Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. LCK 318 Schlammaktivität/TTC Test, LCK318 A; 1/2

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. LCK 318 Schlammaktivität/TTC Test, LCK318 A; 1/2"

Átírás

1 Nyomtatás dátuma: Termék kódja: LCK318-1 Oldal 1 -tól/-től 8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Az anyag/keverék felhasználása vízanalízis 1.3. A biztonsági adatlap szállítójának adatai Társaság: Cím: Willstätterstr. 11 Város: D Düsseldorf Telefon: +49 (0) Internet: SDS@hach-lange.de Felvilágosítást ad: 1.4. Sürgősségi telefonszám: 2. SZAKASZ: A veszély meghatározása 2.1. Az anyag vagy keverék osztályozása 2.2. Címkézési elemek HACH LANGE KFT. Vöröskereszt utca H-1222 Budapest XXII. ker. Tel. +36 (06) info@hach-lange.hu Ez az anyag a 1999/45/EK irányelv alapján nincs veszélyesként osztályozva. További tanácsok Osztályozás a 1999/45/EK veszélyes készítmények osztályozására vonatkozó európai direktíva alapján Egyéb veszélyek 3. SZAKASZ: Összetétel vagy az összetevőkre vonatkozó adatok 3.2. Keverékek Revíziószám: 1,1 HU Felülvizsgálat dátuma:

2 Nyomtatás dátuma: Termék kódja: LCK318-1 Oldal 2 -tól/-től 8 Veszélyes anyag EK-szám CAS-szám Indexszám REACH-szám Alkotóelemek Osztályba sorolás GHS osztályozás víz Tömeg > 90 % Kálium-dihidrogén-foszfát Acute Tox. 4, Eye Irrit. 2; H302 H319 < 5 % Dinátrium-hidrogén-foszfát Skin Irrit. 2, Eye Irrit. 2; H315 H319 Az R- és H-mondatok teljes szövege: lásd a 16. szakasz. < 5 % 4. SZAKASZ: Elsősegélynyújtás 4.1. Az elsősegély-nyújtási intézkedések ismertetése Általános tanács A szennyezett ruhát azonnal le kell venni. Belélegzés esetén Friss levegőre kell menni. Bőrrel való érintkezés esetén Bő vízzel azonnal le kell mosni. Szembe kerülés esetén Bő vízzel legalább 15 percen keresztül alaposan kell öblíteni és orvoshoz kell fordulni. Lenyelés esetén A szájat vízzel ki kell tisztítani és azután sok vizet kell inni. Orvoshoz kell fordulni A legfontosabb akut és késleltetett tünetek és hatások Izgató és maró hatás 4.3. A szükséges azonnali orvosi ellátás és különleges ellátás jelzése Tünetileg kell kezelni. 5. SZAKASZ: Tűzvédelmi intézkedések 5.1. Oltóanyag A megfelelő tűzoltó készülék A helyi feltételeknek és a környezetnek megfelelő oltási intézkedéseket kell tenni. A termék maga nem ég. Az alkalmatlan oltóanyag Nincs korlátozva 5.2. Az anyagból vagy a keverékből származó különleges veszélyek Tűz esetén veszélyes gázok vagy gázök keletkezhetnek Tűzoltóknak szóló javaslat Tűz esetén hordozható légzőkészüléket kell viselni. Személyi védőfelszerelést kell használni. Revíziószám: 1,1 HU Felülvizsgálat dátuma:

3 Nyomtatás dátuma: Termék kódja: LCK318-1 Oldal 3 -tól/-től 8 További információ A tűz maradványait és a szennyezett tűzoltó vizet a helyi szabályozásnak megfelelően kell megsemmisíteni. 6. SZAKASZ: Intézkedések véletlenszerű expozíciónál 6.1. Személyi óvintézkedések, egyéni védőeszközök és vészhelyzeti eljárások Személyi védőfelszerelést kell használni Környezetvédelmi óvintézkedések Nem szabad a felszíni vizekbe vagy a szennyvízcsatornába öblíteni A területi elhatárolás és a szennyezésmentesítés módszerei és anyagai A kiömlött anyagot fel kell söpörni -szívni, és hulladékelhelyezésre megfelelő tartályba gyűjteni Hivatkozás más szakaszokra 13. Ártalmatlanítási szempontok 7. SZAKASZ: Kezelés és tárolás 7.1. A biztonságos kezelésre irányuló óvintézkedések Biztonságos kezelési útmutatás Csak jól szellőző helyen szabad használni. A bőrrel és szemmel való érintkezést el kell kerülni. Utalások a tűz- és robbanásvédelemhez Lásd még a 5 részt További információ A címkén lévő óvintézkedéseket be kell tartani A biztonságos tárolás feltételei, az esetleges összeférhetetlenséggel együtt A tároló helyiségek vagy tartályok különleges formatervezése Száraz, hűvös helyen kell tartani. Utalások az együttes tároláshoz Senki által nem ismert Meghatározott végfelhasználás (végfelhasználások) Analitikai reagens 8. SZAKASZ: Az expozíció ellenőrzése/egyéni védelem 8.1. Ellenőrzési paraméterek További információ a ellenőrző paraméterek Senki által nem ismert Az expozíció ellenőrzése Megfelelő műszaki ellenőrzés A műszaki intézkedések és a megfelelő munkaműveletek elsőbbséget élvezne k az egyéni védőfelszerelések használatával szemben. Egészségügyi intézkedések A védőfelszerelés típusát az adott munkahelyen használt veszélyes anyag koncentrációja és mennyisége alapján kell kiválasztani. A szünetek előtt és a munkaidő lejárta után mosson alaposan kezet. Szem-/arcvédelem Biztonsági szemüveg oldalvédővel Revíziószám: 1,1 HU Felülvizsgálat dátuma:

4 Nyomtatás dátuma: Termék kódja: LCK318-1 Oldal 4 -tól/-től 8 Kézvédelem A bőr megelőző védelme bőrvédőkrém által. Butil-kaucsukból vagy nitril-kaucsukból készült, az EN 374 szerint III. kategóriájú, kémiailag ellenálló kesztyű. Közvetlen kontaktus esetén: A kesztyű anyaga: A műanyag vastagsága: 0,70 mm Az elszakadás időtartama: >480 perc. Permetezés esetén: A kesztyű anyaga: A nitrilkaucsuk vastagsága: 0,20 mm Az elszakadás időtartama: >30 perc Bőrvédelem Újra használat előtt a szennyezett ruhát le kell venni és kimosni. Légutak védelme Légzőkészülék csak aeroszol- vagy porképződés esetére. Ajánlott szűrő típus: ABEK szűrő Környezeti expozíció ellenőrzések Nem szabad a felszíni vizekbe vagy a szennyvízcsatornába öblíteni. 9. SZAKASZ: Fizikai és kémiai tulajdonságok 9.1. Az alapvető fizikai és kémiai tulajdonságokra vonatkozó információ Fizikai állapot: Szín: Szag: folyadék színtelen szagtalan ph-érték (20 C-on): 6-7 Módszer Állapotváltozások Olvadáspont: Kezdeti forráspont és forrásponttartomány: Szublimációs pont: Lágyuláspont: Pour pont: : Gyulladáspont: Tűzveszélyesség szilárd: gáznemű: 0 C 100 C Robbanásveszélyes tulajdonságok Robbanási határok - alsó: Robbanási határok - felső: Gyulladási hőmérséklet: Öngyulladási hőmérséklet szilárd: gáznemű: Bomlási hőmérséklet: Oxidálási tulajdonságok Gőznyomás: Gőznyomás: Sűrűség (20 C-on): 1,02 g/cm³ Revíziószám: 1,1 HU Felülvizsgálat dátuma:

5 Nyomtatás dátuma: Termék kódja: LCK318-1 Oldal 5 -tól/-től 8 Ömlesztési sűrűség: Vízben való oldhatóság: Oldhatóság egyéb oldószerekben Megoszlási hányados: Dinamekus viszkozitás: Kinematicus viszkozitás: Kifutási: Gőzsűrűség: Párolgási sebesség: Oldószer-elválasztási vizsgálat: Oldószertartalom: 9.2. Egyéb információk Szárazanyag tartalom: teljesen oldható 10. SZAKASZ: Stabilitás és reakciókészség Reakciókészség Szokásos használat közben nincs ismert veszélyes reakció Kémiai stabilitás Az ajánlott tárolási feltételek mellett stabil A veszélyes reakciók lehetősége Veszélyes polimerizáció nem fordul elő Kerülendő körülmények Szélsőséges hőmérséklet és közvetlen napfény Nem összeférhető anyagok Senki által nem ismert Veszélyes bomlástermékek Az utasítás szerint tárolva és alkalmazva nem bomlik. 11. SZAKASZ: Toxikológiai adatok A toxikológiai hatásokra vonatkozó információ Toxikokinetika, anyagcsere és eloszlás Nincs toxikológiai információ. Akut toxicitás Magáról a termékről. CAS-szám Alkotóelemek Expozíciós útvonal Módszer Dózis Faj Forrás Kálium-dihidrogén-foszfát orális LD mg/kg patkány Dinátrium-hidrogén-foszfát orális LD mg/kg patkány Izgató és maró hatás A termék izgatja a szemet, a bőrt és a nyálkahártyákat. Revíziószám: 1,1 HU Felülvizsgálat dátuma:

6 Nyomtatás dátuma: Termék kódja: LCK318-1 Oldal 6 -tól/-től 8 Szenzibilizáló hatások Nincs ismert hatás. Egyetlen expozíció utáni célszervi toxicitás (STOT) Az anyagot vagy a keveréket nem osztályozzák mint speciális célszerv toxikust, egyetlen expozíció. Ismételt dózisú toxicitás Az anyagot vagy a keveréket nem osztályozzák mint speciális célszerv toxikust, ismételt expozíció. Rákkeltő, mutagén és szaporodásra káros hatások Nem tartalmaz rákkeltő összetevőt Aspirációs veszély Belégzési mérgezés alapján nincs osztályozva Sajátos hatások állatkísérletek során Magáról a termékről. Egyéb információ Más veszélyes tulajdonságokat nem lehet kizárni. A helyes ipari egészségügyi és biztonsági gyakorlat alapján kell kezelni. 12. SZAKASZ: Ökológiai információk Toxicitás CAS-szám Magáról a termékről. Nem szabad a felszíni vizekbe vagy a szennyvízcsatornába öblíteni. Alkotóelemek A vízi környezetre mérgező Módszer Dózis [h] [d] Faj Forrás Dinátrium-hidrogén-foszfát Akut toxicitás crustacea EC mg/l 48 h Daphnia magna Perzisztencia és lebonthatóság Magáról a termékről Bioakkumulációs képesség Magáról a termékről A talajban való mobilitás A PBT- és a vpvb-értékelés eredményei Egyéb káros hatások A környezetbe való engedését el kell kerülni. További információ 13. SZAKASZ: Ártalmatlanítási szempontok Hulladékkezelési módszerek Hulladékelhelyezési megfontolások -- a 16/2001.(VII. 18) KöM rendelet 1. sz. melléklete szerint Hulladék elhelyezési szám maradékokból/felhasználatlan termékekből származó hulladék Revíziószám: 1,1 HU Felülvizsgálat dátuma:

7 Nyomtatás dátuma: Termék kódja: LCK318-1 Oldal 7 -tól/-től A JEGYZÉKBEN KÖZELEBBRŐL NEM MEGHATÁROZOTT HULLADÉKOK; nyomásálló tartályokban tárolt gázok és használatból kivont vegyszerek; veszélyes anyagokból álló vagy azokkal szennyezett laboratóriumi vegyszerek, ideértve a laboratóriumi vegyszerek keverékeit is Veszélyes hulladék. Hulladék elhelyezési szám maradékokból származó hulladék A JEGYZÉKBEN KÖZELEBBRŐL NEM MEGHATÁROZOTT HULLADÉKOK; nyomásálló tartályokban tárolt gázok és használatból kivont vegyszerek; veszélyes anyagokból álló vagy azokkal szennyezett laboratóriumi vegyszerek, ideértve a laboratóriumi vegyszerek keverékeit is Veszélyes hulladék. Hulladék elhelyezési szám szennyezett csomagolás A JEGYZÉKBEN KÖZELEBBRŐL NEM MEGHATÁROZOTT HULLADÉKOK; nyomásálló tartályokban tárolt gázok és használatból kivont vegyszerek; veszélyes anyagokból álló vagy azokkal szennyezett laboratóriumi vegyszerek, ideértve a laboratóriumi vegyszerek keverékeit is Veszélyes hulladék. 14. SZAKASZ: Szállításra vonatkozó információk Szárazföldi szállítás (ADR/RID) UN-szám: UN Az ENSZ szerinti megfelelő szállítási megnevezés: Szállítási veszélyességi osztály(ok): Csomagolási csoport: Belvízi szállítás (ADN) Egyéb vonatkozó információk (Belvízi szállítás) nines vizsgálva Tengeri szállítás (IMDG) Chemical kit UN-szám: UN Az ENSZ szerinti megfelelő szállítási megnevezés: Szállítási veszélyességi osztály(ok): Csomagolási csoport: Marine pollutant: EmS: Légi szállítás (ICAO) 9 II Chemical kit 9 II - F-A, S-P UN-szám: UN Az ENSZ szerinti megfelelő szállítási megnevezés: Szállítási veszélyességi osztály(ok): Csomagolási csoport: Környezeti veszélyek KÖRNYEZETVESZÉLYEZTETŐ: Chemical kit 9 II nem A felhasználót érintő különleges óvintézkedések Revíziószám: 1,1 HU Felülvizsgálat dátuma:

8 Nyomtatás dátuma: Termék kódja: LCK318-1 Oldal 8 -tól/-től A MARPOL 73/78 II. melléklete és az IBC kódex szerinti ömlesztett szállítás Nem vonatkozik rá További információ Veszélyes áruk esetében alkalmazni kell a 38/2009. (VIII. 7.) KHEM rendeletet is a Veszélyes Áruk Nemzetközi Közúti Szállításáról szóló Európai Megállapodás A és B Mellékletének belföldi alkalmazásáról. Ezek a szállitási adatok a teljes csomagra érvényesek! 15. SZAKASZ: Szabályozással kapcsolatos információk Az adott anyaggal vagy keverékkel kapcsolatos biztonsági, egészségügyi és környezetvédelmi előírások/jogszabályok A vonatkozó fontosabb jogszabályok További utalások Nemzeti előírások Az EC direktívák vagy a megfelelő nemzeti törvények szerint nincs előírás a címkézésre. Vízszennyezési osztály (D): 1 - enyhén vízszennyező További információ Az Európai Parlament és a Tanács 1907/2006/EK rendelete (2006. december 18.) a vegyi anyagok regisztrálásáról, értékeléséről, engedélyezéséről és korlátozásáról A Tanács 67/548/EGK irányelve (1967. június 27.) a veszélyes anyagok osztályozására, csomagolására és címkézésére vonatkozó törvényi, rendeleti és közigazgatási rendelkezések közelítéséről Az Európai Parlament és a Tanács 1272/2008/EK rendelete (2008. december 16.) az anyagok és keverékek osztályozásáról, címkézéséről és csomagolásáról, a 67/548/EGK és az 1999/45/EK irányelv módosításáról és hatályon kívül helyezéséről, valamint az 1907/2006/EK rendelet módosításáról Az Európai Parlament és a Tanács 1999/45/EK irányelve (1999. május 31.) a tagállamoknak a veszélyes készítmények osztályozására, csomagolására és címkézésére vonatkozó törvényi, rendeleti és közigazgatási rendelkezéseinek közelítéséről évi XXV. törvény a kémiai biztonságról 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet a veszélyes anyagokkal és a veszélyes készítményekkel kapcsolatos egyes eljárások, illetve tevékenységek szabályairól. 25/2000. (IX. 30.) EüM-SzCsM együttes rendelet a munkahelyek kémiai biztonságáról évi XLIII. törvény a hulladékgazdálkodásról 98/2001. (VI. 15.) Korm. rendelet a veszélyes hulladékokról 16/2001. (VII. 18.) KöM rendelet a hulladékok jegyzékéről 18/2008. (XII. 3.) SZMM rendelet az egyéni védőeszközök követelményeiről és megfelelőségének tanúsításáról Kémiai biztonsági értékelés Az ebben a keverékben szereplő anyagokhoz nem készültek anyagbiztonsági véleményezések. 16. SZAKASZ: Egyéb információk A H-mondatok teljes szövegére a 2. és 3. szakaszban H302 Lenyelve ártalmas. H315 Bőrirritáló hatású. H319 Súlyos szemirritációt okoz. További információk Az adatok ismereteink mai állására támaszkodnak, viszont nem jelentik bizonyos terméktulajdonságok garanciáját és nem alapoznak meg szerzodéses jogviszonyt. (A veszélyes összetevők adatait a szállító utolsó érvényes biztonsági adatlapjából vettük át.) Revíziószám: 1,1 HU Felülvizsgálat dátuma:

9 Oldal 1 -tól/-től 9 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Az anyag/keverék felhasználása vízanalízis 1.3. A biztonsági adatlap szállítójának adatai Társaság: Cím: Willstätterstr. 11 Város: D Düsseldorf Telefon: +49 (0) Internet: SDS@hach-lange.de Felvilágosítást ad: 1.4. Sürgősségi telefonszám: 2. SZAKASZ: A veszély meghatározása 2.1. Az anyag vagy keverék osztályozása 2.2. Címkézési elemek Veszélyjelek: HACH LANGE KFT. Vöröskereszt utca H-1222 Budapest XXII. ker. Tel. +36 (06) info@hach-lange.hu Veszély jelzése(i): F - Tűzveszélyes R-mondatok: Tűzveszélyes. F - Tűzveszélyes F - Tűzveszélyes Veszélyes összetevők, melyeket fel kell tüntetni a címkén Etanol; Etil-alkohol R-mondatok 11 Tűzveszélyes. S-mondatok 07 Az edényzet légmentesen lezárva tartandó. 16 Gyújtóforrástól távol tartandó - Tilos a dohányzás. További tanácsok Osztályozás a 1999/45/EK veszélyes készítmények osztályozására vonatkozó európai direktíva alapján Egyéb veszélyek Senki által nem ismert. 3. SZAKASZ: Összetétel vagy az összetevőkre vonatkozó adatok

10 Oldal 2 -tól/-től Keverékek Veszélyes anyag EK-szám CAS-szám Indexszám REACH-szám Alkotóelemek Osztályba sorolás GHS osztályozás Etanol; Etil-alkohol F - Tűzveszélyes R11 Flam. Liq. 2; H225 Tömeg > 99 % butanon; etil-metil-keton F - Tűzveszélyes, Xi - Irritatív R Flam. Liq. 2, Eye Irrit. 2, STOT SE 3; H225 H319 H336 Az R- és H-mondatok teljes szövege: lásd a 16. szakasz. 1 % 4. SZAKASZ: Elsősegélynyújtás 4.1. Az elsősegély-nyújtási intézkedések ismertetése Általános tanács A szennyezett ruhát azonnal le kell venni. A biztonsági adatlapot az orvosnak meg kell mutatni. Belélegzés esetén Friss levegőre kell menni. Bőrrel való érintkezés esetén Bő vízzel azonnal le kell mosni legalább 15 percen keresztül. Szembe kerülés esetén Bő vízzel legalább 15 percen keresztül alaposan kell öblíteni és orvoshoz kell fordulni. Lenyelés esetén Hánytatni tilos. 1 vagy 2 pohár vizet kell inni. Öntudatlan embernek sosem szabad semmit adni szájon át. Orvoshoz kell fordulni A legfontosabb akut és késleltetett tünetek és hatások izgató hatások, Légzési nehézség, Émelygés, Hasmenés, Szédülés 4.3. A szükséges azonnali orvosi ellátás és különleges ellátás jelzése Tünetileg kell kezelni. 5. SZAKASZ: Tűzvédelmi intézkedések 5.1. Oltóanyag A megfelelő tűzoltó készülék A helyi feltételeknek és a környezetnek megfelelő oltási intézkedéseket kell tenni Az anyagból vagy a keverékből származó különleges veszélyek Mivel a termék éghető szerves anyagokat tartalmaz, tűz esetén sűrű, fekete füst keletkezik, amely a veszélyes bomlástermékeket tartalmaz (lásd a 10. részt). Tűz esetén veszélyes gázok vagy gázök keletkezhetnek Tűzoltóknak szóló javaslat Tűz esetén hordozható légzőkészüléket kell viselni. Kerülje a bőrrel való kontaktust olyan módon, hogy betartja a biztonsági távolságot vagy megfelelő biztonsági ruhát visel.

11 Oldal 3 -tól/-től 9 További információ A tűz maradványait és a szennyezett tűzoltó vizet a helyi szabályozásnak megfelelően kell megsemmisíteni. 6. SZAKASZ: Intézkedések véletlenszerű expozíciónál 6.1. Személyi óvintézkedések, egyéni védőeszközök és vészhelyzeti eljárások Személyi védőfelszerelést kell használni Környezetvédelmi óvintézkedések Sok vízzel kell higítani. Nem szabad a felszíni vizekbe vagy a szennyvízcsatornába öblíteni A területi elhatárolás és a szennyezésmentesítés módszerei és anyagai A kiömlött anyagot fel kell söpörni -szívni, és hulladékelhelyezésre megfelelő tartályba gyűjteni Hivatkozás más szakaszokra 13. Ártalmatlanítási szempontok 7. SZAKASZ: Kezelés és tárolás 7.1. A biztonságos kezelésre irányuló óvintézkedések Biztonságos kezelési útmutatás A bőrrel és szemmel való érintkezést el kell kerülni A biztonságos tárolás feltételei, az esetleges összeférhetetlenséggel együtt A tároló helyiségek vagy tartályok különleges formatervezése A tartályt száraz és jól szellőző helyen szorosan zárva kell tartani. A sztatikus elektromos feltöltődés elkerüléséhez szükséges intézkedéseket meg kell tenni (amely a szerves gőzök gyulladását okozhatja). Utalások az együttes tároláshoz A gőzök levegővel robbanó keveréket alkothatnak. A tárolási feltételekre vonatkozó további információk Zárva kell tartani vagy olyan helyen, ahová csak képzett vagy felhatalmazott személyek mehetnek be Meghatározott végfelhasználás (végfelhasználások) Analitikai reagens 8. SZAKASZ: Az expozíció ellenőrzése/egyéni védelem 8.1. Ellenőrzési paraméterek Munkahelyi levegőben megengedett ÁK és CK CAS-szám Megnevezés mg/m³ rost/cm³ Kategória ETIL-ALKOHOL 1900 AK-érték 7600 CK-érték METIL-ETIL-KETON 600 AK-érték További információ a ellenőrző paraméterek Senki által nem ismert Az expozíció ellenőrzése Megfelelő műszaki ellenőrzés A védőfelszerelés típusát az adott munkahelyen használt veszélyes anyag koncentrációja és 900 CK-érték

12 Oldal 4 -tól/-től 9 mennyisége alapján kell kiválasztani. Egészségügyi intézkedések Szünetek előtt és a munkanap végén kezet kell mosni. Szem-/arcvédelem Biztonsági szemüveg oldalvédővel Kézvédelem A bőr megelőző védelme bőrvédőkrém által. Vegyianyagoknak ellenálló védőkesztyű. A kiválasztott védőkesztyűnek meg kell felelnie a 89/686/EGK EU irányelvnek és az ebből készült EN 374 szabványnak. Bőrvédelem Újra használat előtt a szennyezett ruhát le kell venni és kimosni. Légutak védelme Légzőkészülék csak aeroszol- vagy porképződés esetére. Ajánlott szűrő típus: ABEK szűrő 9. SZAKASZ: Fizikai és kémiai tulajdonságok 9.1. Az alapvető fizikai és kémiai tulajdonságokra vonatkozó információ Fizikai állapot: Szín: Szag: folyadék színtelen alkoholszerű ph-érték (20 C-on): 7,8 Módszer Állapotváltozások Olvadáspont: Kezdeti forráspont és forrásponttartomány: Szublimációs pont: Lágyuláspont: Pour pont: Gyulladási hőmérséklet: Gyulladáspont: Tűzveszélyesség szilárd: gáznemű: -114 C 78 C 425 C 12 C Robbanásveszélyes tulajdonságok Robbanási határok - alsó: Robbanási határok - felső: Gyulladási hőmérséklet: Öngyulladási hőmérséklet szilárd: gáznemű: Bomlási hőmérséklet: 3,5 térf.% 15 térf.% 425 C Oxidálási tulajdonságok

13 Oldal 5 -tól/-től 9 Gőznyomás: (20 C -on) Sűrűség (20 C-on): Ömlesztési sűrűség: Vízben való oldhatóság: Oldhatóság egyéb oldószerekben Megoszlási hányados: Dinamekus viszkozitás: Kinematicus viszkozitás: Kifutási: Gőzsűrűség: Párolgási sebesség: Oldószer-elválasztási vizsgálat: Oldószertartalom: 9.2. Egyéb információk Szárazanyag tartalom: 59 hpa 0,79 g/cm³ teljesen oldható 10. SZAKASZ: Stabilitás és reakciókészség Reakciókészség A gőzök levegővel robbanékony keveréket alkothatnak Kémiai stabilitás Az ajánlott tárolási feltételek mellett stabil A veszélyes reakciók lehetősége A következő anyagokkal reagál: Alkálifémek, Alkáli földfémek, Oxidálószerek Kerülendő körülmények Közvetlen melegítés, piszok, kémiai szennyeződés, napfény, UV vagy ionizáló sugárzás. Éghető anyagtól távol kell tartani Nem összeférhető anyagok Gumi termékek Veszélyes bomlástermékek Az utasítás szerint használva nem bomlik. 11. SZAKASZ: Toxikológiai adatok A toxikológiai hatásokra vonatkozó információ Toxikokinetika, anyagcsere és eloszlás Nincs toxikológiai információ. Akut toxicitás Magáról a termékről. CAS-szám Alkotóelemek Expozíciós útvonal Etanol; Etil-alkohol orális Módszer Dózis Faj Forrás LD mg/kg Patkány IUCLID belélegzéses (4 h) gőz LC50 95,6 mg/l Patkány RTECS

14 Oldal 6 -tól/-től 9 Izgató és maró hatás Csökkenti a bőr zsírtartalmát. Szenzibilizáló hatások Nincs ismert hatás. Egyetlen expozíció utáni célszervi toxicitás (STOT) Az anyagot vagy a keveréket nem osztályozzák mint speciális célszerv toxikust, egyetlen expozíció. Ismételt dózisú toxicitás Az anyagot vagy a keveréket nem osztályozzák mint speciális célszerv toxikust, ismételt expozíció. Rákkeltő, mutagén és szaporodásra káros hatások Nem tartalmaz rákkeltő összetevőt Aspirációs veszély Belégzési mérgezés alapján nincs osztályozva Sajátos hatások állatkísérletek során Magáról a termékről. Gyakorlati tapasztalatok Egyéb megfigyelések A termék komponensei befolyásolhatják az idegrendszert. Fejfájást és szédülést okozhat. Egyéb információ Más veszélyes tulajdonságokat nem lehet kizárni. A helyes ipari egészségügyi és biztonsági gyakorlat alapján kell kezelni. 12. SZAKASZ: Ökológiai információk Toxicitás CAS-szám Magáról a termékről. Nem szabad a felszíni vizekbe vagy a szennyvízcsatornába öblíteni. Alkotóelemek A vízi környezetre mérgező Módszer Dózis [h] [d] Faj Forrás Etanol; Etil-alkohol Akut hal toxicitás LC mg/l Akut toxicitás crustacea EC h Daphnia magna IUCLID mg/l Perzisztencia és lebonthatóság Biológiailag könnyen lebontható Bioakkumulációs képesség Magáról a termékről. Megoszlási hányados n-oktanol/víz CAS-szám Alkotóelemek 96 h Log Pow Etanol; Etil-alkohol -0, A talajban való mobilitás A PBT- és a vpvb-értékelés eredményei Egyéb káros hatások Nincs ismert hatás.

15 Oldal 7 -tól/-től SZAKASZ: Ártalmatlanítási szempontok Hulladékkezelési módszerek Hulladékelhelyezési megfontolások -- a 16/2001.(VII. 18) KöM rendelet 1. sz. melléklete szerint Hulladék elhelyezési szám maradékokból/felhasználatlan termékekből származó hulladék A JEGYZÉKBEN KÖZELEBBRŐL NEM MEGHATÁROZOTT HULLADÉKOK; nyomásálló tartályokban tárolt gázok és használatból kivont vegyszerek; veszélyes anyagokból álló vagy azokkal szennyezett laboratóriumi vegyszerek, ideértve a laboratóriumi vegyszerek keverékeit is Veszélyes hulladék. Hulladék elhelyezési szám maradékokból származó hulladék A JEGYZÉKBEN KÖZELEBBRŐL NEM MEGHATÁROZOTT HULLADÉKOK; nyomásálló tartályokban tárolt gázok és használatból kivont vegyszerek; veszélyes anyagokból álló vagy azokkal szennyezett laboratóriumi vegyszerek, ideértve a laboratóriumi vegyszerek keverékeit is Veszélyes hulladék. Hulladék elhelyezési szám szennyezett csomagolás A JEGYZÉKBEN KÖZELEBBRŐL NEM MEGHATÁROZOTT HULLADÉKOK; nyomásálló tartályokban tárolt gázok és használatból kivont vegyszerek; veszélyes anyagokból álló vagy azokkal szennyezett laboratóriumi vegyszerek, ideértve a laboratóriumi vegyszerek keverékeit is Veszélyes hulladék. 14. SZAKASZ: Szállításra vonatkozó információk Szárazföldi szállítás (ADR/RID) UN-szám: UN Az ENSZ szerinti megfelelő szállítási megnevezés: Szállítási veszélyességi osztály(ok): Csomagolási csoport: Belvízi szállítás (ADN) Egyéb vonatkozó információk (Belvízi szállítás) nines vizsgálva Tengeri szállítás (IMDG) Chemical kit UN-szám: UN Az ENSZ szerinti megfelelő szállítási megnevezés: Szállítási veszélyességi osztály(ok): Csomagolási csoport: Marine pollutant: EmS: Légi szállítás (ICAO) 9 II Chemical kit 9 II -- F-A, S-P UN-szám: UN Az ENSZ szerinti megfelelő szállítási megnevezés: Chemical kit

16 Oldal 8 -tól/-től Szállítási veszélyességi osztály(ok): Csomagolási csoport: Környezeti veszélyek KÖRNYEZETVESZÉLYEZTETŐ: 9 II nem A felhasználót érintő különleges óvintézkedések A MARPOL 73/78 II. melléklete és az IBC kódex szerinti ömlesztett szállítás Nem vonatkozik rá További információ Veszélyes áruk esetében alkalmazni kell a 38/2009. (VIII. 7.) KHEM rendeletet is a Veszélyes Áruk Nemzetközi Közúti Szállításáról szóló Európai Megállapodás A és B Mellékletének belföldi alkalmazásáról. Ezek a szállitási adatok a teljes csomagra érvényesek! 15. SZAKASZ: Szabályozással kapcsolatos információk Az adott anyaggal vagy keverékkel kapcsolatos biztonsági, egészségügyi és környezetvédelmi előírások/jogszabályok Nemzeti előírások Vízszennyezési osztály (D): 1 - enyhén vízszennyező További információ Az Európai Parlament és a Tanács 1907/2006/EK rendelete (2006. december 18.) a vegyi anyagok regisztrálásáról, értékeléséről, engedélyezéséről és korlátozásáról A Tanács 67/548/EGK irányelve (1967. június 27.) a veszélyes anyagok osztályozására, csomagolására és címkézésére vonatkozó törvényi, rendeleti és közigazgatási rendelkezések közelítéséről Az Európai Parlament és a Tanács 1272/2008/EK rendelete (2008. december 16.) az anyagok és keverékek osztályozásáról, címkézéséről és csomagolásáról, a 67/548/EGK és az 1999/45/EK irányelv módosításáról és hatályon kívül helyezéséről, valamint az 1907/2006/EK rendelet módosításáról Az Európai Parlament és a Tanács 1999/45/EK irányelve (1999. május 31.) a tagállamoknak a veszélyes készítmények osztályozására, csomagolására és címkézésére vonatkozó törvényi, rendeleti és közigazgatási rendelkezéseinek közelítéséről évi XXV. törvény a kémiai biztonságról 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet a veszélyes anyagokkal és a veszélyes készítményekkel kapcsolatos egyes eljárások, illetve tevékenységek szabályairól. 25/2000. (IX. 30.) EüM-SzCsM együttes rendelet a munkahelyek kémiai biztonságáról évi XLIII. törvény a hulladékgazdálkodásról 98/2001. (VI. 15.) Korm. rendelet a veszélyes hulladékokról 16/2001. (VII. 18.) KöM rendelet a hulladékok jegyzékéről 18/2008. (XII. 3.) SZMM rendelet az egyéni védőeszközök követelményeiről és megfelelőségének tanúsításáról Kémiai biztonsági értékelés Az ebben a keverékben szereplő anyagokhoz nem készültek anyagbiztonsági véleményezések. 16. SZAKASZ: Egyéb információk Módosítások Ez az adatlap az előző változathoz képest a következő részekben tartalmaz változásokat: 9 A R-mondatok teljes szövegére a 2. és 3. szakaszban 11 Tűzveszélyes.

17 Oldal 9 -tól/-től 9 36 Szemizgató hatású. 66 Ismételt expozíció a bőr kiszáradását vagy megrepedezését okozhatja. 67 A gőzök belégzése álmosságot vagy szédülést okozhat. A H-mondatok teljes szövegére a 2. és 3. szakaszban H225 Fokozottan tűzveszélyes folyadék és gőz. H319 Súlyos szemirritációt okoz. H336 Álmosságot vagy szédülést okozhat. További információk Az adatok ismereteink mai állására támaszkodnak, viszont nem jelentik bizonyos terméktulajdonságok garanciáját és nem alapoznak meg szerzodéses jogviszonyt. (A veszélyes összetevők adatait a szállító utolsó érvényes biztonsági adatlapjából vettük át.)

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint LCK 114 CSB/COD/DCO

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint LCK 114 CSB/COD/DCO Oldal 1 -tól/-től 12 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. LCA 703 Addista; 1/1

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. LCA 703 Addista; 1/1 Oldal 1 -tól/-től 9 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. 21223-26 Alkaline Cyanide Reagent

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. 21223-26 Alkaline Cyanide Reagent Oldal 1 -tól/-től 9 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint Oldal 1 -tól/-től 9 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító mg/l Cl-] 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. 2769049 SP 510 Hardness Monitor Indicator Solution for 1 mg/l Hardness

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. 2769049 SP 510 Hardness Monitor Indicator Solution for 1 mg/l Hardness Oldal 1 -tól/-től 8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. L2078 Bromcresol Green Ind. Solution

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. L2078 Bromcresol Green Ind. Solution Oldal 1 -tól/-től 7 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. 425-26 Hardness 2 Solution

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. 425-26 Hardness 2 Solution Oldal 1 -tól/-től 8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. LCW 800 Schwefelsäure/Sulfuric Acid

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. LCW 800 Schwefelsäure/Sulfuric Acid Oldal 1 -tól/-től 7 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító CAS-szám: 7664-93-9 Indexszám: 016-020-00-8 EK-szám: 231-639-5 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. APC 138 LatoN, Analysenküvette, 1/5

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. APC 138 LatoN, Analysenküvette, 1/5 APC 138 LatoN, Analysenküvette, 1/5 Nyomtatás dátuma: 23.07.2014 Termék kódja: APC138-1 Oldal 1 -tól/-től 9 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító APC 138

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. 2207-00 Heatab Dry Fuel Tablet

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. 2207-00 Heatab Dry Fuel Tablet Oldal 1 -tól/-től 7 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító CAS-szám: 100-97-0 Indexszám: 612-101-00-2 EK-szám: 202-905-8 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. L1666.1000 1,2-Diklóretán (23343.294 VWR)

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. L1666.1000 1,2-Diklóretán (23343.294 VWR) Oldal 1 -tól/-től 10 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. L241.1000 Hydrogen Peroxyde Solution 3%

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. L241.1000 Hydrogen Peroxyde Solution 3% Oldal 1 -tól/-től 6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. LCK 491 LUMIStox Luminescent Bacteria Sample cuvette

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. LCK 491 LUMIStox Luminescent Bacteria Sample cuvette Oldal 1 -tól/-től 5 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. C20C310 KS120 Solution KCl Saturated with AgCl

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. C20C310 KS120 Solution KCl Saturated with AgCl Oldal 1 -tól/-től 6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Modell-rögzítőliquid. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: A veszély meghatározása

Biztonsági adatlap. Modell-rögzítőliquid. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: A veszély meghatározása Oldal 1 -tól/-től 10 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító FINO BONDER Modell-rögzítőliquid 1404 Termék kereskedelmi neve Anyag-csoport: CAS-szám: Indexszám:

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint OKKLUFINE 55107 / 55109. Jelölő Kontaktfesték

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint OKKLUFINE 55107 / 55109. Jelölő Kontaktfesték Oldal 1 -tól/-től 11 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító OKKLUFINE Jelölő Kontaktfesték 55107 / 55109 Termék kereskedelmi neve Anyag-csoport: CAS-szám:

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. Fogcsonklakk FINOCAD SPACER

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. Fogcsonklakk FINOCAD SPACER Oldal 1 -tól/-től 11 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító FINOCAD SPACER Fogcsonklakk 19917 Termék kereskedelmi neve Anyag-csoport: CAS-szám: Indexszám:

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint FINOPEARL Retenciós ragasztók

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint FINOPEARL Retenciós ragasztók Oldal 1 -tól/-től 10 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Cikkszám: 20672 Termék kereskedelmi neve XYLENE MIBK Anyag-csoport: Kohlenwasserstoffe, gesä.

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint FINO SPANN-EX Szilikonlazító

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint FINO SPANN-EX Szilikonlazító Oldal 1 -tól/-től 9 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Cikkszám: 14225/ 14227 Termék kereskedelmi neve ACETONE ISOPROPYL ALCOHOL Anyag-csoport: Ketone

Részletesebben

Verzió 1.0 Felülvizsgálat dátuma 05.09.2013 Nyomtatás Dátuma 06.09.2013

Verzió 1.0 Felülvizsgálat dátuma 05.09.2013 Nyomtatás Dátuma 06.09.2013 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék kereskedelmi neve : Anyagszám/Genisys-szám : 05268826001 Az anyag megnevezése : 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

Felülvizsgálat dátuma 10.04.2015 Verzió 1.1 Nyomtatás Dátuma 10.04.2015

Felülvizsgálat dátuma 10.04.2015 Verzió 1.1 Nyomtatás Dátuma 10.04.2015 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév : 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Jelenlegi

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint FLOORTOP

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint FLOORTOP Oldal 1 -tól/-től 10 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. SWISSVAX Motor Shine

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. SWISSVAX Motor Shine Oldal 1 -tól/-től 8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

BRADOLIFE KÉZ- ÉS BŐRFERTŐTLENÍTŐ Kiadás/felülvizsgálat:2014.02.24. változat: 2. BIZTONSÁGI ADATLAP a 1907/2008 EK rendelet szerint

BRADOLIFE KÉZ- ÉS BŐRFERTŐTLENÍTŐ Kiadás/felülvizsgálat:2014.02.24. változat: 2. BIZTONSÁGI ADATLAP a 1907/2008 EK rendelet szerint BIZTONSÁGI ADATLAP a 1907/2008 EK rendelet szerint 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Termék név: BRADOLIFE Kéz- és bőrfertőtlenítő 1.2. Az anyag vagy

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint RAPIDO KAUGUMMIENTFERNER

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint RAPIDO KAUGUMMIENTFERNER Oldal 1 -tól/-től 12 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

: Sika Poxicolor Plus Part B

: Sika Poxicolor Plus Part B 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév : 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Jelenlegi

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint UVAFLEX Y ANTI-FOAM

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint UVAFLEX Y ANTI-FOAM Oldal 1 -tól/-től 7 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Y0050 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint GLYKOSOL N

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint GLYKOSOL N Oldal 1 -tól/-től 8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint 0892 605 01 (B) - VAKU 50 MŰANYAG GITT 1000 G (B)

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint 0892 605 01 (B) - VAKU 50 MŰANYAG GITT 1000 G (B) 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék kereskedelmi neve : VAKU 50 MŰANYAG GITT 1000 G (B) Termék kódja : 0892 605 01 (B) SDS-Identcode : 10034596

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint UVALUX UV LACQUER

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint UVALUX UV LACQUER Oldal 1 -tól/-től 7 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító U0720LM 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

: EMSAL padló ápoló&tisztitó 750ML SO

: EMSAL padló ápoló&tisztitó 750ML SO 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév : Azonosító szám : 61677 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Verzió 04.00 Felülvizsgálat dátuma 26.01.2015 Utolsó kiadás dátuma 14.11.2013 Első kiadás dátuma 27.09.2007

Verzió 04.00 Felülvizsgálat dátuma 26.01.2015 Utolsó kiadás dátuma 14.11.2013 Első kiadás dátuma 27.09.2007 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 azonosító Márkanév : 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Az anyag/keverék

Részletesebben

Felülvizsgálat dátuma 04.06.2015 Verzió 1.0 Nyomtatás Dátuma 04.06.2015. SikaGard -6220

Felülvizsgálat dátuma 04.06.2015 Verzió 1.0 Nyomtatás Dátuma 04.06.2015. SikaGard -6220 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév : 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Jelenlegi

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. Atomic Tattoo Ink - all shades

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. Atomic Tattoo Ink - all shades Oldal 1 -tól/-től 8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint 0892 100 14 - D3 FAENYV 12 KG

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint 0892 100 14 - D3 FAENYV 12 KG 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék kereskedelmi neve : D3 FAENYV 12 KG Termék kódja : 0892 100 14 SDS-Identcode : 10032938 1.2 Az anyag vagy keverék

Részletesebben

Kiadás/felülvizsgálat:2015.06.01. változat: 2. BIZTONSÁGI ADATLAP 1272/2008/EK rendelet szerint

Kiadás/felülvizsgálat:2015.06.01. változat: 2. BIZTONSÁGI ADATLAP 1272/2008/EK rendelet szerint BIZTONSÁGI ADATLAP 1272/2008/EK rendelet szerint 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Termék név: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

: Laboratóriumi vegyszerek, Vegyi anyagok gyártása. Sürgösségi telefonszám 0680201199 Egészségügyi-Toxikológiai Szolgálat

: Laboratóriumi vegyszerek, Vegyi anyagok gyártása. Sürgösségi telefonszám 0680201199 Egészségügyi-Toxikológiai Szolgálat SIGMA-ALDRICH sigma-aldrich.com BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint Verzió 5.4 Felülvizsgálat dátuma 10.06.2015 Nyomtatás Dátuma 24.09.2015 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Silanisierungsliquid. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: A veszély meghatározása

Biztonsági adatlap. Silanisierungsliquid. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: A veszély meghatározása Oldal 1 -tól/-től 9 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító FINO SILANO Silanisierungsliquid 41168 Termék kereskedelmi neve Anyag-csoport: CAS-szám: Indexszám:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAPOT

BIZTONSÁGI ADATLAPOT Tételszám S90544109 Oldal 1 -tól/-től 9 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Anyag-csoport: Motorolaj Katalógusszám: 19 42 194 Motoröl SAE 15W-40 (S-SDB) Engine oil SAE 15W-40

Részletesebben

28.05.2015. 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Az anyag/keverék felhasználása

28.05.2015. 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Az anyag/keverék felhasználása 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév : Azonosító szám : 61557 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint 0890 108 7 - WÜRTH FÉKTISZTÍTÓ 500ML

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint 0890 108 7 - WÜRTH FÉKTISZTÍTÓ 500ML 1. Az anyag/ keverék és a vállalat/ vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék kereskedelmi neve : WÜRTH FÉKTISZTÍTÓ 500ML Termék kódja : 0890 108 7 MSDS-Identcode : 10033062 1.2 Az anyag vagy

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2011.06.20. Verzió:2 Oldal: 1/7 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Kémiai elnevezés: Trinátrium-foszfát

Részletesebben

FLEXOPRINT UNIVERZÁL 812KG IBC

FLEXOPRINT UNIVERZÁL 812KG IBC 1. Az anyag/ keverék és a vállalat/ vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Márkanév : 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Az anyag/keverék

Részletesebben

: Sikafloor -381/-381 AS/-381 ECF Part B

: Sikafloor -381/-381 AS/-381 ECF Part B 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév : 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Jelenlegi

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint 0890 023 701 - SZÉLVÉDŐ RAGASZTÓ CLASSIC PLUS-G 310 ML

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint 0890 023 701 - SZÉLVÉDŐ RAGASZTÓ CLASSIC PLUS-G 310 ML 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék kereskedelmi neve : SZÉLVÉDŐ RAGASZTÓ CLASSIC PLUS-G 310 ML Termék kódja : 0890 023 701 SDS-Identcode : 10036916

Részletesebben

: AZ 70 C 6X2L BAG 11 SPR. WEST

: AZ 70 C 6X2L BAG 11 SPR. WEST 1. Az anyag/ keverék és a vállalat/ vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév : Azonosító szám : 61580 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

SZÁMÍTÓGÉP TISZTÍTÓKENDŐ 100 DB

SZÁMÍTÓGÉP TISZTÍTÓKENDŐ 100 DB 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév : Termék kódja : 0890 150 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Verzió 1.0 Felülvizsgálat dátuma 07.11.2012 Nyomtatás Dátuma 12.11.2012

Verzió 1.0 Felülvizsgálat dátuma 07.11.2012 Nyomtatás Dátuma 12.11.2012 1. Az anyag/ keverék és a vállalat/ vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév : Azonosító szám : 64445 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

: Sikadur -31 AUT Normal Part B

: Sikadur -31 AUT Normal Part B 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév : 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Jelenlegi

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint 0890 023 801 - SZÉLVÉDŐ RAGASZTÓ ULTIMATE 310 ML

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint 0890 023 801 - SZÉLVÉDŐ RAGASZTÓ ULTIMATE 310 ML 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék kereskedelmi neve : SZÉLVÉDŐ RAGASZTÓ ULTIMATE 310 ML Termék kódja : 0890 023 801 SDS-Identcode : 10033313

Részletesebben

Verzió 1.0 Felülvizsgálat dátuma 08.11.2012 Nyomtatás Dátuma 12.11.2012

Verzió 1.0 Felülvizsgálat dátuma 08.11.2012 Nyomtatás Dátuma 12.11.2012 1. Az anyag/ keverék és a vállalat/ vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév : Azonosító szám : 61162 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet szerint Adatlap sz.: 30459 FLUIDE LDS Oldalszám:1/13 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Hivatkozási szám: Anyag/Keverék FLUIDE LDS 0VO

Részletesebben

SIGMA-ALDRICH. BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint Verzió 5.2 Felülvizsgálat dátuma 03.07.2013 Nyomtatás Dátuma 25.09.

SIGMA-ALDRICH. BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint Verzió 5.2 Felülvizsgálat dátuma 03.07.2013 Nyomtatás Dátuma 25.09. SIGMA-ALDRICH sigma-aldrich.com BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint Verzió 5.2 Felülvizsgálat dátuma 03.07.2013 Nyomtatás Dátuma 25.09.2015 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás

Részletesebben

: kodan tincture forte colourless

: kodan tincture forte colourless 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 azonosító Márkanév : 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Az anyag/keverék

Részletesebben

: sensiva hand disinfection

: sensiva hand disinfection 1. Az anyag/ keverék és a vállalat/ vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév : 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Az anyag/keverék

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint UVAFLEX Y YELLOW

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint UVAFLEX Y YELLOW Oldal 1 -tól/-től 10 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Y77-Z1102 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

: FROSCH APPLE COLOR DETERGENT 1,5 L SO

: FROSCH APPLE COLOR DETERGENT 1,5 L SO 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév : Azonosító szám : 61627 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

: LINAX PLUS 10 L D/H/SK/CZ

: LINAX PLUS 10 L D/H/SK/CZ 1. Az anyag/ keverék és a vállalat/ vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév : Azonosító szám : 61607 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

FM GROUP Magyarország Kft. Verziószám: 1.0 BIZTONSÁGI ADATLAP

FM GROUP Magyarország Kft. Verziószám: 1.0 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Kereskedelmi név: Az azonosítás egyéb eszközei: Szinoníma név: 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

CNI UNIVERZÁLIS ZSÍRTALANÍTÓ

CNI UNIVERZÁLIS ZSÍRTALANÍTÓ Felülvizsgálat dátuma/revizíó:2014.02.17./1-1 1 / 8 1.SZAKASZ: A KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA 1.1 Termék azonosító: CNI UNIVERZÁLIS ZSÍRTALANÍTÓ 1.2 Anyag/keverék felhasználása/iparág: Nyomdaipar

Részletesebben

1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Az anyag/keverék felhasználása

1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Az anyag/keverék felhasználása 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév : Azonosító szám : 64565 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

CSEPP BETÉTI TÁRSASÁG 1462 BUDAPEST, Pf. 545

CSEPP BETÉTI TÁRSASÁG 1462 BUDAPEST, Pf. 545 Kiállítás kelte: 2011.05.02. Biztonsági adatlap A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint GHS / CLP Módosítva: 2011.05.02. 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító:

Részletesebben

Tartozékok homlokzati hőszigetelő rendszerekhez. Kizárólag ipari és foglalkozásszerű felhasználásra. Az információ nem áll rendelkezésre.

Tartozékok homlokzati hőszigetelő rendszerekhez. Kizárólag ipari és foglalkozásszerű felhasználásra. Az információ nem áll rendelkezésre. Ref. Rev. sz. 0.0 Az átdolgozás dátuma Nyomtatási dátum MA10000134/ 04.08.2015 04.08.2015 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Márkanév 1.2 Az anyag vagy

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint FIX CEMENT 5KG

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint FIX CEMENT 5KG 1. Az anyag/ keverék és a vállalat/ vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék kereskedelmi neve : Termék kódja : 0890350 MSDS-Identcode : 10034862 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: A veszélyesség szerinti besorolás

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. SZAKASZ: A veszélyesség szerinti besorolás Adatlap száma: FERRO - 14 Oldalszám: 1 / 8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító KORANT 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

: APESIN SPRAY 750ML D

: APESIN SPRAY 750ML D 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév : Azonosító szám : 64713 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

: Sikadur -42 HE / -43 HE Part B

: Sikadur -42 HE / -43 HE Part B 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév : 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Jelenlegi

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. SWISSVAX Motor Shine

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. SWISSVAX Motor Shine Oldal 1 -tól/-től 7 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító CAS-szám: 60828-78-6 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

: Laboratóriumi vegyszerek, Vegyi anyagok gyártása. Sürgösségi telefonszám : 0680201199 Egészségügyi-Toxikológiai Szolgálat

: Laboratóriumi vegyszerek, Vegyi anyagok gyártása. Sürgösségi telefonszám : 0680201199 Egészségügyi-Toxikológiai Szolgálat SIGMA-ALDRICH sigma-aldrich.com BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint Verzió 5.0 Felülvizsgálat dátuma 24.04.2012 Nyomtatás Dátuma 05.01.2013 1. AZ ANYAG/ KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/ VÁLLALKOZÁS

Részletesebben

Biztonsági adatlap GARDOPRIM GOLD PLUS 500 SC A9476D

Biztonsági adatlap GARDOPRIM GOLD PLUS 500 SC A9476D 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Terméknév Formulációs kód A9476D 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

: Laboratóriumi vegyszerek, Vegyi anyagok gyártása. Sürgösségi telefonszám : 0680201199 Egészségügyi-Toxikológiai Szolgálat

: Laboratóriumi vegyszerek, Vegyi anyagok gyártása. Sürgösségi telefonszám : 0680201199 Egészségügyi-Toxikológiai Szolgálat SIGMA-ALDRICH sigma-aldrich.com BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint Verzió 5.1 Felülvizsgálat dátuma 12.02.2015 Nyomtatás Dátuma 24.09.2015 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás

Részletesebben

Hidrofobizáló szer. Kizárólag ipari és foglalkozásszerű felhasználásra. Az információ nem áll rendelkezésre.

Hidrofobizáló szer. Kizárólag ipari és foglalkozásszerű felhasználásra. Az információ nem áll rendelkezésre. Ref. Rev. sz. 1.2 Az átdolgozás dátuma Nyomtatási dátum MA10000903/ 02.07.2015 02.07.2015 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Márkanév 1.2 Az anyag vagy

Részletesebben

Verzió 1.1 Felülvizsgálat dátuma 06.11.2012 Nyomtatás Dátuma 12.11.2012

Verzió 1.1 Felülvizsgálat dátuma 06.11.2012 Nyomtatás Dátuma 12.11.2012 1. Az anyag/ keverék és a vállalat/ vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév : Azonosító szám : 64156 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1. oldal, összesen: 11 Felülvizsgálat kelte: 2015.08.11. BIZTONSÁGI ADATLAP (veszélyes készítményekhez) 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1. 1. Termékazonosító A készítmény

Részletesebben

: Sika Reactivation Primer

: Sika Reactivation Primer 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév : 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Jelenlegi

Részletesebben

ASZKORBINSAV BIZTONSÁGI ADATLAP

ASZKORBINSAV BIZTONSÁGI ADATLAP Oldal: 1 / 6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Az anyag neve: Aszkorbinsav C- vitamin CAS szám: 50-81-7 EK szám: 200-066-2 Index-szám: - OKBI szám:-

Részletesebben

Verzió 3 / H Felülvizsgálat dátuma: 27.11.2012 102000006601 Nyomtatás Dátuma: 27.11.2012

Verzió 3 / H Felülvizsgálat dátuma: 27.11.2012 102000006601 Nyomtatás Dátuma: 27.11.2012 BAYCIDAL WP LÉGYLÁRVA IRTÓ SZER 1/10 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Márkanév BAYCIDAL WP LÉGYLÁRVA IRTÓ SZER Termék kódja (UVP) 04007425 1.2 Az anyag

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint MILOR

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint MILOR Oldal 1 -tól/-től 8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK rendelet szerint Adatlap sz.: 31509 EQUIVIS ZS 46 Oldalszám:1/10 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: EQUIVIS ZS 46 Hivatkozási szám: 363 Anyag/Keverék

Részletesebben

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP FRESSH WC-KŐ TARTÁLYBA

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP FRESSH WC-KŐ TARTÁLYBA BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/9 BIZTONSÁGI ADATLAP FRESSH WC-KŐ TARTÁLYBA Felülvizsgálat dátuma: 2016.06.02. Verzió szám: 4 Az előző verzió kiadása: 2015.06.03 1. SZAKASZ A keverék

Részletesebben

Biztonságtechnikai Adatlap

Biztonságtechnikai Adatlap Biztonságtechnikai Adatlap Kiállítás dátuma: 2016.04.22. 1. Az anyag / keverék megnevezése, forgalmazó neve, elérhetősége: Termék neve : Cink-oxid Forgalmazó: Thomasker Finomvegyszer Kft. Cím: 1163 Budapest,

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint FINOTRAY LC PREMIUM Kanálanyag

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint FINOTRAY LC PREMIUM Kanálanyag Oldal 1 -tól/-től 6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Cikkszám: 14973/ 14974 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet szerint 1/8 oldal 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 A keverék neve: 1.2 A keverék ajánlott felhasználása: folyékony textilöblítő automata mosógéphez és kézi mosáshoz, lakossági

Részletesebben

N; Környezeti veszély R51/53: Mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszan tartó károsodást okozhat.

N; Környezeti veszély R51/53: Mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszan tartó károsodást okozhat. oldalszám: 1/8 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: 081052 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap JUDO

Biztonsági adatlap JUDO 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Terméknév Formulációs kód A12785L 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

: Sika AnchorFix -2 Part B

: Sika AnchorFix -2 Part B 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév : 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Jelenlegi

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Mat edző normál/gyors

BIZTONSÁGI ADATLAP Mat edző normál/gyors Mat edző normál/gyors Oldal 1 ennek 12 BIZTONSÁGI ADATLAP Mat edző normál/gyors 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Kiadás dátuma 17.04.2014 1.1. Termékazonosító Termék neve

Részletesebben

WHITE SPIRIT 1050 (Lakkbenzin 1050) 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP

WHITE SPIRIT 1050 (Lakkbenzin 1050) 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2008.08.08. Aktualizálás kelte: 2012.12.02. 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (anyag/keverék

Részletesebben

Biztonsági adatlap. FINO UNISEAL UVA-fényre keményedő zárólakk. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

Biztonsági adatlap. FINO UNISEAL UVA-fényre keményedő zárólakk. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Oldal 1 -tól/-től 10 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Anyag-csoport: CAS-szám: Indexszám: EK-szám: FINO UNISEAL UVA-fényre keményedő zárólakk 005

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Antisztatikus lemosó hígító

BIZTONSÁGI ADATLAP Antisztatikus lemosó hígító Oldal 1 ennek 10 BIZTONSÁGI ADATLAP Antisztatikus lemosó hígító 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Kiadás dátuma 12.03.2014 1.1. Termékazonosító Termék neve Szinonimák REACH

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. készült a 1907/2006/EK, a 453/2010/EU és a 1272/2008/EK rendeletnek megfelelően

BIZTONSÁGI ADATLAP. készült a 1907/2006/EK, a 453/2010/EU és a 1272/2008/EK rendeletnek megfelelően 1/7 verziószám: 3.0- HU BIZTONSÁGI ADATLAP készült a 1907/2006/EK, a 453/2010/EU és a 1272/2008/EK rendeletnek megfelelően 1. szakasz: Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító:

Részletesebben

Bevonóanyag. Kizárólag ipari és foglalkozásszerű felhasználásra. Az információ nem áll rendelkezésre.

Bevonóanyag. Kizárólag ipari és foglalkozásszerű felhasználásra. Az információ nem áll rendelkezésre. Ref. 130000004669/ Rev. sz. 1.1 Az átdolgozás dátuma Nyomtatási dátum 16.07.2015 16.07.2015 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Márkanév 1.2 Az anyag

Részletesebben

Biztonságtechnikai Adatlap

Biztonságtechnikai Adatlap Biztonságtechnikai Adatlap Kiállítás dátuma: 2016.04.22 1. Az anyag / keverék megnevezése, forgalmazó neve, elérhetősége: Termék neve : Nátrium-perszulfát Forgalmazó: Thomasker Finomvegyszer Kft. Cím:

Részletesebben

: METHYL METHACRYLATE CRS

: METHYL METHACRYLATE CRS megfelelő 1907/2006 sz. rendelet (EK) (REACH) Kibocsátási dátum: 27/06/2013 Feldolgozva: 27/06/2013 Felváltja ezt: 07/09/2012 Változat: 1.0 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2010. 10. 19. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 10. 20. Verziószám: 2

BIZTONSÁGI ADATLAP FIGYELEM. Elkészítés időpontja: 2010. 10. 19. Felülvizsgálat időpontja: 2015. 10. 20. Verziószám: 2 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása: Zsírtalanító

Részletesebben

: Duck Power 4IN1 Limescale Destroyer Vízkőoldó WC-tisztító

: Duck Power 4IN1 Limescale Destroyer Vízkőoldó WC-tisztító 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/ KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/ VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató A termék neve : Duck Power 4IN1 Limescale Destroyer Vízkőoldó WC-tisztító folyadék Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

Biztonságtechnikai Adatlap

Biztonságtechnikai Adatlap Biztonságtechnikai Adatlap Kiállítás dátuma: 2016.04.14. 1. Az anyag / keverék megnevezése, forgalmazó neve, elérhetősége: Termék neve : 2-Merkaptoetanol Forgalmazó: Thomasker Finomvegyszer Kft. Cím: 1163

Részletesebben

Bevonóanyag. Kizárólag ipari és foglalkozásszerű felhasználásra. Az információ nem áll rendelkezésre.

Bevonóanyag. Kizárólag ipari és foglalkozásszerű felhasználásra. Az információ nem áll rendelkezésre. Ref. 130000004876/ Rev. sz. 1.1 Az átdolgozás dátuma Nyomtatási dátum 19.06.2015 19.06.2015 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Márkanév 1.2 Az anyag

Részletesebben

Pannoncolor Kft. Művész terpentin A dokumentum 7 oldalt tartalmaz.

Pannoncolor Kft. Művész terpentin A dokumentum 7 oldalt tartalmaz. Elkészítés dátuma: 2001.05.30. Felülvizsgálva: 2013.07.18. Verziószám: 4. 1 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. SZAKASZ: Az anyag és a vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: Művész terpentin Termék cikkszáma:

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 1103 az 1907/2006/EK rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosító: 1103 az 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgált változat kiadása: 2015. 06. 01. Oldalszám: 1/12 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: KENTAUR téli szélvédőmosó 19 C 1.2. Az anyag/keverék

Részletesebben