Jászdózsa Község Önkormányzat képviselő-testületének november 5-én megtartott soros ülésének jegyzőkönyvéből.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Jászdózsa Község Önkormányzat képviselő-testületének 2009. november 5-én megtartott soros ülésének jegyzőkönyvéből."

Átírás

1 1 Egységes szerkezet Kivonat: Jászdózsa Község Önkormányzat képviselő-testületének november 5-én megtartott soros ülésének jegyzőkönyvéből. JÁSZDÓZSA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/2009.(IV.30.) sz. rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól Jászdózsa Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló többször módosított évi LXV. tv. 16. (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az e törvény aiban, valamint az Államháztartásról szóló módosított évi XXXVIII. tv ában foglaltakat is figyelembe véve az önkormányzat vagyonáról és vagyongazdálkodás szabályairól a következő rendeletet alkotja: I. fejezet A rendelet hatálya 1.. (1) Az önkormányzat tulajdonában álló valamennyi vagyonra, továbbá az önkormányzat által alapított és fenntartott költségvetési szervek (továbbiakban: intézmények) vagyonára; valamint az ezeket terhelő kötelezettségekre. (2) E rendelet szempontjából önkormányzati vagyon: a.) az önkormányzat ingatlan és ingó tulajdona, b.) az önkormányzatot megillető vagyoni értékű jogok, c.) a tulajdoni részesedést jelentő befektetések (részvények, részesedések) és a tartós hitelviszonyt megtestesítő értékpapírok (továbbiakban: portfolió vagyon). (3) A rendelet szervi, személyi hatálya a rendeletben foglaltak végrehajtása vonatkozásában kiterjed: - a Képviselő-testületre és szerveire: a Polgármesterre, a testületi bizottságokra, a Polgármesteri Hivatalra, - az önkormányzat intézményeire, - az önkormányzat részvételével működő társulásokra, gazdasági társaságokra és más szervezetekre, az általuk kezelt és üzemeltett önkormányzati vagyon tekintetében. (4) A rendelet hatálya nem terjed ki a lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletére és elidegenítésére.

2 2 Az önkormányzati vagyon 2. Az önkormányzati vagyon áll: a.) törzsvagyonból, b.) egyéb vagyonból. A törzsvagyont a többi vagyontárgytól elkülönítve kell nyilvántartani. 3. (1) Az önkormányzat vagyona forgalomképesség alapján lehet: a) forgalomképtelen, b) korlátozottan forgalomképes, c) forgalomképes. (2) A forgalomképtelennek besorolt önkormányzati vagyontárgy, illetve vagyonrész nem idegeníthető el, nem terhelhető meg, vállalkozásba, gazdasági társaságba nem vihető be. A forgalomképtelen besorolást kapott vagyontárgy értékesítésére vonatkozó szerződés semmis. (3) A korlátozottan forgalomképesnek besorolt önkormányzati vagyontárgyak esetében a vagyon elidegenítésének, megterhelésének, vállalkozásba, gazdasági társaságba vitelének, egyéb hasznosításának (bérbeadás) feltételeit törvény, vagy e rendelet határozza meg. (4) A forgalomképesnek besorolt önkormányzati vagyontárgy, illetve vagyonrész elidegenítése, megterhelése, vállalkozásba, gazdasági társaságba vitele, illetve egyéb hasznosítása, azaz a tulajdonosi jogok gyakorlása az e rendeletben meghatározottak szerint történhet. 4. (1) Törzsvagyonnak az az önkormányzati tulajdon nyilvánítható, amely közvetlenül kötelező önkormányzati feladat- és hatáskör ellátását vagy közhatalom gyakorlását szolgálja. A törzsvagyon körébe tartozó forgalomképtelen és korlátozottan forgalomképes vagyontárgyak körét a törvény rendelkezéseinek figyelembe vételével e rendelet állapítja meg. (2) Az önkormányzat forgalomképtelen törzsvagyonát - e rendelet 1. számú melléklete szerint - az alábbi vagyonelemek jelentik: a.) törvényi szabályozás. alapján: - helyi közutak és műtárgyaik, - közterek, (köz)parkok, - vizek és közcélú vízi létesítmények; b.) mindaz a vagyon, amelyet a képviselő-testület annak nyilvánít. 5. (1) Az önkormányzat korlátozottan forgalomképes törzsvagyonát e rendelet 2. számú melléklete szerint az alábbi vagyonelemek jelentik: a.) törvényi szabályozás alapján: - közművek, kiemelt jelentőséggel a vízi közművek, - intézmények (épületei), középületek,

3 3 - műemlékek, - védett természeti területek, - muzeális emlékek; b.) mindaz a vagyon, amelyet a képviselő-testület annak nyilvánít. (2) A korlátozottan forgalomképesség tartalma az egyes vagyonelemek esetében az alábbiakat jelöli: a.) Közművek: A vízi közművek nem idegeníthetők el, nem terhelhetők meg. A vízi közműveket az önkormányzat kizárólagos részesedéssel az e célra létrehozott gazdálkodó szervezet útján működtetheti (apportálhatja olyan gazdasági társaságba, amelyekben kizárólagos tulajdonnal rendelkezik). Egyéb közművek működtetési jogát koncessziós szerződés keretében lehet átengedni. Az önkormányzat a közüzeme működéséhez szükséges önkormányzat tulajdonába adott vagyont a közüzemre bízza. E vagyonnal a közüzem ha jogszabály másként nem rendelkezik önállóan gazdálkodik. A közüzemre bízott vagyont, a közműveket az önkormányzat csak a közüzem megszüntetése és átszervezése esetén az átszervezéssel arányosan vonhatja el a közüzemtől. b.) Intézmények, középületek: Az intézmények és középületek az adott intézmény feladat, illetve középület esetén a közfeladat ellátásáig nem idegeníthetők el és nem terhelhetők meg. Nem idegeníthető el adott intézmény és középület akkor sem, ha az intézményi, illetve a közfeladat ellátása csak ideiglenesen szünetel. A használat és hasznosítási jog átengedhető. c.) Műemlékek: Az önkormányzat tulajdonába kerülő műemlék épületek elidegenítéséhez, megterheléséhez, kezelői joga átruházásához, használati vagy bérleti joga gazdasági társaságba való beviteléhez az illetékes miniszter hozzájárulása is szükséges. d.) Védett természeti területek: Az önkormányzat tulajdonába kerülő védett természeti területek elidegenítéséhez, kezelői vagy használati jogának átadásához az illetékes miniszter engedélye is szükséges. e.)muzeális emlékek: A muzeális emlékek elidegenítéséhez az illetékes miniszter hozzájárulása szükséges. 6. Forgalomképes egyéb vagyon körébe tartozik e rendelet 3. számú mellékletében részletezettek szerint - mindaz az önkormányzat tulajdonában álló vagyonféleség, amely az előzőekben ismertetett törzsvagyon részekhez nem került besorolásra. 7. A 4., 5., 6. -okban ismertetett vagyoncsoportokhoz tartozó vagyontárgyak forgalomképesség szerinti besorolásának megváltozatása a Képviselő-testület hatáskörébe tartozik.

4 4 II. fejezet A vagyon feletti tulajdonosi jog gyakorlása 8.. (1) A vagyonnal felelős módon, rendeltetésszerűen kell gazdálkodni. (2) Az önkormányzatot az Ötv.-ben meghatározott eltérésekkel megilletik mindazok a jogok és terhelik mindazok a kötelezettségek, amelyek a tulajdonost megilletik, illetve terhelik. (3) A tulajdonost megillető jogok gyakorlásáról a Képviselő-testület rendelkezik. (4) A Képviselő-testület a (2) bekezdésben megjelölt egyes hatásköreit átruházhatja a - Polgármesterre, - bizottságra. (5) A tulajdonosi jogok gyakorlását megelőzően minden esetben ki kell kérni a Pénzügyi Bizottság véleményét. 9. (1) Az államháztartás pénzeszközei felhasználásával, az államháztartáshoz tartozó vagyonnal történő gazdálkodással összefüggő a nettó ötmillió forintot elérő, vagy azt meghaladó értékű árú beszerzésre, építési beruházásra, szolgáltatás megrendelésre, vagyon értékesítésre, vagyon hasznosításra, vagyon vagy vagyoni értékű jog átadására, valamint koncesszióba adására vonatkozó szerződések megnevezését /típusát/, tárgyát, a szerződést kötő felek nevét, a szerződés értékét, határozott időre kötött szerződés esetén annak időtartamát, valamint az említett adatok változásait, a Dósai Hírek helyi újságban, és Jászdózsa Község Önkormányzatának honlapján, a szerződés létrejöttét követő 60 napon belül közzé kell tenni. (2) A közzétételről az önkormányzat nevében szerződést kötő személy köteles gondoskodni. Felajánlás 10. Felajánlás révén az önkormányzat tulajdonába az alábbi eljárás alapján kerülhetnek ingó és ingatlan vagyontárgyak: (1) A felajánlás elfogadásáról a Polgármester dönt a Településfejlesztési, Idegenforgalmi, Művelődési, Oktatási, Ifjúsági és Sport Bizottság állásfoglalása alapján, amely szükség szerint megkéri a felajánlással érintett intézmény véleményét. (2) A felajánlás elfogadása esetén a vagyonátadásról megállapodást (szerződést) kell kötni. (3) A vagyonátadás során felmerült költségeket az önkormányzat viseli. (4) A (2) bekezdés szerinti megállapodásban kell rendelkezni szükség esetén az önkormányzati intézményt megillető vagyonkezelői jog kérdéséről is.

5 5 (5) A bírósági végrehajtásról szóló évi LIII. törvény alapján végrehajtás alá vont ingatlanra az önkormányzatot megillető elővásárlási jogot a Képviselő-testület gyakorolja. (6) Az elővásárlási jog gyakorlásáról szóló előterjesztést véleményezésre a Képviselő-testület Településfejlesztési, Idegenforgalmi, Művelődési, Oktatási, Ifjúsági és Sport Bizottsága elé kell terjeszteni. (7) Az elővásárlási jog gyakorlása esetén a vételár pénzügyi fedezetét meg kell jelölni. Vagyon elidegenítés 11. (1) Nem lehet értékesíteni az önkormányzat forgalomképtelen törzsvagyona körébe sorolt vagyont. (2) A versenytárgyalás a döntésre illetékes szerv indokolt határozatával mellőzhető, ha az értékesíteni kívánt vagyontárgy (ingatlan) csak meghatározott célra szolgál, illetve az ingatlan alakjánál, nagyságánál, elhelyezkedésénél, vagy egyéb fizikai-műszaki adottságánál fogva rendezési (szabályozási) előírások figyelembevételével csak meghatározott másik ingatlannal egyesíthető. (3) A törzsvagyon körébe tartozó ingatlan funkcióváltozás esetén megfelelő építésigazgatási eljárás (megosztás), rendezési vagy szabályozási tervkészítés készíttetés, illetve módosítás lefolytatása mellett értékesítésre kijelölhető, valamint értékesíthető. (4) Az 5.. (2) bekezdésében meghatározott minősítésű vagyontárgyakat az ott szabályozott feltételekkel lehet értékesíteni. 12. (1) A portfolió vagyon értékesítéséről értékhatártól függetlenül a Képviselő-testület dönt. (2) A portfolió vagyon körébe tartozó értékpapírok, részesedések egyedi értékesítése esetén legalább három ajánlatot kell bekérni, míg több értékpapír, részesedés együttes értékesítése esetén pályázat kiírása és elbírálása szükséges a döntéshez. 13. (1) Az önkormányzat forgalomképtelen és korlátozottan forgalomképes törzsvagyona körébe tartozó vagyont ingyenesen átruházni nem lehet. (2) Az önkormányzat egyéb vagyonába tartozó vagyon kizárólag a Képviselő-testület döntésével ruházható át ingyenesen. Nyilvános versenytárgyalás (3) 1 Nyilvános versenytárgyalás útján történhet az önkormányzati vagyontárgy: - elidegenítése, ha értéke a 20 millió Ft-ot meghaladja, - használata, hasznosítási jogának átengedése, ha értéke az 1 millió Ft-ot meghaladja. (4) A pályázatot az önkormányzat helyi lapjában, Jászdózsa Község Önkormányzatának honlapján és egy megyei napilapban kell meghirdetni. 1 Jászdózsa Község Önkormányzata 5/2010. (IV.30.) rendelet 1. -ával megállapított szöveg, mely ával hatályos.

6 6 (5) A pályázati felhívásnak (ajánlatkérésnek) tartalmaznia kell: a.) a pályázatot kiíró szerv megnevezését, székhelyét, b.) a pályázat célját, arra vonatkozó utalást, hogy a pályázó titkosan (a pályázó neve külön zárt borítékban szerepel), vagy név megjelölésével pályázhat, c.) a pályázat tárgyaként az értékesítendő, hasznosítandó vagyon(rész) megnevezését, - szükség szerint- forgalmi értékét és az értékesítéshez szükséges információkat, d.) az értékesítés, hasznosítás, vagyonkezelés szabályait és ezek műszaki, gazdasági, jogi feltételeit, e.) az ajánlatok benyújtásának helyét, módját, idejét, f.) az ajánlati kötöttség minimális időtartamát, g.) a pályázati eljárásra vonatkozó információszerzés helyét és idejét, h.) a pályázati biztosíték letételének idejét, módját, visszafizetésének szabályait, i.) a kiíró azon jogának fenntartását, hogy a pályázatot akár indokolás nélkül is eredménytelennek minősítse, j.) a vagyontárgya jellege szerint szükséges további információkat. (6) A Képviselő-testület felhatalmazza a Pénzügyi Bizottságot és a Településfejlesztési, Idegenforgalmi, Művelődési, Oktatási, Ifjúsági és Sport Bizottságot, hogy együttesen a Pénzügyi Bizottság Elnökének vezetésével végezze a pályázatok bontását, a licitálás lebonyolítását. A bizottságok tegyenek javaslatot a Képviselő-testületnek a pályázati eljárás nyertesére. (7) Az ajánlatok elbírálása során az összességében legkedvezőbb feltételeket kínáló, megalapozott ajánlat mellett kell dönteni. (8) A pályázat eredményét a Képviselő-testület döntését követő 7 munkanapon belül írásban kell közölni valamennyi ajánlattevővel. (9) A szerződést a pályázat elbírálásáról történt értesítéstől számított 15 napon belül kell megkötni. A vagyon megterhelése 14. (1) Az önkormányzat forgalomképtelen törzsvagyona nem terhelhető meg. (2) Az (1) bekezdésben foglalt tilalom nem vonatkozik a forgalomképtelen és a korlátozottan forgalomképes törzsvagyonba tartozó ingatlan fölötti rendelkezési jogot érdemben nem érintő korlátozás / pl.: szolgalmi jog/ tekintetében kötendő megállapodásra, nyilatkozat megtételére. (3) A (2) bekezdés szerinti megállapodás megkötésére, nyilatkozat megtételére a Képviselőtestület jogosult. (4) Az önkormányzat korlátozottan forgalomképes és forgalomképes egyéb vagyona megterhelhető. A vagyon megterhelése értékhatár nélkül a Képviselő-testület joga.

7 7 (5) A (2) és (3) bekezdésekben rögzített eljárást kell követni a forgalomképes vagyon tekintetében is, a rendelkezési jogot nem érintő korlátozás esetén. A vagyon vállalkozásba vitele 15. (1) Az önkormányzat saját felelősségére vállalkozási tevékenységet folytathat. (2) Az önkormányzat vállalkozása a kötelező feladatainak ellátását nem veszélyeztetheti. (3) Az önkormányzat csak olyan vállalkozásban vehet részt, amelyben felelőssége nem haladja meg vagyoni hozzájárulásának mértékét. (4) Az önkormányzat forgalomképtelen törzsvagyona vállalkozásba nem vihető be. 16. (1) Az önkormányzat korlátozottan forgalomképes vagyona e rendelet 5.. (2) bekezdésében, valamint az alábbiakban meghatározott feltételek betartása mellett vihető be vállalkozásba. (2) A közművek által megtestesített önkormányzati vagyon a Képviselő-testület döntése folytán vesz részt vállalkozásban. A vagyonnal kapcsolatos tulajdonjog gyakorlására a jogszabályok, illetve e rendelet ok alapján kerülhet sor. (3) Az intézmények és középületek, a műemlék épületek, a védett természeti értékek, a muzeális emlékek, mint vagyon nem szolgálhatnak vállalkozási célt. 17. Az önkormányzat egyéb vagyona vállalkozásba vihető. 18. (1) Az önkormányzat vagyonának vállalkozásba való beviteléről értékhatártól függetlenül az önkormányzat képviselő-testület dönt. (2) Az önkormányzat a vagyonátadási törvények alapján vagyonával a közműveket működtető gazdasági társaságok tagjává válik, amely vagyon megjelenik részvény, üzletrész, vagyoni betét formájában. (3) A vállalkozói vagyont elidegeníteni, hasznosítási jogát átengedni csak nyilvános versenytárgyalás után lehet. A vagyonkezelési és üzemeltetési szerződés szabályai 19. Az önkormányzati közfeladatok hatékonyabb ellátása érdekében a képviselő-testület a közfeladatot jogi személynek, vagy jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetnek átadhatja, s a feladatátadáshoz szükséges, tulajdonában lévő korlátozottan forgalomképes és forgalomképes vagyonára vagyonkezelői, üzemeltetői jogot létesíthet vagyonkezelési, üzemeltetési szerződéssel.

8 8 20. A vagyonkezelői, üzemeltetői jog megszerzésének feltétele, hogy a vagyonkezelő, üzemeltető a feladatellátással összefüggő jogokat, kötelezettségeket átvegye. A vagyonkezelőt, üzemeltetőt ha jogszabály másként nem rendelkezik megilletik a tulajdonos jogai és terhelik a tulajdonos kötelezettségei ideértve a számvitelről szóló törvény szerinti könyvvezetési és beszámoló készítési kötelezettséget is azzal, hogy a vagyont nem idegenítheti el, továbbá nem terhelheti meg és a vagyonkezelői, üzemeltetői jogot harmadik személyre nem ruházhatja át. 21. A vagyonkezelői, üzemeltetői jog alapítása 1. nyilvános pályázat útján ellenérték fejében, vagy 2. kijelölés útján ingyenesen történhet az Ötv-ben és az Áht-ban, valamint a Ptk-ban rögzített szabályok szerint, melyeket az e rendeletben foglalt kiegészítéssel kell alkalmazni. 22. Vagyonkezelők, üzemeltetők lehetnek az önkormányzat többségi részesedésével létrehozott gazdasági társaságok, közhasznú társaságok kijelöléssel, továbbá az Ötv. 80/A. (5) a) és b) pontjában meghatározottak. 23. Önkormányzati ingatlanvagyon ingyenes használatba adására kizárólag a képviselő-testület és csak akkor jogosult, ha a kedvezményezett a vagyon használatával kötelező vagy önként vállalt önkormányzati feladatot teljesít, vagy egyébként közérdekű tevékenységet lát el és a vagyonrész e feladat ellátásához szükséges. 24. Ingatlanra vonatkozó vagyonkezelői jog megszerzéséhez az ingatlan-nyilvántartásba való bejegyzés is szükséges. A vagyonkezelői jog jogosultja köteles gondoskodni az őt megillető vagyonkezelői jog ingatlan-nyilvántartásba történő bejegyeztetéséről. 25. Az önkormányzat vagyona kezelésére, üzemeltetésére szerződés alapján jogosult vagyonkezelő, üzemeltető szervek jogai és kötelezettségei a.) A vagyonkezelő, üzemeltető köteles évente egyszer a tárgyévet követő év január 30-ig a vagyon kezelésébe adott, üzemeltetésre átadott ingatlanvagyon tárgyévi változásairól az önkormányzat ingatlanvagyon-kataszterének vezetésével megbízott részére a megfelelő bizonylatokat, dokumentumokat átadni. b.) Amennyiben a vagyonkezelésbe, üzemeltetésre átadott vagyon, illetve annak meghatározott eleme bármely okból alkalmatlanná válik a vagyonkezelő, üzemeltető által vállalt közfeladat ellátására, illetve a feladat ellátására való szükségessége megszűnik, a vagyonkezelő, üzemeltető köteles a polgármestert 8 napon belül értesíteni.

9 9 c.) A vagyonkezelő, üzemeltető köteles az azonnali hatályú felmondás esetén a kezelt vagyon azonnali birtokba adására oly módon, hogy szükség esetén biztosítsa az önkormányzat részére a közfeladat folyamatos ellátáshoz a saját személyi és tárgyi infrastruktúráját. d.) A kezelt vagyon pótlására, bővítésére, felújítására való jogokat és kötelezettségeket a felek megállapodása határozza meg. e.) A vagyonkezelő, üzemeltető köteles az önkormányzat által a vagyonkezelésbe, üzemeltetésre átadott vagyonra az önkormányzat által meghatározott biztosítási kategóriákra biztosítási szerződést kötni és az ellenértékét megfizetni. f.) A vagyonkezelő, üzemeltető köteles valamennyi közérdekű adatszolgáltatásra (statisztikai jelentés stb.), melyet vagy közvetlenül, vagy az önkormányzat rendelkezésére bocsátásával tesz meg. 26. Az önkormányzat vagyonának kezelésére, üzemeltetésére szerződés alapján jogosult vagyonkezelő, üzemeltető szervek vagyonkezelésbe, üzemeltetésre átadott vagyon birtokba adására, - vételére vonatkozóan a birtokba adás előtt: a.) rendeznie kell az ingatlanra fennálló közterheket és az általa létesített jogviszonyból származó és esedékes kifizetéseket vagy teljesítéseket, b.) a folyamatban lévő befejezetlen beruházások kivételével el kell végeznie a megkezdett, de még be nem fejezett, őt terhelő feladatokat, c.) vagyonleltárt kell készítenie. 27. A birtokbaadási és vételi eljárás során jegyzőkönyvet kell felvenni, melyet az önkormányzat ingatlanvagyon kataszter vezetésével megbízott részére 15 napon belül meg kell küldeni. 28. A vagyonkezelési, üzemeltetési feladatokhoz kapcsolódóan szükségessé váló engedélyeztetési eljárás szabályai: a.) A vagyonkezelőnek, üzemeltetőnek tulajdonosi hozzájárulást kell beszereznie a vagyonkezelési, üzemeltetési tevékenység körében felmerülő bármely hatósági engedélyhez kötött tevékenységhez. b.) Nem terjed ki a tulajdonosi hozzájárulás beszerzésének kötelezettsége az azonnali veszélyelhárítást szolgáló, de egyébként hozzájáruláshoz kötött tevékenységre. Az így elvégzett tevékenységet és annak indoklását a polgármesternek 15 napon belül jelenteni kell. 29.

10 10 Az önkormányzat vagyona kezelésére, üzemeltetésére szerződés alapján jogosult vagyonkezelő, üzemeltető szervek vagyonkezelői, üzemeltetői jogának megszűnése: a.) A vagyonkezelői jog megszűnése az Áht. 105/C. -a szabályai szerint történik. b.) A vagyonkezelő, üzemeltető a kezeléséből kivont vagyon önkormányzat részére való birtokba adására köteles, azt nem tagadhatja meg, feltételhez nem kötheti. A birtokbaadás, birtokbavétel szabályait e rendelet szabályozza. c.) A vagyonkezelői, üzemeltetői jog megszűnése nem veszélyeztetheti a kötelező önkormányzati feladat folyamatos ellátását. 30. Az önkormányzat vagyona kezelésére szerződés alapján jogosult vagyonkezelő, üzemeltető szervek vagyonkezelésének ellenőrzése: a.) A vagyonkezelői, üzemeltetői jogot, a vagyonkezelési, üzemeltetési szerződésben meghatározott jogok és kötelezettségek teljesítését az átadó évente ellenőrzi. b.) A vagyonkezelő, üzemeltető a tulajdonosi ellenőrzést köteles tűrni, az ellenőrzés érdekében kötelezhető minden közérdekből nyilvános adat, valamint a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvény rendelkezéseit nem sértő az önkormányzati vagyonra és vagyonkezelésre, üzemeltetésre vonatkozó adat szolgáltatására és okirat bemutatására. c.) A képviselő-testület azonnali intézkedését nem igénylő esetben a polgármester köteles a képviselő-testületet tájékoztatni az ellenőrzés eredményéről. A vagyon egyéb hasznosítása 31. Az önkormányzati vagyon használatát, illetve hasznosítási jogát átengedni 1 millió Ft értékhatár felett versenytárgyalás útján lehet. A versenytárgyalásnak nyilvánosnak kell lennie indokolt esetben lehetőség van a zártkörű versenytárgyalás megtartására is. A versenytárgyalás alá eső vagyon használatát illetve hasznosítási jogát átengedni a versenytárgyaláson legjobb ajánlattevő részére szabad. 32. A használat és a hasznosítási jog átadása történhet ingyenesen, illetve visszteher mellett. Az önkormányzati vagyon használat-, illetve hasznosítási jogának ingyenes átengedése az átengedés időtartamától függetlenül- értékhatár nélkül a Képviselő-testület joga. 33. A használat és a hasznosítási jog átadása történhet a vagyon koncesszióba adásával, üzemeltetésre, kezelésre átadásával, illetve más egyéb bérleti jogviszonnyal. 34.

11 11 Az önkormányzat forgalomképtelen törzsvagyonának használatát, illetve hasznosítási, üzemeltetési jogát átengedni csak az alábbi módon és esetekben lehet: a.) koncessziós szerződéssel, jogszabály, illetve e rendelet szerint, b.) bérleti szerződéssel, üzemeltetési szerződéssel a jelen rendelet 24. -ában foglaltak szerint 35 Az önkormányzat korlátozottan forgalomképes törzsvagyonának használatát, illetve hasznosítási jogát e rendelet 5.. (2) bekezdésében meghatározott feltételek mellett lehet átengedni: a.) koncessziós szerződéssel, b.) bérleti szerződéssel, üzemeltetési szerződéssel a jelen rendelet 24. -ában rögzített feltételek mellett a betartásával 36. Az önkormányzat forgalomképes egyéb vagyonának használatát, illetve hasznosítási jogát ideiglenesen - át lehet engedni. a.) koncessziós szerződéssel, b.) bérleti szerződéssel, üzemeltetési szerződéssel a rendelet 24..-ában foglaltak szerint, c.) használati díj ellenében. 37. (1) A Képviselő-testület az 5 millió Ft értékhatár feletti értéket képviselő használat-, illetve hasznosítási jog átengedéséről legalább megyei lapban való hirdetéssel, a legjobb ajánlattevő javára dönt. (2) 5 millió Ft értékhatár alatt az önkormányzat hivatalos lapjában hirdeti meg a használat, illetve hasznosítási jogra való ajánlattétel jogát. A Képviselő-testület a legjobb ajánlattevő javára dönt. 38. (1) Az önkormányzat vagyona társulásba bevihető. (2) Az önkormányzat társulásba bevitt vagyonát a társuló helyi önkormányzat vagyonaként kell nyilvántartani. A vagyonnövekmény a társult helyi önkormányzatok közös vagyona és arra a Ptk. közös tulajdonra vonatkozó szabályait kell alkalmazni. (3) A társulás ingatlanvagyonának felújítása és fejlesztése a társuló önkormányzatok képviselő-testületeinek döntése alapján történik. 39. Az önkormányzat forgalomképtelen törzsvagyona társulásba nem vihető be. 40. Az önkormányzat korlátozottan forgalomképes törzsvagyona körébe sorolt vagyonelemek közül az alábbiak vihetők társulásba: - intézmények épületei, középületek. 41. Az önkormányzat forgalomképes egyéb vagyona társulásba vihető.

12 (1) Az önkormányzat a portfolió gyarapítására rövid vagy hosszú távú befektetésként értékpapírt, részesedést vásárolhat, a Képviselő-testület döntése alapján. Az önkormányzat követeléseiről való lemondás 43. (1) Az önkormányzat követeléseiről a könyvvizsgáló véleményének kikérése mellett a Képviselő-testület akkor mondhat le, ha az nem veszélyezteti a költségvetési gazdálkodás likviditását. (2) A Képviselő-testület az éves költségvetési rendeletben meghatározott esetekben - a lemondás gyakorlására a polgármestert feljogosíthatja. Hitelelvétel és törlesztés, kötvénykibocsátás, beruházás és felújítás, lízing 44. (1) Az önkormányzat hitelt vehet fel és kötvényt bocsáthat ki. A hitel felvételével, a meglévő hitelek törlesztésével, valamint a kötvénykibocsátással kapcsolatos rendelkezéseket az önkormányzat éves költségvetési rendelete állapítja meg. (2) Az önkormányzat a költségvetési rendeletben dönt, arról, hogy milyen beruházásokat, felújításokat valósít meg, s rendelkezik azok pénzügyi fedezetéről. (3) Lízingszerződés kötéséről a Képviselő-testület dönt. Az intézmények gazdálkodása a vagyonnal 45. (1) Az önkormányzat a kötelező és vállalt feladatainak ellátására intézményt alapíthat. Az alapított intézmény vagyona az önkormányzat vagyona, amit az önkormányzat az alapított intézmény használatába ad. A használat és használati jog vagyonkezelési jog átadása ingyenes, az önkormányzat a használat ellenértékét nem követelheti. A költségvetési szervek a használatukba adott vagyontárgyakkal önállóan gazdálkodnak. Kötelesek a vagyon védelmét teljes körűen biztosítani. (2) Az önkormányzati vagyon használója azonban köteles teljesíteni az önkormányzatot, mint tulajdonost terhelő fizetési kötelezettségeket. (3) Az intézmény a használatba kapott ingatlanokat és ingókat az alapfeladat sérelme nélkül bevételei növelésére fordíthatja. (4) A Képviselő-testület felhatalmazza a gazdálkodásának megszervezésére tekintettel az önállóan gazdálkodó költségvetési szervnek besorolt intézmény vezetőjét az alábbiakban nevesített feltételek mellett egyes vagyonkezelési jogok gyakorlására: a.) Az intézmény vezetője a Ft értékhatár alatti, feleslegesnek minősített ingókat a selejtezési és hasznosítási szabályzatában meghatározottak szerint értékesítheti, illetve

13 13 selejtezheti. Az értékesítésről és a selejtezésről év végén az írásos beszámolóban számot kell adni. b.) Az intézmény vezetője az intézmény használatába adott ingókat hasznosíthatja, ha a hasznosítás nem zavarja az alapfeladat ellátását. c.) Az intézmény vezetője köteles gondoskodni az intézmény használatában lévő ingatlanok karbantartásáról, az elhasználódott ingók pótlásáról. Az intézmény köteles a fenti kiadásokat a költségvetési tervezés folyamatában írásos előterjesztésben jelezni. d.) Az intézmény használatába adott ingatlanok és ingók felújítása az önkormányzat és az intézmény közös feladata. A felújítás tárgyában a Képviselő-testület dönt az intézmény írásos előterjesztése alapján a költségvetési rendeletben. e.) Az intézmény vezetője a vagyon ingyenesen történő átengedéséről a Képviselő-testület előzetes engedélyével dönthet. f.) Az intézmény az Alapító okirata szerint vállalkozhat, s vehet részt vállalkozásban. g.) Az intézményt megillető követelésről - az intézmény likviditásának megtartása mellett lemondani kizárólag a Képviselő-testület engedélyével lehet. Eljárás a tulajdonos képviseletében 46. Az önkormányzati vagyont érintő hatósági eljáráshoz a tulajdonost megillető nyilatkozattételi jogot, továbbá a közigazgatási és bírósági eljárásban az ügyfél jogát a Polgármester gyakorolja. Az önkormányzat jogi képviseletének biztosításáról a Polgármester gondoskodik. III. fejezet A vagyon értékelése a tulajdonosi jogok gyakorlásához 47. (1) A vagyon értékének meghatározásakor az adott vagyonnak az önkormányzat könyvviteli nyilvántartásában szereplő értékét kell alapul venni. (2) A vagyon értékesítésekor (beleértve a portfolió vagyont is) piaci értékének meghatározása érdekében szakértő bevonása szükséges. Amennyiben a szakértő által meghatározott vagyoni érték magasabb, mint a könyvviteli nyilvántartásban kimutatott érték, úgy a szakértő által megállapított értéket kell figyelembe venni az értékesítéssel kapcsolatos jogok gyakorlásakor. (3) Apport gazdasági társaságba való bevitelekor a vagyon piaci értékét könyvvizsgáló bevonásával kell megállapítani és a piaci értéken kell a vállalkozásba vinni. (4) A használat vagy hasznosítási jog átengedésekor az ellenérték - a használat vagy hasznosítási jog piaci értéke - meghatározása érdekében szakértő bevonása szükséges. A használat, illetve a hasznosítási jog átengedésére vonatkozó tulajdonosi jogok gyakorlására a piaci érték alapján kerülhet sor. (5) Ha a szerződés tárgya több vagyontárgy (vagyontömeg), a rendelet értékhatárra vonatkozó rendelkezéseinek alkalmazásakor a vagyontárgyak együttes értéke az irányadó. (6) Az örökölt vagyon esetén a hagyatéki eljárás során megállapított értéket kell a vagyon értékének tekinteni, amennyiben az adó- értékbizonyítvány 6 hónapnál nem régebbi.

14 14 (7) A selejtezésre, az értékvesztésre és a terven felüli értékcsökkenésre vonatkozó előírásokat a Selejtezési szabályzat tartalmazza. A vagyonleltár 48. (1) Az önkormányzat vagyonállapotát a vagyonállapotot mutató leltárban kell kimutatni, az éves zárszámadáshoz kapcsolódóan. A leltár adott év december 31. fordulónappal készül. (2) Az önkormányzat a vagyonát a jogszabályban meghatározott módon köteles nyilvántartani, értékelni. (3) A vagyonleltárnak külön kell tartalmaznia a törzsvagyont forgalomképtelen és korlátozottan forgalomképes bontásban, valamint az egyéb vagyont. (4) A leltár összeállításáért a pénzügyi ügyintéző munkaköri leírásában meghatározottak szerint felelős. (5) Az önkormányzati vagyongazdálkodás hatékonyságát a Pénzügyi Bizottság ellenőrzi. (6) Az önkormányzat köteles az ingatlanvagyonát vagyonkataszterben felfektetni, a változásokat figyelemmel kísérni és a jogszabályoknak megfelelően, értékben nyilvántartani. (7) A képviselő-testület engedélyezi az eszközök kétévenkénti leltározását a vagyon használatával megbízott hivatal és intézmények részére, amennyiben az alábbi együttes feltételek fennállnak: a.)a tulajdon védelme megfelelően biztosított és ellenőrzött, b.) az eszközökről és azok állományában bekövetkezett változásokról folyamatosan részletező nyilvántartást vezetnek mennyiségben és értékben. (8) A (7) bekezdés a.) és b.) pontjaiban szabályozott feltételek fennállásáról az éves beszámolóhoz kapcsolódóan írásban kell nyilatkozni. Kötelező az évenkénti, illetve fordulónap szerinti leltározást végrehajtani, amennyiben a vagyon használatával megbízott költségvetési szerv átszervezésére, illetve megszüntetésére kerül sor.

15 15 IV. fejezet Záró rendelkezések 49. (1) E rendelet május 01. napján lép hatályba. (2) Jelen rendelet hatályba lépésével egyidejűleg hatályát veszti Jászdózsa Község Önkormányzatának a 3/2004.(II.17.) az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló és az azt módosító 10/2007.(V.25.)számú rendelete. (3) Ez a rendelet az Európai Parlament és Tanács 2006/123/EK irányelvének való megfelelést szolgálja. Dr. Szerencsés István sk. polgármester Szabó Benedekné sk. jegyző A rendelet kihirdetésre került: árpilis 29- én Szabó Benedekné sk. jegyző A kivonat hiteléül:

16 16 1. sz. melléklet Forgalomképtelen törzsvagyon Jászdózsa Községi Önkormányzat Ingatlanjelleg lista Ingatlanvagyon-Kataszter 5122 Jászdózsa Szent Mihály tér Ingatlanjelleg kódja, megnevezése Napló sorszám, helyrajzi szám, megnev Vizek, közcélú vízilétesítm. Ter / / / Vermek tó / 2/ / Mocsár / / / árok /Nagy L. u./ / / / Bábató /mocsár/ / / / árok /Vraskó J./ / / / árok /Bozóki J./ / 2/ / Árok/OroszI.háza/ / 4/ / Tarna holtág / 1/ / Kert / / / Tarna patak / 2/ / Tarna folyó / / / Holt meder / / / Mocsár Zöldterület / / / Tér/park / 1/ / Tér /vizmü mellett/ / 3/ / Tér /kert/ / 2/ / Park /buszm.-nál/ / / / Közpark /2/ / / Közpark Vásárok /1 / / Piactér Helyi utak és utcák 3 13/ / / Utca 13, 33, 4 22/ / / Utca 5 45/ / / Utca 6 73/ / / Utca 73 és / / / Utca 8 93/ / / Utca 9 98/ 1/ / Utca 98/2, / / / Utca / / / Utca / / / Utca / / / Utca / / / Utca

17 / / / Utca / / / Utca / / / Utca / / / Utca / / / Utca / / / Utca / / / Utca / / / Utca / / / Utca / / / Utca / / / Utca / 1/ / Utca Helyi utak és utcák / / / Utca / Szent Ist./ / / / Utca / / / Utca / / / Utca /Táncsics/ / / / Utca / 1/ / Utca /Táncsics/ / / / Utca / 1/ / Utca /Dózsa Gy/ / 2/ / Utca / 1/ / Utca /Mikszáth/ / / / Utca / 1/ / Utca /Nagy L./ / / / Dülő /Temetőalj/ / / / Utca / / / Utca / / / Utca / / / Utca / / / Utca / / / Utca / 10/ / Utca / / / Utca / / / Utca / 1/ / Utca / / / Utca / / / Utca / / / Utca /Sándor/ / / / Utca / / / Dülő ut /rihes/ / / / Utca / / / Utca / / / Utca /Szent Imre/ / / / Utca / / / Utca / / / Utca / / / Utca / / / Utca

18 / 5/ / Ut / 7/ / Ut / / / Ut / / / Utca / / / Utca / / / Utca/Deák F.u.-ról/ / / / Deák F. u / / / Utca Deák F / / / Zártkert /berek / 4/ / Széchenyi ut / / / Hársfa utca Külterületi közutak / / / Tüzép mellett / 3/ / Zártkert / 4/ / Ut a berekbe / 35/ / Külterületi ut / 36/ / Külterületi ut / / / Külterületi ut Külterületi közutak / 1/ / Külterületi ut / 3/ / Ut /nagyberek/ / 6/ / Ut / 3/ / Ut /nagyberek/ / 1/ / Ut /kisberek/ / / / Ut / / / Út és árok / / / Külterületi út / / / Külterületi ut / / / Külterületi ut / 11/ / Külterületi út / / / Külterületi út / 3/ / Külterületi út Gátak, árvízvédelmi töltések / / / Védőgát /Ér ut/ / 1/ / Töltés

19 19 Korlátozottan forgalomképes törzsvagyon Jászdózsa Községi Önkormányzat Ingatlanvagyon-Kataszter 5122 Jászdózsa Szent Mihály tér Ingatlanjelleg lista Ingatlanjelleg kódja, megnevezése Napló sorszám, helyrajzi szám, megnevezés Termőföld / Kert /Rihes/ / Kert /Rihes/ / Kert /Rihes/ / Kert /Rihes/ / Kert /Rihes/ / Kert /Rihes/ / Kert /Rihes/ / Kert /Rihes/ / Kert /Rihes/ / Kert /Rihes/ / Kert /Rihes/ / Kert / 8/ Kert / 7/ Kert / 4/ Kert / 4/ Kert / Kert / Kert / 2/ Kert / / Kert / / Kert / 2/ Kert / Kert / 3/ Kert / 1/ Kert / 1/ Kert / 1/ Kert / / Kert / / Kert / / Kert / / Kert / / Kert / / Kert / / Kert / / Kert / / Kert / / Nagyberek

20 20 Korlátozottan forgalomképes törzsvagyon Jászdózsa Községi Önkormányzat Ingatlanvagyon-Kataszter 5122 Jászdózsa Szent Mihály tér Ingatlanjelleg lista Ingatlanjelleg kódja, megnevezése Napló sorszám, helyrajzi szám, megnevezés Termőföld / 1/ Zárt kert / / Nagyberek / / Zártkert / 1/ Nagyberek / 3/ Kert /gátőrház/ / 1/ Zárt kert / 1/ Zártkert / 2/ Zártkert / 1/ Zártkert / 1/ Kisberek kert / 1/ zártkert / 1/ Zártkert / 1/ Zártkert / 1/ Zártkert / 1/ Kisberek / 1/ Kisberek / 1/ Kisberek / 1/ Kisberek / 1/ Zártkert / 5/ Pedagógusföld / 6/ Kápolna part / 10/ Szántó / 16/ Szántó / / Berek zártkert / / Zártkert berek / / Zártkert berek / / Zártkert berek / / Zártkert / / zártkert / / Kisberek kert / / Kisberek / 5/ Kisberek / 1/ Rihes kert / 1/ Szántó / 14/ Szántó / 35/ Szántó / 34/ Szántó / / Zártkert / 1/ Zártkert / 10/ kert / / Kert /Rihes/

21 / / Kert / / Kert / / Kert / 2/ Kert / Kert / 13/ Kert / / Kert / 1/ Kert Általános Iskola - Sportcsarnok / Óvoda 1 2/ / Óvoda Szórakoztatásra, közm-re haszn. ép / / Müvelődési ház Könyvtár Nyugdíjas otthon, öregek napk. otth / Idősek klubja, Szoc. otthon Temető / / / Ravatalozó Múzeum / / Tájház 164 Tábori Emlékház Diákszállók és kollégiumok / 1/ Kollégium Polgármesteri hivatalok, körjegyző / 2/ Községháza Gázfogadó területe / 1/ Gázfogadó Körzeti-orvosi rendelő / / Orvosi rendelő Vízmű / 1/ Vizmü területe / / Vízmű II. sz Térségi célú hulladékkezelő telep / 10/ Jtelek hulladék / 11/ Jtelek hulladék / 1/ Jtelek hulladék / 2/ Jtelek hulladék / 3/ Jtelek hulladék / 4/ Jtelek hulladék / 5/ Jtelek hulladék 2 Jászdózsa Község Önkormányzata 27/2009.(XI.05.) rendeletével törölte. 3 Jászdózsa Község Önkormányzata 5/2010. (IV.30.) rendelet 2. -ával megállapított szöveg, mely ától hatályos.

22 / 9/ Jtelek hulladék Forgalomképes vagyon Jászdózsa Községi Önkormányzat Ingatlanvagyon-Kataszter 5122 Jászdózsa Szent Mihály tér Ingatlanjelleg lista Ingatlanjelleg kódja, megnevezése Napló sorszám, helyrajzi szám, megnevezés Művelés alá nem tartozó beépítetlen / / / Gödör / 5/ / Kápolna / / / épitési telek / 9/ / Beépitetlen t Ipari épületek és raktárak / / / Szolgáltatóház Jászdózsai Vízmű Kft. székhelye Régi Általános iskola, és konyha / Régi iskola Temető / 1/ / garázs Közösségi Ház 4 Jászdózsa Község Önkormányzata 27/2009.(XI.05.) rendeletével kiegészítette.

Molnári Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2008.(XI. 27.) számú rendelete. az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól

Molnári Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2008.(XI. 27.) számú rendelete. az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól 1. számú melléklet Molnári Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2008.(XI. 27.) számú rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól Molnári Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

IZSÁK VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 11/2000. (XII. 20.) kt. számú és a módosításáról szóló 8/2004.(IV.28.) kt. számú és 14/2005. (XI.30.

IZSÁK VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 11/2000. (XII. 20.) kt. számú és a módosításáról szóló 8/2004.(IV.28.) kt. számú és 14/2005. (XI.30. IZSÁK VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 11/2000. (XII. 20.) kt. számú és a módosításáról szóló 8/2004.(IV.28.) kt. számú és 14/2005. (XI.30.) számú rendelete Az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól.

Részletesebben

Ludányhalászi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2005.(08.29.) rendelete. az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól

Ludányhalászi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2005.(08.29.) rendelete. az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól Ludányhalászi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2005.(08.29.) rendelete az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól A képviselő-testület a helyi önkormányzatokról szóló,

Részletesebben

1. FEJEZET A rendelet hatálya. Az önkormányzat vagyona, a vagyon csoportosítása

1. FEJEZET A rendelet hatálya. Az önkormányzat vagyona, a vagyon csoportosítása Nagytőke községi Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2005.(VI. 30.) Ö. rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás egyes szabályairól Nagytőke község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

DUNAEGYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 10/2004. (V. 06.) rendelete. az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól

DUNAEGYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 10/2004. (V. 06.) rendelete. az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól DUNAEGYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 10/2004. (V. 06.) rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól A képviselőtestület a helyi önkormányzatokról szóló többször

Részletesebben

Kishartyán Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2004. (VI.1.) rendelete. az önkormányzat vagyonáról

Kishartyán Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2004. (VI.1.) rendelete. az önkormányzat vagyonáról Kishartyán Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2004. (VI.1.) rendelete az önkormányzat vagyonáról Kishartyán Község Önkormányzata Képviselő-testülete A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi

Részletesebben

NYÍRIBRONY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 5/2005(V.29.) R E N D E L E T E vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodásról

NYÍRIBRONY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 5/2005(V.29.) R E N D E L E T E vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodásról NYÍRIBRONY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 5/2005(V.29.) R E N D E L E T E vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodásról Nyíribrony Község Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvényben

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Mérk Nagyközség Képviselő-testületének 8/2005.(IV.20.) kt. rendelete Az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól. A Képviselő-testület! A helyi önkormányzatokról szóló, többször módosított

Részletesebben

I. Általános rendelkezések A rendelet hatálya 1.. E rendelet hatálya kiterjed:

I. Általános rendelkezések A rendelet hatálya 1.. E rendelet hatálya kiterjed: RUDABÁNYA NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2008. (III. 31.) sz. rendelete az Önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól (Módosításokkal egységes szerkezetben) Rudabánya

Részletesebben

JÁSZSZENTANDRÁS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 9/2012./III.30./

JÁSZSZENTANDRÁS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 9/2012./III.30./ JÁSZSZENTANDRÁS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 9/2012./III.30./ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE ( egységes szerkezetben) Az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól. Jászszentandrás

Részletesebben

Tápiószecső Nagyközség Önkormányzat képviselő-testületének 10/2012 (III.22.) önkormányzati rendelete

Tápiószecső Nagyközség Önkormányzat képviselő-testületének 10/2012 (III.22.) önkormányzati rendelete Tápiószecső Nagyközség Önkormányzat képviselő-testületének 10/2012 (III.22.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól Tápiószecső Nagyközség Önkormányzata

Részletesebben

Répáshuta Község Képviselő-testületének 1/2013. (II.13.) Rendelete AZ ÖNKORMÁNYZAT VAGYONÁRÓL A VAGYONNAL VALÓ GAZDÁLKODÁS SZABÁLYAIRÓL

Répáshuta Község Képviselő-testületének 1/2013. (II.13.) Rendelete AZ ÖNKORMÁNYZAT VAGYONÁRÓL A VAGYONNAL VALÓ GAZDÁLKODÁS SZABÁLYAIRÓL Répáshuta Község Képviselő-testületének 1/2013. (II.13.) Rendelete AZ ÖNKORMÁNYZAT VAGYONÁRÓL A VAGYONNAL VALÓ GAZDÁLKODÁS SZABÁLYAIRÓL Répáshuta Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyarország

Részletesebben

Az önkormányzati vagyon

Az önkormányzati vagyon Murakeresztúr Község Önkormányzati Képviselő-testületének 8/2004. (IV. 16.) számú RENDELETE az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól A képviselő-testület a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Balatonederics Települési Önkormányzat. Képvsielő-testületének 16/2004. (XII. 1.) rendelete

Balatonederics Települési Önkormányzat. Képvsielő-testületének 16/2004. (XII. 1.) rendelete Balatonederics Települési Önkormányzat Képvsielő-testületének 16/2004. (XII. 1.) rendelete az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól A képviselô-testület a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Magyarszerdahely község Önkormányzat KÉPVISELÔ-TESTÜLETÉNEK 7/2007.(IV.5.) számú RENDELETE

Magyarszerdahely község Önkormányzat KÉPVISELÔ-TESTÜLETÉNEK 7/2007.(IV.5.) számú RENDELETE Magyarszerdahely község Önkormányzat KÉPVISELÔ-TESTÜLETÉNEK 7/2007.(IV.5.) számú RENDELETE az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól A képviselô-testület a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Csákberény Község Önkormányzata Képviselo-testületének. 27/2002. (XII. 27.) számú rendelete

Csákberény Község Önkormányzata Képviselo-testületének. 27/2002. (XII. 27.) számú rendelete Csákberény Község Önkormányzata Képviselo-testületének 27/2002. (XII. 27.) számú rendelete Az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól (egységes szerkezetben a módosítására kiadott 5/2003.

Részletesebben

15/2008. (04.05.) Kgy. rendelet

15/2008. (04.05.) Kgy. rendelet 15/2008. (04.05.) Kgy. rendelet A vagyonkezelés szabályairól Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése (továbbiakban: közgyűlés) a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. 16. /1/ bekezdése

Részletesebben

HAJDÚBAGOS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETE 3/ /VII.2/ Kt. számú rendelete

HAJDÚBAGOS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETE 3/ /VII.2/ Kt. számú rendelete HAJDÚBAGOS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETE 3/ 1993. /VII.2/ Kt. számú rendelete Hajdúbagos Község Önkormányzata vagyonának meghatározásáról, a vagyon feletti tulajdonjog gyakorlásának és a vagyon

Részletesebben

I. FEJEZET AZ ÖNKORMÁNYZAT VAGYONA, A VAGYON CSOPORTOSÍTÁSA. A rendelet hatálya

I. FEJEZET AZ ÖNKORMÁNYZAT VAGYONA, A VAGYON CSOPORTOSÍTÁSA. A rendelet hatálya Földeák Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2012.(IV.26.)önkormányzati rendelete az Önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól a módosítására kiadott 30/2012.(XII.27.) önkormányzati

Részletesebben

I. Általános rendelkezések. A rendelet hatálya. Az önkormányzati vagyon

I. Általános rendelkezések. A rendelet hatálya. Az önkormányzati vagyon Borsodszentgyörgy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2008.(X.18.) rendelete az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól A képviselő-testület a helyi önkormányzatokról szóló,

Részletesebben

Homokbödöge Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2013.(VII.1.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való

Homokbödöge Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2013.(VII.1.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való Homokbödöge Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2013.(VII.1.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól 2 Homokbödöge Község Önkormányzat

Részletesebben

HÉT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2003. (IV.1.) számú rendelete az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól

HÉT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2003. (IV.1.) számú rendelete az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól HÉT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2003. (IV.1.) számú rendelete az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól A képviselő-testület a helyi önkormányzatokról szóló, többször

Részletesebben

Általános rendelkezések. Az önkormányzat vagyona, a rendelet hatálya

Általános rendelkezések. Az önkormányzat vagyona, a rendelet hatálya Nagybánhegyes község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2007. (IV. 20.) ÖR. számú rendelete az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól A képviselő-testület a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

2009. november 6. 12. szám. Tartalomjegyzék RENDELET

2009. november 6. 12. szám. Tartalomjegyzék RENDELET 2009. november 6. 12. szám Tartalomjegyzék Szám Tárgy Oldal RENDELET 13/2009. (XI. 6.) Kgy. A Baranya Megyei Önkormányzat vagyonáról és vagyongazdálkodásáról szóló 26/2009. (XII. 30.) Kgy. rendelet módosítása

Részletesebben

Boconád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2013. (I. 28) önkormányzati rendelet az önkormányzat vagyonáról és a vagyonhasznosítás rendjéről

Boconád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2013. (I. 28) önkormányzati rendelet az önkormányzat vagyonáról és a vagyonhasznosítás rendjéről Boconád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2013. (I. 28) önkormányzati rendelet az önkormányzat vagyonáról és a vagyonhasznosítás rendjéről Boconád Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól

az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól FÜRGED KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2005./III. 8./ számú RENDELETE az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól A képviselő-testület a helyi önkormányzatokról szóló,

Részletesebben

Nagybakónak Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 14/2004. (X.18.) sz. RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT VAGYONÁRÓL

Nagybakónak Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 14/2004. (X.18.) sz. RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT VAGYONÁRÓL Nagybakónak Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2004. (X.18.) sz. RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT VAGYONÁRÓL Egységes szerkezetbe foglalva a 7/2008. (X.14.) számú rendeletmódosítással A Nagybakónak

Részletesebben

Drégelypalánk Község Önkormányzatának. 8/2007.(IV.20.) számú rendelete AZ ÖNKORMÁNYZAT VAGYONÁRÓL. I. fejezet

Drégelypalánk Község Önkormányzatának. 8/2007.(IV.20.) számú rendelete AZ ÖNKORMÁNYZAT VAGYONÁRÓL. I. fejezet Drégelypalánk Község Önkormányzatának 8/2007.(IV.20.) számú rendelete AZ ÖNKORMÁNYZAT VAGYONÁRÓL Drégelypalánk Község Önkormányzat képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény

Részletesebben

Kállósemjén Nagyközség Önkormányzat Képviselı-testületének 11/2008.(IV.18) számú RENDELETE

Kállósemjén Nagyközség Önkormányzat Képviselı-testületének 11/2008.(IV.18) számú RENDELETE Kállósemjén Nagyközség Önkormányzat Képviselı-testületének 11/2008.(IV.18) számú RENDELETE az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól A képviselô-testület a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

I. fejezet Általános rendelkezések

I. fejezet Általános rendelkezések PUSZTAVACS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 14/2004. (VI.23.) számú RENDELETE az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól Pusztavacs Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. november 06-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. november 06-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. KIVONAT Kemecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. november 06-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. A Képviselő-testület 7 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi

Részletesebben

CIGÁND VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2004. (II. 23.) SZ. RENDELETE. az önkormányzat vagyonáról és a. vagyongazdálkodás szabályairól

CIGÁND VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2004. (II. 23.) SZ. RENDELETE. az önkormányzat vagyonáról és a. vagyongazdálkodás szabályairól CIGÁND VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2004. (II. 23.) SZ. RENDELETE az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól Cigánd Város Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

AZ ÖNKORMÁNYZAT VAGYONÁRÓL

AZ ÖNKORMÁNYZAT VAGYONÁRÓL SÉNYŐ KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETE 4533. Sényő, Kossuth u. 69. 83-9/2005. K I V O N A T Készült: Sényő Község Képviselőtestületének 2005. szeptember 28-án tartott ülésének jegyzőkönyvéből. Tárgy: Vagyonrendelet

Részletesebben

TAR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 3/2010.(II.12.) RENDELETE

TAR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 3/2010.(II.12.) RENDELETE TAR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 3/2010.(II.12.) RENDELETE Az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól Egységes szerkezetben a 14/2012.(VI.19.)és a 2/2013.(III.14.) önkormányzati

Részletesebben

Hejőkürt Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2007. (XI. 15.) számú rendelete az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól

Hejőkürt Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2007. (XI. 15.) számú rendelete az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól Hejőkürt Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2007. (XI. 15.) számú rendelete az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól Hejőkürt Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

20/2004. (XII.1.) Beled Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének rendelete az önkormányzat vagyonáról, a vagyon kezeléséről és hasznosításáról

20/2004. (XII.1.) Beled Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének rendelete az önkormányzat vagyonáról, a vagyon kezeléséről és hasznosításáról 20/2004. (XII.1.) Beled Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének rendelete az önkormányzat vagyonáról, a vagyon kezeléséről és hasznosításáról Beled Nagyközség Önkormányzata a település fontos gazdasági

Részletesebben

Tolmács Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2012. (V.29.) Önkormányzati RENDELETE. az Önkormányzat vagyonáról

Tolmács Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2012. (V.29.) Önkormányzati RENDELETE. az Önkormányzat vagyonáról Tolmács Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2012. (V.29.) Önkormányzati RENDELETE az Önkormányzat vagyonáról Tolmács Község Önkormányzat (továbbiakban: Önkormányzat) Képviselő-testülete a nemzeti

Részletesebben

3. (1) A törzsvagyon közvetlenül a kötelező önkormányzati feladatkör ellátását, vagy hatáskör gyakorlását szolgálja.

3. (1) A törzsvagyon közvetlenül a kötelező önkormányzati feladatkör ellátását, vagy hatáskör gyakorlását szolgálja. Önkormányzat képviselő testületének 9/2013.(XII.30.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyon gazdálkodás szabályairól Drávaszabolcs Község Önkormányzatának Képviselő testülete a

Részletesebben

(2) A korlátozottan forgalomképes törzsvagyon részeit képező ingatlanok felsorolását jelen rendelet 2. melléklete. tartalmazza.

(2) A korlátozottan forgalomképes törzsvagyon részeit képező ingatlanok felsorolását jelen rendelet 2. melléklete. tartalmazza. Délegyháza Község Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2012.(XI.9.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás egyes szabályairól szóló 37/2010.(X.21.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

Mátramindszent Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 10/1994. (X. 20.) Ör. számú R E N D E L E T E

Mátramindszent Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 10/1994. (X. 20.) Ör. számú R E N D E L E T E Mátramindszent Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/1994. (X. 20.) Ör. számú R E N D E L E T E az önkormányzat tulajdonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól A képviselő-testület az 1990.évi

Részletesebben

AZ ÖNKORMÁNYZAT VAGYONÁRÓL. I. fejezet

AZ ÖNKORMÁNYZAT VAGYONÁRÓL. I. fejezet Egyek Nagyközség Önkormányzat képviselő-testületének 22./2006. (VIII.31.) számú rendelete AZ ÖNKORMÁNYZAT VAGYONÁRÓL Az Egyek Nagyközség Önkormányzat képviselő-testülete A helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

Általános rendelkezések. A rendelet hatálya

Általános rendelkezések. A rendelet hatálya Halásztelek Város 1 Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2003. (V.28.) számú rendelete az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól (Egységes szerkezetben a 11/2004.(IV.28.), 10/2011.(VI.9.),

Részletesebben

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2007. (I. 26.) r e n d e l e t e

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2007. (I. 26.) r e n d e l e t e ÚJFEHÉRTÓ VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2007. (I. 26.) r e n d e l e t e az önkormányzati vagyonáról és a vagyonnal kapcsolatos tulajdonosi jogok gyakorlásáról egységes szerkezetben az e rendeletet módosító

Részletesebben

Bucsa Község Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2007.(XI.12.) számú rendelete. az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól

Bucsa Község Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2007.(XI.12.) számú rendelete. az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól Bucsa Község Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2007.(XI.12.) számú rendelete az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól A képviselő-testület a helyi önkormányzatokról szóló, többször

Részletesebben

A rendelet hatálya. (1) A rendelet hatálya kiterjed a Képviselő-testületre és szerveire, intézményeire.

A rendelet hatálya. (1) A rendelet hatálya kiterjed a Képviselő-testületre és szerveire, intézményeire. Jánossomorja Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2014. (VIII. 28.) önkormányzati rendelete Jánossomorja Város Önkormányzatának vagyonáról és a vagyonnal történő gazdálkodás szabályairól Jánossomorja

Részletesebben

KOPPÁNYSZÁNTÓ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 2/2005. (II. 28.) SZÁMÚ RENDELETE

KOPPÁNYSZÁNTÓ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 2/2005. (II. 28.) SZÁMÚ RENDELETE KOPPÁNYSZÁNTÓ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 2/2005. (II. 28.) SZÁMÚ RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT VAGYONÁRÓL ÉS A VAGYONGAZDÁLKODÁS SZABÁLYAIRÓL (módosításokkal egységes szerkezetben) 1 Koppányszántó

Részletesebben

I. rész ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A rendelet hatálya

I. rész ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A rendelet hatálya Kisköre Város Önkormányzat képviselő-testületének 13/2007.(XI. 29.) rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól. (módosításokkal egységes szerkezetben) 2.) Kisköre Város Önkormányzatának

Részletesebben

Nyim Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10./2000. (XI. 03.) számú rendelete az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól

Nyim Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10./2000. (XI. 03.) számú rendelete az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól Nyim Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10./2000. (XI. 03.) számú rendelete az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól A képviselő-testület a helyi önkormányzatokról szóló,

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 14/2006. (IV.27.) KGY. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 14/2006. (IV.27.) KGY. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 14/2006. (IV.27.) KGY r e n d e l e t e Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata vagyonának meghatározásáról, a vagyon feletti tulajdonjog gyakorlásának szabályozásáról

Részletesebben

Bókaháza Község Önkormányzat Képviselő-testületének. - módosított, egységes szerkezetbe foglalt - 8/2003./X.31/ számú rendelete

Bókaháza Község Önkormányzat Képviselő-testületének. - módosított, egységes szerkezetbe foglalt - 8/2003./X.31/ számú rendelete Bókaháza Község Önkormányzat Képviselő-testületének - módosított, egységes szerkezetbe foglalt - 8/2003./X.31/ számú rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól Bókaháza Község

Részletesebben

8/2007. (VIII. 23.) RENDELETE ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. AZ ÖNKORMÁNYZATI VAGYON 2.

8/2007. (VIII. 23.) RENDELETE ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. AZ ÖNKORMÁNYZATI VAGYON 2. PÁPATESZÉR ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2007. (VIII. 23.) RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT VAGYONÁRÓL ÉS A VAGYONGAZDÁLKODÁS SZABÁLYAIRÓL Pápateszér Önkormányzat Képviselő-testülete (továbbiakban képviselő-testület)

Részletesebben

ÉRTÉNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2005. /II.25./ számú rendelete

ÉRTÉNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2005. /II.25./ számú rendelete ÉRTÉNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2005. /II.25./ számú rendelete az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól (módosításokkal egységes szerkezetben) 1 Értény Község

Részletesebben

I. Fejezet. A rendelet hatálya

I. Fejezet. A rendelet hatálya Velem Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2013. (IV.18.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról, a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól Velem Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Som Község Önkormányzat Képviselő-testületének 8./2000. (X. 26.) számú rendelete az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól

Som Község Önkormányzat Képviselő-testületének 8./2000. (X. 26.) számú rendelete az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól Som Község Önkormányzat Képviselő-testületének 8./2000. (X. 26.) számú rendelete az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól A képviselő-testület a helyi önkormányzatokról szóló, többször

Részletesebben

Hegyesd község Önkormányzata KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2008. (X.31.) RENDELETE. az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól

Hegyesd község Önkormányzata KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2008. (X.31.) RENDELETE. az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól Hegyesd község Önkormányzata KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2008. (X.31.) RENDELETE az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól Hegyesd község Önkormányzata Képviselő-testülete (a továbbiakban:

Részletesebben

1/2013. (II.15.) Önkormányzati rendelete az Önkormányzat vagyonáról. egységes szerkezetben

1/2013. (II.15.) Önkormányzati rendelete az Önkormányzat vagyonáról. egységes szerkezetben SZEGVÁR NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2013. (II.15.) Önkormányzati rendelete az Önkormányzat vagyonáról egységes szerkezetben (Módosította a 10/2013. (V.31.), 12/2013. (VI.28.) önkormányzati

Részletesebben

TÉT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 21/2006. (IX. 28.) rendelete. az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal történő gazdálkodás szabályairól

TÉT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 21/2006. (IX. 28.) rendelete. az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal történő gazdálkodás szabályairól TÉT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 21/2006. (IX. 28.) rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal történő gazdálkodás szabályairól Tét Város Önkormányzat Képviselő-testülete (a továbbiakban

Részletesebben

16/2014. (VI. 18.) Kgy. rendelet 1. A vagyonkezelés szabályairól

16/2014. (VI. 18.) Kgy. rendelet 1. A vagyonkezelés szabályairól 16/2014. (VI. 18.) Kgy. rendelet 1 A vagyonkezelés szabályairól Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény (a továbbiakban: Mötv.)

Részletesebben

Gönyű Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2012. (II. 29.) önkormányzati rendelete

Gönyű Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2012. (II. 29.) önkormányzati rendelete Gönyű Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2012. (II. 29.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól Gönyű Község Önkormányzatának képviselő-testülete

Részletesebben

Nagyvisnyó Községi Önkormányzat. Képviselő-testületének. 19/2008 (XII.17.) sz. Rendelete

Nagyvisnyó Községi Önkormányzat. Képviselő-testületének. 19/2008 (XII.17.) sz. Rendelete Nagyvisnyó Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2008 (XII.17.) sz. Rendelete az önkormányzat vagyonáról és az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodás szabályairól Nagyvisnyó Községi Önkormányzat

Részletesebben

Sarkadkeresztúr Község Önkormányzatának Képviselő-testülete. 1/2004. (II.10.) KT. sz. rendelete

Sarkadkeresztúr Község Önkormányzatának Képviselő-testülete. 1/2004. (II.10.) KT. sz. rendelete Sarkadkeresztúr Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 1/2004. (II.10.) KT. sz. rendelete a 11/1994. (III.9.) KT. sz. az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló rendelet

Részletesebben

I. Fejezet Bevezető rendelkezések. A rendelet célja 1.

I. Fejezet Bevezető rendelkezések. A rendelet célja 1. Döbrököz Község Önkormányzata Képviselőtestületének 3/2013. (II. 15.) önkormányzati rendelete vagyonáról, vagyonával való tulajdonosi jogok gyakorlásáról és a vagyongazdálkodás szabályairól (Egységes szerkezetbe

Részletesebben

I. FEJEZET. Az önkormányzat vagyona, a vagyon csoportosítása. Az önkormányzat vagyona, a rendelet hatálya

I. FEJEZET. Az önkormányzat vagyona, a vagyon csoportosítása. Az önkormányzat vagyona, a rendelet hatálya Gyömrő Nagyközség Önkormányzat képviselő-testületének 33/2000. (XII.13.) számú rendelete az önkormányzat vagyonáról a 13/2002. (VI.13.) sz., 5/2003. (III.15.) sz., 15/2003. (VI.19.) sz., 13/2004. (VIII.1.)

Részletesebben

Pécsely Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2004. ( IX.15.) számú rendelete az Önkormányzat vagyonáról

Pécsely Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2004. ( IX.15.) számú rendelete az Önkormányzat vagyonáról Pécsely Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2004. ( IX.15.) számú rendelete az Önkormányzat vagyonáról Pécsely Község Önkormányzatának Képviselő-testülete A helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

Kacsóta Község Önkormányzat 8/2004 (V.19.) KT. R e n d el e t e. az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól

Kacsóta Község Önkormányzat 8/2004 (V.19.) KT. R e n d el e t e. az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól Kacsóta Község Önkormányzat 8/2004 (V.19.) KT. R e n d el e t e az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól Kacsóta község Önkormányzat képviselő-testülete, a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Nagyrécse Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2006. (II. 15.) RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT VAGYONÁRÓL

Nagyrécse Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2006. (II. 15.) RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT VAGYONÁRÓL 1 Nagyrécse Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2006. (II. 15.) RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT VAGYONÁRÓL Az Önkormányzat Képviselő-testülete A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. Törvény 79. -ának

Részletesebben

A rendelet hatálya. Az önkormányzati vagyon 2.

A rendelet hatálya. Az önkormányzati vagyon 2. Nádudvar Város Önkormányzat Képviselőtestületének 4/2012. (III.30.) önkormányzati rendelete Nádudvar Város Önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól Nádudvar Város Önkormányzatának

Részletesebben

2. Az önkormányzat vagyona

2. Az önkormányzat vagyona Adorjánháza község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2013 (III.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról, a vagyonhasznosítás rendjéről és a vagyontárgyak feletti tulajdonosi jogok gyakorlásának

Részletesebben

I. fejezet A rendelet célja és hatálya 1..

I. fejezet A rendelet célja és hatálya 1.. Adásztevel Község Önkormányzatának 8/2001./VI.8./ r e n d e l e t e az Önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól a 3/2003./III.28./, az 5/2004/III.25./, a 13/2006.(XII.20.) 1

Részletesebben

BÜKKSZÉK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA ÉVI 12. (09.09.) RENDELETE a 8/2008 (VII. 18.) módosító rendelettel egységes szerkezetben

BÜKKSZÉK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA ÉVI 12. (09.09.) RENDELETE a 8/2008 (VII. 18.) módosító rendelettel egységes szerkezetben BÜKKSZÉK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2000. ÉVI 12. (09.09.) RENDELETE a 8/2008 (VII. 18.) módosító rendelettel egységes szerkezetben Az önkormányzat vagyonáról, a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól. Bükkszék

Részletesebben

Nemesszalók község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2001.(X.30.) rendelete az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól

Nemesszalók község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2001.(X.30.) rendelete az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól Nemesszalók község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2001.(X.30.) rendelete az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól (a 8/2009. (IX.16.) és az 5/2013.(III.12.) rendelettel egységes

Részletesebben

16/2005. (VI.17.) 2005. június 17. 25/2006. (VIII.30.) 2006. augusztus 30. 9/2007.(IV.18.) 2007. április 18.

16/2005. (VI.17.) 2005. június 17. 25/2006. (VIII.30.) 2006. augusztus 30. 9/2007.(IV.18.) 2007. április 18. Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselőtestületének 29/2004. (VII. 1.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól Módosítva: - Kihirdetve: 2004. VII.1. 16/2005.

Részletesebben

az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól

az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól Gomba Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2012. (II. 10.) rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól /Egységes szerkezetben a 22/2012. (IX.13.), a 23/2012.(XI. 23.),

Részletesebben

Söjtör Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 11/2006. (XI.30.) önkormányzati rendelete

Söjtör Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 11/2006. (XI.30.) önkormányzati rendelete Söjtör Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2006. (XI.30.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól (Egységes szerkezetben a módosító 4/2009.(III.31.),

Részletesebben

Moha Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 19/2008. (XII.1.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól

Moha Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 19/2008. (XII.1.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól Moha Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 19/2008. (XII.1.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól 1 Moha Községi Önkormányzat Képviselőtestülete a helyi

Részletesebben

Telekgerendás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2012. (IV.26.) számú önkormányzati rendelete

Telekgerendás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2012. (IV.26.) számú önkormányzati rendelete Telekgerendás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2012. (IV.26.) számú önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól Telekgerendás Község Önkormányzat

Részletesebben

Legénd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2012. (VI.15.) önk. rendelete Legénd község nemzeti vagyonáról

Legénd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2012. (VI.15.) önk. rendelete Legénd község nemzeti vagyonáról Legénd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2012. (VI.15.) önk. rendelete Legénd község nemzeti vagyonáról Legénd Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI.

Részletesebben

A rendelet hatálya 1.. (1)A rendelet hatálya az önkormányzatra, az önkormányzat intézményeire terjed ki. Az önkormányzat vagyona 2..

A rendelet hatálya 1.. (1)A rendelet hatálya az önkormányzatra, az önkormányzat intézményeire terjed ki. Az önkormányzat vagyona 2.. BÁRÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI K É P V I S E L İ T E S T Ü L E T E 4/2012. (II.28.) számú rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól Báránd Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Bodrog Önkormányzat Képviselőtestületének. 3/2004./III.30./ sz. rendelete. Vagyonról és az önkormányzati vagyongazdálkodás szabályairól.

Bodrog Önkormányzat Képviselőtestületének. 3/2004./III.30./ sz. rendelete. Vagyonról és az önkormányzati vagyongazdálkodás szabályairól. Bodrog Önkormányzat Képviselőtestületének 3/2004./III.30./ sz. rendelete Vagyonról és az önkormányzati vagyongazdálkodás szabályairól Bodrog Képviselő-testülete az Alkotmány 44..(2) bekezdése, valamint

Részletesebben

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 40/2012. (XI. 07.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 40/2012. (XI. 07.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK az önkormányzati vagyonról és a vagyontárgyak feletti tulajdonosi rendelkezési jog gyakorlásának szabályairól szóló 40/2012. (XI. 07.) sz. önkormányzati

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2012. július havi rendkívüli ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2012. július havi rendkívüli ülésére Siófok Város Jegyzője 8600 Siófok, Fő tér 1. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2012. július havi rendkívüli ülésére Tárgy: Vagyonrendelet módosítására javaslat Előterjesztő: Dr. Pavlek Tünde

Részletesebben

NAGYECSED VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 17/2012. ( XI.15.) önkormányzati rendelet tervezete

NAGYECSED VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 17/2012. ( XI.15.) önkormányzati rendelet tervezete NAGYECSED VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 17/2012. ( XI.15.) önkormányzati rendelet tervezete Az önkormányzati vagyonról és a vagyontárgyak feletti tulajdonosi jogok gyakorlásáról Nagyecsed Város

Részletesebben

EGYSÉGES SZERKEZET. 1. A rendelet hatálya

EGYSÉGES SZERKEZET. 1. A rendelet hatálya EGYSÉGES SZERKEZET Cserszegtomaj Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2012. (III.1.) sz. önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól Cserszegtomaj Község

Részletesebben

1. A rendelet hatálya. 2. Az önkormányzati vagyon. 3. Vagyonnyilvántartás

1. A rendelet hatálya. 2. Az önkormányzati vagyon. 3. Vagyonnyilvántartás Endrefalva Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2013. (III.14.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól Endrefalva Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

15/1995.( XII.30.) számú rendelete

15/1995.( XII.30.) számú rendelete JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS 9/1998.(V.8.), 11/1998.(VII.10.), 19/1998.(XII.1.), 15/1999.(VI.30.), 18/1999.(XI.12.), 8/2000.(V.5.), 9/2000.(V.5.), 11/2001.(V.7.), 5/2002.(II.18.), 3/2003.(II.18.),

Részletesebben

2. Az önkormányzat vagyona

2. Az önkormányzat vagyona Karakószörcsök Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2013. (III.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról, a vagyonhasznosítás rendjéről és a vagyontárgyak feletti tulajdonosi jogok

Részletesebben

Bag Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének. 10/2012.(VII.05.) önkormányzati rendelete

Bag Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének. 10/2012.(VII.05.) önkormányzati rendelete Bag Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2012.(VII.05.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól Bag Nagyközség Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Csányoszró Község Önkormányzat képviselő-testületének 7/2012. (V.30.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról. (Egységes szerkezetben)

Csányoszró Község Önkormányzat képviselő-testületének 7/2012. (V.30.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról. (Egységes szerkezetben) Csányoszró Község Önkormányzat képviselő-testületének 7/2012. (V.30.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról (Egységes szerkezetben) Csányoszró Község Önkormányzat képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

1. A rendelet hatálya

1. A rendelet hatálya Cserszegtomaj Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2012. (III.1.) sz. önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól Cserszegtomaj Község Önkormányzatának

Részletesebben

I. Fejezet. Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya

I. Fejezet. Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya Borsosberény Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2012./ (V.9.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól Borsosberény Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Ócsárd Községi Önkormányzat. 21/2004./XII.14./ Önk.kt.sz. rendelete

Ócsárd Községi Önkormányzat. 21/2004./XII.14./ Önk.kt.sz. rendelete Ócsárd Községi Önkormányzat 21/2004./XII.14./ Önk.kt.sz. rendelete Az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól I. fejezet Az önkormányzat vagyona, a vagyon csoportosítása Az önkormányzat

Részletesebben

Nagymaros Város Önkormányzat Képviselő-testületének. /2013. (...) önkormányzati rendelete. az önkormányzat vagyonáról

Nagymaros Város Önkormányzat Képviselő-testületének. /2013. (...) önkormányzati rendelete. az önkormányzat vagyonáról Nagymaros Város Önkormányzat Képviselő-testületének /2013. (......) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról Nagymaros Város Önkormányzat Képviselő-testülete a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi

Részletesebben

H:\egységes ör 2005\az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló ör.doc

H:\egységes ör 2005\az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló ör.doc 12 1/7 KISÚJSZÁLLÁS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 21/2004. (IV.20.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól a 37/2004. (VI.25.) 1, a 10/2005. (II.25.) 2, a 16/2005.

Részletesebben

AZ ÖNKORMÁNYZATI VAGYONRÓL ÉS A VAGYONNAL VALÓ GAZDÁLKODÁS EGYES SZABÁLYAIRÓL

AZ ÖNKORMÁNYZATI VAGYONRÓL ÉS A VAGYONNAL VALÓ GAZDÁLKODÁS EGYES SZABÁLYAIRÓL Bér Község Önkormányzata 3045 Bér: Petőfi út 32 Tel, Fax: 32 486-027 Email: polghiv@ber.hu Bér Község Önkormányzat Képviselı-testületének 4/2012.(VI.7.) Önkormányzati rendelete AZ ÖNKORMÁNYZATI VAGYONRÓL

Részletesebben

(2) A helyi önkormányzat kizárólagos tulajdonát képező nemzeti vagyonaként forgalomképtelen vagyonát

(2) A helyi önkormányzat kizárólagos tulajdonát képező nemzeti vagyonaként forgalomképtelen vagyonát Kesztölc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2013.(II.7.) önkormányzati rendelete az Önkormányzata vagyonáról, a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól Kesztölc Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Gáborján Község Önkormányzat Képviselő-Testületének 5/2013. (IV. 25.) önkormányzati rendelete

Gáborján Község Önkormányzat Képviselő-Testületének 5/2013. (IV. 25.) önkormányzati rendelete Gáborján Község Önkormányzat Képviselő-Testületének 5/2013. (IV. 25.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól Gáborján Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S TÁRGY: Szálka Község Önkormányzata Képviselő-testületének /2012. ( ) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 5/2012. (V.2.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 13/2012.(X.12.) Rendelet típusa: Módosító Rendelet címe: Az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás

Részletesebben

JÁSZSZENTANDRÁS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 9/2012./III.30./

JÁSZSZENTANDRÁS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 9/2012./III.30./ JÁSZSZENTANDRÁS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 9/2012./III.30./ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE ( egységes szerkezetben) Az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól. Jászszentandrás

Részletesebben