Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint"

Átírás

1 oldalszám: 1/8 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása SDS azonosító VB-002 (Rev. 2) 1.1 Termékazonosító Elektróda porbeles ívhegesztéshez. Kereskedelmi megnevezés: DW-50, DW-A50, DW-A51B, MX-100T, MX-A100, MX-A55S, MX-200E, MX- A70C6LF 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény használata Hegesztési eljárás. 1.3 A biztonsági adatlap szállítójának adatai Gyártó/szállító: Gyártó, EU-n kívüli: Kobe Steel, Ltd., Welding Business 100-1, Miyamae Fujisawa JAPAN Képviselő az EU-ban: Kobelco Welding of Europe BV Eisterweg PN Heerlen The Netherlands Tel.: Fax: info@kobelcowelding.nl Információt nyújtó terület: info@kobelcowelding.nl 1.4 Sürgősségi telefonszám: Tel: (8:30-17:00, Hétf.-Pén.) 2 A veszély meghatározása 2.1 Az anyag vagy keverék osztályozása Az 1272/2008/EK rendelet szerinti osztályozás A termék a CLP-rendelet (Anyagok és Keverékek Osztályozásáról, Címkézéséről és Csomagolásáról szóló rendelet) szerint nincs osztályozva. A 67/548/EGK irányelv vagy a 1999/45/EK irányelv szerinti osztályozás Érvénytelen Az emberek és a környezet veszélyeztetettségére vonatkozó különleges információk A termék jelölése a többször módosított "Készítmények általános besorolási EK-irányelvei" számítási eljárása értelmében kötelező. Osztályozási rendszer: Az osztálybasorolás megfelel az érvényes EK listáknak, de kiegészítik a szakirodalomból származó és a cégek által megadott adatok. 2.2 Címkézési elemek Az 1272/2008/EK rendelet szerinti címkézés Érvénytelen Veszélyt jelző piktogramok Érvénytelen Figyelmeztetés Érvénytelen Figyelmeztető mondatok Kérésre biztonsági adatlap kapható. 2.3 Egyéb veszélyek Kerülni kell a termékből eredő por szembe jutását és annak belélegezését. A bőrrel való érintkezés általában veszélytelen, de a lehetséges allergiás reakciók elkerülése végett kerülendő. E termék hegesztési felhasználásánál a legjelentősebb veszélyforrások a következők: áramütés, füstök, gázok, sugárzás, fröccsenés, salak és hő. Áramütés: az áramütés halálos lehet! Füst: a hegesztési füstnek való kitettség a következő tünetekhez vezethet: szédülékenység, hányinger, az orrnyálkahártya, torok vagy szem irritációja vagy szárazsága. A hegesztési füstnek való tartós kitettség hatással lehet a légzési funkcióra. Gázok: a gázok gázmérgezést okozhatnak. Sugárzás: az ívsugárzás a szem vagy bőr súlyos károsodásához vezethet. (folytatás a 2. oldalon)

2 oldalszám: 2/8 (folytatás az 1. oldalról) Fröccsenés, salak és hő: a fröccsenés és salak károsíthatja a szemet. A fröccsenés, salak, olvadó fém, ívsugarak és forró ömledékek égési sérüléseket és tüzet okozhatnak. A PBT- és a vpvb-értékelés eredményei PBT: Az anyag nem felel meg az 1907/2006 rendelet XII. mellékletében szereplő kritériumoknak és nem tekinthető a PBT kategóriába tartozónak. vpvb: Az anyag nem felel meg az 1907/2006 rendelet XII. mellékletében szereplő kritériumoknak és nem tekinthető a vpvb kategóriába tartozónak. * 3 Összetétel vagy az összetevőkre vonatkozó adatok 3.2 Kémiai jellemzés: Keverékek Leírás: Az alábbi anyagokból álló, veszélytelen adalékokat tartalmazó keverék. Veszélyes alkotórészek: CAS: EINECS: CAS: EINECS: CAS: EINECS: CAS: EINECS: CAS: EINECS: CAS: EINECS: CAS: EINECS: mangán Xn R48 alumíniumpor (pirofóros) F R11-15 Flam. Sol. 1, H228; Water-react. 2, H261 magnézium (pirofóros por) F R15-17 Pyr. Sol. 1, H250; Water-react. 1, H260 alumínium-oxid közösségi munkahelyi expozíciós határértékkel rendelkező anyag magnézium-oxid közösségi munkahelyi expozíciós határértékkel rendelkező anyag vas-oxid közösségi munkahelyi expozíciós határértékkel rendelkező anyag titán F R15-17 Pyr. Sol. 1, H250; Self-heat. 1, H251; Water-react. 1, H260 További információk: A megadott veszélyességi utalások szövege a 16. fejezetben található. 5% 4 Elsősegélynyújtás 4.1 Az elsősegély-nyújtási intézkedések ismertetése Belélegzés után: Gondoskodjunk friss levegőről; panaszok esetén keressük fel az orvost. Bőrrel való érintkezés után: Általában a termék nem ingerli a bört. A szemmel való érintkezés után: A szemet folyó víz alatt néhány percen át öblítsük le, miközben a szemhéjat nyitva tartjuk. Lenyelés után: Tartós panaszok esetén konzultáljunk orvossal. Elektromos sokk Távolítsa el az elektródát és kapcsolja ki az áramot. Ha az áldozat félig- vagy teljesen eszméletlen, szabadítsa fel a légutakat. Ha az áldozat nem tud lélegezni, folyamodjon mesterséges lélegeztetéshez. Ha nem tapintható ki pulzus, masszírozza a mellkast és folyamodjon mesterséges lélegeztetéshez. 4.2 A legfontosabb - akut és késleltetett - tünetek és hatások További lényeges információk nem állnak rendelkezésre. 4.3 A szükséges azonnali orvosi ellátás és különleges ellátás jelzése További lényeges információk nem állnak rendelkezésre. (folytatás a 3. oldalon)

3 oldalszám: 3/8 (folytatás a 2. oldalról) 5 Tűzvédelmi intézkedések 5.1 Oltóanyag Megfelelő tűzoltószerek: CO2, poroltó vagy vízsugár. A nagyobb tüzeket vízsugárral vagy alkoholnak ellenálló habbal oltsuk. 5.2 Az anyagból vagy a keverékből származó különleges veszélyek További lényeges információk nem állnak rendelkezésre. 5.3 Tűzoltóknak szóló javaslat Különleges védőfelszerelés: Szabványos védőeszközöket atũzoltók. 6 Intézkedések véletlenszerű expozíciónál 6.1 Személyi óvintézkedések, egyéni védőeszközök és vészhelyzeti eljárások Nem szükséges. 6.2 Környezetvédelmi óvintézkedések: Ne hagyjuk bekerülni a csatornába/felszíni vizekbe/talajvízbe. 6.3 A területi elhatárolás és a szennyezésmentesítés módszerei és anyagai: Mechanikusan vegyük fel. 6.4 Hivatkozás más szakaszokra A biztonságos kezeléshez lásd a 7. Fejezetben közölt információkat. A személyes védőfelszereléshez lásd a 8. Fejezetben közölt információkat. Az eltávolítással kapcsolatban lásd a 13. Fejezetben közölt információkat. 7 Kezelés és tárolás 7.1 A biztonságos kezelésre irányuló óvintézkedések Szakszerű alkalmazás mellett különleges intézkedések nem szükségesek. Tűz- és robbanásvédelmi információk: Különleges intézkedés nem szükséges. 7.2 A biztonságos tárolás feltételei, az esetleges összeférhetetlenséggel együtt Raktározás: A raktárhelyiségekkel és tartályokkal szemben támasztott követelmény: Nincsenek különleges követelmények. Együttes tárolással kapcsolatos információk: Belső burkolat: műanyag zacskó Külső burkolat: kartondoboz További adatok a raktározási körülményekkel kapcsolatban: A hegesztési hozaganyagot páramentes helyiségben tárolja. A hegesztési hozaganyag nem tárolandó közvetlenül a földön vagy fal mellett. A hegesztési hozaganyag távol tartandó olyan vegyi anyagtól, mint pl. savak, amely kémiai reakciókat okozhat. 7.3 Meghatározott végfelhasználás (végfelhasználások) Hegesztési eljárás. 8 Az expozíció ellenőrzése/egyéni védelem Pótlólagos információ a műszakai berendezés kialakításához: További adatok nincsenek; lásd 7. pontot. 8.1 Ellenőrzési paraméterek Alkotórészek munkahelyre vonatkoztatott, felügyelet tárgyát képező határértékekkel: mangán TLV CK-érték: 20 mg/m 3 AK-érték: 5 mg/m alumíniumpor (pirofóros) TLV 6 resp mg/m alumínium-oxid TLV 6 resp mg/m magnézium-oxid TLV CK-érték: 24 resp mg/m 3 AK-érték: 6 resp mg/m 3 (folytatás a 4. oldalon)

4 oldalszám: 4/ vas-oxid TLV 6 resp mg/m 3 Pótlólagos információk: A létrehozásnál érvényes listák képezték a kiindulópontot. (folytatás a 3. oldalról) 8.2 Az expozíció ellenőrzése Személyes védőfelszerelés: Általános védekezési és higiéniai intézkedések: Munkahelyi szünetek előtt és a munka befejezésekor mossunk kezet. Légzésvédelem: Használjon légzésvédőt (belélegezhető füstöknél) vagy nyomólevegős légzésvédő készüléket zárt térben történő hegesztésnél vagy ott, ahol a helyi elszívó vagy szellőztető rendszer nem csökkenti a kitettség mértékét a határértékek alá. Tartsa a fejét távol a füstöktől és gázoktól. Kézvédelem: A kesztyű anyagának át nem eresztő képességűnek és a termékkel/anyaggal/készítménnyel szemben ellenállónak kell lennie. Megfelelő vizsgálatok hiányában a termékre/készítményre/vegyszerkeverékre nem lehet alkalmas kesztyűanyagot javasolni. A kesztyű anyagának kiválasztása az áttörési idő, permeációs sebesség és a bomlás figyelembevételével történt. Kesztyűanyag A vízben oldhatatlan anyag/termék/készítmény használata előtt vízoldékony bőrvédő szert (zsírmentes rétegképzőt vagy olaj/víz-emulziót) használjunk. Mivel a termék több anyagból összeállított készítményt jelent, a kesztyű anyagának tartóssága előre nem számítható ki, ezért a használat előtt ezt ellenőrizni kell. Áthatolási idő a kesztyűanyagon A pontos behatolási időt a kesztyű gyártójától kell megkérdezni és azt be is kell tartani. Szemvédelem: Nem szükséges 9 Fizikai és kémiai tulajdonságok 9.1 Az alapvető fizikai és kémiai tulajdonságokra vonatkozó információ Általános adatok Külső jellemzők: Forma: Szilárd halmazállapotú anyag. Elektróda Szín: szürke Szag: szagtalan Szagküszöbérték: Nincs meghatározva. ph-érték: Nem alkalmazható Állapotváltozás Olvadáspont/olvadási tartomány: Forráspont/forrási tartomány: nem meghatározható Nincs meghatározva Lobbanáspont: Nem alkalmazható Gyúlékonyság (szilárd, gázhalmazállapotú): Nincs meghatározva. Gyulladási hőmérséklet: Bomlási hőmérséklet: Nincs meghatározva. Öngyulladás: Az anyag magától nem gyullad. Robbanásveszély: Az anyag nem jelent robbanásveszélyt. Robbanási határok: Alsó: Felső: Nincs meghatározva. Nincs meghatározva. Gőznyomás: Nem alkalmazható Sűrűség: Nincs meghatározva. Relatív sűrűség Nincs meghatározva. (folytatás az 5. oldalon)

5 oldalszám: 5/8 Gőzsűrűség Nem alkalmazható Párolgási sebesség Nem alkalmazható Oldhatóság/keverhetőség az alábbiakkal: Víz: Oldhatatlan. Eloszlási együttható (n-oktanol/víz): Nincs meghatározva. Viszkozitás: dinamikai: kinematikai: Nem alkalmazható Nem alkalmazható Oldószer tartalom: Szerves oldószerek: 0,0 % 9.2 Egyéb információk További lényeges információk nem állnak rendelkezésre. (folytatás a 4. oldalról) 10 Stabilitás és reakciókészség 10.1 Reakciókészség A vegyi anyagokkal, mint pl. savakkal való érintkezés gázképződéshez vezethet Kémiai stabilitás Termikus bomlás/kerülendő feltételek: Rendeltetésszerű használat esetén nincs bomlás A veszélyes reakciók lehetősége Savakkal, lúgokkal és oxidáló szerekkel létrejövő reakciók 10.4 Kerülendő körülmények További lényeges információk nem állnak rendelkezésre Nem összeférhető anyagok: Kerülni kell a közvetlen érintkezést: erős savakkal, lúgokkal és oxidálószerekkel Veszélyes bomlástermékek: Veszélyes bomlástermékek a 2. bekezdésben felsorolt anyagok és az alapfém, ill. bevonat elgőzölgéséből, reakciójából vagy oxidációjából keletkezhetnek. A mangán alacsony kitettségi értékkel rendelkezik, néhány országban ez könnyedén túlléphető. A várható gáz-halmazállapotú képződményekhez számítható: szén-oxidok, nitrogén-oxidok és ózon. Ezen termékből származó várható füstösszetevők a következő fémek oxidjait tartalmazhatják: Füstelemzés (tömeg%): Fe: < 70 Mn: < 15 F: < 7 11 Toxikológiai adatok 11.1 A toxikológiai hatásokra vonatkozó információ A hegesztőfüstök és -gázok belégzése károsíthatja egészségét. Mindkettő összetétele és mennyisége függ a munkadarabtól, a hegesztési eljárástól, technológiától és az alkalmazott hozaganyagtól. Akut toxicitás: A rendelkezésre álló adatok A gázoknak, füstöknek és poroknak való kitettség a szem, tüdő, orrnyálkahártya és torok irritációjához vezethet. Néhány hegesztést kísérő gáz tüdőödémát, fulladást és halált okozhat. Rövidtávú kitettség jelei és tünetei a következők lehetnek: pl. könnyezés, orrnyálkahártya- és torokirritáció, fejfájás, szédülékenység, légzési nehézségek, gyakori köhögés vagy mellkasi fájdalom. A fluoridionnak való kitettség hipokalcémiát-kalciumhiányt okozhat a vérben, ami izomgörcsökhöz, továbbá nyálkahártyák gyulladásához és elhalásához vezethet. Besorolás releváns LD/LC50-értékek: mangán Szájon át LD mg/kg (rat) Primer ingerhatás: A bőrön: Nem fejt ki ingerlő hatást. A szemben: Nem lép fel ingerlő hatás. Érzékenyítés: Szenzibilizáció (nem ismeretes) Szubakuttól krónikus toxicitásig A levegő szennyezőanyagainak való kitettség azok tüdőben történő felhalmozódásához vezethet, és olyan állapotot teremt, amely sötét területként jelenik meg mellkasi röntgenfelvételeken. Az elváltozás súlyossága arányos a kitettség mértékével. (folytatás a 6. oldalon)

6 oldalszám: 6/8 (folytatás az 5. oldalról) Az elváltozások eredhetnek nem munkahelyi tényezőktől is, mint pl. dohányzás, stb. A hegesztés és a rokon eljárások gázainak, porainak és füstjeinek való tartós kitettség hozzájárulhat a tüdőirritációhoz vagy a portüdő-megbetegedéshez. A mangánvegyületeknek való kitettség a központi idegrendszert befolyásolhatja, amelynek tünetei: bágyadtság, aluszékonyság, izomgyengeség, érzelmi zavarok és bizonytalan járás. A mangán idegrendszerre gyakorolt hatása visszafordíthatatlan. A rézgőzöknek való kitettség rézmérgezést okozhat, amely hemolitikus anémiához és máj-, vese- és lépkárosodáshoz vezethet. Vas-oxid füstök túlzott belélegzése hosszabb időn keresztül sziderózist okozhat, amit néha a tüdő vaspigmentáció - jának neveznek, amely mellkasi röntgenfelvételen látható, de csak kis mértékben vagy egyáltalán nem változtatja meg a munkaképességet. A vasnak való tartós kitettség (> mg vas naponta) a vas testszövetekben történő kóros lerakódásához vezethet, amelynek tünetei: hasnyálmirigy fibrózisa, cukorbetegség (diabetes mellitus) és májzsugor. A kristályos szilícium-dioxid hosszabb időn történő belélegzése a jelenlegi munkahelyi kitettségi határértékeken túl szilikózist (szálas csomók keletkezését a tüdőszövetben) okozhat és összefüggésben áll számos más betegséggel (hörghurut, tüdőtágulás, stb.) is. A dohányzás a káros hatások kockázatát növelheti. A fluorid tartós felszívódása csontfluorózishoz, a csontok magasabb radiográfiai sűrűségéhez és fogelszíneződéshez vezethet. CMR hatások (rákkeltő, mutagén és teratogén hatás) A kristályos szilícium-dioxid az emberre nézve rákkeltő besorolású (1. csoport) az IARC (Nemzetközi Rákkutatási Ügynökség) szerint. A (közelebbről nem meghatározott) hegesztőfüstök esetlegesen rákkeltőek az emberre nézve. 12 Ökológiai információk 12.1 Toxicitás Akvatikus toxicitás: További lényeges információk nem állnak rendelkezésre Perzisztencia és lebonthatóság További lényeges információk nem állnak rendelkezésre Bioakkumulációs képesség További lényeges információk nem állnak rendelkezésre A talajban való mobilitás Nem mozgatható. További ökológiai információk: Általános információk: 2 (Saját besorolás) Vízveszélyeztetési osztály: a vizeket veszélyezteti. Ne engedjük bele a talajvízbe, a környezeti vizekbe, vagy a csatornahálózatba. Csekély mennyiségek taljba kerülése is veszélyezteti az ivóvizet A PBT- és a vpvb-értékelés eredményei PBT: Az anyag nem felel meg az 1907/2006 rendelet XII. mellékletében szereplő kritériumoknak és nem tekinthető a PBT kategóriába tartozónak. vpvb: Az anyag nem felel meg az 1907/2006 rendelet XII. mellékletében szereplő kritériumoknak és nem tekinthető a vpvb kategóriába tartozónak Egyéb káros hatások További lényeges információk nem állnak rendelkezésre. 13 Ártalmatlanítási szempontok 13.1 Hulladékkezelési módszerek Ajánlás: Nem keverhető hozzá a háztartási hulladékhoz. Ne engedjük bele a csatornahálózatba. Tisztítatlan csomagolások: Ajánlás: A kezelés módját a hatósági előírások szabják meg. 14 Szállításra vonatkozó információk 14.1 UN-szám ADR, ADN, IMDG, IATA Érvénytelen (folytatás a 7. oldalon)

7 oldalszám: 7/ Az ENSZ szerinti megfelelő szállítási megnevezés ADR, ADN, IMDG, IATA Érvénytelen 14.3 Szállítási veszélyességi osztály(ok) ADR, ADN, IMDG, IATA osztály Érvénytelen 14.4 Csomagolási csoport ADR, IMDG, IATA Érvénytelen 14.5 Környezeti veszélyek: Marine pollutant: Nem 14.6 A felhasználót érintő különleges óvintézkedések Nem alkalmazható 14.7 A MARPOL 73/78 II. melléklete és az IBC kódex szerinti ömlesztett szállítás UN "Model Regulation": - Nem alkalmazható (folytatás a 6. oldalról) 15 Szabályozással kapcsolatos információk 15.1 Az adott anyaggal vagy keverékkel kapcsolatos biztonsági, egészségügyi és környezetvédelmi előírások/ jogszabályok A címkén található figyelmeztető szöveg: FIGYELMEZTETÉS: VÉDJE saját és mások egészségét. Olvassa el és értelmezze ezt a tájékoztatót. A FÜSTÖK ÉS GÁZOK veszélyeztethetik egészségét! Az ÍVSUGÁR károsíthatja a szemet és égést okozhat! Az ÁRAMÜTÉS HALÁLOS lehet! Olvassa el és értelmezze a gyártó utasításait, anyagbiztonsági adatlapjait (MSDS) és munkaadójának biztonsági előírásait. Tartsa a fejét távol a füstöktől. Használjon megfelelő szellőztetést, elszívást az ívnél, vagy alkalmazza mindkettőt füstök és gázok légzésétől és a munkaterülettől való távol tartásához. Viseljen megfelelő szemvédőt, fülvédőt és védőruhát. Ne érjen szabadon levő elektromos alkatrészekhez Kémiai biztonsági értékelés: A kémiai biztonsági értékelést nem végeztek. 16 Egyéb információk Az adatok jelenlegi ismeretinkre támaszkodnak, azonban nem jelentik a termék tulajdonságainak garanciáját és nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt. Lényeges mondatok H228 Tűzveszélyes szilárd anyag. H250 Levegővel érintkezve önmagától meggyullad. H251 Önmelegedő: meggyulladhat. H260 Vízzel érintkezve öngyulladásra hajlamos tűzveszélyes gázokat bocsát ki. H261 Vízzel érintkezve tűzveszélyes gázokat bocsát ki. R11 Tűzveszélyes. R15 Vízzel érintkezve fokozottan tűzveszélyes gázok képződnek. R17 Levegőn öngyulladó. R48 Hosszú időn át hatva súlyos egészségkárosodást okozhat. Rövidítések és mozaikszavak: ADR: Accord européen sur le transport des marchandises dangereuses par Route (European Agreement concerning the International Carriage of Dangerous Goods by Road) RID: Règlement international concernant le transport des marchandises dangereuses par chemin de fer (Regulations Concerning the International Transport of Dangerous Goods by Rail) IMDG: International Maritime Code for Dangerous Goods IATA: International Air Transport Association (folytatás a 8. oldalon)

8 oldalszám: 8/8 ICAO: International Civil Aviation Organization GHS: Globally Harmonized System of Classification and Labelling of Chemicals LC50: Lethal concentration, 50 percent LD50: Lethal dose, 50 percent * Az adatok az előző verzióhoz képest megváltoztak (folytatás a 7. oldalról)

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 * 1 SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 40074 CAS-szám: 6381-92-6 EK-szám: 205-358-3 Indexszám: - Regisztrációs szám 01-2119486775-20-1.2

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 147114 CAS-szám: 8002-74-2 EK-szám: 232-315-6 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: 821097 CAS-szám: 50-81-7 EK-szám: 200-066-2 Megnevezés: Redukció-reagens Az anyag vagy keverék lényeges

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Kereskedelmi megnevezés: Fóliahegesztı Foltok Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: 85602 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása - 1.1 Termékazonosító - - Cikkszám: 02/15-1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 11474 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt

Részletesebben

1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása oldalszám: 1/7 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 090515 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: A2163 CAS-szám: 146-14-5 EK-szám: 282-733-8 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított

Részletesebben

oldalszám: 1/7 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint

oldalszám: 1/7 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 000740 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

oldalszám: 1/9 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

oldalszám: 1/9 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása oldalszám: 1/9 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Kereskedelmi megnevezés: JOWATERM 292.00 Cikkszám: 29200 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1 SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 30219 CAS-szám: 471-34-1 EK-szám: 207-439-9 Indexszám: - Regisztrációs szám 01-2119486795-18-1.2

Részletesebben

oldalszám: 1/9 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint

oldalszám: 1/9 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint oldalszám: 1/9 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 080022 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 9702003 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap. oldalszám: 1/8. 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

Biztonsági adatlap. oldalszám: 1/8. 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása oldalszám: 1/8 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Cikkszám: K_ BASE, K_ TECH, K_ PLUS, K_ ECON; Ergolastec, Fiberlastec 1.2. Az anyag vagy keverék

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai

Részletesebben

oldalszám: 1/9 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint

oldalszám: 1/9 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint oldalszám: 1/9 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 000264R 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: SAK8731 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

oldalszám: 1/9 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint

oldalszám: 1/9 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint oldalszám: 1/9 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 000722 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: W5 C Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint / ISO 11014

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint / ISO 11014 oldalszám: 1/5 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Kereskedelmi megnevezés: Hilti Firestop Mortar CFS-M RG CP 636 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Anyag/készítmény használata Akril alapú tömítőanyag 1.3 A biztonsági adatlap szállítójának adatai Gyártó/szállító:

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/10 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: A7875 CAS-szám: 6754-58-1 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: JUI Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása JUBIN

Részletesebben

Kit Components. Beta Amyloid MPD Kit - Calibrants

Kit Components. Beta Amyloid MPD Kit - Calibrants 10/11/2011 Product code K1000016 10015923 10015925 Kit Components Description Beta Amyloid MPD Kit - Calibrants Components: 10015428 Beta Amyloid Fragments 10015574 Beta Amyloid AB Multifragment Standard

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: TO0075 CAS-szám: 108-88-3 EINECS-szám: 203-625-9 Indexszám: 601-021-00-3 Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

oldalszám: 1/10 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint

oldalszám: 1/10 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint oldalszám: 1/10 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 00130 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

oldalszám: 1/6 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint A nyomtatás kelte 27.10.2008 Felülvizsgálat 27.10.2008

oldalszám: 1/6 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint A nyomtatás kelte 27.10.2008 Felülvizsgálat 27.10.2008 oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 000470 Anyag/készítmény használata Felületvédelem Gyártó/szállító: MOTIP DUPLI B.V.

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító CAS-szám: 171054-89-0 EINECS-szám: 419-240-6 Indexszám: 607-628-00-X Regisztrációs szám 01-0000016594-65-0001 Az

Részletesebben

Kit Components. Anti-Foam Reagent, 300ul

Kit Components. Anti-Foam Reagent, 300ul 01/22/2016 Kit Components Product code MD1431 Components: MD143 Description Anti-Foam Reagent, 300ul Anti-Foam Reagent oldalszám: 1/7 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint / ISO 11014

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint / ISO 11014 6.0.36 oldalszám: 1/8 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Csomagolás mérete 150 ml (5.07 fl. oz.) Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása oldalszám: 1/7 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 090515 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: SO0425 CAS-szám: 1310-73-2 EINECS-szám: 215-185-5 Indexszám: 011-002-00-6 Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

Etil-acetát Xi R36; F R11 R66-67 Flam. Liq. 2, H225; Eye Irrit. 2, H319; STOT SE 3, H336

Etil-acetát Xi R36; F R11 R66-67 Flam. Liq. 2, H225; Eye Irrit. 2, H319; STOT SE 3, H336 oldalszám: 1/9 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Kereskedelmi megnevezés: 4CR 2920 CP ärter 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: AL0177 CAS-szám: 78-92-2 EINECS-szám: 201-158-5 Indexszám: 603-127-00-5 Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: A2361 CAS-szám: 60-29-7 EK-szám: 200-467-2 Indexszám: 603-022-00-4 1.2 Az anyag vagy keverék

Részletesebben

oldalszám: 1/10 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint

oldalszám: 1/10 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint oldalszám: 1/10 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 075548PL 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

3 Összetétel vagy az összetevőkre vonatkozó adatok. oldalszám: 1/6 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

3 Összetétel vagy az összetevőkre vonatkozó adatok. oldalszám: 1/6 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: AN0347 CAS-szám: 62-53-3 EINECS-szám: 200-539-3 Indexszám: 612-008-00-7 Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

oldalszám: 1/8 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint

oldalszám: 1/8 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint oldalszám: 1/8 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 000533C 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai

Részletesebben

10/22/2015. Kit Components. Tris Base, 500g. Components:

10/22/2015. Kit Components. Tris Base, 500g. Components: 10/22/2015 Kit Components Product code H5131 Components: H513 Description Tris Base, 500g Tris Base oldalszám: 1/7 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító

Részletesebben

oldalszám: 1/8 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

oldalszám: 1/8 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása oldalszám: 1/8 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása További lényeges

Részletesebben

oldalszám: 1/5 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

oldalszám: 1/5 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása oldalszám: 1/5 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 180 415, 180 420 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

Kit Components. 250mg. Components: CellTiter 96 AQueous MTS Reagent Powder

Kit Components. 250mg. Components: CellTiter 96 AQueous MTS Reagent Powder 01/22/2016 Kit Components Product code G1112 Components: G111 Description CellTiter 96 AQueous MTS Reagent Powder 250mg CellTiter 96 AQueous MTS Reagent Powder oldalszám: 1/7 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 1 SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 30097 CAS-szám: 10035-04-8 EK-szám: 233-140-8 Indexszám: 017-013-00-2 Regisztrációs szám -

Részletesebben

1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása oldalszám: 1/8 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok (1135816) Anyag/készítmény használata Készítmény Gyártó: MOTIP DUPLI B.V. Wolfraamweg 2 NL-8471 XC

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/9 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 5070018 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

2 A veszélyek azonosítása. oldalszám: 1/7 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 27.10.2008 Felülvizsgálat 27.10.

2 A veszélyek azonosítása. oldalszám: 1/7 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 27.10.2008 Felülvizsgálat 27.10. oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 005030 Anyag/készítmény használata Készítmény Gyártó/szállító: MOTIP DUPLI B.V. Wolfraamweg

Részletesebben

CAR CARE DE-ICER TRIGGER

CAR CARE DE-ICER TRIGGER oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 000440 Anyag/készítmény használata Tisztító Gyártó/szállító: MOTIP DUPLI B.V. Wolfraamweg

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint Tekapur purhab pisztolyos tüzálló termékre.

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint Tekapur purhab pisztolyos tüzálló termékre. Tekapur purhab pisztolyos tüzálló termékre. oldalszám: 1 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

2. SZAKASZ: A veszély meghatározása

2. SZAKASZ: A veszély meghatározása oldalszám: 1/6 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 3680 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint / ISO 11014

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint / ISO 11014 9.0 oldalszám: 1/7 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/10 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Kereskedelmi megnevezés: BRUNOX Epoxy Spray Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 13.11.2012 Felülvizsgálat 24.06.2010

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 13.11.2012 Felülvizsgálat 24.06.2010 oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 85788 Anyag/készítmény használata Tisztító Gyártó/szállító: ungarokent s.r.o. Stavbárov

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 11033000000 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 1 SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 30170 CAS-szám: 7778-80-5 EK-szám: 231-915-5 Regisztrációs szám 01-2119489441-34-1.2 Az anyag

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai

Részletesebben

1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása oldalszám: 1/7 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Kereskedelmi megnevezés: CAS-szám: EK-szám: Indexszám: Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 1 SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 30135 CAS-szám: 1309-48-4 EK-szám: 215-171-9 Regisztrációs szám - 1.2 Az anyag vagy keverék

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 1.1 Termékazonosító. Kereskedelmi megnevezés: ROENTOGEN Developer for X-ray dental films for processing by hands and

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: 120200 Megnevezés: Kalcium standard oldat 10 g/l Ca Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai,

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám:. JJR ver. 4 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: A7099 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint / ISO 11014

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint / ISO 11014 oldalszám: 1/5 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Kereskedelmi megnevezés: FS-ONE MAX Hilti Firestop Filler Mastic CFS-FIL 1.2 Az anyag vagy keverék

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP-SZÉLVÉDİMOSÓ FOLYADÉK -80 0 C (GHS/CLP)

BIZTONSÁGI ADATLAP-SZÉLVÉDİMOSÓ FOLYADÉK -80 0 C (GHS/CLP) AGROLABOR KFT. BIZTONSÁGI ADATLAP 5000 Szolnok, Tölgy utca 16553/3 hrsz. Tel.: 56/514-014, 56/514-012 SZÉLVÉDİMOSÓ FOLYADÉK -80 0 C Fax: 56/514-013 VESZÉLYES KÉSZÍTMÉNY V.5.2. 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY

Részletesebben

2. SZAKASZ: A veszély meghatározása

2. SZAKASZ: A veszély meghatározása oldalszám: 1/8 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

oldalszám: 1/6 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

oldalszám: 1/6 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása oldalszám: 1/6 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 160 647 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Kereskedelmi megnevezés: BRUNOX IX 50 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

oldalszám: 1/10 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint

oldalszám: 1/10 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint oldalszám: 1/10 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 000568 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

oldalszám: 1/7 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint

oldalszám: 1/7 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 207488 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 1705005, 1504138, 1504134, 1504135, 1504132, 1504130, 1500737, 1504131, 9702858, 1504136,

Részletesebben

oldalszám: 1/9 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint

oldalszám: 1/9 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint oldalszám: 1/9 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 002562 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

oldalszám: 1/10 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint

oldalszám: 1/10 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint oldalszám: 1/10 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 000556 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

oldalszám: 1/8 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint A nyomtatás kelte 24.02.2009 Felülvizsgálat 24.02.2009

oldalszám: 1/8 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint A nyomtatás kelte 24.02.2009 Felülvizsgálat 24.02.2009 oldalszám: 1/8 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Cikkszám: 000573 Anyag/készítmény használata Penetrációs olaj Gyártó/szállító: MOTIP DUPLI B.V.

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1 SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 40144 CAS-szám: 1401-55-4 EK-szám: 215-753-2 Regisztrációs szám - 1.2 Az anyag vagy keverék

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: T6 C 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Összhangban van az 1907/2006/EK/453/2010/EK Szabályzat (REACH), II. Mellékletével- Magyarország

BIZTONSÁGI ADATLAP. Összhangban van az 1907/2006/EK/453/2010/EK Szabályzat (REACH), II. Mellékletével- Magyarország 1 SZAKASZ: Az anyag/keverék és vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító A92996201 Forrasztó ón, 1,0 mm, 40 % cink 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Kereskedelmi megnevezés: SR Ivocap Elastomer Monomer CAS-szám: 80-62-6 EK-szám: 201-297-1 Indexszám: 607-035-00-6

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 1 SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 30066 CAS-szám: 298-14-6 EK-szám: 206-059-0 Regisztrációs szám - 1.2 Az anyag vagy keverék

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 1 SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 40123 CAS-szám: 5970-45-6 EK-szám: 209-170-2 Regisztrációs szám - 1.2 Az anyag vagy keverék

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: 83925 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása További

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Anyag/készítmény használata Szilikonos tömítőanyag 1.3 A biztonsági adatlap szállítójának adatai

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 3578138 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 9701068, 10040561 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

Kit Components. Terminal Transferase Buffer Pack. Terminal Transferase 5X Buffer

Kit Components. Terminal Transferase Buffer Pack. Terminal Transferase 5X Buffer 01/22/2016 Kit Components Product code M1893 Components: M189 Description Terminal Transferase Buffer Pack Terminal Transferase 5X Buffer oldalszám: 1/8 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/9 1 SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 30072 CAS-szám: 10326-27-9 EK-szám: 233-788-1 Indexszám: 056-004-00-8 Regisztrációs szám -

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 19240 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 1610310, 1610310EDU 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap. 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása További

Részletesebben

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint

Biztonsági adatlap 91/155/EGK & 93/112/EGK szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Anyag/készítmény használata Fogászati segédanyag Gyártó/szállító: GC EUROPE N.V. Interleuvenlaan

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 21.01.2015 Felülvizsgálat 04.01.2012

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 21.01.2015 Felülvizsgálat 04.01.2012 oldalszám: 1/7 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító száma: XXP007443 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben