A Képviselő-testület által a bizottságokra, tanácsnokra átruházott nem hatósági - hatáskörök jegyzéke

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Képviselő-testület által a bizottságokra, tanácsnokra átruházott nem hatósági - hatáskörök jegyzéke"

Átírás

1 50/2004.(VI.18.) rendelet 4. sz. melléklete 1 A Képviselőtestület által a bizottságokra, tanácsnokra átruházott nem hatósági hatáskörök jegyzéke 1. Ügyrendi, Igazgatási és Jogi Bizottság hatáskörei: Közvéleménykutatás elrendelése előtt véleményezési jogot gyakorol. Dönt jogi szempontból peren kívüli, perbeli egyezségről nettó 15 millió forint értékhatárig. Dönt címer és névhasználat engedélyezése, visszavonása tárgyában. Dönt székhelybejegyzési kérelmekről. Dönt a Gazdasági és Vagyonkezelő Bizottsággal egyidejűleg a lakóingatlanon kívüli egyéb magántulajdonban keletkezett vis maior kárigényről. Dönt a Gazdasági és Vagyonkezelő Bizottsággal egyidejűleg az úthibából eredő gépkocsi kárigényről. Dönt a Gazdasági és Vagyonkezelő Bizottsággal egyidejűleg pénztartozásból eredő késedelmi kamat méltányosságból történő elengedéséről. Dönt a Gazdasági és Vagyonkezelő Bizottsággal egyidejűleg pénztartozás részletekben történő megfizetésére irányuló kérelemről. Dönt a Gazdasági és Vagyonkezelő Bizottsággal egyidejűleg pénztartozás megfizetésének átütemezésére irányuló kérelemről. Megállapítja a települési kisebbségi önkormányzatok ingyenes használatába adott vagyontárgyak körét Városfejlesztési és Kommunális Bizottság hatáskörei: Dönt beépítési kötelezettség meghosszabbításáról, a hatósági határidő lejártát követően. Elrendeli a helyi építési szabályzat és szabályozási tervek készítését. 1 Módosította a 41/2006.(XII.15.) rendelet 3. Hatályos: december Módosította a 26/2007.(IV.20.) rendelet 1. Hatályos: április 20.

2 Gazdasági és Vagyonkezelő Bizottság hatáskörei: Dönt a magánszemélyekkel közös tulajdonú ingatlanon fennálló kisebbségi önkormányzati tulajdoni hányad elidegenítéséről nettó 15 millió forint értékhatárig. Dönt gazdasági és vagyoni szempontból peren kívüli, perbeli egyezségről nettó 15 millió forint értékhatárig. Dönt ingatlan, ingatlanrész vásárlásáról nettó 15 millió forint értékhatárig. Dönt a főépítész véleményének figyelembevételével elővásárlási joggal kapcsolatos nyilatkozatok tárgyában. 4 Dönt nettó 25 millió forint értékhatárig korlátozottan forgalomképes vagyon szerzéséről, elidegenítéséről és gazdasági társaságba való beviteléről. 5 Dönt nettó forint értékhatárig a korlátozottan forgalomképes vagyon bérleti jogának átengedéséről, kivéve az önkormányzat költségvetési szerve vonatkozásában. 6 Dönt nettó 25 millió forint értékhatárig forgalomképes önkormányzati ingatlan és ingó vagyon tekintetében a tulajdonost megillető jogok (bérbeadás kivételével) gyakorlásáról, jelzáloggal vagy bármely más módon történő megterheléséről. Dönt nettó 15 millió forint értékhatárig kezesség vállalásáról , Ft , Ft közötti összeghatárig dönt önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanokban okozott értékcsökkenés, dologi és növényzetben okozott kár miatti kártalanítási összeg felajánlásának elfogadásáról. Dönt önkormányzati tulajdonú földrészleten lévő magántulajdonú épület külön tulajdoni lapon történő nyilvántartásba vétele, illetve e tárgyban földhasználati jog engedélyezése iránti kérelem tárgyában. Megállapítja a VágóhídBólyai kislakótelep 197/2004. (V.11.) Ök. sz. határozattal nem érintett, de még mindig önkormányzati tulajdonban maradó és a közös tulajdon megszüntetéséhez szükségszerűen eladandó telekrészletek esetében ezen telekterületi ingatlanok eladásához szükséges fajlagos m2 árat. Elbírálja a fiatal házasok részére nyújtandó kedvezményes telekvásárlásra benyújtott pályázatokat. 7 Javaslatot tesz a bérlők felé az Önkormányzat tulajdonában levő termőföldnek minősülő ingatlanok haszonbérleti díja tekintetében. 3 Módosította a 26/2007.(IV.20.) rendelet 2. Hatályos: április Módosította a 18/2008.(III.28.) rendelet 2. Hatályos: 2008.március Módosította a 18/2008.(III.28.) rendelet 3. Hatályos: március Módosította a 18/2008.(III.28.) rendelet 4. Hatályos: március 28.

3 3 Elbírálja a haszonbérleti díj mérséklése, részletfizetés engedélyezése iránti kérelmeket. 8 Javaslatot tesz a bérlők felé az önkormányzati tulajdonban lévő, termőföldnek nem minősülő ingatlanok bérleti díja tekintetében. A Képviselőtestület döntése alapján meghatározza a megüresedett lakások értékesítésének módját. Ha a megüresedett lakás pályáztatással kerül értékesítésre, meghatározza a pályázat feltételeit és elbírálja a pályázatot. 9 Dönt nettó 25 millió forint forgalmi értékhatárig arról, hogy megüresedett önkormányzati tulajdonú helyiség további hasznosítása bérbeadás vagy értékesítés útján történjen. Bérbeadás esetén meghatározza a helyiséghasználat célját és időtartamát, a licites értékesítés fajtáját. Dönt arról, hogy a helyiség licites értékesítés útján nem hasznosítható és meghatározza a bérbeadás módját. Elidegenítés esetén meghatározza a vételárat. Dönt az Ügyrendi, Igazgatási és Jogi Bizottsággal egyidejűleg a lakóingatlanon kívüli egyéb magántulajdonban keletkezett vis maior kárigényről. Dönt az Ügyrendi, Igazgatási és Jogi Bizottsággal egyidejűleg az úthibából eredő gépkocsi kárigényről. Dönt az Ügyrendi, Igazgatási és Jogi Bizottsággal egyidejűleg pénztartozásból eredő késedelmi kamat méltányosságból történő elengedéséről. Dönt az Ügyrendi, Igazgatási és Jogi Bizottsággal egyidejűleg pénztartozás részletekben történő megfizetésére irányuló kérelemről. Dönt az Ügyrendi, Igazgatási és Jogi Bizottsággal egyidejűleg pénztartozás megfizetésének átütemezésére irányuló kérelemről. Dönt a XX. ker. Tanács és szervei javára bejegyzett elidegenítési és terhelési tilalom törléséről. Önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanon engedélyhez kötött tevékenységhez a tulajdonosi hozzájárulást megadja. Nettó , Ft értékhatárig az adós kérelmére dönt a csődegyezségi, közjegyzői, bírósági vagy végrehajtási eljárásban, illetőleg kamatkövetelés esetén a követelésről történő lemondásról, illetve annak mérsékléséről. Egyedi elbírálással dönt önkormányzati lakások bérlő részére történő értékesítés esetén. 7 Módosította a 18/2008.(III.28.) rendelet 5. Hatályos: március Módosította a 18/2008.(III.28.) rendelet 5. Hatályos: március Módosította a 18/2008.(III.28.) rendelet 6. Hatályos: március 28.

4 4 Elbírálja a soroksári buszjárat üzemeltetésére beérkező ajánlatokat, dönt a szolgáltató kiválasztásáról. 15 millió Ft értékhatárig dönt ingatlan vagyon ingyenes használatának elfogadásáról, illetőleg ugyancsak 15 millió Ft értékhatárig az ingó vagyon ingyenes használatának (üzembetartásának) elfogadásáról. 10 Elbírálja az önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanokra a Képviselőtestület által kiírt zártkörű pályázatot Dönt a Képviselőtestület hozzájárulásával külön rendelet rendelkezései szerint a forgalomképtelen vagyon tulajdonjogát nem érintő hasznosítás, továbbá ilyen vagyon megszerzése tárgyában Oktatási, Kulturális, Közművelődési és Ifjúsági Bizottság hatáskörei: Engedélyezi az intézmények névfelvételét. Szakmai szempontból engedélyezi speciális pedagógiai programok indítását. A költségvetésben egyedi intézményi pályázatok alapján táborozási célokra elkülönített összeg felhasználásáról dönt utólagos elszámolással a Képviselőtestület felé. Elbírálja a Bursa Hungarica Felsőoktatási Szociális Önkormányzati Ösztöndíj Pályázatokat. Engedélyezi az oktatási intézmények tanítási rendjének megváltoztatását. Jóváhagyja az Önkormányzat által fenntartott oktatásinevelési intézmények szervezeti és működési szabályzatát, házirendjét és minőségirányítási programját. Meghatározza az oktatásinevelési, kulturális és közművelődési intézményvezetői pályázatok pályázati feltételeit, dönt a pályázat kiírásáról. Javaslatot tehet az Önkormányzat közművelődési koncepciójára. Javaslatot tehet a közművelődéssel foglalkozó civil szervezetek finanszírozására. Előkészíti a közművelődési megállapodásokat, ellenőrzi azok végrehajtását. 10 Beiktatta a 39/2007.(VII.13.) rendelet 1. Hatályos: július Hatályon kívül helyezte a 38/2008.(X.24.) rendelet 2. (2) bekezdése Hatályos: október Beiktatta a 18/2008.(III.28.) rendelet 1. Hatályos: március Módosította a 29/2007.(V.18.) rendelet 1. Hatályos: május 18.

5 5 Javaslatot tehet közművelődési intézmény létrehozására, átszervezésére, összevonására, szétválasztására, megszüntetésére, elnevezésére. Jóváhagyja a közművelődési intézmény szervezeti és működési szabályzatát. Javaslatot tehet az Önkormányzat területén, közterületen, középületen lévő műalkotások felújítására, elhelyezésére. Javaslatot tehet a Soroksár Gyermekeiért kitüntetés adományozására. Javaslatot tehet az Év Pedagógusa cím adományozására. Jóváhagyja a Soroksári Egységes Pedagógiai Szakszolgálat és Pedagógiai Szakmai Szolgáltató Intézmény jogszabály alapján fenntartó hatáskörébe tartozó szabályzatait. 5. Szociális és Egészségügyi Bizottság hatáskörei: 14 Jóváhagyja a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokat biztosító intézmény szervezeti és működési szabályzatát, szakmai programját, valamint a házirendet, gondoskodik az érdekképviseleti fórum megalakításáról. Dönt a társadalmi gondozó, valamint az Idősek Klubjában orvosi munkát végzők díjazásáról. A Képviselőtestület döntése alapján meghatározza az önkormányzati tulajdonú lakások bérbeadásának módját. Gyakorolja az önkormányzati tulajdonú lakások felett a bérbeadói jogokat, a szolgálati lakások kivételével. Meghatározza az egészségügyi és szociális intézményvezetői pályázatok pályázati feltételeit, dönt a pályázatok kiírásáról. 15 Szabályozza a bölcsődei felvétel rendjét. 16 A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló évi XXXI. törvény 35. a alapján meghatározza a gyermekjóléti szolgálat kivételével az ellátásban részesülők érdekvédelmét szolgáló érdekképviseleti fórum megalakításának és működésének szabályait. 17 Véleményezi a közforgalmú gyógyszertárak szolgálati rendjét. 14 Módosította a 20/2008.(IV.25.) rendelet 19. (2) bekezdése Hatályos: április Beiktatta a 20/2008.(IV.25.) rendelet 19. (2) bekezdése Hatályos: április Beiktatta a 20/2008.(IV.25.) rendelet 19. (2) bekezdése Hatályos: április Beiktatta a 32/2008.(IX.26.) rendelet 3. Hatályos: szeptember 26.

6 Pénzügyi Bizottság hatáskörei: Véleményezi a polgármester által javasolt, a költségvetést érintő átcsoportosításokat, előirányzat módosításokat, előterjesztésenként 100 millió forint keretösszeg erejéig. Véleményezi a polgármester által javasolt céltartalék felhasználását a költségvetés intézmények működési tartaléka, intézmények kiemelt karbantartása, intézményi egyéb kiadások tekintetében előterjesztésenként 100 millió forint keretösszeg erejéig. Dönt értékpapírok forgalmazásával, értékesítésével és vásárlásával kapcsolatban az éves költségvetés 1 %át meg nem haladó értékhatárig. Jóváhagyja az adótartozás megfizetésére kötött megállapodást , Ft , Ftig építmény és telekadó esetében , Ftot meghaladó összegtől , Ftig terjedő egyedi értékhatárig dönt behajthatatlan fizetési kötelezettség mérséklése, illetve elengedése tárgyában. 19 Javaslatot tesz az önkormányzati képviselők által elszámolható költségek jogcímeire. 20 Szakmai tanácsával segíti elő a polgármester képviselői költségek kifizetésével kapcsolatos döntését. 7. Környezetvédelmi, Mezőgazdasági és Közbiztonsági Bizottság Dönt az önkormányzati vagyontárgy kerületi rendőrkapitányságnak/rendőrőrsnek történő ingyenes használatba adása kérdésében. 8. Sporttanácsnok hatáskörei: Javaslatot tesz a költségvetésben sport céljára rendelkezésre álló keret felhasználásáról. 18 Módosította a 26/2007.(IV.20.) rendelet 3. Hatályos: április Hatályon kívül helyezte a 18/2008.(III.28.) rendelet 9. Hatályos: 2008.március Beiktatta a 32/2008.(IX.26.) rendelet 4. Hatályos: szeptember 26.

Javaslat a Gazdasági és Közbeszerzési Bizottság Ügyrendjének módosítására

Javaslat a Gazdasági és Közbeszerzési Bizottság Ügyrendjének módosítására Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzata Képviselő-testületének Gazdasági és Közbeszerzési Bizottsága 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. GAZDASÁGI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGI ELŐTERJESZTÉS

Részletesebben

A Képviselő-testület által a polgármesterre átruházott - nem hatósági - hatáskörök jegyzéke

A Képviselő-testület által a polgármesterre átruházott - nem hatósági - hatáskörök jegyzéke 50/2004.(VI.18.) rendelet 5. sz. melléklete 1 A Képviselőtestület által a polgármesterre átruházott nem hatósági hatáskörök jegyzéke A gyermekek napközbeni ellátása keretében nyújtott étkeztetés térítési

Részletesebben

(1) A képviselő-testület önálló rendeletben szabályozza a helyi népszavazás kezdeményezéséhez szükséges választópolgárok számát.

(1) A képviselő-testület önálló rendeletben szabályozza a helyi népszavazás kezdeményezéséhez szükséges választópolgárok számát. Jánossomorja Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2017. (XI. 20.) számú rendelete Jánossomorja Város Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 14/2014. (XI. 12.) rendelet módosításáról

Részletesebben

Ludányhalászi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2005.(08.29.) rendelete. az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól

Ludányhalászi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2005.(08.29.) rendelete. az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól Ludányhalászi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2005.(08.29.) rendelete az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól A képviselő-testület a helyi önkormányzatokról szóló,

Részletesebben

13. Ügyiratszám: 816/ április 26. napján tartandó

13. Ügyiratszám: 816/ április 26. napján tartandó Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Sorszám: 13. Ügyiratszám: 816/2012. ELŐTERJESZTÉS Balatonboglár Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. április 26.

Részletesebben

A bizottságokra átruházott hatáskörök I. PÉNZÜGYI, TULAJDONOSI ÉS VAGYONKEZELŐI BIZOTTSÁG

A bizottságokra átruházott hatáskörök I. PÉNZÜGYI, TULAJDONOSI ÉS VAGYONKEZELŐI BIZOTTSÁG 5. számú melléklet A bizottságokra átruházott hatáskörök I. PÉNZÜGYI, TULAJDONOSI ÉS VAGYONKEZELŐI BIZOTTSÁG 1. Véleményezi: a) az önkormányzati saját bevételi források körét, a részesedés mértékét meghatározó,

Részletesebben

A BIZOTTSÁGOK SZÁMÁRA ÖNKORMÁNYZATI RENDELETBEN MEGHATÁROZOTT EGYÉB JOGOSÍTVÁNYOK JEGYZÉKE

A BIZOTTSÁGOK SZÁMÁRA ÖNKORMÁNYZATI RENDELETBEN MEGHATÁROZOTT EGYÉB JOGOSÍTVÁNYOK JEGYZÉKE 7. melléklet a 18/2019. (X.31.) önkormányzati rendelethez A BIZOTTSÁGOK SZÁMÁRA ÖNKORMÁNYZATI RENDELETBEN MEGHATÁROZOTT EGYÉB JOGOSÍTVÁNYOK JEGYZÉKE PÉNZÜGYI ÉS GAZDASÁGI ÜGYEKET ELLÁTÓ BIZOTTSÁG Az önkormányzat

Részletesebben

HAJDÚBAGOS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETE 3/ /VII.2/ Kt. számú rendelete

HAJDÚBAGOS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETE 3/ /VII.2/ Kt. számú rendelete HAJDÚBAGOS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETE 3/ 1993. /VII.2/ Kt. számú rendelete Hajdúbagos Község Önkormányzata vagyonának meghatározásáról, a vagyon feletti tulajdonjog gyakorlásának és a vagyon

Részletesebben

A Rendelet 12. (3) bekezdés b.) pontja helyébe a következő rendelkezés kerül:

A Rendelet 12. (3) bekezdés b.) pontja helyébe a következő rendelkezés kerül: Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 47/2013. (XII. 19.) önkormányzati rendelete a Képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 20/2011.

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 13/2012.(X.12.) Rendelet típusa: Módosító Rendelet címe: Az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás

Részletesebben

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELÔTESTÜLETÉNEK 23/1995. (XII. 28.) 1 RENDELETE 2

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELÔTESTÜLETÉNEK 23/1995. (XII. 28.) 1 RENDELETE 2 ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELÔTESTÜLETÉNEK 23/1995. (XII. 28.) 1 RENDELETE 2 AZ ÖNKORMÁNYZAT VAGYONÁRÓL, A VAGYONTÁRGYAK FELETTI TULAJDONOSI JOGOK GYAKORLÁSÁRÓL A 15/1996. (IV. 30.) 3, A 7/1998.

Részletesebben

NAGYECSED VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 17/2012. ( XI.15.) önkormányzati rendelet tervezete

NAGYECSED VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 17/2012. ( XI.15.) önkormányzati rendelet tervezete NAGYECSED VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 17/2012. ( XI.15.) önkormányzati rendelet tervezete Az önkormányzati vagyonról és a vagyontárgyak feletti tulajdonosi jogok gyakorlásáról Nagyecsed Város

Részletesebben

1. számú melléklet I. PÉNZÜGYI BIZOTTSÁG. Pénzügyi Bizottság feladatkörei:

1. számú melléklet I. PÉNZÜGYI BIZOTTSÁG. Pénzügyi Bizottság feladatkörei: 1. számú melléklet BIZOTTSÁGI, TELEPÜLÉSRÉSZI ÖNKORMÁNYZATI TESTÜLETI FELADATOK, BIZOTTSÁGOKRA, TELEPÜLÉSRÉSZI ÖNKORMÁNYZATI TESTÜLETRE ÉS POLGÁRMESTERRE ÁTRUHÁZOTT HATÁSKÖRÖK Pénzügyi Bizottság feladatkörei:

Részletesebben

1.) A képviselő-testület által a Polgármesterre átruházott hatáskörök, döntési jogkörök:

1.) A képviselő-testület által a Polgármesterre átruházott hatáskörök, döntési jogkörök: 2. melléklet a 6/2011.(III.31.) önkormányzati rendelethez A POLGÁRMESTERRE ÉS EGYES BIZOTTSÁGOKRA, ILLETVE AZ ÖNKORMÁNYZATI TÁRSULÁSOKRA ÁTRUHÁZOTT FELADAT- ÉS HATÁSKÖRÖK 1.) A képviselő-testület által

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2005. szeptember 26- i ülésére Tárgy: A Zirc Városi Önkormányzat Képviselő- testületének az egyes képviselő- testületi hatáskörök

Részletesebben

Mátramindszent Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 10/1994. (X. 20.) Ör. számú R E N D E L E T E

Mátramindszent Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 10/1994. (X. 20.) Ör. számú R E N D E L E T E Mátramindszent Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/1994. (X. 20.) Ör. számú R E N D E L E T E az önkormányzat tulajdonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól A képviselő-testület az 1990.évi

Részletesebben

CIGÁND VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2004. (II. 23.) SZ. RENDELETE. az önkormányzat vagyonáról és a. vagyongazdálkodás szabályairól

CIGÁND VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2004. (II. 23.) SZ. RENDELETE. az önkormányzat vagyonáról és a. vagyongazdálkodás szabályairól CIGÁND VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2004. (II. 23.) SZ. RENDELETE az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól Cigánd Város Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Arnót Község Önkormányzati Képviselőtestületének 3./2015.(II.16.) önkormányzati rendelete

Arnót Község Önkormányzati Képviselőtestületének 3./2015.(II.16.) önkormányzati rendelete Arnót Község Önkormányzati Képviselőtestületének 3./2015.(II.16.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2013.(VII.19) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

A rendelet hatálya. (1) A rendelet hatálya kiterjed a Képviselő-testületre és szerveire, intézményeire.

A rendelet hatálya. (1) A rendelet hatálya kiterjed a Képviselő-testületre és szerveire, intézményeire. Jánossomorja Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2014. (VIII. 28.) önkormányzati rendelete Jánossomorja Város Önkormányzatának vagyonáról és a vagyonnal történő gazdálkodás szabályairól Jánossomorja

Részletesebben

Az önkormányzati vagyon

Az önkormányzati vagyon Murakeresztúr Község Önkormányzati Képviselő-testületének 8/2004. (IV. 16.) számú RENDELETE az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól A képviselő-testület a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

A Csömöri Hírmondó 1 példányát a Sinka Istvány Községi Könyvtárban, 1 példányát a Csömöri Polgármesteri Hivatalban kell megőrizni.

A Csömöri Hírmondó 1 példányát a Sinka Istvány Községi Könyvtárban, 1 példányát a Csömöri Polgármesteri Hivatalban kell megőrizni. Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 20 /2014.(XI.14.) önkormányzati rendelete a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 18/2014.(X.28.) önkormányzati rendelet módosításáról Csömör

Részletesebben

2. A Rendelet 15.. (4) bekezdés második mondata helyébe a következő rendelkezés lép:

2. A Rendelet 15.. (4) bekezdés második mondata helyébe a következő rendelkezés lép: Tiszabura Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2014. (XI.11.) önkormányzati rendelete a 8/2012. (XI. 29.) önkormányzati rendelet Tiszabura Községi Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti-

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések DEMJÉN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 17/2012.(XI. 29.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás főbb szabályairól Demjén Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

DUNAEGYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 10/2004. (V. 06.) rendelete. az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól

DUNAEGYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 10/2004. (V. 06.) rendelete. az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól DUNAEGYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 10/2004. (V. 06.) rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól A képviselőtestület a helyi önkormányzatokról szóló többször

Részletesebben

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2007. (I. 26.) r e n d e l e t e

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2007. (I. 26.) r e n d e l e t e ÚJFEHÉRTÓ VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2007. (I. 26.) r e n d e l e t e az önkormányzati vagyonáról és a vagyonnal kapcsolatos tulajdonosi jogok gyakorlásáról egységes szerkezetben az e rendeletet módosító

Részletesebben

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának J E G Y Z Ő J E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Mérk Nagyközség Képviselő-testületének 8/2005.(IV.20.) kt. rendelete Az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól. A Képviselő-testület! A helyi önkormányzatokról szóló, többször módosított

Részletesebben

IZSÁK VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 11/2000. (XII. 20.) kt. számú és a módosításáról szóló 8/2004.(IV.28.) kt. számú és 14/2005. (XI.30.

IZSÁK VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 11/2000. (XII. 20.) kt. számú és a módosításáról szóló 8/2004.(IV.28.) kt. számú és 14/2005. (XI.30. IZSÁK VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 11/2000. (XII. 20.) kt. számú és a módosításáról szóló 8/2004.(IV.28.) kt. számú és 14/2005. (XI.30.) számú rendelete Az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól.

Részletesebben

Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 2/2019 (II.14.) önkormányzati rendelete

Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 2/2019 (II.14.) önkormányzati rendelete Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2019 (II.14.) önkormányzati rendelete az önkormányzati tulajdonban lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítéséről Celldömölk

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Gazdasági Bizottság 2015. szeptember 9-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Gazdasági Bizottság 2015. szeptember 9-i ülésére Iktató szám: Sz-427/2015. Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata ELŐTERJESZTÉS A Gazdasági Bizottság 2015. szeptember 9-i ülésére Tárgy: Hasznosított, nem lakás céljára szolgáló helyiségek

Részletesebben

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testülete 8/2011. (V. 2.) önkormányzati rendelete az egyes képviselő-testületi hatáskörök delegálásáról

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testülete 8/2011. (V. 2.) önkormányzati rendelete az egyes képviselő-testületi hatáskörök delegálásáról Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testülete 8/2011. (V. 2.) önkormányzati rendelete az egyes képviselő-testületi hatáskörök delegálásáról Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testülete az Alkotmány

Részletesebben

Szám: /2018 Nyilvános ülésen tárgyalandó! Napirend száma: Képviselő-testület augusztus 30-ai rendkívüli ülésére

Szám: /2018 Nyilvános ülésen tárgyalandó! Napirend száma: Képviselő-testület augusztus 30-ai rendkívüli ülésére Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Alpolgármestere Szám: 123-2060/2018 Nyilvános ülésen tárgyalandó! Napirend száma: Képviselő-testület 2018. augusztus 30-ai rendkívüli ülésére Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Aszófő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2012.(IV.25.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról

Aszófő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2012.(IV.25.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról Aszófő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2012.(IV.25.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról Aszófő Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól

Részletesebben

AZ ÁLLANDÓ BIZOTTSÁGOKRA ÁTRUHÁZOTT FELADAT- ÉS HATÁSKÖRÖK

AZ ÁLLANDÓ BIZOTTSÁGOKRA ÁTRUHÁZOTT FELADAT- ÉS HATÁSKÖRÖK 3. melléklet a 10/2013.(III.27.) önkormányzati rendelethez AZ ÁLLANDÓ BIZOTTSÁGOKRA ÁTRUHÁZOTT FELADAT- ÉS HATÁSKÖRÖK 1. Köznevelési, Kulturális és Ügyrendi Bizottság 1.1. Az Ügyrendi bizottság dönt: 1.1.1.

Részletesebben

NYÍRIBRONY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 5/2005(V.29.) R E N D E L E T E vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodásról

NYÍRIBRONY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 5/2005(V.29.) R E N D E L E T E vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodásról NYÍRIBRONY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 5/2005(V.29.) R E N D E L E T E vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodásról Nyíribrony Község Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvényben

Részletesebben

Nemesszalók község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2001.(X.30.) rendelete az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól

Nemesszalók község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2001.(X.30.) rendelete az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól Nemesszalók község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2001.(X.30.) rendelete az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól (a 8/2009. (IX.16.) és az 5/2013.(III.12.) rendelettel egységes

Részletesebben

Általános rendelkezések. A rendelet hatálya

Általános rendelkezések. A rendelet hatálya Halásztelek Város 1 Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2003. (V.28.) számú rendelete az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól (Egységes szerkezetben a 11/2004.(IV.28.), 10/2011.(VI.9.),

Részletesebben

az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól

az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól Gomba Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2012. (II. 10.) rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól /Egységes szerkezetben a 22/2012. (IX.13.), a 23/2012.(XI. 23.),

Részletesebben

az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól

az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól FÜRGED KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2005./III. 8./ számú RENDELETE az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól A képviselő-testület a helyi önkormányzatokról szóló,

Részletesebben

Gönyű Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2012. (II. 29.) önkormányzati rendelete

Gönyű Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2012. (II. 29.) önkormányzati rendelete Gönyű Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2012. (II. 29.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól Gönyű Község Önkormányzatának képviselő-testülete

Részletesebben

Tápiószecső Nagyközség Önkormányzat képviselő-testületének 10/2012 (III.22.) önkormányzati rendelete

Tápiószecső Nagyközség Önkormányzat képviselő-testületének 10/2012 (III.22.) önkormányzati rendelete Tápiószecső Nagyközség Önkormányzat képviselő-testületének 10/2012 (III.22.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól Tápiószecső Nagyközség Önkormányzata

Részletesebben

I. Általános rendelkezések. A rendelet hatálya. Az önkormányzati vagyon

I. Általános rendelkezések. A rendelet hatálya. Az önkormányzati vagyon Borsodszentgyörgy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2008.(X.18.) rendelete az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól A képviselő-testület a helyi önkormányzatokról szóló,

Részletesebben

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének a Közgyűlés Szervezeti és

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének a Közgyűlés Szervezeti és Postacím: 5601 Pf 112. Telefon: (66) 523-823 Előkészítő: Véleményező: BÉKÉSCSABA MEGYEI JOG Ú VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK PÉNZÜGYI, GAZDASÁGI ÉS V ÁROS FEJLESZTÉSI BIZOTTSÁGA ELNÖKÉTŐL Békéscsaba,

Részletesebben

Balatonederics Települési Önkormányzat. Képvsielő-testületének 16/2004. (XII. 1.) rendelete

Balatonederics Települési Önkormányzat. Képvsielő-testületének 16/2004. (XII. 1.) rendelete Balatonederics Települési Önkormányzat Képvsielő-testületének 16/2004. (XII. 1.) rendelete az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól A képviselô-testület a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

(2) A helyi önkormányzat kizárólagos tulajdonát képező nemzeti vagyonaként forgalomképtelen vagyonát

(2) A helyi önkormányzat kizárólagos tulajdonát képező nemzeti vagyonaként forgalomképtelen vagyonát Kesztölc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2013.(II.7.) önkormányzati rendelete az Önkormányzata vagyonáról, a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól Kesztölc Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

I. Rész. Bevezető rendelkezések. A rendelet hatálya. Bérbeadói feladatokat teljesítő szervek

I. Rész. Bevezető rendelkezések. A rendelet hatálya. Bérbeadói feladatokat teljesítő szervek Abony Város Önkormányzat 14/2007. (IV.12) sz. rendelete az önkormányzati tulajdonban lévő nem lakás célú helyiségek bérletéről, valamint elidegenítésükről (egységes szerkezetben a módosításáról szóló 1/2010.

Részletesebben

Bucsa Község Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2007.(XI.12.) számú rendelete. az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól

Bucsa Község Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2007.(XI.12.) számú rendelete. az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól Bucsa Község Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2007.(XI.12.) számú rendelete az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól A képviselő-testület a helyi önkormányzatokról szóló, többször

Részletesebben

Nagyvisnyó Községi Önkormányzat. Képviselő-testületének. 19/2008 (XII.17.) sz. Rendelete

Nagyvisnyó Községi Önkormányzat. Képviselő-testületének. 19/2008 (XII.17.) sz. Rendelete Nagyvisnyó Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2008 (XII.17.) sz. Rendelete az önkormányzat vagyonáról és az önkormányzati vagyonnal való gazdálkodás szabályairól Nagyvisnyó Községi Önkormányzat

Részletesebben

ÉRTÉNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2005. /II.25./ számú rendelete

ÉRTÉNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2005. /II.25./ számú rendelete ÉRTÉNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2005. /II.25./ számú rendelete az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól (módosításokkal egységes szerkezetben) 1 Értény Község

Részletesebben

Felsőpáhok Község Önkormányzata Képviselő-testülete 14/2012. (V.14.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról A rendelet hatálya

Felsőpáhok Község Önkormányzata Képviselő-testülete 14/2012. (V.14.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról A rendelet hatálya Felsőpáhok Község Önkormányzata Képviselő-testülete 14/2012. (V.14.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról 1 Felsőpáhok Község Önkormányzata Képviselő-testülete a nemzeti vagyonról szóló 2011.

Részletesebben

I. Rész. Bevezető rendelkezések. A rendelet hatálya

I. Rész. Bevezető rendelkezések. A rendelet hatálya Abony Város Önkormányzat 14/2007. (IV.12) sz. rendelete az önkormányzati tulajdonban lévő nem lakás célú helyiségek bérletéről, valamint elidegenítésükről (egységes szerkezetben a módosításáról szóló 1/2010.

Részletesebben

20/2004. (XII.1.) Beled Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének rendelete az önkormányzat vagyonáról, a vagyon kezeléséről és hasznosításáról

20/2004. (XII.1.) Beled Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének rendelete az önkormányzat vagyonáról, a vagyon kezeléséről és hasznosításáról 20/2004. (XII.1.) Beled Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének rendelete az önkormányzat vagyonáról, a vagyon kezeléséről és hasznosításáról Beled Nagyközség Önkormányzata a település fontos gazdasági

Részletesebben

A KÖZGYŰLÉS BIZOTTSÁGAINAK FELADAT- ÉS HATÁSKÖRE

A KÖZGYŰLÉS BIZOTTSÁGAINAK FELADAT- ÉS HATÁSKÖRE 4. melléklet az 1/2013. (II.20.) önkormányzati rendelethez 1 2 3 4 5 6 A KÖZGYŰLÉS BIZOTTSÁGAINAK FELADAT- ÉS HATÁSKÖRE 1 Módosította: a 11/2013 (VII. 3.) önkormányzati rendelet 4. -a. Hatályos 2013. július

Részletesebben

Rákóczifalva Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2019. (V. 24.) önkormányzati rendelete

Rákóczifalva Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2019. (V. 24.) önkormányzati rendelete Rákóczifalva Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2019. (V. 24.) önkormányzati rendelete az önkormányzati tulajdonú lakások és helyiségek bérletéről és elidegenítéséről Rákóczifalva Város Önkormányzatának

Részletesebben

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály Budapest, Grassalkovich út 170.

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály Budapest, Grassalkovich út 170. Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a 195399 helyrajzi számú, természetben

Részletesebben

egységes szerkezetben a 21/2001. (VII. 17.),a 27/2003. (XII. 23.) és a 28/2006.(IX. 28.) sz. rendelettel

egységes szerkezetben a 21/2001. (VII. 17.),a 27/2003. (XII. 23.) és a 28/2006.(IX. 28.) sz. rendelettel SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 8/999. (IV. 28.) sz. R E N D E L E T E az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól egységes szerkezetben a 2/200. (VII. 7.),a 27/2003. (XII. 23.) és a 28/2006.(IX.

Részletesebben

I. rész ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A rendelet hatálya

I. rész ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A rendelet hatálya Kisköre Város Önkormányzat képviselő-testületének 13/2007.(XI. 29.) rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól. (módosításokkal egységes szerkezetben) 2.) Kisköre Város Önkormányzatának

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Képviselő-testülete ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Képviselő-testülete ülésére Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Polgármester ELŐTERJESZTÉS A Képviselő testület nyilvános ülésének anyaga /SZMSZ 17. (1) bek./ a Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Vittmanné Gerencsér Judit osztályvezető Szervezési és Ügyviteli Osztály

Vittmanné Gerencsér Judit osztályvezető Szervezési és Ügyviteli Osztály Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. GAZDASÁGI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGI ELŐTERJESZTÉS Javaslat pénztartozás mérséklésére,

Részletesebben

Felgyő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének kötelező feladat- és hatásköre

Felgyő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének kötelező feladat- és hatásköre [1] [2] [3] [4][5] 1. melléklet 7/2014. (X.27.) önkormányzati rendelethez Felgyő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének kötelező feladat- és hatásköre Kormányzati Funkciók Elnevezés 011130 Önkormányzatok

Részletesebben

3. (1) A törzsvagyon közvetlenül a kötelező önkormányzati feladatkör ellátását, vagy hatáskör gyakorlását szolgálja.

3. (1) A törzsvagyon közvetlenül a kötelező önkormányzati feladatkör ellátását, vagy hatáskör gyakorlását szolgálja. Önkormányzat képviselő testületének 9/2013.(XII.30.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyon gazdálkodás szabályairól Drávaszabolcs Község Önkormányzatának Képviselő testülete a

Részletesebben

(2) Az R. 3. -a a következı (6) bekezdéssel egészül ki:

(2) Az R. 3. -a a következı (6) bekezdéssel egészül ki: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 11/2012. (III. 6.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 31/2004. (XII. 1) önkormányzati rendelet

Részletesebben

17/2007. (V. 15.) Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Kt. sz. rendelete

17/2007. (V. 15.) Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Kt. sz. rendelete BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLET 17/2007. (V. 15.) Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Kt. sz. rendelete a Tulajdonosi Bizottság felállításával összefüggő egyes helyi

Részletesebben

2. A Rendelet 4. melléklete helyébe jelen rendelet 2. melléklete lép. 3. Jelen rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

2. A Rendelet 4. melléklete helyébe jelen rendelet 2. melléklete lép. 3. Jelen rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba. Arnót Község Önkormányzati Képviselő-testületének 6/2016(III.09) önkormányzati Rendelete az Önkormányzat és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 8/2013.(VII.19.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

Legénd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2012. (VI.15.) önk. rendelete Legénd község nemzeti vagyonáról

Legénd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2012. (VI.15.) önk. rendelete Legénd község nemzeti vagyonáról Legénd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2012. (VI.15.) önk. rendelete Legénd község nemzeti vagyonáról Legénd Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő testület 2015. december 18-i nyilvános ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő testület 2015. december 18-i nyilvános ülésére 8. NAPIREND Ügyiratszám: 1/566-9/2015. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő testület 2015. december 18-i nyilvános ülésére Tárgy: Előkészítette: Megtárgyalja: Tapolca Város Önkormányzata Képviselő testületének 2016.

Részletesebben

Budapest-Zugló Önkormányzata Képviselő-testületének 37/2004. (VI. 23.) rendelete

Budapest-Zugló Önkormányzata Képviselő-testületének 37/2004. (VI. 23.) rendelete Budapest-Zugló Önkormányzata Képviselő-testületének 37/2004. (VI. 23.) rendelete Budapest-Zugló Önkormányzatának tulajdonában álló lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítésének egyes

Részletesebben

26/2005. (VII.15.) önkormányzati rendelet. I. Rész. Bevezető rendelkezések. A rendelet hatálya

26/2005. (VII.15.) önkormányzati rendelet. I. Rész. Bevezető rendelkezések. A rendelet hatálya 26/2005. (VII.15.) önkormányzati rendelet az önkormányzati tulajdonban lévő nem lakás célú helyiségek bérletéről, valamint elidegenítésükről Egységes szerkezetbe foglalva az 55/2007. (XII.13.), és a 23/2011.

Részletesebben

Szigethalom 1 Város Önkormányzat 12/2004. (IV.16.) Kt R E N D E L E T E. A Szigethalmi Önkormányzat vagyonáról és vagyongazdálkodása szabályairól

Szigethalom 1 Város Önkormányzat 12/2004. (IV.16.) Kt R E N D E L E T E. A Szigethalmi Önkormányzat vagyonáról és vagyongazdálkodása szabályairól Szigethalom 1 Város Önkormányzat 12/2004. (IV.16.) Kt R E N D E L E T E A Szigethalmi Önkormányzat vagyonáról és vagyongazdálkodása szabályairól (egységes szerkezetben a 15/2004. (V.14.) és a 36/2008.(XII.30.)

Részletesebben

Kállósemjén Nagyközség Önkormányzat Képviselı-testületének 11/2008.(IV.18) számú RENDELETE

Kállósemjén Nagyközség Önkormányzat Képviselı-testületének 11/2008.(IV.18) számú RENDELETE Kállósemjén Nagyközség Önkormányzat Képviselı-testületének 11/2008.(IV.18) számú RENDELETE az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól A képviselô-testület a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Nagykálló Város Önkormányzat. 59/2006. (XII.29.) Önk. r e n d e l e t e

Nagykálló Város Önkormányzat. 59/2006. (XII.29.) Önk. r e n d e l e t e Nagykálló Város Önkormányzat 59/2006. (XII.29.) Önk. r e n d e l e t e az önkormányzat közművelődési feladatairól, a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról (a 2/2008. (I.22.) Önk., a 32/2009. (IX.30.)

Részletesebben

Az Önkormányzat vagyona

Az Önkormányzat vagyona BELVÁROS-LIPÓTVÁROS, BUDAPEST FŐVÁROS V. KERÜLET ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 9/2012. (II. 13.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT TULAJDONÁBAN ÁLLÓ VAGYONNAL VALÓ RENDELKEZÉS EGYES SZABÁLYAIRÓL

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének február 8 -ai rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének február 8 -ai rendes ülésére 18. Dunavarsány Város Önkormányzatának Polgármestere 2336 Dunavarsány, Kossuth Lajos utca 18., titkarsag@dunavarsany.hu 24/521-040, 24/521-041, Fax: 24/521-056 www.dunavarsany.hu ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány

Részletesebben

Telekgerendás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2012. (IV.26.) számú önkormányzati rendelete

Telekgerendás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2012. (IV.26.) számú önkormányzati rendelete Telekgerendás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2012. (IV.26.) számú önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól Telekgerendás Község Önkormányzat

Részletesebben

A Szarvasi Önkormányzat 10/2005. (VI.24.)rendelete az önkormányzati tulajdonú lakások és a nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítéséről

A Szarvasi Önkormányzat 10/2005. (VI.24.)rendelete az önkormányzati tulajdonú lakások és a nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítéséről A Szarvasi Önkormányzat 10/2005. (VI.24.)rendelete az önkormányzati tulajdonú lakások és a nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítéséről Szarvas Város Képviselő-testülete a lakások és helyiségek

Részletesebben

PÉNZÜGYI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA ÉVI

PÉNZÜGYI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA ÉVI 1 EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK PÉNZÜGYI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA 2016. ÉVI MUNKATERVE Edelény Város Önkormányzat Képviselő-testületének Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága 2016. évi Munkatervét

Részletesebben

A Megyei Közgyűlés szervezeti felépítése. a közgyűlés elnöke. Hivatal

A Megyei Közgyűlés szervezeti felépítése. a közgyűlés elnöke. Hivatal 1. melléklet a 15/2010. (XI.18.) önkormányzati rendelethez A Megyei Közgyűlés szervezeti felépítése a közgyűlés elnöke főfoglalkozású alelnök társadalmi megbízatású alelnök Pénzügyi és Ellenőrzési Bizottság

Részletesebben

I. fejezet Általános rendelkezések

I. fejezet Általános rendelkezések PUSZTAVACS KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 14/2004. (VI.23.) számú RENDELETE az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól Pusztavacs Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

I. Általános rendelkezések A rendelet hatálya 1.. E rendelet hatálya kiterjed:

I. Általános rendelkezések A rendelet hatálya 1.. E rendelet hatálya kiterjed: RUDABÁNYA NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2008. (III. 31.) sz. rendelete az Önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól (Módosításokkal egységes szerkezetben) Rudabánya

Részletesebben

Hejőkürt Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2007. (XI. 15.) számú rendelete az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól

Hejőkürt Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2007. (XI. 15.) számú rendelete az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól Hejőkürt Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2007. (XI. 15.) számú rendelete az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól Hejőkürt Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH Településfejlesztési Osztály. Ózd, április 28.

Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH Településfejlesztési Osztály. Ózd, április 28. Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének / ( ) önkormányzati rendelete Ózd Város Önkormányzatának tulajdonáról és a vagyongazdálkodás főbb szabályairól szóló 3/2013. (II.27.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

A MEGYEI KÖZGYŰLÉS EGYES HATÁSKÖREINEK ÁTRUHÁZÁSA 1 A KÖZGYŰLÉS BIZOTTSÁGAIRA ÁTRUHÁZOTT HATÁSKÖRÖK

A MEGYEI KÖZGYŰLÉS EGYES HATÁSKÖREINEK ÁTRUHÁZÁSA 1 A KÖZGYŰLÉS BIZOTTSÁGAIRA ÁTRUHÁZOTT HATÁSKÖRÖK 4. sz. melléklet A MEGYEI KÖZGYŰLÉS EGYES HATÁSKÖREINEK ÁTRUHÁZÁSA 1 I. A KÖZGYŰLÉS BIZOTTSÁGAIRA ÁTRUHÁZOTT HATÁSKÖRÖK 1. ÜGYRENDI BIZOTTSÁG 1. Gyakorolja a közgyűlés elnöke tekintetében az egyéb munkáltatói

Részletesebben

1. A rendelet hatálya

1. A rendelet hatálya Cserszegtomaj Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2012. (III.1.) sz. önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól Cserszegtomaj Község Önkormányzatának

Részletesebben

Javaslat /4 helyrajzi számú, természetben Budapest XXIII. kerület Kelep utcában található, ingatlan hasznosítási módjának meghatározására

Javaslat /4 helyrajzi számú, természetben Budapest XXIII. kerület Kelep utcában található, ingatlan hasznosítási módjának meghatározására Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. KÉPVISELŐ - TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat 187257/4 helyrajzi számú, természetben Budapest XXIII.

Részletesebben

Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2013.(II. 14.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról

Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2013.(II. 14.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról Egységes szerkezetbe foglalta: Valentovics Beáta jegyző Egységes szerkezetbe foglalás ideje: 2013. május 31. Jászszentlászló Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2013.(II. 14.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

I. fejezet A rendelet hatálya

I. fejezet A rendelet hatálya Röszke Község Önkormányzata Képviselő-testülete 9/2013. (VI.12.) számú önkormányzati rendelete az Önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól (egységes szerkezetben) Röszke Község Önkormányzata

Részletesebben

Polgár Város Önkormányzat Képviselő-testületének

Polgár Város Önkormányzat Képviselő-testületének Polgár Város Önkormányzat Képviselő-testületének 41/2015. (XI. 27.) önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól (egységes szerkezetben a 24/2016. (X. 21.) és

Részletesebben

Hegyesd község Önkormányzata KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2008. (X.31.) RENDELETE. az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól

Hegyesd község Önkormányzata KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2008. (X.31.) RENDELETE. az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól Hegyesd község Önkormányzata KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2008. (X.31.) RENDELETE az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól Hegyesd község Önkormányzata Képviselő-testülete (a továbbiakban:

Részletesebben

HÉT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2003. (IV.1.) számú rendelete az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól

HÉT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2003. (IV.1.) számú rendelete az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól HÉT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2003. (IV.1.) számú rendelete az önkormányzat vagyonáról, és a vagyongazdálkodás szabályairól A képviselő-testület a helyi önkormányzatokról szóló, többször

Részletesebben

A Vagyonrendelet 16. (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

A Vagyonrendelet 16. (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: 2. melléklet Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzata Képviselő-testületének./... (....) önkormányzati rendelete az Önkormányzat vagyonáról, a vagyontárgyak feletti tulajdonosi jogok gyakorlásáról

Részletesebben

EGYSÉGES SZERKEZET. 1. A rendelet hatálya

EGYSÉGES SZERKEZET. 1. A rendelet hatálya EGYSÉGES SZERKEZET Cserszegtomaj Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2012. (III.1.) sz. önkormányzati rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól Cserszegtomaj Község

Részletesebben

Sarkadkeresztúr Község Önkormányzatának Képviselő-testülete. 1/2004. (II.10.) KT. sz. rendelete

Sarkadkeresztúr Község Önkormányzatának Képviselő-testülete. 1/2004. (II.10.) KT. sz. rendelete Sarkadkeresztúr Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 1/2004. (II.10.) KT. sz. rendelete a 11/1994. (III.9.) KT. sz. az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló rendelet

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya. 2. Értelmező rendelkezések

I. Fejezet Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya. 2. Értelmező rendelkezések Sokorópátka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2012. (VI.08.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat vagyonáról, a vagyontárgyak feletti tulajdonosi jogok gyakorlásáról 1 Sokorópátka Község

Részletesebben

1. Vagyontárgyak meghatározása. (1) Az önkormányzat nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű nemzeti vagyona: 1. köztemető (szomori 90. hrsz.

1. Vagyontárgyak meghatározása. (1) Az önkormányzat nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű nemzeti vagyona: 1. köztemető (szomori 90. hrsz. Szomor Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2012.(IX.26.) önkormányzati rendelete Szomor községi Önkormányzat vagyonáról, a vagyonnal való rendelkezés szabályairól (egységes szerkezet) Szomor

Részletesebben

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének 7/1994.(V.4.) számú RENDELETE

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének 7/1994.(V.4.) számú RENDELETE Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének 7/1994.(V.4.) számú RENDELETE A lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítéséről (egységes szerkezetben) 1 Budapest

Részletesebben

I. fejezet A rendelet célja és hatálya 1..

I. fejezet A rendelet célja és hatálya 1.. Adásztevel Község Önkormányzatának 8/2001./VI.8./ r e n d e l e t e az Önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól a 3/2003./III.28./, az 5/2004/III.25./, a 13/2006.(XII.20.) 1

Részletesebben

Javaslat pénztartozás elengedésére, valamint részletfizetési kérelmek engedélyezésére. dr. Balázs Orsolya osztályvezető Vagyonkezelési Osztály

Javaslat pénztartozás elengedésére, valamint részletfizetési kérelmek engedélyezésére. dr. Balázs Orsolya osztályvezető Vagyonkezelési Osztály Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. GAZDASÁGI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGI ELŐTERJESZTÉS Javaslat pénztartozás elengedésére,

Részletesebben

Abony Városi Önkormányzat Polgármesterétől H-2740 Abony Tel.,fax: (53) 360-010 Kossuth tér 1.

Abony Városi Önkormányzat Polgármesterétől H-2740 Abony Tel.,fax: (53) 360-010 Kossuth tér 1. Abony Városi Önkormányzat Polgármesterétől H-2740 Abony Tel.,fax: (53) 360-010 Kossuth tér 1. Az előterjesztés készítésében közreműködött: Településfejlesztési Osztály ELŐTERJESZTÉS a Pénzügyi Bizottság

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2012. július havi rendkívüli ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2012. július havi rendkívüli ülésére Siófok Város Jegyzője 8600 Siófok, Fő tér 1. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2012. július havi rendkívüli ülésére Tárgy: Vagyonrendelet módosítására javaslat Előterjesztő: Dr. Pavlek Tünde

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület január 29-én tartandó ülésére

Előterjesztés a Képviselő-testület január 29-én tartandó ülésére Előterjesztés a Képviselő-testület 2015. január 29-én tartandó ülésére Tárgy: Javaslat a Képviselő-testület 2015. évi munkatervére Előterjesztő: Tóth József polgármester Előkészítő: dr. Váliné Antal Mária

Részletesebben