Házi főzők felépítése

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Házi főzők felépítése"

Átírás

1 Ötödik óra 15:30 16:45 Elmélet: pálinkafőző készülékek felépítése, típusok, kínálat, kiegészítők, optimális üzemméret kiválasztás, tisztítás Gyakorlat: utópárlat leválasztás szeszfok beállítás eredmények kóstolás

2 Kevesen tudják

3 Házi főzők felépítése Szerkezeti anyagok A főző üstök anyaga legtöbb esetben vörösréz, esetleg saválló acél. A vörösréz kitűnően vezeti a hőt, ellenáll a cefre savainak, valamint katalizálja a lepárlás során végbemenő kémiai reakciókat, ezáltal javítva a pálinka minőségét, mivel hatására kellemes aromájú anyagok képződnek. A vörösréz megszűnteti a hibás, kén-hidrogénes cefrék kellemetlen szagát, mert a kénhidrogént oldhatatlan réz-szulfid formában megköti. A vörösréz hátránya, hogy korrózióra hajlamos. A rézből készült páracső és főként a hűtővezeték belső felületén, nedves levegőn rézkarbonát (rézrozsda) keletkezik. Nagy ecetsavtartalmú cefre vagy alszesz főzésekor pedig réz-acetát keletkezik. Ezek a párlattal leoldódnak és elszíneződést, zavarosodást okoznak. A saválló acél nem okozhat elszineződést, zavarosodást. Tökéletesen ellenáll a cefre savas anyagainak, élettartama gyakorlatilag korlátlan. Hátránya, hogy nincs a rézhez hasonló katalizáló hatása, ezért réz felület nélküli saválló acél készülékkel a párlat minősége elmarad a rézfelületestől. A két anyag kombinálásával elkerüljük azok hátrányait. Pl.: Az üstöt és a deflegmátort (kupolát) vörösrézből, a páracsövet és a hűtőt saválló acélból. Ebben az esetben érvényesül a réz minőségjavító, katalizáló hatása, másrészt elkerülhető a nagy mennyiségű rézvegyületek kiválasztódása.

4 Házi főzők fő részei Üst Az üst maximum 100 literes (teljes térfogat) lehet házi főzés esetében. A cefre felhevítésére szolgál, melynek során a folyékony anyagok elpárologva gőzzé alakulnak. Többnyire domborítottak, hengeres alakúak, alsó részük lehet félgömb kiképzésű. Fajtáik: o o Közvetlen tüzelésű vagy szimpla falú üst: Az üst fala közvetlenül érintkezik a tűztérrel. Tüzelőanyagként fát, szenet, földgázt használhatunk. A cefre leégésének elkerülése végett célszerű keverős üstöt használni vagy valamilyen leégésgátló tányért, szitafeneket, ami felfogja a cefre szilárd anyagát, hogy az ne érintkezzen a tűztérben lévő fallal. Fontos az óvatos és gondos fűtés. Vízfürdős, olajfürdős vagy duplafalú üst: Az üst kettős falú, a két fal között a hőközvetítő közeg a víz vagy a hőközlő olaj, transzformátor olaj van. Az üst fala nem érintkezik közvetlenül a tűztérrel, hanem a víz/olaj fürdőbe merül. Az üstöt tehát forró vízzel vagy olajjal fűtjük, így elkerülhető a cefre odaégése. Zárt vízfürdőnél 0,5 bar túlnyomást tartunk, így a hőmérséklet eléri a 100 ⁰C-ot. A lepárlás gyorsabb, kíméletesebb és a cefre alkoholtartalma teljes egészében kinyerhető. A zárt vízfürdőt gőznyomásmérővel, hőmérővel és biztonsági szeleppel látják el.

5 Házi főzők fő részei Sisak (dóm, kupola, deflegmátor) Az üstre illesztjük rá a sisakot, melynek alakja lehet henger, gömb, körte, hagyma, fordított üst alakú, stb. Fontos, hogy az üst felett elég nagy tér képződjön a sisak által, mert előhűtőként (deflegmátor) funkcionál. Itt gyűlik össze a lepárlás során felszabaduló gőz és a belső falon először a legmagasabb forráspontú anyag (víz és magasabb szénatomszámú alkoholok) csapódik le. Az etil-alkoholnál magasabb forráspontú anyagok a sisak belső részén visszacsorognak a cefrébe. A sisak két fontos szerepe: o o Megakadályozza a cefrének a páracsőbe való felfröccsenését. A környező levegő által léghűtéses deflegmátorként működik és növeli a távozó gőzelegy alkoholkoncentrációját.

6 Házi főzők fő részei Pistorius-féle tányér, deflegmátor Vízhűtéses deflegmátor. A hűtés hatására a víz egy része kondenzálódik és visszafolyik az üstbe, míg az alkoholban feldúsult gőzelegy továbbhalad. A felmelegedett hűtővízzel hűtik. Hideg vízzel nem szabad hűteni, mert az erős hűtés növeli a kondenzációt, ami csökkenti a lepárlás sebességét. A tányérok számának növelésével fokozható a deflegmáció, növelhető az alkoholkoncentráció. Kis szesztartalmú cefrék (szőlőtörköly) lepárlásánál van értelme.

7 Házi főzők fő részei Páracső A páracső a sisakot köti össze a hűtővel. Elsődleges feladata a gőzök továbbítása. Akkor van helyesen szerelve, ha az üst felé lejt. Másodlagos feladata, hogy léghűtéses deflegmátorként működik, így a környező levegő hűtő hatására a vízben dús párák cseppfolyósodnak és visszafolynak az üstbe.

8 Házi főzők fő részei Hűtő A páracső a hűtőben folytatódik. A hűtő feladata a gőzök teljes cseppfolyósítása, a kondenzált forró folyadék lehűtése ⁰C hőmérsékletre. Jó hűtőhatás úgy érhető el, ha a gőz és a hűtővíz egymással szemben, azaz ellenáramban halad. Fontos, hogy a gőzök nagy felületen érintkezzenek a hűtővízzel. Ennek megfelelően több hűtőtípust különböztetünk meg: o o o Csőkígyós (spriálos) hűtő: a réz csőkígyó az acél köpenyű hűtőtartályba merül. Kevés vízzel, jó hűtőhatással, biztonságosan üzemeltethető. Tisztítása nehéz. Csőköteges hűtő: a gőz, a függőlegesen beépített csövek között, a hűtővíz pedig a csövekben áramlik. Nagy teljesítményű, üzembiztos, könnyen kezelhető, kis fogyasztású. Tányéros hűtő: a hűtővizes tartályban egy kisebb átmérőjű henger merül, melybe függőleges tengelyre szerelt, felfelé domborodó tányérok vannak építve. Ezek a tányérok terelik a gőzt, később a folyadékot a kívülről hűtött hengerpalásthoz. Jó a hűtőhatás és könnyen tisztítható a kiemelhető szerkezet.

9 Házi főzők fő részei Epruvetta A desztillátum a hűtőből az epruvettába folyik. Ez egy U alakú réz, fém vagy üvegcső, melyből túlfolyással távozik a párlat. Felszálló ágába szeszfokoló helyezhető, mellyel folyamatosan mérhető a párlat pillanatnyi szeszfoka. Pálinkafelfogó edény Az alszeszt, a finomítványt, az elő- és utópárlatot saválló edénybe gyűjtsük. Az alkohol- és aromaveszteség csökkentése végett fedjük le és a fedélbe helyezzünk saválló tölcsért.

10 Optimális üzemméret meghatározása Elég ismerni az éves átlag cefremennyiséget egy adott gyümölcsből és könnyen kiszámítható az optimális üzemméret, illetve típus. Figyelembe kell venni azt, hogy a főzők térfogatának általában 70-80%-a a töltési térfogat. Azaz egy 100 literes főzőbe csak maximum 80 liter cefre rakható. Azok számára, akik a leégésre hajlamos (magos, darabos, törköly, stb.) sűrűbb cefréket állítanak elő, mindenképpen a dupla falú üstöket javasoljuk. Nagyobb térfogatú ( ) szimpla falú főzőt csak a gyakorlottak számára ajánlunk, akik már rutinosak az óvatos tüzelésben és a cefrehígításban. Vagy keverő és leégésgátló használata! Kisebb térfogatú, szimpla falú főzőknél a kisebb cefremennyiségnél a leégés veszélye is alacsonyabb, ugyanakkor ezeknél is előfordul a keverőlapát és a szűrőrács. Kétlépcsős főzőknél az optimális méret az, ahol a töltési térfogat legalább háromszorosa rendelkezésre áll egy adott gyümölcsből. o 100 literes főző esetében legalább 240 liter cefre legyen. o 60 literes főzőnél 144 liter. o Egy 35 literes főzőnél 84 liter. o 12 literes főző esetében 29 liter. o Stb. Nem vonatkoznak ezek a számok az egylépcsős főzőkre. Ott ugyanis elég a minimális töltő tömeget elérje a cefre mennyiség és biztonsággal főzhetünk, mivel a cefréből pálinkát kapunk. o 100 literes egylépcsősnél legalább liter cefre legyen. o 80 literes egylépcsősnél legalább liter. o 60 literesnél legalább liter.

11 Lepárlóberendezés tisztítása Minden lefőzés után ki kell mosni (kefével vagy szivaccsal és tiszta vízzel) az üstöt és a sisakot. A lerakódott zsíros, viaszos anyagokat forró, szódás vízzel távolíthatjuk el. A páracsövet és a hűtőt is tisztítsuk! A páracső zsinegre kötött üvegmosó kefe többszöri, erőteljes áthúzásával tisztítható. A kígyócsöves hűtőt forró, szódás vízzel töltsük fel, parafa dugóval tömjük be, majd mossuk át többször. Csőköteges hűtő üvegmosó kefével tisztítható. Tányéros hűtő szétszerelés után könnyen tisztítható. Hatékony tisztítás a gőzölés! Főzzünk le vizet az üstben úgy, hogy a hűtőt ne töltsük fel, ezáltal elgőzöltetjük a vizet. Új berendezés használatbavétele előtt ezt az eljárást kell alkalmazni. Rézfelületet kívülről 10%-os szódaoldattal tisztíthatunk még melegen. Hidegen polírozhatunk szidollal. Rozsdamentes acélt, karcolást nem okozó mosogatószerrel tisztítsuk. Lepárlási szezon végén végezzünk általános takarítást. A vízkövet 10%-os hangyasavval távolítsuk el, majd vízzel alaposan öblítsük át a szerkezetet. Hűtőtisztításra 3-5%-os nátronlúgoldatot használhatunk. A lúgot kis ideig hagyjuk hatni, majd alaposan öblítsük le. Réztöltetet áztassunk citromsavas-sós vízben, majd tisztavizes átöblítés után használhatjuk ismét. Rézfelület polírozás Sano Multi Metal fémtisztítóval vagy Henkel Sidol Metallpolitur-al

12 Finomító torony/egylépcsős főzés EGYLÉPCSŐS FŐZÉS / OKTATÓ VIDEÓ

13 Kombi főzők A kombinált, többfunkciós berendezéseken lehetőség van mind az egylépcsős, mind a kétlépcsős technológiák egy rendszeren belüli alkalmazására, kiszolgálva ezzel mind a két módszer igényét. Tányéros oszlopnál egy elvezető csőrendszer kerüli ki a finomító tornyot, töltetes oszlopnál viszont elég csak kiiktatni a deflegmátort.

14 Előny az egylépcsősnél

15 Előny az egylépcsősnél Egylépcsős, egy utas, egy fázisú, egyszeres, egykörös, oszlopos, tornyos, rektifikációs, töltetes, tányéros stb Elnevezésében már bő a választék, de még mindig nagyon sokan nem ismerik a jelen és a jövő pálinkafőzési technológiáját. Melyek tehát azok az előnyök, ami miatt világszerte hódít az egylépcsős lepárlás? Összegyűjtöttük. 1. Az első és legfontosabb az aroma kihozatal. A cél a gyümölcsöt tökéletesen visszaadó, ízes, illatos pálinka. A zamatok, esszenciák kihozatalát viszont erősen befolyásolja a főzési hőmérséklet, azaz a hősokk, mely legnagyobb ellensége az aromáknak. Ha tehát finomító oszlopos főzővel csak egyszer adunk hősokkot, és azt is egy alacsonyabb tartományban, akkor kíméljük, mentjük az értékes aromaalkotókat. 2. Lényeges szempont a mennyiségi kihozatal. Számos tesztünk támasztja alá, hogy ugyanazon cefréből az egylépcsős főző %-al többet hozott a kétlépcsős főzőhöz képest. Ez ugyancsak köszönhető az egy utas főzés technológiájának és a párlatfrakciók pontos leválaszthatóságának. 3. Ezek mellett nem elhanyagolható tény, hogy adott idő alatt több pálinka főzhető vele, mivel rögtön a végtermék választható le és ehhez kevesebb energia szükséges, tehát gyors és gazdaságos. 4. Optimálisan használható kisebb és nagyobb mennyiségek főzésére is. Vegyük példának a 35l-es Pálinka Mester Dávid készüléket, melynek töltési térfogata maximum 29 liter. Ezzel a berendezéssel két nap alatt ugyanazon mennyiség lefőzhető, mint egy 100l-es kisüsti pálinkafőzővel. Ugyanakkor egy kisebb mennyiségű, értékes, pl. málna vagy ribizli cefre esetében akár liter is azonnal előállítható, amit egy 100l-es kétlépcsős főzőbe bele sem tölthetünk. Nagyobb méretű egylépcsősnél, mint pl. a 98l-es Pálinka Mester ez azt jelenti, hogy egy főzéssel 80 liter cefre tölthető be, de akár liter mennyiség is lefőzhető vele. 5. Elsőbbség, a tökéletes leválasztás. A jó cefrét a főzéssel már csak elrontani lehet, ezért itt jelentős szerepe van a desztilláló készüléknek. A három legfőbb hiba az odaégetés, a rossz leválasztás és a gyors kifőzés lehet. Az odaégetés kikerülhető a dupla-falú, vízfürdős üstökkel. A rossz leválasztás és a párlat lekergetése már a főzőmesteren múlik, de az egylépcsős főzők ebben is segítséget adnak. A túlhevített főző üstről jelzést ad a vízfürdős üst nyomásmérő órája, a hűtővíz hőmérséklete, a távozó párlatgőz hőmérséklete és a párlat kifolyás sebessége. A tökéletes leválasztáshoz azonban szükséges egy labor pontos, digitális maghőmérő, ami mutatja a kondenzálást megelőző párlatgőz hőmérsékletét. Innen már csak a megfelelő forráspontokat kell ismerni és szó szerint nem okoz majd fejfájást az elő- és utópárlat szakszerű leválasztása. Ezt természetesen minden esetben kiegészíti az érzékszervi bírálat! 6. Ha jól választunk egylépcsős főzőt, akkor azzal akár kisüstiként is főzhetünk, ha úgy tartja kedvünk. Leírásunk az általunk gyártott, már világszerte népszerű, 100%-ban magyar Pálinka Mester egylépcsős termékcsalád tagjaira, minden pontban érvényes.

16 Pálinka Mester a magyar pálinkafőző Pálinka Mester egylépcsős, duplafalú, réz és rozsdamentes acél kombi pálinkafőző A Pálinkafőzés.com saját fejlesztése az elmúlt évek tapasztalatainak és igényeinek számbavételével. Mind az egylépcsős, mind a kétlépcsős főzés megvalósítható a speciális réztöltetes oszloppal. Különlegessége a töltetes finomító oszlopban rejlik, mely kis átmérőjű rézgyűrűket tartalmaz. A vízfürdős, duplafalú üst lángtartó lemezzel is kérhető, ennek megfelelően gázégős tüzelésnél kevesebb a fogyasztás. Az üst kérhető elektromos üzemben is, termosztátos szabályzással, fűtőszál beépítéssel. Az üst rozsdamentes acél, a finomító oszlop pedig rozsdamentes burkolatban elhelyezett nagyfelületű vörösréz töltettel van ellátva, míg a kupola 2mm-es vörösréz, benéző üveggel felszerelve. A hűtés átfolyós rendszerűre készült. A készülék teljes űrtartalma 98l-es, töltési térfogata 75-80l. Főzési idő 3-4 óra.

17 Pálinka Mester a magyar pálinkafőző

18 Pálinka Mester GÓLIÁT a nagytestvér

19 Pálinka Mester Dávid a kistestvér 35 liter literes töltési térfogat

20 Pálinka Mester Klasszik

21 Mag Mester

22 Pálinka Mester termékcsalád Pálinka Mester Dávid 30 l-es, egylépcsős/kombi pálinkafőző (bruttó ,- Forinttól) Pálinka Mester 98 l-es, egylépcsős/kombi pálinkafőző (bruttó ,- Forinttól) Pálinka Mester Góliát 150 l-es, egylépcsős/kombi pálinkafőző (bruttó ,- Forinttól) Pálinka Mester Klasszik 30 l-es, kétlépcsős pálinkafőző (bruttó ,- Forint) Pálinka Mester Klasszik 98 l-es, kétlépcsős pálinkafőző (bruttó ,- Forinttól) Mag Mester magozó és daráló készülék (bruttó ,- Forint) SerPa Sör Mester 80 l-es sörfőző berendezés (bruttó ,- Forinttól)

23 Üzemi, fél-üzemi, kisipari desztillálók

24 Üzemi, fél-üzemi, kisipari desztillálók

25 Pálinkafőző kínálat bemutatása KÉTLÉPCSŐS, SZIMPLA KÉTLÉPCSŐS, SZIMPLA, TŰZTERES KÉTLÉPCSŐS, DUPLA EGYLÉPCSŐS TÚL DRÁGA

26

27 Kis mértékben orvosság, nagy mértékben gyógyszer

HÁZI PÁLINKAFŐZŐINK ÁRLISTÁJA

HÁZI PÁLINKAFŐZŐINK ÁRLISTÁJA HÁZI PÁLINKAFŐZŐINK ÁRLISTÁJA Megnevezés Méret Típus Bruttó ár Pálinka Mester Termékcsalád /a Pálinkafőzés.com saját gyártású készülékei/ Pálinka Mester Dávid 35 literes egy és kétlépcsős, duplafalú, vízfürdős,

Részletesebben

Pálinka Mester Klasszik KISÜSTI PÁLINKAFÕZÕ BERENDEZÉS 98 L / dupla-falú

Pálinka Mester Klasszik KISÜSTI PÁLINKAFÕZÕ BERENDEZÉS 98 L / dupla-falú Pálinka Mester Klasszik KISÜSTI PÁLINKAFÕZÕ BERENDEZÉS 98 L / dupla-falú Tartalomjegyzék 1. Termék ismertetése és használata 2. Technikai adatok 2.1 Tûztér/lángfogó szoknya 2.2 Üst 2.3 Deflegmátor 2.4

Részletesebben

HÁZI PÁLINKAFŐZŐINK ÁRLISTÁJA

HÁZI PÁLINKAFŐZŐINK ÁRLISTÁJA HÁZI PÁLINKAFŐZŐINK ÁRLISTÁJA Megnevezés Méret Típus Bruttó ár Pálinka Mester Termékcsalád /a Pálinkafőzés.com saját gyártású készülékei/ Pálinka Mester Dávid 35 literes egy és kétlépcsős, duplafalú, vízfürdős,

Részletesebben

otthoni használatra Elérhetőségek: Értékesítés, technológiai tanácsadás:

otthoni használatra Elérhetőségek: Értékesítés, technológiai tanácsadás: Elérhetőségek: Értékesítés, technológiai tanácsadás: Tel.: (73) 344 236 Mobil: (20) 469 0058 Fax: (27) 537 494 e-mail: r.monika@hazaipalinka.hu Web: www.ecopalinkafozo.hu www.hazaipalinka.hu Bemutatóterem

Részletesebben

Tartalomjegyzék. 1. Mûszaki adatok. 2. Felszerelés magyarázat

Tartalomjegyzék. 1. Mûszaki adatok. 2. Felszerelés magyarázat FEKETE CIÁN MAGENTA YELLOW Tartalomjegyzék 1. Mûszaki adatok 2. Felszerelés magyarázat 3. Használati útmutató 3.1. Elõkészületek 3.2. Felfûtés 3.3. Elõpárlat leválasztás 3.4. Középpárlat leválasztás 3.5.

Részletesebben

Tartalomjegyzék. 1. Mûszaki adatok. 2. Felszerelés magyarázat

Tartalomjegyzék. 1. Mûszaki adatok. 2. Felszerelés magyarázat FEKETE CIÁN MAGENTA YELLOW Tartalomjegyzék 1. Mûszaki adatok 2. Felszerelés magyarázat 3. Használati útmutató 3.1. Elõkészületek 3.2. Felfûtés 3.3. Elõpárlat leválasztás 3.4. Középpárlat leválasztás 3.5.

Részletesebben

4.1./ A lepárlás elmélete, a pálinkafõzés

4.1./ A lepárlás elmélete, a pálinkafõzés 4.1./ A lepárlás elmélete, a pálinkafõzés A kierjedt cefre nem más mint víz + alkohol homogén keveréke, minimum forráspontú elegye. Ennek az elegynek vannak: - illékony alkotórészei: víz, etilalkohol,

Részletesebben

Pálinka Professzor 5.0/95 egylépcsős házi pálinkafőző berendezés HASZNÁLATI UTASÍTÁS (HU)

Pálinka Professzor 5.0/95 egylépcsős házi pálinkafőző berendezés HASZNÁLATI UTASÍTÁS (HU) Pálinka Professzor 5.0/95 egylépcsős házi pálinkafőző berendezés HASZNÁLATI UTASÍTÁS (HU) KEDVES FELHASZNÁLÓ! Köszönjük, hogy a mi pálinkafőzőnket választotta. Biztosak vagyunk abban, hogy elégedett lesz

Részletesebben

Tartalomjegyzék. 1. Műszaki adatok 3 2. Felszerelés magyarázat 4 3. Használati útmutató 5

Tartalomjegyzék. 1. Műszaki adatok 3 2. Felszerelés magyarázat 4 3. Használati útmutató 5 Tartalomjegyzék 1. Műszaki adatok 3 2. Felszerelés magyarázat 4 3. Használati útmutató 5 3.1 Előkészületek 5 3.2 Felfűtés 7 3.3 Előpárlat leválasztás 8 3.4 Középpárlat leválasztás 9 3.5 Főzés befejezése,

Részletesebben

Tartalomjegyzék. 1. Műszaki adatok 2. Felszerelés magyarázat 3. Használati útmutató

Tartalomjegyzék. 1. Műszaki adatok 2. Felszerelés magyarázat 3. Használati útmutató Tartalomjegyzék 1. Műszaki adatok 2. Felszerelés magyarázat 3. Használati útmutató 3.1. Előkészületek 3.2. Felfűtés 3.3. Előpárlat leválasztás 3.4. Középpárlat leválasztás 3.5. Főzés befejezése, utópárlat

Részletesebben

Tartalomjegyzék. 1. Műszaki adatok 2. Felszerelés magyarázat 3. Használati útmutató

Tartalomjegyzék. 1. Műszaki adatok 2. Felszerelés magyarázat 3. Használati útmutató Tartalomjegyzék 1. Műszaki adatok 2. Felszerelés magyarázat 3. Használati útmutató 3.1. Előkészületek 3.2. Felfűtés 3.3. Előpárlat leválasztás 3.4. Középpárlat leválasztás 3.5. Főzés befejezése, utópárlat

Részletesebben

17 L-es HÁZTARTÁSI PÁLINKALEPÁRLÓ KÉSZÜLÉK

17 L-es HÁZTARTÁSI PÁLINKALEPÁRLÓ KÉSZÜLÉK Gyártó és forgalmazó: 0036-09 Itália Konyhastúdió Kft. H-1106 Budapest, Keresztúri út 198. Tel.: + 36-1-433-6262 Fax: + 36-1-433-6263 www.italiakonyhastudio.hu 17 L-es HÁZTARTÁSI PÁLINKALEPÁRLÓ KÉSZÜLÉK

Részletesebben

Szabadonálló gázüzemű főzőüst

Szabadonálló gázüzemű főzőüst A 700XP sorozat több, mint 100 modellt foglal magába. Minden készülékek nagy teljesítményű, megbízható, energiatakarékos, biztonságos és ergonómikus. A modul rendszer megszámlálhatatlan konfigurációban

Részletesebben

Előadó: Varga Péter Varga Péter

Előadó: Varga Péter Varga Péter Abszorpciós folyadékhűtők Abszorpciós folyadékhűtők alkalmazási lehetőségei alkalmazási lehetőségei a termálvizeink világában a termálvizeink világában Előadó: Varga Péter Varga Péter ABSZORPCIÓS FOLYADÉKHŰTŐ

Részletesebben

Mosogatógép öblítő. Újdonságok FM GROUP FOR HOME 2013 ősz KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

Mosogatógép öblítő. Újdonságok FM GROUP FOR HOME 2013 ősz KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK Mosogatógép öblítő Mi a mosogatógép öblítő használatának módja? Az öblítőt csak mosogatógéppel használjuk. Mire használjuk az öblítőt? Az öblítő többrétűen dolgozik. A tisztított felület csíkmentesen szárad,

Részletesebben

El. főzőüstök - indirekt fűtés

El. főzőüstök - indirekt fűtés A 900XP sorozat minden készüléke nagy teljesítményű, megbízható, energiatakarékos, biztonságos és ergonómikus. A modul rendszer megszámlálhatatlan konfigurációban telepíthető: asztali modellként (állványra

Részletesebben

BEMUTATKOZIK A HAGYOMÁNYOS FŐZŐKÉSZÜLÉKEK MESTERE, A RÉZMÍVES PÁLINKAFŐZŐ BERENDZÉS.

BEMUTATKOZIK A HAGYOMÁNYOS FŐZŐKÉSZÜLÉKEK MESTERE, A RÉZMÍVES PÁLINKAFŐZŐ BERENDZÉS. BEMUTATKOZIK A HAGYOMÁNYOS FŐZŐKÉSZÜLÉKEK MESTERE, A RÉZMÍVES PÁLINKAFŐZŐ BERENDZÉS. Ez az egyetlen készülék típusunk, mely nem hazai gyártmány, bár felvidéki testvéreink készítik. A Korponán már 18 éve

Részletesebben

0036-09. 50L-es HÁZTARTÁSI PÁLINKALEPÁRLÓ KÉSZÜLÉK. Ahol a tradíció és a modern technológia találkozik!

0036-09. 50L-es HÁZTARTÁSI PÁLINKALEPÁRLÓ KÉSZÜLÉK. Ahol a tradíció és a modern technológia találkozik! 0036-09 Gyártó és forgalmazó: Itália Konyhastúdió Kft. H-1106 Budapest, Keresztúri út 198. Tel.: + 36-1-433-6262 Fax: + 36-1-433-6263 www.italiakonyhastudio.hu 50L-es HÁZTARTÁSI PÁLINKALEPÁRLÓ KÉSZÜLÉK

Részletesebben

8. oldaltól folytatni

8. oldaltól folytatni TARTÁLY ÉS TORONY JELLEGŰ KÉSZÜLÉKEK KIVÁLASZTÁSA, MEGHIBÁSODÁSA, KARBANTARTÁSA 8. oldaltól folytatni 2015.09.15. Németh János Tartály jellegű készülékek csoportosítása A készülékekben uralkodó maximális

Részletesebben

2.4 A VNR 100 M és VNR 200 B puffer tárolók bemutatása

2.4 A VNR 100 M és VNR 200 B puffer tárolók bemutatása 2.4 A VNR 100 M és VNR 200 B puffer tárolók bemutatása VNR 100 M puffer VNR 200 B puffer Típusáttekintés Termék Rendelési szám VNR 100 M 0010021454 VNR 200 B 0010021455 Alkalmazási lehetőségek A VNR 100

Részletesebben

Használatba vétel előtti tájékoztató

Használatba vétel előtti tájékoztató Használatba vétel előtti tájékoztató - A készüléket használata gyermekek részére 8 éves kor felett lehetséges. Tisztítás és felhasználói karbantartást kizárólag 18 éven felüli személy végezheti. - A készülék

Részletesebben

Food Processing Equipment. NEAEN Unicook ATMOSZFÉRIKUS NYOMÁSON SZAKASZOSAN ÜZEMELŐ FŐZŐÜST

Food Processing Equipment. NEAEN Unicook ATMOSZFÉRIKUS NYOMÁSON SZAKASZOSAN ÜZEMELŐ FŐZŐÜST Food Processing Equipment NEAEN Unicook ATMOSZFÉRIKUS NYOMÁSON SZAKASZOSAN ÜZEMELŐ FŐZŐÜST Az univerzális szakaszosan üzemelő NEAEN Unicook főzőüst hatékony és kedvező megoldást kínál különböző élelmiszer

Részletesebben

Szilikon zacskók. Termékismertető

Szilikon zacskók. Termékismertető Szilikon zacskók hu Termékismertető Kedves Vásárlónk! Új szilikon zacskói nemcsak élelmiszerek frissen tartására, lefagyasztására vagy pácolására alkalmasak, hanem akár melegítéshez és ételkészítéshez

Részletesebben

Harmadik óra 12:00 13:30. Elmélet: Pálinkafőzés Gyakorlat: alszesz leválasztás, érzékszervi vizsgálat, eredmények dokumentálása

Harmadik óra 12:00 13:30. Elmélet: Pálinkafőzés Gyakorlat: alszesz leválasztás, érzékszervi vizsgálat, eredmények dokumentálása Harmadik óra 12:00 13:30 Elmélet: Pálinkafőzés Gyakorlat: alszesz leválasztás, érzékszervi vizsgálat, eredmények dokumentálása Pálinkafőzés Lepárlás Szakszerű cefrézés esetén a cefrében megjelennek a kívánt

Részletesebben

Program ismertető perces interaktív órák 5 perces szünetek + ebédszünet étkezési lehetőség többszöri kóstolás

Program ismertető perces interaktív órák 5 perces szünetek + ebédszünet étkezési lehetőség többszöri kóstolás Program ismertető 10:00 10:55 Első óra Főzés megindítása, gyakorlati bemutató, pálinka és Pálinkafőzés.com történelem, pálinka alapanyagai 11:00 11:55 Második óra Elmélet Hogyan jutunk el a jó cefréig?

Részletesebben

Korszerű szolártechnika. Szolártechnika Buderus Fűtéstechnika Kft. Minden jog fenntartva!

Korszerű szolártechnika. Szolártechnika Buderus Fűtéstechnika Kft. Minden jog fenntartva! Korszerű szolártechnika Buderus Fűtéstechnika Kft. Minden jog fenntartva! 1. sz. fólia Napkollektorok típusai 2. sz. fólia Járatos kollektor típusok Síkkollektorok Vákuumcsöves kollektorok 3. sz. fólia

Részletesebben

Ultrahangos párásító

Ultrahangos párásító Ultrahangos párásító 100318 1003183 Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati utasítást.

Részletesebben

Alvin Kereskedőház Zrt. CIEMME oldószer regeneráló és eszköz mosó berendezések

Alvin Kereskedőház Zrt. CIEMME oldószer regeneráló és eszköz mosó berendezések Alvin Kereskedőház Zrt. CIEMME oldószer regeneráló és eszköz mosó berendezések Tartalom: Oldószer regeneráló berendezések K2 típus... 3 K16 EX típus... 3 K16 TUV típus... 4 J16 típus... 4 K30 EX típus...

Részletesebben

AKKUTÖLTŐ 24V CTEK XT 14000 N08954

AKKUTÖLTŐ 24V CTEK XT 14000 N08954 AKKUTÖLTŐ 24V CTEK XT 14000 N08954 A svéd CTEK MULTI XT 14000 teljesítménye a gyors töltést igénylő, 24V-os rendszerben működő akkumulátoroknál mutatkozik meg igazán: teherautókban, buszokban, nagyobb

Részletesebben

GFN szilárdtüzelésű, öntöttvas tagos kazán

GFN szilárdtüzelésű, öntöttvas tagos kazán GFN szilárdtüzelésű, öntöttvas tagos kazán Használati - kezelési utasítás, gépkönyv A tiszta égboltért Magyarországi képviselő és forgalmazó: Két Kör Kft. 2051 Biatorbágy, Felvég u. 3. Tel/fax: (23) 530-570,

Részletesebben

Tejhűtési rendszerek. A BouMatic tejhűtési rendszerei biztosítják az optimális teljesítményt, a maximális hatékonyságot és a legjobb minőségű tejet.

Tejhűtési rendszerek. A BouMatic tejhűtési rendszerei biztosítják az optimális teljesítményt, a maximális hatékonyságot és a legjobb minőségű tejet. INNOVÁCIÓ Tejhűtési rendszerek A BouMatic tejhűtési rendszerei biztosítják az optimális teljesítményt, a maximális hatékonyságot és a legjobb minőségű tejet. Glacier tejhűtő tartály GlacierChill forrasztott

Részletesebben

Használati utasítás MOBICOOL D03, D05, D15 típusú italhűtőkhöz

Használati utasítás MOBICOOL D03, D05, D15 típusú italhűtőkhöz Használati utasítás MOBICOOL D03, D05, D15 típusú italhűtőkhöz 2 1. A KEZELÉSI UTASÍTÁS HASZNÁLATA Kérjük olvassa el a kezelési utasítást mielőtt használni kezdi a készüléket. Tartsa biztos helyen a későbbi

Részletesebben

Linia PastaCook TÉSZTAFŐZŐ ÉS HŰTŐGYÁRTÓSOR

Linia PastaCook TÉSZTAFŐZŐ ÉS HŰTŐGYÁRTÓSOR Food Processing Equipment Linia PastaCook TÉSZTAFŐZŐ ÉS HŰTŐGYÁRTÓSOR A tészta az ipari élelmiszertermelés egyik legnehezebb terméke, mivel hagyományosan a főzést követően néhány percen belül tálalni kell.

Részletesebben

Mini-Hűtőszekrény

Mini-Hűtőszekrény Mini-Hűtőszekrény 10011578 100115779 Tisztelt vásárló, Gratulálunk Önnek a termék megvásárlásához. Olvassa el az egész használati utasítást alaposan és kövesse azt a lehetséges károk elkerülése érdekében.

Részletesebben

DANA mini viaszolvasztó

DANA mini viaszolvasztó Cikkszám : 104422 DANA mini viaszolvasztó A DANA mini viaszolvasztó egy rozsdamentes acélból készült kör alakú tartály, lyukasztott alsó résszel. Automatikusan és finoman szétválasztja a mézet a viasztól,

Részletesebben

MOSÓ, STERILIZÁLÓ ÉS SZÁRÍTÓ SZÁLLÍTÓSZALAG BERENDEZÉS

MOSÓ, STERILIZÁLÓ ÉS SZÁRÍTÓ SZÁLLÍTÓSZALAG BERENDEZÉS Food Processing Equipment NEAEN CleanJar MOSÓ, STERILIZÁLÓ ÉS SZÁRÍTÓ SZÁLLÍTÓSZALAG BERENDEZÉS A berendezést üveg, fém és műanyagkannák, üveg és más tartályok tisztítására és sterilizálására tervezték

Részletesebben

CMM borjúitató tejeskocsi CMM180

CMM borjúitató tejeskocsi CMM180 CMM borjúitató tejeskocsi CMM180 Standard felszerelés RM acélkeret & tartály Könnyű tisztítás a tartály hengeres kialakításának köszönhetően Könnyű mozgatás a nagy kerekekkel Mérleg & Hőmérő Kiosztó szelep

Részletesebben

Speed Queen termékek:

Speed Queen termékek: Speed Queen termékek: SX25 típusú Speed Queen professzionális ipari mosógép: Softmount SX25 jellemzők: A változtatható sebességtartomány és variálható forgásirány miatt mindenféle ruha neműhöz tökéletesen

Részletesebben

Program ismertető. 50-90 perces interaktív órák 5 perces szünetek + ebédszünet étkezési lehetőség többszöri kóstolás

Program ismertető. 50-90 perces interaktív órák 5 perces szünetek + ebédszünet étkezési lehetőség többszöri kóstolás Program ismertető 10:00 10:55 Első óra Főzés megindítása, gyakorlati bemutató, pálinka és Pálinkafőzés.com történelem, pálinka alapanyagai 11:00 11:55 Második óra Elmélet Hogyan jutunk el a jó cefréig?

Részletesebben

HASZNÁLATI MELEGVÍZTARTÁLY

HASZNÁLATI MELEGVÍZTARTÁLY Kezelési útmutató HASZNÁLATI MELEGVÍZTARTÁLY R2GC 200, R2GC 250, R2GC 300, R2GC 400 HU 1 - Leírás Az R2GC használati melegvíztartály (továbbiakban tartály) belső felületén zománcozott, kéthőcserélős G1

Részletesebben

Használati útmutató jégkásakészítő géphez

Használati útmutató jégkásakészítő géphez Használati útmutató jégkásakészítő géphez Technikai adatok: Feszültség: 220-240V ~ 50Hz Teljesítmény: 20W Köszönjük, hogy termékünket választotta. Ez a különlegesség életre szóló élmény marad Önnek és

Részletesebben

FOLYAMATOS ÜZEMŰ CSAVAROS ELŐFŐZŐ/FŐZŐBERENDEZÉS

FOLYAMATOS ÜZEMŰ CSAVAROS ELŐFŐZŐ/FŐZŐBERENDEZÉS Food Processing Equipment NEAEN ThermoScrew FOLYAMATOS ÜZEMŰ CSAVAROS ELŐFŐZŐ/FŐZŐBERENDEZÉS A NEAEN ThermoScrew folyamatos üzemű csavaros előfőző/ főzőberendezés egy kényelmes és hatékony megoldás az

Részletesebben

A HELIOS kémény rendszer. Leírás és összeszerelés

A HELIOS kémény rendszer. Leírás és összeszerelés A HELIOS kémény rendszer Leírás és összeszerelés 1. Bemutatás: A HELIOS kémény rendszer" a legújabb kémény rendszer, amely a romániai piacon jelent meg és egy technikusokból álló csapat több éven át tartó

Részletesebben

Füstgáztechnikai termékek DIERMAYER termikus csappantyúk

Füstgáztechnikai termékek DIERMAYER termikus csappantyúk DIERMAYER termikus csappantyúk B1 típusú gázkészülékek áramlásbiztosítója mögötti beépítéshez Elõnyök: teljesítik a készülékfüggõ füstgázcsappantyúk DIN 3388/4 elõírásait minden készülékhez 270 C füstgázhõmérsékletig

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A BEKO HILG S TÍPUSÚ GÁZ FŐZŐLAPHOZ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A BEKO HILG S TÍPUSÚ GÁZ FŐZŐLAPHOZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A BEKO HILG 64220 S TÍPUSÚ GÁZ FŐZŐLAPHOZ Forgalmazó: Hauser Magyarország Kft. 2040 Budaörs, Baross u. 89 Email: info@hauser.eu HILG 64220 S 2 HU TARTALOMJEGYZÉK 1. Fontos tudnivalók,

Részletesebben

Food Processing Equipment. NEAEN Cook n chill SZAKASZOSAN ÜZEMELŐ FŐZŐ ÉS FAGYASZTÓ-BERENDEZÉS

Food Processing Equipment. NEAEN Cook n chill SZAKASZOSAN ÜZEMELŐ FŐZŐ ÉS FAGYASZTÓ-BERENDEZÉS Food Processing Equipment NEAEN Cook n chill SZAKASZOSAN ÜZEMELŐ FŐZŐ ÉS FAGYASZTÓ-BERENDEZÉS Darabos és törékeny ételek széles választékának nagy teljesítményű főzésére/előfőzésére tervezték. Az előfőzést/főzést

Részletesebben

HASZNÁLATI MELEGVÍZTARTÁLY

HASZNÁLATI MELEGVÍZTARTÁLY Kezelési útmutató HASZNÁLATI MELEGVÍZTARTÁLY RGC 200, RGC 250, RGC 300, RGC 400 HU 1 - Leírás RGC használati melegvíztartály (továbbiakban tartály) belső felületén zománcozott, egyhőcserélős G1 -os csatlakozásokkal

Részletesebben

PROTECTOR ALPHI-11. Alkalmazások. Fizikai tulajdonságok. Használat és adagolás

PROTECTOR ALPHI-11. Alkalmazások. Fizikai tulajdonságok. Használat és adagolás PROTECTOR ALPHI-11 Véd a korrózió és a vízkő ellen Fenntartja a hatékonyságot és ezzel meghosszabbítja a rendszer éélettartamát A fűtési rendszerekben szokásosan alkalmazott összes fémhez és anyaghoz használható

Részletesebben

SNACK BERENDEZÉSEK FIGYELMEZTETÉS: A gáz berendezések ezekre a gázfajtákra és gáznyomásokra vannak elkészítve:

SNACK BERENDEZÉSEK FIGYELMEZTETÉS: A gáz berendezések ezekre a gázfajtákra és gáznyomásokra vannak elkészítve: SNACK BERENDEZÉSEK SNACK FIGYELMEZTETÉS: A gáz berendezések ezekre a gázfajtákra és gáznyomásokra vannak elkészítve: LPG: 37 g/cm 2 Földgáz: 20 g/cm 2 CG-310 típusu tűzhelyek gázpalack tároló szekrénnyel

Részletesebben

Klarstein konyhai robotok

Klarstein konyhai robotok Klarstein konyhai robotok Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati utasítást. 1.

Részletesebben

14:17 h KÖZÖS ÉLMÉNY. Én főzök, te megteríted az asztalt... és ki fog mosogatni?

14:17 h KÖZÖS ÉLMÉNY. Én főzök, te megteríted az asztalt... és ki fog mosogatni? 14:17 h KÖZÖS ÉLMÉNY Én főzök, te megteríted az asztalt... és ki fog mosogatni? Mosogatógépek A Teka mosogatógépek nem csak az edények tisztításáról gondoskodnak, hanem vizet és energiát is spórolnak otthonában.

Részletesebben

Kalorflex Kft. Üzlet cím: 1205 Budapest, Határ út 88. Tel: +36 1 285 0756 Mobil: +36 30 549 1674 Fax: +36 1 289 0170 Honlap: www.mosogatonet.

Kalorflex Kft. Üzlet cím: 1205 Budapest, Határ út 88. Tel: +36 1 285 0756 Mobil: +36 30 549 1674 Fax: +36 1 289 0170 Honlap: www.mosogatonet. Nagykonyhai - ipari kivitelű csaptelepek robosztus kivitel, hosszú élettartam Asztali csaptelep test - univerzális felhasználás - szerelhető különböző hosszúságú kifolyószárral nagy méretű mosogató medencékhez

Részletesebben

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu SAS816FHL-0 szoba termosztát egy nem programozható elektromos fűtéshez kifejlesztett, digitális hőmérséklet kijelzővel. Padlóérzékelő

Részletesebben

TTV típusú pillangószelepek

TTV típusú pillangószelepek TTV típusú pillangószelepek MŰSZAKI JELLEMZŐK Hosszított nyak ISO csatlakozás Átmenő orsós kivitel Kivehető ülék Saválló tányér Rilsan (250-300µm) bevonatú ház RAL 5012 színben 10 állásban lezárható kézikar

Részletesebben

Klarstein Congenio. Használati útmutató. Műszaki információk: Biztonsági előírások: Kedves Vásárlónk!

Klarstein Congenio. Használati útmutató. Műszaki információk: Biztonsági előírások: Kedves Vásárlónk! Klarstein Congenio Használati útmutató Kedves Vásárlónk! Gratulálunk a választásához. Kérjük, olvassa el ezt a tájékoztatatót, az esetleges sérülések elkerülése érdekében. Az utasítások figyelmen kívül

Részletesebben

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK JELLEMZŐK Könnyen tisztítható. Ideális forró csokoládé, kakaóitalok és tej tárolására. Kivehető és cserélhető csap, könnyen tisztítható. Kivehető tartály könnyen tisztítható. Átlátszó 5 literes polikarbonát

Részletesebben

Előszerelt, nyitott (OS) rendszerű kondenzpumpa blokkok

Előszerelt, nyitott (OS) rendszerű kondenzpumpa blokkok Előszerelt, nyitott (OS) rendszerű kondenzpumpa blokkok Az alacsony nyomású ipari gőzrendszerek problematikus részét képezi a keletkező kondenzátum hatékony eltávolításának megoldása. Az Armstrong által

Részletesebben

HIDRAULIKUS EMELŐK ÉS SZERSZÁMOK

HIDRAULIKUS EMELŐK ÉS SZERSZÁMOK HIDRAULIKUS EMELŐK ÉS SZERSZÁMOK 323 Hidraulikus emelők és szerszámok Tartalomjegyzék Oldalszám A hidraulikus termékek jellemzője az akár 700 bar Hidraulikus hengerek, nagyságú üzemi nyomás, mely a legnagyobb

Részletesebben

WHIRLPOOL MOSOGATÁS. www.whirlpool-professional.hu 2012.

WHIRLPOOL MOSOGATÁS. www.whirlpool-professional.hu 2012. WHIRLOOL MOSOGATÁS 2012. www.whirlpool-professional.hu MOSOGATÁS A Whirlpool professzionális mosogatógépeinek fő jellemzői a teljesítmény, a megbízhatóság, a biztonság, a higiénia, a kiváló anyagok, a

Részletesebben

Szerelési és karbantartási utasítás

Szerelési és karbantartási utasítás Szerelési és karbantartási utasítás BEFOLYÓ NE 0.1 semlegesítő berendezés Szakemberek számára A szerelés és karbantartás előtt kérjük gondosan átolvasni 7 747 018 487-02/2005 HU 1 Általános 1 Általános

Részletesebben

cosmo cell GIENGER HUNGÁRIA ÉPÜLETGÉPÉSZETI KFT.

cosmo cell GIENGER HUNGÁRIA ÉPÜLETGÉPÉSZETI KFT. cosmo cell COSMO E használati melegvíz tárolók dupla zománc bevonattal Az indirekt és szolár tárolók szénacélból, dupla belső zománc bevonattal rendelkeznek Mg-Anód védelemmel. A tárolókon tisztító nyílás

Részletesebben

Júniusi használtgép akció

Júniusi használtgép akció SG-2436H típusú lassúfordulatú daráló (2 hónapos) Jellemzők: 1. Fogazott vágó henger és vágó kések csoportja biztosítja a legjobb vágási teljesítményt. 2. Különleges ékszíj átvitel a csendes és egyenletes

Részletesebben

Инструкция по эксплуатации Tермоконтейнер для транспортировки

Инструкция по эксплуатации Tермоконтейнер для транспортировки 300102 Bedienungsanleitung Thermo-Transportbehälter Instruction manual Thermo transport container Mode d emploi Conteneur isotherme pour le transport Manuale di utilizzo Contenitore termico per il trasporto

Részletesebben

Előszerelt, zárt (CS) rendszerű kondenzpumpa blokkok

Előszerelt, zárt (CS) rendszerű kondenzpumpa blokkok Előszerelt, zárt (CS) rendszerű kondenzpumpa blokkok Az alacsony nyomású ipari gőzrendszerek problematikus részét képezi a keletkező kondenzátum hatékony eltávolításának megoldása. Az Armstrong által gyártott

Részletesebben

Tájékoztató a pálinkafőzés technológiájáról

Tájékoztató a pálinkafőzés technológiájáról Tájékoztató a pálinkafőzés technológiájáról Bevezetés A pálinka a nemzeti kultúra és a magyar gasztronómia szerves részét képezi. A Kárpát-medence kedvező természeti és éghajlati adottságainak köszönhetően

Részletesebben

DL drainback napkollektor rendszer vezérlése

DL drainback napkollektor rendszer vezérlése DL drainback napkollektor rendszer vezérlése Tartalom Rendszer jellemzői Rendszer elemei Vezérlés kezelőfelülete Működési elv/ Állapotok Menüfunkciók Hibaelhárítás Technikai paraméterek DL drainback rendszer

Részletesebben

SCM 012-130 motor. Típus

SCM 012-130 motor. Típus SCM 012-130 motor HU ISO A Sunfab SCM robusztus axiáldugattyús motorcsalád, amely különösen alkalmas mobil hidraulikus rendszerekhez. A Sunfab SCM könyökös tengelyes, gömbdugattyús típus. A kialakítás

Részletesebben

Rövid útmutató Cafitesse 120

Rövid útmutató Cafitesse 120 Rövid útmutató Cafitesse 0 B-05 0.003 A készülék komponenseinek leírása Hűtőtér fedele A kockában és a képen Kártya tartó Alacsony hőmérséklet kijelző Üres állapot kijelző Stop gomb Kezelőtábla Regisztráló

Részletesebben

hidraulikus váltóval megelőzhető a hidraulikai egyensúlytalanság

hidraulikus váltóval megelőzhető a hidraulikai egyensúlytalanság A FlexBalance (Plus) hidraulikus váltóval megelőzhető a hidraulikai egyensúlytalanság Megoldás a fűtési rends Egyre több fűtési rendszer épül több kazánnal. Ezáltal a hőszükséglettől függően egy kazán

Részletesebben

Daikin Sanicube és Hybridcube

Daikin Sanicube és Hybridcube Daikin Sanicube és Hybridcube Hőtároló és napkollektoros tárolótartály Túlnyomásos rendszer (-P) Nyomásmentes rendszer (-DB) Sanicube 328/14/0-P Nagy teljesítményű, 300 literes energiatároló használati

Részletesebben

(2006. október) Megoldás:

(2006. október) Megoldás: 1. Állandó hőmérsékleten vízgőzt nyomunk össze. Egy adott ponton az edény alján víz kezd összegyűlni. A gőz nyomását az alábbi táblázat mutatja a térfogat függvényében. a)ábrázolja nyomás-térfogat grafikonon

Részletesebben

pálinkafőzés A alapjai

pálinkafőzés A alapjai pálinkafőzés A alapjai Kiadja a Piktor-Depo Kft. Győr, 2010 9023 Győr, Mészáros L. u. 1. Felelős kiadó: Kovács József ügyvezető Arculat és tördelés: Infoart Kft. Nyomdai munkálatok: Direct Média Kft. E-mail:

Részletesebben

Klarstein Herakles

Klarstein Herakles Klarstein Herakles 10020774 10027718 10027719 Tisztelt vásárló, gratulálunk, hogy megvásárolta termékünket. Hogy elkerülje a technikai hibákat, kérjük, olvassa el figyelmesen és kövesse a következő használati

Részletesebben

CA légrétegződést gátló ventilátorok

CA légrétegződést gátló ventilátorok CA légrétegződést gátló ventilátorok MŰSZAKI INFORMÁCIÓ A SZERELŐ ÉS A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA 2019.03.20. - 2 - A CA típusjelű ventilátorokat nagy légterű, nagy belmagasságú, ipari, kereskedelmi és szolgáltató

Részletesebben

MYDENS - CONDENSING BOILER SFOKÚ KONDENZÁCI RENDSZEREK

MYDENS - CONDENSING BOILER SFOKÚ KONDENZÁCI RENDSZEREK A NAGY HATÁSFOK SFOKÚ KONDENZÁCI CIÓS S FŰTÉSI F RENDSZEREK ÚJ J GENERÁCI CIÓJA LAKOSSÁGI ÉS IPARI FELHASZNÁLÁSRA 16-60 KW 70-280 KW KONDENZÁCIÓS FALI GÁZKAZÁN LAKOSSÁGI HASZNÁLATRA MINDEN felhasználói

Részletesebben

SHD-U EURO GARAT SZÁRÍTÓ CSALÁD

SHD-U EURO GARAT SZÁRÍTÓ CSALÁD Forgalmazó: Extrémplast Bt 8000 Székesfehérvár, Berényi út 1/A Tel.:22 784 270, Mobil:70 327 0746 info@extremplast.hu www.extremplast.hu SHD-U EURO GARAT SZÁRÍTÓ CSALÁD SHD-U "EURO" garatszárítók a fentről

Részletesebben

Útmutató: Olvassa el a használati utasítást! Kicsomagolás:

Útmutató: Olvassa el a használati utasítást! Kicsomagolás: Használati utasítás Útmutató: Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket! Az ultrahangos tisztításegy egyedülálló technológia. Az ultrahang apró buborékok millióit hozza létre a vízben. Ezek az apró buborékok

Részletesebben

MOSOGATÓGÉPEK A halk működés alapkövetelmény

MOSOGATÓGÉPEK A halk működés alapkövetelmény MOSOGATÓGÉPEK A halk működés alapkövetelmény Teka MOSOGATÓGÉPEK Szinte hangtalan mosogatógépek: zajszint 49 dba A Teka mosogatógépek új generációja a fejlesztéseinknek köszönhetően gondoskodik az optimális

Részletesebben

Csőköteges hőcserélők korrózióálló / saválló acélból Típus: EHC6; EHC13; EHC20; EHC26 Általános ismertető

Csőköteges hőcserélők korrózióálló / saválló acélból Típus: EHC6; EHC13; EHC20; EHC26 Általános ismertető Csőköteges hőcserélők korrózióálló / saválló acélból Típus: EHC6; EHC13; EHC20; EHC26 Általános ismertető A felhasználói igényekhez igazodva 2017-től jelentősen kibővítettük méret és teljesítményválasztékunkat!

Részletesebben

Égéshő: Az a hőmennyiség, amely normál állapotú száraz gáz, levegő jelenlétében CO 2

Égéshő: Az a hőmennyiség, amely normál állapotú száraz gáz, levegő jelenlétében CO 2 Perpetuum mobile?!? Égéshő: Az a hőmennyiség, amely normál állapotú száraz gáz, levegő jelenlétében CO 2,- SO 2,-és H 2 O-vá történő tökéletes elégetésekor felszabadul, a víz cseppfolyós halmazállapotban

Részletesebben

2.2.17. CSEPPENÉSPONT

2.2.17. CSEPPENÉSPONT 2.2.17. Cseppenéspont Ph.Hg.VIII. Ph.Eur.6.0 1 2.2.17. CSEPPENÉSPONT A cseppenéspont az a hőmérséklet, amelyen a megolvadó vizsgálandó anyag első cseppje az alábbi körülmények között lecseppen a vizsgáló

Részletesebben

ASonic ultrahangos tisztító

ASonic ultrahangos tisztító ASonic HOME ultrahangos tisztítók Az ASonic HOME sorozat készülékeit elsősorban háztartási használatra szánták, azonban bárhol felhasználhatók, ahol a kapacitásuk és teljesítményük elegendőnek bizonyul

Részletesebben

Modell 12 Modell 18 Modell 25 Modell 57 Modell 100

Modell 12 Modell 18 Modell 25 Modell 57 Modell 100 Konstrukció és mûködési elv: a forrasztott lemezes hõcserélõ préselt mintázatú, rozsdamentes lemezekbõl áll, melyek vákuumkemencében rézzel vannak összeforrasztva. A két közeg két külön áramlási térben

Részletesebben

Termoelektromos borhűtő. Modell: DX-68COMBO. Használati útmutató

Termoelektromos borhűtő. Modell: DX-68COMBO. Használati útmutató Termoelektromos borhűtő Modell: DX-68COMBO Használati útmutató Tartalomjegyzék I. Általános biztonsági előírások 1 II. Műszaki adatok 2 III. Kezelőszervek 3 IV. Bekötési rajz 4 V. Működtetés 4 VI. Speciális

Részletesebben

SCM 012-130 motor. Típus

SCM 012-130 motor. Típus SCM 012-130 motor HU SAE A Sunfab SCM robusztus axiáldugattyús motorcsalád, amely különösen alkalmas mobil hidraulikus rendszerekhez. A Sunfab SCM könyökös tengelyes, gömbdugattyús típus. A kialakítás

Részletesebben

Használati utasítás DM-825 eszpresszó kávéfőző

Használati utasítás DM-825 eszpresszó kávéfőző www.dimarson.co.hu Használati utasítás DM-825 eszpresszó kávéfőző Használat előtt feltétlenül olvassa át a használati utasítást! A KÉSZÜLÉK RENDSZERES VÍZKŐTELENÍTÉST IGÉNYEL! Tájékoztató a használati

Részletesebben

FORGÓ DOB ELŐFŐZŐ/FŐZŐBERENDEZÉS

FORGÓ DOB ELŐFŐZŐ/FŐZŐBERENDEZÉS Food Processing Equipment NEAEN RotaBlanch FORGÓ DOB ELŐFŐZŐ/FŐZŐBERENDEZÉS A NEAEN RotaBlanch forgó dob előfőző-berendezést zöldségek, gyümölcsök, saláták, tészták és tengeri ételek konzerválás és fagyasztás

Részletesebben

Főzőlap kapcsológomb 2. ábra Piezoelektromos gyújtó 4. ábra. Gázégőfúvóka 5. ábra 9. ábra

Főzőlap kapcsológomb 2. ábra Piezoelektromos gyújtó 4. ábra. Gázégőfúvóka 5. ábra 9. ábra Nyomáscsatlakozó Minimum (by-pass) fúvóka 1. ábra Főzőlap kapcsológomb 2. ábra Piezoelektromos gyújtó 4. ábra Gázégőfúvóka 5. ábra 9. ábra 6. ábra 02/2002 IV 5410.239.00 1. rész Beszerelés GÁZTŰZHELY -

Részletesebben

V6000A Kombi-F-II, Kombi-F KARIMÁS SZABÁLYZÓ ÉS ELZÁRÓ SZELEP SAFECON MÉRÉSI CSATLAKOZÓKKAL

V6000A Kombi-F-II, Kombi-F KARIMÁS SZABÁLYZÓ ÉS ELZÁRÓ SZELEP SAFECON MÉRÉSI CSATLAKOZÓKKAL V6000A Kombi-F-II, Kombi-F KARIMÁS SZABÁLYZÓ ÉS ELZÁRÓ SZELEP SAFECON MÉRÉSI CSATLAKOZÓKKAL Tartalom Felépítés... 1 Anyagok... 1 Alkalmazás... 1 Jellemzők... 1 Műszaki adatok... 2 Méretek és rendelési

Részletesebben

4 HIDRAULIKUS RÉSZEK

4 HIDRAULIKUS RÉSZEK QP S4 TERMÉKLEÍRÁS A QP S4 sorozat minden egyes darabját különös gonddal tervezték. A visszacsapó szelep hőre lágyuló, ellenálló műanyagból készült és 6, kosütést 37baron (37m vízoszlop) bír el. A hidraulikus

Részletesebben

Használati utasítás. Vízszűrős porszívó

Használati utasítás. Vízszűrős porszívó Használati utasítás Vízszűrős porszívó Vízszűrős porszívó Használati útmutató Köszönjük, hogy termékünket választotta. Ezt a használati utasítást Önöknek készítettük, az Önök kényelméért és a maximális

Részletesebben

FIZIKA II. 2. ZÁRTHELYI DOLGOZAT A MŰSZAKI INFORMATIKA SZAK

FIZIKA II. 2. ZÁRTHELYI DOLGOZAT A MŰSZAKI INFORMATIKA SZAK FIZIKA II. 2. ZÁRTHELYI DOLGOZAT A MŰSZAKI INFORMATIKA SZAK 2007-2008-2fé EHA kód:.név:.. 1. Egy 5 cm átmérőjű vasgolyó 0,01 mm-rel nagyobb, mint a sárgaréz lemezen vágott lyuk, ha mindkettő 30 C-os. Mekkora

Részletesebben

MÉRÉSI JEGYZŐKÖNYV. A mérési jegyzőkönyvet javító oktató tölti ki! Kondenzációs melegvízkazám Tanév/félév Tantárgy Képzés

MÉRÉSI JEGYZŐKÖNYV. A mérési jegyzőkönyvet javító oktató tölti ki! Kondenzációs melegvízkazám Tanév/félév Tantárgy Képzés MÉRÉSI JEGYZŐKÖNYV Kondenzációs melegvízkazám Tanév/félév Tantárgy Képzés 2008/09 I félév Kalorikus gépek Bsc Mérés dátuma 2008 Mérés helye Mérőcsoport száma Jegyzőkönyvkészítő Mérésvezető oktató D gépcsarnok

Részletesebben

18. Pálinkagyártás gépei R&R KFT.

18. Pálinkagyártás gépei R&R KFT. 18. Pálinkagyártás gépei R&R KFT. Gépár E egyedi Megnevezés Gyártó ország Teljesítmény Kapacitás Tömeg Forg. Kód Ft csoportkód azonosító VTSZ R&R 50 L EKM KISÜSTI PÁLINKAFŐZŐ LÁTVÁNY, MOBIL, KOMP.,ELEKTROMOS

Részletesebben

A.S. Hungária Kft Budapest, Daróci út D ép. Tel: , Fax: Honlap:

A.S. Hungária Kft Budapest, Daróci út D ép. Tel: , Fax: Honlap: PÁRÁTLANÍTÁS AHOGY ÖN SZERETNÉ A Cotes C35 modulrendszerű berendezések az innovatív fejlesztésnek köszönhetően sokoldalúan alkalmaz-hatók 3-6 kg/óra párátlanító kapacitás igény esetén. MODULRENDSZERŰ FELÉPÍTÉS

Részletesebben

XC-K. - 05/12 rev. 0 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A TELEPÍTÕ ÉS KARBANTARTÓ RÉSZÉRE

XC-K. - 05/12 rev. 0 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A TELEPÍTÕ ÉS KARBANTARTÓ RÉSZÉRE XC-K - 05/ rev. 0 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A TELEPÍTÕ ÉS KARBANTARTÓ RÉSZÉRE Általános tájékoztatás TARTALOMJEGYZÉK ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK... 3. Az útmutatóban alkalmazott szimbólumok... 3. Készülék rendeltetésszerû

Részletesebben

MT 0WT típusú puffertároló

MT 0WT típusú puffertároló MT 0WT típusú puffertároló Az MT tartály kiegyenlíti a hőtermelő (vagy a rendelkezésre álló energia) és a hőigény időbeli eltérését, biztosítva ezáltal a komfortosságot. HMV modullal kiegészítve kombi

Részletesebben

Major Ferenc részlegvezető ACIS Benzinkúttechnika kft.

Major Ferenc részlegvezető ACIS Benzinkúttechnika kft. Kompresszor állomások telepítésének feltételei, hatósági előírások és beruházási adatok. Gázüzemű gépjárművek műszaki kialakítása és az utólagos átalakítás módja Major Ferenc részlegvezető ACIS Benzinkúttechnika

Részletesebben

SZÁLLÍTÓSZALAG ELŐFŐZŐ/FŐZŐBERENDEZÉS

SZÁLLÍTÓSZALAG ELŐFŐZŐ/FŐZŐBERENDEZÉS Food Processing Equipment NEAEN ContiBlanch SZÁLLÍTÓSZALAG ELŐFŐZŐ/FŐZŐBERENDEZÉS szállítószalag előfőző/főzőberendezés olyan termékek széles választékának hőkezelésére szolgál, amelyek az előfőzés vagy

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Tej Sziget. Teljesen automata kávéfőző géphez tartozó tejhabosító készülék

HASZNÁLATI UTASÍTÁS. Tej Sziget. Teljesen automata kávéfőző géphez tartozó tejhabosító készülék HASZNÁLATI UTASÍTÁS Tej Sziget Teljesen automata kávéfőző géphez tartozó tejhabosító készülék 1 TECHNIKAI ADATOK Tápfeszültség Borítás Kancsó anyaga Méret (szel. x mag. x mély.) Súly Kancsó Kancsó űrtartalma

Részletesebben