HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ E-BOOK OLVASÓ KÉSZÜLÉK

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ E-BOOK OLVASÓ KÉSZÜLÉK"

Átírás

1 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ E-BOOK OLVASÓ KÉSZÜLÉK

2 TARTALOM 1 ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK Biztonsági előírások A készülék leírása A készülék üzembehelyezése 2 A KÉSZÜLÉK HASZNÁLATA 2.1 Főmenü Utoljára megnyitott könyvek Кönyvek Újdonságok Kedvencek Fotó Zene Kiegészítők Jegyzet Naptár Beállítások 2.2 E-könyv olvasás Könyv másolása a készülékbe Könyv megnyitása Lapozás Betűméret változtatás Link megnyotása 2.3 Gyors menü Oldalra ugrás Képforgatás Мéretezés Könyvjelzők Jegyzetek Keresés Tartalom Szótár Beállítások Gyors ugrás a könyvek között 2.4переключение Billentyűzet használata между книгами 2.5 Рroblémák megoldása 3 SPECIFIKÁCIÓ 4 CSOMAGOLÁS

3 ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK Az alábbi biztonsági előírások betartása meghosszabbítja az Ön készülékének szolgálati idejét. Nе tegye ki a készüléket közvetlen napsugárzásnak, nagyon magas vagy nagyon alacsony hőmérséklet hatásának. Emlékezzen! A készülék működési hőmérséklete 0 С - tól 40 -ig. Ne kerüljön folyadék a készülékbe. Nе tárolja nedves helyen. A nedvesség rövidzárlatot okozhat az elektromos szerkezetben és az akkumulátorban. Ha folyadék kerül bele, azonnal kapcsolja ki és vegye ki az akkumulátort! Ezután forduljon a szervizhez. Nе tegye a készüléket egyenetlen vagy nem stabil felületre, ez a készülék leeséséhez vezethet. Hiba esetén forduljon szervízbe Nе nyomja a képernyő felületét. Óvja a képernyőt a ráeső tárgyaktól, amelyek megkarcolhatják vagy sérülést okoznak rajta. Nе tartsa poros vagy piszkos helyen a készüléket. Nе helyezze a készüléket erős mágneses vagy elektromos tér közelébe.

4 BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK Бензол Nе használjon vegyi szereket a képernyő tisztításához. A por eltávolításához használjon puha rongyot.. Illetve használhat néhány csepp desztilált vízet a képernyő tisztításához. Nе szedja szét önállóan a készüléket. Nе használjon sérült akkumulátort, sérült töltőt (törött szedje borító,, szét önállóan rossz érintkezés, a készüléket. sérült hálózati ( kábel) sérült SD kártyát. Az elem sérülésekor (repedt felület, folyik az elektrolit) sürgősen ki kell cserélni. Figyelem! A képernyő üvegalapú! A megrepedt képernyő sérülést okozhat. Ne használjon sérült készüléket.forduljon a szervizbe. A készüléket gyerekek elől elzárt helyen tartsa.

5 ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK A KÉSZÜLÉK LEÍRÁSA képernyő indikátor Zene gomb Menü gomb gomb Vissza gomb Jegyzet gomb Fel gomb Jobbra gomb Le gomb ОК gomb Balra gomb SD - kártya foglalat Вe./Kikapcs. gomb + gomb - gomb Reset gomb USB akkumulátor foglalat mini USB bemenet fülhallgató bemenet

6 A KÉSZÜLÉK LEÍRÁSA Indikátor Az indikátor zöld színe a készülék aktív állapotát jelzi (oldal betöltése, zenelejátszás). Az elem töltésénél az indikátor piros vagy narancssárga színű. A készülék akkor töltődött fel, ha az indikátor zöldre vált vagy kialszik. Fel, Le, Balra, Jobbra gombok Vezérlő gombok. Lehetővé teszik navigációt a menüben és más objektumokban. ОК gomb A választás megerősítése, gyors menü előhívása. Zene gomb A zenelejátszó program előhívása (röviden nyomni), szünet/lejátszás (hosszan nyomni). «Меnü» gomb Visszalépés a főmenübe. «Vissza» gomb Visszalépés az előző menübe, könyv bezárása. Hosszan nyomni a programok kényszerített bezárása. «Jegyzetek» gomb Jegyzet hozzáadás/megtekintés. +, - gombok A zenelejátszó hangerejének szabályozása. Mini-USB foglalat A foglalat a készülék számítógéphez vagy töltőhöz való csatlakozását biztosítja (a töltő nem feltétlenül a készülék tartozéka). Fülhallgató bemetet A fülhallgató csatlakozásához szolgál (2,5 mm-es djack dugó). A 3,5 mm-es djack dugós fülhallgatóhoz külön adapter használata szükséges. «Вe/Kikapcs» gombok A készülék be-és kikapcsolásához hosszan nyomja a gombot, az utoljára megnyitott 10 könyv listához röviden nyomja. SD kártya foglalat Külső memóriakártya foglalat. (SD kártya nem feltétlenül a készülék tartozéka). «Reset» gomb A készülék újraindítása.

7 Töltse fel a készüléket a számítógépről az USB kábel vagy a töltő segítségével! A KÉSZÜLÉK ÜZEMBEHELYEZÉSE ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK Az akkumulátor élettertamának megnövelése érdekében az első feltöltést 8-12 órán keresztül végezze. Tegye az SD kártyát a foglalatba, ahogy a készüléken ábrázolva van. SD kártya foglalat Вe/Kikapcs. gomb Kapcsolja be a készüléket, kb. 1 másodpercre lenyomva a bekapcsoló gombot.

8 A KÉSZÜLÉK HASZNÁLATA FŐMENÜ A bekapcsolás és betöltés után a képernyőn megjelenik a főmenü: UTOLJÁRA MEGNYÍTOTT KÖNYVEK A nemrég megnyitott könyvek gyors elérése. Használja a Fel és Le gombokat A nemrég a megnyitott kurzor beállítására könyvek a gyors könyvek elérése. egyikére, Használja OK a gomb Fel a és Le kiválasztott gombokat a könyv kurzor megnyitása. beállítására a könyvek egyikére, a kiválasztott könyv megnyitása az OK gomb megnyomásával történik. КÖNYVEK Megnyitja a mappák és könyvek listáját, amelyek a készülék belső memóriájában és az SD kártyán vannak. Használja a Jobbra, Balra gombokat az előző és következő oldalra gyors urgáshoz az OK gombot a könyv vagy mappa választáshoz. Visszatérni az előző menühöz a Balra gombbal lehet a lista első oldalán vagy Vissza gombbal. Az OK gomb lenyomva tartva az almenüt hívja le, mellyel másolni,. áthelyezni, beszúrni a Kedvencek menübe lehet vagy eltávolítani a kiválasztott könyvet. НÍREK A készülék lehetővé teszi a hírszalag (RSS) megtekintését a weboldalakról, amelyek támogatják ezt a funkciót. Az automatikus betöltéshez használja a PocketNews programot, amelyet a weboldalon talál meg.

9 FŐMENÜ KEDVENCEK Ebbe a menübe a leggyakrabban használt könyveket teheti. A könyvek menüben az OK gombot tartsa lenyomva a kiválasztott könyvön, utána az almenüben válassza a Hozzáadás a kedvencekhez. A Jegyzet gomb ebben az üzemmódban csak a kiválasztottak közül törli a könyvet, a könyv eközben nem törlődik ki. FOTÓ Ön JPG, BMP, PNG, TIFF formátumú képeket nézegethet. A fotókat manuálisan lehet lapozni. Jobbra, Balra vagy automatikusan a diavetítő üzemmódban. A főmenühöz való visszalépés az alsó lapozó gomb lenyomva tartásával vagy a menü Kilépés pontját választva lehetséges. ZENE A készülék MP3 formátumú zenefájlokat játsza le. Válassza ki a kívánt dalt a listából a Fel és Le gombok segítségével és nyomja meg az OK gombot. A következő vagy előző dalhoz a Jobbra, Balra gombokkal lehet menni. A zenelejátszás közben a Balra, Jobbra gombok hosszantartó megnyomásával előre vagy hátra tekerhetjük, OK - szünet, + és - hangszabályozás. Menü gomb az üzemmódot változtatja csak 1 dalt lejátszása, minden dal lejátszása és véletlenszerű lejátszás. A lejátszóból a Vissza gombbal lehet kilépni. KIEGÉSZÍTŐK Ebben a részben játékok és kiegészítő programok vannak. Számológép - egyszerű, 4 számtani műveletet végez, %-t számít, gyököt von. Óra - kiegészítő, egy időre a PocketBook kényelmes asztali órává változik. Sakk - Ön egy számítógéppel vagy egy másik játékossal sakkozhat. Pasziánsz - pasziánsz. Tengeri csata - népszerű játék. Szudoku - japán fejtörő. "Szótár" - Lehetőséget ad a választott szó lefordítására a telepített szótárnak köszönhetően.

10 FŐMENÜ A Szótárak kiegészítő menü megnyitásával a képernyőn egy virtuális billentyűzet jelenik meg (a billentyűzet használatát lásd a Billentyűzet használata c. résznél). Írja be a keresett szót és a program megkeresi a szótárban a fordítást. Az OK gomb lenyomva tartásával teljes képernyős képet kapunk. Ebben az üzemmódban lapozhatja a szótár oldalait. A Jobbra, Balra gombokkal, az OK gomb - visszalépés a szó beírásának helyzetére. Ha Önnek több szótára van, lépegetni bennük a felső lapozó gombbal lehet. Jegyzetek Itt találhatóak a jegyzetek, melyeket Ön olvasás alatt készíthet. Bővebben lásd a Jegyzetek pontot az E-könyv olvasása fejezetben. NAPTÁR Ez a menüpont az idei naptárat mutatja. BEÁLLÍTÁSOK A jelen fejezetben találhat adatokat a készülékről, beállíthatja az Interface nyelvét és betűtípusát, kiválaszthatja a könyves polc témáját, típusát és háttérképét. Továbbá van lehetősége a betűtípusok paramétereinek finomítására, a kép minősége és egyéb funkciók beállítására. A Billentyűzet beállítása funkció segítségével saját elképzelése szerint állíthatja be az egyes billentyűk használatát. A Készülék adatai funkció kiválasztásával a monitoron megjelenik a készülék típusa, sorozatszáma, a készülék kódja, frissítési verziója, a memória és a MicroSD kartya teljes mérete, illetve szabadon felhasználható felülete. Ugyan itt állíthatja be az aktuális dátumot és pontos időt.

11 E-KÖNYV OLVASÁSA A KÉSZÜLÉK HASZNÁLATA A készülék lehetővé teszi az FB2, FB2.zip, TXT, PDF, RTF, HTML, PRC, CHM, DJVU, DOC, EPUB, TCR formátumú könyvek olvasását. KÖNYVEK MÁSOLÁSA A KÉSZÜLÉKBE Csatlakoztassa a készüléket a számítógéphez - USB kábel segítségével. Ekkor a készülék belső memóriája és a Micro SD kártya úgy jelenik meg a számítógépen, mint kettő új lemez. A Windows intéző vagy más program segítségével másolja át a könyveket a szükséges mappába a készülék memóriába vagy a Micro SD kártyára. Ne kapcsolja le a készüléket a számítógépről, amíg az adatátvitel zajlik, ez az információ sérüléséhez vezethet. Mielőtt kihuzza az USB kábelt használja a készülék biztonságos kikapcsolását. mini USB csatlakozó USB kábel USB csatlakozó

12 E-KÖNYV OLVASÁSA KÖNYV MEGNYITÁSA Ahhoz, hogy megnyissuk egy könyvet a Könyvek menübe kell menni. Az irányítógombok segítségével válassza ki a kívánt könyvet és nyomja meg az OK gombot. Abban az esetben, ha ez a két utoljára megnyitott könyv valamelyike, Ön a főmenüből is megnyithatja. Ha Ön régebben nyitotta meg ezt a könyvet, azon az oldalon nyitja meg, ahol Ön bezárta. A képernyő alsó részén az adott oldalt, az összes oldal számát, az időt és a töltést fogja mutatni. Néhány formátum megnyitása után az oldalszám számlálása történik meg. Amíg a számlálás tart a képernyő alsó részén... fog megjelenni a jelenlegi oldalszám helyett, ez idő alatt néhány funkció ideiglenesen nem lesz elérhető. LAPOZÁS A következő oldalra ugráshoz a könyvben nyomja meg a felső lapozó gombot, visszalapozáshoz az alsó lapozó gombot. Ugyanígy lehet lapozni balra/jobbra gombokkal. A beállításoknál a billentyűk funkcióit az Ön kívánsága szerint lehet beállítani. BETŰMÉRET VÁLTOZTATÁSA A Fel-Le billentyűkkel a betűméretet változtathatjuk. 5 variáció lehetséges. Pontosabb betűbeállítást a Beállítások gyors menü pontjában lehetséges. A DJVU formátumú könyvekben a betűméret változtatása nem elérhető, ebben az esetben használja a Méretarány funkciót a menüben. A PDF formátumú könyvekben a betűméretet csak a Reflow üzemmódban lehet változtatni. LINK MEGNYITÁSA Egyes könyvformátumok lehetőséget adnak a link megbyitására a könyven belül. Alink üzemmód Le gombbal kapcsolható be. Válassza ki a linket a Fel-Le billentyűkkel ezután az OK gombbal erősítse meg a választását.

13 GYORS ELÉRÉS MENÜ A KÉSZÜLÉK HASZNÁLATA Словарь Ez a menü az ОК gombbal érhető el, amikor olvassa a könyvet. Benne a következő pontok elérhetőek: OLDALRA UGRÁS A KÖNYVBEN Ez a menüpont az oldalválasztás ablakot nyitja meg. Írja be a kívánt oldalszámot, aztán OK vagy az első vagy utolsó lapra a << vagy >> gombokkal lehet átugorni. KÖNYV FORGATÁSA Itt kiválaszthatja a képernyő helyzetét. A képernyő helyzete beállítható a kiválasztott piktogrammal. A választás a Fel, Jobbra, Le, Balra gombokkal történik. Az OK gomb bekapcsolja az auto-matikus oldal forgatás funkciót. МÉRETEZÉS A PDF é s DJVU formátumú könyvekben változtatni tudja az oldal méretét. A Jobbra, Balra gombokkal válassza ki a kívánt megjelenítést, a Fel, Le gombokkal a méretarány állítódik be. A következő üzemmódok ajánlottak:, - 4 oldal, 9 oldal - előzetes megtekintés, néhány oldal a lapon; - Alap üzemmód - 1 oldal a képernyőn, méretezés lehetőségével; - Oszlopok - olyan könyvek olvasásához ajánlott, ahol néhány oszlop van az oldalon. Az Oszlopok üzemmódban a mozgatásra használja a Fel, Le gombokat, ha eléri a lap alját átugrik a másik oszlophoz;

14 GYORS ELÉRÉSI MENÜ - Igazítás (Reflow) növeli a nagy formátumú dokumentumok olvasásának kényelmét. Ebben az üzemmódban a szöveg a képernyő szélességéhez igazódik. Ön megváltoztathatja a betűméretet a Fel, Le gombokkal. Ebben az üzemmódban nem mindig láthatóak a táblázatok és néhány rajz. KÖNYVJELZŐK Maximum 30 könyvjelzőt hozhat létre minden könyvben. Válassza a Könyvjelző pontot a gyorsmenüben. Jobbra a képernyőn megjelenik egy panel, amelyen az Ön által már elkészített könyvjelzők lesznek és * jelöli az újak helyét. A könyvjelző hozzáadásához nyomja meg az OK gombot, amikor a * -gal jelölt jelzőn áll. A könyvjelző megnyitásához válassza ki a megfelelőt és nyomja meg az OK gombot. A könyvjelző törléséhez állítsa rá a kurzort és nyomja meg a Törlés gombot. A kilépéshez és az olvasás üzemmódba visszaugráshoz nyomja meg a Balra gombot. JEGYZETEK Néha hasznos megőrizni a kiválasztott részt a könyvből egy külön noteszben. Új jegyzet létrehozásához olvasás közben tartsa lenyomva a Le gombot. A képernyő felső részén lesz a kijelölt terület. A Fel, Le gombokkal álljon arra a helyre, ahol az Ön jegyzete lesz. Adja meg a jegyzet felső határát az OK gomb megnyomásával. Hasonló módon adja meg a jegyzet alsó határát. A megnyitott menü lehetőséget ad hozzáadni a jegyzetet a már meglévő jegyzettömbhöz vagy új noteszt hozhat létre. Az Új notesz létrehozásához a képernyőn megjelenik a virtuális billentyűzet, melynek segítségével Ön elnevezheti az új jegyzetet. Ah-hoz, hogy a virtuális billentyűzettel tudjon dolgozni, olvassa el a Billentyűzet használata c. fejezetet. A kész jegyzetek olvasása a főmenüben Jegyzetek menüpont alatt lehetséges. Ha az OK gombbal a jegyzetre kattintunk, gyorsan megtalálhatjuk a könyvben azt a helyet, ahol elkészítettük. KERESÉS Lehetősége van gyorsan megkeresni egy kívánt szót vagy szórészt a könyv szövegéből. A virtuális billentyűzet segítségével beírhatja a

15 GYORS ELÉRÉSI MENÜ kersett szót (lásd Billentyűzettel való munka ). Miután beírta a kívánt szót, bekapcsol a Keresés üzemmód, a jobb alsó sarokban kigyullad a Keresés jel. A talált szavakban előre vagy hátra léptetéshez használja a Jobbra és Balra gombokat. A talált szavak ki lesznek jelölve. A Keresés menüből az OK gombbal lehet kilépni. A keresés nem használható a DJVU formátumú könyveknél. TARTALOM Ugrás a könyv tartalmához. Ez a funkció elérhető az FB2, PDF, CHM formátumú СЛОВНИК könyveknél, de csak akkor, ha a könyv strukturált tartalommal rendelkezik. SZÓTÁR Megtudhatja a kívánt szó jelentését. A szó kiválasztásához használja a navigációs billentyűket, OK - átkapcsolás a szövegablak és a szótárablak között. A virtuális billentyűzet segítségével bármilyen szót le tud lefordítani. A készülékben angol-orosz szótár (N. Koroljova) van telepítve. Több szótárt is letölthet a oldalról. Ezenkívül elérhető konverter, mely segítségével saját szótárt hozhat BEÁLLÍTÁSOK létre az internetről letölthető ingyenes szótárakból. Az FB2, TXT, RTF, HTML, PRC, Також CHM és PDF Ви formátumú маєте könyveknél можливістьa Reflow скористатись üzemmódban конвертером, Ön kiválaszthatja за допомогою a legkényelmesebb якого можливо paramétereket створити az свій olvasáshoz словник- зa betű багатьох méretét безкоштовних és típusát, a словників, sortávolságot, щоa margót, доступні illetve в Інтернеті. kiválaszthatja a fájl kódolását a TXT és HTML formátumú könyveknél. ДляGYORS книг в UGRÁS форматеa FB2, KÖNYVEK TXT, RTF, KÖZÖTT HTML, PRC и CHM, A Be/Ki gomb rövid megnyomásával a készülék bármely üzemmódjában előhívható a 10 utoljára megnyitott könyv listája. Ez lehetővé teszi a gyors ugrást néhány könyv között, anélkül, hogy a főmenübe mennénk vissza.

16 A KÉSZÜLÉK HASZNÁLATA BILLENTYŰZET HASZNÁLATA A billentyűzet használata a Fel, Le, Balra, Jobbra és az OK gombokkal lehetséges. A gyorsabb munka érdekében minden szimbólum 5 zónára van osztva. Az első gombnyomás gyors ugrás a kiválasztott zóna közepére, ezután ki lehet választani a szükséges szimbólumot ebben a zónában. Az Orosz, Ukrán vagy Angol nyelv választásához használja az RUS, UKR vagy ENG gombokat, amelyek a nyelvpanel alsó jobb sarkában helyezkednek el. A billentyűzet üzemmódban a felső lapozógomb megnyomása hasonló az OK gombéhoz. A Balra gomb hosszan taró megnyomása az utolsó beírt karaktert törli, a Fel gomb - a teljes beírt szöveg törlése.

17 PROBLÉMÁK MEGOLDÁSA A készülék nem kapcsol be vagy bekapcsol, de csak a háttér töltődik be. Lehetséges, hogy lemerült az akkumulátor. Töltse fel a készüléket. Sérültek a rendszerfájlok a belső memóriában. Végezze el a belső memória formázását: a készülék bekapcsolásakor tartsa lenyomva az OK gombot és az alsó lapozógombot, amíg megjelenik a Formatting internal memory felirat. Ilyenkor minden információ a belső memóriáról törölve lesz. Nem nyílik meg a könyv. A KÉSZÜLÉK HASZNÁLATA Lehetséges, hogy a könyv sérült vagy védett felirat jelenik meg vagy semmi sem történik. Sérült a könyvfájl. Ha a könyv az internetről volt letöltve, próbálja megismételni a letöltést. Ha a fájl megnyitható a PC-n, de nem lehet megnyitni a készüléken, próbálja meg egy másik formátumban elmenteni a könyvet. A HTML formátumú könyv megnyílik, de hibásan jelenik meg (üres oldalak, hiányzik egy szövegrész stb.) A HTML- fájlok tartalmazhatnak nem szöveges elemeket (frame, javaszkripteket, flash-elemeket). Próbálja meg TXT formátumban elmenteni az oldalt. - файлы могут содержать нетекстовые элементы (фреймы, A könyv megnyílik, de az orosz betűk helyett a képernyőn különböző szimbólumok és kérdőjelek jelennek meg. Az olvasás üzemmódban válassza a Beállítások menüpontot és próbálja megváltoztatni a dokumentum kódolását. A készülék nem reagál a billentyűzetre. Néhány esetben (pl. ha sérült a fájl vagy túl nagy méretű könyvet töltünk be) lehetséges a készülék lefagyása. Ebben az esetben újraindíthatja a programot a Vissza gomb 1-2 mp-ig lenyomva tartásával. Ha ez nem segít használja a Reset gombot az akkumulátor fedele alatt. Ha a PC-hez csatlakoztatjuk, a Windowsban nem jelennek meg a készülék lemezei. Ellenőrizze az USB üzemmódot a főmenü Beállítások menüpontban. Állítsa be a Kapcsolódás a PC-hez vagy Megkérdezni a kapcolódáskor üzemmódot.

18 PROBLÉMÁK MEGOLDÁSA Ellenőrizze, nem sérült-e az USB-kábel, jól van-e bedugva. Használjon másik USB csatlakozót a számítógépen. Nеm maradnak meg a könyvjelzők, beállítások és a jelenlegi pozíciók a fájlban. Sérült a fájlrendszer. Csatlakoztassa a készüléket a számítógéphez, aztán ellenőrizze a készülék lemezeit: nyissa meg a Sajátgép -et, nyomja meg a jobb egérgombot a kiválasztott lemezen, a menüben válassza a Tulajdonság - Szerviz - Lemezellenőrzés -t. A belső memória telített. Távolítsa el a felesleges könyveket. Végezze el a belső memória formázását (lásd feljebb). Gyorsan lemerül az akkumulátor. Az automatikus kikapcsolás funkció inaktív. A főmenü Beállítások pontjában állítsa be az automatikus kikapcsolás idejét - 10, 20, 30 vagy 60 perc. Zenelejátszó megy a háttérben. A zenelejátszó nagyon energia igényes program a készüléken. Az aktív állapotát a jobb alsó sarokban lévő violinkulcs ikon jelzi.

19 SPECIFIKÁCIÓ Kijelző 6" E Ink Vizplex 600x800, 166 dpi, B&W Processzor Samsung S3C2440 AL MHz Оperációs rendszer Linux 3 9 Akkumulátor Li-Polymer (1000 mah) 8000 oldal feltöltés nélkül Memória Оperatív 64Mb Állandó 512Mb Кommunikáció mini USB (v 2.0) Kártya foglalat SD, SDHC card Audió kimenet. 2 5 мм sztereó Tápegység Input: V ~ 50/60Hz, 0.2A Output: 5V 1A Könyvformátum Fb2, FB2.zip, TXT, PDF, RTF, HTML, PRC, CHM, DJVU, DOC, EPUB, TCR Képformátum JPEG, BMP, PNG, TIFF Zeneformátum Mp3 Méret 188х118х10 мм Súly 174 g Szín Fekete, Szürke, Rózsaszín, Saláta zöld

20 CSOMAGOLÁS STANDARD POCKETBOOK 301plus, borító, USB-kábel, töltő, 2 Gb SD kártya, használati útmutató, garancialevél COMFORT POCKETBOOK 301plus, borító, USB-kábel, töltő, 4 GB SD kártya, pánt, fülhallgató, használati útmutató, garancialevél. ELIT POCKETBOOK 301plus, Elit borító, USBkábel, töltő, 2GB SD kártya, pánt, fülhallgató, használati útmutató, garancialevél. Szervízközpont 90109, Nürnberg Humboldtstr. 101 tel.: +19 (0) ,

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Tartalom BIZTONSÁGI ÓVINTÉZKEDÉSEK...6 Tárolási, szállítási és használati feltételek 6 Karbantartás 7 Hasznosítás 9 MEGJELENÉS...10 MŰSZAKI JELLEMZŐK...11 KEZDETI LÉPÉSEK...12 Az

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Tartalom BIZTONSÁGI ÓVINTÉZKEDÉSEK... 6 MEGJELENÉS... 11 MŰSZAKI JELLEMZŐK... 12 KEZDETI LÉPÉSEK... 13 Az akkumulátor töltése 13 a készülék kezelése 15 Main menu overview 16 Értesítési

Részletesebben

xbook-60 Használati utasítás

xbook-60 Használati utasítás xbook-60 Használati utasítás Tartalomjegyzék Bevezetés... 3 A doboz tartalma... 4 Biztonsági figyelmeztetések... 4 Bemutatás... 6 Asztal... 9 Előzmények...11 Könyv... 12 Kép... 21 Zene... 23 Fájlkezelő...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Tartalom BIZTONSÁGI ÓVINTÉZKEDÉSEK... 6 MEGJELENÉS... 11 MŰSZAKI JELLEMZŐK... 12 KEZDETI LÉPÉSEK... 13 Az akkumulátor töltése 13 a készülék kezelése 15 Main menu overview 16 Értesítési

Részletesebben

MP5 LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

MP5 LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MP5 LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 1 Előszó Köszönjük, hogy az érintőképernyős MP5 lejátszót választotta! A könnyebb kezelhetőség érdekében kérjük, olvassa el figyelmesen ezt a használati útmutatót. A termék

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv PocketBook SURFpad

Felhasználói kézikönyv PocketBook SURFpad Felhasználói kézikönyv PocketBook SURFpad 2 Tartalomjegyzék BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK 4 Tárolási, Szállítási és Használati utasítások 4 Karbantartás 5 RF Biztonság 5 Felhasználás 6 MEGJELENÉS 7 TECHNIKAI RÉSZLETEK

Részletesebben

1.1 Töltés... 4. 1.3 A készülék újraindítása... 7. 1.4 Az autós tartó használata... 7. 1.6 A micro SD és micro SDHC kártya használata...

1.1 Töltés... 4. 1.3 A készülék újraindítása... 7. 1.4 Az autós tartó használata... 7. 1.6 A micro SD és micro SDHC kártya használata... Használati útmutató Tartalomjegyzék Figyelmeztetések és megjegyzések... 4 A doboz tartalma... 4 Kezelési útmutató... 4 1.1 Töltés... 4 1.1.1 A készülék töltése... 5 1.1.2 Hálózati töltő használata (opcionális)...

Részletesebben

Amazon Kindle Paperwhite Használati Útmutató

Amazon Kindle Paperwhite Használati Útmutató Amazon Kindle Paperwhite Használati Útmutató Az érintőképernyő használata A Kindle készülék használatához, könyvek, magazinok és újságok olvasásához csak néhány egyszerű lépés elsajátítására van szüksége.

Részletesebben

xtab-s7 Tablet PC Használati utasítás

xtab-s7 Tablet PC Használati utasítás xtab-s7 Tablet PC Használati utasítás Tartalomjegyzék BEVEZETÉS... 3 I - KEZDETI LÉPÉSEK... 3 BIZTONSÁGI FIGYELMEZTETÉSEK... 3 KIJELZŐ TISZTÍTÁSA... 3 A TABLET TISZTÍTÁSA... 4 JELLEMZŐK... 4 GOMBOK...

Részletesebben

xtab 8Q GPS Tablet PC Használati utasítás

xtab 8Q GPS Tablet PC Használati utasítás xtab 8Q GPS Tablet PC Használati utasítás Tartalomjegyzék BEVEZETÉS... 3 I - KEZDETI LÉPÉSEK... 3 BIZTONSÁGI FIGYELMEZTETÉSEK... 3 KIJELZŐ TISZTÍTÁSA... 3 A TABLET TISZTÍTÁSA... 4 JELLEMZŐK... 4 GOMBOK...

Részletesebben

xtab-50 GPS Használati utasítás

xtab-50 GPS Használati utasítás xtab-50 GPS Használati utasítás 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. Megjelenés... 1 2. Használatba vétel... 2 2.1 Az akkumulátor töltése... 2 2.2 A készülék rögzítése a tartókarral... 2 2.3 A memóriakártya használata...

Részletesebben

SEGÍTSÉG A YAMOTO NAVIGÁCIÓS ESZKÖZÖK HASZNÁLATÁHOZ

SEGÍTSÉG A YAMOTO NAVIGÁCIÓS ESZKÖZÖK HASZNÁLATÁHOZ SEGÍTSÉG A YAMOTO NAVIGÁCIÓS ESZKÖZÖK HASZNÁLATÁHOZ Köszönjük, hogy választása során a YAMOTO nyerte el tetszését! Szeretnénk segíteni abban, hogy ez a navigációs eszköz sokáig hasznos és szórakoztató

Részletesebben

xtab-100 Tablet PC Használati utasítás

xtab-100 Tablet PC Használati utasítás xtab-100 Tablet PC Használati utasítás Tartalomjegyzék TARTALOMJEGYZÉK... 2 BEVEZETÉS... 4 I - KEZDETI LÉPÉSEK... 4 Biztonsági figyelmeztetések... 4 Kijelző tisztítása... 5 A Tablet tisztítása... 5 Jellemzők...

Részletesebben

12. USB 2.0 Számítógépről történő adatátvitelhez (pl. zene, fényképek, videók) vagy nagy USB tárolómédia-csatlakoztatáshoz, vagy olyan USB készülékek

12. USB 2.0 Számítógépről történő adatátvitelhez (pl. zene, fényképek, videók) vagy nagy USB tárolómédia-csatlakoztatáshoz, vagy olyan USB készülékek Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250 Odys Loox internet tablet Rendelési szám: 878200 Kiviteli tulajdonságok

Részletesebben

Amazon Kindle 5 Használati Útmutató

Amazon Kindle 5 Használati Útmutató Amazon Kindle 5 Használati Útmutató A vezérlőgombok használata A Kindle készülék használatához, könyvek, magazinok és újságok olvasásához csak néhány egyszerű lépés elsajátítására van szüksége. A készülék

Részletesebben

BC-789 MP-4 lejátszó

BC-789 MP-4 lejátszó BC-789 MP-4 lejátszó Használati Útmutató Albacomp BC-789 MP-4 lejátszó kezelési útmutató Ezt a használati útmutatót azért mellékeltük, hogy az mp4 lejátszót minél alaposabban megismerhesse, illetve működtetési

Részletesebben

1. Figyelmeztetések. Kérjük, füle védelme érdekében válassza meg a megfelelő hangerőt, amikor fülhallgatót használ.

1. Figyelmeztetések. Kérjük, füle védelme érdekében válassza meg a megfelelő hangerőt, amikor fülhallgatót használ. D2 Magyar 1. Figyelmeztetések Tartsa távol a készüléket nedvességtől és portól. Ne helyezze a készüléket magas hőmérsékletű környezetbe, különösen zárt autóba nagy melegben. Ne ejtse le, ne ütögesse a

Részletesebben

Az Ön HTC Incredible S telefonja Felhasználói kézikönyv

Az Ön HTC Incredible S telefonja Felhasználói kézikönyv Az Ön HTC Incredible S telefonja Felhasználói kézikönyv A kézikönyvben alkalmazott jelölések Ebben a felhasználói kézikönyvben a következő szimbólumokkal jelöljük a fontos és hasznos információkat: Ez

Részletesebben

Az Ön HTC Sensation XE with Beats Audio Felhasználói kézikönyve

Az Ön HTC Sensation XE with Beats Audio Felhasználói kézikönyve Az Ön HTC Sensation XE with Beats Audio Felhasználói kézikönyve 2 Tartalom Tartalom Első lépések A doboz tartalma 8 HTC Sensation XE with Beats Audio 8 Hátlap 10 SIM-kártya 11 Memóriakártya 12 Akkumulátor

Részletesebben

MA X350 MP5 digitális médialejátszó Felhasználói kézikönyv

MA X350 MP5 digitális médialejátszó Felhasználói kézikönyv MA X350 MP5 digitális médialejátszó Felhasználói kézikönyv 2 Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a digitális médialejátszót. Javasoljuk, hogy figyelmesen olvassa el a kézikönyvet mielőtt a lejátszót elkezdené

Részletesebben

TAB 7020. Felhasználói kézikönyv. www.concorde.hu

TAB 7020. Felhasználói kézikönyv. www.concorde.hu TAB 7020 Felhasználói kézikönyv www.concorde.hu Fontos tudnivalók: A termék bármely jellemzője minden előzetes bejelentés nélkül változhat. Készítsen biztonsági mentést az adatairól, azok adatvesztéséért,

Részletesebben

Az Ön HTC Rhyme Felhasználói kézikönyve

Az Ön HTC Rhyme Felhasználói kézikönyve Az Ön HTC Rhyme Felhasználói kézikönyve 2 Tartalom Tartalom Első lépések A doboz tartalma 8 HTC Rhyme 9 Hátlap 11 SIM-kártya 13 Memóriakártya 13 Akkumulátor 15 Ki és bekapcsolás 16 A PIN-kód beírása 17

Részletesebben

Az Ön HTC Sensation Felhasználói kézikönyve

Az Ön HTC Sensation Felhasználói kézikönyve Az Ön HTC Sensation Felhasználói kézikönyve 2 Tartalom Tartalom Első lépések A doboz tartalma 8 HTC Sensation 8 Hátlap 10 SIM-kártya 12 Memóriakártya 12 Akkumulátor 13 Ki és bekapcsolás 15 A PIN-kód beírása

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv SM-T800 Felhasználói kézikönyv Hungarian. 06/2014. Rev.1.0 www.samsung.com Tartalom Fontos tudnivalók Kezdeti lépések 7 Az értékesítési doboz tartalma 8 A készülék elrendezése 10 Az akkumulátor töltése

Részletesebben

Az Ön HTC Wildfire S Felhasználói kézikönyve

Az Ön HTC Wildfire S Felhasználói kézikönyve Az Ön HTC Wildfire S Felhasználói kézikönyve 2 Tartalom Tartalom Első lépések A doboz tartalma 8 HTC Wildfire S 8 Hátlap 10 SIM-kártya 10 Memóriakártya 13 Akkumulátor 14 Ki és bekapcsolás 17 A PIN-kód

Részletesebben

fuso TV by WayteQ Használati utasítás

fuso TV by WayteQ Használati utasítás fuso TV by WayteQ Használati utasítás Tartalomjegyzék BEVEZETÉS... 4 I - KEZDETI LÉPÉSEK... 4 BIZTONSÁGI FIGYELMEZTETÉSEK... 4 BEMUTATÁS... 5 JELLEMZŐK... 5 FUSO TV BY WAYTEQ... 6 TÁVVEZÉRLŐ... 7 A DOBOZ

Részletesebben

Az Ön HTC Desire S Felhasználói kézikönyve

Az Ön HTC Desire S Felhasználói kézikönyve Az Ön HTC Desire S Felhasználói kézikönyve 2 Tartalom Tartalom Első lépések A doboz tartalma 8 A telefon 8 Alsó fedőlap 10 Az akkumulátor-rekesz ajtaja 12 SIM-kártya 13 Memóriakártya 14 Akkumulátor 15

Részletesebben

Az Ön HTC Explorer Felhasználói kézikönyve

Az Ön HTC Explorer Felhasználói kézikönyve Az Ön HTC Explorer Felhasználói kézikönyve 2 Tartalom Tartalom Első lépések A doboz tartalma 8 HTC Explorer 8 Hátlap 10 SIM-kártya 11 Memóriakártya 12 Akkumulátor 13 Ki és bekapcsolás 14 A PIN-kód beírása

Részletesebben

A MindigTV Extra szolgáltatás használatához szükséges vevőegység. Telefunken TTR 280C Felhasználói útmutató

A MindigTV Extra szolgáltatás használatához szükséges vevőegység. Telefunken TTR 280C Felhasználói útmutató A MindigTV Extra szolgáltatás használatához szükséges vevőegység Telefunken TTR 280C Felhasználói útmutató Tartalomjegyzék Biztonsági előírások... 2 Áramellátás... 2 A távirányító áttekintése... 4 Csatlakozások...

Részletesebben

GT-P7300. Felhasználói kézikönyv

GT-P7300. Felhasználói kézikönyv GT-P7300 Felhasználói kézikönyv Az útmutató használata Gratulálunk Önnek a Samsung mobil eszköz megvásárlásához. Ezzel a nagyteljesítményű, bárhol a világban telefonnal olyan internetes és mobil számítógépes

Részletesebben