OTP Bank ajánlatai Mert hiszünk azokban, akik hisznek magukban!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "OTP Bank ajánlatai Mert hiszünk azokban, akik hisznek magukban!"

Átírás

1 OTP Bank ajánlatai Mert hiszünk azokban, akik hisznek magukban!

2 A regisztrált vállalkozások száma változás %-ban

3 Célunk Ügyfeleink igénye alapján a teljes körű kiszolgálás biztosítása Prémium szolgáltatáso k Egyén i válla lkozás Privátbanki szolgáltatások KFT. ELEKTRONIKU S TERMÉKEK Ügyfél MKV SZÁMLACSOMAGO K. Nyrt MKV HITELEK Zrt. POS, LÍZING; BIZTOSÍTÁ S, LTP Munkáltatói számlacsoma gok MKV BEFEKTETÉ SI TERMÉKEK LTP, Lakossági hiteltermék ek SIMPLE JUMP

4 1. A bankkapcsolat kialakítása számlavezetési ajánlatok

5 Számlacsomagok

6 Banki termékválasztás A pénzügyek megfelel, a vállalkozás igényeit szem el tt tartó intézéséhez els sorban megfelel en kiválasztott bankszámlára, bankszámlacsomagra célszer koncentrálni, melynek nem csupán alacsony költségekkel kell rendelkeznie, hanem a vállalkozás pénzügyi szokásainak megfelel tranzakciók végrehajtását is lehet vé kell tenni. A bankszámlavezetés költségeinek csak egy része a bankszámla vezetési díj, a különféle tranzakciós díjak jelent/het/ik a költségek nagyobb részét. A csomagszer en kínált szolgáltatások a megfelel konstrukcióban összességében kedvez bbek lehetnek a vállalkozások számára.

7 Kisvállalkozói számlacsomagok hierarchiája Gold Magas számlaforgalmat bonyolító, elektronikus csatornákat használó ügyfelek részére kiemel- ten kedvezményes pénzforgalmi kondíciókkal Komfort Standard DevizaPlusz e-devizaplusz Export/import tevékenységet folytató vállal-kozások számára kedvezményes deviza és nemzetközi forint átutalási díjakkal Tevékenységi kör specifikus számlacsomagok Patika, PatikaExtra Jog-Ász Könyvel i Terra Non-profit Non-profit Standard e-számlacsomag Aktív elektronikus vagy hagyomá-nyos, bankfióki elérés esetén Társasházak, lakásszövetkezetek, részére Takaros Alap Mozaik Alacsony forgalmú ügyfeleknek Induló vállalkozásoknak Bázis Start Elektronikus Hagyományos Szakmai Társasházi 1 db MC Unembossed betéti kártya éves díját és az OTPdirekt alap és kontroll szolgáltatás havidíját a számlavezetés havidíja tartalmazza. Az elektronikusan kezdeményezett átutalások díja kedvez bb, mint a papíralapú átutalásoké. Non-profit ügyfelek (nonprofit és egyéb szervezetek, alapítványok) számára is elérhet. A papíralapú és az elektronikus átutalások díja megegyezik. Non-profit ügyfelek számára is elérhet. Speciális tevékenység körbe tartozó ügyfelek részére kialakított számlacsomagok. Csak társasházak és lakásszövetkezetek igényelhetik.

8 Elektronikus számlacsomagok Közös jellemz k (e-devizaplusz esetén a forint számlához kapcsolódóan) 1. Pénzforgalmi bankszámla, ahol az elektronikusan kezdeményezett átutalások díja kedvez bb, mint a papíralapú 2. 1 db díjmentes MC bankkártya (az els kártya a számlacsomag fennállása alatt végig díjmentes) 3. Díjmentes OTPdirekt alap és kontroll szolgáltatás 4. Non-profit ügyfelek (non-profit és egyéb szervezetek, alapítványok) számára is elérhet. Start E- E-DevizaPlusz 50 Plusz Komfort Gold Kiemelt

9 Szakmai számlacsomagok Szakmai számlacsomagok Kiknek ajánlható? Terra számlacsomag: Agrár vállalkozásoknak Patika számlacsomag: Gyógyszertáraknak, gyógyszerészeti kiskereskedéseknek Jog-Ász számlacsomag: Jogi tevékenységet folytató vállalkozásoknak (ügyvédek, jogászok, közjegyz k és bírósági végrehajtók) Könyvel i számlacsomag: számviteli, könyvvizsgálói vagy adótanácsadói tevékenységet folytató vállalkozásoknak Érvek, el nyök ü Szakmai csoportoknak, profiljukhoz illesztve, ü Patika és Jog-Ász csomagok: 1 db ingyenes MasterCard Unembossed debit kártya, a csomagár tartalmazza az OTPdirekt alap és kontroll szolgáltatás havi díja, kedvezményes pénzforgalmi kondíciók, ü Patika csomagok: Kedvezményes, sávos látra szóló kamatozás, ü Könyvel i számlacsomag: 1 db ingyenes MasterCard Unembossed debit kártya, a csomagár tartalmazza az OTPdirekt alap és kontroll szolgáltatás havi díja, havi els 2 db elektronikus bankon kívüli belföldi forint eseti átutalás díjmentes, bankon belüli elektronikus eseti átutalások díjmentesek, ü Terra számlacsomag: 1 db forint elkülönített számla, díjmentes OTPdirekt alap és kontroll szolgáltatás. PatikaExtra számlacsomag: Eredetileg a Hungaropharma Zrt. (HPH) Gyöngypatika programjában résztvev, és TEVA partner patika ügyfelek számára került kialakításra, de az MKV Igazgatóság engedélyével nagyobb gyógyszertárak megtartására is felhasználható: díjmentes számlavezetés és bankon belüli elektronikus átutalás, kedvezményes látra szóló sávos kamat, magasabb átutalási díjak, 1 évig díjmentes MC Unembossed bankkártya, ingyenes bankon kívüli átutalás a HPH részére MKV Igazgatóság engedélyével. Termék specialitás Csak meghatározott tevékenységi körbe tartozó ügyfelek számára érhet el.

10 A hitelesített elektronikus kivonat ü Költséghatékony: Jelent s költségmegtakarítást érhet el a papíralapú kivonatküldéshez képest, El nyök ü Gyorsabb: Már a tárgynapot követ munkanapon elérhet az ügyfél számára, ü Egyszer bb könyvelés: A hitelesített elektronikus kivonatok tartalma átimportálható a könyvel programba, így a kivonatok alapján történ könyvelés egyszer bbé válik. ü Könny tárolás, hozzáférés: A kivonatok korlátlan ideig tárolhatók és bármikor lekérdezhet k. ü A kivonatok elektronikus formájuknak köszönhet en egyszer en felhasználhatók kimutatások, kalkulációk készítésére. ü Nincs szükség fiókbérletre: Szükségtelenné válik a banki fiókbérlet fenntartása.

11 Folyamatban lev akciónk Amennyiben egy mikro- és kisvállalati ügyfélkörbe tartozó ügyfél október 16. és december 31. között kisvállalkozói (kivéve Gold) vagy társasházi számlacsomagot nyit, akkor az akció keretében els ként nyitott számlacsomag esetében a számlanyitás hónapjától kezdve 12 hónapon keresztül a Bank nem számítja fel a számlavezetési havidíjat.

12 Elkötelezettek vagyunk a vállalkozások finanszírozására ezért az OTP az új névvel is szeretné jelezni, hogy nem csak lakossági bank, hanem legalább ennyire hangsúlyos szereplő a vállalkozói fronton is melyet jól tükröz az új név szlogenje is mert hiszünk azokban, akik hisznek magukban. Vállalati hitelezés Magyarországon* -9% Q-ban % Az OTP Bank részesedése a vállalati hitelállományból Magyarországon (árfolyamszűrt q/q alakulás) (%) Hitelintézeti rendszer magyarországi vállalatok hitelei OTP Bank magyarországi vállalatok hitelei -10% Hitelintézeti rendszer (HU) OTP nélkül Míg vállalati hitelezés a bankrendszer szintjén 1,5 százalékkal nőtt idén az első három negyedévben, addig az OTP-nél a hitelezés 4,8 százalékkal nőtt Az OTP Bank részesedése a vállalati hitelállományból jelenleg 11,6 százalék, ez az érték 2008-ban 7,5 százalék volt Az OTP Csoport az MNB Növekedési Hitelprogram első szakaszában a hitelintézetek közül a legmagasabb keretösszegben vállalt hitelkihelyezést a hazai vállalkozások körében, összesen 97 milliárd forint értékben. Az OTP Csoport a források 78%-át az I. pillér keretében allokálta, ennek újabb 70%-át új hitelkihelyezésre fordította, továbbá az új kihelyezések 50%-a új fejlesztések, 50%-a 12 forgóeszközök finanszírozását szolgálta.

13 2. A vállalkozásnak küls forrásra van szüksége - biztonsági tartalék - likviditás finanszírozása - fejlesztés, beruházás HITELTERMÉKEK A TELJESSÉG IGÉNYE NÉLKÜL:

14 OTP Lendület Folyószámlahitel OTP LendületPlusz Folyószámlahitel Széchenyi Kártya Hitel OTP Agrár és Vállalkozói folyószámlahitel OTP Vállalkozói Jelzáloghitel OTP Új Széchenyi Beruházási Hitel Növekedési Hitelprogram 2. MKV Folyószámla típusú hitelek MKV Jelzálog típusú és beruházási hitelek OTP Új Széchenyi Forgóeszközhitel OTP Új Forrás Forgóeszközhitel Széchenyi Kártya Forgóeszközhitel Növekedési Hitelprogram 2. MKV Forgóeszközhitelek MKV Agrárhitelek OTP Agrár és Vállalkozói Folyószámlahitel nem csak agrárvállalkozások részére! Agrár Széchenyi Kártya Birtokfejlesztési Hitel Területalapú támogatások el finanszírozása Zöldkártya hitel Egyéb MKV hitelek OTP Vállalkozói Lombardhitel OTP Vállalkozói Lombardhitel fix marzs mellett OTP Egyensúly Hitel OTP Bankgarancia

15 Folyószámlahitel típusú hitelek (likviditás-menedzsment)

16 OTP LendületPlusz Folyószámlahitel A hitel célja: Az OTP LendületPlusz Folyószámlahitel konstrukció könnyen és gyorsan, tárgyi fedezet nélkül teremt elérhet hiteligénybevételi lehet séget azon vállalkozások számára, akik átmeneti likviditási gondokkal küzdenek. A hitel összege: Minimum 0,5 millió Ft, maximum 25 millió Ft, a hitelkeret számlaforgalomhoz kötött, azaz a hitelkeret teljes összege legfeljebb kett havi, átlagos, éves OTP Banknál bonyolított számlaforgalomnak megfelel összeg lehet, illetve nem haladhatja meg az árbevétel 25%-át. A hitel devizaneme: HUF, EUR A hitel futamideje: A hitel maximális futamideje 1 év, de pozitív hitelbírálati döntés esetén meghosszabbítható. A hitel fedezete: A hitel igénybevételéhez tárgyi fedezet nem szükséges, azonban a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. 80%-os készfizet kezességvállalása és magánszemély kezessége kötelez en kapcsolódik a hitelhez.

17 Széchenyi Kártya 2 Hitel A hitel célja: A Széchenyi Kártyát és a hozzá kapcsolódó hitelt a vállalkozás érdekében felmerült és elszámolható kiadások kiegyenlítésére lehet felhasználni - akár kártyával való fizetés, akár készpénz felvétel, akár átutalás útján. A hitel összege: A Széchenyi Kártyához kapcsolódó hitelkeret (ötszázezer), vagy (egymillió) és ,- (huszonötmillió) forint között egymilliónként emelked összeg lehet. A hitel futamideje: 1+1 év, türelmi id nélkül A hitel biztosítékai: magánszemély készfizet kezessége, Garantiqa Zrt. készfizet kezességvállalása a tartozás 80%-ára, KA-VOSZ Zrt. sortartó kezessége, felhatalmazó levélen alapuló beszedési megbízás, kötelez számlaforgalom. A Széchenyi Kártya 2 Hitel el nyei: államilag támogatott konstrukció, szabadon felhasználható, rugalmas, a visszafizetett összeg újra felhasználható, a hitellel kapcsolatos költségek a vállalkozásban elszámolhatók.

18 OTP Agrár és Vállalkozói Folyószámlahitel 18 A hitel célja: Az OTP Agrár és Vállalkozói Folyószámlahitel az agrár mikro-, kis-, és középvállalkozások átmeneti, napi likviditási problémáinak áthidalására szolgál. A konstrukció tárgyi fedezet nélküli, szabad felhasználású termék. A hitel összege és devizaneme: Devizától függetlenül legalább Ft legfeljebb Ft Az AVHGA min sítési rendszere szerint IV. min sítés ügyfél esetén a hitel maximális összege ,-Ft. Lehetséges devizanemek: HUF, EUR Futamid : Maximum 1 év, ami pozitív hitelbírálati döntés esetén megújítható. A hitel biztosítékai: magánszemély készfizet kezessége, az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány 80%-os kezességvállalása (mely a t kére és az egy évi induló ügyleti kamatra vonatkozik), felhatalmazó levélen alapuló beszedési megbízás alkalmazása, 6-szoros jóváírási számlaforgalom teljesítése. Az OTP Agrár és Vállalkozói Folyószámlahitel el nyei: szabadon felhasználható, és tárgyi fedezet nélkül igénybe vehet, gyors és rugalmas igénybevételi lehet séget biztosít.

19 Jelzálog típusú és beruházási hitelek

20 OTP Vállalkozói Jelzáloghitel A hitel célja: Az OTP Vállalkozói Jelzáloghitel felhasználható: ingatlanvásárlásra, meglév hitel kiváltására, illetve szabad felhasználásra, ez esetben az ügyfélnek nem kell hitelcélt igazolni, igénybe veheti a cég m ködéséhez kapcsolódó bármilyen hitelcélra. A hitel futamideje: A hitel maximális futamideje 15 év, a szerz déskötést l számítva maximálisan 1 év türelmi id adható. A hitel összege: minimum 1 millió Ft, maximum 50 millió Ft (kezd vállalkozás esetében maximum 10 millió Ft), a folyósítható hitel mértékét a fedezeti ingatlan(ok) hitelbiztosítéki értéke és a településmin sítési kategóriák is befolyásolják, A hitel devizaneme: HUF A hitel fedezete: ingatlanbiztosíték, mely lehet a hiteligényl tulajdonában, vagy magánszemély tulajdonában, illetve lehet a hitelb l megvásárolni kívánt ingatlan is, Garantiqa Hitelgarancia Zrt. 80%-os készfizet kezességvállalása. Kezd vállalkozások is igényelhetik!

21 OTP Új Széchenyi Beruházási Hitel A hitel célja: Az Új Széchenyi Hitel Program keretében a Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. (MV Zrt.) refinanszírozási hitelkeretet közvetít szerz dött pénzügyi közvetít k számára, ily módon visszatérítend, kedvez kamatozású forrásokat biztosít a mikro-, és kisvállalkozások részére. Az OTP Új Széchenyi Beruházási hitel a kis- és középvállalkozások számára, gépek, berendezések, egyéb tárgyieszköz-beszerzések és egyéb beruházások finanszírozására szolgál; meglév üzleti tulajdon vagy bérelt infrastruktúra b vítésére és/vagy fejlesztésére; a beruházáshoz kapcsolódó forgóeszköz finanszírozására abban az esetben, ha az adott beruházáson belül a forgóeszköz aránya a folyósított teljes hitelösszeg 30%-át nem haladja meg. A beruházást csak a vállalkozás a hitelszerz désben megadott - telephelyé(ei)n (ennek hiányában a székhelyén) lehet megvalósítani. A hitel összege: Minimum ,- Ft, maximum Ft. A hitel összegének százezer forintra kell végz dnie. A hitel összege a beruházás tervezett nettó költségének maximum 80 %-a lehet (vissza nem igényelhet ÁFA esetén a bruttó költség maximum 80 %-a). A hitel futamideje: A hitel futamideje minimum 12 hónap (1év), maximum 120 hónap (10 év).

22 A hitel devizaneme: HUF OTP Új Széchenyi Beruházási Hitel A hitel fedezete: per-, teher- és igénymentes ingatlan, mely lehet a hiteligényl (adós) tulajdonában és lehet harmadik fél tulajdonában, term föld ki van zárva. a AVHGA Zrt. 80%-os kezességvállalása, Az ingatlan fedezet/ek/ bank által elfogadott értékének 100 %-ban fedezetet kell nyújtania a kihelyezett t kére és 1 éves járulékára. Öner Az elvárt öner a beruházás teljes bruttó megvalósítási költségének (visszaigényelhet ÁFA esetén a nettó költség) legalább 20%-a. Az OTP Új Széchenyi Beruházási Hitel el nyei: kedvez kamatozású, államilag támogatott konstrukció; akár kezd vállalkozás részére is igényelhet ; nem szükséges üzleti tervet készíteni; rendelkezésre tartási jutalék és kezelési költség nem kerül felszámításra; díjmentesen el - és végtörleszthet ; forint alapú konstrukció, nincs árfolyamkockázat; több beruházást is megvalósíthat egy hitelen belül, s t kiegészít hitelcélként forgóeszközök finanszírozására is alkalmas; a hiteligényléshez nem kötelez számlamúlttal rendelkezni az OTP Banknál.

23 Forgóeszközhitelek (készletfinanszírozás)

24 OTP Új Széchenyi Forgóeszközhitel A hitel célja Az OTP Új Széchenyi Forgóeszközhitel a kis- és középvállalkozások tevékenysége b vítéséhez szükséges, áru, göngyöleg, félkész termék, késztermék, anyag, szerszám, m szer, berendezés, felszerelés, munkaruha, egyenruha, véd ruha nettó beszerzési értékének finanszírozása. A hitel futamideje: A hitel futamideje minimum 12 hónap (1 év), maximum 36 hónap (3 év), és a rendelkezésre tartási id szak minimum 1 hónap, maximum 3 hónap,a vége minden esetben a hónap utolsó munkanapjára esik. A rendelkezésre tartási id t követ en további lehívásra nincsen lehet ség. A hitel devizaneme: A hitel kizárólag forintban adható. A hitel maximális összege A Konstrukcióban adható minimális hitelösszeg 1 millió a maximális hitelösszeg 25 millió forint, összegének nagysága az éves nettó árbevétel nagysága és az ügyfél pénzforgalmi bankszámlájá(i)n bonyolított el z 12 havi bejöv átlagos számlaforgalom alapján történik.

25 OTP Új Széchenyi Forgóeszközhitel A hitel fedezete: A hitel igénybevételéhez tárgyi fedezet nem szükséges, azonban az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA) kezességvállalás 80%-os készfizet kezességvállalása és magánszemély kezessége kötelez en kapcsolódik a hitelhez. Az Új Széchenyi Forgóeszközhitel el nyei: tárgyi fedezet bevonására nincs szükség; kedvez kamatozású, államilag támogatott konstrukció; nem szükséges üzleti tervet készíteni; rendelkezésre tartási jutalék és kezelési költség nem kerül felszámításra; díjmentes el - és végtörlesztés; forint alapú konstrukció, nincs árfolyamkockázat; a hiteligényléshez nem kötelez számlamúlttal rendelkezni az OTP Banknál. Az Új Széchenyi Forgóeszközhitel célszegmense: forgóeszköz finanszírozására keres kedvez kamatozású forráslehet séget, vállalkozása fejlesztéséhez készletek beszerzésére van szüksége, nem rendelkezik fedezetként felajánlható ingatlannal.

26 Agrárhitelek

27 OTP Agrár és Vállalkozói Folyószámlahitel 27 A hitel célja: Az OTP Agrár és Vállalkozói Folyószámlahitel az agrár mikro-, kis-, és középvállalkozások átmeneti, napi likviditási problémáinak áthidalására szolgál. A konstrukció tárgyi fedezet nélküli, szabad felhasználású termék. A hitel összege és devizaneme: Devizától függetlenül legalább Ft legfeljebb Ft Lehetséges devizanemek: HUF, EUR Futamid : Maximum 1 év, ami pozitív hitelbírálati döntés esetén megújítható. A hitel biztosítékai: magánszemély készfizet kezessége, az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány 80%-os kezességvállalása (mely a t kére és az egy évi induló ügyleti kamatra vonatkozik), felhatalmazó levélen alapuló beszedési megbízás alkalmazása, 6-szoros jóváírási számlaforgalom teljesítése. Az OTP Agrár és Vállalkozói Folyószámlahitel el nyei: szabadon felhasználható, és tárgyi fedezet nélkül igénybe vehet, gyors és rugalmas igénybevételi lehet séget biztosít.

28 Agrár Széchenyi Kártya Kondíciók Hitelcél: mezőgazdasági célú, szabad felhasználású folyószámlahitel, hitelkiváltásra nem használható Hitelösszeg:minimum Ft, maximum 25 millió Ft (500 ezer Ft vagy annak pozitív egész számú többszöröse) Devizanem: HUF Futamidő:max.1 év, amely újabb pozitív hitelbírálati döntés esetén meghosszabbítható A hitelkamathoz 4,00%-os, az AVHGA készfizető kezességvállalásához 0,75%-os állami támogatás kapcsolódik. A Hitel biztosítékai: a Konstrukció igénybevételéhez 15 millió forint hitelösszegig nincs szükség tárgyi fedezetre, 15 millió forint felett ingatlan fedezet bevonása szükséges. Szükséges biztosítékok: ü magánszemély készfizető kezessége ü felhatalmazó levélen alapuló beszedés joga ü AVHGA készfizető kezességvállalása a tőketartozásának 80 %-áért. Kamatért ebben a konstrukcióban az AVHGA nem vállal kezességet. ü Előírt számlaforgalom: Agrár Széchenyi Kártya esetében általában a hitelkeret 6-szorosának megfelelő az előírt jóváírási (követel) számlaforgalom. ü A számlaforgalmi vizsgálat nélkül nyújtott Agrár Széchenyi kártya (max. 5MFt) esetén a szerződött hitelösszeggel megegyező mértékű számlaforgalom bonyolítása az előírás. ü Keretbiztosítéki jelzálogjog - 15 millió Ft feletti hitelösszeg esetén 15 MFt felett a fentieken túl egyéb, ingatlanfedezet bevonása kötelező, a fedezetül felajánlott ingatlan szabad piaci értékének 70%-a el kell érje minimum a 15 millió Ft feletti hitelösszeg rész értékét

29 Birtokfejlesztési Hitel 29 Term földvásárlásra nyújtott hitelkonstrukció, amit az OTP Bank Nyrt., mint az OTP Jelzálogbank Zrt. ügynöke nyújt, emiatt a hitelnek külön Hirdetménye és Üzletszabályzata is van. A hitel célja: önálló helyrajzi számmal rendelkez term föld megvásárlása; term föld tulajdoni hányad tulajdonjogának adásvétel jogcímén történ megszerzése; földtulajdon szerzése legfeljebb 300 hektár vagy 6000 aranykorona érték föld eléréséig lehetséges. A hitel futamideje: Legalább 5 év, legfeljebb 20 év. Türelmi id : maximum 2 év; T ketörlesztés: negyedév/ félév/év, az ügyfél várható árbevételéhez igazítva. A hitel devizaneme: HUF Igénybevev i kör: A Birtokfejlesztési hitelt igénybe veheti minden olyan vállalkozói ügyfél, aki a földtörvény szerint földet vásárolhat. Jelenleg ez az stermel k, mez gazdasági kistermel k, családi gazdálkodók, egyéni vállalkozók körét jelenti. A hitel biztosítékai: Ingatlanok: els helyi jelzálog + terhelési és elidegenítési tilalom Felhatalmazó levélen alapuló beszedési megbízás. A fedezetként kötelez en be kell vonni a hitelb l vásárolt term földet. Pótfedezetként bevonható már meglév term föld. Term föld fedezet meghatározás: szántó, sz l, gyümölcsös, rét, legel (gyep) min 3 ha. Hitelfedezetként nem fogadható el halastó m velési ágú term föld. Erd m velési ágú term föld pedig csak szántóértéken fogadható el.

30 Területalapú támogatások el finanszírozása 30 A hitel célja: Egységes területalapú támogatás (SAPS), és az agrár-környezetgazdálkodási (AKG) támogatások el finanszírozására nyújtott szabad felhasználású forgóeszközhitel. A Hitel igényléséhez tárgyi fedezet nem szükséges. Igénybevev i kör: Egységes területalapú támogatásra (SAPS) és AKG támogatásokra jogosult, MVH nyilvántartásában regisztrált agrárvállalkozások (ideértve a mez gazdasági stermel t is). Hitelösszeg: Minimum 500 ezer HUF. Fels korlát MKV Üzletágban 50 millió HUF. A hitel összege az ügyfél min sítését l függ en SAPS támogatás esetén az el finanszírozott (tárgyévi!!!) támogatás összegének maximum 80-85%-a, AKG támogatás esetén 70%-a. Lehetséges devizanemek: HUF Futamid : Tárgyévet követ év június 30., illetve ha AKG támogatás el finanszírozása is történik szeptember 30. T ketörlesztés és kamatfizetés: T kefizetés a futamid végén a támogatás megérkezésekor egy összegben. Kamatfizetés naptári negyedévente

31 Zöldkártya hitel Annak a term földhasználónak ajánljuk, aki Speciális igénylési feltételek: q A földhasználó érvényes regisztrációs igazolása.jogosult területalapú (SAPS) támogatásra...mez gazdasági Vidékfejlesztési Hivatal (MVH)- nál regisztrált. q OTP regisztrációs számla megléte q Támogatási kérelem benyújtásának bemutatása pótlólagos bemutatás esetén az MVH-nak történ benyújtást követ 5 naptári napon belül kötelez q Ha a területhasználat 20%-ot elér mértékben változik a évi területhasználathoz képest, dokumentálni kell a változást (adásvételi, vagy bérleti szerz dés, esetleg Földhasználati lap) q Ha a területváltozás a bérleti szerz dés módosulása következtében történt, kötelez a Haszonbérleti szerz dés bemutatása.akinek a tárgyévi (2012) támogatási összege meghaladja az 1,5 millió forintot.

32 Egyéb hitelek

33 OTP Vállalkozói Lombardhitel fix marzs mellett A hitel célja: Az OTP Lombardhitel fix marzs mellett, óvadéki biztosíték fedezete mellett nyújtott szabad felhasználású hitel, az ügyfélnek nem kell hitelcélt igazolni, igénybe vehet a cég m ködéséhez kapcsolódó bármilyen hitelcélra. A hitel összege: Minimum 1 millió Ft, maximum 50 millió Ft. A hitel devizaneme: HUF, EUR. Az óvadék devizanemének meg kell egyeznie a hitel devizanemével. A hitel fedezete: zárolt vállalkozói vagy lakossági betét. a fedezet elhelyezése egy speciális, erre a célra kialakított számlán történik. A hitel futamideje: A hitel futamideje minimum 3 hónap, lejárata az óvadék lejáratával azonos (a betét lejárata maximum 5 nappal haladhatja meg a hitel lejáratát), nincs maximális futamid meghatározva.

34 Növekedési Hitelprogram 2. szakasza Növekedési Hitelprogram 2 az OTP-nél: Magyar Nemzeti Bank Forgóeszközhitel: nincs szükség tárgyi fedezet bevonására a hiteligényléshez nem kötelező számlamúlttal rendelkezni az OTP Banknál. Beruházási hitel: nem szükséges üzleti tervet készíteni t ö b b b e r u h á z á s t i s megvalósíthat egy hitelen belül. I. Pillér Új hitel kihelyezés beruházásra, forgóeszközvásárlásra, EU-s támogatás önrészére és előfinanszírozásra Kamat: 2,5% II. Pillér Meglévő beruházási célú forint hitelek kiváltására, deviza hitelek forintosítására A fennálló beruházási célú forint hitelek kiváltásához és devizahitelek forinthitellé alakításához biztosít refinanszírozási keretet 34

35 3. Mikro-és kisvállalkozások m ködéséhez szükséges források biztosítása - a hitelezés folyamata, tapasztalatai - tárgyalás a vállalkozás szék/telephelyén

36 Banki szempontok a hiteligényléssel kapcsolatban Pontosan, hiánytalanul kitöltött hitelkérelem, cégszer en aláírva A hitelkérelmi dokumentációban felsorolt dokumentumok hiánytalan benyújtása Köztartozások igazolása A hiteligényl ne álljon cs d-, felszámolási, végelszámolási vagy végrehajtási eljárás alatt Társas vállalkozás esetén az értékelési tartalék nélkül számított saját t ke ne legyen negatív, Gazdasági társaság esetében a beszámoló szerinti szokásos vállalkozói eredmény ne legyen negatív, Egyéni vállalkozó esetén az adózás el tti eredmény ne legyen negatív

37 Miért érdemes az OTP Bankot választani? széles, versenyképes termékkínálat hitel, számlacsomag és betét oldalon egyedi megtakarítási ajánlatok gyors átfutási id elérhet ség több csatornán keresztül magán és vállalati ügyek egy csomagban: MKV Gold OTP Bankcsoporti ajánlatok

38 Kapcsolattartás Mikro- és Kisvállalati hitelez fiókok Békés megyében: Békéscsaba: Mikóvári Nóra (66/ ) Bíró Tünde (66/ ) Gyula: Radicsné Csóka Katalin (66/ ) Orosháza: Óváriné Greksza Angéla (68/ ) Szarvas: Bertók Csilla (66/ ) Mikro- és Kisvállalati mobil kapcsolattartó munkatársunk Forgó Aliz tel:

39 OTP Business Vállalkozásban Otthon Mert hiszünk azokban, akik hisznek magukban! Köszönöm a figyelmet!

Ügyféltájékoztató. az MKB Bank kisvállalati termékcsaládjához

Ügyféltájékoztató. az MKB Bank kisvállalati termékcsaládjához Ügyféltájékoztató az MKB Bank kisvállalati termékcsaládjához Jelen ügyféltájékoztató célja, hogy eligazítást nyújtson a kisvállalati termékcsalád egyes termékei között. Kérjük, figyelmesen olvassa végig

Részletesebben

A Szatmár-Beregi Takarékszövetkezet hirdetménye vállalkozások, önkormányzatok részére nyújtható hitelekről

A Szatmár-Beregi Takarékszövetkezet hirdetménye vállalkozások, önkormányzatok részére nyújtható hitelekről A Szatmár-Beregi Takarékszövetkezet hirdetménye vállalkozások, önkormányzatok részére nyújtható hitelekről Érvényes: 2015. június 16-tól 1. Hitelekre vonatkozó általános díjtételek Díjtétel megnevezése

Részletesebben

TERMÉKTÁJÉKOZTATÓ Új Széchenyi Hitelprogramok Beruházási és Forgóeszközhitel. Hatályos a 2015.03.05-én és utána szerződött hitelügyletek esetében

TERMÉKTÁJÉKOZTATÓ Új Széchenyi Hitelprogramok Beruházási és Forgóeszközhitel. Hatályos a 2015.03.05-én és utána szerződött hitelügyletek esetében 1 TERMÉKTÁJÉKOZTATÓ Új Széchenyi Hitelprogramok Beruházási és Forgóeszközhitel Hatályos a 2015.03.05-én és utána szerződött hitelügyletek esetében A BG Finance Zrt. (1036 Budapest, Pacsirtamező út 5. E/3.

Részletesebben

MNB Növekedési Hitelprogram 2. szakasz

MNB Növekedési Hitelprogram 2. szakasz MNB Növekedési Hitelprogram 2. szakasz A Sberbank Magyarország Zrt.-nél a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által meghirdetett Növekedési Hitel Program második szakasza is elérhető. A Sberbank Magyarország Zrt

Részletesebben

Terméktájékoztató 1. A NÖVEKEDÉSI HITELPROGRAM TARTALMI ELEMEI ÉS ÜZLETI PARAMÉTEREI

Terméktájékoztató 1. A NÖVEKEDÉSI HITELPROGRAM TARTALMI ELEMEI ÉS ÜZLETI PARAMÉTEREI Terméktájékoztató a Növekedési Hitelprogram második szakaszának I. és II. pillére keretében folyósított refinanszírozási hitelek igénybevételének módjáról és feltételeiről 1 1. A NÖVEKEDÉSI HITELPROGRAM

Részletesebben

Hitelintézeti fogalomtár

Hitelintézeti fogalomtár Hitelintézeti fogalomtár 2012. A fogalomtár megjelent a Magyar Bankszövetség által, a 25 éves kétszintű bankrendszer évfordulója alkalmából. Szerkesztette Kovács Levente Lektorálta Csillik Péter, Vass

Részletesebben

Banki segítség a versenyképesség erősítéséhez OTP BANK NYRT.

Banki segítség a versenyképesség erősítéséhez OTP BANK NYRT. Banki segítség a versenyképesség erősítéséhez OTP BANK NYRT. 2014. december 4. ELŐADÓ: SZABÓ ZOLTÁN ÜGYVEZETŐ IGAZGATÓ-H. BUDAPESTI RÉGIÓ Mert hiszünk azokban, akik hisznek magukban! MINŐSÉG, VERSENYKÉPESSÉG,

Részletesebben

Hitelkisokos Igazodjon el a hitelek világában!

Hitelkisokos Igazodjon el a hitelek világában! Hitelkisokos Igazodjon el a hitelek világában! A Kisokos tartalma I. Mielőtt belefogna, érdemes átgondolni II. Milyen típusú hitelek léteznek a Raiffeisen Banknál? III. Mit érdemes figyelembe venni a hitel

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS (módosított) a Gazdaságfejlesztési Operatív Program 4.1 Intézkedés. keretében finanszírozott ÚJ SZÉCHENYI HITEL PROGRAMOK

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS (módosított) a Gazdaságfejlesztési Operatív Program 4.1 Intézkedés. keretében finanszírozott ÚJ SZÉCHENYI HITEL PROGRAMOK PÁLYÁZATI FELHÍVÁS (módosított) a Gazdaságfejlesztési Operatív Program 4.1 Intézkedés keretében finanszírozott ÚJ SZÉCHENYI HITEL PROGRAMOK közvetítői számára Kódszám: GOP-2007-4.1./13 1 A. PÁLYÁZAT CÉLJA

Részletesebben

INGATLANFEDEZET NÉLKÜLI HITELEK. I. Biztosíték nélküli hitelek. II. Egyéb hitelek III. THM és egyéb rendelkezések

INGATLANFEDEZET NÉLKÜLI HITELEK. I. Biztosíték nélküli hitelek. II. Egyéb hitelek III. THM és egyéb rendelkezések INGATLANFEDEZET NÉLKÜLI HITELEK I. Biztosíték nélküli hitelek II. Egyéb hitelek III. THM és egyéb rendelkezések I. Biztosíték nélküli hitelek I.1. UniCredit Folyószámlahitel Akció 1 : Akciós kezelési költség

Részletesebben

Segédlet a pénzügyi szolgáltatás közvetői hatósági képzéshez

Segédlet a pénzügyi szolgáltatás közvetői hatósági képzéshez Pénzügyi szolgáltatás közvetítői hatósági képzés kötelező mindazoknak, akik pénzügyi közvetítővel - munkaviszonyban, - megbízási viszonyban, vagy - a munka végzésére irányuló egyéb jogviszonyban állnak,

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK K&H Bank Zrt. 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9.. telefon: (06 1) 328 9000 fax: (06 1) 328 9696 www.kh.hu bank@kh.hu ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Hatályos: 2015. február 1-jétől A 2015. február 1-jétől

Részletesebben

KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR. nappali tagozat tőzsde-pénzintézetek szakirány

KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR. nappali tagozat tőzsde-pénzintézetek szakirány Budapesti Gazdasági Főiskola KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR KÜLGAZDASÁGI SZAK nappali tagozat tőzsde-pénzintézetek szakirány AZ ERSTE BANK HUNGARY NYRT. LAKÁSHITELEZÉSI POLITIKÁJA, LAKÁSCÉLÚ HITELEI Készítette:

Részletesebben

Lakossági tájékoztató kiadvány

Lakossági tájékoztató kiadvány Lakossági tájékoztató kiadvány Készítette a Gazdasági Versenyhivatal, a Magyar Nemzeti Bank és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete szakértőiből álló Pénzügyi Kultúra Munkacsoport 2012. szeptember

Részletesebben

Érvényes: 2015. április 17-étől Közzétéve: 2015. április 2.

Érvényes: 2015. április 17-étől Közzétéve: 2015. április 2. A Bank 2014.10.01-jétől a standard bankszámla értékesítését felfüggeszti, a szolgáltatás a továbbiakban kizárólag az MKB, az MNB és a Waberer s ösztöndíjasok számára igényelhető. I. Standard bankszámlavezetés,

Részletesebben

Értékelés. a Gazdaságfejlesztési Operatív Program pénzügyi eszközeiről. 2013. április 30.

Értékelés. a Gazdaságfejlesztési Operatív Program pénzügyi eszközeiről. 2013. április 30. Értékelés a Gazdaságfejlesztési Operatív Program pénzügyi eszközeiről 2013. április 30. Tartalomjegyzék Vezetői összefoglaló 6 1 Az értékelés kontextusa 9 1.1 Az értékelés célja 9 1.2 Értékelési kérdések

Részletesebben

Hatálybalépés napja: 2015. február 1.

Hatálybalépés napja: 2015. február 1. Kölcsönszám: ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK fogyasztónak minősülő természetes személy ügyfelekkel kötendő jelzáloghitel szerződésekhez (lakáscélú jelzálogkölcsönök, jelzálogfedezet mellett nyújtott szabad

Részletesebben

A Polgári Bank Zrt. hivatalos tájékoztatója a vállalkozói hitelek esetén alkalmazott kondíciókról

A Polgári Bank Zrt. hivatalos tájékoztatója a vállalkozói hitelek esetén alkalmazott kondíciókról HIRDETMÉNY A Polgári Bank Zrt. hivatalos tájékoztatója a vállalkozói hitelek esetén alkalmazott kondíciókról Érvényes: 2014. május 1. A Hirdetmény közzététele: 2014. május 5. ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK A kamatok

Részletesebben

Lakossági Kamat- és Díjfeltételek I. Általános díjfeltételek CitiBlue-ügyfelek részére

Lakossági Kamat- és Díjfeltételek I. Általános díjfeltételek CitiBlue-ügyfelek részére Lakossági Kamat- és Díjfeltételek I. Általános díjfeltételek CitiBlue-ügyfelek részére 1 Bevezető rendelkezések Hatályos: 2015. január 1. a) A Lakossági Kamat- és Díjfeltételek irányadók a Citibank Europe

Részletesebben

Érvényes: 2014.május 1-től

Érvényes: 2014.május 1-től HIRDETMÉNY a BUDA Regionális Bank Zrt hivatalos tájékoztatója a természetes személyek részére nyújtot hitelek esetén alkalmazot kondíciókró, díjakról, jutalékokról és ezek teljesítési rendjéről Érvényes:

Részletesebben

Ügyirat száma: a Széchenyi Beruházási Hitel Konstrukcióban való részvételhez

Ügyirat száma: a Széchenyi Beruházási Hitel Konstrukcióban való részvételhez Ügyirat száma: A Vállalkozás neve (cégneve): A Vállalkozás cégjegyzékszáma/nyilvántartási száma: Képviseletre jogosultak neve és beosztása: A Vállalkozás székhelye: Nyilatkozat a Széchenyi Beruházási Hitel

Részletesebben

HIRDETMÉNY A Polgári Takarékszövetkezet hivatalos tájékoztatója a NEM forgalmazott lakossági hitelek esetén alkalmazott kondíciókról

HIRDETMÉNY A Polgári Takarékszövetkezet hivatalos tájékoztatója a NEM forgalmazott lakossági hitelek esetén alkalmazott kondíciókról HIRDETMÉNY A Polgári Takarékszövetkezet hivatalos tájékoztatója a NEM forgalmazott lakossági hitelek esetén alkalmazott kondíciókról Érvényes: 2014. január 01. A Hirdetmény közzététele: 2014. január 01.

Részletesebben

KONDÍCIÓS LISTA. Már nem értékesített termékek

KONDÍCIÓS LISTA. Már nem értékesített termékek Hatályos: 2015. május 01. napjától Közzétéve: 2015. április 30. napján KONDÍCIÓS LISTA A jogelőd Allianz Bank Zrt. által 2011. március 31. napjáig megkötött jelzálogkölcsön szerződések, illetve az ezen

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK fogyasztónak minősülő természetes személy ügyfelekkel kötendő hitel vagy kölcsönszerződéshez Hatálybalépés napja: 2015.03.21. A jelen Általános Szerződési Feltétel (továbbiakban:

Részletesebben

ÚJ SZÉCHENYI HITEL PROGRAM

ÚJ SZÉCHENYI HITEL PROGRAM ÁLTALÁNOS ÉS JOGOSULTSÁGI FELTÉTELEK A MIKROHITEL CÉLJA a hazai mikro- és kisvállalkozóknak kíván az indulásukhoz, a vállalkozásuk fejlesztéséhez indokolt, szükséges, megalapozott és elégséges forrásokat

Részletesebben

apró betűk helyett K&H lakás-előtakarékossági megtakarítással kombinált lakáshitelek

apró betűk helyett K&H lakás-előtakarékossági megtakarítással kombinált lakáshitelek apró betűk helyett K&H lakás-előtakarékossági megtakarítással kombinált lakáshitelek gyakran találkozunk olyan levelekkel és hirdetésekkel, amelyek csak az adott termék vagy szolgáltatás előnyeit, legjobb

Részletesebben

AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepének. az AXA Bank Europe SA törvényes képviselőjének. Üzletszabályzata

AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepének. az AXA Bank Europe SA törvényes képviselőjének. Üzletszabályzata AXA Bank Europe SA Magyarországi Fióktelepének az AXA Bank Europe SA törvényes képviselőjének Üzletszabályzata a magánszámlához kapcsolódó folyószámla-hitelkeretről és személyi kölcsönről Hatályos 2014.

Részletesebben

H I R D E T M É N Y. Az FHB Bank Zrt. hivatalos tájékoztatója az FHB Prémium Gold Lombard Hitelek esetén alkalmazott kondícióiról

H I R D E T M É N Y. Az FHB Bank Zrt. hivatalos tájékoztatója az FHB Prémium Gold Lombard Hitelek esetén alkalmazott kondícióiról H I R D E T M É N Y Az FHB Bank Zrt. hivatalos tájékoztatója az FHB Prémium Gold Lombard Hitelek esetén alkalmazott kondícióiról Közzététel napja: 2015. március 13. Hatályos: 2015. március 16. napjától

Részletesebben

HIRDETMÉNY a már nem értékesített lakossági bankszámlákról és kapcsolódó szolgáltatásokról

HIRDETMÉNY a már nem értékesített lakossági bankszámlákról és kapcsolódó szolgáltatásokról HIRDETMÉNY a már nem értékesített lakossági bankszámlákról és kapcsolódó szolgáltatásokról Tartalomjegyzék: 1. HIRDETMÉNY az Elektronikus bankszámláról és a hozzá kapcsolódó bankkártyáról 2. HIRDETMÉNY

Részletesebben

Hatálybalépés napja: 2015. február 1.

Hatálybalépés napja: 2015. február 1. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK fogyasztónak minősülő természetes személy ügyfelekkel kötendő szerződéshez (Fogyasztóknak nyújtott forint hitel/kölcsön ügyletek esetében) Hatálybalépés napja: 2015. február

Részletesebben