A Szeged-Alsóvárosi Ferences Plébánia Hírlevele

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Szeged-Alsóvárosi Ferences Plébánia Hírlevele"

Átírás

1 XXXI. évfolyam, 4. szám Advent A Szeged-Alsóvárosi Ferences Plébánia Hírlevele Advent Sokszor és sokat hallottuk már, hogy várakozás az Advent. Az év utolsó hónapjának karácsony előtti része, ami olyan gyorsan telik a sok feladat, az otthoni vagy a munkahelyi gondok miatt, hogy szinte gondolkodni sincs időnk. De várjuk-e valóban és egyáltalán tudunk-e vágyva várni? Másként megfogalmazva: Jól várakozunk-e? A születés, amire készülünk, mert arra készülünk, valódi várakozás-e vagy inkább fásultság a kötelező bevásárlás, ünnepi előkészületek alatt, amit magunk sem tudunk, miért teszünk? Talán így szoktuk meg, mert így láttuk, tanultuk el környezetünktől. A nyár elmúltával és a nappalok rövidülésével egyfajta begubózási kényszer vesz erőt rajtunk, egyre több feladat torlódik az ősz végére, és amikor beköszönt a tél, az ünnepekkel a pihenés megváltását várjuk titokban. Adventtel az utolsó felvonása kezdődik el a hajtásnak, amit már természetesnek tartunk, és arról beszélünk, hogy milyen fontos ünnep a karácsony A születés egy lehetőség. Lehetőség, hogy felkészüljünk a remény születésére. Lehetőség, hogy esélyt adjunk magunknak, családunknak, környezetünknek az elvárásoktól való szabadulásra. Mindenkinek a saját és nem a környezetének elvárásait kell alább adnia. Látszólag ez túlzott alávetettséget jelent, hiszen a külső elvárásoktól szenvedünk leginkább, ugyanakkor nem nekünk kell változtatnunk másokon, sőt mások elvárásain sem. A feladatunk saját magunk felkészítése az Adventre. Ha ünneplőbe öltöztetjük lelkünket, akkor ezt a képet ajándékozzuk oda mindenkinek. Saját példánk az, amivel leginkább hatni tudunk szeretteinkre. Akiket meg akarunk változtatni, azok tiltakoznak a változások, az elvárások miatt. Hiábavaló a jó szándék, amire hivatkozva aggatjuk a feladatokat párunkra, gyerekeinkre, szűkebb és tágabb családunkra, mert ez csak konfliktust eredményez és lépésről-lépésre teszik elviselhetetlenebbé az ünnepet, annak közeledtével.

2 Advent Hatalmunkban az áll, hogy saját magunkat változtassuk meg! Persze nem egyszerre és egyik napról a másikra. Lépésről lépésre kell haladnunk, sokkal többet törődve a harmóniával, kapcsolatunkkal, Krisztussal, mint a saját gyarló elvárásainkkal. A mások elé állított elvárásaink gátakat építenek közénk és a boldogságunk, elégedettségünk közé. Még mielőtt az elvárásokat, mint főbűnöst megköveznénk, gondoljuk át, hogy mi az, amit az ünneppel várunk. Hogy megszülessék a szívünkben Jézus, azért mindennap tennünk kell. Az advent lehetőséget ad arra, hogy apró lépéseket tegyünk e felé. Ha csak 10 perccel több időt szánunk imádságra, ha eljövünk egy-egy roráté misére, vagy kicsit jobban figyelünk társunkra, gyermekeinkre. Meghallgatjuk a szomszédot, vagy meglátjuk a szenvedőt, egy jó szót szólunk, amikor legszívesebben jól beolvasnánk a másiknak. És sorolhatnánk a példákat, de mindenki jól tudja az ő lelke, hol poros, mi az, ami közelebb viheti Jézushoz. Lassítsunk és szemlélődjünk. Biztosan akkor lehetünk csak boldogok, ha minden elvárásnak megfelelünk? Lássuk be végre, hogy nem az elvárások teljesítése, hanem a szeretet visz közelebb a párunkhoz, gyerekeinkhez, a szűkebb és tágabb családunkhoz. Legyen bátorságunk időt szánni szeretteinkkel a beszélgetésekre és eközben mondjuk el, hogy mennyire fontosak számunkra. Novák Tibor és Mária Karácsonyi szeretethimnusz Ha a házamat fenyőágakkal, gyertyákkal, égőkkel és csilingelő harangocskákkal díszítem fel, de a családom felé nincs bennem szeretet, nem vagyok egyéb, mint díszletrendező. Ha a konyhában fáradozom, karácsonyi süteményeket sütök kiló számra,ízletes ételeket főzök, és az evéshez csodálatosan megterített asztalt készítek elő, de a családom felé nincs bennem szeretet, nem vagyok egyéb, mint szakácsnő. Ha a szegénykonyhán segédkezem, az öregek otthonában karácsonyi énekeket éneklek, és minden vagyonomat segélyként elajándékozom, de a családom felé nincs bennem szeretet, mindez semmit sem használ nekem. Ha a karácsonyfát csillogó angyalkákkal és horgolt hópelyhekkel díszítem fel, ezernyi ünnepen veszek részt, a templomi kórusban énekelek, de nem Jézus Krisztus a szívem titka, akkor nem értettem meg, hogy miről szól a karácsony. A szeretet félbeszakítja a sütést, hogy a gyermekét megölelje. A szeretet hagyja a lakásdíszítést, és megcsókolja a házastársát. A szeretet barátságos az időszűke ellenére is. A szeretet nem irigyel másokat házukért, amiben jól kiválasztott karácsonyi porcelán és odaillő asztalterítő van. A szeretet nem kiált rá a gyerekekre, hogy menjenek már az útból, hanem hálás érte, hogy vannak, és útban tudnak lenni. A szeretet nem csak azoknak ad, akiktől kap is valamit, hanem örömmel ajándékozza meg épp azokat, akik ezt nem tudják viszonozni. A szeretet mindent elvisel, mindent hisz, mindent remél, mindent eltűr. A szeretet soha el nem múlik. A videojátékok tönkremennek, a gyöngysorok elvesznek, a számítógépek elavulnak. A szeretet ajándéka megmarad. Gondolatok az imádságról

3 2009 Advent 3 Ha az ember a legjobb barátjával szándékozik találkozni, természetesen nem fog megfeledkezni a találkáról. Az együttlét perceit nyilván nem tervezi ki a legapróbb részletekig, de azt már előre tudja, hogy körülbelül miről fognak beszélgetni. Lehet, hogy valamire meg szeretné őt kérni, esetleg valamiért bocsánatot fog kérni tőle, vagy egyszerűen meg fog neki köszönni valamit. A barátok között gyakran nem is a szavak játsszák a döntő szerepet. Ha az Istennel való találkozásunkat az iránta érzett csodálat uralja, akkor imádatról beszélünk. Ha szívünket a hála érzése hatja át, akkor hálaadásról, ha szégyenkezünk, akkor bűnbánatról van szó. Amikor másokért imádkozunk, akkor közbenjárást végzünk. A titoknak mindig az a nyitja, hogy őszinte szívvel keressük Isten jelenlétét. (Michael Ramsey) Miért kellene gyötrődnünk amiatt, hogy minden odaadó figyelmünk ellenére sem vagyunk képesek átélni Isten jelenlétét? Elég az egyszerű vágyakozás szeretetének egyre teljesebb befogadása, és ez már lángra lobbantja szívünk legmélyeit. [ ] Isten jól ismeri vágyakozásainkat. Jobban látja legtitkosabb mélyeinket és egész bensőnket, mint mi magunk. Isten azt is megértette már, amit imádságunk képtelen helyesen kifejezni, elévinni. Ha látszólag semmi sem történik imádságunk nyomán, vajon arról van-e szó, hogy Isten nem hallgat meg minket? Nem. A szeretet tüze szívünk legsivárabb vidékeit is átmelegíti, behatol személyiségünk ellentmondásai közé is. Az Isten iránti szelíd bizalomban minden imádság beteljesül. Lehet, hogy nem úgy, ahogy elképzeltük Vajon nem Isten nagyobb szeretetéről tanúskodik-e az, ahogyan imádságunk végül is meghallgatásra talál? A közös imádság szépsége semmihez nem hasonlítható támasz. A szavak, jelek és jelképek egyszerű szépségén átsugárzik a csöndes és szelíd öröm. (Roger testvér)

4 Advent A plébánia, mint önkéntes fogadó hely. A plébánia 2009 tavaszán a Szociális és Munkaügyi Minisztérium akkreditált önkéntes fogadó helyévé vált. Ezért lehetőségünk nyílt arra, hogy egy támogatott programban vegyünk részt, amely az Ötlet Program. Ennek keretében egy önkéntes munkatársat tudunk foglalkoztatni a plébánián, aki aktívan részt vesz a plébániai munkába. A program célja, hogy a 18 és 26 év közötti, tartósan álláskeresők munkaerőpiaci esélyeit javítsa. A hosszú távú önkéntes szolgálat során megszerezhető tapasztalati tudással, készségek fejlesztésével és munkahelyi gyakorlat megszerzésével a programban lehetőség nyílik arra, hogy a résztvevők védett körülmények között tapasztalhassák meg milyen egy munkahelyi közösség tagjaként dolgozni. A program további célkitűzése, hogy az önkéntesség eszmeisége terjedjen, az önkéntesség kultúrája fejlődjön hazánkban. Cél, hogy a programban résztvevő valamennyi szervezet hozzájáruljon az önkéntes tevékenységek regionális koordinációjának kialakulásához és fejlődéséhez. Önkéntes munkatársunkat felkértük, hogy mutatkozzon be és mondja el tapasztalatait. Ieremi Andrea 26 éves vagyok és Algyőn lakom. A Pázmány Péter Katolikus Egye-temen végeztem Hitok-tatói szakon. Tanulmányaim befejeztével sajnos nem tudtam elhelyezkedni a szakmámban. Hiszen mindenütt munkatapasztalatot kértek és nekem ez hiányzott. Ezáltal regisztrált munkanélkülivé váltam. Interneten találkoztam az ötlet programmal március tól Önkéntesként dolgozom az Alsóvárosi Plébánia hivatalában, ezen belül is az anyakönyvi kivonatok digitalizálását készítettem. Nagyon izgalmas munkának tartom, hiszen az ember nem találkozik mindennap 19. századi anyakönyvi kivonatokkal. Majd szeptember. 12.-én átkerültem a Kultúrházba. Az itteni munkát is nagyon szeretem, hiszen ez egy mozgalmasabb munkakör, mert több emberrel találkozom és a kreativitásomat is, érvényesíthetem. 10 hónapon át végzek önkéntes tevékenységet civil, egyházi intézménynél. A 10 hónapos önkéntes tevékenység során minden résztvevőt mentor támogat, akitől a személyes segítségnyújtáson túl szoros szakmai együttműködésre is számíthat. Az én nagyon segítőkész és lelkes mentorom Gonda Éva, bármilyen gondom volt mindig nyugodtan fordulhattam hozzá. Nagyon örülök, hogy az Alsóvárosi Plébánia önkéntes munkatársa lettem. Ezáltal részesévé váltam egy pozitív kiegyensúlyozott munkaközösségnek, ahol sok munka-tapasztalatra tehettem szert. A jövőben számomra nagyon fontos, hogy egy vallásos lelkületű munkaközösség tagjává váljak. Gondolatok az imádságról II. A lelkünk akkor is megnyílhat Isten előtt, ha ajkunk néma marad. Meghalljuk Isten hangját, ezt a csöndből szőtt benső hangot. És akár egyetlen szó is elég az imádsághoz. (Roger testvér)

5 2009 Advent 5 ELPIHENTEK AZ ÚRBAN Dr. Heszler Péter Pál, Pavlovics Lajosné, Kószó Ferenc Sándor, Deák István, Magda Istvánné, Dr. Mészáros Etelka, Mag György Gáborné, Vedres Györgyné, Csorba Mihály, Urbán Józsefné, Sánta Jánosné, Baráth Istvánné, Csonka Jánosné, Csapláros Andrea Mária, Bálint Józsefné, Berényi Györgyné, Kotogány István, Szécsényi Józsefné, Bezzeg Mátyás, Császár Antal Györgyné, Simon Józsefné, Fórián Lajosné, Árok Ferencné, Papp Józsefné Adj Uram örök nyugodalmat nekik és az örök világosság fényeskedjék nekik! Mária pedig útra kelt azokban a napokban, és sietve elment a hegyek közé, Júda városába. Bement Zakariás házába, és köszöntötte Erzsébetet. És történt, hogy amint Erzsébet meghallotta Mária köszöntését, felujjongott méhében a magzat, és Erzsébet eltelt Szentlélekkel. Hangosan felkiáltott:,,áldott vagy te az asszonyok között, és áldott a te méhednek gyümölcse! De hogyan történhet velem az, hogy az én Uramnak anyja jön hozzám? Mert íme, amint fülemben felhangzott köszöntésed szava, felujjongott a magzat méhemben. És boldog vagy te, aki hittél, mert be fog teljesedni, amit az Úr mondott neked. Lk 1,39-45 VASÁRNAPI EVANGÉLIUMOK Január: (3)Mt 2,1-12, (10) Lk 3,15-16, ; (17) Jn 2,1-11; (24) Lk 1,1-4; 4,14-21; (31) Lk 4,21-30 Február: (7) Lk5,1-11; (14) Lk 6,17, 20-26; (21) Lk 4,1-13; (28) Lk 9,28b-36 IMÁDKOZZUNK A PLÉBÁNIA BETEGEIÉRT! Buczkó István, Csigi Ágoston, Doszpod Alexandra, Jenei Gábor, özv. Kis Pálné Margit, Ördögh Józsefné Rózsika, Slama Péter, Surinás Barnabás, Vilmos Petra A listára nevek felvétele és törlése bejelentkezés alapján történik. Kérjük, igényét az irodán jelezze. ÚJ CSALÁDI OTTHONT ALAPÍTOTTAK A HÁZASSÁG SZENTSÉGÉNEK KEGYEL-MÉVEL: Horváth Máté és Kónya Anita, Rácz Péter és Ordas Anita, Dömösi János és Dr. Bocskai Márta, Insperger János Tibor és Milassin Mariann Judit, Csáki Ottó és Nógrádi Bettina Alexandra, Kun Imre és Vámos Gabriella, Somogyi László és Gyuris Diána, Ujváry Béla és Varga Ibolya, Huszár Jenő és Börcsök Gabriella, Papp Norbert és Monostori Enikő A KERESZTSÉG SZENTSÉGÉBEN A KÖZÖSSÉG TAGJAI LETTEK: Miskolczi János Szabolcs és Rozgonyi Andrea lánya Alíz, Kisapáti Szilárd és Mérfalvi Zsuzsa Éva lánya Sára Anna, Radek Csaba és Albert Gabriella lánya Ágnes, Dr. Szabó Ferenc és Szilágyi Erzsébet lánya Ildikó Klára, Siflis Attila és Márton Petra lánya Kíra, Kónya Gábor és

6 Advent László Gabriella lánya Orsolya, Veres Péter és Koczkás Réka Orsolya fia Artúr Péter, Veres Gyula és Huszár Mónika lánya Diána, Kalmár Jenő és Tóth Gabriella lánya Viktória, Behán László Dezső és Balogh Ildikó lánya Léna, Bilicki Vilmos és Dr. Sátai Andrea fia András, Bajner Szabolcs és Vályi Nagy Marianna lánya Csenge, Somogyi László és Gyuris Diána lánya Vivien, Hambalkó Szabolcs és Vermes Krisztina lánya Borbála Anna, Hegyi Ádám Alex és Puskás Nikoletta fia Barnabás, Pál Antal és Figura Mária fia Pál Péter, Németh Zoltán és Fábián Ildikó fia Roland, Hódi András és Tombácz Rózsa fia Zsombor József, Tóth Zoltán és Olajos Ágnes fia Ábel László, Tóth Róbert Béla és Bakacsi Tímea lánya Tamara, Szél Béla és feleségének lánya Andrea, Vajda Viktor és Varga Krisztina lánya Zsófia, Horváth Ferenc és Vajda Emese lánya Emese, Kövesi Tibor és Nacsa Annamária lánya Boglárka Gréta, Gyuris Csaba és Hutter Katalin fia Gergely György, Dragon Tamás és Bene Ildikó fia Botond, Benedek László és Dobó Rózsa fia László és lánya Nóra, Pádár Gábor és Kocsis Mónika lánya Flóra, Szőke Zoltán és Szőke Ildikó fia Bottyán, Csuka Károly és Tüttő Erzsébet lánya Amanda, Erdei Norbert és Varga Mária fia Norbert Rómeó, Szabó Miklós Gábor és Gyovai Katalin lánya Fanni, Gyevi Varga Róbert Ferenc és Musa Anett fia Róbert, Lénárt Balázs Gábor és Varga Klára Judit lánya Janka Lora, Dr. Csanády Miklós és Talmácsi Nóra fia András Növekedjetek korban, bölcsességben és kedvességben Isten és az emberek előtt. (Lk 2,25) RÓZSAFŰZÉRT IMÁDKOZUNK Minden második vasárnap 16:45-től. A SZENT ANNA KÖR minden hónap második és negyedik csütörtökén 16:00-tól tartja összejöveteleit. A VASÁRNAPI 9 ÓRÁS SZENTMISÉN mindíg lesz gyerekvigyázás, a telefonszámon kell jelezni az igényeket Novák Máriánál. Gondolatok az imádságról III. Isten szeretet. Szeretetből teremtett bennünket, és azt akarja, hogy viszontszeressük, megismerjük őt, és kapcsolatot teremtsünk vele. Az Istennel való beszélgetést, üzeneteinek meghallgatását az imádság teszi lehetővé számunkra. (Andrew Knowles)

7 2009 Advent 7 KULTÚRHÁZI PROGRAMOK Már csak két-három hét és ránk köszönt a 2010-es esztendő. Decemberben is szervezünk programokat az alsóvárosi családok számára. November 28-án 16 órakor nyílt meg Csókási Katalin Nóra zománcműves művésztanár és Vass Endre ötvösmester Múlt motívumai, Jelen-játékai, Jövőjelenségei című képzőművészeti kiállítása. A tárlatot december 18-ig tekinthetik meg a látogatók, hétköznap óra között január 16-án szombaton 16 órára várjuk a gyerekeket (óvodásokat és kisiskolásokat) Gulyás Laci előadásában Hegyek völgyek csillagok közt című interaktív mesejátékára kerül sor, melyre a belépő: 500 Ft/fő. Minden pénteken között várjuk a mamákat és a babákat októbertől újraindult Játszószobánkba. A foglalkozást Novák Mária vezeti. Minden pénteken óráig ingyenes jogi tanácsadást tart Dr. Pataki Márta Ágnes ügyvéd. Végezetül néhány gondolat a 2009-es évről. Minden korosztály számára igyekeztünk színvonalas kulturális programokat megvalósítani. Április hónapban immár második alkalommal került megrendezésre az értelmi és halmozottan sérült gyermekek számára kiírt anyák napi rajzpályázat kiállítása, eredményhirdetése. Hagyományokat tovább ápolva július hónapban ismét megszerveztük a IV. Nándorfehérvári Emléknapot, amely most is nagy népszerűségnek örvendett. Nehéz és szomorú évünk volt, hiszen igazgatónőnk, Koháriné Kocsispéter Éva januárban elindult a Mennyországba. Nagyon bízom abban, hogy a 2010-es év könnyebb és jobb lesz. Szeretnénk a színvonalas kultúra értékeinek átadását tovább folytatni. Magam és munkatársaim nevében Áldott, Békés Ünnepeket kívánok! Balogh Dóra Az Alsóvárosi Kultúrház vezetője Gondolatok az imádságról IV. Aki éjjel és nappal egyaránt érzékenyen figyel a Szentlélek adományaira és elfogadja azokat, az ráébred, hogy bár semmije sincs, mégis gazdagon megajándékozott. (Roger testvér)

8 Advent ALAPÍTVÁNYI HÍREK A Szeged Alsóváros Kultúrájáért Alapítvány (bankszámlaszám: , adószám: ) a Ferences Plébánia civil szervezeteként 1997 óta működik és kiemelt támogatási területének tekinti a plébánia tevékenységeit a hitélet, a családok, a fiatalok és kulturális programok támogatását, a műemlékvédelmet és a szegényétkeztetést. A évi 1%-os felajánlásokból összesen Ft folyt be az alapítvány közhasznú céljaira, amelyet ezúton is köszönünk a felajánlóknak. A Nemzeti Civil Alapprogram (NCA) keretében működési célra benyújtott pályázatunkra Ft-ot nyertünk. Az NCA Nemzetközi Civil Kapcsolatok és Európai Integráció Kollégiuma támogatásával két programunkat is meg tudtuk valósítani. Az egyik már régi tervünk volt: hogy az Alapítvány támogatásával a világi rendi testvérek Assisiben egy képzésen keresztül újíthassák meg fogadalmukat, erősítsék meg a ferences identitásukat. Utunk során lehetőségünk volt találkozni más vallásúakkal és erősíteni az ökumenét, a kultúrák és a vallások közötti párbeszéd segítségével. A magyar küldöttség tagjaiként, ferences világi rendiként mi is részt vehettünk ezen az olaszországi rendezvényen a ferences rend megalakulásának 800 éves évfordulóján. Egészen különös, újszerű feladatokon keresztül fedezhettük fel a ferences gyökereinket, Szt Ferenc nyomdokain. Lelkünkre, szívünkre mélyen hatottak a hallott és látott dolgok, a közösség erejének megtapasztalása. Olyan kezdeményezéseket ismerhettünk meg, amelyeket keresztény mozgalmak és közösségek saját karizmájuknak megfelelően indítottak, és amelyek a béke megvalósításáról és a felelősségvállalás szükségességéről és lehetőségéről tesznek tanúságot. A konferencia mellett találkoztunk az umbriai régió világi rendi ferenceseivel, és a régióban teljesen önállóan működő GIFRA ferences ifjúsági szervezettel is. Az assissi-beli képzésre 1 millió Ft-ot nyertünk el. Összesen Ft támogatást kaptunk másik programunkhoz, amelyet ex-plébánosunk, Jónás atya meglátogatásával kapcsoltunk össze Kárpátalján: célunk volt egy projekt keretében kapcsolatot építeni a helyi, szociális-karitatív szférában érintett szervezetekkel és közösségekkel, csoportokkal. Tapasztalatokat szerezni, amelyek eredményeként közös szakmai tevékenységek fejlesztésére kerülhet sor. Ez volt egyébként első ilyen jellegű plébániai kirándulásunk Kárpátaljára. A szokásos kultúrprogramok mellett (városnézés, várlátogatás, kirándulás) megtapasztalhattuk az önzetlen segítség, az önkéntesség erejét, hogy milyen jelentős munkát lehet végezni az önkéntesek segítségével. A harmadik napon került sor a közösen végzett karitatív munkára, társaságunk jelentős része a Királyházi ősi temető rendbetételében segített a helyieknek (fakivágás, bozótirtás, szemét összeszedése). Az tapasztaltuk, hogy az idősek különösen nagy meghatottsággal élték meg, hogy anyaországi magyarok többek közt ezzel a céllal is látogattak ide. A legidősebbek a királyházi asszonyokkal takarították a templomot, a vasárnapi iskolát és környékét. A harmadik helyszín pedig a Kárpátaljai Ferences Misszió most épülő rendháza volt, ahol szintén takarítási és tereprendezési munkák folytak. Az utolsó nap, a Nagyszőlősön tartott közös szentmisét követő záró találkozón feltártuk a kapcsolatépítés jövőbeni lehetőségeit, a tapasztalatok hazai adaptálásának módját Ft-nyi összeget nyertünk el egyik kultúrmissziós programunkra: a cél olyan liturgikus kiadványok készítése volt, melyek egymás mellett, magyar és román nyelven tartalmazzák a legfontosabb imádságokat (pl. Miatyánk, Üdvözlégy, Hiszekegy, Dicsőség,

9 2009 Advent 9 Rózsafüzér titkai) és az állandó miseszövegeket. A moldvai csángó-magyar oktatási program egyik tapasztalata ugyanis az, hogy a magyar nyelvű írott liturgikus szövegek (imádságok, mise) olvasása és megértése ott szinte minden korosztálynak gondot okoz. A célcsoport elsősorban a Romániában élő azon magyar katolikusok (főleg a moldvai csángók), akiknek a lakhelyén nincs magyar nyelvű szentmise. Ugyanakkor jól használható olyan román anyanyelvű katolikusok számára is, akik Romániában élnek, de lakóhelyükön (pl. Székelyföldön) nincs román nyelvű szentmise, akik hozzánk jönnek vendégmunkásnak vagy hazánkban élő román kisebbségiek, hogy saját anyanyelvükön is olvashassák a szövegeket. Az NCA Civil Önszerveződés kuratóriuma támogatásával egy projekt keretében Ft-ot nyertünk el a keresztény szociális hálózat fejlesztésére, a Ferences világi renddel együttműködve. Régió szerte (Baja, Kiskőrös, Szeged) tartottunk egész napos rendezvényeket, adventi, nagyböjti lelki napokat, ahol a résztvevők beszámoltak közösségben megélt önkéntes tapasztalataikról. Kérdőíves felmérés végeztünk 3 megyére kiterjedően, hogy a plébániákon milyen karitatív, szociális tevékenységeket végeznek, munkájukhoz milyen segítségre lenne szükségük. Rákérdeztünk itt az anyagiakon túl a az önkéntesek képzettségi szintjére, hogy a milyen képzések lennének hasznosak a még sikeresebb, gördülékenyebb, a tényleges igényeknek megfelelőbb munka érdekében. Az adományok hatékony felhasználásáról, forrásteremtésről hallgattak hasznos információkat a régióból érkezet karitatív szervezetek önkéntesei. Záró rendezvényünkön a Máltai Szeretet Szolgálat, a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitasz, a Ferences Missziós Alapítvánnyal együttműködve bemutattuk a szervezetek helyzetét és lehetőségeit. Lehetőséget biztosítottunk különböző szakmai fórumoknak, hogy velünk együttműködve az általunk feltérképezett régiós célcsoporthoz is eljusson szakmai tevékenységük híre. Így a hajléktalan ellátás területén dolgozó szakemberek részvételével megrendezendő szegedi műhelynap lehetőséget biztosított az új módszerek megismerésére, szakmai kooperációra ezen a területen. Idén is Szent Ferenc napján indult és várhatóan május elejéig működik majd a szegénykonyha. A téli krízis étkeztetésre idén nem tudtunk pályázati forrást igénybe venni, így két év után megint az a helyzet állt elő, hogy a szegénykonyhát kizárólag adományokból, és a személyi jövedelemadó 1%-os felajánlásából tartjuk fent önkéntes munkatársaink közreműködésével. Nagylelkű adományozóinknak köszönhetően reméljük ebben az évben is elő tudjuk teremteni a több mint Ft-ot a hajléktalan embertársaink reggelivel és vacsorával való ellátására. Minden kedves adományozónknak nagylelkű hozzájárulását, és az önkéntesek áldozatos munkáját hálás szívvel köszönjük. Mezei András kuratóriumi tag

10 Advent Isten szeretete Gyógyít Plébániánkon már második alkalommal tartottunk gyógyító összejövetelt a Szeretetföldje Szolgálatának szervezésében. Szolgáló Testvéreink Törökbálintról és Érdről érkeztek Azt a küldetést kapták Istentől, hogy az országot körbejárva élő hitre vezessék a magyar népet. Havi zarándok utjaikon, a magyarországi kegyhelyeken már több mint 3 éve imádkoznak a rák gyógyszeréért, megtérésekért és gyógyulásokért (testilelki, szellemi), hogy Magyarország valóban a szeretet földje legyen. Állhatatos engesztelésüket a Szűzanya közbenjárására számtalan visszaigazolt gyógyulás követte. Isten dicsőítésével, a Szentlélek hívásásával, imával kezdtük az összejövetelt. Majd Isten szeretete gyógyít címmel tanított bennünket Sipos Gyula. Jézus ma is gyógyít. Hiszen Ő ígérte meg: Bizony, bizony mondom nektek: aki hisz bennem, ugyanazokat a tetteket viszi majd végbe, amelyeket én teszek, sőt még nagyobbakat is tesz majd azoknál, mert az Atyához megyek. Bármit kértek az én nevemben, megteszem azt, hogy az Atya megdicsőüljön a Fiúban. (János 14, 12-13) Az Oltáriszentség jelenlétében Kamill atya bűnbánati liturgia keretében ébresztgette szívünket bűneink felismerésére, megbánására, felkészítve bennünket a gyógyító szentmise kegyelmeinek átélésére. Tanúságtételt hallhattunk egy család életéről, kálváriájáról, melyből részletet közlünk az alábbiakban: Mindketten alapvetően katolikus, de hitüket nem gyakorló, tulajdonképp ateista parasztcsaládból származunk. Kivétel igazán csak az egyik nagymama volt, aki megözvegyülése után 20 évig imádkozott a családjáért. Talán neki is köszönhetjük, hogy kaptunk egy esélyt a megtérésre. Másik ágon már a dédszülőktől jelen volt a babonás gondolkodás, kuruzslóba, kártyajósba való hit. A 90-es évek elején engem is lekötött a new age-s, agykontrollos, reinkarnációs irányzat. A fojtó családi légkörben reményt adott, hogy van valami több ennél az anyagias világnál. Családjainkat nem a szeretet légköre jellemezte. Azt hittük, a házasságunk majd erre is megoldást jelent, de a problémák csak sokasodtak. Szerettünk volna gyermeket, de nem sikerült 2 évig. Több orvos is igen nagy csalódást okozott. Elkezdtünk más irányban is keresgélni. Jártunk természetgyógyászokhoz, jósokhoz. (Persze nem minden természetgyógyász kuruzsló! A szerkesztő megjegyzése) Voltak kisebb sikerek, de a várt eredmény elmaradt. Akkor még nem tudtuk, mi működik ezeknek a hátterében, a negatív hatásokról pedig akkor nem gondoltuk, hogy innen erednek. Mélyen elkeseredve 2007 februárjában ismerkedtünk meg a karizmatikus megújulással. Nemsokára szabadító szolgálaton vettünk részt. Pár hét múlva kiderült, kisbabát várunk. Részt vettünk egy kurzuson, ami pozitív volt. Sajnos a második hónapban elveszítettük a kicsit. Nem értettük, hogy miért történt. Pár nap múlva az ártéri erdőben kis írott követ találtunk: Az Úr a megtört szívűekhez áll a legközelebb. Mi mégis úgy éreztük, csak rövid ideig volt családunk, szerető Istenünk. Ebből a veszteségből mégis olyan események indultak ki, hogy mostanra rengeteget enyhült a család szorítása, és lelkileg is sokat kaptunk. Megpróbáltatások nélkül nincs lelki fejlődés. Áprilisban biztató próféciákat kaptunk Varró Istvántól, és több kegyelemben részesültünk, viszont egész évben rengeteg támadást kellett elviselni mind a család, mind a másik oldal részéről. Novemberre összeszedtük magunkat, elvégeztettünk néhány alapvető kivizsgálást, és egy véletlen folytán kiderült, feleségemnek inzulin

11 2009 Advent 11 rezisztenciája van. Azt mondták, 3 hónap múlva akár jöhet a baba. Régóta fájt a vállam. Tavaly februárban éjszaka elmélkedés közben egy másodpercre egy embert láttam az ágy mellett a sötétben. Ekkor azonnal kábaság fogott el egy kis időre, amiből arra eszméltem, azon a mondaton gondolkodom: Jézus itt volt, és meggyógyította a vállamat. Ez elég valószínűtlen volt, de a vállam tényleg meggyógyult. Feleségem persze nem ilyen csodát várt, és ezt kifejezésre is juttatta. Tudtam, igaza van. Fohászkodtam, hogy Uram, inkább gyermeket adtál volna, a vállamat jobban el tudtam viselni. Úgy alakult, hogy ezután ő egy hetet töltött Törökbálinton Regina Collins nővérnél, ahol sok kegyelmet kapott. Ekkor kezdtünk miséket mondatni a családért. Hazaérkezése után nem sokkal újból kezdett rendetlenkedni a vállam. Nagyon elkeseredtem. Viszont pár hét múlva meg lett a pozitív teszt. Még eltelt egy hónap, mire rádöbbentem, hogy a fohászom szó szerint talált meghallgatásra. Akkor hálát adtam, és a vállam nem fájt tovább. A terhesség megpróbáltatásokkal teli volt, de novemberben egészségesen megérkezett a kisfiunk. A karizmatikus megújulással kézzelfoghatóan megtapasztaltuk Isten jelenlétét. Megtérésünk óta sok jelet kaptunk, az egyház szentségeiben is többször megtapasztaltuk az Úr erejét. Először azt hittük, gyorsan rendeződik az életünk Isten segítségével, de ma már tudjuk, nem ez a cél. Odaföntről alapos munkát végeznek, olyan problémákat, hibákat is megoldanak az ember életében, amivel mi nem is akarnánk foglalkozni. Emiatt az ember fél az életét Istenre bízni, de megéri. Mi csak gyermeket akartunk gyorsan, mert ennél többet nem tudtunk elképzelni, ehelyett teljesebb életet kaptunk, igaz hosszabb idő alatt és megpróbáltatásokkal együtt. Hála legyen érte Istennek. Gyógyulások A júniusi gyógyító szentmise után kaptuk a hírt: Közbenjáró imát kértem 5 éves unokámért, akinek balesetben sérült a lába. A gyermek lassan gyógyul. Június óta magas vérnyomás betegségem meggyógyult, egy szem gyógyszert nem vettem be azóta. (Nyári Istvánné, Anna) Gyermekemet vártam már 3 hónapja, amikor egy vizsgálatnál kimutatták, hogy Down-kóros lesz. A Szűzanyához (a Fekete Mária oltárnál) imádkoztam és gyermekem egészségesen született. (Bné)

12 Alsóvárosi Kultúrház Akác- vegyes Szeged, Rákóczi u. 1. VIRÁGMÉZ termelőtől eladó Advent Tel / Fax: 62/ , ak@ofm.hu 169 m 2 -es színházi nagytermünk kiválóan alkalmas bármilyen jellegű nagyrendezvény lebonyolítására. Befogadóképessége 250 fő. 70 m 2 -es, tükörrel felszerelt táncterem és 30 m 2 -es klubhelység DRÓTHÁLÓT különböző méretben és lyukbőségben, horganyzott és fekete dróthuzalokat keretre szerelt hullámos szöveteket, tüskésdrótot, rabichálót, csirkehálót, szita-rostaszöveteket, horganyzott szúnyoghálót legolcsóbban a készítőtől vásároljon: Sárkány u. 28. T: vagy KÖVESSEN MINKET NYOMON A NETEN IS: Tisza Lajos u T: 62/ STAFÉTA Önkiszolgáló étkező Alsóvároson a Bem és Borbás utca Sarkán! Munkahelyi, családi, baráti rendezvényeket vállalunk 30 főig! Napi ajánlattal, napi menüvel, szolid árakkal várjuk kedves vendégeinket! T: 06-30/ Keresztény lelkületű fiatalember munkát keres kertészetben vagy bolti eladóként, Szeged vonzáskörzetében. Minden fizikai munka érdekel. 70/ DIÁKKEDVEZMÉNY: 10% - papír - írószer - képeslapok minden alkalomra - ajándéktárgyak, csomagolók - keretezett képek, poszterek - asztali-, fali- és zsebnaptárak KÉPESBOLT A Nagyáruház passzázs során H-P: 8-18, Szo: 9-13 Telefon: (62) info@kepesbolt.hu Fábián-Nagy Jenő Fűszerpaprika és kukoricavetőmag értékesítése. T: KARAI LÁSZLÓ Autószerelő mester Mobil olajok forgalmazása Röszkei u. 22. H-P: 8-17 T: , (30) db akasztós szekrény, 1db könyvespolc ingyen elvihető: Gyógytornáztatást, betegápolást vállalok. Érdeklődni esténként: és 70/ Negyven éves fiatalember állást keres villanyszerelő végzettséggel, keresztény lelkülettel elhelyezkedne villanyszerelő vagy asztalos mester mellé. Tóth Zoltán 30/ Itt a plébánia tagjai és támogatói ingyenes hirdetést helyezhetnek el. A Szeged-Alsóvárosi Római Katolikus Egyházközség értesítője. Megjelenik 1000 példányban, alkalmanként. Kiadja az Alsóvárosi Ferences Plébánia Szeged, Mátyás tér 26. Tel.: Felelős kiadó: fr. Varga Kamill plébános. Szerkesztők: Kiss István fr. Didák, Mezey András, Vass Erika, Vilmos Zita és Vilmos Péter. Tördelőszerkesztő: Doszpod Dániel. Nyomdai munka: Tiszapress Hirdetés Kérjük, támogassa feladása: lapunkat az irodán hozzájárulásával H-P 9-12 és ig az irodán! T: , Fax: , szeged.pleb@gmail.com vagy szeged-pleb@ofm.hu Internet:

Futapest Crossfutás Csömör december 11.

Futapest Crossfutás Csömör december 11. Futapest Crossfutás Csömör 2011. december 11. Végeredmény 4 KM Gyerek 1. RAJSZKI LILI 1998 280 15:55 2. Turschl Bence 1999 241 16:56 3. Bócz Patricia 1998 244 16:59 4. Kiss Viktor Zsolt 1997 246 17:57

Részletesebben

Sz. 1 50m Gyorsúszás Férfi 7 éves és idősebb ben születettek Nincs szintidő

Sz. 1 50m Gyorsúszás Férfi 7 éves és idősebb ben születettek Nincs szintidő Oldal 1 Sz. 1 50m Gyorsúszás Férfi 7 éves és idősebb 2006.11.25. 98-99-ben születettek Nincs szintidő 1. Atyi Ádám 98 006 37.49 2. Ujlakán Kálmán 98 006 40.89 4. Nagy Balázs 98 006 43.91 3. Varga Márton

Részletesebben

1. A OSZTÁLY Bogdán Dániel Bogdán Edina Bogdán György Bogdán György Bogdán Krisztián Bogdán László Bogdán Richárd Czimmerman Patrik Horváth Dorotina

1. A OSZTÁLY Bogdán Dániel Bogdán Edina Bogdán György Bogdán György Bogdán Krisztián Bogdán László Bogdán Richárd Czimmerman Patrik Horváth Dorotina 1. A OSZTÁLY Bogdán Dániel Bogdán Edina Bogdán György Bogdán György Bogdán Krisztián Bogdán László Bogdán Richárd Czimmerman Patrik Horváth Dorotina Hörcsöki Alíz Kovács Antónia M. Kovács Dávid Kovács

Részletesebben

December 17-én a harmadik gyertyát is meggyújtottuk az iskola adventi koszorúján.

December 17-én a harmadik gyertyát is meggyújtottuk az iskola adventi koszorúján. A 3. gyertya December 17-én a harmadik gyertyát is meggyújtottuk az iskola adventi koszorúján. A gyertyagyújtás sorrendjében a harmadik gyertya színe rózsaszín, mivel a bűnbánatba már egy kis öröm is keveredik,

Részletesebben

Kishegyi Nóra: de tudom, hogy van szeretet!

Kishegyi Nóra: de tudom, hogy van szeretet! Kishegyi Nóra: de tudom, hogy van szeretet! Mivel sem az én szüleim, sem férjem szülei nem álltak olyan jól anyagilag, hogy támogatni tudtak volna új otthonunk megteremtésében, esküvőnk után vidékre kötöztünk

Részletesebben

IV. DEBRECENI FUTÓKARNEVÁL 2. Nap -- TEREPFUTÁS augusztus 23. Kategória Eredmények

IV. DEBRECENI FUTÓKARNEVÁL 2. Nap -- TEREPFUTÁS augusztus 23. Kategória Eredmények 10km Férfi 10-18 éves 1 2064 Lovas Bence 2004.04.04 11 0:35:29 1:14:41 10km Férfi 19-30 éves 1 2044 Szabó József 1990.02.16 25 0:21:54 0:44:37 2 2099 Szaniszló Máté 1988.08.23 26 0:23:08 0:47:23 3 2105

Részletesebben

I. OrfűFitt Pécsi-tó Át-és Körbeúszás eredményei

I. OrfűFitt Pécsi-tó Át-és Körbeúszás eredményei I. OrfűFitt Pécsi-tó Át-és Körbeúszás eredményei 2013. július 27. Helyezettek Átúszás Férfi 1. helyezett: Ifj. Konkoly József idő: 27:23 2. helyezett: Varenke Gergő idő: 32:03 3. helyezett: Rettegi András

Részletesebben

Képzőművészeti tagozat elméleti vizsga beosztás

Képzőművészeti tagozat elméleti vizsga beosztás Képzőművészeti tagozat elméleti vizsga beosztás A képzőművészeti és a tánc tagozat szóbeli felvételije két részből áll (elméleti és gyakorlati). (Angyalföld tér 7.) aulájában szakmai tájékoztató (csoport

Részletesebben

Kimutatás Nyírvasvári Község Önkormányzata által tűzifa juttatásban részesítettekről - 1/2013.(I.10.) önkormányzati határozat alapján -

Kimutatás Nyírvasvári Község Önkormányzata által tűzifa juttatásban részesítettekről - 1/2013.(I.10.) önkormányzati határozat alapján - 1. 5-2/2013 Terdik Ferenc Kossuth 2. 1 m3 2. 5-4/2013 Nagy Ferencné Kossuth 17. 1 m3 3. 5-5/2013 Cseh Gyula Kossuth 20. 1 m3 4. 5-6/2013 Lukács György Kossuth 38. 1 m3 5. 5-7/2013 Deák László Kossuth 49/b.

Részletesebben

1. Kis Kasza Miklós 2. Nagy Richárd 3. Virsinger Balázs 3. Helbig Nick

1. Kis Kasza Miklós 2. Nagy Richárd 3. Virsinger Balázs 3. Helbig Nick 3 Virsinger Balázs 1. Kis Kasza Miklós Virsinger Balázs 9 Tóth Levente 21:16 2. Nagy Richárd Virsinger Balázs 7 Szalontai Dominik 21:14 3. Virsinger Balázs Mészáros Márton 6 Mészáros Márton 21:09 3. Helbig

Részletesebben

Otthon Melege Program ZBR-NY/14 "Homlokzati Nyílászárócsere Alprogram" Nyugat-Dunántúli régió pályázatainak miniszteri döntése

Otthon Melege Program ZBR-NY/14 Homlokzati Nyílászárócsere Alprogram Nyugat-Dunántúli régió pályázatainak miniszteri döntése dátuma: 2015.03.31. 1 NYZCS/14/12289497 SIMON GYULA 4 357,00 520 000 520 000 2 NYZCS/14/12290655 CZUBOR SÁNDORNÉ 3 101,00 450 000 450 000 3 NYZCS/14/12289468 KINCSES GÁBOR FERENC 2 520,00 520 000 520 000

Részletesebben

XI. Fóti-Futi. 5 km nemenkénti és kategóriánkénti eredménylista

XI. Fóti-Futi. 5 km nemenkénti és kategóriánkénti eredménylista Férfi 14 éves és ez alatti 1 5089 SZŐKE-KISS Jácint 2003 00:20:00 Nem Fóton Járok Iskolába 4:00 min/km +00:00:00 2 5091 TAKÁCS Levente Márton 2004 00:21:04 Garay János Általános Iskola, Fót 4:12 min/km

Részletesebben

Jegyzőkönyv: Algyő november 22.

Jegyzőkönyv: Algyő november 22. Jegyzőkönyv: 0. november. név egyesület idő eredmény 0 m lány mell 0 0 0 Korcsoport: Tóth-Kása Sára 00 Balogh Lili 00 Karasz Luca 00 Ördögh Flóra 00 Seres Alexandra 00 Kistelek Vidács Viktória 00 Gazdag

Részletesebben

A TANULMÁNYI PÁLYÁZAT NYERTES TANULÓI

A TANULMÁNYI PÁLYÁZAT NYERTES TANULÓI 7/a Ábrahám Lilla 5 7/a Borók Boldizsár 5 7/a Nagy Vivien Loretta 5 7/a Szilágyi Csenge 5 7/a Csikós Katalin 4,85 7/a Harmati Panna 4,85 7/a Heidrich Zsófia 4,85 7/a Ónozó Zsófia 4,85 7/a Pesti Bianka

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. Kp. tel.: 417-255, 522-900 Kp. fax: 310-838

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. Kp. tel.: 417-255, 522-900 Kp. fax: 310-838 Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. Kp. tel.: 417-255, 522-900 Kp. fax: 310-838 www.salgotarjan.hu jegyzo@salgotarjan.hu VEZETŐK Dóra Ottó polgármester

Részletesebben

Jegyzőkönyv NAP Diákolimpia IV. Korcsoport - Fiú Egyéni

Jegyzőkönyv NAP Diákolimpia IV. Korcsoport - Fiú Egyéni Jegyzőkönyv NAP Diákolimpia IV. Korcsoport - Fiú Egyéni Hajdú-Bihar Debrecen 2009.05.15. 1 Mogyorósi Dávid 94 Püspökladány Püspökladány 882 12,40-530 - 64,48-9,10-02:12.00 2 Kiss Ádám 95 Debrecen Kazinczy

Részletesebben

I. korcsoport 2005-ben és utána születettek idő B kategória Név Szül.év Város Iskola

I. korcsoport 2005-ben és utána születettek idő B kategória Név Szül.év Város Iskola I. korcsoport 2005-ben és utána születettek 1. Bácsi Fruzsina 2005 Hajdúböszörmény Baltazár D.Ref.Ált.Isk. 8:45 2. Pusztai Dóra 2006 Debrecen Óvoda 9:09 3. Eszenyi Gréta 2005 Hajdúböszörmény Baltazár D.Ref.Ált.Isk.

Részletesebben

60 m - Leány Döntő. Hajdú Édua 2008 Titán TC 9,19 I. Forrai Sára 2008 Arany János 9,8 II. Kovács Anna 2008 Hódiák 10,4 III.

60 m - Leány Döntő. Hajdú Édua 2008 Titán TC 9,19 I. Forrai Sára 2008 Arany János 9,8 II. Kovács Anna 2008 Hódiák 10,4 III. 60 m - Leány 2010-2011 Hofman Manka Panka 2010 Rókus II. 11,29 I. Lóvéra Gina 2010 Rókus II. 12,44 II. Veres Lili 2010 Rókus II. 13,03 III. Zsigmond Léna 2010 Rókus II. 13,46 60 m - Leány 2008-2009 Előfutam

Részletesebben

1994-ben végzett IV. a Gépjárműtechnikai szerelő. Igazgató: Németi Lajos Osztályfőnök: Komiszár János

1994-ben végzett IV. a Gépjárműtechnikai szerelő. Igazgató: Németi Lajos Osztályfőnök: Komiszár János 1994-ben végzett IV. a Gépjárműtechnikai szerelő Igazgató: Németi Lajos Osztályfőnök: Komiszár János Idézet: Élj az idővel hát: fürgén elindulnak az évek, s nem jön olyan jó több, mint ami már oda van

Részletesebben

Úszás Diákolimpia városi forduló Hajdúböszörmény, november 28.

Úszás Diákolimpia városi forduló Hajdúböszörmény, november 28. 1. 100 m fiú gyors 1. Némethi László 2002. Bethlen G. Ált. Isk. 1:24,6 2. Homen Péter 2002 Bocskai I. Gimnázium 1:35,1 3. Székely Norbert 2003 Bocskai I. Gimnázium 1:42,1 4. Rozs Botond 2003 Bocskai I.

Részletesebben

Rólad szól levelezı verseny I. fordulójának eredménye

Rólad szól levelezı verseny I. fordulójának eredménye Rólad szól levelezı verseny I. fordulójának eredménye Tanuló Iskola Szabó Csenge Napsugár 1 Szabó Beatrix 1 Radler Vivien Fülöp Gabriella Óbudai Harrer Pál 2 Cseh Janka Nagy Árpád Óbudai II. Rákóczi Ferenc

Részletesebben

Egyházközségi hírlevél

Egyházközségi hírlevél HAVAS BOLDOGASSZONY PLÉBÁNIA 2018. JÚLIUS 30. Egyházközségi hírlevél Asszonyunk, Szűz Mária, Istennek Szent Anyja Ministránsok és cserkészek Szeptember Szentmisék és szertartások rendje közösségi imaéletünk

Részletesebben

a Képviselő-testülethez

a Képviselő-testülethez FÖLDESI KARÁCSONY SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA IGAZGATÓJA 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 6. /Fax: (54) 531 008 E-mail: muvhfold@t-online.hu Iktatószám: 2915-2/2014. 12. E LŐTERJESZTÉS

Részletesebben

Csecsemő- és kisgyermeknevelő felsőoktatási szakképzési szak

Csecsemő- és kisgyermeknevelő felsőoktatási szakképzési szak Beosztás a 2015. június 17 19 között tartandó záróvizsgára Bizottság száma : 23. sz. Terem szám:, B épület 537. terem Záróvizsga időpontja: 2015. június 17. 8. 00 órától Balázsi Éva Kata Béres Nikoletta

Részletesebben

202. tanterem. 101 Idegenvezető, magyar-angol két tanítási nyelvű oktatás 9kny.a. Születési hely

202. tanterem. 101 Idegenvezető, magyar-angol két tanítási nyelvű oktatás 9kny.a. Születési hely 202. tanterem 101 Idegenvezető, magyar-angol két tanítási nyelvű oktatás 9kny.a hely 1. Antal Zsófia 72362045816 Debrecen 2003.10.11. 2. Arnócz Nikolett 72369980208 Debrecen 2004.04.17. nem tud jelen lenni

Részletesebben

X. Mozdulj az egészségedért futóverseny. Helyezettek korcsoport szerint

X. Mozdulj az egészségedért futóverseny. Helyezettek korcsoport szerint X. Mozdulj az egészségedért futóverseny 2013. augusztus 03. Helyezettek korcsoport szerint GYEREKEK 6-13 ÉVES KORIG, FIÚ 1. Pázmányi Sándor 24.00 2. Molnár László 27.27 3. Berger Márton 36.00 GYEREKEK

Részletesebben

Egyházközségi hírlevél

Egyházközségi hírlevél HAVAS BOLDOGASSZONY PLÉBÁNIA 2018. NOVEMBER 30. Egyházközségi hírlevél Asszonyunk, Szűz Mária, Istennek Szent Anyja Ministránsok és cserkészek Férfiszövetség, Rózsafüzértársulat és a Keresztény édesanyák

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Berettyóújfalu,2011.márc.19.

JEGYZŐKÖNYV Berettyóújfalu,2011.márc.19. 100m fiú gyorsúszás - 1.versenyszám 1. Molnár Bálint 2002 Debreceni Sportiskola 1:20,10 2. Sándor Benedek 2002 Debreceni Sportiskola 1:24,00 3. Szabó Róbert 2002 Herpály SE 1:31,30 4. Nagy Dávid 2002 Herpály

Részletesebben

Eredménylista. Tanuló neve Felkészítő neve Iskola neve Település Pontszám

Eredménylista. Tanuló neve Felkészítő neve Iskola neve Település Pontszám Eredménylista Megye: Bihar Körzet: Nagyvárad és környéke V. osztály Sorszám Tanuló neve Felkészítő neve Iskola neve Település Pontszám 1. Benedek Boglárka Fehér Gabriella Szent László Római Katolikus Gimnázium

Részletesebben

1. Csapat: Pannonia Primera Összidő: 07:28: Csapat: GáborTeamII. Összidő: 07:50: Éger István Tamás :26:07

1. Csapat: Pannonia Primera Összidő: 07:28: Csapat: GáborTeamII. Összidő: 07:50: Éger István Tamás :26:07 1. Csapat: Pannonia Primera Összidő: 07:28:37 1. 196 Horváth Csaba 1980 01:40:19 2. 198 Horváth Miklós 1984 01:52:18 3. 470 Németh Ferenc 1977 01:54:26 4. 609 Tóthpál Attila 1980 02:01:34 5. 489 Szabó

Részletesebben

Bonifert Zoltán. Korábban már volt képviselőtestületi tag.

Bonifert Zoltán. Korábban már volt képviselőtestületi tag. Bonifert Zoltán 44 év vállalkozó 21 éve élek Tahiban, feleségem Kollár Edit. 2 lányom van, 18 és 14 évesek. 23 éve vagyok vállalkozó. Bonifert Zoltánné Kollár Edit 43 év védőnő Korábban még nem volt képviselőtestületi

Részletesebben

Eredménylista. Megye:_Hargita Körzet: Székelyudvarhely Osztály: 1. Sorsz. Tanuló neve Felkészítő neve Iskola neve Település Pontszám

Eredménylista. Megye:_Hargita Körzet: Székelyudvarhely Osztály: 1. Sorsz. Tanuló neve Felkészítő neve Iskola neve Település Pontszám Eredménylista Megye:_Hargita Körzet: Székelyudvarhely Osztály: 1. Sorsz. Tanuló neve Felkészítő neve neve Település Pontszám 1. Szász Dávid Bálint Ibolya Bethlen Gábor Általános Székelyudvarhely 150 2.

Részletesebben

Mohács és Európa Horváth Mihály Történelemverseny elődöntőjének eredménye Gimnáziumok

Mohács és Európa Horváth Mihály Történelemverseny elődöntőjének eredménye Gimnáziumok Mohács és Európa Horváth Mihály Történelemverseny elődöntőjének eredménye ok Név Iskola Pontszám 1 Horváth Bálint 49 2 Matos Lilla 48 3 Demjén Balázs Ádám 47 4 Matos Bence 47 5 Ubrea Roland 6 Krizsna Szabolcs

Részletesebben

"Fut mint a nyúl" - Lagroland Utcai Futóverseny 3,6km Kategória Eredmények

Fut mint a nyúl - Lagroland Utcai Futóverseny 3,6km Kategória Eredmények 3,6km Gyerek I. fiú 2000-2003 1 105 Perusza Zoltán 2000 8:13 16:55 2 92 Bácsai Balázs 2001 8:19 17:21 3 96 Németh Péter 2001 8:29 18:09 4 103 Ruppert Péter 2000 8:47 18:28 5 104 Csatlós Dániel 2000 9:02

Részletesebben

2016. június június 6.

2016. június június 6. 2016. június 1. 2016. június 6. GYŐRI ÉDES TERMÉKCSOMAG: Szalainé Koczó Erzsébet Juhász Edit (feldolgozás alatt) SZŐLLŐSI ISTVÁNNÉ Zoltán Oláh Czanik Beáta Szabó Veronika A Györgyné Barati Istvánné Botos

Részletesebben

FTC Atlétikai Szakosztály fedettpályás éves gyermek versenye FTC futófolyosó, Budapest, március 20.

FTC Atlétikai Szakosztály fedettpályás éves gyermek versenye FTC futófolyosó, Budapest, március 20. FTC Atlétikai Szakosztály fedettpályás 10-11-12 éves gyermek versenye FTC futófolyosó, Budapest, 2010. március 20. Gyermek 10 éves fiú 60 méter gátfutás 1. időelőfutam 1. Farkas Ádám 2000 Albertirsa 11,89

Részletesebben

HEVES MEGYEI DIÁKOLIMPIA - ALPESI SÍ

HEVES MEGYEI DIÁKOLIMPIA - ALPESI SÍ I. KORCSOPORT - LEÁNY 1. SZLOVENCSÁK PANKA Nagy Gyula Ált. Iskola - Gyöngyössolymos 51,70 2. HUSZÁR NATÁLIA 3. IVICZ BOGLÁRKA 56,18 63,46 4. BÁRDOS VIKTÓRIA Nagy Gyula Ált. Iskola - Gyöngyössolymos 63,61

Részletesebben

2. oldal Dolhai Balázs Dombi Ádám dr. Buséter Gábor dr. Galó Zsolt dr. Gyürke Bettina dr. Kovács Nikolett dr. Nagy Dóra Zita dr. Németh István dr. Sán

2. oldal Dolhai Balázs Dombi Ádám dr. Buséter Gábor dr. Galó Zsolt dr. Gyürke Bettina dr. Kovács Nikolett dr. Nagy Dóra Zita dr. Németh István dr. Sán 1. oldal Személyi rész a Hivatalos Értesítő 2018/2. számában A Honvédelmi Minisztérium személyügyi hírei 2017. december 1. - 2017. december 31. közötti időszakban Kormányzati szolgálati jogviszony létesült

Részletesebben

ANGOL. Vargáné dr.kiss Katalin-Göncz Hajnalka. Március 26. Igazgatási épület Baligács László angol B2 B2

ANGOL. Vargáné dr.kiss Katalin-Göncz Hajnalka. Március 26. Igazgatási épület Baligács László angol B2 B2 ANGOL Vargáné dr.kiss Katalin-Göncz Hajnalka Március 26. Igazgatási épület 312 14.45 Baligács László angol B2 B2 Ferenc Baráth Norbert angol B2 B2 Berencsik Szabolcs angol B2 B2 Bódis Tamás angol B2 B2

Részletesebben

VI.Szigetköz Minimaraton

VI.Szigetköz Minimaraton 2009.05.03. Táv : 16 km Abszolút eredmények 1. 33. Major József 1979 0:52:57 2. 10. Garami Árpád 1966 0:55:22 3. 71. Görözdi Máté 1983 0:57:34 4. 153. Sándor Csaba 1985 0:58:58 5. 6. Varga Csaba 1965 0:59:51

Részletesebben

HÍRLEVÉL. Szentmisék és szertartások rendje júniusban

HÍRLEVÉL. Szentmisék és szertartások rendje júniusban Egyházközség SZENTMISÉK, SZERTARTÁSOK, TUDNIVALÓK MINISTRÁNSOK CSERKÉSZEK JÓ MUNKÁT! SZENT MÓNIKA KÖZÖSSÉG ANYAI SZÍVVEL CARITAS GONDOSKODÓ SZERETET HÍRLEVÉL Szentmisék és szertartások rendje júniusban

Részletesebben

Tanuló neve azonosító felvételi sorrend Megjegyzés

Tanuló neve azonosító felvételi sorrend Megjegyzés Élelmiszer- és vegyiáru eladó Tervezett létszám: 12 fő Süveges Attila 10. B 1 felvéve Földvári Beáta 10. B 2 felvéve Vadász Brigitta 10. B 3 felvéve Kun Ibolya 10. B 4 felvéve Baktai Vivien 10. B 5 felvéve

Részletesebben

Az Országos angol nyelvi verseny Vas megyei résztvevıinek a megyei fordulóban elért eredményei évfolyamonként 2011-2012. tanév

Az Országos angol nyelvi verseny Vas megyei résztvevıinek a megyei fordulóban elért eredményei évfolyamonként 2011-2012. tanév A MEGYEI FORDULÓ EREDMÉNYE 8. évfolyam Felterjesztési ponthatár az országos döntıbe: 80 pont/100 pont NÉV ISKOLA TANÁR PONTSZÁM Kovács Attila Rezner Józsefné 79 Gáspár Gergı Rezner Józsefné 73 Koltai Kadosa

Részletesebben

Futapest Crossfutás Csömör december 12.

Futapest Crossfutás Csömör december 12. Futapest Crossfutás Csömör 2010. december 12. Végeredmény 4 KM Gyerek Absz.hely Név Szül.év Rajtszám Idö 1. Gerlei Máté 1996 307 18:05 2. Sütö Zsombor Soma 1997 287 18:31 3. Szabó Csenge 2000 284 19:39

Részletesebben

MEGYEI KOMPLEX TANULMÁNYI VERSENY EREDMÉNYEK LILLA TÉRI ÁLTALÁNOS ISKOLA

MEGYEI KOMPLEX TANULMÁNYI VERSENY EREDMÉNYEK LILLA TÉRI ÁLTALÁNOS ISKOLA MEGYEI KOMPLEX TANULMÁNYI VERSENY EREDMÉNYEK LILLA TÉRI ÁLTALÁNOS ISKOLA 2017.11.17. ANGOL 5.o Leskovics Péter Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Ált. Isk. Virág Roland Hunyadi János Általános I Nagy Bence

Részletesebben

FUTAPEST CROSSFUTÁS KISTARCSA november 23.

FUTAPEST CROSSFUTÁS KISTARCSA november 23. FUTAPEST CROSSFUTÁS KISTARCSA 2008. november 23. Végeredmény 4 KM Gyerek Absz.hely Név Szül.év Rajtszám Idö 1. RAJSZKI PÉTER 1995 378 15:34 2. Kocsis Gábor 1995 350 16:08 3. Novák Eszter 1996 354 17:24

Részletesebben

2014/2015. TANÉVI ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA ÜGYESSÉGI ÉS VÁLTÓFUTÓ CSAPATBAJNOKSÁG III-IV. KORCSOPORT. Hajdú - Bihar MEGYEI DÖNTŐ

2014/2015. TANÉVI ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA ÜGYESSÉGI ÉS VÁLTÓFUTÓ CSAPATBAJNOKSÁG III-IV. KORCSOPORT. Hajdú - Bihar MEGYEI DÖNTŐ 2014/2015. TANÉVI ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA III-IV. KORCSOPORT Hajdú - Bihar MEGYEI DÖNTŐ Helyszín (település, és versenyhelyszín): Gyulai István Atlétika Stadion, 4032 Debrecen, Oláh Gábor utca 5. Időpont

Részletesebben

Diákolimpia - Úszás Csongrád Megyei Döntő

Diákolimpia - Úszás Csongrád Megyei Döntő Diákolimpia - Úszás Csongrád Megyei Döntő Hódmezővásárhely, Gyarmati Dezső Sportuszoda 2010. január 18. "A" kategória - középiskola 5-6- korcsoport 100 m fiú gyors 1 Király Bence 1993 SZTE Ságvári Szeged

Részletesebben

3. Auriga Erdei Futóverseny sorozat

3. Auriga Erdei Futóverseny sorozat 3. Auriga Erdei Futóverseny sorozat hatodik forduló 2016.07.03 Leány 1.6km 1. Fekete Flóra 3 6:18 SZVSI SE1 / 1, 10 2. Takó Lilla 6 6:20 Szolnok SE1 / 2, 7 3. Auerbach Anita 1 7:37 Szolnok SE1 / 3, 5 4.

Részletesebben

2014. március 4. - Szóbeli meghallgatás szakközépiskolába jelentkezett tanulóknak Bizottság Sorszám Időpont Tanuló neve Születési hely Születési idő

2014. március 4. - Szóbeli meghallgatás szakközépiskolába jelentkezett tanulóknak Bizottság Sorszám Időpont Tanuló neve Születési hely Születési idő 2014. március 4. - Szóbeli meghallgatás szakközépiskolába jelentkezett tanulóknak Bizottság Sorszám Időpont Tanuló neve Születési hely Születési idő I. 1 13:00 Ákos Anita Budapest 1999.05.31 I. 2 13:07

Részletesebben

Kalmár László Mat.verseny2014. Végleges lista Helyezés Név Oszt. Felkészítő tanár Márki-Zay Zsuzsanna Harcsás Jánosné Rumpler Bianka

Kalmár László Mat.verseny2014. Végleges lista Helyezés Név Oszt. Felkészítő tanár Márki-Zay Zsuzsanna Harcsás Jánosné Rumpler Bianka Kalmár László Mat.versen 2014. Végleges lista Helyezés Név Oszt. Felkészítő tanár 1. Márki-Zay Zsuzsanna 3 Harcsás Jánosné 1. Rumpler Bianka 3 Konkolyné Szilágyi Beáta 1. Szalaji Gábor 3 Vidovicsné Szamosi

Részletesebben

Eredménylista. Megye: Szilágy/Sarmaság Osztály: I.osztály

Eredménylista. Megye: Szilágy/Sarmaság Osztály: I.osztály Eredménylista Megye: Szilágy/Sarmaság Osztály: I.osztály 1. Gál Levente Kocsis Melinda Sarmasági 1 Számú Szakképző Liceum Sarmaság 150 2. Király Anna Erdei Gabriella Szilágyballai Általános Iskola Szilágyballa

Részletesebben

SZENT PÉTER ÉS PÁL APOSTOLOK

SZENT PÉTER ÉS PÁL APOSTOLOK MEGJELENIK A HÓNAP UTOLSÓ VASÁRNAPJÁN 2013. JÚNIUS 29. Alapítva: 2003. XI. évfolyam VI. szám SZENT PÉTER ÉS PÁL APOSTOLOK 2. OLDAL VISSZAPILLANTÓ 5. OLDAL SZENT MÓNIKA 3. OLDAL KEDVES CSALÁDOK 6. OLDAL

Részletesebben

Jelentkezési űrlap. Tanuló neve Felkészítő neve Iskola neve Település Tollbamon dás

Jelentkezési űrlap. Tanuló neve Felkészítő neve Iskola neve Település Tollbamon dás Jelentkezési űrlap Megye: Kolozs Körzet: Osztály: 2. osztály 1. RUFF BRIGITTA SĂLĂJAN MÁRIA Báthory István Elméleti Kolozsvár 29 65 94 2. BIRÓ ANDOR SĂLĂJAN MÁRIA Báthory István Elméleti Kolozsvár 29 64

Részletesebben

Sport XXI. Regionális Versenysorozat - Terematlétika csapatjegyzőkönyv

Sport XXI. Regionális Versenysorozat - Terematlétika csapatjegyzőkönyv U13 DSC-SI A Helyből ötös páros 1 Patai Ákos 2005 10,85 9,60 2 Chrobák Gergő 2005 11,03 9,90 3 Arany Kincső 2006 10,65 10,10 4 Hodosi Anna 2005 9,80 9,30 5 Nagy Danka Márton 2006 9,74 8,70 6 Faragó Ákos

Részletesebben

AZ ÚJ CSALÁD MOZGALOM HÍRLEVELE

AZ ÚJ CSALÁD MOZGALOM HÍRLEVELE AZ ÚJ CSALÁD MOZGALOM HÍRLEVELE 3. szám, 2015. március 3. szám - 2015. március Apró lépések a családokért Néhány évvel ezelőtt egy kolléganőm felhívott, hogy nem tudja, mit csináljon, ugyanis abortuszra

Részletesebben

5.Mikulás Futás - eredménylista

5.Mikulás Futás - eredménylista 10 km befutó eredménylista helyezés rajtszám név születési dátum település idő 1 3515 Csorba Sándor 1979 Budapest 36:54 2 3514 Hodovánszki Csaba 1986 Budapest 37:20 3 3517 Vajda Balázs 1978 Gödöllő 40:15

Részletesebben

Körzeti Diákolimpia Úszás 2011.11.28. 14:00 0. KORCSOPORT - FIÚ 0. KORCSOPORT - LÁNY

Körzeti Diákolimpia Úszás 2011.11.28. 14:00 0. KORCSOPORT - FIÚ 0. KORCSOPORT - LÁNY Körzeti Diákolimpia Úszás 2011.11.28. 14:00 Helyszín: KOMÁROM GYÓGYFÜRDŐ FEDETT USZODA EREDMÉNYEK 0. KORCSOPORT - FIÚ 33,3 m GYORS 1. Halász Viktor (oklevél) 1 : 05 : 30 Gesztenyés Óvoda 33,3 MELL 1. Halász

Részletesebben

KLEBELSBERG ITÉZMÉNYFENNTARTÓ KÖZPONT MINDSZENTI ÁLTALÁNOS ISKOLA OM.:

KLEBELSBERG ITÉZMÉNYFENNTARTÓ KÖZPONT MINDSZENTI ÁLTALÁNOS ISKOLA OM.: Tanulói Névsor 1/c osztály osztályfőnök: Csernák Lajosné 1. Ajtai Rajmund Bendegúz 2. Ambrus Lajos Máté 3. Boldizsár Jázmin 4. Boldizsár Sándor Rómeó 5. Dombi Sándor Ferenc 6. Farkas Krisztián 7. Gyapjas

Részletesebben

Baranya 25-50-75-100 kerékpáros túra. Négy Évszak Futás (tavasz) Négy Évszak Futás (nyár) 2012 másodperces. DÖKE 25-50-75 kerékpáro s túra

Baranya 25-50-75-100 kerékpáros túra. Négy Évszak Futás (tavasz) Négy Évszak Futás (nyár) 2012 másodperces. DÖKE 25-50-75 kerékpáro s túra Tó- s - Ádám Kriszt nincs nincs Ambrus Norbert X nincs nincs Asszonyi Veronika X X nincs nincs Balla Antal nincs nincs Balogh Bettina X X X X X X X X X ezüst arany Balogh János X X nincs nincs Balogh Judit

Részletesebben

I. Tanévnyitó Amatőr Úszóverseny

I. Tanévnyitó Amatőr Úszóverseny 1/11 Délelőtti végeredmény Versenyszám Futam Sáv Egyesület Név szül nev. Idő vers. idő helyezés 1 25 m fiú gyors 3 Győri Vízisport SE Török Donát vk 2004 9:99,9 0:22,3-1 25 m fiú gyors 4 Győri Vízisport

Részletesebben

EMELT SZINTŰ ANGOL TANULMÁNYI TERÜLET 1. vizsgacsoport

EMELT SZINTŰ ANGOL TANULMÁNYI TERÜLET 1. vizsgacsoport EMELT SZINTŰ ANGOL TANULMÁNYI TERÜLET 1. vizsgacsoport 2014. FEBRUÁR 19- én (szerdán) ANGOL NYELVBŐL FELVÉTELIZŐK BEOSZTÁSA 12 óra 30 perc Mészáros Emma 12 óra 30 perc Hajdu Dominik 12 óra 30 perc Herczeg-

Részletesebben

Országos művészeti tanulmányi versenyek 2014/2015. Alapfokú művészeti Iskolák tanulmányi versenyei 2015. január 30-31.

Országos művészeti tanulmányi versenyek 2014/2015. Alapfokú művészeti Iskolák tanulmányi versenyei 2015. január 30-31. Országos művészeti tanulmányi versenyek 2014/2015. Alapfokú művészeti Iskolák tanulmányi versenyei 2015. január 30-31. V. Országos Társastáncverseny A) Táncospárok kategória I. korcsoport 1. Miskolczi

Részletesebben

Név Tárgy Tanár Kezd

Név Tárgy Tanár Kezd 12.b június 17. 1. Adu Beáta angol 8:00 8:15 2. Fábián Klaudia angol 8:15 8:30 3. Reiz Gréta angol 8:30 8:45 4. Balogh Tímea magyar 8:45 9:00 5. Adu Beáta történelem 9:00 9:15 6. Fábián Klaudia magyar

Részletesebben

- eredmények - 5. osztály

- eredmények - 5. osztály 5. osztály N o Név Felkészítı tanár 17. Keresztes Dániel Hatvani Márton 4. Kotormán Dóra Torma Evelin 12. Kollárik Kálmán Gábor Viktor 3. Szeles Dávid Szögi László 13. Sisák Tamás Kovács Dezdemona 11.

Részletesebben

Yonex Nagydíj ranglisták a 6. forduló után

Yonex Nagydíj ranglisták a 6. forduló után Yonex Nagydíj ranglisták a 6. forduló után -35 női egyéni toll labda 1. Szuchovszky Evelyn 30 pont 2. Vida Alexandra 22 pont 3. Jung Ágnes 16 pont -35 férfi egyéni toll labda 1. Tóth Richárd 106 pont 2.

Részletesebben

HÍRLEVÉL. Szentmisék és szertartások rendje áprilisban

HÍRLEVÉL. Szentmisék és szertartások rendje áprilisban Egyházközség SZENTMISÉK, SZERTARTÁSOK, TUDNIVALÓK MINISTRÁNSOK CSERKÉSZEK JÓ MUNKÁT! SZENT MÓNIKA KÖZÖSSÉG ANYAI SZÍVVEL CARITAS GONDOSKODÓ SZERETET HÍRLEVÉL Szentmisék és szertartások rendje áprilisban

Részletesebben

2. oldal Farkas Ferenc kormánytisztviselőnek; közös megegyezéssel Feke Anikó kormánytisztviselőnek, Grézál Ádám kormánytisztviselőnek, dr. Klemencsics

2. oldal Farkas Ferenc kormánytisztviselőnek; közös megegyezéssel Feke Anikó kormánytisztviselőnek, Grézál Ádám kormánytisztviselőnek, dr. Klemencsics 1. oldal Személyi rész a Hivatalos Értesítő 2017/36. számában A Belügyminisztérium személyügyi hírei 2017. június hónapban A közigazgatási államtitkár Kinevezés Bereczki Ferencet a Belügyminisztériumban,

Részletesebben

KAC KA MEZEI FUTÓVERSENYE. Kiskunhalas, Kertvárosi Általános Iskola "Zöld udvar"

KAC KA MEZEI FUTÓVERSENYE. Kiskunhalas, Kertvárosi Általános Iskola Zöld udvar KAC KA MEZEI FUTÓVERSENYE Kiskunhalas, Kertvárosi Általános Iskola "Zöld udvar" 2017.10.20 U9 FIÚ VÉGEREDMÉNY 1. Ale Patrik 2010 Központi 2. Horváth Áron 2009 Központi 3. Balázs Alex 2009 Felsővárosi 4.

Részletesebben

Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Napköziotthonos Óvoda 4493. Tiszakanyár, Fő út 23. Tisztelt Igazgató Nő/Úr! Kedves Nyelvtanár Kollégák!

Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Napköziotthonos Óvoda 4493. Tiszakanyár, Fő út 23. Tisztelt Igazgató Nő/Úr! Kedves Nyelvtanár Kollégák! Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Napköziotthonos Óvoda 4493. Tiszakanyár, Fő út 23. Tisztelt Igazgató Nő/Úr! Kedves Nyelvtanár Kollégák! A Felső- Szabolcsi Iskolaszövetség angol nyelvi szóbeli versenye

Részletesebben

Betlehemezés Létavértesen

Betlehemezés Létavértesen A XXVI. Nemzetközi Betlehemes Találkozón Betlehemezés Létavértesen Immáron negyedik éve, a dráma szakköröseimmel november elején elkezdünk készülődni a betlehemezésre. A mi vidékünkre jellemző alföldi

Részletesebben

Egyházközségi hírlevél

Egyházközségi hírlevél HAVAS BOLDOGASSZONY PLÉBÁNIA 2017. DECEMBER 29. Egyházközségi hírlevél Asszonyunk, Szűz Mária, Istennek Szent Anyja Ministránsok és cserkészek Január Szentmisék és szertartások rendje közösségi imaéletünk

Részletesebben

HIRDETÉSEK Szent Anna Plébánia

HIRDETÉSEK Szent Anna Plébánia HIRDETÉSEK Szent Anna Plébánia 2015.12.27. Szent Család vasárnapja Egyházközségi programok A hét ünnepei, szentjei hétfő: Aprószentek péntek: Szűz Mária, Istenanyja vasárnap: karácsony 2. vasárnapja 31,

Részletesebben

AMPLIFON Atlétikai Országos Bajnokság 2009. május 23.

AMPLIFON Atlétikai Országos Bajnokság 2009. május 23. 60 m Leány - I. kcs. 1 4 Varga Viktória Debrecen 9,06 16 II. if. 2 67 Fábián Dóra Kaposvár 9,19 15 I. if. 3 52 Mihály Réka Szeged 9,26 14 II. if. 4 99 Molnár Patrícia Sopron 9,49 13 I. if. 5 3 Gál Rita

Részletesebben

11 ÓRÁTÓL 11 ÓRA 45 -IG I.EMELET KOLLÉGIUM 1K3-AS TEREM

11 ÓRÁTÓL 11 ÓRA 45 -IG I.EMELET KOLLÉGIUM 1K3-AS TEREM I.EMELET KOLLÉGIUM 1K3-AS TEREM 1. Agócs Adrienn Farkasréti 2. Baka Ádám Kőrösi 3. Balogh Vivien Laura Érdligeti 4. Béres Bianka Herman 5. Bisbac Bálint II. Rákóczi 6. Bódi Kitti Kőrösi 7. Bódizs Botond

Részletesebben

Zalaegerszeg Nyílt Fedett Pályás Atlétikai Bajnoksága XII. Kondex Kupa Kauzli József Emlékverseny Zalaegerszeg

Zalaegerszeg Nyílt Fedett Pályás Atlétikai Bajnoksága XII. Kondex Kupa Kauzli József Emlékverseny Zalaegerszeg Nevezési lista Férfi 60 méter fedett pálya Baki Barnabás 1999 ZALASZÁM-ZAC Elfogadva 7.19 Balogh Péter 1996 ZALASZÁM-ZAC Elfogadva 7.02 Csiszár Soma Levente 2003 ZALASZÁM-ZAC Elfogadva 7.6h Dormán Barnabás

Részletesebben

Eredménylista. Megye: Hargita 1. osztály Körzet: Gyergyószentmiklós és környéke. Sorszám

Eredménylista. Megye: Hargita 1. osztály Körzet: Gyergyószentmiklós és környéke. Sorszám Eredménylista Megye: Hargita 1. osztály Tanuló neve Felkészítő neve neve Település Elért 1. NAGY GY FERENC EDIT GYERGYÓREMETE 148 NIKOLETTA 2. ROMÁN MÁTÉ FERENC EDIT GYERGYÓREMETE 147 3. LACZKÓ VIOLA PAPP

Részletesebben

HÉTKÁPOLNAI ÉRTESÍTŐ

HÉTKÁPOLNAI ÉRTESÍTŐ HÉTKÁPOLNAI ÉRTESÍTŐ O Clemens O Pia O Dulcis Virgo Maria! Család - liturgia A családi imádság egyik célja, hogy a gyermekek természetes módon eljussanak az egész Egyház liturgikus imádságához, a Szentmiséhez

Részletesebben

53. OPTTTT-Budapest Eredmények

53. OPTTTT-Budapest Eredmények A2 (turista) kategória Helyezés Csapat Csapattagok ep.hiba idő hiba elmélet hiba Összesen 1. MTDSC6 Mánik Ágnes; Varga Tibor 50 20 38 108 2. MTDSC 2 Lukács László; Lukácsné Nagy Zsuzsanna; Lukács Henrietta

Részletesebben

Eredménylista Fürkész verseny, körzeti szakasz, osztály

Eredménylista Fürkész verseny, körzeti szakasz, osztály Eredménylista Fürkész verseny, körzeti szakasz, 2016-2017 Megye: Bihar Körzet: Székelyhíd és környéke 5. osztály Ssz. A tanuló neve Felkészítő tanár neve Az iskola neve Helység Tollbamondás 1. Cservid

Részletesebben

Hunfoglalás - Kékes-Vertikál, Kékestető 1 kör - 6 km nemenkénti és kategóriánkénti eredménylista

Hunfoglalás - Kékes-Vertikál, Kékestető 1 kör - 6 km nemenkénti és kategóriánkénti eredménylista Férfi 20 év alatt 1 1102 BOROS Ádám 2004 01:14:33 7 7 12:25 min/km +00:00:00 2 1064 RÁCZ Balázs 1997 01:18:10 11 10 13:01 min/km +00:03:37 3 352 SZABÓ Dávid 1999 01:18:43 12 11 13:06 min/km +00:04:08 4

Részletesebben

GYERMEK CSAPATBAJNOKSÁG I. forduló - keleti régió Debrecen június 17.

GYERMEK CSAPATBAJNOKSÁG I. forduló - keleti régió Debrecen június 17. FIÚK EREDMÉNYEI 60 m fiú 1. Boda Ákos 96 DSC-SI 8,43 2. Répási József 96 MISI "A" 8,99 3. Nagy Zsolt 97 Békéscsabai AC 9,20 4. Esze Bence 96 NyVSC-Nyírsuli 9,30 5. Tricskó Patrik 98 MISI "B" 9,60 6. Kovács

Részletesebben

Úszás Diákolimpia Városi döntő Hajdúböszörmény, december 09. EREDMÉNYLISTA

Úszás Diákolimpia Városi döntő Hajdúböszörmény, december 09. EREDMÉNYLISTA 1. 100m fiú gyors 1. Mirkó László 2004 Baltazár DRÁI 1:16,0 2. Kun Márton 2005 Bethlen G. Ált. Isk. 1:16,8 3. Györfi Kornél 2004 Baltazár DRÁI 1:25,6 4. Andirkó Csaba 2005 Bethlen G. Ált. Isk. 1:29,5 5.

Részletesebben

2014/2015. TANÉVI ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA ÜGYESSÉGI ÉS VÁLTÓFUTÓ CSAPATBAJNOKSÁG. LEÁNY III-IV. KORCSOPORT (2000-2001-2002-2003-ban születettek)

2014/2015. TANÉVI ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA ÜGYESSÉGI ÉS VÁLTÓFUTÓ CSAPATBAJNOKSÁG. LEÁNY III-IV. KORCSOPORT (2000-2001-2002-2003-ban születettek) LEÁNY III-IV. KORCSOPORT (2000-2001-2002-2003-ban születettek) Magasugrás leány (indult: 7 csapat) 1. Budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimná VII. ker. 1,2825 Olasz Katalin 2000. 1,32 Benedek

Részletesebben

Matematika 5. és 7. évf. verseny

Matematika 5. és 7. évf. verseny Mohay Lili 5 ált. iskola Bánlakiné Németh Ildikó Dr. Béres József 1. Körtvélyessy László 5 ált. iskola Pártos Péterné Nyelvű 2. Wang Anna 5 ált. iskola Borsos Irén Óbudai Nagy László 3. Antók Etele 5 ált.

Részletesebben

VI.Szigetköz Minimaraton

VI.Szigetköz Minimaraton Abszolút eredmények 1. 30. Daniel Matis 1962 0:14:18 2. 12. Szendrei Zsolt 1985 0:15:08 3. 97. Vajas Roland 1976 015:16 4. 36. Marcsa Dániel 1984 0:15:31 5. 35. Csillag Balázs 1996 0:15:45 6. 24. Sáling

Részletesebben

EREDMÉNYLISTA. Körzet: Sarmaság Megye: Szilágy 1. osztály

EREDMÉNYLISTA. Körzet: Sarmaság Megye: Szilágy 1. osztály Körzet: Sarmaság Megye: Szilágy 1. osztály EREDMÉNYLISTA Sor- Tanuló neve Felkészítő neve Iskola neve Település Pont 1. Keresztes Nóra-Andrea Szász Mónika Sarmasági 1-es Számú Szakképző Líceum Sarmaság

Részletesebben

Hunfoglalás - Kékes-Vertikál, Kékestető 1 kör - 6 km nemenkénti és kategóriánkénti eredménylista

Hunfoglalás - Kékes-Vertikál, Kékestető 1 kör - 6 km nemenkénti és kategóriánkénti eredménylista Profi 1 1087 VARGA Zoltán Csaba 1972 00:55:25 1 1 9:14 min/km +00:00:00 1 1009 BITA Árpád 1985 00:56:34 2 2 9:25 min/km +00:01:08 1 1063 PICHLER Tamás 1988 01:05:55 3 3 10:58 min/km +00:10:27 3 352 SZABÓ

Részletesebben

II. kcs Fiú csapat. II. kcs Fiú egyéni

II. kcs Fiú csapat. II. kcs Fiú egyéni II. kcs Fiú csapat 1. Székesfehérvár, Tóvárosi Ált. isk. 1818 p 2. Székesfehérvár, Zentai úti Ált. 1622 p 3. Adony Szent István Ált. 1597 p Enying, Batthyány Fülöp Gimn. Ált. 4. 1555 p 5. Csákvár, Gróf

Részletesebben

Név oszt. helyezés Kategória felkészítő tanár Kiss Hunor 1.a 1. 1. Gál Csabáné. Név oszt. helyezés Kategória felkészítő tanár

Név oszt. helyezés Kategória felkészítő tanár Kiss Hunor 1.a 1. 1. Gál Csabáné. Név oszt. helyezés Kategória felkészítő tanár TUDÁSBAJNOKSÁG MEGYEI DÖNTŐ - ANYANYELV Kiss Hunor 1.a 1. 1. Gál Csabáné TUDÁSBAJNOKSÁG MEGYEI DÖNTŐ - ANYANYELV Fónagy-Árva Péter 2.a 18. 2. Nagy Levente 2.b 26. 2. Bodnárné Bali Krisztina TUDÁSBAJNOKSÁG

Részletesebben

egyházaink Hírei református egyházközségeink katolikus egyházközségeink F december hit vallás gyóni katolikus egyházközség

egyházaink Hírei református egyházközségeink katolikus egyházközségeink F december hit vallás gyóni katolikus egyházközség 2018. december hit vallás egyházaink Hírei katolikus egyházközségeink F gyóni katolikus egyházközség DeCeMBeri MisereND: A karácsony előtti négy hét az adventi idő egyházunk életében. Készületünk részét

Részletesebben

Úszott idő. Úszott idő

Úszott idő. Úszott idő Diákolimpia IV. korcsoport 100 m fiú gyors A Diákolimpia IV. korcsoport 100 m leány gyors A 1. 1,00,19 Novoszáth Noel 2000 Radnóti 1. 1,05,57 Bonecz Boglárka 2000 Karolina 2. 1,02,15 Molnár Bálint 1999

Részletesebben

egyházaink Hírei református egyházközségeink katolikus egyházközségeink F december hit vallás gyóni katolikus egyházközség

egyházaink Hírei református egyházközségeink katolikus egyházközségeink F december hit vallás gyóni katolikus egyházközség 2018. december hit vallás egyházaink Hírei katolikus egyházközségeink F gyóni katolikus egyházközség DeCeMBeri MisereND: A karácsony előtti négy hét az adventi idő egyházunk életében. Készületünk részét

Részletesebben

Humán Szolgáltatások Igazgatósága (levelezési cím: 1211 Budapest, Kiss János altb. u. 54.) Bejárat: Táncsics M. u. 69.

Humán Szolgáltatások Igazgatósága (levelezési cím: 1211 Budapest, Kiss János altb. u. 54.) Bejárat: Táncsics M. u. 69. Humán Szolgáltatások Igazgatósága (levelezési cím: 1211 Budapest, Kiss János altb. u. 54.) Bejárat: Táncsics M. u. 69. Intézményvezető: Fatérné Rothbart Mária fater.maria@hszi21.hu Intézményvezető-helyettes:

Részletesebben

Újfehértó települési választás eredményei Önkormányzati választás

Újfehértó települési választás eredményei Önkormányzati választás Polgármester A polgármester Nagy Sándor FÜGGETLEN jelölt lett Az önkormányzat összetétele : Újfehértó települési i Önkormányzati A települési önkormányzat tagjainak : 11 fő, ebből egyéni választókerületben

Részletesebben

Szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenye (2009. április 8.)

Szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenye (2009. április 8.) 2008/2009-es tanév Szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenye (2009. április 8.) Iskolánk tanulói az országos döntőben az alábbi eredményeket érték el. Fliszár Tímea (12.B osztály)

Részletesebben

Országos Levelező Verseny Döntő helyezések 2011/2012.

Országos Levelező Verseny Döntő helyezések 2011/2012. Nagykőrös Országos Levelező Verseny Döntő helyezések 2011/2012. Tantárgy Évf. Helyezés Neve Város/Iskola neve Bibliaismeret 2. I. Czagány Lotti Mezőcsát, Dr. Enyedy Andor Ref.Ált.Isk. II. Szabó Petra Mezőcsát,

Részletesebben

XVIII. Utcai Futóverseny Óvodások Martfűi Úszó és Triatlon Klub

XVIII. Utcai Futóverseny Óvodások Martfűi Úszó és Triatlon Klub Óvodások Összesen 1. 181 DÓCZI LILI MARTFŰ 2009 00:00,0 2. 187 TÓTH KIRA MARTFŰ 2010 00:00,0 3. 190 DUNAI PÉTER MARTFŰ 2007 00:00,0 4. 121 GÁSPÁR BARNABÁS KENGYEL 2006 00:00,0 5. 120 SZIKSZAY NÁNDOR MARTFŰ

Részletesebben

15 km Férfi 18 év alatt. 15 km Férfi km Férfi km Férfi 40-49

15 km Férfi 18 év alatt. 15 km Férfi km Férfi km Férfi 40-49 15 km Férfi 18 év alatt 1 Holló-Szabó Martin 108 0:59:44 0:59:44 2 Csáni Bendegúz 110 1:19:50 1:19:55 3 Varga István 81 1:31:01 1:31:01 15 km Férfi 18-29 1 Oláh Norbert 49 0:57:23 0:57:23 2 Szabó Milán

Részletesebben

Ismerd fel, ó keresztény, nagy méltóságodat!

Ismerd fel, ó keresztény, nagy méltóságodat! Az igazi világosság, aki minden embert megvilágosít, a világba jött. A világban volt, a világ ıáltala lett, de a világ nem ismerte fel ıt. A tulajdonába jött, övéi azonban nem fogadták be. (Jn 1,9-11)

Részletesebben