VP A fiatal mezőgazdasági termelők számára nyújtott induló támogatás január 19. Zalaszentgrót

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "VP A fiatal mezőgazdasági termelők számára nyújtott induló támogatás január 19. Zalaszentgrót"

Átírás

1 VP A fiatal mezőgazdasági termelők számára nyújtott induló támogatás január 19. Zalaszentgrót

2

3 Ki lehet pályázó? (1) Természetes személy, amennyiben a) Főtevékenységként mezőgazdasági tevékenységet folytató egyéni vállalkozó, aki a mezőgazdasági tevékenységet egyéni vállalkozóként a támogatási kérelem benyújtásától számított 12 hónapnál nem régebben folytatja. b) A támogatási kérelem benyújtásakor legalább 18 és legfeljebb 40 éves. c) Államilag elismert mezőgazdasági jellegű szakismerettel rendelkezik. Az elismert szakképesítések felsorolását a felhívás 6. számú, míg az elismert végzettségek felsorolását a felhívás 7. számú melléklete tartalmazza. Jogosult támogatási kérelem benyújtására a külföldi bizonyítványok és oklevelek elismeréséről szóló évi C. törvény szerint elismert, vagy honosított, külföldön szerzett, a 6. és 7. számú mellékletek szerinti szakképesítést vagy végzettséget bizonyítvánnyal vagy oklevéllel igazoló kérelmező is. d) A támogatási kérelem benyújtásakor legalább 6 000, de legfeljebb STÉ értékű termelési potenciállal kizárólagosan rendelkezik.

4 Ki lehet pályázó? (2) Jogi személy, amennyiben a) Főtevékenységként mezőgazdasági tevékenységet a támogatási kérelem benyújtásától számított 12 hónapnál nem régebben folytat. b) A jogi személy kizárólagos tulajdonosa és ügyvezetője legfeljebb 12 hónapja folytat mezőgazdasági tevékenységet, mint főtevékenységet egyéni vállalkozóként vagy mezőgazdasági tevékenységet főtevékenységként végző jogi személy tulajdonosaként és ügyvezetőjeként. c) A jogi személy kizárólagos tulajdonosa és ügyvezetője (ezáltal az irányítás, hasznok és pénzügyi kockázatok tekintetében tényleges és hosszú távú ellenőrzést kizárólagosan gyakorló személy) legalább 18, legfeljebb 40 éves. d) A jogi személy kizárólagos tulajdonosa és ügyvezetője államilag elismert mezőgazdasági jellegű szakismerettel rendelkezik. e) A támogatási kérelem benyújtásakor a jogi személy kizárólagosan legalább STÉ értékű, a jogi személy és a jogi személy kizárólagos tulajdonosa és ügyvezetője együttesen legfeljebb STÉ értékű termelési potenciállal rendelkezik.

5 Standard Termelési Érték (STÉ) A mezőgazdasági ágazatok kibocsátását fejezi ki hektárra, vagy számosállatra vetítve. A mutatót a bruttó termelési érték (értékesítési árbevétel, aktivált saját teljesítmény, egyéb bevételek) és a közvetlen támogatások (továbbá az általános forgalmi adó és termékadó) különbségeként kalkulálják. A tevékenységi irány meghatározásánál figyelembe veszik az egyéb jövedelemtermelő tevékenység értékét is. Az üzemméretet a mutató közvetlenül euróban fejezi ki A következő táblázat a 6000 STÉ-nek megfelelő gazdaságméretekre hoz példákat (átváltási arány: 275,25 /Ft).

6 Standard Termelési Érték (STÉ)

7 Standard Termelési Érték (STÉ)

8 A termelési potenciál (üzemméret) igazolása Növénytermesztés esetén Egységes területalapú kérelem (TERA kérelem) alapján ÉS/VAGY Megyei kormányhivatal által kiállított igazolás (2. sz. melléklet formanyomtatványon) Állattartás esetén Igazolni kell, hogy a NÉBIH a tenyészetet nyilvántartásba vette ÉS Hatósági állatorvos által kiállított igazolás (14. számú melléklet formanyomtatványon) Szarvasmarha, anyajuh, anyakecske ENAR nyilvántartás + Hatósági állatorvos igazolás (3. melléklet formanyomtatvány)

9 Ki NEM lehet pályázó? (1) ÁÚF (Általános Útmutató) kizáró okok, továbbá: a) aki, vagy amely olyan projektet kíván megvalósítani, amelynek tartalma a jelen felhívásban megfogalmazott célokkal nincs összhangban, b) aki - a támogatást igénylő természetes személy vagy a jogi személy kizárólagos tulajdonosa és ügyvezetője már részesült a fiatal mezőgazdasági termelők indulásához igényelhető olyan támogatásban, amelynek forrása az EMOGA, vagy az EMVA volt, c) akivel, mint támogatást igénylő jogi személlyel vagy természetes személlyel szemben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által indított végrehajtási eljárás van folyamatban a támogatási kérelem benyújtásának időpontjában, d) aki - támogatást igénylő természetes személy esetén - egyéni vállalkozói jogviszonyban a támogatási kérelem benyújtását megelőző 12 hónapnál régebben állami adóhatósághoz bejelentett tevékenységként 01.1, 01.2, 01.3, 01.4, 01.5 és 01.7 alágazatba tartozó mezőgazdasági tevékenységet végzett, e) aki, mint a támogatást igénylő jogi személy, kizárólagos tulajdonosa és ügyvezetője vállalkozói jogviszonyban a támogatási kérelem benyújtását megelőző 12 hónapnál régebben állami adóhatósághoz bejelentett tevékenységként 01.1, 01.2, 01.3, 01.4, 01.5 és 01.7 alágazatba tartozó mezőgazdasági tevékenységet végzett,

10 Ki NEM lehet pályázó? (2) ÁÚF (Általános Útmutató) kizáró okok, továbbá: f) aki, mint a támogatást igénylő természetes személy, a támogatási kérelem benyújtását megelőző 12 hónapnál régebben kizárólagos tulajdonosa és ügyvezetője volt főtevékenységként 01.1, 01.2, 01.3, 01.4, 01.5 és 01.7 alágazatba tartozó mezőgazdasági tevékenységet végző jogi személynek, g) aki, mint a támogatást igénylő jogi személy, kizárólagos tulajdonosa és ügyvezetője a támogatási kérelembenyújtását megelőző 12 hónapnál régebben kizárólagos tulajdonosa és ügyvezetője volt főtevékenységként 01.1, 01.2, 01.3, 01.4, 01.5 és 01.7 alágazatba tartozó mezőgazdasági tevékenységet végző jogi személynek, h) aki a Mezőgazdasági kisüzemek fejlesztése (kódszáma: VP ) című felhívás keretében támogatásban részesült. Az ilyen kérelmező kizárólag a VP kódszámú felhívás második mérföldkövének elérését - a támogatási összeg fennmaradó 25%-ára vonatkozó kifizetési kérelem benyújtása és jóváhagyása - követően részesíthető e felhívás keretében támogatásban, i) aki, vagy amely a jelen - VP VP kódszámú - felhívás keretében már részesült támogatásban. Természetes személy támogatást igénylő esetében kizáró ok az is, amennyiben már az általa létrehozott jogi személy részesült támogatásban. j) aki/amely a támogatási kérelme benyújtásakor a KKV. tv. alapján figyelemmel jelen felhívás 4.1 pontját is nem minősül mikro vagy kisvállalkozásnak.

11 Mit támogat a pályázat? Újonnan létrehozott mezőgazdasági vállalkozás támogatása: Az üzleti tervben vállalt, azzal szorosan összefüggő és ahhoz kapcsolódó kötelezettségek teljesítése

12 Hogyan támogat a pályázat? 100%-os támogatási arány eurónak megfelelő forintösszeg átalánytámogatás 2 részletben (75%-25%) Egyszerűsített elszámolás esetén a kedvezményezett nem köteles kifizetési igényléshez benyújtani a költség felmerülését alátámasztó dokumentumokat, és azok elkülönített tárolása sem szükséges a NAV felé bejelentett iratmegőrzési helyen. A felmerült költségeket alátámasztó bizonylatok helyszíni ellenőrzés keretében nem kerülnek vizsgálatra. Ezen költségek vonatkozásában a Kedvezményezett kizárólag az eredmény létrejöttének szakmai beszámoló keretében történő igazolására köteles. A szakmai beszámolót (felhívás 15. számú szakmai melléklete szerint) az utolsó kifizetési kérelem mellékleteként kell benyújtani. Ugyanakkor felhívjuk a figyelmet, hogy az adott vállalkozás vonatkozásában a bizonylatok kezelésére és megőrzésére vonatkozó hazai számviteli szabályok betartása kötelező.

13 Mit kell a támogatásért cserébe vállalni? 1. A támogatói okirat kézbesítését követő naptól számított, legfeljebb 9 hónapon belül megkezdeni az üzleti terv végrehajtását. 2. Legkésőbb az egyéni vállalkozói regisztrációját vagy jogi személy bejegyzését illetve a mezőgazdasági tevékenységének, mint főtevékenységnek megkezdését követő évben benyújtani a mezőgazdasági tevékenységhez kapcsolódó első adóbevallását. 3. A mezőgazdasági tevékenység megkezdésétől számított legkésőbb 18 hónapon belül megfelelni az 1307/2013/EU rendelet 9. cikk szerinti aktív mezőgazdasági termelő előírásoknak. Az aktív mezőgazdasági termelői státusz megállapítására irányuló eljárás szabályait a mezőgazdasági termelők részére nyújtandó közvetlen támogatás igénybevételére vonatkozó szabályokról szóló 8/2015. (III.13.) FM rendelet rögzíti. 4. A működtetési időszak 3. évének január 1. napjától a természetes személy kedvezményezett főállású egyéni vállalkozóvá válni, a jogi személy kedvezményezett esetében a jogi személy kizárólagos tulajdonosának és egyben ügyvezetőjének főállású társas vállalkozóvá válni. 5. Az egyéni vállalkozó, illetve a társas vállalkozó köteles a működtetési időszak 4. lezárt évében a mezőgazdasági tevékenységből elért jövedelem tekintetében elérni legalább az előző évi kötelező garantált bérminimum mértékét. 6. Legkésőbb a működtetési időszak 4. év december 31. napjáig teljesíteni az üzleti tervben vállalt kötelezettségeket. 7. Legkésőbb a támogatási összeg fennmaradó 25%-ára vonatkozó kifizetési kérelem benyújtásáig kötelező képzésen részt venni (a kedvezményezett számára térítésmentes). 8. A támogatói okirat kézhezvételét követő 12 hónapon belül kifizetési kérelmet benyújtani a támogatási összeg 75%-ára. 9. A támogatási kérelem benyújtásától kezdődően a minimális jogosultsági feltételként előírt, legalább STÉ üzemméretet fenntartani a működtetési időszak végéig.

14 1. év 3. hónap 6. hónap 9. hónap 12. hónap Megvalósítás ütemezése Támogatási okirat kézhezvétele Üzleti terv végrehajtásának megkezdése 1. Kifizetési kérelem benyújtása (75%) 2. év Mezőg-i tevékenységhez kötődő első adóbevallás 3. év 4. év 5. év 6. év Aktív mezőgazdasági termelő státusz megszerzése Főállású egyéni váll. Ill. társas vállalkozóvá válás Mg-i jövedelem eléri a bérminimumot Üzleti terv vállalásainak teljesítése Kötelező képzésen való részvétel 2. Kifizetési kérelem benyújtása (25%)

15 Mérföldkövek A projekt végrehajtása során 2 mérföldkövet szükséges tervezni. Mérföldkövek ütemezése: Támogatói Okirat kézbesítését követő naptól számított 12 hónapon belül. - Kifizetési kérelem benyújtása a támogatási összeg 75%-ára. Legkorábban az első kifizetési kérelem benyújtásától számított 36 hónapot követően, de legkésőbb a működési időszak megkezdésétől számított 54. hónap utolsó napjáig. - A támogatási összeg fennmaradó 25%-ára vonatkozó második kifizetési kérelem, amennyiben teljesítette a felhívás szerinti és az üzleti tervben vállalt kötelezettségeket. A projekt működtetési időszaka a támogatási okirat kézbesítését követő év január 1-jétől számított ötödik naptári év végéig terjedő időszak.

16 Pályázat benyújtása Benyújtás kezdete: Értékelési határnap: Elektronikus benyújtás a honlapon, ügyfélkapu és gazdaregisztráció segítségével Csatolandó mellékletek Felhívás 6. pontjában felsorolva (pl. üzemméret igazolások, KEKKH igazolása egyéni vállalkozóknak, cégkivonat, értékeléshez szükséges dokumentumok)

17 Értékelés (1) - Kik az esélyesek? 1. Ökológiai gazdálkodás folytatása v. átállás megkezdése 2 éven belül 4 pont 2. Minőségrendszerben részvétel v. csatlakozás 2 éven belül 3 pont 3. Környezeti és klíma-alkalmazkodási szempontok max. össz. 4 pont Komposztálótér kialakítása (min. 5%-nyi tám.-ból) 4 pont Megújuló energiás technológia (min. 5%-nyi tám.-ból) 4 pont EURO4 besorolású traktor/erőgép vásárlása 4 pont 4. Magasabb hozzáadott értékű gazdálkodás max. 12 pont Mük.-i időszak 4. évben az üzemméret legalább 80%-a állattenyésztés illetve kertészet 12 pont Legalább 50% - 6 pont 5. Szakmai képzettség szintje max. 6 pont Felsőfokú képzettség (7.mell.) 6 pont Szakképesítés, technikusi stb. (6.mell.) 3 pont

18 Értékelés (2) - Kik az esélyesek? 6. Elmúlt 5 évben megszerzett szakmai gyakorlat max. 8 pont Legalább 3 év az üzleti terv szempontjából releváns gyakorlat 8 pont Legalább 3 év egyéb mezőgazdasági gyakorlat 4 pont 7. Foglalkoztatási hatás max. 6 pont Legalább 1 teljes munkaidős foglalkoztatás a 2. évtől 6 pont Legalább 1 részmunkaidős foglalkoztatás a 2. évtől 3 pont 8. Megváltozott munkaképességű foglalkoztatása max. 2 pont Teljes munkaidős 2 pont Részmunkaidős 1 pont 9. Üzleti terv minősége max. 55 pont Megalapozottság 17 pont Fenntarthatóság 24 pont Pénzügyi terv 14 pont

19 I. Megalapozottság 17 pont Gazdálkodói tevékenység bemutatása 6 pont Termelési adottságok és korlátozások bemutatása 3 pont Kereskedelmi partnerek bemutatása 2 pont SWOT analízis 4 pont Termelői együttműködésben való részvétel bemutatása 2 pont II. Fenntarthatóság 24 pont Fejlesztés bemutatása és ütemezése 8 pont Termékek bemutatása 4 pont Gazdaság földrajzi elhelyezkedése 3 pont Főállású vállalkozóvá válás 4 pont Fejlesztés pozitív hatásai 2 pont Szaktanácsadás igénybevételének bemutatása 2 pont Készségfejlesztések bemutatása 1 pont

20 III. Pénzügyi terv 14 pont Mezőgazdasági árbevétel vizsgálata a működtetési időszak 4. évében 3 pont Mennyivel haladja meg a működtetési időszak 4. évére tervezett mg-i árbevétel összege a műk-i időszak első évére tervezett mg-i árbevétel értékét? 50% alatt 0 pont, 50-75% - 1 pont, % - 2 pont, 100% felett 3 pont. Mezőgazdasági árbevétel aránya az összes árbevételen belül a működtetési időszak 4. évében 3 pont 60% alatt 0 pont, 60-70% - 1 pont, 70-80% - 2 pont, 80% felett 3 pont. Mezőgazdasági tevékenységből származó jövedelem vizsgálata a működtetési időszak 3. évében 4 pont Mennyivel haladja meg a bérminimumot? 150% alatt 0 pont, % - 1 pont, % - 2 pont, % - 3 pont. Mezőgazdasági tevékenységből származó jövedelem vizsgálata a működtetési időszak 4. évében 4 pont

21 Jogkövetkezmények A 10. számú mellékletben kétféle jogkövetkezmény: a) A Támogató eláll a szerződéstől, teljeskörű visszafizetés b) Részleges visszafizetési kötelezettség Néhány példa: Teljes visszafizetés, ha a működtetési időszak 4. lezárt évében a mezőgazdasági tevékenységből elért jövedelem tekintetében NEM éri el legalább az előző évi kötelező garantált bérminimum mértékét. Minden jogosulatlan többletpont után a támogatási összeg 2,5%-át vissza kell fizetni, ha a vállalt foglalkoztatotti létszámbővítési kötelezettségének nem tesz eleget. Azaz, mivel ez 3 ill. 6 pontot ért, ezért a visszafizetendő összeg Ft vagy Ft.

22 A Támogató az ÁSZF pontjában foglaltak mellett jogosult a Szerződéstől elállni, az igényelt támogatást teljes egészében vagy részben visszavonni amennyiben a kedvezményezett nem tesz eleget valamely, a Vidékfejlesztési Programban foglalt kötelezettségvállalásoknak, így különösen amennyiben: 1. a működtetési időszak alatt gazdaságát nem személyes közreműködéssel önállóan vezeti, kivéve a felhívás A) 6. pontjában meghatározott esetet. 2. a támogatói okirat kézbesítését követő naptól számított, legfeljebb 9 hónapon belül nem kezdi meg az üzleti terv végrehajtását. 3. legkésőbb az egyéni vállalkozói regisztrációját vagy jogi személy bejegyzését követő évben nem nyújtja be a mezőgazdasági tevékenységhez kapcsolódó első adóbevallását. 4. a mezőgazdasági termelő tevékenység megkezdésétől számított legkésőbb 18 hónapon belül nem felel meg az 1307/2013/EU rendelet 9. cikk szerinti aktív mezőgazdasági termelő előírásoknak. Az aktív mezőgazdasági termelői státusz megállapítására irányuló eljárás szabályait a mezőgazdasági termelők részére nyújtandó közvetlen támogatás igénybevételére vonatkozó szabályokról szóló 8/2015. (III.13.) FM rendelet rögzíti. 5. a működtetési időszak 3. év január 1-től a természetes személy kedvezményezett nem válik főállású egyéni vállalkozóvá, a jogi személy kedvezményezett esetében a jogi személy kizárólagos tulajdonosának és egyben ügyvezetőjének más 36 órát elérő munkaviszonya is megmarad és/vagy tanulmányokat folytat közép- vagy felsőfokú oktatási intézményben nappali rendszerű oktatás keretében.

23 6. a működtetési időszak 4. lezárt évében a mezőgazdasági tevékenységből elért jövedelem tekintetében nem éri el legalább az előző évi kötelező garantált bérminimum mértékét. 7. a kedvezményezett a támogatói okirat kézbesítésétől számított 12 hónapon belül nem nyújt be kifizetési kérelmet a támogatási összeg 75%-ára. 8. a kedvezményezett a támogatási összeg maradék 25%-ára vonatkozó kifizetési kérelmét a felhívásban meghatározott időpontig nem nyújtja be, 9. a jogosultsági feltételként előírt, legalább STÉ üzemméretet nem tartja fent a működtetési időszak végéig, 10. a jogi személy támogatási kérelmet benyújtó esetében a kizárólagos tulajdonosa és egyben ügyvezető fiatal mezőgazdasági termelő személye a működtetési időszak alatt megváltozik. 11. a felhívás Tartalmi értékelési szempontok 5. és 6. alpontja szerint a nyilatkozattal alátámasztott pontozási szempont ellenőrzése során kiderül, hogy a támogatásra jogosult valótlan adatot szolgáltatott. 12. a tartalmi értékelési szempontok során-, vagy az üzleti- és pénzügyi tervben vállalt kötelezettségnek nem tesz eleget, az nem valósul meg, ennek eredményképpen a jogosulatlanul megszerzett pont(ok) levonásával a támogatáshoz szükséges minimálisan meghatározott pontszámok valamelyikét nem éri el.

24 Tartalmi értékelési szempontok során vállalt kötelezettségekhez fűződő jogkövetkezmények a működtetési időszak alatt ökológiai gazdálkodás folytató tevékenységével felhagy, vagy ökológiai minősítését elveszíti illetve a vállalásának nem tesz eleget (2%), a működtetési időszak alatt a minőségrendszerben való részvétele megszűnik illetve a vállalásának nem tesz eleget (2%), nem tesz eleget a gazdaságban keletkező zöldhulladék, faapríték felhasználására vonatkozó technológia alkalmazására, saját komposztálótér kialakítására vonatkozó vállalásának (2%), nem tesz eleget a projekt részeként megújuló energiát (napenergia, geotermikus hő, szélenergia stb.) hasznosító technológia kiépítésre vonatkozó vállalásának (2%), nem tesz eleget a legalább EURO4 környezetvédelmi besorolású motorral szerelt gép vásárlására tett kötelezettségvállalásának (2%), a vállalt magasabb hozzáadott értékű gazdálkodási tevékenység vagy gazdálkodási mód kötelezettségének 20 százalékpontot meghaladó mértékben nem tesz eleget (2,5%),

25 a vállalt foglalkoztatotti létszámbővítési kötelezettségének nem tesz eleget (2,5%), a vállalt megváltozott munkaképességű foglalkoztatásra vonatkozó kötelezettségének nem tesz eleget (1%). Az üzleti- és pénzügyi tervben vállalt kötelezettségekhez fűződő jogkövetkezmények amennyiben nem valósítja meg az üzleti terv Fenntarthatóság fejezet 1. pontjában meghatározott fejlesztési célt (3%), a működtetési időszak alatt, a termelői együttműködésben való részvétele megszűnik, ill. a működtetési időszak első év végéig nem teljesíti a részvételre vonatkozó kötelezettségvállalását, kivéve ha a tagság megszűnésétől számított 6 hónapon belül más, releváns együttműködésben tagságot szerez (10%), amennyiben az üzleti tervben vállalta, hogy a működtetési időszak 4. évére mezőgazdasági üzemméretét, a vállalt értékkel megnöveli és ettől a vállalásától legalább 20 %-kal elmarad (10%),

26 amennyiben nem tesz eleget azon vállalásának, hogy a lakhelye, vagy jogi személy esetében székhelye azon a településen lesz, amelynek közigazgatási határától a gazdaságának legtávolabbi pontja legfeljebb 30 km sugarú körön belül van (5%), amennyiben az üzleti tervben vállalta, hogy a 2. év elejére főállású egyéni vállalkozóvá, illetve főfoglalkozású társas vállalkozóvá válik és ennek a kötelezettségének nem tesz eleget (10%), a működtetési időszak alatt, szaktanácsadóval kapcsolatos együttműködése megszűnik, ill. a működtetési időszak első év végéig nem teljesíti az együttműködésre vonatkozó kötelezettségvállalását (5%), amennyiben vállalta, hogy második kifizetési kérelem benyújtását megelőzően a kötelező képzésen túl a VP Agrárgazdasági képzések és felkészítő tréningek felhívás III. célterületének keretében meghirdetésre kerülő, fiatal gazdák számára igénybe vehető legalább egy választható képzésén részt vesz, és ezt a vállalását nem teljesíti (10%), pénzügyi tervben vállalt % értékek nem teljesítése (10%).

27 Köszönöm a figyelmet! Szabó Tibor Zala Termálvölgye Egyesület H-8790 Zalaszentgrót, Dózsa Gy. u info@zalatermalvolgye.hu

VP A fiatal mezőgazdasági termelők számára nyújtott induló támogatás. Az első értékelési szakasz záró dátuma:

VP A fiatal mezőgazdasági termelők számára nyújtott induló támogatás. Az első értékelési szakasz záró dátuma: VP2-6.1.1-16 A fiatal mezőgazdasági termelők számára nyújtott induló támogatás 1 Pályázat benyújtása A támogatási kérelmek benyújtása lehetséges. Az első értékelési szakasz záró dátuma: 2017. március 31.

Részletesebben

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén:

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ 4031 Debrecen,

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben VP2-6.1.1-16 A fiatal mezőgazdasági termelők számára nyújtott induló támogatás pályázat rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió Üzleti Kommunikációs

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben VP2-6.3.1-16 Mezőgazdasági kisüzemek fejlesztése pályázat rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió Üzleti Kommunikációs Kft. 6725 Szeged, Szentháromság

Részletesebben

w w w. c s i g e e s c s i g e. c o m

w w w. c s i g e e s c s i g e. c o m A pályázatok benyújtása 2015. május 18-tól lehetséges! Támogatás célja Cél a fiatal mezőgazdasági termelők gazdaságalapításának és a birtokstruktúra átalakításának előmozdítása, a mezőgazdasági munkaerő

Részletesebben

VP Mezőgazdasági kisüzemek fejlesztése

VP Mezőgazdasági kisüzemek fejlesztése VP2-6.3.1-16 Mezőgazdasági kisüzemek fejlesztése A pályázat célja: a vidéki térségekben a mezőgazdasági vállalkozások meglévő termékszerkezet piaci pozíciójának stabilizálására, fejlesztésére1, a piaci

Részletesebben

Nem mezőgazdasági tevékenységek elindításának támogatása - Mezőgazdasági tevékenységek diverzifikációja, mikrovállalkozás indítása

Nem mezőgazdasági tevékenységek elindításának támogatása - Mezőgazdasági tevékenységek diverzifikációja, mikrovállalkozás indítása Nem mezőgazdasági tevékenységek elindításának támogatása - Mezőgazdasági tevékenységek diverzifikációja, mikrovállalkozás indítása Pályázat kódja VP6-6.2.1-16 Keretösszeg Támogatási összeg Intenzitás -

Részletesebben

Módosult a Széchenyi 2020 keretében megjelent Mezőgazdasági kisüzemek fejlesztése című (VP kódszámú) felhívás

Módosult a Széchenyi 2020 keretében megjelent Mezőgazdasági kisüzemek fejlesztése című (VP kódszámú) felhívás Módosult a Széchenyi 2020 keretében megjelent Mezőgazdasági kisüzemek fejlesztése című (VP2-6.3.1-16 kódszámú) felhívás Felhívjuk a támogatást igénylők figyelmét, hogy a felhívás módosulásai az alábbi

Részletesebben

FELHÍVÁS. Fiatal és képzett mezőgazdasági szakemberek által létrehozott új mezőgazdasági vállalkozás támogatására.

FELHÍVÁS. Fiatal és képzett mezőgazdasági szakemberek által létrehozott új mezőgazdasági vállalkozás támogatására. FELHÍVÁS Fiatal és képzett mezőgazdasági szakemberek által létrehozott új mezőgazdasági vállalkozás támogatására A Felhívás címe: A fiatal mezőgazdasági termelők számára nyújtott induló támogatás A Felhívás

Részletesebben

FELHÍVÁS. Fiatal és képzett mezőgazdasági szakemberek által létrehozott új mezőgazdasági vállalkozás támogatására.

FELHÍVÁS. Fiatal és képzett mezőgazdasági szakemberek által létrehozott új mezőgazdasági vállalkozás támogatására. FELHÍVÁS Fiatal és képzett mezőgazdasági szakemberek által létrehozott új mezőgazdasági vállalkozás támogatására A Felhívás címe: A fiatal mezőgazdasági termelők számára nyújtott induló támogatás A Felhívás

Részletesebben

Mezőgazdasági kisüzemek fejlesztése VP

Mezőgazdasági kisüzemek fejlesztése VP Mezőgazdasági kisüzemek fejlesztése VP2-6.3.1-16 Tájékoztató/Kivonat I. Támogatás célja Jelen felhívás célja a mezőgazdasági kisüzemek fejlesztését célzó tevékenységek támogatása. A támogatás különösen

Részletesebben

FELHÍVÁS. Fiatal és képzett mezőgazdasági szakemberek által létrehozott új mezőgazdasági vállalkozás támogatására.

FELHÍVÁS. Fiatal és képzett mezőgazdasági szakemberek által létrehozott új mezőgazdasági vállalkozás támogatására. FELHÍVÁS Fiatal és képzett mezőgazdasági szakemberek által létrehozott új mezőgazdasági vállalkozás támogatására A Felhívás címe: A fiatal mezőgazdasági termelők számára nyújtott induló támogatás A Felhívás

Részletesebben

VP Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban. A projekt megvalósítási területe Magyarország.

VP Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban. A projekt megvalósítási területe Magyarország. VP3-4.2.1-4.2.2-18 Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban 1 Pályázat benyújtása Projekt helyszíne A támogatási kérelmek benyújtására 2019. január 2. napjától 2021. január 4. napjáig van

Részletesebben

A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter./2007. ( ) FVM rendelete

A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter./2007. ( ) FVM rendelete A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter./2007. ( ) FVM rendelete az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a növénytermesztés és kertészet korszerűsítéséhez nyújtandó támogatások részletes

Részletesebben

Tájékoztató. Gyakornoki program pályakezdők támogatására. GINOP kódszámú pályázatról

Tájékoztató. Gyakornoki program pályakezdők támogatására. GINOP kódszámú pályázatról Tájékoztató Gyakornoki program pályakezdők támogatására GINOP-5.2.4-16 kódszámú pályázatról A pályázati kiírás célja A szakképzésből kilépő fiatalok elhelyezkedésének, munkatapasztalat szerzésének elősegítése.

Részletesebben

Mezőgazdasági kisüzemek fejlesztése VP

Mezőgazdasági kisüzemek fejlesztése VP Mezőgazdasági kisüzemek fejlesztése VP2-6.3.1-16 Kovács Viktória EMVA vidékfejlesztési referens Miniszterelnökség Fertőszentmiklós, 2016. március 2. 1 Mezőgazdasági kisüzemek fejlesztése Felhívás keretösszege:

Részletesebben

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén:

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ 4031 Debrecen,

Részletesebben

67/2007. (VII. 26.) FVM

67/2007. (VII. 26.) FVM 67/2007. (VII. 26.) FVM rendelet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a fiatal mezőgazdasági termelők számára nyújtandó támogatások részletes feltételeiről A mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési,

Részletesebben

Nem mezőgazdasági tevékenységek elindításának támogatása - Mezőgazdasági tevékenységek diverzifikációja, mikrovállalkozás indítása VP6-6.2.

Nem mezőgazdasági tevékenységek elindításának támogatása - Mezőgazdasági tevékenységek diverzifikációja, mikrovállalkozás indítása VP6-6.2. Nem mezőgazdasági tevékenységek elindításának támogatása - Mezőgazdasági tevékenységek diverzifikációja, mikrovállalkozás indítása VP6-6.2.1-16 Felhívás A Széchenyi 2020 fejlesztési program keretében megjelent

Részletesebben

Tájékoztató. Gyakornoki program pályakezdők támogatására. GINOP kódszámú pályázatról

Tájékoztató. Gyakornoki program pályakezdők támogatására. GINOP kódszámú pályázatról Tájékoztató Gyakornoki program pályakezdők támogatására GINOP-5.2.4-16 kódszámú pályázatról A pályázati kiírás célja A szakképzésből kilépő fiatalok elhelyezkedésének, munkatapasztalat szerzésének elősegítése.

Részletesebben

Kertészet korszerűsítése kertészeti gépbeszerzés támogatása

Kertészet korszerűsítése kertészeti gépbeszerzés támogatása Kertészet korszerűsítése kertészeti gépbeszerzés támogatása Pályázat kódja VP2-4.1.3.5-16 Keretösszeg Támogatási összeg Intenzitás 40 70% Pályázók köre Területi szűkítés 18,08 milliárd Ft Egyéni beruházás

Részletesebben

VP Nem mezőgazdasági tevékenységek beindítására és fejlesztésére irányuló beruházások támogatása

VP Nem mezőgazdasági tevékenységek beindítására és fejlesztésére irányuló beruházások támogatása VP6-6.4.1-16 Nem mezőgazdasági tevékenységek beindítására és fejlesztésére irányuló beruházások támogatása Pályázat benyújtása Projekt helyszíne A támogatási kérelmek benyújtása 2017. április 3. Az első

Részletesebben

Fiatal Gazda Pályázat 2015.

Fiatal Gazda Pályázat 2015. Műszerteszt Kft. www.muszerteszt.hu A 2014-2020-as mezőgazdasági pályázati rendszer nagy nyertesei kétség kívül a fiatal mezőgazdasági termelők lesznek. Ilyen jellegű pályázat eddig 2008-ban, 2009-ben,

Részletesebben

67/2007. (VII. 26.) FVM rendelet

67/2007. (VII. 26.) FVM rendelet 67/2007. (VII. 26.) FVM rendelet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a fiatal mezőgazdasági termelők számára nyújtandó támogatások részletes feltételeiről A mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési,

Részletesebben

VP Nem mezőgazdasági tevékenységek beindítására és fejlesztésére irányuló beruházások támogatása

VP Nem mezőgazdasági tevékenységek beindítására és fejlesztésére irányuló beruházások támogatása VP6-6.4.1-16 Nem mezőgazdasági tevékenységek beindítására és fejlesztésére irányuló beruházások támogatása Pályázat benyújtása Projekt helyszíne A támogatási kérelmek benyújtása 2017. május 12. naptól

Részletesebben

Kertészet korszerűsítése kertészeti gépbeszerzés támogatása társadalmi egyeztetésen

Kertészet korszerűsítése kertészeti gépbeszerzés támogatása társadalmi egyeztetésen Kertészet korszerűsítése kertészeti gépbeszerzés támogatása társadalmi egyeztetésen Pályázat kódja VP2-4.1.3.5-16 Keretösszeg Támogatási összeg Intenzitás 40 70% Pályázók köre Területi szűkítés 18,08 milliárd

Részletesebben

113/2009. (VIII. 29.) FVM rendelet

113/2009. (VIII. 29.) FVM rendelet 113/2009. (VIII. 29.) FVM rendelet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a fiatal mezőgazdasági termelők indulásához a 2009. évtől nyújtandó támogatások részletes feltételeiről A mezőgazdasági,

Részletesebben

Krisztin-Németh László Március 7. Vidékfejlesztési Támogatások Főosztálya

Krisztin-Németh László Március 7. Vidékfejlesztési Támogatások Főosztálya Krisztin-Németh László 2018. Március 7. Vidékfejlesztési Támogatások Főosztálya Az előadás menete: 1. Jogszabályi háttér 2. Leader felhívások adatai 3. Támogatást igénylők köre 4. Műszaki-szakmai elvárások

Részletesebben

A Vidékfejlesztési Program támogatási lehetőségei

A Vidékfejlesztési Program támogatási lehetőségei A Vidékfejlesztési Program támogatási lehetőségei dr. Mezei Dávid Agrár-vidékfejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár Miniszterelnökség Közel a segítség országos konferenciasorozat 2016.

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben VP3-5.1.1.1-16 Éghajlatváltozáshoz kapcsolódó és időjárási kockázatok megelőzését szolgáló beruházások támogatása pályázat rövid összefoglaló dokumentuma IR

Részletesebben

Mezőgazdasági, erdőgazdálkodási és élelmiszer-feldolgozáshoz kapcsolódó egyéni és csoportos szaktanácsadás (VP )

Mezőgazdasági, erdőgazdálkodási és élelmiszer-feldolgozáshoz kapcsolódó egyéni és csoportos szaktanácsadás (VP ) Mezőgazdasági, erdőgazdálkodási és élelmiszer-feldolgozáshoz kapcsolódó egyéni és csoportos szaktanácsadás (VP1-2.1.1-2.1.2-17) A Felhívás célja az agrár-, erdő-, és élelmiszergazdaság szereplői számára

Részletesebben

67/2007. (VII. 26.) FVM

67/2007. (VII. 26.) FVM 67/2007. (VII. 26.) FVM rendelet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a fiatal mezőgazdasági termelők számára nyújtandó támogatások részletes feltételeiről A mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési,

Részletesebben

VP Kertészet korszerűsítése kertészeti gépbeszerzés támogatása. A támogatási kérelmek benyújtása január 6-tól lehetséges.

VP Kertészet korszerűsítése kertészeti gépbeszerzés támogatása. A támogatási kérelmek benyújtása január 6-tól lehetséges. VP2-4.1.3.5-16 Kertészet korszerűsítése kertészeti gépbeszerzés támogatása 1 A támogatási kérelmek benyújtása 2017. január 6-tól lehetséges. Pályázat benyújtása Az első értékelési szakasz záró dátuma:

Részletesebben

A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter ( )/2007. ( ) FVM rendelete

A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter ( )/2007. ( ) FVM rendelete A földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter ( )/007. ( ) FVM rendelete Tervezet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból önálló, építéssel nem járó gépek, technológiai berendezések beszerzéséhez

Részletesebben

Vidékfejlesztési Program

Vidékfejlesztési Program Vidékfejlesztési Program Indul a támogatott szaktanácsadás Nagy Attila főosztályvezető EMVA Stratégiai Főosztály Agrárminisztérium Vidékfejlesztésért felelős Államtitkárság Támogatási kérelmek - statisztika

Részletesebben

- A 4.1. pont, támogatást igénylők körére vonatkozó feltételekben is történtek változások:

- A 4.1. pont, támogatást igénylők körére vonatkozó feltételekben is történtek változások: Módosult Mezőgazdasági, erdőgazdálkodási és élelmiszer-feldolgozáshoz kapcsolódó egyéni és csoportos szaktanácsadás című (VP1-2.1.1-2.1.2-17 kódszámú) felhívás és annak dokumentációja Módosult a Széchenyi

Részletesebben

A Vidékfejlesztési Program aktualitásai

A Vidékfejlesztési Program aktualitásai A Vidékfejlesztési Program aktualitásai Nagy Attila főosztályvezető EMVA Stratégiai Főosztály Miniszterelnökség Eredetvédelmi Fórum, Miskolc 2017. május 12. A Vidékfejlesztési Program végrehajtásának előrehaladása

Részletesebben

26/2008. (III. 7.) FVM rendelet

26/2008. (III. 7.) FVM rendelet 1 26/2008. (III. 7.) FVM rendelet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a kertészeti gépek, technológiai berendezések beszerzéséhez nyújtandó támogatások részletes feltételeiről A mezőgazdasági,

Részletesebben

Tájékoztató a Szarvasmarhatartó telepek korszerűsítése című, VP számú pályázatról

Tájékoztató a Szarvasmarhatartó telepek korszerűsítése című, VP számú pályázatról Tájékoztató a Szarvasmarhatartó telepek korszerűsítése című, VP2-4.1.1.3-16 számú pályázatról A pályázati kiírás keretében a következő vállalkozások pályázhatnak: 1. Mezőgazdasági termelő abban az esetben

Részletesebben

GINOP Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása. 1. Támogatás célja: 2. Támogatás összege:

GINOP Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása. 1. Támogatás célja: 2. Támogatás összege: GINOP 1.2.2-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása Pályázat benyújtása Projekt helyszíne A támogatási kérelmek benyújtása 2017. január 16-tól 2019. január 16-ig

Részletesebben

Kivonat. VP Kertészet korszerűsítése kertészeti gépbeszerzés támogatása

Kivonat. VP Kertészet korszerűsítése kertészeti gépbeszerzés támogatása Kivonat VP2-4.1.3.5-16 Kertészet korszerűsítése kertészeti gépbeszerzés támogatása A jelenleg társadalmi egyeztetésen lévő munkaanyag alapján Támogatható tevékenységek Építéssel nem járó kertészeti gépbeszerzés

Részletesebben

A Vidékfejlesztési Program aktualitásai. Számfira Gabriella Vidékfejlesztési referens

A Vidékfejlesztési Program aktualitásai. Számfira Gabriella Vidékfejlesztési referens A Vidékfejlesztési Program aktualitásai Számfira Gabriella Vidékfejlesztési referens Vidékfejlesztési Program forrásai Összes forrás - 1294 Mrd Ft Megjelent Megjelenésre vár 6% 94% Felfüggesztett pályázati

Részletesebben

Az FVM az állattartók számára de minimis típusú, míg a TÉSzek számára EMVA támogatást írtak ki, melyeket röviden összefoglalunk:

Az FVM az állattartók számára de minimis típusú, míg a TÉSzek számára EMVA támogatást írtak ki, melyeket röviden összefoglalunk: HÍRLEVÉL 2007/8. Az FVM az állattartók számára de minimis típusú, míg a TÉSzek számára EMVA támogatást írtak ki, melyeket röviden összefoglalunk: 1. az egyes állatbetegségek megelőzésével, illetve leküzdésével

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben VP2-4.1.3.5-16 Kertészet korszerűsítése kertészeti gépbeszerzés támogatása pályázat rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió Üzleti Kommunikációs

Részletesebben

144/2008. (XI. 7.) FVM rendelet

144/2008. (XI. 7.) FVM rendelet 144/2008. (XI. 7.) FVM rendelet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az erdészeti célra használt géppark fejlesztéséhez és korszerűsítéséhez nyújtandó támogatások részletes feltételeiről A

Részletesebben

FELHÍVÁS. A felhívás címe: Mezőgazdasági kisüzemek fejlesztése. A felhívás kódszáma: VP

FELHÍVÁS. A felhívás címe: Mezőgazdasági kisüzemek fejlesztése. A felhívás kódszáma: VP FELHÍVÁS A felhívás címe: Mezőgazdasági kisüzemek fejlesztése A felhívás kódszáma: VP2-6.3.1-16 Magyarország Kormányának felhívása a vidéki térségekben a mezőgazdasági vállalkozások meglévő termékszerkezet

Részletesebben

1. melléklet a 116/2013. (XII. 12.) VM rendelethez

1. melléklet a 116/2013. (XII. 12.) VM rendelethez 845 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y. évi 7. szám. melléklet a 6/. (XII..) VM rendelethez Nagyértékű gépbeszerzések értékelése a. () bekezdés a) pontja esetén A B C D. Értékelési szempont megnevezése Értékelés/Ellenőrzés

Részletesebben

GINOP GYAKORNOKI PROGRAM PÁLYAKEZDŐK TÁMOGATÁSÁRA

GINOP GYAKORNOKI PROGRAM PÁLYAKEZDŐK TÁMOGATÁSÁRA GYAKORNOKI PROGRAM PÁLYAKEZDŐK TÁMOGATÁSÁRA A FELHÍVÁS INDOKOLTSÁGA ÉS CÉLJA Az intézkedés kiemelt célja, hogy javuljon a fiatalok gyakornoki képzésben való részvétele, képzettsége, szakmai gyakorlati

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 63/2014. (IV.17.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 63/2014. (IV.17.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 63/2014. (IV.17.) számú KÖZLEMÉNYE A fiatal mezőgazdasági termelők indulásához a 2014. évben igényelhető támogatások részletes feltételeiről Jelen közlemény

Részletesebben

Sertéstartó telepek korszerűsítése VP

Sertéstartó telepek korszerűsítése VP Sertéstartó telepek korszerűsítése VP2-4.1.1.5-16 A felhívás a mezőgazdasági termelők, a mezőgazdasági termelők egyes csoportjai és a fiatal mezőgazdasági termelők részére az állattartó gazdaságokban a

Részletesebben

A vidékfejlesztési támogatások ellenőrzési tapasztalatai, különös tekintettel a fiatal gazda támogatás ellenőrzésére

A vidékfejlesztési támogatások ellenőrzési tapasztalatai, különös tekintettel a fiatal gazda támogatás ellenőrzésére A vidékfejlesztési támogatások ellenőrzési tapasztalatai, különös tekintettel a fiatal gazda támogatás ellenőrzésére Fiatal gazda információs börze 2012. november 15-29. Borbényi György osztályvezető MVH

Részletesebben

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén:

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ 4031 Debrecen,

Részletesebben

Tájékoztató a Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai. fejlesztések támogatása című, GINOP számú pályázatról

Tájékoztató a Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai. fejlesztések támogatása című, GINOP számú pályázatról Tájékoztató a Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása című, GINOP-4.1.2-17 számú pályázatról A pályázati kiírás keretében a következő vállalkozások pályázhatnak:

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben VP1-1.1.1-17 Agrárgazdasági képzések és felkészítő tréningek pályázat rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió Üzleti Kommunikációs Kft. 6725 Szeged,

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 64/2015. (V.7.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 64/2015. (V.7.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 64/2015. (V.7.) számú KÖZLEMÉNYE A fiatal mezőgazdasági termelők indulásához a 2015. évben igényelhető támogatások részletes feltételeiről Jelen közlemény az

Részletesebben

Vidékfejlesztési Program

Vidékfejlesztési Program Vidékfejlesztési Program Pályázatok és általános információk gazdálkodók részére HBF Hungaricum Kft. Az előadás tartalma Vidékfejlesztési Program (VP) támogatási lehetőségek 2020 Közeljövőben várható VP

Részletesebben

35 milliárd forint vidékfejlesztési forrásra lehet pályázni

35 milliárd forint vidékfejlesztési forrásra lehet pályázni 35 milliárd forint vidékfejlesztési forrásra lehet pályázni 2015. április 20. 13:23 Összesen 35 milliárd forint vidékfejlesztési forrásra lehet pályázni a 2007-2013 között még fel nem használt keret terhére

Részletesebben

Pályázat címe GINOP Gyakornoki program pályakezdők támogatására. Magyarország, kivéve a Közép-Magyarországi régió

Pályázat címe GINOP Gyakornoki program pályakezdők támogatására. Magyarország, kivéve a Közép-Magyarországi régió Pályázat címe GINOP-5.2.4-16 Gyakornoki program pályakezdők támogatására Pályázat benyújtása 2016. augusztus 1-től, 2020. március 31. Projekt helyszíne Magyarország, kivéve a Közép-Magyarországi régió

Részletesebben

PÁLYÁZATI ÖSSZEFOGLALÓ. Állattartó telepek korszerűsítése

PÁLYÁZATI ÖSSZEFOGLALÓ. Állattartó telepek korszerűsítése PÁLYÁZATI ÖSSZEFOGLALÓ Állattartó telepek A támogatás célja: A Felhívás alapvető célja az állattartó gazdaságok versenyképességének javítása, az ágazat foglalkoztatotti számának növelése és a hozzáadott

Részletesebben

GINOP Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalatok munkavállalói számára

GINOP Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalatok munkavállalói számára GINOP-6.1.6-17 Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalatok munkavállalói számára Pályázat benyújtása Jelen Felhívás keretében a támogatási kérelmek benyújtására 2018. március 21.- 10.00

Részletesebben

GINOP Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék keretében. 1.

GINOP Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék keretében. 1. GINOP-1.2.3-8.3.4-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék keretében Pályázat benyújtása Projekt helyszíne A támogatási kérelmek benyújtására

Részletesebben

Vidékfejlesztési Program és a Helyi Fejlesztési Stratégia (LEADER)

Vidékfejlesztési Program és a Helyi Fejlesztési Stratégia (LEADER) ZEMPLÉNI TÁJAK VIDÉKFEJLESZTÉSI EGYESÜLET Vidékfejlesztési Program és a Helyi Fejlesztési Stratégia (LEADER) 2015.12.15. Jogszabályi szint Kormányrendeleti szintű szabályozás (272/2014. (XI. 5.) Korm.

Részletesebben

Közvetlen Támogatások Egységes Kérelem

Közvetlen Támogatások Egységes Kérelem Közvetlen Támogatások Egységes Kérelem 2015 Egységes Kérelem felületén beadandó kérelmek 37 jogcím kerül megjelenítésre az 2015. évi EK felületen 1. Közvetlen Támogatások: Alap támogatás (SAPS), Zöldítés,

Részletesebben

Az agrárágazat előtt megnyíló pályázati lehetőségek

Az agrárágazat előtt megnyíló pályázati lehetőségek Az agrárágazat előtt megnyíló pályázati lehetőségek Dr. Mezei Dávid agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkár Miniszterelnökség 2016. május 27. Pápa Az agrár-vidékfejlesztési

Részletesebben

I. Zöldség, gyümölcs és a dohány szerkezetátalakítási nemzeti programban résztvevő ügyfél kötelezettségei

I. Zöldség, gyümölcs és a dohány szerkezetátalakítási nemzeti programban résztvevő ügyfél kötelezettségei A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 3 / 2015. (I. 13.) számú KÖZLEMÉNYE a zöldség, gyümölcs és a dohány szerkezetátalakítási nemzeti program Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból finanszírozott

Részletesebben

GINOP Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése. Az első értékelési határnap: január

GINOP Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése. Az első értékelési határnap: január GINOP 1.2.1-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése Pályázat benyújtása Projekt helyszíne A támogatási kérelmek benyújtása 2017. január 16-tól 2018. január 15-ig lehetséges.

Részletesebben

Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalatok munkavállalói számára GINOP

Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalatok munkavállalói számára GINOP Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalatok munkavállalói számára GINOP-6.1.6-17 Keretösszeg Támogatási kérelmek várható száma 13 040 millió Ft 260-4346 db Támogatás összege minimum

Részletesebben

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén:

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ 4031 Debrecen,

Részletesebben

4. A támogatást igénylők köre:

4. A támogatást igénylők köre: GINOP-2.1.8-17 A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén 1 Pályázat benyújtása Projekt helyszíne Jelen Felhívás keretében a támogatási kérelmek benyújtására 2017. december

Részletesebben

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén:

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ 4031 Debrecen,

Részletesebben

ŐSTERMELŐI IGAZOLVÁNY KIADÁSA IRÁNTI KÉRELEM BENYÚJTÁSA

ŐSTERMELŐI IGAZOLVÁNY KIADÁSA IRÁNTI KÉRELEM BENYÚJTÁSA ŐSTERMELŐI IGAZOLVÁNY KIADÁSA IRÁNTI KÉRELEM BENYÚJTÁSA Azok a 16. életévét betöltött, nem egyéni vállalkozó magánszemélyek, akik a saját gazdaságában a meghatározott termékek előállítására irányuló tevékenységet

Részletesebben

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 30/2015. (II.19.) számú KÖZLEMÉNYE

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 30/2015. (II.19.) számú KÖZLEMÉNYE A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 30/2015. (II.19.) számú KÖZLEMÉNYE A fiatal mezőgazdasági termelők indulásához a 2009. évtől nyújtandó támogatás keretében a támogatási összeg fennmaradó 10

Részletesebben

Módosult a Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása című felhívás

Módosult a Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása című felhívás Módosult a Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása című felhívás A Széchenyi 2020 keretében megjelent Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása című (GINOP-2.1.1-15 kódszámú) felhívás módosult az

Részletesebben

FELHÍVÁS. A felhívás címe: Mezőgazdasági kisüzemek fejlesztése. A felhívás kódszáma: VP

FELHÍVÁS. A felhívás címe: Mezőgazdasági kisüzemek fejlesztése. A felhívás kódszáma: VP FELHÍVÁS A felhívás címe: Mezőgazdasági kisüzemek fejlesztése A felhívás kódszáma: VP2-6.3.1-16 Magyarország Kormányának felhívása a vidéki térségekben a mezőgazdasági vállalkozások meglévő termékszerkezet

Részletesebben

GINOP Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében

GINOP Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében GINOP-2.1.2-8.1.4-16 Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében Pályázat benyújtása Projekt helyszíne Jelen felhívás keretében a támogatási kérelmek benyújtása 2018. szeptember

Részletesebben

A NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA SZEREPE A VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAMBAN

A NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA SZEREPE A VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAMBAN A NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA SZEREPE A VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAMBAN A NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA SZEREPE A VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAMBAN A NAK egységesen szervezett, kötelező tagsághoz kötött köztestület,

Részletesebben

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén:

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ 4031 Debrecen,

Részletesebben

Társadalmi Megújulás Operatív Program Esélyegyenlőségi célcsoportok a gazdaságban megváltozott munkaképességűek integrációja a munkaerőpiacon

Társadalmi Megújulás Operatív Program Esélyegyenlőségi célcsoportok a gazdaságban megváltozott munkaképességűek integrációja a munkaerőpiacon PÁLYÁZAT Program neve: Támogatás szakmai iránya: Program kódja Megvalósítandó cél: Társadalmi Megújulás Operatív Program Esélyegyenlőségi célcsoportok a gazdaságban megváltozott munkaképességűek integrációja

Részletesebben

1. Értelmezõ rendelkezések. 2. A támogatás jellege és tárgya

1. Értelmezõ rendelkezések. 2. A támogatás jellege és tárgya MAGYAR KÖZLÖNY 2012. évi 51. szám 8813 A vidékfejlesztési miniszter 41/2012. (IV. 27.) VM rendelete az Európai Mezõgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a Natura 2000 erdõterületeken történõ gazdálkodáshoz

Részletesebben

Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése

Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése GINOP 1.2.1-15 Célja A hazai ipar fejlesztése érdekében jelen Felhívás célja a kiemelt iparágakban fejleszteni kívánó hazai KKV-k termelési

Részletesebben

Magyar joganyagok - 3/2017. (I. 23.) FM rendelet - a tejtermelőknek és az egyéb állat 2. oldal (3)1 Kettőshasznú fajtájú egyed vonatkozásában a kérelm

Magyar joganyagok - 3/2017. (I. 23.) FM rendelet - a tejtermelőknek és az egyéb állat 2. oldal (3)1 Kettőshasznú fajtájú egyed vonatkozásában a kérelm Magyar joganyagok - 3/2017. (I. 23.) FM rendelet - a tejtermelőknek és az egyéb állat 1. oldal 3/2017. (I. 23.) FM rendelet a tejtermelőknek és az egyéb állattenyésztési ágazatok gazdálkodóinak nyújtandó

Részletesebben

Kertészet korszerűsítése kertészeti gépbeszerzés támogatása A felhívás kódszáma: VP

Kertészet korszerűsítése kertészeti gépbeszerzés támogatása A felhívás kódszáma: VP Kertészet korszerűsítése kertészeti gépbeszerzés támogatása A felhívás kódszáma: VP2-4.1.3.5-16 Önállóan támogatható tevékenységek A felhívás keretében az alábbi tevékenységek támogathatóak önállóan: Versenyképesség

Részletesebben

Alapvető cél és háttér információ. Pályázók köre. Iparág (a pályázó tevékenysége) A pályázó gazdálkodására vonatkozó feltételek:

Alapvető cél és háttér információ. Pályázók köre. Iparág (a pályázó tevékenysége) A pályázó gazdálkodására vonatkozó feltételek: Gazdaságfejlesztési Operatív Program mikro-, kis- és középvállalkozások technológia fejlesztése (GOP-2010-2.1.1/A) Alapvető cél és háttér információ A növekedési potenciállal rendelkező mikro-, kis- és

Részletesebben

A vidékfejlesztési miniszter /. (..) VM rendelete

A vidékfejlesztési miniszter /. (..) VM rendelete A vidékfejlesztési miniszter /. (..) VM rendelete az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a Natura 2000 erdőterületeken történő gazdálkodáshoz nyújtandó kompenzációs támogatás részletes szabályairól

Részletesebben

Tájékoztató az állattenyésztési ágazat fejlesztése - trágyatárolók építése. VP5-4.1.1.6-15 kódszámú pályázatról

Tájékoztató az állattenyésztési ágazat fejlesztése - trágyatárolók építése. VP5-4.1.1.6-15 kódszámú pályázatról Tájékoztató az állattenyésztési ágazat fejlesztése - trágyatárolók építése VP5-4.1.1.6-15 kódszámú pályázatról A felhívás keretében az alábbi állatfajok tartása esetén igényelhető támogatás: szarvasmarha,

Részletesebben

Beadási határidő A pályázat benyújtására 2015.július 9-től 2017. július 10-ig van lehetőség. Rendelkezésre álló keret

Beadási határidő A pályázat benyújtására 2015.július 9-től 2017. július 10-ig van lehetőség. Rendelkezésre álló keret Tájékoztató A mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése (GINOP 1.2.1) és A mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése (GINOP 1.2.2) pályázathoz Beadási

Részletesebben

57/2012. (VI. 21.) VM rendelet

57/2012. (VI. 21.) VM rendelet 57/2012. (VI. 21.) VM rendelet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a fiatal mezőgazdasági termelők indulásához a 2012. évben igényelhető támogatások részletes feltételeiről A mezőgazdasági,

Részletesebben

I. A támogatásban való részvétel feltételei

I. A támogatásban való részvétel feltételei A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal 56/2010. (IV.15.) számú KÖZLEMÉNYE a zöldség, gyümölcs és a dohány szerkezetátalakítási nemzeti program Európai Mezőgazdasági Garancia Alapból finanszírozott

Részletesebben

Zamárdi Város Önkormányzat 24/2013. (X. 22.) önkormányzati rendelete (Egységes szerkezetben) Felsőfokú tanulmányok támogatásáról

Zamárdi Város Önkormányzat 24/2013. (X. 22.) önkormányzati rendelete (Egységes szerkezetben) Felsőfokú tanulmányok támogatásáról Zamárdi Város Önkormányzat 24/2013. (X. 22.) önkormányzati rendelete (Egységes szerkezetben) Felsőfokú tanulmányok támogatásáról *Zamárdi Város Önkormányzatának képviselő-testülete a szociális igazgatásról

Részletesebben

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén:

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ 4031 Debrecen,

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben VP5-8.6.1-17 Erdészeti technológiákra, valamint erdei termékek feldolgozására és piaci értékesítésére irányuló beruházások pályázat tervezetének rövid összefoglaló

Részletesebben

A Vidékfejlesztési Program aktualitásai - benyújtott pályázatok és értékelésük

A Vidékfejlesztési Program aktualitásai - benyújtott pályázatok és értékelésük A Vidékfejlesztési Program aktualitásai - benyújtott pályázatok és értékelésük Nagy Attila Főosztályvezető EMVA Stratégiai Főosztály Miniszterelnökség GYÜMÖLCSTERMELŐK ÉVES TOVÁBBKÉPZÉSÉRE Tatárszentgyörgy,

Részletesebben

A vidékfejlesztési pályázatokkal kapcsolatos aktuális információk

A vidékfejlesztési pályázatokkal kapcsolatos aktuális információk A vidékfejlesztési pályázatokkal kapcsolatos aktuális információk Koleszár Gábor főosztályvezető B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztály Nemzeti Méhészeti Program A

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A FIATAL MEZŐGAZDASÁGI TERMELŐI MINŐSÉG MEGSZERZÉSÉNEK FELTÉTELEIRŐL. I. Általános tudnivalók

TÁJÉKOZTATÓ A FIATAL MEZŐGAZDASÁGI TERMELŐI MINŐSÉG MEGSZERZÉSÉNEK FELTÉTELEIRŐL. I. Általános tudnivalók TÁJÉKOZTATÓ A FIATAL MEZŐGAZDASÁGI TERMELŐI MINŐSÉG I. Általános tudnivalók MEGSZERZÉSÉNEK FELTÉTELEIRŐL A fiatal mezőgazdasági termelői minőséget a Vidékfejlesztési Minisztérium Irányító Hatósága (a továbbiakban:

Részletesebben

117/2007. (X. 10.) FVM

117/2007. (X. 10.) FVM 117/2007. (X. 10.) FVM rendelet egyes növényegészségügyi vizsgálatok költségeinek támogatásáról 2014.09.27 5 117/2007. (X. 10.) FVM rendelet egyes növényegészségügyi vizsgálatok költségeinek támogatásáról

Részletesebben

A projektek megvalósítására maximum 24 hónap áll rendelkezésre.

A projektek megvalósítására maximum 24 hónap áll rendelkezésre. portfólió Az infokommunikációs ágazatban működő mikro-, kis- és középvállalkozások által előállított termékek és szolgáltatások piacosításának, nemzetközi piacokra való belépésének támogatása GINOP-3.1.2-8.2.4-16

Részletesebben

Tájékoztató a Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai. fejlesztésének támogatása kombinált hiteltermékkel című,

Tájékoztató a Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai. fejlesztésének támogatása kombinált hiteltermékkel című, Tájékoztató a Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztésének támogatása kombinált hiteltermékkel című, GINOP-4.1.1-8.4.4-16 számú felhívásról A pályázati kiírás keretében a

Részletesebben

GVOP-2004-2.1.2. pályázati útmutató kivonat

GVOP-2004-2.1.2. pályázati útmutató kivonat GVOP-2004-2.1.2. pályázati útmutató kivonat KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK RÉSZÉRE KORSZRŰ MENEDZSMENT RENDSZEREK ÉS TECHNIKÁK TÁMOGATÁSA* Támogatás mértéke: *Forrás: www.gkm.hu A projekt elszámolható költségének

Részletesebben

7285 Törökkoppány, Kossuth L. u. 66. Email: munkaszervezet@koppanyvolgye.t-online.hu Tel.: 84-377-542

7285 Törökkoppány, Kossuth L. u. 66. Email: munkaszervezet@koppanyvolgye.t-online.hu Tel.: 84-377-542 Tisztelt Olvasó! Ön a LEADER Hírlevelét nyitotta meg képernyőjén. A LEADER Hírlevél megjelentetésével Egyesületünk legfőbb célja, hogy a Koppányvölgye Helyi Akciócsoport tervezési területén lévő 56 település

Részletesebben

IV. Az értékelési szempontok alapján mindösszesen elérhető pontszámok

IV. Az értékelési szempontok alapján mindösszesen elérhető pontszámok IV. Az értékelési szempontok alapján mindösszesen elérhető ok A 1 Pénzügyi terv összesen: 20 pont 2 Üzleti terv, működtetési és fenntarthatósági terv max. 30+10 pont 3 Az üzleti terv, működtetési és fenntarthatósági

Részletesebben