XIX. évfolyam V. szám. Bélyeg a műanyag igazolványon- Beszámoló a Közép-Kelet- Európai Szekciók Találkozójáról

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "XIX. évfolyam V. szám. Bélyeg a műanyag igazolványon- Beszámoló a Közép-Kelet- Európai Szekciók Találkozójáról"

Átírás

1 XIX. évfolyam V. szám Az IPA világszerte a rendvédelmi szervek aktív és nyugalmazott állományából toborozza tagságát, célja a formális, szakmai kereteken túlmutató személyes kapcsolatok kialakítása, ápolása, a nemzetközi együttműködés elősegítése. Az IPA Magyar Szekció lapja június Tekeverseny Lentiben IPA Családi Nap a Szekció támogatásával Jól szerepelt az IPA MSZ Szolnoki Vasúti (Jászszentandrá si) Egyesülete Bélyeg a műanyag igazolványon- Beszámoló a Közép-Kelet- Európai Szekciók Találkozójáról Újra Ibafán jártunk, szívtunk és barátkoztunk! Monaco, Olasz és a Francia Riviéra IPA Magyar Szekció Közép- Magyarországi Szervezete XI. Pünkösd Királyának Szakácsa Főző- Cukrásza Sütemény készítő verseny Skach Béla emlékére IPA MSZ Lenti Tagszervezete XII. Tekeverseny A meghívott 5 csapatból sajnos 2 csapat (IPA Szombathely és IPA Zalaegerszeg). A Vas Megyei IPA Szervezet Kőszegi Csoportja május 9-én tartotta a hagyományos horgász- és főzőversenyét a kőszegi Csónakázótavon. Az egyesületünk 12 fővel képviseltette magát az IPA Szlovák Szekció Nové Zámky (Érsekújvári) Egyesület, Szimő község Sporttelepén megrendezett I. Betyár Bogrács Főzőversenyén... Újra egyeztetés tárgya volt az IPA igazolványok formája a május án megrendezésre került Közép-Kelet- Európai IPA Szekciók XVI. Találkozóján. Hagyományainkhoz híven, idén nyolcadik alkalommal került megrendezésre június 6-án az Ibafai IPA Pipaszívó verseny között az IPA MSZ Veszprém Megyei Szervezetével egy életre szóló élményekkel gazdagító kiránduláson vettünk részt. A kiránduláson más IPA szervezetek tagjai. A hagyományok megtartása érdekében szeptemberében megkerestük Skach Béla családját, hogy a rendezvényünk kiírásában szerepeltethetjük-e a nevét és az emlékének szentelhessük 1-2. oldal 3-4. oldal 5. oldal 6-7. oldal 8-9. oldal oldal oldal Tekeverseny Lentiben IPA MSZ Lenti Tagszervezete XII. Tekeverseny A meghívott 5 csapatból sajnos 2 csapat (IPA Szombathely és IPA Zalaegerszeg) tudott részt venni rendezvényünkön, így 4 csapattal (16 fő + vendégek) tartottuk meg rendezvényünket. A meleg vacsorát az IPA MSZ támogatásából valósítottuk meg, melyet ezúton is köszönünk! június 25. 1".

2 Eredmények: Csapat: I. IPA Lenti I. (1015 fa) II. IPA Zalaegerszeg (944 fa) Legjobb teliző: Cseke Jenő IPA Lenti (188 fa) Legjobb taroló: Bekő Péter IPA Lenti (105 fa) Egyéni: III. IPA Lenti II. (847 fa) I. Bekő Péter IPA Lenti (283 fa) II. Cseke Jenő IPA Lenti (273 fa ) III. Járfás Szilárd IPA Zeg. (260 fa) Dányi József elnök IPA MSZ Lenti Tagszervezete Egyesület A programot az IPA Magyar Szekció Ft-tal támogatta június 25.

3 IPA Családi Nap a Szekció támogatásával A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei IPA Szervezet életében a Családi napi program már hagyománynak számít, amit korábban a főkapitányság Kiképző Központjában rendeztünk meg. Tavaly gondoltunk először arra, hogy lépjünk ki az ismert falak közül, illetve kössük össze kirándulással is ezt a napot. Ezek után már csak a megfelelő helyszínt kellett megtalálnunk, ami annál is inkább könnyű volt, hiszen egyik tagtársunk felajánlotta hercegkúti táborhelyét, mely ideális volt elképzeléseinknek. A tavalyi kellemes élményeket követően az idén is Hercegkútra terveztük a családi napot. Támogatásra is találtunk az IPA Magyar Szekciónál, hiszen benyújtott pályázatunkat anyagilag is támogatták. Május 30-án, gyönyörű időben, reggel órakor indultunk busszal a főkapitányság elől és a több, mint egy órás úton már nagyon jó hangulat kerekedett. Első úti célunk a Megyer hegyi tengerszem volt. A buszról leszállva a közel egy kilométeres gyalogutat erdei ösvényeken, gyalogutakon, emelkedőkön tettük meg. A látvány azonban megérte a kimerítő gyaloglást. A Megyer-hegyen már a XV. században működő kőbánya volt. Az egykori bányaudvart mára csapadékvíz töltötte fel, és állandó vizű tó keletkezett a helyén, melyet később Tengerszemnek neveztek el. A felhagyott malomkő-bánya fejtési gödrében kialakult tó mellett az egykori bányászok riolittufába vájt szállásai láthatók. A tavat és környékét 1977-ben természetvédelmi területté nyilvánították június

4 Ezt követően Füzérradvány felé vettük utunkat, ahol az erdők ölelte Károlyi-kastélyt, illetve annak parkját jártuk be. Az épület pompás termeiben visszamentünk az időben 200 évet, majd bejártuk a kastélyparkot, ami platánjaival, terebélyes hársfáival, több törzsű tulipánfáival, piramistölgyeivel hazánk egyik legkülönlegesebb klímájú és hangulatú, sétautakkal metszett, hatalmas történeti kertje. a kalandok sűrűjébe. A többiek pedig a pincelátogatást választották, hiszen Hercegkúton nagyon finom zempléni borokat lehet kóstolni. Aki Hercegkúton jár, nem szabad kihagynia a helyi specialitás megkóstolását sem, így mi is vásároltunk a finom svábszalonnából. Kellően elfáradva, éhesen ültünk újra buszra és indultunk táborhelyünkre, Hercegkútra. A hagyományokhoz híven természetesen babgulyás és lekváros bukta volt a menü, mely előtt a felnőttek egy kis étvágygerjesztőt is fogyasztottak. Ebéd után, rövid sziesztát követően ketté vált a társaság. A csapat egyik fele a Sátoraljaújhelyi Kalandpark felé vette útját, ahol belevetették magukat A nap végén kellemesen elfáradva, de élményekkel teli indultunk hazafelé. A kellemes napról számtalan fénykép készült, amit biztosan szívesen fogunk nézegetni mindannyian. Egyedné Novodonszki Éva IPA MSZ Borsod-Abaúj- Zemplén Megyei Szervezet titkár A programot az IPA Magyar Szekció Ft-tal támogatta június 25.

5 Jól szerepelt az IPA MSZ Szolnoki Vasúti (Jászszentandrási) Egyesülete Az egyesületünk 12 fővel képviseltette magát az IPA Szlovák Szekció Nové Zámky (Érsekújvári) Egyesület, Szimő község Sporttelepén megrendezett I. Betyár Bogrács Főzőversenyén. Két csapattal neveztünk. Pörköltek kategóriában (lábszárpörkölt) I. helyezést értünk el. Főzőmesterünk: Kovács Gábor IPA tag. Leves kategóriában (gyöngytyúk leves) II. helyezést értünk el. Főzőmester Soucz Ferenc IPA tag, Az I. csapat díszítésért, kreativitásért megkapta Szimő k ö z s é g polgármesterének Bób János úrnak a különdíját. Gyula, IPA Vas megye és Szlovák IPA Nové Zámky, IPA Bratislava IX, IPA Košice és sok más civil szervezet egyesület és magánszemélyek csapatai. A résztvevő csapatok száma 27 volt. A rendezvény az IPA jelmondata Servo per amikeco szellemében zajlott le. Új barátokra tettünk szert. Ez úton is gratulálunk a rendezőknek. Dr. Lukács Gusztáv az IPA MSZ Szolnoki Vasúti (Jászszentandrási) Egyesület elnöke A rendezvény, már első alkalommal nemzetközi részvételűvé vált. Részt vettek Cseh IPA Hrušovany nad Jevišovkou, Szlovén IPA Slovenia, IPA Lendava, Magyar IPA Jászszentandrás, IPA Pest megye, IPA június

6 Bélyeg a műanyag igazolványon- Beszámoló a Közép-Kelet-Európai Szekciók Találkozójáról Újra egyeztetés tárgya volt az IPA igazolványok formája a május án megrendezésre került Közép-Kelet-Európai IPA Szekciók XVI. Találkozóján. A szlovák delegáció kivételével teljes létszámban megjelent küldöttek a csehországi Teplice nad Bečvoub a n t a l á l k o z t a k, a h o l a h e l y i é r d e k e k figyelembevételével állást tudtak foglalni olyan kérdésekben is, melyekben a végső döntést a Cipruson sorra kerülő Világ Kongresszus fogja meghozni. A magyar szekciót Havasi Ida ICE delegátus és Gottschalk Róbert kincstárnok képviselte. A résztvevőket rendkívül barátságosan fogadó cseh kollégák ideális környezetet biztosítottak a kiegyensúlyozott tanácskozáshoz, melyet az sem tudott megzavarni, hogy a különböző országoknak eltérő véleményei voltak egy-egy kérdésben. Ha nem is dönteni, de állást kellett foglalni, hogy az IPA igazolvány mennyiben legyen egységes, és milyen mértékben térhet el az egyes országok érdekeinek megfelelően. A görög képviselők kérték, hogy ne kelljen minden évben új igazolványt gyártatniuk, mert nincs fedezetük az igazolványok eurós postázási költségére. A helyszínen kiderült, hogy ezt több ország is támogatja, és szívesen visszahozná az érvényesítő bélyegek rendszerét, ami egyben a szervezethez kötődést is mutatná, hiszen a bélyegek láttán azonnal láthatóvá válna, hogy ki mennyi ideje tagja már a szervezetnek. A gazdagabb országoknak ugyanakkor semmilyen problémát nem jelent a plasztik kártyás igazolványok gyártatása, ugyanakkor a hátoldalát szabadon szeretnék felhasználni. Ez a forma egyébként ideális lenne nekünk is, mert ha a hátoldalt támogatók használhatnák, akkor nekünk is olcsóbb lenne egy-egy igazolvány előállítási költsége. Egyetértettek a résztvevők, hogy aktívabb munkával kell a fiatal kollégákat bevonni, mert a jelenlegi helyzetben öregszik a szervezet, és lassan több nyugdíjasunk lesz, mint aktív rendőr kollégánk. A számos kezdeményezés között a motoros klubok összehangolt tevékenységét javasolták a küldöttek, de legfontosabbnak a rendőriskolákon működő szervezetek támogatását, és szervezőmunkájának figyelemmel kísérését emelték ki június 25.

7 Újra szóba került, hogy a különböző létszámú szekciók a döntéshozatalban egyformán vehessenek részt, ezt támogatták a jelenlévők, mint ahogy azt is, miszerint a jövőben is aktívan részt kell vállalni a nehéz helyzetbe került, rászoruló tagok támogatásában. Ma még vita nélkül egyeztettek a résztvevők a nemzetközi elnökség szerkezeti változásairól, de már most látszik, hogy a kongresszuson komoly érdekütközések várhatók az elnökség csökkenő létszáma miatt. A konferencián részt vevő Georgios Katsaropoulos, az IPA Nemzetközi Főtitkára ezzel kapcsolatban már most jelezte, hogy újraválasztása esetén támogatni fogja a fiatalítást, a nemzetközi hírlevél aktuálisabbá tételét, és fellép azon kezdeményezés ellen, mely a nyugdíjas kollégákat igyekszik kiszorítani az IPA nemzetközi elnökségéből. A konferenciát megtisztelte részvételével Thomas Tuhý a cseh rendőrség országos főkapitánya, aki több nyelven üdvözölte a résztvevőket és minden küldött csoporttal személyesen is szót váltott. Velünk, magyarokkal azt a hírt közölte, hogy júliusban hivatalos útra hazánkba látogat és természetesen magával hozza az IPA cseh elnökét Josef Neruda t is. Döntés született arról is, hogy a következő ilyen jellegű találkozóra Finnországban kerül sor 2016 májusában. A jelenlévő finn kollégák bemutatták a helyszínt, az ottani lehetőségeket, és már most közölték, hogy minden érdeklődőt szeretettel várnak, hogy az IPA tagok és barátok a tanácskozás mellett megismerjék az ország látnivalóit is. Gottschalk Róbert IPA MSZ Kincstárnok június

8 Újra Ibafán jártunk, szívtunk és barátkoztunk! Hagyományainkhoz híven, idén nyolcadik alkalommal került megrendezésre június 6-án az Ibafai IPA Pipaszívó verseny. A verseny fővédnökei idén is dr. Janza Frigyes nyá. r. vezérőrnagy és Dakos József r. dandártábornok Baranya megye rendőrfőkapitánya volt. Ibafa nem csak a versenynek adott otthont évek óta, hanem egy jó hangulatú IPA baráti találkozónak is. A rendezvényünket színesebbé tették az Ibafai Amatőr Gyermektáncosok, a RITMO Sporttánc Egyesület fiataljai (állandó IPA támogatók), valamint a Kaméleon Gyöngyeinek hastáncosai. A fergeteges táncbemutatók után megtartottuk az áprilisban meghirdetett rajz- és fotóverseny eredményhirdetését. A rajzverseny I. helyezettje Kovács Áron 8. éves második osztályos tanuló lett (IPA Baranya). A fotóverseny helyezettjei: I. Naszvadi Pál (IPA Baranya), II. és III. Kovács János (IPA Szabadka/ Topolya). A nap folyamán a Szigeti Oroszlános (Zrínyi vitézek) Hagyományőrző Egyesület bemutatóját láthattuk, illetve Varga Árpádné Géczi Ilona textil termékkészítő munkáiban gyönyörködhettünk. Szép számmal jöttek az idei versenyre a profik és az amatőrök is. 33 fő nevezett a lassúsági pipaszívó versenyre. Ebből 6 hölgy is helyet foglalt a versenyzők körében. A hagyománnyá vált eseményünkön idén részt vettek az ibafai, a holland, a szigetvári a debreceni és pécsi pipások, valamint a Készenléti Rendőrség, a Topolyai (Vajdasági) és a Baranyai IPA-sok. Az egyedi pipát idén is a Szabó pipagyár biztosította. A szabályok nem változtak. 3 gramm dohánnyal, egy pipatömővel, 5 perc felkészülési idővel és 2 szál gyufával indult a verseny. A nőknél az első helyen a Szigetvári Kisvárosi Pipaklub versenyzője végzett, aki 1 órán keresztül szívta a pipáját. A második egy holland hölgy lett, a harmadik pedig a Debreceni Pipaklub tagja. A férfiaknál az első helyen a Pécsi Füstölgők versenyzője végzett, aki 1 óra 49 percig füstölgött. A második a Szigetvári Kisvárosi Pipaklub tagja, a harmadik pedig a Debreceni Pipaklub versenyzője június 25.

9 A férfiaknál az első helyen a Pécsi Füstölgők versenyzője végzett, aki 1 óra 49 percig füstölgött. A második a Szigetvári Kisvárosi Pipaklub tagja, a harmadik pedig a Debreceni Pipaklub versenyzője. Csapatba első a Szigetvár Kisvárosi Pipaklub, második Debrecen Csokona Pipaklub, a harmadik a Pécsi Füstölgők. A legjobb IPA-s szívó Mihály Géza lett 53 perces idővel, aki az IPA Baranya tagja és hobby pipás. Köszönet dr. Janza Frigyes nyá. r. vezérőrnagy úrnak, Szabó Melindának (baráti kör tagunknak) és Gurzóy Dávidnak (Grafitor Kft.) a támogatásért. A hagyományt megtartva jövőre is szívunk, reméljük, hogy minél többen! Takács Róbertné elnök IPA Tagok Baranya Megyei Egyesülete június

10 Monaco, Olasz és a Francia Riviéra között az IPA MSZ Veszprém Megyei Szervezetével egy életre szóló élményekkel gazdagító kiránduláson vettünk részt. A kiránduláson más IPA szervezetek tagjai, így pl. miskolci és debreceni kollégák is csatlakoztak hozzánk. Monaco, valamint Olasz és a Francia Riviéra megtekintésének lehetősége vonzotta jelentkezőket. Az út során lehetőség nyílt belepillantani a természet és az ember által alkotott természeti és építészeti csodák szépségeibe, de alkalmat adott az út a kikapcsolódásra, szórakozásra, sőt szakmai tapasztalat szerzésre is. Megtekintettük Európa egyik legnagyobb és l e g l á t v á n y o s a b b t e n g e r i é l ő világot bemutató akváriumát, ahol delfin bemutatót láthattunk. Szerda reggel 6:00 órakor indultunk Budapestről és rövid pihenőkkel Szlovénián át késő délután érkeztünk meg Padovába. Rövid városnézés és kellemes sétát követően egy Padova melletti szállodában pihentük ki az utazás fáradalmait. Másnap, reggeli után Genovába indultunk, ahol részben busszal, részben gyalog néztük meg Liguria régió fővárosának, egyben Olaszország legjelentősebb kikötővárosának a nevezetességeit. Színvonalas idegenvezetéssel megtekintettük a régi kikötőt (Porto Vecchio-t), a Piazza de Ferrari-t, a modern és az ősi Genova találkozási pontján található forgalmas és nyüzsgő teret és nevezetes épületeit. Láthattuk azt a házat, amelyben Kolumbusz Kristóf született. Este értünk Borgio Verezzi-be, a Ligur-tenger partján elterülő kisvárosba, ahol 4 napig élvezhettük a szállodatulajdonos, Peppinó figyelmességét és szeretetét. A szállodában felszolgált vacsorák során megismerkedhettünk az olasz konyha ízeivel június 25.

11 Pénteken egy középkori olasz kisvárosba, Imperiába kirándultunk, ahol megnézhettük hogyan készül az olívaolaj. Lenyűgöző volt látni, a régi muzeális eszközöket, és a legújabb technológiát is a Fratelli gyárban. A gyár boltjában olívaolajjal készült híres Carli termékeket kóstolhattuk és vásárolhattuk meg. Utunk következő állomása San Remo volt. A meghívással élve, először meglátogattuk az Állami Rendőrség (Polizia di Stato) helyi kapitányságát. A területi rendőrfőkapitány (questore) Lorenzo Manso ezredes fogadott bennünket, és részletes tájékoztatást adott a szervezet feladatrendszeréről, működésének sajátosságairól, valamint a csendőrséggel történő együttműködés rendjéről. Rendkívül közvetlen és barátságos volt a csoporttal, személyesen mutatta be a szervezet objektumát és technikai eszközeit. A látogatás során személyes tapasztalatokat szereztünk a szervezet napi életéből. Meglepetésünkre a program zárásaként az éttermükben olaszos ételekkel vendégeltek meg bennünket. San Remo, a Riviera dei Fiori, azaz a Virágos Riviéra központja. Sétáltunk a csodálatos tengerparti sétányon a pálmafák árnyékában, és csodáltuk az épületeket, parkokat az Olasz Riviéra legelegánsabb üdülőhelyén június

12 Ez a környék a virágtermesztésről híres, mindenfelé üvegházakat láttunk a buszból. A következő programunk már a Francia Riviérán volt. A női útitársak nagy örömére meglátogattuk a Fragonard gyárat, Franciaország legrégebbi parfümgyárát, ahol szakszerű bemutatás mellett ajándékot is lehetett vásárolni. és strandok voltak láthatók. Épp ideje volt egy jó fürdőzésnek, napozásnak a feszített programok után. Akik a tenger vízét még hűvösnek találták a színpompás virágpiacot és a termelői piacot választották. Másnap Eze Village, a meredek sziklára épült falu következett, ahol középkori várfalak és épületek, és a tetőn csodás botanikus kert volt látható. Innen fantasztikus kilátás nyílik a Francia Riviérára. A délutánt Cannes-ban töltöttük, sétáltunk a képzeletbeli vörös szőnyegen, És várt minket Nizza és Cannes. Nizzában az Óvárost, Akropoliszt csak buszból láttuk, hogy legyen idő nézelődni az Angol sétányon, ahol végig csodás hotelek és paloták, a másik oldalon az azúrkék tenger ahol a filmsztárok, és megnéztük a díj eredetiét, az arany pálma szobrot június 25.

13 Szombat révén élőzenés estet szerveztek. A kellemes zenére jó hangulatban éjfélig táncoltunk, mulattunk. Az ötödik napon Monaco mindenkit lenyűgözött. A 3,5 kilométer hosszúságban, és méter szélességben elnyúló városállam egész területét sűrűn beépítették villákkal, szállodákkal, felhőkarcolókkal és üdülőkkel. Csodálatos földrajzi elhelyezkedése mellett, sajátos gazdasági- és adórendszerének köszönhetően minden csupa luxus, fény és csillogás. A hercegség területén, a legtöbb látnivalója a Le Rocher sziklára épült óvárosban van, ezért mi is itt kezdtük sétánkat. Megtekintettük a Palota teret, ahol színpompás őrségváltásban gyönyörködhettünk. A térről csodálatos kilátás nyílik a forgalmas kikötőre, Monte-Carlora és a francia Riviérára. A palota megtekintése után sétáltunk a hangulatos, rendezett óváros szűk utcáin, majd fakultatív program keretében megtekintettük a Hercegi Autómúzeumban kiállított autócsodákat és az Oceanográfiai Múzeumot. Ezt követően Monte-Carlo f e l é v e t t ü k a z i r á n y t. Ú t k ö z b e n p o l e pozícióról indulva autóbuszunkkal végigszáguldva a Forma 1-es pályán teszteltük gépkocsivezetőnk vezetési technikáját. Monaco legismertebb része Monte-Carlo, melynek neve és a szerencsejáték elválaszthatatlanul összeforrt. Központja a Place du Casino, nevét a nagy játékkaszinóról kapta. A kaszinó-téren megtekintettük a hivalkodó épületeket, a kaszinó melletti parkból pedig megcsodáltuk a lenyűgöző panorámát és luxus jachtokkal teli kikötőt. Hétfőn, a korai reggelit követően elbúcsúztunk a Riviérától, és egy élményekkel teli, mozgalmas és érdekes kirándulás után hazafelé vettük az irányt. Az egész utazás alatt jól éreztük magunkat, mert a jó volt a szervezés, a programok, az elhelyezés és az idegenvezetés. Köszönet ezért a fő szervezőnek Szénássyné Mariannak. A Boci Travel utazási iroda vezetője, István és idegenvezetőnk, Tímea végig figyelmes és segítőkész volt, ébren tartva figyelmünket f o l y a m a t o s a n e l l á t o t t b e n n ü n k e t é r d e k e s információkkal. Velük máskor is szívesen utaznánk. Dr. Faggyas Zoltán és neje Dr. Faggyas Zoltánné IPA MSZ Veszprém Megyei Szervezet június

14 IPA Magyar Szekció Közép- Magyarországi Szervezete XI. Pünkösd Királyának Szakácsa Főző- Cukrásza Sütemény készítő verseny Skach Béla emlékére A hagyományok megtartása érdekében szeptemberében megkerestük Skach Béla családját, hogy a rendezvényünk kiírásában szerepeltethetjük-e a n e v é t é s a z e m l é k é n e k s z e n t e l h e s s ü k a rendezvényünket? A válasz igen volt, így aki a kezdetektől kezdve segítette, illetve alakította a Pünkösd Királyának Szakács versenyt most már a szellemében ugyan, de velünk lehet. Ezért a 2015-ös rendezvény is az Ő nevével került kiemelésre. Mivel az alapító és a közreműködő szervezetek elnöksége még arra sem méltatott az IPA Parlamenti Őrség Szervezete kivételével -, hogy a levelemre válaszoljon, ismételten önállóan szerveztük, illetve rendeztük meg a tizenegyedik Pünkösd Királyának Szakácsa és Cukrásza versenyt. Skach Béla eszmei támogatása és kitartása arra sarkalt minket, hogy nem hagyjuk elsorvadni ezt a kezdeményezést és baráti találkozási lehetőséget. Ebben mellettünk van a Skach Család és az MNGSZ Budapesti Régiója Kelemen Endre elnök vezetésével. Az előzetes bejárások alapján az elnökségünk a Verőce Csattogó-völgy mellett döntött. Két okból is ez volt az a hely, ami ezt indokolta. Első, hogy van szabad terület és lehetőség. A második, hogy kellő számú szálláshelyet tudunk biztosítani elfogadható áron. Az előkészítés során úgy döntöttünk, hogy a főzőverseny mellé ismételten meghirdetjük a Pünkösd Királyának horgásza versenyt is. A programtervek elkészítését követően a rendezvény költségvetésének elkészítésekor figyelembe vettük, hogy a két versenyre milyen pénzeszközöket tudunk elkülöníteni az éves költségvetésünkből. Az elkészült terv alapján pályáztunk az IPA Magyar Szekció elnökségénél és nagyvonalú támogatásként Ftot kaptunk. A v e r s e n y s z í n v o n a l a s m e g r e n d e z é s é h e z fővédnököknek sikerült megnyerni június 25.

15 Dr. Szűcs Lajos Országgyűlési képviselőt, Prof. Popper György IBSSA elnökét, Szent György Lovagot, Dr. Simon Tamás IPA Magyar Szekció Elnöke, Szabadtűzi Lovagrend Nagymestere, a Magyar Grill Szövetség alelnöke, urakat. Védnökök és támogatóink: Ifj. Zombori Antal UNIX Trade Autóalkatrész Kereskedelmi Kft tulajdonosa, Aranydiplomás Baráti kör tag Baldauf László CBA Kereskedelmi Kft. Elnök, Aranydiplomás Baráti kör tag Monostori Lajos Agrometal Food-Tech Kft tulajdonosa, Aranydiplomás Baráti kör tag Kovács Tibor Fogaskerékgyár tulajdonosa, Aranydiplomás Baráti kör tag Greff József Csattogó-völgy tulajdonosa, Aranydiplomás Baráti kör tag Greff Tamás Csattogó-völgy horgásztó tulajdonosa, Aranydiplomás Baráti kör tag Mándy Ferenc Mary-Ker Korona Tészta tulajdonosa Kurunczi János Hús-Csarnok 2000 Kft tulajdonosát, Aranydiplomás Baráti kör tagunkat A zsűri: Elnök: Kelemen Endre Venesz-díjas mesterszakács, az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége konyhafőnöke, az Első Fehérasztal Lovagrend Mester, MNGSZ Budapesti Régió elnöke, Szabadtűzi Lovagrend Lovagja Zsűri Bizottság tagja Tagok : Dr. Simon Tamás az IPA Magyar Szekció elnöke, Szabadtűzi Lovagrend Nagymestere, a Magyar Grill Szövetség alelnöke, Wenzelné Vigh Maya Venesz-díjas mester cukrász, az Első Fehérasztal Lovagrend Mestere Schwarcz András Venesz-díjas mesterszakács, Hotel IBIS AERO konyha Főnöke, Szabadtűzi Lovagrend Lovagja, zsűri tag Tégel Imre Világbajnoki ezüstérmes mesterszakács a C O N V I V A C a t e r i n g k o n y h a f ő n ö k e, Szabadtűzi Lovagrend Lovagja, zsűri tag A kiírás elkészítését követően szétküldtük az előző években is versenyző csapatoknak és szervezeteknek, köztük román és szlovák IPA barátainknak június

16 A szervező munka nem állt meg ezzel, mert folyamatosan volt feladat, amit el kellett végezni ahhoz, hogy a rendezvényt zökkenőmentesen lebonyolódjék. A rendezvény forgatókönyve is elkészült, melybe jelentkező tagokból sikerült létrehozni a hat rendezői csoportot, melyekben a résztvevők meghatározott feladatot kaptak. A csoportok munkájukat folyamatosan végezték és adtak számot időszakosan a szervező bizottság elnökének, illetve tagjainak. A tervben megjelölt határidőket nehezen-, de sikerült tartanunk. Összeállt a technikai szükséglet és a költségvetés tervezete. Mindkettő azt a célt szolgálta, hogy tisztán lássuk, hogy mire és mennyire van szükség a lebonyolítás zavartalanságához. Az idő múlásával lassan összeállt a támogatók sora, mely a végén olyan szépen alakultak, hogy nem volt olyan résztvevő csapat, amely nem kapott volna valamilyen szintű elismerést. A költségeknél főző csapattal számoltunk. 26 csapat nevezésére kaptunk ígéretet, de a rendezvényre jelentkezési határidőig 22 csapat küldött jelentkezési lapot. Azonban még a rajt előtt két nappal két csapat és a rendezvény napján további egy csapat lépett vissza. A csapatok és a kísérők száma 189 fő volt. A horgászversenyre, további 18 olyan versenyző jött el, aki a leadott csapat nevezésekben nem szerepel. A külföldi IPA szervezetek közül a Vajdaságból jött el 3 csapat és Szlovákiából is volt látogatónk, akik az idén nem főztek. Így külföldi vendégünk összesen 15 fő volt. További 27 érdeklődő jött el a rendezvényre a rossz idő ellenére. A versenyt két főző, azaz szakács kategóriába hirdettük meg, illetve a süteménykészítésben is. Az I-II. kategóriához egyaránt, Kurunczi János a Hús- Csarnok Kft tulajdonosa biztosított 2 kg mangalica és baromfihúst kedvezményes áron. A III kategória a háziasszonyok és urak részére meghirdetett sütemény versenyre 24 fő, 38 féle süteménnyel neveztek. A regisztrációt követően minden csapat megkapta a nyersanyagát és elkezdhette a felkészülést a versenyre. Egyben a saját kezében volt a sorsa is, mivel a zsűri előtt történő bemutatás időpontját és óra között 5 perces idővel osztottuk be a két zsűri részére. A megnyitóra a csapatokat a Szabadtűzi Lovagrend indulójával invitáltuk. A megnyitón sajnos nem tudott jelen lenni Skach Béla özvegye, Piroska június 25.

17 A rövid bevezető után Kelemen Endre úr a zsűri elnöke és Skach Béla egykori lovagtársa tartott megemlékezést. A rendezvényen Dr. Simon Tamás, az IPA Magyar Szekciót elnöke képviselte a Szekció Elnökségét. A csapatok az alkotásaikkal voltak elfoglalva, közben a zsűri végezte a munkáját. Gyűltek a sütemények is, ahol 38 féle süteményt adott le 24 versenyző. A süteményeket a zsűri tagjai bírálták, melynek az elnöke Wenzelné Vígh Maya volt. Nem volt könnyű eldönteni a sok finomság közül kinek adjanak díjakat, és főleg, hogy ki kapja a bronz, ezüst és az aranyérmet, valamint kié legyen a Cukrász Király cím. Minden szempontból nehéz volt az étel zsűri munkája, mert az ételek nem egyszerre készültek el a csapatoknál. A csapatok a zsűrihez a megnyitókor elmondott időintervallumba elvitték és bemutatták az ételeiket. Kiegészítésként a csapatok és kiérkező vendégek részére külön elméleti totót is készítettünk, illetve osztottunk ki. A gasztronómiai jártasság és egy kis szakmai ismeretfelmérő megmutatta, hogy mennyire tudják alkalmazni a szellemi tudásukat, illetve az okos telefonjaikat a csapatok és a vállalkozó szellemű vendégeink. AZ IPA X. FŐZŐ- ÉS SÜTEMÉNYKÉSZÍTŐ VERSENY EREDMÉNYEI SKACH BÉLA EMLÉKÉRE GASZTRONÓMIAI TOTÓ 3. DNS AUTÓ TEAM ( IPA MSZ KMSZ) oklevél +serleg+érem+recept gyűjtemény 2. Bombajók Csapata (IPA MSZ KMSZ ) oklevél +serleg+érem+recept gyűjtemény 1. Csipet Csapat ( IPA MSZ KMSZ) oklevél +serleg+érem+recept gyűjtemény Különdíj: PÜNKÖSD KIRÁLYÁNAK CUKRÁSZA Maxi Lányok Major Ferencné oklevél+ Desszertek könyv Becse Művek Becse András oklevél+ Kanállal mért sütemények könyv Topolyai Betyárok Tóth Gabi oklevél+ habverő készlet Polgárőr Kapitányság 2. Romfa Dávid és Móni oklevél+ kenőkészlet+unix 3. helyen végzett: Amatőr Királyi Szakácsok-Makai Marica oklevél+serleg+plakett+ tartós sütőfólia 2. helyen végzett : BM NY PM Egyesülete Némethné Czabai Rozália oklevél+serleg+plakett+ tartós sütőfólia és kenő készlet 1. helyen végzett: Csipet Csapat Gyömrő Makai Gusztávné oklevél+serleg+plakett+ Mary-Ker tésztakosár + tartós sütőfólia Révész lányok oklevél+ Házias sütemények könyv június

18 Pünkösd Királyának Cukrásza: IPA Parlamenti Őrség Egyesülete Bokics Orsolya oklevél+papír és Grillázs korona+palást+ A Cukrász könyv+ kenő készlet+ grillázs korona PÜNKÖSD KIRÁLYÁNAK SZAKÁCSA Különdíjat kapott felajánlás alapján: - MNGSZ Budapest Régió különdíja: Becse Művek Esztergom 1. kategória : előétel csirkeaprólékból különdíj : - Topolyai Betyárok (Vajdaság) oklevél + fakanál készlet - Csantavéri Hentesek ( Vajdaság ) oklevél+ Tésztás finomságok könyve - Becse Művek Esztergom (K_E Megye ) oklevél + Salátás Vacsorák könyve - DNS AUTÓ TEAM ( IPA MSZ KMSZ) oklevél szárnyas étel könyv - Csipet Csapat ( IPA MSZ KMSZ) oklevél + Levesek, Levesbetétek könyv 3. IPA KRE DOM PAPA és csapata oklevél+serleg +érem+ fűszerzsák 2. IPA BRFK Vizeshármas Csapat oklevél +serleg+érem+ Egyed-Hús kft csomag 1. IPA MSZ KMSZ Rácz Team oklevél +serleg+érem+ Hús-Csarnok Kft ajándékkosár 1. Kategória : mangalica húsételek Különdíj : - Becse Művek Esztergom (K_E Megye ) oklevél + Tésztás finomságok könyve - SZLR Polgárőr Kapitányság 1. Csapata oklevél Magyaros étel könyv - IPA Parlamenti Őrség 1. Csapata oklevél + Borospincér ajándék tárgy ( BRFK) 3. SZLR Polgárőr Kapitányság 2. Csapata oklevél +serleg+érem+ Egyed-Hús Kft csomag 2. IPA MSZ PMSZ Gasztróötyék oklevél +serleg+érem+ Hús-Csernok Kft ajándék 1. Verőcei Borbarátok oklevél +serleg+érem+bográcsállvány Pünkösd Királyának Szakácsa 2015-ben és a vándordíj birtokosa lehet egy évig: Az Kitályi Szakácsok csapata Bojtor Tibor és Makainé Marica oklevél+ palást+ korona+ grillázs korona + Hús- Csarnok Kft ajándék + Vándordíj Miskakancsó Zsűritagok és támogatók részére oklevél és emléktárgy átadása: oklevél+miskakancsó+dvd+üvegbor III. PÜNKÖSDI HORGÁSZVERSENY Mivel a rendezvényünk olyan helyen található, hogy a horgászatot kedvelőknek nem kell sokat utazni, így arra az elhatározásra jutottunk, hogy megrendezzük a Pünkösdi horgászversenyt. Erre előzetesen 6 csapat jelezte a részvételét és 2 fő egyéni induló. A megnyitóig 22-én óráig 12 férfi, 3 hölgy és 1 ifjúsági versenyző jelentkezett be. Sajnos az időjárás közbeszólt és az első napon nem hirdettünk eredményt. Sőt a második nap is igen lyukasnak bizonyult és olyan döntés született, hogy csak az összesített eredményeket hirdetünk. - Bombajók Csapata (IPA KMSZ ) oklevél + Párperc konyha könyv - Tornyosi Haspókok ( Vajdaság ) oklevél Burgonyás étel könyv június 25.

19 KÉT NAP ÖSSZETETT VERSENY EREDMÉNYE ifjúsági egyéni : 1. Kartali Kristóf +érem+ hátiszák+ UNIX szatyor Felnőtt egyéni : 3. Kovács Géza +érem+világító patron+ UNIX szatyor oklevél+ serleg oklevél+ serleg 2. Illés György oklevél+ serleg +érem+horgászorsó+ UNIX szatyor 1. Takács Ferenc oklevél+ serleg +érem+horgász készlet+ UNIX szatyor Női egyéni 2. Csipak Judit oklevél+ horgászorsó 1. Sebők Tímea 0,3 oklevél+ horgász készlet+ UNIX szatyor Csapat: 3. Rabsicok 0,76 kg oklevél + serleg+1 üveg emblémázott bor Legho-hóbb, pechesebb : Kartali Kristóf (2 leszakadás) serleg+ piros úszó+ fotel Pünkösd Királyának horgász csapata : Taky Család (IPA Cegléd Takács Ferenc, Sebők Tímea, Kartali Kristóf ) oklevél+vándorserleg Pünkösd Királyának horgásza: Takács Ferenc oklevél +vándorserleg+ üvegbor Összességében megállapítható, hogy az így összevont rendezvény sok feladatot és figyelem megosztást jelent, de egy alkalommal lebonyolítható, mert két héten belül ugyanolyan jellegű rendezvényt kellett volna lebonyolítani. A költségek ugyan együtt jelentkeznek, de nem jelentett többlet kiadást egyébként, mint azt terveztük. A következő XII. versenyt ugyan itt tervezzük, május Már most várjuk az érdeklődők jelentkezését 2. Verőcei Borbarátok 0,82 kg oklevél+ serleg+1 üveg emblémázott bor 1. Taky Család 3,60 kg oklevél+ serleg+1 üveg emblémázott bor Legnagyobb halat fogó : Takács Ferenc (3,2 kg ) serleg +etető és úszó+üvegbor Legkisebb halat fogó : Kartali Kristóf ( 0,1 kg ) serleg+ etető és úszó+ focilabda A programot az IPA Magyar Szekció Ft-tal támogatta június

20 A Nemzetközi Rendőrszövetség Emblémája A Nemzetközi Rendőrszövetség (IPA) alapítójaként igazolom, hogy a Szövetség emblémájának grafikáját én terveztem. A Szövetség 1955-ben Párizsban tartott első nemzetközi kongresszusán, amikor az eredeti hét nemzeti Szekció gyűlt össze, határozatot hoztak, hogy az általam készített emblémát fogadják el a Szövetség hivatalos emblémájaként. Az embléma és a jelvény tervének szerzői jogi védelmére vonatkozó határozatot a Brit Szekció 1974-ben hozta meg. Ezennel hivatalosan engedélyezem a szerzői jog átruházását a Nemzetközi Szövetség Elnökségére, hogy az IPA Szekciói az egész világon használhassák kiadványok, levélpapír, fejléc, kitűzők, érmék és más, kizárólag a Nemzetközi Rendőr Szövetség által, képviseletében vagy nevében értékesített tételek számára. E szerzői jogot más társaságok vagy szervezetek nem másolhatják vagy nem használhatják fel sehol a világon, mivel ezzel megsértenék az irodalmi és művészi munkák védelméről szóló szerzői jogi előírásokat (felülvizsgálva Párizsban 1971-ben), amelyet az e konvencióhoz csatlakozott 117 állam írt alá január 11-én. Kelt, szeptember 20-án. Arthur Troop IPA HÍREK AZ IPA MAGYAR SZEKCIÓ LAPJA FELELŐS SZERKESZTŐ: DR. SIMON TAMÁS SZERKESZTŐ: DR. BŐDI JUDIT A KIADVÁNYT KÉSZÍTETTE: HUSZÁR LÁSZLÓ HONLAP: IPAHUNGARY@GMAIL.COM június 25.

IPA BRFK Közhasznú Szervezet horgászversenye

IPA BRFK Közhasznú Szervezet horgászversenye XVIII. évfolyam IX. szám Az IPA világszerte a rendvédelmi szervek aktív és nyugalmazott állományából toborozza tagságát, célja a formális, szakmai kereteken túlmutató személyes kapcsolatok kialakítása,

Részletesebben

XVIII. évfolyam XI. szám

XVIII. évfolyam XI. szám XV. évfolyam X. szám z világszerte a rendvédelmi szervek aktív és nyugalmazott állományából toborozza tagságát, célja a formális, szakmai kereteken túlmutató személyes kapcsolatok kialakítása, ápolása,

Részletesebben

Bronze Website Award. Ismét bronzérmesek

Bronze Website Award. Ismét bronzérmesek XVII. évfolyam VII. szám Az IPA világszerte a rendvédelmi szervek aktív és nyugalmazott állományából toborozza tagságát, célja a formális, szakmai kereteken túlmutató személyes kapcsolatok kialakítása,

Részletesebben

Szardínia Szicília. 2012. március 28-tól április 5-ig. Készített: Varga Orsolya 13. a

Szardínia Szicília. 2012. március 28-tól április 5-ig. Készített: Varga Orsolya 13. a Szardínia Szicília 2012. március 28-tól április 5-ig Készített: Varga Orsolya 13. a 1.nap: Már hetek óta várt utazás végre kezdetét vette. Mindenki izgatottan várta a repülő utat, a fogadó családját, az

Részletesebben

XIX. évfolyam I. szám. Az IPA Magyar Szekció lapja. Kupa Asztalitenisz versenyről

XIX. évfolyam I. szám. Az IPA Magyar Szekció lapja. Kupa Asztalitenisz versenyről XIX. évfolyam I. szám Az IPA világszerte a rendvédelmi szervek aktív és nyugalmazott állományából toborozza tagságát, célja a formális, szakmai kereteken túlmutató személyes kapcsolatok kialakítása, ápolása,

Részletesebben

I. Szitás Róbert 18.000 gr,

I. Szitás Róbert 18.000 gr, Általános iskolás horgászaink részt vettek május 11-én az általános iskolák közötti horgászversenyen, amit a szegedi Herman Ottó HE. rendezett. A résztvevő csapat tagjai: Cseh Dániel, Csuhaj András 6.osztály,

Részletesebben

A 2014. december 10-én Budapesten tartandó Dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Verseny versenyfelhívása és forgatókönyve

A 2014. december 10-én Budapesten tartandó Dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Verseny versenyfelhívása és forgatókönyve A 2014. december 10-én Budapesten tartandó Dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Verseny versenyfelhívása és forgatókönyve Tájékoztatjuk Önöket arról, hogy a Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai

Részletesebben

I P A (C)IPA by 1974 MAGYAR SZEKCIÓ EGYÜTTMŰKÖDŐ SZERVEZETEINEK VIII. PÜNKÖSD KIRÁLYÁNAK SZAKÁCSA FŐZŐ-, ÉS CUKRÁSZA SÜTEMÉNYSÜTŐ VERSENY

I P A (C)IPA by 1974 MAGYAR SZEKCIÓ EGYÜTTMŰKÖDŐ SZERVEZETEINEK VIII. PÜNKÖSD KIRÁLYÁNAK SZAKÁCSA FŐZŐ-, ÉS CUKRÁSZA SÜTEMÉNYSÜTŐ VERSENY I P A (C)IPA by 1974 MAGYAR SZEKCIÓ EGYÜTTMŰKÖDŐ SZERVEZETEINEK VIII. PÜNKÖSD KIRÁLYÁNAK SZAKÁCSA FŐZŐ-, ÉS CUKRÁSZA SÜTEMÉNYSÜTŐ VERSENY ŐREGTÓ KLUB HOTEL PARKJA TATA, FÁKLYA U. 4. 2012. 05. 25 27. 2

Részletesebben

XIX. évfolyam VIII. szám

XIX. évfolyam VIII. szám XIX. évfolyam VIII. szám Az IPA világszerte a rendvédelmi szervek aktív és nyugalmazott állományából toborozza tagságát, célja a formális, szakmai kereteken túlmutató személyes kapcsolatok kialakítása,

Részletesebben

A reneszánsz Itália. szeptember (4 nap) Irányár: Ft/fő

A reneszánsz Itália. szeptember (4 nap) Irányár: Ft/fő A reneszánsz Itália szeptember (4 nap) Irányár: 59.900.-Ft/fő A reneszánsz Itália 1. nap: Békéscsaba-Trieszt-Padova Találkozás Békéscsabán, az Evangélikus Nagytemplom mögötti Parkolóban. 05.00 h-kor. Elutazás

Részletesebben

BM TANINTÉZETEK ÉVI ORSZÁGOS TEREPFUTÓ BAJNOKSÁGÁNAK VERSENYKIÍRÁSA

BM TANINTÉZETEK ÉVI ORSZÁGOS TEREPFUTÓ BAJNOKSÁGÁNAK VERSENYKIÍRÁSA BM TANINTÉZETEK 2019. ÉVI ORSZÁGOS TEREPFUTÓ BAJNOKSÁGÁNAK VERSENYKIÍRÁSA Szeged, 2019. április 12. Szám: /2019. 1. Bajnokság célja Versenyzési, sportolási lehetőség biztosításával segíteni a BM tanintézetek

Részletesebben

2014 RKSZ Önvédelmi Nemzetkőzi Kupa

2014 RKSZ Önvédelmi Nemzetkőzi Kupa 2014 RKSZ Önvédelmi Nemzetkőzi Kupa Amatőr és Profi Meghívásos Nyílt Verseny VERSENYKIÍRÁS A verseny célja: - a 2014 évi RKSZ II. önvédelmi Nemzetkőzi Kupa bajnoki címek eldöntése - a Magyar és Nemzetkőzi

Részletesebben

Határtalanul program Erdély május 3-6.

Határtalanul program Erdély május 3-6. Határtalanul program Erdély 2017. május 3-6. Május harmadikától hatodikáig Erdélyben jártunk. Mindenki nagyon várta a kirándulást, amin a Határtalanul pályázat segítségével vehettünk részt. Szerdán korán

Részletesebben

Svájci tanulmányút. Basel

Svájci tanulmányút. Basel Svájci tanulmányút Basel A tanulmányúton öten vettünk részt; két tanár, Gál Anikó és Dékány István, valamint három diák: Annus Péter, Pászti Ferenc és én, Papp Zsolt. 2013. január 22-én hajnali 2 órakor

Részletesebben

Két keréken a Balaton körül

Két keréken a Balaton körül XVIII. évfolyam VI. szám Az IPA világszerte a rendvédelmi szervek aktív és nyugalmazott állományából toborozza tagságát, célja a formális, szakmai kereteken túlmutató személyes kapcsolatok kialakítása,

Részletesebben

Az esti klubnapot rövid bevezetővel Dr.Duray Gergő főigazgató úr, mint vendéglátó és Dr. Soós Ágnes a MEM Klub elnöke nyitotta meg,

Az esti klubnapot rövid bevezetővel Dr.Duray Gergő főigazgató úr, mint vendéglátó és Dr. Soós Ágnes a MEM Klub elnöke nyitotta meg, Az Orosházi Kórház főigazgatójának Dr. Duray Gergő klubtagunk meghívására, október 13-14-én színvonalas szakmai és hangulatos baráti találkozón vettünk részt. Pénteken délután és este, a Hotel Corvus Aqua****

Részletesebben

IV. Ongai Páros Pontyfogó Horgászverseny!

IV. Ongai Páros Pontyfogó Horgászverseny! IV. Ongai Páros Pontyfogó Horgászverseny! Az idén IV. alkalommal került megrendezésre a páros pontyfogó versenyünk, a közel 12 hektáros, VII. számú tavunkon. Ebben az évben is 37 párost tudtunk egymás

Részletesebben

5 éves az IPA MAGYAR SZEKCIÓ KÖZÉP-MAGYARORSZÁGI SZERVEZETE EGYETEMI ÉS VÁROSI KÉP SZET ISTVÁN EGYETEM GÖDÖLLŐ, 2015. OKTÓBER 02-04.

5 éves az IPA MAGYAR SZEKCIÓ KÖZÉP-MAGYARORSZÁGI SZERVEZETE EGYETEMI ÉS VÁROSI KÉP SZET ISTVÁN EGYETEM GÖDÖLLŐ, 2015. OKTÓBER 02-04. 5 éves az IPA MAGYAR SZEKCIÓ KÖZÉP-MAGYARORSZÁGI SZERVEZETE EGYETEMI ÉS VÁROSI KÉP SZET ISTVÁN EGYETEM GÖDÖLLŐ, 2015. OKTÓBER 02-04. 2 ( C ) IPA by 1974 5 éves az IPA MAGYAR SZEKCIÓ KÖZÉP-MAGYARORSZÁGI

Részletesebben

45. ORSZÁGOS TERMÉSZETBARÁT TALÁLKOZÓ

45. ORSZÁGOS TERMÉSZETBARÁT TALÁLKOZÓ 45. ORSZÁGOS TERMÉSZETBARÁT TALÁLKOZÓ HEGYHÁTSZENTJAKAB 2015. május 29. május 31. 1 45. ORSZÁGOS TERMÉSZETBARÁT TALÁLKOZÓ HEGYHÁTSZENTJAKAB 2015. május 29. május 31. A találkozó célja: Rendezvényünkkel

Részletesebben

Erasmus+ Lengyelország

Erasmus+ Lengyelország Erasmus+ Lengyelország 2016.05.30.-2016.06.05. Hétfőn indultunk Lengyelországba vonattal, az út 8 óra hosszú volt. A vége felé mindenki unta már az ülést. Katowicénél át kellett szállni egy másik vonatra,

Részletesebben

Szlovénia és Horvátország magyar emlékeivel ismerkedtünk

Szlovénia és Horvátország magyar emlékeivel ismerkedtünk Szlovénia és Horvátország magyar emlékeivel ismerkedtünk Iskolánk diákjai ismét külföldi tanulmányi kiránduláson vehettek részt a Határtalanul! program jóvoltából: április 10. és 13. között Szlovéniában

Részletesebben

Felhívás. I. Böszörményi Ízek Fesztiválja. 2010. május 15. Hajdúböszörmény Bocskai tér

Felhívás. I. Böszörményi Ízek Fesztiválja. 2010. május 15. Hajdúböszörmény Bocskai tér Felhívás I. Böszörményi Ízek Fesztiválja 2010. május 15. Hajdúböszörmény Bocskai tér Hajdúböszörményben megrendezésre kerül az I. Böszörményi Ízek Fesztiválja, a Hajdú 400 Hagyományőrző, Kertészeti és

Részletesebben

Beszámoló Szabó Letícia

Beszámoló Szabó Letícia Beszámoló Szabó Letícia A küldő iskola neve: BVHSZC Kanizsay Dorottya Szakképző iskolája A szakma neve: Szociális gondozó és ápoló A projekt neve: Erasmus+ program, M.I.T.O. - Mobilitá in Toscana - Ápoló

Részletesebben

Spanyolországi beszámoló

Spanyolországi beszámoló Spanyolországi beszámoló Rettentően vártam már hogy végre eljöjjön a nap, hogy Spanyolországba utazzunk, mivel ez lett volna az első utam, amit repülővel tettem volna meg, ami már magában elég ok a nagy

Részletesebben

Tisztelt Képviselő Testület!

Tisztelt Képviselő Testület! ,,Őszi Napfény Nyugdíjas Klub 7144 Decs, Rákóczi u 2-8. Tisztelt Képviselő Testület! Az,,Őszi Napfény Nyugdíjas Klub pénzügyi nehézségei ellenére 2014 évben is folytatta tevékenységét, és az alapszabályban

Részletesebben

Az IPA Magyar Szekció lapja www.ipa-hungary.hu. Elhunyt Szegedi Pál. Rendőrnap Vácon

Az IPA Magyar Szekció lapja www.ipa-hungary.hu. Elhunyt Szegedi Pál. Rendőrnap Vácon XIV. ÉVFOLYAM III. SZÁM 2013. MÁJUS 20. Az IPA Magyar Szekció lapja www.ipa-hungary.hu Elhunyt Szegedi Pál Fontos közlemények: Még lehet jelentkezni az IPA bűn- és baleset megelőzési diák-járőr táborba

Részletesebben

V E R S E N Y K I Í R Á S a 2014. április 25-én megrendezésre kerülő IPA XVIII. Szent György Napi Nemzetközi távcsöves puska lőverseny megrendezéséhez

V E R S E N Y K I Í R Á S a 2014. április 25-én megrendezésre kerülő IPA XVIII. Szent György Napi Nemzetközi távcsöves puska lőverseny megrendezéséhez V E R S E N Y K I Í R Á S a 2014. április 25-én megrendezésre kerülő IPA XVIII. Szent György Napi Nemzetközi távcsöves puska lőverseny megrendezéséhez A verseny célja : A nyílt nemzetközi verseny keretein

Részletesebben

A szerkesztôség e-mail címe: derekpont@freemail.hu telefon: 0620-389-58-53. Zetelakán jártunk Aki járt már Derekegyház testvértelepülésén Zetelakán az bizonyára igen kellemes tapasztalatokat szerzett az

Részletesebben

V. Ongai Páros Pontyfogó Horgászverseny!

V. Ongai Páros Pontyfogó Horgászverseny! Ongai Horgász Egyesület V. Ongai Páros Pontyfogó Horgászverseny! Az idén V. alkalommal került megrendezésre a páros pontyfogó versenyünk, a közel 12 hektáros, VII. számú tavunkon. Ebben az évben is 34

Részletesebben

Határtalanul! Négyfalu

Határtalanul! Négyfalu Határtalanul! Négyfalu 2016.03.03 2016.03.06. A 2015/2016. tanévben a Határtalanul! program keretében sikeres pályázatot nyújtottunk be, így lehetőségünk nyílt az erdélyi testvériskolánkba ellátogatni

Részletesebben

AZ IPA TAPOLCAI SZERVEZETE 2013. szeptember 05-től szeptember 09-ig a Hunguest Hotel Pelion **** Tapolca Köztársaság tér 10. szám alatt rendezi meg a 20 éves jubileumi ünnepségét, rendezvényét. A rendezvényre

Részletesebben

AZ IPA MAGYAR SZEKCIÓ JÁSZSZENTANDRÁSI SZERVEZETE I. Szarvasgombás Ételek Főző- Sütő versenye ARTHUR TROOP EMLÉKÉRE 2013. augusztus 31.

AZ IPA MAGYAR SZEKCIÓ JÁSZSZENTANDRÁSI SZERVEZETE I. Szarvasgombás Ételek Főző- Sütő versenye ARTHUR TROOP EMLÉKÉRE 2013. augusztus 31. INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION Magyar Szekció Jászszentandrási Szervezete 5136 Jászszentandrás, Rákóczi út 94. Tel.: (30) 399-86-29. e-mail: lukacs.gusztav@t-online.hu AZ IPA MAGYAR SZEKCIÓ JÁSZSZENTANDRÁSI

Részletesebben

V ersenyf elhívás! Fürdőkerti Ifjúsági Szabadidőközpont 4220 Hajdúböszörmény Vásár tér 3.

V ersenyf elhívás! Fürdőkerti Ifjúsági Szabadidőközpont 4220 Hajdúböszörmény Vásár tér 3. V ersenyf elhívás! Fürdőkerti Ifjúsági Szabadidőközpont 4220 Hajdúböszörmény Vásár tér 3. Hajdúböszörményben megrendezésre kerül a Bezermeni Vigasságok gasztronómiai főzőverseny, melyet a Hajdúböszörményi

Részletesebben

MUNKATERV. a 2011-es évre

MUNKATERV. a 2011-es évre BÉKEFENNTARTÓK BAJTÁRSI KÖZHASZNÚ EGYESÜLETE MUNKATERV a 2011-es évre A tevékenység fő irányelvei: 1. Részvétel a békefenntartással és a katonai ellenőrzés hagyományainak ápolásában. A területi kapcsolatok

Részletesebben

Beszámoló. Szakmai gyakorlatról. Lengyelország május. Készítette: Nedreu Flórián

Beszámoló. Szakmai gyakorlatról. Lengyelország május. Készítette: Nedreu Flórián Beszámoló Szakmai gyakorlatról Lengyelország 2018. május Készítette: Nedreu Flórián Első hét Reggel 5-kor indultam Kétegyházáról, nagyon szép tájakon vezetett az utunk. Az első megálló egy benzinkútnál

Részletesebben

XV évfolyam - 6 szám FALUNAPI FOZOVERSENY Keressük a falu legjobb szakácsát! 2014 július 13 (vasárnap) Jelentkezés és bővebb információ Csatordai Lajosnál kérhető (tel: 70/775-2672) Részvételi díj: 3 000

Részletesebben

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat. Szabadtűzön főtt levesek, kőbányai sörrel készült ételek és házi sütemények versenye Kőbányán

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat. Szabadtűzön főtt levesek, kőbányai sörrel készült ételek és házi sütemények versenye Kőbányán Budapest Főváros X kerület Kőbányai Önkormányzat Szabadtűzön főtt levesek, kőbányai sörrel készült ételek és házi sütemények versenye Kőbányán 2016 JÚNI 23-2U6S SZENT L 1$32 ÁSZLÓ Č% 1< 1 25 KŐBÁNYA, TÉR

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. Mecsek Meghívásos Terepfutó OB

VERSENYKIÍRÁS. Mecsek Meghívásos Terepfutó OB Jóváhagyom! Budapest, 2013. augusztus 14. Bittmann Tibor tű. ezredes sk. BM OKF Humán Szolgálat szolgálatvezető VERSENYKIÍRÁS Mecsek Meghívásos Terepfutó OB Felterjesztem! Pécs, 2013. augusztus 13-án Mácsai

Részletesebben

2014 Bogács- Eger. Bogácson kirándultunk!

2014 Bogács- Eger. Bogácson kirándultunk! 2014 Bogács- Eger Bogácson kirándultunk! Bogácson kirándultunk! A Csanádpalotai lakásotthon gyermekeivel lehetőségünk volt a múlt héten egy háromnapos kirándulásra. A kirándulás úti célja az észak magyarországi

Részletesebben

TERRA MADRE A hagyományos termékeket előállító közösségek világnapja Konferencia, termékbemutató és vásár FVM 2009.december 10.

TERRA MADRE A hagyományos termékeket előállító közösségek világnapja Konferencia, termékbemutató és vásár FVM 2009.december 10. Bemutatkozik A Magyar Gulyás Gasztro Turisztikai Egyesület A Szolnoki Gulyásfesztivál Szervezője Slow Food Tisza-mente Akció csoport Alapító tagja 2009 TERRA MADRE A hagyományos termékeket előállító közösségek

Részletesebben

Ezen dokumentum Jászárokszállás Város Önkéntes Tűzoltó Egyesületének 2007. évi jelentősebb eseményeit, beavatkozásait, híreit foglalja magába Készítette: Tekse Csaba parancsnok-helyettes 2007. október

Részletesebben

Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság Futsal Döntő

Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság Futsal Döntő Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság Futsal Döntő Budapest, 2012. árpilis 12-13. Támogatók: A játékosok, szervezők és a kilátogató nézők ellátását biztosítja Támogatók: Médiapartnereink: 2 A MAGYAR

Részletesebben

a Felső-Bácska Vidékfejlesztési Nonprofit Kft.-nek a francia Haut-Poitou et Clain Térségfejlesztési Egyesületnél tett látogatásáról

a Felső-Bácska Vidékfejlesztési Nonprofit Kft.-nek a francia Haut-Poitou et Clain Térségfejlesztési Egyesületnél tett látogatásáról EMLÉKEZTETŐ a FelsőBácska Vidékfejlesztési Nonprofit Kft.nek a francia HautPoitou et Clain Térségfejlesztési Egyesületnél tett látogatásáról 2011. október 1215 A francia HautPoitou et Clain Térségfejlesztési

Részletesebben

Magyar Kyokushin Karate Szervezet és a gas.hu által támogatott

Magyar Kyokushin Karate Szervezet és a gas.hu által támogatott Magyar Kyokushin Karate Szervezet és a gas.hu által támogatott gas.hu HUNGARIAN OPEN 2009 VERSENYKIÍRÁS 1. A verseny célja: Az MKKSZ bajnoki címének eldöntése A barátság ápolása a résztvevő klubok között

Részletesebben

Népek karácsonya. Debrecen, december 21. Vizler Pálné és Berdóné Deli Zita szervezők

Népek karácsonya. Debrecen, december 21. Vizler Pálné és Berdóné Deli Zita szervezők TÁMOP-3.3.14.A-12/1-2013-0100 Hátrányból előny testvériskolai kapcsolat kialakítása a és a Szolnoki Belvárosi Általános Iskola között Népek karácsonya A Népek karácsonya címmel szervezett a téli ünnepkör

Részletesebben

CSONTOS ISTVÁN EMLÉKVERSENY 2014

CSONTOS ISTVÁN EMLÉKVERSENY 2014 CSONTOS ISTVÁN EMLÉKVERSENY 2014 Az Alföldi Erdőkért Egyesület 2014 június 6-án, a Bugaci Lőtéren tartotta meg a hagyományos Csontos István Lövész Emlékversenyt a KEFAG Zrt. és az Egyesület közös szervezésében.

Részletesebben

V. ROTARY FUTÓFESZTIVÁL

V. ROTARY FUTÓFESZTIVÁL V. ROTARY FUTÓFESZTIVÁL 2015. március 29. Rajt: 9.30 óra - Jótékonysági Futás 11.00 óra - 1/4 maraton 11.05 óra - 1/2 maraton 11.10 óra - maraton (egyéni, váltó) Helyszín Debrecen, Gyulai István Atlétikai

Részletesebben

Képek a megemlékezésről

Képek a megemlékezésről 2012 Közgyűlések Felderítő Napi megemlékezés 2012. november 11.: az immár hagyományosan a családtagok részvételével tartott ünnepi megemlékezésünkre rendkívül kulturált környezetben, a Művészetek Palotájában

Részletesebben

34 év után újra a Comenius Karon az OTDK

34 év után újra a Comenius Karon az OTDK 1. nap (2015. 04. 08.) 34 év után újra a Comenius Karon az OTDK 2015. április 8-án megkezdődött a XXXII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia 14. szekciójának háromnapos ülése. Az esemény főszereplői

Részletesebben

5 éves az IPA MAGYAR SZEKCIÓ KÖZÉP-MAGYARORSZÁGI SZERVEZETE

5 éves az IPA MAGYAR SZEKCIÓ KÖZÉP-MAGYARORSZÁGI SZERVEZETE 5 éves az IPA MAGYAR SZEKCIÓ KÖZÉP-MAGYARORSZÁGI SZERVEZETE GÖDÖLLŐ, ISASZEG, 2015. NOVEMBER 27-29. 2 5 éves (C) IPA by 1974 az IPA MAGYAR SZEKCIÓ KÖZÉP-MAGYARORSZÁGI SZERVEZETE A SZERVEZETÜNK MEGALAKULÁSÁNAK

Részletesebben

Magyar Könyvtárosok Egyesülete 43. Vándorgyűlése Pécs, 2011. július 14 16. TANULÁS, TUDÁS, MŰVELTSÉG KÖNYVTÁROSOK A JÖVŐ SZOLGÁLATÁBAN

Magyar Könyvtárosok Egyesülete 43. Vándorgyűlése Pécs, 2011. július 14 16. TANULÁS, TUDÁS, MŰVELTSÉG KÖNYVTÁROSOK A JÖVŐ SZOLGÁLATÁBAN Magyar Könyvtárosok Egyesülete 43. Vándorgyűlése Pécs, 2011. július 14 16. TANULÁS, TUDÁS, MŰVELTSÉG KÖNYVTÁROSOK A JÖVŐ SZOLGÁLATÁBAN JELENTKEZÉSI LAP Név:... Területi szervezet / szekció neve:... MKE

Részletesebben

2. nap 2014.05.07. Szerda

2. nap 2014.05.07. Szerda 2. nap 2014.05.07. Szerda Az előző napi hosszú út után nem túl frissen ébredtünk a második nap reggelén, de a finom reggeli és a tartalmas útvonal lelkesítőleg hatott mindenkire. - Irány Parajd! hangzott

Részletesebben

A Százszorszép Lovasközpontban az előző évhez hasonlóan idén sem került megrendezésre a kiirásban szereplő verseny.

A Százszorszép Lovasközpontban az előző évhez hasonlóan idén sem került megrendezésre a kiirásban szereplő verseny. Pintérné Molnár Szilvia vagyok, az északnyugat-magyarországi régiófelelős 2016-óta. Régiónkat hat megye Vas, Veszprém, Zala, Fejér, Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron megyék alkotják. Térségünkben

Részletesebben

RKSZ Önvédelmi Magyar Kupa

RKSZ Önvédelmi Magyar Kupa RKSZ Önvédelmi Magyar Kupa Amatőr és Profi Meghívásos Nyílt Verseny VERSENYKIÍRÁS A verseny célja: - a 2013 évi RKSZ önvédelmi Magyar Kupa bajnoki címek eldöntése - a 2013. évi verseny évad megnyitása,

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. 5. Villamosenergia-ipari. Futó Találkozó. Mórahalom, 2015. 10. 03-04.

VERSENYKIÍRÁS. 5. Villamosenergia-ipari. Futó Találkozó. Mórahalom, 2015. 10. 03-04. VERSENYKIÍRÁS 5. Villamosenergia-ipari Futó Találkozó A találkozó időpontja: 2015. Aoktóberoktóber 03-04. A találkozó helye: Mórahalom A találkozó rendezője: EDF DÉMÁSZ Társaságcsoport A találkozó védnökei:

Részletesebben

Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS

Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS 2008. június 14. szombat 18 óra RAFFAY BÉLA szobrászművész kiállításának megnyitója a Tóparti Galériában (Révfülöp, Halász utca 6.). A kiállítást megnyitja: Kancsal Károly,

Részletesebben

World Archery 3D Championships Szardínia szigete Sassari 2013 október 8-12

World Archery 3D Championships Szardínia szigete Sassari 2013 október 8-12 World Archery 3D Championships 2013 Szardínia szigete Sassari 2013 október 8-12 A 2013 évben a magyarországi minősítő versenyeken megfelelő eredmények elérése után hagyta jóvá a Magyar Íjász Szövetség

Részletesebben

Kirándulás a Felvidéken 2016 Határtalanul program

Kirándulás a Felvidéken 2016 Határtalanul program Kirándulás a Felvidéken 2016 Határtalanul program Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Határtalanul programjának keretében a Vecsési Halmi Telepi Általános Iskola harmincegy

Részletesebben

SPORTHORGÁSZ EGYESÜLETEK VAS MEGYEI SZÖVETSÉGE III. ORSZÁGOS VASI RENDŐR KUPA INFORMÁCIÓS ÖSSZEFOGLALÓ TERVEZET

SPORTHORGÁSZ EGYESÜLETEK VAS MEGYEI SZÖVETSÉGE III. ORSZÁGOS VASI RENDŐR KUPA INFORMÁCIÓS ÖSSZEFOGLALÓ TERVEZET SPORTHORGÁSZ EGYESÜLETEK VAS MEGYEI SZÖVETSÉGE III. ORSZÁGOS VASI RENDŐR KUPA INFORMÁCIÓS ÖSSZEFOGLALÓ TERVEZET 2007 1 ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Helyszín: Vaskeresztesi Pinka holtág és a horvátlövői Pinka

Részletesebben

SPORT XXI. PROGRAM REGIONÁLIS TRIATLON DIÁKOLIMPIA (Pest, Komárom-Esztergom, Fejér és Nógrád megye) X. JUBILEUMI VERESEGYHÁZI NYÍLT TRIATLON VERSENY

SPORT XXI. PROGRAM REGIONÁLIS TRIATLON DIÁKOLIMPIA (Pest, Komárom-Esztergom, Fejér és Nógrád megye) X. JUBILEUMI VERESEGYHÁZI NYÍLT TRIATLON VERSENY SPORT XXI. PROGRAM REGIONÁLIS TRIATLON DIÁKOLIMPIA (Pest, Komárom-Esztergom, Fejér és Nógrád megye) X. JUBILEUMI VERESEGYHÁZI NYÍLT TRIATLON VERSENY A verseny Fővédnöke: Szervezőbizottság tagjai: Pásztor

Részletesebben

Végül az estet egy közös zenéléssel és énekléssel zártuk le a Tiszaparton.

Végül az estet egy közös zenéléssel és énekléssel zártuk le a Tiszaparton. 1.nap 2018. 05. 30.-án érkeztek Szolnokra a Nagyenyedi diákok. 14.00-kor vártuk őket a Pelikán Hotelnél, ahonnan elindultunk a szállásra. Miután megérkeztünk ők elfoglalták a szobájukat, kicsit lepihentek

Részletesebben

Eger, május 21.

Eger, május 21. Magyar Ugrókötelesek Szövetsége 2836 Baj, Petőfi S.u.137. ugrokotel@gmail.com Tel.: +3670/3650236 VERSENYKIÍRÁS Mesterek Tornája és Demó Kupa Eger, 2016. május 21. Időpont : 2016. május 21. Helyszín :

Részletesebben

Beszámoló Olasz tanulmányútról

Beszámoló Olasz tanulmányútról Vendéglátó szakmát tanulók és gyakorlati oktatók szakmai kompetenciafejlesztése Olaszországban (2015-1-HU01-KA102-013197) Beszámoló Olasz tanulmányútról Gradoi szakmai tanulmányút során olyan emberekkel

Részletesebben

Időutazás Dél-Erdélyben a Hunyadiak nyomában

Időutazás Dél-Erdélyben a Hunyadiak nyomában Időutazás Dél-Erdélyben a Hunyadiak nyomában 2016. június elején került sor a Nagymágocsi Hunyadi János és a Vásárosnaményi Petőfi Sándor Általános Iskola tanulmányi kirándulására a Határtalanul program

Részletesebben

Bősön útba ejtettük a környezetvédelmi szempontból sokáig vitatott vízierőművet, láttunk zsilipelő uszályt is. Bős - Vízierőmű

Bősön útba ejtettük a környezetvédelmi szempontból sokáig vitatott vízierőművet, láttunk zsilipelő uszályt is. Bős - Vízierőmű Iskolánk sikeresen szerepelt az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából kiírt Határtalanul program pályázatán, így 50 fő 7. évfolyamos tanulóból és 4 kísérőtanárból álló csoportunk 5 napos emlékezetes

Részletesebben

évkönyv yearbook 2015

évkönyv yearbook 2015 68 Február 12. Az idén is megrendezték a BM Országos Meghívásos Sí- és Snowboard versenyét az eplényi Nordica Síarénában. Az enyhén tavaszias időjárás ellenére az üzemeltetők elegendő havat varázsoltak

Részletesebben

IV. VOLÁN Egyesülés Foci Torna és Családi Nap Erős mezőnyben nem sikerült a döntőbe jutás

IV. VOLÁN Egyesülés Foci Torna és Családi Nap Erős mezőnyben nem sikerült a döntőbe jutás IV. VOLÁN Egyesülés Foci Torna és Családi Nap Erős mezőnyben nem sikerült a döntőbe jutás A Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. három csapattal indult, de az erős mezőnyben egyik sem jutott a döntőbe

Részletesebben

Szállás. Időpontok: ,-Ft/Fő ,-Ft/Fő ,-Ft/Fő (húsvét) Szállás : 3-4*-os szállodában

Szállás. Időpontok: ,-Ft/Fő ,-Ft/Fő ,-Ft/Fő (húsvét) Szállás : 3-4*-os szállodában Időpontok: 2014.03.12. 111.000,-Ft/Fő 2014.04.02. 117.400,-Ft/Fő 2014.04.16. 123.900,-Ft/Fő (húsvét) Szállás : 3-4*-os szállodában Ellátás : félpanzió Utazás: Autóbusszal Szállás 1 / 5 Szállás: 1-1 éjszaka

Részletesebben

Ifjúsági- Junior - Felnőtt Uszonyosúszó. Nyílt Országos Bajnokság 2014. évi VERSENYKIÍRÁSA Hód Kupa Béka, Cápa, Gyermek Találkozó

Ifjúsági- Junior - Felnőtt Uszonyosúszó. Nyílt Országos Bajnokság 2014. évi VERSENYKIÍRÁSA Hód Kupa Béka, Cápa, Gyermek Találkozó Ifjúsági- Junior - Felnőtt Uszonyosúszó Nyílt Országos Bajnokság 2014. évi VERSENYKIÍRÁSA Hód Kupa Béka, Cápa, Gyermek Találkozó 1. Célja: A 2014. év uszonyosúszó ifjúsági, junior és felnőtt korcsoport

Részletesebben

Korfu kultúra és fürdőzés Sisi szigetén szeptember

Korfu kultúra és fürdőzés Sisi szigetén szeptember Korfu kultúra és fürdőzés Sisi szigetén 2020. szeptember A Görög-szigetvilág északi szigete számunkra busszal is elérhető távolságban van. Ez a tündöklő ékkő évezredek óta vonzza a különböző kultúrákat

Részletesebben

TÉL-FÉNY 2011. 2011. március. szavazni a képekre és a legtöbb szavazatot kapott képet most

TÉL-FÉNY 2011. 2011. március. szavazni a képekre és a legtöbb szavazatot kapott képet most 2011. március 3 TÉL-FÉNY 2011. XI. alkalommal megrendezett fotókiállításon Afrikától Furugyon át Új-Zélandig láthattunk fényképeket a tárlaton. Először lehetett szavazni a képekre és a legtöbb szavazatot

Részletesebben

A Zene Nyelvén. A zene- hangszeres tanulás elengedhetetlen nyelvezete az olasz nyelv, melyet a gyermekek már a kezdetektől gyakorolnak.

A Zene Nyelvén. A zene- hangszeres tanulás elengedhetetlen nyelvezete az olasz nyelv, melyet a gyermekek már a kezdetektől gyakorolnak. A Zene Nyelvén Pályázatnak köszönhetően, lehetősége nyílt a Bajai Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola 40 fős tanulói csoportjának és kísérő tanáraiknak, Pármában (Olaszország) 2015. 07.01-05. között

Részletesebben

Van új a Nap alatt... Természetismereti- tábor 2010-2011 tanév Berzsenyi Dániel Gimnázium

Van új a Nap alatt... Természetismereti- tábor 2010-2011 tanév Berzsenyi Dániel Gimnázium Van új a Nap alatt... Természetismereti- tábor 2010-2011 tanév Berzsenyi Dániel Gimnázium A tábor időpontja: 2010. szeptember 22-23-24 A tábor helyszíne: Duna-Ipoly Nemzeti Park, Ipolydamásd A tábor célja:

Részletesebben

63. Villamosenergia-ipari Országos Természetbarát Találkozó. Előzetes tájékoztató

63. Villamosenergia-ipari Országos Természetbarát Találkozó. Előzetes tájékoztató 63. Villamosenergia-ipari Országos Természetbarát Találkozó Előzetes tájékoztató KÖSZÖNTŐ Megtiszteltetés az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. számára, hogy öt év után ismét a Villamosenergia-ipari Természetbarát

Részletesebben

Egy hosszú hétvégét töltöttünk el Gyulán a Corso Hotelben. Gyula nagyon szép,

Egy hosszú hétvégét töltöttünk el Gyulán a Corso Hotelben. Gyula nagyon szép, Gyulai emlék Egy hosszú hétvégét töltöttünk el Gyulán a Corso Hotelben. Gyula nagyon szép, tiszta és turistákkal teli kisváros. Gyönyörűek a belváros szökőkútjai, a vár körüli sétány, ahol a nyári melegben

Részletesebben

ÉSZAK-ERDÉLYBEN A HATÁRTALANUL PÁLYÁZATTAL

ÉSZAK-ERDÉLYBEN A HATÁRTALANUL PÁLYÁZATTAL ÉSZAK-ERDÉLYBEN A HATÁRTALANUL PÁLYÁZATTAL Március 14-e és 17-e között iskolánk 7.-es csapata különleges irodalmi és történelmi emlékeket fedezett fel Észak-Erdélyben. A szállásunk és a bázisuk Koltón

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA RENDEZVÉNYRŐL

SZAKMAI BESZÁMOLÓ A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA RENDEZVÉNYRŐL Vasvári Pál Múzeum 4440 Tiszavasvári, Kálvin út. 7. Mobil:+36/30-676-8514 www.vasvaripalmuzeum.hu e-mail: info@vasvaripalmuzeum Nyitva tartás: Április 1-től - október 31-ig: K-V: 09-18 óráig November 1-től

Részletesebben

Beszámoló a Szent István napi országos versenyről és a háziversenyekről

Beszámoló a Szent István napi országos versenyről és a háziversenyekről Beszámoló a Szent István napi országos versenyről és a háziversenyekről Szent István napi verseny A tavalyihoz hasonlóan megközelítőleg 80 versenyző részvételével került lebonyolításra a hagyományos immár

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS A VII. KATASZTRÓFAVÉDELMI ERGOMÉTERES ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

VERSENYKIÍRÁS A VII. KATASZTRÓFAVÉDELMI ERGOMÉTERES ORSZÁGOS BAJNOKSÁG Szám: Jóváhagyom: Bittmann Tibor tű. dandártábornok főtanácsos humán szolgálatvezető Budapest, 2015. január -n. VERSENYKIÍRÁS A VII. KATASZTRÓFAVÉDELMI ERGOMÉTERES ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2015. március 14.

Részletesebben

REFORMÁTUS ISKOLÁK ORSZÁGOS SAKK- ÉS ASZTALITENISZ BAJNOKSÁGÁNAK VERSENYKIÍRÁSA 2018.

REFORMÁTUS ISKOLÁK ORSZÁGOS SAKK- ÉS ASZTALITENISZ BAJNOKSÁGÁNAK VERSENYKIÍRÁSA 2018. REFORMÁTUS ISKOLÁK ORSZÁGOS SAKK- ÉS ASZTALITENISZ BAJNOKSÁGÁNAK VERSENYKIÍRÁSA 2018. A verseny rendezője: KISKUNHALASI REFORMÁTUS KOLLÉGIUM SZILÁDY ÁRON GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM 6400 Kiskunhalas, Kossuth

Részletesebben

Falusi Ízek Fesztiválja Magyaregregy 2 0 1 0 V e r s e n y k i í r á s Törökkor hazánkban nem csak negatívumokkal írható le, sok új ételnyersanyagot nekik köszönhetünk, másrészt történelmünk része. Tudomásul

Részletesebben

Érdekes kísérlet, mely hagyománnyá válhat

Érdekes kísérlet, mely hagyománnyá válhat Érdekes kísérlet, mely hagyománnyá válhat Július 16-n Vásárosnaményban a Szilva Termál Hotel adott otthont annak a sportrendezvénynek, melyet Iván János - a területen működő egyik klubvezetőnk - rendezett.

Részletesebben

Magyar Úszó Szövetség Országos Bajnokságok évi Versenykiírása

Magyar Úszó Szövetség Országos Bajnokságok évi Versenykiírása Magyar Úszó Szövetség Országos Bajnokságok 2019. évi Versenykiírása 1. A VERSENYEK CÉLJA A Magyar Úszó Szövetség (továbbiakban: MÚSZ) által szervezett legmagasabb szintű versenyeken Magyarország 2019.

Részletesebben

TÉLI SPORTNAP VERSENYKIÍRÁS 24. KIDS-KUPA ORSZÁGOS EVEZŐS ERGOMÉTERES VERSENY, MINI RÖPLABDA TORNA, SAKK VERSENY, GRUNDBIRKÓZÁS, FEKVENYOMÓ VERSENY

TÉLI SPORTNAP VERSENYKIÍRÁS 24. KIDS-KUPA ORSZÁGOS EVEZŐS ERGOMÉTERES VERSENY, MINI RÖPLABDA TORNA, SAKK VERSENY, GRUNDBIRKÓZÁS, FEKVENYOMÓ VERSENY TÉLI SPORTNAP VERSENYKIÍRÁS 24. KIDS-KUPA ORSZÁGOS EVEZŐS ERGOMÉTERES VERSENY, MINI RÖPLABDA TORNA, SAKK VERSENY, GRUNDBIRKÓZÁS, FEKVENYOMÓ VERSENY 1. A verseny célja: A katolikus iskolák tanulóinak versengése

Részletesebben

Barossosok az Európai Parlamentben (és egyéb helyeken)

Barossosok az Európai Parlamentben (és egyéb helyeken) Barossosok az Európai Parlamentben (és egyéb helyeken) A tények: Időpont: 2012. október 10 13. Helyszínek, látnivalók, programok: Dachau: koncentrációs tábor megtekintése Strasbourg: angolosok: részvétel

Részletesebben

H Í R E K Szegedről . /.

H Í R E K Szegedről . /. H Í R E K Szegedről - 2018. május 10 én Nyugdíjas Baráti Találkozóra került sor Szegeden Helyszíne: Kék Csillag Étterem - 2018. május 29 én Látogatás a Liszt Ferenc Repülőtéren és a Kecskemét Kósafalu

Részletesebben

A pályázat adatai. 7.g osztály: 28 tanuló + 3 kísérőtanár. Az elnyert támogatás összege: ,- Ft

A pályázat adatai. 7.g osztály: 28 tanuló + 3 kísérőtanár. Az elnyert támogatás összege: ,- Ft A pályázat adatai keretében magyar diákok a szomszédos országok magyarlakta területeit, ill. az ott élő magyarság életét ismerhetik meg. A pályázati kategória kódja: HAT-17-01-2017-00968 Célország: Szlovénia

Részletesebben

SPURKERÉK MODELLEZŐ SPORTEGYESÜLET

SPURKERÉK MODELLEZŐ SPORTEGYESÜLET SPURKERÉK MODELLEZŐ SPORTEGYESÜLET Bemutatkozunk Az egyesület 2010 augusztusában alakult azzal a céllal, hogy tagjaink megfelelő körülmények között, szervezett kereteken belül tudják űzni ezt a sportot.

Részletesebben

KÖSZÖNTŐ. Örömmel köszöntöm a Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság futsal-döntőjének csapatait, sportolókat és vezetőiket.

KÖSZÖNTŐ. Örömmel köszöntöm a Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság futsal-döntőjének csapatait, sportolókat és vezetőiket. MAGYAR EGYETEMI-FŐISKOLAI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG NŐI FUTSAL DÖNTŐ A KUPÁÉRT FÉRFI FUTSAL DÖNTŐ A KUPÁÉRT Széchenyi István Egyetem Győr 2009. március 9-10. KÖSZÖNTŐ Örömmel köszöntöm a Magyar Egyetemi és Főiskolai

Részletesebben

Tata és környékének megismerése Az Ászári Jászai Mari Általános Iskola kirándulása

Tata és környékének megismerése Az Ászári Jászai Mari Általános Iskola kirándulása 1 EFOP-1.3.9-17-2017-00011 Érezd jól magad a bőrödben! Változatos tevékenységformák a Jászai Mari Általános Iskolában Tata és környékének megismerése Az kirándulása Lebonyolító: Sollertia Kft. (7761 Kozármisleny,

Részletesebben

BELÜGYMINISZTÉRIUM ORSZÁGOS MEGHÍVÁSOS SÍ- ÉS SNOWBOARD VERSENYE ÉV

BELÜGYMINISZTÉRIUM ORSZÁGOS MEGHÍVÁSOS SÍ- ÉS SNOWBOARD VERSENYE ÉV BELÜGYMINISZTÉRIUM ORSZÁGOS MEGHÍVÁSOS SÍ- ÉS SNOWBOARD VERSENYE 2019. ÉV VERSENYKIÍRÁS A verseny helye: SÁTORALJAÚJHELY, ZEMPLÉN KALANDPARK A verseny ideje: 2019. január 24. (esőnap: 2019.02.14.) A verseny

Részletesebben

Generációk találkozása

Generációk találkozása Generációk találkozása A fenti címmel hirdette meg a Rendészettudományi Kar Vám- és Pénzügyőri Tudományos Diákköre, a Magyar Rendészettudományi Társaság Vám- és Pénzügyőri Tagozata, valamint a Nemzeti

Részletesebben

Horgászegyesület Elnöke

Horgászegyesület Elnöke Horgászegyesületek Velencei-tavi és Dunamenti Szövetsége H V D SZ 8 0 0 0 S z é k e s f e h é r v á r S z é c h e n y i u. 4. Nyt. Szám: 15/2014 Horgászegyesület Elnöke SZÉKHELYÉN Tárgy: Versenykiírás

Részletesebben

Egy hétvége a hagyományőrzés és a rendvédelem jegyében

Egy hétvége a hagyományőrzés és a rendvédelem jegyében Egy hétvége a hagyományőrzés és a rendvédelem jegyében Honvédelmi tárgyi emlékek, harcjárművek, fegyverek és megannyi érdekes program várta a családokat június 10-12. között a Nyilastáblán. Az V. Rákosmenti

Részletesebben

Beszámoló a Vissza a múltba történelmi tehetségműhely munkájáról és a Tehetségnapról

Beszámoló a Vissza a múltba történelmi tehetségműhely munkájáról és a Tehetségnapról Beszámoló a Vissza a múltba történelmi tehetségműhely munkájáról és a Tehetségnapról Iskolánk, a tornyosi Tömörkény István Általános Iskola (Tehetségpont) 2010. júniusában megnyerte az Oktatási Közalapítvány

Részletesebben

A XIII. Jedlik Ányos Fizikaverseny Országos Döntőjének rövid krónikája

A XIII. Jedlik Ányos Fizikaverseny Országos Döntőjének rövid krónikája A XIII. Jedlik Ányos Fizikaverseny Országos Döntőjének rövid krónikája 1999-től kezdődően 13. alkalommal rendeztük meg a Jedlik Ányos fizikaversenyt, nyíregyházi országos döntővel. A 13 év alatt kb. 21

Részletesebben

European Accountancy Week

European Accountancy Week European Accountancy Week Riga, 2016. március 13. március 19. Edutus delegáció: Medve Ivett, Mónus Ádám, Korondy Tamás Felkészítő tanár: Dr. Melles Hagos Tewolde Tartalomjegyzék Előkészületek... 3 2016.

Részletesebben

Versenykiírás (Tervezet)

Versenykiírás (Tervezet) - 1 - XIII. MEBSZ- MATASZ Bajtársi Találkozó, Versenykiírás (Tervezet) I. Általános rész A Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége a Magyar Tartalékosok Szövetségének Csongrád megye szervezete, valamint

Részletesebben

: + 36 (70) 378-0544 Fax: + 36 (62) 541-670 6728 Szeged, Bajai út, Repülőtér Levélcím: : H-6701 Szeged, Pf.: 1014.

: + 36 (70) 378-0544 Fax: + 36 (62) 541-670 6728 Szeged, Bajai út, Repülőtér Levélcím: : H-6701 Szeged, Pf.: 1014. : + 36 (70) 378-0544 Fax: + 36 (62) 541-670 6728 Szeged, Bajai út, Repülőtér Levélcím: : H-6701 Szeged, Pf.: 1014. XIV. MATASZ Kupa Nemzetközi Ejtőernyős Célbaugró Verseny Szeged, 2013. augusztus 30. szeptember

Részletesebben

EJOI 2018 Programozás a Volgánál

EJOI 2018 Programozás a Volgánál SIKERESEN SZEREPELTEK ISKOLÁNK TANULÓI AZ EJOI 2018 NEMZETKÖZI PROGRAMOZÓ VERSENYEN Magyarországot négyfős csapat képviselte, közöttük két fazekasos diák: Fekete Richárd és Görömbey László, mindketten

Részletesebben