Red információs kézikönyv

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Red információs kézikönyv"

Átírás

1

2 Miről szól ez a könyv... Szeretne egy pelletes fűtőkészüléket, eljött az ideje, hogy nekiálljunk a megfelelő készülék kiválasztásának. A kiválasztás folyamán sok tényezőt kell figyelembe vennünk, hogy a legjobb megoldást legyünk képesek kiválasztani. Fel kell mérnünk a pontos igényeket, a telepítés helyszínének jellemzőit, a legideálisabb helyet a készülék elhelyezéséhez. Előfordul, hogy a hosszabb leírások, túl részletesnek bizonyulnak az első lépések során. Ez a könyv azzal a céllal jött létre, hogy a pellet kályha, pellet kazán betervezésénél, az ön kezébe tudjunk adni egy olyan összefoglalót és hatékony segítséget, ami könnyebbé teszi az első lépéseket és végigvezet a tervezés során. Egy útmutató ami bármikor kéznél van. (Ez az útmutató nem helyettesíti az egyes termékek használati utasításait.)

3 Tartalom 1. Igények felmérése 1.1 Igények megoldások 1.2 A megfelelő termék azonosítása 2. Működési környezet felmérése 2.1 A legjobb megoldás kiválasztása 2.2 Külső légbeömlő telepítése 3. Csatlakozás a füstelvezető rendszerhez 3.1 Füstcsőbekötés megtervezése 3.2 Füstgázelvezetés kivitelezése 3.3 Kémény tervezés 4. A termék elhelyezése 4.1 A megfelelő hely előkészítése 4.2 Biztonsági távolságok megtartása 5. Csatlakozás a központi fűtésrendszerhez 6. Légcsatornázás

4 1. Igények felmérése 1.1 Igények - megoldások Gondoljuk át a szempontokat, hogy miért szeretnénk pelletes fűtőkészüléket, ez segíthet a választásban. Igény Szeretném az egész házat fűteni rákapcsolódva a központi fűtésrendszerre, automatizált rendszert szeretnék, nem fontos a tűz látványa Szeretném az egész házat fűteni rákapcsolódva a központi fűtésrendszerre, szeretném látni a lángokat Megoldás A megoldás egy pelletkazán. ahhoz, hogy ki tudjuk választani a megfelelő típust, figyelembe kell vennünk a kazánház méretét és a hőigényt Ebben az esetben a megoldás egy vízköpenyes pellet kályha, akár 17 KW vízoldali teljesítménnyel Egy szobát szeretnék fűteni A választás ebben az esetben egy air pellet kályhára esik. A teljesítmény beállítható előre, a kályha beépített, vagy külső termosztáttal működhet. Több szobát szeretnék fűteni légfűtéssel, költséghatékony módon Az optimális megoldás a multiair pelletkályha mellyel a meleglevegő elvezethető a második kifúvó ventillátorral más helyiségekbe is.

5 Igény Megoldás Az egész házat szeretném fűteni, nagy helyem van a kazánházban, azt szeretném hogy minél hosszabban menjen a kazán egy feltöltéssel A legjobb megoldás egy pelletkazán külső pellettárolóval ami akár 400 kg kapacitású is lehet, így akár hetekig, hónpokig is üzemelhet a kazán egy feltöltéssel. Magokat is tüzelnék a kazánnal A Practika pelletkazán olajos magvakat is képes eltüzelni, alapon 100 kg-os külső pellettárolóval rendelkezik. Azt szeretném, hogy a kazán hetekig működjön egy feltöltéssel és minél ritkábban kelljen végezni a kihamuzást is. A megfelelő megoldás a Variomatic kazán melyet egyedi hamutömörítési és tisztítási funkciójának köszönhetően elég havonta kihamuzni. Alapon 130 kg-os pellettárolóval rendelkezik, külső pellettárolóval akár kg tartálykapacitás is elérhető.

6 Az ön előnyei kivitelező előnyei Air pellet kályha : gyorsan befűti a szobát a befúvó ventillátorral, automata működés, akár 2 nap működés 1 feltöltéssel, kis helyigény költség Ft Multiair pellet kályha : több elzárt helyiséget is befűt, automata működés, kis helyigény költség Ft Ft Air pellet kályha : egyszerű telepítés, csak kéménybekötést igényel Multiair pellet kályha : A második ventillátorral könnyen elszállítható a meleg levegő más szobákba is Hydro pellet kályha : gyors melegvíztermelés, esztétikus megjelenés költség Ft Ft Ft hydro pellet kályha : egyszerű telepítés, gyors melegvíztermelés, integrálható bármilyen fűtésrendszerbe Pellet kazán : nagyobb teljesítmény, hosszabb működés egy feltöltéssel, olajos magvakkal is működő változatok, teljes automatika költség Ft Ft Ft Ft Pellet kazán : integrálható bármely fűtésrendszerbe, akár 35 Kw teljesítmény, akár 30%-ig programozhatóan leszabályozható, teljesen automatikus működés

7 1.2 A megfelelő termék azonosítása A megfelelő termék azonosításánál fontos adat a szükséges teljesítmény, a szükséges méret. Vegyük figyelembe a következőket: - a fűtendő terület méretei - az épület szigetelésének foka - a lakás felosztása - az igénynek megfelelő teljesítmény - a kémény elhelyezkedése Ha bármilyen kétsége van egy szakember által elvégzett gyors konzultációval könnyen kiválasztható a megfelelő termék az összes szempont figyelembe vételével. Példa Szituáció: _ 85 m2 -es terület x magasság 2,7 méter = 229 m3 fűtendő terület; _ közepes szigetelés (35 kcal/m3 hőszükséglet); _ nyitott nappali zóna + 2 szoba+ fürdőszoba; _ kívánt átlaghőmérséklet: C; _ a termék együtt lesz használva egy gázkazánnal; _ a kliens légbefúvásos légfűtést szeretne (nem vízköpenyes) és nem csak a nappalit szeretné fűteni hanem a szobákat is. A választás: 229 m3 x 35 kcal (szükséges átlag kalóriaérték 1 m3 felfűtéséhez C-ra közepesen szigetelt házban) = 8015 kcal = 9,3 kw ez a minimum szükséges teljesítmény, amit átlagosan 15-20% - kal túl kell méretezni 9,3 kw + 15% = 10,69 kw A választásnak egy 11 Kw-os termékre kell esnie ami légcsatornázható több helyiség egyidejű fűtéséhez.

8 2. Működési környezet előkészítése 2.1 A legjobb megoldás kiválasztása Minden terméket a környezethez arányítva kell telepíteni, mivel minden modellnek sajátos hőleadása van. Minden esetben emlékezzünk arra, hogy a telepítés helyiségének minimum mérete legalább 30 m3 legyen. Kazánok esetében tartsuk szem előtt a kazánházakra vonatkozó előírásokat, a tűzvédelmi szempontokat, a szellőzésre vonatkozó előírásokat és a fűtésrendszer sajátosságait. 2.2 Külső levegőbevezetés kialakítása Kályhák és kazánok esetében is minimum 100 cm2 felületű friss levegő bevezetés szükséges a megfelelő égéshez. Pontos értékhez 6 cm2 / 1 Kw felülettel kalkuláljunk, a légcsatorna hossza amennyiben annak kialakítása csövezéssel valósul meg lehetőleg ne legyen három méternél hosszabb. Ha hosszabb csövezés szükséges növeljük a keresztmetszetet.

9 3. Csatlakozás a füstelvezető rendszerhez 3.1 Füstcsőbekötés megtervezése A füstgázelvezető minden terméknél vagy felül vagy hátul helyezkedik el, ne feledje, hogy a füstcsövezést: - úgy kell felszerelni, hogy biztosítsa a megfelelő tömítést mivel a működés során a termék a túlnyomás alatt van és azért, hogy, elkerüljük a párakicsapódást - minden esetben gyári szilikongumis füstbekötő elemeket alkalmazzon, mert ezek biztosítják a megfelelő működést. - maximum 3 db 90 fokos könyököt alkalmazzon - maximum 2 méter vizszintes elhúzást alkalmazzon - kondenzedény alkalmazása kötelező

10 3.2 Füstgázelvezetés kivitelezése A megfelelő működés alapfeltétele a jól tervezett és megfelelő méretű, típusú kémény. Új kémény esetén terveztessük a kéményt a készülékhez a kéményessel. Ha meglévő kéménnyel van dolgunk, amelyet már használtak, először meg kell győződni arról, hogy az tiszta-e és használatra alkalmas-e, nincs-e eltömődés a kéményben, nem közös-e más fűtőberendezéssel. Egy kéménybe két szilárdtüzelésű készülék köthető amennyiben mindkettő zárt rendszerű működés szempontjából. Gondoskodjunk az adatlapon feltűntetett szükséges huzaterősségről.

11 3.3 Kémény tervezése A megfelelő kémény mint a megfelelő füstcsőbekötés, alapfeltétele a megfelelő huzatnak és a termék megfelelő működésének. Ajánlott a kereskedelemben forgalmazott kész kéményrendszer alkalmazása, mivel ezek a kémények a legmagasabb követelményeknek is megfelelnek. Vegye figyelembe a következőket: - A kéményt méreteztetni kell a hatályos jogszabályoknak és a termék paramétereinek megfelelően. - A kéményt úgy kell kialakítani, hogy az eső és az idegen tárgyak bejutása meg legyen akadályozva. - A kémény érjen a tetőgerinc fölé legalább fél méterrel - Falazott kémény kizárólag acél béléstesttel építhető - Minimum 4,5 méter hasznos kéménymagasság szükséges.

12 4. A termék elhelyezése 4.1 A megfelelő hely előkészítése Először vizsgálja meg, hogy a kéményhez képest és vízteres termék esetében a központi fűtés adottságaihoz képest mi a legideálisabb hely a termék elhelyzésére. Meglévő kémény esetén az elhelyezést a kémény erősen behatárolja. Amennyiben légfűtéses termékre esett a választás és új kémény készül hozzá, vegye figyelembe, hogy a lakásban melyik a legideálisabb hely légáramlás és hősugárzás szempontjából. A tervezéstől vagy a használattól függően elhelyezhető a termék sík falon, sarokban, a szoba közepén. 4.2 Biztonsági távolságok megtartása A termék és a falak között minimális légrést kell tartani melynek mérete az előírások által behatárolt. Kazánok esetében az alábbi ábra adataival kalkuláljunk. (kivéve Practika, az égő felöli olfalon 50 cm szükséges) Kályhák esetében gyúlékony falaknál minden oldalon 10 cm-t tartsunk meg, nem gyúlékony falaknál 5 cm-t minden oldalon. Előre mindkét esetben 150 cm biztonsági távolságot tartsunk.

13 5. Csatlakozás a központi fűtésrendszerhez A vízteres termékek csatlakoztathatóak a fűtésrendszerhez és kombinálva alkalmazhatóak hagyományos gázkazánokkal vagy szinte bármilyen más fűtőkészülékkel, használhatóak egyedüli hőforrásként a központifűtéshez és használati melegvíz előállítására. Ezeknél a termékeknél fontos, hogy a telepítés helyét úgy kell kiválasztani, hogy megfelelően lehessen kapcsolódni a fűtésrendszerhez. A vízteres kályhák esetében a maximális üzemi nyomás 2,5 Bar, a kazánok esetében 3 bar. Minden esetben ajánlott puffertartály telepítése az egyenletesebb és gazdaságosabb fűtés érdekében. Példa vízteres kályha és napkollektoros rendszer kombinálására, puffertárolóval és használati melegvíz körrel, a használati melegvizet a puffer biztosítja

14 Központi fűtésrendszer pellet kazánnal, napkollektoros rendszerrel kombinálva. Puffertároló alkalmazásával. A pellet kazán a puffertárolóra dolgozik.

15 Példa pelletkazán és gázkazán kombinálására puffer tárolóval (tartály a tartályban), használati melegvíz készítéssel. A Compact kazánokban a keringetőszivattyú és a tágulási tartály is be van építve. A Practica kazánokkal olajos magvak is eltüzelhetőek, alapkivitelben 100 kg-os pelletárolóval rendelkezik. A Variomatic kazánok egyedülállóan hatékonyan tisztítják magukat és elég 1-2 havonta végezni a hamuürítést. A kazánokra köthető külső 200 vagy 400 literes pelletároló is melyek akár több heti vagy havi önálló működést tesznek lehetővé. A pellet kályhák és kazánok szabályozhatóak külső termosztáttal és a beépített füstgázventilátor hatékonyan alkalmazkodik a változó huzatviszonyokhoz.

16 6. légcsatornázás A Red Multiair pelletkályhákkal több szoba is fűthető. Ezek a kályhák két befúvó ventillátorral rendelkeznek. A két ventillátor között a kifúvott levegő megoszlik az aktuális beállítás szerint, tehát akár az egész meleglevegő mennyiséget is elszállíthatjuk más helyiségekbe és a telepítés helyiségében csak a hősugárzás fűt ebben az esetben. A levegőcsövek ideális hossza max. 4 méter. A kifúvókat a padlótól maximum 2 méter magasságban helyezzük el. Amennyiben több csövön keresztül szállítjuk el a meleg levegőt törekedjünk a csövek hosszának azonos hosszal való kialakítására, hogy a kifúvott levegő ugyanolyan hőmérsékletű legyen a különböző csövekben. A légcsatornázást 80 mm belső átmérőjű csövekkel végezzük.

17 Multiair kályha kétfelé osztott légcsatornával, két kifúvóval a két szinten.

18 Kályhák Függelék Red termékek műszaki adatai A B C D KW Légtér m3 Edera 77 cm Dalia Gardenia air Gardenia hydro ,6 285 Margherita air Margherita hydro ,6 285 Primula air ,5 233 Primula multiair Primula hydro ,5 516 Orchidea air ,5 233 Orchidea multiair Orchidea hydro ,5 516 Lotus ,8 565 (befűthető légköbméter közepes szigeteléssel kalkulálva.) )

19 Kazánok A B C D KW Légtér m3 Compact cm Compact Compact Practica Practica Logika Logika ,5 799 Logika refill Logika refill ,5 799 Variomatic (befűthető légköbméter közepes szigeteléssel kalkulálva) Szükséges átlag hőszükségletek különböző fokú szigetelések esetén: gyenge szigetelés - 40 Kcal/lm3, közepes szigetelés - 35 Kcal/m3, jó szigetelés - 30 Kcal/lm3

20 Információ: red-heating.eu

Fatüzelésű és pelletes kályhák, kandallók, kazánok. BBQgrill. Heat & Go Kft.

Fatüzelésű és pelletes kályhák, kandallók, kazánok. BBQgrill. Heat & Go Kft. Fatüzelésű és pelletes kályhák, kandallók, kazánok BBQgrill Heat & Go Kft. Ismertető Az MCZ 1975 óta gyárt minőségi, innovatív kandallókat, kályhákat, kazánokat és grilleket. A speciális gyártástechnológiának

Részletesebben

ATMOS A 25. Ezen kazánokhoz a következő égető javasolt: ATMOS A 50. Az ATMOS A50-es égető 6-8 mm átmérőjű, 10-15 mm hoszszúságú

ATMOS A 25. Ezen kazánokhoz a következő égető javasolt: ATMOS A 50. Az ATMOS A50-es égető 6-8 mm átmérőjű, 10-15 mm hoszszúságú ATMOS A 25 Csigás adagolóval 4 25 kw Az IWABO és az ATMOS A 25 égetők, 6-8 mm-es átmérőjű, 10-15 mm hosszúságú, 16-19 MJ/ kg fűtőértékű, világos színű jó minőségű, puhafából kéreganyag nélkül készített

Részletesebben

MCZ kézikönyv. Útmutató 5 pontban kandalló választáshoz, kandallók betervezéséhez. MCZ group

MCZ kézikönyv. Útmutató 5 pontban kandalló választáshoz, kandallók betervezéséhez. MCZ group MCZ kézikönyv Útmutató 5 pontban kandalló választáshoz, kandallók betervezéséhez MCZ group Bevezető: Miről szól ez a könyv Szeretnénk egy kandallót. Vagy főleg fűtési célra, vagy főleg a látvány miatt.

Részletesebben

A kandallótüzelés 5 titka

A kandallótüzelés 5 titka 1. A megfelelő tüzifa A kandalló kezelésének szempontjából alapvető fontosságú a megfelelő szárazságú tüzifa. A tüzifa vásárlást érdemes körültekintően végezni. Lehet, hogy egyszerűbb beszerezni az olcsóbb

Részletesebben

IMMERPAN. Acél lapradiátorok

IMMERPAN. Acél lapradiátorok IMMERPAN Acél lapradiátorok IMMERPAN, AZ ÚJ TERMÉKVONAL AZ IMMERGAS KÍNÁLATÁBAN Az Immergas a felhasználói igények széleskörű kiszolgálása érdekében acél lapradiátorokkal bővíti termékskáláját, melyeket

Részletesebben

GFN szilárdtüzelésű, öntöttvas tagos kazán

GFN szilárdtüzelésű, öntöttvas tagos kazán GFN szilárdtüzelésű, öntöttvas tagos kazán Használati - kezelési utasítás, gépkönyv A tiszta égboltért Magyarországi képviselő és forgalmazó: Két Kör Kft. 2051 Biatorbágy, Felvég u. 3. Tel/fax: (23) 530-570,

Részletesebben

Gázkazánok illesztése meglévõ fûtési rendszerhez (Gondolatébresztõ elõadás)

Gázkazánok illesztése meglévõ fûtési rendszerhez (Gondolatébresztõ elõadás) Körösztös Kft. 7630 Pécs, Zsolnay V.u.9. Tel: 72/511-757 Fax: 72/511-757 Gázkazánok illesztése meglévõ fûtési rendszerhez (Gondolatébresztõ elõadás) Mottó: A szabványok alkalmazása nem kötelezõ, de a bíróságon

Részletesebben

Megújuló energiák alkalmazása Herz készülékekkel

Megújuló energiák alkalmazása Herz készülékekkel Megújuló energiák alkalmazása Herz készülékekkel HERZ Armatúra Hungária Kft. Páger Szabolcs Használati meleg vizes hőszivattyú Milyen formában állnak rendelkezésre a fa alapú biomasszák? A korszerű

Részletesebben

Hordozható csempekandallók

Hordozható csempekandallók Hordozható csempekandallók 5 érv a hordozható csempekandalló mellett Kis helyigénye miatt a legtöbb helyre beépíthető A legtöbb modell akár már 14 14 cm vagy kéményre is ráköthető Utólag áthelyezhető más,

Részletesebben

/ F DA>ÛE 4 >D2 / TÖBB MELEGVÍZ / L DF 8 EF6Dć FGD3ÛE H >FAL2F

/ F DA>ÛE 4 >D2 / TÖBB MELEGVÍZ / L DF 8 EF6Dć FGD3ÛE H >FAL2F / / TÖ MELEGVÍZ / KÖZEPES ÉS NAGY KAPACITÁSÚ FALI PARAPETES GÁZVÍZMELEGÍTŐ 80 / 100 V F Zárt égésterű, parapetes, fali gázüzemű vízmelegítő / maximális biztonság / vastag acéllemez tartály, nyomáspróbázva

Részletesebben

DecoFlame tűztér leírása

DecoFlame tűztér leírása DecoFlame tűztér leírása A DecoFlame vízteres tűzterek szétszerelhetőek, és csak egy vízbekötési ponttjuk van. A radiátor és a hőcserélő teljesen öntöttvasból lett tervezve a füstelvezető pedig acéllemezből.

Részletesebben

Szerelési és karbantartási utasítás

Szerelési és karbantartási utasítás Szerelési és karbantartási utasítás BEFOLYÓ NE 0.1 semlegesítő berendezés Szakemberek számára A szerelés és karbantartás előtt kérjük gondosan átolvasni 7 747 018 487-02/2005 HU 1 Általános 1 Általános

Részletesebben

Nettó ár [HUF] 38.000,00

Nettó ár [HUF] 38.000,00 /2 2/2 Termék: Növényi, ásványi és használt olajszármazék elgázosító dobkályha Rövid leírás: Nemzetközi kutatómunka eredményeként létrejött forradalmian új technológia. ezésének köszönhetően az olajszármazékokat

Részletesebben

TOTYA S szilárdtüzelésű kazánok

TOTYA S szilárdtüzelésű kazánok TOTYA S szilárdtüzelésű kazánok EREDETI, MINŐSÉGI TOTYA FELIRATOS AJTÓVAL ELLÁTOTT KAZÁNOK NE A GÁZSZÁMLÁTÓL LEGYEN MELEGE! Minőség, Tartósság, Megbízhatóság, Garancia Kazánok 18 különböző méretben (18kW-110kW):

Részletesebben

Daikin Sanicube és Hybridcube

Daikin Sanicube és Hybridcube Daikin Sanicube és Hybridcube Hőtároló és napkollektoros tárolótartály Túlnyomásos rendszer (-P) Nyomásmentes rendszer (-DB) Sanicube 328/14/0-P Nagy teljesítményű, 300 literes energiatároló használati

Részletesebben

A kazánokról: Nagy víztér, stabil égés 2 KOCKA BÁLA 3 KOCKA BÁLA 1 KÖR BÁLA. ALTHERM KFT H-6800 Hódmezővásárhely Andrássy út 29

A kazánokról: Nagy víztér, stabil égés 2 KOCKA BÁLA 3 KOCKA BÁLA 1 KÖR BÁLA. ALTHERM KFT H-6800 Hódmezővásárhely Andrássy út 29 ALTHERM KFT H-6800 Hódmezővásárhely Andrássy út 29 T +36 62 533 227 T +36 30 9551317 F +36 62 533 228 E jozsef.sarusi-kiss@altherm.hu W www.altherm.hu W www.szalmatuzeles.hu 2 KOCKA 3 KOCKA 1 KÖR A kazánokról:

Részletesebben

Referenciamunka. A kollektor elhelyezkedése a tetőn /1.sz. kép/ Forester & Partners Alternatív energia Kft. www.alternativ-energia.

Referenciamunka. A kollektor elhelyezkedése a tetőn /1.sz. kép/ Forester & Partners Alternatív energia Kft. www.alternativ-energia. Referenciamunka A Kft.-t mint a Paradigma GmbH. Sytem Partner-ét az érdeklődő a 2010-es Construma kiállításon kereste meg a gyár solar termékeivel kapcsolatosan. Az érdeklődő elmondta, hogy új építésű

Részletesebben

1. TECHNIKAI JELLEMZŐK ÉS MÉRETEK 1.1 MÉRETEK 1.2 HIDRAULIKAI VÁZLAT 1.3 VÍZSZÁLLÍTÁS HATÁSOS NYOMÁS DIAGRAM. L= 400 mm H= 720 mm P= 300 mm

1. TECHNIKAI JELLEMZŐK ÉS MÉRETEK 1.1 MÉRETEK 1.2 HIDRAULIKAI VÁZLAT 1.3 VÍZSZÁLLÍTÁS HATÁSOS NYOMÁS DIAGRAM. L= 400 mm H= 720 mm P= 300 mm 1. TECHNIKAI JELLEMZŐK ÉS MÉRETEK 1.1 MÉRETEK L= 400 mm H= 720 mm P= 300 mm A= 200 mm B= 200 mm C= 182 mm D= 118 mm 1.2 HIDRAULIKAI VÁZLAT 1 Gáz-mágnesszelep 2 Égő 3 Elsődleges füstgáz/víz hőcserélő 4

Részletesebben

VERA HE TERMÉSZETESEN RUGALMAS

VERA HE TERMÉSZETESEN RUGALMAS VERA HE TERMÉSZETESEN RUGALMAS cod. 3952121 [VII] - www.sime.it EGY KAZÁN AZ ÖSSZES TÍPUSÚ BERENDEZÉSHEZ A Vera HE az előkeveréses kondenzációs falikazánok új termékcsaládja, mely különböző megoldásokat

Részletesebben

LÍRA COMPACT SYSTEM HŐKÖZPONT A JÖVŐ MEGOLDÁSA MÁR MA

LÍRA COMPACT SYSTEM HŐKÖZPONT A JÖVŐ MEGOLDÁSA MÁR MA LÍRA COMPACT SYSTEM HŐKÖZPONT A JÖVŐ MEGOLDÁSA MÁR MA KORSZERŰ, MÉRHETŐ FŰTÉS ÉS MELEGVÍZ SZOLGÁLTATÁS TULAJDONI EGYSÉGENKÉNTI / LAKÁSONKÉNTI HŐMENNYISÉG MÉRÉSSEL TÁVFŰTÉS VAGY KÖZPONTI KAZÁNHÁZ ALKALAMZÁSA

Részletesebben

Referencia munka. Forester & Partners Alternatív energia Kft. www.alternativ-energia.eu 06-70-605-4934

Referencia munka. Forester & Partners Alternatív energia Kft. www.alternativ-energia.eu 06-70-605-4934 Referencia munka A Kft.-t mint a Paradigma GmbH. Sytem Partner-ét interneten keresztül írásban megkeresték a gyár solar termékeire vonatozóan. Az érdeklődő elmondta, hogy hallott a gyár termékeiről, azok

Részletesebben

NAGYKERESKEDELMI ÁRLISTA AJÁNLOTT ORSZÁGOS KISKERESKEDELMI ÁRAKKAL érvényes től az újabb árlista megjelenéséig

NAGYKERESKEDELMI ÁRLISTA AJÁNLOTT ORSZÁGOS KISKERESKEDELMI ÁRAKKAL érvényes től az újabb árlista megjelenéséig NAGYKERESKEDELMI ÁRLISTA AJÁNLOTT ORSZÁGOS KISKERESKEDELMI ÁRAKKAL érvényes 2018-01-11-től az újabb árlista megjelenéséig vegyes tüzelésű kazánok vegyes tüzelésű kazánok beépített HMV tartállyal vegyes

Részletesebben

Uszodai páramentesítõ berendezések

Uszodai páramentesítõ berendezések Uszodai páramentesítõ berendezések Működési elv Az uszodai páramentítő egy monoblokk készülék, amellyel az uszoda levegőjének páratartalmát 60-70% között tudjuk tartani. Ez egyben a kellemes levegő előállítása

Részletesebben

2.4 A VNR 100 M és VNR 200 B puffer tárolók bemutatása

2.4 A VNR 100 M és VNR 200 B puffer tárolók bemutatása 2.4 A VNR 100 M és VNR 200 B puffer tárolók bemutatása VNR 100 M puffer VNR 200 B puffer Típusáttekintés Termék Rendelési szám VNR 100 M 0010021454 VNR 200 B 0010021455 Alkalmazási lehetőségek A VNR 100

Részletesebben

KISKERESKEDELMI ÁRLISTA AJÁNLOTT ORSZÁGOS KISKERESKEDELMI ÁRAKKAL érvényes tól az újabb árlista megjelenéséig

KISKERESKEDELMI ÁRLISTA AJÁNLOTT ORSZÁGOS KISKERESKEDELMI ÁRAKKAL érvényes tól az újabb árlista megjelenéséig KISKERESKEDELMI ÁRLISTA AJÁNLOTT ORSZÁGOS KISKERESKEDELMI ÁRAKKAL érvényes 2017-09-08-tól az újabb árlista megjelenéséig vegyes tüzelésű kazánok vegyes tüzelésű kazánok beépített HMV tartállyal vegyes

Részletesebben

KISKERESKEDELMI ÁRLISTA AJÁNLOTT ORSZÁGOS KISKERESKEDELMI ÁRAKKAL érvényes től az újabb árlista megjelenéséig

KISKERESKEDELMI ÁRLISTA AJÁNLOTT ORSZÁGOS KISKERESKEDELMI ÁRAKKAL érvényes től az újabb árlista megjelenéséig KISKERESKEDELMI ÁRLISTA AJÁNLOTT ORSZÁGOS KISKERESKEDELMI ÁRAKKAL érvényes 2018-01-31-től az újabb árlista megjelenéséig vegyes tüzelésű kazánok vegyes tüzelésű kazánok beépített HMV tartállyal vegyes

Részletesebben

HASZNÁLATI MELEGVÍZTARTÁLY

HASZNÁLATI MELEGVÍZTARTÁLY Kezelési útmutató HASZNÁLATI MELEGVÍZTARTÁLY RGC 200, RGC 250, RGC 300, RGC 400 HU 1 - Leírás RGC használati melegvíztartály (továbbiakban tartály) belső felületén zománcozott, egyhőcserélős G1 -os csatlakozásokkal

Részletesebben

Celsius Plussz Termelõ Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.

Celsius Plussz Termelõ Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. celsius beliv hu.qxd 2004.09.03. 10:10 Page 1 Celsius Plussz Termelõ Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. Celsius V16................................ 1 Celsius P-V25;28;32.......................... 2 Celsius

Részletesebben

HASZNÁLATI MELEGVÍZTARTÁLY

HASZNÁLATI MELEGVÍZTARTÁLY Kezelési útmutató HASZNÁLATI MELEGVÍZTARTÁLY R2GC 200, R2GC 250, R2GC 300, R2GC 400 HU 1 - Leírás Az R2GC használati melegvíztartály (továbbiakban tartály) belső felületén zománcozott, kéthőcserélős G1

Részletesebben

A legjobb fűtés minden évszakban. DIGITÁLIS SZABÁLYOZÁSÚ ELEKTROMOS KAZÁNOK Fűtéshez és használati melegvíz előállításához.

A legjobb fűtés minden évszakban. DIGITÁLIS SZABÁLYOZÁSÚ ELEKTROMOS KAZÁNOK Fűtéshez és használati melegvíz előállításához. A legjobb fűtés minden évszakban DIGITÁLIS SZABÁLYOZÁSÚ ELEKTROMOS KAZÁNOK Fűtéshez és használati melegvíz előállításához 2010 Katalógus Teljes biztonság és maximális kényelem A GABARRÓN elektromos kazánokok

Részletesebben

cosmo cell GIENGER HUNGÁRIA ÉPÜLETGÉPÉSZETI KFT.

cosmo cell GIENGER HUNGÁRIA ÉPÜLETGÉPÉSZETI KFT. cosmo cell COSMO E használati melegvíz tárolók dupla zománc bevonattal Az indirekt és szolár tárolók szénacélból, dupla belső zománc bevonattal rendelkeznek Mg-Anód védelemmel. A tárolókon tisztító nyílás

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ CALEO PADLÓ-, FAL- ÉS MENNYEZETFŰTÉSI RENDSZEREKHEZ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ CALEO PADLÓ-, FAL- ÉS MENNYEZETFŰTÉSI RENDSZEREKHEZ 1. CALEO PADLÓ-, FAL- ÉS MENNYEZETFŰTÉSI RENDSZEREKHEZ KÉRJÜK, VÁLASSZA KI AZ ÖNNÉL KIVITELEZÉSRE KERÜLT FŰTÉSRENDSZER(EK) TÍPUSÁT ÉS A RENDSZER HASZNÁLATBAVÉTELE ELŐTT FIGYELMESEN OLVASSA EL AZ ARRA VONATKOZÓ

Részletesebben

TAKARÍTSA MEG EGY NYARALÁS ÁRÁT MINDEN ÉVBEN!

TAKARÍTSA MEG EGY NYARALÁS ÁRÁT MINDEN ÉVBEN! A napkollektor TAKARÍTSA MEG EGY NYARALÁS ÁRÁT MINDEN ÉVBEN! A meleg víz előállítása az egyik legállandóbb háztartási kiadás. Ez a költség az egyetlen amelyet ellentétben a fűtéssel és a légkondicionálással-

Részletesebben

CENTROMETAL KISKERESKEDELMI ÁRLISTA AJÁNLOTT ORSZÁGOS KISKERESKEDELMI ÁRAKKAL érvényes tól az újabb árlista megjelenéséig

CENTROMETAL KISKERESKEDELMI ÁRLISTA AJÁNLOTT ORSZÁGOS KISKERESKEDELMI ÁRAKKAL érvényes tól az újabb árlista megjelenéséig CENTROMETAL KISKERESKEDELMI ÁRLISTA AJÁNLOTT ORSZÁGOS KISKERESKEDELMI ÁRAKKAL érvényes 2017-01-18-tól az újabb árlista megjelenéséig vegyes tüzelésű kazánok vegyes tüzelésű kazánok beépített HMV tartállyal

Részletesebben

KONDENZÁCIÓS KAZÁN DINAMIKUS HASZNÁLATI MELEGVÍZTÁROLÓVAL, SZOLÁR CSATLAKOZÁSSAL

KONDENZÁCIÓS KAZÁN DINAMIKUS HASZNÁLATI MELEGVÍZTÁROLÓVAL, SZOLÁR CSATLAKOZÁSSAL KONDENZÁCIÓS KAZÁN DINAMIKUS HASZNÁLATI MELEGVÍZTÁROLÓVAL, SZOLÁR CSATLAKOZÁSSAL A technológia csúcsán Az Econcept Kombi Stratos készülék egy különösen sokoldalú hőközpont, alkalmas bármilyen fűtési rendszerbe,

Részletesebben

ÚJ BAXI FALI GÁZKAZÁN

ÚJ BAXI FALI GÁZKAZÁN ÚJ BAXI FALI GÁZKAZÁN A legkompaktabb BAXI készülékcsalád Magas hatásfok (zárt égésterűeknek minősítés a 92/42/CEE szabvány szerint) Digitális vezérlőpanel széles LCD kijelzővel Kompakt hidraulikus szerelvénycsoport

Részletesebben

A javítási-értékelési útmutatótól eltérő helyes megoldásokat is el kell fogadni.

A javítási-értékelési útmutatótól eltérő helyes megoldásokat is el kell fogadni. A 27/2012 (VIII. 27.) NGM rendelet (25/2014 (VIII.26) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 35 582 01 Gáz- és hőtermelő berendezés-szerelő

Részletesebben

Az alábbi rövid anyagban néhány hasznos tanácsot szeretnék adni Daikin Altherma levegő-víz hőszivattyús rendszerek tervezéséhez kivitelezéséhez.

Az alábbi rövid anyagban néhány hasznos tanácsot szeretnék adni Daikin Altherma levegő-víz hőszivattyús rendszerek tervezéséhez kivitelezéséhez. Az alábbi rövid anyagban néhány hasznos tanácsot szeretnék adni Daikin Altherma levegő-víz hőszivattyús rendszerek tervezéséhez kivitelezéséhez. A következő oldalakon levő kialakítás csak javaslat, az

Részletesebben

Pellet-tüzelı berendezések felhasználási spektruma

Pellet-tüzelı berendezések felhasználási spektruma Pellet-tüzelı berendezések felhasználási spektruma 1. Bevezetı, pellet elınyei, szállítása 2. Felhasználási területek: Lakásokban Családi házban Társasház, intézmények, önkormányzatok Ipari létesítményekben

Részletesebben

VÄRMEBARONEN SVÉDORSZÁG

VÄRMEBARONEN SVÉDORSZÁG Nagykereskedelem VÄRMEBARONEN SVÉDORSZÁG Faelgázosító kazánok Egy modern rendszerrel a Värmebaronen-től, mindig megfelelő hőmérsékletet és elegendő meleg vizet biztosíthat otthonában. Egy időtálló rendszer,

Részletesebben

GAZ 7000 WT ZWSE 24-6 MFA ZWSE 28-6 MFA ZWSE 35-6 MFA. Beépitett rétegtárolóval rendelkező fali gázkazánok. Tudnivalók a füstgázelvezetésről

GAZ 7000 WT ZWSE 24-6 MFA ZWSE 28-6 MFA ZWSE 35-6 MFA. Beépitett rétegtárolóval rendelkező fali gázkazánok. Tudnivalók a füstgázelvezetésről 6 720 66 275 087-00.2O Beépitett rétegtárolóval rendelkező fali gázkazánok GAZ 7000 WT ZWSE 24-6 MFA ZWSE 28-6 MFA ZWSE 35-6 MFA Tudnivalók a füstgázelvezetésről HU 2 Tartalomjegyzék HU Tartalomjegyzék

Részletesebben

E-compact átfolyós vízmelegítő CEX 9

E-compact átfolyós vízmelegítő CEX 9 Felhasználási terület Egy csapolási pont ellátására: > Mosogató > Dupla kézmosó > Mosdó sor Több csapolási pont ellátására: > Zuhanyzó és kézmosó, a betáp víz hómérséklet illetve az elektromos hálózat

Részletesebben

Energiakulcs - az alacsony energiaigényű épület gépészete. Előadó: Kardos Ferenc

Energiakulcs - az alacsony energiaigényű épület gépészete. Előadó: Kardos Ferenc Energiakulcs - az alacsony energiaigényű épület gépészete Előadó: Kardos Ferenc Épületgépészeti feladatok alacsony energiaigényű épületekben Fűtés Szellőztetés Használati melegvíz-előállítás Komforthűtés

Részletesebben

CDP 75/125/165 légcsatornázható légszárítók

CDP 75/125/165 légcsatornázható légszárítók CDP 75/125/165 légcsatornázható légszárítók 17:22 IRVENT Tel/Fax: [94] -48 Tel/Fax: [52] 422-64 CDP 75 légcsatornázható légszárító CDP 75 típusú légcsatornázható légszárító nagyobb magán- és közületi uszodákban,

Részletesebben

E-compact átfolyós vízmelegítő CEX

E-compact átfolyós vízmelegítő CEX Felhasznállási terület Egy csapolási pont ellátására: > Mosogató > Dupla kézmosó > Mosdó sor > Vödör mosók Több csapolási pont ellátására: > Zuhanyzó és kézmosó Termék adatlap 1 / 6 Energetikai besorolás

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ CALEO PADLÓ-, FAL- ÉS MENNYEZETFŰTÉSI RENDSZEREKHEZ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ CALEO PADLÓ-, FAL- ÉS MENNYEZETFŰTÉSI RENDSZEREKHEZ 1. CALEO PADLÓ-, FAL- ÉS MENNYEZETFŰTÉSI RENDSZEREKHEZ Kérjük válassza ki az Önnél kivitelezésre került fűtésrendszer(ek) típusát és figyelmesen olvassa el az arra vonatkozó részt Biztonsági előírások

Részletesebben

fűtő kondenzációs gázkazán 2. TELEPÍTÉSI UTASÍTÁS

fűtő kondenzációs gázkazán 2. TELEPÍTÉSI UTASÍTÁS fűtő kondenzációs gázkazán 2. TELEPÍTÉSI UTASÍTÁS ECON 90 fűtő kondenzációs gázkazán telepítési utasítás Az Econ 90 fűtő kondenzációs gázkazán fejlesztési célkitűzése alapvetően az volt, hogy a FÉG- Vestale

Részletesebben

Készülék típusa ZEUSZ F8.50F ZEUSZ F8.50P Gázfajta H S PB H S PB Névleges hôterhelés

Készülék típusa ZEUSZ F8.50F ZEUSZ F8.50P Gázfajta H S PB H S PB Névleges hôterhelés kéményes (P) kivitelben is kapható. ZEUSZ látványkonvektor Az élôláng hatású Zeusz látványkonvektor egyesíti a kandalló hangulatát a gázfûtés kényelmével. A kéményes és parapetes változatban is kapható

Részletesebben

Épületgépészet bevezető előadás

Épületgépészet bevezető előadás Épületgépészet bevezető előadás Szikra Csaba tudományos munkatárs BME Építészmérnöki Kar szikra@egt.bme.hu 2013. max. 2m Kémények: Nyitott égésterű falikazánok kéményei Kéménytest min. 2m Füstcső Gázberendezés

Részletesebben

ELEKTROMOS TERMOVENTILÁTOROK

ELEKTROMOS TERMOVENTILÁTOROK ELEKTROMOS TERMOVENTILÁTOROK TARTALOMJEGYZÉK Alapadatok 3 Felépítés 4 Méretek 5 Műszaki adatok 5 Felszerelés 6 Szabályozás 8 Kapcsolási sémák 9 Légsebesség 9 Keverőelem 10 EL 2 ALAPADATOK EL Fűtőteljesítmény

Részletesebben

KISKERESKEDELMI ÁRLISTA AJÁNLOTT ORSZÁGOS KISKERESKEDELMI ÁRAKKAL érvényes tól az újabb árlista megjelenéséig

KISKERESKEDELMI ÁRLISTA AJÁNLOTT ORSZÁGOS KISKERESKEDELMI ÁRAKKAL érvényes tól az újabb árlista megjelenéséig KISKERESKEDELMI ÁRLISTA AJÁNLOTT ORSZÁGOS KISKERESKEDELMI ÁRAKKAL érvényes 2017-05-26-tól az újabb árlista megjelenéséig vegyes tüzelésű kazánok vegyes tüzelésű kazánok beépített HMV tartállyal vegyes

Részletesebben

Kéményszerkezetek. a Frühwaldtól. Kéményszerkezetek

Kéményszerkezetek. a Frühwaldtól. Kéményszerkezetek a Frühwaldtól Kéményszerkezetek Plewa Innováció és tradíció A Plewa cég névadója, Jacob Plein-Wagner 1868-ban kezdte a kerámiatermékek előállítását. A XX. század elején kifejlesztette a samottcsőgyártás

Részletesebben

Powered by BVF Heating Solutions HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. CALEO padló-, fal- és mennyezetfűtési rendszerekhez

Powered by BVF Heating Solutions HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. CALEO padló-, fal- és mennyezetfűtési rendszerekhez Powered by BVF Heating Solutions HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ CALEO padló-, fal- és mennyezetfűtési rendszerekhez i FONTOS INFORMÁCIÓ! 1. Kérjük, válassza ki az Önnél kivitelezésre került fűtésrendszer(ek) típusát

Részletesebben

NAPKOLLEKTOROS RENDSZEREK

NAPKOLLEKTOROS RENDSZEREK NAPKOLLEKTOROS RENDSZEREK AJÁNDÉK EXTRÁK: - Triac szabályzó kimenet: fordulatszám szabályzottá tehető a szivattyú a szolárkörben, az optimális működés feltétele - Tacco-setter: a szivattyús blokkban pontosan

Részletesebben

Tervezési segédlet. Ferroli DIVATOP 60. F24 és F32 zárt égésterű. rétegtárolós fali kombi gázkazánhoz

Tervezési segédlet. Ferroli DIVATOP 60. F24 és F32 zárt égésterű. rétegtárolós fali kombi gázkazánhoz Tervezési segédlet Ferroli DIVATOP 60 F24 és F32 zárt égésterű rétegtárolós fali kombi gázkazánhoz Tartalom 1 Készülék jellemzők...1 1.1 Alkalmazási terület...1 1.2 Műszaki adatok... 2 1.3 Csatlakozó méretek...4

Részletesebben

Junkers gázüzemû átfolyós vízmelegítôk A megelégedettség forrása. Az energia nem vész el

Junkers gázüzemû átfolyós vízmelegítôk A megelégedettség forrása. Az energia nem vész el Junkers gázüzemû átfolyós vízmelegítôk A megelégedettség forrása Az energia nem vész el Junkers gázüzemû vízmelegítôk - energiatakarékos és környezetkímélô megoldás A melegvízkészítés leggazdaságosabb

Részletesebben

VILLANYBOJLEREK (VB) SZOLÁR TÁROLÓK (SOL) PUFFER TÁROLÓK (PE-PH) H Ô SZIVATTYÚS TÁROLÓK (HP)

VILLANYBOJLEREK (VB) SZOLÁR TÁROLÓK (SOL) PUFFER TÁROLÓK (PE-PH) H Ô SZIVATTYÚS TÁROLÓK (HP) E N E R G E T I K A I M E G O L D Á S O K INDIREKT, SZOLÁR ÉS HÛTÉSI TÁROLÓK VILLANYBOJLEREK (VB) SZOLÁR TÁROLÓK (SOL) PUFFER TÁROLÓK (PE-PH) H Ô SZIVATTYÚS TÁROLÓK (HP) Vara-FÉG Kft. 1139 Budapest, Fáy

Részletesebben

E-compact átfolyós vízmelegítő CEX 9-U

E-compact átfolyós vízmelegítő CEX 9-U Felhasznállási terület Egy csapolási pont ellátására: > Mosogató > Dupla kézmosó > Mosdó sor Termék adatlap 1 / 5 Energy efficiency class A (MPS : 6,6 vagy 8,8 kw-on üzemelhető be) Cikkszám: 2400-26249

Részletesebben

A szükségesnek ítélt, de hiányzó adatokat keresse ki könyvekben, segédletekben, rendeletekben, vagy vegye fel legjobb tudása szerint.

A szükségesnek ítélt, de hiányzó adatokat keresse ki könyvekben, segédletekben, rendeletekben, vagy vegye fel legjobb tudása szerint. MESZ, Energetikai alapismeretek Feladatok Árvai Zita KGFNUK részére A szükségesnek ítélt, de hiányzó adatokat keresse ki könyvekben, segédletekben, rendeletekben, vagy vegye fel legjobb tudása szerint.

Részletesebben

KISKERESKEDELMI ÁRLISTA AJÁNLOTT ORSZÁGOS KISKERESKEDELMI ÁRAKKAL érvényes től az újabb árlista megjelenéséig

KISKERESKEDELMI ÁRLISTA AJÁNLOTT ORSZÁGOS KISKERESKEDELMI ÁRAKKAL érvényes től az újabb árlista megjelenéséig KISKERESKEDELMI ÁRLISTA AJÁNLOTT ORSZÁGOS KISKERESKEDELMI ÁRAKKAL érvényes 2018-04-17-től az újabb árlista megjelenéséig vegyes tüzelésű kazánok vegyes tüzelésű kazánok beépített HMV tartállyal vegyes

Részletesebben

Gáz falikazán CERACLASSCOMFORT

Gáz falikazán CERACLASSCOMFORT Füstgáz elvezetés pótfüzet Gáz falikazán CERACLASSCOMFORT 6 70 6 087-00.O ZWE 4-5 MFA ZWE 8-5 MFA 6 70 64 5 HU (007/06) OSW Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék iztonsági utasítások és a szimbólumok magyarázata.

Részletesebben

VAV BASiQ. VAV BASiQ. VAV szabályozó zsalu

VAV BASiQ. VAV BASiQ. VAV szabályozó zsalu VAV szabályozó zsalu Leírás A légmennyiség szabályozók a légcsatornában áramló levegő pontos szabályozására és állandó értéken tartására használhatók. A fő elemei a légmennyiség beállításáért felelős zsalu

Részletesebben

CENTROMETAL KISKERESKEDELMI ÁRLISTA AJÁNLOTT ORSZÁGOS KISKERESKEDELMI ÁRAKKAL érvényes től az újabb árlista megjelenéséig

CENTROMETAL KISKERESKEDELMI ÁRLISTA AJÁNLOTT ORSZÁGOS KISKERESKEDELMI ÁRAKKAL érvényes től az újabb árlista megjelenéséig CENTROMETAL KISKERESKEDELMI ÁRLISTA AJÁNLOTT ORSZÁGOS KISKERESKEDELMI ÁRAKKAL érvényes 2016-10-14-től az újabb árlista megjelenéséig vegyes tüzelésű kazánok vegyes tüzelésű kazánok beépített HMV tartállyal

Részletesebben

Elektromos és indirekt fűtésű, zártrendszerű forróvíztárolók Z.., AQ.., IND/IDE.., ID.., HR-N/HR-T.., STA.., HB..

Elektromos és indirekt fűtésű, zártrendszerű forróvíztárolók Z.., AQ.., IND/IDE.., ID.., HR-N/HR-T.., STA.., HB.. Elektromos és indirekt fűtésű, zártrendszerű forróvíztárolók Z.., AQ.., IND/IDE.., ID.., HR-N/HR-T.., STA.., HB.. A HAJDU elektromos, zártrendszerű forróvíztárolók háztartási, kommunális, ipari használati

Részletesebben

Elektromos HelyiségfÛtés

Elektromos HelyiségfÛtés Elektromos HelyiségfÛtés CFK 5 fali konvektor fagymentesítésre A CFK 5 kis teljesítményû fali elektromos konvektor tökéletes megoldás lehet a kis alapterületû helyiségek alap temperálására. Elsôsorban

Részletesebben

Vaillant aurostep szolárrendszer

Vaillant aurostep szolárrendszer Az aurostep szolárrendszer áttekintése Termék Szolárrendszer 150 literes, monovalens tárolóval, 2,2 m 2 -es kollektormezővel Szolárrendszer 150 literes, monovalens tárolóval, 2,2 m 2 -es kollektormezővel

Részletesebben

Szilárdtüzelésű kazánok puffertárolóinak méretezése

Szilárdtüzelésű kazánok puffertárolóinak méretezése Buderus Tervezői Akadémia 2010 Szilárdtüzelésű kazánok puffertárolóinak méretezése 1. számú fólia Szilárdtüzelésű kazánok a múlt Nyílt, gravitációs fűtési rendszer villanybojlerrel. Aztán jött a gázprogram,

Részletesebben

Levegő-víz inverteres hőszivattyú

Levegő-víz inverteres hőszivattyú Levegő-víz inverteres hőszivattyú RENDSZER FELÉPÍTÉSE Levegő-víz hőszivattyú rendszer A Carrier bemutatja az XP Energy a lakossági fűtési megoldást megújító levegő-víz hőszivattyú rendszert. Az energia

Részletesebben

CA légrétegződést gátló ventilátorok

CA légrétegződést gátló ventilátorok CA légrétegződést gátló ventilátorok MŰSZAKI INFORMÁCIÓ A SZERELŐ ÉS A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA 2019.03.20. - 2 - A CA típusjelű ventilátorokat nagy légterű, nagy belmagasságú, ipari, kereskedelmi és szolgáltató

Részletesebben

Zárt rendszerű napkollektoros melegvízellátó rendszer telepítése

Zárt rendszerű napkollektoros melegvízellátó rendszer telepítése Zárt rendszerű napkollektoros melegvízellátó rendszer telepítése TARTALOM 1. Kollektor összeállítása 2 2. Rendszer összeállítása 5 3. Víztartály feltöltése 5 4. Kollektorkör feltöltése 6 Figyelem! A telepítés

Részletesebben

zománcozott 595 2800-1 276 000 rozsdamentes - acél ECO 300 ism 6 fő 2 300 l rozsdamentes - acél alkalmazható rossz hőszigetelésű épület esetén

zománcozott 595 2800-1 276 000 rozsdamentes - acél ECO 300 ism 6 fő 2 300 l rozsdamentes - acél alkalmazható rossz hőszigetelésű épület esetén termodinamikus szolár használati meleg víz rendszer típus ajánlott felhasználók szolár panelek szám ECO COMP 200 esm tároló (db) 3 fő 1 200 l zománcozott felvett teljesítmény min. (W) leadott teljesítmény

Részletesebben

CW+ COMPACT HIGIÉNIAI RÉTEGTÁROLÓK SZERELÉSI ÚTMUTATÓJA

CW+ COMPACT HIGIÉNIAI RÉTEGTÁROLÓK SZERELÉSI ÚTMUTATÓJA CW+ COMPACT HIGIÉNIAI RÉTEGTÁROLÓK SZERELÉSI ÚTMUTATÓJA 1 1. ÁLTALÁNOS UTASÍTÁSOK Utasítások és ajánlások A szerelést és üzembe helyezést csak képesítéssel rendelkező kivitelező szakember, vagy szakkereskedés

Részletesebben

Kezelési útmutató. RC helyiség hõmérséklet szabályozó. Általános elõírások. A helyiség hõmérséklet szabályozó kézi beállítása

Kezelési útmutató. RC helyiség hõmérséklet szabályozó. Általános elõírások. A helyiség hõmérséklet szabályozó kézi beállítása 7055 4700 11/00 Kérjük õrizze meg! Kezelési útmutató RC helyiség hõmérséklet szabályozó Általános elõírások Az RC helyiség hõmérséklet szabályozó egy, a következõkkel felszerelt moduláló helyiség hõmérséklet

Részletesebben

Vízteres kandallók, intelligens fűtés

Vízteres kandallók, intelligens fűtés Vízteres kandallók, intelligens fűtés Központi fűtés kandallóval, a környezet kímélése érdekében. A vízteres kandallókkal egyszerre valósítható meg a kandalló kellemes melege és a központi fűtés hatékonysága.

Részletesebben

Mikor és mire elég a kéménymagasság? Dr. Barna Lajos. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Épületgépészeti Tanszék

Mikor és mire elég a kéménymagasság? Dr. Barna Lajos. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Épületgépészeti Tanszék Mikor és mire elég a kéménymagasság? Dr. Barna Lajos Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Épületgépészeti Tanszék IV. Országos Kéménykonferencia Kecskemét, 2006. március 23-24. ... ha két méter,

Részletesebben

MŰSZAKI LEIRÁS LÉTESITENDŐ KÉMÉNYEKRŐL, ÉGÉSTERMÉK ELVEZETŐ BERENDEZÉSEKRŐL

MŰSZAKI LEIRÁS LÉTESITENDŐ KÉMÉNYEKRŐL, ÉGÉSTERMÉK ELVEZETŐ BERENDEZÉSEKRŐL MŰSZAKI LEIRÁS LÉTESITENDŐ KÉMÉNYEKRŐL, ÉGÉSTERMÉK ELVEZETŐ BERENDEZÉSEKRŐL A használatbavételi eljárást megelőző kéményvizsgálatkor jelen egyeztetett műszaki leírás szerinti kivitelezést vizsgáljuk, ezért

Részletesebben

Ariston Hybrid 30. Kondenzációs- Hőszivattyú

Ariston Hybrid 30. Kondenzációs- Hőszivattyú Ariston Hybrid 30 Kondenzációs- Hőszivattyú A hőszivattyú és a kondenzációs gázkészülék technológia egyesítése olyan módon, hogy a rendszer saját maga dönthessen arról, hogy számára melyik működés üzemmód

Részletesebben

KISKERESKEDELMI ÁRLISTA AJÁNLOTT ORSZÁGOS KISKERESKEDELMI ÁRAKKAL érvényes tól az újabb árlista megjelenéséig

KISKERESKEDELMI ÁRLISTA AJÁNLOTT ORSZÁGOS KISKERESKEDELMI ÁRAKKAL érvényes tól az újabb árlista megjelenéséig KISKERESKEDELMI ÁRLISTA AJÁNLOTT ORSZÁGOS KISKERESKEDELMI ÁRAKKAL érvényes 2018-09-20-tól az újabb árlista megjelenéséig vegyes tüzelésű kazánok vegyes tüzelésű kazánok beépített HMV tartállyal vegyes

Részletesebben

Típus FS 375/1R FS 500/1R FS 800/1R FS 1000-S/1R

Típus FS 375/1R FS 500/1R FS 800/1R FS 1000-S/1R TERMÉKLEÍRÁS FS/1R Napkollektoros frissvíztároló regiszterrel Acélból (S 235 JR) készült egyszerű kombinált tároló fűtésüzemhez és használati melegvíz készítéshez napkollektoros berendezéssel összekötve.

Részletesebben

Magyar termék. Puffer tartályok típusai adatai P-M típus Fűtésre alkalmas puffertartály

Magyar termék. Puffer tartályok típusai adatai P-M típus Fűtésre alkalmas puffertartály Magyar termék A Puffer tartályok alkalmasak fűtésre, vagy használati melegvíz tárolására. Kiemelten javasoljuk a puffer tartályok alkalmazását, használatát, mivel ezzel növeljük a kazánunk élettartamát,

Részletesebben

Kondenzációs gázkazán Teljesítmény: kw TRIGON XXL. Kimagasló teljesítmény: 2 MW hőtermelés egy előkeveréses égővel

Kondenzációs gázkazán Teljesítmény: kw TRIGON XXL. Kimagasló teljesítmény: 2 MW hőtermelés egy előkeveréses égővel Kondenzációs gázkazán Teljesítmény: 650-2000 kw TRIGON XXL Kimagasló teljesítmény: 2 MW hőtermelés egy előkeveréses égővel TRIGON XXL Osztályelső teljesítmények nagyon alacsony károsanyag kibocsátással

Részletesebben

TELEPÍTÉS ELŐTTI ÚTMUTATÓ CALEO PADLÓ-, FAL- ÉS MENNYEZETFŰTÉSI RENDSZEREKHEZ

TELEPÍTÉS ELŐTTI ÚTMUTATÓ CALEO PADLÓ-, FAL- ÉS MENNYEZETFŰTÉSI RENDSZEREKHEZ 1. TELEPÍTÉS ELŐTTI ÚTMUTATÓ CALEO PADLÓ-, FAL- ÉS MENNYEZETFŰTÉSI RENDSZEREKHEZ Kérjük válassza ki az Önnél kivitelezésre kerülő fűtésrendszer(ek) típusát és figyelmesen olvassa el az arra vonatkozó részt

Részletesebben

Estia 5-ös sorozat EGY RENDSZER MINDEN ALKALMAZÁSHOZ. Főbb jellemzők. További adatok. Energiatakarékos

Estia 5-ös sorozat EGY RENDSZER MINDEN ALKALMAZÁSHOZ. Főbb jellemzők. További adatok. Energiatakarékos EGY RENDSZER MINDEN ALKALMAZÁSHOZ Estia 5-ös sorozat Főbb jellemzők Hűtés, fűtés és használati melegvíz termelés Kompresszor szabályozási tartománya 10 és 100% között van Nincs szükség kiegészítő segédfűtésre

Részletesebben

C 269-01. Nias Dual. Fali, zárt égésterű gázkészülék beépített HMV tárolóval. Környezetbarát hő

C 269-01. Nias Dual. Fali, zárt égésterű gázkészülék beépített HMV tárolóval. Környezetbarát hő C 269-01 made in Italy Nias Dual Fali, zárt égésterű gázkészülék beépített HMV tárolóval Környezetbarát hő HU Fali, zárt égésterű gázkészülék beépített HMV tárolóval Nias Dual csak 450 mm MEGBÍZHATÓSÁG

Részletesebben

HMV előállítás teljesítmény szükséglete tárolós és átfolyós melegvíz előállítás mellett

HMV előállítás teljesítmény szükséglete tárolós és átfolyós melegvíz előállítás mellett HMV előállítás teljesítmény szükséglete tárolós és átfolyós melegvíz előállítás mellett Kubínyi Antal 1 District Energy Division Többlakásos lakóépületek hőellátásának követelményei Gazdaságos üzemvitel,

Részletesebben

E-compact átfolyós vízmelegítő CEX-U

E-compact átfolyós vízmelegítő CEX-U Felhasznállási terület Egy csapolási pont ellátására: > Mosogató > Dupla kézmosó > Mosdó sor Termék adatlap 1 / 5 Energetikai besorolás A (MPS : 11 vagy 13,5 kw-on üzemelhető be) Cikkszám: 2400-26213 Típus:

Részletesebben

Tzerra árlista Érvényes: 2014.07.01-től

Tzerra árlista Érvényes: 2014.07.01-től Tzerra árlista Érvényes: 2014.07.01-től Megnevezés Leírás Ábra Nettó listaár Cikkszám Tzerra M 24DS 256 000 Ft 90858 kondenzációs fali gázkazán család Tzerra M 24C fűtő (DS) és kombi (C) kivitelben, kis

Részletesebben

Fali kombi gázkészülék

Fali kombi gázkészülék C 267-01 made in Italy Panarea Compact Fali kombi gázkészülék Szélesség Magasság Mélység KAZÁNOK Környezetbarát hő HU Fali kombi gázkészülék Panarea Compact HELYTAKARÉKOS szűk helyeken is elfér PRAKTIKUS

Részletesebben

FŰTÉSTECHNIKA, NAPENERGIA HASZNOSÍTÁS

FŰTÉSTECHNIKA, NAPENERGIA HASZNOSÍTÁS 6209-11 FŰTÉSTECHNIKA, NAPENERGIA HASZNOSÍTÁS Tartalomjegyzéke Jegyzet a következő szakképesítések tananyaga: 31 582 21 0010 31 02 Központifűtés - és gázhálózat-rendszerszerelő 54 582 06 0010 54 01 Épületgépész

Részletesebben

HBI OSZTOTT RENDSZERŐ LEVEGİ/VÍZ HİSZIVATTYÚ. a HBI_E készülékbe épített vezérlı

HBI OSZTOTT RENDSZERŐ LEVEGİ/VÍZ HİSZIVATTYÚ. a HBI_E készülékbe épített vezérlı HBI OSZTOTT RENDSZERŐ LEVEGİ/VÍZ HİSZIVATTYÚ a HBI_E készülékbe épített vezérlı JELLEMZİK R410A hőtıközeggel Üzemmódok: hőtés főtés HMV készítés DC inverteres kompresszor a hatásfok maximalizálására, a

Részletesebben

ORSZÁGOS KISKERESKEDELMI ÁRLISTA érvényes bajai telephelyi átvétellel től, az újabb árlista megjelenéséig

ORSZÁGOS KISKERESKEDELMI ÁRLISTA érvényes bajai telephelyi átvétellel től, az újabb árlista megjelenéséig ORSZÁGOS KISKERESKEDELMI ÁRLISTA érvényes bajai telephelyi átvétellel 2016-09-01-től, az újabb árlista megjelenéséig vegyes tüzelésű kazánok vegyes tüzelésű kazánok beépített HMV tartállyal Centrometal

Részletesebben

FELELŐSSÉG ENERGIATAKARÉKOSSÁG GARANCIA

FELELŐSSÉG ENERGIATAKARÉKOSSÁG GARANCIA LLŐSSÉ NRITKRÉKOSSÁ RNI LLŐSSÉ NRITKRÉKOSSÁ RNI 8.60 rp konvektor... 2 26 rp konvektor... 4 36 rp konvektor... 4 Zeusz 8.50 rp konvektor... 6 Zeusz 35 rp konvektor... 8 8.50 rp konvektor...10 35 rp konvektor...12

Részletesebben

Levegő víz hőszivattyú telepítési utasítás

Levegő víz hőszivattyú telepítési utasítás Levegő víz hőszivattyú telepítési utasítás Hőszivattyú egység telepítése 1. A hőszivattyú egységet egy könnyen átszellőző helyre kell telepíteni, ahol elég hely van a bemeneti és kimeneti levegőnek. Ne

Részletesebben

cosmo szerelvény JELLEMZŐK GIENGER HUNGÁRIA ÉPÜLETGÉPÉSZETI KFT.

cosmo szerelvény JELLEMZŐK GIENGER HUNGÁRIA ÉPÜLETGÉPÉSZETI KFT. cosmo szerelvény COSMO fűtési szerelvények COSMO termosztátfejek Folyadék töltetű termosztátfej gyors reagálási idővel Beállítható érték: 7-28 C Fagyvédelem: 7 C Kétfajta csatlakozással: M30x1,5mm és Danfoss

Részletesebben

Nehéz olaj spontán elgázosító impulzus kályhákkazánok,

Nehéz olaj spontán elgázosító impulzus kályhákkazánok, Nehéz olaj spontán elgázosító impulzus kályhákkazánok, égőfej adapterek Mobil kemencék Szilárd tüzelőanyag spontán elgázosító kályhák, kandallókályhák, kazánok (légfűtésre és központi fűtésre) Fa elgázosító

Részletesebben

Gázellátás. Gázkészülékek 2009/2010. Előadó: NÉMETH SZABOLCS Mérnöktanár

Gázellátás. Gázkészülékek 2009/2010. Előadó: NÉMETH SZABOLCS Mérnöktanár Gázellátás Gázkészülékek 2009/2010 Előadó: NÉMETH SZABOLCS Mérnöktanár 1 Gázkészülékek fajtái 2 A típusú gázfogyasztó készülékek amelyek nem csatlakoznak közvetlenül kéményhez, vagy égéstermékelvezető

Részletesebben

PUFFER ÉS KOMBI TÁROLÓK

PUFFER ÉS KOMBI TÁROLÓK PUFFER ÉS KOMBI TÁROÓK 2014 www.heizer.hu Rétegvíz puffer tároló HEIZER PUS-széria Szénacél tároló belső felületvéelem nélkül, hőcserélő nélkül, 8-9 csatlakozóval (rétegvíz tároló) Szénacél puffertároló

Részletesebben

Legújabb műszaki megoldások napkollektoros használati meleg víz termeléshez. Sajti Miklós Ügyvezető +36 20 2086 936 info@soltec.hu www.soltec.

Legújabb műszaki megoldások napkollektoros használati meleg víz termeléshez. Sajti Miklós Ügyvezető +36 20 2086 936 info@soltec.hu www.soltec. Legújabb műszaki megoldások napkollektoros használati meleg víz termeléshez Sajti Miklós Ügyvezető +36 20 2086 936 info@soltec.hu www.soltec.hu Főbb pontok Az 811..813/2013 EU direktíva hatásai az épületgépészeti

Részletesebben

Szerelési utasítás. Logamax plus. Kaszkád-egység GB162-65/80/100. Szakemberek számára. Szerelés előtt gondosan olvassa el. 7 746 800 086 (2011/02) HU

Szerelési utasítás. Logamax plus. Kaszkád-egység GB162-65/80/100. Szakemberek számára. Szerelés előtt gondosan olvassa el. 7 746 800 086 (2011/02) HU Szerelési utasítás Kaszkád-egység 7214 6000-000.1TD Logamax plus GB162-65/80/100 Szakemberek számára Szerelés előtt gondosan olvassa el. 7 746 800 086 (2011/02) HU Termékáttekintés Termékáttekintés 9 1

Részletesebben