ITineris Kft. Minden jog fenntartva. ITineris Informatikai Kft Budapest, Mexikói út 42/B Fax:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ITineris Kft. Minden jog fenntartva. ITineris Informatikai Kft Budapest, Mexikói út 42/B Fax:"

Átírás

1 ITineris WayQuest termékismertető ITineris Kft. Minden jog fenntartva. ITineris Informatikai Kft Budapest, Mexikói út 42/B Fax:

2 A rendszer célja Az ITineris Informatikai Kft. a GPS-GSM technológiára építve létrehozott egy kontrolling rendszert, amelyet olyan cégeknek kínál, akik szeretnék a gépjárművel történő munkavégzésből eredő hasznot növelni, munkájukat átláthatóvá, követhetővé és szervezettebbé tenni, és a járművekkel kapcsolatos kiadásokat tipikusan az üzemanyag-, szerviz- és munkabérköltséget csökkenteni. Főbb funkciók Tetszőleges, havi, heti, napi időszakra elkészíthető kimutatások Munkaműveletekre vonatkozó kimutatás Járművezető vagy gépkezelő személy és munkagép (vontatmány) azonosítás Nyomtatható térkép és kimutatások Üzemanyagszint változás nyomon követése a gép haladása közben és álló állapotában Beépített, utcahálózatos Magyarország térkép Saját táblatérképek betöltési lehetősége Saját felvehető objektumok (gépműhely, töltőállomás, terménytároló, partnerek) térképre helyezése Dinamikus térképkezelés, nagyítás, kicsinyítés, mozgatás Gépek, járművek pillanatnyi földrajzi pozíciójának megjelenítése a térképfelületen Grafikon az egyes mért mennyiségekről Animáció Adatexport Microsoft Excel felé Kapcsolódási lehetőség térinformatikai, kontrolling és vállalatirányítási rendszerek felé Robusztus, hatékony megoldások Egyedi fejlesztési igényeket is ki tudunk szolgálni.

3 A rendszer felépítése Az ITineris WayQuest rendszer három komponensből áll: egyrészt az adatokat rögzítő és tároló fedélzeti eszközből, másrészt a központi GPRS kommunikációs szerverből és végül az adatokat letöltő, kiértékelő és megjelenítő szoftverekből. A hardver részei az ITineris Kft. által kifejlesztett és gyártott fedélzeti alapkészülék: a jármű modul, a GPS és a GSM antenna, továbbá opcionálisan a csatlakoztatott jeladók. A gépjármű modul tartalmazza a GPS vevőt, ami a helyzet-meghatározást végzi a gépkocsira helyezett GPS antenna segítségével, továbbá kiszámítja a jármű koordinátáit, sebességét és a haladási irányát. A mozgás adatai és a perifériákról származó adatok a gépkocsiban elhelyezett járműmodulban kerülnek rögzítésre. Innen beállítástól függő gyakorisággal a készülék automatikusan átküldi az adatokat GPRS kapcsolat felhasználásával az interneten át a központi szerverre. Természetesen a készülék paraméterei lekérdezhetők és állíthatók SMS-ben is, valamint bizonyos riasztás eseményekről is képes SMS-t küldeni a rendszer.

4 Az ITineris WayQuest program A járművekről származó részletes nyers mérési adatok a központi GPRS szerverre érkeznek meg. A szerver feladata a járműmodulokkal való folyamatos kapcsolattartás, illetve a mérési adatok biztosítása internetkapcsolaton keresztül a felhasználók számítógépeihez. A minél nagyobb biztonság érdekében maga a járműmodul is akár több hét mérését képes tárolni, és központi szerverről is minden pillanatban elérhető az utolsó 6 hónap összes adata. Ahogy az adatok néhány percen belül megérkeznek a felhasználóhoz telepített WayQuest szoftverbe, rögtön kinyerésre kerül az egyes járművek mindenkori utolsó helyzete és sebessége, állapota, így egy-egy jármű pillanatnyi tartózkodási helyének vagy állapotának külön lekérdezése szükségtelen, hiszen az a rendszerből azonnal kinyerhető. Szintén már az adatok megérkezésével egy időben képes a rendszer különböző figyelmeztetések és riasztások (pl. illetéktelen használat, gyorshajtás, segítségkérés stb.) elküldésére SMS-ben vagy ben. A program törzsadatainak (például járművezetők, járművek, partnerek) szerkesztése történhet a program saját felületén, de akár egyedi fejlesztéssel meglevő vállalatirányítási rendszerek adatait is át tudjuk venni. Felhasználóink számára lehetőséget biztosítunk tetszőleges alakú térképi helyszínek bevitelére (például telephelyek, partnerek, engedélyezett benzinkutak, mezőgazdasági táblák), melyek az egyes események helyének későbbi azonosítását könnyítik meg, hiszen a program a megadott területen belüli történésekhez automatikusan hozzárendeli a helyszínt.

5 A rendszerbe felvitt törzsadatok, valamint a járművekről érkező regisztrátumok feldolgozásával nyert események egy Microsoft SQL adatbázisba kerülnek tárolásra. Ilyen esemény például a jármű elindulása/megállása, az üzemanyagszint hirtelen változása, a járművezető be- és kijelentkezése, vagy valamely perifériáról érkezett jelzés. Lehetőség van annak megadására is, hogy adott járműmodul mely járműbe volt beszerelve egy időszakban, illetve a járművet mikor ki vezette. Ez utóbbi hozzárendelésére nincs szükség, amennyiben valamilyen személyazonosító eszközt is használnak. Az üzemanyagszint mérését a szabálytalan alakú tartályok miatt nagy mértékben befolyásolja a mért értékek és a valós literérték közötti átszámítás pontossága. A program lehetőséget nyújt járművenként is tetszőleges számú kalibrációs pont felvételére és szerkesztésére hitelesített betankolás során. A WayQuest programban a különböző lekérdezések elvégezhetők járművek, járművezetők illetve idő szerinti szűréssel és bontásban is. Kinyerhető, hogy ki, hol, mikor és mennyi időre állt meg. Lekérhető az APEH által is elfogadott menetnapló a jármű által megtett utakról. Megtekinthető a járművek és vezetők szerinti

6 összesítő lista a napi munkavégzésről (munkakezdés és befejezés ideje, összes menetidő, gyújtáson töltött idő, megtett távolság). Kigyűjthető egy-egy jármű üzemanyagszint változásainak listája, amely összevethető a hivatalos tankolási számlákkal (negatív változás esetén pedig kivizsgálhatók az eltűnés körülményei). Megjeleníthetők még az elvégzett munkafolyamatok, és az ezek alatt megművelt terület nagysága, az ezalatt elfogyasztott üzemanyag mennyiségével együtt. Természetesen a szabványos adatbázisnak köszönhetően egyéb, egyedi lekérdezések megfogalmazása is lehetséges, például: Átlagosan a munkaidejének hány százalékát töltötte haladással egy-egy jármű? vagy Adott sofőr egy-egy nap hány helyen állt meg fél óránál hosszabb időre?, esetleg Adott időpont óta mely járművek futásteljesítménye ért el egy megadott értéket?. Ezeknek elkészítésében szívesen állunk partnereink rendelkezésére. Az előfeldolgozott adatokon alapuló lekérdezéseken túl lehetséges a kiválasztott mérések részletes adatainak megtekintése is. A rendszer egyedülálló tulajdonsága, hogy a készülékről az adatok alapértelmezésben 1 másodperc felbontással érkeznek, tárolódnak és jelenítődnek meg. Ezzel a felbontással lehetőség akár van a fékezések, gyorsulások, kanyarodási sebességek részletes vizsgálatára, vagy éppenséggel egy mezőgazdasági gép által bejárt nyomvonal részletes elemzésére. A felhasználó összevetheti egy térképen több jármű haladását vagy útvonalát is.

7 A mért mennyiségekről egyidejűleg diagram is megtekinthető, melyen nyomon követhető az értékek változása az idő függvényében. Az adatok ilyen részletes áttekintésére többnyire csak rendkívüli esemény körülményeinek tisztázásakor van szükség. A mérések vizsgálatakor a program a térképen megmutatja, hogy az adott időpontban éppen hol tartózkodott a jármű. Az útvonal bejárásáról akár több jármű egyidejű mozgása esetén is animáció készíthető. A HERE által biztosított alaptérképeinken kívül lehetőség van az elterjedtebb formátumok valamelyikében meglevő egyedi, szakmaspecifikus térképek beolvasására is. A bejárt útvonal térképi megjelenítésén túl a program grafikonokon ábrázolja az egyes mért és számított mennyiségeket, mint a jármű sebessége, gyorsulása, tengerszint feletti magassága, az üzemanyagszint, vagy a mért hőmérséklet. Ezeken ellenőrizhető a közlekedési szabályok betartása (gyorshajtás), és a vezetési stílus (padlófék-padlógáz) is.

8 Szintén grafikonon kerülnek ábrázolásra a GPS vétel minőségét jelző adatok, a készülék állapotának és a járműmotor gyújtásának jelzése. A program meg tudja még mutatni az egyes járművek aktuális helyzetét és haladási irányát a térképen. Amennyiben élő GPRS kapcsolat van a járműben levő készülékkel, a diszpécser legfeljebb egy perc késleltetéssel láthatja ezeket az adatokat az előző frissítés óta történteket teljes részletességgel.

9 Az ITineris Atlas JM készülék A fedélzeti alapkészülék, járműmodul (JM) elsősorban gépjárművek, erőgépek mozgásának nyomkövetésére, útvonaluk és járulékos adataik rögzítésére szolgál. A JM a járműre telepítve, annak elektromos hálózatához csatlakozva üzemel, működési tápfeszültség-tartománya V. A műholdas jelek vételéhez aktív GPS antenna, a kommunikációhoz GSM antenna (esetleg mindkettőt tartalmazó kombinált antenna) csatlakozik hozzá. A készülék alapkiépítésben alkalmas külső analóg (2 csatorna) és digitális (3 csatorna) jelek fogadására, feldolgozására. A JM opcionálisan rendelhető a járművet használó személyek azonosítását támogató funkcióval is. Csatlakoztatható hozzá több külső kiegészítő modul is, melyekről alább olvashat. Az egység folyamatosan rögzíti a hordozójármű mozgását, pozícióját leíró adatokat a saját beépített flash memóriájába. Ennek kapacitása a hordozójármű mozgásától és a mintavételezési gyakoriságtól függően elegendő legalább 1 heti adat tárolására. A készülék a gyűjtött adatokat veszteségmentesen tömörítve rögzíti. A készülék mechanikai kialakítását tekintve robusztus alumínium házban van elhelyezve, amely MSZ EN szerinti IP 65 besorolású védettséget biztosít, mely por és bármilyen irányú vízsugár behatolása ellen is véd. Az elektromos és antenna csatlakozások kialakításánál is fő szempont volt azok megfelelő védettsége mechanikai sérülés, szabotázs ellen. A készülék áramkörei kivétel nélkül ipari kivitelűek, így a ház hőmérséklet terhelése meghaladhatja a 300 Celsius fokot. Ez azt jelenti, hogy az alumínium profilba dobozolt nyomtatott áramkör 10 percen keresztül ellenáll egy esetleges tűzkárnak. A belső áramkörök nagyfeszültség ellen védettek, vagyis sokkolóval illetve egyéb berendezésekkel nem rongálhatóak meg. A járműmodul CE tanúsítvánnyal rendelkezik.

10 Külső perifériák: A járműmodul mellé rendelhető MDT-Log 100 típusú kijelző- és beviteli modul is. Ez numerikus fóliabillentyűzetével lehetővé teszi például a következő adatok rögzítését: napi kilométeróra állás, munkafázis kiválasztása (pl. várakozás, rakodás, vezetés), fuvarazonosító, speciális azonosítók (kiállás, szerviz, magán használat stb.). A menürendszert a konkrét felhasználásnak megfelelően az ügyfél igényeihez igazítjuk. A kijelző ezen kívül megjelenítheti a mindenkori pontos időt, az utoljára kiválasztott munkafázist vagy azonosítót. A GPS adatok alapján képes automatikusan vezetés munkafázisba váltani. Kérhetőek hangjelzések, például a sofőrazonosítás elmaradása esetén. Egyszerűbb feladatokra rendelhető 12 állású munkafolyamat-kiválasztó kapcsoló, melyet az egyik analóg bemenetre lehet csatlakoztatni. Mindkét munkafolyamat-kiválasztóhoz tartozik ibutton személyazonosító eszköz olvasó is. Szintén az analóg bemenetek egyikére szokott csatlakozni valamilyen üzemanyagszintmérő. Amennyiben a jármű beépített távadója nem használható, kapacitív szintmérő beépítését szoktuk javasolni. A digitális bemenetekre többek között segédgépek üzemelésének kapcsolói, vagy ajtónyitás-érzékelők köthetők. Energiagazdálkodás: Abban az esetben, ha a jármű nem mozog, a gyújtás lekapcsolt állapotban van és egy bizonyos várakozási idő eltelt, a JM automatikusan kis fogyasztású üzemmódba kapcsolja magát, így kímélve a jármű akkumulátorát. Ha a jármű saját akkumulátora lemerül vagy eltávolítják, esetleg feszültségmentesítik a járművet, a JM automatikusan átkapcsol saját belső akkumulátorára, aminek a kapacitása teljesen feltöltött állapotban kb. 24 órányi folyamatos üzemhez elegendő.

MA-AgroGPS Teljeskörű megoldás minden gazdálkodó számára

MA-AgroGPS Teljeskörű megoldás minden gazdálkodó számára Multi Alarm Zrt. MA-AgroGPS Teljeskörű megoldás minden gazdálkodó számára MA-AgroGPS Teljeskörű megoldás minden gazdálkodó számára Az MA-AgroGPS a gazdálkodók igényei alapján kidolgozott, GPS járműkövetelésen

Részletesebben

hatékonyság MEZőGAZDASÁGBAN A MÉRCE

hatékonyság MEZőGAZDASÁGBAN A MÉRCE GPS műholdas nyomkövető rendszer speciálisan a mezőgazdasági vállalatok részére hatékonyság ELLENőRZÉS MEGTAKARÍTÁS Tö b b, m i n t j á rm ű kö v e t é s üzemanyag felhasználás Az Erőgép pozíciója, mozgása

Részletesebben

Járműkövető rendszer RÉSZLETES ISMERTETŐ

Járműkövető rendszer RÉSZLETES ISMERTETŐ efollow Járműkövető rendszer RÉSZLETES ISMERTETŐ Tartalomjegyzék 1.1. BEVEZETÉS...3 1.2. JÁRMŰKÖVETŐ RENDSZER FELADATA...3 2.1. MIT TUD AZ EFOLLOW?...3 2.2. MILYEN JÁRMŰADATOKAT MÉR JELENLEG A RENDSZER?...3

Részletesebben

Irányító és kommunikációs rendszerek III. Előadás 13

Irányító és kommunikációs rendszerek III. Előadás 13 Irányító és kommunikációs rendszerek III. Előadás 13 GSM-R Flottamenedzsment Mobil fizetési lehetőségek Parkolási díj Útdíj A GSM közlekedési felhasználása Valós idejű információs szolgáltatás Közlekedési

Részletesebben

TRBOnet Térinformatikai terminál és diszpécseri konzol

TRBOnet Térinformatikai terminál és diszpécseri konzol TRBOnet Térinformatikai terminál és diszpécseri konzol A TRBOnet egy kliens szerver diszpécser szoftver MOTOTRBO rádiók száméra. A TRBOnet szoftver jól alkalmazható a MOTOTRBO rádiós rendszereknél. A szoftver

Részletesebben

Pályázat a terep-rallye szakágban alkalmazandó GPS alapú,on-line nyomkövető rendszerre FELOLVASÓ LAP

Pályázat a terep-rallye szakágban alkalmazandó GPS alapú,on-line nyomkövető rendszerre FELOLVASÓ LAP Pályázat a terep-rallye szakágban alkalmazandó GPS alapú,on-line nyomkövető rendszerre FELOLVASÓ LAP Pályázó neve: Székhelye, értesítési címe: Cégjegyzékszáma: Adószáma: Képviseletére jogosult (név, tisztség,

Részletesebben

Milenia Járműfigyelő Rendszer

Milenia Járműfigyelő Rendszer Milenia Járműfigyelő Rendszer Járműfigyelő rendszerünk mobil internet és műholdak segítségével nyújt felhasználóink számára magas színvonalú, valós idejű, járművek figyelésére kialakított szolgáltatást.

Részletesebben

Városi tömegközlekedés és utastájékoztatás szoftver támogatása

Városi tömegközlekedés és utastájékoztatás szoftver támogatása Városi tömegközlekedés és utastájékoztatás szoftver támogatása 1. Általános célkitűzések: A kisvárosi helyi tömegközlekedés igényeit maximálisan kielégítő hardver és szoftver környezet létrehozása. A struktúra

Részletesebben

Android Commander Felhasználói kézikönyv

Android Commander Felhasználói kézikönyv Android Commander Felhasználói kézikönyv Android Commander felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet!

Részletesebben

Intelligens biztonsági megoldások. Távfelügyelet

Intelligens biztonsági megoldások. Távfelügyelet Intelligens biztonsági megoldások A riasztást fogadó távfelügyeleti központok felelősek a felügyelt helyszínekről érkező információ hatékony feldolgozásáért, és a bejövő eseményekhez tartozó azonnali intézkedésekért.

Részletesebben

Android Commander Felhasználói kézikönyv

Android Commander Felhasználói kézikönyv Android Commander Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

GSM-GPS gépjárművédelmi egység műszaki leírás

GSM-GPS gépjárművédelmi egység műszaki leírás GSM-GPS Fejlesztő és Szolgáltató Kft. TELEKOMMUNIKÁCIÓ H -1033 Budapest, Polgár u. 8-10. Tel.:(00-36-1)368-2052 Fax.(00-36-1)368-8093 E-mail: mcmkft@.axelero.hu. 1. 2004. 06. 24. Pintér Tamás Nagy Mihály

Részletesebben

Szoftver fő funkciói. Diszpécser rádió GPS nyomkövetés Adatátvitel és tárolás Telefonhívások kezelése 1 / 7

Szoftver fő funkciói. Diszpécser rádió GPS nyomkövetés Adatátvitel és tárolás Telefonhívások kezelése 1 / 7 Diszpécser rádió GPS nyomkövetés Adatátvitel és tárolás Telefonhívások kezelése 1 / 7 Diszpécser rádió funkciók Funkciók - Egyedi, csoport és összes tagállomás hívása a diszpécser konzolról - Tagállomások

Részletesebben

Modern technológiák alkalmazása a hulladékszállítási rendszerben. Fehér Zsolt zsolt.feher@psion.hu

Modern technológiák alkalmazása a hulladékszállítási rendszerben. Fehér Zsolt zsolt.feher@psion.hu Modern technológiák alkalmazása a hulladékszállítási rendszerben Fehér Zsolt zsolt.feher@psion.hu 2011.06.23. 2 Tartalom A PSION Rendszerház Kft-ről Termékválasztékunk, mobil megoldásaink BIP 1300 és BIP

Részletesebben

SYS700-PLM Power Line Monitor modul DDC rendszerelemek, DIALOG-III család

SYS700-PLM Power Line Monitor modul DDC rendszerelemek, DIALOG-III család DDC rendszerelemek, DIALOG-III család KIVITEL ALKALMAZÁS A az energiaellátás minőségi jellemzőinek mérésére szolgáló szabadon programozható készülék. Épületfelügyeleti rendszerben (BMS), valamint önállóan

Részletesebben

Leolvasói rendszer kialakításának koncepciója ipari mobil eszközökkel (ipari PDA-val)

Leolvasói rendszer kialakításának koncepciója ipari mobil eszközökkel (ipari PDA-val) Leolvasói rendszer kialakításának koncepciója ipari mobil eszközökkel (ipari PDA-val) A leolvasási feladat AS Szerver DB Számlázási, ügyfélszolgálati adatbázis Adatgyűjtő szerver Mobil adatgyűjtő AS szerver

Részletesebben

A WebEye Comlink v (84) és a WebEye Connect v (84) kapcsolata Rövid felhasználói útmutató

A WebEye Comlink v (84) és a WebEye Connect v (84) kapcsolata Rövid felhasználói útmutató Bluetooth kapcsolatot igénylő WebEye mobil alkalmazások működése A WebEye Comlink v.1.2.0 (84) és a WebEye Connect v.2.1.0 (84) kapcsolata Rövid felhasználói útmutató A WebEye Comlink biztosítja a WebEye

Részletesebben

IP Thermo for Windows

IP Thermo for Windows IP Thermo for Windows (2 db szenzorig ingyenes!) Klímafelügyelő és naplózó szoftver Az IP Thermo klímafelügyelő és naplózó szoftver szobák, épületek, irodák, szállodák teljes körű hőmérsékleti felügyeletére,

Részletesebben

Az ErdaGIS térinformatikai keretrendszer

Az ErdaGIS térinformatikai keretrendszer Az ErdaGIS térinformatikai keretrendszer Két évtized tapasztalatát sűrítettük ErdaGIS térinformatikai keretrendszerünkbe, mely moduláris felépítésével széleskörű felhasználói réteget céloz, és felépítését

Részletesebben

BDMv3 használati útmutató v1.1 2013-04-03. Használati útmutató. BDMv3 / BDMv3O

BDMv3 használati útmutató v1.1 2013-04-03. Használati útmutató. BDMv3 / BDMv3O Használati útmutató Egység neve: BDMv3 / BDMv3O Egység tartalma: Külső modul / Kültéri külső modul, ami egyben az érzékelő is (1) Töltő adapter (5V 2A) (opcionális) Külső csatlakozások: Töltő csatlakozó

Részletesebben

ITS előfizetés (Szolgáltatás) Internet alapú nyomkövető szolgáltatás, mely web böngészőn és Androidos okostelefonon keresztül is elérhető.

ITS előfizetés (Szolgáltatás) Internet alapú nyomkövető szolgáltatás, mely web böngészőn és Androidos okostelefonon keresztül is elérhető. 1 Az Integ Tracking System rövid bemutatása Az ITS egy magyar fejlesztésű újgenerációs nyomkövető rendszer, melynek Segítségével járművek és személyek egyaránt követhetők. A szoftver fő céljául egy olyan

Részletesebben

HecPoll a vezérlő rendszer

HecPoll a vezérlő rendszer a vezérlő rendszer Az előnyei: Könnyű Integráció Ergonomikus kivitel Több nyelvűség Multi-Kliens támogatás Import / Export Interfész 2 Egyszerű integráció Csatlakozás a meglévő modern IT rendszerhez Egyszerű

Részletesebben

Digitális hőmérő Modell DM-300

Digitális hőmérő Modell DM-300 Digitális hőmérő Modell DM-300 Használati útmutató Ennek a használati útmutatónak a másolásához, terjesztéséhez, a Transfer Multisort Elektronik cég írásbeli hozzájárulása szükséges. Bevezetés Ez a készülék

Részletesebben

JÁRMŰKÖVETŐ RENDSZER

JÁRMŰKÖVETŐ RENDSZER JÁRMŰKÖVETŐ RENDSZER UN ECE reg. 10 ID: E7 10R 031113 HOGYAN Működik? A SkyPlatform kezelőfelülete letisztult, jól kézre áll, átlagos számítástechnikai tudással is könnyen átlátható. A rendszer internetböngészőn

Részletesebben

A szaktudás. REFA GmbH : Consulting REFA CHRONOS. Időfelvételi készülék és kiértékelő szoftver

A szaktudás. REFA GmbH : Consulting REFA CHRONOS. Időfelvételi készülék és kiértékelő szoftver A szaktudás. REFA GmbH : Consulting REFA CHRONOS Időfelvételi készülék és kiértékelő szoftver 1 Miért van szükség egy (saját) időfelvételi készülékre? Fontos eszköz a REFA módszertan alkalmazásához A REFA

Részletesebben

KAPCSOLÓÓRÁK ÉS ALKONYKAPCSOLÓK

KAPCSOLÓÓRÁK ÉS ALKONYKAPCSOLÓK W ANALÓG SZINKRON KAPCSOLÓÓRA TEMPUS ANALOG 1KE BZ926448 W SCHRACK INFO Analóg kapcsolóóra 1 csatornás Napi program Járási tartalék nélkül 96 kapcsoló szegmens Hálózat szinkron : 15 perc Csavaros kapcsok

Részletesebben

AC-MF1W. RFID kártyaolvasó és kódzár. Felhasználói leírás

AC-MF1W. RFID kártyaolvasó és kódzár. Felhasználói leírás AC-MF1W RFID kártyaolvasó és kódzár Felhasználói leírás Tartalomjegyzék 1. Leírás... 3 1.1 Tulajdonságok... 3 1.2 Műszaki adatok... 3 1.3 Felszerelés... 3 1.4 Csatlakoztatás... 4 1.4.1 Bekötés... 4 1.4.2

Részletesebben

Teszt autók mozgatása modul

Teszt autók mozgatása modul Teszt autók mozgatása modul 1. Bevezetés... 2 2. Szűrési feltételek... 2 3. Új gépjármű teszt autóvá történő minősítése... 3 4. Teszt gépjármű mozgatása... 6 5. Teszt gépjármű visszavétele... 8 1 1. Bevezetés

Részletesebben

Pay As You Drive. Annyit fizetsz, amennyit vezetsz

Pay As You Drive. Annyit fizetsz, amennyit vezetsz Pay As You Drive Annyit fizetsz, amennyit vezetsz. Pay As You Drive AUTOMETRIX Antal Csaba ügyvezető igazgató TrafficNav Kft. A PAYD szolgáltatás neve 2 Pay As You Drive AUTOMETRIX A TrafficNav Kft. fő

Részletesebben

ÜZEMANYAG MEGTAKARÍTÁS ONLINE TANKSAPKA KONTROLL designed by

ÜZEMANYAG MEGTAKARÍTÁS ONLINE TANKSAPKA KONTROLL designed by ÜZEMANYAG MEGTAKARÍTÁS ONLINE TANKSAPKA KONTROLL Jelmagyarázat Tehergépjárművekhez Online felügyelet, riasztás. Mezőgazdasági gépekhez GPS - jármű helymeghatározó rendszerekkel kompatibilis. Ipari gépekhez

Részletesebben

KAMIONIRÁNYÍTÓ RENDSZER

KAMIONIRÁNYÍTÓ RENDSZER KAMIONIRÁNYÍTÓ RENDSZER Bevezető A piaci igényeket figyelembe véve a Nádor Rendszerház Kft. kifejlesztett egy olyan kamionirányító rendszert, amely zökkenőmentes és gyors telephelyi kommunikációt tesz

Részletesebben

RESORT SZERVER-MONITOR Technológia- és távfelügyeleti rendszerek az informatikában

RESORT SZERVER-MONITOR Technológia- és távfelügyeleti rendszerek az informatikában RESORT SZERVER-MONITOR Technológia- és távfelügyeleti rendszerek az informatikában A SZERVER-MONITOR kimondottan szerverszobák és egyéb informatikai bázisok számára fejl esztett technológia-távfelügyeleti

Részletesebben

TM Fékezés és állomás vezérlő modul

TM Fékezés és állomás vezérlő modul TM-22272 Fékezés és állomás vezérlő modul Használati útmutató 2012 BioDigit Ltd. Minden jog fenntartva. A dokumentum sokszorosítása, tartalmának közzététele bármilyen formában, beleértve az elektronikai

Részletesebben

VERTESZ Elektronika Kft. REGINFO 2 VHR regisztráló berendezések adatfeldolgozó rendszere

VERTESZ Elektronika Kft. REGINFO 2 VHR regisztráló berendezések adatfeldolgozó rendszere VERTESZ Elektronika Kft. REGINFO 2 VHR regisztráló berendezések adatfeldolgozó rendszere (Bemutató) 1. dia www.vertesz.hu VERTESZ tevékenysége - REMAG (1997) - VHX regisztráló család (VHR10-14, VHR 20-21,

Részletesebben

T-AVL Nyomkövető webkliens

T-AVL Nyomkövető webkliens Teltonika UAB - www.teltonika.lt - A megjelenített tartalom jogvédett - MM Turbo Marketing Kft. T-AVL Nyomkövető webkliens Használati útmutató Kezelési útmutató Opciók ismertetése Verzió: 2011/4 www.mmturbo.hu

Részletesebben

Gázolaj Készletnyilvántartó

Gázolaj Készletnyilvántartó webtransport.eu Gázolaj Készletnyilvántartó Felhasználói Kézikönyv 2014 A Webtransport Gázolaj Készletnyilvántartó program segítségével lehetőség nyílik a gázolaj vásárlások bevételezésére és az aktuális

Részletesebben

VL IT i n du s t ri al Kommunikációs vázlat

VL IT i n du s t ri al Kommunikációs vázlat VL IT i n du s t ri al Kommunikációs vázlat k i v it e l A műszaki adatok előzetes ér tesítés nélkül változhatnak. A műszaki adatok előzetes értesítés nélkül változhatnak. VLIT TAG A1 WB ATEX Aktív RFID

Részletesebben

Kezelési utasítás SITRANS F M MAG 8000 & MAG 8000 CT 02/2010. SITRANS F M MAG8000 és MAG8000 CT elektromágneses áramlásmérő típusok

Kezelési utasítás SITRANS F M MAG 8000 & MAG 8000 CT 02/2010. SITRANS F M MAG8000 és MAG8000 CT elektromágneses áramlásmérő típusok Kezelési utasítás 02/2010 SITRANS F M MAG 8000 & MAG 8000 CT SITRANS F M MAG8000 és MAG8000 CT elektromágneses áramlásmérő típusok 2 Általános utasítások Az üzembe helyezés során figyelembe kell venni

Részletesebben

Rubin SMART COUNTER. Műszaki adatlap 1.1. Státusz: Jóváhagyva Készítette: Forrai Attila Jóváhagyta: Parádi Csaba. Rubin Informatikai Zrt.

Rubin SMART COUNTER. Műszaki adatlap 1.1. Státusz: Jóváhagyva Készítette: Forrai Attila Jóváhagyta: Parádi Csaba. Rubin Informatikai Zrt. Rubin SMART COUNTER Műszaki adatlap 1.1 Státusz: Jóváhagyva Készítette: Forrai Attila Jóváhagyta: Parádi Csaba Rubin Informatikai Zrt. 1149 Budapest, Egressy út 17-21. telefon: +361 469 4020; fax: +361

Részletesebben

(Forrás:

(Forrás: Döntő 2017. február 18. Feladat: Okos autó Ma már sok autóba helyezhető olyan speciális eszköz létezik, amely "a gépjármű szabványos diagnosztikai portjára csatlakozik, majd egy felhő alapú informatikai

Részletesebben

Energia- & teljesítmény mérők

Energia- & teljesítmény mérők Energia- & teljesítmény mérők 1194 Budapest, Mészáros Lőrinc u. 130/b Tel.: 06 (1) 288 0500 Fax: 06 (1) 288 0501 www.lsa.hu ELNet GR/PQ Villamos fogyasztásmérő és hálózat analizátor - pontosság: 0,2% (speciális

Részletesebben

MOBIL TÉRKÉPEZŐ RENDSZER PROJEKT TAPASZTALATOK

MOBIL TÉRKÉPEZŐ RENDSZER PROJEKT TAPASZTALATOK MOBIL TÉRKÉPEZŐ RENDSZER PROJEKT TAPASZTALATOK GISopen 2011 2011. március 16-18. Konasoft Project Tanácsadó Kft. Maros Olivér - projektvezető MIÉRT MOBIL TÉRKÉPEZÉS? A mobil térképezés egyetlen rendszerben

Részletesebben

GoWebeye Monitor Release 1.6.4 Üzenetküldés

GoWebeye Monitor Release 1.6.4 Üzenetküldés GoWebeye Monitor Release 1.6.4 Üzenetküldés 1/10 Tartalom AZ ÜZENETVÁLTÁS MODUL... 3 AZ ÜZENETVÁLTÁS MODUL FUNKCIÓI... 3 AZ ÜZENETVÁLTÁS FOLYAMATA... 4 AZ ÜZENETVÁLTÁS MODUL FELÉPÍTÉSE ÉS HASZNÁLATA...

Részletesebben

GPS ALAPÚ SZEMÉLYI HELYMEGHATÁROZÓ ÉS KÖVETŐ ESZKÖZ

GPS ALAPÚ SZEMÉLYI HELYMEGHATÁROZÓ ÉS KÖVETŐ ESZKÖZ GPS ALAPÚ SZEMÉLYI HELYMEGHATÁROZÓ ÉS KÖVETŐ ESZKÖZ Családunk védelme Legyünk őszinték, a gyerekek szeretnek kerülő utakon járni, akár iskolából hazafelé, edzésre, különórára menet, vagy csak a társaikkal

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. v2 2010 Sygic, a.s. Minden jog fenntartva

Felhasználói kézikönyv. v2 2010 Sygic, a.s. Minden jog fenntartva Felhasználói kézikönyv v2 2010 Sygic, a.s. Minden jog fenntartva Tartalomjegyzék I. Kezdünk...1 Főképernyő használata...1 Cím megadása...2 Utasítások...5 GPS pozíció megszerzése...6 II. Útvonal tervezés...7

Részletesebben

1.1 easytrack II. TERMÉK ÉS SZOLGÁLTATÁS MEGRENDELŐLAP

1.1 easytrack II. TERMÉK ÉS SZOLGÁLTATÁS MEGRENDELŐLAP 1.1 easytrack II. TERMÉK ÉS SZOLGÁLTATÁS MEGRENDELŐLAP adatai: Név / Cégnév: Lakcím / Székhely: Telefonszámok: E-mail: Magánszemélyeknél: Születési név: Anyja neve: Egyéni vállalkozó: Nyilvántartási száma:

Részletesebben

A RoadOn+ Flottamenedzser használata

A RoadOn+ Flottamenedzser használata A RoadOn+ Flottamenedzser használata 1 Elérés A webes felhasználói felület Fleet manager ikonjára kattintva új lapon nyílik meg a funkció 2 Járműadatok A menüpontban lehetőség van a rendszerben kezelt

Részletesebben

Útmutató EDC kézivezérlőhöz

Útmutató EDC kézivezérlőhöz Útmutató EDC kézivezérlőhöz ALAPFUNKCIÓK A kézivezérlő használata során állítsa az EDC vezérlő előlapján található forgó kapcsolót 0 állásba. Ezáltal a felhasználó a kézivezérlő segítségével férhet hozzá,

Részletesebben

Oszkar.com Android alkalmazás v1.2

Oszkar.com Android alkalmazás v1.2 Oszkar.com Android alkalmazás v1.2 Az 1.2 verzióban a következő funkciók érhetők el: Be- kijelentkezés Autós ajánlatok keresése, akár dátum intervallumra Pontos és közeli ajánlatok megjelenítése Autós

Részletesebben

SYS700-A Digitális szabályozó és vezérlõ modul DDC rendszerelemek, DIALOG-III család. Terméktámogatás:

SYS700-A Digitális szabályozó és vezérlõ modul DDC rendszerelemek, DIALOG-III család. Terméktámogatás: DDC rendszerelemek, DIALOG-III család KIVITEL ALKALMAZÁS A SYS00-A a Dialog-III készülékcsalád analóg jelek kezelésére alkalmas tagja, amely kifejezetten épületgépészeti szabályozási és vezérlési feladatok

Részletesebben

RLI WATCH VÉSZJELZŐ ESZKÖZ

RLI WATCH VÉSZJELZŐ ESZKÖZ RLI WATCH VÉSZJELZŐ ESZKÖZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A RLI WATCH eszköz csuklróra helyezhető karóra, valamint GPS alapú nyomkövetőként is használható, hatalmas segítség lehet azoknak, akik szeretik a praktikus,

Részletesebben

IDAXA-PiroSTOP. PIRINT PiroFlex Interfész. Terméklap

IDAXA-PiroSTOP. PIRINT PiroFlex Interfész. Terméklap IDAXA-PiroSTOP PIRINT PiroFlex Interfész Terméklap Hexium Kft. PIRINT Terméklap Rev 2 2 Tartalomjegyzék. ISMERTETŐ... 3 2. HARDVER... 4 2. LED... 5 2.2 KAPCSOLAT A VKGY GYŰRŰVEL... 6 2.3 CÍMBEÁLLÍTÁS...

Részletesebben

Leírás. Készítette: EMKE Kft. 2009. február 11.

Leírás. Készítette: EMKE Kft. 2009. február 11. Leírás Alkalmas: Jármővek mozgásának valós idejő nyomkövetését biztosító kommunikációra. A mozgás koordinátáinak eltárolására, utólagos visszaellenırzésére (pl. sebesség túllépés, vagy bejárt útvonal).

Részletesebben

Hulladék Gyűjtési Rendszer (GTC)

Hulladék Gyűjtési Rendszer (GTC) Hulladék Gyűjtési Rendszer (GTC) Cégtörténet Forgalmazóink Álló online kapcsolat a gépjárművel Átfogó koncepció Infra red Weighings GPS Positioning Manual keying Data transmission Date/Time -ID Tags Adatok

Részletesebben

1. A Rendszer Általános Ismertetése... 2. 2. A Webes Rendszer Felépítése... 3. 3. A Rendszer Használata... 4. 3.1. Szerződések / Szerződések...

1. A Rendszer Általános Ismertetése... 2. 2. A Webes Rendszer Felépítése... 3. 3. A Rendszer Használata... 4. 3.1. Szerződések / Szerződések... Tartalomjegyzék 1. A Rendszer Általános Ismertetése... 2 2. A Webes Rendszer Felépítése... 3 3. A Rendszer Használata... 4 3.1. Szerződések / Szerződések... 4 3.2.1. Térképek / Gépjárművek Követése...

Részletesebben

Elektronikus táv kaptármérleg. helymeghatározóval, biztonsági rendszerrel és kijelzővel

Elektronikus táv kaptármérleg. helymeghatározóval, biztonsági rendszerrel és kijelzővel helymeghatározóval, biztonsági rendszerrel és kijelzővel Beüzemelés Első lépésként készítsük elő a mérleg helyét. A mérleg fémkeretét hozzá lehet rögzíteni a kaptár aljához. A keret megmunkálása közben

Részletesebben

intelligens flottakövetés OBU FIX LCD HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ V02_2014_04_28_HUN_SC

intelligens flottakövetés OBU FIX LCD HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ V02_2014_04_28_HUN_SC intelligens flottakövetés OBU FIX LCD HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ V02_2014_04_28_HUN_SC 1 Mielőtt megkezdi útját a magyar fizető útvonalon, regisztráljon a http://www.hu-go.hu internetes oldalon és töltse fel

Részletesebben

TM Ingavonat vezérlő

TM Ingavonat vezérlő TM-78261 Ingavonat vezérlő Használati útmutató 2012 BioDigit Ltd. Minden jog fenntartva. A dokumentum sokszorosítása, tartalmának közzététele bármilyen formában, beleértve az elektronikai és mechanikai

Részletesebben

Országos Területrendezési Terv térképi mel ékleteinek WMS szolgáltatással történő elérése, Quantum GIS program alkalmazásával Útmutató 2010.

Országos Területrendezési Terv térképi mel ékleteinek WMS szolgáltatással történő elérése, Quantum GIS program alkalmazásával Útmutató 2010. Országos Területrendezési Terv térképi mellékleteinek WMS szolgáltatással történő elérése, Quantum GIS program alkalmazásával Útmutató 2010. május 1. BEVEZETÉS Az útmutató célja az Országos Területrendezési

Részletesebben

Számítógépes alapismeretek 2.

Számítógépes alapismeretek 2. Számítógépes alapismeretek 2. 1/7 Kitöltő adatai: Név: Osztály: E-mail cím: 2/7 Kérdések: Mire szolgál az asztal? Az ideiglenesen törölt fájlok tárolására. A telepített alkalmazások tárolására. A telepített

Részletesebben

DHS Drone Hunter SYSTEMS 2019 Termékkatalógus polgári felhasználású frekvenciákra

DHS Drone Hunter SYSTEMS 2019 Termékkatalógus polgári felhasználású frekvenciákra DHS Drone Hunter SYSTEMS 2019 Termékkatalógus polgári felhasználású frekvenciákra Drone Hunter Systems eszközeink 2019 évben új technikával, új tartalommal, új formákkal bővültek. A rendszerek, hálózatok,

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. v2 2010 Sygic, a.s. Minden jog fenntartva

Felhasználói kézikönyv. v2 2010 Sygic, a.s. Minden jog fenntartva Felhasználói kézikönyv v2 2010 Sygic, a.s. Minden jog fenntartva Tartalomjegyzék I. Kezdünk...1 Főképernyő használata...1 Cím megadása...2 Utasítások...5 GPS pozíció megszerzése...6 II. Útvonaltervezés...7

Részletesebben

OCTO telematikai rendszer használati útmutató. (ÉRTÉKESÍTŐ felhasználók részére)

OCTO telematikai rendszer használati útmutató. (ÉRTÉKESÍTŐ felhasználók részére) OCTO telematikai rendszer használati útmutató (ÉRTÉKESÍTŐ felhasználók részére) 1 Az OCTO telematikai rendszer egy internet alapú, műholdas gépjármű flotta követő- illetve biztonsági rendszer. A rendszer

Részletesebben

WayQuest ismertető 1. rész 1

WayQuest ismertető 1. rész 1 WayQuest ismertető 1. rész 1 Tartalom A WayQuest rendszer bemutatása 2-3 A WayQuest program fő funkciói 3-4 A WayQuest program indítása 5 A WayQuest program felhasználói felülete 6-8 Törzsadatok felvitele,

Részletesebben

IV/1. sz. melléklet: Vállalati CRM, értékesítési terület funkcionális specifikáció

IV/1. sz. melléklet: Vállalati CRM, értékesítési terület funkcionális specifikáció IV/1. sz. melléklet: Vállalati CRM, értékesítési terület funkcionális specifikáció 1. A követelménylista céljáról Jelen követelménylista (mint a GOP 2.2.1 / KMOP 1.2.5 pályázati útmutató melléklete) meghatározza

Részletesebben

Kaméleon K860. IAS Automatika Kft www.iasautomatika.hu

Kaméleon K860. IAS Automatika Kft www.iasautomatika.hu Kaméleon K860 Univerzális Digitális Szabályozó A K860 szabályozók általános automatizálási feladatokra kifejlesztett digitális szabályozók. Épületgépészeti alkalmazásokra kiválóan alkalmasak, gazdaságos

Részletesebben

Mobilizált munkairányítás

Mobilizált munkairányítás Mobilizált munkairányítás MEE Vándorgyűlés 2013.09.12. Kalász Miklós, Nagy László 1. OLDAL Magyarországi gi áramszolgáltatók és s az ELMŰ-ÉMÁSZ területe Miskolc Eger Buda Gyöngy ngyös Jellemző munkairányítás

Részletesebben

Kiskunmajsa és környéke turisztikai térinformatikai alkalmazás

Kiskunmajsa és környéke turisztikai térinformatikai alkalmazás Kiskunmajsa és környéke turisztikai térinformatikai alkalmazás Tartalomjegyzék 1. A RENDSZER RÖVID LEÍRÁSA...3 1.1. Elvárt funkciók:...3 1.2. Specifikáció...3 1.3. Funkciók ismertetése...3 2. RÉSZLETES

Részletesebben

TELE-OPERATOR UTS v.14 Field IPTV műszer. Adatlap

TELE-OPERATOR UTS v.14 Field IPTV műszer. Adatlap TELE-OPERATOR UTS v.14 Field IPTV műszer Adatlap COMPU-CONSULT Kft. 2009. augusztus 3. Dokumentáció Tárgy: TELE-OPERATOR UTS v.14 Field IPTV műszer Adatlap (6. kiadás) Kiadta: CONSULT-CONSULT Kft. Dátum:

Részletesebben

TxBlock-USB Érzékelőfejbe építhető hőmérséklet távadó

TxBlock-USB Érzékelőfejbe építhető hőmérséklet távadó TxBlock-USB Érzékelőfejbe építhető hőmérséklet távadó Bevezetés A TxBlock-USB érzékelőfejbe építhető, kétvezetékes hőmérséklet távadó, 4-20mA kimenettel. Konfigurálása egyszerűen végezhető el, speciális

Részletesebben

Hydrocal 1008 Olajban oldott gáz analizátor transzformátor monitoring funkciókkal

Hydrocal 1008 Olajban oldott gáz analizátor transzformátor monitoring funkciókkal Hydrocal 1008 Olajban oldott gáz analizátor transzformátor monitoring funkciókkal A Hydrocal 1008 olajban oldott gázok on-line, egyedi mérőkészüléke transzformátor monitoring funkciókkal. Hét kulcsfontosságú

Részletesebben

QALCOSONIC HEAT 2 ULTRAHANGOS HŰTÉSI- ÉS FŰTÉSI HŐMENNYISÉGMÉRŐ

QALCOSONIC HEAT 2 ULTRAHANGOS HŰTÉSI- ÉS FŰTÉSI HŐMENNYISÉGMÉRŐ AXIOMA ENCO QALCO XILO SOLVO ULTRAHANGOS HŰTÉSI- ÉS FŰTÉSI HŐMENNYISÉGMÉRŐ QALCOSONIC HEAT 2 ALKALMAZÁS EGYEDI JELLEMZŐK A QALCOSONIC HEAT2 Ultrahangos hűtési- és fűtési hőmennyiségmérőt elfogyasztott

Részletesebben

PROGRAMOZÓI MÓD SZERVIZ MÓD ÁLTALÁNOS BEÁLLÍTÁSOK

PROGRAMOZÓI MÓD SZERVIZ MÓD ÁLTALÁNOS BEÁLLÍTÁSOK Kijelzés ARMED piros LED indikátor villog SYSTEM sárga LED indikátor villog Leírás Programozói mód aktiválva Érvényes paraméter bevitel és további érvényes értékekre várás 2. oldal PROGRAMOZÓI MÓD Programozói

Részletesebben

A GPS ALAPÚ NYOMKÖVETÉS

A GPS ALAPÚ NYOMKÖVETÉS A GPS ALAPÚ NYOMKÖVETÉS JELENLEGI ÉS JÖVŐBENI FELHASZNÁLÁSI LEHETŐSÉGEI CSÁTI RÉKA & RÁCZ TAMÁS FLOTTAMENEDZSMENT KONFERENCIA 2016 Jármű Kontroll Magyarország Kft. Műholdas nyomkövetésen alapuló rendszerek

Részletesebben

Erőforrás gazdálkodás a bevetésirányításban

Erőforrás gazdálkodás a bevetésirányításban Professzionális Mobiltávközlési Nap 2009 Új utakon az EDR Erőforrás gazdálkodás a bevetésirányításban Fornax ZRt. Nagy Zoltán Vezérigazgató helyettes Budapest, 2009. április 9. Tartalom 1. Kézzelfogható

Részletesebben

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák A Portál rendszer felületének általános bemutatása Felhasználói útmutató Támogatott böngészők Internet Explorer 9+ Firefox (legújabb verzió) Chrome (legújabb verzió) Felületek felépítése Információs kártyák

Részletesebben

ÜZEMANYAG ÉRTÉKESÍTÉS

ÜZEMANYAG ÉRTÉKESÍTÉS ÜZEMANYAG ÉRTÉKESÍTÉS TÁJÉKOZTATÓ LEENDŐ ÜGYFELEK RÉSZÉRE TARTALOMJEGYZÉK 1. Általános tájékoztatás. 2. Telephelyi közlekedési útvonalak. 3. Tankolási előírások. Önkiszolgáló üzemanyagkút működtetése..

Részletesebben

1. JELENTKEZŐ ADATBÁZIS MODUL

1. JELENTKEZŐ ADATBÁZIS MODUL A toborzást-kiválasztást támogató humáninformatikai megoldásunk, a nexonjob, rugalmasan a vállalati egyedi igények alapján testre szabható. A rendszer webes felületén keresztül jelentkezhetnek a pályázók

Részletesebben

StP Műszaki Fejlesztő, Gyártó és Kereskedelmi Kft.

StP Műszaki Fejlesztő, Gyártó és Kereskedelmi Kft. StP Műszaki Fejlesztő, Gyártó és Kereskedelmi Kft. SK03-08 buszos kontroller Hardver leírás v.2 Elérhetőségek 1158 Budapest, Késmárk u. 11-13. Telefon: +36 1 410-0556; +36 20 480-5933 Fax: +36 1 414-0913

Részletesebben

Rallyinfo.hu - GPS rendszer működésének technikai leírása V1

Rallyinfo.hu - GPS rendszer működésének technikai leírása V1 Rallyinfo.hu - GPS rendszer működésének technikai leírása V1 1. ábra: GPS doboz Méretei: 115x90x55mm Súlya: 340g + 2db csőbilincs 110g GPS mérés általános működési elve: A GPS egy fejlett helymeghatározó

Részletesebben

MSP430 programozás Energia környezetben. Kitekintés, további lehetőségek

MSP430 programozás Energia környezetben. Kitekintés, további lehetőségek MSP430 programozás Energia környezetben Kitekintés, további lehetőségek 1 Még nem merítettünk ki minden lehetőséget Kapacitív érzékelés (nyomógombok vagy csúszka) Az Energia egyelőre nem támogatja, csak

Részletesebben

Csatlakozási állapot megjelenítése

Csatlakozási állapot megjelenítése Csatlakozási állapot megjelenítése Ellenőrizheti a vevő és a jármű között a csatlakozás állapotát. Ezek a kapcsolatok felelősek az olyan információkért, mint a GPS információ és a parkolási jelzések. 1

Részletesebben

Szünetmentes áramforrások. Felhasználói Kézikönyv PRO2050 - PRO2120 500VA 1200VA

Szünetmentes áramforrások. Felhasználói Kézikönyv PRO2050 - PRO2120 500VA 1200VA Szünetmentes áramforrások Felhasználói Kézikönyv PRO2050 - PRO2120 500VA 1200VA 1. Bemutatás Az UPS más néven szünetmentes áramforrás megvédi az ön elektromos berendezéseit, illetve a hálózat kimaradása

Részletesebben

DUIC Analóg Vonali Rádiórendszer rendszerismertető

DUIC Analóg Vonali Rádiórendszer rendszerismertető Funkwerk Systems GmbH Im Funkwerk 5 D-99625 Kölleda Tel.: +49 3635 458-0 Fax: +49 3635 458-399 Internet: www.funkwerk.com Funkwerk Magyarország Kft. 1081 Budapest, II. János Pál pápa tér 3. Tel.: +36 1

Részletesebben

RhT Léghőmérséklet és légnedvesség távadó

RhT Léghőmérséklet és légnedvesség távadó RhT Léghőmérséklet és légnedvesség távadó UNITEK 2004-2007 2 Unitek Általános leírás Az RhT léghőmérséklet és légnedvességmérő távadó az UNITEK új fejlesztésű intelligens mérőtávadó családjának tagja.

Részletesebben

2 Excel 2016 zsebkönyv

2 Excel 2016 zsebkönyv 2 Excel 2016 zsebkönyv BBS-INFO Kiadó, 2016. 4 Excel 2016 zsebkönyv Bártfai Barnabás, 2016. Minden jog fenntartva! A könyv vagy annak oldalainak másolása, sokszorosítása csak a szerző írásbeli hozzájárulásával

Részletesebben

Táblázatkezelés Excel XP-vel. Tanmenet

Táblázatkezelés Excel XP-vel. Tanmenet Táblázatkezelés Excel XP-vel Tanmenet Táblázatkezelés Excel XP-vel TANMENET- Táblázatkezelés Excel XP-vel Témakörök Javasolt óraszám 1. Bevezetés az Excel XP használatába 4 tanóra (180 perc) 2. Munkafüzetek

Részletesebben

RHTemp 2000. TepRetriver-RH. Hőmérséklet- és páratartalom adatgyűjtő, LCD kijelzővel. Hőmérséklet- és páratartalom adatgyűjtő

RHTemp 2000. TepRetriver-RH. Hőmérséklet- és páratartalom adatgyűjtő, LCD kijelzővel. Hőmérséklet- és páratartalom adatgyűjtő TepRetriver-RH Hőmérséklet- és páratartalom adatgyűjtő - méréstartomány: -40 o C - +80 o C - pontosság: ±0,5 o C ( 0 o C - 50 o C) Páratartalom: - méréstartomány: 0%RH 95%RH - felbontás: 0,1 %RH - pontosság:

Részletesebben

SCADA-alapú videó-felügyeleti rendszerek

SCADA-alapú videó-felügyeleti rendszerek SCADA-alapú videó-felügyeleti rendszerek Megoldások centralizált és elosztott videó-felügyeleti architektúrák esetére Képzelje el egy pillanatra, hogy SCADA rendszerében minden alarm esetén felugrik egy

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 6234C Fordulatszámmérő TARTALOMJEGYZÉK 1. Termékjellemzők... 2 2. Műszaki jellemzők... 2 3. Előlap és kezelőszervek... 2 4. Működési leírás... 3 5. Mérési folyamat... 4 6. Elem cseréje...

Részletesebben

A Mozdony Fedélzeti Berendezés hogyan vált a technológiai folyamataink alappillérévé Rácz Imre Miklós MÁV-START Zrt. Üzemeltetés Támogatás

A Mozdony Fedélzeti Berendezés hogyan vált a technológiai folyamataink alappillérévé Rácz Imre Miklós MÁV-START Zrt. Üzemeltetés Támogatás A Mozdony Fedélzeti Berendezés hogyan vált a technológiai folyamataink alappillérévé Rácz Imre Miklós MÁV-START Zrt. Üzemeltetés Támogatás 2018.10.09 Hogyan lehet egy projektet elindítani? Menedzsment

Részletesebben

NYOMKÖVETÉS A LOGISZTIKAI

NYOMKÖVETÉS A LOGISZTIKAI NYOMKÖVETÉS A LOGISZTIKAI FOLYAMATOKBAN CSÁTI RÉKA & RÁCZ TAMÁS JÁRMŰ KONTROLL MAGYARORSZÁG KFT. BESZERZÉS 2016 KONFERENCIA Jármű Kontroll Magyarország Kft. Műholdas nyomkövetésen alapuló rendszerek fejlesztése

Részletesebben

Könyvtári címkéző munkahely

Könyvtári címkéző munkahely Könyvtári címkéző munkahely Tartalomjegyzék A RENDSZER HARDVER ELEMEI...3 1 RFID CÍMKÉK... 3 2 RFID ASZTALI OLVASÓ... 3 A RENDSZER SZOFTVER ELEMEI... 4 1 KÖNYV CÍMKÉZŐ MUNKAÁLLOMÁS... 4 2 A PC- S SZOFTVEREK

Részletesebben

A BIZOTTSÁG (EU).../... VÉGREHAJTÁSI RENDELETE ( )

A BIZOTTSÁG (EU).../... VÉGREHAJTÁSI RENDELETE ( ) EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2018.2.28. C(2018) 1116 final A BIZOTTSÁG (EU).../... VÉGREHAJTÁSI RENDELETE (2018.2.28.) a menetíró készülékek és alkatrészeik kialakítására, tesztelésére, beépítésére, működtetésére

Részletesebben

Ügyfélforgalom számlálás modul

Ügyfélforgalom számlálás modul Ügyfélforgalom számlálás modul 1 1. Bevezetés... 3 2. BEÁLLÍTÁSOK... 4 2.1. Új Kérdőív létrehozása... 4 o Kérdéstípusok és a hozzájuk tartozó lehetséges válaszok hozzárendelése... 4 Új Kérdéstípus felvitele...

Részletesebben

Hydrocal 1005 Olajban oldott gáz analizátor transzformátor monitoring funkciókkal

Hydrocal 1005 Olajban oldott gáz analizátor transzformátor monitoring funkciókkal Hydrocal 1005 Olajban oldott gáz analizátor transzformátor monitoring funkciókkal A Hydrocal 1005 olajban oldott gázok on-line, egyedi mérőkészüléke transzformátor monitoring funkciókkal. Négy kulcs gázt

Részletesebben

A 10 legfontosabb érv, amiért érdemes kipróbálni a Visio 2010 programot

A 10 legfontosabb érv, amiért érdemes kipróbálni a Visio 2010 programot A 10 legfontosabb érv, amiért érdemes kipróbálni a Visio 2010 programot A Microsoft Visio 2010 tökéletesített diagramkészítő eszközei, a dinamikus, adatközpontú szemléltetőeszközök és a valós idejű internetes

Részletesebben

PT1 Légnyomás távadó Felhasználói kézikönyv. v1.0 Előzetes

PT1 Légnyomás távadó Felhasználói kézikönyv. v1.0 Előzetes PT1 Légnyomás távadó Felhasználói kézikönyv v1.0 Előzetes UNITEK 2006 Ezt az oldalt szándékosan hagytuk üresen 2 Unitek Általános leírás A PT1 légnyomás távadó az UNITEK új fejlesztésű intelligens mérő-

Részletesebben

GOKI GQ-8505A 4 CSATORNÁS KÉPOSZTÓ. Felhasználói kézikönyv

GOKI GQ-8505A 4 CSATORNÁS KÉPOSZTÓ. Felhasználói kézikönyv GOKI GQ-8505A 4 CSATORNÁS KÉPOSZTÓ Felhasználói kézikönyv A dokumentáció a DELTON KFT. szellemi tulajdona, ezért annak változtatása jogi következményeket vonhat maga után. A fordításból, illetve a nyomdai

Részletesebben