Világos külső és ragyogó belső

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Világos külső és ragyogó belső"

Átírás

1 Világos külső és ragyogó belső Kristálytiszta megoldások a DEKO-tól

2 2

3 Kristálytiszta megoldások Hogyan hozható létre inspiráló munkakörnyezet? A DEKO filozófia egyszerű- itt minden az emberről szól. Az irodai munkatársak közötti kapcsolatokat erősítő térbeosztás elsődleges fontossággal bír. A DEKO egy- és kétrétegű beltéri üvegfalak ennek a filozófiának a megtestesülései.

4 4

5 Üvegezett Válaszfalak Az irodai válaszfalak nem szükségszerűen csak tömör falak lehetnek. A DEKO üvegezett válaszfalak alkalmazásával érdekes és ösztönző irodai terek teremthetők, amelyek között folyamatos kapcsolattartás lehetséges. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a tér nyitottsága a teljes személyzet hatékonyságára és az egyéni munkahelyi légkörre nézve is pozitív hatással van - a nyitott terek használata a modern cégvezetés és vállalati imázs egyik alapvető ismérve.

6 6 Nyitott tervezés avagy irodai kialakítás Minden cégnek egyedi igényei vannak, amelyeket az épületek térbeosztásában is érvényre kell juttatni. Néhányan a teljesen nyitott környezetet szeretik, míg mások az egyedi irodákat és tárgyalókat részesítik előnyben, ahol zavartalanul folytathatóak le állás interjúk vagy értekezletek. Az irodahelyiségek kialakításánál a tér és fény megőrzésére kell törekedni. A beépített reluxákkal, savmaratott, vagy dekorfóliás üvegfelületekkel ellátott DEKO üvegfalak számos lehetőséget kínálnak a tér tagolására anélkül, hogy korlátoznák a fény természetes áramlását és a dolgozók együttműködést.

7 Belső környezet kialakítása A belső klimatikus hatások fontosságának növekedése felhívta a figyelmet a falépítésben használatos alapanyagokra és azok tulajdonságaira. Az intenzív kutatásnak és fejlesztésnek köszönhetően a DEKO üvegfal rendszer kielégít minden szabványos követelményt melyről környezetvédelmi tanúsítványt is szerzett.

8 8 Izgalmas színkompozíciók A DEKO üvegfalak tetszés szerinti színekben is tervezhetők, hogy tökéletesítsék az irodák színharmóniáját. Illeszthetők egyéb DEKO válaszfal rendszer elemeihez, így az építész és belsőépítész több szabadságot kap a fényhatások és a környezet kialakításában.

9 A design kialakításában csak a képzelet szabhat határt A dán design a legjobbat nyújtja - ez igaz a DEKO üvegfalakra is. A DEKO üvegfalak nyújtotta lehetőségek új és kreatív megoldásokra inspirálják az építészeket és belsőépítészeket. A széles modulválaszték kompromisszum nélküli, határtalan design-lehetőségeket biztosít. A modulok időtlen és egyszerű design-ja vonzó térhatást nyújt, ami lehetővé teszi a tervezők és belsőépítészek számára az ideális belső tér kialakítását.

10 10 DEKO csomópontok - megépített minőség A DEKO válaszfal rendszerek világsikere két okból ered: A rugalmas tértervezés a legtöbb modern épületben elvárás lett A DEKO által nyújtott garantált termékminőség A DEKO ötvözi a mesterségbeli tudást hagyományait az ipari szintű termeléssel.

11 Ajtók és tokok Kiterjedt üvegezett válaszfal kínálatához a DEKO teljeskörű ajtórendszert fejlesztett ki. Az egyedülálló DEKO tömör alumínium tok, amelyet nagyfokú stabilitás jellemez, tökéletes tervezésű nyílást és tartós felületet biztosít. A tokok különböző szélességekben állnak rendelkezésre, ezért üveg-, beton-, tégla-, és hagyományos gipszkartonfalba is beépíthetők. A széles ajtólap választék egyaránt megfelel a tervezési, valamint tűzbiztonsági és a hanggátlási előírásoknak. Az ajtólapok lehetnek tömör lapok, részben üvegezett kivitelű vagy teljes üvegajtók, egyszárnyú vagy kétszárnyú kivitelben. Többféle felületi kidolgozás és magasságbeli opció is elérhető.

12 12 DEKO FG - teljesen üvegezett válaszfalak A DEKO FG rendszer 99,9 % - ban üvegből készül. A DEKO válaszfalak design előnyeit alapul véve az FG rendszer esztétikumot és egyediséget nyújt. Az átfogóan tesztelt és aprólékosan kifejlesztett rendszer újszerű és egyedi környezet kialakítását teszi lehetővé a tervezők számára. A DEKO FG a padlószinttől a mennyezetig érő együveges modulokból áll, melyeket keskeny alumínium profilokkal toldanak egymáshoz és az épület egyéb komponenseihez. A DEKO FG tűzvédelmi teszteken esett át, és rendelkezik EI30 és EI60-as tűzgátlási bizonyítványokkal, megfelelve ezzel mind az európai, mind a dán követelményeknek. Ezen vizsgálatokat a Dán Tűzvédelmi és Biztonságtechnológiai Intézet végezte el. További információkért és referencia képekért kérjük keresse fel a oldalt.

13 Üvegfalak általános csomópontjai A példák a horizontális és vertikális profilok kialakítását mutatják be a DEKO FG alumínium illesztési profilok és csatlakozási lehetőségek esetében. Függesztett álmennyezet Profil csatlakozás / 90 fokos sarok Profil csatlakozás / T-kapcsolat Padló csatlakozás Alukeret / Üvegajtó Fal csatlakozás Profil csatlakozás Szilikonos csatlakozás Nyitott csatlakozás Tűzgátló üvegfal csomópontjai A példák a horizontális és vertikális profilok kialakítását ábrázolják a tűzálló csatlakozások és alumínium illesztési profilok esetében. Az üveg vastagsága cm között változik a szükséges tűzvédelmi követelményeknek megfelelően. Mennyezeti csatlakozás Profil csatlakozás Fal csatlakozás A DEKO üvegfalak E30, EI30, E60 és EI60-as tűzgátló kivitelben gyárthatók. Padló csatlakozás Szigetelt csatlakozás

14 14 DEKO GV kétrétegű üvegezett válaszfalak A DEKO GV nemcsak az irodák, konferenciatermek és belső udvarok esetében nyújt tökéletes megoldást az építészeknek és a belsőépítészeknek a fény és a tágasság maximalizálásához, hanem iskolákban és egyéb intézményekben, amelyek magasszintű hangszigetelést követelnek. A rendszer adottságai lehetővé teszik annak lebontását és egy másik helyen való összeszerelését, amelynek köszönhetően egyedülálló design lehetőségeket biztosít a többi rendszerekhez képest. A DEKO GV rendszer az EI30 és EI60 teljesen üvegezett válaszfalakhoz hasonlóanszintén tűzállónak bizonyult a Dán Tűzvédelmi és Biztonságtechnológiai Intézet tűzgátlási minősítő próbáján. A DEKO GV önálló kategóriát képvisel a hanggátlásban. A két különböző vastagságú üveglap és a köztük lévő légrés 49 db léghanggátlást biztosít. További információért és referencia fotókért látogasson el a oldalunkra.

15 Üvegfalak általános csomópontjai A részletek a horizontális és vertikális csomópontok kialakítását ábrázolják a DEKO rendszerbe illesztett, tűzállósággal nem rendelkező alumíniumtokok esetében. Az alapkialakítású DEKO GV üvegfal rendszer 4 és 6 mm vastag síküveglapokból épül fel. Mennyezeti csatlakozás T-kapcsolat Üvegmodulok sorolása Padló csatlakozás 90 -os sarok profil Üvegajtós elem Tűzgátló üvegfal csomópontjai A részletek a horizontális és vertikális profilok kialakítását ábrázolják a DEKO rendszerbe illesztett alumíniumtokok esetében. A DEKO üvegfalak E30, EI30, E60 és EI60 tűzgátló kivitelben gyárthatóak. Az üvegfalak beépíthetők önállóan, de már meglévő térelválasztó elemekhez, gipszkarton és betonfalakhoz is illeszthetők. F30 EI30 EI60

16 INT08001 A DEKO a szétszerelhető, üvegezett valamint az eltolható harmonika térelválasztó elemek vezető gyártó cége Skandináviában, termékeit több mint 35 országban, helyi disztribútorok segítségével forgalmazza világszerte, beleértve Európát, Afrikát és Ázsiát. Nyisson teret a fénynek GMB Stúdió Kft. Váci út 168/B. H-1138 Budapest Tel. : Fax: DEKO partitions ltd of denmark Maarkaervej 11 DK-2630 Taastrup - Denmark Tel. : Fax :