Claret Szent Antal Mária írása

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Claret Szent Antal Mária írása"

Átírás

1 Egy negyedóra a Legméltóságosabb Oltáriszentség előtt Claret Szent Antal Mária írása

2

3 Kedves Testvérem. Miért fontos ez negyedórás elmélkedés? Nagyon sok embertől hallom, hogy neki nem tanították meg, hogyan kell Jézussal beszélgetni. Pedig a kizárólagosan Jézusra irányuló belső ima adja meg az Igazi Találkozás lehetőségét. (Ez a 3. találkozási pont a Jézussal való garantált találkozási pontok közül!) Akik ismernek, azok tudják, hogy mennyire fontosnak tartom a kötött imádságot (Hiszekegy, Miatyánk, Üdvözlégy, stb.), melyeket másokért és szándékaink érdekében mondunk. Sokszor hangsúlyozom a másokért mondott imák, engesztelések szükségességét. Ebben az elmélkedésben is van. A kötött imának is meg van a maga teológiája. Az ember ekkor lemond még a saját szavairól is és az egyház, az angyal vagy az Úr imáját mondjuk a sajátunk helyett. Ezzel picit lemondunk a saját kereszténységünkről, és az egyház, a szentek vagy éppen az Úr által élt életbe csöppenünk bele. Tehát most sem a kötött ima ellen beszélek. Azonban, ha csak kötött imákat mondunk, akkor az imaéletünk egyoldalúvá válik. Ott ül mellettünk Jézus, de csak mi beszélünk. Végül az egész ima olyanná válhat, mintha tényleg nem is lenne ott. Végül semmit nem kapunk az imából. Claret Szent Antal elmélkedését úgy nyújtom át, mint egyfajta segítséget. Mely nekem is segített, hogy megtanuljam, mit jelent Jézussal személyesen találkozni és beszélgetni. Nem ez az egyetlen út, de sokat segít majd azoknak, akik még nem vagy csak ritkán tudtak a teremtőjükkel párbeszédbe kezdeni. Szeretettel és imádsággal, ferenc atya Jó tanács: Minden mondat után álljunk meg egy kicsit és tegyük meg, amit Jézus kér. A következő szöveg Claret Y Clará Szent Antal Mária ( ) missziós prédikátor, Santiago (Kuba) érseke, Katalónia, a Kanári-szigetek és Kuba apostola, a spanyol királynő gyóntatója és a Szeplőtelen Szűz Mária Fiainak Missziós Társasága megalapítójától (1849. július 16.) származik, aki mint az esőfelhő, amelyet csak a Szentlélek fuvallata irányít, vitte Isten igéjének harmatát és esőjét a szomjazó lelkekhez. Ebben a kis írásában Claret Szent Antal Jézus nevében szól hozzánk, mint egy imaközösség vezetője híveihez:

4 Ahhoz, hogy nekem tessél, nem szükséges, hogy sokat tudjál, elég, ha nagyon szeretsz engem. Beszélj tehát itt egyszerűen velem, ahogy legjobb barátoddal beszélnél. Kérned kell tőlem valamit valaki számára? Mondd meg nekem a nevét, és mondd meg, mit akarsz, hogy most megtegyek számára. Kérj sokat ne habozzál kérni. Beszélj nekem egyszerűen és őszintén azokról a szegényekről, akiket vigasztalni akarsz, a betegekről, akiket szenvedni látsz, az eltévelyedőkről, akiknek forrón kívánod, hogy visszatérjenek a helyes útra. Szóljál érettük legalább egy szót És a magad számára, magadnak nem kívánsz valamilyen kegyelmet? Ha akarod, készíts nekem egy listát azokról a dolgokról, amikre szükséged van, és gyere, olvasd fel itt, előttem. Mondd meg nyíltan, hogyha talán büszke, önző, állhatatlan, hanyag vagy és kérj arra, hogy segítsek a kisebb vagy nagyobb erőfeszítésednél, amivel le akarod ezeket a rossz tulajdonságaidat győzni. Ne szégyelld magad! Számos igaz van, sok szent itt, a mennyben, akiknek pont ugyanezek voltak a hibái. De ők alázatosan kértek és lassanként megszabadultak hibáiktól És azért se habozz, hogy egészséged és munkáid, üzleti dolgaid vagy tanulmányaid szerencsés kimeneteléért kérjél engem. Mind ezeket meg tudom neked adni és meg is adom. És azt kívánom, hogy kérdd tőlem ezeket, ameddig ezek nem szentté válásod ellen hatnak, hanem inkább kedveznek annak és támogatják. Mire van éppen ma szükséged? Mit tehetek érted? Ha tudnád, mennyire vágyom rá, hogy segíthessek neked!

5 Éppen egy tervet hordozol magaddal? Meséld el nekem! Mi foglalkoztat éppen? Mit gondolsz te róla? Mit kívánsz te? Mit tehetek bátyádért, nővéredért, barátaidért, családodért, feletteseidért? Mit szeretnél tenni értük? És ami engem illet: nem vágyol rá, hogy engem dicsőítsenek? Nem akarod, hogy képes legyél barátaidnak valami jót tenni, akiket te talán nagyon szeretsz, de akik talán úgy élnek, hogy nem gondolnak rám? Mondd, mi az, ami éppen ma különösen felkeltette a figyelmedet? Mi ma a legforróbb kívánságod? Milyen eszközök állnak a rendelkezésedre, hogy elérjed? Mondd meg nekem, ha egy terved nem sikerült, és én feltárom neked sikertelenséged okait. Nem akarsz megnyerni engem a magad számára? Én ura vagyok a szíveknek, és szelíd erőszakkal odaterelem őket, ahova én akarom, anélkül, hogy a szabadságukat csorbítanám. Talán szomorú vagy rosszkedvű vagy? Meséld el nekem részletesen, hogy mi tesz szomorúvá. Ki sértett meg téged? Ki bántotta meg önszereteted? Ki vetett meg? Mindent mondj el nekem, és akkor nemsokára ott tartasz, hogy azt mondod nekem, hogy az én példámra mindent megbocsátasz, mindent elfelejtesz. Jutalomként megkapod vigasztaló áldásomat. Talán félsz? Lelkedben azt a bizonytalan mélabút érzed, melynek ugyan nincs oka, mégis megszakad tőle a szíved? Vesd gondviselésem karjába magad! Hiszen, én veled, melletted vagyok. Mindent látok, mindent hallok, és egyetlen pillanatig sem engedlek el szemem elöl.

6 Ellenszenvet tapasztalsz irányodban olyan emberek részéről, akik korábban kedveltek, akik most elfeledkeztek rólad, és eltávolodnak tőled, anélkül, hogy te erre a legkisebb okot adtad volna? Könyörögj érettük, és én visszahozom őket az oldaladra, feltéve, hogy nem jelentenek akadályt üdvösséged számára. És nincs valami örömed, amit közölhetnél velem? Miért nem osztod meg velem örömödet, holott barátod vagyok? Meséld el nekem, mi vigasztalta meg szívedet és mi csalt mosoly az ajkadra a nálam tett utolsó látogatásod óta. Talán kellemes meglepetéseket éltél át, talán szerencsés híreket kaptál, egy levelet, a rokonszenv egy jelét, talán sikerült végre áthidalnod egy nehézséget, kikerültél egy kilátástalan helyzetből. Ez mind az én művem. Mondd egyszerűen: köszönöm, Atyám! Kérlek kedves Testvérem ezt a kis elmélkedést imádkozd végig mindennap!

7 A borítón látható kép nagyon különleges. A kép Akiane Kramarik 8 éves döbbenetes tehetségű kislány festménye. Akiane az Egyesült Államokban él, Édesanyja Litván származású, édesapja amerikai. Hogy tett szert erre az "áldott tehetségre, amelynek hatására mesterfestőket megszégyenítő módon alkot fénykép minőségben (!) csodásabbnál csodásabb képeket? Nem erőltették rá szülei a rajzolást, nem akartak csodagyereket faragni belőle szülei. Mégis az lett. Akiane 1994 nyarán született az Egyesült Államok-béli Illinois államban. A kislány mindössze négy éves volt, amikor először átélt valami megmagyarázhatatlan dolgot. Ő úgy mondja a Mennyországba került. Sőt, a tehetségére is úgy gondol, mint valami Isteni ajándékra. Színek százmilliói vannak, amelyeket még nem ismerünk....akiane édesanyja ateista, és otthon sosem beszéltek Istenről. A család nem nézett tévét, és Akiane nem járt óvodába. így amikor a kislány a mennyről kezdett el beszélni, majd előbb lerajzolta, aztán lefestette, az anyja tudta, hogy mástól nem hallhatott róla. És lassan belenyugodott, hogy Akiane látomásai valóságosak, ennélfogva Isten is valóságos. Akiane ugyanolyan élénken írja le Istent, ahogy lefesti.... Ugyanaz az arc, amit már korábban is láttam, de most Jézus egyenesen - úgymond - a kamerába nézett. - Tiszta - fűzte hozzá Akiane. - Nagyon férfias, erős és nagy. És a szeme egyszerűen gyönyörű.

8 Kétévnyi rajzolás után kezdett festeni, hat évesen már olyan gyönyörű képeket készített, amelyeket bármelyik neves galéria szívesen kiállítana. Angolul, litvánul, oroszul folyékonyan tud és ismeri a jelbeszédet is (!!!). Az ifjú tehetség élete egyik céljának tekinti azt, hogy segítsen a világ szegény gyerekein. Arra a kérdésre, hogy szerinte mi a legjobb ajándék, nagyon egyszerű választ ad: a szeretet Hogy mennyire hiteles ez a Jézus kép azt egy másik gyermek Colton Burpo igazolja, aki egy súlyos betegség miatt került a klinikai halál állapotába. A nagy sikerű Igazából mennyország című könyvben olvashatjuk csodálatos történetét. A kis Colton, miközben életéért küzdöttek az orvosok bepillanthatott a mennybe. Találkozott az általa életében nem ismert nagyapjával akit fiatalon látott azért nem ismerte fel a család által őrzött időskori képein, csak amikor elővették a régieket (!) meg nem született testvéreivel, Jézussal, a Mennyei Atyával, a Szentlélekkel és sok más szentel. Édesapja próbálta kideríteni milyen lehetett Jézus. Sok képet mutattak neki, de mindre azt mondta, hogy nem az igazi. Amikor Colton apukája Todd egyszer hallott Akiane-ról és képeiről izgatottan mutatta meg fiának: Colton műtétje óta majdnem három év telt el, és körülbelül két és fél éve írta le először Jézust. Megdöbbentett a Colton és Akiane emlékei közötti

9 hasonlóság: a mennyekben látható színek, és különösen Jézus szemének leírása. - És a szeme... Jaj, apu, a szeme olyan szép! Milyen érdekes, hogy két négyéves gyereknek éppen ez a részlet kelti fel az érdeklődését! Miután vége lett a CNN riportfilmnek, visszaugrottam arra a helyre, ahol Jézus második portréját lehet látni, amit Akiane nyolcévesen festett. Hihetetlenül realisztikus kép. És a szem valóban feltűnő: tiszta, zöldeskék, fölötte merész, sötét szemöldök, az arc fele sötétben marad. És észrevettem, hogy a haja is rövidebb, mint ahogy festeni szokták. A szakáll is más, sűrűbb, és valahogy... nem is tudom... hétköznapibb. Ennek ellenére a 2003 óta látott több tucat portré közül Colton még egyetlen egyre sem mondta, hogy ez vagy az hasonlít Jézusra. Lássuk, mit szól Akiane változatához, gondoltam. Felálltam az asztaltól, és felkiabáltam a lépcsőn Coltonnak, hogy jöjjön le az alagsorba. - Jövök! - hallatszott a válasz. Colton leszökdécselt a lépcsőn, aztán bekukkantott a dolgozószobába. - Igen, apu? - Nézd csak ezt - mondtam, és a számítógép monitorára mutattam. - Ezzel mi nem stimmel? A képernyő felé fordult, és egy hosszú pillanatig semmit sem szólt. - Colton? De a fiam csak állt ott, és a képet tanulmányozta. Nem igazodtam el az arckifejezésén. - Ezzel mi a gond, Colton? - nógattam újra. Síri csend. Megböktem a karját. - Colton? Hétéves fiam felém fordult, és így szólt: - Ez pontosan olyan, apu. Mivel Sonjával tudtuk, hány képet utasított el korábban Colton, végre úgy éreztük, hogy Akiane portréján tényleg Jézus arcát vagy egy döbbenetesen hasonló arcot láthatunk. Bizonyosak vagyunk abban, hogy egyetlen festmény sem adhatja vissza a halottaiból feltámadt Krisztus fenséges személyét, de három éven át

10 vizsgáltuk a Jézust ábrázoló festményeket, és abban biztosak voltunk, hogy Akiane képe nemcsak eltér a tipikus Jézus-ábrázolásoktól, de ez volt az egyetlen, amitől Coltonnak a lélegzete is elállt. Sonjával rendkívül érdekesnek találtuk, hogy amikor Colton azt mondta, hogy ez pontosan olyan, nem tudta, hogy a kép, amelynek A béke hercege: A feltámadás a címe, egy másik gyermek alkotása, aki szintén azt állította, hogy járt a mennyben. (Részlet a könyvből) Egy utolsó érdekes részlet. Ray Downing és csapata egy művészeti kezdeményezés keretében háromdimenziós képet készített a Turini lepelről, melynek valódiságát mai napig vitatják hogy ez alapján megláthassák Jézus lehetséges arcvonásait. Én sem szeretnék véleményt mondani. Mindenesetre Akiane profilból készített képe és a lepel háromdimenziós lépe nagyon hasonlít:

11

12

Az Isteni Irgalmasságról nevezett Máriával készített második interjú

Az Isteni Irgalmasságról nevezett Máriával készített második interjú Az Isteni Irgalmasságról nevezett Máriával készített második interjú A kérdéseket Selymes József atya állította össze 2011. november Lilla: Szeretettel köszöntelek, kedves Mária a magam és Selymes József

Részletesebben

Abba, Atya! AZ ATYA GYERMEKEI. 2 AZ ATYA GYERMEKEI Kármel 2009/6. Kármel 2009/6

Abba, Atya! AZ ATYA GYERMEKEI. 2 AZ ATYA GYERMEKEI Kármel 2009/6. Kármel 2009/6 Újra ránk köszönt a Karácsony, Urunk születését ünnepeljük. Figyelmünk a Megváltóra és áldott Szüleire irányul. Egy Családra, ahol befogadják Istent; minden új és meglepetésszerû megnyilatkozásával. Ünneplésünk

Részletesebben

Ez a nap az, amelyet az Úr rendelt!

Ez a nap az, amelyet az Úr rendelt! VII. évf. 5. szám A Budai Baptista Gyülekezet lapja Kezek A nagymosás után jelentve: kész Letette jó anyánk elénk az ételt. Gyermekszemem egy síkba volt kezével, S döbbenten láttam: véres volt a kéz S

Részletesebben

és teheti az oltárra. Csak papoknak szabad azonban a felszentelt ostyát a szentségtartóból kivenni és egy szentségtartóba tenni.

és teheti az oltárra. Csak papoknak szabad azonban a felszentelt ostyát a szentségtartóból kivenni és egy szentségtartóba tenni. 3. fejezet: Jézus, az egyetlen megmentő és megváltó Ki nekem Jézus? Lukács evangéliumában olvassuk, amikor a pásztorok nyájukat legeltették, megjelent nekik egy angyal: az angyal így szólt hozzájuk: "Ne

Részletesebben

Kitekintés a jelenések világára, Selymes József atya műsora, 13. rész

Kitekintés a jelenések világára, Selymes József atya műsora, 13. rész Kitekintés a jelenések világára, Selymes József atya műsora, 13. rész Nagy- nagy szeretettel köszöntöm a kedves rádióhallgatókat most már nem Olaszországból, hanem innen a nagyváradi stúdiójából és természetesen

Részletesebben

14. fejezet: Család Istennel

14. fejezet: Család Istennel 14. fejezet: Család Istennel Isten nélkül senki nem építhet fel egy családot: Ha az Úr nem építi a házat, az építők hiába fáradnak. Hogyha az Úr nem őrzi a várost, az őr hiába őrködik fölötte. (Zsolt127,1)

Részletesebben

A MAGYAR EVANGÉLIUMI RÁDIÓ ALAPÍTVÁNY KIADVÁNYA 2007./3. szám

A MAGYAR EVANGÉLIUMI RÁDIÓ ALAPÍTVÁNY KIADVÁNYA 2007./3. szám A MAGYAR EVANGÉLIUMI RÁDIÓ ALAPÍTVÁNY KIADVÁNYA 2007./3. szám Még a fának is van reménysége: ha kivágják, újból kihajt, és nem fogynak el hajtásai. Még ha elvénül is a földben gyökere, ha elhal is a porban

Részletesebben

Az evangélium tantételei

Az evangélium tantételei Az evangélium tantételei Eljutnak tehát Megváltójuk és tana minden egyes pontjának megismerésére, hogy tudhassák, miként jöjjenek hozzá és legyenek megszabadítva. 1 Nefi 15:14 Az evangélium tantételei

Részletesebben

A MAGYAR EVANGÉLIUMI RÁDIÓ ALAPÍTVÁNY KIADVÁNYA. 2010./2. szám. Mit keresitek a holtak között az élőt? Nincs itt, hanem feltámadt.

A MAGYAR EVANGÉLIUMI RÁDIÓ ALAPÍTVÁNY KIADVÁNYA. 2010./2. szám. Mit keresitek a holtak között az élőt? Nincs itt, hanem feltámadt. A MAGYAR EVANGÉLIUMI RÁDIÓ ALAPÍTVÁNY KIADVÁNYA 2010./2. szám Mit keresitek a holtak között az élőt? Nincs itt, hanem feltámadt. Lk 24,5-6 2 2010 / 2 Keresztény családba születtem. Nagyon szerettem a szüleimet,

Részletesebben

Ferenc pápa 2016-ban Szombathelyre látogat

Ferenc pápa 2016-ban Szombathelyre látogat Mozaik Magyar vagyok, magyar, magyarnak születtem 9. oldal Szent Márton földje Rumi Rajki István kútszobrának története és előzményei 11. oldal Egyházunk Gondolatok a nagy figyelmeztetésről szóló üzenetekről

Részletesebben

A H A N G 20. Egy katolikus pap párbeszéde ÉGI LÉNYEKKEL

A H A N G 20. Egy katolikus pap párbeszéde ÉGI LÉNYEKKEL A H A N G 20. Egy katolikus pap párbeszéde ÉGI LÉNYEKKEL Én csak szerény húrja vagyok annak a GITÁRNAK, melynek rezonáló-doboza és főleg PENGETŐJE maga A H A N G 1 1923. E L Ő SZ Ó "Drága Jézusom! Tudom,

Részletesebben

János 10:10 A tolvaj csak azért jön, hogy lopjon, öljön és pusztítson: én azért jöttem, hogy életük legyen, sőtőöt böőségben éljenek. 2011.

János 10:10 A tolvaj csak azért jön, hogy lopjon, öljön és pusztítson: én azért jöttem, hogy életük legyen, sőtőöt böőségben éljenek. 2011. Oikosz 2011. MÁRCIUS János 10:10 A tolvaj csak azért jön, hogy lopjon, öljön és pusztítson: én azért jöttem, hogy életük legyen, sőtőöt böőségben éljenek. A Szeretet Lángja Gyülekezet Kiadványa Oikosz

Részletesebben

Dolores Ready: Imádság. (munkafüzet és tanári kézikönyv)

Dolores Ready: Imádság. (munkafüzet és tanári kézikönyv) Dolores Ready: Imádság (munkafüzet és tanári kézikönyv) Ezt a füzet Fogassy Judit nővértől kaptuk meg angolul. Unokatestvéremnek, Csobai Ildikónak hála van magyar fordítása. Ezt most itt lényegében változatlanul

Részletesebben

MÍG TART A KEGYELMI IDŐ

MÍG TART A KEGYELMI IDŐ A MAGYAR EVANGÉLIUMI RÁDIÓ ALAPÍTVÁNY KIADVÁNYA 2006./2. szám Amikor nincs tovább Egy darabig elvisz a láb is de gyilkos ingoványhoz ér félelmetes szakadékhoz ér zúgó folyam partjához ér és akkor nincs

Részletesebben

Nem értelek, de szeretlek

Nem értelek, de szeretlek 2006. március, XVI. évf. 1. (44.) szám A Magyar Schönstatt Családmozgalom lapja fotó: Kuslits Levente Kopogtató A kamaszkorban új születésrõl van szó. Örömteli látvány a szülési fájásokkal együtt. A kamasz

Részletesebben

BESZÉLJ, URAM, SZOLGÁD FIGYEL! (1Sám 3,9)

BESZÉLJ, URAM, SZOLGÁD FIGYEL! (1Sám 3,9) BESZÉLJ, URAM, SZOLGÁD FIGYEL! (1Sám 3,9) Egyházmegyei Vezetőképző Lelkigyakorlat Kővágószőlős 2010. március 12-13-14 VALAKI HÍVOTT ENGEM? Sámuel története hivatás Érdeklődése felkeltése Játsszunk egyet!

Részletesebben

VIII. évfolyam 1. szám, Húsvét

VIII. évfolyam 1. szám, Húsvét VIII. évfolyam 1. szám, Húsvét 2011. április www.pilis.reformatus.hu Elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz. 2 Korintus 12,9 Biztosan sokan vannak, akik szívesen olvasnak

Részletesebben

Rádöbbenek. (Ézsaiás 55, 8-11)

Rádöbbenek. (Ézsaiás 55, 8-11) Bizony, a ti gondolataitok nem az én gondolataim, és a ti utaitok nem az én utaim - így szól az ÚR. Mert amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak az én utaim a ti utaitoknál, és az én gondolataim

Részletesebben

Miért várjunk a házasságig?

Miért várjunk a házasságig? Miért várjunk a házasságig? Írta: Tim Staffort A kiadványban szereplő adatok az Amerikai Egyesült Államok statisztikáiból származnak. A neveket néhány esetben megváltoztattuk. A kiadvány eredeti címe:

Részletesebben

VESD AZ ÚRRA TERHEDET

VESD AZ ÚRRA TERHEDET A Pomáz-Csobánkai Református Társegyházközség lapja III. évfolyam 4. szám Szenved e valaki közöttetek? Imádkozzék! Öröme van e valakinek? Énekeljen dicséretet! Beteg e valaki közöttetek? Hívassa magához

Részletesebben

Kitekintés a jelenések világára, Selymes József atya műsora, 22.rész

Kitekintés a jelenések világára, Selymes József atya műsora, 22.rész Kitekintés a jelenések világára, Selymes József atya műsora, 22.rész Nagy-nagy szeretettel köszöntöm a kedves rádióhallgatókat a nagy kegyelmek idejének eme felkészítő szakaszában, amikor a világszerte

Részletesebben

A SZENTLÉLEK PLÉBÁNIA KÖZÖSSÉGI LAPJA SZATMÁRNÉMETI, 2006. HÚSVÉT

A SZENTLÉLEK PLÉBÁNIA KÖZÖSSÉGI LAPJA SZATMÁRNÉMETI, 2006. HÚSVÉT A SZENTLÉLEK PLÉBÁNIA KÖZÖSSÉGI LAPJA SZATMÁRNÉMETI, 2006. HÚSVÉT Valóban Feltámadt Az Úr! Minden esztendő húsvéti ünnepe ezzel a csodálatos örömhírrel ajándékoz meg bennünket: Valóban feltámadt az Úr!

Részletesebben

HÍVÓ SZÓ A LÉLEK EREJE. Vesztek erőt, minekutána a Szentlélek eljő reátok. (Apcsel 1:8)

HÍVÓ SZÓ A LÉLEK EREJE. Vesztek erőt, minekutána a Szentlélek eljő reátok. (Apcsel 1:8) IV. évf. 9. szám 2013. május 19. HÍVÓ SZÓ SzigetszentmiklósKossuth utcai Református Egyházközség lapja A LÉLEK EREJE Vesztek erőt, minekutána a Szentlélek eljő reátok. (Apcsel 1:8) Pünkösd a Szentlélek

Részletesebben

Egy tiszta evangéliumi üzenet

Egy tiszta evangéliumi üzenet Egy tiszta evangéliumi üzenet - Zac Poonen Ebben a cikkben el szeretném magyarázni, mit jelent újjászületettnek vagy megmentettnek lenni. Az első lépés ebben a folyamatban a megtérés. Ahhoz, hogy megtérj

Részletesebben

Mitől jó egy döntés, és hogyan találunk rá

Mitől jó egy döntés, és hogyan találunk rá Családakadémia JÓL VÁLASZTASZ? Mitől jó egy döntés, és hogyan találunk rá Női lelkinap 2014 M. Nurit Stosiek, M. Gertraud Evanzin, Ursula-Maria Bitterli M. Nurit Stosiek M. Gertraud Evanzin Ursula-Maria

Részletesebben

a takaró alá, erre még egy órával előbb fel kell kelni, hogy elmenjen rorátéra. A hideg úton ballagunk,

a takaró alá, erre még egy órával előbb fel kell kelni, hogy elmenjen rorátéra. A hideg úton ballagunk, Ébredj ember mély álmodból.. Mindannyian ismerjük a rorátés hajnalok hangulatát. Az álmos felkelést, amikor az ember a hideg és a sötét elöl legszívesebben visszabújna a takaró alá, erre még egy órával

Részletesebben

Idézetek Boldog Charles de Foucauld írásaiból

Idézetek Boldog Charles de Foucauld írásaiból Idézetek Boldog Charles de Foucauld írásaiból Forrás: P. Gabriele di S. M. Maddalena O.C.D.: Benső végtelen 2. kiadás, SzIT, Budapest, 2006 Fordította: Puskely Mária SSND Ó Istenem, taníts engem, de ne

Részletesebben

A lelki növekedés első lépései

A lelki növekedés első lépései Rick Warren A lelki növekedés első lépései Hogyan töltsünk tartalmas időt Istennel? This article was adapted from Dynamic Bible Study Methods (Chariot Victor Books, 1989) by Rick Warren. Copyright 2004.

Részletesebben

A családok örökkévalóak

A családok örökkévalóak A közös foglalkozás 2014-es vázlata A családok örökkévalóak És az atyák szívét a fiakhoz fordítja, a fiak szívét pedig az atyákhoz (Malakiás 4:6). Irányelvek a közös foglalkozáshoz és a gyermekek úrvacsorai

Részletesebben

Nálad költöm el tanítványaimmal a húsvéti vacsorát.

Nálad költöm el tanítványaimmal a húsvéti vacsorát. www.communio.hu/luxchristi 2009. Húsvét X. évf. 1. szám (36) A dunaharaszti és taksonyi katolikus egyházközségek lapja Nálad költöm el tanítványaimmal a húsvéti vacsorát. [Mt 26,18] Megváltó Krisztusunk!

Részletesebben