5 napos kerékpártúra a Balaton körül (213 km)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "5 napos kerékpártúra a Balaton körül (213 km) 2014.06.29.-2014.07.04."

Átírás

1 Zrínyi Ilona Általános Iskola Egercsehi 5 napos kerékpártúra a Balaton körül (213 km) Résztvevők: - 20 tanuló - 2 pedagógus Előkészületek: A túrát megelőzően akadálypályán gyakoroltattuk a gyerekekkel a kerékpározást, a helyi rendőr bevonásával megismertettük (felelevenítettük) velük a kerékpárosokra vonatkozó KRESZ- szabályokat. Az útirányt, úti célt közösen bejelöltük a térképen. Szálláshelyeket kerestünk, lehetőleg arányosan elosztva a 213 km-t. Szempont volt az is, hogy minél közelebb legyen a strandhoz, legyen étkezési lehetőség és mindez szolid áron. A kerékpárokat le kellett ellenőrizni, hogy minden rendben legyen: fékek, gumik, lámpák, megfelelő felszereltség (lámpák, csengő, sisak, láthatósági mellény, biciklis táska). Egy általunk összeállított lista alapján pakolták be úti poggyászukat. Ez azért volt fontos, hogy a biciklis táskába csak annyi holmi kerüljön, amennyi feltétlenül szükséges a túrához, hiszen ezt a csomagot a kerékpáron magunkkal vittük. Úti poggyászhoz lista: 5 pár vékony pamut zokni 5 alsónemű 2 biciklis nadrág (kényelmes rövidnadrág) 5 rövid ujjú pamut póló (lehetőleg fehér, vagy világos színű) 2 hosszú ujjú pamut póló (lehetőleg fehér, vagy világos színű) 2 kényelmes hosszú nadrág (szabadidő nadrág) 1 szabadidő felső 1 vastag pulóver (hosszú derekú, bő, meleg) 1 pizsama 1 vízlepergetős esőkabát 2 nagyméretű erős szemeteszsák a biciklis táskákra eső ellen 1 fürdő nadrág, ill. fürdőruha

2 1 strandpapucs 2 kényelmes sportcipő (1 szellős sportcipő vagy szandál, 1 zárt) 1 kisebb méretű hátizsák (kirándulásokhoz, strandoláshoz) 1 övtáska 1 napellenzős sapka (lehetőleg fehér, vagy világos színű) 3 szatyor (nejlon) a szennyes ruháknak, vizes ruháknak 1 golyóstoll 2 törölköző (1 tisztálkodáshoz, 1 strandoláshoz) 1 fogkefe 1 fogkrém (mini kiszerelés) 1 flakon sampon (fürdeni, hajat mosni, fürdőruhát kimosni) 1 izzadás gátló (ha már használ) 1 fésű 1 naptej 1 Írisz spray leégés ellen (mini kiszerelés) 1 szúnyogriasztó testspray javasolt, de nem fontos 1 napszemüveg (ha van) Papír zsebkendő 1 guriga WC-papír 1 izomlazító kenőcs javasolt, de nem fontos (pl.: Richtofit sport) Azokat a dolgokat, amik kifolyhatnak, külön-külön nejlon zacskóba kell tenni, pl: sampon, naptej. TB-kártya Diákigazolvány Személyigazolvány A túra előtt tartottunk egy megbeszélést, amelyre a szülőket is meghívtuk. Itt tájékoztatást kaptak az útirányról, a szálláshelyekről, az étkezésről (szálláshelyeken meleg vacsora és reggeli, ebéd útközben), az oda- és visszautazás időpontjáról. Valamint a B tervet is ismertettük, mely szerint eső esetén vonattal kell elmennünk a következő szálláshelyig. Kértük a szülőket, hogy csak az esti órákban telefonáljanak gyermeküknek, mert kerékpározás közben erre nincs lehetőség. A szülőknek nyilatkozniuk kellett a túra előtti 4 napban, hogy gyermekük egészséges.

3 Útirány: Fonyódliget - Siófok Balatonfüred Révfülöp Gyenesdiás Fonyódliget 43 km 55km 37 km 37 km 41 km Nap Útvonal Szállás Megtett távolság Egercsehi- Fonyódliget Utazás busszal Arany Csákány Gyermeküdülő Fonyódliget 331 km autóbusszal Fonyódliget- Balatonboglár- Balatonlelle- Balatonszemes- Balatonszárszó- Balatonföldvár- Szántód-Zamárdi- Siófok Siófok- Balatonvilágos- Balatonakarattya- Balatonkenese- Balatonfűzfő- Balatonalmádi- Alsóörs-Csopak- Balatonfüred Balatonfüred- Tihany-Aszófő- Balatonudvari- Balatonakali-Zánka- Balatonszepezd- Révfülöp Révfülöp-Pálköve- Balatonrendes- Ábrahámhegy- Badacsonytomaj- Badacsonytördemic- Szigliget- Balatongyörök- Vonyarcvashegy- Gyenesdiás Gyenesdiás- Keszthely- Fenékpuszta- Balatonkeresztúr- Balatonmáriafürdő- Balatonfenyves- Fonyód- Fonyódliget Erkel Ferenc út 8. Hotel Touring Siófok Cseresznye út 1. Kotsi Edit 30/ Szent Benedek Gimnázium Balatonfüred Hősök tere 1. Macskási Júlia 70/ Sport Üdülő Révfülöp Béke út 1. Müllerné Póka Krisztina 30/ Tulipán Üdülő Gyenesdiás Tulipán u. 20. Nagy-Pásztor Panna 30/ Hazautazás autóbusszal Egercsehibe 43 km 55 km 37 km 37 km 41 km 331 km autóbuszszal

4 1.nap: Az iskolánál gyülekeztünk 8 órakor. A kerékpárokat bepakoltuk a teherautóba, mi pedig egy kisbusszal tettük meg a 331 km-es utat Egercsehitől Fonyódligetig. Fonyódligeten a strandolás után próbaútra mentünk a biciklikkel Fonyódra, ahol megvettük a másnapi reggelinket. Fonyódon kisétáltunk a mólóra. A gyerekekkel ismertettük a napirendet: Napirend: - 7 órakor ébresztő, mosdás, bepakolás a biciklis táskába - 8 órakor reggeli órakor következő úti cél kijelölése a térképen, biciklis táska biztonságos felerősítése a kerékpárra, indulás - 12 óra körül ebéd, majd indulás tovább - 15 óráig (lehetőleg) szálláshely elfoglalása - 15 óra után strandolás - 18 vagy 17 órakor vacsora - 21 óráig séta a városban, ill. településen, a szálláshely adta lehetőségek kihasználása (zenehallgatás, csocsó, foci, asztalitenisz stb.) - 22 órakor beszélgetés, alvás Kerékpározás közben pihenők beiktatása igény szerint.

5 2.nap: Esős reggelre ébredtünk, ezért csak 10 óra után tudtunk elindulni. Úti célunk Siófok, a déli part fővárosa. Útközben megálltunk ebédelni. Útközben Nikó kerékpárját szerelni kellett, mert a lánc beszorult a fogaskerekek közé. A szálláshelyünk egy hotelban volt, ami mellett játszótér és focipálya biztosította a kellemes időtöltést, amit gyermekeink ki is használtak. Sajnos az időjárás miatt a strandolást ki kellett hagynunk.

6 Vacsora után elsétáltunk a város központjáig és a mólóra. Még mindig erős szél fújt, hatalmas hullámokat keltve a Balatonon. Siófok központjában a Szabadság téren magasodik a 45 m-es Víztorony, amely a város egyik jellegzetes épülete. 3.nap: Túránk második szakasza Balatonvilágoson, a magas parton húzódó sétányon haladt végig, ahonnan szép kilátás nyílik a tóra és a túlsó partra. Itt pihenőt tartottunk, megtöltöttük üvegeinket vízzel és gyönyörködtünk a tájban.

7 Balatonfüreden egy kollégiumban volt a szálláshelyünk. Miután elfoglaltuk a szobáinkat, lementünk a strandra és vacsoráig fürdőztünk a Balatonban. Esti sétánk alkalmával megnéztük a szállodasort. 4.nap: Következő úti célunk Révfülöp. Jó tempóban haladtunk, ezért Tihanyban hosszabb pihenőt tartottunk. A nagy szintkülönbség megnehezítette a feljutást, volt, aki tolta a kerékpárját. A látvány feledtette fáradságunkat, az itt elfogyasztott ebéd pedig az éhségünket.

8 Révfülöpön egy sportüdülőben volt a szállásunk. Strandolás után az üdülőben biliárdoztak, pingpongoztak a gyerekek. 5.nap: Következő úti célunk Gyenesdiás. Badacsonyban tartottunk hosszabb pihenőt, ahol kimentünk a hajóállomásra, majd megebédeltünk. Útközben messziről megnéztük a Szigligeti várat. 6.nap: Az utolsó útszakasz következett. Ez a nap a hazautazásunk napja is, ezért még délelőtt megtettük az utat, hogy minél több időnk legyen strandolni. Az ebédet is itt fogyasztottuk el. Fürdőzés után átpakoltuk a holminkat az utazótáskánkba, a kerékpárokat felraktuk a teherautóra és hazautaztuk Egercsehibe. Fáradtan ugyan, de élményekben gazdagon értünk haza.

9 Összegzés: A településeken áthaladva megismerhették a Balaton szép tájait, nevezetességeit. A szintkülönbségek és a nagy távolságok leküzdése próbára tette állóképességüket, kitartásukat, fejlesztette erőnlétüket. A különböző jellegű szálláshelyeken (kollégium, sporttábor, hotel) megtanulták a helyes viselkedést, egymáshoz és a napirendhez való alkalmazkodást.

10 Mivel minden nap folyamatos mozgásban voltunk, más-más helyen volt a szállásunk, másik strandon fürödtünk, szebbnél szebb oldaláról láttuk a Balatont és a környező vidéket, rendkívül sok és sokféle élményben volt részük, nem volt idő unatkozni. Fő cél természetesen a mozgás, amit ebben az esetben összeköthettek a nyaralás élményével. Talán ez az élmény hozzásegíti őket, hogy felnőtté válva, igényükké váljon a mozgás, és az motiválja őket, hogy a nehéz és izzadságos munka után jöhet a jól megérdemelt pihenés: jelen esetben FÜRDÉS A BALATONBAN! Nekünk, pedagógusoknak pedig az a legnagyobb élmény, hogy láthatjuk az első napon a rácsodálkozást az arcukon: EZT MI KÖRBE FOGJUK BICIKLIZNI? Az utolsó napon pedig az elégedettséget: IGEN, MEGCSINÁLTUK! Egercsehi, Argyelánné Józsa Györgyi Berta Barnabás

SPIRIT OF BALATON. 24 órás kerékpáros élmény- és teljesítménytúra július 2. szombat, 8:00. Nyomtatványok

SPIRIT OF BALATON. 24 órás kerékpáros élmény- és teljesítménytúra július 2. szombat, 8:00. Nyomtatványok 24 órás kerékpáros élmény- és teljesítménytúra szombat, 8:00 Nyomtatványok Ez a file az alábbi nyomtatványokat tartalmazza: - pecsétkönyv - ellenőrzőlapok - rajttábla (A4 és 2xA5) - plakát - matricák Név:

Részletesebben

A Balaton fejlesztési térkép v.0.1 bemutató előadás

A Balaton fejlesztési térkép v.0.1 bemutató előadás A Balaton fejlesztési térkép v.0.1 bemutató előadás Balaton Fejlesztési Tanács Balatoni Integrációs és Fejlesztési Ügynökség Kht. Siófok, 2008. június 10. Fejlesztési Térkép céljai Mire irányul? A Balaton

Részletesebben

2-3. melléklet: Természetes fürdőhelyek

2-3. melléklet: Természetes fürdőhelyek Vízgyűjtő-gazdálkodási Terv - 0 -. melléklet: Természetes fürdőhelyek Vízgyűjtő-gazdálkodási Terv - 0 -. melléklet: Természetes fürdőhelyek A /00 (IV..) Korm. rendelet szerint kijelölt fürdőhelyek listája,,

Részletesebben

Beszámoló. Kerékpártúra a Balaton körül 2013.06.31.-2013.07.05.

Beszámoló. Kerékpártúra a Balaton körül 2013.06.31.-2013.07.05. Beszámoló Kerékpártúra a Balaton körül 2013.06.31.-2013.07.05. Egercsehi Zrínyi Ilona Általános Iskola Útvonal: - Fonyódliget (csatorna, szabadstrandok) - Fonyód (Sipos hegyi kilátó 233 m, Várhegyi kilátó,

Részletesebben

Melléklet. Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság illetékességi területén található különleges madárvédelmi területek. Aggteleki-karszt (HUAN10001)

Melléklet. Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság illetékességi területén található különleges madárvédelmi területek. Aggteleki-karszt (HUAN10001) Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság illetékességi területén található különleges madárvédelmi területek Aggteleki-karszt (HUAN10001) Aggtelek 010, 0100, 0101, 0102/7, 0103/2, 0103/3, 0103/4, 0103/6, 0103/7,

Részletesebben

Sítábor es tanévben

Sítábor es tanévben Sítábor 2016-2017-es tanévben Ideje: 2016. január 31-február 3. (4 nap, 3 éjszaka) Helye: Zdiar, Szlovákia Sípályák: 31-én Bistra, 1-3-án Bachledova Dolina Szállás: Zdiar, a panzióban a 4-6 ágyas a szobákhoz

Részletesebben

FELHÍVÁS. Tekerj a sereggel! 2013. május 11-én és 12-én kerékpárral a Balaton körül.

FELHÍVÁS. Tekerj a sereggel! 2013. május 11-én és 12-én kerékpárral a Balaton körül. FELHÍVÁS Tekerj a sereggel! 2013. május 11-én és 12-én kerékpárral a Balaton körül. A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség 2013. május 11-én és 12-én kulturális- és szabadidős sportprogramot kínál

Részletesebben

Somogy megye fürdésre használt felszíni vizeinek minősége 2011. Balaton déli partján kijelölt fürdőhelyek (strandok) Balatonberénytől Siófokig

Somogy megye fürdésre használt felszíni vizeinek minősége 2011. Balaton déli partján kijelölt fürdőhelyek (strandok) Balatonberénytől Siófokig Somogy megye fürdésre használt felszíni vizeinek minősége 2011. A természetes fürdővizekben való fürdés feltételeit és az engedélyezés rendjét a természetes fürdővizek minőségi követelményeiről, valamint

Részletesebben

Kommunikációs tevékenység a projektek megvalósítása során

Kommunikációs tevékenység a projektek megvalósítása során Tartalomjegyzék Kommunikációs tevékenység a projektek megvalósítása során...2 Területi áttekintés...6 1. Mogyorós-hegy HUBF20022...7 2. Bogaras HUBF20026...7 3. Szentkirályszabadja HUBF20031...7 4. Balatonkenesei

Részletesebben

Családi utazás előtt mindig nyugodt vagyok! :-) A gyerekeknek bepakolnivalók listája Az utazáshoz:

Családi utazás előtt mindig nyugodt vagyok! :-) A gyerekeknek bepakolnivalók listája Az utazáshoz: Családi utazás előtt mindig nyugodt vagyok! :-) Hova utazunk? Mikor? Hány napra? Az hány éjszakát jelent? :-) A gyerekeknek bepakolnivalók listája Az utazáshoz: Kényelmes ruha az utazáshoz Zokni vagy cipő/szandál

Részletesebben

Fotó és művészetterápiás tábor

Fotó és művészetterápiás tábor Fotó és művészetterápiás tábor Második alkalommal rendeztük meg Fotó és művészetterápiás kurzusunk lezáró eseményét egy hetes táborozás formájában. A hét elején hétfőtől szerdáig a felnőtt résztvevőkkel,

Részletesebben

Balatoni fürdőhelyek listája a 2011. évben

Balatoni fürdőhelyek listája a 2011. évben Balatoni fürdőhelyek listája a 2011. évben Ábrahámhegy, Községi strand Balatonföldvár, Nyugati strand Alsóörs, Európa Kemping Balatonfüred, Brázay strand Alsóörs, Nádas Panzió strand Balatonfüred, Esterházy

Részletesebben

Veszprémi Járási HivatalA Ügyiratszám: VE-09Z/ /2018. Tárgy: Közlemény Ügyintéző: Stéger Ferenc Hiv. szám: - Telefon: 88/ Melléklet: -

Veszprémi Járási HivatalA Ügyiratszám: VE-09Z/ /2018. Tárgy: Közlemény Ügyintéző: Stéger Ferenc Hiv. szám: - Telefon: 88/ Melléklet: - Veszprémi Járási HivatalA Ügyiratszám: VE-09Z/04872-05/2018. Tárgy: Közlemény Ügyintéző: Stéger Ferenc Hiv. szám: - Telefon: 88/550-899 Melléklet: - K Ö Z L E M É N Y A Veszprém Megyei Kormányhivatal Veszprémi

Részletesebben

Előterjesztés a Mozdulj Balaton! strandi szabadidős sportprogram-sorozat évi megvalósításáról

Előterjesztés a Mozdulj Balaton! strandi szabadidős sportprogram-sorozat évi megvalósításáról Előterjesztés a Mozdulj Balaton! strandi szabadidős sportprogram-sorozat 2018. évi megvalósításáról A Balaton Fejlesztési Tanács (továbbiakban: BFT) 2017. december 8-i ülésén tárgyalta a programsorozat

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A KÉKMADÁR ÓVODA HÁZIRENDJÉRŐL 2014/2015

TÁJÉKOZTATÓ A KÉKMADÁR ÓVODA HÁZIRENDJÉRŐL 2014/2015 TÁJÉKOZTATÓ A KÉKMADÁR ÓVODA HÁZIRENDJÉRŐL 2014/2015 Címek telefonszámok: 1152 Budapest, Beller Imre u. 19. Telefon: Óvóda: +36 1 26601 88, Vezető: +36 20 573 9300 Honlap: aktualizálás alatt E-mail: aktualizálás

Részletesebben

INGYENES RÉSZVÉNY ÁTRUHÁZÁSI MEGÁLLAPODÁS MÓDOSÍTÁSA

INGYENES RÉSZVÉNY ÁTRUHÁZÁSI MEGÁLLAPODÁS MÓDOSÍTÁSA INGYENES RÉSZVÉNY ÁTRUHÁZÁSI MEGÁLLAPODÁS MÓDOSÍTÁSA Jelen szerződésmódosítás alulírott helyen és időben jött létre egyrészről amagyar Nemzeti Vagyonkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság ( 1133 Budapest,

Részletesebben

Településfejlesztési pályázat keretében támogatott projektek

Településfejlesztési pályázat keretében támogatott projektek Településfejlesztési pályázat keretében támogatott projektek - 2017 Ságvár Község Önkormányzata Jaba római kori bemutató- és közpark kialakítása Ságváron, I. ütem Ságvár 14 900 053 50,00% 2. Lesenceistvánd

Részletesebben

A feladatlap valamennyi részének kitöltése után, küldje meg konzulensének!

A feladatlap valamennyi részének kitöltése után, küldje meg konzulensének! Beküldendő A feladatlap valamennyi részének kitöltése után, küldje meg konzulensének! 1. Mini-projektterv Záródolgozat Projekt a gyakorlatban Osztály/csoport: 5. osztály Résztvevők száma: 22 fő 9 lány

Részletesebben

Természetes fürdővizek 2010. évi értékelése

Természetes fürdővizek 2010. évi értékelése Orfű Orfűi tó, strand Baranya megye Baja (Kamarás-Duna) Gázgyár-öböli szabad strand Posztó-öböli szabad strand Vénuszdombi szabad strand Dunapataj Szelid strand Kecskemét Kecskeméti Szabadidő Központ Kiskunmajsa

Részletesebben

A BALATONT TURISZTIKAI CÉLLAL FELKERESŐK JELLEMZŐINEK FELTÁRÁSA

A BALATONT TURISZTIKAI CÉLLAL FELKERESŐK JELLEMZŐINEK FELTÁRÁSA EFOP-3.6.2-16-2017-00017 Fenntartható, intelligens és befogadó regionális és városi modellek A BALATONT TURISZTIKAI CÉLLAL FELKERESŐK JELLEMZŐINEK FELTÁRÁSA ÉLMÉNYPONTOK HARGITAI DÁVID MÁTÉ A SZABADIDŐS

Részletesebben

Támogatott pályázatok operatív programok szerint az üdülőkörzetben, 2004-2010

Támogatott pályázatok operatív programok szerint az üdülőkörzetben, 2004-2010 Támogatott pályázatok operatív programok szerint az üdülőkörzetben, 2004-2010 Operatív program parti és partközeli települések támogatott pályázat, db elnyert Balaton kiemelt üdülőkörzet további települések

Részletesebben

Üzletpolitikai kedvezmények. Mellékletek

Üzletpolitikai kedvezmények. Mellékletek Üzletpolitikai kedvezmények Magyar Kerékpárosklub Klubkártya (Kedvezményes kerékpárjegy)... 2 Hungary Card 2017. csomaghoz kapcsolódó minták... 3 A START Klub kártyákhoz kapcsolódó minták és információk...

Részletesebben

Beszámoló V. IPA NAV Balaton Bike

Beszámoló V. IPA NAV Balaton Bike INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION Magyar Szekció Nemzeti Adó- és Vámhivatali Szervezet *** 1043 Budapest, Temesvári u. 7-9. E-mail: ipa.vam@vam.gov.hu Adó szám: 18188019-1-42 Számla szám: OTP 11706016-20820264-00000000

Részletesebben

Kijelölt természetes fürdőhelyek listája és minősítése

Kijelölt természetes fürdőhelyek listája és minősítése Achilles-tó Győr-Gyirmót Achilles strand Arlói-tó Arló Kemping strand Balaton Ábrahámhegy Ábrahámhegy Községi strand Alsóörs Alsóörs Európa Kemping Strandfürdő Alsóörs Nádas Panzió Strandfürdő Alsóörs

Részletesebben

Kijelölt természetes fürdőhelyek listája és minősítése

Kijelölt természetes fürdőhelyek listája és minősítése Achilles-tó Győr-Gyirmót Achilles strand Arlói-tó Arló Kemping strand Balaton Ábrahámhegy Alsóörs Európa Kemping Nádas Panzió strand Riviéra strand Badacsonytomaj Badacsony Strandfürdő Miditours strand

Részletesebben

110/1997. (VI. 25.) Korm. rendelet. a magánszálláshelyek idegenforgalmi célú hasznosításáról

110/1997. (VI. 25.) Korm. rendelet. a magánszálláshelyek idegenforgalmi célú hasznosításáról 110/1997. (VI. 25.) Korm. rendelet a magánszálláshelyek idegenforgalmi célú hasznosításáról A belkereskedelemről szóló 1978. évi I. törvény 40. -ában foglalt felhatalmazás alapján a Kormány a magánszállásadói

Részletesebben

Nyári vízi tábor a NAV dolgozók gyermekei számára

Nyári vízi tábor a NAV dolgozók gyermekei számára Nyári vízi tábor a NAV dolgozók gyermekei számára A Pénzügyőr Sport Egyesület Vitorlás és Vízi Sport Szakosztálya és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyári tábort szervez a NAV dolgozók gyermekeinek. A tábor

Részletesebben

JELENTKEZÉSI FELHÍVÁS

JELENTKEZÉSI FELHÍVÁS JELENTKEZÉSI FELHÍVÁS KALÓZ OPTIMIST EDZŐTÁBOROZÁSRA A tábort a vízi élettel, vitorlázással alaposabban megismerkedni kívánó az első tábor 14 évesnél idősebb és a második táborban pedig 10-14 éves gyermekek

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület november.-i rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület november.-i rendkívüli ülésére BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA P O L G Á R M E S T E R 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. polgarmester@balatonfured.com Szám: 1/171- /2017. Előkészítő Kossárné Gál Alexa Melléklet: Megállapodás 2.

Részletesebben

Somogy megye fürdésre használt felszíni vizei 2019

Somogy megye fürdésre használt felszíni vizei 2019 Somogy megye fürdésre használt felszíni vizei 2019 Somogy megyében jelenleg 62 db természetes fürdőhely üzemel, melyből a Balaton déli partján Balatonberénytől Balatonvilágosig 59 található, ezen kívül

Részletesebben

Nyári vízi tábor a NAV dolgozók gyermekei számára

Nyári vízi tábor a NAV dolgozók gyermekei számára Nyári vízi tábor a NAV dolgozók gyermekei számára A Pénzügyőr Sportegyesület Vitorlás- és Vízisport Szakosztálya és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyári tábort szervez a NAV dolgozók gyermekeinek. A tábor

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. június 25-i ülésére Tárgy: A kárpátaljai Dercenből érkező gyermekek vendéglátásáról szóló döntés meghozatala Előadó: Ottó Péter

Részletesebben

BALATONI UTAZÁSOK JELLEMZŐI

BALATONI UTAZÁSOK JELLEMZŐI Fenntartható, intelligens és befogadó regionális és városi BALATONI UTAZÁSOK JELLEMZŐI DR. MADARÁSZ ESZTER Pannon Egyetem, Gazdaságtudományi Kar, Turizmus Intézeti Tanszék A SZABADIDŐS CÉLLAL UTAZÓK KÖRÉBEN

Részletesebben

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Tóth Mária tankerületi igazgató Tapolcai Tankerület Tapolcai Általános Iskola SZAKMAI BESZÁMOLÓ

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Tóth Mária tankerületi igazgató Tapolcai Tankerület Tapolcai Általános Iskola SZAKMAI BESZÁMOLÓ SZAKMAI BESZÁMOLÓ A innovatív pedagógiai-módszertani megújulása megnevezésű, TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0439 azonosítószámú projekt pályázati programjának Köznevelési intézményekben nevelési-pedagógiai tevékenységek

Részletesebben

WASSERSTART SPORTKÖR, BALATONFÖLDVÁR. Szörfözz velünk! Vitorlázz velünk!

WASSERSTART SPORTKÖR, BALATONFÖLDVÁR. Szörfözz velünk! Vitorlázz velünk! WASSERSTART SPORTKÖR, BALATONFÖLDVÁR Szörfözz velünk! Vitorlázz velünk! Szörf-, vitorlás, katamarán és SUP nyári táborok 2017 Szörf-, vitorlás, katamarán és SUP táborok Balatonföldváron 2017. június-július

Részletesebben

1. Nap. 2. Nap. 3. Nap

1. Nap. 2. Nap. 3. Nap 1. Nap Életem első repülése volt, nagyon élveztem. Este érkeztünk meg a szállásra, ami nagyon szép helyen van. Aztán elmentünk vacsorázni egy étterembe. 2. Nap Reggeliztünk a szállón. Reggelire zsömle

Részletesebben

Magyar Vízivad Közlemények 26. (2015) Hungarian Waterfowl Publications 26. (2015)

Magyar Vízivad Közlemények 26. (2015) Hungarian Waterfowl Publications 26. (2015) Magyar Vízivad Közlemények 26. (2015) Hungarian Waterfowl Publications 26. (2015) BÜTYKÖS HATTYÚ FÉSZKELŐÁLLOMÁNY-FELMÉRÉS A BALATONON BREEDING POPULATION SURVEY OF MUTE SWAN ON LAKE BALATON 1, 2 Kovács

Részletesebben

112 Egységes európai segélyhívószám 166 Mentők. Az egész országban megtalálható turista rendőrség (angolul, németül, franciául, görögül)

112 Egységes európai segélyhívószám 166 Mentők. Az egész országban megtalálható turista rendőrség (angolul, németül, franciául, görögül) Üdvözlünk! Az alábbiakban olyan telefonszámokat gyűjtöttünk össze, amelyek egy görögországi nyaralás ideje alatt szükségesek lehetnek. A listát nyomtasd ki még a bőröndbe pakolás előtt, és X el jelöld,

Részletesebben

Fesztiválok, kulturális rendezvények 2009.09.03.- 2009.09.06. 2009.09.03-

Fesztiválok, kulturális rendezvények 2009.09.03.- 2009.09.06. 2009.09.03- Rendezvény neve Település Helyszín időpont információ V. Balatoni Filmfesztivál Keszthely Balaton Színház Repülő Hollandi Országos Bajnokság Balatonföldvár Fesztiválok, kulturális rendezvények 2009.09.03.-

Részletesebben

Balatoni Bringakör túra érdekes feladatokkal, oklevéllel - hatalmas, mégis kellemes kihívás

Balatoni Bringakör túra érdekes feladatokkal, oklevéllel - hatalmas, mégis kellemes kihívás balatontipp.hu Balatoni Bringakör túra érdekes feladatokkal, oklevéllel - hatalmas, mégis kellemes kihívás Szerző: Győrffy Árpád 9-11 perc 2018.04.23. Tekerd és fotózd körbe a Balatont 2018-ban is! Tedd

Részletesebben

A balatoni TDM modell - kutatási eredmények

A balatoni TDM modell - kutatási eredmények A balatoni TDM modell - kutatási eredmények Szakály Szabolcs Heller Farkas Fıiskola MATUR 2007 január A Települési szintő TDM szerv A települési TDM szerv tagjai Az adott település vállalkozói, önkormányzata,

Részletesebben

Poroszlói kalandok

Poroszlói kalandok Poroszlói kalandok 2018.05.25-05.27 Ezúttal a bennmaradós hétvégén Poroszlóra utaztunk el. Kivételesen, most ez nem a megszokott bennmaradósok közé tartozott, hiszen sportosabb és kalandokban gazdagabb

Részletesebben

KATASZTRÓFAVÉDELMI TÁBOR 2017!

KATASZTRÓFAVÉDELMI TÁBOR 2017! KATASZTRÓFAVÉDELMI TÁBOR 2017! Helyszín: Hercegkúti Zemplén gyermek- és ifjúsági tábor Időpontja: július 16 július 21-ig. A tábor költsége 28.000 Ft, ami tartalmazza a: szállást + napi 3-szori étkezést

Részletesebben

Nagyvisnyó Túlélő tábor

Nagyvisnyó Túlélő tábor Nagyvisnyó Túlélő tábor 2014.08.17-22. 1. nap: Tiszafüred Poroszló Hajótúra Dédesi várrom 2. nap : Nagyvisnyó Aggtelek Nagyvisnyó szabad program vacsoráig 3. nap: Csomózási technikák a túléléshez (alpin

Részletesebben

PROGRAM. TÁJÉKOZTATÓ Időpont: június (péntek-kedd) Helyszín: Rév Hotel Ifjúsági Szállás 8622 Szántód, Szent István út 162.

PROGRAM. TÁJÉKOZTATÓ Időpont: június (péntek-kedd) Helyszín: Rév Hotel Ifjúsági Szállás 8622 Szántód, Szent István út 162. A Kárpát-medencei Néprajzi Gyűjtők Tradíció Tábora - Szántód 2018 - PROGRAM TÁJÉKOZTATÓ Időpont: 2018. június 15 19. (péntek-kedd) Helyszín: Rév Hotel Ifjúsági Szállás 8622 Szántód, Szent István út 162.

Részletesebben

Helye: Hortobágy Hajdúböszörmény Hajdúhadház térsége (www.bocskaidandar.hu)

Helye: Hortobágy Hajdúböszörmény Hajdúhadház térsége (www.bocskaidandar.hu) 2 a honvédelem iránt érdeklődő civilek A teljesítménytúrán mindenki saját felelősségére vesz részt, felmérve saját teljesítőképessége határait. A részvétel előfeltétele csapat, sport, vagy háziorvosi igazolás,

Részletesebben

A BALATON LEGNAGYOBB VITORLÁSKIKÖTŐ LÁNCA

A BALATON LEGNAGYOBB VITORLÁSKIKÖTŐ LÁNCA A BALATON LEGNAGYOBB VITORLÁSKIKÖTŐ LÁNCA VITORLÁSKIKÖTŐK A BALATON KÖRÜL 2016 BALATONI HAJÓZÁSI ZRT. Ha Balaton, akkor Hajózás! BAHART KIKÖTŐ LÁNCA, ILLETVE TÚRAHELYEI BAHART vitorláskikötők Balatonalmádi

Részletesebben

, teljesítmény Élmény

, teljesítmény Élmény Élmény, teljesítmény McDonald s BringaMánia app Ingyenes navigációs mobil alkalmazás bringásoknak Budapest, a Balaton környéke és további nagyvárosok bringás útjaival Töltsd le a BringaMánia applikációt

Részletesebben

CSALÁDI UTAZÁSI MINDEN MEGVAN? LISTA

CSALÁDI UTAZÁSI MINDEN MEGVAN? LISTA CSALÁDI UTAZÁSI MINDEN MEGVAN? LISTA Ruhaneműk Anya... öltözet nyári cucc Apa... öltözet nyári cucc... kardigán / hosszúujjú... kardigán / hosszúujjú 1 alkalmibb öltözet 1 alkalmibb öltözet... pizsama/hálóing...

Részletesebben

A tábor költsége: 79.000 Ft 1 Apa és 1 gyermek részére a második gyermek részére kedvezményt adunk 114.500 Ft 1 Apa és 2 gyermek.

A tábor költsége: 79.000 Ft 1 Apa és 1 gyermek részére a második gyermek részére kedvezményt adunk 114.500 Ft 1 Apa és 2 gyermek. APA-GYERMEK TÁBOR A tábor helyszíne: Törökmező Turistaház Távolság Budapesttől: 55 km. Megközelíthető Budapest felől autóval - az M2-es autópálya szobi kijáratánál Verőce felé, majd Kismarosnál Kóspallag

Részletesebben

Nyári tábor Szigetköz / július (6 nap / 5 éj)

Nyári tábor Szigetköz / július (6 nap / 5 éj) Nyári tábor Szigetköz / 2016. július 18. 23. (6 nap / 5 éj) 1 nap (érkezési nap / hétfő / július 18.) Odautazás 7 45 Gyülekezés Veszprém vasútállomáson 8 15 Indulás Győr felé (vonatszám: 39517) 10 17 Érkezés

Részletesebben

Feladatlap. Osszátok fel a szervezési feladatokat egymás között! Ha valaki végzett a saját feladatával, az segítsen a többieknek!

Feladatlap. Osszátok fel a szervezési feladatokat egymás között! Ha valaki végzett a saját feladatával, az segítsen a többieknek! Feladatlap Szervezzetek egy kirándulást a megadott helyre! Állítsatok össze egy hétvégi programot! A megadott árak alapján számoljátok ki, hogy körülbelül mennyibe kerül a kirándulás? Indulási pont: Horváth

Részletesebben

CSILLAGTÚRÁK TEREPEN BBF 2011

CSILLAGTÚRÁK TEREPEN BBF 2011 RENDEZŐ: Bike Fest Kft. és a X2S HELYSZIN: Balatonfüred, és a Balaton-felvidék erdei útjai JELENTKEZÉS A TÚRASÁTORBAN: Balatonfüred, Tagóre sétány, mólónál INDULÁS: Balatonfüred, Tagóre sétány, mólónál

Részletesebben

Balaton-felvidék. Balatonakali Balatonszepezd. Révfülöp Badacsonyörs. Badacsony. SCD Balaton-fejlesztési Program

Balaton-felvidék. Balatonakali Balatonszepezd. Révfülöp Badacsonyörs. Badacsony. SCD Balaton-fejlesztési Program Balaton-felvidék Balatonakali Balatonszepezd Révfülöp Badacsonyörs Badacsony 3 Szőlőskert Hotel és Borászda Szőlőskert Hotel és Borászda BADACSONY Terület nagysága: Fejlesztés jellege: Szálláshely kapacitása:

Részletesebben

PEG TEAM NAME COUNTRY SECTOR PLACE 1 MASSIVE BAITS SK SLOVAKIA LT BAITS Balatonalmádi Hungest Hotel 2 Carstrade Chytil CZECH REPUBLIC LT BAITS

PEG TEAM NAME COUNTRY SECTOR PLACE 1 MASSIVE BAITS SK SLOVAKIA LT BAITS Balatonalmádi Hungest Hotel 2 Carstrade Chytil CZECH REPUBLIC LT BAITS PEG TEAM NAME COUNTRY SECTOR PLACE 1 MASSIVE BAITS SK SLOVAKIA LT BAITS Balatonalmádi Hungest Hotel 2 Carstrade Chytil CZECH REPUBLIC LT BAITS Balatonalmádi Wesselényi strand 3 SBS Baits Slovakia SLOVAKIA

Részletesebben

Írta: megyei.szerkeszto augusztus 26. szerda, 12:23 - Módosítás: augusztus 26. szerda, 12:33

Írta: megyei.szerkeszto augusztus 26. szerda, 12:23 - Módosítás: augusztus 26. szerda, 12:33 SAJTÓKÖZLEMÉNY Gyerekek sérültek meg leggyakrabban a Balatonnál Balaton, 2015. július 21. Közel 3500 esetben volt szükség a vöröskeresztes elsősegélynyújtókra a Balatonnál. A strandolók slágersérülései

Részletesebben

A 8.A osztály kirándulás a Dunakanyarba

A 8.A osztály kirándulás a Dunakanyarba A 8.A osztály kirándulás a Dunakanyarba Szeptember 20-án, csütörtökön korán reggel indultunk busszal Szentendrére. Időben megérkeztünk a városba, kényelmesen sétálva bementünk a város központjába, a Czóbelmúzeumba.

Részletesebben

I. Magyar Közlekedési Konferencia III./B Szekció

I. Magyar Közlekedési Konferencia III./B Szekció I. Magyar Közlekedési Konferencia III./B Szekció KIEMELT KERÉKPÁROS ÚTVONALAK FEJLESZTÉSE A NIF ZRT-NÉL Juhász Zoltán László Igazgató-helyettes 2017. Október 18-20. Tokaj - Nyíregyháza BEVEZETŐ, TARTALOM

Részletesebben

A reneszánsz Itália. szeptember (4 nap) Irányár: Ft/fő

A reneszánsz Itália. szeptember (4 nap) Irányár: Ft/fő A reneszánsz Itália szeptember (4 nap) Irányár: 59.900.-Ft/fő A reneszánsz Itália 1. nap: Békéscsaba-Trieszt-Padova Találkozás Békéscsabán, az Evangélikus Nagytemplom mögötti Parkolóban. 05.00 h-kor. Elutazás

Részletesebben

Figyelem, 2014. június 27-30. között indul a 2. RenBikeTour Balaton!

Figyelem, 2014. június 27-30. között indul a 2. RenBikeTour Balaton! Felhívás! RenBikeTour Balaton Kedves Barátaink, Tisztelt Érdeklődők! A 2013-ban, vesebetegek, barátok és szimpatizánsok részvételével megrendezett 1. országos RenBikeTour Balaton kerékpár túra sikerén

Részletesebben

Külhoni Magyar Fiatalok Találkozója

Külhoni Magyar Fiatalok Találkozója Külhoni Magyar Fiatalok Találkozója Augusztus 14. csütörtök 2014. augusztus 14-21. PROGRAM Érkezés, szobafoglalás Helyszín: Balaton - Zánkai Új Nemzedék Központ 20.30 22.00 Tábortűz, táncmulatság Augusztus

Részletesebben

110/1997. (VI. 25.) Korm. rendelet. a magánszálláshelyek idegenforgalmi célú hasznosításáról

110/1997. (VI. 25.) Korm. rendelet. a magánszálláshelyek idegenforgalmi célú hasznosításáról 110/1997. (VI. 25.) Korm. rendelet a magánszálláshelyek idegenforgalmi célú hasznosításáról A belkereskedelemrl szóló 1978. évi I. törvény 40. -ában foglalt felhatalmazás alapján a Kormány a magánszállásadói

Részletesebben

Kijelölt természetes fürdőhelyek

Kijelölt természetes fürdőhelyek Abaliget 1. sz. tó Abaliget Abaligeti 1. sz. tóstrand Achilles-tó Győr-Gyirmót Achilles strand Arlói-tó Arló Suvadás Liget Balaton Ábrahámhegy Ábrahámhegy községi strand Alsóörs Európa Kemping Riviéra

Részletesebben

tel: web:

tel: web: - 2018 - Coldplay Kulináris élményutazás Délkelet-Angliában Utazás időpontja: 2018. november 23-26. Utazás hossza: 4 nap/3 éj Minimum létszám: 10 fő Mert kicsit olyan, mintha egy videóklipben lennél -

Részletesebben

Trek biciklitúra sorozat és a 2011-es modellek tesztelése Velencei-tó

Trek biciklitúra sorozat és a 2011-es modellek tesztelése Velencei-tó Trek biciklitúra sorozat és a 2011-es modellek tesztelése Velencei-tó Aktív hétvégére várjuk a sportszerető családokat! Ezt a hétvégét olyan családoknak vagy egyéneknek ajánljuk, akik szeretnének egy sportos

Részletesebben

jellege 1 B Megszűnt AF KI 912 C 2 B Megszűnt AF KI 912 C Balaton Kollégium 8640

jellege 1 B Megszűnt AF KI 912 C 2 B Megszűnt AF KI 912 C Balaton Kollégium 8640 Fonyód Város terüle a nyilvántartásba vétel a szállás sorszáma indoka nyilvántartási száma időpontja év hó nap jellege felügyelet tevékenység jelzőszáma minősítése megnevezése irányítószám 1 B Megszűnt

Részletesebben

A Kittenberger Kálmán Növény - és Vadaspark 2012. évi közterületi reklámhirdetései

A Kittenberger Kálmán Növény - és Vadaspark 2012. évi közterületi reklámhirdetései A Kittenberger Kálmán Növény - és Vadaspark 2012. évi közterületi reklámhirdetései Közbeszerzési Értesítő száma: 2012/79 Beszerzés tárgya: Szolgáltatás megrendelés Hirdetmény típusa: Tájékoztató az eljárás

Részletesebben

PIKNIK WELLNESS ÉS KONFERENCIA HOTEL *** & PIKNIK APARTMANOK

PIKNIK WELLNESS ÉS KONFERENCIA HOTEL *** & PIKNIK APARTMANOK PIKNIK WELLNESS ÉS KONFERENCIA HOTEL *** & PIKNIK APARTMANOK Szobaáraink 2013: áraink Forintban egy főre, egy éjszakára értendőek Normál kétágyas szobában (2 fő +1 pótágy): 9720 Ft/fő/éj, -10% kedvezmény

Részletesebben

Szív a Szívért Alapítvány

Szív a Szívért Alapítvány Szív a Szívért Alapítvány 1138. Budapest, Váci út 163. Kedves Sorstársaink, Hozzátartozók és Vendégeink! Székesfehérvár-Agárd, 2017. június 9-10-11-12.-i (péntek du.-hétfő de.) Orvos- Beteg találkozó rövid

Részletesebben

PROGRAMTERV. Ismeretanyag Módszerek Eszközök. Magyarázat szemléltetés játék. Magyarázat, szemléltetés, szituációs játék

PROGRAMTERV. Ismeretanyag Módszerek Eszközök. Magyarázat szemléltetés játék. Magyarázat, szemléltetés, szituációs játék PROGRAMTERV Ismeretanyag Módszerek Eszközök 1. Bevezetés, tervismertetés, foglalkozások célja STOP Közlekedj okosan! 1-3. rész Átkelés az úttesten 2. A gyalogos közlekedéssel összefüggő legfontosabb rendőri

Részletesebben

Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság december hónapra tervezett sebességmérések

Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság december hónapra tervezett sebességmérések Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság 2014. december hónapra tervezett sebességmérések Dátum (nap) Mérés tervezett ideje Mérés tervezett helye 00.00-24.00 Balatonföldvár, 7. sz. főút, Balatonszetgyörgyi út

Részletesebben

Tájékoztató a 2 napos futózarándoklatról

Tájékoztató a 2 napos futózarándoklatról Tájékoztató a 2 napos futózarándoklatról Mi a Mária Maraton szakasz futózarándoklat? Európa egyedülálló eseménye kerül megrendezésre a Mária Úton: ultramaraton-futók és kerékpárosok teljesítik a Mariazelltől

Részletesebben

Admin Skála Edzőtábor Programfüzet és Ellenőrzőlista

Admin Skála Edzőtábor Programfüzet és Ellenőrzőlista Edzőtábor Programfüzet és Ellenőrzőlista Mi fog történni az Edzőtáborban? Az kidolgozása a kulcs ahhoz, hogy a következő évben minden kitűzött célodat elérd. Ez a legzseniálisabb eszköz, ami valaha a management

Részletesebben

Az Albertfalvi Don Bosco Katolikus Általános Iskola 6.b osztályának nyári tábora

Az Albertfalvi Don Bosco Katolikus Általános Iskola 6.b osztályának nyári tábora PROJEKT MEGHÍVÓ ISKOLA: Albertfalvi Don Bosco Katolikus Általános Iskola és Óvoda AZ ESEMÉNY: Egészségnevelő túrák, táborok, kirándulások, túraszakkörök DÁTUMA:2015.06.22-26. Az Albertfalvi Don Bosco Katolikus

Részletesebben

Foglalását kérem a piknik@piknik.hu e-mail címen írja meg

Foglalását kérem a piknik@piknik.hu e-mail címen írja meg PIKNIK WELLNESS ÉS KONFERENCIA HOTEL *** & PIKNIK APARTMANOK Siófok, Honvéd u. 73. Szobaáraink 2013: áraink Forintban egy főre, egy éjszakára értendőek Normál kétágyas szobában (2 fő +1 pótágy): 9720 Ft/fő/éj,

Részletesebben

110/1997. (VI. 25.) Korm. rendelet. a magánszálláshelyek idegenforgalmi célú hasznosításáról

110/1997. (VI. 25.) Korm. rendelet. a magánszálláshelyek idegenforgalmi célú hasznosításáról 110/1997 (VI 25) Korm rendelet a magánszálláshelyek idegenforgalmi célú hasznosításáról A belkereskedelemről szóló 1978 évi I törvény 40 -ában foglalt felhatalmazás alapján a Kormány a magánszállásadói

Részletesebben

A Balaton Kiemelt Üdülőkörzet népességelőrejelzése (2041-ig) és várható hatásai

A Balaton Kiemelt Üdülőkörzet népességelőrejelzése (2041-ig) és várható hatásai A Balaton Kiemelt Üdülőkörzet népességelőrejelzése (2041-ig) és várható hatásai Csilla Obádovics PhD Tudományos főmunkatárs KSH Népességtudományi Kutatóintézet A demográfiai változások új kihívásai, adottságok

Részletesebben

2014 Bogács- Eger. Bogácson kirándultunk!

2014 Bogács- Eger. Bogácson kirándultunk! 2014 Bogács- Eger Bogácson kirándultunk! Bogácson kirándultunk! A Csanádpalotai lakásotthon gyermekeivel lehetőségünk volt a múlt héten egy háromnapos kirándulásra. A kirándulás úti célja az észak magyarországi

Részletesebben

A Balaton turisztikai régió sikeres desztinációvá fejlesztése *** A TDM minta-projekt eredményei. Siófok, 2007. december 13.

A Balaton turisztikai régió sikeres desztinációvá fejlesztése *** A TDM minta-projekt eredményei. Siófok, 2007. december 13. A Balaton turisztikai régió sikeres desztinációvá fejlesztése *** A TDM minta-projekt eredményei Siófok, 2007. december 13. Globális lis cél: c Hosszútávon fenntartható versenyképes turizmus létrehozása

Részletesebben

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége

Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége 9795 Vaskeresztes, 165/4. hrsz. Tel.: +36/94-506-835 Fax: +36/94-506-836 Mobil: +36/70-33-99-703 info@vasivizeken.hu www.vasivizeken.hu TÁJÉKOZTATÓ VASI VIZEKEN

Részletesebben

Szombathely. Utazás. Vasárnap

Szombathely. Utazás. Vasárnap Szombathely Utazás Élmény ország kapuja megnyílt előttünk, amikor 2016.03.04-én elindultunk Szombathely fele. Mindenki hatalmas energiákkal és jó kedvel indult az útnak, akkor még senki sem számította

Részletesebben

Természetközeli sporttábor a TFG-vel a Börzsönyben!

Természetközeli sporttábor a TFG-vel a Börzsönyben! Természetközeli sporttábor a TFG-vel a Börzsönyben! A a TÁMOP-3.1.4-12/2-2012- 0236 kódszámú, című pályázat megvalósítási időszakában sporttábort szervez olyan TFG-s diákok számára, akik szeretnének egy

Részletesebben

Közterületi reklámhirdetési anyagok elkészítése, gyártása, és azok kihelyezése, a reklámhordozó felület fenntartása, annak gondozása

Közterületi reklámhirdetési anyagok elkészítése, gyártása, és azok kihelyezése, a reklámhordozó felület fenntartása, annak gondozása Közterületi reklámhirdetési anyagok elkészítése, gyártása, és azok kihelyezése, a reklámhordozó felület fenntartása, annak gondozása Közbeszerzési Értesítő száma: 2018/91 Beszerzés tárgya: Szolgáltatásmegrendelés

Részletesebben

Svájci tanulmányút. Basel

Svájci tanulmányút. Basel Svájci tanulmányút Basel A tanulmányúton öten vettünk részt; két tanár, Gál Anikó és Dékány István, valamint három diák: Annus Péter, Pászti Ferenc és én, Papp Zsolt. 2013. január 22-én hajnali 2 órakor

Részletesebben

A Balatoni Hajózási Zrt. általános szerződési feltételei (ÁSZF) a kikötőhely bérleti, tárolási, daruzási és egyéb szolgáltatásokra

A Balatoni Hajózási Zrt. általános szerződési feltételei (ÁSZF) a kikötőhely bérleti, tárolási, daruzási és egyéb szolgáltatásokra A Balatoni Hajózási Zrt. általános szerződési feltételei (ÁSZF) a kikötőhely bérleti, tárolási, daruzási és egyéb szolgáltatásokra I. Kikötőhely-bérletre vonatkozó rendelkezések 1. A Balatoni Hajózási

Részletesebben

Tekerj A Sereggel! - TAS. Itt a tavasz, vár a Balaton. Általános információk

Tekerj A Sereggel! - TAS. Itt a tavasz, vár a Balaton. Általános információk Tekerj A Sereggel! - TAS Itt a tavasz, vár a Balaton Negyedik kör, ez már hagyomány. Idén május 9-10-én tekerjük körbe újra Közép-Európa legnagyobb tavát. Immáron klasszikus táv, kellemes, de teljesíthető

Részletesebben

AZ IPA TAPOLCAI SZERVEZETE 2013. szeptember 05-től szeptember 09-ig a Hunguest Hotel Pelion **** Tapolca Köztársaság tér 10. szám alatt rendezi meg a 20 éves jubileumi ünnepségét, rendezvényét. A rendezvényre

Részletesebben

PEG TEAM NAME SECTOR PLACE. 0 Carpe Passion Belgium. 0 The one! 0 Carp Hunter Team. 0 Team SBW. 0 Sean Kelly UK. 0 XTC - Extreme Carp

PEG TEAM NAME SECTOR PLACE. 0 Carpe Passion Belgium. 0 The one! 0 Carp Hunter Team. 0 Team SBW. 0 Sean Kelly UK. 0 XTC - Extreme Carp PEG TEAM NAME SECTOR PLACE 0 Carpe Passion Belgium 0 The one! 0 Carp Hunter Team 0 Team SBW 0 Sean Kelly UK 0 XTC - Extreme Carp 1 FKBaits 2 SBS Baits Slovakia 3 Rebelcell Europe / BioFreak 4 Ferma de

Részletesebben

VDSZ elnökségi ülés Január 25. Kiss Béla alelnök

VDSZ elnökségi ülés Január 25. Kiss Béla alelnök VDSZ elnökségi ülés 2017. Január 25. Kiss Béla alelnök A módosítások okai A 2015-ben kialakított új üdültetési és foglalási rendszer, Üdülési Szabályzat finomítása. A 2016. évi tapasztalatok összegzése

Részletesebben

VÁSÁROSNAMÉNY - GERGELYIUGORNYÁRA

VÁSÁROSNAMÉNY - GERGELYIUGORNYÁRA Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal és a Mozaik Gazdasági Szervezet Budapest Főváros Önkormányzata által támogatott táborozási lehetőséget hirdet VÁSÁROSNAMÉNY - GERGELYIUGORNYÁRA sport, szabadidős

Részletesebben

Sporttábor a TFG-vel Erdélyben!

Sporttábor a TFG-vel Erdélyben! Sporttábor a TFG-vel Erdélyben! A a TÁMOP-3.1.4-12/2-2012- 0236 kódszámú, című pályázat megvalósítási időszakában sporttábort szervez olyan TFG-s diákok számára, akik fejleszteni szeretnék egy tartalmas

Részletesebben

Kedves Uvaterv -es Vendégeink!

Kedves Uvaterv -es Vendégeink! Kedves Uvaterv -es Vendégeink! A TIHANYI ÜDÜLŐ - a 2012-es évben is várja a pihenni, nyaralni vágyó vendégeket. Az üdülési program lehetőséget ad : - rövidebb, hosszabb időszak, - csak szállás, - szállás

Részletesebben

LOVÁSZ SZAKMA KIVÁLÓ TANULÓJA VERSENY országos döntője. Kiskunfélegyháza április A VERSENYZŐK ÉS A KÍSÉRŐK PROGRAMJA

LOVÁSZ SZAKMA KIVÁLÓ TANULÓJA VERSENY országos döntője. Kiskunfélegyháza április A VERSENYZŐK ÉS A KÍSÉRŐK PROGRAMJA LOVÁSZ SZAKMA KIVÁLÓ TANULÓJA VERSENY országos döntője Kiskunfélegyháza A VERSENYZŐK ÉS A KÍSÉRŐK PROGRAMJA 6100 Kiskunfélegyháza, Petőfi u. 2/A Telefon: 76/461 022 Fax: 76/461 022 e-mail: mezge.suli@gmail.com

Részletesebben

2013. október 14-18. Mit rejt a Tihanyi-félsziget kincsesládája. Erdei Iskolai program beszámolója. Első nap beszámolója

2013. október 14-18. Mit rejt a Tihanyi-félsziget kincsesládája. Erdei Iskolai program beszámolója. Első nap beszámolója 2013. október 14-18. Mit rejt a Tihanyi-félsziget kincsesládája Erdei Iskolai program beszámolója Első nap beszámolója 2013. október 14-én reggel 8 órakor külön busszal indultunk Szántódra a kikötőbe,

Részletesebben

Málta. Fővárosa: Valletta Államforma: Köztársaság Hivatalos nyelve: máltai, angol Területe: 316 km² Lakossága: 404 039 fő Valutája: euró

Málta. Fővárosa: Valletta Államforma: Köztársaság Hivatalos nyelve: máltai, angol Területe: 316 km² Lakossága: 404 039 fő Valutája: euró Málta Fővárosa: Valletta Államforma: Köztársaság Hivatalos nyelve: máltai, angol Területe: 316 km² Lakossága: 404 039 fő Valutája: euró Az 1964. óra független Málta a Földközi-tengerben található kis szigetcsoport,

Részletesebben

Szardínia Szicília. 2012. március 28-tól április 5-ig. Készített: Varga Orsolya 13. a

Szardínia Szicília. 2012. március 28-tól április 5-ig. Készített: Varga Orsolya 13. a Szardínia Szicília 2012. március 28-tól április 5-ig Készített: Varga Orsolya 13. a 1.nap: Már hetek óta várt utazás végre kezdetét vette. Mindenki izgatottan várta a repülő utat, a fogadó családját, az

Részletesebben

Utak és környezetük tervezése

Utak és környezetük tervezése Dr. Fi István Utak és környezetük tervezése Autópályák szolgáltató létesítményei 1 Autópályák szolgáltató létesítményei Az európai gyakorlattal összhangban a magyar autópályák és autóutak mellé telepítendő

Részletesebben

Szeptember 4. szerda. Szeptember 5. csütörtök

Szeptember 4. szerda. Szeptember 5. csütörtök 2013. szeptember hónapra tervezett sebességmérések (Veszprém MRFK) Nap Mérés tervezett ideje Mérés tervezett helye 08.30-09.30 8-as sz. főút Devecser és Ajka-Bakonygyepes közötti szakasza 09.50-11.00 Devecser,

Részletesebben

Taneszközök jegyzéke

Taneszközök jegyzéke Taneszközök jegyzéke 1. osztály Ceruzák (tolltartóba) Matematika 2 db B-s grafit 2 db HB-s grafit 2 db piros 2 db kék színes 2 db zöld 1 db vastag postairon 1 db radír 1 db faragó 1 db rövid vonalzó 1

Részletesebben

KIRÁNDULÁS AUSZTRIA ZÖLD SZÍVÉBE 2014. 07.18 07.27

KIRÁNDULÁS AUSZTRIA ZÖLD SZÍVÉBE 2014. 07.18 07.27 KIRÁNDULÁS AUSZTRIA ZÖLD SZÍVÉBE 2014. 07.18 07.27 Indulás: 2014.július 18-án (péntek) reggel 7:00, gyülekezés, bepakolás 6:30 órától a Búza-téri görög katolikus templom mögötti parkolóból. 1. nap Miskolc

Részletesebben