ÜZLETI TERV. Rendezvényszervezés. Cross-border Business Incubator and Service Centre

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ÜZLETI TERV. Rendezvényszervezés. Cross-border Business Incubator and Service Centre"

Átírás

1 ÜZLETI TERV Rendezvényszervezés HATÁRMENTI INKUBTÁROHÁZ ÉS ÜZLETI SZOLGÁLTATÓI KÖZPONT Cross-border Business Incubator and Service Centre Jelen kiadvány tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

2 Az üzlet általános leírása Az életükben fontos eseményre készülő ügyfelek számára kellemes részvételt akarunk biztosítani, úgy mint esküvők, keresztelők, évfordulók, távol a stressztől és a jellegzetes fáradtságtól, mely egy ilyen esemény megszervezésével jár. Mint egy természetes fejlődése az üzleti életnek, ennek a tevékenységnek a diverzifikációjára törekszünk, így megfelelve a fogyasztói piacon jelentkező egyre növekvő keresletnek. Az elért eredmények mögött egy magasan képzett csapat áll, akik nagy hangsúlyt fektetnek mind a folyamatos szakmai fejlődésre mind az ügyfelekkel való rendszeres kapcsolattartásra, azért, hogy megismerjék ügyfeleik igényeit és eredeti megoldásokkal szolgáljanak. Az ügyfelek nyugodtan élvezhetik a mulatságokat anélkül, hogy előtte átmentek volna a rendezvényszervezésre jellemző stresszen, valamint megkülönböztetjük magunkat azáltal, hogy az eseményen effektus termékeket biztosítunk, mint például a csokoládé szökőkút (csokoládé színét meg lehet választani, fehér vagy klasszikus), tűzijáték, fénylő jégkocka, animátor a gyerekzsúrokra, pezsgő szökőkutak, speciális berendezések egy karaoke estre, fotó-videó felszerelés a legújabb technológiával, a legjobb zenék (kiválasztva az ügyfelek preferenciáinak függvényében), és luxusautók kibérlésének lehetősége (limuzin a házaspár szállításához, és más márkájú autók a vendégek szállításához). A cég célkitűzése, hogy akármilyen megszokott hétköznapi eseményt, egy látványos, jó minőségű és jó hangulatú eseménnyé alakítson át és, hogy az ügyfelek meg legyenek elégedve a kínált szolgáltatásokkal. A vállalat célja, hogy számos, pénzügyi, marketing, emberi erőforrások és egyéb célokat, valósitson meg célkitűzésként, mint például: ügyfélmegtartás ; szórakoztatás reklámozása tematikus bulikkal és / vagy karaokéval; visszanyerni a kezdeti beruházásokat és növelni bevételeket; megfelelni a legigényesebb ügyfelek elvárásainak; növelni a vállalat nyereségességét; a cég reklámozása a szomszédos városokban; egy étterem megnyitása annak érdekében, hogy nálunk tudjuk megszervezni az eseményeket; a következő három évben minden alkalmazottak megtartása, és terjeszkedéskor még több ember alkalmazása; az alkalmazottak kifizetése a hozzájárulásukkal lesz arányos. Termékek és szolgáltatások keresztelő esküvők találkozó évfordulók tematikus mulatságok (újév, karácsony, stb) A kínált szolgáltatások rendkívül változatosak, és igazítani lehet az egyes ügyfelek igényeihez, a szolgáltatás minőségét biztosítja az ezen a területen képzett és tapasztalt személyzet, a jó minőségű felszerelések és beszerzett alapanyagok, valamint a partnerek által betartott szerződések. A cég szolgáltatásaival olyan embereket céloznak meg, akiknek a havi jövedelme átlag feletti, valamint a vállalatokat is, a cég piaci stratégiáit ezekhez a fogyasztói szegmensekhez kell igazítani.

3 Így a szolgáltatás minősége meg kell feleljen a magas igényeknek, garantált minőségnek, szakértelemnek, valamint olyan partnerséget kötünk mely biztositja ezeket a termékeket és szolgáltatásokat. A mi vállalkozásunknál úgy döntöttünk, hogy kiválasszuk azokat a szolgáltatásokat, amelyeket egy esküvő során kínálunk és itt példaként megemlítjük: terem keresése és bérbeadása; terem díszítése (a székek huzatba öltöztetése, és pántlikával díszítése a pár preferenciái szerint, az asztalok elrendezése), gyertyák, fáklyák, levegővel / héliummal felfújt léggömbök elrendezése; a virágcsokrok elhelyezése az asztalokon a mennyasszony és a vőlegény kocsi feldíszítése templom feldíszítése; tűzijáték; a cégünktől esküvői gyertyát is lehet vásárolni, melyet az ügyfelek ízléseinek megfelelően díszítünk, akik ötletet nyerhetnek a bemutatott katalógusból; limuzin kibérlése (nekünk szerződésünk van a Hover Limousine céggel); pincérek a vendégek kiszolgálására; fotó-és videó szolgáltatások. Ügyfelek Cégünk külön ajánlatot készít minden ügyfél számára, a velük történt előzetes megbeszélések alapján. Az ügyfelekkel, amennyiben lehetséges megbeszélünk egy találkozót, hogy bemutassuk a cég ajánlatát, és hogy tájékoztató jellegű anyagokat adjunk át nekik, a jogi személyek esetében a kapcsolatfelvétel saját székhelyükön történik. Ha egy ügyfél érdeklődését felkeltette a mi általános ajánlatunk, akkor tájékoztatjuk őt arról, hogy mi történik az eseménynaptárunkban vagy, ha kéri, létrehozunk számára egy személyre szabott eseményt vagy bármilyen más tevékenységet, amelyet ő szeretne, és amelyet a cég biztosan meg tud valósítani. Ami a magánszemélyeknek tett ajánlatot illeti, az, az ügyfél igényeinek függvényében lesz megtervezve, akinek megadják a szükség tanácsokat, a kérésétől függően. Ezzel az ügyfélkörrel a megbeszéléseket a cég irodájában tartjuk, titkárságon bejegyzett program alapján. Az ügyfeleknek több okuk is van arra, hogy a mi cégünkhöz forduljanak, amelyek között megemlíthetjük: a cég által kínált számos szolgáltatás és az alkalmazottak szakértelme, amely kielégíti még a legigényesebb és extravagáns igényeket is. A piac szegmentálása A cég székhelye lakott zónában van, ideális ahhoz, hogy könnyen észrevehető legyen, a legtöbb korcsoportnak, mely a megcélzott piacot képviseli. A cég potenciális ügyfeleinek tekinthetők minden olyan személyek, akik év közöttiek és átlag feletti jövedelmük van. Ami az esküvői szolgáltatásokat illeti, a reprezentatív kor szegmens a 20 és 30 év közöttiek, keresztelőkhöz 25 és 35 év közöttiek, a vállalati rendezvényekhez, mint a képzések, koktélok, a piaci szegmens a 27 és 55 év közöttiek, és a többi mulatságokhoz a célszegmens, ami a kort illeti, az korlátlan, szolgáltatásainkat bárki igénybe veheti.

4 A szolgáltatások reklámozása A Marketing tevékenység célja, hogy tájékoztassa a potenciális ügyfeleket az ajánlatainkról és az előnyökről, nyújtani tudunk számukra. Erre a célra kidolgoztunk promóciós anyagokat, melyek promóciós szórólapok, bemutatkozó mappák a cég tevékenységéről. A promóciós szórólapok bedolgozókkal kerültek kiosztásra. Két reklámpartnert vettünk fel egy hétre, 100 lejért fejenként, akik a városban a postafiókokba szétszórták a szórólapokat. Hiszünk abban, hogy a legjobb reklám még mindig a minőségi szolgáltatás, és a reklámozásnak a leghatékonyabb eszköze hogy a leendő ügyfelek, ajánlják majd a termékeinket és szolgáltatásainkat. Azt is figyelemmel követjük, hogy a cég nevét és szolgáltatásait reklámozzuk és partnerséget kössünk a rádióval és a televízióval, valamint a helyi újságokkal, annak érdekében, hogy reklámfelületet szerezzünk minimális költséggel. A reklámra szánt költségvetés Az értékelt összeg 300 lej / hónap egy évig, ami szükséges és elégséges, hogy reklámozzuk a szolgáltatásokat. V. Működési terv Elhelyezkedés A cég a Székelyhídi üzleti inkubátorházban elkezdheti üzleti tevékenységét, ahol a kapcsolattartó személyek irodái is vannak. Itt történik a virágok és dekorációk tárolása. Ugyancsak itt nézhető meg a cég katalógusai, amiben megtalálhatja az árakat / kedvezményeket, amelyeket a cég kínál. A cég székhelyét át lehet helyezni az országban lévő más helyre, a részvényesek döntése alapján, összhangban a törvény által előírt formális követelményekkel. A Cég nyithat az országban vagy külföldön munkapontot vagy más egységet, tiszteletben tartva a törvény által előírt formai követelményeket. A cég ÁFA fizető. Az ok, amiért úgy döntöttünk, hogy egy ilyen jellegű üzletet dolgozzunk ki, az azért van, mert tudjuk, hogy egy eseményt szervezni, például egy esküvőt, nagy felelősséggel jár, amihez sok dolgot kell megvalósítani, ezáltal sok időt vesz igénybe és nem mindenkinek van erre ideje. Lehetőség az új vállalkozások számára: SZÉKELYHÍDI üzleti inkubátorház A kiválasztott cégeket egy üzleti inkubátorházba fogadják be, maximum 5 évre, erre az időtartalomra irodahelyiséget kapnak és tanácsadásban részesülnek. A projekt által nyújtott logisztikai támogatás mellett, az Inkubátor egy kedvező üzleti környezetet kínál a fejlesztéshez azáltal, hogy a vállalkozói cégeknek megkönnyíti a hálózatokhoz való hozzáférést, a knowhow átadását és támogatást nyújt a partnerség kialakításában, illetve az erre vonatkozó eseményekhez (konferenciák, szemináriumok, kiállítások, stb.). Előnyök az inkubált cégek számára: bútorokkal és informatikai berendezésekkel felszerelt iroda, valamint a rendelkezésre álló fennmaradt helyen, termelési helyiség a termekhez és konferenciatermek való hozzáférés támogatás az Inkubátor Manager részéről: tanácsadás, a rendezvényeken való részvétel, hálózatépítési tevékenységek Iroda helyiség mérete: 9,45 16,36 m 2 között

5 A személyzet Az öt alkalmazott mellett, akik az adminisztratív részlegen dolgoznak, a cég személyzeti struktúrájában még van alkalmazva 28 ember, akik segítenek létrehozni az eseményeket annak érdekében, hogy biztosítsák annak egyediségét: Két járművezető Egy DJ Két szakácsok 14 pincér Két fotós Két operatőr Két animátor Két ember, aki foglalkozik a díszítéssel és virágokkal Egy személy, aki gondoskodik az események zökkenőmentes lefolyásáról Ezeknek az alkalmazottaknak középfokú végzettségük kell legyen, és a képesítésüket bizonyítaniuk kell, egy tanfolyam elvégzése után megkapott oklevéllel. A fizetésüket a teljesítményük alapján kapják, és a célok elérésében való részvételük alapján. Azért, hogy az alkalmazottak elvégezzék a feladataikat, hogy ezáltal bizonyítsák a leleményességüket és a kreativitásukat, a cég elismeréseként megjutalmazza a munkájukat tizenharmadik havi fizetéssel, az ünnepek alatt prémiumokkal, ajándék utalványokkal és különböző bónuszokkal. A befolyó összegek kezelése Minden esemény szervezésénél cégünk a szerződéses érték 30%-át kéri előlegképpen, melyet a szerződés aláírástól számított 5 munkanapon belül átvesz, a fennmaradó 70%-át az esemény befejezésétől számított 2 napon belül kap meg. A heti bevételek Cashflow-ja a következők: lei * 5 nap = lei Tehát, a havi cashflow a következő: lei * 4 hét = lei A kiadások Havonta a következő kiadások vannak: a havi fizetések utáni járulékok, melyet az államnak kell kifizetni: lei a havi anyagköltségek: lei a székhely havi fenntartással való költségek: lei Utazási költségek: lei Havi összköltség: lei A hó végi Cashflow pozitívan alakul, ami lei. Szervezés A események szervezéséhez a cégnek a következő személyzet áll a rendelkezésre: egy menedzser egy rendszergazda egy kreatív és PR igazgató

6 egy kereskedelmi irodavezető egy grafikus A személyzetnek nincs kötött munkaideje, csak akkor vannak igénybe véve, amikor a céget felkérik az egyik korábbi bekezdésekben említett események megszervezésére. A menedzser a vállalaton belül aktívan részt vesz minden döntéshozatalban gondosan átvizsgálja a költségeket, amelyekre majd sor kerül, és nem utolsósorban foglalkozik a cég támogatásával és koordinációjával. Az ügyintéző képviseli a vállalatot az állami hatóságokkal, harmadik féllel szemben és a bíróság előtt, igazgatási intézkedéseket tehet és megvan minden szükséges hatásköre, hogy eljárjon a vállalat nevében, elfogadja az okiratokat és a kezelési tevékenységeket és minden más dokumentumot, kivéve azokat a dokumentumokat, amelyeket a főigazgatónak kell aláírnia. Az ügyintéző számlákat nyithat lejben és devizában, használhatja a cég pénzügyi forrásait, melyet a cég érdekében használhat fel. A P.R. és kreatív igazgató az a személy, akinek nagy a képzelőereje, figyelmes és a dolgokat teljeségében látja, a folytatott munkájában ez egy lényeges tulajdonság. Az ő feladatköre a kibontakozó események forgatókönyv tervezése és az, hogy felügyelje annak betartását. Ez egyfajta szertartásmester, amely az esemény jövőképét valósággá változtatja, minden egyes alkalomkor figyelemmel nyomon követi és igazgatja azt. A művészeti igazgató az a személy, aki nagyon jól kell tudja, hogy milyen kliense van, milyen vendégek vesznek részt az eseményen, melyek az elvárások, preferenciák és különösen a társadalmi és képzettségi szintjük. Ez egy összetett munka, ahol tanácsos konzultálni közvetlenül az ügyféllel, a tervezővel és azzal, akivel az ügyfél aláírta a szerződést. A kereskedelmi irodavezetőnek foglalkoznia kell a beszállítókkal, fenntartani és fejleszteni ezekkel a kapcsolatokat, kialkudjon egy jobb árat, minden alkalommal, amikor szükséges kérjen árajánlatot, elemezze és hasonlítsa össze a termékek árait és a hasonló szolgáltatásokat. A grafikai tervező foglalkozik mindennel, ami a cég adatbázis szerkesztéséhez kapcsolódódik, mind az ügyfeleket és mind a szállítók és a lehetséges szállítók ajánlatát illeti és rendszeresen frissítse a tőlük kapott ajánlatokat. Ugyancsak grafikus foglalkozik a grafikai és művészeti részek elkészítésével (programok, bemutatkozó mappák, promóciós szórólapok, névjegykártyák, stb.) valamint az árajánlatok elkészítésével az ügyfelek részére. Az öt alkalmazott mellett, akik az adminisztratív részlegen dolgoznak, a cég személyzeti struktúrájában még van 28 ember, akik segítenek létrehozni eseményeket annak érdekében, hogy biztosítsák annak egyediségét: Két járművezető Egy DJ Két szakácsok 14 pincér Két fotós Két operatőr Két animátor Két ember, aki foglalkozik a díszítéssel és virágokkal Egy személy, aki gondoskodik az események zökkenőmentes lefolyásáról Ezeknek az alkalmazottak középfokú végzettségük kell legyen, és a képesítésüket bizonyítaniuk kell, egy tanfolyam elvégzése után megkapott oklevéllel. A fizetésüket a teljesítményük alapján kapják, és a célok elérésében való részvételük alapján. Azért, hogy az alkalmazottak elvégezzék a feladataik, hogy bizonyítsák

7 a leleményességüket és a kreativitásukat, a cég elismeréseként megjutalmazza a munkájukat tizenharmadik havi fizetéssel, az ünnepek alatt prémiumokkal, ajándék utalványokkal és különböző bónuszokkal. VII. Az üzlet kezdeti költségei és a tőke A kezdeti befektetett összeg, becslésem szerint eléri a Mindkét tulajdonos hozzájárulása fejenként A beruházás az első évi tevékenység után teljes mértékben visszatérül, a cég a nettó nyereségéből A pénzt a cég megalapítására fogják használni, a szükséges engedélyek megszerzésére, a szolgáltatások reklámozására és egy tartalékalap létrehozására, az alkalmazottak kifizetéséhez, abban az esetben, hogyha az első hónapban az események száma a mi általunk tervezett alatt lesznek. VIII. Pénzügyi terv A bevétel előrelátásához az egyik legfontosabb eseményt választottam az emberek életét, és a nyár folyamán a leggyakoribbat, azaz az esküvőt. Ezt a szolgáltatást egy évben körülbelül 5 hónapig lehet szolgáltatni (május, június, július, augusztus, szeptember). Az esemény előkészítéséhez a következő alkalmazottakra van szükség: 1 menedzser 1 szakács 7 pincér 1 sofőr 2 személy a terem díszítéséhez 1 videós 1 fotós Az egyes események szervezésében kötelező módon részt kell vegyen a két tulajdonosból az egyik azért, hogy felügyelje az előkészületek folyamatát. A bevételek előrelátása Ahhoz, hogy cégszinten az előrelátott összjövedelem kiszámítsuk, az előre eltervezett különböző időszakokban, a különböző várható jövedelmekből indulunk ki: Tehát, úgy gondoljuk, hogy ebben az üzletben a bevételi források a következők: bevétel a terem kibérléséből bevétel a terem feldíszítéséből bevétel a gyertyákból bevétel a fáklyából bevétel a levegővel felfújt ballonból bevétel a héliummal felfújt ballonból bevétel a virágokból bevétel a vőlegény és mennyasszony kocsi feldíszítéséből bevétel a templom feldíszítéséből bevétel a torta tűzijátékából bevétel az esküvői gyertyából bevétel a mennyasszony csokorból bevétel a limuzin kibérlésből bevétel a pincérszolgáltatásból

8 bevétel a szakácsszolgáltatásból bevétel a fotó és video szolgáltatásból Bevétel a terem kibérléséből 1 terem kibérlés lej-től lej lej Bevétel a terem feldíszítéséből 1 terem feldíszítés lej-től lej lej Bevétel a gyertyákból 1 gyertya 1 lej-től lej 200 lej Bevétel a fáklyából 1 fáklya 20 lej-től lej 300 lej Bevétel a levegővel felfújt ballonból 1 levegővel felfújt ballon 1 lej lej 300 lej Bevétel a héliummal felfújt ballonból 1 héliummal felfújt ballon 2 lej lej 400 lej Bevétel a virágokból 1 virágok 40 lejtől/díszítés lej 600 lej Bevétel a vőlegény és mennyasszony kocsi feldíszítéséből 1 vőlegény és mennyasszony kocsi feldíszítés 350 lej-től lej 350 lej

9 Bevétel a templom feldíszítéséből 1 templom feldíszítés 500 lej-től lej 500 lej Bevétel a torta tűzijátékából 1 torta tűzijáték 40 lej-től lej 200 lej Bevétel az esküvői gyertyából 1 esküvői gyertya 250 lej-től lej 500 lej Bevétel a mennyasszony csokorból 1 mennyasszony csokor 150 lej-től lej 150 lej Bevétel a limuzin kibérlésből 1 limuzin kibérlés 50 lej-től/óra lej 200 lej Bevétel a pincérszolgáltatásból 1 pincér 250 lej lej lej Bevétel a szakácsszolgáltatásból 1 szakács 1500 lej lej 1500 lej Bevétel a fotó és video szolgáltatásból 1 Fotó és videó lej lej ( ) lej

10 A cég bevételének előrevetítése naptári napra lebontva Sorszám A bevétel forrása egy nap- lej 1 Bevétel a terem kibérléséből Bevétel a terem feldíszítéséből Bevétel a gyertyákból Bevétel a fáklyából Bevétel a levegővel felfújt ballonból Bevétel a héliummal felfújt ballonból Bevétel a virágokból Bevétel a vőlegény és mennyasszony kocsi feldíszítéséből Bevétel a templom feldíszítéséből Bevétel a torta tűzijátékából Bevétel az esküvői gyertyából Bevétel a mennyasszony csokorból Bevétel a limuzin kibérlésből Bevétel a pincérszolgáltatásból Bevétel a szakácsszolgáltatásból Bevétel a fotó és video szolgáltatásból lej Ezek a szolgáltatások a minimumot jelentik egy esküvőhöz, felvázolva ezáltal egy minimalista változatát a bevételi előrejelzésnek. Úgy becsüljük, hogy egy hónapban összesen 5 esküvő van, a havi jövedelem: lei * 5 esküvő = lei Az évi bejövetelt a következőképpen becsüljük fel: lei * 10 hónap = 1,123,500 lei Csak 10 hónapot vettem számitásba, hogy kizárjam az évi böjt időszakot, amikor nincsenek esküvők, a számítások szemléltető jellegűek csak az esküvőre érvényes, mint rendezvény. Vagyis azt gondoljuk, hogy ezt ki lehet egészíteni a teljes összeget egy 15%-os jövedelemmel, mivel figyelembe kell venni más rendezvények szervezéséből bejövő bevételeket is. Tehát, az évi bevételek a következők 31,123,500 * 1.15% = 1,292,025 lei / év A kiadások előrejelzése A szükséges kiadások előrejelzése egy esküvő megszervezéséhez a fent bemutatott termékekkel és szolgáltatásokkal az alábbi költségek fedezése szükséges: bérek anyagköltség iroda fenntartási költségek utazási költségek Bérek A fizetések utáni járulékok, melyet az államnak kell kifizetni: 28.55% A fizetésekkel való évi összköltség: lei * % = lei / év

11 Anyagköltség / esemény, esküvő típus Költség Ár Gyakoriság-darab Értéke terem kibérlés 2000 lej lej terem feldíszítés 1000 lej lej gyertyák 0.2 lej lej fáklyák 6 lej lej levegővel felfújt ballon 0.2 lej lej héliummal felfújt ballon 0.3 lej lej virágok 15 lej lej vőlegény és mennyasszony kocsi feldíszítés 100 lej lej templom feldíszítés 250 lej lej torta tűzijáték 15 lej 5 75 lej esküvői gyertya 100 lej lej mennyasszony csokor 50 lej 1 50 lej limuzin kibérlés 20 lej /óra 4 80 lej 4230 lej 5 eseményt számoltunk havonta, a havi költségek a következők: lei / esemény * 5 esemény = lei Évi anyagköltségek: lei / hónap * 10 hónap = lei / év Ugyanezt a megfontolást alkalmazva, mint a jövedelem kiszámításánál, a hónapok száma 10, mivel ki kell venni az évi böjti időszakokat. Dettó a költségek 15 %-al nőnek, figyelembe véve az egyéb típusú események megszervezését. Tehát az évi anyagköltségek a következők: lei / év * 1.15% = lei / év A székhely fenntartással való költségek: 4536 lei Utazási költségek Körülbelül 200 lej esküvőkként. 50-et szervezünk egy évben. Évi utazási költségek az esküvő megszervezéséhez: 200 lei / esküvő * 50 esküvő / év = lei / év Figyelembe kell vegyük a más típusú események megszervezését, ami körülbelül 15%. Tehát, az éves utazási költségek: lei / év * 1.15% = lei / év Reklámozással kapcsolatos költségek Annak érdekében, hogy cég szolgáltatásait ismertté tegyük reklámozni kell a helyi és a megye piacon. Ezen szolgáltatással járó költség körülbelül 300 lei / hónap, vagyis lei / év. Évi összköltség: lei lei lei lei lei = lei

12 Évi jövedelem: lei Évi kiadás: lei Bruttó profit = jövedelem kiadás = lei Nettó profit = bruttó profit nyereségadó = lei

PORTFOLIO. 2. oldal CÉGBEMUTATÁS

PORTFOLIO. 2. oldal CÉGBEMUTATÁS 2. oldal CÉGBEMUTATÁS A kiállítás-szervezésben és az idegenforgalomban szerzett tapasztalatunkban bízva, 2001-ben raktuk le cégünk alapjait. Rendezvények szervezésével és lebonyolításával, kiállítások

Részletesebben

PORT FOL I O. 2. oldal CÉGBEMUTATÁS

PORT FOL I O. 2. oldal CÉGBEMUTATÁS 2. oldal CÉGBEMUTATÁS PORT FOL I O A kiállítás-szervezésben és az idegenforgalomban szerzett tapasztalatunkban bízva, 2001-ben raktuk le cégünk alapjait. Rendezvények szervezésével és lebonyolításával,

Részletesebben

ARTIQ MÉDIAAJÁNLAT 2015. ARTIQ Kulturális Magazin

ARTIQ MÉDIAAJÁNLAT 2015. ARTIQ Kulturális Magazin Kulturális Magazin MÉDIAAJÁNLAT 2015. A Magazinról Tisztelt leendő Hirdetőnk, Partnerünk! Az Kulturális Magazin 2014 januárja óta napi rendszerességgel tájékoztatja olvasóit a kulturális élet hazai és

Részletesebben

Az üzleti terv (Renner Péter, BGF Külkereskedelmi Főiskolai Kar)

Az üzleti terv (Renner Péter, BGF Külkereskedelmi Főiskolai Kar) 1/15 Az üzleti terv (Renner Péter, BGF Külkereskedelmi Főiskolai Kar) Az üzleti tervnek három funkciója van: egy terv, amely segít az üzlet vezetésében, egy eszköz arra, hogy a múlt eseményeit figyelembe

Részletesebben

Marketing Megfeleljen a vásárlók igényeinek nyereséges módon

Marketing Megfeleljen a vásárlók igényeinek nyereséges módon Marketing Marketinget gyakran tekintik mint a munka létrehozása, a termékek és szolgáltatások promóciója és szállítása az egyéni fogyasztók vagy más cégek, az úgynevezett üzleti ügyfelek számára. (A legrövidebb

Részletesebben

Nemzeti Workshop. Új üzleti modellek és élelmiszer-feldolgozási stratégiák

Nemzeti Workshop. Új üzleti modellek és élelmiszer-feldolgozási stratégiák Nemzeti Workshop Új üzleti modellek és élelmiszer-feldolgozási stratégiák Dr. Sebők András Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft. 1 Az üzleti modell célja 2 Olyan vonzó ajánlat a vevők számára - a termékek

Részletesebben

office@promoboard.hu / +36 20 9363 799 / www.promoboard.hu

office@promoboard.hu / +36 20 9363 799 / www.promoboard.hu rólunk http://www.youtube.com/watch?v=5bql0pndm0a http://www.youtube.com/watch?v=ogqf6pckwua A promoboard egy nagyméretű, 2 oldalas mozgó reklámfelület. Rendkívül mobil eszköz, amely közvetlen, direkt

Részletesebben

Revitalizációs és EgészségTudományi Központ (NPCRIZ)

Revitalizációs és EgészségTudományi Központ (NPCRIZ) Revitalizációs és EgészségTudományi Központ (NPCRIZ) Tudósokból, orvosokból, komoly technikai szakemberekből, profi hálózatépítőkből álló csapat Nagyon komoly tudományos háttér, csúcstechnológia, magas

Részletesebben

GVOP-2004-2.1.2. pályázati útmutató kivonat

GVOP-2004-2.1.2. pályázati útmutató kivonat GVOP-2004-2.1.2. pályázati útmutató kivonat KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK RÉSZÉRE KORSZRŰ MENEDZSMENT RENDSZEREK ÉS TECHNIKÁK TÁMOGATÁSA* Támogatás mértéke: *Forrás: www.gkm.hu A projekt elszámolható költségének

Részletesebben

TÁMOP - 5.5.7/08/1 Betegjogi, ellátottjogi és gyermekjogi képviselői hálózat és civil jogvédő munka fejlesztése c. tervezési felhívásához

TÁMOP - 5.5.7/08/1 Betegjogi, ellátottjogi és gyermekjogi képviselői hálózat és civil jogvédő munka fejlesztése c. tervezési felhívásához TÁMOP - 5.5.7/08/1 Betegjogi, ellátottjogi és gyermekjogi képviselői hálózat és civil jogvédő munka fejlesztése c. tervezési felhívásához Kiemelt projektekre vonatkozó költségvetési specifikáció A specifikáció

Részletesebben

A történet elindult. A Pannon Papír megalakulása.

A történet elindult. A Pannon Papír megalakulása. IRODAI MEGOLDÁSOK Történetünk A Pannon Papírt 2005-ben magyarországi magánszemélyek alapították győri székhellyel, többéves papír-írószer kereskedelmi tapasztalattal. A régi kereskedők szakmai elkötelezettsége

Részletesebben

VI. Magyar Privátbankári Konferencia 2015. július 9.

VI. Magyar Privátbankári Konferencia 2015. július 9. VI. Magyar Privátbankári Konferencia 2015. július 9. A Blochamps Capital Kft. megalakulása óta igyekszik kiemelkedő szakértelmével és hozzáértésével támogatni, működésében segíteni a magyar privátbanki

Részletesebben

GINOP 1. prioritás A vállalkozások versenyképességének javítása

GINOP 1. prioritás A vállalkozások versenyképességének javítása GINOP 1. prioritás A vállalkozások versenyképességének javítása KKV ka fókuszban GINOP szakmai konzultáció Pogácsás Péter Regionális és Kárpát medencei Vállalkozásfejlesztési Főosztály KKV ksúlya a gazdaságban

Részletesebben

Ügynökségi pozíciók leírása

Ügynökségi pozíciók leírása Ügynökségi pozíciók leírása Ügyfélkapcsolatok Account Asszisztens Az első lépcsőfok az ügynökségi ügyfélkapcsolati munkában, egyetem, főiskolai végzés után, vagy kevés üzleti tapasztalattal. Egy vagy több

Részletesebben

Informatikai alkalmazásfejlesztő alkalmazásfejlesztő 54 481 02 0010 54 02 Információrendszer-elemző és - Informatikai alkalmazásfejlesztő

Informatikai alkalmazásfejlesztő alkalmazásfejlesztő 54 481 02 0010 54 02 Információrendszer-elemző és - Informatikai alkalmazásfejlesztő A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

- DAOP-1.2.1.-11, DDOP-1.1.3.-11, ÉAOP-1.1.2./A-11, ÉMOP-1.2.1.-11, KDOP- 1.2.1.-11, KMOP-1.5.2.-11, NYDOP-1.1.1./A-11

- DAOP-1.2.1.-11, DDOP-1.1.3.-11, ÉAOP-1.1.2./A-11, ÉMOP-1.2.1.-11, KDOP- 1.2.1.-11, KMOP-1.5.2.-11, NYDOP-1.1.1./A-11 ÚSzT - DAOP-1.2.1.-11, DDOP-1.1.3.-11, ÉAOP-1.1.2./A-11, ÉMOP-1.2.1.-11, KDOP- 1.2.1.-11, KMOP-1.5.2.-11, NYDOP-1.1.1./A-11 Vállalati együttműködés és klaszterek támogatása Célja A konstrukció célja, hogy

Részletesebben

Stengl Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Stengl Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Stengl Kereskedelmi és Székhely: 7632 Pécs, Júlia u. 13. IV. em. 13. Tel: 06 30 758 75 16 Fax: 06 72 520 263 Tisztelt leendő Partnerünk! Kérem, engedje meg, hogy röviden bemutassuk cégünket. A Stengl Kereskedelmi

Részletesebben

Egyszerűsített közteherviselési eljárás (EKHO) Dr. Bedőházi Zita-Rózália

Egyszerűsített közteherviselési eljárás (EKHO) Dr. Bedőházi Zita-Rózália Egyszerűsített közteherviselési eljárás (EKHO) Dr. Bedőházi Zita-Rózália Az EKHO hatálya Az Szja és a Tb kötelezettségeket váltja ki, de az EHO-t nem A törvény hatálya kiterjed: a törvényben meghatározott

Részletesebben

Közösségi marketing csomag. hotelek, panziók, apartmanok részére

Közösségi marketing csomag. hotelek, panziók, apartmanok részére Közösségi marketing csomag hotelek, panziók, apartmanok részére 1. A Közösségi marketing hotelek részére tartalma és célja Ezt a programcsomagot azoknak a hoteleknek, panzióknak, apartmanoknak hoztuk létre,

Részletesebben

A nonverbális kommunikáció és a metakommunikáció A nonverbális kommunikáció jelentősége, értelmezése A nonverbális kommunikáció csatornái

A nonverbális kommunikáció és a metakommunikáció A nonverbális kommunikáció jelentősége, értelmezése A nonverbális kommunikáció csatornái 1/A Önnek egy Rt. kereskedelmi üzletkötőjével kell találkoznia, előzetesen egyeztetnie kell vele a szerződéskötés feltételeit, és a megállapodás, egyeztetés után elő kell készítenie a szerződést. Ismertesse

Részletesebben

IKEA BUSINESS. Inspiráció és Referenciák

IKEA BUSINESS. Inspiráció és Referenciák IKEA BUSINESS Inspiráció és Referenciák Tartalomjegyzék Irodák 3 Háttér irodák Kiskereskedelem 6 Üzletek Szolgáltatás Vendéglátás 9 Étterem és kávézó B&B és hotel Anderson & Son egy patinás könyvelő vállalat

Részletesebben

Pénzügy menedzsment. Hosszú távú pénzügyi tervezés

Pénzügy menedzsment. Hosszú távú pénzügyi tervezés Pénzügy menedzsment Hosszú távú pénzügyi tervezés Egy vállalat egyszerűsített mérlege és eredménykimutatása 2007-ben és 2008-ban a következőképpen alakult: Egyszerűsített eredménykimutatás (2008) Értékesítés

Részletesebben

EZERMESTER a magyar barkácsbolt hálózat

EZERMESTER a magyar barkácsbolt hálózat EZERMESTER a magyar barkácsbolt hálózat EZERMESTER Magyar Barkács Kereskedelmi, Szolgáltatói és Ügynöki Kft. A multik szorításában A magyar barkácspiac bő felét a 4 + 1 multinacionális áruházlánc uralja

Részletesebben

HVG Állásbörze 2011 ősz. Tájékoztató

HVG Állásbörze 2011 ősz. Tájékoztató HVG Állásbörze 2011 ősz Tájékoztató A HVG Állásbörze hazánk legnagyobb karriervására Évente két rendezvény 7.500-9.000 látogató a helyszínen Rendezvényenként 120-150 kiállító és több mint 1.500 állásajánlat

Részletesebben

A MI ESKÜVŐNK. ilyen lesz

A MI ESKÜVŐNK. ilyen lesz szeretlekszeretlekszeretlekszeretlekszeretlekszeretlekszeretleks zeretlekszeretlekszeretlekszeretlekszeretlekszeretlekszeretleksz eretlekszeretlekszeretlekszeretlekszeretlekszeretlekszeretleksze retlekszeretlekszeretlekszeretlekszeretlekszeretlekszeretlekszer

Részletesebben

Gazdasági vezető. Nemzetközi projektmenedzser. Pénzügyi menedzser. Projektasszisztens

Gazdasági vezető. Nemzetközi projektmenedzser. Pénzügyi menedzser. Projektasszisztens A Regionális Innovációs Ügynökségként működő, innovációs fejlesztésekkel és projektek menedzsmentjével foglalkozó Pannon Novum Nonprofit Kft. pályázatot hirdet az alábbi munkakörök betöltésére: Gazdasági

Részletesebben

Értékesítések (összes, geográfiai -, ügyfelenkénti-, termékenkénti megoszlás)

Értékesítések (összes, geográfiai -, ügyfelenkénti-, termékenkénti megoszlás) Saját vállalkozás Értékesítések (összes, geográfiai -, ügyfelenkénti-, termékenkénti megoszlás) Piaci részesedés Haszonkulcs Marketing folyamatok Marketing szervezet Értékesítési/marketing kontrol adatok

Részletesebben

Értékelés. 100% = 100 pont A VIZSGAFELADAT MEGOLDÁSÁRA JAVASOLT %-OS EREDMÉNY: EBBEN A VIZSGARÉSZBEN A VIZSGAFELADAT ARÁNYA 40%.

Értékelés. 100% = 100 pont A VIZSGAFELADAT MEGOLDÁSÁRA JAVASOLT %-OS EREDMÉNY: EBBEN A VIZSGARÉSZBEN A VIZSGAFELADAT ARÁNYA 40%. Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről szóló 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet alapján. Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés,

Részletesebben

Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérés. Vezető János

Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérés. Vezető János Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérés április 18, 2011 Végezte Innermetrix Hungary Copyright Innermetrix, Inc. 2008 1 IMX Szervezeti Egészség Felmérés Üdvözöljük az Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérésén!

Részletesebben

Üzleti úttal egybekötött utazás Dél-Afrikában

Üzleti úttal egybekötött utazás Dél-Afrikában Üzleti úttal egybekötött utazás Dél-Afrikában 1. Alapítás éve: 2000 2. Céljai: Elősegítse a Dél-Alföldi Régióban az információ technológia szolgáltatásainak elterjesztését, megismertetését, részt vegyen

Részletesebben

Bem utca páratlan oldali járda építési munkák

Bem utca páratlan oldali járda építési munkák AJÁNLATKÉRÉS Bem utca páratlan oldali járda építési munkák Tárgyú eljáráshoz 1. Az ajánlatkérő neve, címe, telefon- és telefaxszáma, e-mail címe: Neve: Répcelak Város Önkormányzata Képviseli: Dr. Németh

Részletesebben

Esküvő. Év: Hónap: Nap: megvalositas.blog.hu. Képek: freepik.com

Esküvő. Év: Hónap: Nap: megvalositas.blog.hu. Képek: freepik.com Esküvő és Év: Hónap: Nap: Képek: freepik.com Menyasszony vendégei Vendéglista 1 31 61 2 32 62 3 33 63 4 34 64 5 35 65 6 36 66 7 37 67 8 38 68 9 39 69 10 40 70 11 41 71 12 42 72 13 43 73 14 44 74 15 45

Részletesebben

Hír-ADÓ Adókedvezmények az Összefogás az Államadósság Ellen Alapba történő befizetésekkel kapcsolatosan

Hír-ADÓ Adókedvezmények az Összefogás az Államadósság Ellen Alapba történő befizetésekkel kapcsolatosan Hír-ADÓ Adókedvezmények az Összefogás az Államadósság Ellen Alapba történő befizetésekkel kapcsolatosan 2011. június 7. Adótanácsadás Adókedvezmények az Összefogás az Államadósság Ellen Alapba történő

Részletesebben

A Mediaforce. A többit bízza ránk:

A Mediaforce. A többit bízza ránk: A Mediaforce Cégünk egyedi, testre szabott megoldásokat kínál vállalkozása fejlesztésére és marketingjének racionalizálására. A mindig túlterhelt vállalatvezetők válláról vesszük le a terhet integrált

Részletesebben

HVG Állásbörze 2011 ősz. Tájékoztató KépzésTér

HVG Állásbörze 2011 ősz. Tájékoztató KépzésTér HVG Állásbörze 2011 ősz Tájékoztató KépzésTér A HVG Állásbörze hazánk legnagyobb állás és képzésvására Évente két rendezvény 7.500-9.000 látogató a helyszínen Rendezvényenként 120-150 kiállító és több

Részletesebben

LEADER vállalkozási alapú

LEADER vállalkozási alapú HPME-hez rendelt forrás HPME HVS célkitűzéshez Helyi termékre épülő bemutató helyek, látványműhelyek kialakítása Versenyképesség (411) LEDER vállalkozási alapú 55 000 000 Ft Míves Térség térség gazdasági

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET. Mérték Médiaelemző Műhely Közhasznú Nonprofit Kft. 2013.02.07-2013.12.31. egyszerűsített éves beszámolójához. 2013. március 31.

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET. Mérték Médiaelemző Műhely Közhasznú Nonprofit Kft. 2013.02.07-2013.12.31. egyszerűsített éves beszámolójához. 2013. március 31. KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a Mérték Médiaelemző Műhely Közhasznú Nonprofit Kft. 213.2.7-213.12.31 egyszerűsített éves beszámolójához 213. március 31. a vállalkozás vezetője (képviselője) I. ÁLTALÁNOS RÉSZ A

Részletesebben

Fedezze fel a Legrand világát

Fedezze fel a Legrand világát Fedezze fel a Legrand világát MINDEN, AMI VILLANYSZERELÉS www.legrand.hu 15 éve Magyarországon! A Legrand Magyarország Villamossági Rendszerek Zrt. piacvezetõ a kisfeszültségû elektromos szerelvények gyártása

Részletesebben

Kiegészítő melléklet a 2012. évi beszámolóhoz

Kiegészítő melléklet a 2012. évi beszámolóhoz hírkomp.hu Kft. Adószám: 24102670-2-43 Cégjegyzékszám: 01-09-990571 Kiegészítő melléklet a 2012. évi beszámolóhoz A hírkomp.hu Kft. alaptevékenysége folyóirat, időszaki kiadvány kiadása. A cég belföldi

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET. atlatszo.hu Közhasznú Nonprofit Kft. egyszerűsített éves beszámolójához. 2015. május 29. a vállalkozás vezetője (képviselője)

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET. atlatszo.hu Közhasznú Nonprofit Kft. egyszerűsített éves beszámolójához. 2015. május 29. a vállalkozás vezetője (képviselője) KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a atlatszo.hu Közhasznú Nonprofit Kft. 2014 egyszerűsített éves beszámolójához 2015. május 29. a vállalkozás vezetője (képviselője) I. ÁLTALÁNOS RÉSZ A cég teljes neve: Alapítás időpontja:

Részletesebben

www.family-business.hu VÁSÁRLÓI KLUB FAMILY BUSINESS Ahol a család és az üzlet találkozik!

www.family-business.hu VÁSÁRLÓI KLUB FAMILY BUSINESS Ahol a család és az üzlet találkozik! www.family-business.hu VÁSÁRLÓI KLUB FAMILY BUSINESS Ahol a család és az üzlet találkozik! A Family Business egy 100%-os magyar tulajdonban lévő hálózatos értékesítési rendszer, amely 2001 elején alakult.

Részletesebben

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar ÜZLETI TANÁCSADÓ szakirányú továbbképzési szak Az üzleti tanácsadás napjaink egyik kulcsfontosságú ágazata az üzleti szférában. A tercier szektor egyik elemeként

Részletesebben

A BRÓDY SÁNDOR MEGYEI ÉS VÁROSI KÖNYVTÁR ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE

A BRÓDY SÁNDOR MEGYEI ÉS VÁROSI KÖNYVTÁR ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE A BRÓDY SÁNDOR MEGYEI ÉS VÁROSI KÖNYVTÁR ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERVE Készítette: Varga Lászlóné gazdasági igazgatóhelyettes Kiadás időpontja: 2008. január. 10. Elismerve minden embernek azt a jogát, hogy egyenlő

Részletesebben

amely létrejött egyrészről Hajdúnánási Református Egyházközség Székhely: Postacím. Képviseli: mint megbízó (a továbbiakban: Megbízó), másrészről

amely létrejött egyrészről Hajdúnánási Református Egyházközség Székhely: Postacím. Képviseli: mint megbízó (a továbbiakban: Megbízó), másrészről MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS-tervezet Önkormányzati, állami, egyházi, nonprofit fenntartású bentlakásos intézmények korszerűsítése című pályázati felhíváshoz Pályázatírás tárgyában amely létrejött egyrészről Hajdúnánási

Részletesebben

BEVEZETÉS A HORIZON 2020 PÁLYÁZATAINAK PÉNZÜGYI SZABÁLYAIBA DR. HOLLÓSI KRISZTINA EU KAPCSOLATTARTÓ HOLLOSI.KRISZTINA@SZPI.HU

BEVEZETÉS A HORIZON 2020 PÁLYÁZATAINAK PÉNZÜGYI SZABÁLYAIBA DR. HOLLÓSI KRISZTINA EU KAPCSOLATTARTÓ HOLLOSI.KRISZTINA@SZPI.HU BEVEZETÉS A HORIZON 2020 PÁLYÁZATAINAK PÉNZÜGYI SZABÁLYAIBA DR. HOLLÓSI KRISZTINA EU KAPCSOLATTARTÓ HOLLOSI.KRISZTINA@SZPI.HU Dióhéjban 1. Ami minden információs rendezvényen elhangzik 2. Pályázó pénzügyi

Részletesebben

Kiegészítő melléklet 2012. december 31. Mérlegkészítésért személyében felelős: Miskei Mária mérlegképes könyvelő PM regisztrációs száma: 167379

Kiegészítő melléklet 2012. december 31. Mérlegkészítésért személyében felelős: Miskei Mária mérlegképes könyvelő PM regisztrációs száma: 167379 Kiegészítő melléklet 2012. december 31. Mérlegkészítésért személyében felelős: Miskei Mária mérlegképes könyvelő PM regisztrációs száma: 167379 Érdi Csatornamű Vízgazdálkodási-társulat I. Alapadatok A

Részletesebben

Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010 A NÖVÉNYTERMESZTÉSI ÁGAZATOK ÖKONÓMIÁJA

Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010 A NÖVÉNYTERMESZTÉSI ÁGAZATOK ÖKONÓMIÁJA Az Agrármérnöki MSc szak tananyagfejlesztése TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0010 A NÖVÉNYTERMESZTÉSI ÁGAZATOK ÖKONÓMIÁJA 11. Előadás Az üzleti terv tartalmi követelményei Az üzleti terv tartalmi követelményei

Részletesebben

Kommunikációs célú beszerzések általános eljárási folyamata. Ssz. Eljárásrendi lépés Dokumentum Felelős 1. Igény megfogalmazása

Kommunikációs célú beszerzések általános eljárási folyamata. Ssz. Eljárásrendi lépés Dokumentum Felelős 1. Igény megfogalmazása Kommunikációs célú keretszerződések terhére történő beszerzések (rendezvényszervezés, nyomda-grafika, médiavásárlás, PR-kreatív) lebonyolításának eljárásrendje A kommunikációs célú keretszerződések terhére

Részletesebben

Médiaajánlat 2012. Rólunk írták. logisztikai és beszerzési döntéshozók, valamint beszállítóik elérésére

Médiaajánlat 2012. Rólunk írták. logisztikai és beszerzési döntéshozók, valamint beszállítóik elérésére Médiaajánlat 2012 logisztikai és beszerzési döntéshozók, valamint beszállítóik elérésére Rólunk írták» Szakmailag az ország leghitelesebb szervezete.» Nagyszerű szakmai rendezvények.» Gyors és rugalmas

Részletesebben

BN Office Solution. Egy igazán jó megoldás számodra

BN Office Solution. Egy igazán jó megoldás számodra Portfólió BN Office Solution Egy igazán jó megoldás számodra A BN Office Solution tapasztalt szakértője az irodai belső terek komplett berendezése területén. Legfőbb erősségünk az ügyfeleink teljes körű

Részletesebben

SPÓROLJUNK AZ IRODAI REZSIN

SPÓROLJUNK AZ IRODAI REZSIN A SZERZŐI KÖNYVKIADÁS FORRADALMA II. Évad, 2. Szám, 2015. 07. A HÓDÍTÓ ÍR Egy kis whisky-történelem A TŐZSDEI ROBOT Barát vagy ellenség? INGYENES TECHNOLÓGIA ÉS ÜZLET MÁSKÉPP SPÓROLJUNK AZ IRODAI REZSIN

Részletesebben

MAGYAR TURIZMUS ZRT ÉVI KÖZBESZERZÉSI TERVE

MAGYAR TURIZMUS ZRT ÉVI KÖZBESZERZÉSI TERVE MAGYAR TURIZMUS ZRT 2016. ÉVI KÖZBESZERZÉSI TERVE I. Szolgáltatás megrendelése Sorszám Turisztikai és Agrármarketing Vezérigazgatóság 1 2 3 4 Nyomdai kivitelezés_egyedi méretű kiadványok nyomdai kivitelezése

Részletesebben

Községi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala Ludányhalászi

Községi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala Ludányhalászi 1 Községi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala Ludányhalászi Figyelmeztetés! Az ügyfél, vagy képviselője, ha más tudomása ellenére az ügy szempontjából jelentős valótlan tényt állít, illetve kötelező adatszolgáltatás

Részletesebben

SOPRON BANK BURGENLAND ZRT.

SOPRON BANK BURGENLAND ZRT. H-9400 Sopron H-9400 Sopron Kossuth Lajos u. 19, Pf. 154 Tel.: 0036/99/513-000 Fax: 0036/99/513-038 E-mail: sopronbank@sopronbank.hu Adósz.: 12951659-1-44 Bankkapcsolat MNB 19017004-00201768 www.sopronbank.hu

Részletesebben

KIEGÉSZÍT MELLÉKLET. Mérték Médiaelemz M hely Közhasznú Nonprofit Kft. 2014.01.01-2014.12.31. egyszer sített éves beszámolójához. 2015. május 18.

KIEGÉSZÍT MELLÉKLET. Mérték Médiaelemz M hely Közhasznú Nonprofit Kft. 2014.01.01-2014.12.31. egyszer sített éves beszámolójához. 2015. május 18. KIEGÉSZÍT MELLÉKLET a Mérték Médiaelemz M hely Közhasznú Nonprofit Kft. 214.1.1-214.12.31 egyszer sített éves beszámolójához 215. május 18. a vállalkozás vezet je (képvisel je) I. ÁLTALÁNOS RÉSZ A cég

Részletesebben

Pályázati Hírlevél. RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. Megjelent két új vállalkozásfejlesztési pályázat KKV-k számára

Pályázati Hírlevél. RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. Megjelent két új vállalkozásfejlesztési pályázat KKV-k számára Pályázati Hírlevél RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. 2015. június Megjelent két új vállalkozásfejlesztési pályázat KKV-k számára 2015. június 9-én megjelent két új GINOP pályázat KKV-k kapacitásbővítésének

Részletesebben

Egy igazán jó megoldás számodra

Egy igazán jó megoldás számodra Portfólió Egy igazán jó megoldás számodra A BN Office Solution tapasztalt szakértője az irodai belső terek komplett berendezése területén. Legfőbb erősségünk az ügyfeleink teljes körű kiszolgálása, a konzultációktól

Részletesebben

III. Országos Nagykereskedelmi és Gyártói Konferencia

III. Országos Nagykereskedelmi és Gyártói Konferencia a tavalyi, II. Országos Nagykereskedelmi és Gyártói Konferencia Mutassa be cégét és termékeit fejlett nagykereskedő és gyártó cégek vezetőinek és legyen a III. Országos Nagykereskedői és Gyártói Konferencia

Részletesebben

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2012. december 12-i ülésére

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2012. december 12-i ülésére Tárgy: A LISZ Kft. beszámolója az Inkubátorház üzemeltetéséről Előkészítette: Méri Zoltán ügyvezető LISZ Kft. Sorszám: III/4. Döntéshozatal módja: Egyszerű szótöbbség Véleményező bizottság: Pénzügyi Bizottság

Részletesebben

2003 - Az egészségturizmus éve

2003 - Az egészségturizmus éve 2003 - Az egészségturizmus éve Oláh László igazgató Stratégiai Termékek Igazgatósága Magyar Fürdőszövetség Közgyűlése 2003. április Az egészségturizmus nemzetközi trendjei Európaiak összes utazásából (270

Részletesebben

Tartalmi összefoglaló

Tartalmi összefoglaló 1 Tartalmi összefoglaló A jelen Egyezmény célja országaink kultúrájának kölcsönös megismertetése, a tudományos és kulturális intézmények, valamint kutatóintézetek közötti közvetlen kapcsolatok elősegítése,

Részletesebben

HÍRKÖZLÉSI ÉS INFORMATIKAI TUDOMÁNYOS EGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Hatályba lépés: 2013..

HÍRKÖZLÉSI ÉS INFORMATIKAI TUDOMÁNYOS EGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Hatályba lépés: 2013.. HÍRKÖZLÉSI ÉS INFORMATIKAI TUDOMÁNYOS EGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Hatályba lépés: 2013.. TARTALOMJEGYZÉK I. A HTE működése... 3 1. A HTE képviselete... 3 2. Titkárság... 3 3. Ügyvezető

Részletesebben

Szponzorációs és kiállítási lehetőségek

Szponzorációs és kiállítási lehetőségek Szponzorációs és kiállítási lehetőségek az ország legnagyobb logisztikai és beszerzési találkozóján Bizalom és együttműködés. A fenntarthatóság záloga. A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési

Részletesebben

Még keresi a lehetőséget?

Még keresi a lehetőséget? Még keresi a lehetőséget? Üzlet indítása Be tudja osztani a saját idejét? Annyi pénzt keres, amennyit megérdemel? Szeretne otthonról dolgozni? Sikerül megteremtenie a megfelelő egyensúlyt a munka és a

Részletesebben

Termék katalógus TÁROLÓRENDSZEREK

Termék katalógus TÁROLÓRENDSZEREK 2012 Termék katalógus TÁROLÓRENDSZEREK Tárolórendszerek» PCB tárolás Oldaltöltős TTxxC TTxxCEL és Elöltöltős tálcás PCB tároló kocsi tálcás kocsik 19 és 39 tálcás kivitelben opcionális ESD kit opcionális

Részletesebben

A TDM-modellt támogató informatikai lehetőségek

A TDM-modellt támogató informatikai lehetőségek A TDM-modellt támogató informatikai lehetőségek Előadó: Semsei Sándor, Chrome Kreatív Munkák Kft. eturizmus - a technológia és a turizmus a két leggyorsabban fejlődő szektor a globális gazdaságban (Dr.Dimitros

Részletesebben

Kifejlesztette: (Higher School of Transport)

Kifejlesztette: (Higher School of Transport) ESETTANULMÁNY Nº6: Kifejlesztette: (Higher School of Transport) A munkahelyi stressz megelőzése Az Európai Bizottság támogatást nyújtott ennek a projektnek a költségeihez. Ez a kiadvány (közlemény) a szerzõ

Részletesebben

A nyersanyag begyűjtő részleg feladatai: Biztosítja a nyersanyag (tej) ellátást az egyéni termelőktől és cégektől

A nyersanyag begyűjtő részleg feladatai: Biztosítja a nyersanyag (tej) ellátást az egyéni termelőktől és cégektől a termékeladást és a marketinget a szállítást, szállítóeszközök karbantartását, a munkavédelmet és tűzvédelmet a kereskedelemben illetve szállításban Ellenőrzi és fele a törvény betartásáért, ami a termékek

Részletesebben

STRATÉGIAALKOTÁS, ÜZLETI TERVEZÉS A VÁLLALKOZÁS KREATÍV RÉSZE

STRATÉGIAALKOTÁS, ÜZLETI TERVEZÉS A VÁLLALKOZÁS KREATÍV RÉSZE STRATÉGIAALKOTÁS, ÜZLETI TERVEZÉS A VÁLLALKOZÁS KREATÍV RÉSZE Mi az üzleti tervezés A józan ész diadala az önámítás felett A tervezés tisztán matematika Nagy számok törvénye Egy egész szám felírható néhány

Részletesebben

MAGYAR BESZÁLLÍTÓK A NEMZETKÖZI ÉRTÉKLÁNCBAN HOGYAN VÁLHAT AZ ÖN VÁLLALKOZÁSA IS SIKERES BESZÁLLÍTÓVÁ?

MAGYAR BESZÁLLÍTÓK A NEMZETKÖZI ÉRTÉKLÁNCBAN HOGYAN VÁLHAT AZ ÖN VÁLLALKOZÁSA IS SIKERES BESZÁLLÍTÓVÁ? MAGYAR BESZÁLLÍTÓK A NEMZETKÖZI ÉRTÉKLÁNCBAN HOGYAN VÁLHAT AZ ÖN VÁLLALKOZÁSA IS Nagyné Miske Margit ügyvezető igazgató NATURTEX Gyapjú- és Tollfeldolgozó Kft. RÖVID TARTALOM 1. Néhány mondat a NATURTEX

Részletesebben

IV/1. sz. melléklet: Vállalati CRM, értékesítési terület funkcionális specifikáció

IV/1. sz. melléklet: Vállalati CRM, értékesítési terület funkcionális specifikáció IV/1. sz. melléklet: Vállalati CRM, értékesítési terület funkcionális specifikáció 1. A követelménylista céljáról Jelen követelménylista (mint a GOP 2.2.1 / KMOP 1.2.5 pályázati útmutató melléklete) meghatározza

Részletesebben

Érvényes: 200x.. -től

Érvényes: 200x.. -től Iktatási adatok. Info-Lánc Bt (Vállalkozó) P0x-0x/2003 Cégnév (Megrendelő) V á l l a l k o z á s i s z e r z ő d é s Érvényes: 200x.. -től lokális számítógép hálózattal támogatott ügyviteli

Részletesebben

Gyakornoki álláslehetőségek a Robert Bosch Elektronika Kft.-nél

Gyakornoki álláslehetőségek a Robert Bosch Elektronika Kft.-nél Gyakornoki álláslehetőségek a -nél A gyakorlat helye:, Hatvan (gépjármű elektronika üzletág) A gyakorlat időtartama: 2-6 hónap, vagy akár több Elméletbõl már felkészültél. Szeretnél gyakorlati tapasztalatot

Részletesebben

Árlista. Az ár magába foglalja a DVD tokot, valamint a fekete fehér nyomtatott borítót. 2. Digitalizálás DVD lemezre menüvel, szerkesztéssel

Árlista. Az ár magába foglalja a DVD tokot, valamint a fekete fehér nyomtatott borítót. 2. Digitalizálás DVD lemezre menüvel, szerkesztéssel Árlista 1. Video (VHS) digitalizálás DVD lemezre XP minőség 3000 Ft (max. 120 perc Minden további lemez 1-60 perc 1000 Ft/db 61-120 perc 1500 Ft/db Az ár magába foglalja a DVD tokot, valamint a fekete

Részletesebben

KISOKOS. A-tól Z-ig. céges és egyéb rendezvényekhez, családi eseményekhez. www.barcikaart.hu

KISOKOS. A-tól Z-ig. céges és egyéb rendezvényekhez, családi eseményekhez. www.barcikaart.hu KISOKOS céges és egyéb rendezvényekhez, családi eseményekhez A-tól Z-ig www.barcikaart.hu 2 KISOKOS MEZEY ISTVÁN MŰVÉSZETI KÖZPONT Többfunkciós rendezvényterem Az impozáns, közművelődési, művészeti funkciókat

Részletesebben

12. tétel A logisztikai vezető a prezentációs folyamatok egy részét delegálta az alatta lévő vezetőnek. Az irányítása során a delegált részéről az

12. tétel A logisztikai vezető a prezentációs folyamatok egy részét delegálta az alatta lévő vezetőnek. Az irányítása során a delegált részéről az 12. tétel A logisztikai vezető a prezentációs folyamatok egy részét delegálta az alatta lévő vezetőnek. Az irányítása során a delegált részéről az alábbi gondolatok kidolgozását tartotta szükségesnek:

Részletesebben

Bor és gasztroturizmus menedzser szakirányú továbbképzés Eger, 2014.november 28-29. Dr. Tóthné Igó Zsuzsanna Tanár EKF-GTK Turizmus Tanszék

Bor és gasztroturizmus menedzser szakirányú továbbképzés Eger, 2014.november 28-29. Dr. Tóthné Igó Zsuzsanna Tanár EKF-GTK Turizmus Tanszék Bor és gasztroturizmus menedzser szakirányú továbbképzés Eger, 2014.november 28-29. Dr. Tóthné Igó Zsuzsanna Tanár EKF-GTK Turizmus Tanszék A vendég Otthon: rokon, barát Üzleti életben: partner, munkatárs

Részletesebben

Célterület/HPME megnevezése: Hagyományos magyar állatfajták tartási körülményeinek javítása

Célterület/HPME megnevezése: Hagyományos magyar állatfajták tartási körülményeinek javítása Célterület azonosítója: 1 019 28 HACS Neve: Tisza-menti LEADER Helyi Akciócsoport Jogcím: 1. Közösségi célú Vállalkozási alapú fejlesztés Rendezvény Képzés Térségen belüli együttműködés 6. Tervek, tanulmányok

Részletesebben

KISKUN-MŰVÉSZ Nonprofit Kft 2013. ÉV KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET

KISKUN-MŰVÉSZ Nonprofit Kft 2013. ÉV KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET KISKUN-MŰVÉSZ Nonprofit Kft 2013. ÉV KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A KISKUN-MŰVÉSZ Nonprofit Kft általános bemutatása A társaság neve: Kiskun-Művész Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Oktatatási Kft A társaság székhelye:

Részletesebben

CSR IRÁNYELV Tettek a fenntartható fejlõdés érdekében

CSR IRÁNYELV Tettek a fenntartható fejlõdés érdekében CSR IRÁNYELV Tettek a fenntartható fejlõdés érdekében A Toyota alapítása óta folyamatosan arra törekszünk, hogy kiváló minõségû és úttörõ jelentõségû termékek elõállításával, valamint magas szintû szolgáltatásainkkal

Részletesebben

Kutatás-fejlesztési központok fejlesztése, megerősítése

Kutatás-fejlesztési központok fejlesztése, megerősítése 2010. Kutatás-fejlesztési központok fejlesztése, megerősítése 2010.03.05. Kedves Pályázó! Ezúton szeretném Önöket értesíteni az alábbi pályázati lehetőségről. Amennyiben a megküldött pályázati anyag illeszkedik

Részletesebben

SZÁLLÍTMÁNYOZÁSI ÉS FUVAROZÁSI ISMERETEK

SZÁLLÍTMÁNYOZÁSI ÉS FUVAROZÁSI ISMERETEK SZÁLLÍTMÁNYOZÁSI ÉS FUVAROZÁSI ISMERETEK A KÉPZÉSRŐL Képzésünk során a szükséges elméleti ismeretek átadásán kívül az alkalmazott esettanulmányokkal, példákkal és csoportos gyakorlatokkal tesszük képessé

Részletesebben

LaserArt Studio. laserarts@t-online.hu címen

LaserArt Studio. laserarts@t-online.hu címen LaserArt I. Lézertehnikai szakkiállítás Budapest 2008 október 24-25-26, Hálózatos Televíziók Rt., Konferenciaterem. Budapest, Bartók Béla út. 152/L Általános tájékoztató, ismertetı és megrendelılap 1.

Részletesebben

Egy lehetséges megoldás a legális foglalkoztatás növelésére

Egy lehetséges megoldás a legális foglalkoztatás növelésére Egy lehetséges megoldás a legális foglalkoztatás növelésére Szolgáltatási csekk (utalvány) rendszer Belgiumban Mi a probléma? Alacsony a foglalkoztatás, elsősorban a képzettséggel nem rendelkezők esetében

Részletesebben

Mikro-, Kis- és Középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása című pályázat összefoglalója

Mikro-, Kis- és Középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása című pályázat összefoglalója Mikro-, Kis- és Középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása című pályázat összefoglalója PÁLYÁZAT FŐ PARAMÉTEREI Pályázat neve Pályázat típusa Státusz Pályázat célja Keretösszeg Mikro-, Kis- és

Részletesebben

ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV

ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV Elismerve minden embernek azt a jogát, hogy egyenlő méltóságú személyként élhessen, a BZSH Benjamin Óvoda az alábbi esélyegyenlőségi tervet alkotja meg: I. Általános célok, etikai

Részletesebben

INNOVÁCIÓS FELMÉRÉS. Vállalkozás kapcsolódása az innovációs folyamathoz. Cég neve: Cég fő tevékenysége:

INNOVÁCIÓS FELMÉRÉS. Vállalkozás kapcsolódása az innovációs folyamathoz. Cég neve: Cég fő tevékenysége: Vállalkozás kapcsolódása az innovációs folyamathoz Cég neve: Cég fő tevékenysége: 1. Tudás megszervezése 1.1. Általános adatok Vállalkozásban foglalkoztatottak létszáma: Vezetők száma: Fejlesztést végzők

Részletesebben

Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar

Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar 2013 A z igazságügyi igazgatási alapszak 6 féléves, 180 kredites képzés keretében olyan igazságügyi szervezők és ügyintézők képzését célozza, akik i, különösen

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Ikt.sz.: 1/118-1/213/I. Tárgy: Makói Gyógyfürdő Kft. üzleti terve Üi.: Juhászné Kérdő Edina Melléklet: Üzleti terv Makó Város Önkormányzat

Részletesebben

KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás / Infrastruktúra Operatív Program keretében

KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás / Infrastruktúra Operatív Program keretében 5. sz. melléklet KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás / Infrastruktúra Operatív Program keretében Munkahelyi képzések támogatása ernyőszervezeteken keresztül című pályázati felhíváshoz Kódszám:

Részletesebben

Bátai Szolgáltató KFT. 2013. évre vonatkozó Egyszerűsített éves beszámoló KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE (Az adatok ezer Ft-ban)

Bátai Szolgáltató KFT. 2013. évre vonatkozó Egyszerűsített éves beszámoló KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE (Az adatok ezer Ft-ban) Bátai Szolgáltató KFT. 2013. évre vonatkozó Egyszerűsített éves beszámoló KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE (Az adatok ezer Ft-ban) 1. Általános háttér információ A Bátai Szolgáltató Kft. (továbbiakban: Társaság),

Részletesebben

ACTIF Aktív határmenti együttműködés a női infertilitás kezelésében

ACTIF Aktív határmenti együttműködés a női infertilitás kezelésében ACTIF Aktív határmenti együttműködés a női infertilitás kezelésében Vezető Partner: Temesvári Sürgősségi Klinikai Kórház Szülészet-Nőgyógyászati Részleg Projekt Partner: Szegedi Tudományegyetem Szülészeti

Részletesebben

Kiegészítő melléklet 2013. üzleti évről

Kiegészítő melléklet 2013. üzleti évről Kiegészítő melléklet 2013. üzleti évről Beszámolási időszak kezdete: 2013. január 1. Beszámolási időszak vége: 2013. december 31. Keltezés: 2014. február 25. Alföldi István ügyvezető igazgató 1 I. ÁLTALÁNOS

Részletesebben

Eredménykimutatás FORRÁS Zrt. ). A főkönyvi kivonat az adózás előtti eredmény utáni könyvelési tételeken kívül minden információt tartalmaz! .

Eredménykimutatás FORRÁS Zrt. ). A főkönyvi kivonat az adózás előtti eredmény utáni könyvelési tételeken kívül minden információt tartalmaz! . Eredménykimutatás A FORRÁS Zrt. (továbbiakban: Társaság) 2009. december 31-i főkönyvi kivonatának forgalmi adatai (forintban). A főkönyvi kivonat az adózás előtti eredmény utáni könyvelési tételeken kívül

Részletesebben

Adókhoz kapcsolódó feladatok

Adókhoz kapcsolódó feladatok Adókhoz kapcsolódó feladatok Az adórendszer általános jellemzıi 1. feladat A gazdaságirányítás milyen feladatokat tölthet be a piacgazdaságokban: 2. feladat Kik a gazdaságirányítás szereplıi? 3. feladat

Részletesebben

47M. Megérkezett!!! A legnagyobb. AZ EGÉSZ VILÁGON!

47M. Megérkezett!!! A legnagyobb. AZ EGÉSZ VILÁGON! Megérkezett!!! A legnagyobb. AZ EGÉSZ VILÁGON! A Muscle & Fitness a világ legnagyobb látogatottságú nőknek és férfiaknak szóló, populáris fitnesz és testépítés témakörére fókuszáló médiafelülete. A testformálás

Részletesebben

TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0034 projekt Regionális turisztikai menedzsment /BSc/ /Differenciált szakmai ismeretek modul/ Információs irodák menedzsmentje

TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0034 projekt Regionális turisztikai menedzsment /BSc/ /Differenciált szakmai ismeretek modul/ Információs irodák menedzsmentje Gyakorlatorientált képzési programok kidolgozása a turisztikai desztináció menedzsment és a kapcsolódó ismeretanyagok oktatására TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0034 projekt Regionális turisztikai menedzsment

Részletesebben

A céges programok új dimenziója

A céges programok új dimenziója Referenciák A céges programok új dimenziója Exkluzív kreatív extrém Különleges programot szeretne ügyfeleinek, üzleti partnereinek, munkatársainak? Nincs ideje, ötlete, szakembere és tapasztalata? Értékteremtő

Részletesebben

Rendezvényszervezési forgatókönyv

Rendezvényszervezési forgatókönyv 5.sz. melléklet: Rendezvényszervezési forgatókönyv Tervezés Szakmai nap esetén: A rendezvény célja, témája A meghívottak köre: célcsoport, létszám Időpont kijelölése A helyszín kiválasztása Szervezők kiválasztása

Részletesebben