I. évfolyam, 2. szám, Július

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "I. évfolyam, 2. szám, Július"

Átírás

1 Szerda I. évfolyam 2. szám, július I. évfolyam, 2. szám, Július XXV. Meghívásos Jubileumi C kat. kettesfogathajtó verseny KÉKSZALAG ÉS VINCE BALATON FESZTIVÁL - Programok 4. I LOVE BALATON ÖBÖLÁTÚSZÁS 2015 Programok 5. I LOVE BALATON 2X BALATON-ÁTÚSZÁS 2015 Programok 7. ANNA-BÁL ANNA FESZTIVÁL 2015 Programok 12. ÉRDEKESSÉGEK, HAJÓS PROGRAMJAVASLATOK, PROGRAMOK 14. HAJÓKIRÁNDULÁSOK A BALATONI HAJÓZÁSI ZRT. HAJÓIVAL 17.

2 Szerda I. évfolyam 2. szám, július XXV. Meghívásos Jubileumi C kategóriás kettesfogathajtó verseny

3 Szerda I. évfolyam 2. szám, július 47. KÉKSZALAG ÁRKÁD NAGYDÍJ ÉS VINCE BALATON FESZTIVÁL Július 2-5 között Balatonfüreden kerül megrendezésre a 47. Kékszalag verseny, vele egy időben pedig a Tagore sétányon elindul a Vince Balaton bor-, gasztro- és zenei Fesztivál. - KÉKSZALAG - EURÓPA LEGNAGYOBB TÓKERÜLÖ VITORLÁSVERSENYE Érdeklődők Hírharsonánk mellékleteként a Kékszalag hivatalos versenykiírását olvashatják!

4 Szerda I. évfolyam 2. szám, július 47. KÉKSZALAG PROGRAMOK JÚLIUSBAN Kékpántlika rajt (Balatonfüred, hajóállomás előtti vízerületen) JUL :00 Kékpántlika rajt (Balatonfüred, hajóállomás előtti vízerületen) JUL :00 Kékszalag helyi nevezés 11:00-22:00 (Balatonfüred, Kékszalag rendezvénysátor) JUL :00 Kékszalag rajt (Balatonfüred, hajóállomás előtti vízterületen) JUL :00 Modellvitorlás verseny 10:00-15:00 (Balatonfüred, Tagore sétány előtti vízterületen) JUL :00 Vitorlás iskolák bemutatkozása 14:00-18:00 (8230 Balatonfüred, Tagore sétány) JUL :00 Vitorlásverseny reflektorfényben 22:00-23:00 (Bf., hajóállomás előtti vízerületen) JUL :00 Vitorlás gyorsasági verseny 15:00-17:00 (Bf., hajóállomás előtti vízerületen) JUL :00 Kékszalag díjkiosztó (Balatonfüred, Gyógy tér) JUL :00 Balatonfüredi utcabál, (8230 Balatonfüred) Ingyenes koncertek line up Csütörtök Szatmári Juli együttese Szabó Balázs Bandája Péntek Bihari Gellért humorista Punk Whiskey egyeztetés alatt Szombat Matiné zenekar Budapest Voices Vasárnap Antonia Vai Bohemian Betyar

5 Szerda I. évfolyam 2. szám, július I LOVE BALATON ÖBÖLÁTÚSZÁS 2015 Idén a tervek szerint július 19-én rendezik meg Balatonfüred és Tihany között az öbölátúszást. Idén a rajt a tihanyi hajóállomás strandján, a cél pedig a balatonfüredi Marina Hotel előtt lesz. Az úszóknak mostantól több táv leúszására is lesz lehetőségük, 800, 1500 és 3600 méteren nevezhetnek, hogy a kisgyermekes családokat is könnyebb legyen megmozgatni. Rajt: Tihany Hajóállomási strand, Napsugár Beach Cél: Balatonfüred, Marina Hotel A rövidtáv és a középtáv rajt/cél helyszíne: Balatonfüred, Marina Hotel Rövidtáv rajt időpont: 12:30-13:00 (folyamatos) Középtáv rajt időpont: 11:30-12:00 (folyamatos) Hosszú táv rajt időpont: 11:30-14:00 (folyamatos) Kötelező orvosi vizsgálat a versenyközpontban július 19-én (vasárnap) 9:00-13:00 Időrend, programok: Rajtcsomag felvétel helyszíni nevezés :00 12:30 Rajtcsomag felvétel helyszíni nevezés :00 Ünnepélyes megnyitó, technikai eligazítás :30 14:00 Hosszú táv rajt (folyamatos) :30 12:00 Középtáv rajt (folyamatos) :30 13:00 Rövidtáv rajt (folyamatos) :30 Ünnepélyes eredmény hirdetés Szintidő: A 3600 méteres táv szintideje 3 óra 30 perc, csak azokra az úszókra vonatkozik, akik 17:30- kor még a vízben tartózkodnak, - a pályát ugyanis ekkor zárjuk. A vízben tartózkodókat hajóval a partra szállítjuk. Azon versenyzők, akik úgy gondolják, hogy nem képesek, vagy nem biztosak abban, hogy tudják teljesíteni szintidőn belül a távot, kérjük, válasszanak korábbi rajt időpontot.

6 Szerda I. évfolyam 2. szám, július Frissítés: A rajtnál víz és szőlőcukor áll az úszók rendelkezésére, a célban banán, szőlőcukor, víz, iso ital található a frissítőasztalon. WC, öltöző és ruhatár: A Versenyközpontban felállított sátorban gondoskodunk mobil higiéniás blokk felállításáról, női és férfi öltözőről illetve díjtalan ruhatárról. Felhívjuk a figyelmet, hogy értékmegőrzést nem vállalunk. A ruhatár nyitva tartása : :00-ig. Díjazás: 1-5. helyezettig, összetettben, férfi és nő részesül díjazásban. 1. serleg + ajándékcsomag Ft értékben 2. serleg + ajándékcsomag Ft értékben 3. serleg + ajándékcsomag Ft értékben 4. ajándékcsomag Ft értékben, érem 5. ajándékcsomag Ft értékben, érem Eredményhirdetés: Az eredményhirdetés az utolsó beérkező versenyzőt követően, előre láthatólag 17:30-kor lesz, de kérünk figyeld a kommentátort, aki értesíteni fog mindenkit a pontos időpontról. Korosztályonként férfi és nő kategóriában, távonként az első 3 helyezett érem díjazásban részesül. Korosztályok A versenyzőt a táblázatban meghatározottak szerint soroljuk korosztályokba. A korosztályt a születési év határozza meg. 14 év alattiak Junior Felnőtt I Felnőtt II Felnőtt III Felnőtt IV Senior I Senior II Senior III Senior IV Senior V Veterán I Veterán II Veterán III. Nevezni az alábbi linken lehet: 18 év alatti indulóknak szülői/gondviselői beleegyező nyilatkozat kötelező! Az I love Balaton fenntartja a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozza, a nevezést bármikor lezárja, továbbá, hogy az időpontot megváltoztassa.

7 Szerda I. évfolyam 2. szám, július I LOVE BALATON 2X BALATON-ÁTÚSZÁS ZAMÁRDI TIHANY ZAMÁRDI Ennél szebb helyen nem lehet átúszni a Balatont Rohamosan közeledik a nagy nap, amikor kétszer is átúszhatod a Balatont velünk. A lehető legjobb helyre viszünk, egyszerre lehetsz a déli és északi parton is. Tudjátok, hagyományteremtő céllal tavaly rendeztük meg másodszor, előtte évben pedig először az I love Balaton 2x-t, amit szerencsére annyira szerettetek, hogy az idén jön az újabb ismétlés. Olyan helyszínt választottunk, ahol nagyobb kockázatok nélkül teljesíthető a dupla táv, ez a Zamárdi-Tihany-Zamárdi útvonalat jelenti. Itt várunk július 25-én, ezt a bulit kár lenne kihagynod. De miért is hagynád? A Balaton eleve a világ legszebb helye, mi ráadásul olyat adunk nektek, mint senki más. Egyszerre kapod a déli és az északi part legjavát: indulsz Zamárdiból, ahol úszás előtt feltankolhatsz Halas Karcsinál, tempózás közben meg a csodálatos apátságban gyönyörködhetsz.

8 Szerda I. évfolyam 2. szám, július Ha megéheznél (a fordulásnál frissítőt adunk!), Tihanyban a part közelében van az egyik kedvenc lángososunk, a Gomba, de ide maximum a második körben tudsz kiugrani, mert nyilván az időeredményed is fontos. De tartsd fejben a helyet, mert nem érdemes kihagyni. Szerencsére vannak köztetek, akiknek négy és fél kilométer úszás semmiség, de a felesleges energiát ti is levezethetitek az egy köpésre lévő Zamárdi Kalandparkban. Tuti a hely, de meg fogjuk érteni, ha a táv teljesítése után függőhidak helyett inkább egy függőágyra vágysz majd. Szóval még egyszer, július 25. A rajt reggel 8-13 óráig lesz a zamárdi szabad strandon (Keszeg u.), a szintidő 4 óra 20 perc. A nevezési díj június 10-ig 4000 forint, ezt banki átutalással, az előnevezésnél kapott sorszám feltüntetésével lehet kiegyenlíteni (Kedvezményezett neve: ilovebalaton.hu Kft., Kedvezményezett számlaszáma: ). Nevezni itt tudsz a versenyre. A helyszínen 5000 forint lesz a nevezési díj, most még tudsz spórolni. De az élmény így is, úgy is megfizethetetlen, az emlék pedig örök. Ne hagyd ki!

9 Szerda I. évfolyam 2. szám, július Információk Verseny neve: I love Balaton 2x Időpont, helyszín: Rajt/Cél: Zamárdi szabadstrand (Zamárdi, Keszeg utca Kilátó utca által határolt terület) Fordító/Pihenő: Tihany, Garda strand 2x rajt időpont: 12:00-14:00 (folyamatos) Családi rajt időpont: 11:30 Kötelező orvosi vizsgálat: a jelentkezés helyszínén július 25-én (szo) 8:00-11:30 Rajt/Cél területe: Fordító: Az I love Balaton 2x egy oda-vissza úszó verseny, vagyis Zamárdiból indulnak a versenyzők és Zamárdiba érkeznek vissza. Tihanyban, a Garda Hotel strandján található a visszafordító-pihenő, ahol lehetőség van frissítésre, de az ott eltöltött idő beleszámít a mért versenyidőbe. Szintidő: A rendezők a 2x úszás limit idejét a fordítóig: 2 óra 10 percben határozzák meg, a teljes távot 4 óra 20 percen belül kell teljesíteni! A szintidő kiszámításánál figyelembe vettük a Balaton-átúszás (5,2 km, Révfülöp-Balatonboglár) és a 2013, 2014 I love Balaton 2X mezőnyének eredményeit. A szint idő alapján a Tihanyi Garda Hotel strandján kialakított fordító pontból 16:10 után nem engedünk vissza induló úszót indítani, szintidő túllépés miatt.17:00-kor pálya zárás lesz, vagyis aki ebben az időpontban még a vízben tartózkodik és versenyzik, annak megszakítjuk a versenyét és hajóval a partra szállítjuk. Azon versenyzők, akik úgy

10 Szerda I. évfolyam 2. szám, július gondolják, hogy nem képesek, vagy nem biztosak abban, hogy tudják teljesíteni szintidőn belül a távot, kérjük, válasszanak korábbi rajt időpontot. Frissítés: Frissítőpont 4500 méteres táv: (a célban) víz, iso-ital, szőlőcukor, banán Frissítőpont 2000 méteres táv: (a célban) víz, iso-ital, szőlőcukor, banán WC, öltöző és ruhatár: A versenyközpontban és a fordító pontban (Garda Hotel Strandján) gondoskodunk mobil higiéniás blokk felállításáról. A Versenyközpontban felállított sátorban gondoskodunk női és férfi öltözőről, díjtalan ruhatárról, felhívjuk a figyelmet, hogy értékmegőrzést nem vállalunk. A ruhatár nyitva tartása : :00-ig. Díjazás: 1-5. helyezettig, összetettben, férfi és nő részesül díjazásban. 1. serleg + ajándékcsomag 2. serleg + ajándékcsomag 3. serleg + ajándékcsomag 4. ajándékcsomag Ft értékben, érem 5. ajándékcsomag Ft értékben, érem Eredményhirdetés: Az eredményhirdetés az utolsó beérkező versenyzőt követően, előre láthatólag 17:30- kor lesz, de kérünk figyeld a rendezvény kommentátorát, aki értesíteni fog mindenkit a pontos időpontról. Korosztályonként férfi és nő kategóriában az első 3 helyezett érem díjazásban részesül. Korosztályok A versenyzőt a táblázatban meghatározottak szerint soroljuk korosztályokba. A korosztályt a születési év határozza meg. Kor (év) Korosztály év alattiak Ifjúsági Junior Felnőtt Senior

11 Szerda I. évfolyam 2. szám, július 18 év alatti indulóknak szülői/gondviselői beleegyező nyilatkozat kötelező! Az I love Balaton fenntartja a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozza, a nevezést bármikor lezárja, továbbá, hogy az időpontot megváltoztassa. Minden résztvevő jutalma (öbölátúszáskor és 2x Balaton átúszáskor is) egy póló és meglepetés ajándékok, a cél csomag tartalmát ilyen (korlátozott darabszámú) összehúzhatós hátizsákokban vehetitek majd át.

12 Szerda I. évfolyam 2. szám, július ANNA-BÁL ANNA FESZTIVÁL 2015 A 190. Anna-bált rendezik idén július 25-én Balatonfüreden Az Anna Grand Hotelben. Anna fesztivál övezi immáron 3. éve a bált, amit a Gyógy téri Kisfaludy Színpadnál rendeznek idén július 21 és 26 között. A bál története: Az első Anna-bált július 26-án rendezték meg Balatonfüreden. A település centrumában álló épület melyet 1798-ban építtetett a Szentgyörgyi Horváth család, nemcsak az akkori társasági élet központja volt, hanem egyfajta szellemi alkotóműhely is, ahol a század elején kibontakozó reformkor nagyjai időről időre összegyűltek. Gyakran vendégeskedett itt Kossuth Lajos, Széchenyi István és Wesselényi Miklós is. Horvát- Szentgyörgyi Anna az első bálon ismerkedett meg későbbi férjével, Kiss Ernővel, aki majdan a szabadságharc altábornagyaként a tizenhárom aradi vértanú egyike volt. Az első bált követően minden év Anna naphoz legközelebbi szombatján megtartott Anna-bál mindig is az ország legelőkelőbb báljai közé tartozott, ahol a haza legjelesebb művészei, politikusai nyaranként találkoztak. Sokszor és szívesen látott vendég volt Jókai Mór, Blaha Lujza és Vörösmarty Mihály. Az első világháború után megváltozott a fürdőélet jellege, így az Anna-bálok is veszítettek eredeti jelentőségükből, és a két világháború között is csak

13 Szerda I. évfolyam 2. szám, július csendesen élt a hagyomány. A II. világháború után hivatalosan július 31-én rendezték meg újból az Anna-bált a Balaton étteremben, majd 1957-től a felújított egykori Kúrszalon, Anna Grand Hotel színházterme adott otthont a bálnak.az ebben az időben felelevenített hagyomány szerint, azóta is Eris aranyalmájával jutalmazzák a bál királynőjét, a két udvarhölgy pedig herendi vázát kap ajándékba. Huszka Jenőt, a neves zeneszerzőt is megihlette az Anna-bálok varázsa. Életének utolsó szerzeménye az Anna-báli keringő, melyet 1962-ben játszottak először a nyitótáncként hagyományos díszpalotás mellett. 1975, a 150. Anna-bál éve után a népművészet is bevonult a bálterembe, ahol magyar tájegységek mutatkoztak be, így 1976-ban Kalocsa, 1977-ben Hódmezővásárhely, 1980-ban Karcag volt Balatonfüred vendége. Abál érdekessége, hogy először 2003-ba adták át Kiss Ernő honvéd tábornok herendi porcelánszobrát; egy olyan személynek, aki sokat tett és tesz Balatonfüred városért. Ekkor Gyurkovics Tibor, 2004-ben Kő Pál Kossuth-díjas szobrászművész, 2005-ben Melocco Miklós, 2006-ban Sugár András, 2007-ben Zettwitz Sándor kapta a díjat, Balatonfüredhez való kötődésük és munkásságuk elismeréseként. Az Anna-bálon az első helyezett hölgy Viktória díszítésű, a II. helyezett Rotschild, a III. helyezett pedig Aponyi mintával díszített Herendi porcelánvázát kapnak a Herendi Porcelánmanufaktúra felajánlásaként.

14 Szerda I. évfolyam 2. szám, július KÉRCZ TIBOR - ÜRGEVILÁG TIHANYBAN: KIÁLLÍTÁS

15 Szerda I. évfolyam 2. szám, július Tihany élöben a neten, új webkamera a Visszhang dombon ARTPLACC KORTÁRS MÜVÉSZETI FESZTIVÁL TIHANY, IG Páneurópai Kortársművészeti Piknik, fotómaraton, irodalmi drótolás, vízi mozi, (öröm)zenei körutazás és gasztroperformansz többek között ez várja majd a közönséget Tihanyban az immár negyedik ARTplacc Kortárs Művészeti Fesztiválon. A július 16-én induló rendezvénysorozat fő témája idén a rendszerváltás 25. évfordulója lesz, így a Balaton tíz napra ismét a keleti és nyugati világ találkozópontjává válik, ahol a művészet és a közönség egyszerre szabadulhat ki a négy fal közül. Közvetlen elérhetőségek: Telefonszám: Cím: Tihany, Tihanyi Rév hrsz. 1861, Tihany Rév cím: Weboldal: Telefonszám: Belépőjegy: Napi jegy: naponta 10:00-tól 18:00-ig 1500Ft vagy naponta 10:00- tól 24:00-ig 2500 Ft Hétvégi jegy: péntek 10:00-tól vasárnap 24:00-ig 5500 Ft Fesztiváljegy: korlátlanul a fesztivál összes programjára 8500 Ft VIP fesztiváljegy: korlátlanul a fesztivál összes programjára + VIP progamok: Ft 14 év alatti gyerekek a rendezvényt ingyenesen látogathatják.

16 Szerda I. évfolyam 2. szám, július TIHANYI ORGONAHANGVERSENYEK A BENCÉS APÁTSÁGBAN :30: Ruppert István :30: Karsten Gyldendorf Ines Schüttengruber VISSZHANG FESZTIVÁL TIHANY 2015 A fesztivál első alkalommal kerül megrendezésre. Tihany főterén, a Mádl Ferenc téren és a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban július 31 augusztus 1-ig. TIHANYI AGORA PIAC MINDEN SZOMBATON AZ AKASZTÓDOMBON Piacunk Tihany festői részén, az Akasztó dombon található. Gyönyörű kilátás nyílik a dombtetőről a Balatonra, az Apátságra. Itt találkozunk minden szombaton 8-14 óráig azokkal a kedves vásárlókkal, akik szeretik a kézműves termékeket, akik a kis és őstermelők által előállított élelmiszereket szívesen vásárolják. Kézművesek míves kerámiái, rég elfeledett gyermekjátékai, ötletes ékszerei, praktikus textil terméke mind megtalálhatóak piacunkon. A piacon, a teljesség igénye nélkül, vásárolhatunk óbudavári kecskesajtot, Szabó Balázs féle tönkölybúzás kenyeret, Polgár Kertészet gyümölcsleveit. Kóstolhatunk borokat a Zsuzsanna Pincészettől, Kőróka Borászattól, Aradi Pincészettől. Ehetünk rétest, palacsintát, Makai Böbe kiváló süteményeit. És a sültkolbász. Lekvárok: Csobánc Íze, Legeza József és még sorolhatnánk.

17 Szerda I. évfolyam 2. szám, július TIHANYI PIAC PLACC 2015 A Tihanyi PIAC placc a klasszikus piacozás és a barátokkal közös hétvégi kávézások élményét kínálja egyszerre, a tihanyi rév melletti hangulatos fás-nádasos ligetben, nem csak szombaton, hanem már vasárnap is, 8-14 óra között. A piacon a környék népszerű termelőinek sajtjai, szörpjei és lekvárjai mellett hatalmas régiség választék és különféle design termékek, ruhák, napszemüvegek is megtalálhatóak. A bisztró teraszán pedig kávéval, csülkös lángossal, fröccsel, vagy a Lakatos Műhely ételeivel lehet kiegészíteni a piacozás élményét. A Tihanyi PIAC placcon nem csak vásárolni és enniinni lehet. Rendszeresen belefuthatunk kulturális és gasztro programokba, gyerekszínházba, jógába. Érdemes figyelni a programokat! HAJÓKIRÁNDULÁSOK A BALATONI HAJÓZÁSI ZRT. HAJÓIVAL LEVENDULA TÚRA TIHANY RÉVBÖL TIHANYBA TIHANY TÚRA BORKÓSTOLÓVAL BULIHAJÓ BALATONI MINIMAX HAJÓ NAPLEMENTE TÚRA SÉTAHAJÓ

18 Szerda I. évfolyam 2. szám, július

19 Szerda I. évfolyam 2. szám, július

20 Szerda I. évfolyam 2. szám, július

21 Szerda I. évfolyam 2. szám, július

22 Szerda I. évfolyam 2. szám, július

23 Szerda I. évfolyam 2. szám, július

24 Szerda I. évfolyam 2. szám, július

25 Szerda I. évfolyam 2. szám, július

26 Szerda I. évfolyam 2. szám, július TIHANYI PROGRAMOK 2015 JÚLIUS Tihanyi Agora Piac minden szombaton, Akasztódombon óráig :50 Levendula túra Tihany Révből Tihanyba :50 Borkóstoló hajókirándulás Tihanyrévből Tihanyba Napközis tábor általános iskolásoknak a tihanyi Családi Szabadidőparkban Tihanyi Agora Piac minden szombaton, Akasztódombon óráig :30 Tihanyi sétahajózás :50 Levendula túra Tihany Révből Tihanyba :50 Borkóstoló hajókirándulás Tihanyrévből Tihanyba :30 Tihanyi sétahajózás :30 Tihanyi nyári diszkóhajó indul a Tihanyrévi hajókikötőből Tihanyi Agora Piac minden szombaton, Akasztódombon óráig :30 Tihanyi sétahajózás :50 Levendula túra Tihany Révből Tihanyba :50 Borkóstoló hajókirándulás Tihanyrévből Tihanyba :30 Tihanyi sétahajózás :30 Tihanyi nyári diszkóhajó indul a Tihanyrévi hajókikötőből Tihanyi Agora Piac minden szombaton az Akasztódombon óráig :30 Tihanyi sétahajózás ARTplacc Kortárs Művészeti Fesztivál :50 Levendula túra Tihany Révből Tihanyba :50 Borkóstoló hajókirándulás Tihanyrévből Tihanyba :30 Tihanyi sétahajózás :30 Tihanyi nyári diszkóhajó indul a Tihanyrévi hajókikötőből

27 Szerda I. évfolyam 2. szám, július ÉVI LEGFONTOSABB PROGRAMOK TIHANYBAN Február Farsang farka - Téltemetés Március 15.- Március 15-i megemlékezés, Művelődési Ház, Pisky-sétány Április 5. - Húsvéti nyuszi-buli, Mádl Ferenc tér Április Kecskeköröm Ünnep, Belső-tó partja Május Tihanyi Pünkösdi Pálinka Fesztivál, Visszhang domb Május Gyereknap, Hősök napi megemlékezés, Belső-tó partja, Tihanyi Bencés Apátság Június XI. Levendula Fesztivál és levendula hetek Június 26- augusztus 29. hétvégenként - Nyáresték a főtéren Július 5. - Lovas nap, Belső-tó partja Július 31- augusztus 1. - Visszhang fesztivál, Mádl Ferenc tér, Szabadtéri Néprajzi Múzeum Augusztus Augusztus 20-i ünnepség, Hajóállomás, Mádl Ferenc tér Szeptember Szüreti napok, Mádl Ferenc tér, Pisky-sétány Október Október 23-i ünnepség, Pisky-sétány November XIII. Garda Fesztivál, Visszhang domb, Hajóállomás November 29- december Karácsonyváró napok, Mádl Ferenc tér December 5. - VI. Tihanyi Forraltborfőző-verseny, Mádl Ferenc tér

28 Szerda I. évfolyam 2. szám, július Kompközlekedés A balatoni kompok menetrendjéről érdeklődtünk Szabó Zsolttól, a Balatoni Hajózási Zrt. személyhajózási üzletágvezetőjétől. Május végétől Szántód-révből az első járat 6:40 órakor, az utolsó 21:20 órakor indul. Közben 40 percenként indulnak további kompok. Péntektől Tihany-révből az első komp 7:00 órakor, az utolsó 21:40 órakor indul el a tulsó partra, a két időpont között innen is 40 percenként mennek a járatok. Jó tudni, hogy az idei évben néhány változás volt a kompok díjszabásában. Így pl. a nagyméretű haszonállat (ló, szamár, kecske, juh stb.) a továbbiakban csak erre a célra kialakított járműben szállítható. Viteldíjat kell fizetni bármely irányban mért, 70 centimétert meghaladó poggyász után (pl. surfdeszka, vitorla, kézikocsi, összecsukott kerékpár). Díjmentesen szállítható kézipoggyászként (mérettől függetlenül) a személyhajózási és üzletszabályzatban meghatározott eszközök, tárgyak (pl. gyermekkocsi, kézitáska, bőrönd, kézi hangszer, horgászbot, sétapálca, esernyő). Teljes kompmenetrend az utolsó oldalon! Források Tihany Község Önkormányzatának honlapja Kékszalag Árkád Nagydíj oldala Vince Balaton bor-, gasztro- és zenei Fesztivál I Love Balaton Öbölátúszás, 2x Balaton átúszás Programok a programturizmus.hu-n - Anna-Bál az Anna Grand Hotelben Balatoni Hajózási Zrt. ARTplacc Művészeti Fesztivál Utazzitthon.hu honlap

29 Szerda I. évfolyam 2. szám, július Köszönjük, hogy elolvasta júliusi számunkat!

I. évfolyam, 3. szám, Augusztus

I. évfolyam, 3. szám, Augusztus 1 2015.08.03. Hétfő I. évfolyam 3. szám, augusztus I. évfolyam, 3. szám, Augusztus Tihanyi Szabadtéri Játékok Bujtor István Szabadtéri Színház 2. Levendula Ház program Gyógynövénynap, a Bagoly éve 3. Tihanyi

Részletesebben

190. Anna-bál Egy hét fesztivál Minden jegy elkelt a leghíresebb füredi nyári rendezvényre

190. Anna-bál Egy hét fesztivál Minden jegy elkelt a leghíresebb füredi nyári rendezvényre TARTALOM Az év divattervezõje BALATONFÜRED VÁROS HAVONTA MEGJELENÕ KÖZÉLETI LAPJA Farsang a nyár derekán Nekem ugyan mondhatnak bármit a felmérések (amúgy egyikben sem hiszek, lásd a nagyokos politológusok

Részletesebben

Saját rekordját is megdöntötte A Józsa Márton kormányozta Fifty-Fifty volt a leggyorsabb a Kékszalagon

Saját rekordját is megdöntötte A Józsa Márton kormányozta Fifty-Fifty volt a leggyorsabb a Kékszalagon BALATONFÜRED VÁROS HAVONTA MEGJELENÕ KÖZÉLETI LAPJA Szélesedik a kínálat Valaki megtalálta a város honlapján az Amazónia Múzeum (inkább kiállítás) hírét, s csodálkozva kérdezte tõlem, hát ez hogy kerül

Részletesebben

Nagyon Balaton a Balaton ünnepe Júniustól októberig izgalmas és színvonalas programok az egész régióban!

Nagyon Balaton a Balaton ünnepe Júniustól októberig izgalmas és színvonalas programok az egész régióban! 2014 Nagyon Balaton a Balaton ünnepe Júniustól októberig izgalmas és színvonalas programok az egész régióban! Június 6-tól egészen október közepéig tart idén a II. Nagyon Balaton rendezvénysorozat, amely

Részletesebben

Borparádé a sétányon A klasszikus olaszrizling és a borvidék huszonkilenc fajtája

Borparádé a sétányon A klasszikus olaszrizling és a borvidék huszonkilenc fajtája TARTALOM Romantikus Reformkor BALATONFÜRED VÁROS HAVONTA MEGJELENÕ KÖZÉLETI LAPJA XIV. ÉVFOLYAM 2014. 7. SZÁM Víz és bor Összeegyeztethetetlen fogalmak, még azok számára is, akik elítélendõ módon összekeverik

Részletesebben

XXI. Meghívásos Amatőr Kettesfogathajtó verseny Tihanyban eredmények a 9. oldalon KÉRDŐÍV AZ ÚJSÁGBAN! A tartalomból:

XXI. Meghívásos Amatőr Kettesfogathajtó verseny Tihanyban eredmények a 9. oldalon KÉRDŐÍV AZ ÚJSÁGBAN! A tartalomból: A TIHANYI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA 2011. június V. évfolyam 40. szám KÉRDŐÍV AZ ÚJSÁGBAN! FOTÓ: DR. TÓTH VIKTOR XXI. Meghívásos Amatőr Kettesfogathajtó verseny Tihanyban eredmények a 9. oldalon A tartalomból:

Részletesebben

Veterán vívó Eb Füreden

Veterán vívó Eb Füreden A tartalomból NESZE NEKED BALATON! BALATONFÜRED VÁROS HAVONTA MEGJELENŐ KÖZÉLETI LAPJA 2009. ÁPRILIS IX. ÉVFOLYAM, 4. SZÁM Az arácsi teaházban Mivel a szerkesztő kényes az ingyen reklámra, ezért nem árulom

Részletesebben

A város megvette a kempinget

A város megvette a kempinget BALATONFÜRED VÁROS HAVONTA MEGJELENÕ KÖZÉLETI LAPJA XIV. ÉVFOLYAM 2014. 5. SZÁM TARTALOM Hemzõ Károly sportfotói Hemzõ Károly életmûvét mintegy 150 képben mutatja be a Vaszary Villában látható kiállítás.

Részletesebben

A 184. füredi Anna-bál szépei

A 184. füredi Anna-bál szépei A TARTALOMBÓL ÍRÁS ZÁKONYI FE- RENCERŐL ÉS ZÁ- KONYI FERENCTŐL Augusztus 28-án a helytörténész, idegenforgalmi szakember születésének századik évfordulójára emlékeznek. BALATONFÜRED VÁROS HAVONTA MEGJELENŐ

Részletesebben

A tartalomból: Garda Fesztivál Tihanyban hetedszer összeállításunk a 4. oldalon. Balatoni hírek... 8

A tartalomból: Garda Fesztivál Tihanyban hetedszer összeállításunk a 4. oldalon. Balatoni hírek... 8 A TIHANYI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA 2008. október II. évfolyam 11. szám Garda Fesztivál Tihanyban hetedszer összeállításunk a 4. oldalon FOTÓ: IFJ. CZÉGAI LÁSZLÓ A tartalomból: Újabb nyertes pályázatok további

Részletesebben

Sport XXI Nemzeti Sportstratégia

Sport XXI Nemzeti Sportstratégia ISK_sajto_145x210.indd 1 6/1/07 2:41:49 PM Sport XXI Nemzeti Sportstratégia Az eseményt az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium Sport Szakállamtitkárság támogatta 9 PM www.futanet.hu KEDVES

Részletesebben

Nagyon sok érdeklődőt vonzott a tihanyi MTA Balatoni Limnológiai Kutatóintézet nyílt napja képes beszámoló a 4-5. oldalon

Nagyon sok érdeklődőt vonzott a tihanyi MTA Balatoni Limnológiai Kutatóintézet nyílt napja képes beszámoló a 4-5. oldalon A TIHANYI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA 2010. július IV. évfolyam 30. szám Nagyon sok érdeklődőt vonzott a tihanyi MTA Balatoni Limnológiai Kutatóintézet nyílt napja képes beszámoló a 4-5. oldalon A tartalomból:

Részletesebben

VIII. ÉVFOLYAM 4. SZÁM

VIII. ÉVFOLYAM 4. SZÁM BALATONAKALI ÖNKORMÁNYZATÁNAK LAPJA VIII. ÉVFOLYAM 4. SZÁM 2010. JÚLIUS A Balatonakaliért Támogatási Közalapítvány harmadik alkalommal rendezte meg Pünkösdi szomszédolás elnevezésû rendezvényét. A hagyományokhoz

Részletesebben

fokozva az esemény fesztivál hangulatát. Ne hagyd ki, jó buli esz

fokozva az esemény fesztivál hangulatát. Ne hagyd ki, jó buli esz Az NN FAMILY RUN egy családi hangulatú rendezvény, ahol szervezett keretek között teheted próbára magad és tehetsz néhány fontos lépést az egészségedért. Az eseményen a futóközösség minden tagja számára

Részletesebben

Borhetek a parton. A 190. Anna-bál. Augusztus 20-a a Szent István téren és a parton

Borhetek a parton. A 190. Anna-bál. Augusztus 20-a a Szent István téren és a parton TARTALOM Elõször abroncsban BALATONFÜRED VÁROS HAVONTA MEGJELENÕ KÖZÉLETI LAPJA A nyár nem marad el! Mivel nem vagyok politikus, megtehetem azt a gesztust, hogy beismerem a tévedésemet. Talán májusban,

Részletesebben

Minden élménnyel több leszel 2014. JÚLIUS FÓKUSZBAN FESZTIVÁLOK

Minden élménnyel több leszel 2014. JÚLIUS FÓKUSZBAN FESZTIVÁLOK Minden élménnyel több leszel 2014. JÚLIUS Ingyenes turisztikai programajánló magazin FÓKUSZBAN FESZTIVÁLOK FORMULA 1 PIRELLI MAGYAR NAGYDÍJ 2014 2014. JÚLIUS Tartalom 12 7 HUNGARORING JÚLIUS 25-26-27.

Részletesebben

Újabb Tourinform iroda segíti a turistákat a Balatonon, ezúttal Fenyvesen. Magyarok világtalálkozója 9 Lellén. A Kék Hullám Zászló gyõztesei

Újabb Tourinform iroda segíti a turistákat a Balatonon, ezúttal Fenyvesen. Magyarok világtalálkozója 9 Lellén. A Kék Hullám Zászló gyõztesei B A L A T O N I XVIII. ÉVFOLYAM 7. SZÁM 2011. JÚLIUS ÁRA 150 Ft A RÉGIÓ BALATON-DÍJAS HAVI MAGAZINJA Itt a szezon, 3-7 hol a szezon? Magyarok világtalálkozója 9 Lellén 15 A Kék Hullám Zászló gyõztesei

Részletesebben

Kérjen egy nyugat-európai szintű nyugdíjtervezést! Június - júliusban díjtalan

Kérjen egy nyugat-európai szintű nyugdíjtervezést! Június - júliusban díjtalan PÉNZÜGYEK TANÁCSOK - MEGOLDÁSOK Nyugdíjproblematika: mi vár ránk nyugdíjas éveinkben? Kérjen egy nyugat-európai szintű nyugdíjtervezést! Június - júliusban díjtalan Kedves Olvasó! A nyugdíjkérdés ma Magyarországon

Részletesebben

Turisztikai kalauz. II. évfolyam 2011/1 tavasz Pécsi tavaszi ajánlatok

Turisztikai kalauz. II. évfolyam 2011/1 tavasz Pécsi tavaszi ajánlatok Irány Pécs! Turisztikai kalauz II. évfolyam 2011/1 tavasz Pécsi tavaszi ajánlatok Kedves Olvasónk, leendő Vendégünk! Lassan végérvényesen beköszönt a tavasz... A derűs napsütésben virágba borulnak a mandulafák,

Részletesebben

Hatszáz hajó a Kékszalagon Sportesemény és fesztivál július elsõ hétvégéjén Balatonfüreden

Hatszáz hajó a Kékszalagon Sportesemény és fesztivál július elsõ hétvégéjén Balatonfüreden BALATONFÜRED VÁROS HAVONTA MEGJELENÕ KÖZÉLETI LAPJA XV. ÉVFOLYAM 2015. 5. SZÁM TARTALOM Gazdag kínálat programokból Minden héten egy-egy fesztivál, gazdag programkínálat várja az itt élõket és a nyaralóvendégeket.

Részletesebben

Versenykiírás: 2015.09.05. IIII. ATOM futás és III.brutálATOM és 50 km OB és nyílt bajnokság. > Nevezés itt <

Versenykiírás: 2015.09.05. IIII. ATOM futás és III.brutálATOM és 50 km OB és nyílt bajnokság. > Nevezés itt < Versenykiírás: 2015.09.05. IIII. ATOM futás és III.brutálATOM és 50 km OB és nyílt bajnokság > Nevezés itt < Időpontja: 2015. szeptember 05. szombat. FIGYELEM... hamarosdan a 2015-ös versenykiírás lesz

Részletesebben

Megkezdődtek a kerékpárút kivitelezési munkálatai

Megkezdődtek a kerékpárút kivitelezési munkálatai II. évfolyam 35. szám Csongrádi Hírek kéthetente megjelenő közéleti magazin 2012. szeptember Megkezdődtek a kerékpárút kivitelezési munkálatai A pályázat keretében Csongrád Város Önkormányzata a Csongrádtól

Részletesebben

Hírek. Hajózás. Új sportcsarnok. Közlekedés. Helyi

Hírek. Hajózás. Új sportcsarnok. Közlekedés. Helyi XXV. évf. 4. szám 2012. április Az önkormányzat havi magazinja Hírek Helyi Közlekedés Hajózás Új sportcsarnok TARTALOM XXV. évf. 4. szám 2012. április Hírek...4. Újabb lépés a vasúti elővárosi közlekedés

Részletesebben

Michael Odysseos magyarországi látogatása

Michael Odysseos magyarországi látogatása VII. évfolyam 2. szám 2008. szeptember Michael Odysseos magyarországi látogatása 2008. augusztus 18. napján az olimpiáról hazatérõket is szállító pekingi géppel közel egy idõben 6:07 perckor repülõgép

Részletesebben

Balatonfűzfő Város, a Művelődési Központ és Könyvtár valamint a civil szervezetek programja 2015. július 10-től 2015.

Balatonfűzfő Város, a Művelődési Központ és Könyvtár valamint a civil szervezetek programja 2015. július 10-től 2015. 2015. július 3. oldal Balatonfűzfő Város, a Művelődési Központ és Könyvtár valamint a civil szervezetek programja 2015. július 10-től 2015. augusztus 15-ig Július 10. 19 óra Romkerti zenés esték Lovassy

Részletesebben

Október hatodika a magyar történelem

Október hatodika a magyar történelem www.hajdunanas.hu XXVI. (XXXVI.) ÉVFOLYAM 20. SZÁM HAJDÚNÁNÁS VÁROS LAPJA 2013. OKTÓBER 24. (841. SZÁM) III. Székely Menekültek Emléknapja Budapest Maraton Esős szüreti mulatság Sárkányhajó Magyar Nagydíj

Részletesebben

Elnézted, ha céklalével pacáztam az ebédnél, s éjjel, hogyha lázas voltam, borogattál, meséltél.

Elnézted, ha céklalével pacáztam az ebédnél, s éjjel, hogyha lázas voltam, borogattál, meséltél. Lellei XXII. évfolyam 5. szám Újság 2013. május Szemed tükre mint a gyémánt, úgy tündököl, úgy ragyog... elmondtad már milliószor: legszebb kincsed én vagyok. Mesét mondasz lefekvéskor, simogatsz, ha felkelek,

Részletesebben

Öt földrész úszói Füreden

Öt földrész úszói Füreden TARTALOM Romantikus Reformkor BALATONFÜRED VÁROS HAVONTA MEGJELENÕ KÖZÉLETI LAPJA Évzáró elõtt Nem ment el az eszem, ha az olvasó arra gondolna. Hiszen az iskolai évnyitó éppen most zajlott, az év vége

Részletesebben

Badacsony Régiós Buszjárat. Élményállomások a Badacsony Régióban

Badacsony Régiós Buszjárat. Élményállomások a Badacsony Régióban Élményállomások a Badacsony Régióban Kialudt vulkánok kúpjai, fügét érlelő klíma, zamatos borokat termő hegyoldalak, hűs erdők, susogó nádasok, hullámzó Balaton. Mindez és még sok élmény várja Vendégeinket

Részletesebben

www.szantod.hu www.szantod.lap.hu Facebook

www.szantod.hu www.szantod.lap.hu Facebook Szántódi Hírlevél www.szantod.hu www.szantod.lap.hu Facebook lapja 2013. augusztus XVII. évf. 4. szám Szt. Iván éj a Rigó utcai strandon Hermann Ottó utcai strand avatás Az elsõ Utcafesztivál Szántódon

Részletesebben