ÜZLETI TERV. Rendezvényszervezés. Cross-border Business Incubator and Service Centre

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ÜZLETI TERV. Rendezvényszervezés. Cross-border Business Incubator and Service Centre"

Átírás

1 ÜZLETI TERV Rendezvényszervezés HATÁRMENTI INKUBTÁROHÁZ ÉS ÜZLETI SZOLGÁLTATÓI KÖZPONT Cross-border Business Incubator and Service Centre Jelen kiadvány tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

2 Az üzlet általános leírása Az életükben fontos eseményre készülő ügyfelek számára kellemes részvételt akarunk biztosítani, úgy mint esküvők, keresztelők, évfordulók, távol a stressztől és a jellegzetes fáradtságtól, mely egy ilyen esemény megszervezésével jár. Mint egy természetes fejlődése az üzleti életnek, ennek a tevékenységnek a diverzifikációjára törekszünk, így megfelelve a fogyasztói piacon jelentkező egyre növekvő keresletnek. Az elért eredmények mögött egy magasan képzett csapat áll, akik nagy hangsúlyt fektetnek mind a folyamatos szakmai fejlődésre mind az ügyfelekkel való rendszeres kapcsolattartásra, azért, hogy megismerjék ügyfeleik igényeit és eredeti megoldásokkal szolgáljanak. Az ügyfelek nyugodtan élvezhetik a mulatságokat anélkül, hogy előtte átmentek volna a rendezvényszervezésre jellemző stresszen, valamint megkülönböztetjük magunkat azáltal, hogy az eseményen effektus termékeket biztosítunk, mint például a csokoládé szökőkút (csokoládé színét meg lehet választani, fehér vagy klasszikus), tűzijáték, fénylő jégkocka, animátor a gyerekzsúrokra, pezsgő szökőkutak, speciális berendezések egy karaoke estre, fotó-videó felszerelés a legújabb technológiával, a legjobb zenék (kiválasztva az ügyfelek preferenciáinak függvényében), és luxusautók kibérlésének lehetősége (limuzin a házaspár szállításához, és más márkájú autók a vendégek szállításához). A cég célkitűzése, hogy akármilyen megszokott hétköznapi eseményt, egy látványos, jó minőségű és jó hangulatú eseménnyé alakítson át és, hogy az ügyfelek meg legyenek elégedve a kínált szolgáltatásokkal. A vállalat célja, hogy számos, pénzügyi, marketing, emberi erőforrások és egyéb célokat, valósitson meg célkitűzésként, mint például: ügyfélmegtartás ; szórakoztatás reklámozása tematikus bulikkal és / vagy karaokéval; visszanyerni a kezdeti beruházásokat és növelni bevételeket; megfelelni a legigényesebb ügyfelek elvárásainak; növelni a vállalat nyereségességét; a cég reklámozása a szomszédos városokban; egy étterem megnyitása annak érdekében, hogy nálunk tudjuk megszervezni az eseményeket; a következő három évben minden alkalmazottak megtartása, és terjeszkedéskor még több ember alkalmazása; az alkalmazottak kifizetése a hozzájárulásukkal lesz arányos. Termékek és szolgáltatások keresztelő esküvők találkozó évfordulók tematikus mulatságok (újév, karácsony, stb) A kínált szolgáltatások rendkívül változatosak, és igazítani lehet az egyes ügyfelek igényeihez, a szolgáltatás minőségét biztosítja az ezen a területen képzett és tapasztalt személyzet, a jó minőségű felszerelések és beszerzett alapanyagok, valamint a partnerek által betartott szerződések. A cég szolgáltatásaival olyan embereket céloznak meg, akiknek a havi jövedelme átlag feletti, valamint a vállalatokat is, a cég piaci stratégiáit ezekhez a fogyasztói szegmensekhez kell igazítani.

3 Így a szolgáltatás minősége meg kell feleljen a magas igényeknek, garantált minőségnek, szakértelemnek, valamint olyan partnerséget kötünk mely biztositja ezeket a termékeket és szolgáltatásokat. A mi vállalkozásunknál úgy döntöttünk, hogy kiválasszuk azokat a szolgáltatásokat, amelyeket egy esküvő során kínálunk és itt példaként megemlítjük: terem keresése és bérbeadása; terem díszítése (a székek huzatba öltöztetése, és pántlikával díszítése a pár preferenciái szerint, az asztalok elrendezése), gyertyák, fáklyák, levegővel / héliummal felfújt léggömbök elrendezése; a virágcsokrok elhelyezése az asztalokon a mennyasszony és a vőlegény kocsi feldíszítése templom feldíszítése; tűzijáték; a cégünktől esküvői gyertyát is lehet vásárolni, melyet az ügyfelek ízléseinek megfelelően díszítünk, akik ötletet nyerhetnek a bemutatott katalógusból; limuzin kibérlése (nekünk szerződésünk van a Hover Limousine céggel); pincérek a vendégek kiszolgálására; fotó-és videó szolgáltatások. Ügyfelek Cégünk külön ajánlatot készít minden ügyfél számára, a velük történt előzetes megbeszélések alapján. Az ügyfelekkel, amennyiben lehetséges megbeszélünk egy találkozót, hogy bemutassuk a cég ajánlatát, és hogy tájékoztató jellegű anyagokat adjunk át nekik, a jogi személyek esetében a kapcsolatfelvétel saját székhelyükön történik. Ha egy ügyfél érdeklődését felkeltette a mi általános ajánlatunk, akkor tájékoztatjuk őt arról, hogy mi történik az eseménynaptárunkban vagy, ha kéri, létrehozunk számára egy személyre szabott eseményt vagy bármilyen más tevékenységet, amelyet ő szeretne, és amelyet a cég biztosan meg tud valósítani. Ami a magánszemélyeknek tett ajánlatot illeti, az, az ügyfél igényeinek függvényében lesz megtervezve, akinek megadják a szükség tanácsokat, a kérésétől függően. Ezzel az ügyfélkörrel a megbeszéléseket a cég irodájában tartjuk, titkárságon bejegyzett program alapján. Az ügyfeleknek több okuk is van arra, hogy a mi cégünkhöz forduljanak, amelyek között megemlíthetjük: a cég által kínált számos szolgáltatás és az alkalmazottak szakértelme, amely kielégíti még a legigényesebb és extravagáns igényeket is. A piac szegmentálása A cég székhelye lakott zónában van, ideális ahhoz, hogy könnyen észrevehető legyen, a legtöbb korcsoportnak, mely a megcélzott piacot képviseli. A cég potenciális ügyfeleinek tekinthetők minden olyan személyek, akik év közöttiek és átlag feletti jövedelmük van. Ami az esküvői szolgáltatásokat illeti, a reprezentatív kor szegmens a 20 és 30 év közöttiek, keresztelőkhöz 25 és 35 év közöttiek, a vállalati rendezvényekhez, mint a képzések, koktélok, a piaci szegmens a 27 és 55 év közöttiek, és a többi mulatságokhoz a célszegmens, ami a kort illeti, az korlátlan, szolgáltatásainkat bárki igénybe veheti.

4 A szolgáltatások reklámozása A Marketing tevékenység célja, hogy tájékoztassa a potenciális ügyfeleket az ajánlatainkról és az előnyökről, nyújtani tudunk számukra. Erre a célra kidolgoztunk promóciós anyagokat, melyek promóciós szórólapok, bemutatkozó mappák a cég tevékenységéről. A promóciós szórólapok bedolgozókkal kerültek kiosztásra. Két reklámpartnert vettünk fel egy hétre, 100 lejért fejenként, akik a városban a postafiókokba szétszórták a szórólapokat. Hiszünk abban, hogy a legjobb reklám még mindig a minőségi szolgáltatás, és a reklámozásnak a leghatékonyabb eszköze hogy a leendő ügyfelek, ajánlják majd a termékeinket és szolgáltatásainkat. Azt is figyelemmel követjük, hogy a cég nevét és szolgáltatásait reklámozzuk és partnerséget kössünk a rádióval és a televízióval, valamint a helyi újságokkal, annak érdekében, hogy reklámfelületet szerezzünk minimális költséggel. A reklámra szánt költségvetés Az értékelt összeg 300 lej / hónap egy évig, ami szükséges és elégséges, hogy reklámozzuk a szolgáltatásokat. V. Működési terv Elhelyezkedés A cég a Székelyhídi üzleti inkubátorházban elkezdheti üzleti tevékenységét, ahol a kapcsolattartó személyek irodái is vannak. Itt történik a virágok és dekorációk tárolása. Ugyancsak itt nézhető meg a cég katalógusai, amiben megtalálhatja az árakat / kedvezményeket, amelyeket a cég kínál. A cég székhelyét át lehet helyezni az országban lévő más helyre, a részvényesek döntése alapján, összhangban a törvény által előírt formális követelményekkel. A Cég nyithat az országban vagy külföldön munkapontot vagy más egységet, tiszteletben tartva a törvény által előírt formai követelményeket. A cég ÁFA fizető. Az ok, amiért úgy döntöttünk, hogy egy ilyen jellegű üzletet dolgozzunk ki, az azért van, mert tudjuk, hogy egy eseményt szervezni, például egy esküvőt, nagy felelősséggel jár, amihez sok dolgot kell megvalósítani, ezáltal sok időt vesz igénybe és nem mindenkinek van erre ideje. Lehetőség az új vállalkozások számára: SZÉKELYHÍDI üzleti inkubátorház A kiválasztott cégeket egy üzleti inkubátorházba fogadják be, maximum 5 évre, erre az időtartalomra irodahelyiséget kapnak és tanácsadásban részesülnek. A projekt által nyújtott logisztikai támogatás mellett, az Inkubátor egy kedvező üzleti környezetet kínál a fejlesztéshez azáltal, hogy a vállalkozói cégeknek megkönnyíti a hálózatokhoz való hozzáférést, a knowhow átadását és támogatást nyújt a partnerség kialakításában, illetve az erre vonatkozó eseményekhez (konferenciák, szemináriumok, kiállítások, stb.). Előnyök az inkubált cégek számára: bútorokkal és informatikai berendezésekkel felszerelt iroda, valamint a rendelkezésre álló fennmaradt helyen, termelési helyiség a termekhez és konferenciatermek való hozzáférés támogatás az Inkubátor Manager részéről: tanácsadás, a rendezvényeken való részvétel, hálózatépítési tevékenységek Iroda helyiség mérete: 9,45 16,36 m 2 között

5 A személyzet Az öt alkalmazott mellett, akik az adminisztratív részlegen dolgoznak, a cég személyzeti struktúrájában még van alkalmazva 28 ember, akik segítenek létrehozni az eseményeket annak érdekében, hogy biztosítsák annak egyediségét: Két járművezető Egy DJ Két szakácsok 14 pincér Két fotós Két operatőr Két animátor Két ember, aki foglalkozik a díszítéssel és virágokkal Egy személy, aki gondoskodik az események zökkenőmentes lefolyásáról Ezeknek az alkalmazottaknak középfokú végzettségük kell legyen, és a képesítésüket bizonyítaniuk kell, egy tanfolyam elvégzése után megkapott oklevéllel. A fizetésüket a teljesítményük alapján kapják, és a célok elérésében való részvételük alapján. Azért, hogy az alkalmazottak elvégezzék a feladataikat, hogy ezáltal bizonyítsák a leleményességüket és a kreativitásukat, a cég elismeréseként megjutalmazza a munkájukat tizenharmadik havi fizetéssel, az ünnepek alatt prémiumokkal, ajándék utalványokkal és különböző bónuszokkal. A befolyó összegek kezelése Minden esemény szervezésénél cégünk a szerződéses érték 30%-át kéri előlegképpen, melyet a szerződés aláírástól számított 5 munkanapon belül átvesz, a fennmaradó 70%-át az esemény befejezésétől számított 2 napon belül kap meg. A heti bevételek Cashflow-ja a következők: lei * 5 nap = lei Tehát, a havi cashflow a következő: lei * 4 hét = lei A kiadások Havonta a következő kiadások vannak: a havi fizetések utáni járulékok, melyet az államnak kell kifizetni: lei a havi anyagköltségek: lei a székhely havi fenntartással való költségek: lei Utazási költségek: lei Havi összköltség: lei A hó végi Cashflow pozitívan alakul, ami lei. Szervezés A események szervezéséhez a cégnek a következő személyzet áll a rendelkezésre: egy menedzser egy rendszergazda egy kreatív és PR igazgató

6 egy kereskedelmi irodavezető egy grafikus A személyzetnek nincs kötött munkaideje, csak akkor vannak igénybe véve, amikor a céget felkérik az egyik korábbi bekezdésekben említett események megszervezésére. A menedzser a vállalaton belül aktívan részt vesz minden döntéshozatalban gondosan átvizsgálja a költségeket, amelyekre majd sor kerül, és nem utolsósorban foglalkozik a cég támogatásával és koordinációjával. Az ügyintéző képviseli a vállalatot az állami hatóságokkal, harmadik féllel szemben és a bíróság előtt, igazgatási intézkedéseket tehet és megvan minden szükséges hatásköre, hogy eljárjon a vállalat nevében, elfogadja az okiratokat és a kezelési tevékenységeket és minden más dokumentumot, kivéve azokat a dokumentumokat, amelyeket a főigazgatónak kell aláírnia. Az ügyintéző számlákat nyithat lejben és devizában, használhatja a cég pénzügyi forrásait, melyet a cég érdekében használhat fel. A P.R. és kreatív igazgató az a személy, akinek nagy a képzelőereje, figyelmes és a dolgokat teljeségében látja, a folytatott munkájában ez egy lényeges tulajdonság. Az ő feladatköre a kibontakozó események forgatókönyv tervezése és az, hogy felügyelje annak betartását. Ez egyfajta szertartásmester, amely az esemény jövőképét valósággá változtatja, minden egyes alkalomkor figyelemmel nyomon követi és igazgatja azt. A művészeti igazgató az a személy, aki nagyon jól kell tudja, hogy milyen kliense van, milyen vendégek vesznek részt az eseményen, melyek az elvárások, preferenciák és különösen a társadalmi és képzettségi szintjük. Ez egy összetett munka, ahol tanácsos konzultálni közvetlenül az ügyféllel, a tervezővel és azzal, akivel az ügyfél aláírta a szerződést. A kereskedelmi irodavezetőnek foglalkoznia kell a beszállítókkal, fenntartani és fejleszteni ezekkel a kapcsolatokat, kialkudjon egy jobb árat, minden alkalommal, amikor szükséges kérjen árajánlatot, elemezze és hasonlítsa össze a termékek árait és a hasonló szolgáltatásokat. A grafikai tervező foglalkozik mindennel, ami a cég adatbázis szerkesztéséhez kapcsolódódik, mind az ügyfeleket és mind a szállítók és a lehetséges szállítók ajánlatát illeti és rendszeresen frissítse a tőlük kapott ajánlatokat. Ugyancsak grafikus foglalkozik a grafikai és művészeti részek elkészítésével (programok, bemutatkozó mappák, promóciós szórólapok, névjegykártyák, stb.) valamint az árajánlatok elkészítésével az ügyfelek részére. Az öt alkalmazott mellett, akik az adminisztratív részlegen dolgoznak, a cég személyzeti struktúrájában még van 28 ember, akik segítenek létrehozni eseményeket annak érdekében, hogy biztosítsák annak egyediségét: Két járművezető Egy DJ Két szakácsok 14 pincér Két fotós Két operatőr Két animátor Két ember, aki foglalkozik a díszítéssel és virágokkal Egy személy, aki gondoskodik az események zökkenőmentes lefolyásáról Ezeknek az alkalmazottak középfokú végzettségük kell legyen, és a képesítésüket bizonyítaniuk kell, egy tanfolyam elvégzése után megkapott oklevéllel. A fizetésüket a teljesítményük alapján kapják, és a célok elérésében való részvételük alapján. Azért, hogy az alkalmazottak elvégezzék a feladataik, hogy bizonyítsák

7 a leleményességüket és a kreativitásukat, a cég elismeréseként megjutalmazza a munkájukat tizenharmadik havi fizetéssel, az ünnepek alatt prémiumokkal, ajándék utalványokkal és különböző bónuszokkal. VII. Az üzlet kezdeti költségei és a tőke A kezdeti befektetett összeg, becslésem szerint eléri a Mindkét tulajdonos hozzájárulása fejenként A beruházás az első évi tevékenység után teljes mértékben visszatérül, a cég a nettó nyereségéből A pénzt a cég megalapítására fogják használni, a szükséges engedélyek megszerzésére, a szolgáltatások reklámozására és egy tartalékalap létrehozására, az alkalmazottak kifizetéséhez, abban az esetben, hogyha az első hónapban az események száma a mi általunk tervezett alatt lesznek. VIII. Pénzügyi terv A bevétel előrelátásához az egyik legfontosabb eseményt választottam az emberek életét, és a nyár folyamán a leggyakoribbat, azaz az esküvőt. Ezt a szolgáltatást egy évben körülbelül 5 hónapig lehet szolgáltatni (május, június, július, augusztus, szeptember). Az esemény előkészítéséhez a következő alkalmazottakra van szükség: 1 menedzser 1 szakács 7 pincér 1 sofőr 2 személy a terem díszítéséhez 1 videós 1 fotós Az egyes események szervezésében kötelező módon részt kell vegyen a két tulajdonosból az egyik azért, hogy felügyelje az előkészületek folyamatát. A bevételek előrelátása Ahhoz, hogy cégszinten az előrelátott összjövedelem kiszámítsuk, az előre eltervezett különböző időszakokban, a különböző várható jövedelmekből indulunk ki: Tehát, úgy gondoljuk, hogy ebben az üzletben a bevételi források a következők: bevétel a terem kibérléséből bevétel a terem feldíszítéséből bevétel a gyertyákból bevétel a fáklyából bevétel a levegővel felfújt ballonból bevétel a héliummal felfújt ballonból bevétel a virágokból bevétel a vőlegény és mennyasszony kocsi feldíszítéséből bevétel a templom feldíszítéséből bevétel a torta tűzijátékából bevétel az esküvői gyertyából bevétel a mennyasszony csokorból bevétel a limuzin kibérlésből bevétel a pincérszolgáltatásból

8 bevétel a szakácsszolgáltatásból bevétel a fotó és video szolgáltatásból Bevétel a terem kibérléséből 1 terem kibérlés lej-től lej lej Bevétel a terem feldíszítéséből 1 terem feldíszítés lej-től lej lej Bevétel a gyertyákból 1 gyertya 1 lej-től lej 200 lej Bevétel a fáklyából 1 fáklya 20 lej-től lej 300 lej Bevétel a levegővel felfújt ballonból 1 levegővel felfújt ballon 1 lej lej 300 lej Bevétel a héliummal felfújt ballonból 1 héliummal felfújt ballon 2 lej lej 400 lej Bevétel a virágokból 1 virágok 40 lejtől/díszítés lej 600 lej Bevétel a vőlegény és mennyasszony kocsi feldíszítéséből 1 vőlegény és mennyasszony kocsi feldíszítés 350 lej-től lej 350 lej

9 Bevétel a templom feldíszítéséből 1 templom feldíszítés 500 lej-től lej 500 lej Bevétel a torta tűzijátékából 1 torta tűzijáték 40 lej-től lej 200 lej Bevétel az esküvői gyertyából 1 esküvői gyertya 250 lej-től lej 500 lej Bevétel a mennyasszony csokorból 1 mennyasszony csokor 150 lej-től lej 150 lej Bevétel a limuzin kibérlésből 1 limuzin kibérlés 50 lej-től/óra lej 200 lej Bevétel a pincérszolgáltatásból 1 pincér 250 lej lej lej Bevétel a szakácsszolgáltatásból 1 szakács 1500 lej lej 1500 lej Bevétel a fotó és video szolgáltatásból 1 Fotó és videó lej lej ( ) lej

10 A cég bevételének előrevetítése naptári napra lebontva Sorszám A bevétel forrása egy nap- lej 1 Bevétel a terem kibérléséből Bevétel a terem feldíszítéséből Bevétel a gyertyákból Bevétel a fáklyából Bevétel a levegővel felfújt ballonból Bevétel a héliummal felfújt ballonból Bevétel a virágokból Bevétel a vőlegény és mennyasszony kocsi feldíszítéséből Bevétel a templom feldíszítéséből Bevétel a torta tűzijátékából Bevétel az esküvői gyertyából Bevétel a mennyasszony csokorból Bevétel a limuzin kibérlésből Bevétel a pincérszolgáltatásból Bevétel a szakácsszolgáltatásból Bevétel a fotó és video szolgáltatásból lej Ezek a szolgáltatások a minimumot jelentik egy esküvőhöz, felvázolva ezáltal egy minimalista változatát a bevételi előrejelzésnek. Úgy becsüljük, hogy egy hónapban összesen 5 esküvő van, a havi jövedelem: lei * 5 esküvő = lei Az évi bejövetelt a következőképpen becsüljük fel: lei * 10 hónap = 1,123,500 lei Csak 10 hónapot vettem számitásba, hogy kizárjam az évi böjt időszakot, amikor nincsenek esküvők, a számítások szemléltető jellegűek csak az esküvőre érvényes, mint rendezvény. Vagyis azt gondoljuk, hogy ezt ki lehet egészíteni a teljes összeget egy 15%-os jövedelemmel, mivel figyelembe kell venni más rendezvények szervezéséből bejövő bevételeket is. Tehát, az évi bevételek a következők 31,123,500 * 1.15% = 1,292,025 lei / év A kiadások előrejelzése A szükséges kiadások előrejelzése egy esküvő megszervezéséhez a fent bemutatott termékekkel és szolgáltatásokkal az alábbi költségek fedezése szükséges: bérek anyagköltség iroda fenntartási költségek utazási költségek Bérek A fizetések utáni járulékok, melyet az államnak kell kifizetni: 28.55% A fizetésekkel való évi összköltség: lei * % = lei / év

11 Anyagköltség / esemény, esküvő típus Költség Ár Gyakoriság-darab Értéke terem kibérlés 2000 lej lej terem feldíszítés 1000 lej lej gyertyák 0.2 lej lej fáklyák 6 lej lej levegővel felfújt ballon 0.2 lej lej héliummal felfújt ballon 0.3 lej lej virágok 15 lej lej vőlegény és mennyasszony kocsi feldíszítés 100 lej lej templom feldíszítés 250 lej lej torta tűzijáték 15 lej 5 75 lej esküvői gyertya 100 lej lej mennyasszony csokor 50 lej 1 50 lej limuzin kibérlés 20 lej /óra 4 80 lej 4230 lej 5 eseményt számoltunk havonta, a havi költségek a következők: lei / esemény * 5 esemény = lei Évi anyagköltségek: lei / hónap * 10 hónap = lei / év Ugyanezt a megfontolást alkalmazva, mint a jövedelem kiszámításánál, a hónapok száma 10, mivel ki kell venni az évi böjti időszakokat. Dettó a költségek 15 %-al nőnek, figyelembe véve az egyéb típusú események megszervezését. Tehát az évi anyagköltségek a következők: lei / év * 1.15% = lei / év A székhely fenntartással való költségek: 4536 lei Utazási költségek Körülbelül 200 lej esküvőkként. 50-et szervezünk egy évben. Évi utazási költségek az esküvő megszervezéséhez: 200 lei / esküvő * 50 esküvő / év = lei / év Figyelembe kell vegyük a más típusú események megszervezését, ami körülbelül 15%. Tehát, az éves utazási költségek: lei / év * 1.15% = lei / év Reklámozással kapcsolatos költségek Annak érdekében, hogy cég szolgáltatásait ismertté tegyük reklámozni kell a helyi és a megye piacon. Ezen szolgáltatással járó költség körülbelül 300 lei / hónap, vagyis lei / év. Évi összköltség: lei lei lei lei lei = lei

12 Évi jövedelem: lei Évi kiadás: lei Bruttó profit = jövedelem kiadás = lei Nettó profit = bruttó profit nyereségadó = lei

Készítette Bálind Violetta Kertész Erika Kovács Kata Kovács Kati. Nagy Nóra Anna Rozmán Kornélia Virág Mária. 2005. június 16.

Készítette Bálind Violetta Kertész Erika Kovács Kata Kovács Kati. Nagy Nóra Anna Rozmán Kornélia Virág Mária. 2005. június 16. Üzleti terv A 7-Színvirág Kft. működésének megismertetése a leendő partnerekkel. Készítette Bálind Violetta Kertész Erika Kovács Kata Kovács Kati Nagy Nóra Anna Rozmán Kornélia Virág Mária 2005. június

Részletesebben

II. MODUL. Üzleti terv készítési ismeretek. Fejlesztő: Pataki Ferenc D.A.R. DEZVOLTARE ANTREPRENORIALĂ ÎN 3 REGIUNI

II. MODUL. Üzleti terv készítési ismeretek. Fejlesztő: Pataki Ferenc D.A.R. DEZVOLTARE ANTREPRENORIALĂ ÎN 3 REGIUNI II. MODUL Üzleti terv készítési ismeretek Fejlesztő: Pataki Ferenc D.A.R. DEZVOLTARE ANTREPRENORIALĂ ÎN 3 REGIUNI Tartalomjegyzék Üzleti tervezéssel kapcsolatos alapfogalmak... 21 Az üzleti terv bevezető,

Részletesebben

SIKERTERV VEZETÕI KIADÁS

SIKERTERV VEZETÕI KIADÁS www.oriflame.hu SIKERTERV VEZETÕI KIADÁS Azok, akik együtt dolgoznak és közös a céljuk, nagyobb sikert érnek el. Ösztönzik egymást, és tudják, hogy az összetartás kifizetõdõbb, mint egyedül járni az utat.

Részletesebben

TÁMOGATÁS EURÓPAI PLATFORMOKHOZ

TÁMOGATÁS EURÓPAI PLATFORMOKHOZ KREATÍV EURÓPA Kultúra alprogram TÁMOGATÁS EURÓPAI PLATFORMOKHOZ TÁJÉKOZTATÓ TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés 2. Célkitűzések és prioritások 2.1 Célkitűzések és prioritások 2.2 Megcélzott projektek 3. Ütemterv

Részletesebben

MUNKAANYAG. Weiser Attila. Az üzleti terv részei, összeállítása. A követelménymodul megnevezése:

MUNKAANYAG. Weiser Attila. Az üzleti terv részei, összeállítása. A követelménymodul megnevezése: Weiser Attila Az üzleti terv részei, összeállítása A követelménymodul megnevezése: A vállalkozások alapítása, működtetése, átszervezése, megszüntetése A követelménymodul száma: 0001-06 A tartalomelem azonosító

Részletesebben

Az IPMA projektmenedzsment kompetencia rendszerének elemei 2006. október. az IPMA Competence Baseline 3.0 June 2006 részleges magyar fordítása

Az IPMA projektmenedzsment kompetencia rendszerének elemei 2006. október. az IPMA Competence Baseline 3.0 June 2006 részleges magyar fordítása Az IPMA projektmenedzsment kompetencia rendszerének elemei 2006. október az IPMA Competence Baseline 3.0 June 2006 részleges magyar fordítása 2006. október 1 Előszó Az 1965-ben alapított Nemzetközi Projektmenedzsment

Részletesebben

Szlovénia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013

Szlovénia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 Szlovénia-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 Gyakorlati Végrehajtási Kézikönyv 3. változat A dokumentum érvényes: 2010. április 13-tól Összefoglalás I. A program története...

Részletesebben

Shopping Center International Általános szerződési feltételek Dátum: 2013. április BEVEZETÉS

Shopping Center International Általános szerződési feltételek Dátum: 2013. április BEVEZETÉS Shopping Center International Általános szerződési feltételek Dátum: 2013. április BEVEZETÉS A www.scnetinternational.com weboldal tulajdonosa, bejegyzője és üzemeltetője az SCnet International Ltd. (székhely:

Részletesebben

MAGATARTÁSI SZABÁLYZAT

MAGATARTÁSI SZABÁLYZAT MAGATARTÁSI SZABÁLYZAT Élet értékeink mentén Gondoskodás Globális csapatmunka Folyamatos fejlődés A legmagasabb etikai normák fenntartása ÜZENET AZ IGAZGATÓTANÁCS ELNÖKÉTŐL, ELNÖK-VEZÉRIGAZGATÓNKTÓL AColgate-Palmolive

Részletesebben

Cégünk felelős üzleti gyakorlat szabályzata

Cégünk felelős üzleti gyakorlat szabályzata CSL Limited Cégünk felelős üzleti gyakorlat szabályzata 2013. július Tartalomjegyzék > < Előző oldal Tartalomjegyzék Következő oldal > Cégünk felelős üzleti gyakorlat szabályzata Ügyfélközpontúság. Innováció.

Részletesebben

SZLOVÉNIA - MAGYARORSZÁG HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM 2007-2013

SZLOVÉNIA - MAGYARORSZÁG HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM 2007-2013 SZLOVÉNIA - MAGYARORSZÁG HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM 2007-2013 AZ ELSŐ SZINTŰ ELLENŐRZÉS IRÁNYELVEI MAGYAR PARTNEREK SZÁMÁRA 2011. SZEPTEMBER 1. Tartalomjegyzék I. BEVEZETŐ... 4 II. SZABÁLYOZÁSI

Részletesebben

MAGYARORSZÁG-SZERBIA IPA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM

MAGYARORSZÁG-SZERBIA IPA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM MAGYARORSZÁG-SZERBIA IPA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM AZ ELSŐ SZINTŰ ELLENŐRZÉS IRÁNYELVEI A MAGYAR PARTNEREK SZÁMÁRA 2010. június Tartalomjegyzék I. BEVEZETŐ... 2 II. SZABÁLYOZÁSI HÁTTÉR...

Részletesebben

BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM ÜZLETI TERV - Vezetői Számvitel - Készítették: Kádár Zsombor - AQJKXE Lőrincz Judit - B3VKKS Pápai Zsófia - H78GEW Szőnyei Tímea - DR4DHK Varga Klaudia -

Részletesebben

Kitöltési Útmutató az Üzleti Terv sablonhoz

Kitöltési Útmutató az Üzleti Terv sablonhoz Kitöltési Útmutató az Üzleti Terv sablonhoz Az Üzleti Tervet magyar nyelven szükséges kitölteni, kizárólag a Nemzetgazdasági Minisztérium részéről jóváhagyott sablon szerinti, az MVA oldaláról letölthető

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK A FAMILY BUSINESS INTERNATIONAL FOGYASZTÓI ÉS FORGALMAZÓI HÁLÓZAT ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK Budapest, 2014. május 28. Tartalomjegyzék Cégadatok:... 4 A. Működési Szabályzat... 5 I. A HÁLÓZAT TAGJÁVÁ

Részletesebben

MUNKAANYAG. Dudás Gabriella. A vállalkozások piaci környezete. A követelménymodul megnevezése: Általános vállalkozási feladatok

MUNKAANYAG. Dudás Gabriella. A vállalkozások piaci környezete. A követelménymodul megnevezése: Általános vállalkozási feladatok Dudás Gabriella A vállalkozások piaci környezete A követelménymodul megnevezése: Általános vállalkozási feladatok A követelménymodul száma: 0886-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja: SzT-010-30

Részletesebben

Debreceni Egyetem Műszaki Kar Műszaki Menedzsment és Vállalkozási Tanszék

Debreceni Egyetem Műszaki Kar Műszaki Menedzsment és Vállalkozási Tanszék Debreceni Egyetem Műszaki Kar Műszaki Menedzsment és Vállalkozási Tanszék Fényfestők hazánkban Avagy hogyan lehet sikeres egy mikrovállalkozás napjainkban Készítette: Tokai Sándor, Műszaki Menedzser hallgató,

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Fogyatékos emberek foglalkoztatásának fejlesztése az Aktív Műhely módszertanával című programban való részvételhez

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Fogyatékos emberek foglalkoztatásának fejlesztése az Aktív Műhely módszertanával című programban való részvételhez PÁLYÁZATI FELHÍVÁS FEFI Fogyatékos Emberek Foglalkoztatását Fejlesztő Inkubátorház és vállalkozási központ projekt keretében megvalósuló Fogyatékos emberek foglalkoztatásának fejlesztése az Aktív Műhely

Részletesebben

TECHNOLÓGIA TRANSZFER IRODA (TTI)

TECHNOLÓGIA TRANSZFER IRODA (TTI) 42/2005. (VI. 30.) ET. A SEMMELWEIS EGYETEM TECHNOLÓGIA TRANSZFER IRODA (TTI) MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA BUDAPEST 2005 1 SZÓMAGYARÁZAT SE SZT BIMIP TTI Semmelweis Egyetem. Szentágothai Tudásközpont (az NKTH

Részletesebben

MUNKAANYAG. Kónyáné Tömpe Lívia. A rendezvények költségvetése. A követelménymodul megnevezése:

MUNKAANYAG. Kónyáné Tömpe Lívia. A rendezvények költségvetése. A követelménymodul megnevezése: Kónyáné Tömpe Lívia A rendezvények költségvetése A követelménymodul megnevezése: Ügyintézői feladatok a sajtókapcsolat, a rendezvényszervezés, a vállalati arculat-kialakítás és a reklámkampány-szervezés

Részletesebben

Ke ziko nyv az EGT Alap O szto ndı j program inte zme nyi megvalo sı ta sa hoz

Ke ziko nyv az EGT Alap O szto ndı j program inte zme nyi megvalo sı ta sa hoz Ke ziko nyv az EGT Alap O szto ndı j program inte zme nyi megvalo sı ta sa hoz Szeme lyzeti/oktato i mobilita s egye b, nem felso oktata si, oktata si/ke pze si inte zme nyek sza ma ra (M3) Tempus Közalapítvány

Részletesebben

Üzleti terv a Party-Mester Kft. által létrehozandó Nosztalgia Klubhoz

Üzleti terv a Party-Mester Kft. által létrehozandó Nosztalgia Klubhoz Üzleti terv a Party-Mester Kft. által létrehozandó Nosztalgia Klubhoz 1.1. A vállalkozás azonosító adatai Teljes név: Rövid név: Party-Mester Vendéglátóipari és Szolgáltató Kft. Party-Mester Kft. Cím:

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK 1146 Budapest, Thököly út 172. TELEFON: +36 1 / 796 19 44 W W W. G R E E N PA S S. P R O ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK A GREEN PASS Csoporthoz Független Forgalmazóként történő csatlakozásnak Budapest,

Részletesebben

Bevezető 3. 1. fejezet. Mi a szociális gazdaság? 5. 2. fejezet. Hogyan elemezzük a szociális gazdaságot többetnikumú közösségekben?

Bevezető 3. 1. fejezet. Mi a szociális gazdaság? 5. 2. fejezet. Hogyan elemezzük a szociális gazdaságot többetnikumú közösségekben? Tartalom Bevezető 3. fejezet. Mi a szociális gazdaság? 5 2. fejezet. Hogyan elemezzük a szociális gazdaságot többetnikumú közösségekben? 3 3. fejezet. Az elemzés eredményei 5 3.. Kérdőíves felmérés 5 3.2.

Részletesebben

KULTÚRA 2000: 2004. ÉVRE ÉRVÉNYES PÁLYÁZATI KIÍRÁS

KULTÚRA 2000: 2004. ÉVRE ÉRVÉNYES PÁLYÁZATI KIÍRÁS esetben vesse össze valamelyik idegen nyelvű változattal. BIZOTTSÁG KULTÚRA 2000: 2004. ÉVRE ÉRVÉNYES PÁLYÁZATI KIÍRÁS (2003/C 195/14) BEVEZETÉS Jelen dokumentum az Európai Parlament és a Tanács által

Részletesebben

Orosz Andrea A munka világa

Orosz Andrea A munka világa Orosz Andrea A munka világa Orosz Andrea A MUNKA VILÁGA SZTE JGYPK Szeged, 2013 Projektcím: Dél-alföldi Felnõttképzési Szakképzési Tudástár és Tanácsadó Központ létrehozása /DAF-FSZTTK/ Pályázati azonosító:

Részletesebben

Valorizáció. Képzési intézmények és programok akkreditációja Magyarországon

Valorizáció. Képzési intézmények és programok akkreditációja Magyarországon Valorizáció Képzési intézmények és programok akkreditációja Magyarországon Tartalomjegyzék Bevezetés 3 A FAT tevékenysége 3 A FAT szervezeti és működési szabályzata 5 Preambulum 5 A FAT jogállása, szervezete

Részletesebben

VÁLLALKOZÁS- SZERVEZŐ SZAKMAISMERTETŐ INFORMÁCIÓS MAPPA. Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program (HEFOP) 1.2 intézkedés

VÁLLALKOZÁS- SZERVEZŐ SZAKMAISMERTETŐ INFORMÁCIÓS MAPPA. Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program (HEFOP) 1.2 intézkedés VÁLLALKOZÁS- SZERVEZŐ SZAKMAISMERTETŐ INFORMÁCIÓS MAPPA Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program (HEFOP) 1.2 intézkedés Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat fejlesztése VÁLLALKOZÁS-SZERVEZŐ Feladatok

Részletesebben

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program Lakóközösségi programok, kezdeményezések támogatása c. pályázati felhívásához a konvergencia régiók területén Kódszám: TÁMOP 5.5.4-13/2 Tartalom

Részletesebben

VÁLTOZÁSOK ELŐKÉSZÍTÉSE ÉS KEZELÉSE

VÁLTOZÁSOK ELŐKÉSZÍTÉSE ÉS KEZELÉSE Network ProMCR VÁLTOZÁSOK ELŐKÉSZÍTÉSE ÉS KEZELÉSE 2012. december A kiadvány a Vállalati szerkezetátalakítások proaktív menedzsmentje (Network ProMCR) című program keretében készült. A program az Európai

Részletesebben