',O# ' %&$ & "$! D',F! *N&$'

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "',O# ' %&$ & "$! D',F! *N&$'"

Átírás

1 VIII. évfolyam, 8. szám április 25. P A A N cegledipanorama.hu O R Á M anno 2007

2

3 P A A N O Kiadó: Panoráma Média Kft Cegléd, Csalogány u. 3. Tel/Fax.: (53) cegledipanorama.hu Lapunk megjelenését támogatja: R Á M Lapigazgató-főszerkesztő: Krizsán Ervin Tel.: (20) Szerkesztő: Krizsán Anett Megjelenés: minden páratlan hét pénteken Következő lapzárta: május 5. hétfő Terjesztési reklamáció: 06/ Példányszáma: db ISSN Nyomdai munkák: START Nonprofit Kft., Nyíregyháza Felelős vezető: Balogh Zoltán vezérigazgató Címlap SZÍNES PROGRAMOKKAL KÉSZÜL A VÁROS fennállásának 650 éves alkalmából: a május elsejétől kezdődő, közel egy héten át tartó Városalapítók Napi Forgatag elnevezésű ünnepi programsorozat méltó emléket állít Cegléd várossá nyilvánításának, mely idő alatt számtalan közéleti- és kulturális műsorral, valamint sporteseménnyel tisztelegnek Cegléd jubileumi évfordulója előtt. Egy hetes rendezvénysorozattal ünnepli a város a 650. születésnapját, melynek első állomása a Majális, az Utcazene Fesztivál és a Tánc Világnapja jegyében telik: ezen a napon a helyi néptánccsoportok lépnek majd fel. A nap egyik fő attrakciójaként a bagi Muharay Elemér Néptáncegyüttes májusfaállítással egybekötött műsorát tekinthetik meg az érdeklődők, amit PIMI műsora követ, majd a különböző táncbemutatók és a 14 helyen zajló, immár városunkban harmadik alkalommal megrendezett Utcazene Fesztivál kísér, mely rendezvényt a 30Y és a Gríz zenekar koncertje zárja. A jubileumi hét második napján a sportté lesz a főszerep, amely ünnepélyes kerékpáros felvonulással veszi kezdetét a belvárosban. A 650 perc sport jegyében tervezett napon a kerékpár mellett a katolikus templom két oldalán 17 sportág is bemutatásra kerül, melynek egyik szintén fontos eleme az ezen a napon zajló futóverseny is (650 m, 1364 m, 2014 m). A sport mellett természetesen itt sem marad a kilátogató zenei programok nélkül: a Harmonia Garden és Csordás Ákos, a mühldorfi fúvószenekar, a Koktél 4 You, valamint a Ghymes együttes gondosodik a jó hangulatról. Május harmadikán a városban először láthatnak Régi idők Piaczterét az Eötvös téren, különböző programokkal: kézművesek, termelők, Bartha Tóni csúzlizdája, Ládafia Bábszínház, Egérparádé, Mini Cirkusz, Bábakukucs, fakörhinta, Franz Koffer mikromágus, verklis, Kádár Ferkó Fotószínháza, ólomöntő, kovács-, fazekas és kádár műhely, mesélő Kossuth Múzeum, Kürtös Táncegyüttes élőképe, karikázója, nosztalgia Posta első napi bélyegzéssel várja az érdeklődőket. Az Eötvös tér a családok élményterévé változik egy napra. Ugyancsak ezen a napon lesz a Nemzetközi Fúvószenekari Találkozó, melynek keretében felvonulással és koncertekkel tisztelegnek a vá- >>> Folytatás, részletes program a oldalon >>>

4 Hírek Átvette mandátumát A VÁROSHÁZA DÍSZTERMÉBEN VETTE ÁT április 16-án országgyűlési képviselői mandátumát Földi László, aki az április 6-i választáson a Fidesz- KDNP közös jelöltjeként a legtöbb, szavazatot kapta a végleges adatok szerint. A mandátum ünnepélyes átadásán jelen volt több helyi intézmény vezetője és a kampányban a képviselőt győzelemre segítő szervezők is, de ott volt Romhányiné dr. Balogh Edit, Abony polgármestere, aki a baloldali összefogás színeiben indult a választáson, illetve Czira Szabolcs, Nagykőrös polgármestere, és a korábbi Pest 16.vk. országgyűlési képviselője is. Földi László beszédében úgy fogalmazott ettől a perctől többé nem a Fidesz-KDNP jelöltje, hanem a választókerület mind a 10 településének országgyűlési képviselője, akinek az a feladata, hogy mind a majd' százezer itt élő ember érdekeit képviselje. A jövőre nézve Földi László először az infrastruktúra fejlesztését emelte ki, különösen az M4-es és az M8-as út megépítését, aminek köszönhetően több munkahely jöhet létre a környéken. - Kerékpárútra van szükség Cegléd és Csemő, valamint Cegléd és Nagykőrös között, hiszen ezeken az utakon jelenleg életveszélyes biciklivel közlekedni mondta Földi László. Az országgyűlési képviselő lovas rendőrség felállítását szorgalmazza a tanyavilágban. Földi László emellett a sportcélú fejlesztéseket is a kiemelt feladatok között említette. SZOKOLAI Fotó: Szokolai Attila Fotó: Kisfaludi István Virágvasárnapi fúvóskoncert HAGYOMÁNYOS KONCERTJÉT TARTOTTA a Húsvét előtt egy héttel április 13-án virágvasárnap a Kossuth Művelődési Központban a Városi Fúvószenekar. A műsorban klasszikus művek és modern darabok kaptak helyet. A koncerten a Gerje Party fúvószenekar is közreműködött. Fotó: Kisfaludi István Antall József emlékünnepség MAGYARORSZÁG RENDSZERVÁLTÁS UTÁNI első miniszterelnöke születésének évfordulójára emlékezett az Antall József Baráti Társaság a ceglédi Városháza dísztermében április 11-én. Az ünnepség vendége volt Dr. Boross Péter volt miniszterelnök és Csáky Pál volt szlovák miniszterelnök helyettes is. A meghívást idén is elfogadta Antall József özvegye. A rendezvényen ünnepi műsort adott a Patkós Irma Színház.

5 Fotó: Kisfaludi István Holokauszt emléknap ÁPRILIS 16-ÁN A HOLOKAUSZT EMLÉKNAPJA alkalmából tartottak megemlékezést az Uránia moziban. A rendezvényen ünnepi műsort az Unghváry László Kereskedelmi Szakközépiskola diákjai adtak. Végső István történész adott visszatekintést a ceglédi zsidóüldözésről. Mint elmondta: a II. világháború előtt Cegléd hírhedt volt a zsidógyűlöletéről, élen járt a zsidók megkülönböztetésében fejtette ki a történész. Hegedűs Ágota alpolgármester pedig elmondta, a kormány 2014-et holokauszt emlékévvé nyilvánította, majd emlékeztetett: az antiszemitizmus, a fajüldözés ma is aktuális téma. Ceglédi Cipõgyár Mintaboltja Cegléd, Fûtõház u.11. alatt várja megújult kínálattal vásárlóit! Gyermek, nõi, férfi kiváló minõségû bõrbõl készült cipõk GYÁRI ÁRON! Munkacipõ Sportcipõ Utcai cipõ Fotó: Kisfaludi István Kalló-Plast Kft., Cegléd, Fûtõház u. 11., Tel.: 53/ Nyitva: K-P: 9-17-ig, Szo: 8-12-ig 80 éves az Éneklő Ifjúság A MAGYAR KÓRUSOK ÉS ZENEKAROK Szövetsége és a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium Leánykara szervezett ifjúsági hangversenyt a Református Nagytemplomban április 12-én. A mozgalom születésének 80. évfordulója tiszteletére rendezett hangversenyen a Budapesti Lázár Vilmos Általános Iskola Harmónia Gyerekkara, a Kecskeméti Református Gimnázium Kamarakórusa és a Ceglédi Kossuth Lajos Gimnázium Leánykara lépett fel. Fotó: Szokolai Attila 104 éves a legidősebb ceglédi VÁROSUNK LEGIDŐSEBB EMBERÉT, Bakonyi Istvánnét köszöntötte néhány napja 104. születésnapján Földi László polgármester. Az ünnepelt virágot és az emléklapokat kapott többek közt Orbán Viktor miniszterelnöktől.

6 Hírek Díjeső a pályázaton TÖBB DÍJAT IS NYERTEK EGY ORSZÁGOS városvédő pályázaton a ceglédi diákok. A Város és Faluvédők Szövetsége által kiírt Fiatalok az épített és természeti környezet védelméért című országos pályázaton a ceglédi Kossuth Gimnázium és a Szent Kereszt Katolikus Általános iskola több tanulója indult, különböző pályamunkákkal. - A pályázatra fotót, festményt, grafikát, makettet, filmet, írásos bemutatót lehetett küldeni. Több mint 2000 pályamunka érkezett. számolt be a diákokat az április 14-ei díjátadóra a Budavári palota barokk udvarára kísérő Rónai Gábor művésztanár. - Két ötödikes fiú fotókkal indult, hatodikos lányaim terepasztalokat küldtek, három fiú filmmel készült, hetedikes lányok írásai Egerről és Csömörről szóltak. A Gimiből Rákosi Csenge (6.d) írása és Szalay Tamás (5.d) fotói lettek különdíjasok. A Tetz Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Szent Kereszt Katolikus Általános iskolai csoportja Cegléd Központ makettjével különdíjat, Máté Diána képzőművészeti alkotásával érdemelte ki a III.díjat. A Szent Kereszt Általános Iskolából Végh Ildikó tanárnő tanítványai vehettek át különdíjakat Ráday Mihálytól. Képzőművészeti különdíjat kapott: Imregi Boglárka, Bárdossy Diána és Bozsik Bella a Szent Kereszt Katolikus Iskola tanulói. A 2.a osztály a kályhamúzeumról szóló pályázatért kapott különdíjat. tette hozzá Rónai Gábor. Fotó: Szokolai Attila Tábla a vörösterror áldozataiért AZ ÉVI VÖRÖSTERROR CEGLÉDI áldozatainak emlékére avattak emléktáblát április 16-án a Csengettyűs temetőben. A Jójárt György ny. főorvos és Pásztor Judit gyermekorvos kezdeményezésére készített táblát Bokros Levente mesterkanonok szentelte fel. Dr. Jójárt György a rendezvényen elmondta: április végén, május elején a románok elfoglalták Szolnokot is és ekkor Szolnokon és Abonyban ellenforradalmi megmozdulás történt. A románok átmenetileg visszavonultak és Szamuely Tiborral az élen hatalmas vérengzést rendeztek: Szolnokon ötvenegy embert öltek meg, Abonyban hat embert akasztottak fel. Cegléden hét áldozatról tudunk, háromról biztosan tudni, hogy a Csengettyűs temetőben lőtték le őket, a többi négyről csak anynyit jegyeztek fel, hogy temetőben ölték őket meg. Az agyonlőtt három áldozatot december 15-én egyházi szertartással újratemették a helyszínen, a ravatalozó közelében. Négy áldozat nevét ismerjük: Báthory Győző hadnagyét, Brachler József katonáét, Buday József főhadnagyét és Tálas Tamásét. SZOKOLAI Tankó-Walter és társa Kegyeleti kft. Éjjel-nappal ügyelet 06-20/ , 06-30/ TELJES KÖRÛ TEMETKEZÉSI SZOLGÁLTATÁS Cegléd, Alszegi út / (Régi kerékpárszaküzlet helyén)

7 Arabica tölgy 7 mm: 2050 Ft/m 2 Antik tölgy 7 mm: 2050 Ft/m 2 Kaukázusi kõris 7 mm: 2050 Ft/m 2 Fahatású padlólap fagyálló 33,3 x 33,3 - készletrõl: 2990 Ft/m 2 Spanyol fagyálló kültéri lapok: 2100 Ft/m 2 ártól Konyhákba, zuhanyzókba mozaik csempe: 3790 Ft/m 2 LAMINÁLT PADLÓK SZÉLES VÁLASZTÉKA KEDVEZÕ ÁRAK, KIVÁLÓ MINÕSÉG KIEMELT AJÁNLAT Spanyol padlólap 45 x Ft/m 2 + falicsempe 31,6 x Ft/m 2 Törölközõszárító íves: Ft/db Gránit mosogató: Ft/db Zuhanykabin 80 x 80 szögletes Ft/db Radiátorok: -10% BUDA-HÁZÉPÍTÕ KFT. TÜZÉP 2700 Cegléd, Szolnoki út 61. Tel.: 06 53/ , 06 30/ Bankkártyás fizetési lehetõség! Áraink az áfát tartalmazzák, a készlet erejéig érvényesek. Fülöp Hajnalka MoMa EP listáján A CEGLÉDI ÜGYVÉD SZE- REPEL az ötödik helyen a Bokros Lajos pártelnök vezette Modern Magyarország Mozgalom európai parlamenti választásra összeállított tízes listáján, melyet és a rajta szereplő jelölteket április 10-én mutattak be. Bokros Lajos, aki a lista első helyén áll egy éve, a párt tavaly tavaszi alapításakor járt Cegléden amint arról lapunk is tudósított. A ceglédi ügyvéd maga is az alapító tagok között van, most pedig indul a május 25-ei Európai Parlamenti választásokon. A listán a pártelnök után Pusztai Erzsébet, korábbi MDF-es országgyűlési képviselő, államtitkár következik. A lista harmadik helyén Kajdi József áll, aki az MDF-kormányok idején vezette közigazgatási államtitkárként a Miniszterelnöki Hivatalt. Őt követi Bartha Péter tanár, vállalkozó. Forrás: mti Költészet napja a Szabadság téren A KÖLTÉSZET NAPJA ALKALMÁBÓL 12 órás versfelolvasásra invitálták a ceglédieket április 11-én a Szabadság térre. Bárki felolvashatta akár ma- Fotó: Kisfaludi István ga által írt kedvenc versét kortól és nemtől függetlenül. Délelőtt az általános iskolások, délután a középiskolás diákok és a felnőttek szavalhatták el, olvashatták fel kedvenc versüket a téren összegyűlt hallgatóságnak. Este pedig Hullámverés címmel a Művelődési Központ Kamaratermében Siposhegyi Zoltán előadóművész Weöres Sándor verseiből készült összeállítását nézhették meg az érdeklődők.

8 Ceglédi család jutott az országos döntőbe CEGLÉDEN TARTOTTÁK ÁPRILIS 19-ÉN AZ ORSZÁ- GOS közlekedésbiztonsági vetélkedő Pest megyei selejtezőjét. A Közlekedik a család országos vetélkedősorozat fődíja egy vadonatúj Skoda személygépkocsi. A főként ügyességi feladatokból és az elméleti tudás felméréséből álló komplex feladatsor teljesítésében 7 család mérte össze tudását. A nyertes az országos döntőre is továbbjutó ceglédi Nádházi család lett. A bútorasztalos édesapa és az anyakönyv-vezető édesanya az autoszektor.hu-nak elmondták, elsősorban nem a fődíj motiválja őket, hanem az, hogy két kislányuk egyre nagyobb, már önállóan is közlekednek és csakis az ismereteik által biztosítható számukra a biztonság a mindennapokban. Fotó: Kisfaludi István Nyitva a közösségi múzeum A PUSKAPOROS UTCÁBAN a téli szünet után újra látogatható a Közösségi Múzeum. A tavaszi szezonnyitást új kiállítás is fémjelzi: egy katonacsalád leszármazottjának egyenruha-gyűjteményét lehet megtekinteni csütörtök, péntek és szombati napokon óráig. Emellett az eddigi képeslap, rádió, toll, használati és gazdasági eszköz gyűjtemények is várják a látogatókat. Válaszd a szakértelmet, a megbízhatóságot, válaszd a Rákóczi úti Vodafone üzletet, a mozi mellett! GSM Takács Kft Cegléd, Szabadság tér 9. (Rákóczi úton a Mozi mellett) Tel.: 70/

9 Füvesítés felajánlásokból A MÁJUS 1-JEI NYITÁSRA GYEPSZŐNYEG várja a strandolókat a Városi Sportuszoda parkjában. Bár az eredeti tervekben ültetett fű szerepelt, Ványi Zsolt létesítményvezető a fürdőzők érdekében kezdeményezte gyepszőnyeg lerakását. Az igazgató ceglédisport.hu-naknak adott nyilatkozatából kiderül, hogy a város és a CVSE erre a célra szánt keretét, hat vállalkozó Ecseri Ferenc, Tankó Zoltán, Horváth József, Seres István, Józsa Zoltán és Keszthelyi Ferenc egészítették ki, az Unix Kert Kft és Jakab Tamás vállalkozó pedig munkájukat ajánlották fel a füvesítés érdekében. Fotó: Krizsán Ervin Termelői és kézműves piac nyílt ÁPRILIS 18-ÁN NYÍLT MEG A CEGLÉDI Oázis kertészeti áruház parkolójában a piac, ahol ceglédi és környéki kistermelők árusítják portékáikat. A nyitónapra sokan kilátogattak friss zöldségért, sajtért, vagy egy kis kürtőskalácsért. A termelői piac minden pénteken óráig várja a vásárlókat. Mászóka 1 %-ból ÁPRILIS ELEJÉN A CEGLÉDI DEÁK UTCAI óvodások birtokba vehették az új mászókát, amelyet az óvoda alapítványa számlájára befolyt 1%-okból és adományokból tudtak megvásárolni. Fotó: Szokolai Attila Elektronikai hulladékgyűjtés ÚJ KEZDEMÉNYEZÉSSEL ELEKTONIKAI hulladékot, régi, már nem használt, elavult háztartási gépeket, elektonikai eszközöket gyűjtöttek a Kossuth Gimnázium udvarán április 16-án. A kezdeményezés sikerét bizonyítja, hogy a tervezetthez képest kétszer kellett fordulni a szállítóknak a nagy tömegű hulladék miatt. A gimnázium a gyűjtésből származó bevételből új elektronikai cikkeket vásárol az iskolának.

10 Új és régi a templomban ÚJ ORGONA VÁSÁRLÁSÁRA NYERT PÉNZT pályázaton a ceglédi evangélikus gyülekezet, de a régi, 1875-ben készült, műemlékké nyilvánított orgonát is felújítják. Az új thüringiai stílusú mechanikus orgona vásárlása az evangélikus templom külső és belső felújításának része. - A régi, eredeti helyén maradó orgona Bakos Károly ceglédi orgonaépítő munkája, melyet eredeti állapotában állítunk helyre. nyilatkozta lapunknak Faragó Attila, a hangszereket építő Aeris Orgona Kft ügyvezetője. - Az új orgona a templomtérben kerül felállításra. A különleges, Johann Sebastian Bach tervezte türingiai stílusú hangszer az első ilyen lesz Magyarországon. Abban is egyedülálló, hogy kizárólag a 17. században elérhető anyagokat használunk fel a készítésénél, vagyis tömörfa, juhnappabőr és kovácsolvas elemekből épül, semmilyen szintetikus anyag nem kerül bele. Bach művei az evangélikus egyházban egyébként is nagyon népszerűek, a zeneszerző darabjai hitelesen játszatóak majd a ceglédi orgonán. A hét végéig a hangszerek összeállítása folyik, a megújult templom avatására ünnepélyes keretek között kerül majd sor. Kínálatunkból: - 30 fajta muskátli (álló, futó, félfutó) - cserepes balkonnövény palánták - virágágyásba ültethetõ egynyári virágok - függeszthetõ edénybe ültetett balkonnövények - mediterrán edényes növények Címünk: Zöldpont 98 Kft. I. telephely - Albertirsa, Batthyány u. (Albertirsa szélén a 40-es út mellett ) Tel.: 06-30/ Nyitva tartás áprilisban: H-V

11 Újabb tanyákon van áram ÚJABB NÉGY TANYÁT VILLAMOSÍTOTTAK, a tavalyi öt után Nyársapáton. Napelemekre nyertek pénzt, így sikerült a külterületen élő családokat áramhoz juttatni. tudósított a Ctv. Több mint 30 évig élt az egyik család villany nélkül a tanyán. A fejlesztés nagyon megkönnyíti majd az életüket, mind a háztartási munkák, mind a gazdálkodás terén. Az átadáson Földi László országgyűlési képviselő elmondta: az elmúlt években környékünkön 30 tanyát tudtak villamosítani. Kilencet Nyársapáton a napelemes technológiával, más tanyákat hagyományos módon, elektromos vezetékkel, trafóépítéssel és több kilométeres vezetékkel. A kormány 2020-ig minden tanyát szeretne ellátni árammal. Érdemes Ceglédre jönni 10+1 OK, AMIÉRT ÉRDEMES CEGLÉDRE látogatni címmel ajánlja a városunkba látogatást a szeretlekmagyarorszag.hu honlap, a május 8-ai 650 éves Cegléd évforduló kapcsán. Sokan nem is sejtik, hogy az Alföld kapujában lévő Cegléden mennyi érdekesség várja az erre járókat. A város ma a felüdülésre, kikapcsolódásra vágyók igazi paradicsoma. fogalmaz a belföldi turisztikai portál. A 10+1-es listában a Gyógy- és strandfürdő, az Aqua Centrum, a tavaly átadott Kalandpark, a nyársapáti Gokart pálya, az abonyi állatkert mellett szerepel a Kossuth és a Dob Múzeum, a Laskafesztivál, a Füle Tanya, a Zöldházak fagyizó és az aranyhegyi cserszegi fűszeres is. Fotó: Szokolai Attila

12 12. oldal Gazdaság Kályha, kandalló, kemence A lakóházak központjában évszázadokon keresztül kemence, vagy cserépkályha állt, és az emberek mindennapjainak meghatározó részét képezték a velük kapcsolatos teendők. A sütés-főzés munkái, valamint az otthon melegét adó fűtőtest magához vonzotta a család apraját-nagyját. aii. világháború után az olcsó fűtőanyagok miatt a fatüzelés rövid időre háttérbe szorult. A rendszerváltás után az energiahordozók árának rohamos növekedése ismét fellendítette a kályhák készítését, használatát. A fa nagy energiájú fűtőanyag, amelynek utánpótlása erdeinkből folyamatosan megoldható. Az ukrán-orosz visszatérő gázvita és a ben elzárt orosz gázvezeték igazolta, hogy a földgáz ellátásunk koránt sem ilyen megbízható. A tavasz beköszöntött és a fűtési szezon után kezdődik a kályhaépítések időszaka. Azoknak a családoknak, akiknek fontos a fűtési költségek csökkentése, vagy csak szeretnének egy hangulatos meleget sugárzó családtagot a házukba, el kell tehát kezdeniük a tervezést és készülődést a megvalósításra. A fűtési mód megválasztásánál fontos szempont a takarékosság. Ennek egyik eleme, ha a tüzet bevisszük a házba. Ez nagy anyagi haszonnal járhat, hiszen nem kell a kazánházat fűteni, és egy jó kályha fogyasztása kisebb a legtöbb kazán faigényénél. Ellenérvként felmerülhet, hogy a ház koszos és füstszagú lesz. A kályha azonban a legritkább esetekben füstöl ki, ha a kémény jó és a fűtőberendezés rendszeresen tisztított, karbantartott. A hamut sem szórjuk szét a lakásban, hacsak nincs az embernek begyújtáskor egy lelkes 2 éves segítőtársa, mint e cikk szerzőjének Ha megvan az elképzelés, elengedhetetlen egy szakember véleményének kikérése. A kályha méretezése és helyének kiválasztása nagy szaktudást igénylő feladat, amelyhez alapos vizsgálat és tapasztalat szükséges. Előfordul, hogy két kisebb kályha, vagy egy vízteres megoldás hatékonyabb, annak ellenére, hogy nagyobb egyszeri kiadást igényel az építése. Új kályha építésekor a jó minőségű alapanyagok megválasztására kell odafigyelni. Az igény növekedésével egyre többen foglalkoznak ismét kályhacsempe gyártásával, de a kandalló építéséhez használt anyagok is nagy választékban kaphatóak hazánkban.. Manapság a kályhák változatossága szinte határtalan. Nem mindegy, hogy cserépkályhát, kandallót, tömegkályhát, vagy búbos kemencét építtetünk. Kell-e bele víztér, vagy nem? Egy nagyobb, vagy több kisebb legyen? Jó-e a kémény az adott típushoz? Sok szempontot lehetne még sorolni, de minden esetben a ház adottságaihoz kell alkalmazkodni. A döntés nem egyszerű, de akkora a variációs lehetőség, hogy minden házhoz lehet találni megfelelő megoldást. Nagyon fontos, hogy minden esetben kérjünk az elkészült kályhánkhoz használati útmutatót. A szakszerű használattal hosszú élettartamot biztosíthatunk új családtagunknak. Akiknek már van kályhájuk, érdemes a nyári hónapokban karbantartásra és tisztításra időt és energiát fordítani. Sajnos jellemző probléma, hogy amíg a kályha nem füstöl ki, nem tisztíttatják a füstjáratait. Kályhánk mindig meghálálja a megfelelő törődést, és sok-sok évtizedig fűthetünk vele! ZSOLDOS ATTILA Tel.: 30 / facebook.com/profikalyha

13 Gazdaság 13. oldal Költözik a Vodafone üzlet A Kossuth Ferenc utca és a Múzeum utca sarkán lévő Kiwi, majd kínai ruházati áruház helyén nyílik hamarosan az új design-nal kialakított Vodafone üzlet, mely a Szabadság térről költözik át. Május elejétől kezdődnek meg az átalakítási munkálatok. agsm Takács Kft végén kezdett el tevékenykedni a mobilkommunikáció területén. Ekkor nyitották meg első üzletüket ban a ceglédivel együtt már két Vodafone kiemelt partneri üzlettel büszkélkedhettek. Az évek folyamán a budapesti Árkád Üzletházban, Nagykőrösön, Szigetszentmiklóson, a Pólus Center Üzletházban, a Corvin Plázában és Szegeden is nyitottak Vodafone partnerüzleteket. - Az üzleteink közül három, az Árkádban, Pólusban és Szegeden található boltok kiemelt státuszban működnek, ami azt jelenti, hogy itt már megújult arculattal, extra szolgáltatással várjuk leendő és új ügyfeleinket. tájékoztatott a ceglédi üzlet vezetője. - A költözés után Cegléden magunk is megtapasztalhatjuk az új design szerint kialakított üzlet plusz előnyeit: közel 30 működő bemutató készülék, nagyobb ügyfélkiszolgáló tér, illetve technikai szakértő támogatása. Természetesen az üzlet megjelenésében is változik majd. A meglévő piros-fehér színkombináció már a múlté. Helyette a barna és a piros színek harmóniája várja majd az ügyfeleket. Üzleteink portfóliójában a mobilkommunikációs hang, valamint szélessávú adatszolgáltatások lakossági és vállalkozói ügyfelek számára egyaránt megtalálhatóak. Értékesítési pontjainkban az új szerződéskötések mellett lehetőség nyílik számos készülék azonnali kipróbálására, mobil internet gyorsaságának tesztelésére, egyenleg feltöltésre és befizetésére, kiegészítők vásárlására, továbbá szinte minden ügyfélszolgálati teendő elvégzésére. Szakképzett mobilkommunikációs tanácsadók várják Önöket hamarosan új helyen új környezetben!

14 14. oldal Az akácméz a legnépszerűbb A Duna-Tisza közi méhészetekben, például Nagykőrös, Cegléd térségében százalékosra becsülik a rovarállomány pusztulását. Az úgynevezett méhcsalád összeomlás nem új jelenség, de az utóbbi időben aggasztó méreteket öltött. Az idei tavaszon számolnak a szakemberek azzal, hogy helyenként akár teljesen elpusztulhatnak a méhek. írta a baon.hu, főként Bács-Kiskun megyei adatokra hivatkozva. Lapunk utánajárt annak, valóban ilyen kritikus-e a helyzet Cegléden. azöldség és gyümölcspiacon árusító Bálint László méhész azt nyilatkozta lapunknak, hogy egy-egy méhanya, méhcsalád pusztulása természetes, ilyen itt is történt a gazdáknál, de tömeges pusztulásról nem tud. - A következő évi betelelés sikere azon múlik, hogy előző év augusztusától hogyan készíti fel a gazda a méheket a téli hónapokra. Az erőteljes, egészséges családoknál ritka a tömeges pusztulás. Sok környékbeli méhészt ismerek, de nálunk nem jellemző a méhcsaládok nagyszámú pusztulása. Sikeres volt az Gazdaság Fotó: Petneházi Gergő áttelelés, a repce pedig már szépen virágzik, inkább az utóbbi napok mostoha időjárása az, ami nem kedvez a gyűjtésnek. A termelőtől megtudtuk Cegléden a legkedveltebb méz továbbra is az akácméz. Ezt követi a napraforgó, a selyemfű, másnéven vaddohány, majd a repceméz. Ez utóbbit azok is fogyaszhatják, akik más mézfajtát nemigen, magas gyomorsavuk miatt. A repceméz azonban nem savas, sőt közömbösíti például a kávé csersavtartalmát is. Bálint László tapasztalatai szerint Cegléden nő nemcsak az érdeklődés, de a mézfogyasztás mennyisége is, ami azért is fontos, mert e természetes táplálék rendkívül egészséges, sőt betegségmegelőző szerepe is van. A méhészeknek mostanában fejfájást az Alföldön nem annyira a méhcsaládok pusztulása, hanem legértékesebb méhlegelőjük az akácerdőket írtani szándékozó uniós rendelkezés okoz. - Az unió szerint az akác tájidegen fafajta. Az Alföldön azonban ez a tény nem állja meg a helyét, itt jellemzően honos, azóta, hogy a 18. században Tessedik Sámuel betelepítette a homok megfogására. Ezzel az érvvel fordultak a méhészek, a Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásával az Unióhoz. tette hozzá a ceglédi méhész, aki reménykedik a pozitív elbírálásban, márcsak azért is, mert március óta a hungarikumok sorába tartozik az akácfa és a virágjából készülő méz is.

15 Olvasói levél A Kálvária utca kálváriája TÖBB ÉVE KÜZDÜNK MÁR, HOGY AZ UTCÁINK a Kálvária és a Zerge utca járhatóvá váljanak, de hiába Megkérdezném: mit tehet valaki arról, hogy nyugdíjas, munkanélküli vagy szegény?! Tudomásunkra jutott, hogy a Kálvária utca egy részben az egyházé A Zerge utca lakói többségiben kisnyugdíjasok. Ha nem tudnak fizetni, akkor a megoldás az, hogy csúszkáljon télen, sárban ússzon a tavasziőszi esőzésekkor? Nem érdemli meg, hogy ne kelljen térdig gázolnia a sárban, mire kiér az utcából? Más alternatíva nem létezik? Miért kell a lakóknak évek óta kiinni a keserű poharat? A Kálvária utca kapott párszor földgyaluzást, de a Zerge utca azt sem, de hozzáteszem ez a megoldás sem jelent semmit, hiszen a föld agyagos, elsüllyedünk. Az autók rendszeresen elakadnak az úton. A gyalogos közlekedés is borzasztó, pláne babakocsival. Sokszor már az is, hogy átjussunk egyik oldalról a másikra. A járdára lehet azt mondani: csinálja meg a tulaj! de a közútra? Őszintén remélem, hogy nem gördítenek több akadályt az út megvalósítása elé, és végre történik valami ebben az ügyben. MAJZIK MÓNIKA Tavalyi leveleket fújja a szél TISZTELT SZERKESZTŐSÉG! Húsvéthoz közeledve mindenki csinosítja, takarítja háza környékét, hogy méltóképpen, testileg-lelkileg megtisztulva várja az ünnepet. Nem így tesz azonban mindenki, és még szomorúbb, hogy nem is egyén, hanem egy magára nagyon is sokat adó intézmény, az Allianz Biztosító ceglédi fiókja az, aki nem törődik környezete tisztaságával. Évek óta áldatlan állapotok uralkodnak a biztosító nem elkerített tehát a járókelők által is használt udvarán, ugyanis még a tavalyi lehullott leveleket is fújja a szél, a tavaly- Fotó: Krizsán Ervin előtti levelek pedig kék zsákokban várják, hogy egyszer majd valaki elszállítja őket. Kérésemre a cégvezető azt válaszolta, hogy nem az ő kötelessége, csak bérlik az épületet az FHB banktól, különben is a hajléktalanok szemetelnek. Azt hiszem az ilyen hozzáállás egyáltalán nem növeli a biztosító hírnevét, hiszen, ha ilyen apró problémával sem tud megbirkózni, hogyan bízhatnak az ügyfelek, valószínűleg komolyabb problémáik megoldásában. Tisztelettel: BLNÉ

16 16. oldal Vélemény A pedagógus szemével A cikksorozat első írásában említettem már, és ezt tartom a gyermek sikeres iskolai előrehaladása titkának: szükséges, hogy működjön a hármas szövetség, szülő-gyerek-pedagógus közös munkája. Ha a hármas közül valaki hiányzik, a sikerek elmaradnak, porszem kerül a gépezetbe. Részletesen írtam a szülők és a gyerekek szemszögéből az iskoláról. Nem hagyhatom ki a pedagógusok szemüvegén keresztül láttatni az iskolát. aki erre a pályára lépett, a feltétlen gyerekszeretet kell, hogy motiválja. Az iskola elvárása a szülőkkel szemben, hogy a világra nyitott, az újat befogadni tudó és akaró, a pedagógussal együttműködő, a szabályokat betartani képes gyerekeket írassanak be az intézménybe. És a pedagógusok feladata az előbb említett tulajdonságokra építve elsajátíttatni a gyerekekkel a tananyagot úgy, hogy az együttműködés eredményeképpen a gyerekek jól tájékozott, sokat tudó, logikus gondolkodással bíró, fejlett szókincsű felnőtté váljanak. Feladatunk az is, hogy megtanítsuk tanulni őket, hiszen nem elég az elsajátítandó anyagot feladni, meg kell mutatni a tanulás mikéntjét is. Mindez csak akkor valósítható meg, ha a gyerekek szófogadó, az elvárásoknak megfelelni tudó, fejlett feladat- és szabálytudattal rendelkező tulajdonságokat hoznak a szülői házból. Ahhoz, hogy az eredmények a gyermek képességeinek megfelelően tükrözzék a befektetett energiát szükséges a kölcsönös szimpátia. A gyerek minden feladatot elvégez a szeretett pedagógus kedvéért. Ha a szülő is a háttérből segít, biztos a siker, elmaradnak a kudarcok. Ha azonban hiányzik a szimpátia valamelyik félnél, az együttműködés csorbát szenved. Hiszem, hogy a tolerancia minden esetben segít és ez nem egyoldalúan a pedagógusoktól várható el, hanem a szülőktől is. Sajnos nagyon átalakult a szülői háznak az iskolához való hozzáállása. Egyre ritkábban tapasztalható az iskola, a pedagógus tekintélye támogatása. Egyre többször hallják a gyerekek otthon az iskolát és a pedagógust szidni. Kedves Szülők! Lehet a pedagógussal nem egyetérteni, de ezt ne a gyerek bevonásával vitassák meg, ne is nyilvános helyen, idegenek előtt, hanem négyszemközt, őszintén magával a pedagógussal. Mint minden ember, a pedagógus is tévedhet, hibázhat. De higgyék el, soha nem rossz szándékkal, rosszindulatból teszi. Lehet, hogy a szülő másként látja gyermeke teljesítményét, viselkedését, mint a pedagógus. Kérem, mielőtt elítélnék szavaiért, tettéért, kérdezzék meg tőle, beszéljék meg vele! Sajnos, egyre többször lehet hallani a pedagógusok elítélő bírálatot anélkül, hogy őt is meghallgatnák. Nem szabad megfeledkezni róla, hogy a gyerek másként viselkedik otthonában családja körében, mint az iskolában. Ezért fontos a bizalommal teli, őszinte kapcsolattartás. Ezt kívánom a szülők és a pedagógusok együttes munkájához a gyerekek érdekében. HORTINÉ MÁRKUS ZSUZSANNA tanítónő TÁPIÓ-TECH Bt. Acélszerkezet Gyártó-Szerelő, Műszaki Bt. Tápiószele, Virág u.11. Tel.Fax.: (53) Dr. Mizik Erzsébet Ultrahang rendelés Hasi szervek, kismedence, pajzsmirigy, erek color doppler vizsgálata Cegléd, Nádasdi út 10. Bejelentkezés: 06-70/

17 Fotó: Szokolai Attila Suli XIII. Ceglédi Ovi Olimpia TIZENHARMADIK ALKALOMMAL RENDEZTÉK meg az óvodások olimpiáját április 16-án, a Városi Sportcsarnokban. A mozgásos vetélkedőn 12 óvoda versenyzett a győzelemért és a vele járó vándorserlegért. Az idei rendezvényt lebonyolító Pesti úti óvoda vezetője Szűrszabóné Révész Zsuzsanna elmondta: 12 óvoda jelentkezett az Ovi Olimpiára, amin 12 fős gyermekcsoportok játékos-tréfás versenyen mérik össze tudásuk, ügyességük és állóképességük. A játékos, mozgásos feladatokból álló eseménynél az óvodás korosztály mozgásformáit vették alapul, mesés keretbe ágyazva. A XIII. Ovi Olimpia győztese a Pesti Úti Óvoda Köztársaság Utcai Tagóvodája lett, II. helyezett a Lövész utcai Óvoda, III. helyezett a Báthory utcai Óvoda. Várkonyisok a TV2-n ÁPRILIS 13-ÁN A TV2-N KEZDŐDÖTT a tavaszi Nagy Vagy!, melyben ringbe szállt Cegléd színeiben a Várkonyi István Általános Iskola is Megasztár 3-ból ismertté vált énekes és színész Puskás Petivel. A Nagy Vagy! a magyarországi és a határon túli magyar általános iskolák csapatainak versenye vasárnap délelőttönként a TV2 képernyőjén. A több héten át tartó viadal látványos erőpróbáinak résztvevői gyerekek, tanárok, szülők és sztárok földön, vízben és levegőben mérik össze erejüket, ügyességüket és tudásukat a fantasztikus fődíjakért. A ceglédi csapat szervezője Monori Anita testnevelő tanár lapunkat arról tájékoztatta, hogy a tavalyi nagy sikerű Tesco-Sulirajongó játék után kaptak meghívást a tévés vetélkedőbe. - A versenyre szorgosan készültünk heti 3 alkalommal, hiszen eléggé nehéz feladatokat kaptunk, mint például rekeszmászás, nagy nadrágos akadályfutás, páros foci nagynadrágban. A versenybe összesen 24 tízfős csapat nevezett, amelyek négy csoportban mérkőztek meg és az első három jutott tovább. A ceglédi csapat 4. lett így nem jutott tovább, de mint a szervező fogalmazott tapasztalatszerzésnek jó volt és jövőre is megpróbálják a versenyt.

18 Alma Mater Ösztöndíj A CEGLÉDI KOSSUTH LAJOS GIM- NÁZIUMban működő Alma Mater Alapítvány pályázatot ír ki a 2013/2014- es tanévre főiskolán vagy egyetemen továbbtanuló volt diákjai számára. Az alapítvány anyagi helyzete csak néhány pályázó támogatását teszi lehetővé. Feltételek: 1. Elsősorban szerény anyagi körülmények között élő családok gyermekei pályázhatnak. 2. Első diploma megszerzésére irányuló, nappali tagozatos képzésben résztvevők adhatnak be pályázatot, akik rendelkeznek legalább 1 év lezárt tanulmányi eredménnyel. 3. 3,5 fölötti tanulmányi átlaggal rendelkeznek vagy olyan tanulmányi eredménynyel, amely az adott felsőoktatási intézményben tanulmányi ösztöndíjra jogosít. A pályázat formai követelményei: Minimum 1, maximum 2 gépelt oldal (Times New Roman, 12-es betûtípus, 1,5-es sortáv), amelyen a pontos elérhetõséget (név, cím, telefonszám, e- mailcím) is tüntessék fel. A pályázathoz az elvégzett évrõl a leckekönyv fénymásolata, valamint a jelenlegi félévrõl az iskolalátogatási igazolás kell. Mivel a kuratórium döntése után a pénz kifizetése átutalással történik, ezért szükséges a pályázó pénzintézetének neve és pontos bankszámlaszámának feltüntetése is. A pályázatot elektronikusan címen Alma Mater Ösztöndíj tárgymegjelöléssel) vagy személyesen is le lehet adni a gimnázium titkárságán. A pályázat beadásának határideje: május 30. Cegléd, április 17. DR. KÜRTI GYÖRGY a kuratórium elnöke Szénás Pál Ösztöndíj A KOSSUTH GIMNÁZIUMÉRT ALA- PÍTVÁNY ösztöndíjat hirdet olyan, a Ceglédi Kossuth Gimnáziumban érettségizett, egyetem nappali tagozatán első diploma megszerzése érdekében tanuló, szerényebb anyagi körülményekkel rendelkező diáknak, aki legalább egy évet már elvégzett jelenlegi felsőfokú intézményében. Ösztöndíj csak egy évre adható, pályázni minden évben lehet, díjat évente 1, maximum 2 fő kaphat. A pályázat benyújtásának módja: Minimum 1, maximum 2 gépelt oldal (Times New Roman, 12-es betűtípus, 1,5-es sortáv), amelyen a pontos elérhetőséget (név, cím, telefonszám, cím) is tüntessék fel. A pályázathoz az elvégzett évről a leckekönyv fénymásolata, valamint a jelenlegi félévről az iskolalátogatási igazolás kell. Mivel a kuratórium döntése után a pénz kifizetése átutalással történik, ezért szükséges a pályázó pénzintézetének neve és pontos bankszámlaszámának feltüntetése is. A pályázatot elektronikusan címen Szénás Pál Ösztöndíj tárgymegjelöléssel) vagy személyesen is le lehet adni a gimnázium titkárságán. Az ösztöndíj beadásának határideje: május 30. Cegléd, április 17. DR. KÜRTI GYÖRGY a kuratórium elnöke

19 Sportnap a gimiben EGÉSZSÉGNEVELÉSI, KÖRNYEZETVÉDELMI és sportnapot tartottak április 10-én a Kossuth Gimnáziumban. A diákok különböző sportágakban mérhették össze erejüket, egészséges életmódról, életvezetésről, környezetvédelemről hallhattak előadásokat, de a vitorlázórepüléssel és az íjászattal is megismerkedhettek szakavatott segítők vezetésével. Fotó: Kisfaludi István -15% BALLAGÁSI AKCIÓ! ÁPRILIS IG Aranyékszererek % Ezüstékszerek % Karórák -10% Ajánlatunk: Nyakékek, karkötõk, fülbevalók, medálok, karika és köves gyûrûk, valódi és szinte - tikus kövekkel díszítve, nõi és férfi karórák Szolgáltatásaink: Ékszerjavítás, törtarany felvásárlás, cserearany beszámítás 8100 Ft/gr. Ceglédi zeneiskolások sikere A CEGLÉDI ERKEL FERENC ALAPFOKÚ Művészeti Iskola gitáros és zongorista növendékei idén is részt vettek versenyeken. Március 14-én Dunakeszin rendeztek regionális gitárversenyt, melyen Pest, Nógrád és Fejér megye diákjai mérhették össze tudásukat. Ceglédről Ungváry Mátyás az I. helyezést (Tanára: Magda Gábor), Kovács Kristóf a II. helyezést érte el. (Tanára: P. Szabó Zoltán) Április 4-én Törökszentmiklóson a IV. Nemzetközi Zongorafesztiválon vettek részt ceglédi zongoristák, közülük Randos Viktória Ezüst fokozatot ért el. (Tanára: P. Szabó Zoltánné) Cím: Cegléd, Teleki u. 9. (a Lottózó közelében) Tel: 53/ Nyitva: H-P: 8-17,30 Szo: 8-12,30 Szállj be te is ÁPRILIS 16-ÁN TARTOTTÁK A KÖZGAZDASÁGI Szakközépiskolában a Szállj be te is program záró rendezvényét. A programban a 10. c osztály tanulói és a Losontzi iskola középsúlyos értelmi fogyatákos diákjai vettek részt közös sportdélutánon Dr. Salamon József vezetésével. A programban osztályfőnöki órákon a tanár úr és a Magyar Speciális Olimpia Szövetség képviselője készítette fel a tanulókat a fogyatékkal élőkhöz való helyes viszonyulásra. A sportnapon pedig vegyes csapatokban sorversenyeken vettek részt. Fotó: Kisfaludi István

20 Mea culpa A Panoráma előző számában örömmel adtunk hírt a Patkós Irma Művészeti Szakközépiskola végzős táncosainak sikeréről: arany minősítés, külön díj! Mindenki boldog volt az iskolában, csak az érintettek szemében volt valami furcsa komorság! Nem kellett sokat várni a magyarázatra, egy kellő időben és helyen odavetett megjegyzés mindent elárult. Kár, hogy a nevünk már nem fért oda! - dörgött a kritika. PIMI HÍREK Fejezetek a Patkós Irma Mûvészeti Szakközépiskola életébõl m ea culpa! Akkor kezdjük elölről! A versenyen győztes csapat tagjai: Fogl Kristóf, Nagy Zoltán, Tóth Krisztián, Jámbrik Máté és Kovács Krisztián. A koreográfus Majláth Árpád. Ők vallanak a táncról, a versenyről: MAJLÁTH ÁRPÁD koreográfus: AL: - Gratulálok az eredményhez! Szeretném, ha néhány mondatban értékelnéd a csoport munkáját! MÁ: - Már szeptembertől tudatosan készültünk erre a versenyre. A próbafolyamat hosszú és kemény volt. Nagyon aprólékosan haladtunk, kiveséztünk minden egyes mozdulatot. Amikor kész lett a koreográfia, akkor sem vettünk vissza a tempóból, hiszen mindig volt mit finomítani rajta. Az előadásmódon, a láb- és kéztartásokon 1 2 3

2014. május 9. 23-24.

2014. május 9. 23-24. VIII. évfolyam, 9. szám 2014. május 9. P A A N O R Á M cegledipanorama.huanno 2007 9. Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivál 2014. május 23-24. P A A N O Kiadó: Panoráma Média Kft. 2700 Cegléd, Csalogány u.

Részletesebben

Forgatag és Virágvásár

Forgatag és Virágvásár VIII. évfolyam, 7. szám 2014. április 11. P A A N O R Á M cegledipanorama.huanno 2007 Szent György Napi Forgatag és Virágvásár 2014. április 26-27. Nagykőrös Deák tér, Vásártér P A A N O Kiadó: Panoráma

Részletesebben

Ceglédi. IV. Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivál. 2011. május 21. az eredeti P A N O R Á M A. V. évfolyam, 9. szám 2011. május 6.

Ceglédi. IV. Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivál. 2011. május 21. az eredeti P A N O R Á M A. V. évfolyam, 9. szám 2011. május 6. az eredeti Ceglédi V. évfolyam, 9. szám 2011. május 6. P A N O R Á M A panorama-online.hu ANNO 2007 2011. május 21. IV. Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivál MÁJUS 5-ÉN MEGNYITOTTAM ARANYÉR- LÉZERSEBÉSZETI

Részletesebben

Csobbanjon, ússzon, pihenjen Ön is a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpontban! Nyitás: május 24-én!

Csobbanjon, ússzon, pihenjen Ön is a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpontban! Nyitás: május 24-én! VIII. évfolyam, 10. szám 2014. május 23. P A A N cegledipanorama.hu O R Á M anno 2007 Csobbanjon, ússzon, pihenjen Ön is a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpontban! Nyitás: május 24-én! P A A N O Kiadó:

Részletesebben

IV. Ceglédi Menyegző Fesztivál. 2014. február 8. (szombat) Kossuth Étterem

IV. Ceglédi Menyegző Fesztivál. 2014. február 8. (szombat) Kossuth Étterem VIII. évfolyam, 2. szám 2014. január 31. Fotó: Hartyányi Norbert P A A N O R Á M cegledipanorama.huanno 2007 IV. Ceglédi Menyegző Fesztivál 2014. február 8. (szombat) Kossuth Étterem

Részletesebben

HEGEDŰS ÁGOTA alpolgármester

HEGEDŰS ÁGOTA alpolgármester VII. évfolyam, 8. szám 2013. április 19. P A A N O R Á M cegledipanorama.huanno 2007 P A A N O R Á M Címlap Kiadó: Panoráma Média Kft. 2700 Cegléd, Csalogány u. 3. Tel/Fax.: (53) 312-038 info@cegledipanorama.hu

Részletesebben

Írország hercegnője Cegléden 2014.04.04. 19 00

Írország hercegnője Cegléden 2014.04.04. 19 00 VIII. évfolyam, 4. szám 2014. február 28. P A A N O R Á M Írország hercegnője Cegléden 2014.04.04. 19 00 P A A N O Kiadó: Panoráma Média Kft. 2700 Cegléd, Csalogány u. 3. Tel/Fax.: (53) 312-038 info@cegledipanorama.hu

Részletesebben

Legyen a szívünk szívügyünk!

Legyen a szívünk szívügyünk! IX. évfolyam, 5. szám 2015. március 13. P A A N O R Á M cegledipanorama.huanno 2007 Legyen a szívünk szívügyünk! ADOMÁNYGYŰJTŐ AKCIÓ a ceglédi Toldy Ferenc Kórház Kardiológiai Osztálya javára! 2015. március

Részletesebben

Pontban a központban! Cegléd, Kossuth tér 4. (a piacnál) Tel.: 30/693-5468 P A N O R Á M A. A külső borító hirdetés, LEVÁLASZTANDÓ! panorama-online.

Pontban a központban! Cegléd, Kossuth tér 4. (a piacnál) Tel.: 30/693-5468 P A N O R Á M A. A külső borító hirdetés, LEVÁLASZTANDÓ! panorama-online. A külső borító hirdetés, LEVÁLASZTANDÓ! P A N O R Á M A ANNO 2007 panorama-online.hu Pontban a központban! Cegléd, Kossuth tér 4. (a piacnál) Tel.: 30/693-5468 Pontban a központban Új üzlet nyílt a Piaccsarnok

Részletesebben

Ceglédi. Iskolaválasztás elõtt. az eredeti P A N O R Á M A. V. évfolyam, 2. szám 2011. január 28. panorama-online.hu ANNO 2007

Ceglédi. Iskolaválasztás elõtt. az eredeti P A N O R Á M A. V. évfolyam, 2. szám 2011. január 28. panorama-online.hu ANNO 2007 az eredeti Ceglédi V. évfolyam, 2. szám 2011. január 28. P A N O R Á M A panorama-online.hu ANNO 2007 Iskolaválasztás elõtt A hirdetés felmutatója 10% kedvezményben részesül FÉRFI ÉS NÕI DIVATÁRU ÜZLET

Részletesebben

J ú l i u s 2 0-2 1. - V á r o s i S p o r t c s a r n o k

J ú l i u s 2 0-2 1. - V á r o s i S p o r t c s a r n o k VII. évfolyam, 14. szám 2013. július 12. P A A N O R Á M cegledipanorama.huanno 2007 A Csodák Palotája kiállítása Cegléden interaktív utazó J ú l i u s 2 0-2 1. - V á r o s i S p o r t c s a r n o k 2700

Részletesebben

Bevezetõ. Lapunk megjelenését támogatja:

Bevezetõ. Lapunk megjelenését támogatja: VII. évfolyam, 7. szám 2013. április 5. P A A N O R Á M cegledipanorama.huanno 2007 P A A N O Kiadó: Panoráma Média Kft. 2700 Cegléd, Csalogány u. 3. Tel/Fax.: (53) 312-038 info@cegledipanorama.hu cegledipanorama.hu

Részletesebben

10 éve város. Albertirsa

10 éve város. Albertirsa VII. évfolyam, 15. szám 2013. július 26. P A A N O R Á M cegledipanorama.huanno 2007 10 éve város Albertirsa 2700 Cegléd, 4. számú főút 69. km. Telefon: 0653-505-911 5000 Szolnok, Széchenyi krt. Telefon:

Részletesebben

VI. évfolyam, 21. szám 2012. október 19. P A N O R Á M A. cegledipanorama.hu ANNO 2007

VI. évfolyam, 21. szám 2012. október 19. P A N O R Á M A. cegledipanorama.hu ANNO 2007 VI. évfolyam, 21. szám 2012. október 19. P A N O R Á M A ANNO 2007 cegledipanorama.hu P A N O R Á M A Kiadó: Panoráma Média Kft. 2700 Cegléd, Csalogány u. 3. Tel/Fax.: (53) 312-038 info@cegledipanorama.hu

Részletesebben

Ingyenes. II. évfolyam, 23. szám 2008. november 21. Ceglédi ANNO 2007. Mit kapnak karácsonyra? 3. oldal

Ingyenes. II. évfolyam, 23. szám 2008. november 21. Ceglédi ANNO 2007. Mit kapnak karácsonyra? 3. oldal Ingyenes Ceglédi II. évfolyam, 23. szám 2008. november 21. P A N O R Á M A ANNO 2007 Mit kapnak karácsonyra? 3. oldal minden raktárkészleten levõ Zalakerámia mázas gres burkolólapot! S hogy a jó kedv is

Részletesebben

Ceglédi. ...érkezik a Mikulás. A Kleopátra Ékszerüzlet elé... az eredeti P A N O R Á M A FŰTÉS- FÜRDŐSZOBA- BARKÁCS SZAKÁRUHÁZ

Ceglédi. ...érkezik a Mikulás. A Kleopátra Ékszerüzlet elé... az eredeti P A N O R Á M A FŰTÉS- FÜRDŐSZOBA- BARKÁCS SZAKÁRUHÁZ az eredeti Ceglédi IV. évfolyam, 24. szám 2010. december 3. P A N O R Á M A panorama-online.hu ANNO 2007 A Kleopátra Ékszerüzlet elé......érkezik a Mikulás NEGYEDI A l a p m e g j e l e n é s é t k i e

Részletesebben

VI. évfolyam, 12. szám 2012. június 15. P A N O R Á M A. cegledipanorama.hu ANNO 2007. V. Bor- és laskafesztivál. 2012. június 22-23.

VI. évfolyam, 12. szám 2012. június 15. P A N O R Á M A. cegledipanorama.hu ANNO 2007. V. Bor- és laskafesztivál. 2012. június 22-23. VI. évfolyam, 12. szám 2012. június 15. P A N O R Á M A ANNO 2007 cegledipanorama.hu V. Bor- és laskafesztivál 2012. június 22-23. P A N O R Á M A Kiadó: Panoráma Média Kft. 2700 Cegléd, Csalogány u.

Részletesebben

A Magyar Tudomány Ünnepén

A Magyar Tudomány Ünnepén V. évfolyam, 22. szám 2011. november 4. P A N O R Á M A ANNO 2007 panorama-online.hu A Magyar Tudomány Ünnepén P A N O R Á M A Címlap 3 Kiadó: Panoráma Média Kft. 2700 Cegléd, Csalogány u. 3. Tel/Fax.:

Részletesebben

Címlap. Lapunk megjelenését támogatja:

Címlap. Lapunk megjelenését támogatja: IX. évfolyam, 6. szám 2015. március 27. P A A N O R Á M cegledipanorama.huanno 2007 P A A N O Lapunk megjelenését támogatja: R Á M Kiadó: Panoráma Média Kft. 2700 Cegléd, Csalogány u. 3. Tel/Fax.: (53)

Részletesebben

Gazdasági program Gubody Ferenc terv

Gazdasági program Gubody Ferenc terv VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA H Nagy László Lázár grafi kája XXII. évfolyam 5. szám Cegléd város honlapja: www.cegled.hu Miért éppen a nagy előd, Gubody polgármester nevét viseli ez a terv? Olyan időket élünk,

Részletesebben

ÚJ MAZDA CX-3. Zakar és Társa Kft. www.mazdazakar.hu WWW.MAZDA.HU

ÚJ MAZDA CX-3. Zakar és Társa Kft. www.mazdazakar.hu WWW.MAZDA.HU IX. évfolyam, 16. szám 2015. augusztus 28. P A A N O facebook.com/cegledipanorama R Á M anno 2007 ÚJ MAZDA CX-3 Igazi újdonságra vágyik, mellyel az autózás minden perce élmény? Megérkezett a Mazda kompakt

Részletesebben

STÍLUS, DIZÁJN, KARAKTER

STÍLUS, DIZÁJN, KARAKTER IX. évfolyam, 10. szám 2015. május 22. P A A N O facebook.com/cegledipanorama R Á M anno 2007 STÍLUS, DIZÁJN, KARAKTER ÚJ MAZDA2 Az új Mazda2 kompakt, mégis gyönyörű, ötvözi a funkcionalitást és a makulátlan

Részletesebben

Bevezetõ. Lapunk megjelenését támogatja:

Bevezetõ. Lapunk megjelenését támogatja: VII. évfolyam, 6. szám 2013. március 22. P A A N cegledipanorama.hu O R Á M anno 2007 P A A N O R Á M Bevezetõ Kiadó: Panoráma Média Kft. 2700 Cegléd, Csalogány u. 3. Tel/Fax.: (53) 312-038 info@cegledipanorama.hu

Részletesebben

2700 Cegléd, 4. számú főút 69. km. Telefon: 0653-505-911 5000 Szolnok, Széchenyi krt. Telefon: 0656-511-011, 0656-511-012 www.kiazakar.

2700 Cegléd, 4. számú főút 69. km. Telefon: 0653-505-911 5000 Szolnok, Széchenyi krt. Telefon: 0656-511-011, 0656-511-012 www.kiazakar. VII. évfolyam, 17. szám 2013. augusztus 23. P A A N O R Á M cegledipanorama.huanno 2007 2700 Cegléd, 4. számú főút 69. km. Telefon: 0653-505-911 5000 Szolnok, Széchenyi krt. Telefon: 0656-511-011, 0656-511-012

Részletesebben

0 Ft kezdőrészlet OKOSTELEFON FEJHALLGATÓVAL. +24 x havi 2990 Ft kamatmentes részlet (Teljes ár: 71 760 Ft)

0 Ft kezdőrészlet OKOSTELEFON FEJHALLGATÓVAL. +24 x havi 2990 Ft kamatmentes részlet (Teljes ár: 71 760 Ft) VIII. évfolyam, 19. szám 2014. szeptember 26. P A A N O R Á M cegledipanorama.hu OKOSTELEFON FEJHALLGATÓVAL 0 Ft kezdőrészlet +24 x havi 2990 Ft kamatmentes részlet (Teljes ár: 71 760 Ft) Új előfizetéssel,

Részletesebben

II. Ceglédi Menyegzõ Fesztivál

II. Ceglédi Menyegzõ Fesztivál VI. évfolyam, 2. szám 2012. január 27. P A N O R Á M A ANNO 2007 II. Ceglédi Menyegzõ Fesztivál P A N O R Á M A Kiadó: Panoráma Média Kft. 2700 Cegléd, Csalogány u. 3. Tel/Fax.: (53) 312-038 panoramainfo@freemail.hu

Részletesebben

Címlap. Lapunk megjelenését támogatja:

Címlap. Lapunk megjelenését támogatja: VIII. évfolyam, 11. szám 2014. június 6. P A A N cegledipanorama.hu O R Á M anno 2007 P A A N O R Á M Címlap Kiadó: Panoráma Média Kft. 2700 Cegléd, Csalogány u. 3. Tel/Fax.: (53) 312-038 info@cegledipanorama.hu

Részletesebben

EMBERSÉGET, SZERETETET ÉS TUDÁST KAPTAK A GIMNAZISTÁK

EMBERSÉGET, SZERETETET ÉS TUDÁST KAPTAK A GIMNAZISTÁK 18. szám 2012. MÁJUS KÖZÉRDEKŰ ÖNKORMÁNYZATI HAVILAP EMBERSÉGET, SZERETETET ÉS TUDÁST KAPTAK A GIMNAZISTÁK A diákélettől búcsúztunk, de egymástól és az iskolától nem, fogalmazták meg a ballagást követően

Részletesebben

Csemői Virágünnep CSEMŐI FALUNAP. 2015. július 4.

Csemői Virágünnep CSEMŐI FALUNAP. 2015. július 4. lyam, 13. szám IX. évfo 2015. július 3. P ce A g le dip N a n or a O ma.h u R Csemői Virágünnep CSEMŐI FALUNAP 2015. július 4. Á M anno 2007 A STÍLUS, DIZÁJN, KARAKTER ÚJ MAZDA2 Az új Mazda2 kompakt, mégis

Részletesebben

Ingyenes. II. évfolyam, 13. szám 2008. július 4. Ceglédi. Tombol a nyár... Cegléd oázisa a Termálfürdõben 3. oldal

Ingyenes. II. évfolyam, 13. szám 2008. július 4. Ceglédi. Tombol a nyár... Cegléd oázisa a Termálfürdõben 3. oldal Ingyenes Ceglédi II. évfolyam, 13. szám 2008. július 4. P A N O R Á M A Tombol a nyár... Cegléd oázisa a Termálfürdõben 3. oldal Weber Terranova padlókiegyenlítõ (zsák) 2.700 Ft 1.890 Ft Laminált parkettához

Részletesebben