amortizációs költségeit átteszi az energiaárakba. Azért, hogy ne

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "amortizációs költségeit átteszi az energiaárakba. Azért, hogy ne"

Átírás

1 33 József Az Erőmű 2000 program 600 MFt-ból megvalósítható, ennek amortizációs költségeit átteszi az energiaárakba. Azért, hogy ne essünk áldozatul különböző lobbik harcának, akik nincsenek tekintettel a fogyasztók érdekeire, azt gondolom, hogy egy nem független, nekünk elkötelezett szakértői bizottsággal kellene tanulmánytervvel, összehasonlító vizsgálattal eldönteni nekünk és a lakosság számára melyik változat lenne a legkedvezőbb. Tibor A szakértői bizottság vezetője Gebhardt Gyula és Varga István a Közüzemi Vállalattól, Virágh Zoltán a Nitrogénművek Rt-tŐl, Kiss István és Mészáros Alpár pedig a Jager Brikett Kft-től a tagjai. József Igazán nem látom a célt, hogy ezzel a költségvetéssel mit akarunk. Törzsök képviselőtársam, azt javasolta, hogy minden üzemeltetési jellegű feladatra kérjünk hitelt. Az 56 MFt-oshiány nagyobb részét az üzemeltetés teszi k i. A Domokos úr által felvetett gázprogrammal kapcsolatosan az a javaslatom, hogy erre a célra hitelt kell felvenni. Az üzemeltetési költségeknél sem foglalkoztunk azzal, hogy miből finanszírozzuk. A Kormánytól azt várjuk, hogy néhány napon belül a japán hitelfelvétellel kapcsolatosan valamiféle döntés szülessen. Képviselői indítványom, hogy a japán hitelfelvétellel kapcsolatos várható kiadásokra kössünk le hitelkeretet. Tibor A japán hitelfelvétellel kapcsolatosan az esedékes rész 25 M F t. Patonai úr indítványát teszem fel szavazásra, azaz a japán hitelprogram évi önkormányzati részét, 25 MFt-ot építsünk be a költségvetésbe. Aki ezzel egyetért, kérem szavazzon. A Képviselő-testület 16 igen szavazattal, 4 tartózkodás mellett támogatja Patonai József képviselő indítványát, mely szerint a japán hitelprogram évi önkormányzati, része, 25 Millió Ft kerüljön beépítésre az évi költségvetésbe. Kerekes István megérkezett, órakor, létszám: 21 fő. L e n g y e 1 Csaba Mennyi a rendelkezésre állási díj, ha a hitelkeretet lekötjük?

2 34 József Az eddigi forráshiány 65 MFt, ehhez az előző szavazással jött 25 MFt, így most 90 MFt a lekötendő összeg. Tibor A Pénzügyi Ellenőrző és Gazdálkodási Bizottság javaslatát teszem fel szavazásra. Aki egyetért azzal, hogy 90 MFt felújítási keretösszeg kerüljön beépítésre a költségvetésbe, szavazzon. A Képviselő-testület 16 igen szavazattal, 5 tartózkodás mellett elfogadta a Pénzügyi Ellenőrző és Gazdálkodási Bizottság javaslatát, mely szerint az évi költségvetésbe 90 Millió Ft felújítási keretösszeg kerüljön beépítésre. Tibor Aki egyetért a japán hitel nélküli fejlesztés költségvetésbe történő beépítésével, kérem szavazzon. A Képviselő-testület 14 igen szavazattal, 7 tartózkodás mellett a japán hitel nélküli fejlesztés költségvetésbe történő beépítése mellett döntött. Tibor Aki a Városi Televízió 500 EFt-os támogatásával egyetért, kérem szavazzon. A Képviselő-testület 19 igen szavazattal, 2 tartózkodás mellett a Városi Televízió 500 EFt-os támogatását javasolja évre. Megkérem a Pénzügyi Iroda Vezetőjét és Csoportvezetőjét, hogy a rendelet-tervezeten az elfogadott módosításokat vezessék át, ezután szavazunk a rendelet elfogadásáról. Addig tárgyaljuk a soron következő előterjesztést.

3 35 2.) Javaslat a Piacokról és a piaci helypénzekről szóló többszörösen módosított 7/1991. (III.28.) sz. önkormányzati rendelet módosítására Bizottsági vélemények: C z i f r a László: A Jogi- és Ügyrendi Bizottság megtárgyalta az előterjesztést és 4 igen szavazattal, egyhangúlag a Képviselő-testületnek elfogadásra javasolja a rendelet-tervezete t. A n g y a l Péterné: A Péti Részönkormányzat a rendelet-tervezetet egyhangúlag elfogadásra javasolja. József: A Pénzügyi Bizottság 6 igen szavazattal támogatja a rendelet-tervezet elfogadását. L a n c z m a n n József: Az Ipari Bizottság 9 szavazattal, egyhangúlag javasolja a rendelet-tervezetet elfogadásra. Tibor: Mivel az előterjesztés egyhangú bizottsági és részönkormányzati támogatást kapott, vita nélkül tenném fel szavazásra. Aki a rendelet-tervezettel egyetért, kérem szavazzon. A Képviselő-testület 20 igen szavazat, 2 tartózkodás mellett a következő rendeletet alkotta: Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének..3-/1994. ( ) sz. rendelete a piacokról és a piaci helypénzekről szóló - többszörösen módosított - 7/1991. ( ) számú rendelet módosításáról (A rendelet a jegyzőkönyvhöz mellékelve.)

4 3.) Várpalota város Önkormányzati Képviselő-testületének TT.../1994. ( ) számú rendelete a Városi KórháziTendelőintéze t keretében működő Ápoló Otthonba történő beutalás rendiének, a személyi térítési dí~] megállapításának átmeneti szabályairó1, valamint az évi intézményi térítési díirol Bizottsági vélemények: Dr. S z a b ó Gyula: Az Egészségügyi Bizottság a rendelet-tervezetet jónak tartotta, módosító javaslata a hatáskörök elosztásában lenne. A bizottság a o. 4-5 bekezdésében a testületi hatáskört a polgármesterhez javasolja helyezni, tehát a ---5 bekezdésben Várpalota Viros Cnkormányzati Képviselői:es t ü l ere ho 1 /e r t a 1'po 1 :iármes ter" -1 javaso 1ja. Fölvetette i bizottság annak l lehetőségét, hogy a pol-.ármester javaslat:1, allén még legyen jogorvoslati lehetősig. a:..i ü képviselő" tes cülecet illesse. br. C z e i d l i István: Nincs kifogásom, ha mindkettő bekezdésben elfogadásra kerül, mert a kettőnek együtt van értelme, de az én javaslatom nyilvánvalóan az eredeti. József: A Pénzügyi Bizottság 6 igen szavazattal a rendelet egészét elfogadásra javasolja, a pontját azzal a módosítással, hogy a polgármester döntése ellen az Egészségügyi Bizottsághoz lehessen fellebbezni. Dr. C z e i d 1 i István: Törvényességi észrevételt kell tennem a javaslattal kapcsolatosan. A fellebbezés elbírálása nem ruházható át a testület helyett bizottságra, mert ez ellentétes lenne a jogorvoslat törvényben szabályozott rendjével. József: Mivel a bizottsági javaslat törvényességbe ütközik, azt visszavonom.

5 A Péti Részönkormányzat 6 igen szavazat, 2 tartózkodás mellett a rendelet-tervezetet elfogadásra javasolja. C z i f r a László: A Jogi Bizottság az eredeti rendelet-tervezetet javasolja egyhangúlag elfogadásra. L e s z 1c o v s z k i Tibor: Kérdezem, van-e valakinek esetleg még módosító indítványa? Amennyiben nincs, szavazásra tenném fel fel az egészségügyi bizottság módosító javaslatát. Aki egyetért a 6. /4/ bekezdésének módosításával, mely szerint... nyolc napon belül Várpalota város polgármesteréhez fordulhat1, az kérem szavazzon.. K i p v i o e x o- 1 e s u íi1e t 20 igen szavazat, 2 tartózkodás mel- 3 ett elfogadta az egészségügyi bizottság modosító indítványát, mely szerint a 6~. (4) bekezdése a következőre módosul:... nyolc napon belül. Várpalota város polgármesteréhez fordulhat. A 6. (5) pontjában ugyanezt teszem fel szavazásra. Aki egyetért vele, kérem szavazzon. A Képviselő-testület 20 igen szavazat, 2 tartózkodás mellett egyetértett az 6. (5) bekezdésének módosításával, mely szerint: "... a fizetési kötelezettséget Várpalota város polgármestere állapítia meg.** Most az egész rendelet-tervezetet egybe teszem fel szavazásra, aki egyetért vele kérem szavazzon. A Képviselő-testület 22 igen szavazattal, egyhangúlag a következő rendeletet alkotta: Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének.4../1994. ( ) számúi rendelete a Városi Kórház-Rendelointézet keretében működő Ápoló Otthonba történő beutalás rendjének, a személyi téritési díj megállapításának átmeneti szabályairól, valamint az évi intézményi térítési díjról (A rendelet a jegyzőkönyvhöz mellékelve.) 15,15 h-kor: Csiszár Ernő megérkezett, jelen van 23 fő.

6 33 4.) VEGYES ÜGYEK: 4/1. Dr. Babies Mária egészségügyi vállalkozási kérelme Bizottsági vélemények: Dr. Szabó Gyula: Az Egészségügyi Bizottság egyhangúlag támogatja. A n % y a 1 Pétérné: A Péti Részönkormányzat egyhangúlag támogatja. '.ki kérelem támogatásával egyetért, kérem szavazzon. A Képviselő-testület 21 igen szavazat, 2 tartózkodás mellett a következő határozatot h o z t a:.?9../1994. (11.25.) számú képviselő-testületi h a t á r o z a t : Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete egyetértett azzal, hogy DR. BABICS MÁRIA (Ungvár, , an: Pekárovics Margit; orvosi diploma kelte, száma: B /514/) a Háziorvosi Szolgálattal kapcsolatos feladatokat egészségügyi vállalkozás (Betéti Társaság) keretében lássa el a 7. számú körzetben. A Képviselő-testület egyúttal hozzájárul ahhoz, hogy a terület-ellátási kötelezettség ellátása és a Központi Ügyeleti Szolgálatban való részvétel ellenében a Bakony u. 14. szám alatti rendelőt bérleti díj elengedése mellett használja április 01-i hatállyal a szakvizsga alóli mentesítése időtartamáig. A rendelő használatával kapcsolatos feltételeket külön szerződésben kell rögzíteni. Határidő: a külön szerződés megkötésére: március 31. Felelős : Leszkovszki Tibor polgármester

7 39 4/2. Dr. Miklós Éva egészségügyi vállalkozási kérelme Bizottsági vélemények: Dr. S z a b ó Gyula: A vállalkozási kérelmet az Egészségügyi Bizottság egyhangúlag támogatta, a benyújtott anyagi igényeket nem. 15,20 h-kor Sajtos János kiment, jelen van: 22 fő n g y a 1?étérné: Péti Részönkormányzat S igen szavazattal javasolja a itárczat-terv_zet elfogadását anyagi támogatás nélkül. L 2 s k o v s ^ k i Tibor: Kei: bizottság együehangzó íúódosító javaslatával tenném fel szavazásra. Aki az egészségügyi vállalkozást támogatja anyagi támogatás felvállalása nélkül, az kérem szavazzon. A Képviselő-testület 21 igen szavazat, mellett a következő határozatot hozta: 1 ellenszavazat 53-./1994. (11.25.) számú képviselő-testületi h a t á r o z a t : Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete egyetértett azzal, hogy DR. MIKLÓS ÉVA (Baia Maré, február 16., an: Gózner V e ronika; orvosi diploma kelte, száma: / 5682/198. melléklete: 4688/880FFI, honosítás kelte: 1988.V.11.) a Háziorvosi Szolgálattal kapcsolatos feladatokat egészségügyi vállalkozás (BT) keretében lássa el az 5. sz. körzetben. A Képviselő-testület egyúttal hozzájárul ahhoz, hogy a területellátási kötelezettség vállalása és a Központi Ügyeleti Szolgálatban való részvétel ellenében a Berhidai út 52. sz. alatti rendelőt bérleti díj elengedése mellett használja április 1-i hatállyal a szakvizsga alóli mentesítése időtartamáig. A rendelő használatával kapcsolatos feltételeket külön szerződésben kell rögzíteni. Határidő: a külön szerz.megkötésére: Felelős : Leszkovszki Tibor polgármester

8 40 4/3. Javaslat az önkormányzati bölcsődék átszervezésére Bizottsági vélemények: Dr. S z a b ó Gyula: Az Egészségügyi Bizottság az előterjesztéssel egyetért. A n g y a l Péterné: A Péti Részönkormányzat 8 igen szavazattal, egyhangúlag a határozat-tervezetet elfogadásra javasolja. L j z k o v d z k i libor: Vita nélkül szavazásra tenném. Aki az előterjesztéssel..^yetért, kérem szavazzon. A Képviselő-ű3Stület 2.2 igen szavazattal, egyhangúlag a következő határozatot hozta:.a^./1994. (11.25.) sz. képviselő-testületi határozat: I.) Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete átszervezéssel megszünteti a Pétfürdői Bölcsőde (Várpalota, Liszt F. u. 17.), a Mártírok úti Bölcsőde (Várpalota, Mártírok út 1.) és a Mátyás király úti Bölcsőde (Várpalota, Mátyás k. út 19.) szervezeti önállóságát, s ezen bölcsődéket március 1-jei hatállyal - szakmai önállóságuk megtartása mellett - a Városi Népjóléti Gondozási Központ (Várpalota, Mártírok út 1.) irányítása alá vonva annak szervezetébe integrálja. Ennek megfelelően a Városi Népjóléti Gondozási Központ alapító okiratát módosítva adja ki. " A L A P Í T Ó O K I R A T 1. Az intézmény neve, székhelye, telephelyei: VÁROSI NÉPJÓLÉTI GONDOZÁSI KÖZPONT VÁRPALOTA Székhelye: 8100 Várpalota, Mártírok utca l.sz. Az intézmény tagintézményekkel rendelkezik. A tagintézmények telephelyei: 1.sz. Idősek Klubja, 8100 Várpalota, Fekete gyémánt utca 5. 2.sz. Idősek Klubja, 8100 Várpalota, Készenléti lakótelep

9 41 Fogyatékosok Napközi Otthona, 8100 Várpalota, Körmöcbánya utca 3. Mártírok úti Bölcsőde, 8100 Várpalota, Mártírok út 1 Mátyás király úti Bölcsőde, 8100 Várpalota, Mátyás király út 19. Pétfürdői Bölcsőde, 8100 Várpalota, Liszt Ferenc utca Az intézmény fenntartó szerve: Várpalota Város Önkormányzata 3. Az intézmény felügyeletét gyakorló szerv: Várpalota Város Önkormányzatának Képviselő-testülete és Jegyzője -4. Az intézmény működési területe: Várpalota város 5. Az intézmény jogállá sa: Ónálló jogi személy, önálló gazdálkodó. Gazdálkodásán a szervezetében elkülönült gazdasági egység végzi. A tagintézmények szakmai autonómiát élveznek. 5.a. Az intézmény feladatainak ellátásához rendelkezésre áll a Várpalota Város Önkormányzati Vagyonkataszterében nyilvántartott alapterületű ingatlan, a rajta álló épület(ek) ill. az intézményleltárban szereplő és a vagyonmérleg szerinti tárgyi eszközök - gépek, berendezések, felszerelések, szemléltető eszközök - ezen kívüli egyéb inmateriális javak (szellemi termékek). A rendelkezésre álló vagyont az 51/1992. (XII.129.) számú önkormányzati rendelet - Várpalota Város Önkormányzata vagyonáról - előírásainak megfelelően, külö-. nősen a rendelet 7. -ában szabályozottak szerint használhatja. 6. Az intézmény alaptevékenysége: Idősek klubjában klubtagok számára gondozás Szociális és bölcsődei ellátás, gazdálkodási feladat Csecsemők és az óvodáskort még el nem ért kisgyermekek napközi gondozása Házi szociális gondozás Szociális konyha, népkonyha Közepesen súlyos értelmi fogyatékosok nappali ellátása 7. Az intézmény kiegészítő tevékenysége: Az intézmény kiegészítő tevékenységet nem folytat.

10 42 8. Az intézmény vállalkozói tevékenysége: Az intézmény vállalkozási tevékenységként részt vehet az intézményrendszeren kívüli nevelésben-oktatásban, s alaptevékenysége zavarása nélkül lakossági szolgáltatást vállalhat. A vállalkozásból származó bevételét - amely nem haladhatja meg éves költségvetése 25 %-át - alaptevékenysége ellátásához használja fel. Az engedélyezett szolgáltatást az alapító okiratra a fenntartó határozatával felvezeti. 9. Az intézmény vezetőjét pályázat útján Várpalota Város Önkormányzatának Képviselő-testülete határozatlan időre nevezi ki. A tagintézmények vezetőit az intézményvezető nevezi ki határozatlan időre. A Népjóléti Gondozási Központ vezetőjének munkáltatói jogköre kiterjed a felnőtteket gonduzó szociális intézmények egészére. A tagintézményvezetők közül önálló munkáltatói jogkörrel rendelkeznek a bölcsődevezetők és a gazdasági vezető. 10. Az intézmény hosszú- és körbélyegzőinek hivatalos szövege: Városi Népjóléti Gondozási Központ Várpalota Városi Népjóléti Gondozási Központ 8100 Várpalota, Mártírok út 1. Városi 1. sz. Idősek klubja 8100 Várpalota, Fekete gyémánt utca 5. Városi 2. sz. Idősek Klubja 8104 Várpalota, Készenléti lkt. Fogyatékosok Napközi Otthona 8100 Várpalota, Körmöcbánya utca 3. Mártírok úti Bölcsőde 8100 Várpalota, Mártírok út 1. Mátyás király úti Bölcsőde 8100 Várpalota, Mátyás király út 19. Péti Bölcsőde 8100 Várpalota, Liszt Ferenc utca 17." II.) A Képviselő-testület felhívja a Népjóléti Gondozási Központ vezetőjét, hogy az összevont intéz-

11 43 meny szervezeti és működési szabályzatát a változásoknak megfelelően dolgozza át és terjessze be azt a Képviselő-testület elé. Határidő: június 30. Felelős : Koromné Palkovics Edit 4/4. Szurok János és felesége Várpalota, Szabolcska u. 59. szám alatti lakosok kérelme elidegenítési tilalom alóli felmentés iránt.?a/1994. (11.25.) s z.képviselő-testületi határozat: Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete Várpalota Város Önkormányzata (mint Várpalota V á rosi Tanács VB jogutódja) nevében eljárva az ingatlannyilvántartás szerint Szurok János és felesége Mamuzsity Zsuzsanna Várpalota, Szabolcska M. u. 59. szám alatti lakosok tulajdonában lévő, a várpalotai számú tulajdoni lapon nyilvántartott 584/2 hrsz-ú "beépítetlen terület" megnevezésű 1088 m2 területű, beépítési kötelezettséggel és annak teljesítéséig elidegenítési tilalommal terhelt ingatlan értékesítéséhez Szurok János és felesége részére az elidegenítési tilalom alól felmentést ad. Hozzájárul az egyrészről Szurok János és felesége Várpalota, Szabolcska M. u. 59. szám alatti lakosok, másrészről Schaffer Tamás és felesége Scháfferné Kun Henrietta Várpalota, Mátyás király utca 8. szám alatti lakosok között február 1-én Várpalotán létrejött adás-vételi szerződés megkötéséhez. A hozzájárulás megadásával egyidejűleg az ingatlant terhelő beépítési kötelezettség határidejét

szavazzon. A Képviselő-testület 10 igen szavazat, 5 ellenszavazat, 8 tartózkodás mellett a javaslatot nem fogadta el.

szavazzon. A Képviselő-testület 10 igen szavazat, 5 ellenszavazat, 8 tartózkodás mellett a javaslatot nem fogadta el. Elsőként szavazásra teszem fel a Beruházási Bizottság módosító indítványát, mely szerint a Képviselő-testület februári ülése előtti bizottsági ülésre a Közüzemi Vállalat készítsen beszámolót az 1996. évre

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: a Lőrinci Közösségi Házban Lőrinci Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. január 26-i rendkívüli ülésén. Jelen vannak: Víg Zoltán polgármester Pálinkás Péter alpolgármester

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének február 26-án 16,00 órai kezdettel tartott rendkívüli nyilvános üléséről

JEGYZŐKÖNYV Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének február 26-án 16,00 órai kezdettel tartott rendkívüli nyilvános üléséről Ikt.szám: 262 /2014 JEGYZŐKÖNYV Vajta Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 26-án 16,00 órai kezdettel tartott rendkívüli nyilvános üléséről A Képviselő-testülete által meghozott határozat

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592 660. Pf.: 76. fax: 592 676 e-mail: varpalota@varpalota.hu E L Ő T E R J E S Z T É S Várpalota Város Önkormányzati

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Siófok Város Képviselő-testületének május havi ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Siófok Város Képviselő-testületének május havi ülésére SIÓFOK VÁROS POLGÁRMESTERE 8600 Siófok, Fő tér 1. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő: Siófok, 2013. május E L Ő T E R J E S Z T É S Siófok Város Képviselő-testületének 2013. május havi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bakonykúti Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 206. december 3-án megtartott nyilvános, rendkívüli testületi üléséről. Az ülés helye: Községháza (Bakonykúti, Szabadság

Részletesebben

A Decs Tesz- Vesz Óvoda Alapító Okiratának módosítása

A Decs Tesz- Vesz Óvoda Alapító Okiratának módosítása Az előterjesztés száma: 95/2013. A határozati javaslat elfogadásához egyszerű többség szükséges! Decs Nagyközség képviselő-testületének 2013. május 29-én, 18-órakor megtartandó ülésére A Decs Tesz- Vesz

Részletesebben

A Képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy e döntést hozza az érintettek tudomására.

A Képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy e döntést hozza az érintettek tudomására. 3 1 A Képviselő-testület felkéri a polgármestert, hogy e döntést hozza az érintettek tudomására. Határidő: a tájékoztatásra: 1999. május 15. Várpalota város óvodái nevelési programjainak jóváhagyása (97-)

Részletesebben

A Képviselő-testület 21 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta:

A Képviselő-testület 21 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta: A Képviselő-testület 21 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta: 202/2009. (V.8.) Kt.sz. h a t á r o z a t : Orosháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete:

Részletesebben

ALSÓSZÖLNÖK. Község Önkormányzata június 14-én megtartott. nyílt. üléséről készült. j e g y z ő k ö n y v

ALSÓSZÖLNÖK. Község Önkormányzata június 14-én megtartott. nyílt. üléséről készült. j e g y z ő k ö n y v ALSÓSZÖLNÖK Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. június 14-én megtartott nyílt üléséről készült j e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Alsószölnök Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének, június 25-i ülésére. Az előterjesztést készítette: oktatási referens

ELŐTERJESZTÉS. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének, június 25-i ülésére. Az előterjesztést készítette: oktatási referens ELŐTERJESZTÉS Kerekegyháza Város Képviselő-testületének, 2008. június 25-i ülésére Tárgy:Fejlesztő pedagógus alkalmazása Az előterjesztést készítette: Hum József oktatási referens Előterjesztő: dr. Kelemen

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Siófok Város Képviselő-testületének február havi ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Siófok Város Képviselő-testületének február havi ülésére SIÓFOK VÁROS POLGÁRMESTERE 8600 Siófok, Fő tér 1. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő: Siófok, 2013. február 25. E L Ő T E R J E S Z T É S Siófok Város Képviselő-testületének 2013. február

Részletesebben

M Ó D O S Í T Ó O K I R A T

M Ó D O S Í T Ó O K I R A T /2012. (10. 25.) sz. határozat 3. melléklete M Ó D O S Í T Ó O K I R A T Piros Óvoda 2120 Dunakeszi, Hunyadi u. 70. Dunakeszi Város Képviselő-testülete jóváhagyta a Piros Óvoda egységes szerkezetbe foglalt,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. bizottsági elnök-helyettes (később érkezett) számviteli, vagyonnyilvántartási- és kezelési osztályvezető.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. bizottsági elnök-helyettes (később érkezett) számviteli, vagyonnyilvántartási- és kezelési osztályvezető. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Jogi és Ellenőrzési Bizottságának 2014. szeptember 8-án a Városháza emeleti kistermében 9 00 órai kezdettel megtartott nyílt

Részletesebben

A Képviselő-testület 23 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozta:

A Képviselő-testület 23 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozta: A Képviselő-testület 23 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozta: 345/2009. (IX.25.) K.t. sz. h a t á r o z a t : Orosháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592-660 Pf.: 76. fax: 592-676 e-mail: varpalota@varpalota.hu E L Ő T E R J E S Z T É S Várpalota Város Önkormányzati

Részletesebben

Polgármesteri Hivatal ÁOl^h $ IJH / io<vf Oktatási és Közművelődési Főosztálv f t == + -^3 >

Polgármesteri Hivatal ÁOl^h $ IJH / io<vf Oktatási és Közművelődési Főosztálv f t == + -^3 > Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testület ülése Polgármesteri Hivatal ÁOl^h $ IJH / io

Részletesebben

M E G H Í V Ó május 18. napjára (hétfő) 8.00 órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom.

M E G H Í V Ó május 18. napjára (hétfő) 8.00 órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom. BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE M E G H Í V Ó Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 16/2010. (XI. 25.) sz. rendelete 4. (1) bekezdése alapján

Részletesebben

A Képviselő-testület 14 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta:

A Képviselő-testület 14 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta: A Képviselő-testület 14 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta: 349/2010. (XII.15.) K.t. számú h a t á r o z a t : Orosháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Szabó Sándorné Megyesi Elemér. Tóth Péter Benjámin Dobos Lászlóné. Maginé dr. Csirke Erzsébet

JEGYZŐKÖNYV. Szabó Sándorné Megyesi Elemér. Tóth Péter Benjámin Dobos Lászlóné. Maginé dr. Csirke Erzsébet JEGYZŐKÖNYV Készült: 2016. szeptember 7-én, Tiszagyulaházán, Tiszagyulaháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének, a Tiszagyulaháza Őszirózsa Idősek Klubja termébe megtartott rendkívüli, nyilvános

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 194/2003. (VI. 25.) számú. h a t á r o z a t a

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 194/2003. (VI. 25.) számú. h a t á r o z a t a NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 194/2003. (VI. 25.) számú h a t á r o z a t a a Szociális Gondozási Központ Alapító Okiratának módosításáról A Közgyűlés 1./ A Szociális Gondozási Központ Alapító

Részletesebben

H a t á r o z a t t e r v e z e t NYÍRMADA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2012. ( ) h a t á r o z a t a

H a t á r o z a t t e r v e z e t NYÍRMADA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2012. ( ) h a t á r o z a t a H a t á r o z a t t e r v e z e t NYÍRMADA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2012. ( ) h a t á r o z a t a Patay István Általános Iskola alapítói okiratáról Módosító Okirat Nyírmada Város Önkormányzat

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének február 12-én 17 órakor megtartott rendkívüli üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Decs Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének február 12-én 17 órakor megtartott rendkívüli üléséről Decs Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete Decs, Fő utca 23. szám Tel: 74/595-911, Fax: 74/595-910... sz. példány Szám: 404-2/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V 2014. február 12-én 17 órakor megtartott

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV GYŐRÚJBARÁT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NOVEMBER 27-ÉN TARTOTT NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV GYŐRÚJBARÁT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK NOVEMBER 27-ÉN TARTOTT NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL JEGYZŐKÖNYV GYŐRÚJBARÁT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2012. NOVEMBER 27-ÉN TARTOTT NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL Készült Győrújbarát Község Önkormányzata képviselő-testületének a Polgármesteri Hivatalban

Részletesebben

M Ó D O S Í T Ó O K I R A T

M Ó D O S Í T Ó O K I R A T /2012. (10. 25.) sz. határozat 7. melléklete M Ó D O S Í T Ó O K I R A T Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola 2120 Dunakeszi, Garas u. 26. Dunakeszi Város Képviselő-testülete jóváhagyta a Bárdos Lajos

Részletesebben

Alapító okiratot módosító okirat

Alapító okiratot módosító okirat 324/2013. (VI. 19.) Tárgy: Varga Domokos ÁMK alapító okiratának módosítása Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselő-testülete (továbbiakban Képviselő-testület) megtárgyalta Bődi Szabolcs polgármester

Részletesebben

Megkérem Madaras Annamária irodavezetőt, hogy szóljon pár szót az Ifjúsági Házzal kapcsolatban.

Megkérem Madaras Annamária irodavezetőt, hogy szóljon pár szót az Ifjúsági Házzal kapcsolatban. 35 D o m o k o s István: Megkérem Madaras Annamária irodavezetőt, hogy szóljon pár szót az Ifjúsági Házzal kapcsolatban. M a d a r a s Annamária: én azzal a javaslattal álltam elü, hogy az Alapitó okiratában

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Abony Városi Önkormányzat P o l g á r m e s t e r é t ő l H-2740 Abony, Kossuth tér 1. Az előterjesztést készítette: Humán Közszolgáltatások és Munkaügyi Osztály Az előterjesztést megtárgyalta: Szociális

Részletesebben

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 30-án tartandó remdkívüli - ülésére

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 30-án tartandó remdkívüli - ülésére HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERÉTŐL 4242 HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-295 Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 30-án

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592-660 Pf.: 76. fax: 592-676 e-mail: varpalota@varpalota.hu E L Ő T E R J E S Z T É S Várpalota Város Önkormányzati

Részletesebben

m á r c i u s 2 3.

m á r c i u s 2 3. Veresegyház Város Önkormányzata J E G Y Z Ő K Ö N Y V P é n z ü g y i B i z o t t s á g i é s Ü g y r e n d i, J o g i é s K ö z b i z t o n s á g i B i z o t t s á g i ülés 2 0 1 6. m á r c i u s 2 3.

Részletesebben

Dunavarsány Város Önkormányzatának. Polgármester

Dunavarsány Város Önkormányzatának. Polgármester Dunavarsány Város Önkormányzatának Polgármestere 2336 Dunavarsány, Kossuth Lajos utca 18., titkarsag@dunavarsany.hu 24/521-040, 24/521-041, Fax: 24/521-056 www.dunavarsany.hu ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány

Részletesebben

TÁRGY: Javaslat a Városi Bölcsőde alapító okiratának módosítására E L Ő T E R J E S Z T É S

TÁRGY: Javaslat a Városi Bölcsőde alapító okiratának módosítására E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 37. MELLÉKLET: 2 db TÁRGY: Javaslat a Városi Bölcsőde alapító okiratának módosítására E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 2016.

Részletesebben

A L A P Í T Ó OKIRAT (egységes szerkezetbe foglalt)

A L A P Í T Ó OKIRAT (egységes szerkezetbe foglalt) A L A P Í T Ó OKIRAT (egységes szerkezetbe foglalt) 1./ Intézmény megnevezése: Zalakomári Napközi Otthonos Óvoda 2.1 Intézmény székhelye, címe: 8751 Zalakomár, Tavasz út 17. 2.a/ Tagintézmény megnevezése:

Részletesebben

Ramocsaháza/Nyíribrony/Nyírkércs Község Önkormányzat Képviselő-testületének /2012. (XII.) H a t á r o z a t a

Ramocsaháza/Nyíribrony/Nyírkércs Község Önkormányzat Képviselő-testületének /2012. (XII.) H a t á r o z a t a Ramocsaháza/Nyíribrony/Nyírkércs Község Önkormányzat Képviselő-testületének /2012. (XII.) H a t á r o z a t a A Ramocsaházi Közös Önkormányzati Hivatal alapító okiratáról A Képviselő-testület: 1. A Ramocsaházi

Részletesebben

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület június 26-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület június 26-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Zirc Város Polgármestere 8420 Zirc, Március 15. tér 1. J E L E N T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület 2006. június 26-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról A lejárt határidejű

Részletesebben

Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének január 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének január 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. január 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 21/2016. (II.15.)KT. határozata

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kiskunhalas Város Képviselő-testülete március 29-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kiskunhalas Város Képviselő-testülete március 29-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Kiskunhalas Város Képviselő-testülete 208. március 29-i ülésére Tárgy: Kiskunhalas Város Önkormányzata Költségvetési Intézmények Gazdasági Szervezete alapító okirat módosítása

Részletesebben

A L A P Í T Ó O K I R A T a módosításokkal egységes szerkezetben

A L A P Í T Ó O K I R A T a módosításokkal egységes szerkezetben A L A P Í T Ó O K I R A T a módosításokkal egységes szerkezetben Budapest Főváros IV. ker. Újpest Önkormányzata a költségvetési szervek jogállásáról és gazdálkodásáról szóló 2008. évi CV. törvény 8. (2)

Részletesebben

KIVONAT. a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat Ápoló-Gondozó Otthona Mándok Alapító Okirata megállapításáról

KIVONAT. a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat Ápoló-Gondozó Otthona Mándok Alapító Okirata megállapításáról KIVONAT a Közgyűlés 2009. április 29-én megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből ------------------------------------------------------------------------------------------------- SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG

Részletesebben

M Ó D O S Í T Ó O K I R A T

M Ó D O S Í T Ó O K I R A T M Ó D O S Í T Ó O K I R A T Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola 2120 Dunakeszi, Bem u. 27. /2012. (10. 25.) sz. határozat 9. melléklete Dunakeszi Város Képviselő-testülete jóváhagyta a Farkas Ferenc

Részletesebben

9. Bölcsőde alapítása május 24. ELŐTERJESZTÉS. Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének május 24-ei ülésére. 9.

9. Bölcsőde alapítása május 24. ELŐTERJESZTÉS. Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének május 24-ei ülésére. 9. ELŐTERJESZTÉS Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. május 24-ei ülésére 9. napirend Tárgya: Bölcsőde alapítása Előadó: Tabányi Pál polgármester Melléklet: Alapító okirat tervezete Az előterjesztés

Részletesebben

Bizottsági ülések időpontjai:

Bizottsági ülések időpontjai: Bizottsági ülések időpontjai: Gazdasági, Idegenforgalmi és Környezetvédelmi Bizottság 2004. december 13. (hétfő) 17 óra Oktatási, Kulturális és Közművelődési Bizottság 2004. december 14. (kedd) 15,30 óra

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült Vanyola Község Önkormányzata Képviselő-testülete április 18-án 15 órakor megtartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült Vanyola Község Önkormányzata Képviselő-testülete április 18-án 15 órakor megtartott nyilvános üléséről. Önkormányzati Képviselő-testület V A N Y O L A Szám: 6/2016. J e g y z ő k ö n y v Készült Vanyola Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2016. április 18-án 15 órakor megtartott nyilvános üléséről.

Részletesebben

PALOTÁSI NAPKÖZIOTTHONOS ÓVODA. 43/2012.(IV.26.) határozattal. egységes szerkezetbe foglalt A L A P Í T Ó OKIRATA

PALOTÁSI NAPKÖZIOTTHONOS ÓVODA. 43/2012.(IV.26.) határozattal. egységes szerkezetbe foglalt A L A P Í T Ó OKIRATA PALOTÁSI NAPKÖZIOTTHONOS ÓVODA 43/2012.(IV.26.) határozattal egységes szerkezetbe foglalt A L A P Í T Ó OKIRATA Kihirdetési záradék: A módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt alapító okirat 2012. május

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. augusztus 7-én megtartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. augusztus 7-én megtartott rendkívüli üléséről SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 12/1/2015. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. augusztus 7-én megtartott rendkívüli üléséről Határozatok száma: 57-58. 1 TARTALOMJEGYZÉK HATÁROZATOK: 57/2015.(VIII.7.)

Részletesebben

VATTA KÖZSÉG KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 2013. JANUÁR 30. ÁN MEGTARTOTT NYÍLT ÜLÉS JEGYZŐKÖNYVÉNEK

VATTA KÖZSÉG KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 2013. JANUÁR 30. ÁN MEGTARTOTT NYÍLT ÜLÉS JEGYZŐKÖNYVÉNEK VATTA KÖZSÉG KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 2013. JANUÁR 30. ÁN MEGTARTOTT NYÍLT ÜLÉS JEGYZŐKÖNYVÉNEK a./ JEGYZŐKÖNYV, b./ TÁRGYSOROZATA c./ HATÁROZATA 1-5/2013.(I.30.) ÖK. sz. d./ RENDELETE 1 /2013. (II.6.) ÖK.

Részletesebben

K I V O N A T. Tura Város Önkormányzatának Képviselő-testülete június 25-én 16 órakor megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T. Tura Város Önkormányzatának Képviselő-testülete június 25-én 16 órakor megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből. K I V O N A T Tura Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. június 25-én 16 órakor megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből. Tárgy: Kastélykerti Óvoda Alapító Okiratának módosítása. Tura Város

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 28 -i ülésére Tárgy: A Zirc, Rákóczi tér 11. szám alatti 1125/2 hrsz-ú, 76 m 2 alapterületű lakás bérleti jogviszonyának

Részletesebben

Kivonat Kunszentmárton Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014.február 13-án tartott soros ülésének jegyzőkönyvéből.

Kivonat Kunszentmárton Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014.február 13-án tartott soros ülésének jegyzőkönyvéből. Kivonat Kunszentmárton Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014.február 13-án tartott soros ülésének jegyzőkönyvéből. 30/2014.(II.13.) határozat a Alapító Okiratának módosításáról 1.) Kunszentmárton

Részletesebben

ALPOLGÁRMESTER. a Szociális és Egészségügyi Ágazathoz tartozó intézmények alapító okiratainak módosítására. Lombos Antal ágazatvezető

ALPOLGÁRMESTER. a Szociális és Egészségügyi Ágazathoz tartozó intézmények alapító okiratainak módosítására. Lombos Antal ágazatvezető BUDAPEST-CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA ALPOLGÁRMESTER J A V A S L A T a Szociális és Egészségügyi Ágazathoz tartozó intézmények alapító okiratainak módosítására Készítette: Lombos Antal ágazatvezető Előterjesztő:

Részletesebben

pdfmachine trial version

pdfmachine trial version Községi Önkormányzat Képviselõ-testülete 1. Az alapító okirat száma: 3/1998.(I. 29.) sz. KT. Határozat 2. Az intézmény neve: A L A P Í TÓ O K I R A T Tolcsvai Napközi Otthonos Óvoda OM. Azonosítója: 28791

Részletesebben

Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének december 05-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének december 05-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. december 05-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 123/2016. (XII.05.) KT.

Részletesebben

K I V O N A T. Tata Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 4. napján megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Tata Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. április 4. napján megtartott ülésének jegyzőkönyvéből K I V O N A T 2012. április 4. napján megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Tata Város Önkormányzat Képviselő-testülete 127/2012. (IV.5.) Tata Kt. határozata az április 4-i rendkívüli testületi ülésen tárgyalandó

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült a Képviselő-testület 2013. december 30-án 13.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült a Képviselő-testület 2013. december 30-án 13.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről. Képviselő-testület Szigliget J e g y z ő k ö n y v Készült a Képviselő-testület 2013. december 30-án 13.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Jelen vannak:

Részletesebben

Belvárosi Általános Iskola és Mûvészetek Iskolája. Logopédiai és Gyógytestnevelési Szakszolgálat

Belvárosi Általános Iskola és Mûvészetek Iskolája. Logopédiai és Gyógytestnevelési Szakszolgálat ALAPÍTÓ OKIRAT Belvárosi Általános Iskola és Mûvészetek Iskolája, Logopédiai és Gyógytestnevelési Szakszolgálat Az intézmény neve: Belvárosi Általános Iskola és Mûvészetek Iskolája Logopédiai és Gyógytestnevelési

Részletesebben

K I V O N A T. Tura Város Önkormányzatának Képviselő-testülete november 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T. Tura Város Önkormányzatának Képviselő-testülete november 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. K I V O N A T Tura Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2012. november 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. Tárgy: Többsincs Óvoda és Bölcsöde Alapító Okiratának módosítása. Tura Város Önkormányzatának

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság Tárgy: Mézeskalács Óvoda alapító okirat módosítása Melléklet: Mézeskalács Óvoda módosító okirat és egységes szerkezetű alapító

Részletesebben

K I V O N A T. Tura Város Önkormányzatának Képviselő-testülete november 26-án (szerda) 16 órakor megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T. Tura Város Önkormányzatának Képviselő-testülete november 26-án (szerda) 16 órakor megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből. K I V O N A T Tura Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. november 26-án (szerda) 16 órakor megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből. Tárgy: Kastélykerti Óvoda Alapító Okiratának módosítása

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Nagyecseden, a Polgármesteri Hivatal tanácstermében, 2017. október 9-én az önkormányzati képviselő-testület r e n d k í v ü l i nyilvános üléséről Jelen voltak: Kovács Lajos,

Részletesebben

K I V O N A T. Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének október 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T. Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének október 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. ülésének könyvéből. 243/2015. (X.28.) határozata: Tét Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2015. október 28-i ülés módosított napirendi pontjait elfogadja az alábbiak alapján: 1. Tájékoztató a lejárt

Részletesebben

134/2016. (IV.19.) számú Ügyrendi-Jogi-Szociális Bizottsági határozat Jegyzőkönyv hitelesítő személyének megállapításáról

134/2016. (IV.19.) számú Ügyrendi-Jogi-Szociális Bizottsági határozat Jegyzőkönyv hitelesítő személyének megállapításáról 134/2016. (IV.19.) számú Ügyrendi-Jogi-Szociális Bizottsági határozat Jegyzőkönyv hitelesítő személyének megállapításáról Jászladány Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete Ügyrendi-Jogi- Szociális

Részletesebben

S Z É C H É N Y I S Á N D O R Á L T A L Á N O S I S K O L A É S Ó V O D A ALAPÍTÓ OKIRATA 1

S Z É C H É N Y I S Á N D O R Á L T A L Á N O S I S K O L A É S Ó V O D A ALAPÍTÓ OKIRATA 1 S Z É C H É N Y I S Á N D O R Á L T A L Á N O S I S K O L A É S Ó V O D A ALAPÍTÓ OKIRATA 1 (Átfogó felülvizsgálata és módosítása a költségvetési szervek jogállásáról és gazdálkodásáról szóló 2008. évi

Részletesebben

Határozati javaslatok:

Határozati javaslatok: Tárgy: Előkészítésben részt vesz: Szent Lázár Alapítvány kérelmének elbírálása Tárnok Lászlóné jegyző dr. Bimbó Mária osztályvezető, Igazgatási Osztály Holopné dr. Sztrein Beáta osztályvezetőhelyettes,

Részletesebben

EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE május 8-án megtartott rendkívüli nyílt ülésének

EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE május 8-án megtartott rendkívüli nyílt ülésének EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. május 8-án megtartott rendkívüli nyílt ülésének a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T 1./ ÉMOP-4.3.1/A-11 - Nevelési

Részletesebben

M Ó D O S Í T Ó O K I R A T

M Ó D O S Í T Ó O K I R A T /2012. (10. 25.) sz. határozat 4. melléklete M Ó D O S Í T Ó O K I R A T Bárdos Lajos Általános Iskola 2120 Dunakeszi, Iskola sétány 18. Dunakeszi Város Képviselő-testülete jóváhagyta a Bárdos Lajos Általános

Részletesebben

fr fuszámú előterjesztés

fr fuszámú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere fr fuszámú előterjesztés Előterjesztés a Képviselő-testület részére a Kőbányai Egészségügyi Szolgálat alapító okiratának módosításáról

Részletesebben

KIVONAT. 22/2017. Kth. Kiskunhalas Város Önkormányzata Költségvetési Intézmények Gazdasági Szervezete Alapító okirat módosítása.

KIVONAT. 22/2017. Kth. Kiskunhalas Város Önkormányzata Költségvetési Intézmények Gazdasági Szervezete Alapító okirat módosítása. KIVONAT A Képviselő-testület 2017. január 26-án megtartott üléséről készült jegyzőkönyvből 22/2017. Kth. Kiskunhalas Város Önkormányzata Költségvetési Intézmények Gazdasági Szervezete Alapító okirat módosítása

Részletesebben

HATÁROZAT KIVONAT május 10 ei rendes képviselő-testületi ülés nyílt jegyzőkönyvéből

HATÁROZAT KIVONAT május 10 ei rendes képviselő-testületi ülés nyílt jegyzőkönyvéből Iktatószám: T-128/2007. 06/2007. I. a HATÁROZAT KIVONAT 2007. május 10 ei rendes képviselő-testületi ülés nyílt jegyzőkönyvéből 256/2007. (V.10.) B-L.Ö.h. 22 igen szavazattal, egyhangúlag tárgyalásra elfogadta

Részletesebben

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 174/2013. (X. 30.) számú. h a t á r o z a t a

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 174/2013. (X. 30.) számú. h a t á r o z a t a ÚJFEHÉRTÓ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA 4244 Újfehértó, Szent István út 10. Tel.:(42) 290 000 Fax: (42) 290 003 E-mail: polghiv@ujfeherto.hu Web: www.ujfeherto.hu K i v o n a t Újfehértó Város Önkormányzata

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRATA (egységes szerkezetű)

ALAPÍTÓ OKIRATA (egységes szerkezetű) SZIGETHALOM ÉS KÖRNYÉKE EGYESÍTETT SZOCIÁLIS INTÉZMÉNY ALAPÍTÓ OKIRATA (egységes szerkezetű) 2012. április 1-jétől 1 SZIGETHALOM ÉS KÖRNYÉKE EGYESÍTETT SZOCIÁLIS INTÉZMÉNY ALAPÍTÓ OKIRATA (egységes szerkezetű)

Részletesebben

Fertőd Város Képviselő-testülete

Fertőd Város Képviselő-testülete Fertőd Város Képviselő-testülete 28/2012. SZÁMÚ J E G Y Z Ő K Ö N Y V 2012. szeptember 12. napján megtartott R E N D K Í V Ü L I K É P V I S E L Ő T E S T Ü L E T I Ü L É S É R Ő L Készült: 3 példányban

Részletesebben

HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERÉTŐL 4242 HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: , TELEFAX:

HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERÉTŐL 4242 HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: , TELEFAX: HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERÉTŐL 4242 HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-295 Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. március 28-án

Részletesebben

A L A P Í T Ó O K I R A T a módosításokkal egységes szerkezetben

A L A P Í T Ó O K I R A T a módosításokkal egységes szerkezetben A L A P Í T Ó O K I R A T a módosításokkal egységes szerkezetben Budapest Főváros IV. ker. Újpest Önkormányzata a költségvetési szervek jogállásáról és gazdálkodásáról szóló 2008. évi CV. törvény 8. (2)

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete. 2007. augusztus 07- i rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete. 2007. augusztus 07- i rendkívüli ülésére ELŐTERJESZTÉS Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2007. augusztus 07- i rendkívüli ülésére Tárgy: A Reguly Antal Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola, valamint a Benedek Elek Napköziotthonos

Részletesebben

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének június 21.-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének június 21.-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 21.-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének a. napirendje b. jegyzőkönyve c. határozatok:64-67/2013. (VI. 21.) számú határozatok d.

Részletesebben

Borsodnádasd Város Önkormányzat Képviselő-testülete egyhangú, 7 igen szavazattal a javaslatot elfogadta.

Borsodnádasd Város Önkormányzat Képviselő-testülete egyhangú, 7 igen szavazattal a javaslatot elfogadta. Készült: 2012. december 11-én 08.00 órától 09.30 óráig a Borsodnádasd Város Önkormányzat Képviselő-testületének nyílt ülésén, a Borsodnádasd Város Polgármesteri Hivatal dísztermében (3671 Borsodnádasd,

Részletesebben

Javaslat Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának Szociális és Gyermekjóléti Intézménye Alapító Okiratának módosítására

Javaslat Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának Szociális és Gyermekjóléti Intézménye Alapító Okiratának módosítására Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának J E G Y Z Ő J E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ- TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V PÉNZÜGYI-ELLENŐRZŐ- KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA

J E G Y Z Ő K Ö N Y V PÉNZÜGYI-ELLENŐRZŐ- KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA VII. Iktatószám: 278-4/2018. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Jászladány Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete PÉNZÜGYI-ELLENŐRZŐ- KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 2018. február 28-án megtartott, nyílt,soros üléséről

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Szám: 54/2015. J e g y z ő k ö n y v Készült: Marcalgergelyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 12-én 17.30 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Nemesszalók,

Részletesebben

Bodorkós Ferenc polgármester

Bodorkós Ferenc polgármester Gencsapáti község Önkormányzata Képviselő-testülete a két testületi ülés közötti időszak legfontosabb eseményeiről szóló polgármesteri beszámolót elfogadja. Gencsapáti község Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

H A T Á R O Z A T K I V O N A T

H A T Á R O Z A T K I V O N A T Belváros-Lipótváros, Budapest Főváros V. kerület Önkormányzatának Iktatószám: T-30/2016. I. H A T Á R O Z A T K I V O N A T a 2016. március 10-ei rendes nyílt Képviselő-testületi ülés jegyzőkönyvéből 32/2016.

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE M E G H Í V Ó

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE M E G H Í V Ó BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE M E G H Í V Ó a 2001. január 23-án (kedden) 9. 00 órakor a Budapest Főváros XVI. Kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal nagytermében (Bp.

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS JEGYZŐJÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS JEGYZŐJÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS JEGYZŐJÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: XI. 5379-5/2005. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-804 Telefon: (66) 523-802 E-mail: kurucz@bekescsaba.hu NYILVÁNOS

Részletesebben

a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének január 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének január 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. január 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2016. (I.28.)KT. határozata A

Részletesebben

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő-testület február hónap 18. napján tartandó ülésére

Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő-testület február hónap 18. napján tartandó ülésére Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzat Polgármesterétől Képviselő-testület 2016. február hónap 18. napján tartandó ülésére Tárgy: A Hajdúhadházi Mikrotérségi módosításának jóváhagyása Szociális Gondozási

Részletesebben

NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 162/2011. (VIII. 25.) számú. határozata

NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 162/2011. (VIII. 25.) számú. határozata NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 162/2011. (VIII. 25.) számú határozata Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlésének 117/2011. (VI.30.) számú határozatának módosításáról, a Gyermekjóléti Központ

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 3650-1/2011. E L Ő T E R J E S Z T É S A Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. április 27-i ülésére Tárgy: Kerekegyerdő bölcsőde intézmény alapítása Előterjesztő: dr. Kelemen Márk

Részletesebben

6. Tevékenység típusai pontjába új szakfeladatként az alaptevékenységek közé besorolja a Időskorúak átmeneti ellátása megnevezésűt.

6. Tevékenység típusai pontjába új szakfeladatként az alaptevékenységek közé besorolja a Időskorúak átmeneti ellátása megnevezésűt. 122/2009. (IX. 17.) MÖK határozat 1. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 10. (1) bekezdése g) pontja és a költségvetési szervek jogállásáról

Részletesebben

A polgármester megállapítja, hogy az ülés határozatképes, mert 7 fő képviselő jelen van.

A polgármester megállapítja, hogy az ülés határozatképes, mert 7 fő képviselő jelen van. 51 J E G Y ZŐKÖNYV Készült: Rakamaz Város Képviselő-testületének 2012. február 29. napján megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Farkas Ernő polgármester Cseh Béla Héri Viktor Nádasdi Frida Palsics

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2013. augusztus hó 22. napján, a városháza I. emeleti nagytanácskozó termében megtartott 22. rendkívüli, nyílt ülés jegyzőkönyve. Jelen

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 16-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 16-i ülésére Ikt.szám: 5603-1/2015. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. december 16-i ülésére Tárgy: Kerekegyerdő Bölcsőde alapító okiratának módosítása Előterjesztő:

Részletesebben

Jegyzőkönyvi kivonat. 21. napirendi pont: Előterjesztés alapító okiratok módosításáról

Jegyzőkönyvi kivonat. 21. napirendi pont: Előterjesztés alapító okiratok módosításáról Jegyzőkönyvi kivonat Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 2011. június 30-ai közgyűlésének nyilvános üléséről készült jegyzőkönyvéből. 21. napirendi pont: Előterjesztés alapító okiratok módosításáról

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2006. február 13-ai ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2006. február 13-ai ülésére ELŐTERJESZTÉS Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2006. február 13-ai ülésére Tárgy: A Reguly Antal Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola alapító okiratának módosítása Előadó: Dr. Árpásy Tamás

Részletesebben

BUDAPEST-CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER J A V A S L A T. a Polgármesteri Hivatal alapító okiratának a módosítására

BUDAPEST-CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER J A V A S L A T. a Polgármesteri Hivatal alapító okiratának a módosítására BUDAPEST-CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER J A V A S L A T a Polgármesteri Hivatal alapító okiratának a módosítására Készítette: Halmos Istvánné ágazatvezető Előterjesztő: Tóth Mihály polgármester Előterjesztést

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Izsák Város Önkormányzat Képviselő-testülete 457/8/2015 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Izsák Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. augusztus 11.-én megtartott rendkívüli üléséről Izsák Város Önkormányzat

Részletesebben

KIVONAT. Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés

KIVONAT. Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés KIVONAT a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés 2009. április 29-én megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből -------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT

BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT Szám: 18/2011 Kt. BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT TARTALOMJEGYZÉK a Képviselő-testület 2011. július 20-án (szerdán) 11 óra 30 perckor megtartott rendkívüli, nyilvános ülésén hozott döntésekről 277/2011.(VII.20.)

Részletesebben

Mezőkövesd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2016. (I.27) határozata - ZÁRT ülésen hozott -

Mezőkövesd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2016. (I.27) határozata - ZÁRT ülésen hozott - 18/2016. (I.27) határozata A mezőkövesdi egészségügyi alapellátást érintő támogatási kérelem elbírálása 1. A Képviselő-testület Dr. Fehér Edit háziorvos kérelmét megtárgyalta, és a praxis működési költségeinek

Részletesebben

Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 13 igen, 4 nem szavazattal és 5 tartózkodás mellett az eredeti határozati javaslatot fogadta el.

Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 13 igen, 4 nem szavazattal és 5 tartózkodás mellett az eredeti határozati javaslatot fogadta el. - 78 Dr. Szilágyi Tibor Tóth István Törzsök Károly Tránszky László Vámosi Tibor Völgyi Árpád Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 13, 4 szavazattal és 5 tartózkodás mellett az eredeti határozati

Részletesebben