Erős vár a mi Istenünk!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Erős vár a mi Istenünk!"

Átírás

1 Magyarországi Evangélikus Egyház Gyülekezeti és Missziói Osztály Gyermek és Ifjúsági Munkaág H Í R L E V É L T ART ALOM Köszöntő Erős vár a mi Istenünk! Gyermek és Ifjúsági pályázat elszámolása Bemutatkozunk Bábfesztivál Ovis Olimpia Hittanverseny Szeretettel köszöntöm a Kedves Olvasót! Koltainé Somogyi Lilla vagyok, a Magyarországi Evangélikus Egyház Gyülekezeti és Missziói Osztályának Gyermek és Ifjúsági referense és a Hírlevél szerkesztője szeptemberétől a Gyermek és Ifjúsági Osztály beolvadt a Gyülekezeti és Missziói Osztályba, melynek vezetője Németh Zoltán lelkész. Célunk, hogy az eddig is jól működő, szeretett gyermek és ifjúsági programok ezután is megrendezésre kerüljenek, és tovább színesítsük a palettát a gyülekezetek igénye alapján. A Gyermek-és Ifjúsági Osztály jó hagyományát követve küldjük a Hírlevelet, melyben tájékoztatást adunk aktuális és tervezett programjainkról. Gyermek-és Ifjúsági pályázat elszámolása A 2014-es pályázaton elnyert összeg elszámolásának feladási határideje november 24-e, hétfő éjfél! Kérünk mindenkit, hogy elszámolását a honlapon (www.gyio.hu) megtalálható elszámolási űrlappal kitöltve küldje vissza a Gyülekezeti és Missziói Osztály munkatársainak. Elszámolási űrlapot igényelni is lehet a címen! Kérjük az elszámolási határidő pontos betartását!

2 O L D A L 2 Németh Zoltán február 26-án születtem Szombathelyen. A budahegyvidéki gyülekezetben kereszteltek, ahová keresztszüleim tartoznak, 12 éves koromban a szombathelyi gyülekezetben konfirmált Fehér Károly lelkész. Isten emberszeretetének örömhíre 15 éves koromban érintett meg egy gyenesdiási konferencia alkalmával és vált számomra előbb a teológiai gondolkodás, válaszkeresés, majd a lelkészi szolgálat vállalására irányuló elköteleződéssé. A kőszegi Jurisich Miklós Gimnáziumban érettségiztem 1987-ben. Annak érdekében, hogy egyházi környezetben készüljek a felvételire, érettségi után egy évet a győri evangélikus szeretetotthonban dolgoztam, mint kisegítő ápoló. A Teológiára történő sikeres felvételit követően egy évig katonai szolgálatot teljesítettem Cegléden. A Teológia elvégzése után a Nógrád megyei Bánkra kerültem, ahol segédlelkészi éveimet is beleszámolva 12 évig szolgáltam a gyülekezet lelkészeként ben feleségül vettem Tóth Szilviát, aki szintén teológiát végzett és lelkigondozói képesítést is szerezve jelenleg kórházlelkészként tevékenykedik és 98 között elvégeztem a debreceni Kossuth Egyetem mentálhigiénés szakát ben feleségemmel együtt ösztöndíjasok voltunk a németországi Augustana Teológiai Főiskolán Neuendettelsauban ben egy évig helyettes lelkészként szolgáltam Tótkomlóson, majd elfogadva a gyülekezet meghívását 2007és 2014 között parókus lelkész voltam a pécsi gyülekezetben től 2012-ig nyolc éven át szerveztük és vezettük egy kolléganőmmel a Lelkészakadémia kurzusait, ami a lelkészek továbbképzését hivatott biztosítani től a Gyökössy Intézet pasztorálpszichológiai szupervizor képzését végzem, tanulmányaimat előre láthatóan 2015-ben fejezem be. 45 éves vagyok, 19 éve nős, 20 éve lelkész, egy 10 éves Bendegúz nevű kisfiú édesapja. Kedvelt szabadidős tevékenységem a kerékpározás, séta, sárkányeregetés. Galambos Ádám 1984-ben születtem Győrött. Az Evangélikus Hittudományi Egyetemen folytattam felsőfokú tanulmányaimat től vezetem az Asztali beszélgetések sorozatot, az Asztali Beszélgetések Kulturális Alapítvány elnöke vagyok tól az Evangélikus Egyház honlapjának, az evangelikus.hu hírportálnak vagyok félállásban újságírója. Közel tíz éve dolgozom a gödöllői Tessedik Sámuel Családok Átmeneti Otthonában től a Protestáns Újságírók Szövetségének tagja vagyok. Korábban részt vettem a Magyar Testvéri Börtöntársaság által szervezett börtönmisszióban, a Mevisz mozgássérült passióiban. Hobbim a fotózás, olvasás, biciklizés. Érdekel a kultúra, a kortárs művészet, a teológia és kultúra viszonya. A Gyülekezeti és Missziói Osztályon félállásban gyülekezeti és gyermek referensként dolgozom.

3 O L D A L 3 Koltainé Somogyi Lilla Celldömölk, Veszprém, Budapest ezek azok a vidékek, gyönyörű tájak, ahol a keserű számban édessé ízesül. Celldömölk a szülőföld, első kapcsolat Istennel, közösség megélése az ifiben; Veszprém egyetemi éveim, ahol közgazdász diplomát szereztem marketing és közigazgatási szakokon; Budapest, ahol teológiát tanultam, mint katekéta-lelkipásztori munkatárs, ahol családot alapítottam, és születtek 2011-ben ikergyermekeink. Izgalmas helyeken dolgoztam, szerkesztő-riporterkedtem a celldömölki városi televíziónál, és menedzseltem egy keresztyén zenekart, a Talitha Kúmit. 3 évig dolgoztam irodavezetőként a MEVISZ-ben, ahol férjemmel együtt önkénteskedünk is a Bárka táborokban szeptemberétől egyházunk országos irodájának Gyülekezeti és Missziói Osztályára, gyermek és ifjúsági referensként kaptam meghívást. Mesterházy Balázs Harkán (Sopron mellett) élek feleségemmel és két gyermekemmel. Nyolc évig dolgoztam a Berzsenyi Dániel Evangélikus Líceum iskolalelkészeként, jelenleg a harkai evangélikus gyülekezet lelkésze vagyok. Van az ELTE-ről egy angol-könyvtár szakos végzettségem, ill. a Semmelweis Egyetemről egy mentálhigiénés és szervezetfejlesztői diplomám is. Tanultam az Egyesült Államokban, dolgoztam budapesti gimnáziumban, ill. feleségemmel együtt végeztünk külmissziói munkát három éven át Indiában, egy nemzetközi iskolában. 39. életévemben vagyok, és meglehetősen sokféle kalapot viseltem már egyházunkban. Ifjúsági konferenciák, MEVISZ Bárka-táborok vezetése, börtönmissziós szolgálat, részvétel a MEE külügyi, ill. Ararát (teremtésvédelmi) munkacsoportjában és 2012 között tagja voltam a Nevelési és Oktatási Bizottságnak, jelenleg a Gyermek- és Ifjúsági Bizottságban vagyok az egyik kerületi küldött ben megbízást kaptam a fonyódligeti Szélrózsatalálkozó megszervezésének atyai összefogására, és immár örömmel készülünk a 11. találkozóra. Egyházunk országos irodájának Gyülekezet és Missziói Osztályán gyülekezeti és ifjúsági referensként vállaltam fél állású munkát. Szilágyi Anikó Piliscsabán élek férjemmel és kislányommal. Piliscsabán nőttem fel ahol kiskorom óta tagja vagyok a gyülekezetnek. A PTE- Felnőttképzési és Emberi Erőforrás Fejlesztési Karán végeztem humánszervező szakon. 6 évig éltünk Pécsen, ahol a Dél-Dunántúli Vízügyi igazgatóságon dolgoztam adminisztrátorként. Egyházunk országos irodájának Gyülekezeti és Missziói Osztályán adminisztrátorként tevékenykedek.

4 O L D A L 4 Balogh Éva Végzettségem szerint lelkész, keramikus, kulturális menedzser, mentálhigiénés és szervezetfejlesztő szakember vagyok. Sámsonházán és Egerben töltött lelkészi szolgálat után kerültem Budapestre, ahol nyolc évig voltam kórházlelkész. Ez a munka jó néhány előre ki nem számítható magasságot és mélységet tartogatott számomra, sokat tanított életről és halálról, megerősítette az emberi szó gyógyító hatásába vetett hitemet. Emellett mintegy kiegyensúlyozásként- 13 évig tanítottam hittant az Aszódi Evangélikus Gimnáziumban. Nagy megtiszteltetés volt, amikor a tanítványaimtól érdeklődést és bizalmat kaptam szeptembere óta vagyok a Gyülekezeti és Missziói Osztály munkatársa. Lelkesítő újdonság számomra a csapatban végezhető munka, annak a lehetősége, hogy a feladathoz mindenki hozzáadhatja a maga színét, azokkal az adottságokkal, amelyekkel csak ő tud jelen lenni. Továbbra is hiszek az emberi kapcsolódások sorsformáló erejében. Hiszem, hogy Isten azért tesz bennünket egymás közelébe, hogy útjaink érintsék (keresztezzék?) egymást. Két felnőtt gyermekem van, mindketten elindultak az önállósodás útján. Hetedik éve foglalkozom pszichodrámával, ezzel a nagyszerű módszerrel, amely elsősorban a különböző kapcsolatainkat segíti meggyógyulni. Saját szótáram hét (talán) legfontosabb szava abc sorrendben: alkotás, derű, élet, kapcsolat, találkozás, tanulás, változás. Bárdossy Tamás Sokfelé tekinteni és összetartani e két folyamat egyidejűleg van jelen az életemben. Egy terület, szemléletmód sosem adott teljességet számomra minden bizonnyal ezért tanultam közgazdaságtant, teológiát, jogot, államigazgatást egyetemeken, s némi természettudományt, pszichológiát, vezetési-szervezési ismereteket egyéb formában. Munkahelyekben már nem voltam ilyen szerteágazó: 16 és fél évet dolgoztam az Országgyűlésben, majd három és fél éve vagyok a MEE országos irodáján. Mindkét helyen szükséges volt a sokfelé tekintés: a sokféle szempont összegyűjtése és egységbe fogása. Ami végigkíséri életemet: az evangélikus egyházhoz való szoros kötődés. Lelkészgyerekként bele születtem, majd kántorképző tanfolyamok, ifjúsági táborok (előbb résztvevőként, majd vezetőként) következtek ben egyházmegyei felügyelővé és zsinati taggá választottak, előbbi tisztséget 2003-ig, utóbbit 2012-ig töltöttem be, közben a zsinat nemlelkészi elnökeként és bizottsági elnökként is tevékenykedtem től pedig az országos irodán gyülekezeti referens poszton igyekeztem a gyülekezetek és más egyházi szervezetek gondjait oldani. A megerősítő hátteret a család: két gyermekem, szüleim, testvéreim, s a baráti kör biztosítja mindehhez. Sokféleképpen veszélyeztetett és sérült életünkben feladatomat úgy fogom fel, hogy simogatni akarok. Helyre, helyére simogatni folyamatokat, helyzeteket, konfliktusokat, helyzeteket, lelkiállapotokat. Egyházban, gyülekezetekben, intézményesen és privát módon is. Úgy remélem: az újonnan induló Gyülekezeti és Missziói osztályban munkatársaimmal együtt sokat tehetünk e téren.

5 O L D A L 5 Országos Evangélikus Bábfesztivál Mottó: Jézus mondja: Mondom nektek, ha ezek elhallgatnak, a kövek fognak kiáltani. (Lk19,40) Téma: Kövek, sziklák, hegyek Időpont: Május 9. szombat Helyszín: szervezés alatt A fesztiválon saját kézzel készített bábokkal lehet szerepelni. Az előadandó jelenetek időtartama lehetőleg 7-10perc legyen. Előjelentkezés: 2015.február. 27. péntek Végleges jelentkezés: március 31. kedd Jézus mondja: Mondom nektek, ha ezek Jelentkezni a következő címen lehet: elhallgatnak, a kövek fognak kiáltani. (Lk19,40) Ovis Olimpia Minden gyermek üzenet az emberiség számára: Isten szeret bennünket. Gyermeket nevelni Istennel Idén is megrendezésre kerül az Ovis Olimpia kicsik és nagyok nagy örömére. Az eseményt minden óvoda saját helyszínén szervezi meg és bonyolítja le, erre a feladatokat idejében megküldjük. Időpont: május 8. péntek Jelentkezési határidő: április 10. péntek Jelentkezni a következő címen lehet: való találkozás Böjte Csaba.

6 O L D A L 6 XXIV. Országos Evangélikus Hitanverseny Mottó: Életem ideje kezedben van. (Zsolt 31,16a) Szeretettel hirdetjük a következő év hittanversenyének kiírását! Továbbra is négy korosztályban várjuk a csapatokat: 1-2. osztály, 3-4. osztály osztály, 7-8. osztály. A gyülekezetek és az egyházi iskolák csapatai ill. azok az iskolák, ahol heti két órában tanulják a hittant, az elmúlt évekhez hasonlóan külön versenyeznek, beleér tve a döntőt is. Egy gyülekezet, illetve iskola egy korosztályból egy négyfős csapatot küldhet a megyei/ területi fordulóra. Kérjük, a csapatok összeállításánál mindenki törekedjék arra, hogy kerüljenek bele gyerekek mind a két megjelölt gyülekezeti/iskolai osztályból. Négy elsős gyermek például könnyen hátrányba kerülhet a verseny során. Kérjük továbbá, hogy ahol heti két tanórában tanulják a gyermekek a hittant NE gyülekezeti csapatként versenyezzenek, mert így a gyülekezetekből érkező, heti egy órában hittant tanuló g yermekek rosszabb esélyekkel indulnak a hittanversenyen. Jelentkezési határidő: február 6. FORDULÓK Az első fordulót március 7-ig, szombatig kell lebonyolítani. Ez a gyülekezeti/iskolai forduló egyéni szintfelmérő jellegű, amelyen a gyakorlás mellett kiválaszthatják a megyei/területi versenyre továbbjutó versenyzőket. Ezen forduló feladatainak postázása kérésre február 26-ig megtörténik. A második forduló nevezéseit a címen március 10-ig várjuk. A második forduló időpontja: március 21., szombat; helyszín: a területileg illetékes intézmények (kerületenként eg y) és gyülekezetek egyházmegyénként, ahol biztatjuk a helyi rendezőket, hogy szer vezzenek a hittanverseny köré egy eg yházmegyei g yereknapot/alkotónapot. Ezen a megyei/területi versenyen a csapatok korosztályok szerint mérkőznek meg egymással (azaz a fenti kiírás alapján egy -egy gyülekezet vagy iskola egy korosztályba egy-egy csapatot küldhet). Az országos fordulóba pedig korosztályonként az intézmények versenyéből a területi verseny 1-2. helyezettje jut, ill. az egyházmegyei versenyek 1. helyezettjei. Továbbjutók nevezéseit a címen március 24-ig várjuk. Országos forduló: Gyülekezeti: április , péntek-szombat, helyszín: Piliscsaba Péntekre az 5-6, 7-8. osztályosokat várjuk, akik ott alszanak Piliscsabán, szombatra az 1-2., 3-4 osztályosokat várjuk. Piliscsabán a szombati napon kerül sor megrendezésre az Evangélikus Gyermeknap, amelyre minden hittanversenyben résztvevő diákot és felkészítőt szeretettel várunk. Iskolai: várhatóan április 18., szombat, helyszín szervezés alatt

7 O L D A L 7 Életem ideje kezedben van. (Zsolt 31,16a) 24. Országos Evangélikus Hittanverseny, 2015 Téma: AZ IDŐ 1-2. osztály (5 szöveg) 1. teremtéstörténet 1Móz 1,1-2,4a 2. teremtéstörténet 1Móz 2,4b-25 Az Úr dicsősége betölti a kijelentés sátrát 2Móz 40,34-38 Az égi csoda Józs 10,12-15 Isten gondviselése Mt 6, osztály (7 szöveg) 1. teremtéstörténet 1Móz 1,1-2,4a 2. teremtéstörténet 1Móz 2,4b-25 Az Úr dicsősége betölti a kijelentés sátrát 2Móz 40,34-38 Az égi csoda Józs 10,12-15 Mindennek rendelt ideje van Préd 3,1-8 Isten gondviselése Mt 6,25-34 Jézus először szól nyíltan haláláról és feltámadásáról Mt 16, osztály (9 szöveg) 1. teremtéstörténet 1Móz 1,1-2,4a 2. teremtéstörténet 1Móz 2,4b-25 Az Úr dicsősége betölti a kijelentés sátrát 2Móz 40,34-38 Az égi csoda Józs 10,12-15 Mindennek rendelt ideje van... Préd 3,1-8 Isten gondviselése Mt 6,25-34 Jézus először szól nyíltan haláláról és feltámadásáról Mt 16,21-23 Az utolsó ítéletről Mt 25,31-46 Az alkalmas idő Ef 5, osztály (11 szöveg) 1. teremtéstörténet 1Móz 1,1-2,4a 2. teremtéstörténet 1Móz 2,4b-25 Az Úr dicsősége betölti a kijelentés sátrát 2Móz 40,34-38 Az égi csoda Józs 10,12-15 Mindennek rendelt ideje van Préd 3,1-8 Isten gondviselése Mt 6,25-34 Jézus először szól nyíltan haláláról és feltámadásáról Mt 16,21-23 Az utolsó ítéletről Mt 25,31-46 Jézus közeli visszatérését ígéri Jn 16,16-23a Az alkalmas idő Ef 5,15-17 Az Úr előtt egy nap annyi, mint ezer esztendő, és ezer esztendő annyi, mint egy nap. 2Pt 3,1-13 Az igeszakaszok a címen kérhetők.

Mátészalka Kossuth téri Református Egyházközség presbiterei

Mátészalka Kossuth téri Református Egyházközség presbiterei Mátészalka Kossuth téri Református Egyházközség presbiterei Bakkné Kecskés Ágnes vagyok, húsz éve élek Mátészalkán. Ifjúkori éveimet egy kis erdőháti faluban, Gacsályban töltöttem. Fehérgyarmaton a Közgazdasági

Részletesebben

HÍRLEVELE 2012. Reformáció

HÍRLEVELE 2012. Reformáció A Budapest-Budafoki Református Egyházközség HÍRLEVELE 2012. Reformáció Református füllel hallva bizonyára a legkatolikusabb ünnep a Mindenszentek ünnepe, s fordítva, október 31. alighanem valami hasonlót

Részletesebben

BUDAPESTI UNITÁRIUS HÍRLEVÉL A BUDAPESTI NAGY IGNÁC UTCAI UNITÁRIUS EGYHÁZKÖZSÉG HÍRLEVELE 2014. ÁPRILIS JÚNIUS XIV. ÉVFOLYAM, 2.

BUDAPESTI UNITÁRIUS HÍRLEVÉL A BUDAPESTI NAGY IGNÁC UTCAI UNITÁRIUS EGYHÁZKÖZSÉG HÍRLEVELE 2014. ÁPRILIS JÚNIUS XIV. ÉVFOLYAM, 2. BUDAPESTI UNITÁRIUS HÍRLEVÉL A BUDAPESTI NAGY IGNÁC UTCAI UNITÁRIUS EGYHÁZKÖZSÉG HÍRLEVELE 2014. ÁPRILIS JÚNIUS XIV. ÉVFOLYAM, 2. SZÁM Fiatalok ünnepi konfirmációja (2014. június 22. vasárnap) Egyházközségünk

Részletesebben

Krisztus-arcú egyház

Krisztus-arcú egyház Krisztus-arcú egyház Missziói nap a Déli Evangélikus Egyházkerületben A programfüzet... tulajdona Bonyhád, 2015. május 16. deli_misszioi_nap_2015_final.indd 1 2015.05.08. 14:31:36 bár az ajtók zárva voltak

Részletesebben

Szentendrei Református Hírlevél - megjelenik negyedévente

Szentendrei Református Hírlevél - megjelenik negyedévente 2012. május VIII. évf. 2. szám www.szre.hu Szentendrei Református Hírlevél - megjelenik negyedévente " szolgáljunk a Léleknek újságában " (Rm. 7,6) Pünkösdi szabadság Amikor a Jézus Lelke eljött erre a

Részletesebben

BÉKESSÉG A SZÉKESFEHÉRVÁRI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG LAPJA

BÉKESSÉG A SZÉKESFEHÉRVÁRI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG LAPJA www.albaref.hu A SZÉKESFEHÉRVÁRI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG LAPJA 2011. október XVII. évfolyam 5. szám Református szentek (a Reformáció ünnepére) A Krisztusban megszentelt hívő testvéreknek, akik Kolosséban

Részletesebben

BUDAPESTI UNITÁRIUS HÍRLEVÉL XV. ÉVF. 2. SZÁM 2015. ÁPRILIS JÚNIUS

BUDAPESTI UNITÁRIUS HÍRLEVÉL XV. ÉVF. 2. SZÁM 2015. ÁPRILIS JÚNIUS BUDAPESTI UNITÁRIUS Kedves Testvérünk! HÍRLEVÉL A BUDAPESTI NAGY IGNÁC UTCAI UNITÁRIUS EGYHÁZKÖZSÉG HÍRLEVELE 2015. ÁPRILIS JÚNIUS XV. ÉVFOLYAM, 2. SZÁM Szeretettel hívunk és várunk a Budapesti Unitárius

Részletesebben

ÁRVÍ Z. Fabiny Tamás. In nomine Dei. VI. évfolyam 2. szám A DUNAKANYARI EVANGÉLIKUSOK LAPJA 2013. június

ÁRVÍ Z. Fabiny Tamás. In nomine Dei. VI. évfolyam 2. szám A DUNAKANYARI EVANGÉLIKUSOK LAPJA 2013. június VI. évfolyam 2. szám A DUNAKANYARI EVANGÉLIKUSOK LAPJA 2013. június In nomine Dei Fabiny Tamás ÁRVÍ Z Áradnak a folyók. A Duna vízszintje évszázados rekordokat dönt meg. Bárhova tekintünk, lezárt utak,

Részletesebben

A FRANKELES VÁLASZTÁS JELÖLTJEINEK BEMUTATKOZÁSA

A FRANKELES VÁLASZTÁS JELÖLTJEINEK BEMUTATKOZÁSA A FRANKELES VÁLASZTÁS JELÖLTJEINEK BEMUTATKOZÁSA Választás napja: 2015. március 1. 9:00 17:00 BARTA PÉTER 1975. május 16-án születtem. Nagyszüleim vallásos zsidók voltak, szüleimtől tradicionális zsidó

Részletesebben

HÍRLEVELE 2014. nyárutó

HÍRLEVELE 2014. nyárutó A Budapest-Budafoki Református Egyházközség HÍRLEVELE 2014. nyárutó Mire van szükségünk Nemrégiben eszembe jutott egy régi humoros írás. Az volt a lényege, hogy az Úr leküldte az angyalát a földre, hogy

Részletesebben

Új Mustármag. Tartalom: Hírek papa Nyílt levél Bemutatkozás Programjaink in Memoriam

Új Mustármag. Tartalom: Hírek papa Nyílt levél Bemutatkozás Programjaink in Memoriam Új Mustármag A Bethánia CE Szövetség hírlevele 2011. március - április Legyen derekatok felövezve, és lámpásotok meggyújtva. Ti pedig legyetek hasonlók az olyan emberekhez, akik várják, mikor tér vissza

Részletesebben

Új plébános Gödön: bemutatkozik Marton Zsolt atya

Új plébános Gödön: bemutatkozik Marton Zsolt atya A gödi evangélikus, katolikus és református egyházközségek, a Kolping család, valamint a Búzaszem Iskola lapja 2008. IV. évf., 1 szám Új plébános Gödön: bemutatkozik Marton Zsolt atya Budapesten születtem,

Részletesebben

Plébániánk levele - 2010 Templombúcsú. Egyháztörténelem alulnézetből.

Plébániánk levele - 2010 Templombúcsú. Egyháztörténelem alulnézetből. Plébániánk levele KÖVI SZŰZ MÁRIA TEMPLOMBÚCSÚ 2010 Egyháztörténelem alulnézetből. Ebben a tanévben egy egyháztörténeti sorozatot szeretnék indítani a felnőttek számára tartott előadásaimon. Talán kissé

Részletesebben

HÍRLEVELE 2015. télutó

HÍRLEVELE 2015. télutó A Budapest-Budafoki Református Egyházközség HÍRLEVELE 2015. télutó Kincs az olajfesték alatt Még baranyai lelkész koromban sokat foglalkoztatott bennünket a lefestett kazetták titka. Vajszlóban pl. világosan

Részletesebben

Egyházközségi képviselőtestületi választás jelöltlista

Egyházközségi képviselőtestületi választás jelöltlista Újpest, Kertvárosi Szent István Plébánia 1046 Budapest Rákóczi tér 4 8. XIV. évfolyam Választási melléklet Egyházközségi képviselőtestületi választás jelöltlista (honlapunkon is elérhető: http://www.ujpestkertvaros.hu/)

Részletesebben

Keressétek elõször Istennek országát, és az Õ igazságát...(máté 6:33)

Keressétek elõször Istennek országát, és az Õ igazságát...(máté 6:33) Keressétek elõször Istennek országát, és az Õ igazságát...(máté 6:33) Kiadja a Nyíregyháza Városi Református Egyházközség XIX. évfolyam 2015/1 Tartalom Húsvét a keresztyénség legnagyobb ünnepe... 2 Húsvéti

Részletesebben

És a földön erõszak? Hálaadás Cavinton helyett Kettõs jubileum Szekszárdon. Életmûdíj-átadás a könyvbemutatón

És a földön erõszak? Hálaadás Cavinton helyett Kettõs jubileum Szekszárdon. Életmûdíj-átadás a könyvbemutatón evangélikus hetilap 73. évfolyam, 50. szám 2008. december 14. Advent 3. vasárnapja Ára: 199 Ft Az immáron 349 tagegyházat, közel 600 millió keresztényt magában foglaló EVT a világ legnagyobb ökumenikus

Részletesebben

Tafotáné Cserép Gabriella. kiállítá sá ra. Meghívó. Tisztelettel meghívjuk Önt, családját és barátait

Tafotáné Cserép Gabriella. kiállítá sá ra. Meghívó. Tisztelettel meghívjuk Önt, családját és barátait SÁRM LÉK EL Meghívó Tisztelettel meghívjuk Önt, családját és barátait Tafota Istvánné Cserép Gabriella amatõr festõ 2010. szeptember 29-én délután fél 6-ra a sármelléki ÁMK aulájába A Reziben élõ Tafota

Részletesebben

A DÉLI EVANGÉLIKUS EGYHÁZKERÜLET DÍJAI. Hűségérem

A DÉLI EVANGÉLIKUS EGYHÁZKERÜLET DÍJAI. Hűségérem A DÉLI EVANGÉLIKUS EGYHÁZKERÜLET DÍJAI Hűségérem A szeretet és hűség ne hagyjon el téged A Példabeszédek könyvének e mondata öleli körbe a Déli Evangélikus Egyházkerület hűségérmén látható bibliai szimbólumot.

Részletesebben

REND programfuzet A6_Layout 2 2012.06.01. 13:03 Page 2. Székesvehérvár város

REND programfuzet A6_Layout 2 2012.06.01. 13:03 Page 2. Székesvehérvár város REND programfuzet A6_Layout 2 2012.06.01. 13:03 Page 2 Székesvehérvár város 2 REND programfuzet A6_Layout 2 2012.06.01. 13:04 Page 3 Programfüzet Tartalomjegyzék: Előszó...4. Bemutatkozás...7. Bemutatkoznak

Részletesebben

Reformáció/forradalom

Reformáció/forradalom evangélikus hetilap 72. évfolyam, 43. szám 2007. október 28. Szentháromság ünnepe után 21. (Biblia-) vasárnap Ára: 180 Ft Olvasóink többsége igényli, hogy a közéleti eseményekrõl keresztény és fõképpen

Részletesebben

Megújulás és reformáció a Transzeurópai Divízióban is

Megújulás és reformáció a Transzeurópai Divízióban is Ingyenes havilap XII. évfolyam 11. szám A Hetednapi Adventista Egyház Magyar Uniójának információs lapja 2010. december 25. Tekintsünk felfelé, vezessünk Menny felé! Megújulás és reformáció a Transzeurópai

Részletesebben

Jegyzőkönyv Hatékonyan a fiatalok szociális hátrányainak leküzdéséért Kerekasztal besze lgete s

Jegyzőkönyv Hatékonyan a fiatalok szociális hátrányainak leküzdéséért Kerekasztal besze lgete s Jegyzőkönyv Hatékonyan a fiatalok szociális hátrányainak leküzdéséért Kerekasztal besze lgete s Beszélgetőtársaink voltak: Antal Adrien, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Társadalmi Felzárkózási és Szociális

Részletesebben

TaníTs minket! 2013. tavasz

TaníTs minket! 2013. tavasz Taníts minket! 2013. tavasz Az irgalmasság cselekedetei Valakinek ezt mondani: Hozzám tartozol. Neveden szólítalak: az enyém vagy. (Iz 43,1) Meghallgatlak. Meghallgatom, és azt mondom: Ez az én népem!

Részletesebben

Mit kínál iskolánk? A 2015-16-es tanévre iskolánk az alábbi képzési kínálatot ajánlja

Mit kínál iskolánk? A 2015-16-es tanévre iskolánk az alábbi képzési kínálatot ajánlja Tanulj nálunk! Elérhetőségeink: Cím: 5630, Békés, Petőfi Sándor utca 11-13. Telefon: 66/411-867 Fax: 66/411-877 Facebook oldalunk: SZKIRG Facebook E-mail címeink: Titkárság: titkarsag@szkirg.hu Gazdasági

Részletesebben

Evangélikus hírlevél. Luther üzenete

Evangélikus hírlevél. Luther üzenete Evangélikus hírlevél A BAKONYCSERNYEI EVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG KIADVÁNYA AA TT AA RR TT AA LL OO MM BB ÓÓ LL Az elmúlt időszak eseményei Dietrich Bonhoefferre emlékezünk Magyar evangélikusok világtalálkozója

Részletesebben

Kedves testvérem! A mai világban nagyon sok a megfáradt,

Kedves testvérem! A mai világban nagyon sok a megfáradt, M E G J E l E N I K A z Ú r 2009. ÉVÉNEK p ü N K ö S D J É N A GyőrI EVANGÉlIKUS GyülEKEzET IDőSzAKI lapja Áhítat Schön Krisztina teológus Ezért tehát mi is, akiket a bizonyságtevőknek akkora fellege vesz

Részletesebben

Kidurrant az adósságlufi! el, amely egy-két szerencsés kivételtõl eltekintve lehetetlenné. Olvasói levél a játszótér avatás ünnepén tapasztaltakról

Kidurrant az adósságlufi! el, amely egy-két szerencsés kivételtõl eltekintve lehetetlenné. Olvasói levél a játszótér avatás ünnepén tapasztaltakról A HÓNAP ESEMÉNYEI Az ígéret szép szó, ha betartják úgy jó! Régi új játszóterünk Az Alföldi utcában a község egykori elsõ játszótere megérett a felújításra, s az Összefogás Kerepesért Egyesület elhatározta,

Részletesebben

AZ ALBERTI EVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG LAPJA

AZ ALBERTI EVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG LAPJA Életjel AZ ALBERTI EVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG LAPJA IV. évfolyam 4. szám Várva vártam az Urat Várva vártam az Urat, és ő lehajolt hozzám, meghallotta kiáltásomat. Kiemelt a pusztulás verméből, a sárból és

Részletesebben