Autizmus-specifikus ismeretek a szociális alap és szakellátásban-távoktatás című, vezetőképző az NCSSZI által minősített szakmai tanfolyam

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Autizmus-specifikus ismeretek a szociális alap és szakellátásban-távoktatás című, vezetőképző az NCSSZI által minősített szakmai tanfolyam"

Átírás

1 A Képzési Felhívást tesz közzé Autizmus-specifikus ismeretek a szociális alap és szakellátásban-távoktatás című, vezetőképző az NCSSZI által minősített szakmai tanfolyam 1 a TÁMOP / azonosító számú Nyolc Pont - Az autista személyek ellátórendszerének országos szintű, komplex innovációja, szakmai tanácsadó hálózat és koordinációs központ kialakításával című kiemelt projekt keretében szervezett képzésére. A képzés azonosító száma: A képzés engedély száma: T /2014 A megítélt továbbképzési pontérték: 40 pont A képzés célja: A képzésben a szociális intézmények vezetői és a szolgáltatásszervezők megismerik az autizmus specifikus ellátás feltételeit. Az autizmussal élő személyek speciális ellátásának, sérülés-specifikus szociális ellátásának alapszintű ismerete, az adaptált környezet kialakítási szempontjainak, a családok támogatási módjainak megismerése. Célunk, hogy a vezetői tisztségviselők releváns ismeretekkel rendelkezzenek az autizmussal élő személyek és családjaik tekintetében a mindennapi döntéseik és hosszú távú tervezéseik során. Csoportlétszám (min.- max.): fő A képzés a minimális létszám elérése esetén indítható!

2 A képzés óraszáma: 40 óra A kontakt 2*1 nap/ 9-9 óra 18 óra Nem kontakt, otthonról, távoktatási formában feldolgozandó órák száma: 22 óra A képzés költsége: a képzés térítésmentes A képzés célcsoportja: A képzésre jelentkezhetnek középvezetők, felsővezető munkakörben dolgozó szakemberek egyaránt. 2 Az akkreditációnak megfelelően: - Családvédelem, - Gyermekjóléti alapellátás - Gyermekvédelmi szakellátás - Fogyatékosok szociális ellátása, rehabilitációja - Pszichiátriai és szenvedélybetegek szociális ellátása A jelentkezés feltételei: Munkavégzés helye az alábbi ellátási területeken: - Családsegítés, Fogyatékos személyek otthona, Pszichiátriai betegek rehabilitációs intézménye, Fogyatékos személyek rehabilitációs intézménye, Gondozási központ, Fogyatékosok nappali intézménye, Pszichiátriai betegek nappali intézménye, Fogyatékosok gondozóháza, Fogyatékos személyek lakóotthona, Gyermekjóléti szolgálat, Bölcsőde, Családi napközi, Házi gyermekfelügyelet, Helyettes szülő, Gyermekek átmeneti otthona, Családok átmeneti otthona, Nevelőszülői hálózat, Gyermekotthon, Területi gyermekvédelmi szakszolgálat, pszichiátriai betegek otthona, pszichiátriai és szenvedélybetegek átmeneti otthona, pszichiátriai betegek lakóotthona, javító intézet A továbbképzés résztémái Jogok és juttatások Fogyatékossággal élő személyek jogairól szóló dokumentumok, Fogyatékos személyeket megillető támogatások juttatások és ellátások Támogatott döntéshozatal Az Új Polgári Törvénykönyv cselekvőképességgel összefüggő szabályai A gondnokság rendszerét érintő változások A támogatott döntéshozatal

3 Az autizmus spektrum zavar fogalma, diagnózisa, a célcsoport jellemzői Szükségletek felmérése és tervezés Módszertan Autizmus specifikus ellátás (minimum/optimum) követelményei, vezetői felelősség Együttműködés ágazatok, szakmák, szakemberek között (egészségügy) Együttműködés a családdal: Releváns információforrások a témában Viselkedés problémák és krízishelyzetek/krízisek Szakmai kommunikáció, képviselet. A képzésre vonatkozó résztvevői elégedettségi kérdőív kitöltése 3 A képzés ütemezése: A képzés 2015.szeptember 12. október 19. időszakban kerül megrendezésre. Képzési kontaktnapok: 2015.szeptember 12. (szombat) szeptember 19. (szombat) Nem kontakt időszak: Az On-line felület szeptember 12-től október 12-ig lesz elérhető. Vizsgázni: október 12-től október 19-ig lehet majd. A résztvevők a szakmai tanfolyamon megszerzett tudásukról egy teszt kitöltésével adnak számot. A teszt 20 kérdést, felvetést tartalmaz. A tesztet a résztvevők önálló munka keretében töltik ki. A szakmai tanfolyam sikeres zárásához szükséges a teszt 60%-os helyes kitöltése (12 helyes válasz). Az FSZK Nonprofit Kft. a képzés szervezésével kapcsolatosan a változtatás jogát fenntartja! A képzés helyszíne: Miskolc (szervezés alatt) A képzés költsége: a képzés térítésmentes Az FSZK Nonprofit Kft. és az Európai Uniós támogatásából megvalósuló a TÁMOP / azonosító számú Nyolc Pont - Az autista személyek ellátórendszerének országos szintű, komplex innovációja, szakmai tanácsadó hálózat és koordinációs központ kialakításával című kiemelt projekt keretén belül kerül megtartásra.

4 További költségtérítés útiköltség, szállás és étkezés biztosítása nem áll módunkban. A képzészárás dokumentuma: Igazolás A továbbképzésen való Igazolás kiadásának feltétele, és a sikertelen teljesítés/hiányzás következményei: 4 A továbbképzés teljes időtartama alatt aktív részvétel a kiscsoportos munkák során. A képzés 90%-án való részvétel, a megengedett maximális hiányzás 4 óra. A résztvevők a szakmai tanfolyamon megszerzett tudásukról egy teszt kitöltésével adnak számot. A teszt 20 kérdést, felvetést tartalmaz. A tesztet a résztvevők önálló munka keretében töltik ki a szakmai tanfolyam utolsó óráján. A szakmai tanfolyam sikeres zárásához szükséges a teszt 60%-os helyes kitöltése (12 helyes válasz). Megszerezhető minősítések: Megfelelt / nem felelt meg Megengedett hiányzás túllépése esetén a képzésben résztvevőt érintő következmények: A képzésen való jelenlétről úgynevezett Látogatási igazolás kerül kiadásra (pontszám nem igényelhető), a résztvevő Igazolást a továbbképzésen való részvételről nem kaphat. A résztvevő jogai és kötelezettségei: 1.) Képző intézmény kötelezettséget vállal a szerződés a képzés lebonyolításáért, felelősséget a program minőségéért, teljesítéséért, a képzésben közreműködők tevékenységéért. 2.) Résztvevő vállalja, hogy elfogadja a képzés rendjét, esetleges hiányzásáról a Képző intézményt a lehető legrövidebb időn belül értesíti, továbbá nem tanúsít olyan magatartást, amely a képzés más résztvevőit, oktatóit, illetve a Képző intézmény érdekeit sértené vagy károsítaná. 3.) A képzésben résztvevő tudomásul veszi, hogy a jelenléti íven megjelenését minden foglalkozási napon aláírásával hitelesítenie kell, továbbá szándékos vagy gondatlanságból elkövetett károkozás esetén az okozott kárt köteles megfizetni.

5 4.) A Képző intézmény szerződésszegésének következménye(i): A képzés azonos feltételekkel történő ismételt megszervezése 5.) Résztvevő szerződésszegésének következménye(i): A képzésről kizárásra kerül. A képzés nem folytatható abban az esetben sem, ha a Résztvevő hiányzásai a megengedett mértéket túllépik, illetve ha a felajánlott pótlási lehetőséggel nem él, vagy azt nem a megfelelő minőségben teljesíti. Amennyiben a Képző él visszaigénylési jogosultságával, a Résztvevőnek a visszaigénylésre való felszólítás kézhezvételétől számított 15 napon belül eleget kell tennie a képzés időarányos részére eső költségek visszafizetésére vonatkozóan. Abban az esetben, ha a visszafizetés a megjelölt határidőig nem teljesül, a Képző a határidőt követő napokra vonatkozóan jogosult a visszafizetendő összeg, jegybanki alapkamat kétszeresével megnövelt összegére a visszafizetés megvalósulásáig. 5 A jelentkezés beküldésének módja: A jelentkezés az FSZK honlapján megtalálható elektronikus jelentkezési lap kitöltésével lehetséges: 1. Elektronikus jelentkezési lap a honlapon kitöltendő, a visszaigazoló nyomtatás után aláírva, postai úton beküldendő 2. Szakmai önéletrajz (Letölthető EU-minta alapján), melyet kérünk az elektronikus jelentkezési laphoz csatolni, kérjük a munkakör és a hozzákapcsolódó feladatok pontos megjelölést 3. Legmagasabb végzettségeket igazoló dokumentum (ok) másolata(i), melyet kérünk az elektronikus jelentkezési laphoz csatolni 4. Működési nyilvántartási számot igazoló dokumentum másolata, melyet kérünk az elektronikus jelentkezési laphoz csatolni Kérjük, hogy a fent felsorolt valamennyi dokumentum postai úton történő megküldését is. Elektronikus jelentkezésüket szeptember 02-ig 12 óráig várjuk, postán feladott jelentkezési dokumentumoknak szeptember 03-a éjfélig kell, hogy megérkezzen a FSZK Nonprofit Kft. levelezési címére (FSZK Nonprofit Kft Budapest, Damjanich u. 4.). Kérjük, a határidő betartását, mert az ezután beérkezett dokumentumok formailag automatikusan elutasításra kerülnek! A borítékra kérjük, írják rá a képzés azonosító számát:

6 A jelentkezés elbírálásának szempontjai: 1. A képzési felhívásnak megfelelő végzettség. 2. A jelentkezés beérkezési sorrendje. 3. Előnyt élveznek olyan szakemberek, akik a TÁMOP / azonosító számú Nyolc Pont - Az autista személyek ellátórendszerének országos szintű, komplex innovációja, szakmai tanácsadó hálózat és koordinációs központ kialakításával című kiemelt projekt által meghirdetett képzésekben még nem vettek részt. Minél szélesebb körben szeretnénk átadni az autizmus-specifikus tudást, ezért lehetőség szerint minél több szakemberhez kívánjuk eljuttatni az ismereteket. Szíves megértést köszönjük! 6 Az elbírálás határideje: szeptember 04. A jelentkezők elektronikus levélben kapnak értesítést az elbírálás eredményéről a jelzett napon ig! Elérhetőségek: A képzéssel kapcsolatos kérdéseiket elsősorban ben várjuk: Nagy Zsuzsa (nagy.zsuzsa@fszk.hu) oktatási és szolgáltatásfejlesztési vezető, a képzés szervezésével kapcsolatos kérdésekben áll rendelkezésre. Tel: + 36 (1) /105 mellék, illetve 36 (30) Nagy Zsuzsa Fax: + 36 (1) Cím:,1071 Budapest, Damjanich u. 4.

Képzési Felhívást tesz közzé

Képzési Felhívást tesz közzé A. Képzési Felhívást tesz közzé Autizmus - specifikus egészségnevelés curriculum alkalmazása című képzésre. A köznevelés területén az autizmussal élő személyek nevelését, oktatását közvetlenül végző -

Részletesebben

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú. Nonprofit Kft. Képzési Felhívást tesz közzé

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú. Nonprofit Kft. Képzési Felhívást tesz közzé A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft Képzési Felhívást tesz közzé Jelentkezés a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft által a TÁMOP 5.4.5 11 /1

Részletesebben

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú. Nonprofit Kft. Képzési Felhívást tesz közzé

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú. Nonprofit Kft. Képzési Felhívást tesz közzé A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft Képzési Felhívást tesz közzé Jelentkezés a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft által a TÁMOP 5.4.5 11 /1

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Társadalmi Megújulás Operatív Program

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Társadalmi Megújulás Operatív Program PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Társadalmi Megújulás Operatív Program TÁMOP-5.4.10-12/1-2012-0001 azonosítószámú Szociális képzések rendszerének modernizációja című kiemelt projekt OKTATÓI LISTÁRA TÖRTÉNŐ FELVÉTELRE

Részletesebben

A Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet közleménye a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéseit tartalmazó jegyzék közzétételéről

A Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet közleménye a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéseit tartalmazó jegyzék közzétételéről A Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet közleménye a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéseit tartalmazó jegyzék közzétételéről A személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéséről

Részletesebben

Autizmus 5 lépésben hogyan tovább? Képzési felhívás autizmussal élő gyermeket nevelő szülők és családtagok részére

Autizmus 5 lépésben hogyan tovább? Képzési felhívás autizmussal élő gyermeket nevelő szülők és családtagok részére Autizmus 5 lépésben hogyan tovább? Képzési felhívás autizmussal élő gyermeket nevelő szülők és családtagok részére A képzés szervezője az Autizmus Koordinációs Iroda (AKI) - Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért

Részletesebben

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú. Nonprofit Kft. Képzési Felhívást tesz közzé

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú. Nonprofit Kft. Képzési Felhívást tesz közzé A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft Képzési Felhívást tesz közzé Jelentkezés a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft által a TÁMOP 5.4.5 11 /1

Részletesebben

A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal közleménye a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéseit tartalmazó jegyzék közzétételéről

A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal közleménye a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéseit tartalmazó jegyzék közzétételéről NEMZETI REHABILITÁCIÓS ÉS SZOCIÁLIS HIVATAL A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal közleménye a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéseit tartalmazó jegyzék közzétételéről A személyes

Részletesebben

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú. Nonprofit Kft. Képzési Felhívást tesz közzé

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú. Nonprofit Kft. Képzési Felhívást tesz közzé A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft Képzési Felhívást tesz közzé Jelentkezés a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft által a TÁMOP 5.4.5 11 /1

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Kódszámai: T5410-K-4-500/2013 T5410-K-4-400/2013

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Kódszámai: T5410-K-4-500/2013 T5410-K-4-400/2013 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Nevelőszülő OKJ-s képzésen való részvételre Kódszámai: T5410-K-4-500/2013 T5410-K-4-400/2013 I. A pályázat tárgya A (továbbiakban: NCSSZI) és az Apor Vilmos Katolikus Főiskola együttműködésében

Részletesebben

A Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet közleménye a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéseit tartalmazó jegyzék kiadásáról

A Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet közleménye a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéseit tartalmazó jegyzék kiadásáról A Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet közleménye a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéseit tartalmazó jegyzék kiadásáról A személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéséről

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÁS az együttes finanszírozás szabályairól

TÁJÉKOZTATÁS az együttes finanszírozás szabályairól TÁJÉKOZTATÁS az együttes finanszírozás szabályairól Tisztelt Felhasználók! 2015. január 1-től több jogszabály tételesen rendelkezik arról, hogy az egyes szociális, és gyermekjóléti szolgáltatások, valamint

Részletesebben

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság közleménye a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéseit tartalmazó jegyzék közzétételéről

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság közleménye a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéseit tartalmazó jegyzék közzétételéről SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG 1132 Budapest, Visegrádi u. 49. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság közleménye a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéseit tartalmazó jegyzék

Részletesebben

székhelye: település közterület neve jellege szám emelet, ajtó irányítószám típusa: állami, nem állami, egyházi ágazati azonosító 1 : adószám: - -

székhelye: település közterület neve jellege szám emelet, ajtó irányítószám típusa: állami, nem állami, egyházi ágazati azonosító 1 : adószám: - - A A működési engedély kiadása iránti kérelemhez (a szociális szolgáltatók és intézmények működésének engedélyezéséről és ellenőrzéséről szóló 321/2009. (XII. 29.) Korm. rendelet 5. -a alapján a fenntartó

Részletesebben

FELNŐTTKÉPZÉSI SZERZŐDÉS

FELNŐTTKÉPZÉSI SZERZŐDÉS FELNŐTTKÉPZÉSI SZERZŐDÉS Amely létrejött egyrészről az Nyugat-magyarországi Egyetem.Kar Cím:. Pf. Felnőttképzési nyilvántartási szám: 08-0124-05, OM azonosítója: FI 21120 Képviseli: Prof. Dr. Faragó Sándor

Részletesebben

8/2000. (VIII. 4.) SzCsM rendelet. a személyes gondoskodást végző személyek adatainak működési nyilvántartásáról

8/2000. (VIII. 4.) SzCsM rendelet. a személyes gondoskodást végző személyek adatainak működési nyilvántartásáról A jogszabály mai napon hatályos állapota 8/2000. (VIII. 4.) SzCsM rendelet a személyes gondoskodást végző személyek adatainak működési nyilvántartásáról A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról

Részletesebben

FELNŐTTKÉPZÉSI SZERZŐDÉS

FELNŐTTKÉPZÉSI SZERZŐDÉS FELNŐTTKÉPZÉSI SZERZŐDÉS Tanfolyam nyilvántartási száma: amely létrejött a felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény 13..-a alapján egyrészről a Magyar Gyula Kertészeti Szakképző Iskola (1106 Budapest,

Részletesebben

Magyar joganyagok - 81/2004. (IX. 18.) ESzCsM rendelet - az egyes szociális szolgálta 2. oldal d) a képzésben résztvevő oktatók képesítése és a felhas

Magyar joganyagok - 81/2004. (IX. 18.) ESzCsM rendelet - az egyes szociális szolgálta 2. oldal d) a képzésben résztvevő oktatók képesítése és a felhas Magyar joganyagok - 81/2004. (IX. 18.) ESzCsM rendelet - az egyes szociális szolgálta 1. oldal 81/2004. (IX. 18.) ESzCsM rendelet az egyes szociális szolgáltatásokat végzők képzéséről és vizsgakövetelményeiről

Részletesebben

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság közleménye a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéseit tartalmazó jegyzék közzétételéről

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság közleménye a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéseit tartalmazó jegyzék közzétételéről SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG 1132 Budapest, Visegrádi u. 49. A Főigazgatóság közleménye a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéseit tartalmazó jegyzék közzétételéről A személyes

Részletesebben

T5410-BEFOGADOSZÜLÖKET SEGÍTŐ SZAKEMBEREK.-TOVABB-4/2014

T5410-BEFOGADOSZÜLÖKET SEGÍTŐ SZAKEMBEREK.-TOVABB-4/2014 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Befogadó szülőket segítő szakemberek továbbképzésén való részvételre Kódszáma: T5410-BEFOGADOSZÜLÖKET SEGÍTŐ SZAKEMBEREK.-TOVABB-4/2014 I. A pályázat tárgya A Nemzeti Család- és Szociálpolitikai

Részletesebben

TÁMOP-5.3.1.B-1-11/1-2012-0001. Akkr. szám.: AL 0008 Nyilv. sz.: 01-0790-04 Ügyletkód:...

TÁMOP-5.3.1.B-1-11/1-2012-0001. Akkr. szám.: AL 0008 Nyilv. sz.: 01-0790-04 Ügyletkód:... SZOCIÁLIS GONDOZÓ ÉS ÁPOLÓ A képzésbe jelentkező hallgatóinknak - akik a szociális ellátás, ápolás, idősgondozás területén szeretnének tevékenykedni kívánunk olyan szakmai ismereteket közvetíteni, melyek

Részletesebben

KÉRELEM ÉS ADATLAP. átfogó rehabilitációs alkalmassági vizsgálathoz vagy felülvizsgálathoz (kérjük aláhúzni)

KÉRELEM ÉS ADATLAP. átfogó rehabilitációs alkalmassági vizsgálathoz vagy felülvizsgálathoz (kérjük aláhúzni) KÉRELEM ÉS ADATLAP átfogó rehabilitációs alkalmassági vizsgálathoz vagy felülvizsgálathoz (kérjük aláhúzni) Rehabilitációs intézményben, vagy rehabilitációs célú lakóotthonban elhelyezésre kerülő, illetve

Részletesebben

SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG 1132 Budapest, Visegrádi u. 49.

SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG 1132 Budapest, Visegrádi u. 49. SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG 1132 Budapest, Visegrádi u. 49. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság közleménye a személyes gondoskodást végző személyek munkakörhöz kötött továbbképzéseit

Részletesebben

SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG 1132 Budapest, Visegrádi u. 49.

SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG 1132 Budapest, Visegrádi u. 49. SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG 1132 Budapest, Visegrádi u. 49. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság közleménye a személyes gondoskodást végző személyek munkakörhöz kötött és kötelező

Részletesebben

A Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet közleménye a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéseit tartalmazó jegyzék közzétételéről

A Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet közleménye a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéseit tartalmazó jegyzék közzétételéről A Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet közleménye a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéseit tartalmazó jegyzék közzétételéről A személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéséről

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS február. A támogatás keretösszege: 1 millió Ft.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS február. A támogatás keretösszege: 1 millió Ft. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 2013. február A támogatás keretösszege: 1 millió Ft. A Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara pályázatot hirdet gyakorlati képzést végző kamarai tag vállalkozások részére képzéssel kapcsolatos

Részletesebben

A tevékenység által, kreatív szemléletűek részére Szakszerű gyors módszerek elsajátítását, és a minőséget igénylők részére

A tevékenység által, kreatív szemléletűek részére Szakszerű gyors módszerek elsajátítását, és a minőséget igénylők részére I. ADATLAP - A program általános tartalma 1. A program megnevezése 1.1. Divat- és stílustervező felnőttképzés OKJ-s program esetén 1.2. OKJ száma is 54 211 07 0000 00 00 2. A program besorolása Csak egy

Részletesebben

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság közleménye a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéseit tartalmazó jegyzék közzétételéről

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság közleménye a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéseit tartalmazó jegyzék közzétételéről SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG 1132 Budapest, Visegrádi u. 49. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság közleménye a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéseit tartalmazó jegyzék

Részletesebben

Országos Egészségfejlesztési Intézet

Országos Egészségfejlesztési Intézet Országos Egészségfejlesztési Intézet (Budapest, Nagyvárad tér 2.) pályázatot hirdet egészségfejlesztő konzulens munkakör betöltésére Munkakör pontos megnevezése: egészségfejlesztő konzulens Főbb feladatai:

Részletesebben

Intézményvezető álláspályázat

Intézményvezető álláspályázat Intézményvezető álláspályázat A Székesfehérvári Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa (Székesfehérvár, Városház tér 1.) pályázatot hirdet a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII.

Részletesebben

A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal közleménye a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéseit tartalmazó jegyzék közzétételéről

A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal közleménye a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéseit tartalmazó jegyzék közzétételéről NEMZETI REHABILITÁCIÓS ÉS SZOCIÁLIS HIVATAL A Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal közleménye a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéseit tartalmazó jegyzék közzétételéről A személyes

Részletesebben

NEMZETI CSALÁD- ÉS SZOCIÁLPOLITIKAI INTÉZET PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

NEMZETI CSALÁD- ÉS SZOCIÁLPOLITIKAI INTÉZET PÁLYÁZATI FELHÍVÁS PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Védőfaktorok a családok erősítésében képzésén való részvételre Kódszáma: T526_VÉDŐ_F Családi védőfaktorok alkalmazása a gyakorlatban képzésén való részvételre Kódszáma: T526_VÉDŐ_K Szülőkísérés

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Kiíró: Fogyatékosok Integrációjáért Békés Megyében Alapítvány Határidő: 2010. december. 15.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Kiíró: Fogyatékosok Integrációjáért Békés Megyében Alapítvány Határidő: 2010. december. 15. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Súlyosan, vagy halmozottan fogyatékos és/vagy autista gyermekek és fiatalok fejlesztésének, iskolai tanulmányútjának támogatása Kiíró: Fogyatékosok Integrációjáért Békés Megyében Alapítvány

Részletesebben

2014-BEN IS LEHETŐSÉG VAN KREDITPONTSZERZŐ TANFOLYAMAINKON TÖRTÉNŐ RÉSZVÉTELRE A TÁMOP-5.4.10

2014-BEN IS LEHETŐSÉG VAN KREDITPONTSZERZŐ TANFOLYAMAINKON TÖRTÉNŐ RÉSZVÉTELRE A TÁMOP-5.4.10 HÍRLEVÉL 2014/I. 2014-BEN IS LEHETŐSÉG VAN KREDITPONTSZERZŐ TANFOLYAMAINKON TÖRTÉNŐ RÉSZVÉTELRE A TÁMOP-5.4.10 kiemelt projekt keretében az idén is indulnak térítésmentes, a továbbképzési kötelezettség

Részletesebben

Képzés megnevezése: ÚJ PREZENTÁCIÓS MÓDSZEREK A HATÉKONY KOMMUNIKÁCIÓÉRT A VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSBEN

Képzés megnevezése: ÚJ PREZENTÁCIÓS MÓDSZEREK A HATÉKONY KOMMUNIKÁCIÓÉRT A VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSBEN Képzés megnevezése: ÚJ PREZENTÁCIÓS MÓDSZEREK A HATÉKONY KOMMUNIKÁCIÓÉRT A VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSBEN A képzés célja A vállalkozások hatékonyságának növelése a munkatársak kommunikációs technikájának, eszközeinek,

Részletesebben

Pályázati felhívás. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nevében a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. által meghirdetett

Pályázati felhívás. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nevében a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. által meghirdetett Pályázati felhívás Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nevében a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. által meghirdetett 21581 kódszámú Térítésmentes jelnyelvi tolmácsszolgáltatás

Részletesebben

FELNŐTTKÉPZÉSI SZERZŐDÉS

FELNŐTTKÉPZÉSI SZERZŐDÉS ikt.szám: «Tanúsítvány_sorszáma»/2015 amely létrejött FELNŐTTKÉPZÉSI SZERZŐDÉS egyrészről: az (székhely: 1122 Budapest, Maros utca 19-21.; cégjegyzékszám: 01-09-921734; adószám: 20933713-2-43; képviselő:

Részletesebben

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nevében a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatot hirdet

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nevében a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. pályázatot hirdet PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nevében a pályázatot hirdet Jegyzetelő szolgáltatás támogatása felsőoktatásban tanuló fogyatékos hallgatók érdekében (kód: 21221) címmel 1. A PÁLYÁZAT

Részletesebben

1. Fenntartó adatai. neve: székhelye: település utca/út/tér/köz/sor szám emelet, ajtó irányítószám Adószám: - -

1. Fenntartó adatai. neve: székhelye: település utca/út/tér/köz/sor szám emelet, ajtó irányítószám Adószám: - - A A mőködési engedély kiadása iránti kérelemhez (a szociális szolgáltatók és intézmények mőködésének engedélyezésérıl és ellenırzésérıl szóló 321/2009. (XII. 29.) Korm. rendelet 5. -a alapján a fenntartó

Részletesebben

A Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet közleménye a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéseit tartalmazó jegyzék közzétételéről

A Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet közleménye a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéseit tartalmazó jegyzék közzétételéről A Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet közleménye a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéseit tartalmazó jegyzék közzétételéről A személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéséről

Részletesebben

FELNŐTTKÉPZÉSI SZERZŐDÉS

FELNŐTTKÉPZÉSI SZERZŐDÉS ikt.szám: x/2014. amely létrejött FELNŐTTKÉPZÉSI SZERZŐDÉS egyrészről: az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. (székhely: 1122 Budapest, Maros utca 19-21., cégjegyzékszám:01-09-921734; adószám:

Részletesebben

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság közleménye a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéseit tartalmazó jegyzék közzétételéről

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság közleménye a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéseit tartalmazó jegyzék közzétételéről SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG 1132 Budapest, Visegrádi u. 49. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság közleménye a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéseit tartalmazó jegyzék

Részletesebben

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság közleménye a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéseit tartalmazó jegyzék közzétételéről

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság közleménye a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéseit tartalmazó jegyzék közzétételéről SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG 1132 Budapest, Visegrádi u. 49. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság közleménye a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéseit tartalmazó jegyzék

Részletesebben

Általános szerződési feltétételek (ÁSZF) úszómester képzés esetén Hatályba lépés dátuma: ÁSZF verzió: 1. E000735/2014 Kft.

Általános szerződési feltétételek (ÁSZF) úszómester képzés esetén Hatályba lépés dátuma: ÁSZF verzió: 1. E000735/2014 Kft. Általános szerződési feltétételek (ÁSZF) úszómester képzés esetén Hatályba lépés dátuma: 2018. 07. 10. ÁSZF verzió: 1. 1. ) Szolgálató adatai Szolgáltató: SpaDium Oktató és Szolgáltató Felnőttképzési E000735/2014

Részletesebben

A FELNŐTTKÉPZÉSI MŰKÖDÉSI FOLYAMATOK SZABÁLYOZÁSA A FEHÉR BOT ALAPÍTVÁNYNÁL

A FELNŐTTKÉPZÉSI MŰKÖDÉSI FOLYAMATOK SZABÁLYOZÁSA A FEHÉR BOT ALAPÍTVÁNYNÁL A FELNŐTTKÉPZÉSI MŰKÖDÉSI FOLYAMATOK SZABÁLYOZÁSA A FEHÉR BOT ALAPÍTVÁNYNÁL 1. A KÉPZÉSEK TERVEZÉSE, SZAKMAI ELŐKÉSZÍTÉSE A 2013. szeptember 1-jén hatályba lépő LXXVII. törvény értelmében a felnőttképzési

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. az Országos Gyermekvédelmi Szakértői Névjegyzékről és az Országos Szociálpolitikai Szakértői Névjegyzékről

TÁJÉKOZTATÓ. az Országos Gyermekvédelmi Szakértői Névjegyzékről és az Országos Szociálpolitikai Szakértői Névjegyzékről TÁJÉKOZTATÓ az Országos Gyermekvédelmi Szakértői Névjegyzékről és az Országos Szociálpolitikai Szakértői Névjegyzékről A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 103/A.

Részletesebben

POLGÁRI JÓZSEF ATTILA GIMNÁZIUM ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA. 4090 Polgár, Kiss E. u. 10. Tel.: 52/391-544, Fax: 52/391-544;

POLGÁRI JÓZSEF ATTILA GIMNÁZIUM ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA. 4090 Polgár, Kiss E. u. 10. Tel.: 52/391-544, Fax: 52/391-544; POLGÁRI JÓZSEF ATTILA GIMNÁZIUM ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA 4090 Polgár, Kiss E. u. 10. Tel.: 52/391-544, Fax: 52/391-544; A Polgári József Attila Gimnázium és Szakképző Iskola a közalkalmazottak jogállásáról

Részletesebben

SZÁMÍTÓGÉP AZ IRODÁBAN KÉPZÉSI PROGRAM

SZÁMÍTÓGÉP AZ IRODÁBAN KÉPZÉSI PROGRAM SZÁMÍTÓGÉP AZ IRODÁBAN KÉPZÉSI PROGRAM a Felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. tv. 12. (1) bekezdésének megfelelően. A képzési program Megnevezése Nyilvántartásba vételi száma Számítógép az irodában

Részletesebben

Kizárólag az 1-8. évfolyamon, valamint az 1-8. évfolyamon felül nappali rendszerű oktatásban részt vevő tanulók részére

Kizárólag az 1-8. évfolyamon, valamint az 1-8. évfolyamon felül nappali rendszerű oktatásban részt vevő tanulók részére 6724 Szeged, Huszár u. 1. (6701 Szeged, Pf.:485) Tel.: (62) 561-961 Fax: (62) 561-962 E-mail: titkarsag@ngsz.hu Web: www.ngsz.hu Adószám: 15484990-2-06 RAIFFEISEN BANK ZRt: 12067008-00103129-08400000 NYILATKOZAT

Részletesebben

ÓRAREND. A minősített továbbképzések címei:

ÓRAREND. A minősített továbbképzések címei: ÓRAREND A minősített továbbképzések címei: A tanácsadás szerepe, tanácsadói feladatok felnőttkorú autista emberek ellátásának támogatásában I. alapozó felkészítés, a program engedélyszáma: T- 05-021/2018

Részletesebben

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft Képzési Felhívást tesz közzé

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft Képzési Felhívást tesz közzé A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft Képzési Felhívást tesz közzé Jelentkezés a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft által a TÁMOP 5.4.5 11 /1

Részletesebben

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság közleménye a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéseit tartalmazó jegyzék közzétételéről

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság közleménye a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéseit tartalmazó jegyzék közzétételéről SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG 1132 Budapest, Visegrádi u. 49. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság közleménye a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéseit tartalmazó jegyzék

Részletesebben

BUDAPEST XVIII. PESTSZENTLŐRINC-PESTSZENTIMRE ÖNKORMÁNYZAT KERÜLETI SZOLGÁLTATÁS-TERVEZÉSI KONCEPCIÓ VÉGREHAJTÁSI ÜTEMTERV

BUDAPEST XVIII. PESTSZENTLŐRINC-PESTSZENTIMRE ÖNKORMÁNYZAT KERÜLETI SZOLGÁLTATÁS-TERVEZÉSI KONCEPCIÓ VÉGREHAJTÁSI ÜTEMTERV BUDAPEST XVIII. PESTSZENTLŐRINC-PESTSZENTIMRE ÖNKORMÁNYZAT KERÜLETI SZOLGÁLTATÁS-TERVEZÉSI KONCEPCIÓ VÉGREHAJTÁSI ÜTEMTERV ssz.: a feladat megnevezése, felelős: a fejlesztés tartalma, a végrehajtás a teljesítési

Részletesebben

Egyes miniszteri rendeletek területi államigazgatási szervezetrendszer átalakításával összefüggő módosításáról

Egyes miniszteri rendeletek területi államigazgatási szervezetrendszer átalakításával összefüggő módosításáról Egyes miniszteri rendeletek területi államigazgatási szervezetrendszer átalakításával összefüggő módosításáról A tervezet a területi államigazgatási szervezetrendszer átalakításával összefüggő azon miniszteri

Részletesebben

JELENTKEZÉSI ÚTMUTATÓ. a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj keretében megvalósuló ösztöndíjprogramra való jelentkezéshez 2013/2014. tanév 2.

JELENTKEZÉSI ÚTMUTATÓ. a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj keretében megvalósuló ösztöndíjprogramra való jelentkezéshez 2013/2014. tanév 2. JELENTKEZÉSI ÚTMUTATÓ a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj keretében megvalósuló ösztöndíjprogramra való jelentkezéshez 2013/2014. tanév 2. félév Alapvető cél A Kormány a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjról

Részletesebben

Magyar joganyagok - 8/2000. (VIII. 4.) SzCsM rendelet - a személyes gondoskodást vé 2. oldal b) önmagára vonatkozóan [a ba)-bc) alpontokban foglalt sz

Magyar joganyagok - 8/2000. (VIII. 4.) SzCsM rendelet - a személyes gondoskodást vé 2. oldal b) önmagára vonatkozóan [a ba)-bc) alpontokban foglalt sz Magyar joganyagok - 8/2000. (VIII. 4.) SzCsM rendelet - a személyes gondoskodást vé 1. oldal 8/2000. (VIII. 4.) SzCsM rendelet a személyes gondoskodást végző személyek adatainak működési nyilvántartásáról

Részletesebben

Érdi Tankerületi Központ. a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet

Érdi Tankerületi Központ. a Közalkalmazottak jogállásáról szóló évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet Érdi Tankerületi Központ a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet Zimándy Ignác Általános Iskola Fejlesztőpedagógus munkakör betöltésére. A közalkalmazotti

Részletesebben

RENOVABIS PÁLYÁZAT. Budapest, február 5. Reszeginé Erdélyi Beáta

RENOVABIS PÁLYÁZAT. Budapest, február 5. Reszeginé Erdélyi Beáta RENOVABIS 2018. PÁLYÁZAT Budapest, 2018. február 5. Reszeginé Erdélyi Beáta A roma és hátrányos helyzetű tanulók integrációjának segítése a katolikus köznevelési intézményekben RENOVABIS A NÉMET KATOLIKUSOK

Részletesebben

7. (1) bekezdéshez Személyes gondoskodást nyújtó ellátások igénybevételéhez szükséges nyilatkozatok, igazolások

7. (1) bekezdéshez Személyes gondoskodást nyújtó ellátások igénybevételéhez szükséges nyilatkozatok, igazolások A személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő intézményi térítési díjakról szóló 5/2000. (II. 18.) Kgy. rendelet módosításáról szóló.../2004.(....) Kgy. rendelet

Részletesebben

SZÁMÍTÓGÉPES GRAFIKA KÉPZÉSI PROGRAM

SZÁMÍTÓGÉPES GRAFIKA KÉPZÉSI PROGRAM SZÁMÍTÓGÉPES GRAFIKA KÉPZÉSI PROGRAM a Felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. tv. 12. (1) bekezdésének megfelelően. A képzési program Megnevezése Nyilvántartásba vételi száma Számítógépes grafika E-000976/2014/D002

Részletesebben

SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYI FÉRŐHELY KIVÁLTÁS A KÖZÖTTI FEJLESZTÉSI IDŐSZAKBAN

SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYI FÉRŐHELY KIVÁLTÁS A KÖZÖTTI FEJLESZTÉSI IDŐSZAKBAN SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYI FÉRŐHELY KIVÁLTÁS A 2014-2020 KÖZÖTTI FEJLESZTÉSI IDŐSZAKBAN SZAKMAI KERETEK Tanuljunk a korábbi 2007-13-as periódus problémáiból (aszinkronitás a támogatások, tevékenységek között,

Részletesebben

KÉPZÉSI PROGRAM. 1. A képzési program «D» képzési kör E /2018/D A képzés során megszerezhető kompetenciák

KÉPZÉSI PROGRAM. 1. A képzési program «D» képzési kör E /2018/D A képzés során megszerezhető kompetenciák KÉPZÉSI PROGRAM 1. A képzési program «D» képzési kör 1.1. Megnevezése Környezetvédelmi termékdíj asszisztens 1.2. Engedély megszerzését követően a nyilvántartásbavételi szám E- 001831/2018/D007 1.3 Célcsoport

Részletesebben

A képzés címe: A rehabilitációt, fejlesztést és tanácsadást megalapozó vizsgálatok és a beavatkozás gyakorlata a pedagógiai munkában

A képzés címe: A rehabilitációt, fejlesztést és tanácsadást megalapozó vizsgálatok és a beavatkozás gyakorlata a pedagógiai munkában Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság Cím: H-1139 Budapest, Pap Károly u. 4-6. Telefon: 06 1 450 3230; 06 1 450 3240 Telefax: 06 1 450 3235 Honlap:

Részletesebben

Az engedélyes bejegyzése iránti kérelemhez csatolandó, illetve a működést engedélyező szervnek bemutatandó iratok

Az engedélyes bejegyzése iránti kérelemhez csatolandó, illetve a működést engedélyező szervnek bemutatandó iratok Az engedélyes bejegyzése iránti kérelemhez csatolandó, illetve a működést engedélyező szervnek bemutatandó iratok 1. A fenntartóval és a szolgáltatóval kapcsolatos iratok: 1.1. Állami fenntartó esetén

Részletesebben

FELNŐTTKÉPZÉSI SZERZŐDÉS

FELNŐTTKÉPZÉSI SZERZŐDÉS ikt.szám: «Tanúsítvány_sorszáma»/2014 amely létrejött FELNŐTTKÉPZÉSI SZERZŐDÉS egyrészről: az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. (székhely: 1122 Budapest, Maros utca 19-21.; cégjegyzékszám:

Részletesebben

Javaslat az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény igazgatói beosztás ellátására vonatkozó pályázat kiírására

Javaslat az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény igazgatói beosztás ellátására vonatkozó pályázat kiírására Javaslat az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény igazgatói beosztás ellátására vonatkozó pályázat kiírására Előterjesztő: Társulási Tanács Elnöke Előkészítő: Hatósági

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Tard Község Önkormányzata Ösztöndíj-pályázatot hirdet

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Tard Község Önkormányzata Ösztöndíj-pályázatot hirdet PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Tard Község Önkormányzata Ösztöndíj-pályázatot hirdet az EFOP-3.9.2-16-2017-00055. Humán kapacitások fejlesztése Bükkábrányban és térségében című pályázat keretein belül a 2017/2018.

Részletesebben

/ tanítási év (2 példányban tanévenként kitöltendő)

/ tanítási év (2 példányban tanévenként kitöltendő) 6724 Szeged, Huszár u. 1. (6701 Szeged, Pf.:485) Tel.: (62) 561-961 Fax: (62) 561-962 E-mail: titkarsag@ngsz.hu Web: www.ngsz.hu Adószám: 15484990-2-06 RAIFFEISEN BANK ZRt: 12067008-00103129-00100005 NYILATKOZAT

Részletesebben

JELENTKEZÉSI ÚTMUTATÓ. a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj keretében megvalósuló ösztöndíjprogramra való jelentkezéshez 2014/2015. tanév 1.

JELENTKEZÉSI ÚTMUTATÓ. a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj keretében megvalósuló ösztöndíjprogramra való jelentkezéshez 2014/2015. tanév 1. JELENTKEZÉSI ÚTMUTATÓ a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj keretében megvalósuló ösztöndíjprogramra való jelentkezéshez 2014/2015. tanév 1. félév Alapvető cél A Kormány a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjról

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 2/2006.(II.10.) Rendelet típusa: Alap Rendelet címe: a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatás helyi szabályozásáról

Részletesebben

FELSŐOKTATÁSI FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

FELSŐOKTATÁSI FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 1 FELSŐOKTATÁSI FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ 2015.02.02. 2015. A felvételi eljárásról Határidők I. Hivatalos kiegészítés: 2015. január 31. Jelentkezési határidő: 2015. február 15. E-felvételi hitelesítés: 2015.

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Mezőkövesd Város Önkormányzata Ösztöndíj-pályázatot hirdet. című pályázat keretein belül

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Mezőkövesd Város Önkormányzata Ösztöndíj-pályázatot hirdet. című pályázat keretein belül PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Mezőkövesd Város Önkormányzata Ösztöndíj-pályázatot hirdet az EFOP-3.9.2-16-2017-00055. Humán kapacitások fejlesztése Bükkábrányban és térségében című pályázat keretein belül a 2018/2019.

Részletesebben

Az engedélyes bejegyzése iránti kérelemhez csatolandó, illetve a működést engedélyező szervnek bemutatandó iratok

Az engedélyes bejegyzése iránti kérelemhez csatolandó, illetve a működést engedélyező szervnek bemutatandó iratok Az engedélyes bejegyzése iránti kérelemhez csatolandó, illetve a működést engedélyező szervnek bemutatandó iratok A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók, intézmények és hálózatok hatósági

Részletesebben

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány fejlesztései a fogyatékos emberek érdekében

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány fejlesztései a fogyatékos emberek érdekében A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány fejlesztései a fogyatékos emberek érdekében MEREK Guruló projekt műhely átadás Miskolc, 2010. november 17. Tartalomjegyzék 1. A Közalapítványról

Részletesebben

SZOCIÁLIS HUMÁN ERŐFORRÁS FEJLESZTÉSE

SZOCIÁLIS HUMÁN ERŐFORRÁS FEJLESZTÉSE Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal SZOCIÁLIS HUMÁN ERŐFORRÁS FEJLESZTÉSE EFOP-3.8.2-16-2016-00001 KIEMELT PROJEKT SPIESZ TAMÁS SZOCIÁLIS KÉPZÉSI FŐOSZTÁLY MB. FŐOSZTÁLYVEZETŐ A PROJEKT ALAPADATAI

Részletesebben

J a v a s l a t az Ózdi Távhőtermelő és Szolgáltató Kft. ügyvezetői állás betöltésére vonatkozó nyilvános pályázat kiírására

J a v a s l a t az Ózdi Távhőtermelő és Szolgáltató Kft. ügyvezetői állás betöltésére vonatkozó nyilvános pályázat kiírására J a v a s l a t az Ózdi Távhőtermelő és Szolgáltató Kft. ügyvezetői állás betöltésére vonatkozó nyilvános pályázat kiírására Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: P.H. Településfejlesztési Osztály Ózd,

Részletesebben

Képzési tájékoztató a 2012 decemberében induló Siketek és nagyothallók kommunikációját segítő feliratozó című képzési programjáról

Képzési tájékoztató a 2012 decemberében induló Siketek és nagyothallók kommunikációját segítő feliratozó című képzési programjáról Képzési tájékoztató a 2012 decemberében induló Siketek és nagyothallók kommunikációját segítő feliratozó című képzési programjáról Programakkreditációs szám: PL-6114 A képzés címe: Siketek és nagyothallók

Részletesebben

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum. Bolyai János Műszaki Szakközépiskolája és Kollégiuma

Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum. Bolyai János Műszaki Szakközépiskolája és Kollégiuma Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Bolyai János Műszaki Szakközépiskolája és Kollégiuma Felvételi tájékoztató 2016/2017 OM azonosító: 203058 Iskolakód: 051402 Telephelykód: 03 Cím: 134 Budapest, Váci

Részletesebben

/2010. (11.18.) számú határozata. Szociális és gyermekjóléti intézmények alapító okiratainak módosításáról. 3. Az intézmény gazdálkodási jogköre:

/2010. (11.18.) számú határozata. Szociális és gyermekjóléti intézmények alapító okiratainak módosításáról. 3. Az intézmény gazdálkodási jogköre: PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK /2010. (11.18.) számú határozata Szociális és gyermekjóléti intézmények alapító okiratainak módosításáról 1. A Közgyűlés az Életminőség-fejlesztő Szolgáltatások

Részletesebben

Felnőttképzési szerződés (iskolarendszeren kívüli felnőttképzés)

Felnőttképzési szerződés (iskolarendszeren kívüli felnőttképzés) Felnőttképzési szerződés (iskolarendszeren kívüli felnőttképzés) Ikt. sz.: FSZ Z-5/4, mely létrejött a felnőttképzést folytató intézmény (továbbiakban: Intézmény) Az intézmény neve: Az intézmény székhelye:

Részletesebben

Előterjesztés A Kapcsolat Központ vezetői pályázatáról

Előterjesztés A Kapcsolat Központ vezetői pályázatáról Előterjesztés A Kapcsolat Központ vezetői pályázatáról 1.Az előterjesztés száma: 349 /2016 2.Az előterjesztést készítő személy neve: dr. Hekman Tibor 3.Az előterjesztést készítésében közreműködő személy

Részletesebben

TÁRGY: Tájékoztatás a Szociális Központ intézményvezetői pályázati felhívásának közzétételéről E L Ő T E R J E S Z T É S

TÁRGY: Tájékoztatás a Szociális Központ intézményvezetői pályázati felhívásának közzétételéről E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 236. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Tájékoztatás a Szociális Központ intézményvezetői pályázati felhívásának közzétételéről E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

Egyes a személyes gondoskodást nyújtó szociális, gyermekvédelmi közfeladatot ellátó intézmény fenntartóját megillető támogatások

Egyes a személyes gondoskodást nyújtó szociális, gyermekvédelmi közfeladatot ellátó intézmény fenntartóját megillető támogatások 8. melléklet a 2018. évi törvényhez Egyes a személyes gondoskodást nyújtó szociális, közfeladatot ellátó intézmény fenntartóját megillető támogatások I. A központi költségvetés a nem állami szociális fenntartónak

Részletesebben

Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthona, 1173 Bp., Pesti út 117. Az időpont kialakítás alatt.

Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthona, 1173 Bp., Pesti út 117. Az időpont kialakítás alatt. A Közép-magyarországi Szociális Módszertani Intézmény konzorciumi partnerei által szervezett szociális továbbképzési rendszerben minősített továbbképzések 1 Továbbképzés neve, engedélyszáma Mentálisan

Részletesebben

('.J. r lt f'- ...b.:...::-..'...~.(~':... Faragóné Széles Andrea. "I.c..,lP...~\~ ~'\-... N Y REG YH A Z A

('.J. r lt f'- ...b.:...::-..'...~.(~':... Faragóné Széles Andrea. I.c..,lP...~\~ ~'\-... N Y REG YH A Z A NYíREGYHÁZA 4401 NYíREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. PF. : 83. TELEFON : ~ 3642524'5 0 FAX: ~ 36 42 524.5 1 E-MAIL: POLGARMESTER@NYIREGYHAZA.HU Ügyiratszám: 21911/2013.05 Ügyintéző : dr. Krizsai AnitajMetzner

Részletesebben

SZABADIDŐSPORT PROGRAMOK 2012-2013.

SZABADIDŐSPORT PROGRAMOK 2012-2013. SZABADIDŐSPORT PROGRAMOK 2012-2013. EGYÜTTMŰKÖDÉSI FELHÍVÁS - ADATLAP A FOGYATÉKOS SZEMÉLYEK SZABADIDŐSPORT PROGRAMJAINAK TÁMOGATÁSÁRA 1 A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) együttműködési felhívás keretében

Részletesebben

FELHÍVÁS. Felsőoktatási nemzetközi marketing ismeretek felsőoktatási intézmények munkatársai számára az észak-magyarországi régióban TÁMOP

FELHÍVÁS. Felsőoktatási nemzetközi marketing ismeretek felsőoktatási intézmények munkatársai számára az észak-magyarországi régióban TÁMOP Campus Hungary Iktatószám: CH-665-1/2013 Projektazonosító:TÁMOP-4.2.4.B/2-11/1-2012-0001 TKA felnőttképzési nyilvántartási szám: 01-0487-04 Akkreditációs lajstromszám: AL-0484 Ügyintéző: Mészáros Gabriella

Részletesebben

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) ; a Képviselő-testülethez

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) ; a Képviselő-testülethez FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: /2016. 15. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez a Földesi Szociális

Részletesebben

A gyermekjóléti alap és gyermekvédelmi szakellátási rendszer intézményeinek és alapfeladatainak bemutatása

A gyermekjóléti alap és gyermekvédelmi szakellátási rendszer intézményeinek és alapfeladatainak bemutatása TÁMOP-5.5.7-08/1-2008-0001 Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ Gyermekvédelmi ellátás rendszere I/I. A gyermekjóléti alap és gyermekvédelmi szakellátási rendszer intézményeinek

Részletesebben

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság közleménye a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéseit tartalmazó jegyzék közzétételéről

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság közleménye a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéseit tartalmazó jegyzék közzétételéről SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG 1132 Budapest, Visegrádi u. 49. A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság közleménye a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéseit tartalmazó jegyzék

Részletesebben

A Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet közleménye a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéseit tartalmazó jegyzék közzétételéről

A Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet közleménye a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéseit tartalmazó jegyzék közzétételéről A Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet közleménye a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéseit tartalmazó jegyzék közzétételéről A személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéséről

Részletesebben

FELNŐTTKÉPZÉSI SZERZŐDÉS

FELNŐTTKÉPZÉSI SZERZŐDÉS ikt.szám: «Tanúsítvány_sorszáma»/2015 amely létrejött FELNŐTTKÉPZÉSI SZERZŐDÉS egyrészről: az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. (székhely: 1122 Budapest, Maros utca 19-21.; cégjegyzékszám:

Részletesebben

K i v o n a t. Nádudvar Városi Önkormányzat Képviselő-testületének június 13-ai ülése jegyzőkönyvéből:

K i v o n a t. Nádudvar Városi Önkormányzat Képviselő-testületének június 13-ai ülése jegyzőkönyvéből: K i v o n a t Nádudvar Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. június 13-ai ülése jegyzőkönyvéből: Nádudvar Városi Önkormányzat Képviselőtestületének 58 /2018. (VI.13. ) Ök. sz. határozata: Nádudvar

Részletesebben

ÓBUDAI EGYETEM. (Minőségirányítási eljárás) 11. sz. verzió. A kiadás dátuma: február 1. (Érvényes visszavonásig)

ÓBUDAI EGYETEM. (Minőségirányítási eljárás) 11. sz. verzió. A kiadás dátuma: február 1. (Érvényes visszavonásig) ÓBUDAI EGYETEM ME 06 TOVÁBBKÉPZÉSI FOLYAMATOK (Minőségirányítási eljárás) 11. sz. verzió A kiadás dátuma: 2017. február 1. (Érvényes visszavonásig) FOLYAMATGAZDA: Prof. Dr. Tóth Péter főigazgató A Minőségirányítási

Részletesebben

Matematika-fizika szakos tanár

Matematika-fizika szakos tanár Hevesy György Általános Iskola a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. - alapján pályázatot hirdet Hevesy György Általános Iskola Matematika-fizika szakos tanár munkakör betöltésére.

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A pályázat célja: Hajléktalan, fogyatékos, időskorú személyek valamint gyermekek programpályázat útján történő támogatása.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. A pályázat célja: Hajléktalan, fogyatékos, időskorú személyek valamint gyermekek programpályázat útján történő támogatása. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Debrecen Megyei Jogú Város Közgyűlésének Szociális Bizottsága pályázatot hirdet debreceni székhelyű non-profit szervezetek programjainak támogatására A pályázók köre: Pályázatot nyújthatnak

Részletesebben

Ügyfélkapcsolat szerviztevékenység gyakorlása

Ügyfélkapcsolat szerviztevékenység gyakorlása II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

(az időközbeni módosításokkal egységes szerkezetben)

(az időközbeni módosításokkal egységes szerkezetben) Gárdony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 39/2004. (IX. 29.) számú rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,13,14,15,

Részletesebben

KIEMELT PROJEKT AZ ELEMZÉSI FELADATOK TÜKRÉBEN

KIEMELT PROJEKT AZ ELEMZÉSI FELADATOK TÜKRÉBEN KIEMELT PROJEKT AZ ELEMZÉSI FELADATOK TÜKRÉBEN Kostyál L. Árpád elemzési alprojekt vezető TÁMOP-5.2.6-13/1-2014-0001 kiemelt projekt Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet Budapest - Moha Ház, 2014.12.12.

Részletesebben

ÓRAREND Továbbképzés 3 képzési egységének összefoglaló (nem hivatalos, belső használatú) címe: Autizmus specifikus felnőtt-ellátási tanácsadó képzés

ÓRAREND Továbbképzés 3 képzési egységének összefoglaló (nem hivatalos, belső használatú) címe: Autizmus specifikus felnőtt-ellátási tanácsadó képzés ÓRAREND Továbbképzés 3 képzési egységének összefoglaló (nem hivatalos, belső használatú) címe: Autizmus specifikus felnőtt-ellátási tanácsadó képzés Az akkreditált képzések címei: A tanácsadás szerepe,

Részletesebben