I. évfolyam, 3. szám, Augusztus

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "I. évfolyam, 3. szám, Augusztus"

Átírás

1 Hétfő I. évfolyam 3. szám, augusztus I. évfolyam, 3. szám, Augusztus Tihanyi Szabadtéri Játékok Bujtor István Szabadtéri Színház 2. Levendula Ház program Gyógynövénynap, a Bagoly éve 3. Tihanyi Hangulatok kiállítás, egyéb programok, lelkigyakorlat 4. I LOVE BALATON 2X BALATON-ÁTÚSZÁS 2015 Programok 5. Orgonahangversenyek, piacok, Balatonfüredi Borhetek ÉRDEKESSÉGEK, HAJÓS PROGRAMJAVASLATOK, PROGRAMOK 13. HAJÓKIRÁNDULÁSOK A BALATONI HAJÓZÁSI ZRT. HAJÓIVAL 14.

2 Hétfő I. évfolyam 3. szám, augusztus Bujtor István Szabadtéri Színház A Tihanyi Szabadtéri Játékok évi programja! Információ/jegyárusítás/foglalás: tel.: ; vagy: Tourinform Tihany, tel.: ; A szervezők a műsorváltozás és a szereplők változtatásának jogát fenntartják! A Tihanyi Szabadtéri Játékok honlapja itt (http://www.tihanyiszabadterijatekok.hu/) tekinthető meg augusztus 6. csütörtök, 19:00 Alma Együttes augusztus 7. péntek, 20:00 Experidance - Nagyidai cigányok augusztus 8. szombat, 20:00 Aranytó - Orlai Produkció augusztus 13. csütörtök, 19:00 Vuk augusztus 14. péntek, 20:00 Olympia - Karinthy Színház augusztus 15. szombat, 20:00 Csík zenekar augusztus 20. csütörtök, 19:00 Macskakirály augusztus 21. péntek, 20:00 Folyón túl Itália - Orlai Produkció augusztus 22. szombat, 20:00 Budapest Bár augusztus 27. csütörtök, 19:00 Óz, a nagy varázsló - mesejáték augusztus 28. péntek, 20:00 Primadonnák - Játékszín augusztus 29. szombat, 20:00 A férfiagy - Thália Színház Amennyiben az előadás elmarad (a kezdéssel illetve a megszakított 1. felvonás folytatásával 1 órát várunk) a jegyek az esőnapra érvényesek. - Ebben az esetben a jegyet nem áll módunkban visszaváltani Ha az elmaradt előadásnak nincs esőnapja, vagy az esőnapon sem kerül megtartásra,(a kezdéssel illetve a megszakított 1. felvonás folytatásával 1 órát várunk) akkor a jegyek az előadás dátumától számított 14 napon belül a vásárlás helyszínén visszaválthatók, illetve más előadásra becserélhetők. Az 1. felvonás után véglegesen félbeszakadt előadás megtartottnak minősül. (Amennyiben nincs szünet akkor, ha lement az előadás fele)

3 Hétfő I. évfolyam 3. szám, augusztus LEVENDULA HÁZ LÁTOGATÓ- KÖZPONT PROGRAMOK Autusztus 7. 9:00-19:00: Gyógynövénynap a Levendula Házban Bagoly éve a Levendula Házban - Levendulalepárlás, baglyos levendulazsák készítése Kapcsolat: Levendula Ház, Major u Tel.: 87/ , A év során Tihanyban, a Levendula Házban meghirdetésre kerülő kézműves foglalkozásokat a védett éjszakai ragadozó madarak, a baglyok ihlették. A foglalkozások a Levendula Ház látogatói részére ingyenesek. A baglyok sajnos viszonylag kiesnek a magyar természetvédelem látószögéből, pedig egy - két faj kivételével mindenképpen egy ritkuló rend, akik nagyon is méltóak az odafigyelésre. A Levendula Ház Látogatóközpont most próbál törleszteni e hiányosságon a kézművesség eszközeivel, előadással és szeretettel várja programjaira az érdeklődőket! Levendula Ház Tihany programok a Balaton-felvidéki Nemzeti Park tihanyi látogatóközpontjában. Interaktív kiállítás a Tihanyi-félsziget múltjáról és jelenéről, vulkánokkal, hévforrásokkal, virtuális és kézzel fogható érdekességekkel. A Levendula Ház Látogatóközpont minden korosztály számára élményt nyújtó módon mutatja be a Tihanyi-félszigetet: a vulkánok egykor dühöngő világát, s a később megszelídült táj harmóniáját; a tihanyi emberek és a természet évszázados együttélését, s ennek emblematikus kultúráját, a levendulatermesztést. Levendula Ház Vezetőfüzet a hátsó mellékletben!

4 Hétfő I. évfolyam 3. szám, augusztus Tihanyi Hangulatok kiállítás TIHANY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA ÉS A NÉMETH LÁSZLÓ MŰVELŐDÉSI HÁZ tisztelettel meghívja Önt és családját a Tihanyi hangulatok című kiállítás megnyitójára. Bővebb információ: augusztus 7-én, pénteken 18 órától GRIMM JÓZSEF grafikus, festőművész kiállítása a Németh László Művelődési Ház tetőterében. A kiállítást megnyitja: Tarnay Katalin Közreműködik: a Tihanyi Asszonykórus A kiállítás megtekinthető Szeptember 04-ig, hétköznap óráig További programok Augusztusban: Augusztus 20. Csütörtök este, Hajóállomás: Tűzijáték Augusztus 21. Péntek, 18:00, Rege udvar: Kaláka együttes koncertje Lelkigyakorlat 2015 Tihany augusztus Tihany, Tihanyi Bencés Apátság, I. András tér 1. A Tihanyi Bencés Apátság szerzetesközössége 18 és 30 év közötti férfiak számára nyári lelkigyakorlatot szervez. Szeretettel várnak felsőoktatási hallgató és már munkában álló egyedülálló és családos férfiakat is! A lelkigyakorlat kezdete: augusztus 7. péntek. Megérkezés: 14 óráig. A lelkigyakorlat vége: augusztus 9. vasárnap, Szállás: a Tihanyi Bencés Apátság Szent Kristóf Vendégházában (az apátság melletti ún. Rege-udvarban). A lelkigyakorlat témái: A Szentírás első öt könyve alapján a teremtésről, a hitről, az áldozatról és a szövetségről; imádság és Istentisztelet: közösségi Istentisztelet, személyes imádság, zsoltárimádság, Eucharisztia; az irgalmasság cselekedetei: közösség, munka és szolidaritás, társadalmi és politikai felelősség, család és szerzetesség. A lelkigyakorlatos csoport részt vesz a bencés közösség zsoltárimádságain és eucharisztikus liturgiáin. A csodálatos természeti környezetben is fogunk kirándulni. Részvételi díj: rendszeres jövedelemmel nem rendelkezőktől 5000 forint, rendszeres jövedelemmel rendelkezőktől forint hozzájárulást kérünk, mely tartalmazza az ágyneműs szállást és a napi háromszori étkezést. Jelentkezés: Az apátság honlapján található jelentkezési lapon túl plébánosi vagy lelki vezetői ajánlást is kérünk! Enélkül nem tudjuk elfogadni a jelentkezést. A jelentkezési lapnak és az ajánlásnak legkésőbb július 11-ig kell megérkeznie a következő címre: Kiss Domonkos OSB, Tihanyi Bencés Apátság, 8237 Tihany, I. András tér 1.

5 Hétfő I. évfolyam 3. szám, augusztus I LOVE BALATON 2X BALATON-ÁTÚSZÁS ZAMÁRDI TIHANY ZAMÁRDI Ennél szebb helyen nem lehet átúszni a Balatont Rohamosan közeledik a nagy nap, amikor kétszer is átúszhatod a Balatont velünk. A lehető legjobb helyre viszünk, egyszerre lehetsz a déli és északi parton is.balaton a világ legszebb helye, mi ráadásul olyat adunk nektek, mint senki más. Egyszerre kapod a déli és az északi part legjavát: indulsz Zamárdiból, ahol úszás előtt feltankolhatsz Halas Karcsinál, tempózás közben meg a csodálatos apátságban gyönyörködhetsz. Az I love Balaton fenntartja a jogot, hogy a résztvevök számát korlátozza, a nevezést bármikor lezárja, továbbá, hogy az idöpontot megváltoztassa. Jelenleg úgy néz ki, hogy augusztus 8-9-én lesz. Figyeljétek az I love Balaton weboldalát vagy a Facebookot!

6 Hétfő I. évfolyam 3. szám, augusztus Ha megéheznél (a fordulásnál frissítőt adunk!), Tihanyban a part közelében van az egyik kedvenc lángososunk, a Gomba, de ide maximum a második körben tudsz kiugrani, mert nyilván az időeredményed is fontos. De tartsd fejben a helyet, mert nem érdemes kihagyni. Szerencsére vannak köztetek, akiknek négy és fél kilométer úszás semmiség, de a felesleges energiát ti is levezethetitek az egy köpésre lévő Zamárdi Kalandparkban. Tuti a hely, de meg fogjuk érteni, ha a táv teljesítése után függőhidak helyett inkább egy függőágyra vágysz majd. Szóval még egyszer, július 25 (elhalasztva augusztus 9-re!). A rajt reggel 8-13 óráig lesz a zamárdi szabad strandon (Keszeg u.), a szintidő 4 óra 20 perc. A nevezési díj június 10-ig 4000 forint, ezt banki átutalással, az előnevezésnél kapott sorszám feltüntetésével lehet kiegyenlíteni (Kedvezményezett neve: ilovebalaton.hu Kft., Kedvezményezett számlaszáma: ). Nevezni itt tudsz a versenyre. A helyszínen 5000 forint lesz a nevezési díj, most még tudsz spórolni. De az élmény így is, úgy is megfizethetetlen, az emlék pedig örök. Ne hagyd ki!

7 Hétfő I. évfolyam 3. szám, augusztus Információk Verseny neve: I love Balaton 2x Időpont, helyszín: (elhalasztva augusztus 8-9-re!) Rajt/Cél: Zamárdi szabadstrand (Zamárdi, Keszeg utca Kilátó utca által határolt terület) Fordító/Pihenő: Tihany, Garda strand 2x rajt időpont: 12:00-14:00 (folyamatos) Családi rajt időpont: 11:30 Kötelező orvosi vizsgálat: a jelentkezés helyszínén szombaton 8:00-11:30 Rajt/Cél területe: Fordító: Az I love Balaton 2x egy oda-vissza úszó verseny, vagyis Zamárdiból indulnak a versenyzők és Zamárdiba érkeznek vissza. Tihanyban, a Garda Hotel strandján található a visszafordító-pihenő, ahol lehetőség van frissítésre, de az ott eltöltött idő beleszámít a mért versenyidőbe. Szintidő: A rendezők a 2x úszás limit idejét a fordítóig: 2 óra 10 percben határozzák meg, a teljes távot 4 óra 20 percen belül kell teljesíteni! A szintidő kiszámításánál figyelembe vettük a Balaton-átúszás (5,2 km, Révfülöp-Balatonboglár) és a 2013, 2014 I love Balaton 2X mezőnyének eredményeit. A szint idő alapján a Tihanyi Garda Hotel strandján kialakított fordító pontból 16:10 után nem engedünk vissza induló úszót indítani, szintidő túllépés miatt.17:00-kor pálya zárás lesz, vagyis aki ebben az időpontban még a vízben tartózkodik és versenyzik,

8 Hétfő I. évfolyam 3. szám, augusztus annak megszakítjuk a versenyét és hajóval a partra szállítjuk. Azon versenyzők, akik úgy gondolják, hogy nem képesek, vagy nem biztosak abban, hogy tudják teljesíteni szintidőn belül a távot, kérjük, válasszanak korábbi rajt időpontot. Frissítés: Frissítőpont 4500 méteres táv: (a célban) víz, iso-ital, szőlőcukor, banán Frissítőpont 2000 méteres táv: (a célban) víz, iso-ital, szőlőcukor, banán WC, öltöző és ruhatár: A versenyközpontban és a fordító pontban (Garda Hotel Strandján) gondoskodunk mobil higiéniás blokk felállításáról. A Versenyközpontban felállított sátorban gondoskodunk női és férfi öltözőről, díjtalan ruhatárról, felhívjuk a figyelmet, hogy értékmegőrzést nem vállalunk. A ruhatár nyitva tartása 8:00-18:00-ig. Díjazás: 1-5. helyezettig, összetettben, férfi és nő részesül díjazásban. 1. serleg + ajándékcsomag 2. serleg + ajándékcsomag 3. serleg + ajándékcsomag 4. ajándékcsomag Ft értékben, érem 5. ajándékcsomag Ft értékben, érem Eredményhirdetés: Az eredményhirdetés az utolsó beérkező versenyzőt követően, előre láthatólag 17:30- kor lesz, de kérünk figyeld a rendezvény kommentátorát, aki értesíteni fog mindenkit a pontos időpontról. Korosztályonként férfi és nő kategóriában az első 3 helyezett érem díjazásban részesül. Korosztályok A versenyzőt a táblázatban meghatározottak szerint soroljuk korosztályokba. A korosztályt a születési év határozza meg. Kor (év) Korosztály év alattiak Ifjúsági Junior Felnőtt Senior

9 Hétfő I. évfolyam 3. szám, augusztus 18 év alatti indulóknak szülői/gondviselői beleegyező nyilatkozat kötelező! Az I love Balaton fenntartja a jogot, hogy a résztvevők számát korlátozza, a nevezést bármikor lezárja, továbbá, hogy az időpontot megváltoztassa. Minden résztvevő jutalma egy póló és meglepetés ajándékok, a cél csomag tartalmát ilyen (korlátozott darabszámú) összehúzhatós hátizsákokban vehetitek majd át. Elhalasztva - új időpont? július :13 - I love Balaton A nem megfelelő időjárási körülmények és a Balaton vizének hőmérséklete miatt a versenyt az augusztus 8-9-i hétvégére halasztjuk. Kezdjük azzal, hogy mindenképpen szeretnénk megrendezni az I love Balaton 2x átúszást, erre az engedélyeink szerint már csak az augusztus 8-9-én van lehetőségünk. Tavaly szeptemberben amikor a dátumokat kijelöltük nem voltunk tisztában azzal, hogy augusztus 8 munkanap lesz. A mai napon az Országos Meteorológiai Intézet Siófoki Obszervatóriumában jártunk, ahol a vasárnapi időjárási adatok mellett megnéztük a jövő heti lehetőséget is. Tudnotok kell, hogy 48 órán belül lehet 99% körüli időjárást kapni egy-egy területre, azaz még nagyon messze van jövő hét vége. Jelenleg trendekről, és valószínűségről tudnak nekünk beszélni, melyeket folyamtosan pontosítanak. Ezek alapján kedd estétől egy jelentős felmelegedés jön, azaz stabilan fok körüli hőmérséklet lesz, tehát a Balaton vízének hőmérsékelete megfelelő lesz. Azonban az időjárás péntekig tűnik stabilnak, utána jön egy front ami az Alpok-alján megáll, és néha "belopózik". Ennek a legnagyobb valószínűsége szombat este vasárnap reggel lesz.

10 Hétfő I. évfolyam 3. szám, augusztus A versenyrendezés fő ellenségei: -hideg víz, ez valószínűleg nem lesz -erős szél: ez vasárnap már előfordulhat -erős széllőkés: ez vasárnap előfordulhat +szombati nap jelenleg teljesen megfelelőnek tűnik Minél közelebb vagyunk a hétvégéhez, annál biztosabb információink lesznek. Tudjuk, hogy terveznetek kell a hétvégét, a nyaralást stb., viszont nem szeretnénk, ha meg kellene szakítani a versenyt, és feleslegesen jönnétek el, ezért igyekszünk biztos és biztonságos körülményeket találni. Azt gondolom, hogy sokan kiveszítek a szombatot amúgy is szabadságnak, vagy örülnénk, ha a verseny miatt tennétek meg, Tudom, biztos van olyan, akit nem engednek el. Már kétszer halasztottunk, mi se így terveztük. (Legutolsó, biztos infó szerinti dátum: 9-e, vasárnap! szerk.)

11 Hétfő I. évfolyam 3. szám, augusztus Tihany élöben a neten, új webkamera a Visszhang dombon TIHANYI ORGONAHANGVERSENYEK A BENCÉS APÁTSÁGBAN augusztus Rostetter Szilveszter orgona és László Szilvia ének hangversenye augusztus Mali Katalin orgona és Werb Gábor trombita hangversenye augusztus Johan-Magnus Sjöberg orgona és Karin Werger nyckelharpa hangversenye augusztus Kaláka együttes koncertje (a Rege udvarban) augusztus Kapitány Dénes orgonahangversenye

12 Hétfő I. évfolyam 3. szám, augusztus TIHANYI AGORA PIAC MINDEN SZOMBATON AZ AKASZTÓDOMBON Piacunk Tihany festői részén, az Akasztó dombon található. Gyönyörű kilátás nyílik a dombtetőről a Balatonra, az Apátságra. Itt találkozunk minden szombaton 8-14 óráig azokkal a kedves vásárlókkal, akik szeretik a kézműves termékeket, akik a kis és őstermelők által előállított élelmiszereket szívesen vásárolják. Kézművesek míves kerámiái, rég elfeledett gyermekjátékai, ötletes ékszerei, praktikus textil terméke mind megtalálhatóak piacunkon. A piacon, a teljesség igénye nélkül, vásárolhatunk óbudavári kecskesajtot, Szabó Balázs féle tönkölybúzás kenyeret, Polgár Kertészet gyümölcsleveit. Kóstolhatunk borokat a Zsuzsanna Pincészettől, Kőróka Borászattól, Aradi Pincészettől. Ehetünk rétest, palacsintát, Makai Böbe kiváló süteményeit. És a sültkolbász. Lekvárok: Csobánc Íze, Legeza József és még sorolhatnánk. TIHANYI PIAC PLACC 2015 A Tihanyi PIAC placc a klasszikus piacozás és a barátokkal közös hétvégi kávézások élményét kínálja egyszerre, a tihanyi rév melletti hangulatos fás-nádasos ligetben, nem csak szombaton, hanem már vasárnap is, 8-14 óra között. A piacon a környék népszerű termelőinek sajtjai, szörpjei és lekvárjai mellett hatalmas régiség választék és különféle design termékek, ruhák, napszemüvegek is megtalálhatóak. A bisztró teraszán pedig kávéval, csülkös lángossal, fröccsel, vagy a Lakatos Műhely ételeivel lehet kiegészíteni a piacozás élményét. A Tihanyi PIAC placcon nem csak vásárolni és enni-inni lehet. Rendszeresen belefuthatunk kulturális és gasztro programokba, gyerekszínházba, jógába. Érdemes figyelni a programokat!

13 Hétfő I. évfolyam 3. szám, augusztus BALATONFÜREDI BORHETEK augusztus augusztus 30. A Balaton-felvidék ízletes nedűit adó Balatonfüred-Csopaki borvidék méltó ünnepe a nagy múltra visszatekintő, minden év augusztusában megrendezendő Balatonfüredi Borhetek. A borosgazdák a 2015 nyarára felújított Tagore sétányon felállított, hangulatos borsátraikban három hétig, augusztus 8-tól egészen augusztus 30-ig várják a vendégeket. A Kisfaludy színpadon tartott ünnepélyes megnyitót követően újabb borlovagrend avatást tartanak, valamint műsort ad Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara. A rendezvénysorozat minden este gazdag kulturális és folklór programot kínál a Kisfaludy színpadon. A Borhetek teljes időtartama alatt népművészeti kirakodó vásár várja az érdeklődőket a Tagore sétány elején. HAJÓKIRÁNDULÁSOK A BALATONI HAJÓZÁSI ZRT. HAJÓIVAL LEVENDULA TÚRA TIHANY RÉVBÖL TIHANYBA TIHANY TÚRA BORKÓSTOLÓVAL BULIHAJÓ BALATONI MINIMAX HAJÓ NAPLEMENTE TÚRA SÉTAHAJÓ

14 Hétfő I. évfolyam 3. szám, augusztus

15 Hétfő I. évfolyam 3. szám, augusztus

16 Hétfő I. évfolyam 3. szám, augusztus

17 Hétfő I. évfolyam 3. szám, augusztus

18 Hétfő I. évfolyam 3. szám, augusztus

19 Hétfő I. évfolyam 3. szám, augusztus

20 Hétfő I. évfolyam 3. szám, augusztus

21 Hétfő I. évfolyam 3. szám, augusztus

22 Hétfő I. évfolyam 3. szám, augusztus TIHANYI PROGRAMOK AUGUSZTUSBAN :50 Borkóstoló hajókirándulás Tihanyrévből Tihanyba :30 Tihanyi sétahajózás :30 Tihanyi nyári diszkóhajó indul a Tihanyrévi hajókikötőből Tihanyi Agora Piac minden szombaton az Akasztódombon óráig :30 Tihanyi sétahajózás Lelkigyakorlat a Tihanyi Bencés Apátságban :50 Levendula túra Tihany Révből Tihanyba :50 Borkóstoló hajókirándulás Tihanyrévből Tihanyba :30 Tihanyi sétahajózás :30 Tihanyi nyári diszkóhajó indul a Tihanyrévi hajókikötőből Tihanyi Agora Piac minden szombaton, az Akasztódombon óráig :30 Tihanyi sétahajózás :50 Levendula túra Tihany Révből Tihanyba :50 Borkóstoló hajókirándulás Tihanyrévből Tihanyba :30 Tihanyi sétahajózás :30 Tihanyi nyári diszkóhajó indul a Tihanyrévi hajókikötőből Tihanyi Agora Piac minden szombaton, az Akasztódombon óráig :30 Tihanyi sétahajózás :50 Levendula túra Tihany Révből Tihanyba :50 Borkóstoló hajókirándulás Tihanyrévből Tihanyba Tihanyi Agora Piac minden szombaton, az Akasztódombon óráig

23 Hétfő I. évfolyam 3. szám, augusztus ÉVI LEGFONTOSABB PROGRAMOK TIHANYBAN Február Farsang farka - Téltemetés Március 15.- Március 15-i megemlékezés, Művelődési Ház, Pisky-sétány Április 5. - Húsvéti nyuszi-buli, Mádl Ferenc tér Április Kecskeköröm Ünnep, Belső-tó partja Május Tihanyi Pünkösdi Pálinka Fesztivál, Visszhang domb Május Gyereknap, Hősök napi megemlékezés, Belső-tó partja, Tihanyi Bencés Apátság Június XI. Levendula Fesztivál és levendula hetek Június 26- augusztus 29. hétvégenként - Nyáresték a főtéren Július 5. - Lovas nap, Belső-tó partja Július 31- augusztus 1. - Visszhang fesztivál, Mádl Ferenc tér, Szabadtéri Néprajzi Múzeum Augusztus Augusztus 20-i ünnepség, Hajóállomás, Mádl Ferenc tér Szeptember Szüreti napok, Mádl Ferenc tér, Pisky-sétány Október Október 23-i ünnepség, Pisky-sétány November XIII. Garda Fesztivál, Visszhang domb, Hajóállomás November 29- december Karácsonyváró napok, Mádl Ferenc tér December 5. - VI. Tihanyi Forraltborfőző-verseny, Mádl Ferenc tér

24 Hétfő I. évfolyam 3. szám, augusztus Kompközlekedés A balatoni kompok menetrendjéről érdeklődtünk Szabó Zsolttól, a Balatoni Hajózási Zrt. személyhajózási üzletágvezetőjétől. Május végétől Szántód-révből az első járat 6:40 órakor, az utolsó 21:20 órakor indul. Közben 40 percenként indulnak további kompok. Péntektől Tihany-révből az első komp 7:00 órakor, az utolsó 21:40 órakor indul el a tulsó partra, a két időpont között innen is 40 percenként mennek a járatok. Jó tudni, hogy az idei évben néhány változás volt a kompok díjszabásában. Így pl. a nagyméretű haszonállat (ló, szamár, kecske, juh stb.) a továbbiakban csak erre a célra kialakított járműben szállítható. Viteldíjat kell fizetni bármely irányban mért, 70 centimétert meghaladó poggyász után (pl. surfdeszka, vitorla, kézikocsi, összecsukott kerékpár). Díjmentesen szállítható kézipoggyászként (mérettől függetlenül) a személyhajózási és üzletszabályzatban meghatározott eszközök, tárgyak (pl. gyermekkocsi, kézitáska, bőrönd, kézi hangszer, horgászbot, sétapálca, esernyő). Teljes kompmenetrend az utolsó oldalon! Források Tihany Község Önkormányzatának honlapja Kékszalag Árkád Nagydíj oldala Vince Balaton bor-, gasztro- és zenei Fesztivál I Love Balaton Öbölátúszás, 2x Balaton átúszás Programok a programturizmus.hu-n - Anna-Bál az Anna Grand Hotelben Balatoni Hajózási Zrt. ARTplacc Művészeti Fesztivál Utazzitthon.hu honlap a műsorújság

25 Hétfő I. évfolyam 3. szám, augusztus Köszönjük, hogy elolvasta augusztusi számunkat!

XXI. Meghívásos Amatőr Kettesfogathajtó verseny Tihanyban eredmények a 9. oldalon KÉRDŐÍV AZ ÚJSÁGBAN! A tartalomból:

XXI. Meghívásos Amatőr Kettesfogathajtó verseny Tihanyban eredmények a 9. oldalon KÉRDŐÍV AZ ÚJSÁGBAN! A tartalomból: A TIHANYI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA 2011. június V. évfolyam 40. szám KÉRDŐÍV AZ ÚJSÁGBAN! FOTÓ: DR. TÓTH VIKTOR XXI. Meghívásos Amatőr Kettesfogathajtó verseny Tihanyban eredmények a 9. oldalon A tartalomból:

Részletesebben

Nagyon Balaton a Balaton ünnepe Júniustól októberig izgalmas és színvonalas programok az egész régióban!

Nagyon Balaton a Balaton ünnepe Júniustól októberig izgalmas és színvonalas programok az egész régióban! 2014 Nagyon Balaton a Balaton ünnepe Júniustól októberig izgalmas és színvonalas programok az egész régióban! Június 6-tól egészen október közepéig tart idén a II. Nagyon Balaton rendezvénysorozat, amely

Részletesebben

Veterán vívó Eb Füreden

Veterán vívó Eb Füreden A tartalomból NESZE NEKED BALATON! BALATONFÜRED VÁROS HAVONTA MEGJELENŐ KÖZÉLETI LAPJA 2009. ÁPRILIS IX. ÉVFOLYAM, 4. SZÁM Az arácsi teaházban Mivel a szerkesztő kényes az ingyen reklámra, ezért nem árulom

Részletesebben

A tartalomból: Garda Fesztivál Tihanyban hetedszer összeállításunk a 4. oldalon. Balatoni hírek... 8

A tartalomból: Garda Fesztivál Tihanyban hetedszer összeállításunk a 4. oldalon. Balatoni hírek... 8 A TIHANYI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA 2008. október II. évfolyam 11. szám Garda Fesztivál Tihanyban hetedszer összeállításunk a 4. oldalon FOTÓ: IFJ. CZÉGAI LÁSZLÓ A tartalomból: Újabb nyertes pályázatok további

Részletesebben

Hazai vizeken féláron! Indul a strandszezon a gyömrői Tófürdőn

Hazai vizeken féláron! Indul a strandszezon a gyömrői Tófürdőn Hazai vizeken féláron! Indul a strandszezon a gyömrői Tófürdőn Gyöngykavicsos napozópart, vörösmárvány kút, új kiülő terasz. Csak hogy néhányat említsünk strandunk újdonságai közül. Ismét szépült a Tófürdő,

Részletesebben

Sport XXI Nemzeti Sportstratégia

Sport XXI Nemzeti Sportstratégia ISK_sajto_145x210.indd 1 6/1/07 2:41:49 PM Sport XXI Nemzeti Sportstratégia Az eseményt az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium Sport Szakállamtitkárság támogatta 9 PM www.futanet.hu KEDVES

Részletesebben

Nagyon sok érdeklődőt vonzott a tihanyi MTA Balatoni Limnológiai Kutatóintézet nyílt napja képes beszámoló a 4-5. oldalon

Nagyon sok érdeklődőt vonzott a tihanyi MTA Balatoni Limnológiai Kutatóintézet nyílt napja képes beszámoló a 4-5. oldalon A TIHANYI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA 2010. július IV. évfolyam 30. szám Nagyon sok érdeklődőt vonzott a tihanyi MTA Balatoni Limnológiai Kutatóintézet nyílt napja képes beszámoló a 4-5. oldalon A tartalomból:

Részletesebben

XI. ÉVFOLYAM 5. SZÁM 2013. OKTÓBER

XI. ÉVFOLYAM 5. SZÁM 2013. OKTÓBER XI. ÉVFOLYAM 5. SZÁM 2013. OKTÓBER Kell még egy szó!... 2 2013. OKTÓBER XI. ÉVFOLYAM 5. SZÁM DÍSZBURKOLAT FELÚJÍTÁSA A STRANDON Már az elmúlt esztendôben is felmerült a kérdés, hogy fel kellene újítani

Részletesebben

GYSEV. magazin ÚTI CÉL AJÁNLÓ. kombinált III. ÉVFOLYAM 01. 2014. TAVASZ. Ingyenes kiadvány kereskedelmi forgalomba nem hozható

GYSEV. magazin ÚTI CÉL AJÁNLÓ. kombinált III. ÉVFOLYAM 01. 2014. TAVASZ. Ingyenes kiadvány kereskedelmi forgalomba nem hozható GYSEV III. ÉVFOLYAM 01. 2014. TAVASZ magazin kombinált bérlet ÚTI CÉL AJÁNLÓ montenegró KIRUCCANÁSOK online vonatkövetés Ingyenes kiadvány kereskedelmi forgalomba nem hozható BÜKI ÉS SÁRVÁRI FÜRDŐNAPOK

Részletesebben

Országgyűlési választások 2010

Országgyűlési választások 2010 XX. évfolyam, 4. szám Népességi adatok A Közép-dunántúli Regionális Államigazgatási Hivatal veszprémi kirendeltségétől kapott adatok szerint 2010. január elsején Alsóörs állandó lakossága 1574 fő, Csopakon

Részletesebben

XVI. évfolyam 2. szám. www.fonyod.hu. 2015. február

XVI. évfolyam 2. szám. www.fonyod.hu. 2015. február Fonyódi Hírmondó XVI. évfolyam 2. szám www.fonyod.hu 2015. február 2 Közérdekű információk Fonyódi Polgármesteri Hivatal Cím: 8640 Fonyód, Fő u 19. E-mail: info@fonyod.hu; Telefon: +36-85/562-980; Fax:

Részletesebben

Meghívó Megemlékezésre

Meghívó Megemlékezésre Meghívó Megemlékezésre Gyermely Község Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és kedves Családját ünnepségünkre! Időpont: Március 15., péntek, délelőtt 10 óra Helyszín: ÁMK aula Az ünnepi megemlékezés

Részletesebben

Elûzték a telet Arácson

Elûzték a telet Arácson BALATONFÜREDI NAPLÓ XI. évfolyam, 2012. 2. szám TARTALOM Áltudomány 1 BALATONFÜRED VÁROS HAVONTA MEGJELENÕ KÖZÉLETI LAPJA XI. ÉVFOLYAM 2012. 2. SZÁM Forradalmi hétköznapok Azt kérdezték tõlem a minap,

Részletesebben

Anna - báli hangulatok, szépségek

Anna - báli hangulatok, szépségek 2013. augusztus Anna - báli hangulatok, szépségek Fotó: Zatkalik András Források, fejlesztések 3. Club Aliga, a 18. Készül az új 7. a Balatonnál fesztivál helyszín halászati törvény Aktuális Lapszél Négy

Részletesebben

Falusi Íz-Lelő Túra PECSÉTGYŰJTŐ FÜZET

Falusi Íz-Lelő Túra PECSÉTGYŰJTŐ FÜZET Falusi Íz-Lelő Túra PECSÉTGYŰJTŐ FÜZET IV. Füzes Grill Kupa 2014. augusztus 23. (szombat) Füzesgyarmat, Kastélypark fürdő előtti tér További információ: www.fuzesgrillkupa.hupont.hu Kedves Olvasó! Kirándulni

Részletesebben

190. Anna-bál Egy hét fesztivál Minden jegy elkelt a leghíresebb füredi nyári rendezvényre

190. Anna-bál Egy hét fesztivál Minden jegy elkelt a leghíresebb füredi nyári rendezvényre TARTALOM Az év divattervezõje BALATONFÜRED VÁROS HAVONTA MEGJELENÕ KÖZÉLETI LAPJA Farsang a nyár derekán Nekem ugyan mondhatnak bármit a felmérések (amúgy egyikben sem hiszek, lásd a nagyokos politológusok

Részletesebben

Hírek. Hajózás. Új sportcsarnok. Közlekedés. Helyi

Hírek. Hajózás. Új sportcsarnok. Közlekedés. Helyi XXV. évf. 4. szám 2012. április Az önkormányzat havi magazinja Hírek Helyi Közlekedés Hajózás Új sportcsarnok TARTALOM XXV. évf. 4. szám 2012. április Hírek...4. Újabb lépés a vasúti elővárosi közlekedés

Részletesebben

Versenykiírás: 2015.09.05. IIII. ATOM futás és III.brutálATOM és 50 km OB és nyílt bajnokság. > Nevezés itt <

Versenykiírás: 2015.09.05. IIII. ATOM futás és III.brutálATOM és 50 km OB és nyílt bajnokság. > Nevezés itt < Versenykiírás: 2015.09.05. IIII. ATOM futás és III.brutálATOM és 50 km OB és nyílt bajnokság > Nevezés itt < Időpontja: 2015. szeptember 05. szombat. FIGYELEM... hamarosdan a 2015-ös versenykiírás lesz

Részletesebben

Badacsony Régiós Buszjárat. Élményállomások a Badacsony Régióban

Badacsony Régiós Buszjárat. Élményállomások a Badacsony Régióban Élményállomások a Badacsony Régióban Kialudt vulkánok kúpjai, fügét érlelő klíma, zamatos borokat termő hegyoldalak, hűs erdők, susogó nádasok, hullámzó Balaton. Mindez és még sok élmény várja Vendégeinket

Részletesebben

A születés csodáját ünnepelték

A születés csodáját ünnepelték SÁRVÁRI HÍRLAP SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK LAPJA XXIV. ÉVFOLYAM 10. SZÁM 2012. MÁJUS 18. Mozdulj Sárvár! Családi Szabadidős Nap Május 19-én 14 órától családi programok a Csónakázó-tónál 10. oldal A születés

Részletesebben

Az utazás élménye mindenkié!

Az utazás élménye mindenkié! Az utazás élménye mindenkié! AKADÁLYMENTES AJÁNLATOK 2014 Tartalom: Bemutatkozunk... 3 Kirándulások... 4-7 Esztergom... 4 Győr... 5 Komárom, Mór... 6 Szentendre... 7 Fürdőlátogatások... 8-11 Agárd... 8

Részletesebben

Balatonfűzfő Város, a Művelődési Központ és Könyvtár valamint a civil szervezetek programja 2015. július 10-től 2015.

Balatonfűzfő Város, a Művelődési Központ és Könyvtár valamint a civil szervezetek programja 2015. július 10-től 2015. 2015. július 3. oldal Balatonfűzfő Város, a Művelődési Központ és Könyvtár valamint a civil szervezetek programja 2015. július 10-től 2015. augusztus 15-ig Július 10. 19 óra Romkerti zenés esték Lovassy

Részletesebben

Programok Választási tájékoztató Turisztikai Egyesület beszámoló

Programok Választási tájékoztató Turisztikai Egyesület beszámoló Fonyódi Hírmondó XV. évfolyam 9. szám www.fonyod.hu 2014. szeptember Programok Választási tájékoztató Turisztikai Egyesület beszámoló 2 Közérdekű információk Fonyódi Polgármesteri Hivatal Cím: 8640 Fonyód,

Részletesebben

Gardália 2010 összeállításunk a 10. oldalon

Gardália 2010 összeállításunk a 10. oldalon A TIHANYI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA 2010. október IV. évfolyam 33. szám Gardália 2010 összeállításunk a 10. oldalon FOTÓ: NAGY BALÁZS A tartalomból: Képviselői tervek, elképzelések.......... 2 Körzetek Tihanyban.......4

Részletesebben

Megkezdődtek a kerékpárút kivitelezési munkálatai

Megkezdődtek a kerékpárút kivitelezési munkálatai II. évfolyam 35. szám Csongrádi Hírek kéthetente megjelenő közéleti magazin 2012. szeptember Megkezdődtek a kerékpárút kivitelezési munkálatai A pályázat keretében Csongrád Város Önkormányzata a Csongrádtól

Részletesebben

Megjelenik kéthetente

Megjelenik kéthetente LXXXVI. évfolyam 15. szám Városi közéleti lap 2014. augusztus 01. Ingyenes Megjelenik kéthetente Lakossági tájékoztatás! Tisztelt Mezõtúri Polgárok! Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy az artúr Fesztivál

Részletesebben

Balatoni íróhét. újratöltve. Sajátosságok a keszthelyi időjárásban 9. oldal. Dzsesszbarátságok Balatongyörökön 8. oldal

Balatoni íróhét. újratöltve. Sajátosságok a keszthelyi időjárásban 9. oldal. Dzsesszbarátságok Balatongyörökön 8. oldal monitor 2012. szeptember 5. xx/16. www.monitormagazin.hu Sajátosságok a keszthelyi időjárásban 9. oldal Dzsesszbarátságok Balatongyörökön 8. oldal Tilosban parkoló vízi járművek: megbüntetik a tulajdonosokat

Részletesebben

Turisztikai kalauz. II. évfolyam 2011/1 tavasz Pécsi tavaszi ajánlatok

Turisztikai kalauz. II. évfolyam 2011/1 tavasz Pécsi tavaszi ajánlatok Irány Pécs! Turisztikai kalauz II. évfolyam 2011/1 tavasz Pécsi tavaszi ajánlatok Kedves Olvasónk, leendő Vendégünk! Lassan végérvényesen beköszönt a tavasz... A derűs napsütésben virágba borulnak a mandulafák,

Részletesebben

Kegyeibe fogadta az idõjárás a motorosokat (Képes összeállításunk az 5. oldalon) Jó szezonban bízik a 16 Balatontourist

Kegyeibe fogadta az idõjárás a motorosokat (Képes összeállításunk az 5. oldalon) Jó szezonban bízik a 16 Balatontourist B A L A T O N I XIX. ÉVFOLYAM 6. SZÁM 2012 JÚNIUS ÁRA 150 Ft A RÉGIÓ BALATON-DÍJAS HAVI MAGAZINJA 3 Építészetrõl, közbiztonságról a BFT ülésén 6 Az ezerarcú fonyódi kistérség Jó szezonban bízik a 16 Balatontourist

Részletesebben

Vendégváró programok augusztusban is

Vendégváró programok augusztusban is XIX. évfolyam, 7. szám ALSÓÖRS és CSOPAK KÖZÉLETI LAPJA 2009. július Vendégváró programok augusztusban is ÁMK. Eötvös Károly Művelődési ház augusztus havi programja 08.0l. l5.00-tól Alsóörsi móló Endrődi-Jókai

Részletesebben