Beszámoló az International Police Assosiation Magyar Szekció Nemzeti Adó- és Vámhivatal szervezet évben végzett tevékenységéről

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Beszámoló az International Police Assosiation Magyar Szekció Nemzeti Adó- és Vámhivatal szervezet 2012. évben végzett tevékenységéről"

Átírás

1 Beszámoló az International Police Assosiation Magyar Szekció Nemzeti Adó- és Vámhivatal szervezet évben végzett tevékenységéről Szervezetünk évi tevékenységét értékelve megállapítható, hogy a legsikeresebb év volt hét éves működésünk során. Rendezvényeink számában, összetételében és minőségében, elért versenyeredmények tekintetében egyaránt. A program és munkaterv alapján végeztük tevékenységünket, az előre nem prognosztizálható feladatokat rugalmasan, az aktualitásokhoz igazodva hajtottuk végre. A programtervben foglaltak teljesítése: Rendezvényeinket a kiképzési, sport- és kulturális területeken arra törekedve szerveztük, hogy a pénzügyőrök és kormánytisztviselők közötti baráti, szakmai kapcsolatot erősítjük, az állomány hangulatának javítását, egészségügyi, fizikai állapotának megőrzését szolgáljuk. Az évente megrendezésre kerülő Szent Máté emlék lőversenyt hagyományokhoz híven a Fehér úti lőtéren került megtartásra, ahol szervezetünk tagjai és más rendvédelmi szervek IPA tagjai vettek részt. Ez évben első alkalommal megrendeztük azt a nemzetközi szituációs lőversenyt Dorogon, amely nagy számú résztvevőt vonzott és nagy sikert aratott. Tagjaink közül többen más szervek által megrendezett lőversenyeken is sikerrel képviselték szervezetünket, a Körmenden megrendezett nemzetközi IPA és a BRFK IPA szervezet lőversenyén egyaránt helyezést értünk el, csapatszinten és egyénileg is. Az év legkiemelkedőbb sport eredménye, hogy női futball csapatunk a belgiumi Lommel városában megrendezett IPA Nemzetközi teremlabdarúgó világkupán I. helyezést ért el. E rendezvényen a férfiak táborában szervezetünket három csapat képviselte. Nevezetesen a Budapest IPA, a Budapest IPA-NAV, a Szeged NAV. Ezek sorában a legjobb eredményt a Budapest IPA-NAV csapata érte el a 8. helyezésével, ami kiemelkedő teljesítmény, hisz a megmérettetésben pontosan 33 országból közel nyolcszáz versenyző küzdelmét jelentette. Hazai teljesítményünk másodszor I. helyezés a Készenléti Rendőrség IPA szervezete által rendezett tornán. Népszerűek a családi rendezvényeink, ilyen volt pl. a bowling party, amelyre ez évben kétszer került sor, és ahol minden korosztály jelen volt, és jól szórakozott. A karácsonyi ünnepek előtt tartottuk meg a légpuska lőbajnokságot tagságunk és a NAV állományába tartozó dolgozók gyermekei unokái részére Kőbányán a Pataky István Híradásipari és Informatikai Szakközépiskolában. A tornateremben berendezett lőtéren 10 lőállásban kezdték meg a versengést a jelenlévők, a NAV Bevetési Főigazgatóság szakemberei közreműködésével, Karacs Zsolt vezetésével. A délelőtt folyamán tanáraik vezetésével 4 osztály tanulói versenyeztek, mintegy 120 fővel. A legjobb eredményt elért versenyzőt díjaztuk, mint az iskola lőbajnokát. A gyerekek közül az első három helyezett és a legjobb leány lövő részesült díjazásban, érmet, lövészt ábrázoló szobrot és oklevelet kaptak, és NAV-os ajándéktárgyak is kiosztásra kerültek.

2 A IV. alkalommal megrendezett Balatoni Kerékpártúra ismét népszerűsítette a szervezetünket és a Kormányhivatalhoz való kötődésünket jól demonstrálta. Itt kell megjegyezni, hogy e programnak is köszönhetően számos új kormánytisztviselőt köszönthetünk tagként szervezetünkben. Horgászversenyünket ez évben Kiskunfélegyházán rendeztük. A vendéglátó horgászegyesület vezetője, valamint Gombkötő Lajos IPA tagunk és családtagjaik segítségével e programot az év egyik siker-programjának értékelhetjük. Igazi családi nap kerekedett belőle, ahol elsősorban a gyerekek élvezték a direkt nekik szervezett külön programokat, vetélkedőket a csodálatos, kulturált környezetben, majd együtt fogyasztottuk el délben a kiváló babgulyást. E rendezvényünkön a város polgármestere és a körzet országgyűlési képviselője megjelent. Más IPA szervezetek horgászversenyein is részt vettek tagjaink, így a BRFK és a Paksi IPA Szervezet által rendezett versenyen értek el egyénileg és csapatban is eredményeket. Ez évben egy alkalommal került sor IPA társasági est megrendezésére az Újpesti Polgár Centrumban. A színvonalas műsort a Pénzügyőr Zenekar fúvósai, Kéri György skót dudás és az Újpest Szalontánc Klub két párosa biztosította. A vacsorára felszolgált ételek ismét nagy kulináris élvezetet nyújtottak. Az élő zenés tánc-estünk táblás ház volt, néhányan mán nem is belépőhöz sem. Az IPA kedvezményes szálláshelyeit is igénybe vették tagságunk köréből és más IPA szervezetekből is a Kaszópusztai HM üdülő és vadászházzal hatályos megállapodásunk alapján. Az izraeli csereüdülésen négy tagtársunk vett részt, a nemzeti IPA szervezet színvonalas programokkal szerzett számukra maradandó élményeket. A nemzetközi kapcsolatok fejlesztése terén ez évben nagy fejlődés mutatkozik. A szituációs lőversenyen szlovák rendőr és vámnyomozó kollégák is részt vettek. Az ausztriai Graz városából Budapestre látogató IPA szervezet 31 tagjával Bakai Kristóf alelnök úr, dr. Major Mária titkár asszony és Major Emil, a baráti kör tagságának képviseletében találkozott, és tart folyamatos kapcsolatot továbbra is a két szervezet között. Az IPA Magyar Szekció által szervezett Balatoni ifjúsági táborban két tagtársunk gyermeke vett részt. Több alkalommal kedvezményes és ingyenes színházjegyeket osztottunk ki az érdeklődő tagok között, így pl. Pénzügyőr Zenekar 70. éves jubileumi koncertjére 20 db belépőt vásároltunk, a Magyar Honvédség Központi Zenekarának koncertjére pedig ingyenes jegyet biztosítottunk az érdeklődőknek. A Parlament látogatás ismét sikeres program volt, figyelemre méltó volt a nagyszámú gyermek érdeklődő. Az újonnan belépő tagjaink részére magyar és angol nyelven feliratozott emblémás pólókat készíttettünk, és adtunk át részükre térítésmentesen. Fedezetül a Magyar Szekció által visszautalt 108 ezer forint tagdíjkülönbözet szolgált. Az elmúlt évben indított egészségügyi program elkészült, új felelő került kijelölésre dr. Veres Imre személyében, kinek feladata a program hasznosítása lesz.

3 A munkatervben foglaltak teljesítése: Az éves munka- és programterv elkészítése, a közgyűlés megtartása képezte elsődleges feladatainkat. Hat alkalommal tartottunk vezetőségi ülést, melynek napirendjét a tervezett programok, rendezvények szervezése, előkészítése, a feladatok elosztása, a határidők és felelősök meghatározása képezte. Az értekezleten számos esetben tagok is részt vettek, segítve ezzel a rendezvények előkészítését, a vezetőség munkáját. A Magyar Szekció minden egyes ülésén szervezetünk elnöke rész vett, képviselve érdekeinket. Ezzel első kézből értesülhetett vezetőségünk az aktuális feladatokról, az elvégzett feladatok értékeléséről, az elnökségi határozatokról. Állásfoglalásokról. Készítettünk szervezetünk tevékenységéről bemutató szórólapokat, amelyek elektronikusan és manuálisan is megküldésre kerültek a NAV intézményeibe. Minden rendezvényünkön és más IPA szervek rendezvényein e szórólapok segítségével mutatkoztunk be, elősegítve ezzel a taglétszám növelésére. A KSH részére történő statisztikai adatszolgáltatás megküldésre került. Az IPA Magyar Szekció által kért adatokat, információkat minden esetben határidőre megküldtük, fizetési kötelezettségeinket maradéktalanul teljesítettük. A NAV részére az adóbevallási kötelezettségünknek is időben eleget tettünk. A Budapest Törvényszéknek címünk megváltozását bejelentettük. A évi tevékenységünkről készített jelentést dr. Vida Ildikó elnök asszonynak megküldtük, aki elismerő szavakkal köszönte meg szervezetünk munkáját. A NAV és az IPA közötti Együttműködési Megállapodásban foglalt feladatainkat maradéktalanul végrehajtottuk. A Kormányhivatal részéről megállapodásban vállalt sokoldalú támogatás és szervezetünk működésének segítése is megvalósult. Az MSZ november 9-én tartott tisztújító közgyűlésén szervezetünket 3 fő képviselte, Boros Ottó elnök, és dr. Major Mária titkár megfigyelőként, Augusztini Tamás, küldöttként. Titkárunk részt vett a tisztújító küldöttgyűlés előkészítő munkájában, mint a jelölő-bizottság tagja. Ezen a fórumon kérdéseket tettünk fel a korábbi elnökség részére a kibővített elnökségi ülések elmaradása tárgyában, az izraeli kongresszusra történő kiutazásokkal kapcsolatban, arra nézve, hogy hányan utaztak ki a szekció költségvetésének terhére, kik voltak név szerint ezek a személyek, és mibe került ez a szervezetnek. Kérdést tettünk fel továbbá az elnökség lejárt mandátumával és a féléves késedelemmel összehívott közgyűléssel kapcsolatosan is. Érdemi választ a feltett kérdésekre nem kaptunk, magyarázkodást igen, álláspontunk továbbra is változatlan, jogszerűtlennek és etikátlannak tartjuk a már felsorolt mulasztásokat. Sajnálatosnak tartjuk, hogy az etikai bizottság és az elnökség helytelen értelmezése miatt a veszprémi szervezet bírósági útra terelte Reiner Ödön ügyét. Véleményünk erről az ügyről is az, hogy ez a per sem szolgálja az IPA eszmeiségét és a Szövetség pozitív megítélését.

4 Az újonnan választott elnökséget alkalmasnak tartjuk arra, hogy a jövőben dr. Simon Tamás elnök úr ismertetett programja, Mészáros Mária alelnök asszony modellje és dr. Bődi Judit és Juhász Ferenc személye és eddigi tevékenysége biztosítékul szolgál arra nézve, hogy az országos elnökség munkája minőségileg megújul és minden kritériumnak megfelelő lesz, ehhez szervezetünk minden tőlünk telhető segítséget megad. Tagszervezetünket a Magyar Szekció ülésein, a különböző rendvédelmi szervek által megrendezett programokon, a NAV Bevetési Főigazgatóság napján elnökünk képviselte. Elismerések: Dr. Bernáth István nyugállományú alezredest, korábbi jogi alelnökünket az IPA szervezetben végzett kiemelkedő közösségi munkájának elismeréséül javasoltuk ezredessé történő előléptetésre. A felterjesztés elfogadásra került, a Nemzetközi Vámnap alkalmával került sor az előléptetésre. Kiemelkedő közösségi munkája elismeréséül Kiváló Munkáért emlékéremre javasoltuk titkárunkat, dr. Major Mária asszonyt, aki az országos küldöttgyűlésen vette át kitüntetését. Arany diploma adományozását kezdeményeztük dr. Demeter Tamás ezredes, a NAV Bevetései Főigazgatóság főigazgatója részére, aki programjaink megvalósításához nyújtott igen hatható segítséget. Erre a kitüntetésre javasoltuk továbbá Kovács Gyulát, szervezetünk baráti körének tagját, aki 200 ezer forintos adománnyal járult hozzá olyan programok lebonyolításához, amelyekre a NAV-tól kapott támogatás az államháztartási törvényben foglaltakra tekintettel nem használható fel. Taglétszám alakulása: 2012-ben 223 IPA tag, valamint 31 fő IPA baráti kör tagból tevődött össze szervezetünk tagsága. Kiemelkedő változás az IPA baráti kör kategóriában mutatkozott, ahol az elmúlt év 13 fős taglétszámmal szemben 31 főre emelkedett a tagok száma. Ebből 15 fő a NAV kormánytisztviselője. Ez a létszám az elmúlt évben mindössze 2 fő volt. A baráti kör nem kormánytisztviselői tagjai összetételét tekintve a társadalom legkülönbözőbb rétegeiből kerültek ki, van köztük újságíró, főorvos, köztisztviselő, nyugállományú helyettes államtitkár és könyvelő iroda tulajdonos egyaránt. A taglétszám növelése érdekében november 5-én a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Vám- és pénzügyőri tanszékén 110 fő pénzügyőr hallgató részére tartott Boros Ottó, szervezetünk elnöke toborzó jellegű ismertetést. A rendezvény sikeres megtartásáért ezúton is köszönetet mondunk dr. Szabó Andrea alezredes asszonynak, a tanszék vezetőjének, szervezetünk tagjának. Ennek kapcsán merült fel az a gondolat, hogy a hallgatók részére célszerű lenne kedvezményes tagdíj megállapítása, mindaddig, amíg tanulmányaikat folytatják. Mint ismeretes a Tisztelt tagság előtt a Fiumei úton lévő IPA irodát átadtuk az egészségügyi szolgálatnak, hogy kibővült feladatait mind eredményesebben tudja ellátni. A NAV vezetése Újpesten, a Temesvári utcában lévő objektumban biztosított számunkra olyan elhelyezést és

5 infrastruktúrát, amely a tisztségviselők részére munkavégzéshez szükséges feltételeket maximálisan biztosítja, az elnökségi ülések és más tárgyalások megtartására, külföldi delegációk fogadására is alkalmas. Köszönetünket fejezzük ki Dr. Demeter Tamás ezredes úrnak, a NAV Bevetési főigazgatójának és kollégáinak szervezetünk munkáját segítő tevékenységükért, Kovács Gyula baráti körünk tagjának, adományáért, Dienes Béla ny. pénzügyőr alezredes úrnak, aki társasági estjeinkre és reprezentációs célra a saját vállalkozásában előállított kiváló minőségű pálinkáit biztosította részünkre, Sajtó- és Kommunikációs Főosztálynak, Langmiticzky András tagtársunknak, aki reprezentációs ajándékok és szóróanyagok ellátásával segített, a VIVA vezérigazgatójának, aki könyvekkel, kiadványokkal járult hozzá a rendezvényeinken kiosztásra kerülő ajándékokhoz, az IPA NAV KEKI munkatársainak, tagtársainknak. Nagy örömünkre szolgált és megtisztelő volt számunkra, hogy a Pénzügyi Ellenőrző Bizottság elnöke, dr. Wéber Iván több alkalommal is megjelent a vezetőségi üléseinken és szakszerű tanácsaival, észrevételeivel segítette munkánkat. Összefoglalva: A NAV IPA szervezete kimagaslóan eredményes évet zárt. A évre előirányzott Programok kivétel nélkül végrehajtásra kerültek és a tagság nagyszámú részvétele mellett zajlottak. Több alkalommal vettünk részt más IPA szervezetek rendezvényein is, ahol megfelelően demonstráltuk a kormányhivatalhoz való kötődésünket. A szakmai munka terén fokozottan ügyeltünk arra, hogy azok a NAV és a tagságunk elvárásainak egyaránt megfelelően kerüljenek megrendezésre és végrehajtásra. A programok összeállításánál figyelemmel voltunk a tagság igényeire, azok lebonyolítása során színvonalasságra törekedtünk. Reméljük, hogy a 2012-es év eredményeit megismerve még többen érzik úgy a jelenlegi tagok közül, hogy érdemes IPA tagnak lenni, bízunk abban, hogy ennek hatására többen szeretnének a jövőben IPA tagok lenni és támogatóink a jövőben is érdemesnek tartanak bizalmukra és segítségükre. Servo per amikeco Budapest, január IPA NAV Szervezete Vezetősége

A Felderítők Társasága Egyesület Elnökségének beszámolója a megválasztása óta végzett munkáról.

A Felderítők Társasága Egyesület Elnökségének beszámolója a megválasztása óta végzett munkáról. 1 FELDERÍTŐK TÁRSASÁGA EGYESÜLET A Felderítők Társasága Egyesület Elnökségének beszámolója a megválasztása óta végzett munkáról. Tisztelt Közgyűlés! Kedves Barátaim! A beszámoló összeállításánál fontos

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV az IPA Magyar Szekció Küldöttgyűléséről 2012. november 9.

JEGYZŐKÖNYV az IPA Magyar Szekció Küldöttgyűléséről 2012. november 9. INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION MAGYAR SZEKCIÓ 1139 Budapest Teve u. 4-6. www.ipa-hungary.hu Szám: JEGYZŐKÖNYV az IPA Magyar Szekció Küldöttgyűléséről 2012. november 9. Készült az ORFK Készenléti Rendőrség

Részletesebben

FELDERÍTŐK TÁRSASÁGA EGYESÜLET ÉVKÖNYV BUDAPEST

FELDERÍTŐK TÁRSASÁGA EGYESÜLET ÉVKÖNYV BUDAPEST FELDERÍTŐK TÁRSASÁGA EGYESÜLET ÉVKÖNYV 2012 BUDAPEST A FELDERÍTŐK TÁRSASÁGA EGYESÜLET KIADVÁNYA Felelős kiadó Dr. Tömösváry Zsigmond nyá. dandártábornok, elnök Lektorálták Dr. Magyar István nyá. dandártábornok

Részletesebben

FELDERÍTŐK TÁRSASÁGA EGYESÜLET ÉVKÖNYV BUDAPEST

FELDERÍTŐK TÁRSASÁGA EGYESÜLET ÉVKÖNYV BUDAPEST FELDERÍTŐK TÁRSASÁGA EGYESÜLET ÉVKÖNYV 2013 BUDAPEST A FELDERÍTŐK TÁRSASÁGA EGYESÜLET KIADVÁNYA Felelős kiadó Dr. Tömösváry Zsigmond nyá. dandártábornok, elnök Lektorálták Dr. Magyar István nyá. dandártábornok

Részletesebben

!Megtartotta éves közgyűlését az IPA MSZ Kecskeméti

!Megtartotta éves közgyűlését az IPA MSZ Kecskeméti XVIII. évfolyam III-IV. szám Az IPA világszerte a rendvédelmi szervek aktív és nyugalmazott állományából toborozza tagságát, célja a formális, szakmai kereteken túlmutató személyes kapcsolatok kialakítása,

Részletesebben

HONVÉD SPORTEGYESÜLETEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE SZAKMAI BESZÁMOLÓ 2014. évről

HONVÉD SPORTEGYESÜLETEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE SZAKMAI BESZÁMOLÓ 2014. évről HONVÉD SPORTEGYESÜLETEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE SZAKMAI BESZÁMOLÓ 2014. évről Szervezet neve: HONVÉD SPORTEGYESÜLETEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE (HOSOSZ). Székhely: 1134 Budapest, Dózsa György út 53. Bírósági bejegyzés

Részletesebben

Sok szeretettel köszöntök mindenkit ezen a rendkívüli cikluszáró rendezvényünkön. Engedjék meg, hogy külön is köszöntsem meghívott vendégeinket:

Sok szeretettel köszöntök mindenkit ezen a rendkívüli cikluszáró rendezvényünkön. Engedjék meg, hogy külön is köszöntsem meghívott vendégeinket: 1 ÜNNEPI BESZÉD A 2009. december 20-tól 2011. december 31-ig tartó időszakban, a Személy,- Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Fejér Megyei Szervezetének működéséről, tevékenységéről. Tisztelt

Részletesebben

Részletes beszámoló a Nevelő Otthonok Nemzetközi Szövetsége (FICE) Magyarországi Egyesülete 2012. évi közhasznú tevékenységéről 1

Részletes beszámoló a Nevelő Otthonok Nemzetközi Szövetsége (FICE) Magyarországi Egyesülete 2012. évi közhasznú tevékenységéről 1 Fédération Internationale des Communautés Educatives Internationale Gesellschaft für erzieherische Hilfen International Federation of Educative Communities ONG-UNESCO/UNICEF/ECOSOC/CONSEIL D`EUROPE NEVELŐ

Részletesebben

minchét hivatalból és háttérintézménybõl hét maradt.

minchét hivatalból és háttérintézménybõl hét maradt. 2008. július XI. évfolyam 3. A kiadvány térítésmentes, sokszorosítható Készült az NCA támogatásával A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének idõszakos kiadványa Korszerû és jól szervezett a haderõnk

Részletesebben

Beszámoló 2014. Új elosztási elv. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nyugdíjasai Országos Szövetségének kiadványa. XVIII. ÉVFOLYAM 1.

Beszámoló 2014. Új elosztási elv. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nyugdíjasai Országos Szövetségének kiadványa. XVIII. ÉVFOLYAM 1. 2015. a március Mi lapunk XVIII. ÉVFOLYAM 1. szám A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nyugdíjasai Országos Szövetségének kiadványa Beszámoló 2014 Több mint egy év telt el 2013. december 13-a óta, amikor évértékelő

Részletesebben

Tisztelt Közgyűlés! Tisztelt Közgyűlés! B E S Z Á M O L Ó. A Karitatív Önkéntesek Kisújszállási Egyesületének 2013.évben végzett tevékenységéről

Tisztelt Közgyűlés! Tisztelt Közgyűlés! B E S Z Á M O L Ó. A Karitatív Önkéntesek Kisújszállási Egyesületének 2013.évben végzett tevékenységéről B E S Z Á M O L Ó A Karitatív Önkéntesek Kisújszállási Egyesületének 2013.évben végzett tevékenységéről Tisztelt Közgyűlés! A Karitatív Önkéntesek Kisújszállási Egyesülete önálló, bíróság által bejegyzett

Részletesebben

MFTTT KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2013.

MFTTT KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2013. MFTTT KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2013. Mellékletek: 1. sz. melléklet: Mérleg és eredmény-kimutatás 2. sz. melléklet: Főtitkári beszámoló 1 MFTTT KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2013. A Magyar Földmérési, Térképészeti

Részletesebben

Húsz éves a Honvédszakszervezet... 16-17. oldal

Húsz éves a Honvédszakszervezet... 16-17. oldal Ára: 99 Ft Tagjainknak ingyenes! 2011. február XX. évfolyam, 2. szám www.hsz.hu Húsz éves a Honvédszakszervezet... 16-17. oldal Találkozó a honvédelmi miniszterrel.......... 3. oldal Bátran és nyíltan!...........................

Részletesebben

Horvátországban jártak a Készen léti Rendõrség IPA Szervezetének tagjai

Horvátországban jártak a Készen léti Rendõrség IPA Szervezetének tagjai VIII. évfolyam 1. szám 2009. március Horvátországban jártak a Készen léti Rendõrség Szervezetének tagjai A Készenléti Rendõrség Szervezete az immár hagyományos éves külföldi kirándulását Horvátországba,

Részletesebben

FEHÉR GYŰRŰ Közhasznú Egyesület 2015. évi közhasznúsági jelentése

FEHÉR GYŰRŰ Közhasznú Egyesület 2015. évi közhasznúsági jelentése FEHÉR GYŰRŰ Közhasznú Egyesület 2015. évi közhasznúsági jelentése Az egyesület 2014. évben is az alapító okiratban meghatározott célok és feladatok megvalósításának szem előtt tartásával végezte bűnmegelőzési

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. a Magyar Hidrológiai Társaság. 2011-2014. között végzett munkájáról

BESZÁMOLÓ. a Magyar Hidrológiai Társaság. 2011-2014. között végzett munkájáról MAGYAR HIDROLÓGIAI TÁRSASÁG BESZÁMOLÓ a Magyar Hidrológiai Társaság 2011-2014. között végzett munkájáról Budapest 2015. május 26. A TÁRSASÁG SZERVEZETE 2011. évi tisztújító közgyűlés óta a Társaságunk

Részletesebben

Polgárőr Magazin. 2013. Június XVIII. évf. 5. szám. Önkéntesek két keréken

Polgárőr Magazin. 2013. Június XVIII. évf. 5. szám. Önkéntesek két keréken Polgárőr XVIII. Magazin 2013. Június XVIII. évf. 5. szám Önkéntesek két keréken 2 Postaláda Esztergomi polgárőrök sikerei Köszönőlevél Erdő Péter bíboros prímástól Az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület

Részletesebben

kapott megyénk, mely 8706 rászoruló életét könnyítette meg.

kapott megyénk, mely 8706 rászoruló életét könnyítette meg. Folytatjuk a munkát összefogással! Az idén ünnepli megalakulásának 30. évfordulóját a Mozgáskorlátozottak Sza bolcs- Szat már-bereg Megyei Egyesülete. Ez alkalomból Balogh Zoltánné az egyesület elnöke

Részletesebben

A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének idõszakos kiadványa

A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének idõszakos kiadványa XII. évfolyam 2009. szeptember 4. szám A kiadvány térítésmentes, sokszorosítható Készült az NCA támogatásával A Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének idõszakos kiadványa Kápolna Doberdón Nagy Imre

Részletesebben

Agrár tagozat Dr. Lengyel Sándor tagozatvezető

Agrár tagozat Dr. Lengyel Sándor tagozatvezető HÍRLEVÉL /43. MAGYAR SZAKKÉPZÉSI TÁRSASÁG ALAPÍTVA: 1989 TARTALOM Beszámoló a Magyar Szakképzési Társaság 2008. évi tevékenységéről Az Ellenőrző Bizottság pénzügyi beszámolója az MSZT 2008. évi gazdálkodásáról

Részletesebben

TARTALOM. Az IPA Magyar Szekció Közép-Magyarországi Szervezete és az IMYKE YACHT & DIVING KFT. rendhagyó Mikulás partija... 5

TARTALOM. Az IPA Magyar Szekció Közép-Magyarországi Szervezete és az IMYKE YACHT & DIVING KFT. rendhagyó Mikulás partija... 5 XIII. évfolyam 2. szám 2012. december Tisztelt IPA Barátaim! Többi ünnepünkhöz viszonyítva a karácsonynak van egy különleges varázsa. Sokak számára a legszebb, a legérzelmesebb, legalábbis a gyermeki lelket

Részletesebben

Kíváncsi a miniszter...

Kíváncsi a miniszter... Vargha Tamás parlamenti államtitkár: A kormány elkötelezett a közszféra illetményeinek rendezése ügyében 4-6. oldal Czövek János Hosz elnök: A katonákon csak az illetmények emelése segíthet Kíváncsi a

Részletesebben

Helyôrségbôl helyôrségbe... 6-7. oldal Mindennapi ügyeink... 13. oldal Családi napok vidéken... 14. oldal

Helyôrségbôl helyôrségbe... 6-7. oldal Mindennapi ügyeink... 13. oldal Családi napok vidéken... 14. oldal Gyere Te is az Aquaparkokba július 7-én! Ára: 99 Ft Tagjainknak ingyenes! 2012. július XXI. évfolyam, 7. szám www.hsz.hu shop.hsz.hu Hogy is van ez?... 3. oldal Legfrisebb hírek, információk: www.hsz.hu

Részletesebben

HÚSZ ÉVES A HONVÉD NYUGDÍJPÉNZTÁR 1994 2014

HÚSZ ÉVES A HONVÉD NYUGDÍJPÉNZTÁR 1994 2014 1 HÚSZ ÉVES A HONVÉD NYUGDÍJPÉNZTÁR 1994 2014 2 HÚSZ ÉVES A HONVÉD NYUGDÍJPÉNZTÁR 1994-2014 A szervezet 1994. október 24-én HONVÉD Önkéntes Kölcsönös Biztosító Nyugdíjpénztár néven alakult meg, 1998. január

Részletesebben

A Vadászok és Vadgazdálkodók Észak-magyarországi Területi Szövetsége 2014. évi tevékenységéről, valamint a 2015.évi elképzelésekről, célkitűzésekről

A Vadászok és Vadgazdálkodók Észak-magyarországi Területi Szövetsége 2014. évi tevékenységéről, valamint a 2015.évi elképzelésekről, célkitűzésekről B E S Z Á M O L Ó A Vadászok és Vadgazdálkodók Észak-magyarországi Területi Szövetsége 2014. évi tevékenységéről, valamint a 2015.évi elképzelésekről, célkitűzésekről 2015. február T a r t a l o m I. 2014.

Részletesebben

Két keréken a Balaton körül

Két keréken a Balaton körül XVIII. évfolyam VI. szám Az IPA világszerte a rendvédelmi szervek aktív és nyugalmazott állományából toborozza tagságát, célja a formális, szakmai kereteken túlmutató személyes kapcsolatok kialakítása,

Részletesebben

B E S Z Á M OL Ó A Szervezetünk 2009. évi tevékenységről

B E S Z Á M OL Ó A Szervezetünk 2009. évi tevékenységről (C) by IPA 1974 Szám : 8/2010. INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION MAGYAR SZEKCIÓ PEST MEGYEI SZERVEZETE 1139 Budapest Teve u. 4-6. Telefon : 00-36-20-9520791 E-mail : ipajozsi@vipmail.hu B E S Z Á M OL Ó

Részletesebben

Április Május. Május 17-én tartotta éves rendes küldöttgyûlését a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége

Április Május. Május 17-én tartotta éves rendes küldöttgyûlését a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége VÁLLALKOZÓK ÉS MUNKÁLTATÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE INTERNET: WWW.VOSZ.HU 2012. ÁPR. MÁJ. 17. ÉVF. 3. SZÁM Május 17-én tartotta éves rendes küldöttgyûlését a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége 2012.

Részletesebben

Alapcél és közhasznú tevékenység pénzügyi bevételek és ráfordítások fő számai:

Alapcél és közhasznú tevékenység pénzügyi bevételek és ráfordítások fő számai: HONVÉD SPORTEGYESÜLETEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE SZAKMAI BESZÁMOLÓ 2013. év Szervezet neve: HONVÉD SPORTEGYESÜLETEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE (HOSOSZ). Székhely: 1134 Budapest, Dózsa György út 53. Bírósági bejegyzés

Részletesebben

EGYÜTT EGYMÁSÉRT A PUSKÁS TIVADAR HÍRADÓ BAJTÁRSI EGYESÜLET. 2015. évi. MUNKA-, FELADAT- és PÉNZÜGYI TERVE (tervezet)

EGYÜTT EGYMÁSÉRT A PUSKÁS TIVADAR HÍRADÓ BAJTÁRSI EGYESÜLET. 2015. évi. MUNKA-, FELADAT- és PÉNZÜGYI TERVE (tervezet) Alapítva: 1998 Nyt. szám: Puskás Tivadar Híradó Bajtársi Egyesület 1143 Budapest Stefánia út 34. Postacím: 1438 Budapest Pf. 371 Honlap: www. puskashirbaje.hu E-mail cím: puskashirbaje@gmail.com 1. számú

Részletesebben