Betegtájékoztató LETROZOLE TEVA 2,5 MG FILMTABLETTA. Letrozole Teva 2,5 mg filmtabletta letrozol

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Betegtájékoztató LETROZOLE TEVA 2,5 MG FILMTABLETTA. Letrozole Teva 2,5 mg filmtabletta letrozol"

Átírás

1 LETROZOLE TEVA 2,5 MG FILMTABLETTA Letrozole Teva 2,5 mg filmtabletta letrozol HATÓANYAG: Letrozol. Egy filmtabletta 2,5 mg letrozolt tartalmaz. SEGÉDANYAG: Mikrokristályos cellulóz, kukoricakeményítõ, magnézium-sztearát, laktóz-monohidrát, vízmentes kolloid szilíciumdioxid, A típusú karboximetilkeményítõ-nátrium. Filmbevonat: Opadry II 85F32723 Yellow, melynek az összetétele: sárga vasoxid (E172), makrogol 3350, titándioxid (E171), talkum, indigokarmin alumínium sója (E132), poli-vinil alkohol, tartrazin alumínium sója (E102). JAVALLAT: Milyen típusú gyógyszer a Letrozole Teva 2,5 mg filmtabletta: Letrozole Teva 2,5 mg filmtabletta hatóanyaga a letrozol. A letrozol az úgynevezett aromatázgátlók csoportjába tartozik. Az emlõrák hormonális (vagy "endokrin") kezelésére szolgál. Milyen betegségek esetén alkalmazható a Letrozole Teva 2,5 mg filmtabletta: A Letrozole Teva 2,5 mg filmtablettát az emlõrák újbóli megjelenésének a megelõzésére használják. Elsõ kezelésként emlõmûtét után vagy öt évig tartó tamoxifen kezelés után adható. A Letrozole Teva 2,5 mg filmtabletta elõrehaladott emlõrák esetén annak a megakadályozására is szolgál, hogy a daganat a szervezet egyéb részeire átterjedjen. A Letrozole Teva 2,5 mg filmtabletta csak ösztrogén receptor pozitív emlõrák esetén és csak menopauza utáni nõknek, azaz a menstruáció abbamaradása után adható. Hogyan fejti ki hatását a Letrozole Teva 2,5 mg filmtabletta: Az emlõrák növekedését gyakran az ösztrogének, azaz a nõi nemi hormonok serkentik. A Letrozole Teva 2,5 mg filmtabletta azáltal csökkenti az ösztrogén szintjét, hogy az ösztrogének termelésében részt vevõ egyik enzim (az aromatáz enzim) mûködését gátolja. Ennek következtében a daganatsejtek növekedése és /vagy a szervezet egyéb részeibe való átterjedése lassul vagy abbamarad. A Letrozole Teva 2,5 mg filmtablettával végzett kezelés ellenõrzése: Ezt a gyógyszert Önnek csak szoros orvosi ellenõrzés mellett szabad szednie. Kezelõorvosa rendszeresen ellenõrizni fogja az Ön állapotát annak érdekében, hogy lássa, valóban jó hatást fejt ki Önnél a kezelés. A Letrozole Teva 2,5 mg filmtabletta hatására a szervezetben az ösztrogének szintjének csökkenése miatt a csontok elvékonyodnak vagy állományuk csökken (ez a csontritkulás vagy oszteoporózis). Ez azt jelenti, hogy kezelõorvosa amellett dönthet, hogy csontsûrûségét a kezelés elõtt, alatt és után méri (ezen a módon ellenõrzi, kialakul-e csontritkulás). Ha kérdése van azzal kapcsolatban, hogy a Letrozole Teva 2,5 mg filmtabletta hogyan fejti ki hatását, vagy hogy miért ezt a gyógyszert írták fel Önnek, kérdezze meg kezelõorvosát. ELLENJAVALLAT: 1.

2 Ne szedje a Letrozole Teva 2,5 mg filmtablettát: -ha allergiás (túlérzékeny) a letrozolra vagy a Letrozole Teva 2,5 mg filmtabletta egyéb, a betegtájékoztató 6. pontjában felsorolt összetevõjére; -ha még van menstruációs vérzése, azaz, ha még nem érte el a posztmenopauzát; -ha terhes; -ha szoptat. Ha a fenti állapotok közül bármelyik is fennáll Önnél, ne vegye be ezt a gyógyszert, hanem beszéljen kezelõorvosával. MELLÉKHATÁS: Mint minden gyógyszer, így a Letrozole Teva 2,5 mg filmtabletta is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. A mellékhatások többnyire enyhék vagy mérsékeltek, és általában a kezelést követõ néhány napon vagy héten belül elmúlnak. Némelyik mellékhatás, mint a hõhullámok, a hajhullás vagy a hüvelyi vérzés a szervezetben az ösztrogénhiány eredménye. Ne riadjon meg a lehetséges mellékhatások listájától. Lehet, hogy egyik sem jelentkezik Önnél. Néhány mellékhatás súlyos lehet: Ritka vagy nem gyakori (azaz kezelt betegbõl at érinthetnek): -ha az egyik karjában vagy a lábszárában vagy a szervezet bármely más területén gyengeséget, bénulást vagy érzészavart észlel, koordinációs zavar lép fel, émelygés, vagy beszédzavar vagy nehézlégzés jelentkezik (agyi rendellenesség, azaz sztrók jele lehet); -ha hirtelen nyomó mellkasi fájdalom jelentkezik (szívbetegség jele); -ha légzési nehezítettség, mellkasi fájdalom, ájulás, gyors szívverés, a bõr kékes elszínezõdése, vagy hirtelen kar vagy lábszár (lábfej) fájdalom lép fel (annak a jele, hogy éren belül vérrög képzõdött); -ha egy visszér (véna) mentén duzzanatot és vörösödést tapasztal, ami rendkívül érzékeny és érintésre esetleg fájdalmas; -ha fertõzések miatt magas láza, hidegrázása vagy szájfekélye lesz (fehérvérsejtek hiánya miatt); -ha súlyos mértékû, tartósan fennálló homályos látás lép fel. Néhány beteg a Letrozole Teva 2,5 mg filmtablettával végzett kezelés során egyéb mellékhatásokat is tapasztalt: -döntõen az arcot és a torkot érintõ duzzanat (túlérzékenységi reakció jelei) -bõr és szem besárgulása, émelygés, étvágy elvesztése, sötét színû vizelet (májgyulladás tünetei) -bõrkiütés, bõrvörösödés, az ajkak, a szem vagy a száj hólyagosodása, bõrhámlás, láz (bõrbetegség jelei) Ha a fentiek közül bármelyik elõfordulna, azonnal szóljon kezelõorvosának. Egyes mellékhatások nagyon gyakoriak. Ezek a mellékhatások 10 felhasználóból több mint 1-et érinthetnek: -Hõhullámok; -Kimerültség; -Fokozott verejtékezés; -Csont- és ízületi fájdalom (artralgia). Ha ezek közül bármelyik súlyos formában jelentkezik, szóljon kezelõorvosának. Egyes mellékhatások gyakoriak. Ezek a mellékhatások 100 felhasználóból 1-10-et érinthetnek: -Bõrkiütés; -Fejfájás; 2.

3 -Szédülés; -Rossz közérzet (általánosan rosszul érzi magát); -Gyomor- és bélrendszeri zavarok, például émelygés, hányás, emésztési panaszok, székrekedés, hasmenés; -Az étvágy fokozódása vagy elvesztése; -Izomfájdalom; -A csontok elvékonyodása vagy megritkulása (csontritkulás vagy oszteoporózis), ami néhány esetben csonttörésekhez vezet (lásd még: "a Letrozole Teva 2,5 mg filmtablettával végzett kezelés ellenõrzése"); -Kar, kézfej, lábfej, boka duzzanata (vizesedése vagy ödémája); -Szomorú hangulat (depresszió); -Súlygyarapodás; -Hajhullás. Ha ezek közül bármelyik súlyos formában jelentkezik, szóljon kezelõorvosának. Más mellékhatások nem gyakoriak. Ezek a mellékhatások 1000 felhasználóból 1-10-et érinthetnek: -Idegrendszeri és pszichés problémák, például szorongás, idegesség, ingerlékenység, álmosság, memóriazavarok, aluszékonyság, álmatlanság; -Érzékek, különösen a tapintási érzék romlása; -Szemproblémák, például homályos látás, szemirritáció; -Szívdobogásérzés, gyors szívverés, emelkedett vérnyomás (hipertónia); -Bõrbetegségek, például viszketés (csalánkiütés), bõrszárazság; -Hüvelyt érintõ eltérések, például vérzés, váladékozás vagy szárazság; -Hasfájás; -Ízületi merevség (ízületi gyulladás); -Emlõfájdalom; -Láz; -Szomjúság, ízérzés zavara, szájszárazság; -Nyálkahártya- szárazság; -Súlycsökkenés; -Húgyúti fertõzés, vizeletürítés gyakoriságának a fokozódása; -Köhögés. Ha ezek közül bármelyik súlyos formában jelentkezik, szóljon kezelõorvosának. Bizonyos vérvizsgálatok eredménye is eltérhet a Letrozole Teva 2,5 mg filmtablettával végzett kezelés során, azaz magas lehet a koleszterinszint (hiperkoleszterinémia) vagy magas lehet a májenzimek értéke. Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét. FIGYELMEZTETÉS: A Letrozole Teva 2,5 mg filmtabletta laktózt (tejcukrot) tartalmaz. Amennyiben kezelõorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielõtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert. Ez a gyógyszerkészítmény tartrazin alumínium sót (E102) tartalmaz és túlérzékenységi reakciókat okozhat. Gondosan tartsa be a kezelõorvos utasításait. Eltérhetnek az ebben a betegtájékoztatóban adott általános 3.

4 információktól. A Letrozole Teva 2,5 mg filmtabletta fokozott elõvigyázatossággal alkalmazható: -ha Ön súlyos vesebetegségben szenved; -ha Ön súlyos májbetegségben szenved; -ha kórtörténetében elõfordult csontritkulás (oszteoporózis) vagy csonttörés (lásd még: "Letrozole Teva 2,5 mg filmtablettával végzett kezelés ellenõrzése"). Ha a fenti állapotok közül bármelyik is fennáll Önnél, mondja meg kezelõorvosának. Kezelõorvosa ezt figyelembe fogja venni a Letrozole Teva 2,5 mg filmtablettával végzett kezelés során. Gyermekek és serdülõk (18 éves kor alatt): Gyermekek és serdülõk nem szedhetik ezt a gyógyszert. Idõsek (65 éves és annál idõsebb betegek): A Letrozole Teva 2,5 mg filmtablettát idõs betegek ugyanolyan adagban szedhetik, mint általában a felnõttek. KÖLCSÖNHATÁSOK: Feltétlenül tájékoztassa kezelõorvosát, vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereirõl, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is. TERHESSÉG / SZOPTATÁS: Mielõtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelõorvosával vagy gyógyszerészével. A Letrozole Teva 2,5 mg filmtablettát tilos szednie terhesség és szoptatás ideje alatt, mivel károsíthatja a magzatot. Mivel a Letrozole Teva 2,5 mg filmtabletta csak posztmenopauzában lévõ nõk számára javasolt, a terhességre és szoptatásra vonatkozó tiltások nagy valószínûséggel nem fognak Önre vonatkozni. Mindazonáltal, ha csak nemrégiben esett át a változás korán, vagy ha még mindig a változás korában van (ez a menopauzát megelõzõ idõszak, ami alatt a hormonszintek változnak), kezelõorvosának beszélnie kell Önnel arról, hogy - mivel Önnél esetleg fennáll a teherbeesés lehetõsége - szükség van a Letrozole Teva 2,5 mg filmtabletta szedése elõtt egy terhességi vizsgálat elvégzésére, illetve fogamzásgátlásra. GÉPJÁRMÛVEZETÉS: Ne vezessen, és ne kezeljen szerszámokat vagy gépeket, ha szédül, fáradt, álmos, vagy általában rosszul van, egészen addig, amíg újra jól nem érzi magát. ADAGOLÁS / ALKALMAZÁS: A Letrozole Teva 2,5 mg filmtablettát mindig az orvos által elmondottaknak megfelelõen szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetõen, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét. Mennyi Letrozole Teva 2,5 mg filmtablettát kell szednie: A Letrozole Teva 2,5 mg filmtabletta szokásos adagja 1 filmtabletta naponta egyszer. A Letrozole Teva 2,5 mg filmtablettának minden nap ugyanabban az idõpontban való bevétele segít abban, hogy ne felejtse el bevenni a filmtablettát. Hogyan kell bevenni a Letrozole Teva 2,5 mg filmtablettát: A filmtablettát egészben, egy pohár vízzel vagy más folyadékkal kell lenyelni. 4.

5 Mennyi ideig kell szedni a Letrozole Teva 2,5 mg filmtablettát: A Letrozole Teva 2,5 mg filmtablettát minden nap be kell venni, egészen addig, amíg orvosa így rendelkezik. Lehet, hogy hónapokig, vagy akár évekig kell szednie. Ha bármiféle kérdése van azzal kapcsolatban, hogy milyen hosszú ideig kell szednie a Letrozole Teva 2,5 mg filmtablettát, beszéljen kezelõorvosával. Ha elfelejtette bevenni a Letrozole Teva 2,5 mg filmtablettát: Amennyiben már közel van a következõ esedékes adag idõpontja (például 2 vagy 3 óra múlva lenne esedékes), az elfelejtett adagot hagyja ki és a következõ dózist vegye be, amikor elérkezik az ideje. Egyébként vegye be a kihagyott adagot, amikor eszébe jut és a szokott idõpontban vegye be a következõ filmtablettát. Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására! Ha idõ elõtt abbahagyja a Letrozole Teva 2,5 mg filmtabletta szedését: Ne hagyja abba a Letrozole Teva 2,5 mg filmtabletta szedését, csak a kezelõorvos utasítására. Lásd feljebb a "Mennyi ideig kell szedni a Letrozole Teva 2,5 mg filmtablettát" címû részt. Ha bármilyen további kérdése van a készítmény alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét. TÚLADAGOLÁS: Amennyiben túl sok Letrozole Teva 2,5 mg filmtablettát vett be, vagy ha valaki véletlenül bevette az Ön gyógyszerét, azonnal forduljon tanácsért orvoshoz, vagy jelentkezzen a kórházban. Mutassa meg a gyógyszeres dobozt. Orvosi kezelésre lehet szükség. TÁROLÁS: A gyógyszer gyermekektõl elzárva tartandó! Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást. A dobozon feltüntetett lejárati idõ ("Felhasználható:") után ne szedje a Letrozole Teva 2,5 mg filmtablettát. A lejárati idõ a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik. A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elõsegítik a környezet védelmét. CSOMAGOLÁS: A Letrozole Teva 2,5 mg filmtabletta sötét sárga, mindkét oldalán domború felületû filmtabletta, egyik oldalán mélynyomású "93", a másik oldalán mélynyomású "B1" jelzéssel. Filmtabletták PVC/PVdC-Alumínium buborékcsomagolásban és dobozban. A Letrozole Teva 2,5 mg filmtabletta 1, 10, 14, 15, 20, 28, 30, 60, 90, 98 és 100 db. filmtablettát tartalmazó csomagokban kapható; 50 db. filmtablettát tartalmazó kórházi csomagolás is rendelkezésre áll. A forgalomba hozatali engedély jogosultja: Teva Magyarország Zrt Gödöllõ, Repülõtéri út 5. Gyártók: 5.

6 1. TEVA UK Ltd., Brampton Road, Hampden Park, Eastbourne, East Sussex, BN22 9AG, Egyesült Királyság 2. Pharmachemie B.V., Swensweg 5, Postbus 552., 2003 RN Haarlem, Hollandia 3. TEVA Sante SA, Rue Bellocier, Sens, Franciaország Telephely: Immeuble Palatin 1., 1Cour du Triangle, paris La Défense Cedex, Franciaország 4. Teva Gyógyszergyár Zrt, 4042 Debrecen, Pallagi út Teva Gyógyszergyár Zrt., 2100 Gödöllõ, Táncsics Mihály út TEVA Czech Industries s.r.o., Ostravska 29..p.305., Opava-Komárov, Cseh Köztársaság OGYI-T-21250/01-2 A betegtájékoztató engedélyezésének dátuma: december OGYI/45502/2011, OGYI/18994/2011, OGYI/18988/2011, OGYI/18944/

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Loxelza 2,5 mg filmtabletta. Letrozol

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Loxelza 2,5 mg filmtabletta. Letrozol BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Loxelza 2,5 mg filmtabletta Letrozol Mielott elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót! - Tartsa meg a betegtájékoztatót,

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! B BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Jumex 5 mg tabletta

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Hova filmtabletta BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Hova

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR Béres B1-vitamin

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Betegtájékoztató ETRUZIL 2,5 MG FILMTABLETTA. Etruzil filmtabletta letrozol. HATÓANYAG: Letrozol. Minden tabletta 2,5 mg letrozol tartalmaz.

Betegtájékoztató ETRUZIL 2,5 MG FILMTABLETTA. Etruzil filmtabletta letrozol. HATÓANYAG: Letrozol. Minden tabletta 2,5 mg letrozol tartalmaz. ETRUZIL 2,5 MG FILMTABLETTA Etruzil filmtabletta letrozol HATÓANYAG: Letrozol. Minden tabletta 2,5 mg letrozol tartalmaz. SEGÉDANYAG: Laktóz-monohidrát, mikrokristályos cellulóz (E460), hidegenduzzadó

Részletesebben

Betegtájékoztató ANAROMAT 1 MG FILMTABLETTA. Anaromat 1 mg filmtabletta anasztrozol

Betegtájékoztató ANAROMAT 1 MG FILMTABLETTA. Anaromat 1 mg filmtabletta anasztrozol ANAROMAT 1 MG FILMTABLETTA Anaromat 1 mg filmtabletta anasztrozol HATÓANYAG: Anasztrozol. A készítmény filmtablettánként 1 mg anasztrozolt tartalmaz. SEGÉDANYAG: A tablettamagban: laktóz-monohidrát, nátrium-keményítõ-glikolát,

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Version 7 BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Fexgen 180

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen a gyógyszer körültekintő alkalmazása.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen a gyógyszer körültekintő alkalmazása. FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató Betegtájékoztató:információk a felhasználó számára Béres

Részletesebben

Betegtájékoztató FAMVIR 250 MG FILMTABLETTA. Famvir 125 mg filmtabletta Famvir 250 mg filmtabletta famciklovir

Betegtájékoztató FAMVIR 250 MG FILMTABLETTA. Famvir 125 mg filmtabletta Famvir 250 mg filmtabletta famciklovir FAMVIR 250 MG FILMTABLETTA Famvir 125 mg filmtabletta Famvir 250 mg filmtabletta famciklovir HATÓANYAG: 125 mg ill. 250 mg famciklovir filmtablettánként. SEGÉDANYAG: Magnézium-sztearát, hidroxipropilcellulóz,

Részletesebben

Betegtájékoztató ADIMET 1000 MG FILMTABLETTA. Metrivin 1000 mg filmtabletta metformin-hidroklorid

Betegtájékoztató ADIMET 1000 MG FILMTABLETTA. Metrivin 1000 mg filmtabletta metformin-hidroklorid ADIMET 1000 MG FILMTABLETTA Metrivin 1000 mg filmtabletta metformin-hidroklorid HATÓANYAG: Metformin-hidroklorid. 1000 mg metformin-hidrokloridot tartalmaz filmtablettánként. SEGÉDANYAG: Tablettamag: povidon

Részletesebben

Betegtájékoztató ARILLA 1 MG FILMTABLETTA. Arilla 1 mg filmtabletta anasztrozol

Betegtájékoztató ARILLA 1 MG FILMTABLETTA. Arilla 1 mg filmtabletta anasztrozol ARILLA 1 MG FILMTABLETTA Arilla 1 mg filmtabletta anasztrozol HATÓANYAG: Anasztrozol. A készítmény filmtablettánként 1 mg anasztrozolt tartalmaz. SEGÉDANYAG: Laktóz-monohidrát, nátrium-keményítõ-glikolát,

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

1. Milyen típusú gyógyszer a Bilutamid 150 mg filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

1. Milyen típusú gyógyszer a Bilutamid 150 mg filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható? BILUTAMID 150 MG FILMTABLETTA Bilutamid 150 mg filmtabletta bikalutamid 1. Milyen típusú gyógyszer a Bilutamid 150 mg filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható? A Bilutamid 150 mg filmtablettát

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Hidrasec 100 mg kemény kapszula racekadotril

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Hidrasec 100 mg kemény kapszula racekadotril Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Hidrasec 100 mg kemény kapszula racekadotril Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a beteg számára. Dassergo 5 mg filmtabletta dezloratadin

Betegtájékoztató: Információk a beteg számára. Dassergo 5 mg filmtabletta dezloratadin Betegtájékoztató: Információk a beteg számára Dassergo 5 mg filmtabletta dezloratadin Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos

Részletesebben

SEGÉDANYAG: Mikrokristályos cellulóz, kalcium-hidrogén-foszfát, A típusú karboximetil-keményítõ-nátrium, és magnéziumsztearát.

SEGÉDANYAG: Mikrokristályos cellulóz, kalcium-hidrogén-foszfát, A típusú karboximetil-keményítõ-nátrium, és magnéziumsztearát. AMLODIPIN-TEVA 10 MG TABLETTA Amlodipin-Teva 5 mg tabletta Amlodipin-Teva 10 mg tabletta amlodipin HATÓANYAG: Amlodipin (amlodipin-bezilát formájában). Amlodipin-Teva 5 mg tabletta: 5 mg amlodipin (amlodipin-bezilát

Részletesebben

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Ambrobene 30 mg tabletta BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Daedalon 50 mg tabletta. dimenhidrinát

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Daedalon 50 mg tabletta. dimenhidrinát BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Daedalon 50 mg tabletta dimenhidrinát Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. Ez a gyógyszer

Részletesebben

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.

- Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet. FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Betegtájékoztató: információk a felhasználó számára. Desloratadine Archie Samuel S mg filmtabletta dezloratadin

Betegtájékoztató: információk a felhasználó számára. Desloratadine Archie Samuel S mg filmtabletta dezloratadin Betegtájékoztató: információk a felhasználó számára Desloratadine Archie Samuel S mg filmtabletta dezloratadin Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót,

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Strepsils

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Daedalon 50 mg tabletta. dimenhidrinát

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Daedalon 50 mg tabletta. dimenhidrinát BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Daedalon 50 mg tabletta dimenhidrinát Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. Ez a gyógyszer

Részletesebben

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz!

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! 4 sz BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Sparsorium infantum

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Aprovel 75 mg, 150 mg, 300 mg tabletta BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ

Részletesebben

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi

Részletesebben

Betegtájékoztató ZYRTEC START 10 MG FILMTABLETTA. Zyrtec 10 mg filmtabletta cetirizin-dihidroklorid

Betegtájékoztató ZYRTEC START 10 MG FILMTABLETTA. Zyrtec 10 mg filmtabletta cetirizin-dihidroklorid ZYRTEC START 10 MG FILMTABLETTA Zyrtec 10 mg filmtabletta cetirizin-dihidroklorid HATÓANYAG: Cetirizin-dihidroklorid. Egy filmtabletta 10 mg cetirizin-dihidrokloridot tartalmaz. SEGÉDANYAG: Mikrokristályos

Részletesebben

Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! OGYI fejléces papír BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Histisynt

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Cetirizin-ratiopharm 10 mg filmtabletta Cetirizin-ratiopharm 10 mg filmtabletta

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Lansoprazol-Teva 15 mg szájban diszpergálódó tabletta Lansoprazol-Teva 30 mg szájban diszpergálódó tabletta lanzoprazol Mielott elkezdené szedni ezt

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register!

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Letrozol Synthon 2,5 mg filmtabletta letrozol Mielott elkezdené

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára PARAMAX Junior 250 mg tabletta PARAMAX Rapid 500 mg tabletta PARAMAX Forte 1 g tabletta paracetamol Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Quamatel

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató Hatóanyag: Citagen 10 mg filmtabletta 10 mg citalopram 12,49

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Tabletta Magnesii Citrici 500 mg Fono VII. Parma Mielőtt elkezdené gyógyszerét

Részletesebben

PHYSIOTENS 0,4 MG FILMTABLETTA

PHYSIOTENS 0,4 MG FILMTABLETTA PHYSIOTENS 0,4 MG FILMTABLETTA Physiotens 0,2 mg filmtabletta Physiotens 0,3 mg filmtabletta Physiotens 0,4 mg filmtabletta moxonidin HATÓANYAG: 0,20 mg, ill. 0,30 mg, ill. 0,40 mg moxonidin filmtablettánként.

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele. FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTTÓ BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR Vitamin B6

Részletesebben

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A NEBILET TABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A NEBILET TABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ? NEBILET 5 MG TABLETTA NEBILET TABLETTA nebivolol 1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A NEBILET TABLETTA ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ? A Nebilet tabletta magas vérnyomás és krónikus szívelégtelenség

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR (szövegjavaslat) BETEGTÁJÉKOZTTÓ:

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Gentos tabletta Homeopátiás gyógyszer

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Gentos tabletta Homeopátiás gyógyszer Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Gentos tabletta Homeopátiás gyógyszer Hatóanyagok: Populus tremuloides (Populus) trit. D1, Sabal serrulatum (Serenoa repens) trit. D6, Conium maculatum

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Magnesium 250 mg Pharmavit pezsgőtabletta Magnesium Pharmavit 250 mg pezsgőtabletta

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Jodid 100 mikrogramm tabletta Kálium-jodid

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Jodid 100 mikrogramm tabletta Kálium-jodid BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Jodid 100 mikrogramm tabletta Kálium-jodid Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. Tartsa meg

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Béres

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Imodium kemény kapszula loperamid-hidroklorid

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Imodium kemény kapszula loperamid-hidroklorid BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Imodium kemény kapszula loperamid-hidroklorid Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Részletesebben

Betegtájékoztató PICOZONE 2,5 MG FILMTABLETTA. Picozone 2,5 mg filmtabletta letrozol. HATÓANYAG: Letrozol. Minden tabletta 2,5 mg letrozolt tartalmaz.

Betegtájékoztató PICOZONE 2,5 MG FILMTABLETTA. Picozone 2,5 mg filmtabletta letrozol. HATÓANYAG: Letrozol. Minden tabletta 2,5 mg letrozolt tartalmaz. PICOZONE 2,5 MG FILMTABLETTA Picozone 2,5 mg filmtabletta letrozol HATÓANYAG: Letrozol. Minden tabletta 2,5 mg letrozolt tartalmaz. SEGÉDANYAG: Laktóz-monohidrát, kukoricakeményítõ, mikrokristályos cellulóz,

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Duphalac szirup Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Gammasolde 1 mg filmtabletta. anasztrozol

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Gammasolde 1 mg filmtabletta. anasztrozol BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Gammasolde 1 mg filmtabletta anasztrozol Mielott elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. - Tartsa meg

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Candibene 100 mg hüvelytabletta BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! 1 BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR 33.515/75/2008 sz. határozat

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ BETEGTÁJÉKOZTATÓ Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni,

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Quamatel Mini 10 mg filmtabletta famotidin

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Quamatel Mini 10 mg filmtabletta famotidin BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Quamatel Mini 10 mg filmtabletta famotidin Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. Ez

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! ACC 100 granulátum BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA ACC

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓ A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Myfenax 500 mg filmtabletta mikofenolát-mofetil

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓ A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Myfenax 500 mg filmtabletta mikofenolát-mofetil BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓ A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Myfenax 500 mg filmtabletta mikofenolát-mofetil Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. - Tartsa

Részletesebben

Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Voltaren

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ 1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A CIRKULIN VALERIÁNA KOMLÓVAL MITE/FORTE BEVONT TABLETTA, ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

BETEGTÁJÉKOZTATÓ 1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A CIRKULIN VALERIÁNA KOMLÓVAL MITE/FORTE BEVONT TABLETTA, ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ? BETEGTÁJÉKOZTATÓ Cirkulin Valeriana komlóval 80 mg/20 mg mite bevont tabletta Cirkulin Valeriana komlóval 160 mg/40 mg forte bevont tabletta macskagyökér száraz kivonata és komlótoboz száraz kivonata Olvassa

Részletesebben

HATÓANYAG: Flunarizin. 10,0 mg flunarizin (11,78 mg flunarizin-hidroklorid formájában) tablettánként.

HATÓANYAG: Flunarizin. 10,0 mg flunarizin (11,78 mg flunarizin-hidroklorid formájában) tablettánként. SIBELIUM 10 MG TABLETTA Sibelium 10 mg tabletta flunarizin HATÓANYAG: Flunarizin. 10,0 mg flunarizin (11,78 mg flunarizin-hidroklorid formájában) tablettánként. SEGÉDANYAG: Poliszorbát 20, vízmentes kolloid

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Hidrasec 100 mg kemény kapszula racekadotril

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Hidrasec 100 mg kemény kapszula racekadotril Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Hidrasec 100 mg kemény kapszula racekadotril Mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató Milyen hatóanyagot és segédanyagot tartalmaz a készítmény?

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében, elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében, elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Pharmatex krém (egyadagos, ill. többadagos) BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

HATÓANYAG: Rizedronát nátrium. Egy tabletta 35 mg rizedronát nátriumot tartalmaz, ami 32,5 mg rizedronsavnak felel meg.

HATÓANYAG: Rizedronát nátrium. Egy tabletta 35 mg rizedronát nátriumot tartalmaz, ami 32,5 mg rizedronsavnak felel meg. RISEBONE 35 MG FILMTABLETTA Risedronat Galex 35 mg filmtabletta rizedronát nátrium HATÓANYAG: Rizedronát nátrium. Egy tabletta 35 mg rizedronát nátriumot tartalmaz, ami 32,5 mg rizedronsavnak felel meg.

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Imorevin 2 mg/125 mg tabletta. loperamid-hidroklorid, szimetikon

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Imorevin 2 mg/125 mg tabletta. loperamid-hidroklorid, szimetikon Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Imorevin 2 mg/125 mg tabletta loperamid-hidroklorid, szimetikon Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót,

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Cetirizin-EP 10 mg filmtabletta cetirizin-dihidroklorid

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Cetirizin-EP 10 mg filmtabletta cetirizin-dihidroklorid BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Cetirizin-EP 10 mg filmtabletta cetirizin-dihidroklorid Mielott elkezdené alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! 1 BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR 19.267/75/2007 sz. határozat

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! B BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Imodium kemény kapszula

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Raloxifene Teva 60 mg filmtabletta raloxifen-hidroklorid

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Raloxifene Teva 60 mg filmtabletta raloxifen-hidroklorid BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Raloxifene Teva 60 mg filmtabletta raloxifen-hidroklorid Mielőtt elkezdené alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót.

Részletesebben

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Venoruton kapszula BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR Venoruton

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Ciprofloxacin-Human 250 mg filmtabletta Ciprofloxacin-Human 500 mg filmtabletta Ciprofloxacin-Human 750 mg filmtabletta ciprofloxacin Mielott elkezdené

Részletesebben

Betegtájékoztató MIDERIZONE 150 MG FILMTABLETTA. Miderizone 50 mg filmtabletta Miderizone 150 mg filmtabletta tolperizon-hidroklorid

Betegtájékoztató MIDERIZONE 150 MG FILMTABLETTA. Miderizone 50 mg filmtabletta Miderizone 150 mg filmtabletta tolperizon-hidroklorid MIDERIZONE 150 MG FILMTABLETTA Miderizone 50 mg filmtabletta Miderizone 150 mg filmtabletta tolperizon-hidroklorid HATÓANYAG: Miderizone 50 mg filmtabletta: 50 mg tolperizon-hidroklorid filmtablettánként.

Részletesebben

HATÓANYAG: Rizedronát-nátrium. Minden egyes filmtabletta 5 mg rizedronát-nátriumot tartalmaz, amely 4,64 mg rizedronsavval egyenértékû.

HATÓANYAG: Rizedronát-nátrium. Minden egyes filmtabletta 5 mg rizedronát-nátriumot tartalmaz, amely 4,64 mg rizedronsavval egyenértékû. ACTONEL 5 MG FILMTABLETTA Actonel 5 mg filmtabletta rizedronát-nátrium HATÓANYAG: Rizedronát-nátrium. Minden egyes filmtabletta 5 mg rizedronát-nátriumot tartalmaz, amely 4,64 mg rizedronsavval egyenértékû.

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Supradyn F drazsé BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Supradyn

Részletesebben

MIRZATEN 15/30/45 mg filmtabletta betegtájékoztató

MIRZATEN 15/30/45 mg filmtabletta betegtájékoztató MIRZATEN 15/30/45 mg filmtabletta betegtájékoztató Mielőtt elkezdené alkalmazni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása. FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Rivastigmine Teva 1,5 mg kemény kapszula Rivastigmine Teva 3 mg kemény kapszula Rivastigmine Teva 4,5 mg kemény kapszula Rivastigmine Teva 6 mg kemény

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a beteg számára. Duspatalin 200 mg retard kemény kapszula. mebeverin-hidroklorid

Betegtájékoztató: Információk a beteg számára. Duspatalin 200 mg retard kemény kapszula. mebeverin-hidroklorid Betegtájékoztató: Információk a beteg számára Duspatalin 200 mg retard kemény kapszula mebeverin-hidroklorid Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót,

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR 24.991/75/2006 sz. határozat

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Prostamol uno 320 mg lágy kapszula szabalpálmatermés kivonata

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Prostamol uno 320 mg lágy kapszula szabalpálmatermés kivonata Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Prostamol uno 320 mg lágy kapszula szabalpálmatermés kivonata Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót,

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Probeven 750 mg filmtabletta. glükózamin-szulfát

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Probeven 750 mg filmtabletta. glükózamin-szulfát BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Probeven 750 mg filmtabletta glükózamin-szulfát Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az

Részletesebben

Betegtájékoztató EXELON 6,0 MG KEMÉNY KAPSZULA

Betegtájékoztató EXELON 6,0 MG KEMÉNY KAPSZULA EXELON 6,0 MG KEMÉNY KAPSZULA Exelon 1,5 mg kemény kapszula Exelon 3,0 mg kemény kapszula Exelon 4,5 mg kemény kapszula Exelon 6,0 mg kemény kapszula Rivasztigmin HATÓANYAG: Rivasztigmin-hidrogén-tartarát.

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Bilobil forte 80 mg kemény kapszula páfrányfenyőlevél (Ginkgo biloba L. folium) száraz kivonat

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Bilobil forte 80 mg kemény kapszula páfrányfenyőlevél (Ginkgo biloba L. folium) száraz kivonat Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Bilobil forte 80 mg kemény kapszula páfrányfenyőlevél (Ginkgo biloba L. folium) száraz kivonat Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

HATÓANYAG: 50 mg ibandronsav (56,27 mg nátrium-ibandronát-monohidrát formájában) filmtablettánként.

HATÓANYAG: 50 mg ibandronsav (56,27 mg nátrium-ibandronát-monohidrát formájában) filmtablettánként. OSSICA 50 MG FILMTABLETTA Ossica 50 mg filmtabletta ibandronsav HATÓANYAG: 50 mg ibandronsav (56,27 mg nátrium-ibandronát-monohidrát formájában) filmtablettánként. SEGÉDANYAG: Tabletta mag: laktóz-monohidrát,

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Rabyprex 10 mg gyomornedv-ellenálló tabletta Rabyprex 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Rabyprex 10 mg gyomornedv-ellenálló tabletta Rabyprex 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Rabyprex 10 mg gyomornedv-ellenálló tabletta Rabyprex 20 mg gyomornedv-ellenálló tabletta rabeprazol-nátrium Mielott elkezdené szedni ezt a gyógyszert,

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő alkalmazása. FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Béres

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Ambroxol-TEVA 3 mg/ml szirup ambroxol-hidroklorid

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Ambroxol-TEVA 3 mg/ml szirup ambroxol-hidroklorid BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Ambroxol-TEVA 3 mg/ml szirup ambroxol-hidroklorid Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! ACC 100 ptbl. PIL jav. BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Részletesebben

HATÓANYAG: Montelukaszt. 10 mg montelukasztnak megfelelõ montelukaszt nátrium filmtablettánként.

HATÓANYAG: Montelukaszt. 10 mg montelukasztnak megfelelõ montelukaszt nátrium filmtablettánként. MONDEO 10 MG FILMTABLETTA Mondeo 10 mg filmtabletta Serdülõk és felnõttek számára 15 éves kortól montelukaszt HATÓANYAG: Montelukaszt. 10 mg montelukasztnak megfelelõ montelukaszt nátrium filmtablettánként.

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! OGYI fejléces papír BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Tetran

Részletesebben

SEGÉDANYAG: Nátrium-lauril-szulfát, magnézium-sztearát, kukoricakeményítõ, vízmentes kalcium-hidrogén-foszfát, mikrokristályos cellulóz.

SEGÉDANYAG: Nátrium-lauril-szulfát, magnézium-sztearát, kukoricakeményítõ, vízmentes kalcium-hidrogén-foszfát, mikrokristályos cellulóz. MINIPRESS 2 MG TABLETTA Minipress 1 mg tabletta Minipress 2 mg tabletta prazozin-hidroklorid HATÓANYAG: 1 mg, ill. 2 mg prazozin-hidroklorid tablettánként. SEGÉDANYAG: Nátrium-lauril-szulfát, magnézium-sztearát,

Részletesebben

HATÓANYAG: 2,00 mg, ill. 4,00 mg doxazozin (2,43 mg ill. 4,86 mg doxazozin-mezilát formájában) tablettánként.

HATÓANYAG: 2,00 mg, ill. 4,00 mg doxazozin (2,43 mg ill. 4,86 mg doxazozin-mezilát formájában) tablettánként. CARDURA 4 MG TABLETTA Cardura 2 mg tabletta Cardura 4 mg tabletta doxazozin HATÓANYAG: 2,00 mg, ill. 4,00 mg doxazozin (2,43 mg ill. 4,86 mg doxazozin-mezilát formájában) tablettánként. SEGÉDANYAG: Magnézium-sztearát,

Részletesebben

Betegtájékoztató ARICEPT 5 MG FILMTABLETTA. ARICEPT 5 mg filmtabletta ARICEPT 10 mg filmtabletta donepezil-hidroklorid

Betegtájékoztató ARICEPT 5 MG FILMTABLETTA. ARICEPT 5 mg filmtabletta ARICEPT 10 mg filmtabletta donepezil-hidroklorid ARICEPT 5 MG FILMTABLETTA ARICEPT 5 mg filmtabletta ARICEPT 10 mg filmtabletta donepezil-hidroklorid HATÓANYAG: Donepezil-hidroklorid. Az 5 mg-os filmtabletta 5 mg donepezil-hidrokloridot és a 10 mg-os

Részletesebben