Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint"

Átírás

1 oldalszám: 1/9 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termékazonosító ProSid MI 701 Regisztrációs szám Nem alkalmazható. 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény használata Kiegészítő takarmány 1.3 A biztonsági adatlap szállítójának adatai Gyártó/szállító: Perstorp Specialty Chemicals AB SE Perstorp, Sweden Tel Fax Információt nyújtó terület: productinfo@perstorp.com 1.4 Sürgősségi telefonszám: (Int.) (Emergency Response Center, Sweden) * 2. SZAKASZ: A veszély meghatározása 2.1 Az anyag vagy keverék osztályozása Az 1272/2008/EK rendelet szerinti osztályozás Eye Dam Súlyos szemkárosodást okoz. Skin Irrit Bőrirritáló hatású. STOT SE Légúti irritációt okozhat. A 67/548/EGK irányelv vagy a 1999/45/EK irányelv szerinti osztályozás Xi; Irritatív R37/38-41: Bőrizgató hatású, izgatja a légutakat. Súlyos szemkárosodást okozhat. 2.2 Címkézési elemek Az 1272/2008/EK rendelet szerinti címkézés A termék a CLP-rendelet (Anyagok és Keverékek Osztályozásáról, Címkézéséről és Csomagolásáról szóló rendelet) szerint osztályozva és címkézve. Veszélyt jelző piktogramok ~ GS05 ~ GS07 Figyelmeztetés Veszély Veszélyt meghatározó komponensek a cimkézéshez: Propionsav % Figyelmeztető mondatok 315 Bőrirritáló hatású. 318 Súlyos szemkárosodást okoz. 335 Légúti irritációt okozhat. Óvintézkedésre vonatkozó mondatok P261 Kerülje a köd/gőzök/permet belélegzését. P280 Védőkesztyű/védőruha/szemvédő/arcvédő használata kötelező. (folytatás a 2. oldalon)

2 oldalszám: 2/9 (folytatás az 1. oldalról) P304+P340 BELÉLEGZÉS ESETÉN: Az érintett személyt friss levegőre kell vinni és olyan nyugalmi testhelyzetbe kell helyezni, hogy könnyen tudjon lélegezni. P305+P351+P338 SZEMBE KERÜLÉS esetén: Több percig tartó óvatos öblítés vízzel. Adott esetben a kontaktlencsék eltávolítása, ha könnyen megoldható. Az öblítés folytatása. P310 Azonnal forduljon TOXIKOLÓGIAI KÖZPONTOZ vagy orvoshoz. P302+P352 A BŐRRE KERÜL: Lemosás bő szappanos vízzel. A veszély megjelölése: Izgatja a bőrt. A termék szembe kerülése esetén tartós szemkárosodás veszélye áll fenn. Légúti irritációt okozhat. 2.3 Egyéb veszélyek A PBT- és a vpvb-értékelés eredményei PBT: Szám vpvb: Szám * 3. SZAKASZ: Összetétel vagy az összetevőkre vonatkozó adatok Keverékek Igen Veszélyes alkotórészek: CAS: EINECS: Reg.nr.: C R34 ~ Flam. Liq. 3, 226; ~ Skin Corr. 1B, 314; Eye Dam. 1, % glycerol propionates 20-30% További információk: A megadott veszélyességi utalások szövege a 16. fejezetben található. * 4. SZAKASZ: Elsősegélynyújtás 4.1 Az elsősegély-nyújtási intézkedések ismertetése Általános információk: A termék által szennyezett ruhadarabokat haladéktalanul távolítsuk el. Belélegzés után: Menjen szabad levegőre. Öblítse ki a száját vízzel. a az irritáció tartós, forduljon orvoshoz. Bőrrel való érintkezés után: Azonnal öblítse le a bőrfelületet vízzel, majd mossa le a bőrt szappannal és vízzel legalább 5-10 percen keresztül. Lehetőség szerint használjon kézmeleg vizet. Távolítsa el a szennyezett ruházatot és lábbelit. Forduljon orvoshoz, ha a bőrpír nem múlik. A szemmel való érintkezés után: Fontos! Azonnal kezdje meg a folyamatos öblítést langyos vízzel, és legalább 15 percen keresztül folytassa azt. a visel kontaktlencsét, távolítsa el, amennyiben ezt képes könnyen megtenni. Folytassa az öblítést. ívjon orvosi segítséget. Lenyelés után: NE hánytasson. Öblítse ki vízzel a száját, majd köpje ki azt. Ezt követően igyon meg 1-2 pohár vizet vagy tejet. Soha ne adjon semmit szájon át egy eszméletlen személynek. Azonnal forduljon orvoshoz. 4.2 A legfontosabb - akut és késleltetett - tünetek és hatások További lényeges információk nem állnak rendelkezésre. 4.3 A szükséges azonnali orvosi ellátás és különleges ellátás jelzése További lényeges információk nem állnak rendelkezésre. (folytatás a 3. oldalon)

3 oldalszám: 3/9 (folytatás a 2. oldalról) * 5. SZAKASZ: Tűzvédelmi intézkedések 5.1 Oltóanyag Megfelelő tűzoltószerek: CO2, poroltó vagy vízsugár. A nagyobb tüzeket vízsugárral vagy alkoholnak ellenálló habbal oltsuk. Biztonsági okokból nem megfelelő tűzoltószerek: Vízsugár 5.2 Az anyagból vagy a keverékből származó különleges veszélyek Tűzeset során felszabadulhat: Szénmonoxid (CO) Szén-dioxid (CO2) 5.3 Tűzoltóknak szóló javaslat Különleges védőfelszerelés: A tűzoltóknak megfelelő védőfelszerelést kell viselniük és pozitív nyomású üzemmódban zárt rendszerű légzőkészüléket kell használniuk egész arcot borító maszkkal. Ne lélegezzük be a robbanási és égési gázokat. A 8. Résznek megfelelően használjon vegyszereknek ellenálló védőruhát és csizmát illetve légzőmaszkot. További adatok A veszélyeztetett tartályokat vízsugárral hűtsük. A szennyezett oltóvizet külön gyűjtsük és ne engedjük bele a csatornába: * 6. SZAKASZ: Intézkedések véletlenszerű expozíciónál 6.1 Személyi óvintézkedések, egyéni védőeszközök és vészhelyzeti eljárások Viseljen védőöltözetet, hogy elkerülje a bőrrel, szemmel és a ruházattal való kontaktust. 6.2 Környezetvédelmi óvintézkedések: Minimalizálja a terület terjedését, és fedje be a lefolyókat. Ne engedjük bele a csatornába, vagy a környezeti vizekbe. A környezeti vizekbe vagy csatornába való behatolás esetén értesítsük az illetékes hatóságokat. 6.3 A területi elhatárolás és a szennyezésmentesítés módszerei és anyagai: Kis mennyiségű kiömlés: Folyadékot megkötő anyaggal (homok, kovaföld, savmegkötő anyag, univerzális megkötő anyag) itassuk fel. Nagy mennyiségű kiömlés: Pumpálja fel a terméket egy megfelelően jelölt tartalék tárolóba. Tisztítsa meg a szennyeződött területet nagy mennyiségű vízzel. 6.4 ivatkozás más szakaszokra A biztonságos kezeléshez lásd a 7. Fejezetben közölt információkat. A személyes védőfelszereléshez lásd a 8. Fejezetben közölt információkat. Az eltávolítással kapcsolatban lásd a 13. Fejezetben közölt információkat. * 7. SZAKASZ: Kezelés és tárolás 7.1 A biztonságos kezelésre irányuló óvintézkedések Expozíció veszélye esetén viseljen személyi védőfelszerelést a 8. fejezet szerint. Gondoskodjunk a munkahelyen megfelelő szellőzésről és elszívásról. Kerüljük az aerosol képződést. Tűz- és robbanásvédelmi információk: Gőzök a levegőben robbanóképes keveréket képezhetnek. Tartsuk távol a tűzforrásokat - ne dohányozzunk. ozzunk intézkedéseket elektrosztatikus feltöltődés ellen. (folytatás a 4. oldalon)

4 oldalszám: 4/9 (folytatás a 3. oldalról) 7.2 A biztonságos tárolás feltételei, az esetleges összeférhetetlenséggel együtt Raktározás: űvös helyen tartandó. Napfénytől védendő. A raktárhelyiségekkel és tartályokkal szemben támasztott követelmény: űvös helyen tároljuk. További adatok a raktározási körülményekkel kapcsolatban: űvös helyen tároljuk; a hevítés nyomásnövekedéshez és repedés veszélyhez vezet. A tartályt jól szellőztett helyen tároljuk. 7.3 Meghatározott végfelhasználás (végfelhasználások) További lényeges információk nem állnak rendelkezésre. * 8. SZAKASZ: Az expozíció ellenőrzése/egyéni védelem 8.1 Ellenőrzési paraméterek Tartsa az egyént érő expozíció szintjét a Származtatott hatásmentes szint (DNEL), és a nemzeti expozíciós határértékek alatt (ha fennáll). Alkotórészek munkahelyre vonatkoztatott, felügyelet tárgyát képező határértékekkel: TLV () CK-érték: 62 mg/m 3 AK-érték: 31 mg/m 3 m IOELV (EU) CK-érték: 62 mg/m 3, 20 ppm AK-érték: 31 mg/m 3, 10 ppm DNEL(-ek) Börön át DNEL long term local 260 µg/cm 2 (dolgozók) DNEL long term syst. 132 mg/kg bw/d (dolgozók) Belégzésnél DNEL acute local eff 62 mg/m 3 (dolgozók) DNEL acute systemic 62 mg/m 3 (dolgozók) DNEL long term local 31 mg/m 3 (dolgozók) DNEL long term syst. 31 mg/m 3 (dolgozók) PNEC (-ek) PNEC freshwater 0,5 mg/l (-) PNEC intermittent 5 mg/l (-) PNEC marine water 0,05 mg/l (-) PNEC sediment (FW) 1,86 mg/kg dw (-) PNEC sediment (MW) 0,186 mg/kg dw (-) 8.2 Az expozíció ellenőrzése Tartsa a személyt érő expozíciós szintet a Származtatott hatásmentes szint (DNEL) alatt, az alább említett személyi védőfelszerelés viselésével. Személyes védőfelszerelés: Általános védekezési és higiéniai intézkedések: Kerüljük a szemmel és bőrrel való érintkezést. A munkahelyeket vészhelyzetben használatos tusoló és szemmosó létesítményekkel kell felszerelni. Légzésvédelem: Nem megfelelő szellőzéskor védőálarc szükséges. (folytatás az 5. oldalon)

5 Sűrűség 20 C-nál: 1,053 g/cm 3 (folytatás a 6. oldalon) oldalszám: 5/9 (folytatás a 4. oldalról) Megfelelő légzésvédelem alacsony koncentráció vagy rövid távú expozíció esetén: Légszűrő szerves összetételű gázok/gőzök számára (forráspont > 65 C, pl.: EN Type A) Megfelelő légzésvédelem magasabb oncentráció vagy hosszú távú hatás esetén: Zárt rendszerű légzőkészülék. Kézvédelem: S Védőkesztyű. Kesztyűanyag Kloroprén-kaucsuk Butilkaucsuk Nitrilkaucsuk Az alkalmas kesztyű kiválasztása nem csak az anyagtól, hanem az egyéb minőségi jellemzőktől is függ, ami gyártótól függően más és más lehet. Áthatolási idő a kesztyűanyagon A pontos behatolási időt a kesztyű gyártójától kell megkérdezni és azt be is kell tartani. Szemvédelem: RJól záró védőszemüveg. Testvédelem: A vegyiparban használatos általános munkaruha (hosszú szárú és ujjú). Környezeti expozíció korlátozása és ellenőrzése Nem szükséges. Kockázatkezelési intézkedések Nem alkalmazható. * 9. SZAKASZ: Fizikai és kémiai tulajdonságok 9.1 Az alapvető fizikai és kémiai tulajdonságokra vonatkozó információ Általános adatok Külső jellemzők: Forma: Folyékony Szín: világossárga Szag: szúrós p-érték 20 C-nál: 3,2 (10 % (w/w) in water) Állapotváltozás Olvadáspont/olvadási tartomány: Forráspont/forrási tartomány: Lobbanáspont: 61 C Nincs meghatározva. Nincs meghatározva. Gyúlékonyság (szilárd, gázhalmazállapotú): Nincs meghatározva. Robbanásveszély: A termék nem robbanékony, azonban robbanékony levegő/por keverék képződése lehetséges. Robbanási határok: Nincs meghatározva. Égést elősegítő tulajdonságok Nincs oxidáló hatása.

6 oldalszám: 6/9 Oldhatóság/keverhetőség az alábbiakkal: Víz: Teljes mértékben keverhető. Eloszlási együttható (n-oktanol/víz): Nincs meghatározva. (folytatás az 5. oldalról) Viszkozitás: dinamikai: Nincs meghatározva. 9.2 Egyéb információk T o vábbi lé nye ges i nform á c iók nem á lln ak rendelkezésre. * 10. SZAKASZ: Stabilitás és reakciókészség 10.1 Reakciókészség A termékre vonatkozó specifikus tesztadat nem készült. További információért, tekintse meg a fejezet következő bekezdéseit Kémiai stabilitás A termék normális körülmények között stabil 10.3 A veszélyes reakciók lehetősége eves reakciók erős lúgokkal és oxidáló szerekkel Kerülendő körülmények ő és közvetlen napsugárzás ellen védjük Nem összeférhető anyagok: - bázisok - oxidálószerek 10.6 Veszélyes bomlástermékek: idrogén Gyúlékony gázok/gőzök * 11. SZAKASZ: Toxikológiai adatok 11.1 A toxikológiai hatásokra vonatkozó információ Akut toxicitás: LD/LC50-értékek: Szájon át LD mg/kg (rat) (OECD 401) Belégzésnél LC50/1h >19,7 mg/l (rat) (OECD 403) Primer ingerhatás: A bőrön: Irritálja a bőrt.** A szemben: Súlyos szemkárosodást okoz. (OECD 438) Inhalation: Légúti irritációt okozhat. Egyéb adatok (a kisérleti toxikológiához): Ames test: Negative (Not a mutagen) Szenzibilizáció Nincs ismert szenzitizáló hatása. Ismételt dózis toxicitás Szájon át NOAEL local/90d 6200 ppm (rat) (OECD 408) NOAEL systemic/90d ppm (rat) (OECD 408) Börön át LOAEL/90d 136,9 mg/kg bw/d (mouse) (OECD 411) (folytatás a 7. oldalon)

7 oldalszám: 7/9 Rákkeltő hatás: Szájon át NOAEL/2yrs 4000 ppm (rat) Mutagén hatás: Nincs adat. Reprodukciót károsító tulajdonság: Nincs adat. Megjegyzés: **kereszthivatkozás hasonló termék (folytatás a 6. oldalról) * 12. SZAKASZ: Ökológiai információk 12.1 Toxicitás Akvatikus toxicitás: EC50/48h >500* mg/l (Daphnia magna) (EU Method C.2) EC50/72h >500* mg/l (Desmodesmus subspicatus) (OECD 201) LC50/96h >10000* mg/l (Leuciscus idus) (DIN 38412) NOEC >5000* mg/l (Leuciscus idus) (DIN 38412) 250* mg/l (Daphnia magna) (EU Method C.2) 12.2 Perzisztencia és lebonthatóság BOD10 73 % (-) (Warburg test) BOD20d 93 % (-) (EU Method C.5) BOD24h 40,4 % (-) (Warburg test) BOD mg/g (-) COD 1330 mg/g (-) TOC 452 mg/l (-) Egyéb információk: A termék biológiailag könnyen lebontható. BOD5/COD: 78,1 % 12.3 Bioakkumulációs képesség Élő szervezetekben nem dúsul fel. BCF 3,2 (fish) log Pow 0,3 (-) (OECD 107) 12.4 A talajban való mobilitás Log Koc 0,079 (-) (calc) Ökotoxikus hatások: A derítő berendezésekben tapasztalt viselkedés: EC20/30min * mg/l (activated sludge) (ISO 8192) További ökológiai információk: Általános információk: ígitatlan állapotban, illetve nagyobb mennyiségekben ne engedjük bele a talajvízbe, a környezeti vizekbe, vagy a csatornahálózatba. A helyi nagymértékű kiömlése káros vagy negatív hatással lehet a környezetre, a vízi élőlények p változása és megváltozott ozmotikus egyensúlya miatt. (folytatás a 8. oldalon)

8 oldalszám: 8/ A PBT- és a vpvb-értékelés eredményei PBT: Szám vpvb: Szám 12.6 Egyéb káros hatások További lényeges információk nem állnak rendelkezésre. Megjegyzés: *kereszthivatkozás egy támogató anyagból (strukturális analóg) (folytatás a 7. oldalról) * 13. SZAKASZ: Ártalmatlanítási szempontok 13.1 ulladékkezelési módszerek A termék veszélyes hulladék besorolást kapott, és ennek megfelelően kell megsemmisíteni. Elégetése engedéllyel rendelkező létesítményben történjen. Európai ulladék Katalógus * veszélyes anyagokat tartalmazó, mezőgazdasági vegyi hulladékok Tisztítatlan csomagolások: Az alaposan kiürített és tiszta csomagolás újrahasznosítható. A szennyezett csomagoló anyagokat ugyanúgy kell megsemmisíteni, mint a terméket. Ajánlás: A kezelés módját a hatósági előírások szabják meg. Ajánlott tisztítószer: Víz, adott esetben tisztítószerekkel együtt. * 14. SZAKASZ: Szállításra vonatkozó információk 14.1 UN szám ADR, ADN, IMDG, IATA elyes műszaki megnevezés ADR, ADN, IMDG, IATA Szállítási veszélyességi osztály(ok) ADR, ADN, IMDG, IATA osztály Csomagolási csoport ADR, IMDG, IATA Környezeti veszélyek: Nem alkalmazható 14.6 A felhasználót érintő különleges óvintézkedések 14.7 A MARPOL 73/78 II. melléklete és az IBC kódex szerinti ömlesztett szállítás Nem alkalmazható Nem alkalmazható Szállítási/egyéb adatok: A fenti rendelkezések alapján az anyag szállítása nem jár veszéllyel. * 15. SZAKASZ: Szabályozással kapcsolatos információk 15.1 Az adott anyaggal vagy keverékkel kapcsolatos biztonsági, egészségügyi és környezetvédelmi előírások/jogszabályok AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 767/2009/EK RENDELETE a takarmányok forgalomba hozataláról és felhasználásáról (folytatás a 9. oldalon)

9 oldalszám: 9/9 Országos előírások: Egyéb előírások, korlátozások és tiltó rendelkezések Nem alkalmazható Kémiai biztonsági értékelés: A kémiai biztonsági értékelést nem végeztek. (folytatás a 8. oldalról) * 16. SZAKASZ: Egyéb információk Az adatok jelenlegi ismeretinkre támaszkodnak, azonban nem jelentik a termék tulajdonságainak garanciáját és nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt. Takarmány tartósítószer Takarmány tartósítószerként és szilázs-adalékanyagként használandó Minden állatfaj és fajta számára. Nettó mennyiség: Szállítási dokumentumok szerint Tétel szám: Szállítási dokumentumok szerint Gyártás dátuma: Legfeljebb egy hónappal a felrakodás dátumát megelőzően Szavatossági idő: A felrakodási dátumtól számított 36 hónapig Lényeges mondatok 226 Tűzveszélyes folyadék és gőz. 314 Súlyos égési sérülést és szemkárosodást okoz. 318 Súlyos szemkárosodást okoz. R34 Égési sérülést okoz. Az adatlapot kiállító szerv: Corporate ESQ Perstorp olding AB * Az adatok az előző verzióhoz képest megváltoztak

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 16054/3 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: 054 Regisztrációs szám nem alkalmazható Anyag/készítmény használata Adhezív anyag, fogászati fém A biztonsági

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint / ISO 11014

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint / ISO 11014 oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása További lényeges

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Flam. Liq. 2 H225 Fokozottan tűzveszélyes folyadék és gőz. Asp. Tox. 1 H304 Lenyelve és a légutakba kerülve halálos lehet.

Flam. Liq. 2 H225 Fokozottan tűzveszélyes folyadék és gőz. Asp. Tox. 1 H304 Lenyelve és a légutakba kerülve halálos lehet. oldalszám: 1/8 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: 036-P Regisztrációs szám nem alkalmazható Anyag/készítmény használata Gyantaalapú adhezív anyag fogszabályozáshoz

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap. 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása További

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. k é s z ü l t a 1 9 0 7 / 2 0 0 6 / E K, 3 1 c i k k s z e r i n t

BIZTONSÁGI ADATLAP. k é s z ü l t a 1 9 0 7 / 2 0 0 6 / E K, 3 1 c i k k s z e r i n t 1/8 BIZTONSÁGI ADATLAP k é s z ü l t a 1 9 0 7 / 2 0 0 6 / E K, 3 1 c i k k s z e r i n t 1. szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: Cikkszám: 17312 1.2 Az

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. k é s z ü l t a 1 9 0 7 / 2 0 0 6 / E K, 3 1 c i k k s z e r i n t

BIZTONSÁGI ADATLAP. k é s z ü l t a 1 9 0 7 / 2 0 0 6 / E K, 3 1 c i k k s z e r i n t 1/8 BIZTONSÁGI ADATLAP k é s z ü l t a 1 9 0 7 / 2 0 0 6 / E K, 3 1 c i k k s z e r i n t 1. szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: Cikkszám: 17313 1.2 Az

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Kurinpower A-807. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: Veszélyesség szerinti besorolás

Biztonsági adatlap. Kurinpower A-807. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: Veszélyesség szerinti besorolás 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított, illetve ellenjavallt felhasználása: Foglalkozásszerű felhasználásra.

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 5430/2 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

N; Környezeti veszély R51/53: Mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszan tartó károsodást okozhat.

N; Környezeti veszély R51/53: Mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszan tartó károsodást okozhat. oldalszám: 1/8 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: 081052 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

: kodan tincture forte colourless

: kodan tincture forte colourless 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 azonosító Márkanév : 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Az anyag/keverék

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 13792/1 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 0786 110 1110 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt

Részletesebben

6304826 - GRIFFON CLEANER TIN 1L*6 L127

6304826 - GRIFFON CLEANER TIN 1L*6 L127 oldalszám: 1/8 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 1.1 Termékazonosító. Kereskedelmi megnevezés: Griffon Cleaner. CAS-szám: 78-93-3 GRIFFON CLEANER TIN 1L*6 L127. EK-szám: 201-159-0.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. k é s z ü l t a 1 9 0 7 / 2 0 0 6 / E K, 3 1 c i k k s z e r i n t

BIZTONSÁGI ADATLAP. k é s z ü l t a 1 9 0 7 / 2 0 0 6 / E K, 3 1 c i k k s z e r i n t 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP k é s z ü l t a 1 9 0 7 / 2 0 0 6 / E K, 1 c i k k s z e r i n t 1. szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: Cikkszám: 114 1.2 Az anyag

Részletesebben

No Change Service! Verzió 03.00 Felülvizsgálat dátuma 25.02.2015 Utolsó kiadás dátuma 29.01.2013 Első kiadás dátuma 23.11.2011

No Change Service! Verzió 03.00 Felülvizsgálat dátuma 25.02.2015 Utolsó kiadás dátuma 29.01.2013 Első kiadás dátuma 23.11.2011 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 azonosító Márkanév : 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Az anyag/keverék

Részletesebben

: Bonux Color mosópor

: Bonux Color mosópor Kibocsátási dátum: 26/02/2015 Felülvizsgálat dátuma: : Verzió: 1.0 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító A termék formája Kereskedelmi megnevezés Termékkód

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 1 SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 40123 CAS-szám: 5970-45-6 EK-szám: 209-170-2 Regisztrációs szám - 1.2 Az anyag vagy keverék

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével (453/2010) Európa Pantastic Disinfectant Változat 1 1. SZAKASZ Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint LOCTITE SF 7455 ACTIVATOR known as Loctite 7455 Primer 500ml oldal 1 / 12 BA száma : 173277 Felülvizsgálat ideje: 25.05.2015 Nyomtatás ideje: 10.07.2015 Előző

Részletesebben

oldalszám: 1/9 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

oldalszám: 1/9 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása oldalszám: 1/9 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 000094600 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

BRADOLIFE KÉZ- ÉS BŐRFERTŐTLENÍTŐ Kiadás/felülvizsgálat:2014.02.24. változat: 2. BIZTONSÁGI ADATLAP a 1907/2008 EK rendelet szerint

BRADOLIFE KÉZ- ÉS BŐRFERTŐTLENÍTŐ Kiadás/felülvizsgálat:2014.02.24. változat: 2. BIZTONSÁGI ADATLAP a 1907/2008 EK rendelet szerint BIZTONSÁGI ADATLAP a 1907/2008 EK rendelet szerint 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Termék név: BRADOLIFE Kéz- és bőrfertőtlenítő 1.2. Az anyag vagy

Részletesebben

: Ariel Color mosópor

: Ariel Color mosópor Kibocsátási dátum: 25/02/2015 Felülvizsgálat dátuma: : Verzió: 1.0 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító A termék formája Kereskedelmi megnevezés Termékkód

Részletesebben

Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével (453/2010) - Európa SEKUSEPT EASY

Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével (453/2010) - Európa SEKUSEPT EASY BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével (453/2010) - Európa SEKUSEPT EASY Változat 7 1. SZAKASZ Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása oldalszám: 1/7 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/9 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/11 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: W5 C Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

2. SZAKASZ: Lehetséges veszélyek/veszélyesség szerinti besorolás. 2.2. Címkeelemek: 2.2.1. Címkézés az 1272/2008/EK irányelv szerint: Címkézés (CLP)

2. SZAKASZ: Lehetséges veszélyek/veszélyesség szerinti besorolás. 2.2. Címkeelemek: 2.2.1. Címkézés az 1272/2008/EK irányelv szerint: Címkézés (CLP) EU-Biztonsági adatlap az 1907/2006/EK és a 453/2010/EU (REACH) rendelet szerint Feldolgozási dátum: 2015.07.14. Verzió szám: 9. Super Glue pillanatragasztó eltávolító 1. SZAKASZ: Az anyag illetve keverék

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai

Részletesebben

1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. A veszély meghatározása. (folytatása 2 oldalon) 1.1 Termékazonosító:

1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. A veszély meghatározása. (folytatása 2 oldalon) 1.1 Termékazonosító: Biztonsági adatlap oldalszám: 1/8 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító: 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/9 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/9 1 SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 20010 CAS-szám: 71-36-3 EK-szám: 200-751-6 Indexszám: 603-004-00-6 Regisztrációs szám 01-2119484630-38-1.2

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 1 SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 30170 CAS-szám: 7778-80-5 EK-szám: 231-915-5 Regisztrációs szám 01-2119489441-34-1.2 Az anyag

Részletesebben

oldalszám: 1/7 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint

oldalszám: 1/7 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 000740 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 * 1 SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 40074 CAS-szám: 6381-92-6 EK-szám: 205-358-3 Indexszám: - Regisztrációs szám 01-2119486775-20-1.2

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 10. Hanno Horgany Spray

BIZTONSÁGI ADATLAP (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 10. Hanno Horgany Spray (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 10 Verziószám: 2015/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2015. június 1. Felülvizsgálat kelte: Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/11 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

oldalszám: 1/6 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

oldalszám: 1/6 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása oldalszám: 1/6 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 160 647 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 5401/5 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 05.03.2015 Felülvizsgálat 19.12.2014

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 05.03.2015 Felülvizsgálat 19.12.2014 oldalszám: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint / ISO 11014

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint / ISO 11014 oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Kereskedelmi megnevezés: CP 660 Hilti Firestop Foam CFS-F FX Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása oldalszám: 1/7 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Kereskedelmi megnevezés: CAS-szám: EK-szám: Indexszám: Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével (453/2010) - Európa DEKASEPTOL GEL

Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével (453/2010) - Európa DEKASEPTOL GEL BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével (453/2010) Európa DEKASEPTOL GEL Változat 1 1. SZAKASZ Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1 SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 40144 CAS-szám: 1401-55-4 EK-szám: 215-753-2 Regisztrációs szám - 1.2 Az anyag vagy keverék

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai

Részletesebben

: FROSCH APPLE COLOR DETERGENT 1,5 L SO

: FROSCH APPLE COLOR DETERGENT 1,5 L SO 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév : Azonosító szám : 61627 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása nincs meghatározva

Részletesebben

Verzió 1.0 Felülvizsgálat dátuma 07.11.2012 Nyomtatás Dátuma 12.11.2012

Verzió 1.0 Felülvizsgálat dátuma 07.11.2012 Nyomtatás Dátuma 12.11.2012 1. Az anyag/ keverék és a vállalat/ vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév : Azonosító szám : 64445 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 19240 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 02.02.2012 Felülvizsgálat 02.02.2012

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 02.02.2012 Felülvizsgálat 02.02.2012 oldalszám: 1/6 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: 532.215/534.501/534.714/036.129 Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap. 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása További

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 1 SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 30097 CAS-szám: 10035-04-8 EK-szám: 233-140-8 Indexszám: 017-013-00-2 Regisztrációs szám -

Részletesebben

: METHYL METHACRYLATE CRS

: METHYL METHACRYLATE CRS megfelelő 1907/2006 sz. rendelet (EK) (REACH) Kibocsátási dátum: 27/06/2013 Feldolgozva: 27/06/2013 Felváltja ezt: 07/09/2012 Változat: 1.0 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Kereskedelmi megnevezés: BODENBELAGSKLEBSTOFF D 321 / D 321 Padlóburkolat ragasztó 1.2 Az anyag vagy

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 27.05.2015 Felülvizsgálat 26.05.2015

Biztonsági adatlap. 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 27.05.2015 Felülvizsgálat 26.05.2015 oldalszám: 1/7 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

: AZ 70 C 6X2L BAG 11 SPR. WEST

: AZ 70 C 6X2L BAG 11 SPR. WEST 1. Az anyag/ keverék és a vállalat/ vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév : Azonosító szám : 61580 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap A 453/2010 sz. (EU) rendeletnek megfelelően. : Mezőgazdaság növényvédo szerek

Biztonsági adatlap A 453/2010 sz. (EU) rendeletnek megfelelően. : Mezőgazdaság növényvédo szerek Kibocsátási dátum: 17/10/2007 Feldolgozva: 06/11/2013 Felváltja ezt: 12/03/2013 Változat: 11.4 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító A termék formája Kereskedelmi

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 * 1 SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 30192 CAS-szám: 15244-10-7 EK-szám: 233-072-9 Indexszám: - Regisztrációs szám - 1.2 Az anyag

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével (453/2010) Európa Pur Professional Változat 1 1. SZAKASZ Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

Részletesebben

oldalszám: 1/9 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint

oldalszám: 1/9 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint oldalszám: 1/9 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 000722 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

: sensiva hand disinfection

: sensiva hand disinfection 1. Az anyag/ keverék és a vállalat/ vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév : 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Az anyag/keverék

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/9 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai

Részletesebben

?@C. Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2 A veszély meghatározása

?@C. Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2 A veszély meghatározása oldalszám: 1/8 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: 6772 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása nem

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Kereskedelmi megnevezés: Deichmann TERMÉSZETES BŐRÁPOLÓ (méhviasszal) Cikkszám: 6701 Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Változat: 1 Felülvizsgálat: - Kiadás kelte: 2012. 09. 19. Oldal: 1/11 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

: SULPIRIDE IMPURITY A CRS

: SULPIRIDE IMPURITY A CRS megfelelő 1907/2006 sz. rendelet (EK) (REACH) Kibocsátási dátum: 03/10/2013 Feldolgozva: 03/10/2013 Felváltja ezt: 27/06/2013 Változat: 7.0 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint 0890 023 801 - SZÉLVÉDŐ RAGASZTÓ ULTIMATE 310 ML

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint 0890 023 801 - SZÉLVÉDŐ RAGASZTÓ ULTIMATE 310 ML 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék kereskedelmi neve : SZÉLVÉDŐ RAGASZTÓ ULTIMATE 310 ML Termék kódja : 0890 023 801 SDS-Identcode : 10033313

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: SAK8731 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 9701068, 10040561 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

28.05.2015. 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Az anyag/keverék felhasználása

28.05.2015. 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Az anyag/keverék felhasználása 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév : Azonosító szám : 61557 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével (453/2010) - Európa Változat : 2

Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével (453/2010) - Európa Változat : 2 BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével (453/2010) - Európa MIKRO-QUAT CLASSIC Változat : 2 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás

Részletesebben

Verzió 1.0 Felülvizsgálat dátuma 05.09.2013 Nyomtatás Dátuma 06.09.2013

Verzió 1.0 Felülvizsgálat dátuma 05.09.2013 Nyomtatás Dátuma 06.09.2013 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék kereskedelmi neve : Anyagszám/Genisys-szám : 05268826001 Az anyag megnevezése : 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1.Termékazonosító: Az anyag neve : Algenstop 9.9

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1.Termékazonosító: Az anyag neve : Algenstop 9.9 Verzió: 4.1. Felülvizsgálat dátuma: 2015.02.15. Oldal: 1 / 10 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1.Termékazonosító: Az anyag neve : Hatás : BIOCID CAS szám : KEVERÉK EU

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 11033000000 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. L1666.1000 1,2-Diklóretán (23343.294 VWR)

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. L1666.1000 1,2-Diklóretán (23343.294 VWR) Oldal 1 -tól/-től 10 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

3. SZAKASZ: Összetétel vagy az összetevőkre vonatkozó adatok 3.2 Kémiai jellemzés: Keverékek Leírás: - (folytatás a 2. oldalon) H

3. SZAKASZ: Összetétel vagy az összetevőkre vonatkozó adatok 3.2 Kémiai jellemzés: Keverékek Leírás: - (folytatás a 2. oldalon) H oldalszám: 1/5 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai

Részletesebben

Verzió 05.00 Felülvizsgálat dátuma 11.03.2015 Utolsó kiadás dátuma 29.10.2012 Első kiadás dátuma 22.05.2007

Verzió 05.00 Felülvizsgálat dátuma 11.03.2015 Utolsó kiadás dátuma 29.10.2012 Első kiadás dátuma 22.05.2007 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 azonosító Márkanév : 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Az anyag/keverék

Részletesebben

6300493 - GRIFFON UNI-100 XT BOT 1L*8 L228

6300493 - GRIFFON UNI-100 XT BOT 1L*8 L228 oldalszám: 1/9 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 1.1 Termékazonosító. Kereskedelmi megnevezés: Uni 100 XT. 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása SEKUSEPT PULVER CLASSIC. 112613E : Orvosi műszer-fertőtlenítőszer

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása SEKUSEPT PULVER CLASSIC. 112613E : Orvosi műszer-fertőtlenítőszer BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével (453/2010) Európa SEKUSEPT PULVER CLASSIC Változat 1 1. SZAKASZ Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás

Részletesebben

Verzió 02.00 Felülvizsgálat dátuma 06.01.2015 Utolsó kiadás dátuma 11.02.2014 Első kiadás dátuma 21.09.2007

Verzió 02.00 Felülvizsgálat dátuma 06.01.2015 Utolsó kiadás dátuma 11.02.2014 Első kiadás dátuma 21.09.2007 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 azonosító Márkanév : 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Az anyag/keverék

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása ACTIVATOR FOR SEKUSEPT PULVER/ CLASSIC

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása ACTIVATOR FOR SEKUSEPT PULVER/ CLASSIC BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével (453/2010) - Európa ACTIVATOR FOR SEKUSEPT PULVER/ CLASSIC Változat 1 1. SZAKASZ Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/10 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Verzió 04.00 Felülvizsgálat dátuma 10.03.2015 Utolsó kiadás dátuma 19.11.2013 Első kiadás dátuma 23.01.2008

Verzió 04.00 Felülvizsgálat dátuma 10.03.2015 Utolsó kiadás dátuma 19.11.2013 Első kiadás dátuma 23.01.2008 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 azonosító Márkanév : 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Az anyag/keverék

Részletesebben

: Sika Poxicolor Plus Part B

: Sika Poxicolor Plus Part B 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév : 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Jelenlegi

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: TO0075 CAS-szám: 108-88-3 EINECS-szám: 203-625-9 Indexszám: 601-021-00-3 Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

: APESIN SPRAY 750ML D

: APESIN SPRAY 750ML D 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév : Azonosító szám : 64713 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint OKKLUFINE 55107 / 55109. Jelölő Kontaktfesték

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint OKKLUFINE 55107 / 55109. Jelölő Kontaktfesték Oldal 1 -tól/-től 11 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító OKKLUFINE Jelölő Kontaktfesték 55107 / 55109 Termék kereskedelmi neve Anyag-csoport: CAS-szám:

Részletesebben

Flam. Liq. 3 Skin Irrit. 2 Skin Sens. 1 Carc. 1A Aquatic Chronic 2

Flam. Liq. 3 Skin Irrit. 2 Skin Sens. 1 Carc. 1A Aquatic Chronic 2 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Készült a 1272/2008/EK rendelet, valamint az 1907/2006/EK rendelet alapján A kiállítás kelte: 2007.11.19. Felülvizsgálat kelte: 2015.06.01. Verzió: 16. 1. SZAKASZ: Az

Részletesebben

: Laboratóriumi vegyszerek, Vegyi anyagok gyártása. Sürgösségi telefonszám 0680201199 Egészségügyi-Toxikológiai Szolgálat

: Laboratóriumi vegyszerek, Vegyi anyagok gyártása. Sürgösségi telefonszám 0680201199 Egészségügyi-Toxikológiai Szolgálat SIGMA-ALDRICH sigma-aldrich.com BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint Verzió 5.4 Felülvizsgálat dátuma 10.06.2015 Nyomtatás Dátuma 24.09.2015 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint 0890 023 701 - SZÉLVÉDŐ RAGASZTÓ CLASSIC PLUS-G 310 ML

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint 0890 023 701 - SZÉLVÉDŐ RAGASZTÓ CLASSIC PLUS-G 310 ML 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék kereskedelmi neve : SZÉLVÉDŐ RAGASZTÓ CLASSIC PLUS-G 310 ML Termék kódja : 0890 023 701 SDS-Identcode : 10036916

Részletesebben

Bus Cleaner BIZTONSÁGI ADATLAP: DEGREASER 2000. 1 SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása: 2 SZAKASZ: A veszély meghatározása:

Bus Cleaner BIZTONSÁGI ADATLAP: DEGREASER 2000. 1 SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása: 2 SZAKASZ: A veszély meghatározása: BIZTONSÁGI ADATLAP: DEGREASER 2000 Felülvizsgálat: 2014. november 7., péntek 1 SZAKASZ: Az anyagkeverék és a vállalatvállalkozás azonosítása: 1.1 Termékazonosító: Bus Cleaner 1.2 Az anyag vagy keverék

Részletesebben

: FROSCH REINE PF. KIDS SOAP SE.500ML RF D

: FROSCH REINE PF. KIDS SOAP SE.500ML RF D 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév : Azonosító szám : 61188 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. k é s z ü l t a 1 9 0 7 / 2 0 0 6 / E K, 3 1 c i k k s z e r i n t

BIZTONSÁGI ADATLAP. k é s z ü l t a 1 9 0 7 / 2 0 0 6 / E K, 3 1 c i k k s z e r i n t 1/8 BIZTONSÁGI ADATLAP k é s z ü l t a 1 9 0 7 / 2 0 0 6 / E K, 3 1 c i k k s z e r i n t 1. szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: Cikkszám: 13312 1.2 Az

Részletesebben