CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EK, 1907/2006/EK REACH szerint

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EK, 1907/2006/EK REACH szerint"

Átírás

1 Verziószám: 1.0(HU) 1 oldal. CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EK, 1907/2006/EK REACH szerint 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása A keverék azonosítása: Relevánsan azonosított felhasználás: Pumpáknak és szelepeknek politetrafluoretilénnel (PTFE) bevont kiváló minőségű szénszál csomagolás. Magas hőmérsékleten alkalmazható. Kémiailag állandó ph 0-13 között. Adatlapszám: Gyártó cég neve: A.W. CHESTERTON COMPANY 860 Salem Street, Groveland MA USA Tel: Fax: (Hétfőtől péntekig 8:30-17 óra között Kelet-Amerikai időzóna szerint) ProductMSDSs@chesterton.com Magyarországi importáló/forgalmazó: CHESTERTON Hungary Kft. cím: 2146 Mogyoród, Gödöllői u telefon: (36) fax: (36) Felelős személy elérhetősége: chesterton@chesterton.hu Sürgősségi telefon: Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. (24 órán keresztül hívható) Telefon: Fax: Díjmentesen hívható: A veszély azonosítása: 2.1. Az anyag/keverék osztályozása A vonatkozó EU szabályozás (1272/2008/EG (ATP01) és 1999/45/EG irányelvek) szerint: nem jelölés köteles 2.2. Címkézési elemek 1272/2008 (CLP)/GHS szerint: Veszélyszimbólum: nincs Figyelmeztető mondatok: Óvintézkedésre vonatkozó mondatok: 2.3. Különleges veszélyek: Ipari terülten nem várható. A politetrafluoretilén (PTFE) környezeti hőmérsékleten nem ártalmas. 260 C felé hevítve mérgező bomlástermékek szabadulhatnak fel. Hőbomlás hatására CO x, fluor tartalmú szénhidrogéngyanta gőzök keletkeznek, amelyeknek az expozíciója minimális lehet a felhasználás során. Használat közben a dohányzást kerülni kell. 3. Az alkotórészekre vonatkozó információk: Vegyi jellemzők: keverék. CAS-szám/ Megnevezés % Osztályozás Veszélyjel R- EK-szám 1272/2008.EK 67/548/EWG mondat / Grafit/ / nem osztályozott nem osztályozott Szén A veszélyes anyagok veszélyeire/kockázataira utaló R mondatok teljes szövegét a 16. pont tartalmazza.

2 Verziószám: 1.0(HU) 2 oldal. 4. Elsősegélynyújtási intézkedések: 4.1. Elsősegélynyújtási intézkedések ismertetése Belégzést követően: ha bomlástermék szédülést okoz, a sérültet friss levegőre kell vinni. Bőrre jutáskor: A bőrt szappanos vízzel le kell mosni. Bőrirritáció esetén szakorvoshoz kell fordulni. Szembe jutás esetén: öblítsük ki a szemet - legalább 15 percen át - bő folyóvízzel, a szemhéjszélek széthúzása és a szemgolyó egyidejű mozgatása mellett. Szakorvosi ellátás szükséges. Lenyelés esetén: nem alkalmazható Legfontosabb akut és késleltetett tünetek és hatások A grafit füst és a szénrostok a bőrt, a szemet és az orr nyálkahártyát mechanikusan irritálhatják. A füst ismételt hosszantartó belégzése tüdőkárosodást okozhat. Tünetek: köhögés, nehézlégzés és szapora légzés. Jelenlegi ismert adatok szerint nem jelölésköteles A szükséges azonnali orvosi ellátás és különleges ellátás jelzése Tüneti kezelés. 5. Tűzvédelmi intézkedések: 5.1. Tűzoltás: CO 2, poroltó, hab, vízpermet Az anyagból vagy keverékből származó különleges veszélyek 5.3. Tűzoltóknak szóló javaslat: Tűzoltáskor a teljes testfelületet védő ruházat, védőkesztyű, védőlábbeli, a szemet és az arcfelület védelmét biztosító, a veszélyes bomlástermékek ellen is hatásos izolációs légzésvédő használata kötelező. 6. Intézkedések véletlenszerű kibocsátás esetén 6.1. Személyi óvintézkedések, egyéni védőeszközök és vészhelyzeti előírások A munkatérben csak a mentésben részt vevő, kijelölt személyek tartózkodhatnak. A 8. pontban megadott előírások szerint kell eljárni. A szennyezett ruházatot le kell vetni Környezetvédelmi óvintézkedések Különleges előírások nincsenek A területi elhatárolás és a szennyezés mentesítés módszerei Különleges intézkedések nincsenek Hivatkozás más szakaszokra lásd a 13. szakaszt. 7. Kezelés és tárolás 7.1. A biztonságos kezelésre irányuló óvintézkedések Használat után, evés, ivás és dohányzás előtt kezet kell mosni. Használata során a 8. pontban előírt egyéni védőeszközöket viselni kell, az ipari és személyi higiénés előírásokat be kell tartani A biztonságos tárolás feltételei az esetleges összeférhetetlenséggel együtt Hűvös, jól szellőztetett, száraz, helyen tárolandó Meghatározott végfelhasználás: Pumpáknak és szelepeknek tetrafluoretilénnel (PTFE) bevont kiváló minőségű szénszál csomagolás. További információt lásd a termékinformációs adatlapon.

3 Verziószám: 1.0(HU) 3 oldal. 8. Az expozíció ellenőrzése/egyéni védelem 8.1. Az ellenőrzési paraméterek A munkahelyi légtérben biztosítani kell a megengedett határértékek betartását: Munkahelyi levegőben megengedett határérték: Grafit AGW -érték: 3 mg/m 3 (respirábilis) 10 mg/m 3 (belélegezhető) A légtérszennyezettség koncentrációját levegőmérésekkel kell ellenőrizni. Biológiai expozíciós mutató (BEM) megengedhető határértéke: 8.2. Az expozíció ellenőrzése Műszaki intézkedések Külön intézkedés nem szükséges. A munkahelyi levegőben megengedett határérték átlépése esetén megfelelő szellőztetést kell biztosítani Egyéni védelem Légzésvédelem: normál munkakörülmények között, rendeltetésszerű felhasználás esetén nem szükséges. Elégtelen hatásfokú szellőztetés esetén, füst képződés veszélyekor légzésvédő eszköz biztosítása indokolt (EN-P1 jelű szűrőbetét). Védőkesztyű: normál munkakörülmények között nem szükséges. Szemvédelem: normál munkakörülmények között nem szükséges. Általános biztonsági és higiénés előírások: A munkavégzés után folyóvizes, szappanos tisztálkodás szükséges. A készítménnyel való munkavégzés során a foglalkozási expozíció ellenőrzése, illetve kockázatbecslés szükséges Környezeti expozíciós ellenőrzése Lásd. 6. és 12. szakasz 9. Fizikai-kémiai jellemzők: 9.1. Fizikai állapot és kémiai tulajdonságok: halmazállapot: szilárd szín: fekete szag: szagtalan forráspont: nem alkalmazható relatív sűrűség: nem alkalmazható olvadáspont: nincs meghatározva aromás komponens: 0% lobbanáspont: nem alkalmazható gőzsűrűség: (levegő = 1): nem alkalmazható öngyulladás: nincs meghatározva párolgási sebesség: (éter = 1): nem alkalmazható viszkozitás: nem alkalmazható oldékonyság vízben: nem oldódik robbanási koncentráció határértéke (térfogat%): - gőznyomás: nem alkalmazható ph-érték: nincs meghatározva illékony komponens: nem alkalmazható megoszlási koefficiens (víz/olaj): nem alkalmazható 10. Stabilitás és reakciókészség Reakcióképesség ld és pontot Kémiai stabilitás Állandó Veszélyes reakciók lehetősége: A használati utasítást betartva veszélyes reakciók nem ismertek Kerülendő körülmények: 260 C feletti hőmérséklet Nem összeférhető anyagok: fluor, klórtrifluorid és hasonló vegyületek, valamint ónozott alkálifémek Veszélyes bomlástermékek:

4 Verziószám: 1.0(HU) 4 oldal. CO x nyomokban hidrogénfluorid, perfluorolefinek és más mérgező gázok amelyek 260 C felett szabadulhatnak fel. 11. Toxikológiai információk Akut toxicitás: A politetrafluoretilén (PTFE) környezeti hőmérsékleten nem káros. 260 C felett kis mennyiségű mérgező gáz keletkezhet, melynek belégzése grippe szerű tüneteket okozhat. A grafit füst és a szénrostok irritálhatják a bőrt, a szemet és az orrnyálkahártyáját. Krónikus hatás: A füst ismételt hosszantartó belégzése tüdőkárosodást okozhat. Tünetek: köhögés, nehézlégzés és szapora légzés. Karcinogenitás: A Nemzetközi Rákkutató Intézet (IARC) a készítményt nem tekinti rákkeltőnek. További adatok: nincsenek. 12. Ökológiai információk: A készítményre vonatkozó konkrét adatok nem állnak rendelkezésre Toxicitás A vízi életformákra nem várható káros hatás. Grafit: 96 óra LC50 (hal) >100 mg/l Perzisztencia és lebonthatóság: Grafit/szén szervetlen anyag a természetben előfordul Bioakkumulációs potenciál Nincs információ Mobilitás a talajban Mobilitás: szilárd. Nem vízoldékony anyag. A mobilitás meghatározásához lásd a 9. szakasz PBT- és vpvb-értékelés eredményei: Nem vizsgált Egyéb káros hatások: Nem ismert. Vízminőség veszélyességi osztály: vizet nem veszélyeztető anyag. A készítményt élővízbe, talajba és közcsatornába juttatni nem szabad. 13. Ártalmatlanítási útmutató: A termék maradékainak és göngyölegeinek kezelésére a 98/2001.(VI.15.) Korm. rendeletben foglaltak az irányadók. Továbbiakban lásd a 6. pont alatt leírtakat. EWC-kódszám: (közelebbről nem meghatározott szervetlen kémiai folyamatokból származó hulladékok). 14. Szállítási információk A termék a veszélyes áruk nemzetközi szállítását szabályozó egyezmények alapján a gyártó szerint nem jelölésköteles. ADR/RID osztály: nincsenek IMDG osztály: nincsenek ICAO/IATA osztály: nincsenek 15. Szabályozási információk A termékkel végzett tevékenységgel kapcsolatban a következő jogszabályi előírások, szabványok, közlemények vagy tájékoztatók különösen fontosak:

5 Verziószám: 1.0(HU) 5 oldal. Információ a felhasználás korlátozásáról: Veszélyes anyagok: évi XXV. törvény a kémiai biztonságról és vonatkozó rendeletei, 44/2000. (XII. 27) EüM rendelet. Az Európai Parlament és a Tanács 1907/2006/EK rendelete (2006.december18.) A vegyi anyagok regisztrálásáról, értékeléséről, engedélyeztetéséről és korlátozásáról (REACH). CLP nemzetközi szabályozás: Az Európai Parlament és a Tanács 1272/2008/EK rendelete (2008. december 16. az anyagok és keverékek osztályozásáról, címkézéséről és csomagolásáról, a 67/548/EGK és az 1999/45/EK irányelv módosításáról és hatályon kívül helyezéséről, valamint az 1907/2006EK rendelet módosításáról Munkavédelem: A évi XI. törvénnyel módosított évi XCIII. törvény a munkavédelemről és az ehhez kapcsolódó miniszteri rendeletek Munkahelyi levegőben megengedhető határértékek: 25/2000. (IX.30) EüM-SZCSM együttes rendelet a munkahelyek kémiai biztonságáról Hulladékok: 98/2001.(VI.15.) Korm. rendelet, 16/2001.(VII.18.)KöM rendelet Kémiai biztonsági értékelés: nincs elérhető információ. 16. Egyéb információk A termék alkalmazása előtt a használati utasítást figyelmesen el kell olvasni. 3 pontban felsorolt R-mondatok: Ez a biztonsági adatlap a gyártó által március 17-én felülvizsgált biztonsági adatlap alapján készült és meggyőződésünk szerint az abban foglalt adattartalomnak megfelelő mértékig megfelel a kémiai biztonságról szóló évi XXV. törvénynek illetve ennek végrehajtásáról rendelkező 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet és módosításai, valamint az 1907/2006/EK rendelet előírásainak. A biztonsági adatlapban foglalt információk, adatok és ajánlások ismereteink és tájékozottságunk legjaván alapszanak és azokat a kiadás időpontjában pontosnak, helytállónak ismerjük, illetve hisszük.

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EK, 1907/2006/EK REACH szerint

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EK, 1907/2006/EK REACH szerint Verziószám: 1.0(HU) 1 oldal. CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EK, 1907/2006/EK REACH szerint 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása A keverék azonosítása: Relevánsan azonosított

Részletesebben

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EK, 1907/2006/EK REACH szerint

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EK, 1907/2006/EK REACH szerint Verziószám: 1.0(HU) 1 oldal. CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP a 453/2010/EK, 1907/2006/EK REACH szerint 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása A keverék azonosítása: Relevánsan azonosított

Részletesebben

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint Verziószám: 1.3 (HU) 1 oldal CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása A keverék azonosítása: Adatlapszám: 218A-5 Felhasználási

Részletesebben

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és 453/2010 módosítása szerint (REACH)

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és 453/2010 módosítása szerint (REACH) Verziószám: 1.4(HU) 1 oldal. CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és 453/2010 módosítása szerint (REACH) 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító:

Részletesebben

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és 453/2010 módosítása szerint (REACH)

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és 453/2010 módosítása szerint (REACH) Verziószám: 1.5(HU) 1 oldal. CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és 453/2010 módosítása szerint (REACH) 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító:

Részletesebben

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint és 453/2010 módosítása szerint (REACH)

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint és 453/2010 módosítása szerint (REACH) Verziószám: 1.2(HU) 1 oldal. CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint és 453/2010 módosítása szerint (REACH) 1. SZAKASZ: Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító:

Részletesebben

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és 453/2010 módosítása szerint (REACH)

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és 453/2010 módosítása szerint (REACH) Verziószám: 1.5(HU) 1 oldal. CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és 453/2010 módosítása szerint (REACH) 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító:

Részletesebben

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint és 453/2010 módosítása szerint (REACH)

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint és 453/2010 módosítása szerint (REACH) Verziószám: 1.5 (HU) 1/7 oldal. CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint és 453/2010 módosítása szerint (REACH) 1. SZAKASZ: Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása

Részletesebben

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és a 453/2010 módosítása szerint (REACH)

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és a 453/2010 módosítása szerint (REACH) Verziószám: 1.5 (HU) 1/8 oldal. CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és a 453/2010 módosítása szerint (REACH) 1. SZAKASZ: Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító:

Részletesebben

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és a 453/2010 módosítása szerint (REACH)

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és a 453/2010 módosítása szerint (REACH) Verziószám: 1.5(HU) 1 oldal. CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és a 453/2010 módosítása szerint (REACH) 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító:

Részletesebben

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és a 453/2010 módosítása szerint (REACH)

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és a 453/2010 módosítása szerint (REACH) Verziószám: 1.5(HU) 1 oldal. CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és a 453/2010 módosítása szerint (REACH) 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító:

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: BLEACH

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: BLEACH 1. oldal BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK és a 453/2010/EU rendelet szerint 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: Cikkszám: 8100699 1.2. Az anyag vagy

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint Verziószám: 1.1 (HU) 1.oldal BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: - Grill- és sütő tisztító (Concentryl Active

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: RUBBERCLEAN

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: RUBBERCLEAN 1. oldal BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK és a 453/2010/EU rendelet szerint 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: Cikkszám: 2203523 1.2. Az anyag vagy

Részletesebben

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint és 453/2010 módosítása szerint (REACH)

CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint és 453/2010 módosítása szerint (REACH) Verziószám: 1.4HU) 1 oldal. CHESTERTON BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint és 453/2010 módosítása szerint (REACH) 1. SZAKASZ: Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1.

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: DEGREASER 2000

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: DEGREASER 2000 1. oldal BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK és a 453/2010/EU rendelet szerint 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: DEGREASER 2000 Cikkszám: 2201799 1.2.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és a 1272/2008/EK szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és a 1272/2008/EK szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2013.02.13. Verzió: 1 Oldal: 1/5 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: LEFOLYÓTISZTÍTÓ 1.2. Az anyag vagy

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK és a 453/2010/EU rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK és a 453/2010/EU rendelet szerint Verziószám: 1.3 (HU) Oldal 1 / 5 BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK és a 453/2010/EU rendelet szerint 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: (Becksteine

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK rendelet szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK rendelet szerint Kiállítás dátuma: 2006.07.11 Verzió: 2 Oldal: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Kupfat Termékkód: 5004x 1.2. Az anyag

Részletesebben

H-1031 BUDAPEST Szentendrei út 174. Tel./Fax.: +36 1 242 68 99 & +36 30 520 64 61 www.neosil.hu neosil@neosil.hu

H-1031 BUDAPEST Szentendrei út 174. Tel./Fax.: +36 1 242 68 99 & +36 30 520 64 61 www.neosil.hu neosil@neosil.hu H-1031 BUDAPEST Szentendrei út 174. Tel./Fax.: +36 1 242 68 99 & +36 30 520 64 61 www.neosil.hu neosil@neosil.hu BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A készítmény neve: Geocel alga és moszatölőszer Gyártó cég neve: Geocel

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ 1069 Budapest, Nagyvárad tér 2.)

BIZTONSÁGI ADATLAP. Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ 1069 Budapest, Nagyvárad tér 2.) BIZTONSÁGI ADATLAP 1/5 A kiállítás kelte: 2002. március 10. Utolsó felülvizsgálat időpontja: 2007. szeptember 17. 1. A készítmény neve: Motorolaj adalék Cikkszám: 705/706 Gyártó cég neve: Kleen-Flo Tumbler

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. A kiállítás kelte: 2007. november 29.

BIZTONSÁGI ADATLAP. A kiállítás kelte: 2007. november 29. Verziószám: 1.0(HU) 1 oldal. BIZTONSÁGI ADATLAP A kiállítás kelte: 2007. november 29. 1. A készítmény neve: Gyártó cég neve: Tremco illbruck s.r.o. cím: Uvalska 737/34 100 00 Prága 10, Cseh Köztársaság

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Besorolás az EU és a 44/2000.(XII.27.) EüM. rendelet és a gyártó szerint: Xi

BIZTONSÁGI ADATLAP. Besorolás az EU és a 44/2000.(XII.27.) EüM. rendelet és a gyártó szerint: Xi BIZTONSÁGI ADATLAP 0987 130 1/6 Kiállítás kelte: 2003.10.25. Aktualizálás: 2007.05.13. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: Forrasztó paszta Cikkszám:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EGK rendelet irányelvei szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EGK rendelet irányelvei szerint Oldalszám: 1/7 Kalcium-magnezium-acetát 1.0. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Az anyag nevei: Kereskedelmi elnevezés: IUPAC-név: Azonosító számok: CAS-szám:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. A magyar változat kiállításának kelte: 2012. 04. 18. Módosítás: 2012.06.26. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

BIZTONSÁGI ADATLAP. A magyar változat kiállításának kelte: 2012. 04. 18. Módosítás: 2012.06.26. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1. oldal BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2012. 04. 18. Módosítás: 2012.06.26. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): 1.2.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint Verziószám: 1.2 (HU) 1.oldal BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint 1. Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: Anyagszám: 155 Felhasználási terület: felületfertőtlenítő

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2011.01.26. Verzió:2 Oldal: 1/7 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Kémiai elnevezés: Nátrium-karbonát

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító:

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.oldal BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH és 453/2010 módosítása szerint (REACH) 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2011.06.20. Verzió:2 Oldal: 1/7 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Kémiai elnevezés: Trinátrium-foszfát

Részletesebben

1/7. Biztonságtechnikai adatlap oldalszám:

1/7. Biztonságtechnikai adatlap oldalszám: 1. Anyag-/ gyártó-és cégmegnevezés 1.1 Termék megnevezés: ANTI-GERM AT flüssig Kereskedelmi név: ANTI-GERM AT flüssig 1.2 Felhasználási terület: felületek és berendezések kézi tisztítása és fertőtlenítése

Részletesebben

1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP. A kiállítás kelte: 2011. október.

1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP. A kiállítás kelte: 2011. október. 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A kiállítás kelte: 2011. október. 1. A készítmény és a vállalkozás azonosítása A készítmény azonosítása: WD-40 aeroszol A készítmény használata: univerzális kenőanyag Gyártó: Den

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EGK rendelet irányelvei szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EGK rendelet irányelvei szerint Oldalszám: 1/8 Zeolit-Kalcium-klorid (CaCl2) keverék 1.0. AZ ANYAG/ ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: Az anyag nevei: Kereskedelmi elnevezés: IUPAC-név: Azonosító számok: CAS-szám:

Részletesebben

KÉSZÜLT AZ 1907/2006/EK RENDELET 31. CIKK ALAPJÁN 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termék azonosító Terméknév: Hangyasav min. 85% 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

1.) A keverék és a vállalat azonosítása:

1.) A keverék és a vállalat azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/10 Unacid S 500 BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével A kiállítás kelte: 2001.05.30. 1.) A keverék és a vállalat azonosítása: 1.1.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint és 453/2010 módosítása szerint (REACH)

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint és 453/2010 módosítása szerint (REACH) UNICHEM d.o.o. Sinja Gorica 2, 1360 Vrhnika Tel: 01/7558-150 Fax: 01/7558-155 BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint és 453/2010 módosítása szerint (REACH) 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A CÉGEK AZONOSÍTÓ

Részletesebben

KÉSZÜLT AZ 1907/2006/EK RENDELET 31. CIKK ALAPJÁN 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termék azonosító Terméknév: Foszforsav 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

R Nátrium-hidroxid-oldat, hígított Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP

R Nátrium-hidroxid-oldat, hígított Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat felújításának kelte: 2011.07. 18. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1.Termékazonosító (terméknév): A keverék

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása BIZTONSÁGI ADATLAP (Készült a 453/2010/EU rendelettel módosított 1907/2006/EK rendelet szerint) 1.1. Termékazonosító 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termék neve: Kálium-metabiszulfit

Részletesebben

1.) A keverék és a vállalat azonosítása:

1.) A keverék és a vállalat azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/10 Chemind Super Powder BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével A kiállítás kelte: 2013.01.28. 1.) A keverék és a vállalat azonosítása:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint és 453/2010 módosítása szerint (REACH)

BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint és 453/2010 módosítása szerint (REACH) UNICHEM d.o.o. Sinja Gorica 2, 1360 Vrhnika Tel: 01/7558-150 Fax: 01/7558-155 BIZTONSÁGI ADATLAP az 1907/2006/EK REACH szerint és 453/2010 módosítása szerint (REACH) 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A CÉGEK AZONOSÍTÓ

Részletesebben

Montagepaste E-COLL 1/5 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P

Montagepaste E-COLL 1/5 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Montagepaste E-COLL 1/5 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2009. 05.27. Aktualizálás kelte: 2013. 11.16. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

Részletesebben

Készült az 1907/2006/EK és 453/2010/EU rendeleteknek megfelelően

Készült az 1907/2006/EK és 453/2010/EU rendeleteknek megfelelően Termék biztonsági adatlap 1. oldal, összesen: 9 Készült az 1907/2006/EK és 453/2010/EU rendeleteknek megfelelően 1. SZAKASZ: AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító Terméknév

Részletesebben

1. szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1. szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása verziószám: 5.0 - HU 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP k é s z ü l t a z 1 9 0 7 / 2 0 0 6 / E K ( R E A C H ), a z 1 2 7 2 / 2 0 0 8 / E K ( C L P ) é s a 4 5 3 / 2 0 1 0 / E U r e n d e l e t e k n e k m e g f

Részletesebben

1.4. Sürgősségi telefon: Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. Tel: +36 1 476 6464, +36 80 201 199

1.4. Sürgősségi telefon: Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. Tel: +36 1 476 6464, +36 80 201 199 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Gumi- és külső műanyag impregnáló REACH regisztrációs szám: - előregisztrált, várható regisztrálási idő: ld.3. pont 1.1. Felhasználás: Gumi-

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK (REACH) rendelet II. melléklete szerint AKTÍVSZENES PALLÁDIUM KATALIZÁTOR

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK (REACH) rendelet II. melléklete szerint AKTÍVSZENES PALLÁDIUM KATALIZÁTOR 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Anyag vagy készítmény azonosítása: (Palládium tartalom: 5 % és 10 % ) Kereskedelmi megnevezések: Selcat-Q-6 (10 % Pd), Selcat-A-6 (10% Pd),

Részletesebben

1.) *Szakasz: Az anyag/keverék és a társaság/vállalkozás azonosítása:

1.) *Szakasz: Az anyag/keverék és a társaság/vállalkozás azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/14 Calc Forte 100 BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével és a 453/2010/EU rendelettel A kiállítás kelte: 2011.05.02. 1.) *Szakasz:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2007.08.01. Verzió: 5 Oldal: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: GÁZSZIVÁRGÁSJELZŐ 1.2. Az anyag vagy

Részletesebben

Verziószám: 1.0(HU) 1.oldal Foam Filter Oil BIZTONSÁGI ADATLAP

Verziószám: 1.0(HU) 1.oldal Foam Filter Oil BIZTONSÁGI ADATLAP 1.oldal BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A készítmény neve: - bevonóanyag Cikkszám: 800002471 Gyártó cég neve: Fuchs Lubricants (UK) PLC. Cím: New Century Street Hanley, Stoke-on-Trent, Staffordshire, ST1 5HU, Egyesült

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK és a 44/2000(XII.27.) EüM rendelet szerint.

BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK és a 44/2000(XII.27.) EüM rendelet szerint. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termék beazonosítása: Terméknév: PARAMO CUT 32 Kémiai megnevezés: keverék 1.2 Felhasználás: Vágóolaj. 1.3. Gyártó cég neve: Név: PARAMO, a.s.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. A magyarországi Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) éjjel-nappal hívható száma: 06-80- 201-199

BIZTONSÁGI ADATLAP. A magyarországi Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) éjjel-nappal hívható száma: 06-80- 201-199 1/6 A kiállításának kelte: 2001. 03. 12. Aktualizálás kelte: 2005. 08. 02. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: Línea HS 2000 útjelző festék sárga Gyártó cég neve/forgalmazó cég neve: Chemimark Kft.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Megfelel a 453/2010/EK rendeletnek. Petróleum (Niral) 20, 5, 1 liter

BIZTONSÁGI ADATLAP Megfelel a 453/2010/EK rendeletnek. Petróleum (Niral) 20, 5, 1 liter HORVÁTH-GIPSZ KFT. BIZTONSÁGI ADATLAP Megfelel a 453/2010/EK rendeletnek Oldal: 1/6 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kémiai jelleg : Kereskedelmi megnevezés

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK szerint MŰSZER ÉS FEGYVEROLAJ

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK szerint MŰSZER ÉS FEGYVEROLAJ Oldal: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

*1.) Szakasz: Az anyag/keverék és a társaság/vállalkozás azonosítása:

*1.) Szakasz: Az anyag/keverék és a társaság/vállalkozás azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/14 Well Dish Base BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével és a 453/2010/EU rendelettel A kiállítás kelte: 2010.07.10. *1.) Szakasz:

Részletesebben

HANNA Instruments Service Kft. 6726 Szeged, Alsókikötő sor 11. Telefon: +36 62 541-034. E-mail: sales@hih.hu Sürgősségi telefonszám:

HANNA Instruments Service Kft. 6726 Szeged, Alsókikötő sor 11. Telefon: +36 62 541-034. E-mail: sales@hih.hu Sürgősségi telefonszám: A biztonsági adatlap kiállításának dátuma: 2013. október 1. 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító: Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és a 1272/2008/EK szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és a 1272/2008/EK szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2013.02.08. Verzió: 1 Oldal: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Háztartási sósav 1.2. Az anyag vagy

Részletesebben

1.) A keverék és a vállalat azonosítása:

1.) A keverék és a vállalat azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/11 Combi Grill BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével A kiállítás kelte: 2010.08.19. 1.) A keverék és a vállalat azonosítása: 1.1.

Részletesebben

CSEPP BETÉTI TÁRSASÁG 1462 BUDAPEST, Pf. 545

CSEPP BETÉTI TÁRSASÁG 1462 BUDAPEST, Pf. 545 Kiállítás kelte: 2012-08-16 Biztonsági adatlap A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint GHS / CLP Módosítva: 2012-08-16 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító: REACH

Részletesebben

Satin-Silk Kft Silky vízkőoldó 1 BIZTONSÁGI ADATLAP. A kiállítás kelte: 2010-07-16 Utolsó átdolgozás kelte: 2013-10-03

Satin-Silk Kft Silky vízkőoldó 1 BIZTONSÁGI ADATLAP. A kiállítás kelte: 2010-07-16 Utolsó átdolgozás kelte: 2013-10-03 1 BIZTONSÁGI ADATLAP A kiállítás kelte: 2010-07-16 Utolsó átdolgozás kelte: 2013-10-03 1. A készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása: 1.1 Kereskedelmi név: Silky Háztartási Vízkőoldó 1.2.Azonosított

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2007. november 8. BIZTONSÁGI ADATLAP

Elkészítés időpontja: 2007. november 8. BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: Termék kód: - REACH regisztrációs szám: - 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerű, magán): Az anyag/készítmény szerepe:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2007.05.15. Verzió: 3 Oldal: 1/7 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Hegesztő spray 1.2. Az anyag vagy

Részletesebben

1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Adatlap száma: TETOL-1 Oldalszám: 1/10 1.SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Terméknév: : TETOL FB 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

1.) Az anyag és a vállalat azonosítása:

1.) Az anyag és a vállalat azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/10 Kénsav ~37% BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével A kiállítás kelte: 2011.04.26. 1.) Az anyag és a vállalat azonosítása: 1.1.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2. A VESZÉLY MEGHATÁROZÁSA 2.1. A keverék osztályozása a gyártó, a 67/548/EEC, 1999/45/EC direktíva szerint Veszélyes keverék:

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2. A VESZÉLY MEGHATÁROZÁSA 2.1. A keverék osztályozása a gyártó, a 67/548/EEC, 1999/45/EC direktíva szerint Veszélyes keverék: 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2008.08.04. Aktualizálás kelte: 2012.11.13. (2. változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék

Részletesebben

HungaroChemicals Kft. 1/8 Chemipur S 75. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH

HungaroChemicals Kft. 1/8 Chemipur S 75. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH HungaroChemicals Kft. 1/8 Chemipur S 75 A kiállítás kelte: 2001.05.25. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH 1.) Készítmény neve: Chemipur S 75 habzó savas tisztító- fertőtlenítőszer

Részletesebben

Entkalkungskozentrat 1/6

Entkalkungskozentrat 1/6 Entkalkungskozentrat 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2009.07.10. Aktualizálás kelte: 2013.08.06. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító

Részletesebben

5540 3M (TM) Espe (TM) Valux Plus Restorative 1/5 3M HUNGÁRIA Kft. BIZTONSÁGI ADATLAP

5540 3M (TM) Espe (TM) Valux Plus Restorative 1/5 3M HUNGÁRIA Kft. BIZTONSÁGI ADATLAP 5540 3M (TM) Espe (TM) Valux Plus Restorative 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2006.05. 25. Dokumentum szám: 05-7376-5 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: 5540 3M (TM) Espe (TM) Valux Plus

Részletesebben

3M(TM)Espe(TM) Adper(TM)Single Bond 2 3M HUNGÁRIA Kft. 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP

3M(TM)Espe(TM) Adper(TM)Single Bond 2 3M HUNGÁRIA Kft. 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP 3M HUNGÁRIA Kft. 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2007. 09. 20. Dokumentum szám: 18-9027-6 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: 3M(TM)Espe(TM)

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK rendeletek szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és az 1272/2008/EK rendeletek szerint Felülvizsgálat: 2015.07.27. Verzió: 6 Oldal: 1/8 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi név/megnevezés: Porpisztoly tisztító aeroszol (PB

Részletesebben

1.) A keverék és a vállalat azonosítása:

1.) A keverék és a vállalat azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/13 Chemipur CL 80 BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével és a 453/2010/EU rendelettel A kiállítás kelte: 2001.06.05. 1.) A keverék

Részletesebben

1.) A keverék és a vállalat azonosítása:

1.) A keverék és a vállalat azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/11 D-Alkal 45 BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével A kiállítás kelte: 2010.06.20. 1.) A keverék és a vállalat azonosítása: 1.1.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklete szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklete szerint) 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosítók Kereskedelmi elnevezés: D-PELYHESÍTŐ-F A keverék/anyag neve: POLIALUMINIUM-KLORID-AluStar 18 Termékkód/egyedi azonosítók:

Részletesebben

R1 Ezüst-nitrát-oldat Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP

R1 Ezüst-nitrát-oldat Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat felújításának kelte: 2011.07. 06. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1.Termékazonosító (terméknév): A keverék

Részletesebben

Aktualizálva: 2010.10.18. 1.1. Felhasználás: Előhívószer folyékony penetráló anyagokhoz. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: MR 70 ELŐHÍVÓ, FEHÉR

Aktualizálva: 2010.10.18. 1.1. Felhasználás: Előhívószer folyékony penetráló anyagokhoz. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: MR 70 ELŐHÍVÓ, FEHÉR BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: Csomagolási forma: Kannás. 1.1. Felhasználás: Előhívószer folyékony penetráló anyagokhoz. 1.2. Gyártó cég neve: MR-Chemie GmbH Nordstr. 61-63 Tel./Fax +49 (0)2303/95151-0/+49(0)2303-95151-10

Részletesebben

ph csökkentő G -- Verzió: 2. BIZTONSÁGI ADATLAP (az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklete szerint)

ph csökkentő G -- Verzió: 2. BIZTONSÁGI ADATLAP (az 1907/2006/EK rendelet II. Melléklete szerint) 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosítók Kereskedelmi elnevezés: ph csökkentő-g A keverék/anyag neve: NÁTRIUM-BISZULFÁT GLOBULAR Egyéb nevek, szinonimák:

Részletesebben

1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Változat: 1 Felülvizsgálat: - Kiadás kelte: 2012. 09. 19. Oldal: 1/11 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító: 1.2. A keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Szilorol M 100 Oldal: 1/7

Biztonsági adatlap. Szilorol M 100 Oldal: 1/7 Szilorol M 100 Oldal: 1/7 1. A készítmény és társaság/vállalkozás azonosítása: 1.1. Kereskedelmi név: Szilorol M 100 szilikonolaj 1.2. A készítmény felhasználása: Ipari. Színtelen, szagtalan, víztaszító

Részletesebben

Aktualizálva: 2011.02.22. 1.1. Felhasználás: Sikosító és szétválasztó anyag. Használatra kész szilikon-emulzió. BIZTONSÁGI ADATLAP

Aktualizálva: 2011.02.22. 1.1. Felhasználás: Sikosító és szétválasztó anyag. Használatra kész szilikon-emulzió. BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: Csomagolási forma: Kanna 1.1. Felhasználás: Sikosító és szétválasztó anyag. Használatra kész szilikon-emulzió. 1.2. Gyártó cég neve: MR-Chemie GmbH Nordstr. 61-63

Részletesebben

HungaroChemicals Kft. 1/7 Chemicid SP 2000 Plus. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH

HungaroChemicals Kft. 1/7 Chemicid SP 2000 Plus. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH HungaroChemicals Kft. 1/7 Chemicid SP 2000 Plus A kiállítás kelte: 2001.05.25. BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet, REACH 1.) Készítmény neve: Chemicid SP 2000 Plus savas tisztító- fertőtlenítőszer

Részletesebben

Veszélyes anyag tartalom CAS szám EINECS szám Megnevezés Koncentráció (%) Veszélyjel R - mondat 1330-20-7 215-535-7 xilol 7 Xn 10-20/21-38

Veszélyes anyag tartalom CAS szám EINECS szám Megnevezés Koncentráció (%) Veszélyjel R - mondat 1330-20-7 215-535-7 xilol 7 Xn 10-20/21-38 A kiállítás kelte: 2005. 11. 02. Felülvizsgálva: 2011. 07. 25. BIZTONSÁGI ADATLAP 1907/2006/EK rendelet szerint 1. Anyag / készítmény - és cégmegnevezés 1.1. A készítmény megnevezése: EPAMIN CINKPOROS

Részletesebben

Piktor-Depo Kft. TEKNOZINC SS cinkpor paszta 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP

Piktor-Depo Kft. TEKNOZINC SS cinkpor paszta 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP TEKNOZINC SS cinkpor paszta 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP Kiadás dátuma: 2008-12-05 1. KÉSZÍTMÉNY ÉS VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A KÉSZÍTMÉNY NEVE: TEKNOZINC SS cinkpor paszta Felhasználás: Időjárásnak kitett vagy

Részletesebben

BODY LP PLUS SOFT POLYESTER FILLER 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP

BODY LP PLUS SOFT POLYESTER FILLER 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2010.06.14. Aktualizálás kelte: 2012. 11.27. (2.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék

Részletesebben

BIOkleen grafitti eltávolítószer 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP

BIOkleen grafitti eltávolítószer 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP BIOkleen grafitti eltávolítószer 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP Kiadás dátuma: 2008-12-05 1. KÉSZÍTMÉNY ÉS VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A KÉSZÍTMÉNY NEVE: BIOkleen Töhrynpoisto grafitti eltávolítószer Felhasználás:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Antisztatikus lemosó hígító

BIZTONSÁGI ADATLAP Antisztatikus lemosó hígító Oldal 1 ennek 10 BIZTONSÁGI ADATLAP Antisztatikus lemosó hígító 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Kiadás dátuma 12.03.2014 1.1. Termékazonosító Termék neve Szinonimák REACH

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1/7oldal BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2004. 06. 05. Aktualizálás kelte: 2010. 04. 20. Módosítás: 2012.06.27. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény

Részletesebben

VPS Tray Adhesive 3M HUNGÁRIA Kft. 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: VPS Tray Adhesive

VPS Tray Adhesive 3M HUNGÁRIA Kft. 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: VPS Tray Adhesive 3M HUNGÁRIA Kft. 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2007. 07. 18. Dokumentum szám: 17-9416-3 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: VPS Tray

Részletesebben

3M (TM)ESPE (TM)ADPER(TM)Single Bond Adhesive 3M HUNGÁRIA Kft. 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP

3M (TM)ESPE (TM)ADPER(TM)Single Bond Adhesive 3M HUNGÁRIA Kft. 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 3M HUNGÁRIA Kft. 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2005.02.13. Dokumentum szám: 18-3854-9 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: 3M (TM)ESPE (TM)ADPER(TM)Egy komponensű fogászati ragasztó 3M

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2007. október 1. Felülvizsgálat időpontja: - BIZTONSÁGI ADATLAP

Elkészítés időpontja: 2007. október 1. Felülvizsgálat időpontja: - BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: 1.1. Felhasználás: herbicid. 1.2. Gyártó cég neve: FMC Chemical Boulevard de la Plaine. 9/3 1050 Bruxelles, Belgique Tel:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1 / 7. oldal

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1 / 7. oldal BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: Termék kód: - 1.1. Felhasználás (ipari, foglakozásszerű, magán): kizárólag ipari felhasználásra. Az anyag/készítmény szerepe:

Részletesebben

multifunkcionális termoaktív por 1/5

multifunkcionális termoaktív por 1/5 1/5 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P A magyar változat kiállításának id pontja: 2007. 01. 22. Aktualizálás: 2010. 01. 20. 1. A készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: Felhasználás:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 453/2010/EU rendelettel módosított 1907/2006/EK és a 44/2000(XII.27.) EüM rendelet szerint.

BIZTONSÁGI ADATLAP 453/2010/EU rendelettel módosított 1907/2006/EK és a 44/2000(XII.27.) EüM rendelet szerint. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termék beazonosítása: Terméknév: PARAMO PNEUMAT 22 Kémiai megnevezés: keverék 1.2 Felhasználás: Hidraulikaolaj. 1.3. Gyártó cég neve: Név: PARAMO,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 453/2010/EU rendelettel módosított 1907/2006 (REACH) rendelet szerint.

BIZTONSÁGI ADATLAP 453/2010/EU rendelettel módosított 1907/2006 (REACH) rendelet szerint. 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termék beazonosítása: Terméknév: MOGUL TRANS 85W-140 Kémiai megnevezés: keverék 1.2 Felhasználás: Hajtóműolaj. 1.3 Gyártó cég neve: Név:

Részletesebben

1.) A keverék és a vállalat azonosítása:

1.) A keverék és a vállalat azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/10 Combi DEZ BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével A kiállítás kelte: 2009.02.16. 1.) A keverék és a vállalat azonosítása: 1.1.

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 1907/2006 számú EK szabályozás (REACH) és az 1272/2008/EU rendelet szerint

Biztonsági adatlap. 1907/2006 számú EK szabályozás (REACH) és az 1272/2008/EU rendelet szerint Biztonsági adatlap 1907/2006 számú EK szabályozás (REACH) és az 1272/2008/EU rendelet szerint A készítés kelte: 2011. április 22. Felülvizsgálva: 2015. május 11. 1. * SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás

Részletesebben

Elkészítés időpontja: 2007. szeptember 20. Felülvizsgálat időpontja: - BIZTONSÁGI ADATLAP

Elkészítés időpontja: 2007. szeptember 20. Felülvizsgálat időpontja: - BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: 1.1. Felhasználás: a Policolor hőszigetelő rendszer zárórétegeként, vagy alapvakolt felületek bevonására alkalmazható. 1.2.

Részletesebben

SIEVERT ULTRAGAS 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP

SIEVERT ULTRAGAS 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2009.07.12. Aktualizálás kelte: 2013.09.22. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve):

Részletesebben

1/4 BIZTONSÁGI ADATLAP

1/4 BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1/4 A kiállítás kelte: 2005. augusztus 2. 1. A készítmény neve: Fleckenteufel ragasztó +rágógumi eltávolító Gyártó cég neve: delta pronatura Cím: Hans-Böckler Str. 5., D-63263 Neu-Isenburg

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. (Készült a 453/2010/EU rendelettel módosított 1907/2006/EK rendelet szerint) BORKÉN

BIZTONSÁGI ADATLAP. (Készült a 453/2010/EU rendelettel módosított 1907/2006/EK rendelet szerint) BORKÉN BIZTONSÁGI ADATLAP (Készült a 453/2010/EU rendelettel módosított 1907/2006/EK rendelet szerint) Verzió szám:2.0 Kiadás dátuma: 2011. 01.19. 1.1. TERMÉKAZONOSÍTÓ 1. AZ ANYAG ÉS A VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA A

Részletesebben

1.) Az anyag és a vállalat azonosítása:

1.) Az anyag és a vállalat azonosítása: HungaroChemicals Kft. 1/10 Hidrogén-peroxid ~50% BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006/EK rendelet (REACH), II. mellékletével A kiállítás kelte: 2011.05.02. 1.) Az anyag és a vállalat azonosítása:

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével (453/2010) Európa Pantastic Disinfectant Változat 1 1. SZAKASZ Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP LUDWIK LEFOLYÓTISZTÍTÓ GRANULÁTUM

BIZTONSÁGI ADATLAP LUDWIK LEFOLYÓTISZTÍTÓ GRANULÁTUM 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítója* 1.1. Termékazonosító: Ludwik Lefolyótisztító granulátum 1.2. A keverék felhasználása:dugulás eltávolítása mosogató, mosdó, fürdőkád és zuhanyzó

Részletesebben