V E R S E N Y K I Í R Á S A. ( es tanév)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "V E R S E N Y K I Í R Á S A. ( es tanév)"

Átírás

1 V E R S E N Y K I Í R Á S A ( es tanév)

2 A honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítésére, a honvédelmi nevelés elősegítése, valamint a sport és az egészséges életmód népszerűsítése érdekében a Magyar Honvédség a 2016/2017-es tanévben is meghirdeti az Országos Haditorna Versenyt. A verseny célja: A honvédelem ügyének népszerűsítése, megismertetése a sport eszközeivel, a hozzá szorosan kapcsolódó értékek közvetítése, elérhetővé tenni a honvédelemben való bekapcsolódás lehetőségét. A fiatalok ügyességének és jártasságának, erkölcsi, akarati tulajdonságainak és fizikai képességeinek fejlesztése, felkészültségük összemérése. A katonai pálya bemutatása, a fiatalok megismertetése a katonák mindennapi életével. Lehetőséget adni a versenyzők számára, hogy kipróbálják a katonai kiképzés egyes feladatait. Szembesíteni őket azokkal a fizikai nehézségekkel, amelyekkel a katonaélet mindennapjaiban találkozhatnának. A verseny fizikai és szellemi kihívást támasztó sportszerű megmérettetés, melynek során nagy hangsúlyt kap a szabályok betartása, a csapatmunka és a fegyelem. A rendezvénynek fontos célja a fentiek mellett az egészséges közösségi versenyszellem fejlesztése. A verseny lehetőséget biztosít a résztvevők számára, hogy bizonyíthassák kollektív rátermettségüket, a csapaterőben rejlő képességeiket. A verseny szervezője: A verseny a Honvédelmi Minisztérium megbízásából a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége és a Magyar Honvédség katonai szervezeteinek együttműködésével kerül megszervezésre. A verseny résztvevői: Középiskolák 9-12 évfolyamos tanulóiból álló csapatok. A csapatok összetétele: 4 fő diák, 1 fő csapatkísérő tanár A verseny jellege: Felmenő rendszerű csapatverseny, melyre négyfős csapatok nevezhetnek (fiúk és lányok egyaránt részt vehetnek).a fordulókat megyénként a Magyar Honvédség szervezi, minden iskola a székhelye szerint illetékes megyei versenyen indulhat. Ezen túlmenően az országos döntőben indulás jogát a versenysorozatba beleszámító külön nyílt versenyek első helyezett csapatai is elnyerhetik. Ezekre a nyitott versenyekre bármelyik iskola nevezhet függetlenül attól, hogy hol található a székhelye. A 2016/2017-es tanév tervezett nyílt versenyei *: Pákozd honvédelmi verseny szeptember 23. Országos Honvédelmi Ifjúsági Verseny (Balatonalmádi) szeptember hónap

3 *A verseny szervezői fenntartják a jogot a nyílt versenyek bővítésére. A 2016/2017. tanév őszi fordulóinak megyei győztesei a tanév tavaszi időszakában (tervezetten április 20-én) egy országos döntő keretében mérhetik össze tudásukat. Díjak: A verseny 1-3. helyezettjei érmet és kupát, valamint ajándékokat nyernek. A megyei versenyek és a HM által jóváhagyott nyílt versenyek nyertes csapatai továbbjutnak az országos döntőbe. Minden eredményesen szereplő csapat kisebb ajándékot kap. Fődíj: Az országos döntő 1-3. helyezett csapatai az értékes díjakon kívül egy külföldi katonai témájú utazáson is részt vehetnek. Nevezés: Nevezési díj nincs! Maximum nevezhető csapatok: Iskolánként egy csapat nevezését fogadjuk el. Amennyiben a jelentkező intézmények száma nem éri el az indítható csapatok maximálás számát úgy egy iskola második csapatot is nevezhet. A második csapatok nevezését érkezési sorrendben lehet befogadni. Ideje: A verseny megyei fordulói szeptember-november hónapban, míg az országos döntő áprilisában kerül megszervezésre. A nyílt versenyek ettől eltérő időpontokban is szervezhetőek.

4 ORSZÁGOS HADITORNA VERSENY 2016/2017. tanév FELADATLEÍRÁSOK (versenyszabályzat) Általános szabályok - Az összetett eredmény az egyes feladatokban elért helyezések összege alapján kerül meghatározásra. - Az ellenőrzőpontokon a megjelenés (feladat megkezdése) az előre kiadott időrend alapján történik. - Önhibájából, az előírt időre az adott állomáson meg nem jelent csapatok a feladatot nem kezdhetik meg. Az adott feladatban a helyezése, utolsó helyezési számmal kerül meghatározásra. Amennyiben a késés nem önhibából ered, úgy a pont parancsnoka azt a járőr lapon rögzíti! - Az egyes feladatokról, a végrehajtás szabályairól, és az értékelés módjáról minden csapat a verseny előtt írásban tájékoztatót kap, amit az egyes feladatok előtt tanulmányozhat. - Az a csapat mely a versenyszabályzatban leírtak ellen vét, nem hajtja végre a pontparancsnok utasításait, szándékosan hátráltatja a versenyt vagy a feladatokban használt technikai eszközökben kárt okoz (megrongálja) a versenyből azonnal kizárásra kerül. 1. Tájfutás: Feladat: A csapat a lehető legrövidebb időn belül teljesítse a mátrix pályát. - A pálya legalább 15*15 méteres, maximum 25*25 méteres négyzet alakú lehet. - A csapatból az első két versenyző az indítóbíró sípszavára indul. - A pontokat meghatározott sorrendben kell érinteni! - A következő versenyző a pályát már teljesítő előző versenyző kézérintésére indulhat. (1 csapatból egy időben csak 2 versenyző tartózkodhat a pályán!) - A téves pontot érintett versenyzőnek (ha ezt észlelte) akkor vissza kell mennie az utolsó helyes sorrendben érintett ellenőrzőpontig (bójáig) és onnan kell folytatnia pályát! Értékelés: A feladatot az a csapat nyeri, aki a szabályok betartásával, a legkevesebb hibával (1. kritérium), legrövidebb időn belül (2. kritérium) teljesíti a pályát. Azonos idő esetén holtverseny kerül megítélésre és a következő helyezés kimarad.

5 2. Katonai tereptan - Távbecslés Feladat: A csapatnak négy különböző tereptárgy távolságát kell megbecsülni méterben, szemrevételezéssel. - elektronikus távolságmérő eszközök használata nem megengedett - szükségeszközök használhatóak pl. gyufásdoboz, vonalzó, stb méternél közelebb nem kerül kijelölésre cél. Értékelés: +/-5 méterenként = 1-1 pont. Az elért pontszámok összege alapján az a csapat nyer, amelyik kevesebb pontot érte el. Azonos pontszám esetén holtverseny kerül megítélésre és a következő helyezési szám kimarad. 3. Kézigránát hajítás célba Feladat: Nyeles, vagy kukorica kézigránát (KGR) célba-dobás, váltóverseny formában: A csapat minden tagja egyenként haladjon végig a kijelölt pályán és az adott helyről dobjon 2 2 db kézigránátot a jelölt célterületre. - Cél: 2x2 m-es terület, piros zászlókkal és szalaggal jelölve. - Cél távolsága: 1 fő fekve 5 m; 1 fő térdelve 10 m; 1 fő állva 15 m, 1 fő állva 20 m. - A csapatból a feladatot egyszerre 1 versenyző hajtja végre, adott távolságra. - A találatot elért versenyzőnek a második KGR-ot NEM kell eldobnia! - A következő versenyző a feladatot a gyakorlatot befejező csapat társ kézérintésére kezdheti meg. - A célt el nem talált versenyzőnek büntető kört kell futnia (jelölt szakaszon)! - A feladat az utolsó versenyző célba érkezésével ér véget. A pontos végrehajtás leírása: Az első számú versenyző a megindulási helyről, a versenybíró sípjelére egy lőszeres ládával végig fut a kijelölt pályán az 5 m-es vonalig, ahonnan fekvő testhelyzetből (dobókézzel ellentétes kéz tenyere és a csípő a talajt érinti!) végrehajtja a célbadobást (hajítást), majd befut a célba, ahol a 2. versenyzőt kéz érintéssel elindítja a következő feladatra. 1 célra maximálisan 2 db gránát-dobás kísérlet lehetséges. A további versenyzők a feladatot az előbb leírtak szerint hajtják végre azzal a különbséggel, hogy az 1. versenyző fekve 5 méterről, 2. versenyző térdelve (1 térd a földön) 10 méterről, a 3. versenyző állva 15 méterről és 4. versenyző szintén állva 20 méterről hajtja végre a dobásokat. Amennyiben a versenyző a második kézigránáttal sem találja el a célt, abban az esetben egy maghatározott cél területen a lőszeres ládával kell feladatot végrehajtania. Értékelés: A feladatot az a csapat nyeri, amelyik a szabályok betartásával a legrövidebb időn belül teljesíti a gyakorlatot. Azonos idő esetén holtverseny kerül megítélésre és a következő helyezés kimarad.

6 4. Légfegyveres (légpuska) lövészet A lövészet a 10 méterre elhelyezett 5 db bukó célra történik. - A csapatból a feladatot egyszerre 1 versenyző hajtja végre, - A cél távolsága 10 méter, - 1 biatlon célon öt célkört kell eltalálni, - Felhasználható lőszer: 5 db/fő, - Testhelyzet: álló. Pontos végrehajtás:sípjelre a versenyző előrefut a lőállásba, majd önállóan fegyvert tölt-, és tüzet nyit a biatlon célokra (5 db léglövedék/fő). Elvétett lövésenként egy 150 méteres büntetőkört kell futnia versenyzőnek. A hibátlan végrehajtás vagy a büntetőkör(ök) teljesítése után a csapaton belül kézérintéssel történik a váltás. Értékelés: A versenyszámot az a csapat nyeri, amelyik a legrövidebb idő alatt hajtja végre a feladatot. Azonos idő esetén holtverseny kerül megítélésre és a következő helyezés kimarad. 5. Honvédelmi TOTO A csapat válaszoljon a feltett kérdésekre. Témakör (Híres magyar történelmi személyek; I- II. Világháború; Katonai alapismeretek). A feladatot külső segítség igénybevétele nélkül a csapatnak önállóan kell megoldania. Pontos végrehajtás: A feladat végrehajtására 15 perc áll rendelkezésre. Értékelés: A feladatot az a csapat nyeri, amelyik a legtöbb helyes választ adta. Azonos pontszám esetén holtverseny kerül megítélésre és a következő helyezés kimarad.

7 6. Fegyveres váltófutás A csapat a váltófutás szabályai szerint fussa le a váltófutás távját a lehető legrövidebb időn belül. A váltóbotot a gyakorló gépkarabély helyettesíti. A fegyver hord módja nincs meghatározva. - Verseny táv: 4x400m. - A váltófutás váltóbotja gyakorló gépkarabély. - A feladatot sportöltözetben kel végrehajtani. Pontos végrehajtás: - Az 1. futamban rajtol az 1-5 rajtszámot viselő csapatok. - A 2. futamban rajtol a 6-10 rajtszámot viselő csapatok. - A 3. futamban rajtol a rajtszámot viselő csapatok. - A 4. futamban rajtol a 16-rajtszámot viselő csapatok - A csapattárs a gyakorló gépkarabély átadásával indul a - következő távra. A csapatból minden tag csak egyszer futhat! - A stopper az utolsó versenyző célba érkezésekor áll meg. - Szöges cipő használata TILOS! Értékelés: A feladatot az a csapat nyeri, amelyik a legrövidebb idő alatt teljesíti a pályát! 7. Elsősegélynyújtás A kihúzott borítékban található egészségügyi szituációs feladat, amelyek. a) lábtörés, b) kartörés, c) artériás vérzés, d) fejsérülés, e) gerincsérüléses sérült számára szakszerű elsősegély nyújtása. - A feladatot külső segítség igénybevétele nélkül a csapatnak önállóan kell megoldania. - A csapatparancsnok kihúz egy borítékot. - A borítékban meghatározott feladatokat 1-2 percben értelmezzék, majd osszák el a feladatokat. - Lehető legpontosabban - tudásuk szerint - hajtsák végre az elsősegélynyújtást. Értékelés: Külön értékelő lapon kerül értékelésre a feladat végrehajtása. A szakszerű végrehajtás után kapott pontok másodpercre átszámolva levonásra kerülnek a végrehajtással töltött időből. (1 pont= 1 másodperc)

8 8. Akadálypálya A csapatnak egy előre kijelölt és felépített, természetes és mesterséges akadályokból álló katonai jellegű pályát kell leküzdeni (teljesítenie) időre. A csapattagok egymásnak segíthetnek! Értékelés: Az a csapat nyer, amelyik rövidebb idő alatt teljesíti a pályát. Az utolsó csapattag ideje számít. Azonos idő esetén holtverseny kerül megítélésre és a következő helyezési szám kimarad. Egyéb: A megyei és a nyílt versenyeken a versenyszámok és értékelésük szabályai a körülmények és lehetőségek függvényében, illetve a biztonságos végrehajtás érdekében változhatnak, módosulhatnak. A szervezők a versenykiírással és programmal kapcsolatos változtatás jogát, a verseny napján és helyszínen végrehajtásra kerülő technikai értekezletig fenntartják! Öltözet: A versenyzéshez az évszaknak és az időjárásnak megfelelő sportöltözet ajánlott! A verseny szellemiségéhez nem illő, illetve balesetveszélyes öltözetben részt venni nem lehet. A megyei haditorna döntőkkel kapcsolatos információ Takács Tibor őrnagy úrtól kérhető, telefon:

9 Feladatok képei A megyei haditorna döntőkkel kapcsolatos információ Takács Tibor őrnagy úrtól kérhető, telefon:

10 A megyei haditorna döntőkkel kapcsolatos információ Takács Tibor őrnagy úrtól kérhető, telefon:

VERSENYKIÍRÁS. Honvédelmi Minisztérium Országos Haditorna Verseny április 21.

VERSENYKIÍRÁS. Honvédelmi Minisztérium Országos Haditorna Verseny április 21. VERSENYKIÍRÁS Honvédelmi Minisztérium Országos Haditorna Verseny 2016. április 21. A Magyar Honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítésére, a honvédelmi nevelés, valamint a sport és egészséges életmód

Részletesebben

Magyar Honvédség Honvédelmi Kötelék Haditorna verseny Országos döntő

Magyar Honvédség Honvédelmi Kötelék Haditorna verseny Országos döntő Magyar Honvédség Honvédelmi Kötelék Haditorna verseny Országos döntő A Magyar Honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítésére, a honvédelmi nevelés, valamint a sport és egészséges életmód népszerűsítése

Részletesebben

Magyar Honvédség. Honvédelmi Kötelék Haditorna verseny Országos döntő

Magyar Honvédség. Honvédelmi Kötelék Haditorna verseny Országos döntő Magyar Honvédség Honvédelmi Kötelék Haditorna verseny Országos döntő A Magyar Honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítésére, a honvédelmi nevelés, valamint a sport és egészséges életmód népszerűsítése

Részletesebben

Komárom-Esztergom Megyei Védelmi Bizottság. Tatai Tömegsport és Tájfutó Honvéd Sportegyesület. A Monostori Erő(d) Próba 2017 Haditorna verseny

Komárom-Esztergom Megyei Védelmi Bizottság. Tatai Tömegsport és Tájfutó Honvéd Sportegyesület. A Monostori Erő(d) Próba 2017 Haditorna verseny MH 25. Klapka György Lövészdandár Komárom-Esztergom Megyei Védelmi Bizottság Tatai Tömegsport és Tájfutó Honvéd Sportegyesület MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság A Monostori Erő(d)

Részletesebben

A Monostori Erő(d) Próba 2018 Haditorna verseny

A Monostori Erő(d) Próba 2018 Haditorna verseny MH 25. Klapka György Lövészdandár Komárom-Esztergom Megyei Védelmi Bizottság Tatai Tömegsport és Tájfutó Honvéd Sportegyesület MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság A Monostori Erő(d)

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. Megyei Döntő. 2018/2019. tanév

VERSENYKIÍRÁS. Megyei Döntő. 2018/2019. tanév VERSENYKIÍRÁS Megyei Döntő 2018/2019. tanév www.iranyasereg.hu 3 A Magyar Honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítésére, a honvédelmi nevelés, valamint a sport és egészséges életmód népszerűsítése

Részletesebben

V E R S E N Y K I Í R Á S

V E R S E N Y K I Í R Á S V E R S E N Y K I Í R Á S az DÖNTŐJÉHEZ Budapest, 2017. április 27. Honvédelmi Minisztérium Országos Haditorna verseny DÖNTŐ A Magyar Honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítésére, a honvédelmi nevelés,

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. Országos Döntő április

VERSENYKIÍRÁS. Országos Döntő április VERSENYKIÍRÁS Országos Döntő 2019. április 11-12. A Magyar Honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítésére, a honvédelmi nevelés, valamint a sport és egészséges életmód népszerűsítése érdekében a Honvédelmi

Részletesebben

HONVÉD SPORTEGYESÜLETEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE KIADVÁNYA

HONVÉD SPORTEGYESÜLETEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE KIADVÁNYA Egy nap a honvédelemért! Ifjúsági Honvédelmi Járőrverseny 2016. szeptember 23. H O N V É D E L M I HONVÉD SPORTEGYESÜLETEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE KIADVÁNYA 2016. Egy nap a honvédelemért! Ifjúsági Honvédelmi

Részletesebben

HONVÉDELMI JÁRŐR VERSENY általános leírása

HONVÉDELMI JÁRŐR VERSENY általános leírása HONVÉDELMI JÁRŐR VERSENY általános leírása Résztvevők: Magyarország felsőoktatási intézmények hallgatói, középiskolák diákjai, MH Ludovika Zászlóalj tisztjelöltjei, tiszthelyettes képző intézet hallgatói

Részletesebben

Európai Diáksport Napja Magyarország

Európai Diáksport Napja Magyarország Európai Diáksport Napja Magyarország Budapesti rendezvény 2016. szeptember 30. Programfüzet Európai Sporthét Köszöntő A Magyar Diáksport Szövetség immár egy évtizede hirdeti meg a Magyar Diáksport Napját

Részletesebben

2018/2019. TANÉVI PÁLYAKERÉKPÁR DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁSA

2018/2019. TANÉVI PÁLYAKERÉKPÁR DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁSA 2018/2019. TANÉVI PÁLYAKERÉKPÁR DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁSA A Pályakerékpár Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (a továbbiakban: MDSZ) közösen hirdeti

Részletesebben

ATLÉTIKAI DIÁKOLIMPIA TÖBBPRÓBA ÉS EGYÉNI MEGYEI BAJNOKSÁGAINAK V E R S E N Y K I Í R Á S A

ATLÉTIKAI DIÁKOLIMPIA TÖBBPRÓBA ÉS EGYÉNI MEGYEI BAJNOKSÁGAINAK V E R S E N Y K I Í R Á S A ATLÉTIKAI DIÁKOLIMPIA TÖBBPRÓBA ÉS EGYÉNI MEGYEI BAJNOKSÁGAINAK V E R S E N Y K I Í R Á S A II-III-IV. korcsoport 1. A bajnokság célja: A megyebajnoki cím eldöntése. Versenyalkalom biztosítása a 2000-2001-2002-2003-2004-2005-ben

Részletesebben

V E R S E N Y F E L H Í V Á S A K A D Á L Y V E R S E N Y 2 0 1 2. á p r i l i s 1 7. D e b r e c e n

V E R S E N Y F E L H Í V Á S A K A D Á L Y V E R S E N Y 2 0 1 2. á p r i l i s 1 7. D e b r e c e n HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM HUMÁNPOLITIKAI FŐOSZTÁLY MAGYAR HONVÉDSÉG 5. BOCSKAI ISTVÁN LÖVÉSZDANDÁR V E R S E N Y F E L H Í V Á S A K A D Á L Y V E R S E N Y 2 0 1 2. á p r i l i s 1 7. D e b r e c e n Tisztelt

Részletesebben

Atlétika Mezei Futóbajnokság

Atlétika Mezei Futóbajnokság Atlétika Mezei Futóbajnokság A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Atlétikai Szövetséggel (MASZ) együttműködésben hirdeti meg. 1. A verseny célja: A Diákolimpia versenyrend szerében megrendezésre

Részletesebben

2018/2019. TANÉVI KAJAK-KENU DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS

2018/2019. TANÉVI KAJAK-KENU DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 2018/2019. TANÉVI KAJAK-KENU DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS A Kajak-Kenu Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel közösen hirdeti meg; a versenyt az MDSZ-szel

Részletesebben

Budapesti Középiskolás Atlétikai Kupa

Budapesti Középiskolás Atlétikai Kupa Budapesti Középiskolás Atlétikai Kupa Iharos Sándor Margitszigeti Atlétikai Centrum 1138, Budapest, Margitsziget 2014. október 10. (péntek) 13. óra www.bpdiaksport.hu Budapesti Középiskolás Atlétikai Kupa

Részletesebben

A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Triatlon Szövetséggel (MTSZ) együttműködésben hirdeti meg.

A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Triatlon Szövetséggel (MTSZ) együttműködésben hirdeti meg. B kategória III-VI. KORCSOPORT Duatlon B KATEGÓRIA A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Triatlon Szövetséggel (MTSZ) együttműködésben hirdeti meg. 1. A verseny célja: A futás, és kerékpározás,

Részletesebben

A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Torna Szövetséggel (MATSZ) együttműködésben hirdeti meg.

A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Torna Szövetséggel (MATSZ) együttműködésben hirdeti meg. A KATEGÓRIA Torna A kategória A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Torna Szövetséggel (MATSZ) együttműködésben hirdeti meg. 1. A verseny célja: A torna mint alapsportág népszerűsítése az iskolák

Részletesebben

2018/2019. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS

2018/2019. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS 2018/2019. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS 1 2018/2019. TANÉVI AEROBIK DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS Az Aerobik Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (a továbbiakban: MDSZ) közösen

Részletesebben

VERSENYFÜZET. Terematlétika Diákolimpiai Bajnokság 2014. www.fodisz.hu

VERSENYFÜZET. Terematlétika Diákolimpiai Bajnokság 2014. www.fodisz.hu VERSENYFÜZET Terematlétika Diákolimpiai Bajnokság 2014. www.fodisz.hu A verseny célja: Lehetőséget biztosítani az intézmények alsó tagozatos tanulói számára, hogy az atlétika játékos formában történő gyakorlásával

Részletesebben

2018/2019.TANÉVI VERSENYKIÍRÁS. Bács-Kiskun Megye

2018/2019.TANÉVI VERSENYKIÍRÁS. Bács-Kiskun Megye 2018/2019.TANÉVI VERSENYKIÍRÁS Bács-Kiskun Megye 1 2018/2019. TANÉVI SPORTLÖVŐ DIÁKOLIMPIA BÁCS_KISKUN MEGYEI VERSENYKIÍRÁS 1. A verseny célja A lövészsport népszerűsítése a köznevelési intézmények tanulói

Részletesebben

2016/2017. TANÉVI KAJAK-KENU DIÁKOLIMPIA REGIONÁLIS ELŐDÖNTŐK és ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS

2016/2017. TANÉVI KAJAK-KENU DIÁKOLIMPIA REGIONÁLIS ELŐDÖNTŐK és ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 2016/2017. TANÉVI KAJAK-KENU DIÁKOLIMPIA REGIONÁLIS ELŐDÖNTŐK és ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS A Kajak-Kenu Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (továbbiakban: MDSZ)

Részletesebben

2018/2019.TANÉVI VERSENYKIÍRÁS. Győr-Moson-sopron Megye

2018/2019.TANÉVI VERSENYKIÍRÁS. Győr-Moson-sopron Megye 2018/2019.TANÉVI VERSENYKIÍRÁS Győr-Moson-sopron Megye 1 2018/2019. TANÉVI SPORTLÖVŐ DIÁKOLIMPIA Győr_Moson_sopron MEGYEI VERSENYKIÍRÁS 1. A verseny célja A lövészsport népszerűsítése a köznevelési intézmények

Részletesebben

A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Torna Szövetséggel (MATSZ együttműködésben hirdeti meg.

A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Torna Szövetséggel (MATSZ együttműködésben hirdeti meg. A KATEGÓRIA Torna A kategória A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Torna Szövetséggel (MATSZ együttműködésben hirdeti meg. 1. A verseny célja: A torna mint alapsportág népszerűsítése az iskolák

Részletesebben

MAGYAR KAJAK-KENU SZÖVETSÉG 2014/2015. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ

MAGYAR KAJAK-KENU SZÖVETSÉG 2014/2015. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ MAGYAR KAJAK-KENU SZÖVETSÉG 2014/2015. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ Sukoró (Velencei-tavi kajak-kenu versenypálya, 2015. május 29-31. 1 2014/2015. TANÉVI KAJAK-KENU DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 1.

Részletesebben

2018/2019. TANÉVI SAKK DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS

2018/2019. TANÉVI SAKK DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS 2018/2019. TANÉVI SAKK DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS A Sakk Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (a továbbiakban: MDSZ) közösen hirdeti meg a versenyt az MDSZ-szel kötött

Részletesebben

2018/2019. TANÉVI XVIII. FEKVENYOMÁS DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁSA

2018/2019. TANÉVI XVIII. FEKVENYOMÁS DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁSA 2018/2019. TANÉVI XVIII. FEKVENYOMÁS DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁSA A Fekvenyomás Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (a továbbiakban: MDSZ) közösen

Részletesebben

VIII. Oxigén Kupa Erdei futóverseny sorozat 2014-2015

VIII. Oxigén Kupa Erdei futóverseny sorozat 2014-2015 VIII. Oxigén Kupa Erdei futóverseny sorozat 2014-2015 V E R S E N Y K I Í R Á S A verseny fővédnöke:balczó ANDRÁSa Nemzet Sportolója A verseny célja: Versenyzés biztosítása közép- és hosszútávfutók, illetve

Részletesebben

A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Torna Szövetséggel (MATSZ együttműködésben hirdeti meg.

A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Torna Szövetséggel (MATSZ együttműködésben hirdeti meg. A kategória Torna A kategória A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Torna Szövetséggel (MATSZ együttműködésben hirdeti meg. 1. A verseny célja: A torna, mint alapsportág népszerűsítése az iskolák

Részletesebben

Pronobiscum Vagyonvédelmi Kft Budapest, Batthyány u. 24. Versenykiírás

Pronobiscum Vagyonvédelmi Kft Budapest, Batthyány u. 24. Versenykiírás Versenykiírás A 2010. 04.24-én megrendezésre kerülő Személy- és Vagyonőri Szakmai versenyre E-mail: pronobiscum@pronob.hu, Tel./fax: (+36-1) 225 08 39, (+36-1) 225 08 40 Website: www.pronob.hu 2 A verseny

Részletesebben

I., II. korcsoportos atlétika diákolimpia

I., II. korcsoportos atlétika diákolimpia I., II. korcsoportos atlétika diákolimpia Budapesti Honvéd SE XIII. ker. Dózsa György út 53. 2015. május 5. kedd www.bpdiaksport.hu 1. A bajnokság célja: Budapest 2015. évi Diákolimpia Bajnoka cím. Az

Részletesebben

A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Úszó Szövetséggel (MÚSZ) együttműködésben hirdeti meg.

A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Úszó Szövetséggel (MÚSZ) együttműködésben hirdeti meg. I., II. KORCSOPORT Úszás I., II. korcsoport A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Úszó Szövetséggel (MÚSZ) együttműködésben hirdeti meg. 1. A verseny célja: Az úszás megszerettetése az iskoláskorú

Részletesebben

2016/2017. TANÉVI AEROBIK DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS

2016/2017. TANÉVI AEROBIK DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS 2016/2017. TANÉVI AEROBIK DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS Az Aerobik Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (továbbiakban: MDSZ) közösen hirdeti meg; a versenyt az MDSZ-szel

Részletesebben

2016/2017. TANÉVI PÁRBAJTŐR VERSENYKIÍRÁS

2016/2017. TANÉVI PÁRBAJTŐR VERSENYKIÍRÁS 2016/2017. TANÉVI PÁRBAJTŐR VERSENYKIÍRÁS 1 2016/2017. TANÉVI VÍVÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ PÁRBAJTŐR VERSENYKIÍRÁS A Párbajtőr Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel

Részletesebben

Külön futamban futnak és külön is értékeljük az Országos Bajnokság és az Amatőr Futam résztvevőit.

Külön futamban futnak és külön is értékeljük az Országos Bajnokság és az Amatőr Futam résztvevőit. Külön futamban futnak és külön is értékeljük az Országos Bajnokság és az Amatőr Futam résztvevőit. A verseny rendezője: Magyar Atlétikai Szövetség megbízásából a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület Közreműködő

Részletesebben

Atlétikai Ügyességi és Váltófutó Csapatbajnokság

Atlétikai Ügyességi és Váltófutó Csapatbajnokság Atlétikai Ügyességi és Váltófutó Csapatbajnokság A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Atlétikai Szövetséggel (MASZ) együttműködésben hirdeti meg. 1. A verseny célja: Az atlétika sportág utánpótlásbázisának

Részletesebben

2018/2019. TANÉVI GYORSASÁGI GÖRKORCSOLYÁZÓ DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁSA

2018/2019. TANÉVI GYORSASÁGI GÖRKORCSOLYÁZÓ DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁSA 2018/2019. TANÉVI GYORSASÁGI GÖRKORCSOLYÁZÓ DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁSA A Gyorsasági Görkorcsolyázó Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel közösen hirdeti meg; a versenyt

Részletesebben

Úszás budapesti diákolimpia döntő

Úszás budapesti diákolimpia döntő Úszás budapesti diákolimpia döntő BVSC Uszoda (1142 Budapest, Szőnyi út 2.) 2017. január (később kijelölendő időpontban) www.bpdiaksport.hu ÚSZÁS I., II. korcsoport 1. A verseny ideje, helye: 2017. január

Részletesebben

Versenykiírás Rendező. Verseny időpontja. A verseny helyszíne. Nevezés

Versenykiírás Rendező. Verseny időpontja. A verseny helyszíne. Nevezés Versenykiírás Rendező Soproni Rendészeti Sportegyesület, Soproni Atlétikai Klub, SMJV Polgármesteri Hivatal Sportfelügyeleti Csoport Csuka Zsolt SRSE elnök csuka.zsolt2@gmail.com Verseny időpontja 2015.szeptember

Részletesebben

A verseny rendezője: Magyar Atlétikai Szövetség és a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum

A verseny rendezője: Magyar Atlétikai Szövetség és a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum A Magyar Köztársaság 2011. évi Mezei Futóbajnoksága, az Európai Atlétikai Szövetség nyílt, Mezei Permit versenysorozat része MIKULÁS futás és Duci gyaloglás A verseny rendezője: Magyar Atlétikai Szövetség

Részletesebben

Duatlon B KATEGÓRIA. 1. A verseny célja: 3. A versenyek időpontjai, helyszínei: 4. A versenyek résztvevői:

Duatlon B KATEGÓRIA. 1. A verseny célja: 3. A versenyek időpontjai, helyszínei: 4. A versenyek résztvevői: Duatlon B KATEGÓRIA 1. A verseny célja: A futás, és kerékpározás, mint az egészséges életmód kialakításának egyik eleme, része legyen a diákok mindennapos mozgáskultúrájának. Az iskolák közötti kapcsolatok

Részletesebben

SPORT TEHETSÉGPROGRAM 2016

SPORT TEHETSÉGPROGRAM 2016 SPORT TEHETSÉGPROGRAM 2016 ORSZÁGOS ATLÉTIKA DIÁKOLIMPIA ÉS TEHETSÉGKUTATÓ VERSENY VERSENYKIÍRÁS Verseny rendezője és szakmai megvalósítója Helyszín, időpont Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport

Részletesebben

2014. évi AMPHORA KUPA versenykiírása

2014. évi AMPHORA KUPA versenykiírása 2014. évi AMPHORA KUPA versenykiírása 1. Célja: Versenyzési és minősítési lehetőség biztosítása a felnőtt és ifjúsági tájékozódási sportolók részére, a sportág népszerűsítése, vándorkupa elnyerése 2. Rendező:

Részletesebben

Horgászegyesület Elnöke

Horgászegyesület Elnöke Horgászegyesületek Velencei-tavi és Dunamenti Szövetsége H V D SZ 8 0 0 0 S z é k e s f e h é r v á r S z é c h e n y i u. 4. Nyt. Szám: 15/2014 Horgászegyesület Elnöke SZÉKHELYÉN Tárgy: Versenykiírás

Részletesebben

2018/2019. tanévi JUDO DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁSA

2018/2019. tanévi JUDO DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁSA 2018/2019. tanévi JUDO DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁSA Az Judo Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (a továbbiakban: MDSZ) közösen hirdeti meg, a versenyt az MDSZ-szel

Részletesebben

Iskolai sport. Budapest II. kerület Diáksport A II. kerületi diákolimpia versenyrendszer jellemzői

Iskolai sport. Budapest II. kerület Diáksport A II. kerületi diákolimpia versenyrendszer jellemzői Iskolai sport Budapest II. kerület Diáksport A II. kerületi diákolimpia versenyrendszer jellemzői A II. kerületi diákolimpiai versenyrendszer a tanulók rendszeres, szervezett, egész éven át tartó versenyzési

Részletesebben

A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Asztalitenisz Szövetséggel (MOATSZ) együttműködésben hirdeti meg.

A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Asztalitenisz Szövetséggel (MOATSZ) együttműködésben hirdeti meg. Asztalitenisz A és B KATEGÓRIA A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Asztalitenisz Szövetséggel (MOATSZ) együttműködésben hirdeti meg. 1. A verseny célja: Az asztalitenisz sportág népszerűsítése

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. Mecsek Meghívásos Terepfutó OB

VERSENYKIÍRÁS. Mecsek Meghívásos Terepfutó OB Jóváhagyom! Budapest, 2013. augusztus 14. Bittmann Tibor tű. ezredes sk. BM OKF Humán Szolgálat szolgálatvezető VERSENYKIÍRÁS Mecsek Meghívásos Terepfutó OB Felterjesztem! Pécs, 2013. augusztus 13-án Mácsai

Részletesebben

2018/2019. TANÉVI KÖTÉLUGRÓ DIÁKOLIMPIA EGYÉNI ÉS PÁROS ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS

2018/2019. TANÉVI KÖTÉLUGRÓ DIÁKOLIMPIA EGYÉNI ÉS PÁROS ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 2018/2019. TANÉVI KÖTÉLUGRÓ DIÁKOLIMPIA EGYÉNI ÉS PÁROS ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS A Kötélugró Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel közösen hirdeti meg, a versenyt

Részletesebben

Ifjúsági- Junior - Felnőtt Uszonyosúszó. Nyílt Országos Bajnokság 2014. évi VERSENYKIÍRÁSA Hód Kupa Béka, Cápa, Gyermek Találkozó

Ifjúsági- Junior - Felnőtt Uszonyosúszó. Nyílt Országos Bajnokság 2014. évi VERSENYKIÍRÁSA Hód Kupa Béka, Cápa, Gyermek Találkozó Ifjúsági- Junior - Felnőtt Uszonyosúszó Nyílt Országos Bajnokság 2014. évi VERSENYKIÍRÁSA Hód Kupa Béka, Cápa, Gyermek Találkozó 1. Célja: A 2014. év uszonyosúszó ifjúsági, junior és felnőtt korcsoport

Részletesebben

Nyugat-Magyarországi Régió Sport XXI. Terematlétikai verseny Győr vasárnap, 11:00

Nyugat-Magyarországi Régió Sport XXI. Terematlétikai verseny Győr vasárnap, 11:00 Nyugat-Magyarországi Régió Sport XXI. Terematlétikai verseny Győr 2016.12.04. vasárnap, 11:00 1. Verseny célja: Versenylehetőség biztosítása a régió atlétika szakosztályaiban és a iskolai Kölyök Atlétika

Részletesebben

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR ORSZÁGOS DÖNTŐ 2016/17

ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR ORSZÁGOS DÖNTŐ 2016/17 ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR ORSZÁGOS DÖNTŐ 2016/17 1. Az országos döntő rendezője: Szenyor Szabadidő Kerékpáros Sport egyesület Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség megbízása alapján a Magyar Diáksport Szövetség

Részletesebben

2015/2016. TANÉVI EVEZŐS DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS

2015/2016. TANÉVI EVEZŐS DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 2015/2016. TANÉVI EVEZŐS DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 1. Az országos döntő célja: Az evezés sportág népszerűsítése az általános és középiskolák tanulói és pedagógusai körében. A fiatalok készségeinek,

Részletesebben

SPORT TEHETSÉGPROGRAM 2019

SPORT TEHETSÉGPROGRAM 2019 SPORT TEHETSÉGPROGRAM 2019 XIX. Kapkodd a lábad! JÁTÉKOS SOR- ÉS VÁLTÓVERSENY ORSZÁGOS DIÁKOLIMPIAI DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS Verseny rendezője és szakmai lebonyolítója Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny-

Részletesebben

Diákolimpia Mezei Futóbajnokság

Diákolimpia Mezei Futóbajnokság Résztvevők: Pest Megyei Mezei Futóbajnokság - versenykiírás Diákolimpia Mezei Futóbajnokság Pest Megyei Döntő Tápiószecső, (Csütörtök) Pest megye II.-VI. korcsoportos leány és fiú tanulói, akik felkészültek,

Részletesebben

Diákolimpia Mezei Futóbajnokság

Diákolimpia Mezei Futóbajnokság Diákolimpia Mezei Futóbajnokság Pest Megyei Döntő Résztvevők: Tápiószecső, (Csütörtök) Pest megye II.-VI. korcsoportos leány és fiú tanulói, akik felkészültek, és vállalják a versenykiírásban foglaltakat.

Részletesebben

3. A verseny támogatói: - Magyar Diáksport Szövetség - Magyar Asztalitenisz Szövetség - Andornaktálya Község Önkormányzata

3. A verseny támogatói: - Magyar Diáksport Szövetség - Magyar Asztalitenisz Szövetség - Andornaktálya Község Önkormányzata HEVES MEGYE 2 3 1. A verseny célja: - Az asztalitenisz sportág népszerűsítése az iskoláskorú tanulók körében. - Az asztalitenisz sportág utánpótlásbázisának szélesítése, minél több iskoláskorú versenyző

Részletesebben

Magyar Evezős Szövetség

Magyar Evezős Szövetség Magyar Evezős Szövetség ORSZÁGOS DÖNTŐ III., IV., V., és VI. KORCSOPORT Szeged, 2014.09.05-06. 1 2014/2015. TANÉVI EVEZŐS DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 1. Az országos döntő célja: Az evezés

Részletesebben

Torna. A kategória. Felversenyzés: Csapatversenyben minden tanuló csak a saját korcsoportjában versenyezhet,

Torna. A kategória. Felversenyzés: Csapatversenyben minden tanuló csak a saját korcsoportjában versenyezhet, A kategória A kategória Torna A kategória A versenyt a Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Torna Szövetséggel (MATSZ együttműködésben hirdeti meg. 1. A verseny célja: A torna, mint alapsportág népszerűsítése

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS XV. Cápa- XLVII. Serdülő- XXVII. Junior Uszonyos- és búvárúszó Országos Bajnokság (2017)

VERSENYKIÍRÁS XV. Cápa- XLVII. Serdülő- XXVII. Junior Uszonyos- és búvárúszó Országos Bajnokság (2017) 1. A verseny célja: VERSENYKIÍRÁS XV. Cápa- XLVII. Serdülő- XXVII. Junior Uszonyos- és búvárúszó Országos Bajnokság (2017) A 2017. év uszonyosúszó cápa, serdülő és junior korcsoport Magyar Bajnokainak

Részletesebben

Versenykiírás (Tervezet)

Versenykiírás (Tervezet) - 1 - XIII. MEBSZ- MATASZ Bajtársi Találkozó, Versenykiírás (Tervezet) I. Általános rész A Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége a Magyar Tartalékosok Szövetségének Csongrád megye szervezete, valamint

Részletesebben

SURF SPORTÁG 2015. versenykiírás

SURF SPORTÁG 2015. versenykiírás SURF SPORTÁG 2015. versenykiírás Általános Szabályok: A surf (hullámszörf sportágba sorolt kategóriák) Országos Bajnoki versenysorozatot és az egyes futamokat a Magyar Hullámlovas és Kitesurf Sportági

Részletesebben

HUNGEXPO KUPA 2011 V E R S E N Y S Z A B Á L Y Z A T A

HUNGEXPO KUPA 2011 V E R S E N Y S Z A B Á L Y Z A T A HUNGEXPO KUPA 2011 NEMZETKÖZI KORONGVADÁSZ VERSENY V E R S E N Y S Z A B Á L Y Z A T A és VE R S E N Y K I Í R Á S HUNGEXPO KUPA 2011 NYÍLT NEMZETKÖZI KORONGVADÁSZ VERSENY V E R S E N Y K I Í R Á S 2011.

Részletesebben

A legjobbak számára országos versenyen való részvétel biztosítása, hogy sikeresen képviseljék iskolájukat diákversenyen.

A legjobbak számára országos versenyen való részvétel biztosítása, hogy sikeresen képviseljék iskolájukat diákversenyen. Torna B kategória 1. A verseny célja: A torna, mint alapsportág népszerűsítése az iskolák körében. Rendszeres foglalkoztatási, versenyzési lehetőség biztosítása a torna sportággal megismerkedő fiatalok

Részletesebben

Versenyszabályzat. a 2013. évi 42. Felmenő Rendszerű Elsősegélynyújtó Versenyre. Kardos István Dr. Mártai István Dr.

Versenyszabályzat. a 2013. évi 42. Felmenő Rendszerű Elsősegélynyújtó Versenyre. Kardos István Dr. Mártai István Dr. Versenyszabályzat a 2013. évi 42. Felmenő Rendszerű Elsősegélynyújtó Versenyre Jóváhagyta: Kardos István Dr. Mártai István Dr. Göndöcs Zsigmond főigazgató főigazgató elnök Magyar Vöröskereszt Országos

Részletesebben

Ejtıernyısök és tartalékos katonák hete

Ejtıernyısök és tartalékos katonák hete - 1 - Ejtıernyısök és tartalékos katonák hete I. Általános rész A Magyar Ejtőernyősök Bajtársi Szövetsége a Magyar Tartalékosok Szövetségének csongrád megyei szervezete összetett lövészeti és harcászati

Részletesebben

XLVI. MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG

XLVI. MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG Magyar Repülő Szöveség Ejtőernyős Szakbizottság MAGYAR EJTŐERNYŐS SZÖVETSÉG XLVI. MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG II. OSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG IFJÚSÁGI ÉS UTÁNPÓTLÁS BAJNOKSÁG MESTER BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA Nyíregyháza,

Részletesebben

SPORT XXI. PROGRAM REGIONÁLIS TRIATLON DIÁKOLIMPIA (Pest, Komárom-Esztergom, Fejér és Nógrád megye) X. JUBILEUMI VERESEGYHÁZI NYÍLT TRIATLON VERSENY

SPORT XXI. PROGRAM REGIONÁLIS TRIATLON DIÁKOLIMPIA (Pest, Komárom-Esztergom, Fejér és Nógrád megye) X. JUBILEUMI VERESEGYHÁZI NYÍLT TRIATLON VERSENY SPORT XXI. PROGRAM REGIONÁLIS TRIATLON DIÁKOLIMPIA (Pest, Komárom-Esztergom, Fejér és Nógrád megye) X. JUBILEUMI VERESEGYHÁZI NYÍLT TRIATLON VERSENY A verseny Fővédnöke: Szervezőbizottság tagjai: Pásztor

Részletesebben

25. KIDS-KUPA ATLÉTIKA

25. KIDS-KUPA ATLÉTIKA 25. KIDS-KUPA ATLÉTIKA - 2018.04.21. A verseny célja: Az ország különböző területein élő katolikus iskolák diákjai számára lehetőséget biztosítani, hogy összemérjék tudásukat az atlétika versenyszámaiban.

Részletesebben

2016/2017. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ. Velencei-tavi evezőspálya, szeptember

2016/2017. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ. Velencei-tavi evezőspálya, szeptember ORSZÁGOS DÖNTŐ Velencei-tavi evezőspálya, 2016. szeptember 24-25. EVEZŐS DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 1. Az országos döntő célja Az evezés sportág népszerűsítése az általános és középiskolák

Részletesebben

Az oktatási intézmények I., II., III., IV., V. és VI. korcsoportos csapatai, ahol fiúk és leányok vegyes csapatot alkotnak.

Az oktatási intézmények I., II., III., IV., V. és VI. korcsoportos csapatai, ahol fiúk és leányok vegyes csapatot alkotnak. KORFBALL 2013/2014-es tanévre vonakozó Diákolimpia Versenykiírása 1. A verseny célja: a korfball népszerűsítése, verseny- és játéklehetőség biztosítása, az egészséges életmódra nevelés, a tehetséges fiatalok

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS BÁCSVÍZ KUPA Uszonyosúszó verseny

VERSENYKIÍRÁS BÁCSVÍZ KUPA Uszonyosúszó verseny VERSENYKIÍRÁS BÁCSVÍZ KUPA Uszonyosúszó verseny 1. A verseny célja: A sportág népszerűsítése, versenyzési lehetőség biztosítása. 2. Verseny helye és ideje: Kecskemét, Kecskeméti Fürdő, 50m-es 10 pályás

Részletesebben

Sport XXI. Atlétikai alapprogram

Sport XXI. Atlétikai alapprogram Sport XXI. Atlétikai alapprogram Alföldi Régió, Terem 2 gyerekversenye Kecskemét 2017. december 15. 14,00 óra Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola Sportcsarnoka 1. A verseny célja: Versenylehetőség biztosítása

Részletesebben

Sport XXI. Program Észak - Dunántúl területi pályaverseny I.

Sport XXI. Program Észak - Dunántúl területi pályaverseny I. Sport XXI. Program Észak - Dunántúl területi pályaverseny I. 1. A verseny célja: Versenylehetőség biztosítása a régió atlétika szakosztályaiban sportoló gyermek korosztály számára. 2. A verseny ideje és

Részletesebben

2014/2015. TANÉVI BMX DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS

2014/2015. TANÉVI BMX DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 2014/2015. TANÉVI BMX DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 1. Az országos döntő célja: A kerékpározás, mint az egészséges életmód kialakításának egyik eleme, része legyen a diákok mindennapos mozgáskultúrájának.

Részletesebben

A Magyar Hullámlovas és Kitesurf Sportági Szakszövetség versenykiírása 2015.

A Magyar Hullámlovas és Kitesurf Sportági Szakszövetség versenykiírása 2015. A Magyar Hullámlovas és Kitesurf Sportági Szakszövetség versenykiírása 2015. Időpont: 2015. március 28. április 12. közötti időszak. Lehetséges versenynap, megfelelő időjárás esetén: 2015. március 28.

Részletesebben

Felnőtt, Utánpótlás és Amatőr Időfutam OB június 23., Ibrány V E R S E N Y K I Í R Á S

Felnőtt, Utánpótlás és Amatőr Időfutam OB június 23., Ibrány V E R S E N Y K I Í R Á S Felnőtt, Utánpótlás és Amatőr Időfutam OB 2017. június 23., Ibrány V E R S E N Y K I Í R Á S A felnőtt-férfi, felnőtt-női, utánpótlás férfi és utánpótlás női korcsoportok számára kiírt időfutam országos

Részletesebben

2016/2017. TANÉVI TŐR VERSENYKIÍRÁS

2016/2017. TANÉVI TŐR VERSENYKIÍRÁS 2016/2017. TANÉVI TŐR VERSENYKIÍRÁS 1 2016/2017. TANÉVI VÍVÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ TŐR VERSENYKIÍRÁS A Tőr Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (továbbiakban:

Részletesebben

Fegyveres Biztonsági Őrségek IX. Országos Szakmai Csapatversenye. Versenykiírás

Fegyveres Biztonsági Őrségek IX. Országos Szakmai Csapatversenye. Versenykiírás 1 Fegyveres Biztonsági Őrségek IX. Országos Szakmai Csapatversenye Versenykiírás VERSENYKATEGÓRIA: Csapatverseny A verseny szervezői: Magyarországi Fegyveres Biztonsági Őrök Szakmai Egyesülete Rendészeti

Részletesebben

53. EJTŐERNYŐS CÉLBAUGRÓ MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG

53. EJTŐERNYŐS CÉLBAUGRÓ MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG MAGYAR EJTŐERNYŐS SZÖVETSÉG 53. EJTŐERNYŐS CÉLBAUGRÓ MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG II. OSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG IFJÚSÁGI ÉS UTÁNPÓTLÁS BAJNOKSÁG MESTER BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA Szeged 2015. 09. 17-20. 53. EJTŐERNYŐS

Részletesebben

Rákoshegyi Vasutas SE V.

Rákoshegyi Vasutas SE V. Rákoshegyi Vasutas SE. 2007. V. Csipet Kupa 1. A VERSENY CÉLJA A tekesport népszerűsítése. A sportolók tudásszintjének emelése. Megfelelő minőségi versenyzési lehetőség biztosítása a résztvevők számára.

Részletesebben

BARANYA MEGYEI DIÁKSPORT TANÁCS 7626 Pécs, Koller u. 7. II/23. Telefon: 70/ ; ; Web:

BARANYA MEGYEI DIÁKSPORT TANÁCS 7626 Pécs, Koller u. 7. II/23. Telefon: 70/ ;   ; Web: BARANYA MEGYEI DIÁKSPORT TANÁCS 7626 Pécs, Koller u. 7. II/23. Telefon: 70/311-0736; E-mail: ngtp1954@gmail.com ; Web: www.bmdiaksport.hu ÚSZÁS III., IV., V-VI. KORCSOPORT B kategória és I., II. KORCSOPORT

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS IV. Gyermek- IV. Serdülő- IV. Ifjúsági- IV. Junior- IV. Felnőtt Uszonyos- és búvárúszó Rövidpályás Országos Bajnokság (2018)

VERSENYKIÍRÁS IV. Gyermek- IV. Serdülő- IV. Ifjúsági- IV. Junior- IV. Felnőtt Uszonyos- és búvárúszó Rövidpályás Országos Bajnokság (2018) 1. A verseny célja: VERSENYKIÍRÁS IV. Gyermek- IV. Serdülő- IV. Ifjúsági- IV. Junior- IV. Felnőtt Uszonyos- és búvárúszó Rövidpályás Országos Bajnokság (2018) A 2018. év uszonyosúszó gyermek, serdülő,

Részletesebben

A Diákolimpia Versenyszabályzata

A Diákolimpia Versenyszabályzata 2 3 A Diákolimpia Versenyszabályzata 1. Diákolimpia célja, feladata: A versenykiírásban szereplő sportágakban a tanév megyei diákolimpiai címeinek, helyezéseinek eldöntése a sportágak népszerűsítése. 2.

Részletesebben

1. ATLÉTIKAI IFJÚSÁG MAGYAR LIGA DÖNTŐ és 1. ATLÉTIKAI JUNIOR MAGYAR LIGA DÖNTŐ - Budapest

1. ATLÉTIKAI IFJÚSÁG MAGYAR LIGA DÖNTŐ és 1. ATLÉTIKAI JUNIOR MAGYAR LIGA DÖNTŐ - Budapest 1. ATLÉTIKAI IFJÚSÁG MAGYAR LIGA DÖNTŐ és 1. ATLÉTIKAI JUNIOR MAGYAR LIGA DÖNTŐ - Budapest A verseny célja: A versenyzési lehetőségek minőségi fejlesztése, az atléták megbecsülésének javítása, az atlétika

Részletesebben

24. KIDS ATLÉTIKA KUPA

24. KIDS ATLÉTIKA KUPA 24. KIDS ATLÉTIKA KUPA 2017.04.22. A verseny célja: Az ország különböző területein élő katolikus iskolás diákok számára lehetőséget biztosítani, hogy összemérjék tudásukat az atlétika versenyszámaiban.

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS IPA NAV NEMZETKÖZI SZITUÁCIÓS LŐBAJNOKSÁG

VERSENYKIÍRÁS IPA NAV NEMZETKÖZI SZITUÁCIÓS LŐBAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁS IPA NAV NEMZETKÖZI SZITUÁCIÓS LŐBAJNOKSÁG MIÉRT ÉPPEN A SZITUÁCIÓS VERSENYSZÁM? A szituációs lövészet versenyszámai valós és igazi kihívások elé állítják a versenyzőt! Számára ismeretlen

Részletesebben

versenykiírás 1. Általános rendelkezések:

versenykiírás 1. Általános rendelkezések: versenykiírás 1. Általános rendelkezések: A verseny kiírója és a kiírás alapja: Magyar Lovas Szövetség Lovastorna Szakág (továbbiakban: MLSz Lovastorna Szakág). A 2014. február 1-től hatályos Magyar Lovastorna

Részletesebben

2015/2016. TANÉVI MOUNTAIN BIKE DIÁKOLIMPIA TERÜLETI ÉS ORSZÁGOS DÖNTŐK VERSENYKIÍRÁSA

2015/2016. TANÉVI MOUNTAIN BIKE DIÁKOLIMPIA TERÜLETI ÉS ORSZÁGOS DÖNTŐK VERSENYKIÍRÁSA 2015/2016. TANÉVI MOUNTAIN BIKE DIÁKOLIMPIA TERÜLETI ÉS ORSZÁGOS DÖNTŐK VERSENYKIÍRÁSA 1. A Mountain Bike Diákolimpia verseny célja: A diákok aktív testmozgásra ösztönzése, az egészségfejlesztő testmozgás

Részletesebben

XLIX. MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG

XLIX. MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG Magyar Repülő Szövetség MAGYAR EJTŐERNYŐS SZÖVETSÉG XLIX. MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG II. OSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG IFJÚSÁGI ÉS UTÁNPÓTLÁS BAJNOKSÁG MESTER BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA Nyíregyháza, 2011. 07. 28 07.

Részletesebben

MAGYARORSZÁG ATLÉTIKAI CSAPATBAJNOKSÁGA 2015

MAGYARORSZÁG ATLÉTIKAI CSAPATBAJNOKSÁGA 2015 MAGYARORSZÁG ATLÉTIKAI CSAPATBAJNOKSÁGA 2015 A bajnokság helye és ideje: a) Elődöntők: május 9-10. Keleti csoport: Nyugati csoport: Nyíregyháza Szombathely b) Döntő: szeptember 12-13. Székesfehérvár szeptember

Részletesebben

2018/2019. TANÉVI TÁNCSPORT DIÁKOLIMPIA VERSENYTÁNC SZAKÁG ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS

2018/2019. TANÉVI TÁNCSPORT DIÁKOLIMPIA VERSENYTÁNC SZAKÁG ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 2018/2019. TANÉVI TÁNCSPORT DIÁKOLIMPIA VERSENYTÁNC SZAKÁG ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS A Táncsport Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel közösen hirdeti meg; a versenyt

Részletesebben

Katona csapatoknak a nevezés INGYENES!!

Katona csapatoknak a nevezés INGYENES!! Katona csapatoknak a nevezés INGYENES!! Versenykiírás II. KE CROSS RUN TEREP AKADÁLYFUTÓ VERSENY és Magyar Egyetemi Főiskolai Országos Bajnokság, valamint katonai alakulatok versenye Verseny célja: A kalandra,

Részletesebben

2015/16. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS

2015/16. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS 2015/16. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS 2015/2016. TANÉVI MVLSZ-SULI PÓLÓ DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁSA 1. A verseny célja A vízilabda sportág népszerűsítése. A sportág kiválasztási lehetőségének bővítése. A szabadidőben

Részletesebben

XXIV. KELET-MAGYARORSZÁG KUPA NEMZETKÖZI EJTŐERNYŐS VERSENY

XXIV. KELET-MAGYARORSZÁG KUPA NEMZETKÖZI EJTŐERNYŐS VERSENY XXIV. KELET-MAGYARORSZÁG KUPA NEMZETKÖZI EJTŐERNYŐS VERSENY XXIV. Kelet-magyarország Kupa Ejtőernyős Célbaugró Verseny III. Kelet-magyarország Kupa Ejtőernyős Távolsági/Swoop Verseny III. Kelet-magyarország

Részletesebben

Versenykiírás. BM Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság Gazdasági Ellátó Központ Sportnapok. Országos Strandfoci Bajnokság 2014.

Versenykiírás. BM Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság Gazdasági Ellátó Központ Sportnapok. Országos Strandfoci Bajnokság 2014. Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Humán Szolgálat H-1149 Budapest, Mogyoródi út 43. : 1903 Budapest, Pf.: 314 Tel: (36-1) 469-4150 Fax: (36-1) 469-4150 e-mail: okf.human@katved.gov.hu

Részletesebben

MAGYAR SAKKSZÖVETSÉG

MAGYAR SAKKSZÖVETSÉG 1 MAGYAR SAKKSZÖVETSÉG 2013/2014. TANÉVI SAKK DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS A Magyar Sakkszövetség (a továbbiakban: MSSZ), és a Magyar Diáksport Szövetség (a továbbiakban: MDSZ) között a védjegy használati

Részletesebben

2. ATLÉTIKAI IFJÚSÁG MAGYAR LIGA DÖNTŐ és 2. ATLÉTIKAI JUNIOR MAGYAR LIGA DÖNTŐ - Budapest

2. ATLÉTIKAI IFJÚSÁG MAGYAR LIGA DÖNTŐ és 2. ATLÉTIKAI JUNIOR MAGYAR LIGA DÖNTŐ - Budapest 2. ATLÉTIKAI IFJÚSÁG MAGYAR LIGA DÖNTŐ és 2. ATLÉTIKAI JUNIOR MAGYAR LIGA DÖNTŐ - Budapest A verseny célja: A versenyzési lehetőségek minőségi fejlesztése, az atléták megbecsülésének javítása, az atlétika

Részletesebben

: + 36 (70) 378-0544 Fax: + 36 (62) 541-670 6728 Szeged, Bajai út, Repülőtér Levélcím: : H-6701 Szeged, Pf.: 1014.

: + 36 (70) 378-0544 Fax: + 36 (62) 541-670 6728 Szeged, Bajai út, Repülőtér Levélcím: : H-6701 Szeged, Pf.: 1014. : + 36 (70) 378-0544 Fax: + 36 (62) 541-670 6728 Szeged, Bajai út, Repülőtér Levélcím: : H-6701 Szeged, Pf.: 1014. XIV. MATASZ Kupa Nemzetközi Ejtőernyős Célbaugró Verseny Szeged, 2013. augusztus 30. szeptember

Részletesebben