ÜZEMANYAG MEGTAKARÍTÁS ONLINE TANKSAPKA KONTROLL designed by

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ÜZEMANYAG MEGTAKARÍTÁS ONLINE TANKSAPKA KONTROLL designed by"

Átírás

1 ÜZEMANYAG MEGTAKARÍTÁS ONLINE TANKSAPKA KONTROLL

2 Jelmagyarázat Tehergépjárművekhez Online felügyelet, riasztás. Mezőgazdasági gépekhez GPS - jármű helymeghatározó rendszerekkel kompatibilis. Ipari gépekhez GPS kommunikáció nélkül. Személyautóhoz Működési tartomány: V Betonkeverőhöz Riasztás online felügyelet nélkül. Buszokhoz Mechanikus védelmet biztosít. Mechanikus védelem áram ellátás nélkül. Állandó felügyelet.

3 Az ITC rendszer biztonsága Az ITC egyik fontos előnye, hogy több ponton védi az üzemanyagtankot és az üzemanyagot. Az összetett és az egymásra épülő védelmi pontok olyan erős és biztonságos rendszert alkotnak, hogy az üzemanyaghoz durva roncsolás nélkül nem lehet hozzáférni. Ezért biztos védelmet nyújt a rossz szándékú járművezetők és a tolvajok ellen. Az ITC-ről Az ITC termékcsoport gyártása ban kezdődött. Fontos cél volt, hogy a megtakarítható üzemanyag értékének töredékéből kiépíthető le- gyen egy biztonságos jármű üzemanyag védelmi megoldás, amely megnehezíti a gépjárművezetők vagy a tolvajok üzemanyag visszaélési vagy eltulajdonítási lehetőségeit.

4 Jármű üzemanyagtank védelem új dimenzióban. Az üzemanyag betöltő nyílásban egy aktív antenna van amely folyamatosan keresi a passzív tekerccsel szerelt RF ID azonosítót. Ha a tanksapka a helyén van akkor az aktív antenna számára látható, és státusz szerint a tanksapka a helyén van. Amíg az aktív rendszer érzékeli a tanksapkát, addig folyamatos jelet ad bármely kommunikációs egység számára. Ha a tanksapkát kinyitják, vagy eltávolítják a betöltő nyílásról, a kimeneti jel megszűnik, ekkor egy jelzés továbbítható a jármű GPS rendszerébe vagy a GSM modulon keresztül az Ön mobiltelefonjára. Bővebb információ és egyedi ajánlatkérés:

5 Tanksapka levétel kontroll ITC 60/80 * A mechanikus védőbetét nem része az alapegységnek! FT-TÓL (nettó)* Az online tanksapka védelem a GPS rendszeren keresztül vagy akár GPS rendszer nélkül SMS riasztást küld a mobiltelefonra, így azonnal értesülhet a nem rendeltetésszerű tanksapka levételéről, üzemanyagtank feltörésről.

6 Láthatóvá tesszük hol és mikor vették le a járműről a tanksapkát. A tanksapkába épített RFID jeladó minden eltávolítást vagy szabotázst a jármű GPS rendszere felé jelez. Az ITC minden GPS rendszer felé kompatibilis. Ha nincs a járműben GPS akkor GSM modemet építünk be, és a tanksapka levételekről SMS-ben értesülhet. Az SMS üzeneteket küldheti mobiltelefonra vagy a cég központi szerverére. Az SMS rendszer havi díj nélküli csak az SMS költségét kell fizetni, Az üzemeltetési díjak bőven megtérülnek az üzemanyag megtakarítás eredményéből. Bővebb információ és egyedi ajánlatkérés:

7 Fülke riasztó modul ITC-KA FT-TÓL (nettó)* Amikor a járművezető pihen, akkor az üzem- anyagtank biztonságáról és a tolvajok elleni védelemről is gondoskodik az online tanksapka rendszer. A jármű vezetőfülkéjébe szerelhető Fülke riasztó modul azonnal jelez, ahogy a jármű tanksapkáját eltávolították, vagy bárhol a rendszerben szabotázs történt.

8 Tanksapka mechanikus védőbetét ITC-MS FT-TÓL (nettó)* Az online tanksapka védelemben fontos szerepet kapott a jármű üzemanyagtankok mechanikus védelme is. A tanksapka mechanikus védőbetét megakadályozza, hogy az üzemanyag tankoláskor hozzáfér- jenek az üzemanyagtankban lévő gázolajhoz. A mechanikus védőbetét az online és offline tanksapka védelemhez is használható, de külön egységként is megvásárolható.

9 Üzemanyagtank betöltő nyílás védelem TS 60/ FT-TÓL (nettó)* Az offline tanksapka védelem is fontos pontja a járművek üzemanyag védelmének. A gépjármű üzemanyagtankok mechanikus védelme megakadályozza, hogy az üzemanyagtankoláskor hozzáférjenek az üzemanyagtankban lévő gázolajhoz. A mechanikus védőbetét minden jármű üzemanyagtank betöltő nyílásába egyszerűen, gyor- san beleszerelhető. A védőbetét kialakításánál fontos szempont volt, hogy az üzemanyag tankolást, tankolás sebességét ne akadályozza.

10 Tanksapka fedél mechanikus védelemmel ITC 60/80-M FT-TÓL (nettó)* Az offline tanksapka védelem is fontos pontja a járművek üzemanyag védelmének. A gépjármű üzemanyagtankok mechanikus védelme megakadályozza, hogy az üzemanyagtankoláskor hozzáférjenek az üzemanyagtankban lévő gázolajhoz. A mechanikus védőbetét minden jármű üzemanyagtank betöltő nyílásába egyszerűen, gyor- san beleszerelhető. A védőbetét kialakításánál fontos szempont volt, hogy az üzemanyag tankolást, tankolás sebességét ne akadályozza.

11 Résolaj védelem ITC-R FT-TÓL (nettó)* Ez a rendszer meggátolja az üzemanyagcsövek megbontását. Az offline tanksapka védelem egyik legfontosabb kiegészítője a résolajcsövek védelmi rendszere. A résolaj védelem egy mechanikus védőfedélből és egy plombából áll.

12 Üzemanyagtank szintmérő TLC FT-TÓL (nettó)* MINDEN GPS RENDSZERREL KÉPES KOMMUNIKÁLNI AZ TLC -800 üzemanyag szintmérőt úgy tervezték, hogy képes kommunikálni adatgyűjtőkkel vagy járművekben elhelyezett GPS nyomkövető rendszerrel. PONTOSABB ÜZEMANYAGSZINT MÉRÉS A mérési rendszer alapja az üzemanyag szintje. A TLC- 800 szonda mérési elve folyadékoszlop magassága alapján mért hidrosztatikus nyomás. A szintmérőben nincs mozgó alkatrész ezért nem igényel rendszeres karbantartást, állítást. A kiala- kítása miatt ellenáll a szennyeződéseknek, és akár magas bio tartalmú üzemanyagokhoz is használ ható.

13 Üzemanyagtank szintmérő mechanikus védelme TLC-LS FT-TÓL (nettó)* Az üzemanyagtankra utólagosan felszerelt szintmérőket egyszerűen manipulálhatják ha nem védik megfelelően. A szintmérő mecha-nikus védő megakadályozza a szintmérők hozzáférhetőségét.

14 Ajtó nyitás vagy elmozdulás érzékelő ITC-DS FT-TÓL (nettó)* A készülék alkalmas vezérlésre, nyitott / zárt állapot jelzésére, különböző nyílások, ajtók, ládák, egységek helyzetének vizsgálatára. Az RFID-technológia garantálja a maximális biz- tonságot, megbízhatóságot és hibamentes működést, ellentétben a mágnes-alapú vagy induktív eszközökkel szemben.

15 Elektronikus plomba ITC-ESB FT-TÓL (nettó)* Az elektronikus plomba a legbiztonságosabb védelmi megoldás, mivel közvetlen kapcsolat ban áll a GPS rendszerrel és minden nyitást vagy szabotázst jelez a tulajdonos felé.

16 Forgási irány érzékelő ITC IRS FT-TÓL (nettó)* Speciális tevékenységet végző járművek munka detektálása összetett, gyakran megoldhatatlan feladat. A forgás érzékelő rendszer RF-ID kommunikáción keresztül érzékeli az RF-ID tag elhala- dását. Ennek alapján detektálni tudja a mozgást és a mozgás irányát is.

17 SENSOR TECHNIK H-1149 Budapest Egressy u A Wien Wienebergstrasse

GSM-GPS gépjárművédelmi egység műszaki leírás

GSM-GPS gépjárművédelmi egység műszaki leírás GSM-GPS Fejlesztő és Szolgáltató Kft. TELEKOMMUNIKÁCIÓ H -1033 Budapest, Polgár u. 8-10. Tel.:(00-36-1)368-2052 Fax.(00-36-1)368-8093 E-mail: mcmkft@.axelero.hu. 1. 2004. 06. 24. Pintér Tamás Nagy Mihály

Részletesebben

Járműkövető rendszer RÉSZLETES ISMERTETŐ

Járműkövető rendszer RÉSZLETES ISMERTETŐ efollow Járműkövető rendszer RÉSZLETES ISMERTETŐ Tartalomjegyzék 1.1. BEVEZETÉS...3 1.2. JÁRMŰKÖVETŐ RENDSZER FELADATA...3 2.1. MIT TUD AZ EFOLLOW?...3 2.2. MILYEN JÁRMŰADATOKAT MÉR JELENLEG A RENDSZER?...3

Részletesebben

Irányító és kommunikációs rendszerek III. Előadás 13

Irányító és kommunikációs rendszerek III. Előadás 13 Irányító és kommunikációs rendszerek III. Előadás 13 GSM-R Flottamenedzsment Mobil fizetési lehetőségek Parkolási díj Útdíj A GSM közlekedési felhasználása Valós idejű információs szolgáltatás Közlekedési

Részletesebben

NYOMKÖVETÉS A LOGISZTIKAI

NYOMKÖVETÉS A LOGISZTIKAI NYOMKÖVETÉS A LOGISZTIKAI FOLYAMATOKBAN CSÁTI RÉKA & RÁCZ TAMÁS JÁRMŰ KONTROLL MAGYARORSZÁG KFT. BESZERZÉS 2016 KONFERENCIA Jármű Kontroll Magyarország Kft. Műholdas nyomkövetésen alapuló rendszerek fejlesztése

Részletesebben

RESORT SZERVER-MONITOR Technológia- és távfelügyeleti rendszerek az informatikában

RESORT SZERVER-MONITOR Technológia- és távfelügyeleti rendszerek az informatikában RESORT SZERVER-MONITOR Technológia- és távfelügyeleti rendszerek az informatikában A SZERVER-MONITOR kimondottan szerverszobák és egyéb informatikai bázisok számára fejl esztett technológia-távfelügyeleti

Részletesebben

Modern technológiák alkalmazása a hulladékszállítási rendszerben. Fehér Zsolt zsolt.feher@psion.hu

Modern technológiák alkalmazása a hulladékszállítási rendszerben. Fehér Zsolt zsolt.feher@psion.hu Modern technológiák alkalmazása a hulladékszállítási rendszerben Fehér Zsolt zsolt.feher@psion.hu 2011.06.23. 2 Tartalom A PSION Rendszerház Kft-ről Termékválasztékunk, mobil megoldásaink BIP 1300 és BIP

Részletesebben

1.1 easytrack II. TERMÉK ÉS SZOLGÁLTATÁS MEGRENDELŐLAP

1.1 easytrack II. TERMÉK ÉS SZOLGÁLTATÁS MEGRENDELŐLAP 1.1 easytrack II. TERMÉK ÉS SZOLGÁLTATÁS MEGRENDELŐLAP adatai: Név / Cégnév: Lakcím / Székhely: Telefonszámok: E-mail: Magánszemélyeknél: Születési név: Anyja neve: Egyéni vállalkozó: Nyilvántartási száma:

Részletesebben

A telepítés megkezdése előtt a készülék hatékony és biztonságos üzemeltetése céljából - tekintse át az alábbi előírásokat. Vigyázat!

A telepítés megkezdése előtt a készülék hatékony és biztonságos üzemeltetése céljából - tekintse át az alábbi előírásokat. Vigyázat! A telepítés megkezdése előtt olvassa el az Útmutatót Az Optex bemutatja legújabb termékét, a kerületi védelmi rendszert, mely képes az illetéktelen behatoló érzékelésére, mielőtt

Részletesebben

Elektronikus vezetési karton

Elektronikus vezetési karton Elektronikus vezetési karton Felvezetés!!?? T kontroll felépítése Opció Bluetooth Szerver on-line adat Tanuló azonosító GPS GSM Irodai PC +AIR ViBi azonosító Oktató azonosító Opció Oktatás jelző PDA Opció

Részletesebben

Milenia Járműfigyelő Rendszer

Milenia Járműfigyelő Rendszer Milenia Járműfigyelő Rendszer Járműfigyelő rendszerünk mobil internet és műholdak segítségével nyújt felhasználóink számára magas színvonalú, valós idejű, járművek figyelésére kialakított szolgáltatást.

Részletesebben

MoBi-SHIELD (nextgen011) rendszertelepítési útmutató

MoBi-SHIELD (nextgen011) rendszertelepítési útmutató MoBi-SHIELD (nextgen011) rendszertelepítési útmutató A MoBi-SHIELD rendszer beszerelését szakműhely végezze. Valamennyi vezetékét kizárólag forrasztott kötéssel csatlakoztassuk a gépkocsi megfelelő vezetékeihez,

Részletesebben

A GPS ALAPÚ NYOMKÖVETÉS

A GPS ALAPÚ NYOMKÖVETÉS A GPS ALAPÚ NYOMKÖVETÉS JELENLEGI ÉS JÖVŐBENI FELHASZNÁLÁSI LEHETŐSÉGEI CSÁTI RÉKA & RÁCZ TAMÁS FLOTTAMENEDZSMENT KONFERENCIA 2016 Jármű Kontroll Magyarország Kft. Műholdas nyomkövetésen alapuló rendszerek

Részletesebben

Járműinformatika Bevezetés

Járműinformatika Bevezetés Járműinformatika Bevezetés 2016/2017. tanév, II. félév Dr. Kovács Szilveszter E-mail: szkovacs@iit.uni-miskolc.hu Informatika Intézet 107/a. Tel: (46) 565-111 / 21-07 Autó elektronika az 1970-es években

Részletesebben

TULAJDONSÁGOK LEÍRÁS. Működési módok. Maszkoláselleni tulajdonság

TULAJDONSÁGOK LEÍRÁS. Működési módok. Maszkoláselleni tulajdonság COBALT COBALT Plus COBALT Pro DIGITÁLIS DUÁLTECHNOLÓGIÁS MOZGÁSÉRZÉKELŐ cobalt_hu 07/15 A COBALT / COBALT Plus / COBALT Pro a védett területen történő mozgás érzékelését teszi lehetővé. Ez a kézikönyv

Részletesebben

Vezeték nélküli hat zónás riasztó szett. Cikkszám: TR981

Vezeték nélküli hat zónás riasztó szett. Cikkszám: TR981 Vezeték nélküli hat zónás riasztó szett Cikkszám: TR981 Telepítési és használati utasítás Fontos biztonsági funkciók A jelszó gyári beállítása minden készüléknél azonos, ezért biztonsági okokból ezt azonnal

Részletesebben

Városi tömegközlekedés és utastájékoztatás szoftver támogatása

Városi tömegközlekedés és utastájékoztatás szoftver támogatása Városi tömegközlekedés és utastájékoztatás szoftver támogatása 1. Általános célkitűzések: A kisvárosi helyi tömegközlekedés igényeit maximálisan kielégítő hardver és szoftver környezet létrehozása. A struktúra

Részletesebben

GSM KÖZPONTOK > LAN KÖZPONTOK > HŐMÉRSÉKLET ÉRZÉKELŐK > PÁRAMÉRŐK > CO2 SZENZOROK > NYOMÁSMÉRŐ SZENZOROK >

GSM KÖZPONTOK > LAN KÖZPONTOK > HŐMÉRSÉKLET ÉRZÉKELŐK > PÁRAMÉRŐK > CO2 SZENZOROK > NYOMÁSMÉRŐ SZENZOROK > Távfelügyeleti eszközök kínálata kategóriák szerint: GSM KÖZPONTOK > LAN KÖZPONTOK > HŐMÉRSÉKLET ÉRZÉKELŐK > PÁRAMÉRŐK > CO2 SZENZOROK > NYOMÁSMÉRŐ SZENZOROK > KÉTÁLLAPOTÚ ÉRZÉKELŐK, KAPCSOLÓK > KIEGÉSZÍTŐK

Részletesebben

GREY GREY Plus DIGITÁLIS DUÁLTECHNOLÓGIÁS MOZGÁSÉRZÉKELŐ

GREY GREY Plus DIGITÁLIS DUÁLTECHNOLÓGIÁS MOZGÁSÉRZÉKELŐ GREY GREY Plus DIGITÁLIS DUÁLTECHNOLÓGIÁS MOZGÁSÉRZÉKELŐ A GREY / GREY Plus érzékelők a védett területen történő mozgás érzékelését teszik lehetővé. grey_hu 02/13 1. Tulajdonságok Passzív infravörös (PIR)

Részletesebben

AQUA LUNA aqua_luna_int 08/11

AQUA LUNA aqua_luna_int 08/11 AQUA LUNA aqua_luna_int 08/11 DIGITÁLIS PASSZÍV INFRAÉRZÉKELŐ BEÉPÍTETT VILÁGÍTÁSSAL 1. Tulajdonságok Duál-elemes pyroszenzor. Teljesen digitális mozgásérzékelési algoritmus. Kettős jelelemzés, érték és

Részletesebben

Új kompakt X20 vezérlő integrált I/O pontokkal

Új kompakt X20 vezérlő integrált I/O pontokkal Új kompakt X20 vezérlő integrált I/O pontokkal Integrált flash 4GB belső 16 kb nem felejtő RAM B&R tovább bővíti a nagy sikerű X20 vezérlő családot, egy kompakt vezérlővel, mely integrált be és kimeneti

Részletesebben

Használati útmutató SHEV hő és füstelvezető központhoz

Használati útmutató SHEV hő és füstelvezető központhoz Használati útmutató Rendszer felépítése - csatlakoztatható elemek szélcsapadékérzékelő hőmérséklet érzékelő szellőztető kapcsoló vészkapcsoló tűzjelző kontaktusa füstérzékelő A központ felépítése A hő

Részletesebben

WLAN lefedettségi terv készítés - Site Survey

WLAN lefedettségi terv készítés - Site Survey WLAN lefedettségi terv készítés - Site Survey 1. Mérés célja Az ISM és U-NII sávok közkedvelt használata, az egyre dizájnosabb és olcsóbb Wi- Wi képes eszközök megjelenése, dinamikus elterjedésnek indította

Részletesebben

Az Eco-driving technológia szerepe a környezetbarát flottamenedzsment szemléletben

Az Eco-driving technológia szerepe a környezetbarát flottamenedzsment szemléletben Az Eco-driving technológia szerepe a környezetbarát flottamenedzsment szemléletben Elıadó: Dr. Szalay Zsolt 1 1 A tudásközpont szervezete Elektronikus Jármő és Jármőirányítási Tudásközpont Külsı támogatók

Részletesebben

DS950 és DS970 sorozatú nagy teljesítményű érzékelők

DS950 és DS970 sorozatú nagy teljesítményű érzékelők Behatolásjelző rendszerek DS950 és DS970 sorozatú nagy teljesítményű érzékelők DS950 és DS970 sorozatú nagy teljesítményű érzékelők www.boschsecrity.h Öt érzékelési szint, a lefelé néző zónát is beleértve

Részletesebben

Intelligens biztonsági megoldások. Távfelügyelet

Intelligens biztonsági megoldások. Távfelügyelet Intelligens biztonsági megoldások A riasztást fogadó távfelügyeleti központok felelősek a felügyelt helyszínekről érkező információ hatékony feldolgozásáért, és a bejövő eseményekhez tartozó azonnali intézkedésekért.

Részletesebben

Hulladék Gyűjtési Rendszer (GTC)

Hulladék Gyűjtési Rendszer (GTC) Hulladék Gyűjtési Rendszer (GTC) Cégtörténet Forgalmazóink Álló online kapcsolat a gépjárművel Átfogó koncepció Infra red Weighings GPS Positioning Manual keying Data transmission Date/Time -ID Tags Adatok

Részletesebben

MUST 30-120. Három fázisú Moduláris UPS. A moduláris UPS előnyei már mindenki számára elérhetőek

MUST 30-120. Három fázisú Moduláris UPS. A moduláris UPS előnyei már mindenki számára elérhetőek MUST 30-120 Három fázisú Moduláris UPS A moduláris UPS előnyei már mindenki számára elérhetőek MUST30-120 A MUST 30/120 termékcsalád egy szünetmentes áramellátó rendszer, három fázisú be- illetve kimenettel,

Részletesebben

A Mozdony Fedélzeti Berendezés hogyan vált a technológiai folyamataink alappillérévé Rácz Imre Miklós MÁV-START Zrt. Üzemeltetés Támogatás

A Mozdony Fedélzeti Berendezés hogyan vált a technológiai folyamataink alappillérévé Rácz Imre Miklós MÁV-START Zrt. Üzemeltetés Támogatás A Mozdony Fedélzeti Berendezés hogyan vált a technológiai folyamataink alappillérévé Rácz Imre Miklós MÁV-START Zrt. Üzemeltetés Támogatás 2018.10.09 Hogyan lehet egy projektet elindítani? Menedzsment

Részletesebben

Fókuszban a MEGOLDÁSOK KTS 560 / KTS 590. Vezérlőegység diagnosztika az ESI[tronic] használatával

Fókuszban a MEGOLDÁSOK KTS 560 / KTS 590. Vezérlőegység diagnosztika az ESI[tronic] használatával Fókuszban a MEGOLDÁSOK KTS 560 / KTS 590 Vezérlőegység diagnosztika az ESI[tronic] használatával Élvonalbeli Vezérlőegység diagnosztika az optimális hatékonyságért Az új és erős KTS 560 és KTS 590 modulok

Részletesebben

RESORT TERMO-MONITOR Hőtermelő és elosztó rendszerek technológia-távfelügyelete

RESORT TERMO-MONITOR Hőtermelő és elosztó rendszerek technológia-távfelügyelete RESORT TERMO-MONITOR Hőtermelő és elosztó rendszerek technológia-távfelügyelete A TERMO-MONITOR kimondottan hőenergiát biztosító és megújuló energiákat hasznosító rendszerek számára fejlesztett technológia-távfelügyeleti

Részletesebben

BMW MŰHOLDAS JÁRMŰKÖVETÉS.

BMW MŰHOLDAS JÁRMŰKÖVETÉS. Eredeti BMW tartozékok Műholdas járműkövetés A vezetés élménye BMW MŰHOLDAS JÁRMŰKÖVETÉS. BIZTONSÁG ÖNNEK ÉS AUTÓJÁNAK. Alacsonyabb fogyasztás. Fokozott vezetési élmény. AZ ÉLMÉNY A BIZTONSÁGÉRZET. MŰHOLDAS

Részletesebben

VEZETÉKNÉLKÜLI KÜLTÉRI DUÁLTECHNOLÓGIÁS FÜGGÖNYÉRZÉKELŐ AOCD-250

VEZETÉKNÉLKÜLI KÜLTÉRI DUÁLTECHNOLÓGIÁS FÜGGÖNYÉRZÉKELŐ AOCD-250 1471 aocd-250_hu 02/17 VEZETÉKNÉLKÜLI KÜLTÉRI DUÁLTECHNOLÓGIÁS FÜGGÖNYÉRZÉKELŐ AOCD-250 Firmware verzió 1.00 SATEL sp. z o.o. ul. Budowlanych 66 80-298 Gdańsk LENGYELORSZÁG tel. +48 58 320 94 00 www.satel.eu

Részletesebben

Köztisztasági Egyesülés november 23., Siófok

Köztisztasági Egyesülés november 23., Siófok Köztisztasági Egyesülés 2016. november 23., Siófok A BinControl rendszer: 5-15 % többlet árbevétel 1-2 % költség-megtakarítás A rendszer üzemeltetése az árbevétel 1-2 %-át teheti ki, azaz a megtakarítások

Részletesebben

GPS ALAPÚ SZEMÉLYI HELYMEGHATÁROZÓ ÉS KÖVETŐ ESZKÖZ

GPS ALAPÚ SZEMÉLYI HELYMEGHATÁROZÓ ÉS KÖVETŐ ESZKÖZ GPS ALAPÚ SZEMÉLYI HELYMEGHATÁROZÓ ÉS KÖVETŐ ESZKÖZ Családunk védelme Legyünk őszinték, a gyerekek szeretnek kerülő utakon járni, akár iskolából hazafelé, edzésre, különórára menet, vagy csak a társaikkal

Részletesebben

Hőmérsékletmérés inels BUS System

Hőmérsékletmérés inels BUS System Hőmérsékletmérés inels BUS System TI3-XXX sorozat hő érzékelő bemenetek TI3-10B TI3-40B TI3-10B egycsatornás, TI3-40B négycsatornás mini tokozású hő érzékelő bemeneti eszköz, külső hő érzékelők csatlakoztatásához.

Részletesebben

Cikkszám Termék neve Termék leírása nettó db ár áfás db ár TSC-10D hőmérő patron hőmérő kapszula 2 m. kábelen vegyes érzékelős rendszerekhez

Cikkszám Termék neve Termék leírása nettó db ár áfás db ár TSC-10D hőmérő patron hőmérő kapszula 2 m. kábelen vegyes érzékelős rendszerekhez Érzékelők és kiegészítők távfelügyeleti eszközökhöz Érzékelők: 10-12-04 TSC-10 hőmérő patron hőmérőkapszula 2 m. kábelen 10-12-20 TSC-10D hőmérő patron hőmérő kapszula 2 m. kábelen vegyes érzékelős rendszerekhez

Részletesebben

TARTOZÉKOK I AZ ÚJ DACIA SANDERO ÉS SANDERO STEPWAY

TARTOZÉKOK I AZ ÚJ DACIA SANDERO ÉS SANDERO STEPWAY Dacia Sandero és Sandero Stepway Gyári tartozékok TARTOZÉKOK I AZ ÚJ DACIA SANDERO ÉS SANDERO STEPWAY Minden, amire szüksége lehet a hosszan tartó védelemhez és a maximális kényelemhez. Egyszerűen nagyszerű

Részletesebben

Fényszóró modul. A feladat célkitűzései:

Fényszóró modul. A feladat célkitűzései: Fényszóró modul A feladat célkitűzései: A hallgató megértse a fényszóró modell működését, értelmezze a villamos kapcsolási rajzát, elkészítse az eszköz bekötését a National Instruments multifunkciós adatgyűjtő

Részletesebben

Energiamérés és megjelenítés

Energiamérés és megjelenítés Energiamérés és megjelenítés meglévő és új épületekben www.inels.hu Energiamérés Villany Gáz Víz ÜZLETI MEGOLDÁS (inels BUS) nagyobb objektumok részére Wi-Fi nap / hónap / év nap / hónap / év Wi-Fi Impulzus

Részletesebben

Szerelési és használati utasítás. Ultrahangos hőmennyiségmérő hűtési és fűtési alkalmazáshoz

Szerelési és használati utasítás. Ultrahangos hőmennyiségmérő hűtési és fűtési alkalmazáshoz Ultrahangos hőmennyiségmérő hűtési és fűtési alkalmazáshoz QALCOSONIC HEAT1 1. Szerelés 1.1. Előkészület A dokumentumban felsorolt követelmények szerint kizárólag szakképzett személyzet szerelheti be a

Részletesebben

MA-AgroGPS Teljeskörű megoldás minden gazdálkodó számára

MA-AgroGPS Teljeskörű megoldás minden gazdálkodó számára Multi Alarm Zrt. MA-AgroGPS Teljeskörű megoldás minden gazdálkodó számára MA-AgroGPS Teljeskörű megoldás minden gazdálkodó számára Az MA-AgroGPS a gazdálkodók igényei alapján kidolgozott, GPS járműkövetelésen

Részletesebben

2400 TACHOGRÁF KEZELÉSI KÖNYV

2400 TACHOGRÁF KEZELÉSI KÖNYV 2400 TACHOGRÁF KEZELÉSI KÖNYV FIGYELEM! Bármilyen szennyeződésnek a tachográfba jutása a készülék meghibásodásához vezethet, ezért a tachográfot csak az írólap cseréjének idejére nyissa ki. Ne hagyja az

Részletesebben

Beszerelés. ConCorde BC 803 tolatóradar Használati útmutató

Beszerelés. ConCorde BC 803 tolatóradar Használati útmutató Beszerelés ConCorde BC 803 tolatóradar Használati útmutató LCD kijelző 1,5 m Szint 1 Biztonságos Zöld 1,1-1,4 m Szint 2 Biztonságos Zöld 0,8-1,0 m Szint 3 Riasztás Sárga 0,6-0,7 m Szint 4 Riasztás Sárga

Részletesebben

M2037IAQ-CO - Adatlap

M2037IAQ-CO - Adatlap M2037IAQ-CO - Adatlap Szénmonoxid + Hőmérséklet + Páratartalom (opció) Két szénmonoxid riasztási szint Valós idejű környezeti szénmonoxid érzékelő és szabályzó Hőmérséklet- és relatív páratartalom-mérés

Részletesebben

hatékonyság MEZőGAZDASÁGBAN A MÉRCE

hatékonyság MEZőGAZDASÁGBAN A MÉRCE GPS műholdas nyomkövető rendszer speciálisan a mezőgazdasági vállalatok részére hatékonyság ELLENőRZÉS MEGTAKARÍTÁS Tö b b, m i n t j á rm ű kö v e t é s üzemanyag felhasználás Az Erőgép pozíciója, mozgása

Részletesebben

Hajtóműcsere esetén beépített felzuhanásgátlók problémái

Hajtóműcsere esetén beépített felzuhanásgátlók problémái Hajtóműcsere esetén beépített felzuhanásgátlók problémái FŐTENGELY FÉKEK Jogszabályi háttér Milyen előírásokat kell figyelembe vennünk: 146/2014. (V. 5.) Korm. rendelet FMF /4771b/2012 sz. körlevele: Felvonók

Részletesebben

Gyakorlati feladat - 1

Gyakorlati feladat - 1 Gyakorlati feladat - 1 Feladatok: (2) Adja meg a szükséges címeket, és kösse össze a megfelelő készülékeket a feladatban leírtaknak megfelelően. 1. A helyiségben található ablakok, vagy ajtók bármelyikének

Részletesebben

Norway Grants. Az akkumulátor mikromenedzsment szabályozás - BMMR - fejlesztés technológiai és műszaki újdonságai. Kakuk Zoltán, Vision 95 Kft.

Norway Grants. Az akkumulátor mikromenedzsment szabályozás - BMMR - fejlesztés technológiai és műszaki újdonságai. Kakuk Zoltán, Vision 95 Kft. Norway Grants AKKUMULÁTOR REGENERÁCIÓS ÉS Az akkumulátor mikromenedzsment szabályozás - BMMR - fejlesztés technológiai és műszaki újdonságai Kakuk Zoltán, Vision 95 Kft. 2017.04.25. Rendszer szintű megoldás

Részletesebben

intelligens flottakövetés OBU FIX HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ V02_2014_04_28_HUN_SC

intelligens flottakövetés OBU FIX HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ V02_2014_04_28_HUN_SC intelligens flottakövetés OBU FIX HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ V02_2014_04_28_HUN_SC 1 Mielőtt megkezdi útját a magyar fizető útvonalon, regisztráljon a http://www.hu-go.hu internetes oldalon és töltse fel egyenlegét.

Részletesebben

Méretek AGV1000. Műszaki adatok AGV1000. Vonóerő AGV1000 (kg) irányfüggetlen vezető nélküli szállítórendszer (FTS) fokozatmentes, max.

Méretek AGV1000. Műszaki adatok AGV1000. Vonóerő AGV1000 (kg) irányfüggetlen vezető nélküli szállítórendszer (FTS) fokozatmentes, max. ADATLAP Movexx AGV1000 2018 Műszaki adatok AGV1000 Méretek AGV1000 Megnevezés Alkalmazás Kocsik súlya Sebesség Kanyarsebesség Kanyar sugár Navigáció Hajtás Hajtott kerekek Fék Rögzítőfék Energiaellátás

Részletesebben

Energiamérés és megjelenítés

Energiamérés és megjelenítés Energiamérés és megjelenítés meglévő és új épületekben www.inels.hu Energiamérés Villany Gáz Víz ÜZLETI MEGOLDÁS (inels BUS) nagyobb objektumok részére megoldás (inels Control) meglévő lakások és házak

Részletesebben

intelligens flottakövetés OBU FIX LCD HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ V02_2014_04_28_HUN_SC

intelligens flottakövetés OBU FIX LCD HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ V02_2014_04_28_HUN_SC intelligens flottakövetés OBU FIX LCD HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ V02_2014_04_28_HUN_SC 1 Mielőtt megkezdi útját a magyar fizető útvonalon, regisztráljon a http://www.hu-go.hu internetes oldalon és töltse fel

Részletesebben

JÁRMŰKÖVETŐ RENDSZER

JÁRMŰKÖVETŐ RENDSZER JÁRMŰKÖVETŐ RENDSZER UN ECE reg. 10 ID: E7 10R 031113 HOGYAN Működik? A SkyPlatform kezelőfelülete letisztult, jól kézre áll, átlagos számítástechnikai tudással is könnyen átlátható. A rendszer internetböngészőn

Részletesebben

Használati útmutató a HPB1 3.5, HPB1 4.0, HPB2 3.5, HPB2 4.0, HPB4 4.0 HPB5 3.5, HPB5 4.0, HPB6 WFS riasztókhoz

Használati útmutató a HPB1 3.5, HPB1 4.0, HPB2 3.5, HPB2 4.0, HPB4 4.0 HPB5 3.5, HPB5 4.0, HPB6 WFS riasztókhoz Használati útmutató a HPB1 3.5, HPB1 4.0, HPB2 3.5, HPB2 4.0, HPB4 4.0 HPB5 3.5, HPB5 4.0, HPB6 WFS riasztókhoz FORGALMAZÓ SETECH Meta Hungária Kft. 1116 Budapest, Fehérvári út 130. Tel/fax: 06 1 206-1881

Részletesebben

HULLADÉKGYŰJTÉST DOKUMENTÁLÓ RENDSZER. Eszköz és szolgáltatás a szabálytalanságok kiszűrésére

HULLADÉKGYŰJTÉST DOKUMENTÁLÓ RENDSZER. Eszköz és szolgáltatás a szabálytalanságok kiszűrésére HULLADÉKGYŰJTÉST DOKUMENTÁLÓ RENDSZER Eszköz és szolgáltatás a szabálytalanságok kiszűrésére HulladékGYŰJTÉST DOKUMENTÁLÓ RENDSZER Eszközésszolgáltatásaszabálytalanságokkiszűrésére A közelmúlt változásai

Részletesebben

ÜZEMANYAG ÉRTÉKESÍTÉS

ÜZEMANYAG ÉRTÉKESÍTÉS ÜZEMANYAG ÉRTÉKESÍTÉS TÁJÉKOZTATÓ LEENDŐ ÜGYFELEK RÉSZÉRE TARTALOMJEGYZÉK 1. Általános tájékoztatás. 2. Telephelyi közlekedési útvonalak. 3. Tankolási előírások. Önkiszolgáló üzemanyagkút működtetése..

Részletesebben

Méretek AGV2500. Műszaki adatok AGV2500. Vonóerő AGV2500 (kg) irányfüggetlen vezető nélküli szállítórendszer (FTS) fokozatmentes, max.

Méretek AGV2500. Műszaki adatok AGV2500. Vonóerő AGV2500 (kg) irányfüggetlen vezető nélküli szállítórendszer (FTS) fokozatmentes, max. ADATLAP Movexx AGV2500 2018 Műszaki adatok AGV2500 Méretek AGV2500 Megnevezés Alkalmazás Kocsik súlya Sebesség Kanyarsebesség Kanyar sugár Navigáció Hajtás Hajtott kerekek Fék Rögzítőfék Energiaellátás

Részletesebben

Eco-Jet és Hydrojet - kör alapú, szabadon álló zsírleválasztó polietilén tartállyal

Eco-Jet és Hydrojet - kör alapú, szabadon álló zsírleválasztó polietilén tartállyal Teljes ürítésű Eco-Jet és Hydrojet - kör alapú, szabadon álló zsírleválasztó polietilén tartállyal ACO termékelőnyök Szegmensekre bontható kialakítás, melynek következtében kis ajtónyílásokon keresztül

Részletesebben

Az alábbihoz alkalmazható. Eco-Jet/Hydrojet Ovalis NG 1 10 l/s Kör alapú NG 2 20 l/s Lipurex/Lipurat Ovalis NG 1 10 l/s Kör alapú NG 2 20 l/s

Az alábbihoz alkalmazható. Eco-Jet/Hydrojet Ovalis NG 1 10 l/s Kör alapú NG 2 20 l/s Lipurex/Lipurat Ovalis NG 1 10 l/s Kör alapú NG 2 20 l/s Teljes ürítésű - Tartozékok Tartozékok Zsírvastagság mérő berendezés Jelzőberendezés GSM-Modullal Ovalis NG 1 10 l/s Kör alapú NG 2 20 l/s Lipurex/Lipurat Ovalis NG 1 10 l/s Kör alapú NG 2 20 l/s 3. felszereltségi

Részletesebben

GP 48. Használati útmutató MK 300

GP 48. Használati útmutató MK 300 GP 48 Használati útmutató MK 300 A készlet tartalma GP 48 riasztó készülék Riasztó kábelköteg Beltérvédelmi ultrahang szonda Motortér kapcsoló Rögzítő tappancs készlet Csúszósaru Biztosíték- és lengőaljzat

Részletesebben

Konténeres adatközpont megoldások

Konténeres adatközpont megoldások Konténeres adatközpont megoldások A konténerekbe telepített adatközpontok több előnnyel rendelkeznek a hagyományos adatközponti megoldásokkal szemben: az adatközponti IT eszközök biztonságos üzemeltetéséhez

Részletesebben

Minden AL Priority készülék most VÉDA kapu elõjelzéssel!

Minden AL Priority készülék most VÉDA kapu elõjelzéssel! Minden AL Priority készülék most VÉDA kapu elõjelzéssel! AL Priority - most VÉDA kapu jelzõ modullal, változatlan áron! 2016. augusztus 1. Augusztusban minden megvásárolt új AL Priority készülék VÉDA kapu

Részletesebben

Méretek AGV1000-UR. Vonóerő AGV1000-UR (kg) kétirányú vezető nélküli szállítórendszer (FTS) aláfutó raklapkocsi szállító. fokozatmentes, max.

Méretek AGV1000-UR. Vonóerő AGV1000-UR (kg) kétirányú vezető nélküli szállítórendszer (FTS) aláfutó raklapkocsi szállító. fokozatmentes, max. ADATLAP Movexx AGV1000-UR 2018 Műszaki adatok AGV1000-UR Méretek AGV1000-UR Megnevezés Alkalmazás Kocsik súlya Aláfutási magasság Sebesség Kanyarsebesség Kanyar sugár Navigáció Hajtás Hajtott kerekek Fék

Részletesebben

Általunk forgalmazott és telepített eszközök:

Általunk forgalmazott és telepített eszközök: Általunk forgalmazott és telepített eszközök: Az általunk forgalmazott és telepített eszközök MABISZ és BM OKF engedéllyel rendelkeznek, valamint megfelelnek a hatályos jogszabályok által előírt feltételeknek.

Részletesebben

Nokia átalakító (CA-55) Telepítési útmutató kiadás

Nokia átalakító (CA-55) Telepítési útmutató kiadás Nokia átalakító (CA-55) Telepítési útmutató 9238694 1. kiadás Copyright 2005 Nokia. Minden jog fenntartva. A dokumentum vagy bármely része nem másolható, nem továbbítható, nem terjeszthetõ és nem tárolható

Részletesebben

A legjobb fűtés minden évszakban. DIGITÁLIS SZABÁLYOZÁSÚ ELEKTROMOS KAZÁNOK Fűtéshez és használati melegvíz előállításához.

A legjobb fűtés minden évszakban. DIGITÁLIS SZABÁLYOZÁSÚ ELEKTROMOS KAZÁNOK Fűtéshez és használati melegvíz előállításához. A legjobb fűtés minden évszakban DIGITÁLIS SZABÁLYOZÁSÚ ELEKTROMOS KAZÁNOK Fűtéshez és használati melegvíz előállításához 2010 Katalógus Teljes biztonság és maximális kényelem A GABARRÓN elektromos kazánokok

Részletesebben

Pakoljon fel mindent, amire szüksége van

Pakoljon fel mindent, amire szüksége van Fiat Ducato Pakoljon fel mindent, amire szüksége van Csomagtartó alumíniumból Ducato rövid változathoz. Magasság: közepes és alacsony. Teherbírás: 100 kg. Cikkszám: 50901488 Csomagtartó alumíniumból* Ducato

Részletesebben

Bosch exchange Hatékony. Egyszerű. Gyors.

Bosch exchange Hatékony. Egyszerű. Gyors. Bosch exchange Hatékony. Egyszerű. Gyors. A Bosch cserealkatrész-program Növekvő piac új üzleti lehetőségek A cserealkatrészek piacának alakulása 2000 2010 Változatlanul nagy az igény a hagyományos cserealkatrészek

Részletesebben

VII. Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai Napok

VII. Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai Napok VII. Lakiteleki Tűzvédelmi Szakmai Napok Járművekbe épített tűzjelző- és tűzoltó berendezések Karbantartási, üzemeltetési tapasztalatok Előadó: Garai Tamás Tűzvédelmi mérnök Tűzjelző berendezés tervező

Részletesebben

12/2013. (III. 29.) NFM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján.

12/2013. (III. 29.) NFM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. 12/2013. (III. 29.) NFM rendelet szakmai és vizsgakövetelménye alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 54 525 01 Autóelektronikai műszerész Tájékoztató A vizsgázó az első lapra írja fel

Részletesebben

i-gondnok ház automatizálási rendszer

i-gondnok ház automatizálási rendszer RF elektronik INCOMP i-gondnok ház automatizálási rendszer RLAN3 Rádiós illesztő Kezelési útmutató Az RLAN3 rádiós illesztő készülék egy olyan kompakt eszköz, mely alkalmas helyi, Ethernet hálózati, illetve

Részletesebben

TxRail-USB Hőmérséklet távadó

TxRail-USB Hőmérséklet távadó TxRail-USB Hőmérséklet távadó Bevezetés TxRail-USB egy USB-n keresztül konfigurálható DIN sínre szerelhető hőmérséklet jeladó. Lehetővé teszi a bemenetek típusának kiválasztását és konfigurálását, méréstartomány

Részletesebben

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzatának 42/2007. (X. 19.) rendelete a kerékbilincs alkalmazásáról. Általános szabályok

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzatának 42/2007. (X. 19.) rendelete a kerékbilincs alkalmazásáról. Általános szabályok Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzatának 42/2007. (X. 19.) rendelete a kerékbilincs alkalmazásáról Belváros-Lipótváros Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Járműinformatika A jármű elektronikus rendszerei

Járműinformatika A jármű elektronikus rendszerei Járműinformatika A jármű elektronikus rendszerei 2016/2017. tanév, II. félév Dr. Kovács Szilveszter E-mail: szkovacs@iit.uni-miskolc.hu Informatika Intézet 107/a. Tel: (46) 565-111 / 21-07 A jármű alrendszerei

Részletesebben

WebEye műholdas flottakövetés 1/17

WebEye műholdas flottakövetés 1/17 WebEye műholdas flottakövetés 1/17 Kommunikációs rendszer GPS műholdak Központi szerverek Real Time GSM rendszer - GPRS Online-history WAP Open interface Jármű egység 2/17 Szolgáltatási konstrukciók WebEye

Részletesebben

Sigfox, LoRa, Narrow Band IoT hálózatok az okos-városok szolgálatában. Budapest, , Kiss Olivér, ELKO EP Hungary Kft.

Sigfox, LoRa, Narrow Band IoT hálózatok az okos-városok szolgálatában. Budapest, , Kiss Olivér, ELKO EP Hungary Kft. Sigfox, LoRa, Narrow Band IoT hálózatok az okos-városok szolgálatában Budapest, 2018.3.27., Kiss Olivér, ELKO EP Hungary Kft. ELKO EP Holding Innovatív, vezető csehországi központú elektronika eszközöket

Részletesebben

Követelmények. Az alábbihoz hasonló süllyesztett szerelvényeket ajánljuk, 85mm mélységgel:

Követelmények. Az alábbihoz hasonló süllyesztett szerelvényeket ajánljuk, 85mm mélységgel: Követelmények Kapcsoló + konnektor járatok méret specifikációja Az okos ház rendszerhez tartozó kapcsoló modulok és konnektor modulok olyan miniatűr egységek, amelyek arra lettek tervezve, hogy a kapcsolók

Részletesebben

STEELMATE PTS400EX-F. Parkolást Segítő Rendszer. Gondolj a biztonságra, gondolj Steelmate-re...

STEELMATE PTS400EX-F. Parkolást Segítő Rendszer. Gondolj a biztonságra, gondolj Steelmate-re... STEELMATE PTS400EX-F Parkolást Segítő Rendszer Gondolj a biztonságra, gondolj Steelmate-re... Tartalom Felhasználói útmutató Fontos tudnivalók Nyilatkozat Termék bemutatás Főbb tulajdonságok Technikai

Részletesebben

F l e x C o m. Maximális rugalmasságot biztosító új koncepció

F l e x C o m. Maximális rugalmasságot biztosító új koncepció Kombinációs egység F l e x C o m Maximális rugalmasságot biztosító új koncepció Setting the standard 7,5 tonna össztömeg GVW jármű A hidraulikusan mozgatható válaszfal Nagyon felhasználóbarát Hidraulikus

Részletesebben

Elektronikus táv kaptármérleg. helymeghatározóval, biztonsági rendszerrel és kijelzővel

Elektronikus táv kaptármérleg. helymeghatározóval, biztonsági rendszerrel és kijelzővel helymeghatározóval, biztonsági rendszerrel és kijelzővel Beüzemelés Első lépésként készítsük elő a mérleg helyét. A mérleg fémkeretét hozzá lehet rögzíteni a kaptár aljához. A keret megmunkálása közben

Részletesebben

LÉZERES TRAFFIPAXJELZŐ. Használati és beszerelési útmutató

LÉZERES TRAFFIPAXJELZŐ. Használati és beszerelési útmutató LÉZERES TRAFFIPAXJELZŐ Használati és beszerelési útmutató PGT LaserAlert 1. A KÉSZÜLÉK CÉLJA PGT LaserAlert - lézeres traffipaxjelző használati és beszerelési útmutató A PGT LaserAlert lézeres traffipaxjelző

Részletesebben

SIOUX-RELÉ. Sioux relé modul telepítési leírás Szerkesztés MACIE0191

SIOUX-RELÉ. Sioux relé modul telepítési leírás Szerkesztés MACIE0191 SIOUX-RELÉ Sioux relé modul telepítési leírás Szerkesztés 1.2 20MACIE0191 1 Leírás 1.1 Leírás A Sioux-relé egy soros modul, amely tartalmaz egy master kártyát, amely maximum két slave kártyával bővíthető.

Részletesebben

Használati Útmutató V:1.25

Használati Útmutató V:1.25 Használati Útmutató V:1.25 Vezérlés egységei: Kulcsos kapcsoló BAT LED Biztosíték Csatlakozók Kijelző START/MENU Ok gomb FL.YEL - gomb RED + gomb Memória Akkumulátor Modem Készülék Üzembe helyezése: 1.

Részletesebben

DOP 02. Kezelési és karbantartási útmutató OPTIKAI KIOLVASÓ. Dok. No. DOP-070809-000-01-1M 2007/8

DOP 02. Kezelési és karbantartási útmutató OPTIKAI KIOLVASÓ. Dok. No. DOP-070809-000-01-1M 2007/8 DOP 02 OPTIKAI KIOLVASÓ Kezelési és karbantartási útmutató Dok. No. DOP-070809-000-01-1M 2007/8 TARTALOMJEGYZÉK DOP 02... 1 Általános tudnivalók, biztonság... 2 Műszaki leírás... 3 Felépítése... 3 Műszaki

Részletesebben

A tápoldatozás gépei a gyakorlatban

A tápoldatozás gépei a gyakorlatban A tápoldatozás gépei a gyakorlatban A tápoldat keverőgép részei Törzsoldatok készítése 1- A tartály kalcium tartalmú műtrágyák, nitrátok, kelátok. 2- B tartály szulfátok, foszfortartalmú műtrágyák, salétrom

Részletesebben

Nokia Holder Easy Mount HH /2

Nokia Holder Easy Mount HH /2 Nokia Holder Easy Mount HH-12 1 4 2 3 9249387/2 5 7 6 2006 Nokia. Minden jog fenntartva. A Nokia és a Nokia Connecting People a Nokia Corporation bejegyzett védjegye. Bevezetõ Ez a rögzítõeszköz lehetõvé

Részletesebben

Kezelési utasítás SITRANS F M MAG 8000 & MAG 8000 CT 02/2010. SITRANS F M MAG8000 és MAG8000 CT elektromágneses áramlásmérő típusok

Kezelési utasítás SITRANS F M MAG 8000 & MAG 8000 CT 02/2010. SITRANS F M MAG8000 és MAG8000 CT elektromágneses áramlásmérő típusok Kezelési utasítás 02/2010 SITRANS F M MAG 8000 & MAG 8000 CT SITRANS F M MAG8000 és MAG8000 CT elektromágneses áramlásmérő típusok 2 Általános utasítások Az üzembe helyezés során figyelembe kell venni

Részletesebben

VEZETÉKNÉLKÜLI KAPCSOLATTAL A FELHASZNÁLÁSHOZ SZÜKSÉGES TELJESÍTMÉNYRE SZABHATJA GÉPÉT

VEZETÉKNÉLKÜLI KAPCSOLATTAL A FELHASZNÁLÁSHOZ SZÜKSÉGES TELJESÍTMÉNYRE SZABHATJA GÉPÉT INTELLIGENS A legújabb generációs FUEL gépek Bluetooth technológiával VEZETÉKNÉLKÜLI KAPCSOLATTAL A FELHASZNÁLÁSHOZ SZÜKSÉGES TELJESÍTMÉNYRE SZABHATJA GÉPÉT Vezeték nélküli kommunikáció és testreszabás

Részletesebben

FC410MIM modul Címzett intelligens mini bemeneti modul

FC410MIM modul Címzett intelligens mini bemeneti modul FC410MIM Címzett intelligens mini bemeneti Az FC410MIM mini bemeneti t a tűzjelző kontaktusok felügyeletére tervezték, úgy, mint oltórendszer vezérlések, ventilátor vezérlések, tűzgátló ajtó vezérlések

Részletesebben

SZERVIZ SZOLGÁLTATÁS SEBESSÉGVÁLTÓ

SZERVIZ SZOLGÁLTATÁS SEBESSÉGVÁLTÓ SZERVIZ SZOLGÁLTATÁS SEBESSÉGVÁLTÓ Protruck Kft tevékenysége a haszongépjármű sebességváltók területén A Protruck Kft, mint a ZF magyarországi szervizképviselete, a haszongépjármű szektorban az alábbi

Részletesebben

CORONA MCI TÖBBSUGARAS VÍZMÉRŐ NEDVESENFUTÓ

CORONA MCI TÖBBSUGARAS VÍZMÉRŐ NEDVESENFUTÓ CORONA MCI ALKALMAZÁSI TERÜLET A CORONA MCI többsugaras, nedvesenfutó, kapszulás vízmérő, melynek jellemzője, hogy konstrukciójának köszönhetően a hitelesítési ciklus lejártát követően csak a mérőkaszulát

Részletesebben

LEJÁRT HITELESSÉGŰ LAKÁS-MELLÉKVÍZMÉRŐK CSERÉJE

LEJÁRT HITELESSÉGŰ LAKÁS-MELLÉKVÍZMÉRŐK CSERÉJE LEGYEN HITELES! LEJÁRT HITELESSÉGŰ LAKÁS-MELLÉKVÍZMÉRŐK CSERÉJE INFORMÁCIÓ CSEPPEK ELLENŐRIZZE LAKÁS-MELLÉKVÍZMÉRŐJE HITELESSÉGÉT! A lakásban található vízóra, azaz lakás-mellékvízmérő akkor hiteles, ha

Részletesebben

Yottacontrol I/O modulok beállítási segédlet

Yottacontrol I/O modulok beállítási segédlet Yottacontrol I/O modulok beállítási segédlet : +36 1 236 0427 +36 1 236 0428 Fax: +36 1 236 0430 www.dialcomp.hu dial@dialcomp.hu 1131 Budapest, Kámfor u.31. 1558 Budapest, Pf. 7 Tartalomjegyzék Bevezető...

Részletesebben

11. Intelligens rendszerek

11. Intelligens rendszerek SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM MŰSZAKI TUDOMÁNYI KAR KÖZLEKEDÉSÉPÍTÉSI TANSZÉK KÖZÚTI FORGALOMTECHNIKA 1. Tantárgykód: NGB_ET009_1 11. Intelligens rendszerek Dr. Kálmán László egyetemi adjunktus Győr, 2014.

Részletesebben

www.checkingsystem.eu checkingsystem az őrellenőr

www.checkingsystem.eu checkingsystem az őrellenőr www.checkingsystem.eu checkingsystem az őrellenőr 2 Biztonság mindenek előtt Mindannyiunknak fontos vállalkozásunk biztonsága! Ezért cégünk egy egyedlülálló terméket és hozzá kapcsolódó komplex szolgáltatáscsomagot

Részletesebben

Méréstechnika. Szintérzékelés, szintszabályozás

Méréstechnika. Szintérzékelés, szintszabályozás Méréstechnika Szintérzékelés, szintszabályozás Irodalom VEGA Grieshaber KG katalógusa Puskás Tivadar Műszer és Gépipari Szövetkezet Szintmérő műszerek katalógusai Mérési elvek Úszógolyós szintérzékelők

Részletesebben

Beépített tűzjelző berendezés üzemeltetési és karbantartási napló

Beépített tűzjelző berendezés üzemeltetési és karbantartási napló Beépített tűzjelző berendezés üzemeltetési és karbantartási napló 9/2008 (II.22.) ÖTM. Rendelet OTSZ. Szerint Létesítmény neve:............ Megnyitás ideje:... Zárás ideje:... BEFOGADÓ LÉTESÍTMÉNY (NEVE,

Részletesebben

NARDI gyártású WA-G típusú VEGYES TÜZELÉSŰ KAZÁN MOZGÓ ROSTÉLLYAL

NARDI gyártású WA-G típusú VEGYES TÜZELÉSŰ KAZÁN MOZGÓ ROSTÉLLYAL NARDI gyártású WA-G típusú VEGYES TÜZELÉSŰ KAZÁN MOZGÓ ROSTÉLLYAL A berendezés leírása A NARDI WA-G egy 2 bar nyomásra tervezett 3 huzagú gázcsöves kazán (melyből 2 a hőcserélőben van), max. 110 ºC melegvíz

Részletesebben

Alkalmazási példa: konyha. Meghatározott háttérfény jelenet, például napi rutin szerint. Fényerő: csökkentett

Alkalmazási példa: konyha. Meghatározott háttérfény jelenet, például napi rutin szerint. Fényerő: csökkentett Hue mozgásérzékelő Alkalmazási példa: konyha 3 Meghatározott háttérfény jelenet, például napi rutin szerint. Fényerő: csökkentett Alkalmazási példa: konyha 4 Mozgás észlelésekor, felkapcsolódnak az előre

Részletesebben