Baja Város Képviselô Testülete. Pénzügyi-Gazdasági bizottságának évi MUNKATERVE

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Baja Város Képviselô Testülete. Pénzügyi-Gazdasági bizottságának évi MUNKATERVE"

Átírás

1 Baja Város Képviselô Testülete Pénzügyi-Gazdasági bizottságának 1995 évi MUNKATERVE

2 1995. január A bizottsági munkával kapcsolatos általános gondolatok, javaslatok magállapodások. 2. Az évi költségvetés megvitatása. 3. A bizottság évi munkaterv javaslatainak megvitatása. 4. Egyebek

3 1995. január A távhôszolgáltatás legmagasabb díjáról és a díjalkalmazás feltételeirôl szóló önkormányzati rendelettervezet véleményezése. Elôadó: Kalászi László ügyvezetô igazgató 2. A Bajai Kommunális és Szolgáltató KFT Fondükert BT-ben lévô készpénzbetét eladása tárgyában készült elôterjesztés véleményezése. Elôadó: Kalászi László ügyvezetô igazgató 3. Az évi költségvetési koncepció véleményezése II. 4. Képviselô-testület és szervei SZMSZ-ének módosítására javaslat. Szóbeli elôterjesztés. 5. Pénzügyi és Gazdasági Bizottság évi munkatervének összeállítása. 6. Egyebek.

4 1995. január Képviselô-testület és szervei SZMSZ-ének módosítására javaslat. Szóbeli elôterjesztés. 2. Pénzügyi és Gazdasági Bizottság évi munkatervének összeállítása. 3. Egyebek.

5 1995. február A Pénzügyi és Gazdasági Bizottság munkaterve és munkamódszere (A már megkapott anyagot szíveskedjen az ülésre magával hozni!) 2. Az i és a 23-i Képviselô-testületi ülések ismert anyagai, témái: 2.1. Baja Város Képviselô-testületének.../ rendelete a helyi adókkal kapcsolatos adózási rendrôl 2.2. Önkormányzati rendelet a helyi önkormányzat ügykörébe tartozó adók beszedésének anyagi érdekeltségi rendszerérôl 2.3. Szegedi úti Intézmény és Ipari terület részletes rendezési terve és a kapcsolódó önkormányzati rendelet tervezete 3. Felkészülés az SZMSZ módosítására. 4. Tanulmány a Baja városi intézmények átvilágításáról. (A már megkapott anyagot szíveskedjen az ülésre magával hozni!) 5. Egyebek.

6 1995. február A Szegedi úti Intézmény- és Ipari terület Részletes Rendezési Terve és a vonatkozó Önkormányzati Rendelet jóváhagyása tárgyában készített elôterjesztés. (A már megkapott anyagot szíveskedjen az ülésre magával hozni!) 2. Felkészülés az SZMSZ módosítására. 3. Tanulmány a Baja városi intézmények átvilágításáról. (A már megkapott anyagot szíveskedjen az ülésre magával hozni!) 4. Önkormányzati rendelet alkotása a szociális igazgatásról és a szociális ellátásról szóló önkormányzati rendelet módosításáról. Elôterjesztô: Ágfalviné dr. Baranyai Ildikó Irodavezetô 5. Önkormányzati rendelet alkotása az oktatási intézményekben fizetendô tandíjakról és térítési díjakról. 6. Elôterjesztô: Butterer Péter irodavezetô 7. Önkormányzati rendelet alkotása az élelmezési térítési díjakról. Elôterjesztô: Butterer Péter irodavezetô 8. Elôterjesztés a Vendégváró Bácska Egyesületbe történô belépés tárgyában Elôterjesztô: Butterer Péter irodavezetô 9. Elôterjesztés a Munkanélküliek és Álláskeresôk Bajai Egyesületének támogatása tárgyában 10. Elôterjesztés a Bács-Kiskun megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítványhoz való csatlakozásról szóló 235/1993. Kth. sz. határozat tárgyában. 11. Elôterjesztés az önkormányzati ingatlan kezelés költségvetése tárgyában. Elôterjesztô: Kalászi László ügyvezetô igazgató 12. Egyebek. 13. Bajai Obszervatórium Alapítvány kérelme.

7 1995. február SZMSZ módosítása 2. Meghívó elkészítésének módja napirendjei, kifüggesztése, meghívottak, kiküldendô anyagok, ideje, stb. 3. Az át és az t érintô kötelezô témák: 4. Az önkormányzat munkaterve. 5. A szegedi úti intézmény és ipari terület Részletes Rendezési Terve és a vonatkozó önkormányzati rendelet jóváhagyása. 6. Önkormányzati rendelet alkotása a szociális igazgatásról és a szociális ellátásról szóló önkormányzati rendelet módosításáról. 7. Önkormányzati rendelet alkotása az önkormányzat vagyonáról és a vagyon hasznosításának módjáról szóló önkormányzati rendelet módosításáról. 8. Önkormányzati rendelet alkotása a helyi adók adózási rendjérôl. 9. Önkormányzati rendelet alkotása a helyi adók beszedésének anyagi érdekeltségi rendszerérôl. 10. Önkormányzati rendelet alkotása az oktatási intézményekben fizetendô tandíjakról és térítési díjakról. 11. Elôterjesztés a Vendégváró Bácska Egyesületbe történô belépés tárgyában. 12. Önkormányzati rendelet alkotása az élelmezési térítési díjakról. 13. Elôterjesztés a Munkanélküliek és Álláskeresôk Bajai Egyesületének támogatása tárgyában. 14. Önkormányzati rendelet alkotása az önkormányzat évi költségvetésérôl. 15. Elôterjesztés a megy levél a nulla alapú költségtervezésrôl 16. ei Vállalkozásfejlesztési Alapítványhoz való határozat módosításáról. 17. Elôterjesztés az önkormányzati ingatlan kezelés költségvetése tárgyában. 18. Nem kötelezô témák: 19. Bajai Obszervatórium Alapítvány támogatás kérése 20. A Hivatal szervezeti átalakítása során a vagyonhasznosítás, a vállalkozástámogatás és a vállalkozás külsô szervezetben. Ellenôrzés és törvényesség. 21. Négy éves stratégiai fejlesztési program, terv. 22. A pénzügyi-gazdasági bizottság munkaterve és munkamódszere. 23. Tanulmány a Baja városi intézmények átvilágításáról. 24. A város intézményeinél a nulla alapú költségtervezés alkalmazása a megtakarítások érdekében. 25. A Bács-Kiskun megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési RT és a Vállalkozók Klubja Egyesület igényei, kérései. 26. Belsô felvetések: 27. Elôzô idôszakból a Hivatal azon reflexei, mellyel a Testületet manipulálta. 28. Jegyzôkönyvek elhúzódnak, pontatlanok, még határozat is megfordult, rossz az ülések vezetése, fegyelme. 29. A 165-ös költségvetés elszabotálása, majd megmutatom módszerrel a lejáratás bizonyítása. 30. Vérfrissítés, különös tekintettel a vagyonhasznosításra, a vállalkozásbarátságra, a vállalkozásra.

8 8 31. A jegyzô,szerepe, elemzése, hatása, a gazdasági ügyekre, érdekellentétek. 32. Aljegyzô keresése. 33. A polgármester, alpolgármester, jegyzô és a bizottságunk kapcsolata, lehetôségei, mozgástere. 34. A polgármester alá egy független csapat. 35. Saját bizottsági stáb felállítása, finanszírozása. 36. A munkatervi javaslataink hátrakerülése, nem tudván mit és hogyan lehet kezdeni valamit, ki lesz ezek végrehajtója. 37. Késôn döntésre megkapott anyagok. 38. Válságterv mikor és kell-e?

9 1995. március Az SZMSZ és mellékleteinek módosítása (már megkapott anyagok), különös tekintettel a Polgármesteri Hivatal szervezeti módosítása, melynek alapja a hivatkozott és megkapott Tanulmány a Baja városi intézmények átvilágításáról (ezen anyag részletes tárgyalása az SZMSZ és annak mellékletei módosítása miatt feltétlenül szükséges). 2. Önkormányzati rendelet alkotása az önkormányzat vagyonáról és a vagyon hasznosításának módjáról szóló 10/1994. (III. 21.) önkormányzati rendelet módosításáról. 3. Önkormányzati rendelet alkotása az évi költségvetésrôl. 4. Elôterjesztés az önkormányzati ingatlankezelés költségvetése tárgyában (már megkapott anyag) 4.1. Elôterjesztés az évi céltámogatási pályázat tárgyában 4.2. Elôterjesztés a BAJÁÉRT Közalapítvány alaptó okiratának elfogadása tárgyában 4.3. Elôterjesztés a szennyvízcsatorna hálózat és az egészségügyi gépműszer beszerzés évi céltámogatási pályázatok tárgyában Elôterjesztés a MNÁMK 8 lakásos szolgálati lakás beruházása tárgyában Önkormányzati rendelet alkotás az oktatási intézményekben fizetendô tandíjakról és térítési díjakról Elôterjesztés az önkormányzati tulajdonban lévô helyiségek értékesítése tárgyában. Elôterjesztô: Kalászi László ügyvezetô igazgató Elôterjesztés az önkormányzati ingatlan kezelés költségvetése tárgyában (elôzô ülésen megkapott anyag) Elôterjesztô: Kalászi László ügyvezetô igazgató 4.7. Elôterjesztés a Munkanélküliek és Álláskeresôk Bajai Egyesületének támogatása tárgyában. 5. A pénzügyi-gazdasági bizottság munkamegosztása (dr. Alföldi Lajos) 6. A Polgármesteri Hivatal évi ellenôrzési tervével kapcsolatos bizottsági munkamegosztás (már megkapott anyag) 7. A nulla alapú költségtervezéssel kapcsolatos ajánlat és anyagok. 8. A pénzügyi-gazdasági bizottság munkaterve 9. Egyebek

10 1995. március Az i Képviselô-testületen tárgyalt anyagok: 1.1. Elôterjesztés a FONDÜKERT Bt. üzletrész értékesítése tárgyában. Elôterjesztô: Kalászi László, a Kommunális és Szolg. Kft. ügyv. igazgatója 1.2. Elôterjesztés az évi címzett támogatási pályázat tárgyában: 1.3. Tájékoztató a Kommunális és Szolg. Kft évi tevékenységérôl Elôterjesztô: Kalászi László, a Kommunális és Szolg. Kft. ügyv. igazgatója 1.4. Elôterjesztés a Kommunális és Szolg. Kft. átszervezése tárgyában Elôterjesztés a Kommunális és Szolg. Kft évi üzleti és fejlesztési tervének jóváhagyása tárgyában Elôterjesztô: Kalászi László, a Kommunális és Szolg. Kft. ügyv. igazgatója 1.6. Elôterjesztés a háttérintézményekben végzett átvilágítás tapasztalataiból következô testületi döntések tárgyában Elôterjesztô: Nemes Gábor a Kulturális Bizottság elnöke 1.7. Jelentés az évi ellenôrzési terv végrehajtásáról Elôterjesztô: dr. Völgyesi László jegyzô 1.8. Elôterjesztés az üveghulladék szelektív gyűjtése tárgyában. Elôterjesztô: Butterer Péter irodavezetô 1.9. A 300 éves évforduló rendezvénysorozata rendezvénytervezetének jóváhagyása Elôterjesztô: Széll Péter Polgármester Önkormányzati rendelet alkotása a víz- és csatornadíjak megállapításáról szóló önkormányzati rendelet módosításáról. Elôterjesztô: Székelyhidi András BAJAVÍZ Kft. ügyvezetô igazgatója Az önkormányzati lakások bérének felülvizsgálata: lakbérkoncepció Elôterjesztô: Kalászi László ügyvezetô igazgató Önkormányzati rendelet alkotása az évi zárszámadásról Önkormányzati rendelet alkotása a távhôszolgáltatás legmagasabb díjairól és a díjalkalmazás feltételeirôl 2. Ármegállapítás (értékesíthetô ingatlanok) 2.1. BAJATEX vizitelep 2.2. Jelky tér 1059/1 és 1059/2 hrsz Vén Dió melletti terület 2.4. Árpád u Szentháromság tér 7. HALÉRT 3. PGB munkájával kapcsolatos napirendek (nem kötelezôen most tárgyalandók) 3.1. A PGB munkamegosztása (elôterjesztô: dr. Alföldi Lajos, már megkapott anyag) 3.2. A polgármesteri Hivatal évi ellenôrzési tervével kapcsolatos munkamegosztás (már megkapott anyag)

11 A 0 alapú költség-tervezéssel kapcsolatos ajánlat és anyagok (már megkapott anyag) 3.4. A PGB munkaterve (bizottsági javaslataikat hozzák magukkal) 4. A képviselô-testület munka programjához kapcsolódó ágazati koncepciók jóváhagyása tárgyában a vagonhasznosítás évi koncepciója (elôkészület az június 22-i KT ülésre). 5. Egyebek

12 1995. március Az i testületi ülés témáiból az elôkészítettek és a tárgyalhatók: 1.1. Baja Város Képviselô-testülete évekre szóló Munkaprogramjának megállapítása: 1.2. Önkormányzati rendelet alkotása a piacok és vásárok tartásáról szóló rendelet módosításáról. Elôterjesztô: Butterer Péter irodavezetô 1.3. Önkormányzati rendelet alkotása az Önkormányzat vagyonáról és a vagyonhasznosítás rendjérôl szóló rendelet módosításáról. Elôterjesztô: Várhalmi Miklós a PGB elnöke 1.4. Tájékoztató az Önkormányzati lakások értékesítésérôl. Elôterjesztô: Kalászi László ügyvezetô igazgató 1.5. Tájékoztató a kényszerbérletek kiváltásának folyamatáról. Elôterjesztô: Kalászi László ügyvezetô igazgató 1.6. Az egészségügyi és szociális intézményekben végzett átvilágítás tapasztalataiból következô testületi döntések Elôterjesztô: dr. Maros Zoltán az Eü. Bizottság elnöke dr. Vajtai István a Szoc. Bizottság elnöke 1.7. Elôterjesztés óvodai szervezet átalakítása tárgyában Elôterjesztés az oktatási intézményekben végzett átvilágítás tapasztalataiból következô testületi döntések tárgyában Önkormányzati rendelet alkotása a családi ünnepségek megrendezésével összefüggô szolgáltatások díjainak és a közreműködôk díjazásának megállapításáról. Elôterjesztô: Ágfalviné dr. Baranyai Ildikó irodavezetô A városi média helyzetének áttekintése Elôterjesztô: Nemes Gábor, a Kulturális, Közoktatási és Sport Bizottság elnöke Elôterjesztés a városi médiumok szervezeti és működtetési kereteinek meghatározása tárgyában Rendelet az évi zárszámadásról 2. A PGB munkaterve (minden bizottsági tag a javaslatait idôben adja el a bizottság elnökének, a bizottsági tagoknak történô elküldés érdekében, vagy legkésôbb a bizottsági ülésre hozza magával). 3. A PGB munkatervéhez kapcsolódóan a Polgármesteri Hivatal évi ellenôrzési tervével kapcsolatos munkamegosztás (már megkapott anyag az ellenôrzési terv). 4. A PGB munkatervéhez kapcsolódóan a PGB munkamegosztása (dr. Alföldi Lajos által elkészített és már megküldött anyag). 5. A nulla alapú költségtervezéssel kapcsolatos ajánlat és anyagok (már megkapott anyagok).

13 13 6. A Képviselô-testület munkaprogramjához kapcsolódó ágazati koncepciók jóváhagyása tárgyában a vagyonhasznosítás évi koncepciója (elôkészület az i testületi ülésre). 7. Egyebek

14 1995. április A Bács-Kiskun megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány kérelme 2. Zárt ülés (Pénzügyi válságterv megvitatása) A meghívóval együtt kiküldésre került i testületi ülés eddig kézhezkapott anyagai 2.1. Önkormányzati rendelet alkotása a piacok és vásárok tartásáról szóló rendelet módosításáról A BÁCS-VOLÁN részére nyújtandó működési támogatás tárgyában készített elôterjesztés 2.3. A DÉLVÍZ Rt. végelszámolással történô megszüntetése tárgyában készített elôterjesztés.

15 1995. április április 27-i KT ülés témái: 1.1. Fellebbezés méltányossági ügyben Zárt ülés, az elôterjesztés közvetlenül az ülés elôtt kerül kiosztásra Az évi költségvetésrôl szóló 10/1995. (III. 10.) Ktr. sz. önkormányzati rendelet módosítása i ülésre kipostázott anyag 1.3. A város gazdasági helyzetének bemutatása II. sz. anyag, javaslat a kulturális és közoktatási ágazatot érintô költségcsökkentô intézkedések irányára i ülésre kipostázott anyag 1.4. Baja város helyzetének bemutatása között. Egészségügyi beszámoló i ülésre kipostázott anyag 1.5. Elôterjesztés az Önkormányzat gazdasági helyzetérôl és várható alakulásáról az ig terjedô idôszakra Elôterjesztés a fizetô várakozóhelyekrôl szóló koncepció kapcsán i ülésre kipostázott anyag 1.7. Elôterjesztés a DÉLVÍZ Rt. végelszámolással történô megszüntetése tárgyában i ülésre kipostázott anyag 2. PGB belsô munkamegosztása, munkaterve

16 1995. május május 25-i KT. ülés témái: 1.1. A Bajai Kommunális és Szolgáltató Kft évi üzleti terv 1.2. A Kommunális és Szolgáltató Kft évi üzleti terv 1.3. A helyi adókkal kapcsolatos adózási rendrôl szóló 6/1995. (II. 24.) Ktr. sz. rendelet módosítása 1.4. Az önkormányzat tulajdonába levô lakások és helyiségek értékesítésérôl szóló többször módosított 14/1994. (III. 31.) Ktr. sz. rendelet módosítása 1.5. A piacok és vásárok tartásáról szóló önkormányzati rendelet módosítása 1.6. Elôterjesztés az ellenôrzési terv végrehajtásáról 1.7. Ingatlanérték meghatározása 1.8. A BAJAVÍZ Kft. társasági formájának felülvizsgálata (az ÜJB és a PGB feladata) 2. PGB állásfoglalás kialakítása a Tanulmány Baja Város Önkormányzati Intézményeinek Átvilágításáról (1994. december) Az anyaggal mindenki rendelkezik. 3. Az i ülésen kapott feladat: a lakosság felé irányuló havi költségvetési tájékoztató szerkezetének és felépítésének összeállítása Minden bizottsági tagtól lehetôleg írásbeli javaslatot kérek elôre. 4. A vagyonhasznosítási rendelet önálló bizottsági módosítása. Minden bizottsági tagtól írásbeli javaslatot kérek a jelenlegi önkormányzati rendeletet is figyelembe véve, lehetôleg elôre. ( i KT ülés napirendje) 5. A PGB munkamegosztása 6. A PGB feladatterve.

17 1995. május Az május 25-i KT ülés témái: 1.1. A helyi adókkal kapcsolatos adózási rendrôl szóló 6/1995. (II. 24.) Ktr. sz. rendelet módosítása 1.2. Elôterjesztés a Városi Kórház hulladékainak megsemmisítése tárgyában 1.3. A piacok és vásárok tartásáról szóló önkormányzati rendelet módosítása 1.4. A BAJAVÍZ Kft. társasági formájának felülvizsgálata (az ÜJB és a PGB feladata) 1.5. Elôterjesztés a helyi tömegközlekedéssel kapcsolatos szolgáltatási szerzôdés tárgyában 1.6. Elôterjesztés a közoktatási intézményekben fizetendô térítési díjak és tandíjak tárgyában 1.7. Elôterjesztés a Központi Általános Iskola Ifjúsági Tagozata működtetésére kötendô együttműködési megállapodás-tervezet jóváhagyása tárgyában 1.8. Elôterjesztés az óvodai szervezet átalakítása tárgyában 1.9. Elôterjesztés a Bereczki Máté Szakközépiskolának a Bács-Kiskun megyei Önkormányzathoz való átadása tárgyában Elôterjesztés a 83/1995. Kth. sz. határozat II. fejezetének kiegészítése tárgyában Elôterjesztés a Bajai Kórház pénzügyi helyzetérôl A Bajai Kórház energia ellátásának korszerűsítése Az évi költségvetés módosítása Elôterjesztés az ellenôrzési terv végrehajtásáról Elôterjesztés az önkormányzati tulajdonban lévô SZIGMAS részvények értékesítése tárgyában Elôterjesztés a Kölcsey u. 40. sz. ház mögötti 989/29, /30, /31, /78. hrsz.-ú területek értékesítése tárgyában Elôterjesztés a HM és BM bérlôkijelölési joggal érintett önkormányzati lakások értékesítésre történô kijelölése tárgyában 2. PGB állásfoglalás kialakítása a Tanulmány Baja Város Önkormányzati Átvilágításáról (1994. december) Az anyaggal mindenki rendelkezik. Jelen meghívó mellékleteként kiegészítésként postázva a Részletes feladatterv Baja Város önkormányzati intézményeinek átvilágítására c. anyag. 3. Az i ülésen kapott feladat: a lakosság felé irányuló havi költségvetési tájékoztató szerkezetének és felépítésének összeállítása. Minden bizottsági tagtól lehetôleg írásbeli javaslatot kérek elôre. 4. A vagyonhasznosítási rendelet önálló bizottsági módosítása. Minden bizottsági tagtól írásbeli javaslatot kérek a jelenlegi önkormányzati rendeletet is figyelembe véve, lehetôleg elôre. ( i KT ülés napirendje) (Az egységes szerkezetbe foglalt hatályos rendelet a i ülésen osztós anyag volt.) 5. A PGB munkamegosztása 6. A PGB munkaterve.

18 1995. június A testülettôl kapott és a PGB saját hatáskörben elhatározott, végrehajtásra váró és befejezendô feladatai (munkacsoportok létrehozása, témafelelôsök megbízása, határidôk kijelölése, indító gondolatok kialakítása), Elôterjesztôé Várhalmi Miklós /1995. sz. állásfoglalás e. pontja ( ): A PGB elfogadja és támogatja a Jegyzô azon javaslatát, hogy készüljön válságkezelô program PGB ülés: A PGB munkamegosztása (dr. Alföldi Lajos elôkészítô anyagát továbbfejlesztve.) Mindenkinél már meglévô anyag A Polgármesteri Hivatal évi ellenôrzési tervével kapcsolatos bizottsági munkamegosztás. Mindenkinél már meglévô anyag PGB ülés: A PGB évi munkaterve, a Testület munkaprogramjára és a felvállalt feladatokra alapulva PGB ülés: A Testület munkaprogramjában szereplô feladatunk az ágazati koncepciók jóváhagyása tárgyában a vagyonhasznosítás évi koncepciói ( ére tervezett Testületi ülés témája) /1995. sz. PGB állásfoglalás A PGB felkéri dr. Alföldi Lajost, hogy javaslata alapján az elmúlt idôszakról készüljön pénzügyi, gazdasági helyzetjelentés és annak eredménye kerüljön nyilvánosságra /1995. sz. állásfoglalás ( ): A PGB megbízza Jerkovitsné Kélesi Mária, Márfai Péter és Fábián Sándor tagjaiból álló munkacsoportot azzal, hogy két évre visszamenôleg készítse el a város működésének pénzügyi elemzését, a következô két év várható alakulását, igénybe véve a Hivatal szakembereit /1995. sz. PGB részállásfoglalás ( ): Az SZMSZ 28.. (2) javasolja harmadik francia bekezdéssel bôvíteni, - albizottságok-kal. Ezzel kapcsolatban kéri Jegyzô urat, hogy az albizottság létrehozásával kapcsolatos álláspontot vizsgálja felül. A Bm Önkormányzati Fôosztályának állásfoglalása mellékelve /1995. sz. PGB állásfoglalás ( ): A PGB javasolja a Testületnek, hogy Baja Város Önkormányzata kezdeményezze, országos mintára, helyi érdekegyeztetô tanács létrehozását A PGB munkabizottság létrehozását határozta el abból a célból, hogy az Önkormányzat vagyonáról és a vagyonhasznosítás rendjérôl szóló rendelet módosítást készítse elô. A munkacsoport tagjai: Barna György, Cserháti János, Márfai Péter, Várhalmi Miklós.

19 19 A Testület munkaprogramjában az re tervezett téma volt. Az egységes szerkezetbe foglalt hatályos rendelet a i PGB ülésen osztós anyag volt. A meghívó mellékleteként szerepel /1995. sz. PGB állásfoglalás ( ): A MEMENTO temetkezési vállalat írásbeli észrevételében kifogásolta a Polgármesternél és a PGB-nél azt, hogy a temetkezésrôl hozott önkormányzati rendeletbe versenyt korlátozó kitétel került, miszerint exhumálás a jövôben csak a temetô fenntartó (Kommunális Szolgáltató) végezhet. A PGB megbízza Várhalmi Miklóst, hogy e témában tájékozódjon és egyeztessen /1995. sz. állásfoglalás ( ): A PGB javasolja a Testületnek, hogy az Önkormányzat ismerje meg a nulla alapú költségtervezést, mely alapján dönthetnek arról, hogy a város ezt a közgazdasági módszert a tartalékok feltárására alkalmazni kívánja vagy sem. Az elôadás megtörtént án. Mindenkinél több anyag is van már Az i Testületi ülésen kapott PGB feladat a lakosság felé irányuló rendszeres, heti-havi költségvetési tájékoztató szerkezetének, felépítésének összeállítása PGB állásfoglalás kialakítása a Tanulmány Baja Város Önkormányzata Intézményeinek Átvilágításáról c. anyagról. Az anyagok mindenkinél megtalálhatók A Képviselôtestület által adott képviseleti megbízások felülvizsgálata ( ) c. anyag, kiegészítve a 69/1994. és a 38/1994. Kth. sz. határozatok kivonatával Az önkormányzati gyógyszertárak hasznosítása versenytárgyalás útján (versenytárgyalási hirdetmény tervezet mellékelve) A hitelfelvétel maximalizálásával (120 millió forint), ezzel a hitelképesség kimerülésével és vagyonhasznosításnak a tervezettôl eltérô realizálásával kialakult pénzügyi-gazdasági helyzet elemzése és a javasolt teendôk Új és önálló helyi rendelet-tervezet kidolgozása a térség gazdaságfejlesztésére, vállalkozástámogatására és az önkormányzat vállalkozási tevékenységére Elôterjesztés a BÁCS-VOLÁN RT-nél lefolytatandó pénzügyi-gazdasági vizsgálat tárgyában. A meghívó mellékleteként szerepel Az önkormányzat és intézményei komplex számítógépes könyvelô programjainak megismerése, a lehetôségek feltárásával, a gazdálkodás ellenôrzése és fejleszthetôsége érdekében Az önkormányzati vagyonnyilvántartás megismerése lehetôségeinek feltárása a gazdálkodás ellenôrzése és fejleszthetôsége érdekében. 2. Az június 29-i Testületi ülés anyagai: 2.1. A volt szovjet laktanya északi árjóváhagyása tárgyában. A meghívó mellékleteként szerepel Elôterjesztés a volt szovjet laktanya 1862/11 hrsz-ú telekingatlan árjóváhagyása tárgyában.

20 20 A meghívó mellékleteként szerepel Elôterjesztés a 0550/1 hrsz-ú természetben Filantrop telep értékesítése tárgyában. A meghívó mellékleteként szerepel Elôterjesztés a műemlék épületekben lévô önkormányzati lakások értékesítésre történô kijelölése tárgyában. A meghívó mellékleteként szerepel. 3. Kérem, hogy június 22-én is számítsanak a bizottsági tagok PGB ülésre az június 29-i Testületi ülés anyagaira gondolva.

21 1995. június Az június 29-i KT ülés anyagai: 1.1. Az önkormányzati vagyon és vagyonhasznosítás rendeletének módosítása Elôterjesztés a diákélelmezési konyha működtetése tárgyában Elôterjesztés az Uránia mozi további működtetése tárgyában (a Képviselôtestület anyagaként kapta meg mindenki). 2. Egyebek.

22 1995. július A Testülettôl kapott és a PGB saját hatáskörben elhatározott, végrehajtásra váró és befejezendô feladatai (munkacsoportok létrehozása, témafelelôsök megbízása, határidôk kijelölése, indító gondolatok kialakítása), Elôterjesztô: Várhalmi Miklós /1995. sz. állásfoglalás e. pontja ( ): A PGB elfogadja és támogatja a Jegyzô azon javaslatát, hogy készüljön válságkezelô program PGB ülés: a PGB munkamegosztása (dr. Alföldi Lajos elôkészítô anyagát továbbfejlesztve). Mindenkinél már meglévô anyag A Polgármesteri Hivatal évi ellenôrzési tervével kapcsolatos bizottsági munkamegosztás. Mindenkinél már meglévô anyag PGB ülés: A PGB évi munkaterve, a Testület munkaprogramjára és a felvállalt feladatokra alapulva PGB ülés: A Testület munkaprogramjában szereplô feladatunk az ágazati koncepciók jóváhagyása tárgyában a vagyonhasznosítás évi koncepciói /1995. sz. állásfoglalás ( ): A PGB javasolja a Testületnek, hogy az Önkormányzat ismerje meg a nulla alapú költségtervezést, mely alapján dönthetnek arról, hogy a város ezt a közgazdasági módszert a tartalékok feltárására alkalmazni kívánja vagy sem. Az elôadás megtörtént án. Mindenkinél több anyag is van már Az i Testületi ülésen kapott PGB feladat a lakosság felé irányuló rendszeres, heti-havi költségvetési tájékoztató szerkezetének, felépítésének összeállítása PGB állásfoglalás kialakítása a Tanulmány Baja Város Önkormányzata Intézményeinek Átvilágítása c. anyagról. Az anyagok mindenkinél megtalálhatók A hitelfelvétel maximalizálásával (120 millió forint), ezzel a hitelképesség kimerülésével és vagyonhasznosításnak a tervezettôl eltérô realizálásával kialakult pénzügyi-gazdasági helyzet elemzése és a javasolt teendôk Új és önálló helyi rendelet-tervezet kidolgozása a térség gazdaságfejlesztésére, vállalkozástámogatására és az önkormányzat vállalkozási tevékenységére Az önkormányzat és intézményei komplex számítógépes könyvelô programjainak megismerése, a lehetôségek feltárásával, a gazdálkodás ellenôrzése és fejleszthetôsége érdekében Az önkormányzati vagyonnyilvántartás megismerése és lehetôségeinek feltárása a gazdálkodás ellenôrzése és fejleszthetôsége érdekében.

23 1995. július A Testülettôl kapott és a PGB saját hatáskörében elhatározott, végrehajtásra váró és befejezendô feladatai (munkacsoportok létrehozása, témafelelôsök megbízása, határidôk kijelölése, indító gondolatok kialakítása), Elôterjesztô: Várhalmi Miklós 1.1. Az önkormányzat és intézményei komplex számítógépes könyvelô programjainak megismerése, a lehetôségek feltárásával, a gazdálkodás ellenôrzése és fejleszthetôsége érdekében Az önkormányzati vagyonnyilvántartás megismerése és lehetôségeinek feltárása a gazdálkodás ellenôrzése és fejleszthetôsége érdekében. 2. Egyebek.

24 1995. augusztus Beszámoló az évi költségvetés elsô félévi végrehajtásáról. A beszámolót elôzetesen véleményezi: - Pénzügyi és Gazdasági Bizottság. - Szociális Bizottság 2. Beszámoló a Bajai Kommunális és Szoláltató Kft I. féléves gazdálkodásáról. Elôterjesztô: Kalászi László, a Komm. és Szolg. Kft. igazgatója A beszámolót elôzetesen véleményezi: - Városfejlesztés, Környezetvédelmi és Idegenforgalmi Bizottság, - Városüzemeltetési Bizottság, - Pénzügyi és Gazdasági Bizottság, - Kft. Felügyelô Bizottság. - a Kft könyvvizsgálója. 3. Elôterjesztés a tanulólétszám változásokból eredô feladatmódosulások tárgyában. Az elôterjesztést elôzetesen véleményezi: - Kulturális, Közoktatási és Sport Bizottság. 4. Elôterjesztés az 1996-os jubileumi év kiemelt rendezvényei részletes programjának és költségvetésének jóváhagyása tárgyában. Az Elôterjesztést elôzetesen véleményezi: - valamennyi bizottság. 5. Elôterjesztés a város térsége idegenforgalmi együttműködése tárgyában. Elôterjesztô: Nagy András, a Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Idegenforgalmi Bizottság elnöke Az elôterjesztést elôzetesen véleményezi: - Városüzemeltetési Bizottság, - Kulturális, Közoktatási és Sport Bizottság, - Pénzügyi és Gazdasági Bizottság.

25 1995. szeptember Önkormányzati rendelet alkotása a köz-területhasználat szabályozásáról szóló rendelet módosításáról. Elôterjesztô: Ágfalviné dr. Baranyai Ildikó irodavezetô A rendelettervezetet elôzetesen véleményezi: - Ügyrendi és Jogi Bizottság, - Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Idegenforgalmi Bizottság, - Városüzemeltetési Bizottság, - Pénzügyi és Gazdasági Bizottság. 2. Önkormányzati rendelet alkotása a város Általános Rendezési Tervrôl, valamint a kapcsolódó városrendezési és helyi építési elôírásokról szóló rendelet módosításáról. A rendelettervezetet elôzetesen véleményezi: - Ügyrendi és Jogi Bizottság, - Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Idegenforgalmi Bizottság.

26 1995. október Elôterjesztés Baja Város Önkormányzatának és Intézményeinek Informatikai Rendszere tárgyában. Elôterjesztô: Várhalmi Miklós, a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke Az elôterjesztést elôzetesen véleményezi: - valamennyi bizottság. 2. Az évi külügyi terv jóváhagyása. Az elôterjesztést elôzetesen véleményezi: - valamennyi bizottság. 3. Elôterjesztés díszpolgári cím adományozása tárgyában. Az elôterjesztést elôzetesen véleményezi: - valamennyi bizottság. 4. Elôterjesztés Baja Városért kitüntetô cím adományozása tárgyában. Az elôterjesztést elôzetesen véleményezi: - valamennyi bizottság.

27 1995. november Tájékoztató az évi költségvetés III. negyedéves végrehajtásáról és várható éves alakulásáról. A tájékoztatót elôzetesen véleményezi: - Pénzügyi és Gazdasági Bizottság, - Szociális Bizottság. 2. A költségvetés évi koncepciója. A koncepciót elôzetesen véleményezi: - valamennyi bizottság. 3. Önkormányzati rendelet alkotása a menetrend szerinti autó-buszközlekedés, valamint az iskolák és tanintézetek által rendelt autóbusz különjáratok hatósági ármegállapításáról szóló rendelet módosításáról. Elôterjesztô: Butterer Péter irodavezetô A rendelettervezetet elôzetesen véleményezi: - Ügyrendi és Jogi Bizottság, - Városüzemeltetési Bizottság, - Pénzügyi és Gazdasági Bizottság.

28 1995. december Elôterjesztés a város környezetvédelmi programjának jóváhagyása tárgyában. Elôterjesztô: Nagy András, a Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Idegenforgalmi Bizottság elnöke Az elôterjesztést elôzetesen véleményezi: - Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Idegenforgalmi Bizottság. 2. A Képviselôtestület évi munkatervének megállapítása. Az elôterjesztést elôzetesen véleményezi: - valamennyi bizottság.

A PGB belsô munkamegosztásának elôkészitése.

A PGB belsô munkamegosztásának elôkészitése. A PGB belsô munkamegosztásának elôkészitése. 1. A PGB 9 tagú, a tagok kvázi hasonlóan terhelhetôk illetve terhelendôk: 1.1. Dr Alföldi Lajos 1.2. Ágfalvi György 1.3. Éber András 1.4. Fábián Sándor 1.5.

Részletesebben

A Gazdasági Bizottság 192/2014. számú határozatával az előterjesztést 11 igen szavazattal és 1 tartózkodás mellett támogatta.

A Gazdasági Bizottság 192/2014. számú határozatával az előterjesztést 11 igen szavazattal és 1 tartózkodás mellett támogatta. 2 Tisztelt Közgyűlés! Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 6/2007. (II.9.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: SzMSz) 9. -a értelmében a közgyűlés féléves

Részletesebben

BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERÉTŐL

BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERÉTŐL Szám: 17/2010 Nyílt napirendek: BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERÉTŐL M E G H Í V Ó Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületét 2010. június 29-én, Kedden 18:00 órára rendes testületi ülésre

Részletesebben

SZENDRŐ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK II. félévi M U N K A T E R V E

SZENDRŐ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK II. félévi M U N K A T E R V E SZENDRŐ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 2007. II. félévi M U N K A T E R V E július 1./ Döntés intézményfenntartó társulások /óvoda, iskola/ működtetéséről: - alapító okiratok módosítása, - társulási

Részletesebben

Javaslat Budapest Főváros XIX. ker. Kispest Önkormányzat Képviselő-testületének évi munkatervére

Javaslat Budapest Főváros XIX. ker. Kispest Önkormányzat Képviselő-testületének évi munkatervére Javaslat Budapest Főváros XIX. ker. Kispest Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. évi munkatervére Január A napirendi pont címe: Bóbita Óvoda Intézmény vezetői pályázat elbírálása A napirendi pont

Részletesebben

MÓDOSÍTOTT M E G H Í V Ó

MÓDOSÍTOTT M E G H Í V Ó MÓDOSÍTOTT M E G H Í V Ó Budapest Józsefváros Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. évi 1. rendes ülését Napirend: ZÁRT: 2008. január 16-án (szerda) 14 00 órára hívom össze. A képviselő-testület ülését

Részletesebben

MEZŐKÖVESD VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK M U N K A T E R V E ÉV

MEZŐKÖVESD VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK M U N K A T E R V E ÉV MEZŐKÖVESD VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK M U N K A T E R V E 2013. ÉV 2013. január 30. (szerda) 1.1. Az önkormányzat 2013. évi költségvetése (első olvasat) 1.2. Önkormányzat intézményeinél biztosított gyermekétkeztetés

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2013. december 12-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2013. december 12-i ülésére Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592 660. Pf.: 76. fax: 592 676 e-mail: varpalota@varpalota.hu E L Ő T E R J E S Z T É S Várpalota Város Önkormányzati

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ V AR OS. Békéscsaba, Szent István tér 7. NYIL V AN OS ÜLÉS napirendje. A döntéshozatal egyszerű többséget igényel!

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ V AR OS. Békéscsaba, Szent István tér 7. NYIL V AN OS ÜLÉS napirendje. A döntéshozatal egyszerű többséget igényel! BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ V AR OS POLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.:. 1. 990-2/2014. Előadó: Belanka Zsolt Mell. : Munkaterv Postacím: 5601 Pf 112. Telefon: (66) 523-801 NYIL V AN

Részletesebben

Tabajd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. december 9-i rendkívüli ülésére. 5. napirendi pont

Tabajd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. december 9-i rendkívüli ülésére. 5. napirendi pont E LŐTERJESZTÉS Tabajd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. december 9-i rendkívüli ülésére 5. napirendi pont Előterjesztés címe és tárgya: A 2014. évi munkaterv jóváhagyása A tárgykört rendező

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő testület december 14-i nyilvános ülésére. Tapolca Város Önkormányzata Képviselő testületének 2013.

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő testület december 14-i nyilvános ülésére. Tapolca Város Önkormányzata Képviselő testületének 2013. 18. NAPIREND Ügyiratszám: 1/692-12/2012. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő testület 2012. december 14-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Tapolca Város Önkormányzata Képviselő

Részletesebben

GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE

GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE ELŐTERJESZTÉS a képviselő-testület 2018. szeptember 20-án tartandó ülésére Tárgy: Javaslata képviselő-testület 2018. II. félévi munkatervére. Tisztelt Képviselő-testület! Gödöllő

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2014.november 27-én tartandó ülésének 9. számú A 2015. évre vonatkozó munkatervének jóváhagyása tárgyú - napirendi pontjához. Előadó: Gömze Sándor polgármester

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület január 29-én tartandó ülésére

Előterjesztés a Képviselő-testület január 29-én tartandó ülésére Előterjesztés a Képviselő-testület 2015. január 29-én tartandó ülésére Tárgy: Javaslat a Képviselő-testület 2015. évi munkatervére Előterjesztő: Tóth József polgármester Előkészítő: dr. Váliné Antal Mária

Részletesebben

Szervezési és Ügyviteli osztályvezető

Szervezési és Ügyviteli osztályvezető Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának POLGÁRMESTERE 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a Képviselő-testület 2017. évi munkatervének elfogadására

Részletesebben

Javaslat. a Pénzügyi, Ellenőrzési és Ügyrendi Bizottság I. féléves. Munkatervére

Javaslat. a Pénzügyi, Ellenőrzési és Ügyrendi Bizottság I. féléves. Munkatervére Javaslat a Pénzügyi, Ellenőrzési és Ügyrendi Bizottság 2017. I. féléves Munkatervére Készítette: Dobák István bizottsági elnök Dobák István bizottsági elnök Törvényességi szempontból ellenőrizte: dr. Vincze

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET június 7-i ülésére. dr. Bácskai János polgármester. Koór Henrietta csoportvezető

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET június 7-i ülésére. dr. Bácskai János polgármester. Koór Henrietta csoportvezető Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 147/2012. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2012. június 7-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Előzetesen tárgyalja: Budapest

Részletesebben

BAJA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÉVI M U N K A T E R V E

BAJA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÉVI M U N K A T E R V E 1. melléklet a 513/2016. (XII. 15.) határozathoz BAJA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2017. ÉVI M U N K A T E R V E Állandó napirendi pontok valamennyi rendes képviselő-testületi ülésen: 1./

Részletesebben

4. A Képviselő-testület évi munkaterve december 15. ELŐTERJESZTÉS

4. A Képviselő-testület évi munkaterve december 15. ELŐTERJESZTÉS ELŐTERJESZTÉS Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. december 15-ei ülésére 4. napirend Tárgya: A Képviselő-testület 2017. évi munkaterve Előadó: Tabányi Pál polgármester Melléklet: Munkaterv-javaslat

Részletesebben

Kerekegyháza Város Képviselő-testületének december 20-i rendes ülésére. Tárgy: Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2017.

Kerekegyháza Város Képviselő-testületének december 20-i rendes ülésére. Tárgy: Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2017. 9911-1/2016. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2016. december 20-i rendes ülésére Tárgy: Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2017. évi munkaterve Előterjesztő: Dr.

Részletesebben

BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL -TESTÜLETE Szám: 31/2014 K I V O N A T

BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL -TESTÜLETE Szám: 31/2014 K I V O N A T BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISEL -TESTÜLETE Szám: 31/2014 K I V O N A T Készült: Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 18-án megtartott rendes nyilvános ülésén készült

Részletesebben

A képviselő-testület december 13-i ülésre

A képviselő-testület december 13-i ülésre 1 PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3060 Pásztó, Kölcsey u. 35. (06-32) 460-753 Fax: (06-32) 460-918 E-mail: forum@paszto.hu Szám: 1-264/2018. Megtárgyalás módja: Döntéshozatal: nyílt ülésen egyszerű szavazattöbbség

Részletesebben

A testületi ülések ideje és napirendje: Január 22.

A testületi ülések ideje és napirendje: Január 22. A testületi ülések ideje és napirendje: Január 22. Előterjesztés a 2015. évi adóellenőrzési terv elfogadásáról Előadó: Jegyző Az előterjesztés elkészítésében közreműködik: Adóiroda Előterjesztés a Szentendre

Részletesebben

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE

A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ÉVI MUNKATERVE 221/2007. (XII. 13.) MÖK határozat melléklete A VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2008. ÉVI MUNKATERVE február 14. (csütörtök) 1. A Veszprém Megyei Önkormányzat 2008. évi költségvetésének megállapítása

Részletesebben

3060 Pásztó, Kölcsey F. u. 35.

3060 Pásztó, Kölcsey F. u. 35. P Á S Z T Ó V Á R O S P O L G Á R M E S T E R E 3060 Pásztó, Kölcsey F. u. 35. (06-32) *460-753 ; *460-155/113 F a x : ( 0 6-3 2 ) 4 6 0-9 1 8 E - m a i l :forum@paszto.hu Száma: 1-126/2015. A döntés meghozatala

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 9-ei rendes, nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 9-ei rendes, nyílt ülésére Dunavarsány Város Önkormányzatának Polgármestere 2336 Dunavarsány, Kossuth Lajos utca 18., titkarsag@dunavarsany.hu 24/521-040, 24/521-051, Fax: 24/521-056 www.dunavarsany.hu ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének december 10-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének december 10-i ülésére Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592 660. Pf.: 76. fax: 592 676 e-mail: varpalota@varpalota.hu E L Ő T E R J E S Z T É S Várpalota Város Önkormányzati

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének február 23-i nyilvános ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének február 23-i nyilvános ülésére 1. napirendi pont Nyirád Község Önkormányzata Polgármester 8454 Nyirád, Szabadság u. 3. Tel./fax: 88/235-001; 88/506-070 e-mail: hivatal@nyirad.hu Ügyszám: 133-16/2017. Előterjesztő: Nagy Gábor Előkészítette:

Részletesebben

2015. ÉVI MUNKATERVE

2015. ÉVI MUNKATERVE HEGYESHALOM NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. ÉVI MUNKATERVE Képviselő-testületi ülések: 2015. JANUÁR 13. JANUÁR 28. MÁRCIUSTÓL - NOVEMBERIG MINDEN HÓNAP UTOLSÓ CSÜTÖRTÖKI NAPJA DECEMBER.

Részletesebben

6. napirendi pont. Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. január 29-i ülésére

6. napirendi pont. Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. január 29-i ülésére 6. napirendi pont E LŐTERJESZTÉS Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. január 29-i ülésére Előterjesztés címe és tárgya: A 2015. évi Munkaterv és jogalkotási program elfogadása A tárgykört

Részletesebben

2011. évi MUNKATERVE

2011. évi MUNKATERVE T E R V E Z E T Rétság Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. évi MUNKATERVE A Képviselő-testületi ülések időpontja és a javasolt napirendek: 1.) Január 21. péntek 1) Előterjesztés Rétság város gazdasági

Részletesebben

NYERGESÚJFALU VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE I. FÉLÉVI MUNKATERVE. N a p i r e n d

NYERGESÚJFALU VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE I. FÉLÉVI MUNKATERVE. N a p i r e n d NYERGESÚJFALU VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. I. FÉLÉVI MUNKATERVE Képviselő-testületi ülés időpontja: 2015. január 29. Az előterjesztések elkészítésének határideje: 2015. január 19. 1)Javaslat

Részletesebben

M E G H Í V Ó. Budapest Józsefváros Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. évi 5. rendes ülését. 2008. május 15-én (CSÜTÖRTÖK) 14 00 órára

M E G H Í V Ó. Budapest Józsefváros Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. évi 5. rendes ülését. 2008. május 15-én (CSÜTÖRTÖK) 14 00 órára M E G H Í V Ó Budapest Józsefváros Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. évi 5. rendes ülését Napirend: 2008. május 15-én (CSÜTÖRTÖK) 14 00 órára hívom össze. A képviselő-testület ülését a Józsefvárosi

Részletesebben

MEZŐKÖVESD VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK M U N K A T E R V E 2014. ÉV

MEZŐKÖVESD VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK M U N K A T E R V E 2014. ÉV MEZŐKÖVESD VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK M U N K A T E R V E 2014. ÉV 2014. január 29. (szerda) 1.) Az önkormányzat 2014. évi költségvetése (első olvasat) 2.) A Mezőkövesdi Roma Nemzetiségi Önkormányzattal

Részletesebben

A testületi ülések ideje és napirendje: Január 17.

A testületi ülések ideje és napirendje: Január 17. A testületi ülések ideje és napirendje: Január 17. Előterjesztés az önkormányzati adóhatóság 2019. évi ellenőrzési tervéről Előadó: Jegyző Az előterjesztés elkészítésében közreműködik: Hatósági Iroda Előterjesztés

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő testület december 16-i nyilvános ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő testület december 16-i nyilvános ülésére 10. NAPIREND Ügyiratszám: 1/563-12/2016. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő testület 2016. december 16-i nyilvános ülésére Tárgy: Előkészítette: Megtárgyalja: Tapolca Város Önkormányzata Képviselő testülete 2017.

Részletesebben

MONOR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK I. FÉLÉVI MUNKATERVE

MONOR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK I. FÉLÉVI MUNKATERVE MONOR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2016. I. FÉLÉVI MUNKATERVE A Képviselő-testület - Monor Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról 27/2014. (X. 27.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése I. félévi MUNKATERVE

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése I. félévi MUNKATERVE Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése 2018. I. félévi MUNKATERVE TÉLI SZÜNET 2018. február 7. 1. 2018. évi költségvetési rendelet-tervezet tárgyalása Az előterjesztés elkészítésének határideje: 2018.

Részletesebben

R É T S Á G VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÉVI MUNKATERVE

R É T S Á G VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÉVI MUNKATERVE R É T S Á G VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2012. ÉVI MUNKATERVE Rétság, 2011. december 16. 1 oldal a 14 oldalból I. 2012. év fő feladatai: Gazdálkodás Likviditás biztosítása, bevételek emelése,

Részletesebben

4. A Képviselő testület évi munkaterve december 14. ELŐTERJESZTÉS

4. A Képviselő testület évi munkaterve december 14. ELŐTERJESZTÉS ELŐTERJESZTÉS Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. december 14-ei ülésére 4. napirend Tárgya: A Képviselő-testület 2018. évi munkaterve Előadó: Tabányi Pál polgármester Készítette: Kákonyiné

Részletesebben

142/2018. (IX.25.) PEÜB

142/2018. (IX.25.) PEÜB K I V O N A T és Ügyrendi Bizottság 2018. szeptember 25-én (kedd) 17,00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal Nagytanácstermében (1211. Budapest, Szent Imre tér 10. fsz. 5.) megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS. Békéscsaba) Szent István tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS. Békéscsaba) Szent István tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POL GÁR.MESTERÉTŐL Békéscsaba) Szent István tér 7. Ikt. sz.: I.337-7/2015. Postacím: 5601 Pf 112. Telefon: (66) 523-801 Telefax: (66) 523-804 MEGHÍVÓ A Magyarország helyi önkormányzatairól

Részletesebben

Bogyiszló Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2014. évi ülésterve. A testületi ülések helye: Községháza, Bogyiszló, Kossuth utca 28.

Bogyiszló Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2014. évi ülésterve. A testületi ülések helye: Községháza, Bogyiszló, Kossuth utca 28. Bogyiszló Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. évi ülésterve A képviselő-testületi ülés első napirendi pontja: A polgármester tájékoztatója a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról,

Részletesebben

Bizottsági ülések időpontjai:

Bizottsági ülések időpontjai: Bizottsági ülések időpontjai: Gazdasági, Idegenforgalmi és Környezetvédelmi Bizottság 2004. december 13. (hétfő) 17 óra Oktatási, Kulturális és Közművelődési Bizottság 2004. december 14. (kedd) 15,30 óra

Részletesebben

BUDAKALÁSZ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL

BUDAKALÁSZ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL Szám: 7/2011 BUDAKALÁSZ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL M E G H Í V Ó Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületét 2011. március 31-én, csütörtökön 17:00 órára rendes testületi ülésre összehívom Az ülés helye:

Részletesebben

HATÁROZAT KIVONAT május 10 ei rendes képviselő-testületi ülés nyílt jegyzőkönyvéből

HATÁROZAT KIVONAT május 10 ei rendes képviselő-testületi ülés nyílt jegyzőkönyvéből Iktatószám: T-128/2007. 06/2007. I. a HATÁROZAT KIVONAT 2007. május 10 ei rendes képviselő-testületi ülés nyílt jegyzőkönyvéből 256/2007. (V.10.) B-L.Ö.h. 22 igen szavazattal, egyhangúlag tárgyalásra elfogadta

Részletesebben

A testületi ülések ideje és napirendje: Január 19.

A testületi ülések ideje és napirendje: Január 19. A testületi ülések ideje és napirendje: Január 19. Előterjesztés a 2017. évi adóellenőrzési terv elfogadásáról Az előterjesztés elkészítésében közreműködik: Közigazgatási és Közigazgatási és Adó Iroda

Részletesebben

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)- 507-133 Fax: (28)-470-357 Nyílt ülésen tárgyalandó Előterjesztés A Képviselő-testület 2016. január 27-i ülésére

Részletesebben

J A V A S L A T. Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testületének I. félévi üléstervére

J A V A S L A T. Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testületének I. félévi üléstervére PÁSZTÓ VÁROS POLGÁRMESTERE 3060 Pásztó, Kölcsey u. 35. (06-32) 460-753 Fax: (06-32) 460-918 E-mail: forum@paszto.hu Száma: 1-223/2016. A döntés meghozatala minősített szavazattöbbséget igényel. J A V A

Részletesebben

BAJA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÉVI M U N K A T E R V E

BAJA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÉVI M U N K A T E R V E 1. melléklet a 460/2017. (XII. 14.) határozathoz BAJA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2018. ÉVI M U N K A T E R V E Állandó napirendi pontok valamennyi rendes képviselő-testületi ülésen: 1./

Részletesebben

M E G H Í V Ó. Budapest Józsefváros Önkormányzat Képviselő-testületének évi 7. rendes ülését szeptember 10-én (szerda) órára

M E G H Í V Ó. Budapest Józsefváros Önkormányzat Képviselő-testületének évi 7. rendes ülését szeptember 10-én (szerda) órára M E G H Í V Ó Budapest Józsefváros Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. évi 7. rendes ülését Napirend: 2008. szeptember 10-én (szerda) 14 00 órára hívom össze. A képviselő-testület ülését a Józsefvárosi

Részletesebben

157/2002. (XII.12.) Képviselőtestületi határozat. Hajdúszoboszló Város Képviselőtestülete 2003. évi munkatervét az alábbiak szerint fogadja el:

157/2002. (XII.12.) Képviselőtestületi határozat. Hajdúszoboszló Város Képviselőtestülete 2003. évi munkatervét az alábbiak szerint fogadja el: 157/2002. (XII.12.) Képviselőtestületi határozat. Hajdúszoboszló Város Képviselőtestülete 2003. évi munkatervét az alábbiak szerint fogadja el: Január: 1. Az önkormányzat gazdasági ciklusprogramjának meghatározása

Részletesebben

HEGYESHALOM NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÉVI MUNKATERVE. Képviselő-testületi ülések: JANUÁR FEBRUÁR

HEGYESHALOM NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÉVI MUNKATERVE. Képviselő-testületi ülések: JANUÁR FEBRUÁR HEGYESHALOM NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2019. ÉVI MUNKATERVE Képviselő-testületi ülések: 2019. JANUÁR FEBRUÁR.. MÁRCIUSTÓL - NOVEMBERIG MINDEN HÓNAP UTOLSÓ CSÜTÖRTÖKI NAPJA DECEMBER

Részletesebben

M E G H Í V Ó. Budapest Józsefváros Önkormányzat Képviselő-testületének évi 5. rendkívüli ülését június 25-én (szerda) órára

M E G H Í V Ó. Budapest Józsefváros Önkormányzat Képviselő-testületének évi 5. rendkívüli ülését június 25-én (szerda) órára M E G H Í V Ó Budapest Józsefváros Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. évi 5. rendkívüli ülését Napirend: 2008. június 25-én (szerda) 14 00 órára hívom össze. A képviselő-testület ülését a Józsefvárosi

Részletesebben

Határidő: 8 napon belül Felelős: Fedorné dr. Fráter Zsófia címzetes főjegyző 11131/2013.

Határidő: 8 napon belül Felelős: Fedorné dr. Fráter Zsófia címzetes főjegyző 11131/2013. 11131/2013. Sátoraljaújhely Város Önkormányzat Képviselő-testülete 252/2013.(XI.27.) határozata Sátoraljaújhely Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. I. félévi munkatervének jóváhagyásáról Sátoraljaújhely

Részletesebben

napirendi pont E L Ő T E R J E S Z T É S Alcsútdoboz Település Önkormányzat Képviselő-testületének november 30-i ülésére

napirendi pont E L Ő T E R J E S Z T É S Alcsútdoboz Település Önkormányzat Képviselő-testületének november 30-i ülésére napirendi pont E L Ő T E R J E S Z T É S Alcsútdoboz Település Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 30-i ülésére Előterjesztés címe és tárgya: A 2016. évi Munkaterv és jogalkotási program

Részletesebben

JÁSZLADÁNY NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE évi m u n k a t e r v e

JÁSZLADÁNY NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE évi m u n k a t e r v e JÁSZLADÁNY NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. évi m u n k a t e r v e A Képviselő-testület a munkatervet a 299/2014. (XI. 27.) sz. határozatával elfogadta. - 2-2015. JANUÁR 29. (CSÜTÖRTÖK)

Részletesebben

Budapest Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete

Budapest Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete Budapest Józsefvárosi Önkormányzat Képviselőtestülete 2009. december 11ei ülésére A KÉPVISELŐTESTÜLET 2009. I. FÉLÉVI ÜLÉSTERVE : Csécsei Béla polgármester Ellenjegyzés: dr. Xantus Judit jegyző Előzmény:

Részletesebben

Javaslat Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének évi munkatervére

Javaslat Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének évi munkatervére 1 Javaslat Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. évi munkatervére Ózd, 2015. december 21. Előkészítő: Humánerőforrás és Képviselőtestületi Osztály 2 Tisztelt Képviselő-testület! Ózd Város

Részletesebben

SIMONTORNYA VÁROS JEGYZŐJÉTŐL

SIMONTORNYA VÁROS JEGYZŐJÉTŐL SIMONTORNYA VÁROS JEGYZŐJÉTŐL SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2017. I. FÉLÉVI M U N K A T E R V E Jóváhagyta a képviselő-testület a 122/2016.(XII.19.) KT határozatával M U N K A

Részletesebben

BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 398/2015. (VI.25.) Kt. határozattal elfogadott. 2015. II. félévi.

BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 398/2015. (VI.25.) Kt. határozattal elfogadott. 2015. II. félévi. BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 398/2015. (VI.25.) Kt. határozattal elfogadott 2015. II. félévi Munkaterve SZEPTEMBER 24. (csütörtök) Az előterjesztések leadási határideje:

Részletesebben

18. NAPIREND Ügyiratszám: 1/562-13/2017. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő testület december 15-i nyilvános ülésére

18. NAPIREND Ügyiratszám: 1/562-13/2017. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő testület december 15-i nyilvános ülésére 18. NAPIREND Ügyiratszám: 1/562-13/2017. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő testület 2017. december 15-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Tapolca Város Önkormányzata Képviselő

Részletesebben

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése I. félévi MUNKATERVE TÉLI SZÜNET február 5.

Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése I. félévi MUNKATERVE TÉLI SZÜNET február 5. Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése 2015. I. félévi MUNKATERVE TÉLI SZÜNET 2015. február 5. 1. 2015. évi költségvetési rendelet-tervezet tárgyalása Közgazdasági Osztály 2. Önkormányzati Környezetvédelmi

Részletesebben

Bizottsági ülések időpontjai:

Bizottsági ülések időpontjai: Bizottsági ülések időpontjai: Gazdasági, Idegenforgalmi és Környezetvédelmi Bizottság 2005. október 17. (hétfő) 17 óra Oktatási, Kulturális és Közművelődési Bizottság 2005. október 17. (hétfő) 16 óra Ifjúsági,

Részletesebben

HEGYESHALOM NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÉVI MUNKATERVE

HEGYESHALOM NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÉVI MUNKATERVE HEGYESHALOM NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2017. ÉVI MUNKATERVE Képviselő-testületi ülések: 2017. JANUÁR 26. MÁRCIUSTÓL - NOVEMBERIG MINDEN HÓNAP UTOLSÓ CSÜTÖRTÖKI NAPJA DECEMBER Település

Részletesebben

NYERGESÚJFALU VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE II. FÉLÉVI MUNKATERVE. N a p i r e n d

NYERGESÚJFALU VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE II. FÉLÉVI MUNKATERVE. N a p i r e n d NYERGESÚJFALU VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. II. FÉLÉVI MUNKATERVE Képviselő-testületi ülés időpontja: 2012. augusztus 30. Az előterjesztések elkészítésének határideje: 2012. augusztus 21.

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS. Békéscsaba, Szent István tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS. Békéscsaba, Szent István tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-804 Telefon: (66) 523-801 E-mail:papj@bekescsaba.hu Ikt. sz.: I. 220-9/2005 NYILVÁNOS

Részletesebben

F E B R U Á R. 1.) A 2003. évi önkormányzati költségvetés zárszámadás előtti módosítása Előterjesztő: Polgármester

F E B R U Á R. 1.) A 2003. évi önkormányzati költségvetés zárszámadás előtti módosítása Előterjesztő: Polgármester J A N U Á R 1.) Az SZKT Kft., a SZEPARK Kft., valamint a VIVAÉP Rt. záró vagyonmérleg és vagyonleltár tervezete 2.) Az önkormányzati vágány- és felsővezeték törzsvagyonon szükséges beruházások jóváhagyása

Részletesebben

HEGYESHALOM NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÉVI MUNKATERVE. Képviselő-testületi ülések: JANUÁR FEBRUÁR

HEGYESHALOM NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ÉVI MUNKATERVE. Képviselő-testületi ülések: JANUÁR FEBRUÁR HEGYESHALOM NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2018. ÉVI MUNKATERVE Képviselő-testületi ülések: 2018. JANUÁR FEBRUÁR.. MÁRCIUSTÓL - NOVEMBERIG MINDEN HÓNAP UTOLSÓ CSÜTÖRTÖKI NAPJA DECEMBER

Részletesebben

Előterjesztés a Gazdasági Bizottság részére a Gazdasági Bizottság évi munkatervéről

Előterjesztés a Gazdasági Bizottság részére a Gazdasági Bizottság évi munkatervéről Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testületének tagja ~. számú előterjesztés Előterjesztés a Gazdasági Bizottság részére a Gazdasági Bizottság 2013. évi munkatervéről I. Tartalmi

Részletesebben

MEGHÍVÓ Monor Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

MEGHÍVÓ Monor Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Monor Város Alpolgármestere 2200 Monor, Kossuth Lajos utca 78-80. Telefon: 06/29/612-310 Szám: 27-83-15/2014 MEGHÍVÓ Monor Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2014. SZEPTEMBER 25-ÉN CSÜTÖRTÖKÖN

Részletesebben

SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK I. FÉLÉVI M U N K A T E R V E

SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK I. FÉLÉVI M U N K A T E R V E SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 2013. I. FÉLÉVI M U N K A T E R V E Jóváhagyta a képviselőtestület a 166/2012.(XII.17.) számú határozatával 2 M U N K A T E R V 2013. január 1től 2013.

Részletesebben

deregulációs programja

deregulációs programja Szentendre Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2006-2007. évi deregulációs programja Sorszá m A rendelet megnevezése 1. Szentendre Város Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 6/2003.

Részletesebben

3300 Eger, Dobó tér 2. Tel.: (36)523-701, Fax: (36)523-777, E-mail: inagy@ph.eger.hu

3300 Eger, Dobó tér 2. Tel.: (36)523-701, Fax: (36)523-777, E-mail: inagy@ph.eger.hu 3300 Eger, Dobó tér 2. Tel.: (36)523-701, Fax: (36)523-777, E-mail: inagy@ph.eger.hu 23. számú napirend J A V A S L A T EGER MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 2006. II. negyedévi feladattervére A Tisztségviselők

Részletesebben

J A V A S L A T. Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testületének II. félévi üléstervére

J A V A S L A T. Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testületének II. félévi üléstervére 1 P Á S Z T Ó V Á R O S P O L G Á R M E S T E R E 3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY F. U. 35. (06-32) *460-753 ; *460-155/113 F A X : ( 0 6-3 2 ) 4 6 0-9 1 8 Száma: 1-103/2014. A döntés meghozatala minősített szavazattöbbséget

Részletesebben

J A V A S L A T. Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének évi munkatervére

J A V A S L A T. Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének évi munkatervére J A V A S L A T Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. évi munkatervére Ó z d, 2012. december 20. Előkészítő: Humánerőforrás és Képviselőtestületi Osztály Tisztelt Képviselő-testület! Ózd

Részletesebben

PÉNZÜGYI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA ÉVI

PÉNZÜGYI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA ÉVI 1 EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK PÉNZÜGYI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA 2016. ÉVI MUNKATERVE Edelény Város Önkormányzat Képviselő-testületének Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága 2016. évi Munkatervét

Részletesebben

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28) Fax: (28)

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28) Fax: (28) KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)- 507-132 Fax: (28)-470-357 Nyílt ülésen tárgyalandó Előterjesztés A Képviselő-testület 2018. január 31-i ülésére

Részletesebben

2019. évi MUNKATERVE

2019. évi MUNKATERVE Ráckeve Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. évi MUNKATERVE Záradék A képviselő-testület a munkatervet a 410/2018.(XII.18.) számú határozatával elfogadta. Ráckeve, 2018. december 18. A képviselő-testület

Részletesebben

11. NAPIREND Ügyiratszám: 1/714-14/2014. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő testület december 20-i nyilvános ülésére

11. NAPIREND Ügyiratszám: 1/714-14/2014. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő testület december 20-i nyilvános ülésére 11. NAPIREND Ügyiratszám: 1/714-14/2014. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő testület 2014. december 20-i nyilvános ülésére Tárgy: Előkészítette: Megtárgyalja: Tapolca Város Önkormányzata Képviselő testületének

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület január 19-én tartandó ülésére

Előterjesztés a Képviselő-testület január 19-én tartandó ülésére Előterjesztés a Képviselő-testület 2017. január 19-én tartandó ülésére Tárgy: Javaslat a Képviselő-testület 2017. évi munkatervére Előterjesztő: Tóth József polgármester Előkészítő: dr. Váliné Antal Mária

Részletesebben

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete december 12-ei ülésére

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete december 12-ei ülésére Tárgy: Békés Város Képviselő-testületének 2013. I. félévi munkaterve Előkészítette: Tárnok Lászlóné jegyző Véleményező bizottság: Valamennyi bizottság Sorszám: III/9. Döntéshozatal módja: Egyszerű szótöbbség

Részletesebben

2015. évi MUNKATERVE

2015. évi MUNKATERVE RÁCKEVE VÁROS POLGÁRMESTERE 2300 Ráckeve, Szent István tér 4. Telefon: 24/523-333, fax: 24/422-521, e-mail: polgarmester@rackeve.hu Ráckeve a Kultúra Magyar Városa 2010 Ráckeve Város Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2016. (II.11.) határozata a képviselő-testület évi munka- és üléstervéről

Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2016. (II.11.) határozata a képviselő-testület évi munka- és üléstervéről Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2016. (II.11.) határozata a képviselő-testület 2016. évi munka- és üléstervéről I. A munkaprogramból adódó feladatok: 1.) Pályázati lehetőségeket kell

Részletesebben

2013. ÉVI MUNKATERVE

2013. ÉVI MUNKATERVE NAGYMAROS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 222/2012. (XI. 26.) számú határozatával elfogadott 2013. ÉVI MUNKATERVE Nagymaros Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. évi munkatervét az

Részletesebben

MONOR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

MONOR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK MONOR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2016. I. FÉLÉVI MUNKATERVE A Képviselő-testület - Monor Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról 27/2014. (X. 27.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése év II. félévi munkaterve. 1 pld. határozati javaslat

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése év II. félévi munkaterve. 1 pld. határozati javaslat Előterjesztő: Dr. Botka László polgármester Ikt. sz.: 32079-11/2015. Tárgy: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2015. év II. félévi munkaterve Melléklet: 1 pld. határozati javaslat Összeállította: Jegyzői

Részletesebben

Szám: 02/32-25/2009. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. február 19-i ülésére

Szám: 02/32-25/2009. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. február 19-i ülésére Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/32-25/2009. E LŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

MONOR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK II. FÉLÉVI MUNKATERVE

MONOR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK II. FÉLÉVI MUNKATERVE MONOR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2017. II. FÉLÉVI MUNKATERVE A Képviselő-testület - a Monor Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 27/2014. (X. 27.) önkormányzati

Részletesebben

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Vargáné Fodor Rita megbízott jegyző A Képviselőtestület

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s a Képviselő-testület december 17-i testületi ülésére

E l ő t e r j e s z t é s a Képviselő-testület december 17-i testületi ülésére BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA P O L G Á R M E S T E R 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. polgarmester@balatonfured.com Szám: 1/367- /2015. Előkészítő: dr. Tárnoki Richárd/Harsányiné dr. Tóth Beáta

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő testület 2015. december 18-i nyilvános ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő testület 2015. december 18-i nyilvános ülésére 8. NAPIREND Ügyiratszám: 1/566-9/2015. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő testület 2015. december 18-i nyilvános ülésére Tárgy: Előkészítette: Megtárgyalja: Tapolca Város Önkormányzata Képviselő testületének 2016.

Részletesebben

KIVONAT. Napirend előtt: Határozat 77/2016.(V.04.)PEÜB

KIVONAT. Napirend előtt: Határozat 77/2016.(V.04.)PEÜB KIVONAT Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete Pénzügyi, Ellenőrzési és Ügyrendi Bizottság 2016. május 05-én (szerda) 17,00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal Nagytanácstermében

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétől

Sárospatak Város Polgármesterétől Sárospatak Város Polgármesterétől 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu JAVASLAT - a Képviselő-testületnek - a Képviselő-testület 2015. I. félévi

Részletesebben

Sárospatak Város Önkormányzat Képviselő-testületének II. félévi munkaterve

Sárospatak Város Önkormányzat Képviselő-testületének II. félévi munkaterve 1. melléklet a 160/2014. (VI. 27.) KT. határozathoz Sárospatak Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. II. félévi munkaterve 1 ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK - A Képviselő-testület rendes üléseit általában

Részletesebben

10. NAPIREND Ügyiratszám: 1/609-14/2014. ELŐTERJESZTÉS. Ughy Jenőné jegyző Önkormányzati és Igazgatási Iroda Farkas Hajnalka önkormányzati ügyintéző

10. NAPIREND Ügyiratszám: 1/609-14/2014. ELŐTERJESZTÉS. Ughy Jenőné jegyző Önkormányzati és Igazgatási Iroda Farkas Hajnalka önkormányzati ügyintéző 10. NAPIREND Ügyiratszám: 1/609-14/2014. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő testület 2014. december 19-i nyilvános ülésére Tárgy: Előkészítette: Megtárgyalja: Tapolca Város Önkormányzata Képviselő testületének

Részletesebben

Budapest Főváros XV. kerület Önkormányzat. Képviselő-testületének I. félévi munkaterve

Budapest Főváros XV. kerület Önkormányzat. Képviselő-testületének I. félévi munkaterve Budapest Főváros XV. kerület Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. I. félévi munkaterve (Elfogadta a képviselő-testület 534/2015. (XII.1.) ök. számú határozatával) J A N U Á R Közmeghallgatás a Budapest

Részletesebben

Az előterjesztés száma: 192/2017.

Az előterjesztés száma: 192/2017. A határozati javaslat elfogadásához egyszerű többség szükséges, az előterjesztés nyilvános ülésen tárgyalható! Az előterjesztés száma: 192/2017. Decs nagyközség képviselő-testületének 2017. december 13.

Részletesebben

M E G H Í V Ó. Budapest Józsefváros Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. évi 2. rendes ülését. 2008. február 27-én (szerda) 14 00 órára

M E G H Í V Ó. Budapest Józsefváros Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. évi 2. rendes ülését. 2008. február 27-én (szerda) 14 00 órára M E G H Í V Ó Budapest Józsefváros Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. évi 2. rendes ülését 2008. február 27-én (szerda) 14 00 órára hívom össze. A képviselő-testület ülését a Józsefvárosi Önkormányzat

Részletesebben

9. NAPIREND Ügyiratszám: 1/705-9/2018. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület december 14-i nyilvános ülésére

9. NAPIREND Ügyiratszám: 1/705-9/2018. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület december 14-i nyilvános ülésére 9. NAPIREND Ügyiratszám: 1/705-9/2018. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2018. december 14-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben