Ultrahangos tisztítókészülék

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Ultrahangos tisztítókészülék"

Átírás

1 Ultrahangos tisztítókészülék HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Magyar / (díjmentesen hívható szám) MODEL: GT-7910A, GYÁRTÁSI SZÁM: 91960, 01/2015 MODELL: GT-7910A

2 Tartalomjegyzék 03 Bevezetés 04 Részek elnevezései 05 Szállítási terjedelem 05 Műszaki adatok 06 Biztonsági tudnivalók 06 Elektromos biztonság 07 Biztonságos és rendeltetésszerű használat 09 Használati tanácsok és felhasználási terület 09 Működés 09 Felhasználási terület 11 Kezelés 11 Az első használat előtt 11 Az ultrahangos tisztítókészülékben való elhelyezés 12 A tartozékok használata 14 A tisztítás indítása 14 Időzítő 16 A tisztítási lehetőségek 17 A tisztítás után 18 A készülék tisztítása és tárolása 18 A készülék tisztítása 18 Tárolás 19 Hulladékkénti elhelyezés 19 Megfelelőségi nyilatkozat 20 Jótállási Tájékoztató E kezelési útmutató PDF-fájlként a című honlapunkról is letölthető / (díjmentesen hívható szám)

3 Bevezetés Kedves vevő, gratulálunk ezen ultrahangos tisztítókészülék megvásárlásához és biztos lehet abban, hogy elégedett lesz ezzel a készülékkel. Biztonsága garantálására a következőket kérjük: Gondosan olvassa át ezt a kezelési útmutatót, és ügyeljen minden biztonsági útmutatás betartására. Őrizz meg ezt az útmutatót, majd adja tovább a következő felhasználónak. Szállítás céljából őrizze meg a csomagolást. A csomagolóanyagok nyersanyagok, ezért később gondoskodjon a környezetbarát hulladékkénti elhelyezéséről! / (díjmentesen hívható szám) 3

4 Részek elnevezései Burkolat 2 Készülékfedél 3 Ellenőrzőablak 4 Tisztítótartály 5 Maximális vízszint MAX jelzése 6 Hálózati kábel 7 Karóra tisztítótartó 8 2 CD vagy DVD számára tartó 9 Szűrőbetét 10 Kijelző 11 BE kapcsoló 12 Ellenőrzőlámpa 13 BEÁLLÍTÁS kapcsoló 14 KI kapcsoló / (díjmentesen hívható szám)

5 Szállítási terjedelem Ultrahangos tisztítókészülék Szűrőbetét Karóra tisztítótartó 2 CD vagy DVD számára tartó Használati útmutató Garanciakártya Műszaki adatok Típus: Hálózati feszültség: Teljesítményfelvétel: Tisztítási frekvencia: Időzítő beállítások: Tartály űrtartalom a MAX jelzésig: GT-7910A V~, 50 Hz 50 W 46 khz 5 fokozat ( másodperc) kb. 600 ml Mivel termékeinket állandóan továbbfejlesztjük és javítjuk, ezért kiviteli és műszaki változtatások lehetségesek. Forgalmazó (nincs szervizcím feltüntetve!): Globaltronics GmbH & Co. KG, Domstr. 19, D Hamburg / (díjmentesen hívható szám) 5

6 Biztonsági tudnivalók Elektromos biztonság A készülék csatlakoztatás előtt ellenőrizze, hogy a háztartásában rendelkezésre álló hálózati feszültség értéke megegyezik-e a készüléken megadott adatokkal. Ügyeljen a hálózati csatlakozóaljzat megközelíthetőségére, hogy szükség esetén gyorsan ki lehessen húzni a hálózati kábel csatlakozódugóját. Úgy helyezze el a hálózati kábelt, hogy soha ne botolhassanak meg benne. Ne hagyja a hálózati kábelt asztal peremeken vagy munkafelületeken keresztül függeni. Mindig húzza ki a hálózati kábel csatlakozódugóját, amikor nem használja az ultrahangos tisztítókészüléket, mielőtt kiönti a vizet. Mindig csak a csatlakozódugót húzza, ne a hálózati kábelt. Rendszeresen ellenőrizze a készülék hálózati kábelét. Sérülése esetén húzza ki a hálózati kábel csatlakozódugóját a csatlakozóaljzatból. Ebben az esetben tilos a készüléket működtetni. Forduljon a vevőszolgálatunkhoz, akik további segítséget nyújtanak. A veszélyeztetés elkerülésére a sérült hálózati kábelt csak a vevőszolgálatunknál vagy szakemberrel cseréltesse ki / (díjmentesen hívható szám)

7 Biztonságos és rendeltetésszerű használat Ezen eszközt 8 évnél idősebb gyermekek, valamint olyan személyek, akik korlátozott fizikai, érzékszervi vagy szellemi képességekkel rendelkeznek, ill. nem rendelkeznek kellő tapasztalattal és/vagy hozzáértéssel csak akkor használhatják, ha megfelelő személy felügyeli őket vagy az eszköz biztonságos használatával kapcsolatos tájékoztatásban részesültek, továbbá megértették a használatból származó veszélyeket. Tilos a gyermekeknek a készülékkel játszani. Tilos gyermekeknek felügyelet nélkül a készülék tisztítását és felhasználói karbantartását végezni. Ne engedje, hogy segítségre szoruló személyek vagy gyermekek felügyelet nélkül elektromos készüléket használjanak. A csomagolóanyagok, mint a fóliák vagy sztiropor nem játékszerek! Gyermekektől tartsa távol azokat! Fulladásveszély! / (díjmentesen hívható szám) 7

8 Az ultrahangos tisztítóberendezést állítsa egy szilárd és sík munkafelületre. Tartson elegendő távolságot gáz- vagy elektromos tűzhelytől. Ne tegyen gyúlékony vagy olvadó tárgyakat a készülék közelébe. Ne használja a szabadban az ultrahangos tisztítókészüléket. A készülék erre nem alkalmas. Működés közben ne hagyja felügyelet nélkül az ultrahangos tisztítókészüléket. A készüléket csak háztartásban használja és csak a megfelelő tárgyak tisztítására. Nem alkalmas professzionális használatra optikai és ékszerész műhelyekben stb. Több tisztítási ciklus esetén tartson közöttük mindig legalább 3 perces pihenőidőt. Ne merítse vízbe vagy más folyadékba a készüléket. Ha vízbe esik a készülék, akkor azonnal húzza ki a hálózati kábel csatlakozódugóját. Ellenőriztesse a vevőszolgálatnál, mielőtt újra használja. Áramütésveszély! Nedves kézzel ne fogja meg a készüléket. Áramütésveszély! Minden tevékenységet csak úgy szabad ezen és ezzel a készülékkel végezni, ahogyan a kezelési útmutatóban le van írva / (díjmentesen hívható szám)

9 Használati tanácsok és felhasználási terület Működés A készülék ultrahangot gerjeszt, melyet víznek közvetít és a szennyező részecskéket és a szennyeződést minden felületről fellazítják, mely a vízzel érintkezik. Ez járulékosan légbuborékokat hoz létre a víz és a tárgy határfelületein, melyek összeeséssel rövid ideig nagy nyomást hoznak létre, és ezzel mechanikusan lazítják a szennyeződést és más lerakódásokat. Így nehezen elérhető helyeken tudnak problémamentesen tisztítani. Megfelelő tisztítószerek hozzáadásával növelhető a tisztítóhatás (adjon pl. pár csepp mosogatószert hozzá). Felhasználási terület Az ultrahangos tisztítókészülék használati lehetőségei csaknem határtalanok. ékszer, szemüvegek, vízálló órák használati tárgyak, mint borotvapengék, borotvafejek vagy fogpótlások (csak felületkezelés nélküli teljes műfogsorok). íróeszközök, mint tolltartók írótollai, bélyegzők vagy nyomtatófejek vasáruk, mint fogaskerekek, szelepek, jelvények, gépalkatrészek és nyomtatott áramköri lapok evőeszköz és főzőedények CD-k / DVD-k / (díjmentesen hívható szám) 9

10 Fontos tanácsok: Némely drágakő szerkezete miatt nem alkalmas a tisztításra és a tisztítás során súlyosan megsérülhet. Ilyenek például: smaragd korallok gyöngyök gyöngyház türkiz opál malachit lazúrkő tigrisszem fekete onyx Az olyan tárgyak, melyek a gyártó tájékoztatása szerint nem vízállóak vagy melyek nem érintkezhetnek vízzel szintén nem tisztíthatóak az ultrahangos tisztítókészülékben. Ügyeljen arra, hogy a vízálló órák tömítései idővel kifáradnak és a tisztítás alatti terhelést esetleg nem bírják ki. Tisztítás előtt tájékozódjon, hogy a tárgy alkalmas-e ultrahangos tisztításra! Az ultrahangos tisztítás során keletkezett károkért nem vállalunk felelősséget. Ha nem biztos egy tárgy ultrahangos tisztításra való alkalmasságát illetően, akkor legjobb ha ezen tárgy gyártójánál vagy a forgalmazójánál érdeklődik. Tanács A készülék nem alkalmas kontaktlencsék tisztítására / (díjmentesen hívható szám)

11 Kezelés Az első használat előtt Az első használat előtt távolítson el minden csomagolóanyagot és egy enyhén megnedvesített kendővel törölje ki a készüléket. Állítsa a készüléket egy sík felületre, ügyeljen arra, hogy a csatlakozóaljzat jól megközelíthető helyen legyen és úgy vezesse a kábelt, hogy ne képezzen útakadályt. Az ultrahangos tisztítókészülékben való elhelyezés Vigyázat! Az áramütés veszélyének elkerülésére a készüléket csak akkor csatlakoztassa a hálózati feszültségre, amikor befejezte az előkészületeket. Az elhelyezésnél ügyeljen arra, hogy az érzékeny felületek (pl. szemüveg vagy óra üvege) felfelé nézzenek az esetleges karcolások elkerülésére / (díjmentesen hívható szám)

12 A tartozékok használata Szűrőbetét: Ha kicsi tárgyakat akar tisztítani, akkor tegye a szűrőt a tisztítótartályba, majd tegye bele a tisztítandó. Ilyen módon csökkenti az esetleges vibrációkat. Azonban kb. 30 %-kal csökken a tisztítóerő. Töltse fel vízzel a tisztítótartályt. Azonban ne lépje túl a tisztítótartály ill. A szűrőbetét MAX jelzését. Vigyázat! Semmiképpen sem tisztítson karcolt bevonatú szemüveget (pl. tükrözőt, színezettet stb.). Az ultrahangos tisztítás hatására fellazulhatnak a rétegek! Ez vonatkozik a gyakran alkoholtartalmú tisztítószerekkel tisztított szemüvegekre is. Karóra tisztítótartó: Ha karórát akar tisztítani, akkor a mellékelt karóra tisztítótartót használja (lásd ábra). A tartó megakadályozza, hogy a tisztítás alatt karóra szíja összenyomódjon és alapos tisztítást tesz lehetővé / (díjmentesen hívható szám)

13 CD-k és DVD-k tisztítása: CD-k és DVD-k tisztításához a mellékelt CDtartót használhatja. A tartó egyidejűleg két CD/DVD tisztítását teszi lehetővé. Tegyen egy CD-t vagy DVD-t a tartó csapjára. Ezután tegye a távtartót az első CD-re. Most teheti a második CD-t vagy DVD-t a tartóra. Ezután tegye a CD vagy DVD hordozókkal együtt a tisztítótartályba. Vigyázat! Semmiképpen sem tisztítson olyan CD/DVD-ket, melyek meg van karcolva a nyomtatott oldala. Az ultrahanggal való tisztítás során leválasztja az adathordozó visszaverő rétegét, mely az adathordozó sérüléséhez vezet.. Fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy kizárunk bármely felelősséget az adatok elvesztésért. Vigyázat! Ne tisztítson írható vagy újraírható CD-ket és DVDket, mivel némely lemez adathordozója megsérülhet. Vigyázat! Víz nélkül ne működtesse a készüléket, a készülék károsodásának elkerülése érdekében / (díjmentesen hívható szám)

14 A tisztítás indítása Zárja le a készülékfedelet. Az csökkenti a tisztítás zaját. Csatlakoztassa a készülék hálózati kábelének csatlakozódugóját az előírásoknak megfelelően telepített csatlakozóaljzatba ( V~, 50 Hz). A csatlakozódugónak a csatlakozóaljzatba való csatlakoztatásakor világítani kezd a kijelző és az előzőleg beállított időt mutatja. Nyomja meg a ON gombot a tisztítási folyamat megkezdéséhez, kék színnel viéágít a készülék belsejében a tartályvilágítás, mely a tisztítási folyamat befejezése után alszik ki. Időzítő A készülék rendelkezik egy 5 fokozatú időzítővel, melynek segítségével beállítható a tisztítási folyamat kívánt időtarta. Ehhez annyiszor nyomja meg a SET gombot, amíg meg nem jelenik a kívánt idő kijelzése. Ezáltal vagy 600 másodperces tisztítási időtartamot választhat ki. 90 másodperc: A legkisebb időközt állítsa be. Csekély szennyeződés ill. Újabb rövid tisztítási menet esetén állítsa be. Ha láthatóan szennyezett a víz, akkor ki kell cserélni a folyadékot. Szükség esetén a felületeken található maradékszennyeződések eltávolítására, a tisztítandó tárgyat a kicserélt folyadékban további 90 másodpercig tisztítani kell. 600 másodperc: A legnagyobb időközt állítsa be. A tisztítóhatás növelésére célszerű használni. Hinweis: / (díjmentesen hívható szám)

15 Hosszú tisztítás folyamán a tárgyakra lazán rögzített veretek, matricák ill. díszítések, valamint egyéb nem szilárdan rögzített részek, pl. szemüvegen található csavarok kilazulhatnak a tisztítási folyamat során. Ezen idő elteltével a készülék automatikusan kikapcsolódik. A folyamat során azt kézzel megszakíthatja azáltal, hogy megnyomja a OFF gombot. Ha nem elegendő az idő, akkor egyszerűen indítson egy újabb tisztítási menetet. A készülék túlterhelésének elkerülése érdekében várjon legalább 3 percet a következő tisztítási ciklus indítása előtt. A tisztítási ciklus során a fedélen található ellenőrzőablakon keresztül ellenőrizze a kényes tárgyakaz a tisztítása során és szükség esetén szakítsa meg a menetet / (díjmentesen hívható szám)

16 A tisztítási lehetőségek Különböző lehetőségei vannak a készülék alkalmazásának. Kímélő mosogatószer hozzáadásával vagy a tisztítási ciklusok számának növelésével növelheti a tisztítóhatást. Egyszerű tisztítás: Adalékot nem tartalmazó tiszta, meleg vizet használjon. Ügyeljen arra, hogy vízzel fedettek legyenek a tisztítandó részek. Erős tisztítás: Kímélő mosogatószert tegyen a vízbe erősen szennyezett tárgyak esetén. Vagy kb. 3 %-os (3 ml tisztítószer 100 ml vízre számítva) alkohol alapú univerzális tisztítószert öntsön a vízbe. Ügyeljen az alkohol alapú tisztítószer biztonsági és használati útmutatásainak betartására. Vigyázat! Maximum kb. 3 % univerzális tisztítószert keverjen a vízhez! Sohase töltsön hígítatlan univerzális tisztítószert a készülékbe. Rész tisztítása: Ha nagyobb tárgyakat akar tisztítani, akkor azok túlnyúlhatnak a tisztítótartály peremén. Ügyeljen arra, hogy ne billenjen fel a készülék / (díjmentesen hívható szám)

17 Intenzív tisztítás: Ha intenzív tisztítást akar végezni, akkor kétszer vagy többször végezzen erős tisztítást. Minden további tisztítási menet előtt cserélje ki a tisztítófolyadékot. Vigyázat! Ne használjon erős, agresszív, illékony és dörzsölő tisztítószereket. Az éghető tisztítóadalékok, mint alkohol gázzal töltik fel az ultrahangos tisztítókészüléket és elektromos szikrával vagy lánggal érintkezve könnyen meggyulladhatnak. Az erős, agresszív és dörzsölő tisztítóadalékok károsíthatják vagy karcolhatják a nemesacél tartályt vagy a tisztítandó tárgyakat. A tisztítás után Vegye ki a víztartályból a tárgyakat és egy tiszt, száraz kendővel törölje le azokat az esetleg még megmaradt szennyező részecskék eltávolítása céljából. Szükség esetén hagyja kendőn a tárgyakat teljes egészében megszáradni. Vigyázat! A készülék feltöltése vagy ürítése előtt mindig húzza ki a hálózati kábel csatlakozódugóját! Áramütésveszély! Ne hagyjon vizet vagy tisztítószer oldatot a tisztítótartályban! Öntse ki a folyadékot és azután tisztítsa meg a készüléket, mielőtt elteszi / (díjmentesen hívható szám)

18 A készülék tisztítása és tárolása A készülék tisztítása A készülék és a tartozékok tisztításához kizárólag jól kicsavart, enyhén nedves kendőt használjon. Ezzel gondosan törölje át a tisztítótartályt és a burkolatot. Vigyázat! Minden tisztítás előtt feltétlenül húzza ki a hálózati kábel csatlakozódugóját a csatlakozóaljzatból. A károsodás elkerülésére tisztításhoz soha ne merítse a készüléket vízbe vagy más folyadékba! Ne használjon erős, agresszív vagy dörzsölő tisztítószert, hogy ne sérüljenek meg a felületek, hanem szükség esetén gyenge mosogatószert használjon. A tartozékokat gyenge mosogatószerrel, folyóvíz alatt tisztítsa. Tanács: Nem tehetőek mosogatógépbe az ultrahangos tisztítókészülék alkatrészei. Puha kendőn alaposan szárítsa meg azokat. Tárolás Tegye a tartozékokat a tisztítótartályba és zárja le a fedelet, hogy tiszta maradjon a tartály. Legjobb, ha az eredeti csomagolásában tárolja az ultrahangos tisztítókészüléket. Ott biztosan jó helyen van / (díjmentesen hívható szám)

19 Hulladékkénti elhelyezés Ha kiszolgált a készülék, akkor szabályszerűen helyezze el a hulladékot. Húzza ki a hálózati kábel csatlakozódugóját a csatlakozóaljzatból és vágja át a hálózati kábelt. A készüléket elektronikus hulladék gyűjtőhelyen adja le. Ne dobja a háztartási szemétbe. Gondoskodjon a csomagolóanyagok előírásszerű és környezetbarát hulladékkénti elhelyezéséről. Ezek nyersanyagok és újrahasznosíthatóak. A helyi önkormányzatnál érdeklődjön a helyi érvényes hulladékelhelyezési rendelkezésekről. Megfelelőségi nyilatkozat Garantált a termék törvényesen előírt szabványoknak való megfelelősége. A megfelelőségi nyilatkozat teljes szövege a weboldalon található meg / (díjmentesen hívható szám)

20 Jótállási Tájékoztató Az importáló és forgalmazó cégneve és címe: Aldi Magyarország Élelmiszer Bt., Mészárosok útja 2, 2051 Biatorbágy A szerviz neve, címe és telefonszáma: Globaltronics Service Center Hotline: / (díjmentesen hívható szám) A termék típusa (kérem válasszon): GT-7910A A termék azonosításra alkalmas részeinek meghatározása: A gyártó cégneve, címe és címe: Globaltronics GmbH & Co KG A termék megnevezése: Ultrahangos tisztítókészülék Gyártási szám: Termékjelölés: 01/2015 A jótállási id a Magyar Köztársaság területén történt vásárlás napjától számított 3 év. A vásárlás tényének és a vásárlás id pontjának bizonyítására, kérjük rizze meg a pénztári fizetésnél kapott jótállási jegyet. A jótállási jegy szabálytalan kiállítása vagy a fogyasztó részére történ átadásának elmaradása nem érinti a jótállási kötelezettségvállalás érvényességét. A jótállás a fogyasztó törvényb l ered szavatossági jogait és azok érvényesíthet ségét nem korlátozza. A szerviz és a forgalmazó a kijavítás során nem felel a terméken a fogyasztó ill. harmadik személy által esetlegesen tárolt adatokért vagy beállításokért. A fenti szerviz címen a jótállási id lejártát követ en is lehet séget biztosítunk a hibás termék kijavítására. A jótállási id lejártát követ javítások költsége azonban a fogyasztót terheli, amelyr l részére minden esetben kell id ben el zetes tájékoztatást nyújtunk / (díjmentesen hívható szám)

21 A jótállási igény bejelentésének id pontja: A javításra átvétel id pontja: A hiba oka: A javítás módja: A fogyasztónak történ visszaadás id pontja: A javítási id következtében a jótállás új határideje: A szerviz neve és címe: Kelt, aláírás, bélyegz : Vev neve: Irányítószám/Város: Utca: Tel.szám/ cím: Aláírás: Ha a meghibásodás a rendeltetésszer használatot akadályozza, a terméket a vásárlást követ három munkanapon belül érvényesített csereigény esetén kicseréljük. Amennyiben a hibás terméket már nem tartjuk készleten, úgy a teljes vételárat visszatérítjük. A forgalmazónak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze. A kijavítás során a termékbe csak új alkatrészek kerülhetnek beépítésre / (díjmentesen hívható szám)

22 A jótállási igény bejelentése A jótállási jogokat a termék tulajdonosaként a fogyasztó érvényesítheti. A jótállási igény érvényesítése céljából a fogyasztó üzleteinkkel vagy közvetlenül a jelen jótállási tájékoztatón feltüntetett szervizzel léphet kapcsolatba. A fogyasztó a hiba felfedezése után a körülmények által lehet vé tett legrövidebb id n belül köteles kifogását a kötelezettel közölni. A hiba felfedezését l számított két hónapon belül közölt kifogást kell id ben közöltnek kell tekinteni. A közlés késedelméb l ered kárért a fogyasztó felel s. Nem számít bele a jótállás elévülési idejébe a kijavítási id nek az a része, amely alatt a fogyasztó a terméket nem tudja rendeltetésszer en használni. A jótállási igény érvényesíthet ségének határideje a terméknek vagy jelent sebb részének kicserélése (kijavítása) esetén a kicserélt (kijavított) termékre (termékrészre), valamint a kijavítás következményeként jelentkez hiba tekintetében újból kezd dik. A rögzített bekötés, illetve a tíz kg-nál súlyosabb, vagy tömegközlekedési eszközön kézi csomagként nem szállítható terméket az üzemeltetés helyén kell megjavítani. Ha a javítás az üzemeltetés helyén nem végezhet el, a le- és felszerelésr l, valamint az el- és visszaszállításról a forgalmazó gondoskodik. A jótállási felel sség kizárása A jótállási kötelezettség nem áll fenn, ha a forgalmazó vagy a kijelölt szerviz bizonyítja, hogy a hiba rendeltetésellenes használat, átalakítás, szakszer tlen kezelés, helytelen tárolás, elemi kár vagy egyéb, a vásárlást követ en keletkezett okból következett be. A rendeltetésellenes használat elkerülése céljából a termékhez magyar nyelv vásárlói tájékoztatót mellékelünk és kérjük, hogy az abban foglaltakat saját érdekében tartsa be, mert a leírtaktól eltér használat ill. helytelen kezelés miatt bekövetkezett hiba esetén a termékért jótállást nem tudunk vállalni / (díjmentesen hívható szám)

23 A fogyasztót a jótállás alapján megillet jogok (1) Hibás teljesítés esetén a fogyasztó a) els sorban - választása szerint - kijavítást vagy kicserélést követelhet, kivéve, ha a választott jótállási igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az a kötelezettnek a másik jótállási igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a szolgáltatott termék hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerz désszegés súlyát, és a jótállási jog teljesítésével a fogyasztónak okozott kényelmetlenséget; b) ha a fogyasztónak sem kijavításra, sem kicserélésre nincs joga, vagy ha a kötelezett a kijavítást, illetve a kicserélést nem vállalta, vagy e kötelezettségének a (2) bekezdésben írt feltételekkel nem tud eleget tenni - választása szerint - megfelel árleszállítást igényelhet, vagy elállhat a szerz dést l. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye. (2) A kijavítást vagy kicserélést - a termék tulajdonságaira és a fogyasztó által elvárható rendeltetésére figyelemmel - megfelel határid n belül, a fogyasztónak okozott jelent s kényelmetlenség nélkül kell elvégezni. (3) Ha a kötelezett a termék kijavítását megfelel határid re nem vállalja, vagy nem végzi el, a fogyasztó a hibát a kötelezett költségére maga kijavíthatja vagy mással kijavíttathatja. Eljárás vita esetén A jótállásra kötelezett a jótállás id tartama alatt a felel sség alól csak akkor mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett. A kötelezett a fogyasztó kifogásáról jegyz könyvet köteles felvenni, ennek másolatát a fogyasztónak át kell adni. Ha a kifogás rendezésének módja a fogyasztó igényét l eltér, ennek indokolását a jegyz könyvben meg kell adni. Ha a kötelezett a fogyasztó igényének teljesíthet ségér l annak bejelentésekor nem tud nyilatkozni, álláspontjáról legalább három munkanapon belül köteles értesíteni a fogyasztót. További vita esetén a fogyasztó a helyi Békéltet Testülethez, valamint a hatáskörrel és illetékességgel rendelkez bírósághoz fordulhat. E / (díjmentesen hívható szám)

24

Rovarvéd alumínium ajtó

Rovarvéd alumínium ajtó Rovarvéd alumínium ajtó Szerelési útmutató Magyar Akció idtartama: 04/2012 Típus: 36112/36113 Eredeti kezelési útmutató QA137 Nagyonköszönjük,hogyarovarvédajtó megvásárlásamellettdöntött. Impresszum Akezelésiútmutatókiadója:

Részletesebben

JÓTÁLLÁSI ADATLAP MAGINON GPS 1

JÓTÁLLÁSI ADATLAP MAGINON GPS 1 HU 81 A fogyasztó adatai: Név: JÓTÁLLÁSI ADATLAP MAGINON GPS 1 Cím: E-mail A vásárlás dátuma * : * Javasoljuk, hogy a jótállási tájékoztatóval együtt őrizze meg a vásárláskor kapott nyugtát / számlát is.

Részletesebben

JÓTÁLLÁSI ADATLAP. Díjtalan forródrót ügyfélszolgálat. A fogyasztó adatai: Név: Cím: E-mail A vásárlás dátuma * : A vásárlás helye: A hiba leírása:

JÓTÁLLÁSI ADATLAP. Díjtalan forródrót ügyfélszolgálat. A fogyasztó adatai: Név: Cím: E-mail A vásárlás dátuma * : A vásárlás helye: A hiba leírása: A fogyasztó adatai: Név: JÓTÁLLÁSI ADATLAP Rádiós fürdőszobai óra Cím: E-mail A vásárlás dátuma * : * Javasoljuk, hogy a jótállási tájékoztatóval együtt őrizze meg a vásárláskor kapott nyugtát / számlát

Részletesebben

JÓTÁLLÁSI TÁJÉKOZTATÓ 230 V-OS ELEKTROMOS PUMPA

JÓTÁLLÁSI TÁJÉKOZTATÓ 230 V-OS ELEKTROMOS PUMPA 25 JÓTÁLLÁSI TÁJÉKOZTATÓ 230 V-OS ELEKTROMOS PUMPA A fogyasztó adatai: Név: Cím: E-mail A vásárlás dátuma * : * Javasoljuk, hogy a jótállási tájékoztatóval együtt őrizze meg a vásárláskor kapott nyugtát

Részletesebben

JÓTÁLLÁSI ADATLAP LED-es éjjeli lámpa

JÓTÁLLÁSI ADATLAP LED-es éjjeli lámpa JÓTÁLLÁSI ADATLAP LED-es éjjeli lámpa A fogyasztó adatai: Név: Cím: E-mail A vásárlás dátuma * : * Javasoljuk, hogy a jótállási tájékoztatóval együtt őrizze meg a vásárláskor kapott nyugtát / számlát is.

Részletesebben

JÓTÁLLÁSI ADATLAP LÉZERES TÁVOLSÁGMÉRŐ

JÓTÁLLÁSI ADATLAP LÉZERES TÁVOLSÁGMÉRŐ JÓTÁLLÁSI ADATLAP LÉZERES TÁVOLSÁGMÉRŐ A fogyasztó adatai: Név: Cím: E-mail A vásárlás dátuma* : *Javasoljuk, hogy a jótállási tájékoztatóval együtt őrizze meg a vásárláskor kapott nyugtát / számlát is.

Részletesebben

Általános információk a jótállási jegy minta alkalmazásával kapcsolatban

Általános információk a jótállási jegy minta alkalmazásával kapcsolatban Általános információk a jótállási jegy minta alkalmazásával kapcsolatban A jótállás (köznapi nyelven: garancia) kétféle lehet: önkéntes, illetve kötelezı. Utóbbiról akkor beszélünk, ha a jótállást jogszabály

Részletesebben

1184 Budapest, Aranyeső u. 8. www.magyar-jatszoter.hu

1184 Budapest, Aranyeső u. 8. www.magyar-jatszoter.hu 1184 Budapest, Aranyeső u. 8. www.magyar-jatszoter.hu JÓTÁLLÁSI JEGY Termék megnevezése:... Termék típusa/cikkszáma: Termék gyártási száma : Vásárlás id pontja: 2015 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

SZAVATOSSÁG ÉS JÓTÁLLÁS

SZAVATOSSÁG ÉS JÓTÁLLÁS SZAVATOSSÁG ÉS JÓTÁLLÁS Ha a szolgáltatott dolog minőségileg hibás, az szerződésszegést jelent és a hibás teljesítés következményeit, szavatossági, jótállási igényeket von maga után. A szavatosság és a

Részletesebben

JÓTÁLLÁSI JEGY ÉS KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

JÓTÁLLÁSI JEGY ÉS KEZELÉSI ÚTMUTATÓ JÓTÁLLÁSI JEGY ÉS KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Medencetető www.wellis.hu Jótállási jegy Gyártási szám: Típus: Üzembe helyezést végző személy neve:. Az üzembe helyezés időpontja: Nagykereskedő A vásárlás napja: Aláírás:

Részletesebben

Használati útmutató ULTRAHANGOS TISZTÍTÓKÉSZÜLÉK. Felhasználóbarát útmutató ID: #05002

Használati útmutató ULTRAHANGOS TISZTÍTÓKÉSZÜLÉK. Felhasználóbarát útmutató ID: #05002 NÉMETORSZÁGBAN GYÁRTVA Használati útmutató ULTRAHANGOS TISZTÍTÓKÉSZÜLÉK myhansecontrol.com myhansecontrol.com Felhasználóbarát útmutató ID: #05002 QR kódokkal gyorsan és egyszerűen célba érni Függetlenül

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ DARÁLÓ FIGYELMEZTETÉS FIGYELEM: Olvassa el figyelmesen ezt a használati útmutató, mely fontos előírásokat tartalmaz a biztonságos használatra és a készülék karbantartására

Részletesebben

használati útmutató de Buyer vas serpenyőkhöz

használati útmutató de Buyer vas serpenyőkhöz használati útmutató de Buyer vas serpenyőkhöz 1 de Buyer vas serpenyő használati útmutató Információ indukciós hőforráshoz A vas serpenyőők nagyon gyorsan reagálnak a hőőforrásokra. Az indukciós hőőforrások

Részletesebben

OV BLUE- / GIRL- / BOYPLAYER. Használati útmutató

OV BLUE- / GIRL- / BOYPLAYER. Használati útmutató OV BLUE- / GIRL- / BOYPLAYER Használati útmutató 1. ÜZEMBE HELYEZÉS Ez a játékgép tölthető elemekkel működik. Óvatosan helyezze be az elemeket az elemtartóba, és töltse a készüléket 12 órán át az első

Részletesebben

J. P. Mali Kft. Kerékpár jótállási jegy_ JÓTÁLLÁSI JEGY

J. P. Mali Kft. Kerékpár jótállási jegy_ JÓTÁLLÁSI JEGY JÓTÁLLÁSI JEGY JAVÍTÓ SZOLGÁLAT NEVE ÉS CÍME: A/z/ gyártmányú típusú, Magyarország területén vásárol új kerékpárra a vásárlás (üzembe helyezés) napjától számított 12 hónapig terjedő, a 72//2005. (IV.21.)

Részletesebben

Vásárlási tájékoztató

Vásárlási tájékoztató Vásárlási tájékoztató Elállási/Felmondási jog Ön 14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni e szerződéstől. Az elállási/felmondási határidő attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen

Részletesebben

JProducts Limited. ames. Használati utasítás. Ultrahangos tisztító

JProducts Limited. ames. Használati utasítás. Ultrahangos tisztító ames JProducts Limited Ultrahangos tisztító Használati utasítás Útmutató: Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket! Az ultrahangos tisztításegy egyedülálló technológia. Az ultrahang apró buborékok millióit

Részletesebben

ULTRAHANGOS TISZTÍTÓ UC 5020

ULTRAHANGOS TISZTÍTÓ UC 5020 ULTRAHANGOS TISZTÍTÓ UC 5020 de A B E C F H H I J G 2 BIZTONSÁG ÉS ELHELYEZÉS A készülék üzembe helyezésénél és üzemeltetésénél vegye figyelembe a következőket: 7 Ez a készülék csak házi használatra alkalmas.

Részletesebben

OV 3 WINNER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

OV 3 WINNER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ OV 3 WINNER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 1 OV-3WINNER Termék jellemzők ELEMMEL TÖRTÉNŐ MŰKÖDTETÉS Elemek behelyezése Távolítsa el a készülék hátulján található elemtartó fedelet és helyezze be a tölthető elemeket.

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ. Art. 7300A

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ. Art. 7300A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ PARMEZÁN RESZELŐ Art. 7300A FIGYELEM OLVASSA EL FIGYELMESEN EZT A FÜZETET. EZ FONTOS INFORMÁCIÓKAT A BIZTONSÁGOS ÜZEMELTETÉSRE ÉS KARBANTARTÁSRA VONATKOZÓAN. FONTOS INFORMÁCIÓK ŐRIZZE

Részletesebben

1959. évi IV. törvény. a Polgári Törvénykönyvről. (a szavatosságra és a jótállásra vonatkozó szabályok) A jótállás 248.

1959. évi IV. törvény. a Polgári Törvénykönyvről. (a szavatosságra és a jótállásra vonatkozó szabályok) A jótállás 248. 1959. évi IV. törvény a Polgári Törvénykönyvről (a szavatosságra és a jótállásra vonatkozó szabályok) A jótállás 248. (1) Aki a szerződés hibátlan teljesítéséért szerződés vagy jogszabály alapján jótállásra

Részletesebben

HATÁROZAT. kötelezi, 2. Az alábbi jogszabályhelyek figyelembe vételével hoztam meg döntésemet:

HATÁROZAT. kötelezi, 2. Az alábbi jogszabályhelyek figyelembe vételével hoztam meg döntésemet: Iktatószám: Tárgy: BA/001/00854-0013/2016 Elsőfokú kötelezést kiszabó határozat HATÁROZAT A fogyasztóvédelmi, illetve piacfelügyeleti hatáskörben eljáró Baranya Megyei Kormányhivatal a Gigamatrac Kft.-t

Részletesebben

Elállási/Felmondási jog

Elállási/Felmondási jog Elállási/Felmondási jog Ön 14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni e szerződéstől. Hasonlóképpen, ha a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetén a szerződés teljesítése megkezdődött, Ön

Részletesebben

2013. évi V. törvény VI. könyv XXIV. fejezet

2013. évi V. törvény VI. könyv XXIV. fejezet 2013. évi V. törvény VI. könyv XXIV. fejezet Hibás teljesítés 1. A hibás teljesítés általános szabályai 6:157. [Hibás teljesítés] (1) A kötelezett hibásan teljesít, ha a szolgáltatás a teljesítés időpontjában

Részletesebben

Heizsitzauflage Classic

Heizsitzauflage Classic Heizsitzauflage Classic 1 2 3 2 LUXUS MeLegÍtŐ ÜLŐPáRNa tartalomjegyzék 1 Biztonsági utasítások 9 Jelzések a készüléken és/vagy a csomagoláson 9 2 Beszerelés 40 Kezelés 40 4 Tisztítás és ápolás 40 A biztosíték

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SZELETELŐGÉP. Art. 8220-8225

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SZELETELŐGÉP. Art. 8220-8225 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SZELETELŐGÉP Art. 8220-8225 FIGYELEM OLVASSA EL FIGYELMESEN EZT A FÜZETET. EZ FONTOS INFORMÁCIÓKAT A BIZTONSÁGOS ÜZEMELTETÉSRE ÉS KARBANTARTÁSRA VONATKOZÓAN. FONTOS INFORMÁCIÓK ŐRIZZE

Részletesebben

Kozmetikai tükör Használati útmutató

Kozmetikai tükör Használati útmutató Kozmetikai tükör Használati útmutató HU A termék első használatba vétele előtt olvassa el a használati útmutatót, akkor is, ha hasonló termék használatát már ismeri. A kozmetikai tükröt csak a használati

Részletesebben

CITRUS JUICER CJ 7280

CITRUS JUICER CJ 7280 HU CITRUS JUICER CJ 7280 H A G B F E C D 3 BIZTONSÁG ÉS BEÁLLÍTÁS A készülék használata előtt kérjük, alaposan olvassa el a kezelési útmutatót! Tartsa be a biztonsági leírásokat a nem megfelelő használat

Részletesebben

Használati utasítás. Vízszűrős porszívó

Használati utasítás. Vízszűrős porszívó Használati utasítás Vízszűrős porszívó Vízszűrős porszívó Használati útmutató Köszönjük, hogy termékünket választotta. Ezt a használati utasítást Önöknek készítettük, az Önök kényelméért és a maximális

Részletesebben

OV-MAXIPLAYER 2. Használati útmutató

OV-MAXIPLAYER 2. Használati útmutató OV-MAXIPLAYER 2 Használati útmutató 1.1: Funkció gombok A gombok rövid áttekintése: D Irányító gomb A gomb Megerősítés gomb B gomb Speciális funkciók gomb AV kimenet TV-hez történő csatlakoztatás Fülhallgató

Részletesebben

MILK FROTHER MF 5260 MAGYAR

MILK FROTHER MF 5260 MAGYAR MILK FROTHER MF 5260 MAGYAR HU A B C D E F G H 3 BIZTONSÁG ÉS BEÁLLÍTÁS A készülék használata előtt, kérjük, alaposan olvassa el a kezelési útmutatót! Tartsa be a biztonsági leírásokat a nem megfelelő

Részletesebben

T80 ventilátor használati útmutató

T80 ventilátor használati útmutató T80 ventilátor használati útmutató 1. Tápkábel és 2. Motor állvány 3. Kondenzátor 4. Motor dugvilla 5. Hátsó borítás 6. Légbefúvó 7. Csapágy 8. Áramköri lap 9. Kapcsolódoboz 10. Kapcsoló fedél 11. Kapcsológomb

Részletesebben

VIP / WALL CENTRIFUGÁLIS KÖDHŰTŐ. Használati útmutató

VIP / WALL CENTRIFUGÁLIS KÖDHŰTŐ. Használati útmutató VIP / WALL CENTRIFUGÁLIS KÖDHŰTŐ! Használati utasítás A készülék első használata előtt figyelmesen olvassa el a használati útmutatót, és őrizze meg későbbi használatra! A használati útmutató az alábbi

Részletesebben

Általános szerződési feltételek

Általános szerződési feltételek Általános szerződési feltételek A szerződés tárgyának lényeges tulajdonságai A shop.kezmu.hu webáruházban eladásra kínált termékek képezik a vállalkozó és a vásárlók közötti szerződés tárgyát. A vásárolni

Részletesebben

Klarstein Steelwave Mikrohullámú sütő Használati útmutató

Klarstein Steelwave Mikrohullámú sütő Használati útmutató Klarstein Steelwave Mikrohullámú sütő 10028201 Használati útmutató Kedves Vásárlónk! Gratulálunk a választásához. Kérjük, olvassa el ezt a tájékoztatatót, az esetleges sérülések elkerülése érdekében. Az

Részletesebben

Útmutató: Olvassa el a használati utasítást! Kicsomagolás:

Útmutató: Olvassa el a használati utasítást! Kicsomagolás: Használati utasítás Útmutató: Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket! Az ultrahangos tisztításegy egyedülálló technológia. Az ultrahang apró buborékok millióit hozza létre a vízben. Ezek az apró buborékok

Részletesebben

FCE 79. H Megvilágított kozmetikai tükör. Használati útmutató

FCE 79. H Megvilágított kozmetikai tükör. Használati útmutató FCE 79 H H Megvilágított kozmetikai tükör Használati útmutató Beurer GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm (Németország) Tel. +49 (0) 731 / 39 89-144 Fax: +49 (0) 731 / 39 89-255 www.beurer.com Mail: kd@beurer.de

Részletesebben

Figyelmeztetés. Tápkábel/tápegység. Apró tárgyak/alkatrészek. Összeszerelés

Figyelmeztetés. Tápkábel/tápegység. Apró tárgyak/alkatrészek. Összeszerelés Figyelmeztetés Eszköz A tűz, áramütés és egyéb sérülések elkerülése érdekében: ne helyezze a készüléket vizes, nedves helyekre! ne helyezzen folyadékkal teli tárgyakat, pl. vázát a készülékre! csak ajánlott

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER ITALHÛTÔ WTC-420. Minôségi tanúsítvány

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER ITALHÛTÔ WTC-420. Minôségi tanúsítvány HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER ITALHÛTÔ WTC-420 Tisztelt Vásárló! Köszönjük bizalmát, hogy HAUSER gyártmányú háztartási készüléket vásárolt. A készülék a legújabb műszaki fejlesztés eredménye, egyike a gyártó

Részletesebben

FÜRDÔSZOBAI FÛTÔVENTILÁTOR AH-1300

FÜRDÔSZOBAI FÛTÔVENTILÁTOR AH-1300 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER FÜRDÔSZOBAI FÛTÔVENTILÁTOR AH-1300 Tisztelt Vásárló! Köszönjük bizalmát, hogy HAUSER gyártmányú háztartási készüléket vásárolt. A készülék a legújabb műszaki fejlesztés eredménye,

Részletesebben

Úti digitális bőröndmérleg Használati útmutató

Úti digitális bőröndmérleg Használati útmutató Úti digitális bőröndmérleg Használati útmutató HU A termék használatba vétele előtt, kérjük ismerkedjen meg a használati útmutatóval, még abban az esetben is, ha ismeri a hasonló termékek kezelését! A

Részletesebben

Száraz porszívó vizes szűrővel

Száraz porszívó vizes szűrővel Száraz porszívó vizes szűrővel Kezelési útmutató Használati útmutató ARNICA BORA 4000 Száraz porszívó vizes szűrővel Köszönjük, hogy a mi termékünket választotta. Ezt a használati útmutató az Ön számára

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER DIGITÁLIS SZEMÉLYMÉRLEG DPS-200

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER DIGITÁLIS SZEMÉLYMÉRLEG DPS-200 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER DIGITÁLIS SZEMÉLYMÉRLEG DPS-200 Tisztelt Vásárló! Köszönjük bizalmát, hogy HAUSER gyártmányú háztartási készüléket vásárolt. A készülék a legújabb műszaki fejlesztés eredménye,

Részletesebben

Használatba vétel előtti tájékoztató

Használatba vétel előtti tájékoztató Használatba vétel előtti tájékoztató - A készüléket használata gyermekek részére 8 éves kor felett lehetséges. Tisztítás és felhasználói karbantartást kizárólag 18 éven felüli személy végezheti. - A készülék

Részletesebben

Klarstein St. Moritz Elektromos kandalló

Klarstein St. Moritz Elektromos kandalló Klarstein St. Moritz Elektromos kandalló Használati útmutató 10012128 Kedves Vásárlónk! Gratulálunk a választásához. Kérjük, olvassa el ezt a tájékoztatatót, az esetleges sérülések elkerülése érdekében.

Részletesebben

Kezelési utasítás. LED-es asztali lámpa Modell: TI-LED-00832. Cikkszám: 45702 12/2015

Kezelési utasítás. LED-es asztali lámpa Modell: TI-LED-00832. Cikkszám: 45702 12/2015 Kezelési utasítás HU LED-es asztali lámpa Modell: TI-LED-00832 Cikkszám: 45702 12/2015 Tartalomjegyzék Garanciális tudnivalók... Oldal 3-4 Fontos biztonsági utasítások... Oldal 5-6 Az alkatrészek megnevezése/a

Részletesebben

DIGITÁLIS KONYHAI MÉRLEG DKS-1053

DIGITÁLIS KONYHAI MÉRLEG DKS-1053 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER e l e c t r o n i c DIGITÁLIS KONYHAI MÉRLEG DKS-1053 TISZTELT VÁSÁRLÓ! Köszönjük bizalmát, hogy HAUSER gyártmányú háztartási készüléket vásárolt. A készülék a legújabb műszaki

Részletesebben

series Használati utasítás

series Használati utasítás series Használati utasítás Útmutató: Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket! Az ultrahangos tisztításegy egyedülálló technológia. Az ultrahang apró buborékok millióit hozza létre a vízben. Ezek az apró

Részletesebben

KISTRAKTOR. Az útmutatót őrizze meg későbbi áttekintésre is. Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

KISTRAKTOR. Az útmutatót őrizze meg későbbi áttekintésre is. Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KISTRAKTOR HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Olvassa el figyelmesen a használati útmutatót. Az útmutatót őrizze meg későbbi áttekintésre is. HU Figyelmeztetés: - A gyermekek

Részletesebben

B - 733 Antidecubitus betét

B - 733 Antidecubitus betét HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ B - 733 Antidecubitus betét REHAB-TRADE Kft. 2000 Szentendre, Kalászi út 3. Telefon: 06-26/88-62-88 Fax: 06-1/239-4330 A csoport tagja.. Vj48 Név: Eladószerv tölti ki! JÓTÁLLÁSI JEGY

Részletesebben

Klarstein konyhai robotgép ID: /

Klarstein konyhai robotgép ID: / Klarstein konyhai robotgép ID: 10006254/ 10006255 Tisztelt vásárló, Elsősorban, szeretnénk Önnek gratulálni a berendezés vételéhez. Alaposan olvassa el a használati utasítást, mely a berendezés használatához

Részletesebben

Kávédaráló ML-150-es típus

Kávédaráló ML-150-es típus tordelt.qxd 10/30/2001 10:04 AM Page 1 Használati útmutató Kávédaráló ML-150-es típus FAGOR Fagor Hungária Kft. 1071 Budapest, Damjanich u. 11-15. tordelt.qxd 10/30/2001 10:04 AM Page 2 Fagor 2 tordelt.qxd

Részletesebben

EXLED-001 (HT-F62413A-10)

EXLED-001 (HT-F62413A-10) LED VILÁGÍTÁS Biztonsági előírások és használati utasítás EXLED-001 (HT-F62413A-10) Köszönjük, hogy ezt a terméket választotta. Kérjük, üzembe helyezés előtt figyelmesen olvassa át ezt a használati utasítást

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK 1. Hogyan kell használni a GONAL-f előretöltött injekciós tollat? 2. Mielőtt megkezdené az előretöltött injekciós toll használatát 3.

TARTALOMJEGYZÉK 1. Hogyan kell használni a GONAL-f előretöltött injekciós tollat? 2. Mielőtt megkezdené az előretöltött injekciós toll használatát 3. TARTALOMJEGYZÉK 1. Hogyan kell használni a GONAL-f előretöltött injekciós tollat? 2. Mielőtt megkezdené az előretöltött injekciós toll használatát 3. Az előretöltött injekciós toll előkészítése az injekció

Részletesebben

Hairdryer. Register your product and get support at HP4935/00. Felhasználói kézikönyv

Hairdryer.  Register your product and get support at HP4935/00. Felhasználói kézikönyv Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP4935/00 HU Felhasználói kézikönyv Magyar Köszönjük, hogy Philips terméket vásárolt, és üdvözöljük a Philips világában! A Philips

Részletesebben

FOGYASZTÓVÉDELMI KISOKOS. Mikor vihetem vissza a hibás terméket?

FOGYASZTÓVÉDELMI KISOKOS. Mikor vihetem vissza a hibás terméket? FOGYASZTÓVÉDELMI KISOKOS 2015 Mikor vihetem vissza a hibás terméket? Készítette: A Forum Controll Egyesület a támogatásával A leggyakoribb téves tájékoztatások: A pénztártól való távozás után reklamációt

Részletesebben

Használati útmutató XXL LED-ES MUNKALÁMPA. Felhasználóbarát útmutató ID: #05002

Használati útmutató XXL LED-ES MUNKALÁMPA. Felhasználóbarát útmutató ID: #05002 NÉMETORSZÁGBAN GYÁRTVA Használati útmutató XXL LED-ES MUNKALÁMPA myhansecontrol.com myhansecontrol.com Felhasználóbarát útmutató ID: #05002 QR kódokkal gyorsan és egyszerűen célba érni Függetlenül attól,

Részletesebben

Geo5x-L360HP. Jótállási jegy. Használati útmutató. A Geo5x-L360HP típusú... gyártási számú termékre a vásárlás (üzembe helyezés) napjától

Geo5x-L360HP. Jótállási jegy. Használati útmutató. A Geo5x-L360HP típusú... gyártási számú termékre a vásárlás (üzembe helyezés) napjától Jótállási jegy A Geo5x-L360HP típusú.... gyártási számú termékre a vásárlás (üzembe helyezés) napjától számított 24 hónapig terjedő jótállást vállalunk. A jótállás a fogyasztó törvényből eredő jogait nem

Részletesebben

BS 99. Megvilágított kozmetikai tükör Használati útmutató. Beurer GmbH Söflinger Str. 218 www.beurer.com. 89077 Ulm (Germany)

BS 99. Megvilágított kozmetikai tükör Használati útmutató. Beurer GmbH Söflinger Str. 218 www.beurer.com. 89077 Ulm (Germany) BS 99 H Megvilágított kozmetikai tükör Használati útmutató Beurer GmbH Söflinger Str. 218 www.beurer.com 89077 Ulm (Germany) H Tartalom 1. Rendeltetésszerű használat... 3 2. Biztonsági útmutatások... 3

Részletesebben

Használati utasítás. Első használat előtt olvassa végig a használati utasítást! A későbbi felhasználás céljából ne dobja el!

Használati utasítás. Első használat előtt olvassa végig a használati utasítást! A későbbi felhasználás céljából ne dobja el! Használati utasítás Első használat előtt olvassa végig a használati utasítást! A későbbi felhasználás céljából ne dobja el! 1 A készülék adatai Teljesítmény: 600 W Átmérő: 13,5 cm Tartály nélküli magasság:

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS RS050 MIKROSZAUNA VEZÉRL LED KIJELZ VEL

HASZNÁLATI UTASÍTÁS RS050 MIKROSZAUNA VEZÉRL LED KIJELZ VEL HASZNÁLATI UTASÍTÁS RS050 MIKROSZAUNA VEZÉRL LED KIJELZ VEL Tartalom Környezetvédelem...3 Régi készülékének elszállítása...3 Hulladékkezelés...3 Tisztítás és karbantartás...4 Rendeltetésszer használat...4

Részletesebben

Q30 ventilátor használati útmutató

Q30 ventilátor használati útmutató Q30 ventilátor használati útmutató Fontos! Későbbi használat céljából őrizzük meg az útmutatót. Összeszerelés előtt mindenképp tanulmányozzuk át az útmutatót. utasítások Motor Tápkábel Biztosító anya Hátsó

Részletesebben

HATÁROZAT. k ö t e l e z i,

HATÁROZAT. k ö t e l e z i, Iktatószám: Tárgy: BA/001/00657-0005/2016 Elsőfokú kötelezést kiszabó határozat HATÁROZAT A fogyasztóvédelmi, illetve piacfelügyeleti hatáskörben eljáró Baranya Megyei Kormányhivatal a Full Sunny KFT-t

Részletesebben

Tömegmértékegység (kg) Űrmértékegység (ml) Űrmértékegység (fl oz) Tömegmértékegység (lb:oz) Tömeg mérése Tejmennyiség mérése Vízmennyiség mérése

Tömegmértékegység (kg) Űrmértékegység (ml) Űrmértékegység (fl oz) Tömegmértékegység (lb:oz) Tömeg mérése Tejmennyiség mérése Vízmennyiség mérése BAMBOO HU A TERMÉKRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK ÉS ÚTMUTATÓ Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a Lamart márkájú terméket, amely Pierre Lamart nevét viseli TULAJDONSÁGOK 1. Víz és tej mennyiségének kijelzése 2.

Részletesebben

Rovarvéd alumínium ablak

Rovarvéd alumínium ablak Rovarvéd alumínium ablak Szerelési útmutató Magyar Akció idtartama: 04/2012 Típus: 36110/36111 Eredeti kezelési útmutató QA138 Nagyon köszönjük, hogy a rovarvéd ablak megvásárlása mellett döntött. Impresszum

Részletesebben

A készülék rendeltetése

A készülék rendeltetése Verzió: 1 REF 5019 Tartalomjegyzék A készülék rendeltetése 4 A készülék biztonságos üzemeltetésére vonatkozó megjegyzések 4 Ábrák leírása 5 Mûszaki leírás 5 A készülék leírása 6 A CCS Home mágnesterápiás

Részletesebben

4809 HIDEGFALÚ VÍZFORRALÓ Kezelési útmutató

4809 HIDEGFALÚ VÍZFORRALÓ Kezelési útmutató 1 4809 HIDEGFALÚ VÍZFORRALÓ Az Európai Unióban forgalomba hozza: Cloer Elektrogeräte GmbH Von-Siemens-Straße12 D-59757 Arnsberg Magyarországon forgalomba hozza: BonAir BG Kft. 1174 Budapest rinci út 24.

Részletesebben

Fogyasztói reklamáció intézése a kereskedelmi egységekben. Készítette: Friedrichné Irmai Tünde

Fogyasztói reklamáció intézése a kereskedelmi egységekben. Készítette: Friedrichné Irmai Tünde Fogyasztói reklamáció intézése a kereskedelmi egységekben Készítette: Friedrichné Irmai Tünde A reklamáció intézése - Kis boltokban az eladó feladata - Nagyobb kereskedelmi egységekben a vezető intézi

Részletesebben

Használati útmutató Kenyérpirító TOASTER

Használati útmutató Kenyérpirító TOASTER HU Használati útmutató Kenyérpirító TOASTER Tartalomjegyzék Biztonsági előírások... 3 Az első használat előtt... 5 Kicsomagolás... 5 A készülék elhelyezése... 5 Kenyérpirítás... 5 Kenyéremelő... 5 Kenyérszelet

Részletesebben

Kábeldob hordozható lámpával - 24 V. Használati útmutató GD024

Kábeldob hordozható lámpával - 24 V. Használati útmutató GD024 Kábeldob hordozható lámpával - 24 V Használati útmutató GD024 GD024 használati útmutató Az alábbi használati útmutatót figyelmesen olvassa el. A használati útmutató előírásainak a be nem tartása súlyos

Részletesebben

Porszívó száraz és nedves porszívásra. először is szeretnénk gratulálni Önnek a termék megvásárlásához. Tulajdonságok

Porszívó száraz és nedves porszívásra. először is szeretnénk gratulálni Önnek a termék megvásárlásához. Tulajdonságok 10007545 Porszívó száraz és nedves porszívásra Tisztelt Vásárlónk, először is szeretnénk gratulálni Önnek a termék megvásárlásához. Kérjük, olvassa el figyelmesen a mellékelt bekötési és használati útmutatót

Részletesebben

Használati utasítás MOBICOOL D03, D05, D15 típusú italhűtőkhöz

Használati utasítás MOBICOOL D03, D05, D15 típusú italhűtőkhöz Használati utasítás MOBICOOL D03, D05, D15 típusú italhűtőkhöz 2 1. A KEZELÉSI UTASÍTÁS HASZNÁLATA Kérjük olvassa el a kezelési utasítást mielőtt használni kezdi a készüléket. Tartsa biztos helyen a későbbi

Részletesebben

Tasakcímkéző berendezés. Használati útmutató

Tasakcímkéző berendezés. Használati útmutató Tasakcímkéző berendezés Használati útmutató Figyelmeztetés Mielőtt elkezdené kezelni a gépet, olvassa el a teljes kezelési utasítást. Győződjön meg róla, hogy a gép le van földelve. Tartsa a munkaterületet

Részletesebben

Szűrő berendezések. Használati útmutató. mágneses vízszűrők HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FL1-03-01274 - WE FL1-03-01688 CP1-03-00022 - WE FL1-03-01690

Szűrő berendezések. Használati útmutató. mágneses vízszűrők HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FL1-03-01274 - WE FL1-03-01688 CP1-03-00022 - WE FL1-03-01690 Szűrő berendezések HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Használati útmutató 2014 mágneses vízszűrők MC22001 MC22002 FL1-03-01274 - WE FL1-03-01689 CP1-03-00022 - WE FL1-03-01688 FL1-03-01690 Mágneses szűrők 1. HASZNÁLATI

Részletesebben

Q80 ventilátor használati útmutató

Q80 ventilátor használati útmutató Q80 ventilátor használati útmutató Olvassuk el és őrizzük meg a használati útmutatót. Fontos biztonsági tudnivalók Elektromos készülék használata esetén az alábbi biztonsági utasításokat szigorúan tartsuk

Részletesebben

Tájékoztató a fogyasztói jogokról a hatályos Ptk alapján

Tájékoztató a fogyasztói jogokról a hatályos Ptk alapján Tájékoztató a fogyasztói jogokról a hatályos Ptk alapján XXIV. Fejezet Hibás teljesítés 1. A hibás teljesítés általános szabályai 6:157. [Hibás teljesítés] (1) A kötelezett hibásan teljesít, ha a szolgáltatás

Részletesebben

Használati Útmutató. VITO 30/50/80-as. Olajszűrő készülékhez

Használati Útmutató. VITO 30/50/80-as. Olajszűrő készülékhez Használati Útmutató VITO 30/50/80-as Olajszűrő készülékhez 1. Biztonsági szabályok 1.1. Személyes Biztonság Soha ne működtesse a készüléket szűrőbetét nélkül! Amikor a készülék működik, ne érjen a mozgó

Részletesebben

Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Fogyasztóvédelmi Osztály

Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Fogyasztóvédelmi Osztály Iktatószám: Tárgy: BK/FO/00517-0006/2016 Elsőfokú kötelezést kiszabó határozat Ügyintézés helye: Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Fogyasztóvédelmi Osztály

Részletesebben

I. Felépítés, kezelőpanel... 3 II. Műszaki adatok... 3 III. Fő biztonsági figyelmeztetések... 3 IV. Kezelési útmutató... 4 V.

I. Felépítés, kezelőpanel... 3 II. Műszaki adatok... 3 III. Fő biztonsági figyelmeztetések... 3 IV. Kezelési útmutató... 4 V. 1 I. Felépítés, kezelőpanel... 3 II. Műszaki adatok... 3 III. Fő biztonsági figyelmeztetések... 3 IV. Kezelési útmutató... 4 V. Egyéb biztonsági figyelmeztetések... 4 VI. Karbantartás... 5 VII. Hibaelhárítás...

Részletesebben

Skimmy speciális vízbe merülő szűrő leírás

Skimmy speciális vízbe merülő szűrő leírás Skimmy speciális vízbe merülő szűrő leírás Speciális szűrő keringető szivattyúval felállítható kerti úszómedencék számára 8 m 3 -ig A fölöző 4 -os mosható szivacs szűrőbetétet tartalmaz. A szivacsbetétek

Részletesebben

EM4028 PCI 10/100/1000 MBPS HÁLÓZATI ADAPTER

EM4028 PCI 10/100/1000 MBPS HÁLÓZATI ADAPTER EM4028 PCI 10/100/1000 MBPS HÁLÓZATI ADAPTER 2 MAGYAR EM4028 - PCI 10/100/1000 MBPS HÁLÓZATI ADAPTER Tartalomjegyzék 1.0 Bevezetés... 2 1.1 A csomag tartalma... 2 1.2 Mielőtt elkezdené... 2 2.0 A hardver

Részletesebben

Pezsgő- és borhűtő Használati útmutató

Pezsgő- és borhűtő Használati útmutató Pezsgő- és borhűtő Használati útmutató A termék üzembe helyezése előtt, kérjük ismerkedjen meg a használati útmutatóval, még abban az esetben is, ha ismeri a hasonló termékek kezelését! A terméket csak

Részletesebben

Kedves Vevő! Köszönjük, hogy választása a Severin Hair Care termékcsaládnak erre a tagjára esett. Gratulálunk döntéséhez.

Kedves Vevő! Köszönjük, hogy választása a Severin Hair Care termékcsaládnak erre a tagjára esett. Gratulálunk döntéséhez. Kedves Vevő! Köszönjük, hogy választása a Severin Hair Care termékcsaládnak erre a tagjára esett. Gratulálunk döntéséhez. A Severin márka több mint 115 éve a tartósság, a minőség és a német fejlesztési

Részletesebben

STIHL AK 10, 20, 30. Biztonsági tudnivalók

STIHL AK 10, 20, 30. Biztonsági tudnivalók { STIHL AK 10, 20, 30 Biztonsági tudnivalók magyar Tartalomjegyzék Az eredeti használati útmutató fordítása 1 Biztonsági tudnivalók................................ 1 1.1 Figyelmeztető szimbólumok.........................

Részletesebben

FOEN ### TITAN. Hajszárító. Használati útmutató. http://www.markabolt.hu/

FOEN ### TITAN. Hajszárító. Használati útmutató. http://www.markabolt.hu/ FOEN ### TITAN Hajszárító Használati útmutató Kedves Vásárló! Kérjük, hogy a készülék használatba vétele előtt gondosan olvassa át ezt a Használati útmutatót. A Használati útmutatót gondosan őrizze meg

Részletesebben

SZÁRAZ-NEDVES PORSZÍVÓ

SZÁRAZ-NEDVES PORSZÍVÓ SZÁRAZ-NEDVES PORSZÍVÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Modellszám: VC-901 A használat előtt olvassa el figyelmesen az útmutatót. FONTOS BIZTONSÁGI TUDNIVALÓK: A porzsák nélküli, száraz-nedves porszívó használatakor,

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek Namlugal Számítástechnikai Bt.(Webshop)

Általános Szerződési Feltételek Namlugal Számítástechnikai Bt.(Webshop) Kérjük, hogy csak akkor vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus

Részletesebben

LA 30. H Aroma diffúzor Használati útmutató. BEURER GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm (Germany) www.beurer.com

LA 30. H Aroma diffúzor Használati útmutató. BEURER GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm (Germany) www.beurer.com LA 30 H Aroma diffúzor Használati útmutató BEURER GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm (Germany) www.beurer.com Tartalomjegyzék MAGYAR Figyelmesen olvassa át ezt a használati útmutatót, és tartsa be a benne

Részletesebben

SZEMÉLYKIVÁLASZTÓ RPC-02 HASZNÁLATI UTASÍTÁS

SZEMÉLYKIVÁLASZTÓ RPC-02 HASZNÁLATI UTASÍTÁS SZEMÉLYKIVÁLASZTÓ RPC-02 HASZNÁLATI UTASÍTÁS TARTALŰOM Általános... 2 Általános Felépítés... 2 Használati utasítás... 2 Általános használat... 2 Azonnali kiválasztás... 3 Százalék beállítás... 3 Relé beállítás...

Részletesebben

PAB 02 típusú ablakátbeszélő

PAB 02 típusú ablakátbeszélő Használati utasítás a SIVA gyártmányú PAB 02 típusú ablakátbeszélő készülékhez Tisztelt Vásárló! Köszönjük, hogy termékünket választotta, remélve, hogy hosszú ideig segíti az Ön munkáját. A biztonság,

Részletesebben

1. melléklet a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelethez Elállási/Felmondási mintatájékoztató Elállási/Felmondási jog

1. melléklet a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelethez Elállási/Felmondási mintatájékoztató Elállási/Felmondási jog 1. melléklet a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelethez Elállási/Felmondási mintatájékoztató Elállási/Felmondási jog Ön 14 napon belül jogosult indokolás nélkül elállni e szerződéstől. Hasonlóképpen, ha a

Részletesebben

UV lámpa 589 V 585 / U VU UV 589 UV 585

UV lámpa 589 V 585 / U VU UV 589 UV 585 @@@) UV lámpa / 1 2 4 5 6 MAGYAR Használati útmutató Olvassa el és vegye figyelembe a következő információkat és őrizze meg ezt a használati útmutatót a későbbiekre. Biztonsági előírások Figyelem!! A kis

Részletesebben

Páraelszívó Használati útmutató CTB 6407 CTB 9407

Páraelszívó Használati útmutató CTB 6407 CTB 9407 Páraelszívó Használati útmutató CTB 6407 CTB 9407 Javaslatok Üzembehelyezés A gyártó nem vállal felelősséget a helytelen vagy nem megfelelő üzembehelyezésből adódó károkért. A minimális biztonsági távolság

Részletesebben

RELAX MAX VIBRÁCIÓS MASSZÁSKÉSZÜLÉK

RELAX MAX VIBRÁCIÓS MASSZÁSKÉSZÜLÉK RELAX MAX HU VIBRÁCIÓS MASSZÁSKÉSZÜLÉK Használati útmutató Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Biztosak vagyunk abban, hogy termékünket Ön is megelégedéssel használja majd. Kérjük, a termék hatékony

Részletesebben

Olvassa el és őrizze meg a kezelési útmutatót

Olvassa el és őrizze meg a kezelési útmutatót Általános tudnivalók Általános tudnivalók Olvassa el és őrizze meg a kezelési útmutatót Ez a kezelési útmutató az MD 16371 indítássegítő funkcióval rendelkező autós akkumulátortöltőhöz tartozik. Fontos

Részletesebben

H Használati útmutató LED panelek üzembe helyezésére és kezelésére Cikk sz , , , , , ,

H Használati útmutató LED panelek üzembe helyezésére és kezelésére Cikk sz , , , , , , H Használati útmutató LED panelek üzembe helyezésére és kezelésére Cikk sz. 1460476, 1460474, 1436525, 1436526, 1460477, 1460475, 1463527 Ez a használati útmutató kizárólag ezekhez a termékekhez tartozik.

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Háztartási Párátlanító MEACO 10L Kondenzációs

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Háztartási Párátlanító MEACO 10L Kondenzációs HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Háztartási Párátlanító MEACO 10L Kondenzációs BIZTONSÁGI ELŐIRÁSOK Használat előtt kérjük figyelmesen olvassa el a használati útmutatót FIGYELEM- A párátlanító kizárólag háztartási

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER. Digitális rádiós ébresztőóra. Minôségi tanúsítvány

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER. Digitális rádiós ébresztőóra. Minôségi tanúsítvány HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER Digitális rádiós ébresztőóra CL-8050 Tisztelt Vásárló! Köszönjük bizalmat, hogy HAUSER gyártmányú háztartási készüléket vásárolt. A készülék a legújabb műszaki fejlesztés eredménye,

Részletesebben

Elektromos mokka kávéfőző

Elektromos mokka kávéfőző DE Bedienungsanleitung Espressokocher Használati útmutató Notice d utilisation Espresso Maker Manual de instrucciones Cafetera expreso Istruzioni per l uso Caffettiera moka elettrica Bedieningshandleiding

Részletesebben

használati útmutató TURK melegen kovácsolt vas serpenyőkhöz

használati útmutató TURK melegen kovácsolt vas serpenyőkhöz 1 használati útmutató TURK melegen kovácsolt vas serpenyőkhöz 2 Tisztelt Vásárló, Hobbi Szakács, Profi Szakács! Gratulálunk vásárlási döntéséhez! A melegen, egy darab vasból kovácsolt vas serpenyőőket

Részletesebben