VI. BEZERMENI VIGASSÁGOK GASZTRONÓMIAI NAP

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "VI. BEZERMENI VIGASSÁGOK GASZTRONÓMIAI NAP"

Átírás

1 54/2014. (XII. 05.) BM rendelet alapján VI. BEZERMENI VIGASSÁGOK GASZTRONÓMIAI NAP Bocskai Termál-és Gyógyfürdő Területén Hajdúböszörmény Uzsok tér 1 sz. Készítette:.. Dudla Sándor, Tűz és Munkavédelmi Tanácsadó.

2 Rendezvény helyszíne: 4220 Hajdúböszörmény Uzsok tér 1 sz. Bocskai Termál-és Gyógyfürdő szabad területén. Rendezvény megnevezése: VI. BEZERMENI VIGASSÁGOK GASZTRONÓMIAI NAP Szervező adatai: Hajdúböszörményi Gasztronómiai Egyesület 4220 Hajdúböszörmény Szabadhajdú utca 47 sz. Szervezet vezetője: Gajdán Antalné egyesületi elnök Hajdúböszörmény Szabadhajdú utca 47 sz. tel. 30/ Szervező képviseletére jogosult személy, és elérhetősége: Gajdán Antalné egyesületi elnök Hajdúböszörmény Szabadhajdú utca 47 sz. tel. 30/ Rendezvény időpontja: Szeptember : Szeptember :00-ig Rendezvényt biztosító szervezet: PROKALLO-SEC KFT Görbeháza Csegei u.11. Rendezvényt biztosító szervezet képviselője: Kálló Csaba ügyvezető, és szolgálatvezető. Képviselő címe: 4075 Görbeháza Csegei u.11 A vendégek létszáma: max. 950 fő Rendezvény leírása: Hatodik alkalommal hagyományt teremtő jelleggel kerül megrendezésre a Bezermeni Vigasságok Gasztronómiai Nap, melyet a város napjához, és a mezővárosi múltunk emlékéhez kapcsolódva szervezünk. A hagyományok ápolásában a gasztronómiai örökség megőrzése fontos feladat számunkra. A Gasztronómiai napra érkező főző csapatok, a fürdő szabad területén előre megjelölt helyen fognak, főzőhelyet kialakítani előzetes egyeztetések és készítik el ételeiket. Az árusok előre egyeztetett helyszíneken fogják árusító helyeiket felállítani. A helyszínen felállított rendezvény sátorban kerül megrendezésre a legjobb fakanálforgató chef csata ahol a vendégek előtt készítik majd el az ételeket. Ebben a sátorban lesz hely kialakítva arra, hogy az idelátogató vendégek ülve, asztalok mellet étkezhessenek. Programjaink között szerepel még: az ügyességi versenyek, kézműves foglalkozások, vers- és prózamondó verseny, gyermekrajz kiállítás, ételtotó, termék- és kisállat bemutató, ugráló vár, borkóstoló és népi ételek kóstoltatása. A fürdő gépház előtt felállított színpadon, a nap folyamán kulturális műsorok fogják egymást követni, majd az est befejezése ként a rendezvény utcabál jeleget öltve átalakul zenés szórakozássá. A vendégek, látogatók a kialakított utcákon közlekednek, illetve a színpad előtt állnak. A rendezvényre érkező vendégek belépő jegy megvásárlása esetén vehetnek részt a vigasságon. A jegyárusítási feladatot a Hajdúböszörményi Gasztronómiai Egyesület tagjai, önkéntesei végzik. A Fürdő területén a vizesblokk kivételével nem lesz épületben rendezvény, valamint a rendezvénysátor színpad felőli oldala teljesen nyitott lesz így kiürítés számítás nem készül. Biztonsági szolgálat feladatai: Az érkező vendégek kontrollálása, a rendezvény megközelítésére kijelölt útvonalon, amely a Külső-Nánási utca Fürdő utca kereszteződésében

3 található bejárati kapu. Figyelemmel kísérni a rendezvényre érkezők belépését, valamint távozását felgyülemlett tömeg esetén sorok rendezett fenntartása, ittas, rendzavaró, hangoskodó személyekkel szembeni azonnali intézkedés. VIP vendégek és a rendezői személyzet szabad mozgásának biztosítása. Járőrtevékenység a vendégek felügyelete, zavartalan szórakozásuk biztosítása, ittas, rendbontó személyek kiszűrése, és ha szükséges, azonnali eltávolítása. Színpad terület felügyelete, belépési jogosultság ellenőrzése, színpad védelme, állagának megóvása. Tűz- és káresemény bekövetkezésekor szükséges teendők: Rendkívüli esemény esetén az elsődleges intézkedés a helyszín kiürítésének végrehajtása. Az illetékes szerv (mentő, tűzoltóság, rendőrség) azonnali értesítése a 112-s központi segélyhívószámon. A rendezvény területén tartózkodók riasztásának módja A rendezvény területén tartózkodók riasztását a rendezvényfelelős szervezője rendeli el. A riasztás és a terület kiürítésének elrendelése esetén szükséges teendők: a színpadi tevékenységet, zeneszolgáltatást azonnal be kell fejezni, az irányítási pontról a vészhelyzetre kijelölt térhangosító berendezés alkalmazásával a biztonsági vezető a felelős szervező utasítására a jelenlévőket értesíti az alábbiak szerint: FIGYELEM! A RENDEZVÉNYT BIZTONSÁGI OK MIATT MEGSZAKÍTJUK! (BALESET, TŰZESET)...TÖRTÉNT (VÁRHATÓ)! SZÜKSÉGES A RENDEZVÉNY TERÜLETÉNEK ELHAGYÁSA! KÉRJÜK, A TERET HAGYJÁK EL! VEGYÉK FIGYELEMBE AZ ÚTIRÁNYJELZŐ TÁBLÁK JELZÉSEIT! A tájékoztató szövegét a rendezvény szervezője a veszély jellegére, helyére, bekövetkezési valószínűségére, módosíthatja. A tájékoztatóban ki kell térni szükség esetén az extrém időjárási hatások elleni védelem érdekében kijelölt építmények helyére, megközelítésének módjára, távolságára is. Intézkedési eljárás: A fenti események esetleges bekövetkeztének alkalmával a rendezvény biztonsági személyzetének vezetője, miután meggyőződött a kialakult vészhelyzet valódiságáról és annak fokáról, elrendelheti a rendezvény területének részben, vagy egészben történő kiürítését. A kiürítés az alaprajzon megjelölt útvonalon keresztül történhet, a biztonsági, valamint az erre kijelölt és kiképzett személyzet irányításával, az alaprajzon, zöld nyilakkal megjelölt menekítési útvonalakon. A rendezvény biztosításában közreműködő munkatársaink oktatásban részesültek vészhelyzetek kialakulásának megelőzésére, vagy az esetlegesen kialakult vészhelyzetekben való közreműködésre. Vészhelyzet esetén a biztonsági szolgálat vezetőjének rádión történő utasítására a biztonsági személyzet az ilyen esetekre meghatározott feladatot látja el: 1. A rendezvény megközelítésére szolgáló útnál felállított őrök új vendégeket nem engednek a rendezvény területére, a rendezvény területéről távozókat a közterületre irányítják.

4 2. A rendezvény belső területén feladatot ellátó biztonsági személyzet, (mozgó járőrök, felállított őrök) a biztonsági vezető rádión történő utasítására a lehető legrövidebb időn belül megjelenik a gyülekező helyen (a színpad melletti hangosítónál), majd az ott kapott, illetőleg a már előzetesen elhangzott utasítások szerint jár el. (tájékoztatják a közönséget a legközelebb lévő menekülő útról, irányításukkal segítik a rendezvényen résztvevőket a rendezvény területéről való biztonságos kijutásban.) A fogyatékkal élő személyek mentésére külön intézkedés nincs azok biztonságos eltávolítása a helyszínről ugyan azon az útvonalon történik. Baleset, elemi csapás, tömeges rendbontás észlelése esetén a riasztás rendje: 1. Baleset, elemi csapás, tömeges rendbontás észlelése esetén elsőként a veszélyeztetett területen tartózkodó személyeket kell riasztani, eltávolítani, értesíteni. Az értesítés úgy történik, hogy a zenét a rendezvény szervezője leállítatja és határozottan, de pánikot nem keltve felszólítja a területen tartózkodókat, hogy hagyják el a rendezvény helyét, a Külső- Nánási utca Fürdő utca kereszteződésében található bejárati kapu felé, a kihelyezett menekülési irányt jelző táblák útmutatása szerint, amiben a biztonsági személyzet, segítségükre lesznek. Ezt követően a tűzoltóságot, mentőket, és a rendőrséget értesíteni kell az alábbi telefonszámokon: Központi segélyhívószám:112; Tűzoltóság 105; Mentők 104; Rendőrség 107. A terület elhagyásának rendje: 1. A kiürítésnél a kiürítendő személyeket két csoportra kell osztani, úgymint a kiürítés rendjét tudó (saját közreműködő), és a kiürítés rendjét nem tudó (vendég) személyek. Elsődlegesen a kiürítés rendjét nem tudó személyek mentését kell elkezdeni, segítsék azok mielőbbi eltávozását. 2. A kiürítésnél a második lépcsőben a közreműködők, munkavállalók mentését kell elvégezni. Ezen személyek mentését, ha azok önállóan tudnak menekülni az első szakaszban is végezhetjük. 3. Amikor a személyek kimentése megtörtént, de folyamatosan is, a baleset, elemi csapás, tömeges rendbontás területén tevékenykedő munkavállaló köteles ellenőrizni, hogy vendégek és munkavállalók nem maradtak a területen. A szabadterület kiürítésénél minden esetben figyelembe kell venni a következőket: - A kiürítési útvonalakat úgy kell megválasztani, hogy azokon a menekülést nehezítő anyag a lehető legkevesebb legyen. - Az olyan területre, ahonnan a kiút előre nem látható a bemenetelt meg kell tiltani. - Minden esetben törekedni kell a pánikhelyzet legyőzésére, ezért határozott és megnyugtató cselekvést kell tanúsítani a mentésben résztvevő személyeknek.

5 - Az épület használat esetén: a helyiség egy idő után telítődik füsttel, de a helyiségek alsó légrétege lényegesen később telítődik, így a menekítést lehajolva esetleg kúszva is lehet végezni. - A mentési feladatot csak átgondoltan és határozott elképzeléssel lehet végezni Kedvezőtlen időjárási viszonyok esetén (hirtelen vihar, zivatar, felhőszakadás, villámcsapás stb., amit az Országos Meteorológiai Szolgálat nem tudott előre jelezni) a vendégeket fedett területre kell menekíteni. A szélvihar nagy erejű és nagy sebességű, általában tartós légáramlat. Az óránkénti nyolcvankilencven kilométeres sebességű szél már képes károkat okozni, a száz kilométeres szél, amelyet már orkánnak neveznek, komoly pusztításra képes. Jelentős szélsebesség esetén a levegő nyomása már olyan mértékű lehet, hogy embereket, állatokat, gépkocsikat sodorhat el, épületeket dönthet romba, fákat csavarhat ki. További veszélyforrást jelentenek a viharos szél által sodort kisebb-nagyobb tárgyak (pl. faágak, tetőcserepek), amelyek súlyos sérüléseket okozhatnak. Napjainkban a meteorológia elég nagy pontossággal előre tudja jelezni az időjárás változásait, a távközlés fejlettsége következtében ezek a hírek szinte bárkihez eljuthatnak. Mindezek ellenére előfordulhatnak olyan helyzetek, hogy valaki valamilyen oknál fogva nem értesül a viharról. Célszerű magatartásformák vihar, özönvíz esetén, amit tenni kell: - Igyekezni kell valamilyen épületben menedéket keresni, mert vihar esetén az egyik legnagyobb veszélyt a szél által sodort tárgyak (pl. faágak) jelentik. - Vihar ellen csak a szakszerűen megépített kő-, beton-, tégla-, vagy egyéb, ellenálló anyagból készült épületek nyújtanak kellő védelmet. - Ha a szabadban tartózkodó személy nem képes fedett helyre menekülni, akkor a kiemelkedő építményektől, fáktól, nagyobb fémtárgyaktól, elektromos vezetékektől távol helyezkedjen el, ezekbe ugyanis könnyen belecsaphat a villám. A legcélszerűbb valamilyen terepmélyedésben, pl. gödörben meghúzódni, ezzel ugyanis csökken az elsodródás veszélye. - Egyéb lehetőség hiányában legcélszerűbb fejjel a szélirányban a földre hasalni, vagy a földre ülve fejünket a térdünk közé hajtva összefont karjainkkal megvédeni. Ez a megoldás csökkenti a szélnek kitett testfelületet és a villámcsapás veszélyét. Jégeső esetén összehajtott ruhadarabbal vagy összefont karjainkkal óvhatjuk meg fejünket a sérüléstől. - Rendkívüli esemény bekövetkezése során az elektromos berendezések csatlakozóit célszerű kihúzni, és fel kell készülni az esetleges áramkimaradásra. - Tartsuk, védjük a kisgyerekeket, ne szakadjunk el társainktól. - Fokozott óvatossággal közlekedjen a víz alatt álló területen akkor is, ha az elöntés csak néhány centiméter. A víz alatt ugyanis gödrök, éles, hegyes tárgyak lehetnek, amelyek balesetet okozhatnak. Amit ne tegyen: - soha ne álljon az ablak elé, mert a vihar betörheti az ablakokat, és a szétrepülő üvegdarabok súlyos sérüléseket okozhatnak,

6 - szabadban tartózkodva soha ne álljon fa alá a vihar idején, - leszakadt elektromos vezetéket ne közelítsen meg, - soha ne meneküljön fás területre a vihar elől. - vihar idején közvetlenül a szabadban ne használjuk se a telefont (mobilt sem), se az elektromos berendezéseket. Menekülési utakkal szemben támasztott követelmények: - Szabadtéri rendezvény területén a várható vendéglétszámot figyelembe véve legalább 2,5 méter széles menekülési lehetőségeket (közlekedőt, járdát, lépcsőt, rámpát, lehajtót) kell biztosítani. Szabadtéri rendezvények menekülési útvonalán nyílt lánggal járó megvilágítás nem alkalmazható. - Szabadtéri rendezvények menekülési útvonalán éghető anyag a területileg illetékes katasztrófavédelmi kirendeltség hozzájárulásával építhető be, helyezhető el: nem kerül éghető anyag elhelyezésre - Szabadtéri rendezvények menekülési útvonalán elhelyezett rámpáknak alkalmasnak kell lenniük a mozgásukban vagy cselekvőképességükben korlátozott személyek biztonságos menekülésére: nem kerül elhelyezésre. Szükség esetén a Bocskai Termál-és Gyógyfürdő fedett terei, elemi csapás esetén igénybe vehető, mint menedék. Tűz- és káresemény jelzésének és oltásának módja: Események bejelentése: Központi segélyhívó: 112; Tűzjelzés 105; Mentők 104; Rendőrség 107. A rendezvény helyszínén, az ott megrendezett rendezvény látogatottságától függően, 5 fő biztonsági személyzet lát el személy és vagyonvédelmi feladatot. A rendezvény biztosításában közreműködő munkatársaink, polgárőreink külön elméleti és gyakorlati oktatásban részesülnek - kiemelt figyelmet fordítva a helyszín sajátosságaira - a vészhelyzetek kialakulásának megelőzésére, az esetlegesen kialakult vészhelyzetekben való hathatós közreműködésre, különös tekintettel az emberi élet és testi épség megóvására. Ezen tevékenység egyik legfőbb szempontja a helyszínen lévő elsősegély nyújtókkal, esetlegesen a rendőri szervekkel való folyamatos kapcsolattartás és együttműködés. A rendezvény területén feladatot ellátó biztonsági személyzet tagjai több helyszínen, különböző jellegű tevékenységeket hajtanak végre: 2 fő a beléptetésnél és az utcán a parkolást felügyelik 2 fő rendezvény területét felügyeli, mozgó járőrök 1 fő a színpadnál felügyel Beléptetésnél és parkolásnál felállított őrök:

7 Felállítási helyük az alaprajzon bejáratként jelölt beléptetési pontokon van. Létszámuk a rendezvény várható látogatottságától függően változik, de minimum 2 fő. Az őrök rádión összeköttetésben állnak a felállított őrökkel, valamint a biztonsági szolgálat vezetőjével. Feladatuk a közrendre, közbiztonságra veszélyt jelentő cselekmények kiszűrése, valamint a rendező által meghatározott dolgok rendezvény területére történő bevitelének megakadályozása, a rendezvényre járművel vagy gyalogosan érkező látogatók biztonságos közlekedésének segítése, élet és testi épség védelme, személy és vagyon elleni bűncselekmények elkövetésének megelőzése, megakadályozása. Rendkívüli esemény során a rendezvényről távozók útbaigazítása. Színpad és rendezvény területé felügyelő őrök: A rendezvény jellegétől, a résztvevő vendégek létszámától és az egyéni igényektől függően, legalább 3 fő, állandó felállítási helyen, és a területen járőrözve látnak el személy és vagyonvédelmi feladatot. Rádión összeköttetésben állnak a többi helyen szolgálatot ellátó biztonsági őrrel valamint a biztonsági szolgálat vezetőjével. Feladatuk az élet és testi épség védelme, személy és vagyon elleni bűncselekmények elkövetésének megelőzése, megakadályozása. Az esetlegesen kialakuló rendbontások megelőzése, megakadályozása, a rendbontó személyek rendezvény területéről való eltávolítása, szükség esetén, a rendőri intézkedés megkezdéséig e személyek helyszínen való visszatartása. Intézkedésükről minden esetben kötelesek tájékoztatni a biztonsági szolgálat vezetőjét. Rendkívüli esemény során a rendezvényről távozók útbaigazítása. Felállítási helyek: - Külső-Nánási utca Fürdő utca kereszteződésében található bejárati kapu - Színpad - Rendezvény tér mozgó őrök. - Az a személy, dolgozó, biztonsági személyzet, aki a balesetet, elemi csapást, tömeges rendbontást, tüzet észleli azonnal köteles a riasztást és jelzést végrehajtani. Értesíteni a biztonsági személyzet vezetőjét, annak utasítására elkezdi, a helyszínen a meghatározott feladatokat egyben értesíti az illetékes szervet. Célszerű annak a személynek jelezni a káreseményt, aki észlelte, hiszen ő bír a legtöbb információval az eseményről. Abban az esetben, ha fontosabb feladat vár a személyre a menekítésnél, a jelzést más személy is elvégezheti. A jelző személy a következők szerint jelezze a tüzet: Tűzesetet jelentek, Hajdúböszörmény Uzsok tér 1 sz. Bocskai Strand és Gyógyfürdő szabadtéri rendezvényéről, rendezvény területén tűz van! Kérem jegyezze! (Itt kell az adatokat bediktálni.) Hol van a tűz (pl. színpad) Mi ég (pl. erősítő) Mekkora a tűz terjedelme (pl. kb. 2 m 2 ) Mit veszélyeztet a tűz (pl. árusító helyeket stb.) Emberélet van-e veszélyben (igen-nem) Mondja be a nevét, telefonszámát, melyről a tűzesetet jelentette.

8 - Azon közreműködő, munkavállaló feladatává válik a terület kiürítése, aki abban a pillanatban a veszélyeztetett helyszínen tartózkodik. - A baleset, elemi csapás, tömeges rendbontás, tűz területén tartózkodó közreműködő segítsen a menekülésben a vendégeknek, és akik a veszély helyszínén tartózkodnak. Gondoskodjon a kimentettek biztonságos térbe való juttatásának elvégzéséről. - Ha az esemény során áramtalanításra szükség van, úgy ezt egy arra képzett hozzá értő tegye meg. - A biztonsági személyzet feladata a keletkezett káresemény felszámolása, tüzek során az elsődleges tűzoltás megkezdése a rendelkezésre álló tűzoltó készülékekkel, felszerelésekkel, eszközökkel. - Oltóvíz szerzési helyek: A fürdő területén lévő 2 db. földfeletti tűzcsapból, melynek megtalálási helye a fedett termál medence É oldalánál a tűzoltóság felvonulási útja mellett található.. - A területen a rendezvény szervezője 4 db tűzoltó készüléket helyez ki melyeket a rajzon is feltüntetett. - színpad védelmére 2db 34A teljesítményű tűzoltó készülék - rendezvény sátor védelmére 1db 34A 183B teljesítményű tűzoltó készülék - áramtalanító hely Gépház védelmére 1 db 34A 183B teljesítményű tűzoltó készülék Tűzvédelmi előírások: - Az anyagi javak mentése csak úgy történhet, hogy azzal párhuzamosan sérülés vagy emberélet ne kerüljön veszélybe. Anyagi javak mentése csak a személymentés elvégzése után történhet. - A versenykiírás alapján a főzőhelyeket kialakító versenyzők a tűzvédelemről maguk gondoskodnak. A szervező kérése hogy mindenki hozzon magával egy-egy db. érvényesített az ott keletkezett tűz eloltására alkalmas (34A 183B C jelű) tűzoltó készüléket. - A kialakított főzőhelyek közvetlen közelében éghető anyagot tárolni TILOS! - A szilárd tüzelőanyaggal nyílt lánggal üzemeltetett főzőhelyeket úgy kel kialakítani, hogy azok másra gyújtásveszélyt ne jelentsenek. A tűzhelyek közvetlen begyújtása során valamint égés gyorsítására éghető folyadékot A-B tűzveszélyes anyagot használni TILOS! A verseny befejeztével vagy rendkívüli időjárási helyzetben, (erős vihar erejű szél) a nyílt lángot elkel oltani és azt lehetőleg homokkal vagy földel, lekel takarni. A szervező és a biztonsági személyzet a főzőverseny végeztével, de legkésőbb a rendezvény végén köteles meggyőződni arról, hogy a tűhelyeken a tűz eloltásra került parázslás izzás nincs. - Gázpalackról üzemeltetett főzőberendezések beüzemelése előtt meg kel győződni a tömítettségről. A tömítettség vizsgálatot nyíltlánggal végezni TILOS! A tömítettséget vagy szappanos vízzel, szivaccsal, vagy erre a célra kapható habzó spray-el szabad végrehajtani. A berendezés csatlakoztatása előtt meg kel győződni a tömítőgyűrű meglétéről épségéről. Két tömítő gyűrűhasználata nem megengedett. A palackról üzemeltett berendezések csőcsatlakozásán nyomáscsökkentőt kel alkalmazni. Csak olyan berendezést szabad üzemeltetni, amely tüzet vagy robbanást nem okoz, nem veszélyezteti a környezetet.

9 - Elektromos árammal működő főző sütőberendezéseket úgy kell elhelyezni, hogy másra tűzveszélyt ne jelentsen, üzemeltetése ne legyen balesetveszélyes. Elektromos dugaszoló aljzatokat úgy kel kiépíteni hogy azokhoz a hozzáférhetőség mindig biztosított legyen. A nem üzemelő berendezéseket áramtalanítani kel. A résztvevők tájékoztatására szolgáló eszközök: Szabadtéri rendezvény hangosítását úgy kell megoldani, hogy a tervezett nézőközönség számára kialakított terület bármely pontján hallható legyen, ez a színpad mellett elhelyezett hangosítási technikával kerül megoldásra. A hangosítás áramellátását áramszünet esetén aggregátor biztosítja így a tájékoztatás folyamatosan történhet. Az aggregátor üzemképtelensége esetére, legalább 1 db áramforrástól független hangosító eszközt is készenlétben kell tartani. Rendezvényterület energia ellátása: Áramtalanítani a színpad mögött lévő Fürdő Gépházban lehet. Tartalék energiaforrás: Robbanómotoros aggregátorral biztosított, amellyel a hangosítás áramszünet esetén is működtethető. Irányjelző táblák: a menekülési, kiürítési útvonalakat jól látható biztonsági jelekkel, 1200*600 mm-es utánvilágító táblákkal kell megjelölni. A menekülési útvonaljelzéseket magasan (2-2,5 m) kell elhelyezni, úgy, hogy minden esetben figyelembe kell venni az ott található anyagok füstfejlesztő képességét. Az irányjelzők villanyoszlopokra és magasabb tereptárgyakra kerülnek kihelyezésre. Hajdúböszörmény, Gajdán Antalné Szervező.

10 A TŰZOLTÓ KÉSZÜLÉKEK HASZNÁLATÁNAK ISMERTETÉSE

11 Tűzoltó készülék taktika ROSSZ JÓ A tüzet szélirányból kell oltani! Felületi tüzeket tőlünk elhajtva kell oltani! Csepegő, vagy folyó anyag tüzét felülről lefelé kell oltani! A tűzoltáshoz szükséges készülékeket egyidejűleg kell bevetni. (nem egymás után!) Ügyelni kell a visszagyulladásra! A használt tűzoltókészülékeket nem szabad visszaakasztani! Gondoskodni kell az újratöltésről!

TŰZVÉDELMI ELŐÍRÁS. Debrecziner Gourmet Fesztivál

TŰZVÉDELMI ELŐÍRÁS. Debrecziner Gourmet Fesztivál TŰZVÉDELMI ELŐÍRÁS a 54/2014. (XII. 05.) BM rendelet alapján A Debrecziner Gourmet Fesztivál (Debrecen, Békás tó területe) Tűzvédelmi tevékenységének ellátására Készítette: Dudla Sándor 4080 Hajdúnánás,

Részletesebben

Tájékoztató a szabadtéri rendezvények biztonsági követelményeiről BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság április 11.

Tájékoztató a szabadtéri rendezvények biztonsági követelményeiről BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság április 11. 2. sz. melléklet Tájékoztató a szabadtéri rendezvények biztonsági követelményeiről BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 2019. április 11. I. Bevezetés A szabadtéri rendezvény az Országos Tűzvédelmi

Részletesebben

NÁDASDY-VÁR PINCEKLUB TŰZRIADÓ TERV 1

NÁDASDY-VÁR PINCEKLUB TŰZRIADÓ TERV 1 NÁDASDY-VÁR PINCEKLUB TŰZRIADÓ TERV 1-2010- Sárvár, 2010. szeptember 6. Tűzriadó Tervet jóváhagyom: Intézményvezető 1a módosított 30/1996 (XII.6.) BM rendelet 4. -a alapján. Tűzjelzés: 1) A helyszíntől

Részletesebben

KIÜRÍTÉS SZÁMÍTÁS (Szabadtéri rendezvényre)

KIÜRÍTÉS SZÁMÍTÁS (Szabadtéri rendezvényre) VIDOR FESZTIVÁL 2018 Nyíregyháza, Kossuth tér Nagyszínpad KIÜRÍTÉS SZÁMÍTÁS (Szabadtéri rendezvényre) VIDOR FESZTIVÁL 2017 2018. augusztus 24-szeptember 1. Nyíregyháza, 2018. 07. 22. Készítette: Tempó-Loki

Részletesebben

TŰZRIADÓ TERVE: 2010.

TŰZRIADÓ TERVE: 2010. 2. sz. melléklet 4030 DEBRECEN Budai É.u.8/A. sz. 4030 D e b r e c e n, Híd u. 4.- 6. sz. TANMŰHELYÉNEK TŰZRIADÓ TERVE: 2010. Érvényes: 2010. szeptember 10.-től. 4030 D E B R E C E N, Budai É. u. 8/a.

Részletesebben

RENDEZVÉNYEK. Engedélyköteles 300 fő feletti zenés, táncos rendezvény 1000 fő feletti zenés, táncos rendezvény - 1000 fő alatti zenés, táncos

RENDEZVÉNYEK. Engedélyköteles 300 fő feletti zenés, táncos rendezvény 1000 fő feletti zenés, táncos rendezvény - 1000 fő alatti zenés, táncos RENDEZVÉNYEK Jogszabályok: - a zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről szóló 23/2011 (III.8.) Kormányrendelet - az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról (OTSZ) szóló 28/2011 (IX.6.)

Részletesebben

évi XLII. Törvényre (a nemdohányzók védelméről, után módosított)

évi XLII. Törvényre (a nemdohányzók védelméről, után módosított) Biztonsági,- menekítési és kiürítési terv a Debrecziner Gourmet Fesztivál rendezvényre Debrecen, 2017. június 23-24-25. Nagyerdő, Békás-tó Figyelemmel: - a 2005. évi CXXXIII. Törvényre, a személy- és vagyonvédelemről

Részletesebben

Tűzvédelmi Szabályzat 3.1. Melléklet. Tűzriadó Terv. Budapest, VIII. Tavaszmező u. 17.

Tűzvédelmi Szabályzat 3.1. Melléklet. Tűzriadó Terv. Budapest, VIII. Tavaszmező u. 17. Tűzvédelmi Szabályzat 3.1. Melléklet Tűzriadó Terv Budapest, VIII. A Tűzriadó Terv a Tűzvédelmi Szabályzat melléklete, egy példányát - a létesítmény alaprajzával kiegészítve - a tűzvédelmi anyagok gyűjtőjében

Részletesebben

Amit az Óbudai Egyetemen tűzvédelméről tudni kell! Tisztelt Hallgatók!

Amit az Óbudai Egyetemen tűzvédelméről tudni kell! Tisztelt Hallgatók! Amit az Óbudai Egyetemen tűzvédelméről tudni kell! Tisztelt Hallgatók! Az Óbudai Egyetem tűzvédelmi szabályzatának megalkotásakor az egyik alapvető szándék az volt, hogy az egyetemet hozzásegítse a hatékony

Részletesebben

Tűzvédelmi Szabályzat 3.3. Melléklet. Tűzriadó Terv. Budapest, VIII. Népszínház u. 8.

Tűzvédelmi Szabályzat 3.3. Melléklet. Tűzriadó Terv. Budapest, VIII. Népszínház u. 8. Tűzvédelmi Szabályzat 3.3. Melléklet Tűzriadó Terv Budapest, VIII. A Tűzriadó Terv a Tűzvédelmi Szabályzat melléklete, egy példányát - a létesítmény alaprajzával kiegészítve - a tűzvédelmi anyagok gyűjtőjében

Részletesebben

Pedagógus gus szakmai nap Egri Katasztrófav

Pedagógus gus szakmai nap Egri Katasztrófav Pedagógus gus szakmai nap Egri Katasztrófav favédelmi Kirendeltség Tűzvédelmi szabályzat Rendezvények Rónai Róbert tű. alezr. 2018. február 21. Tűzvédelmi használati szabályok rendszere Tűzvédelmi szabályzat

Részletesebben

SECURITY PATENT ÉLŐERŐ

SECURITY PATENT ÉLŐERŐ - 1 - BIZTONSÁGI TERV A terv a Katasztrófa Védelmi Terv mellékletét képezi Amerikai Autós Fesztivál Komárom 2012. 08.10.-08.12. 1 - 2 - I. A rendezvénnyel kapcsolatos adatok A rendezvény megnevezése: Amerikai

Részletesebben

Tűzvédelmi Szabályzat

Tűzvédelmi Szabályzat Tűzvédelmi Szabályzat Kunmadarai Repülőtér területére Mentők 104 Tűzoltóság 105 Rendőrség 107 Értesítési telefonszám 06 30 7037616 2013 Kunmadarasi Repülőtér 042 hrsz. Tűzvédelmi Szabályzata Rendkívüli

Részletesebben

ProKálló-Sec Kft. 4075 Görbeháza, Csegei út 11. ProKálló-Sec Kft. Biztonsági igazgató -1-

ProKálló-Sec Kft. 4075 Görbeháza, Csegei út 11. ProKálló-Sec Kft. Biztonsági igazgató -1- Készítette: Kálló Csaba ProKálló-Sec Kft. Biztonsági igazgató -1- A rendezvény megnevezése: A rendezvény helyszíne: Közgáz Évzáró Fesztivál 8251,Zánka, Erzsébet üdülőközpont és tábor hrsz 030/13 A rendezvény

Részletesebben

Tűzjelzés, Tűzriadó Terv, Biztonsági felülvizsgálatok

Tűzjelzés, Tűzriadó Terv, Biztonsági felülvizsgálatok Tűzjelzés, Tűzriadó Terv, Biztonsági felülvizsgálatok TŰZVÉDELEM 2 Tűzjelzés Az a személy, aki tüzet vagy annak közvetlen veszélyét észleli, köteles azt haladéktalanul jelezni a tűzoltóságnak, vagy ha

Részletesebben

LOVAS VERSENYEK ÉS RENDEZVÉNYEK SZERVEZÉSÉVEL KAPCSOLATOS AJÁNLÁSOK 2012

LOVAS VERSENYEK ÉS RENDEZVÉNYEK SZERVEZÉSÉVEL KAPCSOLATOS AJÁNLÁSOK 2012 LOVAS VERSENYEK ÉS RENDEZVÉNYEK SZERVEZÉSÉVEL KAPCSOLATOS AJÁNLÁSOK 2012 Hatályos: 2012. április 1.-től Kelt: Budapest, 2012. április 01. Szerző: Hamar György Lázár Vilmos elnök 1 A Magyar Lovassport Szövetség

Részletesebben

A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA KTI EURÓPAI ÜZLETI ÉS KOMMUNIKÁCIÓS SZAKKÖZÉPISKOLÁJA TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT

A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA KTI EURÓPAI ÜZLETI ÉS KOMMUNIKÁCIÓS SZAKKÖZÉPISKOLÁJA TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA KTI EURÓPAI ÜZLETI ÉS KOMMUNIKÁCIÓS SZAKKÖZÉPISKOLÁJA TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT A Nyíregyházi Főiskola KTI Európai Üzleti és Kommunikációs Szakközépiskolája dolgozói és tanulói tűzvédelmi

Részletesebben

Amit a Főiskola tűzvédelméről tudni kell! Tisztelt Hallgatók!

Amit a Főiskola tűzvédelméről tudni kell! Tisztelt Hallgatók! Amit a Főiskola tűzvédelméről tudni kell! Tisztelt Hallgatók! A Főiskola tűzvédelmi szabályzatának megalkotásával alapvető szándék, hogy a Főiskolát hozzásegítse a hatékony működéshez, úgy hogy az oktatási

Részletesebben

TŰZRIADÓ TERV. BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM GAZDÁLKODÁSI KAR ZALAEGERSZEG Zalaegerszeg, Gasparich u. 18/a.

TŰZRIADÓ TERV. BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM GAZDÁLKODÁSI KAR ZALAEGERSZEG Zalaegerszeg, Gasparich u. 18/a. TŰZRIADÓ TERV BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM GAZDÁLKODÁSI KAR ZALAEGERSZEG Zalaegerszeg, Gasparich u. 18/a. T Ű Z R I A D Ó T E R V A létesítmény adatai: a. Megnevezése: Budapesti Gazdasági Egyetem Gazdálkodási

Részletesebben

TŰZVÉDELMI JEGYZŐKÖNYV

TŰZVÉDELMI JEGYZŐKÖNYV TŰZVÉDELMI JEGYZŐKÖNYV Ellenőrzött helyszín: Budapest, XVI. ker., Összefogás sétány 11. Ellenőrzést végző személy: Kovács András tűzvédelmi előadó Ellenőrzés időpontja: 2017. február 03. Ellenőrzés célja:

Részletesebben

TŰZVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

TŰZVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ TŰZVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ TŰZMEGELŐZÉS A hőtermelő berendezések és a bútorok, éghető anyagok között tartsuk meg a biztonságos távolságot! Ha gázszagot érzünk, ne csengessünk, ne kapcsoljunk villanyt, azonnal

Részletesebben

VÉSZHELYZETI ELJÁRÁSI UTASÍTÁS TŰZ ESETÉRE

VÉSZHELYZETI ELJÁRÁSI UTASÍTÁS TŰZ ESETÉRE Verzió: 01 Old. 1 / 7 HUNG LOG TWO Kft. VÉSZHELYZETI ELJÁRÁSI UTASÍTÁS TŰZ ESETÉRE Érvényes: 2015.01.05. Jóváhagyta: Szucsány György Ügyvezető Igazgató Verzió: 01 Old. 2 / 7 1. Vészhelyzet típusának megjelölése

Részletesebben

Tűzriadó terv. Készítette: Szekuriti Blogger Elérhetőség: szekuriti@gmail.com http://szekuriti.blog.hu 2010.01.03.

Tűzriadó terv. Készítette: Szekuriti Blogger Elérhetőség: szekuriti@gmail.com http://szekuriti.blog.hu 2010.01.03. Szekuriti Blog Központi Épület 1010 Budapest, Hamis cím tér 1. Iktatószám: 12/1a3/2010 Tűzriadó terv Készítette: Szekuriti Blogger Elérhetőség: szekuriti@gmail.com http://szekuriti.blog.hu 2010.01.03.

Részletesebben

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság H-3525 Miskolc, Dózsa Gy. út 15. : 3501 Miskolc, Pf.: 18. Tel: (06-46) 502-962 Fax: (06-46) 502-963 e-mail: borsod.titkarsag@katved.gov.hu Szám:

Részletesebben

SZABÁLYZAT A TŰZVÉDELEMRŐL

SZABÁLYZAT A TŰZVÉDELEMRŐL --------------- SZABÁLYZAT A TŰZVÉDELEMRŐL NYME TERMÉSZETI ERŐFORRÁSOK KUTATÓKÖZPONT (LABOR ÉPÜLET) Sopron, Bajcsy Zs.u. 4. --------------- 1./Tűzészlelés A tüzet személyes észleléssel lehet érzékelni

Részletesebben

TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT

TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT 1114 Budapest, Villányi út 11-13. (A Központi Tűzvédelmi Szabályzat része) Készítette: Perennius Kft. Boros Brigitta Biz. sz.: 134/182/2012 felsőszintű képz. Tartalomjegyzék 1. Általános

Részletesebben

TŰZVÉDELEM. Győr Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakközépiskola és Kollégium

TŰZVÉDELEM. Győr Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakközépiskola és Kollégium TŰZVÉDELEM Győr Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakközépiskola és Kollégium 2014. december 5.-én kiadásra került az új 54/2014 BM rendelet, az új Országos Tűzvédelmi Szabályzat. A jogszabály

Részletesebben

PP CENTER Ingatlan Kft. PP CENTER ÉS GOLIPARK. készítette:

PP CENTER Ingatlan Kft. PP CENTER ÉS GOLIPARK. készítette: PP CENTER Ingatlan Kft. PP CENTER ÉS GOLIPARK készítette: PP CENTER Ingatlan Kft. - 1 - TŰZRIADÓ TERV TŰZRIADÓ TERV A tűzvédelmi szabályzat készítéséről szóló 30/1996. (XII. 6.) BM rendelet a PP CENTER

Részletesebben

A Tapolca Csermák József Rendezvénycsarnok Biztonsági terve 2015. december 30.

A Tapolca Csermák József Rendezvénycsarnok Biztonsági terve 2015. december 30. 1 A Tapolca Csermák József Rendezvénycsarnok Biztonsági terve 2015. december 30. Helyszín: 8300 Tapolca, Alkotmány utca 7. hrsz: 2034 A rendezvény területe nincs a környezetétől (kordon, kerítés) elzárva.

Részletesebben

HUNGARY AMBULANCE. MENTÉSI TERV Egészségügyi biztosításra (fajtája: mozgóőrség)

HUNGARY AMBULANCE. MENTÉSI TERV Egészségügyi biztosításra (fajtája: mozgóőrség) HUNGARY AMBULANCE MENTÉSI TERV Egészségügyi biztosításra (fajtája: mozgóőrség) www.hunambulance.hu Az egészségügyi biztosítás, mozgóőrségi tevékenység kereteit az 5/2006. (II. 7.) EüM rendelet a mentésről

Részletesebben

BIZTONSÁGI TERV Tabáni Fesztivál blues-rock koncert május 1

BIZTONSÁGI TERV Tabáni Fesztivál blues-rock koncert május 1 BIZTONSÁGI TERV Tabáni Fesztivál blues-rock koncert 2019. május 1 Helyszín: 1012 Budapest, Tabán Park (hrsz: 6112) A rendezvényfelelős szervezete: A rendezvényfelelős szervezete: Budavári Művelődési Ház

Részletesebben

TŰZVÉDELMI JEGYZŐKÖNYV

TŰZVÉDELMI JEGYZŐKÖNYV TŰZVÉDELMI JEGYZŐKÖNYV Ellenőrzött helyszín: Budapest, XVI. ker., Futórózsa u. 90. Ellenőrzést végző személy: Kovács András tűzvédelmi előadó Ellenőrzés időpontja: 2016. október 14. Ellenőrzés célja: Bejárás

Részletesebben

Ice Beach Kft 2500 Esztergom, Dorogi út 4. sz. alatti Zenés Szórakozóhelyének

Ice Beach Kft 2500 Esztergom, Dorogi út 4. sz. alatti Zenés Szórakozóhelyének Ice Beach Kft 2500 Esztergom, Dorogi út 4. sz. alatti Zenés Szórakozóhelyének B I Z T O N S Á G I T E R VE Készült a a zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről szóló 23/2011. (III.

Részletesebben

TÉRSÉGI HULLADÉK-GAZDÁLKODÁSI Kft. 4400 Nyíregyháza, Bokréta u. 22 Tel: 42/594-501 Fax: 42/594-500 e-mail: thg@thgkft.hu.hu Ikt.sz: BIZTOSÍTÁSI TERV

TÉRSÉGI HULLADÉK-GAZDÁLKODÁSI Kft. 4400 Nyíregyháza, Bokréta u. 22 Tel: 42/594-501 Fax: 42/594-500 e-mail: thg@thgkft.hu.hu Ikt.sz: BIZTOSÍTÁSI TERV TÉRSÉGI HULLADÉK-GAZDÁLKODÁSI Kft. 4400 Nyíregyháza, Bokréta u. 22 Tel: 42/594-501 Fax: 42/594-500 e-mail: thg@thgkft.hu.hu Ikt.sz: BIZTOSÍTÁSI TERV Szelektív Szombat Családi vetélkedőnap a környezetünkért

Részletesebben

A 10/2007. (II. 27.) 1/2006. (II. 17.) OM

A 10/2007. (II. 27.) 1/2006. (II. 17.) OM A 10/2007. (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006. (II. 17.) OM rendelet az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

TÉRSÉGI HULLADÉK-GAZDÁLKODÁSI

TÉRSÉGI HULLADÉK-GAZDÁLKODÁSI TÉRSÉGI HULLADÉK-GAZDÁLKODÁSI Nonprofit Kft. 4400 Nyíregyháza, Bokréta u. 22 Tel: 42/594-501 Fax: 42/594-500 e-mail: thg@thgkft.hu.hu Ikt.sz: 251-1/2017 BIZTOSÍTÁSI TERV Szelektív Szombat Családi vetélkedőnap

Részletesebben

SZÉKHELY ÉPÜLETÉNEK TŰZRIADÓ TERVE

SZÉKHELY ÉPÜLETÉNEK TŰZRIADÓ TERVE A TAN KAPUJA BUDDHISTA FŐISKOLA SZABÁLYZATAI IV. KÖTET EKR (EGYÉB SZABÁLYZATOK KÖVETELMÉNY RENDSZERE) 7-7/1. SZÁMÚ FÜGGELÉKE A TAN KAPUJA BUDDHISTA EGYHÁZ ÉS A TAN KAPUJA BUDDHISTA FŐISKOLA SZÉKHELY ÉPÜLETÉNEK

Részletesebben

JOGSZABÁLYI KERETEK ÖSSZEFOGLALÁSA A tűzvédelemről

JOGSZABÁLYI KERETEK ÖSSZEFOGLALÁSA A tűzvédelemről JOGSZABÁLYI KERETEK ÖSSZEFOGLALÁSA A tűzvédelemről Jelen dokumentum az ÁROP-1.2.18/A-2013-2013-0012 azonosító számú Szervezetfejlesztési program az Országos Egészségbiztosítási Pénztárban című projekt

Részletesebben

TŰZRIADÓ ÉS BOMBARIADÓ TERV

TŰZRIADÓ ÉS BOMBARIADÓ TERV TŰZRIADÓ ÉS BOMBARIADÓ TERV A Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola Debrecen, Vénkert u. 2. szám alatti létesítményére Érvényes 2013. december 01-től Aktualizálás: minden tanév

Részletesebben

TŰZVÉDELMI JEGYZŐKÖNYV

TŰZVÉDELMI JEGYZŐKÖNYV TŰZVÉDELMI JEGYZŐKÖNYV Ellenőrzött helyszín: Budapest, XVI. ker., Összefogás sétány 3. Ellenőrzést végző személy: Kovács András tűzvédelmi előadó Ellenőrzés időpontja: 2017. február 03. Ellenőrzés célja:

Részletesebben

A 2015. május 21-24 között megrendezésre kerülő Sárközi lakodalom rendezvény biztonsági tervének MÓDOSÍTÁSA

A 2015. május 21-24 között megrendezésre kerülő Sárközi lakodalom rendezvény biztonsági tervének MÓDOSÍTÁSA A 2015. május 21-24 között megrendezésre kerülő Sárközi lakodalom rendezvény biztonsági tervének MÓDOSÍTÁSA A 2015. május 21-24. között megrendezésre kerülő Sárközi lakodalom rendezvény biztonsági tervét,

Részletesebben

TŰZVÉDELMI JEGYZŐKÖNYV

TŰZVÉDELMI JEGYZŐKÖNYV TŰZVÉDELMI JEGYZŐKÖNYV Ellenőrzött helyszín: Budapest, XVI. ker., Összefogás sétány 6. Ellenőrzést végző személy: Kovács András tűzvédelmi előadó Ellenőrzés időpontja: 2017. február 03. Ellenőrzés célja:

Részletesebben

MUNKA- ÉS TŰZVÉDELMI OKTATÁSI SEGÉDLET TISZTELT HALLGATÓK!

MUNKA- ÉS TŰZVÉDELMI OKTATÁSI SEGÉDLET TISZTELT HALLGATÓK! MUNKA- ÉS TŰZVÉDELMI OKTATÁSI SEGÉDLET TISZTELT HALLGATÓK! Az I. évfolyamos hallgatók kötelező munka- és tűzvédelmi oktatása távoktatás formájában történik. Kérjük, hogy jelen oktatási segédletet valamint

Részletesebben

Dr. Kovács Sándor ny.r. ezredes. Rendőrtiszti Főiskola Közbiztonsági Tanszék. jogtanácsos c. főiskolai docens

Dr. Kovács Sándor ny.r. ezredes. Rendőrtiszti Főiskola Közbiztonsági Tanszék. jogtanácsos c. főiskolai docens Rendőrtiszti Főiskola Közbiztonsági Tanszék Dr. Kovács Sándor ny.r. ezredes Zenés, táncos 23/2011 (III.8.) Kormány rendelet, a zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről (2011. június

Részletesebben

Magyar joganyagok - 30/1996. (XII. 6.) BM rendelet - a tűzvédelmi szabályzat készíté 2. oldal j) a készítője nevét és elérhetőségét, a készítő aláírás

Magyar joganyagok - 30/1996. (XII. 6.) BM rendelet - a tűzvédelmi szabályzat készíté 2. oldal j) a készítője nevét és elérhetőségét, a készítő aláírás Magyar joganyagok - 30/1996. (XII. 6.) BM rendelet - a tűzvédelmi szabályzat készíté 1. oldal 30/1996. (XII. 6.) BM rendelet a tűzvédelmi szabályzat készítéséről A tűz elleni védekezésről, a műszaki mentésről

Részletesebben

Katasztrófavédelem, tűzvédelem közoktatási intézményekre vonatkozó szabályai

Katasztrófavédelem, tűzvédelem közoktatási intézményekre vonatkozó szabályai Hatósági feladatok az oktatási intézményekben Katasztrófavédelem, tűzvédelem közoktatási intézményekre vonatkozó szabályai Angyal István tűzoltó őrnagy osztályvezető Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Részletesebben

Debreceni Campus Fesztivál

Debreceni Campus Fesztivál TŰZRIADÓ Mentési terv Tűz, és egyéb esemény esetére Tűzjelzés Magánszemély kötelessége: Aki tüzet vagy annak közvetlen veszélyét észleli, köteles azt haladéktalanul jelezni a hívásfogadó központnak, a

Részletesebben

Előadó Zsákai Lajos tű. alez. Hatósági osztályvezető Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dunaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség

Előadó Zsákai Lajos tű. alez. Hatósági osztályvezető Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dunaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Ma Előadó Zsákai Lajos tű. alez. Hatósági osztályvezető Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dunaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Vonatkozó előírások I. 1996. évi XXXI. törvény a tűz elleni

Részletesebben

MUNKAVÉDELMI OKTATÁSI JEGYZŐKÖNYV. Készült:... év... hó... napján, a...szám alatti hivatalos helyiségében.

MUNKAVÉDELMI OKTATÁSI JEGYZŐKÖNYV. Készült:... év... hó... napján, a...szám alatti hivatalos helyiségében. MUNKAVÉDELMI OKTATÁSI JEGYZŐKÖNYV Készült:... év... hó... napján, a.....szám alatti hivatalos helyiségében. Tárgy: munkavédelmi oktatás *(előzetes, ismétlődő, rendkívüli) Beszámoltatás formája: * (szóbeli

Részletesebben

JEGYZŐI ÉRTEKEZLET. A szabadtéri tüzek megelőzésére irányuló jegyzői feladatok. Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

JEGYZŐI ÉRTEKEZLET. A szabadtéri tüzek megelőzésére irányuló jegyzői feladatok. Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság JEGYZŐI ÉRTEKEZLET A szabadtéri tüzek megelőzésére irányuló jegyzői feladatok Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Molnár Erik tűzoltó ezredes 2012. október 18. Jogszabályok A tűz elleni védekezésről,

Részletesebben

Példák magyarázattal (lakóépületre vonatkoztatva)

Példák magyarázattal (lakóépületre vonatkoztatva) LAKÁSSZÖVETKEZETEK ÉS TÁRSASHÁZAK ÉRDEKKÉPVISELETI SZAKMAI SZÖVETSÉGE Tárgy: Országos Tűzvédelmi Szabályzat (OTSZ) lakóépületek közlekedőivel kapcsolatos előírások értelmezése. Az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról

Részletesebben

Közösségi szolgálat a Szabolcs-Szatmár- Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon

Közösségi szolgálat a Szabolcs-Szatmár- Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon Közösségi szolgálat a Szabolcs-Szatmár- Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon Gyenge László tű. őrnagy megyei polgári védelmi főfelügyelő 2014.03.27. 11/2013. számú BM OKF főigazgatói utasítás

Részletesebben

VÉSZHELYZETI KIÜRÍTÉSI FORGATÓKÖNYV (MENTÉSI TERV)

VÉSZHELYZETI KIÜRÍTÉSI FORGATÓKÖNYV (MENTÉSI TERV) HLT+0.1-01 Verzió: 01 Old. 1 / 9 HUNG LOG TWO Kft. VÉSZHELYZETI KIÜRÍTÉSI FORGATÓKÖNYV (MENTÉSI TERV) Érvényes: 2015.01.05 Jóváhagyta: Szucsány György Ügyvezető Igazgató HLT+0.1-01 Verzió: 01 Old. 2 /

Részletesebben

A tűzvédelmi bírságok rendszere A kötelezően bírságolandó tételek sorszámát színes háttérrel emeltük ki! között

A tűzvédelmi bírságok rendszere A kötelezően bírságolandó tételek sorszámát színes háttérrel emeltük ki! között 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. A tűzvédelmi bírságok rendszere A kötelezően bírságolandó tételek sorszámát színes háttérrel emeltük ki! 2016.01.01-2016.02.14. között 2016.02.15-től Tűzvédelmi szabálytalanság Tűzvédelmi

Részletesebben

ZTR Neve: 1.2. Székhelye: 1.3. Elérhetősége (telefon, fax, ): 1.4. Cégjegyzékszáma: 1.5. Egyéni vállalkozó nyilvántartási száma:

ZTR Neve: 1.2. Székhelye: 1.3. Elérhetősége (telefon, fax,  ): 1.4. Cégjegyzékszáma: 1.5. Egyéni vállalkozó nyilvántartási száma: ZTR S á r v á r i K ö z ö s Ö n k o r m á n y z a t i H i v a t a l H a t ó s á g i I r o d a 9600 Sárvár, Várkerület u. 2. levelezési cím: 9601 Sárvár, Pf. 78., fax: (06 95) 523157 telefon: (06 95) 523132

Részletesebben

Hatósági ellenőrzés. Tűzvédelmi szabálytalanság

Hatósági ellenőrzés. Tűzvédelmi szabálytalanság Hatósági ellenőrzés szabálytalanság legkisebb legnagyobb 1. előírás megszegése, ha az tüzet idézett elő 100 000 1 000 000 2. szabály megszegése, ha az tüzet idézett elő és az oltási 200 000 3 000 000 tevékenységben

Részletesebben

TŰZVÉDELMI JEGYZŐKÖNYV

TŰZVÉDELMI JEGYZŐKÖNYV TŰZVÉDELMI JEGYZŐKÖNYV Ellenőrzött helyszín: Budapest, XVI. ker., Budapesti út 121/C. Ellenőrzést végző személy: Kovács András tűzvédelmi előadó Ellenőrzés időpontja: 2017. február 03. Ellenőrzés célja:

Részletesebben

2. Számú melléklet. Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Alumíniumipari Múzeum / Ipari Örökség Múzeuma 8000 Székesfehérvár, Zombori út 12.

2. Számú melléklet. Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Alumíniumipari Múzeum / Ipari Örökség Múzeuma 8000 Székesfehérvár, Zombori út 12. 2. Számú melléklet Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Alumíniumipari Múzeum / Ipari Örökség Múzeuma 8000 Székesfehérvár, Zombori út 12. Telefonszámok: Mentők: 104 Tűzoltóság: 105 Rendőrség: 107 2015.

Részletesebben

LAKÓÉPÜLETEK KÖZLEKEDŐIVEL KAPCSOLATOS ELŐÍRÁSOK ÉRTELMEZÉSE. A közlekedők kialakítása

LAKÓÉPÜLETEK KÖZLEKEDŐIVEL KAPCSOLATOS ELŐÍRÁSOK ÉRTELMEZÉSE. A közlekedők kialakítása LAKÓÉPÜLETEK KÖZLEKEDŐIVEL KAPCSOLATOS ELŐÍRÁSOK ÉRTELMEZÉSE A közlekedők kialakítása Az országos településrendezési és építési követelményekről szóló 253/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet (a továbbiakban:

Részletesebben

V ersenyf elhívás! Fürdőkerti Ifjúsági Szabadidőközpont 4220 Hajdúböszörmény Vásár tér 3.

V ersenyf elhívás! Fürdőkerti Ifjúsági Szabadidőközpont 4220 Hajdúböszörmény Vásár tér 3. V ersenyf elhívás! Fürdőkerti Ifjúsági Szabadidőközpont 4220 Hajdúböszörmény Vásár tér 3. Hajdúböszörményben megrendezésre kerül a Bezermeni Vigasságok gasztronómiai főzőverseny, melyet a Hajdúböszörményi

Részletesebben

AZ EGÉSZSÉGET NEM VESZÉLYEZTETŐ ÉS BIZTONSÁGOS MUNKAVÉGZÉS KÖVETELMÉNYEI III.

AZ EGÉSZSÉGET NEM VESZÉLYEZTETŐ ÉS BIZTONSÁGOS MUNKAVÉGZÉS KÖVETELMÉNYEI III. AZ EGÉSZSÉGET NEM VESZÉLYEZTETŐ ÉS BIZTONSÁGOS MUNKAVÉGZÉS KÖVETELMÉNYEI III. követelmények I. A munkafolyamatot, a technológiát, a munkaeszközt, az anyagot úgy kell megválasztani, hogy az sem a munkavállalók,

Részletesebben

Tájékoztató a zenés, táncos rendezvénytartási engedélyek feltételeiről

Tájékoztató a zenés, táncos rendezvénytartási engedélyek feltételeiről Tájékoztató a zenés, táncos rendezvénytartási engedélyek feltételeiről Zenés, táncos rendezvény csak rendezvénytartási engedély birtokában tartható! Engedélyt azon rendezvényekre kell kérni, amelyeket

Részletesebben

A SZENT GYÖRGY-NAPI KIHAJTÁSI ÜNNEP RENDEZVÉNYRE

A SZENT GYÖRGY-NAPI KIHAJTÁSI ÜNNEP RENDEZVÉNYRE BIZTONSÁGI TERV A SZENT GYÖRGY-NAPI KIHAJTÁSI ÜNNEP RENDEZVÉNYRE 2016. május 13-14. Készítette: Egyedné Kertész Ivette Munkabiztonsági és tűzvédelmi szaktanácsadó Jóváhagyta: Medgyesi Gergely Árpád ügyvezető

Részletesebben

Pro School Service Nonprofit Kft. / biztonságszervezés / 0712-06 modul/ 2 vifea. segédlet

Pro School Service Nonprofit Kft. / biztonságszervezés / 0712-06 modul/ 2 vifea. segédlet 1 Biztonságszervezői alapismeretek 0712-06 modul 2-es (szóbeli) vizsgarész Egy megjelölt intézmény tűzvédelmi szempontból való felmérése, tűzvédelmi szabályzat készítése vázlatosan Tűzvédelem tervezés,

Részletesebben

Munkahelyekre vonatkozóan mentési tervet kell készíteni

Munkahelyekre vonatkozóan mentési tervet kell készíteni Munkahelyekre vonatkozóan mentési tervet kell készíteni Vállalkozás mentési terve, címe: Tel.: Rendőrség 107 Baleset, tűzeset helyszínén a létesítmény vezető: Tűzoltóság 105 Mentők 104 Munka- és tűzbiztonsági

Részletesebben

A CSABAGYÖNGYE KULTURÁLIS KÖZPONT HÁZIRENDJE

A CSABAGYÖNGYE KULTURÁLIS KÖZPONT HÁZIRENDJE HÁZIREND 2016. A CSABAGYÖNGYE KULTURÁLIS KÖZPONT HÁZIRENDJE Ezen dokumentum az Intézmény Szervezeti és Működési Szabályzat alapdokumentáció mellékletét képezi Az Intézmény legfontosabb adatai: Megnevezése:

Részletesebben

TŰZVÉDELMIHASZNÁLATISZABÁLYOK

TŰZVÉDELMIHASZNÁLATISZABÁLYOK 1---- Oldal: 1/5 TŰZVÉDELMIHASZNÁLATISZABÁLYOK 1. A lakóépületben tűzveszélyes tevékenységet csak alkalomszerűen és a vonatkozó előírásoknak megfelelően, a vonatkozó előírások figyelembevételével ("Engedély

Részletesebben

T Ű Z V É D E L M I H A S Z N Á L A T I S Z A B Á L Y O K

T Ű Z V É D E L M I H A S Z N Á L A T I S Z A B Á L Y O K Budapest XVIII.-ker. Lakatos úti 2. sz. Lakásszövetkezet 1184 Budapest, Lakatos út 32. Tel.: +36 1 295 12 77 vezetoseg2szlakszov@digikabel.hu www.lakatosszovetkezet.hu. T Ű Z V É D E L M I H A S Z N Á

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó a kiállítók és a kiállítás-kivitelezők részére. 2013. április 4. és 2013. április 17. között

T Á J É K O Z T A T Ó a kiállítók és a kiállítás-kivitelezők részére. 2013. április 4. és 2013. április 17. között T Á J É K O Z T A T Ó a kiállítók és a kiállítás-kivitelezők részére Construma, Hungarotherm, OtthonDesign és Urbicon kiállítások során alkalmazott behajtási- és parkolási rendről 2013. április 4. és 2013.

Részletesebben

TŰZVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

TŰZVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ TŰZVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ A tűzvédelemről szóló 1996. évi XXXI. törvény valamint az 54/2014.(XII.5) BM rendelet kötelezővé teszi a hallgatók részére is a szükséges tűzvédelmi ismeretek oktatását, elsajátítását.

Részletesebben

ÜDVÖZÖLJÜK A KREFELD-UERDINGEN CHEMPARKBAN! Biztonsági útmutatások

ÜDVÖZÖLJÜK A KREFELD-UERDINGEN CHEMPARKBAN! Biztonsági útmutatások ÜDVÖZÖLJÜK A KREFELD-UERDINGEN CHEMPARKBAN! Biztonsági útmutatások Kérjük, olvassa el a biztonsági útmutatásokat, mielőtt belépne a CHEMPARK területére, és vegye figyelembe őket a tartózkodása során! Köszönjük!

Részletesebben

Tűzvédelmi ismeretek 2013. OMKT

Tűzvédelmi ismeretek 2013. OMKT Tűzvédelmi ismeretek 2013. OMKT Tűzvédelem Tűzmegelőzés Tűzoltás Tűzvizsgálat Az égés feltétele Oxigén Gyulladási hőmérséklet Éghető anyag Az oxigén szerepe az égésben A levegő oxigéntartalma 21 % 21-18

Részletesebben

Írta: MTbiztonsag szeptember 28. szombat, 18:45 - Módosítás: április 05. szombat, 21:24

Írta: MTbiztonsag szeptember 28. szombat, 18:45 - Módosítás: április 05. szombat, 21:24 Amikor a tűzvédelem fontosságáról beszélünk, akkor mindenki úgy gondolja, hogy a leégő hatalmas épületek rémképe és a várható pusztulás eléggé visszatartja a cégeket és a dolgozókat a hanyagságtól. Mivel

Részletesebben

Tűzoltó készülékekre vonatkozó szabályok

Tűzoltó készülékekre vonatkozó szabályok Tűzoltó készülékekre vonatkozó szabályok az OTSZ-ben (2008. április) Szabados László tű. szds. 1 4. rész, I/5. fejezet 2.2. A helyiséghez kötött, 600 l névleges űrtartalom feletti tárolók közelében tárolóhelyiségenként

Részletesebben

Wagner Károly, Takács Lajos. Átmeneti védett terek alkalmazása és kialakítása

Wagner Károly, Takács Lajos. Átmeneti védett terek alkalmazása és kialakítása Wagner Károly, Takács Lajos Átmeneti védett terek alkalmazása és kialakítása Rövid tanulmányunkban azt vizsgáltuk meg, hogy a 9/2008 (II.22.) ÖTM rendelettel megjelent Országos Tűzvédelmi Szabályzatban

Részletesebben

Tűzjelző rendszerek, a tűzvédelmi hatóság tapasztalatai

Tűzjelző rendszerek, a tűzvédelmi hatóság tapasztalatai Tűzjelző rendszerek, a tűzvédelmi hatóság tapasztalatai Tűzjelző Tervezők Szakmai Napja Lakitelek, 2013. december 10. Gyapjas János tű. őrnagy Bács-Kiskun MKI igazgató-helyettes Közös cél az építményben,

Részletesebben

SZABADTÉRI RENDEZVÉNY TŰZVÉDELMI ELŐÍRÁSAI /Tűzvédelmi Szabályzat, Tűzriadó Terv/

SZABADTÉRI RENDEZVÉNY TŰZVÉDELMI ELŐÍRÁSAI /Tűzvédelmi Szabályzat, Tűzriadó Terv/ GÖD VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL 2131 Göd Pesti út 81. SZABADTÉRI RENDEZVÉNY TŰZVÉDELMI ELŐÍRÁSAI /Tűzvédelmi Szabályzat, Tűzriadó Terv/ a) A tervezett rendezvény megnevezése, rendeltetése, kezdetének és

Részletesebben

Mentési terv a veszélyes anyagokkal kapcsolatos balesetek, üzemzavarok és veszélyhelyzetek kezelésére

Mentési terv a veszélyes anyagokkal kapcsolatos balesetek, üzemzavarok és veszélyhelyzetek kezelésére PTE Munkavédelmi Szabályzat 13. számú melléklete Mentési terv a veszélyes anyagokkal kapcsolatos balesetek, üzemzavarok és veszélyhelyzetek kezelésére A Pécsi Tudományegyetemen (továbbiakban: Egyetem)

Részletesebben

Munka- és tűzvédelmi oktatás. hallgatók részére

Munka- és tűzvédelmi oktatás. hallgatók részére Munka- és tűzvédelmi oktatás hallgatók részére A munkavédelem mindenki feladata! A munkavédelem nem egy külön tevékenység, azt a tanulás közben kell csinálni! 2 A munkavédelem feladata: megvédeni a veszélyektől

Részletesebben

A BEREGSZÁSZI PÁL SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A BEREGSZÁSZI PÁL SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A BEREGSZÁSZI PÁL SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 12. SZÁMÚ MELLÉKLET A RENDKÍVÜLI ESEMÉNY, A BOMBARIADÓ ESETÉN SZÜKSÉGES TEENDŐK SZABÁLYZAT 2013 2 TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS...

Részletesebben

Csavard fel a Főteret - Szilveszteri koncert és utcabál

Csavard fel a Főteret - Szilveszteri koncert és utcabál Csavard fel a Főteret - Szilveszteri koncert és utcabál Tűzvédelmi előírások, biztonsági intézkedések A tűz elleni védekezésről, a műszaki mentésről és a tűzoltóságról szóló 1996. évi XXXI. törvény az

Részletesebben

Neve:... Székhelye: ... Az rendezvény címe:...helyrajzi száma.: V. A rendezvénynek helyt adó építmény alapterülete:.m 2

Neve:... Székhelye: ... Az rendezvény címe:...helyrajzi száma.: V. A rendezvénynek helyt adó építmény alapterülete:.m 2 Rendezvénytartási engedély kiadása iránti kérelem a zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről szóló 23/2011. (III. 8.) Korm. rendelet alapján I. AZ ÜZEMELTETŐRE VONATKOZÓ ADATOK:

Részletesebben

a. Ismertesse a hőmérséklet, a nyomás, a hőmennyiség SI mértékegységeit!

a. Ismertesse a hőmérséklet, a nyomás, a hőmennyiség SI mértékegységeit! 2 1.. a. Ismertesse a hőmérséklet, a nyomás, a hőmennyiség SI mértékegységeit! b. Mit nevezünk pébégáz cseretelepnek? Ki létesíthet pébégáz cseretelepet és kinek az engedélyével? c. A cseretelepen milyen

Részletesebben

TŰZVÉDELMI ÉS BIZTONSÁGI TERV

TŰZVÉDELMI ÉS BIZTONSÁGI TERV TŰZVÉDELMI ÉS BIZTONSÁGI TERV RÉVFÜLÖP, HALÁSZ UTCA (MÓLÓ) Készítette: Segesdi Ferenc tűzvédelmi szakértő H-8308 Zalahaláp, Jókai u. 25. 1 TŰZVÉDELMI ÉS BIZTONSÁGI TERV a 2016. augusztus 20-án Révfülöp,

Részletesebben

Társasházaktűzvédelmére vonatkozójogszabályi változások

Társasházaktűzvédelmére vonatkozójogszabályi változások Társasházaktűzvédelmére vonatkozójogszabályi változások Tűzvédelmi használati szabályok Gaszner Eszter tű.fhdgy. Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szekszárd Katasztrófavédelmi Kirendeltség Hatósági

Részletesebben

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. avar és kerti hulladékok nyílttéri égetéséről szóló. 21/2009. (X. 27.) sz. R E N D E L E T E

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. avar és kerti hulladékok nyílttéri égetéséről szóló. 21/2009. (X. 27.) sz. R E N D E L E T E MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA avar és kerti hulladékok nyílttéri égetéséről szóló 21/2009. (X. 27.) sz. R E N D E L E T E Egységes szerkezetben: 18/2012. (V. 30.) sz. önkormányzati rendelettel 2 A

Részletesebben

Ezen dokumentum Jászárokszállás Város Önkéntes Tűzoltó Egyesületének 2007. évi jelentősebb eseményeit, beavatkozásait, híreit foglalja magába Készítette: Tekse Csaba parancsnok-helyettes 2007. október

Részletesebben

Kereskedelmi ügyintézés

Kereskedelmi ügyintézés Kereskedelmi ügyintézés Ügyfélfogadási idő megegyezik a hivatal ügyfélfogadási idejével Ügyintézők Heizer Zoltán kereskedelmi ügyintéző Tel: 89/515-092 Pápa, Fő u. 5. fsz. 33. E-mail: heizerz@papa.hu Ügykörök

Részletesebben

Tolna Város Önkormányzatának 19/2009. (V.29.) önkormányzati rendelete az avar és kerti hulladék égetéséről

Tolna Város Önkormányzatának 19/2009. (V.29.) önkormányzati rendelete az avar és kerti hulladék égetéséről Tolna Város Önkormányzatának 19/2009. (V.29.) önkormányzati rendelete az avar és kerti hulladék égetéséről Tolna Város Önkormányzatának Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

ZSOLNAY Örökségkezelő Nonprofit Kft. KODÁLY KÖZPONT 7622 Pécs, Breuer Marcell sétány 4.

ZSOLNAY Örökségkezelő Nonprofit Kft. KODÁLY KÖZPONT 7622 Pécs, Breuer Marcell sétány 4. ZSOLNAY Örökségkezelő Nonprofit Kft. KODÁLY KÖZPONT 7622 Pécs, Breuer Marcell sétány 4. TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT 2015. április 16. BEVEZETÉS A tűz elleni védekezésről, a műszaki mentésről és a tűzoltóságról

Részletesebben

A KIADVÁNY AZ ÖN TÁJÉKOZTATÁSÁT SZOLGÁLJA:

A KIADVÁNY AZ ÖN TÁJÉKOZTATÁSÁT SZOLGÁLJA: Mi a teendő súlyos ipari baleset esetén? Z S U R K LAKOSSÁGI TÁJÉKOZTATÓ KIADVÁNYA A KIADVÁNY AZ ÖN TÁJÉKOZTATÁSÁT SZOLGÁLJA: - a környezetében működő veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemekről, - a veszélyes

Részletesebben

ZSOLNAY Örökségkezelő Nonprofit Kft.

ZSOLNAY Örökségkezelő Nonprofit Kft. ZSOLNAY Örökségkezelő Nonprofit Kft. ZSOLNAY KULTURÁLIS NEGYED 7630 Pécs, Zsolnay Vilmos u. 37. TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT 2015. április 20. BEVEZETÉS A tűz elleni védekezésről, a műszaki mentésről és a tűzoltóságról

Részletesebben

Szankcionálási táblázat A BorsodChem Zrt. területén munkát végző kivitelező társaságok részére

Szankcionálási táblázat A BorsodChem Zrt. területén munkát végző kivitelező társaságok részére Szankcionálási táblázat A BorsodChem Zrt. területén munkát végző kivitelező társaságok részére Készült: 2018. Október Verzió: 1.9 MUNKAVÉDELEM TŰZVÉDELEM 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Szabálytalanság Dohányzási és

Részletesebben

Szankcionálási táblázat A BorsodChem Zrt. területén munkát végző kivitelező társaságok részére

Szankcionálási táblázat A BorsodChem Zrt. területén munkát végző kivitelező társaságok részére Szankcionálási táblázat A BorsodChem Zrt. területén munkát végző kivitelező társaságok részére Készült: 2018. Július Verzió: 1.8 MUNKAVÉDEL EM TŰZVÉDELEM 1 2 3 4 5 6 7 8 Szabálytalanság Dohányzási és e

Részletesebben

Szomor Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2015. (IX.30.) önkormányzati rendelete az avar és kerti hulladék égetés helyi szabályairól

Szomor Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2015. (IX.30.) önkormányzati rendelete az avar és kerti hulladék égetés helyi szabályairól Szomor Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2015. (IX.30.) önkormányzati rendelete az avar és kerti hulladék égetés helyi szabályairól Szomor Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a környezet

Részletesebben

ELŐIRÁSOK. XIII. Országos Viziközmű Szerelőverseny rendezvényre

ELŐIRÁSOK. XIII. Országos Viziközmű Szerelőverseny rendezvényre ELŐIRÁSOK XIII. Országos Viziközmű Szerelőverseny rendezvényre Gyakorlati verseny: Szőgye Vízműtelep és Duna melletti kútsor Elméleti verseny: Győr, Hotel Famulus ELŐÍRÁSOK a rendezvény biztonságos lebonyolításával

Részletesebben

BIZTONSÁGI TERV Szent István Nap, Csónakázó tó 2014. augusztus 20. 1. Rendezvény által igénybe vett terület:

BIZTONSÁGI TERV Szent István Nap, Csónakázó tó 2014. augusztus 20. 1. Rendezvény által igénybe vett terület: BIZTONSÁGI TERV Szent István Nap, Csónakázó tó 2014. augusztus 20. A biztonsági terv a nem várt események által kiváltott személyi sérülések és károk minimalizálása érdekében készült a 23/2011. (III.8.)

Részletesebben

Rendkívüli és egyéb események jelentésének szabályai 2015.

Rendkívüli és egyéb események jelentésének szabályai 2015. Rendkívüli és egyéb események jelentésének szabályai 2015. Rendészeti Szabályzat 3. sz. melléklete Hatályba lépett: 2015. A szabályzat hatálya Kiterjed a Javítóintézet minden dolgozójára, és növendékére.

Részletesebben

TŰZVÉDELMI ELŐÍRÁSOK

TŰZVÉDELMI ELŐÍRÁSOK TŰZVÉDELMI ELŐÍRÁSOK Rendezvény neve: POP Pont Ott Parti a felsőoktatási felvételi ponthatárok megállapításának napja Ideje: 2012. JÚLIUS 24. (15.30-22 óra között) Helyszíne, leírása: Margitszigeti Atlétikai

Részletesebben