J E G Y Z Ő K Ö N Y V. A Képviselő-testület teljes ülését hangfelvétel rögzíti, ezért e jegyzőkönyv szerkesztett jegyzőkönyv.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "J E G Y Z Ő K Ö N Y V. A Képviselő-testület teljes ülését hangfelvétel rögzíti, ezért e jegyzőkönyv szerkesztett jegyzőkönyv."

Átírás

1 Balatonfüred Város Önkormányzata B a l a t o n f ü r e d Szám: 1/ /2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: A Képviselő-testület július 25-én megtartott nyílt üléséről. A Képviselő-testület teljes ülését hangfelvétel rögzíti, ezért e jegyzőkönyv szerkesztett jegyzőkönyv. Jelen voltak: Dr. Bóka István polgármester Hári Lenke alpolgármester Dr. Kiszely Pál tanácsnok Csizmazia Szilveszter Molnár Judit Pálffy Károlyné Pethőné Schulcz Ágnes Schindele György Dr. Szalai Gábor Takács Miklós k é p v i s e l ő k Dr. Tárnoki Richárd jegyző Jelen voltak továbbá: Somogyi László PROBIO ZRT vezérigazgató, Végh Endréné, Kosler Zoltán, Cserép László a Közös Önkormányzati Hivatal osztályvezetői, Geiszler Éva, Földesiné Hamar Éva, Gulyás Anetta a hivatal részéről. Dr. Bóka István: Köszönti a megjelent képviselőket, a balatonfüredi polgárokat, a sajtó képviselőit és valamennyi érdeklődőt. Megállapítja, hogy a 12 tagú képviselő-testületből 10 fő jelen van. Távolmaradását jelezte: Ujhelyiné Károlyi Krisztina Késést jelzett: Pálfy Sándor Az ülés határozatképes, azt megnyitja. Dr. Bóka István: Javaslatot tesz az ülés napirendjére a meghívó szerinti napirendeket javasolja tárgyalni az alábbi kiegészítéssel:

2 Felvenni javasolja Nyílt ülés keretében 5. napirendjeként az Elővásárlási jog gyakorlása a Balatonfüred, Gyógy tér 3. sz. alatti 362/B/40 hrsz-ú lakás tekintetében 12. napirendjeként a Borhét részvételi szabályzatának módosítása Zárt ülés kertében 13. napirendként a Földhasználati jogot alapító szerződés módosítása a Solum Invest Kft-vel 14. napirendként a Balatonfüred Városért kitüntetés odaítélése című előterjesztéseket Kérdés, javaslat a napirendeket illetően nem hangzott el. A fenti módosítás alapján napirendeket nyílt ülés keretében, a 13. és 14. napirendeket zárt ülés keretében javasolja tárgyalni. Aki a napirendekkel és a tárgyalás menetével egyetért, kézfelemeléssel jelezze. A Képviselő-testület 10 igen szavazattal elfogadta az ülés napirendjét. Dr. Bóka István: Megállapítja, hogy a Képviselő-testület az ülés napirendjét és a tárgyalás menetét a fenti szavazati arányokkal elfogadta és meghozta az alábbi: 238/2013. (VII.25.) sz. h a t á r o z a t o t : Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az ülés napirendi pontjait az alábbiak szerint állapítja meg: Az ülés n a p i r e n d j e : 1. Költségvetés módosítása 2. A Füredi Bem Alapítvány javára a Fekete István Általános Iskolában tanuló eltérő tantervű diákjainak nyári táboroztatásának-támogatása a képviselői, illetve alpolgármesteri keret terhére. 3. Önkormányzati lakásrendelet módosítása 4. Elővásárlási jog gyakorlása a Balatonfüred, Bajcsy Zs. u.32. szám alatti ingatlannal kapcsolatban.

3 5. Elővásárlási jog gyakorlása a Balatonfüred, Gyógy tér 3. sz. alatti 362/B/40 hrsz-ú lakás tekintetében 6. A Probió Zrt telekhatár-rendezési kérelme 7. Megállapodás megkötése, az Extrém Pictures Kft-vel 8 BAHART részvényvásárlási ajánlat Badacsonytomaj Város Önkormányzatától 9 Együttműködési megállapodás jóváhagyása és költségvetési fedezet biztosítása a Rozmaring köz-, Magyare köz-, Galagonya u. környezetének infrastrukturális fejlesztésére vonatkozóan 10.Támogatási szerződés kötése a TÁMOP / kódszámú, Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok a balatonfüredi Városi Bölcsődében című projektben. 11.Támogatási szerződés kötése a TÁMOP / kódszámú, Egészségre nevelés a Pécselyi Óvodában című projektben. 12. A Borhét részvételi szabályzatának módosítása ZÁRT ÜLÉS NAPIRENDJE: 13. a Földhasználati jogot alapító szerződés módosítása a Solum Invest Kft-vel 14. Balatonfüred Városért kitüntetés odaítélése Ismerteti a Képviselő-testület június 27-i zárt ülésén hozott határozatokat: 223. számú határozattal Dr. Poós Gabriella és Némethné Panev Anna részére Balatonfüred Egészségügyéért kitüntetés adományozott számú határozattal Hámos István részére Balatonfüred Közigazgatásáért kitüntetés adományozott számú határozattal döntött a Gótika Kft üzletrészének megvásárlásáról.

4 226. számú határozattal döntött az Észak-balatoni Regionális Konferencia Központ Kft törzstőke emelése teljesítési határidejének módosításáról számú határozattal tudomásul vette az önkormányzati kintlévőségek behajtására tett intézkedéseket számú határozattal döntött arról, hogy a 398/1 hrsz-ú ingatlanra vonatkozó szerződésben foglalt vételi jogát nem kívánja gyakorolni. (Ez a közvélemény tájékoztatását szolgálja, szavazás nem kell.) Előterjeszti a Polgármester átruházott hatáskörben június 19. és július 19. közötti időszakban meghozott döntéseit. Az előterjesztést a képviselők írásban, az ülés előtt megkapták. (Ez a képviselők tájékoztatását szolgálja, szavazás nem kell.) NAPIRENDEK TÁRGYALÁSA 1. Költségvetés módosítása Dr. Bóka István: Az előterjesztést a képviselők írásban megkapták az 1. oldalon található. Kiosztásra került két új határozati javaslat. Kérdezi az előkészítőt (Földesiné Hamar Éva:), hogy van-e kiegészítése? Földesiné Hamar Éva: A költségvetés fő összege Ft-tal nőtt, mivel az állami támogatások és a hiteltörlesztések összege is ezzel az összeggel nőtt az adósságkonszolidáció miatt. A rendőrségnek nyújtandó támogatás határozati javaslatában egy dátum elírás történt, a évi költségvetés terhére biztosított összeg határideje január 31. volt, a helyes dátum itt január 15-e. Dr. Bóka István: Van egy kiküldött határozati javaslat a rendeletmódosítás mellett, amelynek a módosítását kérjük, van egy határozati javaslat, amely nem érinti a költségvetés fő összegét, annyiban változik az Arácsi úti légvezeték kiváltása, hogy az EON részére kártalanítás jogcímen történik a pénzeszköz átadása. Ugyanaz az összeg szerepel a kifizetendő soron, mint ami a költségvetésben szerepel, de a jogcím az változott. Van a Rendőrkapitányság részére a Ft-os támogatás a Borhetek ideje alatt megnövekedett vendégforgalom rendőri biztosításával kapcsolatban. Ez a támogatás minden évben meg szokott jelenni. Schindele György: Jogi, Közrendvédelmi és Ellenőrző Bizottság jogi Molnár Judit: Humán Erőforrás Bizottság elfogadta mind a két határozati javaslatot és a rendelet-tervezetet.

5 Pethőné Schulcz Ágnes: Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elfogadásra javasolta a pontosított határozati javaslatokat, valamint a rendelet-tervezetet. Pálffy Károlyné: Településfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság elfogadta mind a három határozati javaslatot és a rendeletmódosítást. Dr. Bóka István: Kérdezi, kinek van kérdése, véleménye, észrevétele? Pálffy Károlyné: Bejelenti, hogy a rendelet-módosításnál nem vesz részt a szavazásban, érintettség miatt. Egyéb kérdés, vélemény, észrevétel nem hangzott el. Dr. Bóka István: Kéri, aki támogatja a 4 db határozati javaslatot, kézfeltartással szavazzon. A Képviselő-testület 9 igen, 1 tartózkodással elfogadta és meghozta az alábbi: 239/2013. (VII.25.) számú határozatot: Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselő-testülete 600 eft összeggel támogatja a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságot a Balatonfüredi Rendőrkapitányság hivatásos állománya által Balatonfüred városban a Sun Dance Park előtti közterület rendjének fenntartásával és rendezvényeinek rendőri biztosításával kapcsolatban teljesített túl szolgálatok finanszírozására az erre a célra befolyó pénzeszköz terhére. Határidő: bevétel teljesülését követően Felelős: Dr. Bóka István polgármester 240/2013. (VII.25.) sz. határozatot: Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Országos Rendőrfőkapitánysággal és a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitánysággal a 47/2009. (III.26.) határozattal jóváhagyott Együttműködési Megállapodásban meghatározott támogatás pénzügyi ütemezését az alábbiak szerint módosítja: A Képviselő-testület kötelezettséget vállal arra, hogy évben eft, évi költségvetés terhére eft, évi költségvetés terhére (2014. január 15-ig) eft támogatást biztosít. Határidő: a évi támogatási szerződés megkötésére: azonnal évi költségvetés előkészítése Felelős: dr. Bóka István polgármester dr. Tárnoki Richárd jegyző

6 241/2013. (VII.25.) sz. határozatot: Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Arácsi út légvezeték hálózat kiváltására elkülönített pályázati alapra biztosított fedezetet pályázat hiányában az eredeti ütemezés szerint a évi költségvetésben biztosított fedezet terhére eft-ot a évi költségvetés terhére eft-ot a villamos hálózat áthelyezés érdekében megállapodás alapján történő kifizetésre biztosítja. Felhatalmazza a Polgármestert, hogy ezen összeg erejéig az EON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt-vel az Arácsi út légvezeték hálózat kiváltása érdekében a kártalanításáról megállapodást kössön. Határidő: azonnal Felelős: dr. Bóka István polgármester 242/2013. (VII.25.) sz. határozat Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselő-testülete 200 eft összeggel támogatja a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságot a Balatonfüredi Rendőrkapitányság hivatásos állománya által Balatonfüred városban a Borhetek ideje alatt megnövekedett vendégforgalom rendőri biztosításával kapcsolatban teljesített túl szolgálatok finanszírozására az idegenforgalmi szakfeladat terhére. Határidő: azonnal Felelős: Dr. Bóka István polgármester Dr. Bóka István: Aki a rendelet-módosítást elfogadja, kéri kéz feltartással szavazzon. A Képviselő-testület 9 igen szavazattal, 1 tartózkodással elfogadta és megalkotta az alábbi: Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2013. (VII. ) sz. önkormányzati rendeletét az önkormányzat évi költségvetéséről szóló 7/2013. (III.6.) önkormányzati rendeletének módosításáról. (A rendelet szövege a jegyzőkönyv mellékletét képezi.)

7 2. A Füredi Bem Alapítvány javára a Fekete István Általános Iskolában tanuló eltérő tantervű diákjainak nyári táboroztatásának-támogatása a képviselői, illetve alpolgármesteri keret terhére. Dr. Bóka István: Az előterjesztést a képviselők írásban megkapták, a 35. oldalon található. Kérdezi az előkészítőt (Földesiné Hamar Éva), hogy van-e kiegészítése? Földesiné Hamar Éva: Köszöni, nincs kiegészítése. Schindele György: Jogi, Közrendvédelmi és Ellenőrző Bizottság jogi Molnár Judit: Humán Erőforrás Bizottság a határozati javaslatot elfogadta. Dr. Bóka István: Kérdezi, kinek van kérdése, véleménye, észrevétele? Kérdés, vélemény, észrevétel nem hangzott el. Dr. Bóka István: Kéri, aki támogatja a határozati javaslatot, kézfeltartással szavazzon. A Képviselő-testület 10 igen szavazattal elfogadta és meghozta az alábbi: 243/2013.(VI.25.) sz. határozatot: Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 7/2013. (III.06.) költségvetési rendelet 5.b. mellékletében foglaltak alapján a Füredi Bem Alapítványnak a Fekete István Általános Iskolában tanuló eltérő tantervű diákjai részére július második hetére tervezett nyári táboroztatására a képviselői keretük terhére ,- Ft, alpolgármesteri keret terhére Ft támogatást biztosít a Füredi Bem Alapítvány részére. Felhatalmazza a polgármestert a támogatási szerződés aláírására. Utasítja a jegyzőt, hogy készítse elő a költségvetés módosítás rendelet tervezetét. Határidő: azonnal Felelős: Dr. Bóka István polgármester Dr. Tárnoki Richárd jegyző

8 3. Önkormányzati lakásrendelet módosítása Dr. Bóka István: Az előterjesztést a képviselők írásban megkapták a 37. oldalon található. Kérdezi az előkészítőt (Geiszler Éva), hogy van-e kiegészítése? Geiszler Éva: Köszöni, nincs kiegészítése. Schindele György: Jogi, Közrendvédelmi és Ellenőrző Bizottság jogi Molnár Judit: Humán Erőforrás Bizottság a rendelet-módosítást elfogadta, azzal a módosítással, hogy a 3. (2) c., részből maradjon ki az alsó jövedelmi határ meghatározása Dr. Bóka István: Kérdezi, kinek van kérdése, véleménye, észrevétele? Pálfy Sándor megérkezett, a jelenlévő képviselők száma: 11 fő. Takács Miklós: Az említett alsó jövedelmi korlát azt jelentené, ha így fogadnánk el a rendelet-tervezetet, hogy a legjobban rászoruló réteg számára egy korlátot emelnénk, hiszen a rendelet nem ad lehetőséget a mérlegelésre, akik ez alá a korlát alá esnek, automatikusan kiesnek. A Humán Erőforrás Bizottság véleményezte eddig is a pályázatokat, illetve a Képviselő-testület hozta meg a döntést, úgy gondolja, ez után is lesz arra lehetőség, hogy az egyéb szempontok mellett a c)-t is figyelembe vegyék, amelyre az alsó korlát vonatkozott volna. De ha ez a rendelet szövegébe kerül, akkor automatikusan kötelező lesz, és nem lehet mérlegelni. Javasolja a Humán Erőforrás Bizottság javaslatának támogatását. Dr. Bóka István: Kéri, aki a Humán Erőforrás Bizottság módosító indítványával egyetért, kézfeltartással jelezze. A Képviselő-testület 11 igen szavazattal a módosító indítvánnyal egyetértett. Kéri, aki a rendelet-módosítást elfogadja, kéri kéz feltartással szavazzon. A Képviselő-testület 11 igen szavazattal elfogadta és megalkotta az alábbi: Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2013. (VII. ) sz. önkormányzati rendeletét az önkormányzat tulajdonában álló lakások bérletéről és elidegenítéséről (A rendelet szövege a jegyzőkönyv mellékletét képezi.)

9 4. Elővásárlási jog gyakorlása a Balatonfüred, Bajcsy Zs. u.32. szám alatti ingatlannal kapcsolatban. Dr. Bóka István: Az előterjesztést a képviselők írásban megkapták az 59. oldalon található. Kérdezi az előkészítőt (Geiszler Éva), hogy van-e kiegészítése? Geiszler Éva: Köszöni, nincs kiegészítése. Schindele György: Jogi, Közrendvédelmi és Ellenőrző Bizottság jogi Pethőné Schulcz Ágnes: Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elfogadta a határozati javaslatot. Pálffy Károlyné: Településfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság elfogadta a határozati javaslatot. Dr. Bóka István: A leendő vevőkkel egyeztetett, azt vetette fel, hogy mivel egy értékes műemléki ingatlanáról van szó a városnak, érdemes lenne megfontolni valamilyen módon ennek az ingatlannak a megújítását. Az előterjesztésből látható, milyen célt szolgál a vásárlás, az értékesítés. Javasolja, hogy ne éljünk az elővásárlási jogunkkal. A leendő tulajdonosok részére felvetette, hogy a 2014-es uniós fejlesztési források megnyíltával, ha lesz lehetőség, hogy fenntartható módon tudunk olyan funkciót találni ebben az értékes ingatlanban, akkor tárgyalást fogunk kezdeményezni. Pozitív módon fogadták a megkeresést. Véleménye szerint az önkormányzatnak komoly felelőssége van, hogy ez a műemléki ingatlan milyen formában tud megmaradni. Kérdezi, kinek van kérdése, véleménye, észrevétele? Kérdés, vélemény, észrevétel nem hangzott el. Dr. Bóka István: Kéri, aki támogatja a határozati javaslatot, kézfeltartással szavazzon. A Képviselő-testület 11 igen szavazattal elfogadta és meghozta az alábbi: 244/2013.(VII.25.) sz. határozatot: Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az APRÓD Kereskedelmi és Vendéglátó Kft. (8230 Balatonfüred, Köztársaság u. 11/I.II/5., képviselő Dobos Róbert ügyvezető) eladó és Szerencse Tímea (8230 Balatonfüred, Szőlőkalja u. 1. sz. alatti lakos) vevő között létrejött, június 21. napján aláírt adásvételi szerződést melynek tárgya a balatonfüredi 1322

10 hrsz-ú étterem, udvar megnevezésű ingatlan, az ingatlan vételára bruttó ,000,-Ft - megismerte. Balatonfüred Város Önkormányzata a évi LXIV tv ában biztosított elővásárlási jogával fenti ingatlan tekintetében nem kíván élni. Felkéri a polgármestert, hogy az eladó képviseletében eljáró dr. Pajor Levente ügyvédet (8200 Veszprém, Virág Benedek u. 8.) a döntésről értesítse. Határidő: Felelős: azonnal dr. Bóka István polgármester 5. Elővásárlási jog gyakorlása a Balatonfüred, Gyógy tér 3. sz. alatti 362/B/40 hrsz-ú lakás tekintetében Dr. Bóka István: Az előterjesztést a képviselők írásban megkapták a bizottsági üléseken, illetve az ülés előtt. Kérdezi az előkészítőt (Geiszler Éva), hogy van-e kiegészítése? Geiszler Éva: Köszöni, nincs kiegészítése. Schindele György: Jogi, Közrendvédelmi és Ellenőrző Bizottság jogi Pethőné Schulcz Ágnes: Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elfogadta a határozati javaslatot. Dr. Bóka István: Kérdezi, kinek van kérdése, véleménye, észrevétele? Kérdés, vélemény, észrevétel nem hangzott el. Dr. Bóka István: Kéri, aki támogatja a határozati javaslatot, kézfeltartással szavazzon. A Képviselő-testület 11 igen szavazattal elfogadta és meghozta az alábbi: 245/2013.(VII.25.) sz. határozatot: Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete dr. Tim Gábor ügyvéd kérésére nyilatkozik, hogy a balatonfüredi 362/B/40 hrsz-ú lakás és a társasházi közös tulajdonból hozzátartozó 111/10000-ed eszmei hányad tekintetében Marton Károly (8230 Balatonfüred, Gyógy tér 3.) és Matók

11 Hajnalka (8230 Balatonfüred, Táncsics u. 14.) eladók és a KÉK-EZÜST Ingatlanhasznosító Kft. (székhely: 1194 Budapest, Fadrusz u. 16. Cg.: ) vevő között létrejött adásvételi szerződést melyben az értékesítésre kerülő ingatlan vételára ,- megismerte. Balatonfüred Város Önkormányzata a évi LXIV tv ában biztosított elővásárlási jogával fenti ingatlan tekintetében nem kíván élni. Felkéri a polgármestert, hogy dr. Tim Gábor ügyvédet (1054 Budapest, Akadémia u. 9. IV/2.) a döntésről értesítse. Határidő: Felelős: azonnal dr. Bóka István polgármester 6. A Probió Zrt telekhatár-rendezési kérelme Dr. Bóka István: Az előterjesztést a képviselők írásban megkapták a 65. oldalon található. Kérdezi az előkészítőt (Geiszler Éva), hogy van-e kiegészítése? Geiszler Éva: Köszöni, nincs kiegészítése. Schindele György: Jogi, Közrendvédelmi és Ellenőrző Bizottság jogi Pálffy Károlyné: Településfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság elfogadta a B határozati javaslatot a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság véleményét kikérve. Dr. Bóka István: Kérdezi, kinek van kérdése, véleménye, észrevétele? Dr. Kiszely Pál: Miért 200 Ft + ÁFA /m2 ár szerepel az előterjesztésben. Dr. Bóka István: Mert ennyi volt a javaslat. Dr. Bóka István: Javasolja az előterjesztés levételét a napirendről, úgy érzi, tovább kell tárgyalni. Bár tényleg csak pár száz m2-ről van szó, de az árat tisztázni kell, további egyeztetésre van szükség, a bizottságok sem tárgyalták ténylegesen a témát. Vigyázni kell, hogy a nyilvántartási érték és a tényleges érték milyen módon kezelt. Dr. Bóka István: Aki egyetért az előterjesztés napirendről való levételével, kézfeltartással szavazzon. A Képviselő-testület 11 igen szavazattal elfogadta és meghozta az alábbi:

12 246/2013.(VII.25.) sz. határozatot: Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a PROBIO ZRT. telekhatár-rendezési kérelme tárgyában kötendő megállapodás ügyében a döntést elhalasztja. 7. Megállapodás megkötése az Extrém Pictures Kft-vel Dr. Bóka István: Az előterjesztést a képviselők írásban megkapták a 71. oldalon található. Kiosztásra a került a megállapodás. Kérdezi az előkészítőt (Geiszler Éva), hogy van-e kiegészítése? Geiszler Éva: Köszöni, nincs kiegészítése. Schindele György: Jogi, Közrendvédelmi és Ellenőrző Bizottság jogi Pálffy Károlyné: Településfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság elfogadta a határozati javaslatot. Dr. Bóka István: Kérdezi, kinek van kérdése, véleménye, észrevétele? Schindele György: Személy szerint az előterjesztést nem tudja támogatni. Sajnálja, hogy a működtetők részéről nincsenek jelen. Amióta a Bringapark elkészült, az egy halott dolog, gazos, szemetes. Nem tudja, a Polányi forrás védővezetét mennyire befolyásolja. Két hete ott vannak a faoszlopok, amit le kívánnak süllyeszteni a talajba. A környék tele van sokkal jobb természetes adottságokkal rendelkező kalandparkokkal, nem látja szükségesnek a megvalósítást. Molnár Judit: Hasonló volt a véleménye, nem tudja támogatni a megállapodást, egyrészt a látványkép alapján sem, másrészt az anyagi kondíciók szerint sem. Dr. Kiszely Pál: Részben egyetért az előtte szólókkal, mégis az a véleménye, nem ilyen előrehaladott állapotban kell az egészet visszadobni. Nézzük meg, hogyan mászhatunk ki előre belőle, és ne hátra. Ha nem engedjük meg, ott marad ilyen állapotában, ki tudja meddig. Véleménye szerint menjünk előre. Takács Miklós: Nem most lett kitalálva, hogy városképi, környezetvédelmi és egyéb szempontokból miért problémás ez a dolog. Az igaz, hogy van egy kialakult helyzet, amit kezelni kell, ezt majd a szavazatával mindenki eldönti. Ő sem támogatja ezt a dolgot, mert a város nyugati kapujában nem ezzel és így kell fogadni az ide érkező vendégeket. Egy magas színvonalú, kulturált pihenőparkot jobban el tud képzelni.

13 Pálfy Sándor: A kérdés bonyolult, de egyszerű is. A maga részéről támogatja az előterjesztést. Ezzel a területtel szemben van egy nagyon komoly szennyvíztelep. Csodálatos létesítményeket emiatt elképzelni oda lehet, de nem érdemes. A meglévő, félkész állapotú létesítménybe tudomása szerint minden évben odavisznek egy komoly kerékpáros versenyt. Nem tudja a hasznosságot megítélni, mert nem ért a kalandparkokhoz, de azt nem gondolja, hogy ez jobban terhelné a forrás védőövezetét, mint, a 71-es út terhelése jelent. Ha a félkész állapothoz képest előrelépés várható, netán ez szolgálná is a vendégek érdekeit, akkor nem látja okát az elutasításnak. Dr. Bóka István: Előbb-utóbb döntés szükséges a jelen helyzetben, nem jutottunk előrébb gyakorlatilag. Nem lehet nagyon komoly felügyelet nélkül ezt a parkot nyitva tartani, mint bringaparkot, balesetveszélyes játékok kerültek telepítésre. Egy folyamatos nyitva tartásnak jelentős költsége van. Egyetért azokkal a hozzászólásokkal, melyek szerint, ami ott kialakult, az esztétikailag nem szép, talán műszakilag sem. A benyújtott pályázat a Közép-dunántúli Operatív Turisztikai program tekintetében nyert. Ott egy kalandpark tud kialakulni. A jelenlegi műszaki tartalom alapján nagyságrendekkel többet tud ez a kalandpark, mint bármelyik füredi és Füred környéki kalandpark. Két-háromszor több elem várható. Megpróbáltunk egyfajta tervet készíteni a parkolók tekintetében, az út tekintetében. A főépítészi vélemények, egyeztetések alapján ez született. Próbáltuk rögzíteni, hogy mennyi díjat fizet a vállalkozó ezért a fejlesztésért, mikor lesz nyitva és milyen módon kell neki üzemeltetni és fenntartani. Abból sem lesz gond, ha nem szavazza meg az előterjesztést a testület, akkor vissza kell térni az eredeti szerződésre, és valamifajta eredeti állapot visszaállítása iránti megoldásban kell gondolkodni. Tudomása szerint a kút forrása nem itt van, csak a kifolyója, ezért nem valós vélemény a környezetvédelmi probléma felvetése. Megvalósulása esetén, úgy tűnik a környék legattraktívabb kalandparkja lesz, az északról történő parkolóhely kiosztás megépítése is rendkívül pozitív dolog lehet. Pálffy Károlyné: Kb. 3-4 hónapja volt az az összevont bizottsági ülés, melyhez képest nagy elmozdulások és változások történtek. A városi főépítész úr és a polgármester úr kéréseit maximálisan beépítették. Ígéretet kaptak arra is, hogy áttervezik a parkolóhelyek számát csökkentik, a forrás körüli megfordulás lehetőségét biztosítják, valamint a forrás megközelítését szolgáló út mellett legalább egy fél méteres padka lesz. Dr. Kiszely Pál: Helyszínelés is történt. Tudjuk, hogy lehet ennek a parknak egy eléggé elfogadható esztétikai képet adni, azt is tudjuk hogyan, benne van a legutóbbi megállapodásban. Úgy gondolja, maximálisan betartották a tett észrevételeket, és annak megfelelően módosították a terveket. Véleménye szerint az a tisztességes, ha támogatjuk az előterjesztést. Schindele György: Tagja a Településfejlesztési Bizottságnak. Minden alkalommal elmondta, nem is támogatta az első pillanattól kezdve, hogy nem tudja ott elképzelni egy kalandpark kialakítását. Mindenhol legalább háromszor ekkora területen vannak a kalandparkok, továbbá természetes, nőtt fákra vannak feltéve. A leásott oszlopok meddig fognak tartani, milyen időközönként fogják ezeket kicserélni? Kéri a Képviselő-testületet, hogy név szerinti szavazással történjen a döntés. Dr.Tárnoki Richárd: ismerteti a Képviselő-testület névszerinti szavazásának eredményét: 8 igen 3 nem.

14 Dr. Bóka István: Megállapítja, a Képviselő-testület 8 igen és 3 nem szavazattal elfogadta és meghozta az alábbi határozatot: 247/2013.(VII.25.) sz. határozatot: Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az előterjesztéshez mellékelt, az Extrém Pictures Kft-vel kötendő megállapodást a balatonfüredi 051/5 hrsz-ú ingatlanra ráépítési jog biztosítása és földhasználati jog alapítása tárgyában megismerte és aláírására felhatalmazza a polgármestert. Határidő: Felelős: azonnal dr. Bóka István polgármester 8. BAHART részvényvásárlási ajánlat Badacsonytomaj Város Önkormányzatától Dr. Bóka István: Az előterjesztést a képviselők írásban megkapták a 73. oldalon található. Kérdezi az előkészítőt (Geiszler Éva), hogy van-e kiegészítése? Geiszler Éva: Köszöni, nincs kiegészítése. Schindele György: Jogi, Közrendvédelmi és Ellenőrző Bizottság jogi Pethőné Schulcz Ágnes: Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elfogadta a határozati javaslatot. Pálffy Károlyné: Településfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság elfogadta a határozati javaslatot. Dr. Bóka István: Kérdezi, kinek van kérdése, véleménye, észrevétele? Kérdés, vélemény, észrevétel nem hangzott el. Dr. Bóka István: Kéri, aki támogatja a határozati javaslatot, kézfeltartással szavazzon. A Képviselő-testület 11 igen szavazattal elfogadta és meghozta az alábbi: 248/2013.(VII.25.) sz. határozatot:

15 Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete nem vásárolja meg a Balatoni Hajózási Zrt. Badacsonytomaj Város Önkormányzata tulajdonában lévő, megvásárlásra felkínált részvényeit. A Képviselő-testület felkéri dr. Bóka István polgármestert, hogy a döntésről értesítse Badacsonytomaj Város polgármesterét. Felelős: Határidő: dr. Bóka István polgármester azonnal 9. Együttműködési megállapodás jóváhagyása és költségvetési fedezet biztosítása a Rozmaring köz-, Magyare köz-, Galagonya u. környezetének infrastrukturális fejlesztésére vonatkozóan Dr. Bóka István: Az előterjesztést a képviselők írásban megkapták a 75. oldalon található. Kiosztásra került az Együttműködési Megállapodás. Kérdezi az előkészítőt (Geiszler Évát), hogy van-e kiegészítése? Geiszler Éva: Köszöni, nincs kiegészítése. Schindele György: Jogi, Közrendvédelmi és Ellenőrző Bizottság jogi Pethőné Schulcz Ágnes: Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elfogadta a határozati javaslatot. Pálffy Károlyné: Településfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság elfogadta a határozati javaslatot. Dr. Bóka István: Kérdezi, kinek van kérdése, véleménye, észrevétele? Kérdés, vélemény, észrevétel nem hangzott el. Dr. Bóka István: Kéri, aki támogatja a határozati javaslatot, kézfeltartással szavazzon. A Képviselő-testület 11 igen szavazattal elfogadta és meghozta az alábbi: 249/2013.(VII.25.) sz. határozatot:

16 Balatonfüred Város Önkormányzata kötelezettséget vállal, a Balatonfüred Rozmaring köz- Magyare köz- Galagonya u. környezetének infrastrukturális fejlesztésére, amelyet az előkészített megállapodás szerinti feltételekkel megvalósít az alábbi ütemezés szerint: - Víz-csatornafejlesztés május Közvilágítás fejlesztés május Útépítés, csapadékvíz elvezetés: május 30. Balatonfüred Város Képviselő-testülete kötelezettséget vállal arra, hogy az ütemezés szerinti munkák elvégzésére a következő évek költségvetésében fedezetet biztosít, az alábbiak szerint: évi költségvetésében ,- Ft; évi költségvetésében ,- Ft; évi költségvetésében ,- Ft; A fenti kiadások fedezetét részben a mellékelt megállapodásban jóváhagyott közműfejlesztési hozzájárulások biztosítják. Utasítja a Jegyzőt, hogy a 2014., 2015., évi költségvetés készítésénél vegye figyelembe. Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Balatonfüred Rozmaring köz-, Magyare köz-, Galagonya utca környezetének infrastrukturális fejlesztésére előkészített Együttműködési megállapodást jóváhagyja és felhatalmazza a polgármestert, a megállapodás aláírására. A megállapodás alapján egyidejűleg felhatalmazza a polgármestert a fejlesztéssel érintett ingatlanokra történő jelzálogjog bejegyzéssel kapcsolatos szerződések aláírására és az ingatlan-nyilvántartási bejegyzés érdekében a földhivatali eljárás során történő képviseletre. Határidő: Megállapodás és a Jelzálogszerződések aláírására 30 nap Az évi költségvetésben a fedezet biztosítására az adott év február 15. napja Felelős: dr. Bóka István polgármester költségvetések előkészítéséért dr. Tárnoki Richárd jegyző 10. Támogatási szerződés kötése a TÁMOP / kódszámú, Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok a balatonfüredi Városi Bölcsődében című projektben. Dr. Bóka István: Az előterjesztést a képviselők írásban megkapták a 77. oldalon található. Kérdezi az előkészítőt (Gulyás Anetta), hogy van-e kiegészítése? Gulyás Anetta: Köszöni, nincs kiegészítése.

17 Schindele György: Jogi, Közrendvédelmi és Ellenőrző Bizottság jogi Molnár Judit:Humán Erőforrás Bizottság a határozati javaslatot elfogadta. Dr. Bóka István: A TÁMOP. tekintetében több pályázatot elnyertünk, kétszer tízmillió forintos pályázati támogatás jól hangzik, ugyanakkor, sokkal több az adminisztráció, mint egy nagy milliárdos programnál, leterheli a rendszert. Javasolja az előterjesztés elfogadását, de a jövőre nézve meg kell találni azt a személyi vagy szervezeti rendszert, aki ezt megfelelő módon, felelősséggel tudja bonyolítani. Kérdezi, kinek van kérdése, véleménye, észrevétele? Kérdés, vélemény, észrevétel nem hangzott el. Dr. Bóka István: Kéri, aki támogatja a határozati javaslatot, kézfeltartással szavazzon. A Képviselő-testület 11 igen szavazattal elfogadta és meghozta az alábbi: 250/2013.(VII.25.) sz. határozatot: Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselőtestülete a TÁMOP / kódszámú, Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok a balatonfüredi Városi Bölcsődében című európai uniós támogatással megvalósuló projektet jóváhagyta, a támogatási szerződés aláírására felhatalmazza a polgármestert. Felelős: Dr. Bóka István polgármester Határidő: azonnal 11. Támogatási szerződés kötése a TÁMOP / kódszámú, Egészségre nevelés a Pécselyi Óvodában című projektben. Dr. Bóka István: Az előterjesztést a képviselők írásban megkapták a 79. oldalon található. Kérdezi az előkészítőt (Gulyás Anetta), hogy van-e kiegészítése? Gulyás Anetta: Köszöni, nincs kiegészítése. Schindele György: Jogi, Közrendvédelmi és Ellenőrző Bizottság jogi

18 Molnár Judit: Humán Erőforrás Bizottság a határozati javaslatot elfogadta. Dr. Bóka István: Kérdezi, kinek van kérdése, véleménye, észrevétele? Kérdés, vélemény, észrevétel nem hangzott el. Dr. Bóka István: Kéri, aki támogatja a határozati javaslatot, kézfeltartással szavazzon. A Képviselő-testület 11 igen szavazattal elfogadta és meghozta az alábbi: 251/2013.(VII.25.) sz. határozatot: Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselőtestülete a TÁMOP / kódszámú, Egészségre nevelés a Pécselyi Óvodában című európai uniós támogatással megvalósuló projektet jóváhagyta, a támogatási szerződés aláírására felhatalmazza a polgármestert Felelős: Dr. Bóka István polgármester Határidő: azonnal 12. Borhét részvételi szabályzatának módosítása Dr. Bóka István: Az előterjesztést a képviselők írásban megkapták az ülés előtt. Kérdezi az előkészítőt (Cserép László), hogy van-e kiegészítése? Cserép László: Az országos borversenyen kiválóan szereplő Balatonfüred és környéke borvidéket képviselő borászoknak szeretnének kedvezményt biztosítani. Ennek a legegyszerűbb megoldási módja az, hogy a szabályzatnak egy pontját módosítanák, erre tettek javaslatot. Dr. Bóka István: Az előterjesztést Bizottság nem tárgyalta. Erről korábban már szakmai kereteken belül volt egyeztetés, hogy azok a helyi boros gazdák akik beneveznek aranyérmes boraikkal az országos borversenyre, azok valamilyen módon a részvételi díj egy bizonyos részét kapják vissza. Így tűnik legegyszerűbbnek kezelni ezt a kérdést, sokkal egyszerűbb, mintha támogatást nyújtanánk részükre. Dr. Bóka István: Kérdezi, kinek van kérdése, véleménye, észrevétele? Kérdés, vélemény, észrevétel nem hangzott el.

19 Dr. Bóka István: Kéri, aki támogatja a határozati javaslatot, kézfeltartással szavazzon. A Képviselő-testület 11 igen szavazattal elfogadta és meghozta az alábbi: 252/2013.(VII.25.) sz. határozatot: Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete kiegészíti a 129/2013. (IV.25) határozatával elfogadott Borhetek Részvételi szabályzatát az alábbi ponttal: Azok a Borhéten kitelepülő helyi borászok, akik a városi borversenyen díjnyertes (arany, ezüst) boraikkal részt vesznek a XXXIV. Országos Borversenyen, fajtánként ,- Ft, maximum ,- Ft/borászat kedvezményt kapnak a részvételi díj összegéből. Felelős: dr. Bóka István polgármester Határidő: azonnal BEJELENTÉSEK, INTERPELLÁCIÓK Molnár Judit: A Lóczy utca Madách utca Vaszary utca találkozásánál rendkívül veszélyes a közlekedés. Már egy éve kérte, hogy a gyalogosok számára zebrát fessenek fel. A Delta ABC előtt egyébként is kaotikus a közlekedés, és van ott egy pár tábla, ami ott irányítja a forgalmat, viszont a kettő megállni tilos tábla le van kopva, semmi nem látszik rajtuk. Kéri ezek kicserélését. Csizmazia Szilveszter: A Vázsonyi Takarékszövetkezet déli oldalán elhanyagolt cserjék, elsősorban orgonabokrok vannak, hogy nehéz miattuk közlekedni, kéri ennek rendbetételét. Pálffy Károlyné: Örömmel jelenti be, hogy meghívót kapott munkaterület átadásra a létesítendő uszodához, elkezdődik a kivitelezési folyamat. Az új kerékpárút három nagy forgalmú közutat is keresztez, a Noszlopy utcát, a Köztársaság utat és a Horváth Mihály utat. Oda kell figyelni az elsőbbségmegadásra, a balesetek megelőzése érdekében. A kerékpárút építés egyébként nagyon jó ütemben halad. Mészáros Zoltán: A Lóczy utca Vadvirág utca kereszteződésénél a gyalogátkelőhelyre vonatkozóan elmondja, hogy a Lóczy utca a Magyar Állam tulajdonában van. Többször felvetésre került már a téma, megvizsgálták a helyszínt, és a beláthatóság nem biztosítható ott ahhoz, hogy gyalogátkelőhelyet létre lehessen hozni. Foglalkozunk azzal a kérdéssel, hogy más módon tegyük biztonságosabbá ott az átkelést, ez még folyamatban van. A Delta üzletközpont magánterület. A táblák cseréjére fel fogjuk szólítani a tulajdonost és intézkedni fogunk. A Vázsonyi Takarékszövetkezetnél a partoldal rendbe hozását el fogja a város végeztetni.

20 A kerékpárúttal kapcsolatban elmondja, hogy van egy érvényes építési engedély rá, de van egy forgalomtechnikai terv is. A későbbiekben tud a képviselő asszonynak választ adni arra, hogyan van szabályozva az elsőbbségadás. Dr. Bóka István: Kéri annak megvizsgálását, hogy kinek a tulajdonát képezi a Kinizsi Banknál lévő elhanyagolt rész. Ha nem a város tulajdona, kérjük meg a bankot, tegye rendbe, úgy gondolja egy megfelelő szintű figyelemfelhívás elég erre. Bejelenti, hogy a Bakony Erdő ZRT kéri arról a tájékoztatást, hogy elkészült a Koloska völgyi vadaspark augusztus 14-én órakor lesz az ünnepélyes megnyitó. Szeretettel várnak mindenkit. Tájékoztat arról, hogy egy június végi Kormány döntés értelmében térítésmentesen Balatonfüred Önkormányzata megkapta az Arany János utca 12. szám alatti ingatlant, a Helytörténeti Gyűjtemény épületét. Ennek megfelelően fejlesztés esetén ezt egy saját tulajdonú ingatlanban tudjuk megtenni. Várni kell az uniós pályázati lehetőségekre. Dr. Bóka István Több napirend nem lévén, a nyílt ülést órakor bezárta. K.m.f. Dr. Bóka István Polgármester Dr. Tárnoki Richárd jegyző

KIVONAT. Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének július 25-i nyílt ülése jegyzőkönyvéből

KIVONAT. Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének július 25-i nyílt ülése jegyzőkönyvéből KIVONAT Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. július 25-i nyílt ülése jegyzőkönyvéből 239/2013. (VII.25.) számú h a t á r o z a t: Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. A Képviselő-testület teljes ülését hangfelvétel rögzíti, ezért e jegyzőkönyv szerkesztett jegyzőkönyv.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. A Képviselő-testület teljes ülését hangfelvétel rögzíti, ezért e jegyzőkönyv szerkesztett jegyzőkönyv. Balatonfüred Város Önkormányzata B a l a t o n f ü r e d Szám: 205-144/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: A Képviselő-testület 2013. április 29-én megtartott rendkívüli nyílt üléséről. A Képviselő-testület

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. A Képviselő-testület teljes ülését hangfelvétel rögzíti, ezért e jegyzőkönyv szerkesztett jegyzőkönyv.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. A Képviselő-testület teljes ülését hangfelvétel rögzíti, ezért e jegyzőkönyv szerkesztett jegyzőkönyv. Balatonfüred Város Önkormányzata B a l a t o n f ü r e d Szám: 1/205-272/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: A Képviselő-testület 2013. szeptember 16-án megtartott rendkívüli, nyílt üléséről. A Képviselő-testület

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Balatonszőlős Község Önkormányzata B A L A T O N S Z Ő L Ő S Szám:101/21-34/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balatonszőlős Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. június 18-án, 18:00 órai

Részletesebben

dr. Endrédy Renáta osztályvezető, a Jegyző megbízottja

dr. Endrédy Renáta osztályvezető, a Jegyző megbízottja Balatonszőlős Község Önkormányzata B A L A T O N S Z Ő L Ő S Szám:101/20-43/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balatonszőlős Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. július 3-án, 18:00 órai

Részletesebben

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 16-án megtartott rendes nyílt ülésének

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 16-án megtartott rendes nyílt ülésének Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 16-án megtartott rendes nyílt ülésének a. napirendje b. jegyzőkönyve c. határozatok: 4-8/2015. (II. 16.) számú határozatok. d. rendeletek:-

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testülete 8296 Monostorapáti, Petőfi u.123. Tel: 87/435-055. Száma: 1092-5/2016. J e g y z ő k ö n y v Készült: Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

K I V O N A T. Felhatalmazza továbbá a polgármestert, hogy amennyiben a leadási határidőig nem érkezik ajánlat, az ajánlatkérést újra közzétegye.

K I V O N A T. Felhatalmazza továbbá a polgármestert, hogy amennyiben a leadási határidőig nem érkezik ajánlat, az ajánlatkérést újra közzétegye. K I V O N A T a Képviselő-testület 2009. szeptember 10-i nyílt ülésének jegyzőkönyvéből 284/2009. (IX. 10.) számú h a t á r o z a t: Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a lejárt határidejű

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült:A Képviselő-testület 2014. július 21-én 8:30 órakor megtartott rendkívüli üléséről. Szini Erzsébet

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült:A Képviselő-testület 2014. július 21-én 8:30 órakor megtartott rendkívüli üléséről. Szini Erzsébet Dörgicse Község Önkormányzata D Ö R G I C S E Szám:301/ 20-23 /2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült:A Képviselő-testület 2014. július 21-én 8:30 órakor megtartott rendkívüli üléséről. Jelen voltak: Kis-Pál

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: A Képviselő-testület 2013. december 10-én megtartott rendkívüli üléséről. Kurucz Attila

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: A Képviselő-testület 2013. december 10-én megtartott rendkívüli üléséről. Kurucz Attila Dörgicse Község Önkormányzata D Ö R G I C S E Szám:301/20/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: A Képviselő-testület 2013. december 10-én megtartott rendkívüli üléséről. Jelen voltak: Kis-Pál Miklós polgármester

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Balatonfüred Város Önkormányzata B a l a t o n f ü r e d Szám: 1/570-217/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: A Képviselő-testület 2014. augusztus 19-én megtartott rendkívüli nyílt testületi üléséről Balatonfüred,

Részletesebben

4/2013. (II. 8.) önkormányzati rendelet módosításáról. használatáról

4/2013. (II. 8.) önkormányzati rendelet módosításáról. használatáról 188 GYÖNGYÖSTARJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. november 23-án 14 órakor megtartott rendkívüli üléséről készült J E G Y Z Ő K Ö N Y V E A Képviselő-testület döntései Rendelet 21/2013.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: A Képviselő-testület 2013. december 23-án megtartott rendkívüli üléséről. Kurucz Attila. dr.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: A Képviselő-testület 2013. december 23-án megtartott rendkívüli üléséről. Kurucz Attila. dr. Dörgicse Község Önkormányzata D Ö R G I C S E Szám:301/20- /2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: A Képviselő-testület 2013. december 23-án megtartott rendkívüli üléséről. Jelen voltak: Kis-Pál Miklós polgármester

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Balatonfüred Város Önkormányzata B a l a t o n f ü r e d Szám: 1/570-286/2014 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: A Képviselő-testület 2014. november 13-án megtartott képviselő-testületi nyílt üléséről, Balatonfüred,

Részletesebben

RÁCKERESZTÚR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2465 Ráckeresztúr, Hősök tere 20. Tel: 06\25-517-902; Fax: 06\25-517-901 E-mail: racker.ph@rackeresztur.

RÁCKERESZTÚR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2465 Ráckeresztúr, Hősök tere 20. Tel: 06\25-517-902; Fax: 06\25-517-901 E-mail: racker.ph@rackeresztur. Szám: 600/14/2015. RÁCKERESZTÚR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 2465 Ráckeresztúr, Hősök tere 20. Tel: 06\25-517-902; Fax: 06\25-517-901 E-mail: racker.ph@rackeresztur.hu JEGYZŐKÖNYV 2015. július 22. napján 18:00

Részletesebben

Készült: A Képviselő-testület 2013. október 10-én megtartott rendkívüli üléséről. Kurucz Attila Deák Attila k é p v i s e l ő k

Készült: A Képviselő-testület 2013. október 10-én megtartott rendkívüli üléséről. Kurucz Attila Deák Attila k é p v i s e l ő k Dörgicse Község Önkormányzata D Ö R G I C S E Szám:301/ - /2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: A Képviselő-testület 2013. október 10-én megtartott rendkívüli üléséről. Jelen voltak: Kis-Pál Miklós polgármester

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Balatonfüred Város Önkormányzata B a l a t o n f ü r e d Szám: 1/570-247/2014 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: A Képviselő-testület 2014. szeptember 25-én megtartott rendkívüli nyílt testületi üléséről Balatonfüred,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK GAZDASÁGI BIZOTTSÁGA J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Pápa Város Polgármesteri Hivatalban, a Városfejlesztési Osztály hivatali helyiségében, a Gazdasági Bizottság 2011. december

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2008. október 8-ai I. rendkívüli üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2008. október 8-ai I. rendkívüli üléséről. 40.145-21/2008. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2008. október 8-ai I. rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Képviselők, jegyző, aljegyző és köztisztviselők a mellékelt

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült:A Képviselő-testület június 30-án 10:00 órakor megtartott rendes testületi üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült:A Képviselő-testület június 30-án 10:00 órakor megtartott rendes testületi üléséről. Dörgicse Község Önkormányzata D Ö R G I C S E Szám:301/ 47-25/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült:A Képviselő-testület 2015. június 30-án 10:00 órakor megtartott rendes testületi üléséről. Jelen voltak:

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének rendkívüli (nyílt) üléséről

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének rendkívüli (nyílt) üléséről J e g y z ő k ö n y v Készült: rendkívüli (nyílt) üléséről Az ülés ideje: 2016. július 4. Az ülés helye: Balkányi Polgármesteri Hivatal tanácskozó terme (4233 Balkány, Rákóczi u. 8. sz.) J e l e n v a

Részletesebben

Szám: 588-6/2015. A D Á S Z T E V E L

Szám: 588-6/2015. A D Á S Z T E V E L Szám: 588-6/2015. A D Á S Z T E V E L Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 18. napján 17 óra 40 perckor megtartott képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv Adásztevel

Részletesebben

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK VÁROSFEJLESZTÉSI, KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS MŰSZAKI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK VÁROSFEJLESZTÉSI, KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS MŰSZAKI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK VÁROSFEJLESZTÉSI, KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS MŰSZAKI BIZOTTSÁGA JEGYZŐKÖNYV amely készült Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Műszaki

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének október 29-én 08:00 órakor megtartott nyilvános rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének október 29-én 08:00 órakor megtartott nyilvános rendkívüli üléséről. KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 1 JEGYZŐKÖNYV Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. október 29-én 08:00 órakor megtartott nyilvános rendkívüli üléséről. Az ülés helye: Kékkút Község Önkormányzat

Részletesebben

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 17-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 17-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 17-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének a. napirendje b. jegyzőkönyve c. határozatok: 93-96/2013. (IX. 17.) számú határozat.

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. november 22-én megtartott képviselő-testületi ülésén meghozott DÖNTÉSEK

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. 03. 23-án megtartott testületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. 03. 23-án megtartott testületi üléséről. Szám:600/4/2015. 4. JEGYZŐKÖNYV Készült 2015. 03. 23-án megtartott testületi üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Nagyterme Az ülés kezdési időpontja: 16:00 óra Jelenlévők: Dr. Szentes-Mabda

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Tiringer Mária polgármester javaslatot tesz az ülés napirendjére.

JEGYZŐKÖNYV. Tiringer Mária polgármester javaslatot tesz az ülés napirendjére. JEGYZŐKÖNYV Készült: Sáregres Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. október 24-én 15.00 órai kezdettel a Községháza tanácstermében tartott üléséről. Jelen vannak: Tiringer Mária polgármester

Részletesebben

a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T 1./ évi járási startmunka Mezőgazdasági programelem jóváhagyásáról

a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T 1./ évi járási startmunka Mezőgazdasági programelem jóváhagyásáról SZAKÁCSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2017. január 12. napján az Edelényi Közös Önkormányzati Hivatalban (3780 Edelény, István király útja 52.) megtartott rendkívüli nyílt ülésének a./ Tárgysorozata

Részletesebben

a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T

a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T ABOD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2016. április 8. napján az Edelényi Közös Önkormányzati Hivatalban (3780 Edelény, István király útja 52.) megtartott rendkívüli nyílt ülésének a./ Tárgysorozata

Részletesebben

KIVONAT. Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014.december 18-i testületi nyílt ülésének jegyzőkönyvéből

KIVONAT. Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014.december 18-i testületi nyílt ülésének jegyzőkönyvéből KIVONAT Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014.december 18-i testületi nyílt ülésének jegyzőkönyvéből 296/2014.(XII.18.) sz. határozat: Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: A Képviselő-testület 2013. július 15-én megtartott soron következő rendes üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: A Képviselő-testület 2013. július 15-én megtartott soron következő rendes üléséről. Pécsely Község Önkormányzata P É C S E L Y Szám:201/21-32/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: A Képviselő-testület 2013. július 15-én megtartott soron következő rendes üléséről. Jelen vannak: ifj. Sebők

Részletesebben

10. JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. 05. 28-án megtartott testületi üléséről.

10. JEGYZŐKÖNYV. Készült Ráckeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2015. 05. 28-án megtartott testületi üléséről. Szám:600/10/2015. 10. JEGYZŐKÖNYV Készült 2015. 05. 28-án megtartott testületi üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Nagyterme Az ülés kezdési időpontja: 17:00 óra Jelenlévők: Dr. Szentes-Mabda

Részletesebben

Jegyzőkönyv a képviselő-testület 2009. október 29-én megtartott nyílt üléséről

Jegyzőkönyv a képviselő-testület 2009. október 29-én megtartott nyílt üléséről Jegyzőkönyv a képviselő-testület 2009. október 29-én megtartott nyílt üléséről 2. Napirend: Falugazdász tájékoztatója az agrár gazdaság helyzetéről és a támogatási lehetőségekről Írásos előterjesztés a

Részletesebben

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének október 21-én tartott nyilvános alakuló üléséről.

Készült: Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének október 21-én tartott nyilvános alakuló üléséről. Tárnokréti Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 3-7/2014 J e g y z ő k ö n y v Készült: 2014. október 21-én tartott nyilvános alakuló üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete: 18 30 óra A képviselő-testületi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Bicske Város Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli, nyílt üléséről

JEGYZŐKÖNYV Bicske Város Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli, nyílt üléséről JEGYZŐKÖNYV Bicske Város Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli, nyílt üléséről Az ülés helye: Az ülés időpontja: Bicske Városháza I. emeleti díszterem Bicske, Hősök tere 4. 2017. november 8. 8.30

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

J E G Y Z Ő K Ö N Y V E 98 GYÖNGYÖSTARJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. augusztus 18-án 17 órakor megtartott rendkívüli üléséről készült J E G Y Z Ő K Ö N Y V E A Képviselő-testület döntései Határozat 42/2014.

Részletesebben

SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. Szám: 002/12/2014. J e g y z ő k ö n y v

SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. Szám: 002/12/2014. J e g y z ő k ö n y v 1 SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: 002/12/2014. J e g y z ő k ö n y v Készült Szikszó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. augusztus 12. napján 7.30 órakor a Szikszói Közös

Részletesebben

Készült: Nemesgörzsöny Község Önkormányzata Képviselő-testületének január 5-i nyilvános üléséről, mely 09 óra 45 perckor kezdődött.

Készült: Nemesgörzsöny Község Önkormányzata Képviselő-testületének január 5-i nyilvános üléséről, mely 09 óra 45 perckor kezdődött. 8522 Nemesgörzsöny, Széchenyi u. 10. ikt.szám:.../2017. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nemesgörzsöny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. január 5-i nyilvános üléséről, mely 09 óra 45 perckor

Részletesebben

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. január 14-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. január 14-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. január 14-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének a. napirendje b. jegyzőkönyve c. határozatok: 1-3/2015. (I. 14.) számú határozatok. d. rendeletek:-

Részletesebben

Polgármester javasolja, hogy a testület a meghívóban 1. sz. melléklet szereplő, alábbi napirend szerint tartsa az ülését:

Polgármester javasolja, hogy a testület a meghívóban 1. sz. melléklet szereplő, alábbi napirend szerint tartsa az ülését: 1 SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: 002/9/2015. J e g y z ő k ö n y v Készült Szikszó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 12. napján 7.30 órakor a Szikszói Közös Önkormányzati

Részletesebben

H O M O K B Ö D Ö G E

H O M O K B Ö D Ö G E Szám: 327-2/2013. H O M O K B Ö D Ö G E Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 13. napján 17 óra 30 perckor megtartott képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv 2 Homokbödöge Község

Részletesebben

14/2015. (VII.23.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. július 23-án megtartott rendkívüli üléséről

14/2015. (VII.23.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. július 23-án megtartott rendkívüli üléséről Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testülete 14/2015. (VII.23.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. július 23-án megtartott rendkívüli üléséről 2 Bátonyterenye

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Kovács Csaba Károly polgármester: az aljegyző asszony által tett észrevétel alapján javasolja elfogadásra a napirendek sorrendjét.

JEGYZŐKÖNYV. Kovács Csaba Károly polgármester: az aljegyző asszony által tett észrevétel alapján javasolja elfogadásra a napirendek sorrendjét. KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Iktatószám: Krs/380-6/2018. JEGYZŐKÖNYV Készült: Balatonhenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. május 22. napján 13:00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Az ülés

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A Képviselő-testület 3 igen, 0 nem, 0 tartózkodással az alábbi határozatot hozta meg: 1/2015. (I. 22.) Kt. határozat

JEGYZŐKÖNYV. A Képviselő-testület 3 igen, 0 nem, 0 tartózkodással az alábbi határozatot hozta meg: 1/2015. (I. 22.) Kt. határozat JEGYZŐKÖNYV Készült: Gamás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. január 22-én, 13:00 órai kezdettel megtartott, Képviselő-testületi üléséről a Gamási Önkormányzat tanácstermében. Jelen vannak:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Szőc Község Önkormányzata Képviselő-testületének. nyilvános üléséről. 2015. február 23.

JEGYZŐKÖNYV. Szőc Község Önkormányzata Képviselő-testületének. nyilvános üléséről. 2015. február 23. Ügyszám: 16-22/2015. JEGYZŐKÖNYV nyilvános üléséről 2015. február 23. Szőc 2015 1 Jegyzőkönyv Készült: Az ülés helye: nyilvános üléséről Szőci Művelődési Ház Szőc, Kossuth L. u. 41. Az ülés időpontja:

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v 1 SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: SZ/17-27/2016. J e g y z ő k ö n y v Készült Szikszó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. december 13. napján 7.30 órakor a Szikszói Közös

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Zalamerenye Község Önkormányzata Képviselőtestülete január 14-én. megtartott rendkívüli nyílt üléséről

Jegyzőkönyv. Zalamerenye Község Önkormányzata Képviselőtestülete január 14-én. megtartott rendkívüli nyílt üléséről Határozat:1-3. Rendelet: 1-4. Jegyzőkönyv Zalamerenye Község Önkormányzata Képviselőtestülete 2015. január 14-én megtartott rendkívüli nyílt üléséről 1 Jegyzőkönyv Készült Zalamerenye Község Önkormányzata

Részletesebben

Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. június 18-án megtartott rendkívüli ülésének:

Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. június 18-án megtartott rendkívüli ülésének: Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. június 18-án megtartott rendkívüli ülésének: a.) Tárgysorozata b.) Jegyzőkönyve c.) Határozatai (91-93) T á rg ysoroza t 1.) Előterjesztés az Európai

Részletesebben

Készült február 8.-án Kardos Község Önkormányzat képviselõtestületének

Készült február 8.-án Kardos Község Önkormányzat képviselõtestületének J E G Y Z Õ K Ö N Y V a Kardos Község Önkormányzat Képviselõ-testületének 2012. február 8.-án megtartott ülésérõl. JEGYZÕKÖNYV Készült 2012. február 8.-án Kardos Község Önkormányzat képviselõtestületének

Részletesebben

Polgármester javasolja, hogy a testület a meghívóban 1. sz. melléklet - szereplő napirend szerint tartsa ülését, az alábbi kiegészítéssel:

Polgármester javasolja, hogy a testület a meghívóban 1. sz. melléklet - szereplő napirend szerint tartsa ülését, az alábbi kiegészítéssel: 1 SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: 2/21/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült Szikszó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 17. napján 7.30 órakor a Szikszói Közös Önkormányzati

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A képviselő testület 4 igen szavazattal - nem szavazat nélkül - a tárgyalás menetét elfogadta.

Jegyzőkönyv. A képviselő testület 4 igen szavazattal - nem szavazat nélkül - a tárgyalás menetét elfogadta. Jegyzőkönyv Szatymaz Község Képviselő-testületének 2011. november 05. napján a Polgármesteri Hivatal tárgyaló termében megtartott rendkívüli nyílt testületi üléséről. Jelen vannak: Dr. Kormányos László

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. november 13-én megtartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. november 13-én megtartott rendkívüli üléséről JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. november 13-én megtartott rendkívüli üléséről Határozat Tárgya: száma: 142/2013. (XI.13.) Pályázat mikrobusz vásárlására 143/2013.

Részletesebben

a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T

a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T ABOD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2016. október 17. napján az Edelényi Közös Önkormányzati Hivatal Abodi Kirendeltségén (3753 Abod, Magyar út 42.) megtartott rendkívüli nyílt ülésének a./

Részletesebben

Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. április 15- i nyílt ülésének jegyzőkönyve

Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. április 15- i nyílt ülésének jegyzőkönyve 4/2013. Dozmat Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. április 15- i nyílt ülésének jegyzőkönyve Tartalmazza: 28/2013. (IV.15.) számú határozatot a Vasivíz Zrt-vel kötendő bérleti-üzemeltetési szerződés

Részletesebben

Szám: 103-9/2017. U G O D. Önkormányzat Képviselő-testületének július 6. napján 17 órakor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve

Szám: 103-9/2017. U G O D. Önkormányzat Képviselő-testületének július 6. napján 17 órakor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve Szám: 103-9/2017. U G O D Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. július 6. napján 17 órakor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve 2 Önkormányzat Képviselő-testülete 8564 Ugod, Kossuth u. 32.

Részletesebben

a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T

a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. augusztus 28-án a Művelődési Központban (Edelény, Borsodi út 9.) megtartott rendkívüli nyílt ülésének a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata

Részletesebben

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének június 21.-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének június 21.-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 21.-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének a. napirendje b. jegyzőkönyve c. határozatok:64-67/2013. (VI. 21.) számú határozatok d.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 09-i nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 09-i nyílt üléséről Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 1/2013/JT. 2/2013. sz. határozat J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 09-i nyílt üléséről

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Pannonhalma Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. július 28-án 18:00 órakor megtartott nyílt Képviselő-testületi üléséről. Jelen vannak: Jelenléti ív szerint. Bagó

Részletesebben

Somogyzsitfa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8734 Somogyzsitfa, Május 1. u Tel/Fax:

Somogyzsitfa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8734 Somogyzsitfa, Május 1. u Tel/Fax: Somogyzsitfa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 8734 Somogyzsitfa, Május 1. u. 64. Email: zsitfa@level.datanet.hu Tel/Fax: 85-310-323 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Az ülés helye: Mártírok u. 64.)

Részletesebben

K I V O N A T. a Képviselő-testület március 1-i nyílt ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. a Képviselő-testület március 1-i nyílt ülésének jegyzőkönyvéből K I V O N A T a Képviselő-testület 2007. március 1-i nyílt ülésének jegyzőkönyvéből 40/2007. (III.01.) számú h a t á r o z a t : Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselő-testülete a fűtési és használati

Részletesebben

H O M O K B Ö D Ö G E

H O M O K B Ö D Ö G E Szám: 327-7/2013. H O M O K B Ö D Ö G E Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. július 22. napján 19 órakor megtartott képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv 2 Homokbödöge Község Önkormányzat

Részletesebben

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E IPOLYSZÖG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Ipolyszög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. január 26. napján megtartott üléséről. Jelen

Részletesebben

NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2015. augusztus 06-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2015. augusztus 06-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE NAGYKEREKI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. augusztus 06-i RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Rendeletek: 9/2015.(VIII..07.) önkormányzati rendelet 10/2015.(VIII..07.) önkormányzati

Részletesebben

E L Ő T E R J E SZ T É S. A Képviselő-testület február 7--i ülésére

E L Ő T E R J E SZ T É S. A Képviselő-testület február 7--i ülésére BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1 Szám: 1/205- /2013. Pékné dr. Csefkó Judit E L Ő T E R J E SZ T É S A Képviselő-testület 2013. február 7--i ülésére Tárgy:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A Pénzügyi, Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság 3 igen szavazattal (egyhangúlag) elfogadta Marján Jánost a jegyzőkönyv aláírójaként.

JEGYZŐKÖNYV. A Pénzügyi, Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság 3 igen szavazattal (egyhangúlag) elfogadta Marján Jánost a jegyzőkönyv aláírójaként. JEGYZŐKÖNYV Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Pénzügyi, Gazdasági és Városfejlesztési Bizottságának 2014. május 8-án 13.30 órakor a Hatvani Közös Önkormányzati Hivatal ovális termében

Részletesebben

ERCSI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. július 27-i soron kívüli nyílt ülésének j e g y z ő k ö n y v e NAPIREND

ERCSI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. július 27-i soron kívüli nyílt ülésének j e g y z ő k ö n y v e NAPIREND 1 ERCSI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. július 27-i soron kívüli nyílt ülésének j e g y z ő k ö n y v e a.) Napirendje b.) Határozatai c.) Jegyzőkönyve d.) Mellékletek NAPIREND Napirendek:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Bicske Város Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli, nyílt üléséről

JEGYZŐKÖNYV Bicske Város Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli, nyílt üléséről JEGYZŐKÖNYV rendkívüli, nyílt üléséről Az ülés helye: Az ülés időpontja: Bicske Városháza I. emeleti díszterem Bicske, Hősök tere 4. 2018. december 17. (hétfő) 8:02 óra Az ülésen megjelent önkormányzati

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: Kettinger János polgármester (14:00) Kiss Sándorné alpolgármester (14:20) Vargáné Molnár Márta képviselő (14:00)

JEGYZŐKÖNYV. Jelen vannak: Kettinger János polgármester (14:00) Kiss Sándorné alpolgármester (14:20) Vargáné Molnár Márta képviselő (14:00) Győrladamér Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Szám: 11/2015. JEGYZŐKÖNYV Készült: Győrladamér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. augusztus 24-én 14.00 órai kezdettel a Polgármesteri

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 14 -i rendkívüli nyilvános ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 14 -i rendkívüli nyilvános ülésén. 1 SALFÖLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8256 Salföld, Kossuth u. 27. Ikt.szám: 243-4 /2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 14

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének március 12. napján 16,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének március 12. napján 16,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről Ikt.szám: 875-3/2015. JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 12. napján 16,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről A Képviselő-testülete által meghozott határozat

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV A Képviselő-testület 2013. augusztus 22-i üléséről.

JEGYZŐKÖNYV A Képviselő-testület 2013. augusztus 22-i üléséről. JEGYZŐKÖNYV A Képviselő-testület 2013. augusztus 22-i üléséről. Időpontja: 2013. augusztus 22. 19:20 órai kezdettel Helye: Kiskunlacháza Polgármesteri Hivatal Tanácsterme Jelen vannak: polgármester Dr.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Szini Erzsébet Deák Attila

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Szini Erzsébet Deák Attila Dörgicse Község Önkormányzata D Ö R G I C S E Szám:301/ 20-30/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült:A Képviselő-testület 2014. szeptember 15-én 14:00 órakor megtartott rendkívüli üléséről. Jelen voltak:

Részletesebben

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu V Á R O S L Ő D K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T K É P V I S E L Ő - T E S T Ü L E T E Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu Szám: 19/2013. J E G Y Z

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

J E G Y Z Ő K Ö N Y V E SAJÓBÁBONY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. augusztus 9. napján megtartott rendes, nyílt ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Határozat szám 179/2013.(VIII.9.) önkormányzati 180/2013.(VIII.9.)

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV KISTELEK KÉPVISELŐTESTÜLETE 2013. október 03. NAPJÁN MEGTARTOTT 17. SZÁMÚ NYÍLT ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV KISTELEK KÉPVISELŐTESTÜLETE 2013. október 03. NAPJÁN MEGTARTOTT 17. SZÁMÚ NYÍLT ÜLÉSÉRŐL JEGYZŐKÖNYV KISTELEK KÉPVISELŐTESTÜLETE 2013. október 03. NAPJÁN MEGTARTOTT 17. SZÁMÚ NYÍLT ÜLÉSÉRŐL TARTALOMJEGYZÉK Kistelek Képviselő-testület 2013. október 03-án tartott nyílt ülésének határozatairól

Részletesebben

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének július 14-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének július 14-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. július 14-én megtartott rendkívüli nyílt ülésének a. napirendje b. jegyzőkönyve c. határozatok: 77-83/2016. (VII. 14.) számú határozatok.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: A Képviselő-testület február 26-án 10:00 órakor megtartott rendkívüli nyilvános testületi üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: A Képviselő-testület február 26-án 10:00 órakor megtartott rendkívüli nyilvános testületi üléséről. Dörgicse Község Önkormányzata D Ö R G I C S E Szám: 301/ 64-4 /2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: A Képviselő-testület 2016. február 26-án 10:00 órakor megtartott rendkívüli nyilvános testületi üléséről.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Balajt Község Önkormányzatának KÉPVISELŐ-TESTÜLETE e-mail cím: onkormányzat@balajt.hu 82-18/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balajt Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 17. napján

Részletesebben

Nagyacsád Község Önkormányzata 8521 Nagyacsád, Deák Ferenc u. 1-3. J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Nagyacsád Község Önkormányzata 8521 Nagyacsád, Deák Ferenc u. 1-3. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Nagyacsád Község Önkormányzata 8521 Nagyacsád, Deák Ferenc u. 1-3. ikt.szám:../2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nagyacsád község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 29.-én 19 óra

Részletesebben

H O M O K B Ö D Ö G E

H O M O K B Ö D Ö G E Szám: 81-11/2016. H O M O K B Ö D Ö G E Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. július 13. napján 9 óra 30 perckor megtartott rendkívüli képviselő-testületi üléséről készült jegyzőkönyv 2 Homokbödöge

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 12/2012. számú jegyzőkönyv J E G Y Z Ő K Ö N Y V VÁRBALOG KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2012. szeptember 25 -én megtartott testületi ülésről JEGYZŐKÖNYV Készült: 2012. szeptember 25-én, a

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Szám: 106/2014. J e g y z ő k ö n y v Készült: Vinár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014.február 11-én 17.00 órai kezdettel megtartott nyilvános képviselő-testületi üléséről. Az ülés helye:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. július hó 5. napján, a városháza I. emeleti nagytanácskozó termében megtartott 17. rendkívüli, nyílt ülés jegyzőkönyve. Jelen vannak:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Uraiújfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 12-én 18 órakor az Uraiújfalui Közös Önkormányzati Hivatal tanácskozó termében megtartott képviselőtestületi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Mérges Béke tér 14. 6-A/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Mérges Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. április 29-én megtartott rendkívüli üléséről.

Részletesebben

TÁRGYSOROZAT. Bököny Község Képviselő-testülete 2011. december 07-i rendkívüli üléséről. Ikt. szám: 644-22/2011. a./ jegyzőkönyve. b.

TÁRGYSOROZAT. Bököny Község Képviselő-testülete 2011. december 07-i rendkívüli üléséről. Ikt. szám: 644-22/2011. a./ jegyzőkönyve. b. Bököny Község Képviselő-testülete 2011. december 07-i rendkívüli üléséről Ikt. szám: 644-22/2011. a./ jegyzőkönyve b./ tárgysorozata c./ határozatai, rendeletei: 173-176/2011. (XII.07.) TÁRGYSOROZAT 1.)

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v 1 SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: SZ./565-23/2017. J e g y z ő k ö n y v Készült Szikszó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. október 31. napján 8.00 órakor a Szikszói Közös

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Dömös Község Önkormányzat Képviselőtestületének július 14-én megtartott rendkívüli üléséről

Jegyzőkönyv. Készült Dömös Község Önkormányzat Képviselőtestületének július 14-én megtartott rendkívüli üléséről Jegyzőkönyv Készült 2010. július 14-én megtartott rendkívüli üléséről Jelen vannak: Novák Lajos polgármester Dénes Kálmánné alpolgármester Cseh János Marton Róbertné Ifj. Paulusz József Szilágyi Gábor

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balmazújvárosi Közös Önkormányzati Hivatal dísztermében (4060 Balmazújváros, Kossuth tér 4-5.) Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 18-i rendkívüli

Részletesebben

KIVONAT. Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013.október 31-i testületi nyílt ülésének jegyzőkönyvéből

KIVONAT. Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013.október 31-i testületi nyílt ülésének jegyzőkönyvéből KIVONAT Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013.október 31-i testületi nyílt ülésének jegyzőkönyvéből 309/2013. (X.31.) h a t á r o z a t : Balatonfüred Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 3./ Szekszárd és Térsége Önkormányzati Társulás Társulási Megállapodás megtárgyalása

Jegyzőkönyv. 3./ Szekszárd és Térsége Önkormányzati Társulás Társulási Megállapodás megtárgyalása Jegyzőkönyv Készült: Szálka Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. március 13-án 16 órakor a Községháza tárgyaló termében megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Pálfi János polgármester,

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült a Képviselő-testület 2013. december 30-án 13.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült a Képviselő-testület 2013. december 30-án 13.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről. Képviselő-testület Szigliget J e g y z ő k ö n y v Készült a Képviselő-testület 2013. december 30-án 13.00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Jelen vannak:

Részletesebben

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu

Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu V Á R O S L Ő D K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T K É P V I S E L Ő - T E S T Ü L E T E Cím: 8445 Városlőd, Templom tér 4., Tel/fax: (88) 240-003 E-mail: varoslod@invitel.hu Szám: 2/2013. J E G Y Z Ő

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. J e l e n v a n n a k:

J e g y z ő k ö n y v. J e l e n v a n n a k: J e g y z ő k ö n y v Készült: Balkány Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2006. április 18-án megtartott rendkívüli üléséről. Az ülés helye: Balkány Város Polgármesteri Hivatala 4233 Balkány Rákóczi

Részletesebben

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Cím: 8582 Farkasgyepű, Petőfi Sándor u. 42. Tel/fax: (89)584-200 e-mail: onkormanyzat@farkasgyepu.hu Szám: 20/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Farkasgyepű

Részletesebben

NAPIRENDI PONTOK: 2. Napelemes rendszer kialakítása pályázati konstrukcióra pályázatírási szerződés megkötése (szóbeli előterjesztés)

NAPIRENDI PONTOK: 2. Napelemes rendszer kialakítása pályázati konstrukcióra pályázatírási szerződés megkötése (szóbeli előterjesztés) Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 18.-án megtartott rendkívüli nyílt ülésének a. napirendje b. jegyzőkönyve c. határozatok:1-3/2013. (I. 18.) számú határozatok d. rendeletek:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Szabó István Balázs képviselő (7 fő) Kerekesné Molnár Krisztina pénzügyi elődadó I. NAPIRENDEK ELŐTT

JEGYZŐKÖNYV. Szabó István Balázs képviselő (7 fő) Kerekesné Molnár Krisztina pénzügyi elődadó I. NAPIRENDEK ELŐTT Győrladamér Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Szám: 3/2015. JEGYZŐKÖNYV Készült: Győrladamér Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 16-án 15.30 órai kezdettel a Polgármesteri

Részletesebben

Készült: a Marcali Városi Önkormányzat nagytermében 2015. július 28-án megtartott soron kívüli nyilvános képviselő-testületi ülésen.

Készült: a Marcali Városi Önkormányzat nagytermében 2015. július 28-án megtartott soron kívüli nyilvános képviselő-testületi ülésen. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: a Marcali Városi Önkormányzat nagytermében 2015. július 28-án megtartott soron kívüli nyilvános képviselő-testületi ülésen. Helyszín: Marcali Közös Önkormányzati Hivatal

Részletesebben