉSE Arany János Általános Iskola Tagintézmény IDŐPONTOK augusztus 21. hétfő 9 00 Együttes alakuló értekezlet.

ESEMÉNYEK MEGNEVEZÉSE Arany János Általános Iskola Tagintézmény IDŐPONTOK augusztus 21. hétfő 9 00 Együttes alakuló értekezlet. IDŐPONTOK 2017. augusztus 21. hétfő 9 00 Együttes alakuló értekezlet. 2017. augusztus 21-24. hétfő-csütörtök Munkaközösségi foglalkozások. 2017. augusztus 24. csütörtök 9 00 ESEMÉNYEK MEGNEVEZÉSE Arany

Részletesebben

A 2012/2013. tanév fontos időpontjai (a tanév helyi rendje)

A 2012/2013. tanév fontos időpontjai (a tanév helyi rendje) IDŐPONTOK 2012. augusztus 21. kedd 9 00 Alakuló értekezlet 2012. augusztus 22-24. szerda-péntek Gólyatábor ESEMÉNYEK MEGNEVEZÉSE 2012. augusztus 24. péntek 9 00 Konzultáció (javító- és osztályozó vizsgás

Részletesebben

A 2014/2015. tanév fontos időpontjai (a tanév helyi rendje)

A 2014/2015. tanév fontos időpontjai (a tanév helyi rendje) IDŐPONTOK 2014. augusztus 21. csütörtök 9 00 ESEMÉNYEK MEGNEVEZÉSE Együttes alakuló értekezlet Tűz és balesetvédelmi oktatás 2014. augusztus 22. péntek 8 00-12 00 Konzultáció (javító- és osztályozó vizsgás

Részletesebben

Nagykőrösi Kolping Katolikus Általános Iskola H 2750 Nagykőrös, Mentovich u (1) e)

Nagykőrösi Kolping Katolikus Általános Iskola H 2750 Nagykőrös, Mentovich u (1) e) 23. (1) e) a nevelési-oktatási intézmény nyitva tartásának rendje, és az éves munkaterv alapján a nevelési évben, tanévben tervezett jelentősebb rendezvények, események időpontjai: A hatályos Szervezeti

Részletesebben

Részletek iskolánk 2017/2018. évi munkatervéből: 2. A 2017/2018. tanév feladatai. 3. A 2017/2018. tanév rendje

Részletek iskolánk 2017/2018. évi munkatervéből: 2. A 2017/2018. tanév feladatai. 3. A 2017/2018. tanév rendje Részletek iskolánk 2017/2018. évi munkatervéből: 2. A 2017/2018. tanév feladatai 2.1. Kiemelt feladatok Kiemelt feladataink a 2017/2018. tanévre: A lemorzsolódásban veszélyeztetett tanulók segítése, a

Részletesebben

A 2018/2019. TANÉV ESEMÉNYEI A MUNKATERV ALAPJÁN

A 2018/2019. TANÉV ESEMÉNYEI A MUNKATERV ALAPJÁN 1 A 2018/2019. TANÉV ESEMÉNYEI A MUNKATERV ALAPJÁN 1. számú melléklet: A tanév helyi rendje 1. A szorgalmi idő 13/2018. (VI. 14.) EMMI rendelet 2. alapján: 1.1. Az intézményünkben a munkát tanév, ezen

Részletesebben

osztályfőnökök Marton Erzsébet Székely Mária Kornissné Kavsz Ildikó Molnár Szilvia elsős tanító

osztályfőnökök Marton Erzsébet Székely Mária Kornissné Kavsz Ildikó Molnár Szilvia elsős tanító augusztus 27. hétfő Alakuló értekezlet 28. kedd Javítóvizsgák 29. szerda KAK továbbképzés - helyben 30. csütörtök 31. péntek Tanévnyitó ünnepség Buzásiné Ondrejcsik Éva szeptember 3. hétfő Első tantási

Részletesebben

A tanév helyi rendjének, feladatainak meghatározása. Dátum Esemény Felelős

A tanév helyi rendjének, feladatainak meghatározása. Dátum Esemény Felelős A tanév helyi rendjének, feladatainak meghatározása 12/2016. (VI. 27.) EMMI rendelet a 2016/2017. tanév rendjéről alapján Dátum Esemény Felelős 2016. Augusztus 24. (szerda) 9:00 óra 26. (péntek); 29. (hétfő)

Részletesebben

A 2016/17. tanév munkaterve

A 2016/17. tanév munkaterve A 2016/17. tanév munkaterve Alakuló értekezlet Munkavédelmi oktatás Javítóvizsgák Tankönyvosztás Elsősök előkészítője Szakkörök szervezése Elsős szülői értekezlet Tanévnyitó ünnepély Tanévnyitó értekezlet

Részletesebben

4. A tanév helyi rendje 2015/2016.

4. A tanév helyi rendje 2015/2016. 4. A tanév helyi rendje 2015/2016. Szeptember 1. Tanévnyitó ünnepély 8.00 1. évfolyam szülői értekezletek 17.00 3. Tűzriadó próba 2. óra 4. Bombariadó próba 2. óra 7-10. Szülői értekezletek 2-4. és 5-8.

Részletesebben

A tanév helyi rendje

A tanév helyi rendje A tanév helyi rendje 2016/2017 Megnevezés Időpont Felelős/program Tanév kezdő napja 2016. szeptember 1. Tanévzáró napja Szorgalmi idő 2016. szeptember 1. Az első félév vége 2017. január 20. Értesítés az

Részletesebben

6.1. Tanítási napok és szünetek

6.1. Tanítási napok és szünetek 6. A TANÉV RENDJE 6.1. Tanítási napok és szünetek A tanév első napja: 2016. szeptember 1. (csütörtök) A tanév első féléve: 2017. január 20. (péntek) A félévi értesítők kiosztásának határideje: 2017. január

Részletesebben

Eseménynaptár tanév

Eseménynaptár tanév Eseménynaptár 2017-2018. tanév Dátum Esemény Felelős Augusztus Tantárgyfelosztás, órarend elkészítése és e Aug. 22. Jelentkezés, munkafelvétel tantestület Aug. 23. 8 h Alakuló értekezlet tantestület Aug.

Részletesebben

A tanév helyi rendje tanév

A tanév helyi rendje tanév A tanév helyi rendje 2018-2019. tanév 1. A szorgalmi idő 1.1. Az intézményünkben a munkát tanév, ezen belül a szorgalmi idő keretei között kell megszerveznünk. Az első és utolsó tanítási nap által meghatározott

Részletesebben

A végzősök 153 tanítási nappal, 31 hétre számoljanak Az alsóbb évfolyamok 179 ill. 180 tanítási napra és 36 hétre számoljanak. szeptember 15.

A végzősök 153 tanítási nappal, 31 hétre számoljanak Az alsóbb évfolyamok 179 ill. 180 tanítási napra és 36 hétre számoljanak. szeptember 15. Debreceni Szc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája munkaterve a 2018/2019-es tanévre szakgimnázium 179 tanítási nap szakközépiskola 180 tanítási nap szakgimnázium 8 tanítás

Részletesebben

A tanév rendje. A félévi értesítők kiosztásának határideje: 2016. január 29. (péntek) Téli szünet: 2015. december 21 2015. december 31.

A tanév rendje. A félévi értesítők kiosztásának határideje: 2016. január 29. (péntek) Téli szünet: 2015. december 21 2015. december 31. A tanév rendje 1. Tanítási napok és szünetek A tanév első napja: 2015. szeptember 1. (kedd) A tanév első féléve: 2016. január 22. (péntek) A félévi értesítők kiosztásának határideje: 2016. január 29. (péntek)

Részletesebben

ARANY JÁNOS GIMNÁZIUM Éves kronológia 2017/18

ARANY JÁNOS GIMNÁZIUM Éves kronológia 2017/18 ARANY JÁNOS GIMNÁZIUM Éves kronológia 2017/18 Augusztus 22-én (kedd) 8.00 Alakuló értekezlet 24-én (csütörtök) 9 óra Összevont értekezlet 28, 29-én 8 óra Javítóvizsga (hétfő, kedd) (külön kiírás szerint)

Részletesebben

A 2014/15-ES TANÉV FELADATTERVE 2014. SZEPTEMBER

A 2014/15-ES TANÉV FELADATTERVE 2014. SZEPTEMBER A 2014/15-ES TANÉV FELADATTERVE 2014. SZEPTEMBER 8. osztályok 1. (hétfő) 7.45 ELSŐ TANÍTÁSI NAP 8. (hétfő) 17.00 Szülői értekezlet alsó tagozat 11. (csütörtök) 16.30 Szülői Munkaközösségi értekezlet 15.

Részletesebben

Ütemterv a 2018/19. Tanévre. Általános Iskola

Ütemterv a 2018/19. Tanévre. Általános Iskola Ütemterv a 2018/19. Tanévre Általános Iskola 2018. augusztus 1. Szerda 2. Csütörtök 3. Péntek 4. Szombat 5. Vasárnap 6. Hétfő 7. Kedd 8. Szerda 9. Csütörtök 10. Péntek 11. Szombat 12. Vasárnap 13. Hétfő

Részletesebben

1.3. A szorgalmi idő második féléve a szorgalmi idő utolsó napja, azaz június 13.

1.3. A szorgalmi idő második féléve a szorgalmi idő utolsó napja, azaz június 13. 1. számú melléklet A tanév helyi rendje 1. A szorgalmi idő 1.1. Az intézményünkben a munkát tanév, ezen belül a szorgalmi idő keretei között kell megszerveznünk. Az első és utolsó tanítási nap által meghatározott

Részletesebben

Augusztus. 1. K 2. Sze 3. Cs 4. P 5. Szo 6. V 7. H 8. K 9. Sze 10. Cs 11. P 12. Szo 13. V 14. H. 15 K 16. Sze 17. Cs 18. P 19. Szo 20.

Augusztus. 1. K 2. Sze 3. Cs 4. P 5. Szo 6. V 7. H 8. K 9. Sze 10. Cs 11. P 12. Szo 13. V 14. H. 15 K 16. Sze 17. Cs 18. P 19. Szo 20. Augusztus 1. K 2. Sze 3. Cs 4. P 5. Szo 6. V 7. H 8. K 9. Sze 10. Cs 11. P 12. Szo 13. V 14. H Otthon elvégzendő 15 K 16. Sze 17. Cs 18. P 19. Szo 20. V Nemzeti ünnep 21. H feladatok: - Tanmenetek, fejlesztési

Részletesebben

Ózdi SZC Bródy Imre Szakgimnáziuma. A tanév menetrendje (részlet az éves munkatervből)

Ózdi SZC Bródy Imre Szakgimnáziuma. A tanév menetrendje (részlet az éves munkatervből) A tanév menetrendje (részlet az éves munkatervből) 2018. szeptember 3. Ünnepélyes tanévnyitó (hétfő) Első tanítási nap - osztályfőnöki órák (3 óra) Törzslapok és bizonyítványok dokumentációja (a korábbi

Részletesebben

Csonka Zoltán igazgató Rendőrséggel Iskolarendőr program 20. Szakkörök, felzárkóztatók, érettségi felkészítők meghirdetése

Csonka Zoltán igazgató Rendőrséggel Iskolarendőr program 20. Szakkörök, felzárkóztatók, érettségi felkészítők meghirdetése Augusztus Téma Felelős 17.-19. A tanév vezetői előkészítése 22.-től A Nkt. módosításainak és az új jogszabályi Nevelőtestület tagjai változásoknak a megismerése. 22. 9.00 alakuló tantestületi értekezlet

Részletesebben

1. Az iskola nyitva tartása, az iskolában tartózkodás rendje

1. Az iskola nyitva tartása, az iskolában tartózkodás rendje 1. Az iskola nyitva tartása, az iskolában tartózkodás rendje Az iskola szorgalmi időben reggel 7 órától a szervezett foglalkozások befejezéséig, de legalább 16 óráig tart nyitva. A felnőttoktatás levelező

Részletesebben

Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Kinizsi Lakótelepi Tagiskola 7400 Kaposvár, Búzavirág u. 21. OM:033966

Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola Kinizsi Lakótelepi Tagiskola 7400 Kaposvár, Búzavirág u. 21. OM:033966 1. A tanév helyi rendje Az iskolai szorgalmi idő Első tanítási nap: 2015. szeptember 01. (kedd) Utolsó tanítási nap: 2016. június 15. (szerda) Ballagás: 2016. június 17. A tanítási napok száma: 181 nap

Részletesebben

2018 Szeptember HÉTFŐ KEDD SZERDA CSÜTÖRTÖK PÉNTEK SZOMBAT VASÁRNAP

2018 Szeptember HÉTFŐ KEDD SZERDA CSÜTÖRTÖK PÉNTEK SZOMBAT VASÁRNAP 2018 Szeptember 27 28 29 30 31 01 02 03 04 05 06 07 08 09 8.00 Évnyitó a Sportcsarnokban Schultüte Első tanítási nap Szülői értekezlet az első osztályos szülőknek 17 h Szülői értekezlet 2-4. évf. 17 óra

Részletesebben

sz. esemény / téma időpont 1. Névadó ünnepély Félévi értekezlet Tantestületi kirándulás, csapatépítés

sz. esemény / téma időpont 1. Névadó ünnepély Félévi értekezlet Tantestületi kirándulás, csapatépítés A tanítás nélküli munkanapok időpontjai, felhasználása 1. Névadó ünnepély 2017. 10.12. 2. Félévi értekezlet 01.29. 3. Tantestületi kirándulás, csapatépítés 04.04. 4. Tanulmányi kirándulások 05.31. 5. DÖK

Részletesebben

A Belvárosi Általános Iskola programjai, éves ütemterve

A Belvárosi Általános Iskola programjai, éves ütemterve A Belvárosi Általános Iskola programjai, éves ütemterve időpont program felelős Augusztus 24. Alakuló értekezlet 25. 8 00 Osztályozóvizsga Dr. Kapusiné Szigethi Emese 26. Szakalkalmazotti értekezlet 27.

Részletesebben

A Váci Radnóti Miklós Általános Iskola tanév rendje a 2015/2016. tanévre

A Váci Radnóti Miklós Általános Iskola tanév rendje a 2015/2016. tanévre A Váci Radnóti Miklós Általános Iskola tanév rendje a 2015/2016. tanévre A tanév indításával kapcsolatos feladatok: 1. Nevelőtestületi alakuló értekezlet Ideje: 2015. augusztus 24. /hétfő / 9 óra A tankerületi

Részletesebben

2014/2015. tanév munkaterve

2014/2015. tanév munkaterve KT ÁLTALÁNOS -ÉS KÖZÉPISKOLA BEM JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA TELEPHELYE KASKANTYÚ 2014/2015. tanév munkaterve A munkaterv alapdokumentációja: Éves telephelyi feladatok Ütemterv Munkaterv csatolt részei:

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR 2012/2013.

ESEMÉNYNAPTÁR 2012/2013. ESEMÉNYNAPTÁR 2012/2013. IDŐPONT ESEMÉNY FELELŐS augusztus 22. 9 óra bejelentkezés tanév rendje személyi változások tárgyi feltételek alakulása pályázatok tantárgyfelosztás pedagógiai program módosítása

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR a 2018/2019-es tanévre

ESEMÉNYNAPTÁR a 2018/2019-es tanévre ESEMÉNYNPTÁR a 2018/2019-es tanévre Hét Hónap, nap szeptember 1.hét 1. "" hét 3. hétfő Eseménytervezet Első tanítási nap a nappali munkarend szerinti osztályokban Tanévnyitó ünnepség nappali tagozaton

Részletesebben

Alakuló értekezlet Munkavédelmi, tűzvédelmi oktatás Munkaközösségi megbeszélések

Alakuló értekezlet Munkavédelmi, tűzvédelmi oktatás Munkaközösségi megbeszélések AUGUSZTUS 21. 8 00 Vezetői értekezlet 26. 8 00 Alakuló értekezlet Munkavédelmi, tűzvédelmi oktatás Munkaközösségi megbeszélések 27. 9 00 Javító vizsgák Tantermek rendezése Peringer Mónika 28-29. Tanév

Részletesebben

A 2018/2019. tanév helyi rendje Készült 13/2018. (VI. 14.) EMMI rendelet a 2018/2019. tanév rendjéről alapján SZEPTEMBER

A 2018/2019. tanév helyi rendje Készült 13/2018. (VI. 14.) EMMI rendelet a 2018/2019. tanév rendjéről alapján SZEPTEMBER 1. sz. melléklet: A tanév helyi rendje A 2018/2019. tanév helyi rendje Készült 13/2018. (VI. 14.) EMMI rendelet a 2018/2019. tanév rendjéről alapján Első tanítási nap: 2018. szeptember 3. (hétfő) Utolsó

Részletesebben

A tanév rendje. A félévi értesítők kiosztásának határideje: január 23-ig (péntek) Őszi szünet: október

A tanév rendje. A félévi értesítők kiosztásának határideje: január 23-ig (péntek) Őszi szünet: október A tanév rendje 6.1. Tanítási napok és szünetek A tanév első napja: 2014. szeptember 1. (hétfő) A tanév első féléve: 2015. január 16-ig (péntek) A félévi értesítők kiosztásának határideje: 2015. január

Részletesebben

A tanév helyi rendjének, feladatainak meghatározása. Dátum Esemény Felelős

A tanév helyi rendjének, feladatainak meghatározása. Dátum Esemény Felelős A tanév helyi rendjének, feladatainak meghatározása 13/2018. (VI. 14.) EMMI rendelet a 2018/2019. tanév rendjéről alapján Dátum Esemény Felelős 2018. Augusztus 21 25. (kedd szombat) 22. (szerda) 8:00-12:00

Részletesebben

AUGUSZTUS SZEPTEMBER

AUGUSZTUS SZEPTEMBER 2017/2018-as tanév munkaterve Időpontok Programok AUGUSZTUS 2017.08.22. Javító vizsga 2017.08.28. Tankönyvosztás 2017.09. 01. 08.00 2017.09.04. 16:30 2017.09.13-14. 14.00-17.00-ig 2017.09.15-ig SZEPTEMBER

Részletesebben

A tanév helyi rendje

A tanév helyi rendje 1. számú melléklet A tanév helyi rendje 1. A szorgalmi idő 1.1. Az intézményünkben a munkát tanév, ezen belül a szorgalmi idő keretei között kell megszerveznünk. Az első és utolsó tanítási nap által meghatározott

Részletesebben

Éves programok a 2017/2018. tanévben

Éves programok a 2017/2018. tanévben Éves programok a 2017/2018 tanévben AUGUSZTUS 21. 8 00 Alakuló értekezlet 23-31. Javítóvizsgák 22-31. Adminisztráció, teremdíszítés 25. 8 00 Vezetőségi értekezlet 28. 10 00 Tanévnyitó értekezlet Felelős:

Részletesebben

Esemény naptár 2019/ nap, 36 hét

Esemény naptár 2019/ nap, 36 hét Szeptember Esemény naptár 2019/20. 180 nap, 36 hét 2. 8 óra Tanévnyitó ünnepély Szülői értekezlet elsősöknek 17 órakor Elsősök Avatása 3. Szülői értekezlet alsóban 18 óra Felmentés heti két testnevelés

Részletesebben

A földi javak elveszhetnek, az nem nagy baj, de aki becsületét hagyta el, mindenét elvesztette. (Zrínyi Ilona)

A földi javak elveszhetnek, az nem nagy baj, de aki becsületét hagyta el, mindenét elvesztette. (Zrínyi Ilona) A földi javak elveszhetnek, az nem nagy baj, de aki becsületét hagyta el, mindenét elvesztette. (Zrínyi Ilona) Eseménynaptár a 2016-2017-os tanévre Augusztus 24. 8 óra Alakuló értekezlet 24-25. Felkészülés

Részletesebben

14/2017. (VI. 14.) EMMI

14/2017. (VI. 14.) EMMI A Békéscsabai SZC Nemes Tihamér Gépészeti, Informatikai és Rendészeti Szakgimnáziuma és Kollégiuma 2017-2018-as kollégiumi munkaterve a 14/2017. (VI. 14.) EMMI rendelet a 2017/2018. tanév rendjéről alapján

Részletesebben

ARANY JÁNOS GIMNÁZIUM Éves kronológia 2018/19

ARANY JÁNOS GIMNÁZIUM Éves kronológia 2018/19 ARANY JÁNOS GIMNÁZIUM Éves kronológia 2018/19 Augusztus 22-én (szerda) 8.00 Alakuló értekezlet 24. 8.00 Különbözeti vizsga 29, 30-án 8 óra Javítóvizsga (külön kiírás szerint) 28-án (kedd) 9 óra Összevont

Részletesebben

A tanév helyi rendje (Általános iskola)

A tanév helyi rendje (Általános iskola) 1. számú melléklet A tanév helyi rendje (Általános iskola) 1. A szorgalmi idő / a 28/2015. (V. 28.) EMMI rendelet 1. és 3. -a alapján/ 1.1. Az intézményünkben a munkát tanév, ezen belül a szorgalmi idő

Részletesebben

A 2013/2014. tanév fontos időpontjai (a tanév helyi rendje)

A 2013/2014. tanév fontos időpontjai (a tanév helyi rendje) be. IDŐPONTOK ESEMÉNYEK MEGNEVEZÉSE 2013. augusztus 21. szerda 9 00 Együttes alakuló értekezlet 2013. augusztus 23-24. péntek-szombat TÁMOP 3.1.7 képzés / Hajdúszoboszló 2013. augusztus 23. péntek 9 00

Részletesebben

ÉVES PROGRAMOK A 2014/2015. TANÉVBEN

ÉVES PROGRAMOK A 2014/2015. TANÉVBEN ÉVES PROGRAMOK A 2014/2015. TANÉVBEN SZEPTEMBER 1. a 2014/2015-ös tanév első tanítási napja Tankönyvosztás 3-5. Erdei iskola (Tihany) 8. naplók, ellenőrzők, anyakönyvek, adminisztrációs feladatok befejezése

Részletesebben

NAPTÁRI ÜTEMTERV. 2016/2017-es tanévre. SzSzC Sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Augusztus

NAPTÁRI ÜTEMTERV. 2016/2017-es tanévre. SzSzC Sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Augusztus NAPTÁRI ÜTEMTERV 2016/2017-es tanévre SzSzC Sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Augusztus Tantestületi alakuló értekezlet Határidő: augusztus 22. (hétfő) 8.00

Részletesebben

AZ ISKOLAI TANÉV HELYI RENDJE SZORGALMI IDŐSZAK:

AZ ISKOLAI TANÉV HELYI RENDJE SZORGALMI IDŐSZAK: AZ ISKOLAI TANÉV HELYI RENDJE SZORGALMI IDŐSZAK: Tanítási napok száma: 180 Első tanítási nap: 2017. szeptember 1. (péntek) Utolsó tanítási nap: 2018. június 15. (péntek) Az első félév 2018. január 26-ig

Részletesebben

DEÁK TÉRI ÁLTALÁNOS ISKOLA SOPRON, DEÁK TÉR / A TANÉV HELYI RENDJE:

DEÁK TÉRI ÁLTALÁNOS ISKOLA SOPRON, DEÁK TÉR / A TANÉV HELYI RENDJE: DEÁK TÉRI ÁLTALÁNOS ISKOLA SOPRON, DEÁK TÉR 78. 2017/2018. - A TANÉV HELYI RENDJE: Szorgalmi idő, tanítási szünetek: 2017. szeptember 1. Első tanítási nap péntek 2017. okt. 30. - nov. 3. Őszi szünet Utolsó

Részletesebben

ESEMÉNYEK MEGNEVEZÉSE Arany János Általános Iskola Tagintézmény IDŐPONTOK augusztus 21. kedd 9 00 Együttes alakuló értekezlet.

ESEMÉNYEK MEGNEVEZÉSE Arany János Általános Iskola Tagintézmény IDŐPONTOK augusztus 21. kedd 9 00 Együttes alakuló értekezlet. IDŐPONTOK 2018. augusztus 21. kedd 9 00 Együttes alakuló értekezlet. 2018. augusztus 21-23. kedd-csütörtök Munkaközösségi foglalkozások. 2018. augusztus 24. péntek ESEMÉNYEK MEGNEVEZÉSE Arany János Általános

Részletesebben