26. szám, 2015 szeptember. hírmondó. Kövessen minket a facebookon is!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "26. szám, 2015 szeptember. hírmondó. Kövessen minket a facebookon is!"

Átírás

1 26. szám, 2015 szeptember hírmondó Kövessen minket a facebookon is!

2 Ügyvezetői köszöntő Kedves Partnerünk! Eltelt az ősz első hónapja, és mozgalmasabb volt, mint azt gondoltuk volna! Nehéz összefoglalni a szeptemberi eseményeket, de mi megpróbáljuk a következő oldalakon. Szeptemberben rengeteg rendezvényen és konferencián nyílt alkalmunk részt venni. Ilyenek voltak például a Piac és Profit által rendezett roadshow keretein belül a siófoki, kecskeméti, debreceni konferenciák, ahol tanácsadóink a már megjelent pályázatokról tartottak színvonalas előadásokat. Részt vettünk még többek között a HUGBC által tartott Településfejlesztési konferencián, a vas megyei KKV csúcstalálkozón, és az Elektromobilitás világnapja alkalmából rendezett eseményen. Ezen számunkban bővebben olvashat új szolgáltatásunkról, amelyet Start up cégeknek kínálunk. Az ötletek megvalósításához finanszírozással, üzleti modellekkel, forrásgyűjtéssel és gyakorlati tanácsokkal szolgálunk az érdeklődőknek. Októberben kerül megrendezésre immár hatodik alkalommal a GoodWine Borklub, melynek témája az elektromobilitás lesz. Neves vendégekkel fogunk beszélgetni az elektromos autók elterjedéséről hazánkban, növekvő jelentőségükről. Számunkban tájékozódhat még továbbá nemrég lezárult kivitelezéseinkről, referenciáinkról. Kellemes és hasznos időtöltést kívánok! Harsányi Gábor ügyvezető igazgató, tulajdonos Az ősz kezdete a pályázatok világában is mozgalmas volt. A nagy kapacitásbővítő pályázat felfüggesztésre került forráskimerülés miatt. Elérhető még azonban a szabadvállalkozási zónában tevékenykedők részére a kis kapacitásbővítő pályázat, valamint a kkv-k piacra jutását támogató felhívás is. Ősz végétől benyújthatóak az augusztusban megjelent K+F pályázatok, valamint hamarosan várhatóak a Vidékfejlesztési Program kiírásai is. GoodWill Consulting Kft Budapest, Timur utca 74. Tel.: 06/ , Fax: 06/ info@gwconsulting.hu Web:

3 Új szolgáltatásunk startupok számára! STARTUP VÁLLALKOZÁSOKNAK IS SEGÍT A GOODWILL CONSULTING KFT. CSAPATA GWHUB MEETUPOK augusztus 26.-án a Goodwill Consulting Kft. létrehozta a GWHub elnevezésű, Startup vállalkozásokat segítő üzleti kört. Az ötletek megvalósításához finanszírozással, üzleti modellekkel, forrásgyűjtéssel és gyakorlati tanácsokkal szolgálunk az érdeklődőknek. Ha a cél, hogy egy új startupot építsen fel a kezdő vállalkozó, és ehhez már megvan az ötlet, csapat, vagy akár egy igazoltan működőképes koncepció, akkor érdemes hozzánk ellátogatni. Segítünk a következő lépés előkészítésében és megvalósításában. A meetupok alkalmával nyitott beszélgetések keretében vitatunk meg egy-egy olyan konkrét témát, melyet tagjaink vezetnek fel. A beszélgetések mellett több szolgáltatással is segíteni tudjuk az érdeklődőket, ilyen például a pályázatfigyelés, stratégiai fejlesztési terv készítés, pályázatírás, innovációs potenciál vizsgálat. 1. MEETUP STARTUP VS. LIFESTYLE BUSINESS Vannak, akik tudnak és mernek nagyot álmodni és az ötlettől a globális piacig bejárni a siker minden lépcsőfokát. Vannak, akik nap, mint nap szeretnének vállalkozóként élni és megélni munkájuk sikerét. De mi is a siker? A beszélgetés során fény derült a Startup modell és a Lifestyle Business modell lehetőségeire és veszélyeire. Tárgyalták a résztvevők továbbá, hogy miben tér el ez a két fogalom, üzleti modell és életforma. 2. MEETUP STARTUP ÜZLETI MODELLEK Sikeres céget felépíteni nehéz feladat. Startupot még nehezebb. Ahhoz, hogy a megfelelő modellt tudja alkalmazni a vállalkozó a startupban, szükséges ismerni azokat az építőkockákat, amelyekből felépülnek ezek a modellek. A meetupon megmutattuk a legegyszerűbb építőkockákat, amelyet akár többféle frameworkbe építhetőek be, valamint néhány példában szemléltettük is ezeket, segítséget nyújtva az érdeklődőknek a legoptimálisabb modell kialakítására. Amennyiben felkeltettük érdeklődést, vegyen részt a következő üzleti összejövetelen, melyen cégünk szakértőivel találkozhat és felteheti kérdéseit! 3. MEETUP START-UP FÁZISOK ÉS AZ ELÉRHETŐ FINANSZÍROZÁSI FORRÁ- SOK SZERVEZÉS ALATT További részletek:

4 Események RENDEZVÉNYEK, MELYEKEN RÉSZT VETTÜNK A szeptemberi hónapunk is izgalmas volt. Megannyi konferencián és rendezvényen vettünk részt, melyek közül párat most szeretnénk kiemelni, és bővebben írni róla. PÁLYÁZATI WORKSHOP A BIOSYNERGY KLASZTERTAGJAINAK Szeptember 15-én kezdetét vette őszi fórumsorozatunk. Vállalkozásunk a Biosynergy Klasztertagok számára szervezett pályázati workshopot, melyen a as pályázati időszak gazdaságfejlesztési és innovációs pályázatairól tájékozódhattak a résztvevők. Madarász András cégünk értékesítési igazgatója, a GINOP pályázatairól tartott előadást, míg Simon Tamás, H2020 csoportvezető kollégánk az Innovációs pályázatok részleteibe avatta be a résztvevőket. A fórum kiváló lehetőséget adott a résztvevőknek arra, hogy üzleti körülmények között, állófogadás keretein belül kapcsolatot építhessenek, és bemutathassák vállalkozásaik fejlesztési elképzeléseit. Bízunk benne, hogy a jövőben továbbra is segíteni tudjuk a Klasztertagok munkáját. FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉS KONFERENCIA AZ ÉLHETŐBB TELEPÜLÉSEKÉRT Szeptember 16-án Újbudán az Önkormányzat épületének konferenciatermében került megrendezésre a Fenntartható településfejlesztés szakmai konferenciája, melyen számos település képviseltette magát. Az egyesület tagjai, illetve szakemberei előadásokkal és konzultációs lehetőséggel segítették az érdeklődőket. Az egyesület számára is mérföldkő volt a rendezvény, hiszen számos önkormányzatot, és település vezetőjét tudta megszólítani a konferencia alkalmával. A rendezvény során minden prezentáció egyértelműen szemléltette, hogy mekkora a jelentősége a városoknak, a falvaknak, községeknek a fenntarthatóság szempontjából. Az önkormányzatok számára jelentős megtakarítást jelenthet, ha rendelkeznek egy jól átgondolt energiagazdálkodási tervvel valamint egy olyan városképpel, amely tükrözi a jövőbeni terveket a fenntarthatóság jegyében. A konferencia fővédnöke Dr. Hoffmann Tamás, Budapest Főváros XI. kerület Újbuda polgármestere volt.

5 Események A rendezvényen Baranyák Zoltán, Smart City csoport vezetőnk is előadást tartott a 100%-ban önellátó települések témakörében. Az előadása során felhívta a résztvevők figyelmét arra, hogy nem mindegy, hogy milyen úton érjük el célunkat, mert óriási költségkülönbségek lehetnek. Előadásának célja az volt, hogy egy olyan képet mutasson a fenntarthatóság jegyében, amely által a települések élhetőbbek lehetnek. Gyakorlati példákkal és hasznos tanácsokkal szemléltette a városok fenntarthatóságának stratégiai tervét. A konferenciát követően a résztvevők számára lehetőség nyílt a támogató partnerek képviselőivel konzultálni és kérdéseket feltenni. KKV CSÚCSTALÁLKOZÓ SZOMBATHELYEN Ősszel folytatódott a Gazdasági Csúcstalálkozók sorozat. Az üzleti kiállítással kísért, moderált kerekasztal-beszélgetésre szeptember 17-én, Szombathelyen került sor, a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Tanácstermében. A több órás kerekasztal-beszélgetésen számos olyan problémát hoztak fel a résztvevők, amivel a kkv-k manapság szembesülhetnek, azonban egyetértettek, hogy az összefogás alternatíva lehet a megoldásra. Adminisztráció, elvándorlás, pályázati lehetőségek ezek foglalkoztatják leginkább a vállalkozókat. A beszélgetésen részt vett kollégánk, Lehoczky Tibor, vezető pályázati tanácsadó. Véleménye szerint, korábban nem a pályázatokon való indulás, hanem az életben maradás volt fontos a vállalkozások számára, mára azonban ez megfordulni látszik, mivel rengeteg pályázat érkezik a jövőben. A kormány a nyugat- dunántúli régiót túlfejlettnek ítéli, éppen ezért több pályázati lehetőségből is kimaradt Vas megye. Most azonban, a korábbi gyakorlattal ellentétben minden pályázati lehetőség elérhető lesz Vas megyében, a támogatási intenzitás pedig 40-50% körül várható. Kiemelte, hogy növekedésre, technológiai fejlesztésre már most is lehet pályázni, az innovációs pályázatok szeptember 30-án, az informatikai, energetikai pályázatok pedig év végére várhatóak. A szünetben lehetőség volt megtekinteni a kiállítók standjait, valamint ismertséget, és kapcsolatokat építeni.

6 Pályázati összefoglaló MI TÖRTÉNT EDDIG A AS PÁLYÁZATI CIKLUSBAN? Mint már előző számunkban is megírtuk, a kormány hosszadalmas egyeztetések és ülések után augusztus 18-án döntött arról, hogy a közötti uniós költségvetési ciklusban június 30-ig kiírása kerül minden magyar pályázat. Ennek legfőbb célja az, hogy elősegítsék a hazai vállalkozások gazdasági javulását, és az ország exportképességének növelését, valamint, hogy új munkahelyeket tudjanak teremteni. Az ülésen kiemelték, hogy a korábbi fejlesztési ciklus teljes keretösszegének csupán csak 16%-át pályázhatták meg a hazai vállalkozások, míg a mostani fejlesztési időszakban a rendelkezésre álló 12 ezer milliárd forint 60%-a jut a gazdaság fejlesztésére. Ezen intézkedés pozitív hatású lehet a vállalkozások számára, hiszen a pályázat meghirdetését követően még megannyi feladat hárul az adott pályázóra, utána még évekkel kell számolni, tehát ez az intézkedés azt is jelentheti, hogy hamarabb befejeződhetnek a következő időszak projektjei. Fontos azonban megjegyezni, hogy 2017 közepéig csak a pályázatok kiírása fog megtörténni, a tényleg értékelés és elbírálás a ciklus végéig fog tartani. Ehhez igazodva, a kormánynak ebben az évben már több mint 50 uniós pályázatot kellett volna megjelentetnie, a vállalkozásoknak szóló Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programhoz kapcsolódva. Ám ezzel szemben 15 felhívás érhető el, és egyet már fel is függesztettek forráskimerülés miatt. Így eddig úgy néz ki, hogy az eredeti, lassúbb menetrendet sem sikerül egyelőre tartani, a vállalkozások pedig várnak a lehetőségekre. Bizonyos pályázatoknál az egyik legfontosabb tényező az idő. Ez látható a nyáron megnyílt GINOP kódjelű termelési kapacitásbővítő kiírásnál is. Noha a pályázat eredetileg 2017 júliusáig lett volna elérhető, a beérkezett támogatási kérelmek nagy számára és a rendelkezésre álló kötelezettségvállalási keret kimerülésére való tekintettel szeptember 18-i határnappal felfüggesztésre került a kiírás. Benyújtható azonban még módosítással, hiszen már csak a szabadvállalkozási zónában megvalósuló beruházásokat támogatják - a fent említett pályázat kistestvére, a GINOP kódjelű kapacitásbővítő pályázat. Szintén elérhető még a kis- és középvállalkozások piaci megjelenését támogató kiírás, amely a vállalkozások külföldi kiállításokon és vásárokon való megjelenését, árubemutatók és üzletember találkozók megszervezését támogatja szeptember végétől volt benyújtható a nyár utolsó felében megjelent három kutatás-fejlesztés pályázat is, melyeknek együttes keretösszege meghaladja a 71 milliárd forintot. A pályázatok célja, hogy olyan pályázati anyagokat nyújtsanak be a pályázók, amelyek jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó új, piacképes termékek és szolgáltatások, illetve technológiák megvalósulását célozzák. Idén ősztől várhatóak az elfogadott Vidékfejlesztési Program pályázatai is. A kiírásokban kiemelten támogatható tevékenységek közé tartozik többek között a termőföldek vásárlása, új gépek és berendezések beszerzése, piacra jutás elősegítése, versenyképesség javítása. Láthatjuk, hogy noha nem a beígért ütemben, de érkeznek a pályázatok. Egyes kiírásoknál fontos, hogy időben be tudjuk nyújtani anyagunkat, hiszen a keret hamar kimerülhet. A következő időszakban érkeznek további energetikai, vidékfejlesztési célú pályázati kiírások is, így a projekteket időben el lehet jól készíteni, hogy minél előbb beadásra kerülhessenek.

7 Goodwine üzleti borklub GOODWINE BORKLUB NYITOTTSÁG, VÁLTOZATOSSÁG, KAPCSOLATÉPÍTÉS ÉS JOBBNÁL JOBB BOROK! A GoodWine borklub alapítója nem más, mint Harsányi Gábor, a Goodwill Cégcsoport tulajdonos ügyvezetője. Személye megtestesíti mindazokat az értékeket, amelyeket a Borklub képviselni kíván: a nyitottságot, az elkötelezettséget, és a minőségi magyar borok szeretetét. A Borklub megalapítását az az ötlet ösztönözte, hogy ritkán adódik olyan alkalom üzletemberek részére, amikor kötetlen hangulatban beszélgethetnek szakmai témákról. Minden eseményen egy olyan témakört járunk körül színvonalas vendégelőadók és egy moderátor segítségével, amely aktuális és mindenkit érint. A közös beszélgetést, eszmecserét pedig minden alkalommal egy borkóstolóval zárjuk, elismert borászok közreműködésével. A GoodWine borklub immáron hatodik alkalommal kerül megrendezésre október 8-án, az Almárium Bisztróban. Témánk nem más lesz, mint a környezettudatossággal kapcsolatban álló elektromos autók világa. Beszélgetni fogunk a magyar elektromos autózás helyzetéről, újdonságokról, jogszabályi környezetről mindenről, ami az e-mobilitást illeti. És természetesen a jó borok sem maradnak el. Kérdezünk és válaszolunk a témával kapcsolatban. A válaszadásban segítségünkre lesz Dr. Dabóczi Kálmán a BKK Budapesti Közlekedési Központ Zrt. vezérigazgatója, Vörös Tamás a Jedlik Ányos Klaszter főtitkára, Knezsik István az Autós Nagykoalíció elnöke és Baranyák Zoltán a GoodWill Energy Kft. vezető energetikai szakmérnöke. Az est kérdezője és házigazdája Büki Csaba, az Elektromobilitás Partnernap 2015 esemény szervezője. A borokat biztosítja és a borkóstolót Dr. Bodri István, a szekszárdi Bodri Pincészet tulajdonosa tartja. Ha Borklubunk felkeltette érdeklődését, szeretettel várjuk estünkre! További információt, valamint a jelentkezés lehetőségét az alábbi linken találhatja: Váljon az este a környezetünk egészségére! GoodWill Consulting Kft. Magyarország piacvezető pályázatírója

8 Referenciák OSTOROS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT Ostoros Községi Önkormányzat millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a KEOP /K/14 kódjelű, Közvilágítás energiatakarékos átalakítása című pályázati kiíráson. A projekt eredményeként komplex energetikai korszerűsítésére került sor a településen. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a pályázat útján megvalósítható projekt keretében Ostoros község egy modernebb és korszerűbb közvilágítási rendszerrel lett gazdagabb. Nem elhanyagolható, hogy jelentős energia megtakarítást is előidézett az elavult lámpatestek cseréje. A projekt közvetlen célja az önkormányzat közvilágításra szánt költségeinek csökkentése, és a településen élők számára pozitív látványkép biztosítása a modern és szebb képet mutató lámpatestekkel. A projekt keretében az Önkormányzat 50 utca lámpatesteit újította fel a megvilágítási szint megtartásával és az MSZ EN szabványnak megfelelően. További célok között szerepelt a közbiztonság növelése, amit az új LED lámpás világítás realizált. Összesen 476 lámpatest került cserére, mely éves szinten kwh-ról kwh-ra csökkenti a településvilágítási villamos-energiafelhasználást. Ez a beruházás évente nagyságrendileg 4 millió forint megtakarítást jelent az Önkormányzatnak. A projekt megvalósításának, és a felmutatott számszerű eredményeknek köszönhetően Ostoros Községi Önkormányzat pozitív példát mutat környezetének, más községeknek a környezettudatos szemléletformálásban. MINDSZENTGODISA Mindszentgodisa Község Önkormányzata az Óvodai kapacitásbővítést célzó beruházások támogatása év pályázaton Ft támogatást nyert el. A pályázat elkészítésében a Goodwill Consulting Kft. volt a Pályázó segítségére. Az idei évi támogatásból december 31-ig közel új óvodai férőhely kialakítása valósulhat meg országszerte a 3 éves kötelező óvodáztatás helyi feltételeinek megteremtése és a gyermekek esélyegyenlőségének korai megvalósulása érdekében. Az Önkormányzat a pályázat által 24 fő számára alakíthat ki új csoportszobát, ami jelenleg a tornaszoba. Jelen projekt keretében lehetőség nyílik egy különálló tornaszoba kialakítására. A tornaszoba kialakításának paramétereit műszaki leírás tartalmazza, az engedélyeztetései eljárás folyamatban van, várhatóan még szeptember 30-a előtt az Önkormányzat meg kapja a hivatalos engedélyt. A fenti létszám növekedés számszerűsített bemutatásával teljes mértékben érthető az óvoda tervezett fejlesztése, hiszen a megnövekedett létszámmal járó helyhiányt az óvoda kapacitás hiányában már nem tudta volna megoldani. Az óvoda számára rendkívül fontos, hogy a gyermekek részére a hivatott neveltetést nyújtsák, és ehhez megfelelő feltételeket biztosítsák. az említett célok elengedhetetlen feltétele, hogy a jelenleg 58 főt elhelyezését szolgáló óvoda épületét kibővíthetik ezzel lehetővé téve, hogy az óvodába jelentkezők a későbbiekben ne kerüljenek elutasításra. A fejlesztéshez szükséges feltételek adottak, hiszen az ingatlan kedvező elhelyezkedésű, zöld övezetben fekszik a fő út közelében.

Új kihívások az uniós források felhasználásában

Új kihívások az uniós források felhasználásában Új kihívások az uniós források felhasználásában Tematika Háttér és alapfogalmak OP forráselosztás VEKOP, GINOP Pénzügyi eszközök Támogatás intenzitás Pályázatok Háttér és alapfogalmak Főbb dokumentumok:

Részletesebben

A helyi gazdaságfejlesztés lehetőségei a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban

A helyi gazdaságfejlesztés lehetőségei a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban A helyi gazdaságfejlesztés lehetőségei a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban Döbrönte Katalin Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság Gazdaságtervezési Főosztály

Részletesebben

31. szám 2016. február hírmondó

31. szám 2016. február hírmondó 31. szám 2016. február hírmondó Kövessen minket a facebookon is! Ügyvezetői köszöntő Tisztelt Partnerünk! Gőzerővel dübörög tovább az év, ami mind a pályázatok világában, mind pedig cégünk életében is

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP-1.2.2-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása pályázat rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió Üzleti

Részletesebben

Intézményrendszernek végzett munkák

Intézményrendszernek végzett munkák Boza Pál HDI Consulting Kft. 2013. október 29. Budapest HDI Consulting Kft. Intézményrendszernek végzett munkák KEOP IH számára pályázati konstrukciók előkészítése pl. KEOP 4.3.1 Norvég Alap energiahatékonysági

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP 1.2.1-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése pályázat rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió Üzleti Kommunikációs

Részletesebben

Miskolc, 2008. okt. 15. Dr. Petrás Ferenc A prezentáció tematikája Regionális Fejlesztési Programok a számok tükrében ROP gazdaságfejlesztés 2009-10 ROP Akcióterv gazdaságfejlesztés újdonságai Regionális

Részletesebben

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM KUTATÁS, FEJLESZTÉS ÉS INNOVÁCIÓ TÁMOGATÁS A GINOP-BAN Keller Péter főosztályvezető-helyettes Nemzetgazdasági Minisztérium Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős

Részletesebben

Gazdaságfejlesztési prioritás munkaközi változat Tóth Milán Program menedzser Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség

Gazdaságfejlesztési prioritás munkaközi változat Tóth Milán Program menedzser Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség (2011-2013) Gazdaságfejlesztési prioritás munkaközi változat Tóth Milán Program menedzser Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség 1 Az AT részletes programozási dokumentum, mely feladata, hogy

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP 1.2.1-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése pályázat rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió Üzleti Kommunikációs

Részletesebben

Európai uniós forrású vállalati hitel- és kombinált hitelprogramok. MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt. DR. NYIKOS GYÖRGYI IGAZGATÓ

Európai uniós forrású vállalati hitel- és kombinált hitelprogramok. MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt. DR. NYIKOS GYÖRGYI IGAZGATÓ Európai uniós forrású vállalati hitel- és kombinált hitelprogramok MFB Magyar Fejlesztési Bank Zrt. DR. NYIKOS GYÖRGYI IGAZGATÓ Visszatérítendő pénzügyi eszköz támogatás intézményrendszere NGM IRÁNYÍTÓ

Részletesebben

Kik vagyunk? A Körics Euroconsulting 2003 óta meghatározó szereplője a hazai fejlesztési és üzleti tanácsadói piacnak.

Kik vagyunk? A Körics Euroconsulting 2003 óta meghatározó szereplője a hazai fejlesztési és üzleti tanácsadói piacnak. Horizon 2020 Kik vagyunk? A Körics Euroconsulting 2003 óta meghatározó szereplője a hazai fejlesztési és üzleti tanácsadói piacnak. Munkatársainkkal a kis- és középvállalkozások, önkormányzatok, érdekképviseleti

Részletesebben

VERSENYKÉPES KÖZÉP-MAGYARORSZÁG GAZDASÁGFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM ÉVES FEJLESZTÉSI KERET MÓDOSÍTÁSA (VEKOP)

VERSENYKÉPES KÖZÉP-MAGYARORSZÁG GAZDASÁGFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM ÉVES FEJLESZTÉSI KERET MÓDOSÍTÁSA (VEKOP) VERSENYKÉPES KÖZÉP-MAGYARORSZÁG GAZDASÁGFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM ÉVES FEJLESZTÉSI KERET MÓDOSÍTÁSA (VEKOP) A módosított VEKOP ÉFK-ban keretemeléssel érintett felhívások: 1011/2016. (I. azonosító jele

Részletesebben

Támogatási lehetőségek a turizmusban

Támogatási lehetőségek a turizmusban Támogatási lehetőségek a turizmusban Hévíz 2015. május 28. Bozzay Andrásné szakmai főtanácsadó Lehetőségek az operatív programokban 2014-2020 1. Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (GINOP)

Részletesebben

Mit kell tudnunk a sikeres pályázáshoz? Az energetikai pályázatokról szakszerűen

Mit kell tudnunk a sikeres pályázáshoz? Az energetikai pályázatokról szakszerűen Mit kell tudnunk a sikeres pályázáshoz? Az energetikai pályázatokról szakszerűen 12 ezer milliárd forintos keret 513 Mrd Ft kapacitásbővítés 146 Mrd Ft informatika 581 Mrd Ft innováció 160 Mrd Ft energetika

Részletesebben

Akad még lehetőség Vállalkozói pályázatok uniós forrásból Gáspár Bence, főosztályvezető Debrecen, 2010. június 3.

Akad még lehetőség Vállalkozói pályázatok uniós forrásból Gáspár Bence, főosztályvezető Debrecen, 2010. június 3. Akad még lehetőség Vállalkozói pályázatok uniós forrásból Gáspár Bence, főosztályvezető Debrecen, 2010. június 3. Uniós gazdaságfejlesztés számokban 2007-2009 3-ból 2 sikeres pályázó 10 000 hazai vállalkozás

Részletesebben

ÉRTŐ KFT. PÁLYÁZZUNK OKOSAN! PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK ÉS NEHÉZSÉGEK ŐSZINTÉN

ÉRTŐ KFT. PÁLYÁZZUNK OKOSAN! PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK ÉS NEHÉZSÉGEK ŐSZINTÉN ÉRTŐ KFT. PÁLYÁZZUNK OKOSAN! PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK ÉS NEHÉZSÉGEK ŐSZINTÉN Kirizs Tibor 1 ALAP KÉRDÉSEK PÁLYÁZATOK KAPCSÁN: KINEK ÉRDEMES PÁLYÁZNI? PÁLYÁZÓK: mikro-, kis- és középvállalkozások - GYÁRTÁSI

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP 1.2.1-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése pályázat tervezetének rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió

Részletesebben

A fejlesztéspolitika visszatérítendő és vissza nem térítendő támogatásai

A fejlesztéspolitika visszatérítendő és vissza nem térítendő támogatásai A fejlesztéspolitika visszatérítendő és vissza nem térítendő támogatásai A MAG Zrt. által kínál lehetőségek Dr. Novák Csaba ügyvezető igazgató, MAG Zrt. A Nemzeti Fejlesztési Terv gazdaságfejlesztési eredményei

Részletesebben

Közvilágítás energiatakarékos korszerűsítése Szarvas Városban

Közvilágítás energiatakarékos korszerűsítése Szarvas Városban Közvilágítás energiatakarékos korszerűsítése Szarvas Városban A projekt bruttó összköltsége: 166.817.040.- Ft, 100%-os támogatási intenzitás mellett. Megvalósítási időszak: 2015.02.02-2015.05.29. Projektazonosító:

Részletesebben

Összefogás a fenntartható életmódhoz szükséges termékek és szolgáltatások piacra jutásáért

Összefogás a fenntartható életmódhoz szükséges termékek és szolgáltatások piacra jutásáért Összefogás a fenntartható életmódhoz szükséges termékek és szolgáltatások piacra jutásáért Lenkey Péter klaszter menedzser Magyar Fenntarthatósági Csúcs 2012 Budapest, 2012. november 21. 1 Hogyan működik

Részletesebben

Pályázati lehetőségek beszállítók fejlesztésére, kkv-k részére 2016-ban

Pályázati lehetőségek beszállítók fejlesztésére, kkv-k részére 2016-ban Pályázati lehetőségek beszállítók fejlesztésére, kkv-k részére 2016-ban Prospera Pályázati Tanácsadó Kft. Gajdos-Sztankó Gabriella Pályázati referens sztanko.gabriella@prospera.hu Budapest, 2016.11.08.

Részletesebben

Használja ki a vállalati innovációs és kutatás-fejlesztési pályázati lehetőségeket segítségünkkel!

Használja ki a vállalati innovációs és kutatás-fejlesztési pályázati lehetőségeket segítségünkkel! Használja ki a vállalati innovációs és kutatás-fejlesztési pályázati lehetőségeket segítségünkkel! Nagyobb támogatottság, nagyobb versenyképesség! Glósz és Társa innováció menedzsment www.glosz.hu Innováció

Részletesebben

A GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OPERATÍV PROGRAM (GINOP) PÉNZÜGYI ESZKÖZEI

A GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OPERATÍV PROGRAM (GINOP) PÉNZÜGYI ESZKÖZEI A GAZDASÁGFEJLESZTÉSI ÉS INNOVÁCIÓS OPERATÍV PROGRAM (GINOP) PÉNZÜGYI ESZKÖZEI SZABÓ KRISZTINA JÚLIA NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM GAZDASÁGFEJLESZTÉSI PROGRAMOK VÉGREHAJTÁSÁÉRT FELELŐS HELYETTES ÁLLAMTITKÁRSÁG

Részletesebben

Beruházási pályázati lehetőségek Szilágyi Péter Élelmiszer-feldolgozási Főosztály

Beruházási pályázati lehetőségek Szilágyi Péter Élelmiszer-feldolgozási Főosztály Beruházási pályázati lehetőségek 2014-2020 Szilágyi Péter Élelmiszer-feldolgozási Főosztály TÁMOGATÓ VÁLLALKOZÁSI KÖRNYEZET Magyarország közép és hosszú távú élelmiszeripari fejlesztési stratégiája A STRATÉGIA

Részletesebben

A 2014-2020-AS FEJLESZTÉSI CIKLUS

A 2014-2020-AS FEJLESZTÉSI CIKLUS A 2014-2020-AS FEJLESZTÉSI CIKLUS Dr. Bene Ildikó Szolnok, 2015.11.24. ÚMFT-ÚSZT projektek projektgazdák szerinti megoszlása JNSZ megyében 2007-2013 között JNSZ megye uniós támogatásai 2007-2013 ÖSSZESEN:

Részletesebben

Tőlünk függ minden, csak akarjunk! Széchenyi István

Tőlünk függ minden, csak akarjunk! Széchenyi István Tőlünk függ minden, csak akarjunk! Széchenyi István Az Új Széchenyi Terv kiemelt céljai 1. Foglalkoztatás dinamikus növelése Minden GOP-os pályázatban alapelem 2. Növekedés Stratégia alkotás Kitörési pontok

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP-2.1.2-8.1.4-16 Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében pályázat rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió

Részletesebben

27. szám 2015. Október. hírmondó. Kövessen minket a facebookon is!

27. szám 2015. Október. hírmondó. Kövessen minket a facebookon is! 27. szám 2015. Október hírmondó Kövessen minket a facebookon is! Ügyvezetői köszöntő Kedves Partnerünk! Dübörög az ősz, és ezzel egyetemben a pályázatok is! Az első fontosabb pályázati hír, az nem más,

Részletesebben

Fenntartható közösségi kezdeményezések támogatási lehetőségei 2014-2020 között Répceszemere 2015. június 17.

Fenntartható közösségi kezdeményezések támogatási lehetőségei 2014-2020 között Répceszemere 2015. június 17. Fenntartható közösségi kezdeményezések támogatási lehetőségei 2014-2020 között Répceszemere 2015. június 17. Bozzay Balázs Pannon Megújuló Energia Klaszter www.bfh.hu, 30/226 77 55 Környezetileg minimum

Részletesebben

Mikro-, Kis- és Középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása című pályázat összefoglalója

Mikro-, Kis- és Középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása című pályázat összefoglalója Mikro-, Kis- és Középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása című pályázat összefoglalója PÁLYÁZAT FŐ PARAMÉTEREI Pályázat neve Pályázat típusa Státusz Pályázat célja Keretösszeg Mikro-, Kis- és

Részletesebben

Pályázati Hírlevél. RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. Hamarosan újra pályázható két KKV-kat támogató vállalkozásfejlesztési felhívás

Pályázati Hírlevél. RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. Hamarosan újra pályázható két KKV-kat támogató vállalkozásfejlesztési felhívás Pályázati Hírlevél RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. 2016. október Hamarosan újra pályázható két KKV-kat támogató vállalkozásfejlesztési felhívás Társadalmi egyeztetésre került két, korábban felfüggesztett

Részletesebben

A Gazdasági és Innovációs Operatív Program várható pályázati forrásainak bemutatása különös tekintettel a

A Gazdasági és Innovációs Operatív Program várható pályázati forrásainak bemutatása különös tekintettel a A Gazdasági és Innovációs Operatív Program várható pályázati forrásainak bemutatása különös tekintettel a Stratégiai K+F műhelyek kiválósága GINOP-2.3.2-15 SZTE Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóság

Részletesebben

KEDVEZMÉNYES KOLLEKTÍV STANDMEGJELENÉSI AJÁNLAT A CONSTRUMA / RENEO 2014-RE. Energiabarát Kft.

KEDVEZMÉNYES KOLLEKTÍV STANDMEGJELENÉSI AJÁNLAT A CONSTRUMA / RENEO 2014-RE. Energiabarát Kft. KEDVEZMÉNYES KOLLEKTÍV STANDMEGJELENÉSI AJÁNLAT A CONSTRUMA / RENEO 2014-RE CONSTRUMA / RENEO 2014 A HUNGEXPO Zrt. szakmai partnereként ismét nagyon kedvező áron kínálunk megjelenési lehetőséget a jövő

Részletesebben

Pályázati Hírlevél. RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. Megjelent két új vállalkozásfejlesztési pályázat KKV-k számára

Pályázati Hírlevél. RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. Megjelent két új vállalkozásfejlesztési pályázat KKV-k számára Pályázati Hírlevél RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. 2015. június Megjelent két új vállalkozásfejlesztési pályázat KKV-k számára 2015. június 9-én megjelent két új GINOP pályázat KKV-k kapacitásbővítésének

Részletesebben

Csongrád megyei vállalkozások innovációs fejlesztései. Nemesi Pál CSMKIK elnök 2014. június 26.

Csongrád megyei vállalkozások innovációs fejlesztései. Nemesi Pál CSMKIK elnök 2014. június 26. Csongrád megyei vállalkozások innovációs fejlesztései Nemesi Pál CSMKIK elnök 2014. június 26. Innovációs tevékenység célja Magasabb hozzáadott érték Versenyelőny Piacbővítés CSOMIÉP Kft. Legrand Zrt.

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP-1.2.3-8.3.4-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék keretében pályázat rövid összefoglaló

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Tisztelt Partnerünk! Az alábbi pályázati felhívást a településükön működő mikro- és kisvállalkozások szíves figyelmébe ajánlom:

Tisztelt Ügyfelünk! Tisztelt Partnerünk! Az alábbi pályázati felhívást a településükön működő mikro- és kisvállalkozások szíves figyelmébe ajánlom: Tisztelt Ügyfelünk! Tisztelt Partnerünk! Az alábbi pályázati felhívást a településükön működő mikro- és kisvállalkozások szíves figyelmébe ajánlom: Az elmúlt évben a gazdasági válság minden bizonnyal az

Részletesebben

START T kegarancia Zrt. www.startgarancia.hu

START T kegarancia Zrt. www.startgarancia.hu Hírlevél 2010. július 1 Hírlevél 2011. március Hírlevél 2011. március 2 173 MILLIÁRD FORINTOS KERETÖSSZEG AZ ÚJ SZÉCHENYI TERV VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI PÁLYÁZATAIBAN A 2011. évi vállalkozásfejlesztést célzó

Részletesebben

Beadási határidő A pályázat benyújtására 2015.július 9-től 2017. július 10-ig van lehetőség. Rendelkezésre álló keret

Beadási határidő A pályázat benyújtására 2015.július 9-től 2017. július 10-ig van lehetőség. Rendelkezésre álló keret Tájékoztató A mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése (GINOP 1.2.1) és A mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése (GINOP 1.2.2) pályázathoz Beadási

Részletesebben

Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium Vállalkozásfejlesztési Főosztály Miskolc, 2008. október 15.

Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium Vállalkozásfejlesztési Főosztály Miskolc, 2008. október 15. A Pólus a Gazdaságfejlesztési Operatív Programban tapasztalatok és lehetőségek Szilágyi László Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium Vállalkozásfejlesztési Főosztály Miskolc, 2008. október 15.

Részletesebben

Szimpózium az Automotive Hungary szakkiállításon: KAPACITÁSFEJELSZTÉS A JÖVŐ MEGTEREMTÉSE A CEE RÉGIÓBAN. Szervezők:

Szimpózium az Automotive Hungary szakkiállításon: KAPACITÁSFEJELSZTÉS A JÖVŐ MEGTEREMTÉSE A CEE RÉGIÓBAN. Szervezők: Szimpózium az Automotive Hungary szakkiállításon: KAPACITÁSFEJELSZTÉS A JÖVŐ MEGTEREMTÉSE A CEE RÉGIÓBAN Szervezők: 250 kiállító 10 különböző ország 10.000 látogató Mit kínál az AutomotiveHungary? 1 A

Részletesebben

2014-2020 Pályázatok irányai

2014-2020 Pályázatok irányai 2014-2020 Pályázatok irányai Operatív programok 2014-2020 ÁROP VOP TIOP 2007-2013 EKOP GOP 975 Mrd 2014-2020 KOOP TÁMOP VEKOP VOP GINOP 2 668 Mrd KEOP EFOP ROP KÖZOP 1322/2013 (VI. 12.) Korm. határozat

Részletesebben

Nyugat-Pannon Regionális Fejlesztési Zrt. Az RFH csoport tagja

Nyugat-Pannon Regionális Fejlesztési Zrt. Az RFH csoport tagja Nyugat-Pannon Regionális Fejlesztési Zrt. Az RFH csoport tagja Nyugat-Pannon Regionális Fejlesztési Zrt. Szeretjük a kihívásokat! TANÁCSADÁS FEJLESZTÉS FINANSZÍROZÁS KÖZVETÍTÉS PÁLYÁZATÍRÁS PROJEKTMENEDZSMENT

Részletesebben

Az operatív programok pályázati feltételeiről, annak megfeleléséről részletesen.

Az operatív programok pályázati feltételeiről, annak megfeleléséről részletesen. Az operatív programok pályázati feltételeiről, annak megfeleléséről részletesen. Tematika Háttér és alapfogalmak Operatív programok GINOP Támogatás intenzitás Változások, tapasztalatok Háttér és alapfogalmak

Részletesebben

AGENDA. Pályázati lehetőségek az IT területén

AGENDA. Pályázati lehetőségek az IT területén Pályázati lehetőségek az IT területén Előadó: Nagy Tamás tanácsadó 2012. október 2. 1 AGENDA 00 Az Equinox Consulting bemutatása 01 Az Európai Unió által támogatott pályázati lehetőségek 02 Pályázatírással

Részletesebben

1.KKV-k kapacitásbővítés beruházásainak támogatása GINOP

1.KKV-k kapacitásbővítés beruházásainak támogatása GINOP 1.KKV-k kapacitásbővítés beruházásainak támogatása GINOP 1.2.2-16 2016. nov.5-től Keretösszeg: 21 Mrd Ft min 5m Ft max 25m Ft Támogatás intenzitás: max 50% - új eszközök beszerzése - eszközökhöz kapcsolódó

Részletesebben

Pályázatok a gazdaságfejlesztésért, 2007

Pályázatok a gazdaságfejlesztésért, 2007 Pályázatok a gazdaságfejlesztésért, 2007 Ormosy Gábor, vezérigazgató 2007. május 10. Legfőbb kritika az NFT I. időszakából Hosszú átfutás az értékelés, a szerződéskötés és a kifizetés tekintetében Bonyolult

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP 1.2.2-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása pályázat tervezetének rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens

Részletesebben

PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK ÉS AKTUALITÁSOK

PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK ÉS AKTUALITÁSOK SZÉCHENYI PROGRAMIRODA KÖFOP-3.3.3-15-2016-00001 PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK ÉS AKTUALITÁSOK Hauser Richárd tanácsadó A bemutatásra kerülő pályázati felhívások GINOP-5.2.4-16 Gyakornoki program pályakezdők támogatására

Részletesebben

Az Ipari Parkok szabályozói környezete, és tervezett pályázati forrásai

Az Ipari Parkok szabályozói környezete, és tervezett pályázati forrásai Az Ipari Parkok szabályozói környezete, és tervezett pályázati forrásai előadó: Radics Ernő Nemzetgazdasági Minisztérium, Ipari és Építésgazdasági Főosztály Tiszaújváros, 2013. november 4. 1 Az Ipari Parkok,

Részletesebben

32. szám. hírmondó. Kövessen minket a facebookon is!

32. szám. hírmondó. Kövessen minket a facebookon is! 32. szám hírmondó Kövessen minket a facebookon is! Ügyvezetői köszöntő Tisztelt Partnerünk! Ahogy elérkezett a tavasz, úgy a pályázatok is virágkorukat élik. Folyamatosan jelennek meg a gazdaságfejlesztést

Részletesebben

Dorogi Ipartestület XXII. sz. hírlevele

Dorogi Ipartestület XXII. sz. hírlevele Dorogi Ipartestület XXII. sz. hírlevele Tisztelt Vállalkozó! A csatolt sajtószemle a kkv-k napi működését érintő fontos változásokat, gyakorlati tudnivalókat tartalmaz. Dorog, 2015. július 20. Üdvözlettel:

Részletesebben

Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése című pályázat összefoglalója

Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése című pályázat összefoglalója Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése című pályázat összefoglalója PÁLYÁZAT FŐ PARAMÉTEREI Pályázat neve Pályázat típusa Státusz Pályázat célja Keretösszeg Mikro-, kis- és

Részletesebben

1. TECHNOLÓGIA ÉS INFRASTRUKTURÁLIS BERUHÁZÁSOK

1. TECHNOLÓGIA ÉS INFRASTRUKTURÁLIS BERUHÁZÁSOK AZ ÚJ SZÉCHENYI TERV TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT FONTOSABB PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEI (2011.02.09.) 1. TECHNOLÓGIA ÉS INFRASTRUKTURÁLIS BERUHÁZÁSOK TECHNOLÓGIA-FEJLESZTÉS I. Magyarország területén megvalósuló

Részletesebben

AJÁNLAT. 2012. IV. negyedévében a mikro-, kis- és középvállalkozások számára kínált fejlesztési lehetőségek az Új Széchenyi Terv keretében

AJÁNLAT. 2012. IV. negyedévében a mikro-, kis- és középvállalkozások számára kínált fejlesztési lehetőségek az Új Széchenyi Terv keretében AJÁNLAT 2012. IV. negyedévében a mikro-, kis- és középvállalkozások számára kínált fejlesztési lehetőségek az Új Széchenyi Terv keretében IR Intelligens Régió Üzleti Kommunikációs Kft. 6725 Szeged, Kálvária

Részletesebben

1 BEVEZETÉS ELŐZMÉNYEK A feldolgozóipari KKV-k fejlődési és növekedési lehetőségei... 3

1 BEVEZETÉS ELŐZMÉNYEK A feldolgozóipari KKV-k fejlődési és növekedési lehetőségei... 3 Nagy növekedési potenciállal rendelkező feldolgozóipari KKV-k komplex jellegű, kapacitásbővítő fejlesztési projektterveinek minősítése a GINOP-1.2.7-17 pályázaton jogosult részvételhez 2017. július Tartalom

Részletesebben

MAG Magyar Gazdaságfejlesztési Központ A 2007-2013-as programozási időszak eredményei, tapasztalatai, előretekintés Müller Ádám, SA Pénzügyi és Monitoring igazgató-helyettes Szombathely,2014.04.10. Felülről

Részletesebben

Kovács Ibolya Ügyvezető igazgató VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK 2010. ÉVBEN

Kovács Ibolya Ügyvezető igazgató VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK 2010. ÉVBEN Kovács Ibolya Ügyvezető igazgató VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGEK 2010. ÉVBEN Köszöntöm Önöket! Az előadás vázlata 1. A Rolling Consulting Hungary bemutatása 2. Pályázati lehetőségek a Gazdaságfejlesztési

Részletesebben

Tájékoztató a Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai. fejlesztések támogatása című, GINOP számú pályázatról

Tájékoztató a Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai. fejlesztések támogatása című, GINOP számú pályázatról Tájékoztató a Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása című, GINOP-4.1.2-17 számú pályázatról A pályázati kiírás keretében a következő vállalkozások pályázhatnak:

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP-8.4.1/B-16 KKV energia hitel pályázat rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió Üzleti Kommunikációs Kft. 6725 Szeged, Szentháromság u. 49/a

Részletesebben

GINOP 2.1.1-15. Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása

GINOP 2.1.1-15. Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása Vállalatok K+F+I tevékenységének a GINOP 2.1.1-15 Célja Jelen pályázat célja a hazai vállalkozások kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységének növelése olyan hazai kutatás-fejlesztési és innovációs

Részletesebben

VAS MEGYE TOP 100 konferencia Nyugat-Pannon Növekedési Zóna Program

VAS MEGYE TOP 100 konferencia Nyugat-Pannon Növekedési Zóna Program VAS MEGYE TOP 100 konferencia Nyugat-Pannon Növekedési Zóna Program Szijártó Zsolt ügyvezető igazgató,nypjmk Budapest, 2014. november 20. Fejlődési alapok Növekedési tengelyek Verseny-előnyök Hatások

Részletesebben

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM GINOP források a vállalkozóvá válás támogatására Karsai Tamás helyettes államtitkár Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság GINOP 5 prioritás

Részletesebben

PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL 2012. OKTÓBER

PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL 2012. OKTÓBER Kedves Partnerünk! Kedves Hölgyem/Uram! Szeretnénk tájékoztatni az újonnan megjelenő, és a folyamatosan beadható pályázatokról. Budapesti és Pest megyei cégek számára a pályázati lehetőségek jelentősen

Részletesebben

GINOP Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése. Az első értékelési határnap: január

GINOP Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése. Az első értékelési határnap: január GINOP 1.2.1-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése Pályázat benyújtása Projekt helyszíne A támogatási kérelmek benyújtása 2017. január 16-tól 2018. január 15-ig lehetséges.

Részletesebben

JÖVŐNK KÖTELEZETTSÉGEI A JELEN LEHETŐSÉGEI KEDVEZMÉNYES KOLLEKTÍV STANDMEGJELENÉSI AJÁNLAT A CONSTRUMA / RENEO 2014-RE

JÖVŐNK KÖTELEZETTSÉGEI A JELEN LEHETŐSÉGEI KEDVEZMÉNYES KOLLEKTÍV STANDMEGJELENÉSI AJÁNLAT A CONSTRUMA / RENEO 2014-RE KEDVEZMÉNYES KOLLEKTÍV STANDMEGJELENÉSI AJÁNLAT A CONSTRUMA / RENEO 2014-RE CONSTRUMA / RENEO 2014 A HUNGEXPO Zrt. szakmai partnereként ismét kedvező megjelenési lehetőséget kínálunk a 2014 évi CONSTRUMA

Részletesebben

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program évre szóló éves fejlesztési kerete

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program évre szóló éves fejlesztési kerete A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 208. évre szóló éves fejlesztési kerete. A kis- és középvállalkozások versenyképességének javításáról szóló. prioritás azonosító jele neve keretösszege

Részletesebben

Új lehetőségek a GOP-ban Magyarországon és külföldön

Új lehetőségek a GOP-ban Magyarországon és külföldön Új lehetőségek a GOP-ban Magyarországon és külföldön 2 Tartalomjegyzék 1) Forrásbevonás stratégia megvalósításához 2) Piaci megjelenés támogatása (GOP 3.3.3) 3) Komplex technológiai fejlesztés és foglalkoztatás

Részletesebben

Sajtóanyag. 10 új pályázat -13 milliárdos támogatás gazdaságfejlesztésre

Sajtóanyag. 10 új pályázat -13 milliárdos támogatás gazdaságfejlesztésre Sajtóanyag 10 új -13 milliárdos támogatás gazdaságfejlesztésre A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség július 13-án mintegy 13 milliárd forint értékben újabb tíz gazdaságfejlesztési ot jelentet meg. Ezek a ok

Részletesebben

keretösszege (Mrd meghirdetésének módja GINOP Ipari parkok fejlesztése 6 standard Meghirdetve áprilisban

keretösszege (Mrd meghirdetésének módja GINOP Ipari parkok fejlesztése 6 standard Meghirdetve áprilisban Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 20. évre szóló éves fejlesztési keret azonosító jele GINOP-1.1.1- GINOP-1.1.2- VEKOP- GINOP-1.1.3- GINOP-1.1.4- neve Vállalkozói inkubációs tevékenységek

Részletesebben

EU FP7 részvételt támogató hazai intézkedések. 2012. szeptember 17. www.nih.gov.hu

EU FP7 részvételt támogató hazai intézkedések. 2012. szeptember 17. www.nih.gov.hu EU FP7 részvételt támogató hazai intézkedések 1 Az intézkedések célja Magyarország részvétele az EU K+F programjaiban lényegesen elmaradást mutat az EU átlagától, különösen az elnyert támogatási összegek

Részletesebben

PÁLYÁZATI KIÍRÁSOK A KÖZÉP-MAGYARORSZÁGI RÉGIÓBAN

PÁLYÁZATI KIÍRÁSOK A KÖZÉP-MAGYARORSZÁGI RÉGIÓBAN PÁLYÁZATI KIÍRÁSOK A KÖZÉP-MAGYARORSZÁGI RÉGIÓBAN VERSENYKÉPES KÖZÉP- MAGYARORSZÁG OPERATÍV PROGRAM KALOCSAI KORNÉL NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI PROGRAMOKÉRT FELELŐS HELYETTES ÁLLAMTITKÁRSÁG

Részletesebben

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program éves fejlesztési kerete

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program éves fejlesztési kerete A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program éves fejlesztési kerete A kis- és középvállalkozások versenyképességének javításáról szóló. prioritás azonosító jele neve keretösszege (Mrd Ft) GINOP-..-8

Részletesebben

A hamarosan megjelenő GINOP pályázat prioritásai, keretösszegei és várható pályázatok száma

A hamarosan megjelenő GINOP pályázat prioritásai, keretösszegei és várható pályázatok száma A hamarosan megjelenő GINOP pályázat ai, keretösszegei és várható pályázatok száma 2014-2020 Uniós források kb. 133 pályázat kb. 2733 milliárd Ft 2015 GINOP kb. 70 pályázat kb. 830 milliárd Ft Várható

Részletesebben

Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program. A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 2015. évre szóló éves fejlesztési kerete

Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program. A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 2015. évre szóló éves fejlesztési kerete Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program 2015. évre szóló éves fejlesztési kerete A kis és középvállalkozások versenyképességének javítása

Részletesebben

Alapvető cél és háttér információ. Pályázók köre. Iparág (a pályázó tevékenysége) A pályázó gazdálkodására vonatkozó feltételek:

Alapvető cél és háttér információ. Pályázók köre. Iparág (a pályázó tevékenysége) A pályázó gazdálkodására vonatkozó feltételek: Gazdaságfejlesztési Operatív Program komplex vállalati technológia fejlesztés mikro-, kisés középvállalkozások számára (GOP-2009-2.1.1/B; KMOP-2009-1.2.1/B) Alapvető cél és háttér információ TERVEZET A

Részletesebben

Pályázati lehetőségek a vállalkozásfejlesztési operatív program keretein belül

Pályázati lehetőségek a vállalkozásfejlesztési operatív program keretein belül Pályázati lehetőségek a Lorem ipsum (GOP) vállalkozásfejlesztési operatív program keretein belül I. Pályázatfigyelés II. Pályázatkészítés módszertana I. Pályázatfigyelés Pályázatfigyelési lehetőség vállalkozások

Részletesebben

A decentralizált megújuló energia Magyarországon

A decentralizált megújuló energia Magyarországon A decentralizált megújuló energia Magyarországon Közpolitikai gondolatok Őri István Green Capital Zrt. Bevált portugál gyakorlatok konferencia Nyíregyháza 2010. június 4. Miről fogok beszélni? A portugál-magyar

Részletesebben

AZ ÚJ SZÉCHENYI TERV TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT FONTOSABB PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEI

AZ ÚJ SZÉCHENYI TERV TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT FONTOSABB PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEI MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt. 2011. január 19., szerda AZ ÚJ SZÉCHENYI TERV TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT FONTOSABB PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEI 1. Logisztikai- és raktárfejlesztés Pest megyén és Budapesten

Részletesebben

PÁLYÁZATI ÖSSZEFOGLALÓ Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása GINOP-2.1.1-15

PÁLYÁZATI ÖSSZEFOGLALÓ Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása GINOP-2.1.1-15 PÁLYÁZATI ÖSSZEFOGLALÓ Vállalatok K+F+I tevékenységének a GINOP-2.1.1-15 A célja: Olyan hazai kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységek a, amelynek jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó,

Részletesebben

Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Vállalkozói pályázati lehetőségek Zalaszentgrót, 2015. május 21. Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 1995. január 9-én

Részletesebben

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén:

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ 4031 Debrecen,

Részletesebben

Vállalkozásfejlesztési Program

Vállalkozásfejlesztési Program Támogatás megnevezése: Komplex vállalati technológia fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára 32 000 000 000.- HUF Jelen pályázati kiírás célja kis- és középvállalkozások különféle belsı fejlesztéseinek

Részletesebben

Új pályázati lehetőségek vállalkozásoknak Nyeste Péter projektmenedzser

Új pályázati lehetőségek vállalkozásoknak Nyeste Péter projektmenedzser Új pályázati lehetőségek vállalkozásoknak Nyeste Péter projektmenedzser 2016. november 4. Újonnan megjelent pályázati felhívások Kis összegű eszközbeszerzés - GINOP 1.2.2-16 Nagy összegű eszközbeszerzés

Részletesebben

2014-2020-AS EU-S PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK 2014.10.16.

2014-2020-AS EU-S PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK 2014.10.16. 2014-2020-AS EU-S PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK 2014.10.16. TEMATIKA Háttér és alapfogalmak OP forráselosztás Operatív programok VEKOP, GINOP Támogatás intenzitás Várható pályázatok HÁTTÉR ÉS ALAPFOGALMAK Főbb

Részletesebben

Szponzorációs ajánlat

Szponzorációs ajánlat REevolutio Regionális Fejlesztési Konferencia és Kerekasztal Román-magyar területi együttműködések a gazdaságfejlesztés szolgálatában Szponzorációs ajánlat Debreceni konferencia 2009. június 3. Megjelenési

Részletesebben

HVCA-MISZ-M27 2012-09-06. Horgos Lénárd M27 ABSOLVO. www.m27.eu

HVCA-MISZ-M27 2012-09-06. Horgos Lénárd M27 ABSOLVO. www.m27.eu Horgos Lénárd M27 ABSOLVO HVCA-MISZ-M27 2012-09-06 Tartalom Mikor és milyen forrást tudok igénybe venni az innovációs projektemhez? És utána? Az üzleti modellek és a felkészülés kérdései A paradicsom színre

Részletesebben

Komplex vállalati technológia-fejlesztés KKV-k számára (Konvergencia régiók) (GOP /B) -TERVEZET-

Komplex vállalati technológia-fejlesztés KKV-k számára (Konvergencia régiók) (GOP /B) -TERVEZET- Komplex vállalati technológia-fejlesztés KKV-k számára (Konvergencia régiók) (GOP-2011-2.1.1/B) -TERVEZET- A pályázatok benyújtása 2011. március 1-től december 31-ig lehetséges. Támogatás célja Az Új Széchenyi

Részletesebben

Engedje meg, hogy megosszuk Önnel a legfrissebb információinkat a hamarosan benyújtható pályázatokkal kapcsolatban.

Engedje meg, hogy megosszuk Önnel a legfrissebb információinkat a hamarosan benyújtható pályázatokkal kapcsolatban. Tisztelt Hölgyem! Tisztelt Uram! Tisztelt Vállalkozó Ügyfelünk! Engedje meg, hogy megosszuk Önnel a legfrissebb információinkat a hamarosan benyújtható pályázatokkal kapcsolatban. MÓDOSULT A TELEPHELY

Részletesebben

A B C D E. 2. GINOP Vállalkozói inkubátorházak fejlesztése 2,20 standard március

A B C D E. 2. GINOP Vállalkozói inkubátorházak fejlesztése 2,20 standard március 1. melléklet az 1006/2016. (I. 18.) Korm. határozathoz A GINOP éves fejlesztési kerete 1. A kis- és középvállalkozások versenyképességének javításáról szóló 1. prioritás 1. azonosító jele neve keretösszege

Részletesebben

Hogyan írjunk pályázatot az új ciklusban? 2014.10.16.

Hogyan írjunk pályázatot az új ciklusban? 2014.10.16. Hogyan írjunk pályázatot az új ciklusban? 2014.10.16. Tematika Háttér és alapfogalmak Operatív programok VEKOP, GINOP Támogatás intenzitás Változások Háttér és alapfogalmak Főbb dokumentumok: Partnerségi

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP-5.3.8-17 Munkahelyi bölcsődék létrehozásának támogatása pályázat rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió Üzleti Kommunikációs Kft. 6725 Szeged,

Részletesebben

MELYEK LESZNEK A NÉPSZERŰ

MELYEK LESZNEK A NÉPSZERŰ GAZDASÁGFEJLESZTÉS 2014-2020 MELYEK LESZNEK A NÉPSZERŰ PÁLYÁZATOK A KKV SZEKTORBAN? DR. GORDOS TAMÁS PRO RÉGIÓ ÜGYNÖKSÉG PROGRAMIRODA VEZETŐ BUDAPEST, 2016. OKTÓBER 27. TARTALOM 2014-2020 programozási

Részletesebben

GOP előrehaladás vissza nem térítendő támogatások státusza

GOP előrehaladás vissza nem térítendő támogatások státusza GOP előrehaladás vissza nem térítendő támogatások státusza IBM-Konferencia 2012. November 14. Szemző György Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, GOP IH GOP 1. Prioritás - K+F és innováció a versenyképességért

Részletesebben

Aktuális hazai és közvetlen brüsszeli források, középpontban a kis- és középvállalkozások. Szuhóczky Gábor, ügyvezető EuroAdvance Kft.

Aktuális hazai és közvetlen brüsszeli források, középpontban a kis- és középvállalkozások. Szuhóczky Gábor, ügyvezető EuroAdvance Kft. Aktuális hazai és közvetlen brüsszeli források, középpontban a kis- és középvállalkozások Előadó: Szuhóczky Gábor, ügyvezető EuroAdvance Kft. Egymásra épülő üzletágaink Finanszírozási tanácsadás Projektmenedzsment

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP-2.1.2-8.1.4-16 Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében pályázat rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió

Részletesebben

GINOP Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása. 1. Támogatás célja: 2. Támogatás összege:

GINOP Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása. 1. Támogatás célja: 2. Támogatás összege: GINOP 1.2.2-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása Pályázat benyújtása Projekt helyszíne A támogatási kérelmek benyújtása 2017. január 16-tól 2019. január 16-ig

Részletesebben

A fejlesztéspolitika visszatérítendő és vissza nem térítendő támogatásai

A fejlesztéspolitika visszatérítendő és vissza nem térítendő támogatásai A fejlesztéspolitika visszatérítendő és vissza nem térítendő támogatásai A MAG Zrt. által kínál lehetőségek Dr. Novák Csaba ügyvezető igazgató, MAG Zrt. A Nemzeti Fejlesztési Terv gazdaságfejlesztési eredményei

Részletesebben

Tájékoztató. A pályázati kiírás elsősorban az baromfitartó gazdaságok telephelyeinek korszerűsítésére irányul.

Tájékoztató. A pályázati kiírás elsősorban az baromfitartó gazdaságok telephelyeinek korszerűsítésére irányul. Tájékoztató Tájékoztatjuk tisztelt Partnereinket, Ügyfeleinket, hogy megjelent a Baromfitartó telepek korszerűsítése pályázati felhívás! A pályázati kiírás elsősorban az baromfitartó gazdaságok telephelyeinek

Részletesebben