HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ E-BOOK OLVASÓ KÉSZÜLÉK

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ E-BOOK OLVASÓ KÉSZÜLÉK"

Átírás

1 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ E-BOOK OLVASÓ KÉSZÜLÉK

2 TARTALOM 1 ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK Biztonsági előírások A készülék leírása A készülék üzembehelyezése 2 A KÉSZÜLÉK HASZNÁLATA 2.1 Főmenü Utoljára megnyitott könyvek Кönyvek Újdonságok Kedvencek Fotó Zene Kiegészítők Jegyzet Naptár Beállítások 2.2 E-könyv olvasás Könyv másolása a készülékbe Könyv megnyitása Lapozás Betűméret változtatás Link megnyotása 2.3 Gyors menü Oldalra ugrás Képforgatás Мéretezés Könyvjelzők Jegyzetek Keresés Tartalom Szótár Beállítások Gyors ugrás a könyvek között 2.4переключение Billentyűzet használata между книгами 2.5 Рroblémák megoldása 3 SPECIFIKÁCIÓ 4 CSOMAGOLÁS

3 ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK Az alábbi biztonsági előírások betartása meghosszabbítja az Ön készülékének szolgálati idejét. Nе tegye ki a készüléket közvetlen napsugárzásnak, nagyon magas vagy nagyon alacsony hőmérséklet hatásának. Emlékezzen! A készülék működési hőmérséklete 0 С - tól 40 -ig. Ne kerüljön folyadék a készülékbe. Nе tárolja nedves helyen. A nedvesség rövidzárlatot okozhat az elektromos szerkezetben és az akkumulátorban. Ha folyadék kerül bele, azonnal kapcsolja ki és vegye ki az akkumulátort! Ezután forduljon a szervizhez. Nе tegye a készüléket egyenetlen vagy nem stabil felületre, ez a készülék leeséséhez vezethet. Hiba esetén forduljon szervízbe Nе nyomja a képernyő felületét. Óvja a képernyőt a ráeső tárgyaktól, amelyek megkarcolhatják vagy sérülést okoznak rajta. Nе tartsa poros vagy piszkos helyen a készüléket. Nе helyezze a készüléket erős mágneses vagy elektromos tér közelébe.

4 BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK Бензол Nе használjon vegyi szereket a képernyő tisztításához. A por eltávolításához használjon puha rongyot.. Illetve használhat néhány csepp desztilált vízet a képernyő tisztításához. Nе szedja szét önállóan a készüléket. Nе használjon sérült akkumulátort, sérült töltőt (törött szedje borító,, szét önállóan rossz érintkezés, a készüléket. sérült hálózati ( kábel) sérült SD kártyát. Az elem sérülésekor (repedt felület, folyik az elektrolit) sürgősen ki kell cserélni. Figyelem! A képernyő üvegalapú! A megrepedt képernyő sérülést okozhat. Ne használjon sérült készüléket.forduljon a szervizbe. A készüléket gyerekek elől elzárt helyen tartsa.

5 ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK A KÉSZÜLÉK LEÍRÁSA képernyő indikátor Zene gomb Menü gomb gomb Vissza gomb Jegyzet gomb Fel gomb Jobbra gomb Le gomb ОК gomb Balra gomb SD - kártya foglalat Вe./Kikapcs. gomb + gomb - gomb Reset gomb USB akkumulátor foglalat mini USB bemenet fülhallgató bemenet

6 A KÉSZÜLÉK LEÍRÁSA Indikátor Az indikátor zöld színe a készülék aktív állapotát jelzi (oldal betöltése, zenelejátszás). Az elem töltésénél az indikátor piros vagy narancssárga színű. A készülék akkor töltődött fel, ha az indikátor zöldre vált vagy kialszik. Fel, Le, Balra, Jobbra gombok Vezérlő gombok. Lehetővé teszik navigációt a menüben és más objektumokban. ОК gomb A választás megerősítése, gyors menü előhívása. Zene gomb A zenelejátszó program előhívása (röviden nyomni), szünet/lejátszás (hosszan nyomni). «Меnü» gomb Visszalépés a főmenübe. «Vissza» gomb Visszalépés az előző menübe, könyv bezárása. Hosszan nyomni a programok kényszerített bezárása. «Jegyzetek» gomb Jegyzet hozzáadás/megtekintés. +, - gombok A zenelejátszó hangerejének szabályozása. Mini-USB foglalat A foglalat a készülék számítógéphez vagy töltőhöz való csatlakozását biztosítja (a töltő nem feltétlenül a készülék tartozéka). Fülhallgató bemetet A fülhallgató csatlakozásához szolgál (2,5 mm-es djack dugó). A 3,5 mm-es djack dugós fülhallgatóhoz külön adapter használata szükséges. «Вe/Kikapcs» gombok A készülék be-és kikapcsolásához hosszan nyomja a gombot, az utoljára megnyitott 10 könyv listához röviden nyomja. SD kártya foglalat Külső memóriakártya foglalat. (SD kártya nem feltétlenül a készülék tartozéka). «Reset» gomb A készülék újraindítása.

7 Töltse fel a készüléket a számítógépről az USB kábel vagy a töltő segítségével! A KÉSZÜLÉK ÜZEMBEHELYEZÉSE ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK Az akkumulátor élettertamának megnövelése érdekében az első feltöltést 8-12 órán keresztül végezze. Tegye az SD kártyát a foglalatba, ahogy a készüléken ábrázolva van. SD kártya foglalat Вe/Kikapcs. gomb Kapcsolja be a készüléket, kb. 1 másodpercre lenyomva a bekapcsoló gombot.

8 A KÉSZÜLÉK HASZNÁLATA FŐMENÜ A bekapcsolás és betöltés után a képernyőn megjelenik a főmenü: UTOLJÁRA MEGNYÍTOTT KÖNYVEK A nemrég megnyitott könyvek gyors elérése. Használja a Fel és Le gombokat A nemrég a megnyitott kurzor beállítására könyvek a gyors könyvek elérése. egyikére, Használja OK a gomb Fel a és Le kiválasztott gombokat a könyv kurzor megnyitása. beállítására a könyvek egyikére, a kiválasztott könyv megnyitása az OK gomb megnyomásával történik. КÖNYVEK Megnyitja a mappák és könyvek listáját, amelyek a készülék belső memóriájában és az SD kártyán vannak. Használja a Jobbra, Balra gombokat az előző és következő oldalra gyors urgáshoz az OK gombot a könyv vagy mappa választáshoz. Visszatérni az előző menühöz a Balra gombbal lehet a lista első oldalán vagy Vissza gombbal. Az OK gomb lenyomva tartva az almenüt hívja le, mellyel másolni,. áthelyezni, beszúrni a Kedvencek menübe lehet vagy eltávolítani a kiválasztott könyvet. НÍREK A készülék lehetővé teszi a hírszalag (RSS) megtekintését a weboldalakról, amelyek támogatják ezt a funkciót. Az automatikus betöltéshez használja a PocketNews programot, amelyet a weboldalon talál meg.

9 FŐMENÜ KEDVENCEK Ebbe a menübe a leggyakrabban használt könyveket teheti. A könyvek menüben az OK gombot tartsa lenyomva a kiválasztott könyvön, utána az almenüben válassza a Hozzáadás a kedvencekhez. A Jegyzet gomb ebben az üzemmódban csak a kiválasztottak közül törli a könyvet, a könyv eközben nem törlődik ki. FOTÓ Ön JPG, BMP, PNG, TIFF formátumú képeket nézegethet. A fotókat manuálisan lehet lapozni. Jobbra, Balra vagy automatikusan a diavetítő üzemmódban. A főmenühöz való visszalépés az alsó lapozó gomb lenyomva tartásával vagy a menü Kilépés pontját választva lehetséges. ZENE A készülék MP3 formátumú zenefájlokat játsza le. Válassza ki a kívánt dalt a listából a Fel és Le gombok segítségével és nyomja meg az OK gombot. A következő vagy előző dalhoz a Jobbra, Balra gombokkal lehet menni. A zenelejátszás közben a Balra, Jobbra gombok hosszantartó megnyomásával előre vagy hátra tekerhetjük, OK - szünet, + és - hangszabályozás. Menü gomb az üzemmódot változtatja csak 1 dalt lejátszása, minden dal lejátszása és véletlenszerű lejátszás. A lejátszóból a Vissza gombbal lehet kilépni. KIEGÉSZÍTŐK Ebben a részben játékok és kiegészítő programok vannak. Számológép - egyszerű, 4 számtani műveletet végez, %-t számít, gyököt von. Óra - kiegészítő, egy időre a PocketBook kényelmes asztali órává változik. Sakk - Ön egy számítógéppel vagy egy másik játékossal sakkozhat. Pasziánsz - pasziánsz. Tengeri csata - népszerű játék. Szudoku - japán fejtörő. "Szótár" - Lehetőséget ad a választott szó lefordítására a telepített szótárnak köszönhetően.

10 FŐMENÜ A Szótárak kiegészítő menü megnyitásával a képernyőn egy virtuális billentyűzet jelenik meg (a billentyűzet használatát lásd a Billentyűzet használata c. résznél). Írja be a keresett szót és a program megkeresi a szótárban a fordítást. Az OK gomb lenyomva tartásával teljes képernyős képet kapunk. Ebben az üzemmódban lapozhatja a szótár oldalait. A Jobbra, Balra gombokkal, az OK gomb - visszalépés a szó beírásának helyzetére. Ha Önnek több szótára van, lépegetni bennük a felső lapozó gombbal lehet. Jegyzetek Itt találhatóak a jegyzetek, melyeket Ön olvasás alatt készíthet. Bővebben lásd a Jegyzetek pontot az E-könyv olvasása fejezetben. NAPTÁR Ez a menüpont az idei naptárat mutatja. BEÁLLÍTÁSOK A jelen fejezetben találhat adatokat a készülékről, beállíthatja az Interface nyelvét és betűtípusát, kiválaszthatja a könyves polc témáját, típusát és háttérképét. Továbbá van lehetősége a betűtípusok paramétereinek finomítására, a kép minősége és egyéb funkciók beállítására. A Billentyűzet beállítása funkció segítségével saját elképzelése szerint állíthatja be az egyes billentyűk használatát. A Készülék adatai funkció kiválasztásával a monitoron megjelenik a készülék típusa, sorozatszáma, a készülék kódja, frissítési verziója, a memória és a MicroSD kartya teljes mérete, illetve szabadon felhasználható felülete. Ugyan itt állíthatja be az aktuális dátumot és pontos időt.

11 E-KÖNYV OLVASÁSA A KÉSZÜLÉK HASZNÁLATA A készülék lehetővé teszi az FB2, FB2.zip, TXT, PDF, RTF, HTML, PRC, CHM, DJVU, DOC, EPUB, TCR formátumú könyvek olvasását. KÖNYVEK MÁSOLÁSA A KÉSZÜLÉKBE Csatlakoztassa a készüléket a számítógéphez - USB kábel segítségével. Ekkor a készülék belső memóriája és a Micro SD kártya úgy jelenik meg a számítógépen, mint kettő új lemez. A Windows intéző vagy más program segítségével másolja át a könyveket a szükséges mappába a készülék memóriába vagy a Micro SD kártyára. Ne kapcsolja le a készüléket a számítógépről, amíg az adatátvitel zajlik, ez az információ sérüléséhez vezethet. Mielőtt kihuzza az USB kábelt használja a készülék biztonságos kikapcsolását. mini USB csatlakozó USB kábel USB csatlakozó

12 E-KÖNYV OLVASÁSA KÖNYV MEGNYITÁSA Ahhoz, hogy megnyissuk egy könyvet a Könyvek menübe kell menni. Az irányítógombok segítségével válassza ki a kívánt könyvet és nyomja meg az OK gombot. Abban az esetben, ha ez a két utoljára megnyitott könyv valamelyike, Ön a főmenüből is megnyithatja. Ha Ön régebben nyitotta meg ezt a könyvet, azon az oldalon nyitja meg, ahol Ön bezárta. A képernyő alsó részén az adott oldalt, az összes oldal számát, az időt és a töltést fogja mutatni. Néhány formátum megnyitása után az oldalszám számlálása történik meg. Amíg a számlálás tart a képernyő alsó részén... fog megjelenni a jelenlegi oldalszám helyett, ez idő alatt néhány funkció ideiglenesen nem lesz elérhető. LAPOZÁS A következő oldalra ugráshoz a könyvben nyomja meg a felső lapozó gombot, visszalapozáshoz az alsó lapozó gombot. Ugyanígy lehet lapozni balra/jobbra gombokkal. A beállításoknál a billentyűk funkcióit az Ön kívánsága szerint lehet beállítani. BETŰMÉRET VÁLTOZTATÁSA A Fel-Le billentyűkkel a betűméretet változtathatjuk. 5 variáció lehetséges. Pontosabb betűbeállítást a Beállítások gyors menü pontjában lehetséges. A DJVU formátumú könyvekben a betűméret változtatása nem elérhető, ebben az esetben használja a Méretarány funkciót a menüben. A PDF formátumú könyvekben a betűméretet csak a Reflow üzemmódban lehet változtatni. LINK MEGNYITÁSA Egyes könyvformátumok lehetőséget adnak a link megbyitására a könyven belül. Alink üzemmód Le gombbal kapcsolható be. Válassza ki a linket a Fel-Le billentyűkkel ezután az OK gombbal erősítse meg a választását.

13 GYORS ELÉRÉS MENÜ A KÉSZÜLÉK HASZNÁLATA Словарь Ez a menü az ОК gombbal érhető el, amikor olvassa a könyvet. Benne a következő pontok elérhetőek: OLDALRA UGRÁS A KÖNYVBEN Ez a menüpont az oldalválasztás ablakot nyitja meg. Írja be a kívánt oldalszámot, aztán OK vagy az első vagy utolsó lapra a << vagy >> gombokkal lehet átugorni. KÖNYV FORGATÁSA Itt kiválaszthatja a képernyő helyzetét. A képernyő helyzete beállítható a kiválasztott piktogrammal. A választás a Fel, Jobbra, Le, Balra gombokkal történik. Az OK gomb bekapcsolja az auto-matikus oldal forgatás funkciót. МÉRETEZÉS A PDF é s DJVU formátumú könyvekben változtatni tudja az oldal méretét. A Jobbra, Balra gombokkal válassza ki a kívánt megjelenítést, a Fel, Le gombokkal a méretarány állítódik be. A következő üzemmódok ajánlottak:, - 4 oldal, 9 oldal - előzetes megtekintés, néhány oldal a lapon; - Alap üzemmód - 1 oldal a képernyőn, méretezés lehetőségével; - Oszlopok - olyan könyvek olvasásához ajánlott, ahol néhány oszlop van az oldalon. Az Oszlopok üzemmódban a mozgatásra használja a Fel, Le gombokat, ha eléri a lap alját átugrik a másik oszlophoz;

14 GYORS ELÉRÉSI MENÜ - Igazítás (Reflow) növeli a nagy formátumú dokumentumok olvasásának kényelmét. Ebben az üzemmódban a szöveg a képernyő szélességéhez igazódik. Ön megváltoztathatja a betűméretet a Fel, Le gombokkal. Ebben az üzemmódban nem mindig láthatóak a táblázatok és néhány rajz. KÖNYVJELZŐK Maximum 30 könyvjelzőt hozhat létre minden könyvben. Válassza a Könyvjelző pontot a gyorsmenüben. Jobbra a képernyőn megjelenik egy panel, amelyen az Ön által már elkészített könyvjelzők lesznek és * jelöli az újak helyét. A könyvjelző hozzáadásához nyomja meg az OK gombot, amikor a * -gal jelölt jelzőn áll. A könyvjelző megnyitásához válassza ki a megfelelőt és nyomja meg az OK gombot. A könyvjelző törléséhez állítsa rá a kurzort és nyomja meg a Törlés gombot. A kilépéshez és az olvasás üzemmódba visszaugráshoz nyomja meg a Balra gombot. JEGYZETEK Néha hasznos megőrizni a kiválasztott részt a könyvből egy külön noteszben. Új jegyzet létrehozásához olvasás közben tartsa lenyomva a Le gombot. A képernyő felső részén lesz a kijelölt terület. A Fel, Le gombokkal álljon arra a helyre, ahol az Ön jegyzete lesz. Adja meg a jegyzet felső határát az OK gomb megnyomásával. Hasonló módon adja meg a jegyzet alsó határát. A megnyitott menü lehetőséget ad hozzáadni a jegyzetet a már meglévő jegyzettömbhöz vagy új noteszt hozhat létre. Az Új notesz létrehozásához a képernyőn megjelenik a virtuális billentyűzet, melynek segítségével Ön elnevezheti az új jegyzetet. Ah-hoz, hogy a virtuális billentyűzettel tudjon dolgozni, olvassa el a Billentyűzet használata c. fejezetet. A kész jegyzetek olvasása a főmenüben Jegyzetek menüpont alatt lehetséges. Ha az OK gombbal a jegyzetre kattintunk, gyorsan megtalálhatjuk a könyvben azt a helyet, ahol elkészítettük. KERESÉS Lehetősége van gyorsan megkeresni egy kívánt szót vagy szórészt a könyv szövegéből. A virtuális billentyűzet segítségével beírhatja a

15 GYORS ELÉRÉSI MENÜ kersett szót (lásd Billentyűzettel való munka ). Miután beírta a kívánt szót, bekapcsol a Keresés üzemmód, a jobb alsó sarokban kigyullad a Keresés jel. A talált szavakban előre vagy hátra léptetéshez használja a Jobbra és Balra gombokat. A talált szavak ki lesznek jelölve. A Keresés menüből az OK gombbal lehet kilépni. A keresés nem használható a DJVU formátumú könyveknél. TARTALOM Ugrás a könyv tartalmához. Ez a funkció elérhető az FB2, PDF, CHM formátumú СЛОВНИК könyveknél, de csak akkor, ha a könyv strukturált tartalommal rendelkezik. SZÓTÁR Megtudhatja a kívánt szó jelentését. A szó kiválasztásához használja a navigációs billentyűket, OK - átkapcsolás a szövegablak és a szótárablak között. A virtuális billentyűzet segítségével bármilyen szót le tud lefordítani. A készülékben angol-orosz szótár (N. Koroljova) van telepítve. Több szótárt is letölthet a oldalról. Ezenkívül elérhető konverter, mely segítségével saját szótárt hozhat BEÁLLÍTÁSOK létre az internetről letölthető ingyenes szótárakból. Az FB2, TXT, RTF, HTML, PRC, Також CHM és PDF Ви formátumú маєте könyveknél можливістьa Reflow скористатись üzemmódban конвертером, Ön kiválaszthatja за допомогою a legkényelmesebb якого можливо paramétereket створити az свій olvasáshoz словник- зa betű багатьох méretét безкоштовних és típusát, a словників, sortávolságot, щоa margót, доступні illetve в Інтернеті. kiválaszthatja a fájl kódolását a TXT és HTML formátumú könyveknél. ДляGYORS книг в UGRÁS форматеa FB2, KÖNYVEK TXT, RTF, KÖZÖTT HTML, PRC и CHM, A Be/Ki gomb rövid megnyomásával a készülék bármely üzemmódjában előhívható a 10 utoljára megnyitott könyv listája. Ez lehetővé teszi a gyors ugrást néhány könyv között, anélkül, hogy a főmenübe mennénk vissza.

16 A KÉSZÜLÉK HASZNÁLATA BILLENTYŰZET HASZNÁLATA A billentyűzet használata a Fel, Le, Balra, Jobbra és az OK gombokkal lehetséges. A gyorsabb munka érdekében minden szimbólum 5 zónára van osztva. Az első gombnyomás gyors ugrás a kiválasztott zóna közepére, ezután ki lehet választani a szükséges szimbólumot ebben a zónában. Az Orosz, Ukrán vagy Angol nyelv választásához használja az RUS, UKR vagy ENG gombokat, amelyek a nyelvpanel alsó jobb sarkában helyezkednek el. A billentyűzet üzemmódban a felső lapozógomb megnyomása hasonló az OK gombéhoz. A Balra gomb hosszan taró megnyomása az utolsó beírt karaktert törli, a Fel gomb - a teljes beírt szöveg törlése.

17 PROBLÉMÁK MEGOLDÁSA A készülék nem kapcsol be vagy bekapcsol, de csak a háttér töltődik be. Lehetséges, hogy lemerült az akkumulátor. Töltse fel a készüléket. Sérültek a rendszerfájlok a belső memóriában. Végezze el a belső memória formázását: a készülék bekapcsolásakor tartsa lenyomva az OK gombot és az alsó lapozógombot, amíg megjelenik a Formatting internal memory felirat. Ilyenkor minden információ a belső memóriáról törölve lesz. Nem nyílik meg a könyv. A KÉSZÜLÉK HASZNÁLATA Lehetséges, hogy a könyv sérült vagy védett felirat jelenik meg vagy semmi sem történik. Sérült a könyvfájl. Ha a könyv az internetről volt letöltve, próbálja megismételni a letöltést. Ha a fájl megnyitható a PC-n, de nem lehet megnyitni a készüléken, próbálja meg egy másik formátumban elmenteni a könyvet. A HTML formátumú könyv megnyílik, de hibásan jelenik meg (üres oldalak, hiányzik egy szövegrész stb.) A HTML- fájlok tartalmazhatnak nem szöveges elemeket (frame, javaszkripteket, flash-elemeket). Próbálja meg TXT formátumban elmenteni az oldalt. - файлы могут содержать нетекстовые элементы (фреймы, A könyv megnyílik, de az orosz betűk helyett a képernyőn különböző szimbólumok és kérdőjelek jelennek meg. Az olvasás üzemmódban válassza a Beállítások menüpontot és próbálja megváltoztatni a dokumentum kódolását. A készülék nem reagál a billentyűzetre. Néhány esetben (pl. ha sérült a fájl vagy túl nagy méretű könyvet töltünk be) lehetséges a készülék lefagyása. Ebben az esetben újraindíthatja a programot a Vissza gomb 1-2 mp-ig lenyomva tartásával. Ha ez nem segít használja a Reset gombot az akkumulátor fedele alatt. Ha a PC-hez csatlakoztatjuk, a Windowsban nem jelennek meg a készülék lemezei. Ellenőrizze az USB üzemmódot a főmenü Beállítások menüpontban. Állítsa be a Kapcsolódás a PC-hez vagy Megkérdezni a kapcolódáskor üzemmódot.

18 PROBLÉMÁK MEGOLDÁSA Ellenőrizze, nem sérült-e az USB-kábel, jól van-e bedugva. Használjon másik USB csatlakozót a számítógépen. Nеm maradnak meg a könyvjelzők, beállítások és a jelenlegi pozíciók a fájlban. Sérült a fájlrendszer. Csatlakoztassa a készüléket a számítógéphez, aztán ellenőrizze a készülék lemezeit: nyissa meg a Sajátgép -et, nyomja meg a jobb egérgombot a kiválasztott lemezen, a menüben válassza a Tulajdonság - Szerviz - Lemezellenőrzés -t. A belső memória telített. Távolítsa el a felesleges könyveket. Végezze el a belső memória formázását (lásd feljebb). Gyorsan lemerül az akkumulátor. Az automatikus kikapcsolás funkció inaktív. A főmenü Beállítások pontjában állítsa be az automatikus kikapcsolás idejét - 10, 20, 30 vagy 60 perc. Zenelejátszó megy a háttérben. A zenelejátszó nagyon energia igényes program a készüléken. Az aktív állapotát a jobb alsó sarokban lévő violinkulcs ikon jelzi.

19 SPECIFIKÁCIÓ Kijelző 6" E Ink Vizplex 600x800, 166 dpi, B&W Processzor Samsung S3C2440 AL MHz Оperációs rendszer Linux 3 9 Akkumulátor Li-Polymer (1000 mah) 8000 oldal feltöltés nélkül Memória Оperatív 64Mb Állandó 512Mb Кommunikáció mini USB (v 2.0) Kártya foglalat SD, SDHC card Audió kimenet. 2 5 мм sztereó Tápegység Input: V ~ 50/60Hz, 0.2A Output: 5V 1A Könyvformátum Fb2, FB2.zip, TXT, PDF, RTF, HTML, PRC, CHM, DJVU, DOC, EPUB, TCR Képformátum JPEG, BMP, PNG, TIFF Zeneformátum Mp3 Méret 188х118х10 мм Súly 174 g Szín Fekete, Szürke, Rózsaszín, Saláta zöld

20 CSOMAGOLÁS STANDARD POCKETBOOK 301plus, borító, USB-kábel, töltő, 2 Gb SD kártya, használati útmutató, garancialevél COMFORT POCKETBOOK 301plus, borító, USB-kábel, töltő, 4 GB SD kártya, pánt, fülhallgató, használati útmutató, garancialevél. ELIT POCKETBOOK 301plus, Elit borító, USBkábel, töltő, 2GB SD kártya, pánt, fülhallgató, használati útmutató, garancialevél. Szervízközpont 90109, Nürnberg Humboldtstr. 101 tel.: +19 (0) , service@pocketbook.de pocketbookreader@gmail.com

Használati útmutató. Gyors start

Használati útmutató. Gyors start 1 Használati útmutató Gyors start Minden jog fenntartva! Az alábbi biztonsági előírások betartása meghosszabbítja az Ön készülékének szolgálati idejét. Biztonsági előírások!!! Ne tegyük ki a készüléket

Részletesebben

Biztonsági szabályok 3 Készülék leírása 5 Készülék üzembehelyezése 7

Biztonsági szabályok 3 Készülék leírása 5 Készülék üzembehelyezése 7 TARTALOM ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK Biztonsági szabályok 3 Készülék leírása 5 Készülék üzembehelyezése 7 A KÉSZÜLÉK HASZNÁLATA Főmenü 8 Utoljára megnyitott könyvek 8 Könyvek 9 Újdonságok 9 Kedvencek 9 Fotó 9

Részletesebben

Használati utasítás Prestigio Nobile PER3562. Alapvető műveletek

Használati utasítás Prestigio Nobile PER3562. Alapvető műveletek Használati utasítás Alapvető műveletek Nyomja meg és tartsa benyomva a Power gombot a készülék bekapcsolásához. A készülék automatikusan belép a főmenübe a Kezdő képernyőn az üdvözlő képernyő után. A főmenü

Részletesebben

1. Csomag tartalma. 2. A készülék áttekintése. Kezdő lépések

1. Csomag tartalma. 2. A készülék áttekintése. Kezdő lépések Kezdő lépések 1. Csomag tartalma 1. ekönyv olvasó főegység 2. Tápadapter 3. USB-kábel 4. Rövid használati útmutató 5. Garancialevél 6. Hordozótok 2. A készülék áttekintése 7 ekönyv olvasó HU - 1 1 2 3

Részletesebben

A készülék 16 féle fájlformátumot támogat. Ezek a következők: PDF, CHM, EPUB, TXT, HTM, HTML, RTF, PDB, DJVU, DJV, iw44, iw4, FB2, PRC, MOBI és TCR.

A készülék 16 féle fájlformátumot támogat. Ezek a következők: PDF, CHM, EPUB, TXT, HTM, HTML, RTF, PDB, DJVU, DJV, iw44, iw4, FB2, PRC, MOBI és TCR. Alapvető műveletek Nyomja meg és tartsa benyomva a bekapcsoló gombot a készülék bekapcsolásához. A készülék automatikusan belép a főmenübe a Kezdő képernyőn az üdvözlő képernyő után. A főmenüben a következők

Részletesebben

xbook-60 Használati utasítás

xbook-60 Használati utasítás xbook-60 Használati utasítás Tartalomjegyzék Bevezetés... 3 A doboz tartalma... 4 Biztonsági figyelmeztetések... 4 Bemutatás... 6 Asztal... 9 Előzmények...11 Könyv... 12 Kép... 21 Zene... 23 Fájlkezelő...

Részletesebben

Koobe Junior használati utasítás

Koobe Junior használati utasítás Koobe Junior használati utasítás Tartalomjegyzék Biztonsági Figyelmeztetés... 1 Felépítés... 4 Működés... 6 Az akkumulátor behelyezése... 6 Töltés... 6 SD kártya behelyezése... 8 Készülék Be/Kikapcsolása...

Részletesebben

xbook-60fl Használati utasítás

xbook-60fl Használati utasítás xbook-60fl Használati utasítás Tartalomjegyzék Bevezetés...3 A doboz tartalma...4 Biztonsági figyelmeztetések...4 Bemutatás...6 Főképernyő...9 Könyvek... 11 Képnézés... 24 Alkalmazás... 26 Beállítás...

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv Prestigio Nobile PER3162BN. Kezdő lépések. 1. A készülék áttekintése

Felhasználói kézikönyv Prestigio Nobile PER3162BN. Kezdő lépések. 1. A készülék áttekintése Kezdő lépések 1. A készülék áttekintése HU-1 1 2 5 3 6 4 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Felhasználói kézikönyv Bekapcsoló gomb Be/kikapcsolja a készüléket Enter gomb Jóváhagyja a beállítást Irányváltó

Részletesebben

Tartalom ALAPVETŐ MŰVELETEK... 3 A BILLENTYŰZET HASZNÁLATA... 4 ELŐZMÉNYEK... 5 KÖNYVEK... 8 ZENE... 10 KÉPEK... 12 MEMÓRIA... 14 JEGYZETTÖMB...

Tartalom ALAPVETŐ MŰVELETEK... 3 A BILLENTYŰZET HASZNÁLATA... 4 ELŐZMÉNYEK... 5 KÖNYVEK... 8 ZENE... 10 KÉPEK... 12 MEMÓRIA... 14 JEGYZETTÖMB... Tartalom FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV ALAPVETŐ MŰVELETEK... 3 A BILLENTYŰZET HASZNÁLATA... 4 ELŐZMÉNYEK... 5 ELŐZMÉNYEK MENÜ... 5 KÖNYVEK OLVASÁSA... 6 KÖNYVEK... 8 KÖNYVEK MENÜ... 9 KÖNYV OLVASÁSA... 9 ZENE...

Részletesebben

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A készülék bemutatása 1 REC - Felvétel gomb 2 Stop/Kikapcsolás gomb 3 UP - FEL/Visszatekerés 4 DOWN LE/Előretekerés 5 HOLD - Billentyűzár 6 VOL + (hangerő

Részletesebben

1. Áttekintés 1.1 Figyelmeztetések (1) Az új akkumulátorok optimális teljesítményüket 2-3 feltöltési és lemerítési ciklus után érik el.

1. Áttekintés 1.1 Figyelmeztetések (1) Az új akkumulátorok optimális teljesítményüket 2-3 feltöltési és lemerítési ciklus után érik el. 1. Áttekintés 1.1 Figyelmeztetések (1) Az új akkumulátorok optimális teljesítményüket 2-3 feltöltési és lemerítési ciklus után érik el. (2) Kérjük, hogy a készüléken tárolt fontos adatairól rendszeresen

Részletesebben

Tartalomjegyzék Üdvözöljük!... 1 Biztonsági Figyelmeztetés... 1 Felépítés... 4 Működés... 6 Az akkumulátor behelyezése... 6 Az akkumulátor töltése...

Tartalomjegyzék Üdvözöljük!... 1 Biztonsági Figyelmeztetés... 1 Felépítés... 4 Működés... 6 Az akkumulátor behelyezése... 6 Az akkumulátor töltése... Használati Útmutató Tartalomjegyzék Üdvözöljük!... 1 Biztonsági Figyelmeztetés... 1 Felépítés... 4 Működés... 6 Az akkumulátor behelyezése... 6 Az akkumulátor töltése... 6 SD kártya behelyezése... 8 Készülék

Részletesebben

xbook-60w Használati utasítás

xbook-60w Használati utasítás xbook-60w Használati utasítás Tartalomjegyzék Bevezetés...3 A doboz tartalma...4 Biztonsági figyelmeztetések...4 Bemutatás...6 Asztal... 10 Előzmények... 12 Könyv... 13 Kép... 22 Zene... 24 Hálózat...

Részletesebben

1. Prestigio MultiPad 2. Tápadapter 3. Hordozótok 4. USB-kábel 5. Rövid használati útmutató 6. Garancialevél 7. Jogi és biztonsági közlemény

1. Prestigio MultiPad 2. Tápadapter 3. Hordozótok 4. USB-kábel 5. Rövid használati útmutató 6. Garancialevél 7. Jogi és biztonsági közlemény 1. Csomag tartalma 1. 2. Tápadapter 3. Hordozótok 4. USB-kábel 5. 6. Garancialevél 7. Jogi és biztonsági közlemény 2. A készülék áttekintése 1 2 9 3 4 5 6 7 8 10 11 12 13 14 HU - 1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Részletesebben

2015 myphone. Minden jog fenntartva. myphone Iron. Kezelési útmutató

2015 myphone. Minden jog fenntartva. myphone Iron. Kezelési útmutató 2015 myphone. Minden jog fenntartva. myphone Iron Kezelési útmutató Technikai specifikáció: RAM Memória: 1GB Dual Core Cortex A7 1.3GHz processzor 3,5 kapacitív érintőkijelző 320 x 480 px felbontással

Részletesebben

ROLLEI-DFS-190-SE. Felhasználói kézikönyv.

ROLLEI-DFS-190-SE. Felhasználói kézikönyv. ROLLEI-DFS-190-SE Felhasználói kézikönyv. Tartalomjegyzék Rollei DF-S 190 SE szkenner Negatív-/diafilm tartó Diafilm gyors adagoló Hálózati csatlakozó Két kábel Tisztítókefe Használati útmutató www.rollei.cz

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Prestigio Nobile PER3172. Alapvető műveletek

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Prestigio Nobile PER3172. Alapvető műveletek Alapvető műveletek Nyomja meg és tartsa benyomva a bekapcsoló gombot a készülék bekapcsolásához. A készülék automatikusan belép a Kezdő oldalra az üdvözlő képernyő után. A Kezdő oldalon nyomja meg a Menü

Részletesebben

Tartalomjegyzék. 1. Belépés a www.akademiai.hu-n vásárolt e-könyvek eléréséhez. 2. A könyvespolc. 3. Az olvasó nézet

Tartalomjegyzék. 1. Belépés a www.akademiai.hu-n vásárolt e-könyvek eléréséhez. 2. A könyvespolc. 3. Az olvasó nézet Tartalomjegyzék 1. Belépés a www.akademiai.hu-n vásárolt e-könyvek eléréséhez 2. A könyvespolc 3. Az olvasó nézet 3.1. A lapozás, a helyi menü megjelenítése 3.2. A helyi menü opciói 3.3. Hivatkozások és

Részletesebben

Használati utasítás. PocketBook IQ 701

Használati utasítás. PocketBook IQ 701 Használati utasítás PocketBook IQ 701 TARTALOM TARTALOM... 2 BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK... 7 A POCKETBOOK IQ KÉSZÜLÉK KÜLSEJE ÉS IRÁNYÍTÁSI ELEMEK... 11 Elől nézet:... 11 Hátulnézet:... 12 A PocketBook IQ 701

Részletesebben

Z80TAPE FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ

Z80TAPE FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ Z80TAPE FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ Tartalomjegyzék 1. A készülék ismertetése 2. Üzembe helyezés 3. Főmenü 4. COMPUTER 5. OPEN FILE 6. PLAY 7. LEVEL 8. SOUND 9. REMOTE 10. SAVE A Z80TAPE készülék 1. A készülék

Részletesebben

1. Prestigio MultiPad 2. Tápadapter 3. Hordozótok 4. USB-kábel 5. Rövid használati útmutató 6. Garancialevél 7. Jogi és biztonsági közlemény

1. Prestigio MultiPad 2. Tápadapter 3. Hordozótok 4. USB-kábel 5. Rövid használati útmutató 6. Garancialevél 7. Jogi és biztonsági közlemény 1. Csomag tartalma 1. 2. Tápadapter 3. Hordozótok 4. USB-kábel 5. 6. Garancialevél 7. Jogi és biztonsági közlemény 2. A készülék áttekintése 15 16 3 4 5 6 1 2 13 14 10 9 8 11 12 7 HU - 1 1 2 3 4 5 6 7

Részletesebben

DF-1050 10 digitális képkeret Használati utasítás

DF-1050 10 digitális képkeret Használati utasítás DF-1050 10 digitális képkeret Használati utasítás Biztonsági előírások Mindig tartsa be az alábbi előírásokat. Ezzel elkerülhető, hogy a képkeret használata során tűz, áramütés, vagy egyéb sérülés érje.

Részletesebben

Vizsgálókamera (boroszkóp) Használati útmutató

Vizsgálókamera (boroszkóp) Használati útmutató Vizsgálókamera (boroszkóp) Használati útmutató A készülék bekapcsolása előtt, kérjük, olvassa el a használati útmutatót. Ez a használati útmutató fontos biztonsággal kapcsolatos információkat tartalmaz.

Részletesebben

Koobe Jumbo használati utasítás

Koobe Jumbo használati utasítás Koobe Jumbo használati utasítás Tartalomjegyzék Biztonsági előírás...5 Struktúra...7 1. Billentyűk...9 2. Érintőképernyő...10 1) Tapintás...10 2) Csúsztatás...10 3) Csúsztatás és tartás... 11 Műveletek...12

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Itt nyissa meg

Felhasználói kézikönyv. Itt nyissa meg Felhasználói kézikönyv Itt nyissa meg Tartalom BIZTONSÁGI ÓVINTÉZKEDÉSEK... 5 MEGJELENÉS... 10 MŰSZAKI JELLEMZŐK... 12 KEZDETI LÉPÉSEK... 13 Az akkumulátor töltése 13 Energiagazdálkodás 14 Fájlok betöltése

Részletesebben

Működési útmutató a H.264 HD 1082 P Távirányítóhoz

Működési útmutató a H.264 HD 1082 P Távirányítóhoz Működési útmutató a H.264 HD 1082 P Távirányítóhoz A. Bekapcsolás gomb B. Funkció gomb C. Módkapcsoló gomb D. Világítás (piros, zöld és kék) E. Újraindítás gomb F. Mini USB G. Port TF kártyának H. MIC

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv ConCorde readman 6 Felhasználói kézikönyv www.concorde.hu Fontos tudnivalók: A termék bármely jellemzője minden előzetes bejelentés nélkül változhat. Készítsen biztonsági mentést az adatairól, azok adatvesztéséért,

Részletesebben

1. A főbb funkciók bemutatása

1. A főbb funkciók bemutatása Kézikönyv SMO10QC3G FIGYELMEZTETÉSEK A készülék és annak tartozékai gyermekektől elzárva tartandó. A készüléket ne tartsa nedves helyeken vagy nedves tárgyak közelében és ne fogja meg nedves kézzel. A

Részletesebben

Operációs rendszerek. Tanmenet

Operációs rendszerek. Tanmenet Tanmenet TANMENET- Operációs rendszerek Témakörök Javasolt óraszám 1. Operációs rendszerek alapjai 2. Windows 2000 ismeretek- Munka a képernyőn 3. Windows 2000 ismeretek- A Start menü elemei 4. Windows

Részletesebben

Használati utasítás PocketBook Pro 602

Használati utasítás PocketBook Pro 602 Használati utasítás PocketBook Pro 602 Tartalom Tartalom... 2 BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK... 6 A POCKETBOOK Pro 602 KÉSZÜLÉK KÜLSEJE ÉS IRÁNYÍTÁSI ELEMEK... 10 A PocketBook Pro 602 TECHNIKAI PARAMÉTEREI... 14

Részletesebben

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

1. fejezet: Bevezetés. 2. fejezet: Első lépések

1. fejezet: Bevezetés. 2. fejezet: Első lépések 1. fejezet: Bevezetés A Media Player 100 olyan digitális médialejátszó, amely USB memóriához és kártyaolvasókhoz egyaránt csatlakoztatható. Az otthoni szórakoztatóközpontra csatlakozik, és lehetővé teszi

Részletesebben

1. Csomag tartalma. 2. A készülék bemutatása

1. Csomag tartalma. 2. A készülék bemutatása 1. Csomag tartalma 1. Prestigio autós DVR 2. Tapadókorong 3. DC 5V autós töltő 4. USB-kábel 5. Rövid használati útmutató 6. AV-kábel 2. A készülék bemutatása 1 SD/MMC-kártyanyílás 10 Fel 2 Mikrofon 11

Részletesebben

Csomag tartalma. csomag nem tartalmazza) Visszalépés az előző menüpontba vagy megszakítás. Megjeleníti a hangerő-szabályozót

Csomag tartalma. csomag nem tartalmazza) Visszalépés az előző menüpontba vagy megszakítás. Megjeleníti a hangerő-szabályozót HU Rövid használati útmutató Csomag tartalma 1 E-könyv olvasó készülék 2 Bőrtok 3 Fülhallgató 4 USB-kábel 5 Rövid használati útmutató 6 Garancialevél A készülék bemutatása 1 2 3 4 14 8 5 6 7 9 10 12 11

Részletesebben

IRIScan Anywhere 5. Scan anywhere, go paperless! PDF. Mobile scanner & OCR software. for Windows and Mac

IRIScan Anywhere 5. Scan anywhere, go paperless! PDF. Mobile scanner & OCR software. for Windows and Mac IRIScan Anywhere 5 PDF Scan anywhere, go paperless! for Windows and Mac Mobile scanner & OCR software Kezdő lépések Jelen Gyorsismertető segítségével megkezdheti az IRIScan TM Anywhere 5 használatát. Kérjük,

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Az alkalmazása megnyitása Hozzáférés a kiadványokhoz

Tartalomjegyzék. Az alkalmazása megnyitása Hozzáférés a kiadványokhoz Első lépések Tartalomjegyzék Az alkalmazása megnyitása Hozzáférés a kiadványokhoz Könyvespolc A könyvespolc elemei A könyvespolc funkciói Egy kiadvány letöltése Egy kiadvány megnyitása Olvasó modul Olvasás

Részletesebben

Használati utasítás PocketBook Pro 902

Használati utasítás PocketBook Pro 902 Használati utasítás PocketBook Pro 902 Használati utasítás PocketBook Pro 902 2 TARTALOM TARTALOM... 2 BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK... Hiba! A könyvjelző nem létezik. A POCKETBOOK PRO 902 külseje és irányítási

Részletesebben

Alcor Myth. E-könyv olvasó. Kezelési Útmutató

Alcor Myth. E-könyv olvasó. Kezelési Útmutató Alcor Myth E-könyv olvasó Kezelési Útmutató Figyelmeztetések 1. Ez a készülék egy érzékeny elektronikus eszköz. Kérjük figyelmesen olvassa el ezt az Útmutatót, mielőtt a készüléket használatba venné. 2.

Részletesebben

Digitális karóra rögzítő. Felhasználói kézikönyv. (felvevő, kamera, mobil érzékelés, infravörös éjszakai karóra)

Digitális karóra rögzítő. Felhasználói kézikönyv. (felvevő, kamera, mobil érzékelés, infravörös éjszakai karóra) Digitális karóra rögzítő Felhasználói kézikönyv (felvevő, kamera, mobil érzékelés, infravörös éjszakai karóra) Profil: - Mikrofon - Infravörös éjszakai lámpa - USB interfész - HD kamera - Bekapcsolás/Kikapcsolás,

Részletesebben

HD720P Sport Kamera használati útmutató

HD720P Sport Kamera használati útmutató HD720P Sport Kamera használati útmutató Tartalom: Figyelmeztetések 1 Szerkezet 2 Jellemzők 3 Műszaki leírás 4 Útmutató 5 Általános problémák 8 Csomag tartalma 9 Figyelmeztetések 1. Ne használja a kamerát

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DG120. 2008 DreimGO.com All rights reserved. Website: www.dreimgo.com

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DG120. 2008 DreimGO.com All rights reserved. Website: www.dreimgo.com HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DG120 2008 DreimGO.com All rights reserved. Website: www.dreimgo.com 1 BIZTONSÁGI FIGYELMEZTETÉSEK Saját biztonsága érdekében ne használja a készülék gombjait vezetés közben. Használja

Részletesebben

Full HD Hobby Napszemüveg Kamera Felhasználói kézikönyv. Modell: Sárga-Fekete Fekete. Termék Szerkezete

Full HD Hobby Napszemüveg Kamera Felhasználói kézikönyv. Modell: Sárga-Fekete Fekete. Termék Szerkezete Full HD Hobby Napszemüveg Kamera Felhasználói kézikönyv Modell: Sárga-Fekete Fekete Termék Szerkezete Termék Jellemzői 1. Nagy felbontású 720P/1080P Felbontás: 1280*720P/1920*1080P, 8 Mega Pixel 2. Videó

Részletesebben

Operációs rendszerek. Tanmenet

Operációs rendszerek. Tanmenet Tanmenet TANMENET- Operációs rendszerek Témakörök Javasolt óraszám 1. Windows XP ismeretek- Munka a képernyőn 2. Windows XP ismeretek- A Start menü elemei 3. Windows XP ismeretek- A billentyűzet 4. Windows

Részletesebben

Figyelmeztetés. A gyártó fenntartja a jogot a készülék fejlesztésére, megváltoztatásá- ra, minden külön értesítés nélkül. (A Tablet nem vízálló!

Figyelmeztetés. A gyártó fenntartja a jogot a készülék fejlesztésére, megváltoztatásá- ra, minden külön értesítés nélkül. (A Tablet nem vízálló! Tartalomjegyzék Figyelmeztetés... 1. Gombok és megjelenés... 1.1 Érintőképernyő... 1.2 Bekapcsolás... 1.3 ESC... 1.4 Menü... 1.5 Hangerőszabályozás... 1.6 Fülhallgató kimenet... 1.7 Video kimenet csatlakozó...

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Áttekintés. Átdolgozott dizájn Az egyedi kialakításnak köszönhetően kézbe simuló forma.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Áttekintés. Átdolgozott dizájn Az egyedi kialakításnak köszönhetően kézbe simuló forma. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Az MP3 a médialejátszók új generációja. Támogatja az MP2, MP3, WMA és WAV fájlok lejátszását. Magas színvonal, megbízhatóság és átdolgozott dizájn jellemzi. Áttekintés Átdolgozott dizájn

Részletesebben

Point of View Android 2.3 Tablet Kézikönyv ProTab 2XL

Point of View Android 2.3 Tablet Kézikönyv ProTab 2XL Tartalom 1. Megjegyzések...2 2. Doboz tartalma...2 3. Termék áttekintése...3 4. Indítás és leállítás...4 5. Asztal...5 6. Gombok...5 7. Az App Drawer...6 8. Rendszerbeállítások...6 9. HDMI...8 10. Telepítés,

Részletesebben

Avantalk AH5 Bluetooth Mono Headset Használati utasítás

Avantalk AH5 Bluetooth Mono Headset Használati utasítás Avantalk AH5 Bluetooth Mono Headset Használati utasítás I. Töltés a. Az első használat előtt a készülék teljes feltöltése szükséges, a teljes töltési ciklus hozzávetőlegesen 3.5 4 órát vesz igénybe. b.

Részletesebben

USB keylogger PRO. Használati útmutató. A szállító elérhetősége:

USB keylogger PRO. Használati útmutató. A szállító elérhetősége: USB keylogger PRO Használati útmutató A szállító elérhetősége: SHX Trading s.r.o. V Háji 15, 170 00 Praha 7 Tel: +36 70 290 1480, e-mail: info@spystore.hu 1. oldal 1. Termékleírás Az USB keylogger egy

Részletesebben

Használati utasítás. PocketBook Pro 603

Használati utasítás. PocketBook Pro 603 Használati utasítás PocketBook Pro 603 Használati utasítás PocketBook Pro 603 2 TARTALOM TARTALOM... 2 BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK... 6 A PB 603 KÉSZÜLÉK KÜLSEJE ÉS IRÁNYÍTÁSI ELEMEK... 10 Irányító elemek és

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS PM Bluetooth Sminktetováló Készülék

HASZNÁLATI UTASÍTÁS PM Bluetooth Sminktetováló Készülék HASZNÁLATI UTASÍTÁS PM Bluetooth Sminktetováló Készülék Készülék jellemzők A vezérlőegységben egy 5000mAh akkumulátor van, melynek köszönhetően 8-10 órán keresztül működik egy töltéssel. Amikor kezd lemerülni

Részletesebben

Előszó. Köszönjük, hogy megvásárolta Koobe NovelBook HD könyvolvasót. Az előszóban

Előszó. Köszönjük, hogy megvásárolta Koobe NovelBook HD könyvolvasót. Az előszóban 1 Előszó Köszönjük, hogy megvásárolta Koobe NovelBook HD könyvolvasót. Az előszóban röviden bemutatjuk a könyvolvasót és pár alap funkcióját, hogy minél hamarabb elkezdhessen olvasni. A könyvolvasó a legfejlettebb

Részletesebben

Fém minidiktafon távolsági lehallgatással

Fém minidiktafon távolsági lehallgatással Fém minidiktafon távolsági lehallgatással Használati útmutató A szállító elérhetősége: SHX Trading s.r.o. V Háji 15, 170 00 Praha 7 Tel: +36 70 290 1480, e-mail: info@spystore.hu 1. oldal www.spystore.hu

Részletesebben

D800 MP3 LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

D800 MP3 LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ D800 MP3 LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ ÁTTEKINTÉS Különleges design Az egyedi kialakításnak köszönhet ően kézbe simuló forma. Támogatott zenei formátumok Támogatott formátumok: MP3, WMA, WAV. USB csatlakozó

Részletesebben

ConCorde M-4 MSD Használati útmutató

ConCorde M-4 MSD Használati útmutató 1 ConCorde M-4 MSD Használati útmutató Köszönjük, hogy a ConCorde M-4 MSD MP4 lejátszót választotta. A készülék első használata előtt, kérjük olvassa el figyelmesen a használati útmutatót. A készülék bemutatása

Részletesebben

CJB1JM0LCAPA. Rövid használati utasítás

CJB1JM0LCAPA. Rövid használati utasítás CJB1JM0LCAPA Rövid használati utasítás Az óra bemutatása Hangszóró Töltőport Be-/kikapcsoló gomb Tartsa lenyomva 3 másodpercig a be-/kikapcsoláshoz. Tartsa lenyomva 10 másodpercig a kényszerített újraindításhoz.

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Zenelejátszó... 8 Képek... 9 Alkalmazások... 10 Beállítások... 12 Csatlakoztatás számítógéphez... 14 Műszaki jellemzők...

Tartalomjegyzék. Zenelejátszó... 8 Képek... 9 Alkalmazások... 10 Beállítások... 12 Csatlakoztatás számítógéphez... 14 Műszaki jellemzők... Tartalomjegyzék Fontos biztonsági figyelmeztetések... 2 Tulajdonságok... 2 Tartozékok... 3 Kezelőszervek és felépítés... 3 Használat... 4 Könyvtár... 4 A világítás használata... 8 Zenelejátszó... 8 Képek...

Részletesebben

SJ5000 Felhasználói útmutató

SJ5000 Felhasználói útmutató SJ5000 Felhasználói útmutató E l e c t r o p o i n t K f t., 1 0 4 4, B u d a p e s t M e g y e r i ú t 1 1 6. F s z. 1. Oldal 1 Figyelmeztetés 1. Ez egy érzékeny termék, ne ejtse el. 2. Ne tegye a terméket

Részletesebben

Kezdeti lépések MAGYAR CEL-SV3JA2F0

Kezdeti lépések MAGYAR CEL-SV3JA2F0 Kezdeti lépések MAGYAR CEL-SV3JA2F0 A csomag tartalma Használat előtt ellenőrizze, hogy a fényképezőgép doboza tartalmazza-e a következő elemeket. Ha valamelyik hiányzik, vegye fel a kapcsolatot a fényképezőgépkereskedővel.

Részletesebben

18. Szövegszerkesztők

18. Szövegszerkesztők 18. Szövegszerkesztők A szövegszerkesztés olyan számítógépes művelet, amelynek során később nyomtatásban megjelenő szövegegységeket, dokumentumokat hozunk létre, majd azokat papírra kinyomtatjuk. A különböző

Részletesebben

Gyors üzembehelyezési útmutató. ComboBox CE HD. Multimédiás vevőkészülék DVB-T és DVB-S2 adások vételére

Gyors üzembehelyezési útmutató. ComboBox CE HD. Multimédiás vevőkészülék DVB-T és DVB-S2 adások vételére Gyors üzembehelyezési útmutató ComboBox CE HD Multimédiás vevőkészülék DVB-T és DVB-S2 adások vételére Fontos biztonsági előírások - - Kérjük, figyelmesen olvassa el az utasításokat. - - Kérjük, őrizze

Részletesebben

Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató

Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató képzelje el a lehetőségeket Szerzői jog 2009 Samsung Electronics Co., Ltd. Minden jog fenntartva. Ez a felügyeleti útmutató csak tájékoztató célt szolgál.

Részletesebben

Sygic: Voucher Edition for Android telepítése

Sygic: Voucher Edition for Android telepítése Sygic: Voucher Edition for Android telepítése A mellékelt képernyőképek illusztrációként szolgálnak! 1. A szoftver letöltése és telepítése 1.1. Töltse le az alkalmazást készülékén keresztül a Google Play

Részletesebben

A digitális SLR fényképezőgép-firmware frissítése

A digitális SLR fényképezőgép-firmware frissítése A digitális SLR fényképezőgép-firmware frissítése Köszönjük, hogy a Nikon termékét választotta! A jelen útmutató a firmware-frissítés elvégzését ismerteti. Ha nem biztos benne, hogy sikeresen végre tudja

Részletesebben

Karóra FULL HD rejtett kamerával Használati útmutató:

Karóra FULL HD rejtett kamerával Használati útmutató: ! Karóra FULL HD rejtett kamerával Használati útmutató: A szállító elérhetősége: SHX Trading s.r.o. V Háji 15, 170 00 Praha 7 1. oldal www.kemtech.hu # Fontos információk a berendezés vízállóságáról: Az

Részletesebben

Fontos biztonsági figyelmeztetések

Fontos biztonsági figyelmeztetések Fontos biztonsági figyelmeztetések Figyelem: HD-2400 FIGYELMEZTETÉS ÁRAMÜTÉS VESZÉLY! KINYITNI TILOS! Ez a jel veszélyes feszültség meglétére hívja fel a figyelmet a készülék belsejében, mely áramütést

Részletesebben

CPA 601, CPA 602, CPA 603

CPA 601, CPA 602, CPA 603 CPA 601, CPA 602, CPA 603 Infravörös távvezérlő rendszer Felhasználói kézikönyv Olvassa el a teljes kezelési útmutatót a használatba helyezés előtt! A helytelen használat visszafordíthatatlan károkat okozhat!

Részletesebben

Bevezető Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket! Ahhoz, hogy az eszközt minél tovább örömmel és megelégedéssel használhassa, kérjük az eszköz

Bevezető Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket! Ahhoz, hogy az eszközt minél tovább örömmel és megelégedéssel használhassa, kérjük az eszköz Bevezető Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket! Ahhoz, hogy az eszközt minél tovább örömmel és megelégedéssel használhassa, kérjük az eszköz használatba vétele előtt olvassa el ezt a rövid üzembehelyezési

Részletesebben

Acer kivetítők 3D technológiával. Gyorsútmutató

Acer kivetítők 3D technológiával. Gyorsútmutató Acer kivetítők 3D technológiával Gyorsútmutató 2012. Minden jog fenntartva. Használati útmutató az Acer kivetítősorozatához Eredeti kiadás: 8/2012 Típusszám: Sorozatszám: Vásárlás időpontja: Vásárlás helye:

Részletesebben

SJM10 Felhasználói útmutató

SJM10 Felhasználói útmutató SJM10 Felhasználói útmutató E l e c t r o p o i n t K f t., 1 0 4 4 B u d a p e s t, M e g y e r i ú t 1 1 6. F s z. 1. Oldal 1 Figyelmeztetés 1. Ez egy érzékeny termék, ne ejtse el. 2. Ne tegye a terméket

Részletesebben

HD 1080P Headset-stílusú hordható. kamera. felhasználói kézikönyv

HD 1080P Headset-stílusú hordható. kamera. felhasználói kézikönyv HD 1080P Headset-stílusú hordható kamera felhasználói kézikönyv 1. Bekapcsolás /Indítás /Megállítás 2. Mód 3. Lencse 4. MIC 5. Jelző fény 6. USB/Áram port 7. TF kártyanyílás Első rész: Bemutatás Ez a termék

Részletesebben

1. Csomag tartalma. 2. A készülék áttekintése

1. Csomag tartalma. 2. A készülék áttekintése 1. Csomag tartalma 1. Prestigio autódvr 4. USB-kábel 7. Rövid használati útmutató 2. Tapadókorong 5. HDMI-kábel 8. Garancialevél 3. Autós töltő 6. AV kábel 9. GPS kábel (csak RR520G amelyek beépített GPS

Részletesebben

MA C-180/182/184/188 MP4 lejátszó Felhasználói kézikönyv

MA C-180/182/184/188 MP4 lejátszó Felhasználói kézikönyv MA C-180/182/184/188 MP4 lejátszó Felhasználói kézikönyv 1 Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a hordozható MP4 lejátszót. Kérjük, hogy a lejátszó használata előtt a kézikönyvet figyelmesen olvassa el, és

Részletesebben

HUG7211 Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) az Transformer TF201 modellhez

HUG7211 Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) az Transformer TF201 modellhez HUG7211 Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) az Transformer TF201 modellhez Fájlok kezelése... 2 Hogyan érhetem el a microsd kártyán, SD kártyán és az USB eszközön tárolt adataimat?... 2 Hogyan tudom átmásolni

Részletesebben

Használati útmutató a Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott T-Scale típusú hitelesített lapmérleghez

Használati útmutató a Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott T-Scale típusú hitelesített lapmérleghez Használati útmutató a Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott T-Scale típusú hitelesített lapmérleghez Használati útmutató a Hungary Mérleg Kft. által forgalmazott T-Scale típusú hitelesített lapmérleghez

Részletesebben

Színes videó kaputelefon, 3,5, kagyló nélküli, süllyesztett kivitel

Színes videó kaputelefon, 3,5, kagyló nélküli, süllyesztett kivitel Színes videó kaputelefon, 3,5, kagyló nélküli, süllyesztett kivitel Felhasználói kézikönyv 2 MŰKÖDÉS Hívások fogadása és a kép átadása Egy hívás fogadásakor a videó kaputelefon cseng a beállított dallamon.

Részletesebben

3. modul - Szövegszerkesztés

3. modul - Szövegszerkesztés 3. modul - Szövegszerkesztés Érvényes: 2009. február 1-jétől Az alábbiakban ismertetjük a 3. modul (Szövegszerkesztés) syllabusát, amely a gyakorlati vizsga alapját képezi. A modul célja Ezen a vizsgán

Részletesebben

Maverick HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Maverick HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Maverick HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MEGJEGYZÉS Ez a használati útmutató csak referenciaként szolgál. A folyamatos fejlesztés miatt a módosítás joga fenntartva. Nagyon sok meghatározó és szép emléket kívánunk

Részletesebben

ConCorde FHD-1100S HD Médialejátszó

ConCorde FHD-1100S HD Médialejátszó ConCorde FHD-1100S HD Médialejátszó Felhasználói kézikönyv Bevezetõ Az Ön által megvásárolt HD media lejátszója a következõ fájl formátumokat támogatja: Video: H.264, AVI MP4 RM MPEG RMVB VOB MOV DAT,

Részletesebben

SJ4000 Felhasználói útmutató

SJ4000 Felhasználói útmutató SJ4000 Felhasználói útmutató Oldal 1 Figyelmeztetés 1. Ez egy érzékeny termék, ne ejtse el. 2. Ne tegye a terméket erősen mágneses tárgyak közelébe, mint például mágnes és elektromos motor. Kerülje az

Részletesebben

ONYX BOOX A62S Evolution Használati utasítás. 2008 2011 Onyx International Inc. www.koobe.hu

ONYX BOOX A62S Evolution Használati utasítás. 2008 2011 Onyx International Inc. www.koobe.hu ONYX BOOX A62S Evolution Használati utasítás 2008 2011 Onyx International Inc. www.koobe.hu Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék...2 Bevezető...3 Útmutató...4 Óvintézkedések...5 Tartozékok...5 Boox A62S felépítése...6

Részletesebben

Mini DV Használati útmutató

Mini DV Használati útmutató Mini DV Használati útmutató Készülék leírása 1: Akasztó furat 2: Bekapcsoló 3: Mód 4:Klipsz 5:Micro SD 6:Tartó 7: Mini USB 8: Kamera 9:Felvétel 10: Státusz indikátor 11: Mikrofon Tartozékok 12: Állvány

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv. Itt nyissa meg

Felhasználói kézikönyv. Itt nyissa meg Felhasználói kézikönyv Itt nyissa meg Tartalom BIZTONSÁGI ÓVINTÉZKEDÉSEK...4 MEGJELENÉS...9 Elölnézet 9 Oldalnézet 10 MŰSZAKI JELLEMZŐK...11 KEZDETI LÉPÉSEK...12 Az akkumulátor töltése 12 Energiagazdálkodás

Részletesebben

Magyar. BT-03i használati útmutató

Magyar. BT-03i használati útmutató BT-03i használati útmutató 1 Tartalomjegyzék Áttekintés Az első lépések Hogyan fogadja a telefonhívásokat Termékleírás 2 1. Áttekintés A B E D F 1-1 Funkció gombok: C A B C D E F Szilikon fülrögzítő Power

Részletesebben

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák A Portál rendszer felületének általános bemutatása Felhasználói útmutató Támogatott böngészők Internet Explorer 9+ Firefox (legújabb verzió) Chrome (legújabb verzió) Felületek felépítése Információs kártyák

Részletesebben

Mio Technology Limited www.mio-tech.be C510, C710. Gyors használati utasítás a Mio Map v3 programhoz. Magyar

Mio Technology Limited www.mio-tech.be C510, C710. Gyors használati utasítás a Mio Map v3 programhoz. Magyar Mio Technology Limited www.mio-tech.be C510, C710 Gyors használati utasítás a Mio Map v3 programhoz Magyar 2 A Fő menü Amikor a Mio Map elindul, a fő menü jelenik meg. Innen lehet elérni a Mio Map minden

Részletesebben

Kezelési Útmutató. Alcor Saga e-könyv olvasó 2 / 32

Kezelési Útmutató. Alcor Saga e-könyv olvasó 2 / 32 Kezelési Útmutató Alcor Saga e-könyv olvasó 2 / 32 Tartalomjegyzék Kezdeti lépések... 5 Kezelőszervek és csatlakozók... 5 A készülék be- és kikapcsolása... 6 Az e-könyv olvasó töltése... 6 Az akkumulátor

Részletesebben

Az órát az első használat előtt legalább 2 órával fel kell tölteni.

Az órát az első használat előtt legalább 2 órával fel kell tölteni. Használati utasítás 1. Biztonsági figyelmeztetés Az órát az első használat előtt legalább 2 órával fel kell tölteni. Biztonsági kód Az alapértelmezett kód 1122. Ez a kód megakadályozza, hogy más személyek

Részletesebben

ConCorde Roadcam HD20 Használati útmutató

ConCorde Roadcam HD20 Használati útmutató ConCorde Roadcam HD20 Használati útmutató www.concorde.hu Köszönjük, hogy a ConCorde Roadcam HD20 menetrögzítő készüléket választotta. A termék első használata előtt kérjük, olvassa el a mellékelt használati

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. F-sorozat

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. F-sorozat 1 A MÉRLEG LEÍRÁSA tálca Ki/Be gomb nulla kijelző tára kijelző NET stabil súly kijelző LCD vízszintjelző direkt memória billentyűk numerikus billentyűzet beállító gomb és kommunikációs csatlakozó TELECOM

Részletesebben

A Via 125, Via 135 és Start 60 Refurbished készülékek frissítése. Hogyan csináld?

A Via 125, Via 135 és Start 60 Refurbished készülékek frissítése. Hogyan csináld? A Via 125, Via 135 és Start 60 Refurbished készülékek frissítése. Hogyan csináld? Az első teendő a készüléket regisztrálni. Ennek elvégzéséhez a MyDrive szoftver letöltése szükséges: https://tomtom.com/hu_hu/mytomtom/getstarted/

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ POLYCOM HDX VIDEOKONFERENCIA RENDSZERHEZ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ POLYCOM HDX VIDEOKONFERENCIA RENDSZERHEZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ POLYCOM HDX VIDEOKONFERENCIA RENDSZERHEZ - FONTOS TEENDŐK VIDEOKONFERENCIA ELŐTT - A VIDEOKONFERENCIA ÜZEMBE HELYEZÉSE - HÍVÁS KEZDEMÉNYEZÉSE ÉS FOGADÁSA - A KAMERA ÉS A MIKROFON HASZNÁLATA

Részletesebben

Felhasználói útmutató. kitvision.co.uk. JB. 3544 / Made in China. Kitvision 2014. Christchurch, Dorset. BH23 4FL. Li-ion

Felhasználói útmutató. kitvision.co.uk. JB. 3544 / Made in China. Kitvision 2014. Christchurch, Dorset. BH23 4FL. Li-ion Felhasználói útmutató kitvision.co.uk A k c i ó k a m e r a Li-ion Do not dispose of Lithium-ion batteries with general waste. Please return it to battery recycling collection point. JB. 3544 / Made in

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. GPS* SOLAR óra. A világ mind a 39 időzónáját felismeri.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. GPS* SOLAR óra. A világ mind a 39 időzónáját felismeri. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 1. Jellemzők: GPS* SOLAR óra. Egyetlen gomb megnyomásával beállíthatjuk a pontos helyi időt bárhol a világon. Az óra a GPS műholdak jeleit fogadva gyorsan beáll a pontos időre. A világ

Részletesebben

Di1611/Di2011. KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain

Di1611/Di2011. KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain Di1611/Di2011 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain Driver Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1 A PC szkennelés beállítása 2 Csatlakozás az USB portra 3 A TWAIN meghajtó telepítése 3.1 A TWAIN meghajtó telepítése Plug

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató E l e c t r o p o i n t K f t., 1 1 5 3, B u d a p e s t B o c s k a i u. 8 Oldal 1 Figyelmeztetés 1. Ez egy érzékeny termék, ne ejtse el. 2. Ne tegye a terméket erősen mágneses tárgyak

Részletesebben

CitiDirect BE SM Felhasználói útmutató

CitiDirect BE SM Felhasználói útmutató CitiDirect BE SM Felhasználói útmutató Bejelentkezés A CitiDirect BE SM futtatásának minimális rendszerkövetelményei megegyeznek a CitiDirect Online Banking rendszer követelményeivel. Kérjük, kattintson

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv. Rii K18. Multimédiás Billentyűzet és Touchpad , Fax: Mobil: ,

Felhasználói Kézikönyv. Rii K18. Multimédiás Billentyűzet és Touchpad , Fax: Mobil: , Felhasználói Kézikönyv Rii K18 Multimédiás Billentyűzet és Touchpad 1141 Budapest, Fogarasi út 77. 1095 Budapest, Mester u. 34. Tel.: *220-7940, 220-7814, 220-7959, Tel.: *218-5542, 215-9771, 215-7550,

Részletesebben

ASC. Kezelési útmutató. 6 8 0 0, H ó d m e z ő v á s á r h e l y. B o t o n d u. 1 0. T e l. : + 3 6 / 7 0 5 3 9 8 3 4 2

ASC. Kezelési útmutató. 6 8 0 0, H ó d m e z ő v á s á r h e l y. B o t o n d u. 1 0. T e l. : + 3 6 / 7 0 5 3 9 8 3 4 2 ASC Kezelési útmutató 6 8 0 0, H ó d m e z ő v á s á r h e l y B o t o n d u. 1 0. T e l. : + 3 6 / 7 0 5 3 9 8 3 4 2 W e b : w w w. i p a r i m e r l e g e k. h u E - m a i l : i p a r i m e r l e g e

Részletesebben

1. Prestigio MultiPad 2. AC adapter 3. Fülhallgató 4. USB-kábel 5. Rövid használati útmutató 6. Garancialevél

1. Prestigio MultiPad 2. AC adapter 3. Fülhallgató 4. USB-kábel 5. Rövid használati útmutató 6. Garancialevél 1. A csomag tartalma HU 1. 2. AC adapter 3. Fülhallgató 4. USB-kábel 5. 6. Garancialevél 2. A készülék bemutatása 1 2 1 2 3 4 5 6 7 Bekapcsoló/újraindító gomb Vol +\ Vol - Micro SD kártya Bővítőhely Micro

Részletesebben