Ultrahangos tisztítókészülék

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Ultrahangos tisztítókészülék"

Átírás

1 Ultrahangos tisztítókészülék HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Magyar / (díjmentesen hívható szám) MODEL: GT-7910A, GYÁRTÁSI SZÁM: 91960, 01/2015 MODELL: GT-7910A

2 Tartalomjegyzék 03 Bevezetés 04 Részek elnevezései 05 Szállítási terjedelem 05 Műszaki adatok 06 Biztonsági tudnivalók 06 Elektromos biztonság 07 Biztonságos és rendeltetésszerű használat 09 Használati tanácsok és felhasználási terület 09 Működés 09 Felhasználási terület 11 Kezelés 11 Az első használat előtt 11 Az ultrahangos tisztítókészülékben való elhelyezés 12 A tartozékok használata 14 A tisztítás indítása 14 Időzítő 16 A tisztítási lehetőségek 17 A tisztítás után 18 A készülék tisztítása és tárolása 18 A készülék tisztítása 18 Tárolás 19 Hulladékkénti elhelyezés 19 Megfelelőségi nyilatkozat 20 Jótállási Tájékoztató E kezelési útmutató PDF-fájlként a című honlapunkról is letölthető / (díjmentesen hívható szám)

3 Bevezetés Kedves vevő, gratulálunk ezen ultrahangos tisztítókészülék megvásárlásához és biztos lehet abban, hogy elégedett lesz ezzel a készülékkel. Biztonsága garantálására a következőket kérjük: Gondosan olvassa át ezt a kezelési útmutatót, és ügyeljen minden biztonsági útmutatás betartására. Őrizz meg ezt az útmutatót, majd adja tovább a következő felhasználónak. Szállítás céljából őrizze meg a csomagolást. A csomagolóanyagok nyersanyagok, ezért később gondoskodjon a környezetbarát hulladékkénti elhelyezéséről! / (díjmentesen hívható szám) 3

4 Részek elnevezései Burkolat 2 Készülékfedél 3 Ellenőrzőablak 4 Tisztítótartály 5 Maximális vízszint MAX jelzése 6 Hálózati kábel 7 Karóra tisztítótartó 8 2 CD vagy DVD számára tartó 9 Szűrőbetét 10 Kijelző 11 BE kapcsoló 12 Ellenőrzőlámpa 13 BEÁLLÍTÁS kapcsoló 14 KI kapcsoló / (díjmentesen hívható szám)

5 Szállítási terjedelem Ultrahangos tisztítókészülék Szűrőbetét Karóra tisztítótartó 2 CD vagy DVD számára tartó Használati útmutató Garanciakártya Műszaki adatok Típus: Hálózati feszültség: Teljesítményfelvétel: Tisztítási frekvencia: Időzítő beállítások: Tartály űrtartalom a MAX jelzésig: GT-7910A V~, 50 Hz 50 W 46 khz 5 fokozat ( másodperc) kb. 600 ml Mivel termékeinket állandóan továbbfejlesztjük és javítjuk, ezért kiviteli és műszaki változtatások lehetségesek. Forgalmazó (nincs szervizcím feltüntetve!): Globaltronics GmbH & Co. KG, Domstr. 19, D Hamburg / (díjmentesen hívható szám) 5

6 Biztonsági tudnivalók Elektromos biztonság A készülék csatlakoztatás előtt ellenőrizze, hogy a háztartásában rendelkezésre álló hálózati feszültség értéke megegyezik-e a készüléken megadott adatokkal. Ügyeljen a hálózati csatlakozóaljzat megközelíthetőségére, hogy szükség esetén gyorsan ki lehessen húzni a hálózati kábel csatlakozódugóját. Úgy helyezze el a hálózati kábelt, hogy soha ne botolhassanak meg benne. Ne hagyja a hálózati kábelt asztal peremeken vagy munkafelületeken keresztül függeni. Mindig húzza ki a hálózati kábel csatlakozódugóját, amikor nem használja az ultrahangos tisztítókészüléket, mielőtt kiönti a vizet. Mindig csak a csatlakozódugót húzza, ne a hálózati kábelt. Rendszeresen ellenőrizze a készülék hálózati kábelét. Sérülése esetén húzza ki a hálózati kábel csatlakozódugóját a csatlakozóaljzatból. Ebben az esetben tilos a készüléket működtetni. Forduljon a vevőszolgálatunkhoz, akik további segítséget nyújtanak. A veszélyeztetés elkerülésére a sérült hálózati kábelt csak a vevőszolgálatunknál vagy szakemberrel cseréltesse ki / (díjmentesen hívható szám)

7 Biztonságos és rendeltetésszerű használat Ezen eszközt 8 évnél idősebb gyermekek, valamint olyan személyek, akik korlátozott fizikai, érzékszervi vagy szellemi képességekkel rendelkeznek, ill. nem rendelkeznek kellő tapasztalattal és/vagy hozzáértéssel csak akkor használhatják, ha megfelelő személy felügyeli őket vagy az eszköz biztonságos használatával kapcsolatos tájékoztatásban részesültek, továbbá megértették a használatból származó veszélyeket. Tilos a gyermekeknek a készülékkel játszani. Tilos gyermekeknek felügyelet nélkül a készülék tisztítását és felhasználói karbantartását végezni. Ne engedje, hogy segítségre szoruló személyek vagy gyermekek felügyelet nélkül elektromos készüléket használjanak. A csomagolóanyagok, mint a fóliák vagy sztiropor nem játékszerek! Gyermekektől tartsa távol azokat! Fulladásveszély! / (díjmentesen hívható szám) 7

8 Az ultrahangos tisztítóberendezést állítsa egy szilárd és sík munkafelületre. Tartson elegendő távolságot gáz- vagy elektromos tűzhelytől. Ne tegyen gyúlékony vagy olvadó tárgyakat a készülék közelébe. Ne használja a szabadban az ultrahangos tisztítókészüléket. A készülék erre nem alkalmas. Működés közben ne hagyja felügyelet nélkül az ultrahangos tisztítókészüléket. A készüléket csak háztartásban használja és csak a megfelelő tárgyak tisztítására. Nem alkalmas professzionális használatra optikai és ékszerész műhelyekben stb. Több tisztítási ciklus esetén tartson közöttük mindig legalább 3 perces pihenőidőt. Ne merítse vízbe vagy más folyadékba a készüléket. Ha vízbe esik a készülék, akkor azonnal húzza ki a hálózati kábel csatlakozódugóját. Ellenőriztesse a vevőszolgálatnál, mielőtt újra használja. Áramütésveszély! Nedves kézzel ne fogja meg a készüléket. Áramütésveszély! Minden tevékenységet csak úgy szabad ezen és ezzel a készülékkel végezni, ahogyan a kezelési útmutatóban le van írva / (díjmentesen hívható szám)

9 Használati tanácsok és felhasználási terület Működés A készülék ultrahangot gerjeszt, melyet víznek közvetít és a szennyező részecskéket és a szennyeződést minden felületről fellazítják, mely a vízzel érintkezik. Ez járulékosan légbuborékokat hoz létre a víz és a tárgy határfelületein, melyek összeeséssel rövid ideig nagy nyomást hoznak létre, és ezzel mechanikusan lazítják a szennyeződést és más lerakódásokat. Így nehezen elérhető helyeken tudnak problémamentesen tisztítani. Megfelelő tisztítószerek hozzáadásával növelhető a tisztítóhatás (adjon pl. pár csepp mosogatószert hozzá). Felhasználási terület Az ultrahangos tisztítókészülék használati lehetőségei csaknem határtalanok. ékszer, szemüvegek, vízálló órák használati tárgyak, mint borotvapengék, borotvafejek vagy fogpótlások (csak felületkezelés nélküli teljes műfogsorok). íróeszközök, mint tolltartók írótollai, bélyegzők vagy nyomtatófejek vasáruk, mint fogaskerekek, szelepek, jelvények, gépalkatrészek és nyomtatott áramköri lapok evőeszköz és főzőedények CD-k / DVD-k / (díjmentesen hívható szám) 9

10 Fontos tanácsok: Némely drágakő szerkezete miatt nem alkalmas a tisztításra és a tisztítás során súlyosan megsérülhet. Ilyenek például: smaragd korallok gyöngyök gyöngyház türkiz opál malachit lazúrkő tigrisszem fekete onyx Az olyan tárgyak, melyek a gyártó tájékoztatása szerint nem vízállóak vagy melyek nem érintkezhetnek vízzel szintén nem tisztíthatóak az ultrahangos tisztítókészülékben. Ügyeljen arra, hogy a vízálló órák tömítései idővel kifáradnak és a tisztítás alatti terhelést esetleg nem bírják ki. Tisztítás előtt tájékozódjon, hogy a tárgy alkalmas-e ultrahangos tisztításra! Az ultrahangos tisztítás során keletkezett károkért nem vállalunk felelősséget. Ha nem biztos egy tárgy ultrahangos tisztításra való alkalmasságát illetően, akkor legjobb ha ezen tárgy gyártójánál vagy a forgalmazójánál érdeklődik. Tanács A készülék nem alkalmas kontaktlencsék tisztítására / (díjmentesen hívható szám)

11 Kezelés Az első használat előtt Az első használat előtt távolítson el minden csomagolóanyagot és egy enyhén megnedvesített kendővel törölje ki a készüléket. Állítsa a készüléket egy sík felületre, ügyeljen arra, hogy a csatlakozóaljzat jól megközelíthető helyen legyen és úgy vezesse a kábelt, hogy ne képezzen útakadályt. Az ultrahangos tisztítókészülékben való elhelyezés Vigyázat! Az áramütés veszélyének elkerülésére a készüléket csak akkor csatlakoztassa a hálózati feszültségre, amikor befejezte az előkészületeket. Az elhelyezésnél ügyeljen arra, hogy az érzékeny felületek (pl. szemüveg vagy óra üvege) felfelé nézzenek az esetleges karcolások elkerülésére / (díjmentesen hívható szám)

12 A tartozékok használata Szűrőbetét: Ha kicsi tárgyakat akar tisztítani, akkor tegye a szűrőt a tisztítótartályba, majd tegye bele a tisztítandó. Ilyen módon csökkenti az esetleges vibrációkat. Azonban kb. 30 %-kal csökken a tisztítóerő. Töltse fel vízzel a tisztítótartályt. Azonban ne lépje túl a tisztítótartály ill. A szűrőbetét MAX jelzését. Vigyázat! Semmiképpen sem tisztítson karcolt bevonatú szemüveget (pl. tükrözőt, színezettet stb.). Az ultrahangos tisztítás hatására fellazulhatnak a rétegek! Ez vonatkozik a gyakran alkoholtartalmú tisztítószerekkel tisztított szemüvegekre is. Karóra tisztítótartó: Ha karórát akar tisztítani, akkor a mellékelt karóra tisztítótartót használja (lásd ábra). A tartó megakadályozza, hogy a tisztítás alatt karóra szíja összenyomódjon és alapos tisztítást tesz lehetővé / (díjmentesen hívható szám)

13 CD-k és DVD-k tisztítása: CD-k és DVD-k tisztításához a mellékelt CDtartót használhatja. A tartó egyidejűleg két CD/DVD tisztítását teszi lehetővé. Tegyen egy CD-t vagy DVD-t a tartó csapjára. Ezután tegye a távtartót az első CD-re. Most teheti a második CD-t vagy DVD-t a tartóra. Ezután tegye a CD vagy DVD hordozókkal együtt a tisztítótartályba. Vigyázat! Semmiképpen sem tisztítson olyan CD/DVD-ket, melyek meg van karcolva a nyomtatott oldala. Az ultrahanggal való tisztítás során leválasztja az adathordozó visszaverő rétegét, mely az adathordozó sérüléséhez vezet.. Fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy kizárunk bármely felelősséget az adatok elvesztésért. Vigyázat! Ne tisztítson írható vagy újraírható CD-ket és DVDket, mivel némely lemez adathordozója megsérülhet. Vigyázat! Víz nélkül ne működtesse a készüléket, a készülék károsodásának elkerülése érdekében / (díjmentesen hívható szám)

14 A tisztítás indítása Zárja le a készülékfedelet. Az csökkenti a tisztítás zaját. Csatlakoztassa a készülék hálózati kábelének csatlakozódugóját az előírásoknak megfelelően telepített csatlakozóaljzatba ( V~, 50 Hz). A csatlakozódugónak a csatlakozóaljzatba való csatlakoztatásakor világítani kezd a kijelző és az előzőleg beállított időt mutatja. Nyomja meg a ON gombot a tisztítási folyamat megkezdéséhez, kék színnel viéágít a készülék belsejében a tartályvilágítás, mely a tisztítási folyamat befejezése után alszik ki. Időzítő A készülék rendelkezik egy 5 fokozatú időzítővel, melynek segítségével beállítható a tisztítási folyamat kívánt időtarta. Ehhez annyiszor nyomja meg a SET gombot, amíg meg nem jelenik a kívánt idő kijelzése. Ezáltal vagy 600 másodperces tisztítási időtartamot választhat ki. 90 másodperc: A legkisebb időközt állítsa be. Csekély szennyeződés ill. Újabb rövid tisztítási menet esetén állítsa be. Ha láthatóan szennyezett a víz, akkor ki kell cserélni a folyadékot. Szükség esetén a felületeken található maradékszennyeződések eltávolítására, a tisztítandó tárgyat a kicserélt folyadékban további 90 másodpercig tisztítani kell. 600 másodperc: A legnagyobb időközt állítsa be. A tisztítóhatás növelésére célszerű használni. Hinweis: / (díjmentesen hívható szám)

15 Hosszú tisztítás folyamán a tárgyakra lazán rögzített veretek, matricák ill. díszítések, valamint egyéb nem szilárdan rögzített részek, pl. szemüvegen található csavarok kilazulhatnak a tisztítási folyamat során. Ezen idő elteltével a készülék automatikusan kikapcsolódik. A folyamat során azt kézzel megszakíthatja azáltal, hogy megnyomja a OFF gombot. Ha nem elegendő az idő, akkor egyszerűen indítson egy újabb tisztítási menetet. A készülék túlterhelésének elkerülése érdekében várjon legalább 3 percet a következő tisztítási ciklus indítása előtt. A tisztítási ciklus során a fedélen található ellenőrzőablakon keresztül ellenőrizze a kényes tárgyakaz a tisztítása során és szükség esetén szakítsa meg a menetet / (díjmentesen hívható szám)

16 A tisztítási lehetőségek Különböző lehetőségei vannak a készülék alkalmazásának. Kímélő mosogatószer hozzáadásával vagy a tisztítási ciklusok számának növelésével növelheti a tisztítóhatást. Egyszerű tisztítás: Adalékot nem tartalmazó tiszta, meleg vizet használjon. Ügyeljen arra, hogy vízzel fedettek legyenek a tisztítandó részek. Erős tisztítás: Kímélő mosogatószert tegyen a vízbe erősen szennyezett tárgyak esetén. Vagy kb. 3 %-os (3 ml tisztítószer 100 ml vízre számítva) alkohol alapú univerzális tisztítószert öntsön a vízbe. Ügyeljen az alkohol alapú tisztítószer biztonsági és használati útmutatásainak betartására. Vigyázat! Maximum kb. 3 % univerzális tisztítószert keverjen a vízhez! Sohase töltsön hígítatlan univerzális tisztítószert a készülékbe. Rész tisztítása: Ha nagyobb tárgyakat akar tisztítani, akkor azok túlnyúlhatnak a tisztítótartály peremén. Ügyeljen arra, hogy ne billenjen fel a készülék / (díjmentesen hívható szám)

17 Intenzív tisztítás: Ha intenzív tisztítást akar végezni, akkor kétszer vagy többször végezzen erős tisztítást. Minden további tisztítási menet előtt cserélje ki a tisztítófolyadékot. Vigyázat! Ne használjon erős, agresszív, illékony és dörzsölő tisztítószereket. Az éghető tisztítóadalékok, mint alkohol gázzal töltik fel az ultrahangos tisztítókészüléket és elektromos szikrával vagy lánggal érintkezve könnyen meggyulladhatnak. Az erős, agresszív és dörzsölő tisztítóadalékok károsíthatják vagy karcolhatják a nemesacél tartályt vagy a tisztítandó tárgyakat. A tisztítás után Vegye ki a víztartályból a tárgyakat és egy tiszt, száraz kendővel törölje le azokat az esetleg még megmaradt szennyező részecskék eltávolítása céljából. Szükség esetén hagyja kendőn a tárgyakat teljes egészében megszáradni. Vigyázat! A készülék feltöltése vagy ürítése előtt mindig húzza ki a hálózati kábel csatlakozódugóját! Áramütésveszély! Ne hagyjon vizet vagy tisztítószer oldatot a tisztítótartályban! Öntse ki a folyadékot és azután tisztítsa meg a készüléket, mielőtt elteszi / (díjmentesen hívható szám)

18 A készülék tisztítása és tárolása A készülék tisztítása A készülék és a tartozékok tisztításához kizárólag jól kicsavart, enyhén nedves kendőt használjon. Ezzel gondosan törölje át a tisztítótartályt és a burkolatot. Vigyázat! Minden tisztítás előtt feltétlenül húzza ki a hálózati kábel csatlakozódugóját a csatlakozóaljzatból. A károsodás elkerülésére tisztításhoz soha ne merítse a készüléket vízbe vagy más folyadékba! Ne használjon erős, agresszív vagy dörzsölő tisztítószert, hogy ne sérüljenek meg a felületek, hanem szükség esetén gyenge mosogatószert használjon. A tartozékokat gyenge mosogatószerrel, folyóvíz alatt tisztítsa. Tanács: Nem tehetőek mosogatógépbe az ultrahangos tisztítókészülék alkatrészei. Puha kendőn alaposan szárítsa meg azokat. Tárolás Tegye a tartozékokat a tisztítótartályba és zárja le a fedelet, hogy tiszta maradjon a tartály. Legjobb, ha az eredeti csomagolásában tárolja az ultrahangos tisztítókészüléket. Ott biztosan jó helyen van / (díjmentesen hívható szám)

19 Hulladékkénti elhelyezés Ha kiszolgált a készülék, akkor szabályszerűen helyezze el a hulladékot. Húzza ki a hálózati kábel csatlakozódugóját a csatlakozóaljzatból és vágja át a hálózati kábelt. A készüléket elektronikus hulladék gyűjtőhelyen adja le. Ne dobja a háztartási szemétbe. Gondoskodjon a csomagolóanyagok előírásszerű és környezetbarát hulladékkénti elhelyezéséről. Ezek nyersanyagok és újrahasznosíthatóak. A helyi önkormányzatnál érdeklődjön a helyi érvényes hulladékelhelyezési rendelkezésekről. Megfelelőségi nyilatkozat Garantált a termék törvényesen előírt szabványoknak való megfelelősége. A megfelelőségi nyilatkozat teljes szövege a weboldalon található meg / (díjmentesen hívható szám)

20 Jótállási Tájékoztató Az importáló és forgalmazó cégneve és címe: Aldi Magyarország Élelmiszer Bt., Mészárosok útja 2, 2051 Biatorbágy A szerviz neve, címe és telefonszáma: Globaltronics Service Center Hotline: / (díjmentesen hívható szám) A termék típusa (kérem válasszon): GT-7910A A termék azonosításra alkalmas részeinek meghatározása: A gyártó cégneve, címe és címe: Globaltronics GmbH & Co KG A termék megnevezése: Ultrahangos tisztítókészülék Gyártási szám: Termékjelölés: 01/2015 A jótállási id a Magyar Köztársaság területén történt vásárlás napjától számított 3 év. A vásárlás tényének és a vásárlás id pontjának bizonyítására, kérjük rizze meg a pénztári fizetésnél kapott jótállási jegyet. A jótállási jegy szabálytalan kiállítása vagy a fogyasztó részére történ átadásának elmaradása nem érinti a jótállási kötelezettségvállalás érvényességét. A jótállás a fogyasztó törvényb l ered szavatossági jogait és azok érvényesíthet ségét nem korlátozza. A szerviz és a forgalmazó a kijavítás során nem felel a terméken a fogyasztó ill. harmadik személy által esetlegesen tárolt adatokért vagy beállításokért. A fenti szerviz címen a jótállási id lejártát követ en is lehet séget biztosítunk a hibás termék kijavítására. A jótállási id lejártát követ javítások költsége azonban a fogyasztót terheli, amelyr l részére minden esetben kell id ben el zetes tájékoztatást nyújtunk / (díjmentesen hívható szám)

21 A jótállási igény bejelentésének id pontja: A javításra átvétel id pontja: A hiba oka: A javítás módja: A fogyasztónak történ visszaadás id pontja: A javítási id következtében a jótállás új határideje: A szerviz neve és címe: Kelt, aláírás, bélyegz : Vev neve: Irányítószám/Város: Utca: Tel.szám/ cím: Aláírás: Ha a meghibásodás a rendeltetésszer használatot akadályozza, a terméket a vásárlást követ három munkanapon belül érvényesített csereigény esetén kicseréljük. Amennyiben a hibás terméket már nem tartjuk készleten, úgy a teljes vételárat visszatérítjük. A forgalmazónak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze. A kijavítás során a termékbe csak új alkatrészek kerülhetnek beépítésre / (díjmentesen hívható szám)

22 A jótállási igény bejelentése A jótállási jogokat a termék tulajdonosaként a fogyasztó érvényesítheti. A jótállási igény érvényesítése céljából a fogyasztó üzleteinkkel vagy közvetlenül a jelen jótállási tájékoztatón feltüntetett szervizzel léphet kapcsolatba. A fogyasztó a hiba felfedezése után a körülmények által lehet vé tett legrövidebb id n belül köteles kifogását a kötelezettel közölni. A hiba felfedezését l számított két hónapon belül közölt kifogást kell id ben közöltnek kell tekinteni. A közlés késedelméb l ered kárért a fogyasztó felel s. Nem számít bele a jótállás elévülési idejébe a kijavítási id nek az a része, amely alatt a fogyasztó a terméket nem tudja rendeltetésszer en használni. A jótállási igény érvényesíthet ségének határideje a terméknek vagy jelent sebb részének kicserélése (kijavítása) esetén a kicserélt (kijavított) termékre (termékrészre), valamint a kijavítás következményeként jelentkez hiba tekintetében újból kezd dik. A rögzített bekötés, illetve a tíz kg-nál súlyosabb, vagy tömegközlekedési eszközön kézi csomagként nem szállítható terméket az üzemeltetés helyén kell megjavítani. Ha a javítás az üzemeltetés helyén nem végezhet el, a le- és felszerelésr l, valamint az el- és visszaszállításról a forgalmazó gondoskodik. A jótállási felel sség kizárása A jótállási kötelezettség nem áll fenn, ha a forgalmazó vagy a kijelölt szerviz bizonyítja, hogy a hiba rendeltetésellenes használat, átalakítás, szakszer tlen kezelés, helytelen tárolás, elemi kár vagy egyéb, a vásárlást követ en keletkezett okból következett be. A rendeltetésellenes használat elkerülése céljából a termékhez magyar nyelv vásárlói tájékoztatót mellékelünk és kérjük, hogy az abban foglaltakat saját érdekében tartsa be, mert a leírtaktól eltér használat ill. helytelen kezelés miatt bekövetkezett hiba esetén a termékért jótállást nem tudunk vállalni / (díjmentesen hívható szám)

23 A fogyasztót a jótállás alapján megillet jogok (1) Hibás teljesítés esetén a fogyasztó a) els sorban - választása szerint - kijavítást vagy kicserélést követelhet, kivéve, ha a választott jótállási igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az a kötelezettnek a másik jótállási igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a szolgáltatott termék hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerz désszegés súlyát, és a jótállási jog teljesítésével a fogyasztónak okozott kényelmetlenséget; b) ha a fogyasztónak sem kijavításra, sem kicserélésre nincs joga, vagy ha a kötelezett a kijavítást, illetve a kicserélést nem vállalta, vagy e kötelezettségének a (2) bekezdésben írt feltételekkel nem tud eleget tenni - választása szerint - megfelel árleszállítást igényelhet, vagy elállhat a szerz dést l. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye. (2) A kijavítást vagy kicserélést - a termék tulajdonságaira és a fogyasztó által elvárható rendeltetésére figyelemmel - megfelel határid n belül, a fogyasztónak okozott jelent s kényelmetlenség nélkül kell elvégezni. (3) Ha a kötelezett a termék kijavítását megfelel határid re nem vállalja, vagy nem végzi el, a fogyasztó a hibát a kötelezett költségére maga kijavíthatja vagy mással kijavíttathatja. Eljárás vita esetén A jótállásra kötelezett a jótállás id tartama alatt a felel sség alól csak akkor mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett. A kötelezett a fogyasztó kifogásáról jegyz könyvet köteles felvenni, ennek másolatát a fogyasztónak át kell adni. Ha a kifogás rendezésének módja a fogyasztó igényét l eltér, ennek indokolását a jegyz könyvben meg kell adni. Ha a kötelezett a fogyasztó igényének teljesíthet ségér l annak bejelentésekor nem tud nyilatkozni, álláspontjáról legalább három munkanapon belül köteles értesíteni a fogyasztót. További vita esetén a fogyasztó a helyi Békéltet Testülethez, valamint a hatáskörrel és illetékességgel rendelkez bírósághoz fordulhat. E / (díjmentesen hívható szám)

24

Használati útmutató. Digitális multiméter. Termékinformáció + VIDEÓ. www.aldi-service.hu. Felhasználóbarát útmutató ID: #05002

Használati útmutató. Digitális multiméter. Termékinformáció + VIDEÓ. www.aldi-service.hu. Felhasználóbarát útmutató ID: #05002 NÉMETORSZÁGBAN GYÁRTVA Használati útmutató Digitális multiméter Termékinformáció myhansecontrol.com myhansecontrol.com Felhasználóbarát útmutató ID: #05002 www.aldi-service.hu + VIDEÓ QR kódokkal gyorsan

Részletesebben

Használati útmutató. Úti vízforraló. Felhasználóbarát útmutató ID: #05002

Használati útmutató. Úti vízforraló. Felhasználóbarát útmutató ID: #05002 NÉMETORSZÁGBAN GYÁRTVA Használati útmutató Úti vízforraló myhansecontrol.com myhansecontrol.com Felhasználóbarát útmutató ID: #05002 Tartalom Használata... 3 Áttekintő... 4 Általános tudnivalók... 5 Olvassa

Részletesebben

Mini-Backofen Minisütő Mini-pečica s kovinskim ohišjem Bedienungsanleitung Használat / Uporaba

Mini-Backofen Minisütő Mini-pečica s kovinskim ohišjem Bedienungsanleitung Használat / Uporaba Mini-Backofen Minisütő Mini-pečica s kovinskim ohišjem Bedienungsanleitung Használat / Uporaba Deutsch... 3 Magyar... 23 Slovenščina... 45 KUNDENDIENST ÜGYFÉLSZOLGÁL POPRODAJNA PODPORA HU SLO 00800 / 456

Részletesebben

J. P. Mali Kft. Kerékpár jótállási jegy_ JÓTÁLLÁSI JEGY

J. P. Mali Kft. Kerékpár jótállási jegy_ JÓTÁLLÁSI JEGY JÓTÁLLÁSI JEGY JAVÍTÓ SZOLGÁLAT NEVE ÉS CÍME: A/z/ gyártmányú típusú, Magyarország területén vásárol új kerékpárra a vásárlás (üzembe helyezés) napjától számított 12 hónapig terjedő, a 72//2005. (IV.21.)

Részletesebben

533222-92 H. Fordítás az eredeti kezelési utasítás alapjan készült DCS310

533222-92 H. Fordítás az eredeti kezelési utasítás alapjan készült DCS310 533222-92 H Fordítás az eredeti kezelési utasítás alapjan készült DCS310 1. ábra g b c h a i d f k e j 2. ábra 3. ábra b 2 4. ábra 5. ábra k j 6. ábra 7. ábra c 8. ábra 3 9A ábra 9C ábra f g e 9B ábra

Részletesebben

OLDALFALI SPLIT KLÍMABERENDEZÉS Kezelési útmutató

OLDALFALI SPLIT KLÍMABERENDEZÉS Kezelési útmutató OLDALFALI SPLIT KLÍMABERENDEZÉS Kezelési útmutató Kérjük, figyelmesen olvassa el a kezelési útmutatót, mielőtt használatba veszi a készüléket! JEGYEZZE FEL Jegyezze fel ide az egység típus- és sorozatszámát:

Részletesebben

1184 Budapest, Aranyeső u. 8. www.magyar-jatszoter.hu

1184 Budapest, Aranyeső u. 8. www.magyar-jatszoter.hu 1184 Budapest, Aranyeső u. 8. www.magyar-jatszoter.hu JÓTÁLLÁSI JEGY Termék megnevezése:... Termék típusa/cikkszáma: Termék gyártási száma : Vásárlás id pontja: 2015 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

A kéziszerszám iparszerű használatra nem aján lott. 502333-20 H. Fordítás az eredeti kezelési utasítás alapjan készült KA274E

A kéziszerszám iparszerű használatra nem aján lott. 502333-20 H. Fordítás az eredeti kezelési utasítás alapjan készült KA274E A kéziszerszám iparszerű használatra nem aján lott. 502333-20 H Fordítás az eredeti kezelési utasítás alapjan készült KA274E 2 Rendeltetés Az Ön Black & Decker csiszolóját faanyagok, fémek, műanyagok és

Részletesebben

533223-67 H. Fordítás az eredeti kezelési utasítás alapjan készült DC970

533223-67 H. Fordítás az eredeti kezelési utasítás alapjan készült DC970 533223-67 H Fordítás az eredeti kezelési utasítás alapjan készült DC970 6 4 5 3 2 1 8 7 9 9 10 12 11 A 2 B 14 4 C D 3 3 1 2 E F G 4 AKKUMULÁTOROS FÚRÓ-CSAVAROZÓ, DC970 Szívből gratulálunk! Önnek, hogy

Részletesebben

533223-05 H. Fordítás az eredeti kezelési utasítás alapján készült DWE46101

533223-05 H. Fordítás az eredeti kezelési utasítás alapján készült DWE46101 533223-05 H Fordítás az eredeti kezelési utasítás alapján készült DWE46101 1. ábra f c p g f c a b o d 2. ábra m n h l i j k 2 3. ábra q r n n i 4. ábra e m b l u d 5. ábra j k 3 6. ábra m m l 7. ábra

Részletesebben

GT5050 GT5055 GT5560 GT6060. www.blackanddecker.eu. A kéziszerszám iparszerű használatra nem ajánlott. 533222-68 H

GT5050 GT5055 GT5560 GT6060. www.blackanddecker.eu. A kéziszerszám iparszerű használatra nem ajánlott. 533222-68 H A kéziszerszám iparszerű használatra nem ajánlott. 533222-68 H Fordítás az eredeti kezelési utasítás alapjan készült www.blackanddecker.eu GT5050 GT5055 GT5560 GT6060 2 Rendeltetésszerű használat Szívből

Részletesebben

KS1400L KS1401L KS1500L KS1501L KS1600L. www.blackanddecker.eu. A kéziszerszám iparszerű használatra nem aján lott. 533444-38 HU

KS1400L KS1401L KS1500L KS1501L KS1600L. www.blackanddecker.eu. A kéziszerszám iparszerű használatra nem aján lott. 533444-38 HU A kéziszerszám iparszerű használatra nem aján lott. 533444-38 HU Fordítás az eredeti kezelési utasítás alapjan készült www.blackanddecker.eu KS1400L KS1401L KS1500L KS1501L KS1600L 2 3 MAGYAR Rendeltetés

Részletesebben

CZCCZ INFORMACE O SERVISU A ZÁRUČNÍCH PODMÍNKÁCH USCHOVEJTE, PROSÍM, TUTO PRŇVODNÍ KNÍÎKU PO DOBU TRVÁNÍ ZÁRUKY. MÁSOLAT

CZCCZ INFORMACE O SERVISU A ZÁRUČNÍCH PODMÍNKÁCH USCHOVEJTE, PROSÍM, TUTO PRŇVODNÍ KNÍÎKU PO DOBU TRVÁNÍ ZÁRUKY. MÁSOLAT CZCZ CZCCZ INFORMACE O SERVISU A ZÁRUČNÍCH PODMÍNKÁCH USCHOVEJTE, PROSÍM, TUTO PRŇVODNÍ KNÍÎKU PO DOBU TRVÁNÍ ZÁRUKY. INFORMÁCIE O SERVISE A ZÁRUČN CH PODMIENKACH USCHOVAJTE, PROSÍM, TÚTO SPRIEVODNÚ KNIÎKU

Részletesebben

A NYUGODT ÁLOMÉRT FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV LÉGZÉSFIGYELŐ KÉSZÜLÉK AC300 TÍPUS

A NYUGODT ÁLOMÉRT FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV LÉGZÉSFIGYELŐ KÉSZÜLÉK AC300 TÍPUS A NYUGODT ÁLOMÉRT FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV LÉGZÉSFIGYELŐ KÉSZÜLÉK AC300 TÍPUS HU 57 PL 75 02mf11_Manuel_AC300_INT_12010.indd 57 TARTALOMJEGYZÉK FIGYELMEZTETÉSEK...59 AC300 ÜZEMBEHELYEZÉSI ELŐKÉSZÜLETEK...62

Részletesebben

533223-18 H. Fordítás az eredeti kezelési utasítás alapjan készült FME670

533223-18 H. Fordítás az eredeti kezelési utasítás alapjan készült FME670 533223-18 H Fordítás az eredeti kezelési utasítás alapjan készült FME670 2 MAGYAR Rendeltetésszerű használat Az Ön Stanley Fat Max hőlégfúvóját melegítést igénylő különféle alkalmazásokhoz (pl. festékeltávolítás)

Részletesebben

533222-33 H. Fordítás az eredeti kezelési utasítás alapjan készült DE7023 DE7033

533222-33 H. Fordítás az eredeti kezelési utasítás alapjan készült DE7023 DE7033 533222-33 H Fordítás az eredeti kezelési utasítás alapjan készült DE7023 DE7033 1. ábra a b c k i d j h u g e f 2 2. ábra 3. ábra j k d l m 4. ábra n o e d d 5. ábra 6. ábra b e b f 7. ábra i 3 8. ábra

Részletesebben

Használati útmutató és garancia. Cikkszám: 229 575

Használati útmutató és garancia. Cikkszám: 229 575 Használati útmutató és garancia Cikkszám: 229 575 Kérjük, a jótállási jegyet töltse ki nyomtatott betűkkel. Termék megnevezése: Termék típusa: Termék gyártási száma: Gyártó: Tchibo GmbH, Überseering 18,

Részletesebben

ConCorde SmartPhone 4000 Használati útmutató

ConCorde SmartPhone 4000 Használati útmutató ConCorde SmartPhone 4000 Használati útmutató 1 Fontos tudnivalók: A termék bármely jellemzője minden előzetes bejelentés nélkül változhat. Készítsen biztonsági mentést az adatairól, azok adatvesztéséért,

Részletesebben

A CSALÁD NYUGALMÁÉRT FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. LÉGZÉSFIGYELŐ KÉSZÜLÉK BABAŐRZŐVEL AC601 típus

A CSALÁD NYUGALMÁÉRT FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. LÉGZÉSFIGYELŐ KÉSZÜLÉK BABAŐRZŐVEL AC601 típus A CSALÁD NYUGALMÁÉRT FELASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV LÉGZÉSFIGYELŐ KÉSZÜLÉK BABAŐRZŐVEL AC601 típus U 87 PL 111 02mf4_ManuelAC601_multi6_12008.indd 87 TARTALOMJEGYZÉK VIGYÁZAT...89 A KÉSZÜLÉK TELEPÍTÉSE AC601...

Részletesebben

Active Indoor Antenna SRT ANT 12 ECO

Active Indoor Antenna SRT ANT 12 ECO User Manual Mode d emploi Bedienungsanleitung Manuale d uso Manual de uso Bruksanvisning Használati kézikönyv Uživatelský manuál Instrukcja obsługi Uputstvo za upotrebu Руководство пользователя Active

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általános Szerződési Feltételek Információ A jelen általános szerződési feltételek a Tchibo Budapest Kft. valamennyi, a www.tchibo.hu honlapon (a továbbiakban Webáruház) elérhető és megvásárolható árucikkére

Részletesebben

Indulás előtt engedje meg, hogy felhívjuk a figyelmét néhány olyan dologra, amit minden kerékpárosnak tudnia kell.

Indulás előtt engedje meg, hogy felhívjuk a figyelmét néhány olyan dologra, amit minden kerékpárosnak tudnia kell. 2 Karbantartás vagy javítás végzésekor ne feledje, hogy az útmutatóban lévő részletes utasítások csak a MERIDA kerékpárokra vonatkoznak, más kerékpárokra lehet, hogy nem alkalmazhatók. A gyakori áttervezések,

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A DW7 60FI TÍPUSÚ. 7. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A DW7 60FI TÍPUSÚ. 7. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat 7. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat Gyártó: Típus: DW7 60FI Energia hatékonysági osztály: (A hatékonyabb - G kevésbé hatékony) A A szabvány ciklus, amelyre az adatlapon feltüntetett információ

Részletesebben

WS 9632-IT Vezeték nélküli 868MHz időjárásjelző állomás Használati útmutató

WS 9632-IT Vezeték nélküli 868MHz időjárásjelző állomás Használati útmutató Bemutatás: WS 9632-IT Vezeték nélküli 868MHz időjárásjelző állomás Használati útmutató Köszönjük, hogy ezt a terméket választotta. Nemcsak a belső hőmérsékletet és a páratartalmat jelzi, hanem a külső

Részletesebben

ÁLTALANOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALANOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALANOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) az Alfa-Klíma Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (továbbiakban: Szolgáltató), és a Szolgáltató által a www.alfa-klima.hu

Részletesebben

VÁLTOZÁSOK A JÓTÁLLÁS,

VÁLTOZÁSOK A JÓTÁLLÁS, VÁLTOZÁSOK A JÓTÁLLÁS, SZAVATOSSÁG TÉMAKÖRÉT ÉRINTİEN 2014 tavaszán több változás is történt a hibás teljesítést érintı szabályozásban, így több ponton módosultak a szavatosságra és a jótállásra, valamint

Részletesebben

Vásárolj tudatosan! A Székesfehérvári Fogyasztóvédelmi Információs és Oktatópont tájékozató kiadványa

Vásárolj tudatosan! A Székesfehérvári Fogyasztóvédelmi Információs és Oktatópont tájékozató kiadványa Vásárolj tudatosan! A Székesfehérvári Fogyasztóvédelmi Információs és Oktatópont tájékozató kiadványa A mindennapi életünk része, hogy termékeket vásárolunk, szolgáltatásokat veszünk igénybe. Az egyes

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A DW-6 60 FI TÍPUSÚ. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat Gyártó: TEKA Küchentechnik Típus: DW-6 60.FI.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A DW-6 60 FI TÍPUSÚ. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat Gyártó: TEKA Küchentechnik Típus: DW-6 60.FI. Vevõtájékoztató adatlap, megfelelõségi nyilatkozat Gyártó: TEKA Küchentechnik Típus: DW-6 60.FI Szélesség: 597-599 mm Mélység, a kapcsolótábla külsõ szélétõl mérve: 550 mm Magasság: 820-870 mm Helyszükséglet

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK www.wwieland.hu

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK www.wwieland.hu ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK www.wwieland.hu Üdvözöljük a Wieland és Wieland Kft. (továbbiakban: Szolgáltató) által üzemeltetett weboldalon. Jelen Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban ÁSZF)

Részletesebben

ÁLTALANOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALANOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALANOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) az Extreme Digital Zártkörűen működő Részvénytársaság (továbbiakban: Szolgáltató), és a Szolgáltató által

Részletesebben