Árpád Szakképző Iskola és Kollégium

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Árpád Szakképző Iskola és Kollégium"

Átírás

1 Árpád Szakképző Iskola és Kollégium KÉPZÉSI PROGRAM EGYÉB SZOLGÁLTATÁSOK szakmacsoport FODRÁSZ szakma OKJ SZÁMA: ÉRVÉNYES: szeptember 1-től

2 Képzési program I. ADATLAP - A program általános tartalma 1. A program megnevezése 1.1 Fodrász/Fodrász tanterve OKJ-s program esetén 1.2 OKJ száma is Szakképesítés Fodrász megnevezése 2. A program besorolása 2.1 Általános képzés 2.2 Nyelvi képzés 2.3 Szakmai képzés X A program célja A szakképesítés munkaterületéhez tartozó legjellemzőbb munkakörök, foglalkozások betöltéséhez szükséges kompetenciák elsajátíttatása. A cél elérése érdekében el kell sajátíttatni a munkakörben elvégzendő feladatokat, ki kell alakítani az azokhoz szükséges tulajdonságokat (alkalmazott szakmai ismeretek, szakmai készségek, képességek, személyes, társas és módszerkompetenciák). 4. A program célcsoportja A kis és középvállalkozások munkaerőpiaci igényének folyamatos kielégítése, az adott szakterületen elhelyezkedési lehetőség biztosítása. Pályakezdőknek, pályamódosítóknak, munkanélkülieknek és második szakmát szerzőknek is bekapcsolódási lehetőséget biztosítani a szakmaszerzésben. 5. A program során megszerezhető kompetenciák Személyes kompetenciák: Állóképesség, Döntésképesség, Fejlődőképesség, Felelősségtudat, Kézügyesség, Látás, Önállóság, Önfejlesztés, Precizitás, Stabil kéztartás, Szervezőkészség, Társas kompetenciák: Határozottság, Kapcsolatfenntartó készség, Kapcsolatteremtő készség, Konfliktuskerülő készség, Udvariasság, Módszerkompetenciák: Áttekintő képesség, Értékelési képesség, Gyakorlatias feladatértelmezés, Hibaelhárítás, Információgyűjtés, Ismeretek helyénvaló alkalmazása, Kreativitás, Logikus gondolkodás, Ötletgazdagság, Problémamegoldás, Tervezési készség, 6. A programba való bekapcsolódás feltételei 6.1 Iskolai előképzettség 6.2 Szakmai előképzettség 6.3 Előírt 2 (A 24/2004. (VI.22)FMM rendelet 8. számú melléklete)

3 Képzési program 6.4 Pályaalkalmassági követelmények 6.5 Szakmai alkalmasság 6.6 Egészségügyi alkalmasság 6.7 Előzetesen elvárt ismeretek 6.8 feltételek 7. A programban való részvétel feltételei 7.1 Részvétel követésének Tanfolyami napló és/vagy jelenléti ív 7.2 Megengedett hiányzás Az összes óraszám 10%-a 7.3 feltétel(ek) 8. A fogyatékosságból eredő speciális igények figyelembe vételének Külön konzultációs és gyakorlási lehetőség biztosítása emelt óraszámban a tanfolyami alap óraszámon túl. Akadálymentesített környezet a képzés színhelyén, speciális elhelyezkedés biztosítása a tantermekben. 9. Tervezett képzési idő óra Szakmai képzés esetén ebből 9.2 Elmélet 171 óra 9.3 Gyakorlat 347 óra 9.4 Intenzitás Időtartam nap hét hónap 10. A képzés módszerei 10.1 Az oktatás intenzív, heti 2 alkalommal történő foglalkozás és. Az elméleti oktatás csoportos, tanfolyami formában történik. A i oktatás az illetékes Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által minősített i helyszíneken konkrét munkavégzést jelent. Oktató kabinet áll rendelkezésre a csoportos okhoz. SZVK (KKP) azonosító 11. A program moduljai Belső azonosító A program moduljainak megnevezése 347 Vállalkozási és gazdasági ismeretek_347/1.0/ Munka- és környezetvédelmi ismeretek_347/2.0/ Etika és kommunikáció_347/3.0/ Számítástechnika_347/4.0/ Részletes bemutatást tartalmazó melléklet sorszáma Részletes bemutatást tartalmazó melléklet fájlneve 1 kepzesi_program_ kepzesi_program_ kepzesi_program_ kepzesi_program_ (A 24/2004. (VI.22)FMM rendelet 8. számú melléklete)

4 Képzési program SZVK (KKP) azonosító Belső azonosító A program moduljainak megnevezése Részletes bemutatást tartalmazó melléklet sorszáma Részletes bemutatást tartalmazó melléklet fájlneve 347 Anatómia_347/1.0/ kepzesi_program_ Szakmai ismeretek I._347/2.0/ kepzesi_program_ Szakmai ismeret II._347/3.0/ kepzesi_program_ Szakmai ismeretek III._347/4.0/ kepzesi_program_ Szakmai ismeretek IV._347/5.0/ kepzesi_program_ Szakmai ismeretek V._347/6.0/ kepzesi_program_ Anyagismeret_ 247/7.0/ kepzesi_program_ Szakmai I._347/8.0/ kepzesi_program_ Szakmai II._347/9.0/ kepzesi_program_ Szakmai III._347/10.0/ kepzesi_program_ Szakmai IV._347/11.0/ kepzesi_program_ Szakmai V._347/12.0/ kepzesi_program_ Idegennyelv_347/13.0/ kepzesi_program_ A program folyamata Amennyiben a program folyamatát külön dokumentumban mellékeli, abban az esetben a program folyamatát bemutató melléklet: Címe A mellékletek száma Fájl megnevezése 13. Csoportlétszám 13.1 Minimum 10 fő 13.2 Maximum 25 fő 14. A program során alkalmazott értékelési rendszer 14.1 Számonkérések formája modulok közbeni értékelés, modulzáró vizsgák 14.2 Számonkérések rendszeressége modulok folyamán, modulok végén 4 (A 24/2004. (VI.22)FMM rendelet 8. számú melléklete)

5 Képzési program 14.3 Számonkérések tartalma a modulok tananyagának feldolgozása, tudásmérő tesztek és i feladatvégzés formájában 14.4 A felnőttek tudásszintjének ellenőrzésére szolgáló módszer(ek) szóbeli és/vagy írásbeli és/vagy i számonkérés 14.5 Megszerezhető minősítések megfelelt, kiválóan megfelelt 14.6 Megszerezhető minősítésekhez tar- 60%, 90% tozó követelményszintek 14.7 Sikertelen teljesítés(ek) következ- modulzáró vizsgák ismétlése ménye(i) 15. Az előzetesen megszerzett tudás elismerésének A szakképesítéshez rendelt modulzáró vizsga korábbi sikeres teljesítésének igazolása. 16. A program zárása 16.1 A program zárásának feltétele(i) a modulzáró vizsgák eredményes letétele, a szükséges szakmai ok igazolása 16.2 A program zárásának szakmai vizsga letétele Amennyiben a program záróvizsgával fejeződik be: 16.3 A záróvizsga rendje írásbeli, szóbeli, i 16.4 A záróvizsga követelménye a vizsgarészek eredményes teljesítése 16.5 A záróvizsga minősítési szintjei megfelelt 16.6 A különböző minősítésekhez tartozó követelményszintek a központi szakmai és vizsgakövetelmény alapján 16.7 Sikertelen teljesítés következménye záróvizsga megismétlése 17. A program elvégzését igazoló irat Csak egy jelölhető meg! 17.1 Bizonyítvány X 17.2 Tanúsítvány 17.3 Látogatási igazolás 17.4 Éspedig: 18. A program elvégzését igazoló irat kiadásának feltételei 18.1 Eredményes záróvizsga letétele 19. A program megvalósítására vonatkozó szabályok Nevezze meg azon joghelyeket és egyéb szabályozásokat, amelyek a felnőttképzésre vonatkozó általános jogi szabályozásokon túlmenően szabályozzák a program megvalósítását! /2007.(V.21) SZMM rendelet 20. A résztvevők elégedettségére, a képzés megvalósulására, valamint eredményességére vonatkozó információgyűjtés eljárása, a visszajelzések feldolgozásának és hasznosításának 5 (A 24/2004. (VI.22)FMM rendelet 8. számú melléklete)

6 Képzési program 20.1 A résztvevők elégedettségére vonatkozó információgyűjtés eljárása és tartalma MSZ EN ISO 9001:2001. Minőségirányítási Kézikönyv valamint a Felnőttképzési Akkreditációs Kézikönyv alapján Hallgatói elégedettségi vizsgálat kérdőív alapján folyik az eljárás. A kérdőív feldolgozása során szerzett tapasztalatok kiértékelése és a szükséges visszacsatolás elkészítése A képzés megvalósulására vonatkozó információgyűjtés eljárása és tartalma MSZ EN ISO 9001:2001. Minőségirányítási Kézikönyv valamint a Felnőttképzési Akkreditációs Kézikönyv alapján Oktatói elégedettség mérő teszt és Tanári elégedettségi vizsgálat kérdőív alapján folyik az információgyűjtés. Ezt egészíti ki a helyszíni óralátogatás és az azt igazoló helyszíni óralátogatási jelentés és a panaszkezelési szabályzat alapján hallgatói panaszok beadványa. A képzés zárását követően kerülnek az információk feldolgozásra képzésenként és az értékelést követően a visszacsatolás, az intézkedést igénylő felvetések esetében A képzés eredményességére vonatkozó információgyűjtés eljárása és tartalma A képző legfontosabb mutatóinak elemzése során a beiratkozott hallgatók száma, a képzést eredményesen befejezők száma és ezekből az állam által támogatott hallgatók részaránya kerül kimutatásra, elemzésre. Statisztikai módszer alapján készülő elemzés, a vizsgajegyzőkönyvek alapján. Vizsgaelnöki jelentések és kamarai társelnöki jelentések, amelyek a képzés eredményességét vizsgálják. Régiós munkaügyi központok és az állami pályázatokon támogatott hallgatók elhelyezkedésének nyomon követése, levél útján történő információgyűjtés A visszajelzések feldolgozásának és hasznosításának MSZ EN ISO 9001:2001 Minőségirányítási Kézikönyv valamint a Felnőttképzési Akkreditációs Kézikönyv alapján valamennyi kérdőív képzésenként kerül kiértékelésre és az SZMM alapján visszacsatolás az intézkedést igénylő felvetéseknél. Panaszkezelés a Panaszkezelési Szabályzat alapján kerül kivizsgálásra. A képzés eredményességét a Szakmai Tanácsadó Testület évente vizsgálja és szükség esetén az éves minőségi célokban fogalmazza meg intézkedéseit. Az oktatók értékelésének tapasztalatait a humánerőforrás tervnél vesszük figyelembe., P. H (A 24/2004. (VI.22)FMM rendelet 8. számú melléklete)

7 II. ADATLAP - részletes bemutatása / 1 Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! 1.1 A program megnevezése Fodrász/Fodrász tanterve 1.2 A modul sorszáma A modul megnevezése Vállalkozási és gazdasági ismeretek_347/1.0/ A programmodul célja A 4. pontban meghatározott, a modulhoz kapcsolódó szakmai ismeretek, szakmai készségek, személyes, társas, módszerkompetenciák elsajátítása, rögzítése. 3. A programmodul követelményei A modul elvégzése után a hallgató képes legyen a modul során elsajátított ismeretek, készségek, kompetenciák alkalmazására. 4. A programmodul során elsajátított ismeret, kialakított készség, képesség, kompetencia 4.1 Szakmai ismeretek Típus megjelölése A B C Vállalkozási formák, Pénzügy alapjai, Számvitel alapjai, Anyag- és eszközgazdálkodás szabályai, Tevékenységi kör tárgyi feltételei, Jogi alapjai, Szolgáltatás engedélyeztetéséhez és a folyamatos működés fenntartásához szükséges szabályok, Fogyasztóvédelmi szabályok, D Piackutatás alapjai, Pályázatírás alapjai, E 4.2 Szakmai készségek Szint megjelölése Elemi számolási készség, Olvasott szöveg megértése, Fogalmazás írásban, 4 Olvasott szakmai szöveg megértése, Szakmai nyelvű beszédkészség, Szakmai nyelvezetű íráskészség fogalmazás írásban, Szakmai nyelvű hallott szöveg megértése, Személyes kompetenciák 7

8 Önállóság, Döntésképesség, Precizitás, Szervezőkészség, 4.4 Társas kompetenciák Határozottság, 4.5 Módszerkompetenciák Információgyűjtés, Gyakorlatias feladatértelmezés, Ismeretek helyén való alkalmazása, 5. A programmodulba való bekapcsolódás feltételei 5.1 Előzetesen teljesítendő modul(ok) 5.2 Előzetesen elvárt ismeret(ek) 6. A programmodulban való részvétel feltételei 6.1 Részvétel követésének Tanfolyami napló és/vagy jelenléti ív 6.2 Megengedett hiányzás Az összes óraszám 10%-a 6.3 feltétel(ek) A felnőttképzési szerződéshez, a hallgatók részéről vállalt kötelezettségek betartása (maximális hiányzás, modulzáróvizsgák teljesítése, képzési költségtérítés teljesítése) 7. A fogyatékosságból eredő speciális igények figyelembevételének Külön konzultációs és gyakorlási lehetőség biztosítása emelt óraszámban a tanfolyami alap óraszámon túl. Akadálymentesített környezet a képzés színhelyén, speciális elhelyezkedés biztosítása a tantermekben. 8. A programmodul időtartama óra Szakmai képzés esetén ebből 8.2 Elmélet 20 óra 8.3 Gyakorlat 10 óra 8.4 Intenzitás Időtartam nap hét hónap 9. A programmodul megvalósításának módszerei 9.1 Elmélet % 9.2 Gyakorlat % 9.3 % 10. A programmodulba vonható csoportlétszám 10.1 Minimum 10 fő 10.2 Maximum 25 fő 11. A programmodul során alkalmazott értékelési rendszer 8

9 11.1 Számonkérések formája modul közbeni értékelés, modulzáró vizsga 11.2 Számonkérések rendszeressége modul folyamán folyamatosan 11.3 Számonkérések tartalma modul tananyaga 11.4 A felnőttek tudásszintjének szóbeli és/vagy írásbeli és/vagy i ellenőrzésére szolgáló módszer(ek) 11.5 Megszerezhető minősítések megfelelt, kiválóan megfelelt 11.6 Megszerezhető minősítésekhez 60%, 90% tartozó követelményszintek 11.7 Sikertelen teljesítés következménye modulzáró vizsga ismétlése 12. Az előzetesen megszerzett tudás elismerésének A modulzáró vizsga korábbi teljesítésének igazolása. 13. A programmodul megvalósításának személyi feltételei Programban betöltött szerep Oktatott témakör 13.1 instruktor Vállalkozási és gazdasági ismeretek_3 47/1.0/ Végzettség(ek) megszerezh ető legmagasab b isk. végzettség Szakmai Gyakorlat Oktatói Felnőttképz ési 5 év 3 év 1 év követelmény(ek) 14. A programmodul megvalósításának tárgyi feltételei Képzési helyszín Igénybevétel célja Férőhelyek száma Minimálisan elvárt felszereltség 14.1 ált. célú tanterem oktatás db szék, 13 db tanulói asztal, tábla, tanári asztal, szék, írásvetítő, videolejátszó, DVD lejátszó, TV 14.a OKJ-s szakképesítésenként a i képzés megszervezésének OKJ-s képzés Saját tanműhely Gazdálkodó megnevezése szervezet Fodrász tanterve Csoportos Egyéni 9

10 OKJ-s képzés megnevezése Saját tanműhely Gazdálkodó szervezet 15. A programmodul céljának eléréséhez szükséges tananyagok, segédanyagok, segédeszközök, és azok biztosításának Tananyagok, segédanyagok, segédeszközök Biztosítás A programmodul céljának eléréséhez szükséges kötelező irodalom, és azok biztosításának Szerző Cím Kiadó neve, székhelye Kiadás éve Biztosítás 17. A programmodul céljának eléréséhez szükséges ajánlott irodalom, és azok biztosításának Szerző Cím Kiadó neve, székhelye Kiadás éve Biztosítás 10

11 18. A programmodul megvalósítására vonatkozó egyéb feltétel(ek), P. H.... II. ADATLAP - részletes bemutatása / 2 Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! 1.1 A program megnevezése Fodrász/Fodrász tanterve 1.2 A modul sorszáma A modul megnevezése Munka- és környezetvédelmi ismeretek_347/2.0/ A programmodul célja A 4. pontban meghatározott, a modulhoz kapcsolódó szakmai ismeretek, szakmai készségek, személyes, társas, módszerkompetenciák elsajátítása, rögzítése. 3. A programmodul követelményei A modul elvégzése után a hallgató képes legyen a modul során elsajátított ismeretek, készségek, kompetenciák alkalmazására. 4. A programmodul során elsajátított ismeret, kialakított készség, képesség, kompetencia 4.1 Szakmai ismeretek Típus megjelölése A B C Biztonságos munkavégzés feltételei, Tevékenységi kör tárgyi feltételei, Villamosság-biztonságtechnika alapjai, D Tűzvédelem, Balesetvédelmem, Közegészségügy, Veszélyes hulladék kezelése, E 4.2 Szakmai készségek Szint megjelölése Olvasott szakmai szöveg megértése, Szakmai nyelvű beszédkészség, 11

12 Szint megjelölése Személyes kompetenciák Önállóság, Precizitás, 4.4 Társas kompetenciák Szakmai nyelvű hallott szöveg megértése, 4.5 Módszerkompetenciák Információgyűjtés, Gyakorlatias feladatértelmezés, Ismeretek helyén való alkalmazása, 5. A programmodulba való bekapcsolódás feltételei 5.1 Előzetesen teljesítendő modul(ok) 5.2 Előzetesen elvárt ismeret(ek) 6. A programmodulban való részvétel feltételei 6.1 Részvétel követésének Tanfolyami napló és/vagy jelenléti ív 6.2 Megengedett hiányzás Az összes óraszám 10%-a 6.3 feltétel(ek) A felnőttképzési szerződéshez, a hallgatók részéről vállalt kötelezettségek betartása (maximális hiányzás, modulzáróvizsgák teljesítése, képzési költségtérítés teljesítése) 7. A fogyatékosságból eredő speciális igények figyelembevételének Külön konzultációs és gyakorlási lehetőség biztosítása emelt óraszámban a tanfolyami alap óraszámon túl. Akadálymentesített környezet a képzés színhelyén, speciális elhelyezkedés biztosítása a tantermekben. 8. A programmodul időtartama óra Szakmai képzés esetén ebből 8.2 Elmélet 11 óra 8.3 Gyakorlat 11 óra 8.4 Intenzitás Időtartam nap hét hónap 9. A programmodul megvalósításának módszerei 9.1 Elmélet % 9.2 Gyakorlat % 9.3 % 12

13 10. A programmodulba vonható csoportlétszám 10.1 Minimum 10 fő 10.2 Maximum 25 fő 11. A programmodul során alkalmazott értékelési rendszer 11.1 Számonkérések formája modul közbeni értékelés, modulzáró vizsga 11.2 Számonkérések rendszeressége modul folyamán folyamatosan 11.3 Számonkérések tartalma modul tananyaga 11.4 A felnőttek tudásszintjének szóbeli és/vagy írásbeli és/vagy i ellenőrzésére szolgáló módszer(ek) 11.5 Megszerezhető minősítések megfelelt, kiválóan megfelelt 11.6 Megszerezhető minősítésekhez 60%, 90% tartozó követelményszintek 11.7 Sikertelen teljesítés következménye modulzáró vizsga ismétlése 12. Az előzetesen megszerzett tudás elismerésének A modulzáró vizsga korábbi teljesítésének igazolása. 13. A programmodul megvalósításának személyi feltételei Programban betöltött szerep Oktatott témakör 13.1 instruktor Munka- és környezetvé delmi ismeretek_3 47/2.0/ Végzettség(ek) megszerezh ető legmagasab b isk. végzettség Szakmai Gyakorlat Oktatói Felnőttképz ési 5 év 3 év 1 év követelmény(ek) 14. A programmodul megvalósításának tárgyi feltételei Képzési helyszín Igénybevétel célja Férőhelyek száma Minimálisan elvárt felszereltség 14.1 ált. célú tanterem oktatás db szék, 13 db tanulói asztal, tábla, tanári asztal, szék, írásvetítő, videolejátszó, DVD lejátszó, TV 14.a OKJ-s szakképesítésenként a i képzés megszervezésének OKJ-s képzés Saját tanműhely Gazdálkodó megnevezése szervezet Fodrász tanterve Csoportos Egyéni 13

14 OKJ-s képzés megnevezése Saját tanműhely Gazdálkodó szervezet 15. A programmodul céljának eléréséhez szükséges tananyagok, segédanyagok, segédeszközök, és azok biztosításának Tananyagok, segédanyagok, segédeszközök Biztosítás A programmodul céljának eléréséhez szükséges kötelező irodalom, és azok biztosításának Szerző Cím Kiadó neve, székhelye Kiadás éve Biztosítás 17. A programmodul céljának eléréséhez szükséges ajánlott irodalom, és azok biztosításának 14

15 Szerző Cím Kiadó neve, székhelye Kiadás éve Biztosítás 18. A programmodul megvalósítására vonatkozó egyéb feltétel(ek), P. H.... II. ADATLAP - részletes bemutatása / 3 Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! 1.1 A program megnevezése Fodrász/Fodrász tanterve 1.2 A modul sorszáma A modul megnevezése Etika és kommunikáció_347/3.0/ A programmodul célja A 4. pontban meghatározott, a modulhoz kapcsolódó szakmai ismeretek, szakmai készségek, személyes, társas, módszerkompetenciák elsajátítása, rögzítése. 3. A programmodul követelményei A modul elvégzése után a hallgató képes legyen a modul során elsajátított ismeretek, készségek, kompetenciák alkalmazására. 4. A programmodul során elsajátított ismeret, kialakított készség, képesség, kompetencia 4.1 Szakmai ismeretek Típus megjelölése A B C Kommunikáció alapjai, Pszichológiai kultúra, Etika alapjai, Szolgáltatásetika, D Marketing alapjai, E 15

16 4.2 Szakmai készségek Szint megjelölése Köznyelvi szöveg hallás utáni megértése, Köznyelvi beszédkészség, Kézírás, Fogalmazás írásban, 4 Olvasott szakmai szöveg megértése, Szakmai nyelvű beszédkészség, Személyes kompetenciák Önállóság, Fejlődőképesség önfejlesztés, Precizitás, 4.4 Társas kompetenciák Kapcsolatteremtő készség, Kapcsolatfenntartó készség, 4.5 Módszerkompetenciák Logikus gondolkodás, Információgyűjtés, Gyakorlatias feladatértelmezés, Ismeretek helyén való alkalmazása, 5. A programmodulba való bekapcsolódás feltételei 5.1 Előzetesen teljesítendő modul(ok) 5.2 Előzetesen elvárt ismeret(ek) 6. A programmodulban való részvétel feltételei 6.1 Részvétel követésének Tanfolyami napló és/vagy jelenléti ív 6.2 Megengedett hiányzás Az összes óraszám 10%-a 6.3 feltétel(ek) A felnőttképzési szerződéshez, a hallgatók részéről vállalt kötelezettségek betartása (maximális hiányzás, modulzáróvizsgák teljesítése, képzési költségtérítés teljesítése) 7. A fogyatékosságból eredő speciális igények figyelembevételének Külön konzultációs és gyakorlási lehetőség biztosítása emelt óraszámban a tanfolyami alap óraszámon túl. Akadálymentesített környezet a képzés színhelyén, speciális elhelyezkedés biztosítása a tantermekben. 8. A programmodul időtartama óra Szakmai képzés esetén ebből 8.2 Elmélet 10 óra 8.3 Gyakorlat 7 óra 8.4 Intenzitás Időtartam nap hét hónap 16

17 9. A programmodul megvalósításának módszerei 9.1 Elmélet % 9.2 Gyakorlat % 9.3 % 10. A programmodulba vonható csoportlétszám 10.1 Minimum 10 fő 10.2 Maximum 25 fő 11. A programmodul során alkalmazott értékelési rendszer 11.1 Számonkérések formája modul közbeni értékelés, modulzáró vizsga 11.2 Számonkérések rendszeressége modul folyamán folyamatosan 11.3 Számonkérések tartalma modul tananyaga 11.4 A felnőttek tudásszintjének szóbeli és/vagy írásbeli és/vagy i ellenőrzésére szolgáló módszer(ek) 11.5 Megszerezhető minősítések megfelelt, kiválóan megfelelt 11.6 Megszerezhető minősítésekhez 60%, 90% tartozó követelményszintek 11.7 Sikertelen teljesítés következménye modulzáró vizsga ismétlése 12. Az előzetesen megszerzett tudás elismerésének A modulzáró vizsga korábbi teljesítésének igazolása. 13. A programmodul megvalósításának személyi feltételei Programban betöltött szerep Oktatott témakör 13.1 instruktor Etika és kommuniká ció_347/3.0/ Végzettség(ek) megszerezh ető legmagasab b isk. végzettség Szakmai Gyakorlat Oktatói Felnőttképz ési 5 év 3 év 1 év követelmény(ek) 14. A programmodul megvalósításának tárgyi feltételei Képzési helyszín Igénybevétel célja Férőhelyek száma Minimálisan elvárt felszereltség 14.1 ált. célú tanterem oktatás db szék, 13 db tanulói asztal, tábla, tanári asztal, szék, írásvetítő, videolejátszó, DVD lejátszó, TV 14.a OKJ-s szakképesítésenként a i képzés megszervezésének OKJ-s képzés megnevezése Saját tanműhely Gazdálkodó szervezet 17

18 OKJ-s képzés megnevezése Fodrász tanterve Saját tanműhely Csoportos Gazdálkodó szervezet Egyéni 15. A programmodul céljának eléréséhez szükséges tananyagok, segédanyagok, segédeszközök, és azok biztosításának Tananyagok, segédanyagok, segédeszközök Biztosítás A programmodul céljának eléréséhez szükséges kötelező irodalom, és azok biztosításának Szerző Cím Kiadó neve, székhelye Kiadás éve Biztosítás 18

19 A programmodul céljának eléréséhez szükséges ajánlott irodalom, és azok biztosításának Szerző Cím Kiadó neve, székhelye Kiadás éve Biztosítás 18. A programmodul megvalósítására vonatkozó egyéb feltétel(ek), P. H.... II. ADATLAP - részletes bemutatása / 4 Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! 1.1 A program megnevezése Fodrász/Fodrász tanterve 1.2 A modul sorszáma A modul megnevezése Számítástechnika_347/4.0/ A programmodul célja A 4. pontban meghatározott, a modulhoz kapcsolódó szakmai ismeretek, szakmai készségek, személyes, társas, módszerkompetenciák elsajátítása, rögzítése. 3. A programmodul követelményei A modul elvégzése után a hallgató képes legyen a modul során elsajátított ismeretek, készségek, kompetenciák alkalmazására. 4. A programmodul során elsajátított ismeret, kialakított készség, képesség, kompetencia 4.1 Szakmai ismeretek Típus megjelölése A B C D E 19

20 4.2 Szakmai készségek Szint megjelölése 1 Elemi szintű számítógép használat, Személyes kompetenciák Önállóság, Precizitás, 4.4 Társas kompetenciák 4.5 Módszerkompetenciák Gyakorlatias feladatértelmezés, Ismeretek helyén való alkalmazása, 5. A programmodulba való bekapcsolódás feltételei 5.1 Előzetesen teljesítendő modul(ok) 5.2 Előzetesen elvárt ismeret(ek) 6. A programmodulban való részvétel feltételei 6.1 Részvétel követésének Tanfolyami napló és/vagy jelenléti ív 6.2 Megengedett hiányzás Az összes óraszám 10%-a 6.3 feltétel(ek) A felnőttképzési szerződéshez, a hallgatók részéről vállalt kötelezettségek betartása (maximális hiányzás, modulzáróvizsgák teljesítése, képzési költségtérítés teljesítése) 7. A fogyatékosságból eredő speciális igények figyelembevételének Külön konzultációs és gyakorlási lehetőség biztosítása emelt óraszámban a tanfolyami alap óraszámon túl. Akadálymentesített környezet a képzés színhelyén, speciális elhelyezkedés biztosítása a tantermekben. 8. A programmodul időtartama óra Szakmai képzés esetén ebből 8.2 Elmélet 10 óra 8.3 Gyakorlat 10 óra 8.4 Intenzitás Időtartam nap hét hónap 9. A programmodul megvalósításának módszerei 20

21 9.1 Elmélet % 9.2 Gyakorlat % 9.3 % 10. A programmodulba vonható csoportlétszám 10.1 Minimum 10 fő 10.2 Maximum 25 fő 11. A programmodul során alkalmazott értékelési rendszer 11.1 Számonkérések formája modul közbeni értékelés, modulzáró vizsga 11.2 Számonkérések rendszeressége modul folyamán folyamatosan 11.3 Számonkérések tartalma modul tananyaga 11.4 A felnőttek tudásszintjének szóbeli és/vagy írásbeli és/vagy i ellenőrzésére szolgáló módszer(ek) 11.5 Megszerezhető minősítések megfelelt, kiválóan megfelelt 11.6 Megszerezhető minősítésekhez 60%, 90% tartozó követelményszintek 11.7 Sikertelen teljesítés következménye modulzáró vizsga ismétlése 12. Az előzetesen megszerzett tudás elismerésének A modulzáró vizsga korábbi teljesítésének igazolása. 13. A programmodul megvalósításának személyi feltételei Programban betöltött szerep Oktatott témakör 13.1 instruktor Számítástec hnika_347/4.0/ Végzettség(ek) megszerezh ető legmagasab b isk. végzettség Szakmai Gyakorlat Oktatói Felnőttképz ési 5 év 3 év 1 év követelmény(ek) 14. A programmodul megvalósításának tárgyi feltételei Képzési helyszín Igénybevétel célja Férőhelyek száma Minimálisan elvárt felszereltség 14.1 ált. célú tanterem oktatás db szék, 13 db tanulói asztal, tábla, tanári asztal, szék, írásvetítő, videolejátszó, DVD lejátszó, TV 14.a OKJ-s szakképesítésenként a i képzés megszervezésének OKJ-s képzés Saját tanműhely Gazdálkodó megnevezése szervezet Fodrász tanterve Csoportos Egyéni 21

22 OKJ-s képzés megnevezése Saját tanműhely Gazdálkodó szervezet 15. A programmodul céljának eléréséhez szükséges tananyagok, segédanyagok, segédeszközök, és azok biztosításának Tananyagok, segédanyagok, segédeszközök Biztosítás A programmodul céljának eléréséhez szükséges kötelező irodalom, és azok biztosításának Szerző Cím Kiadó neve, székhelye Kiadás éve Biztosítás 22

23 A programmodul céljának eléréséhez szükséges ajánlott irodalom, és azok biztosításának Szerző Cím Kiadó neve, székhelye Kiadás éve Biztosítás 18. A programmodul megvalósítására vonatkozó egyéb feltétel(ek), P. H.... II. ADATLAP - részletes bemutatása / 5 Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! 1.1 A program megnevezése Fodrász/Fodrász tanterve 1.2 A modul sorszáma A modul megnevezése Anatómia_347/1.0/ A programmodul célja A 4. pontban meghatározott, a modulhoz kapcsolódó szakmai ismeretek, szakmai készségek, személyes, társas, módszerkompetenciák elsajátítása, rögzítése. 3. A programmodul követelményei A modul elvégzése után a hallgató képes legyen a modul során elsajátított ismeretek, készségek, kompetenciák alkalmazására. 4. A programmodul során elsajátított ismeret, kialakított készség, képesség, kompetencia 4.1 Szakmai ismeretek Típus megjelölése A B Hajszál hossz- és keresztmetszete, Haj arcszőrzet élettana, Arc idegei, Arc és nyak izmai, Koponya csontjai, Haj és fejbőr elváltozásai és rendellenességei, C Bőr anatómiai felépítése és élettana, 23

24 Típus megjelölése D E 4.2 Szakmai készségek Szint megjelölése Olvasott szakmai szöveg megértése, Szakmai nyelvű beszédkészség, Szakmai nyelvű hallott szöveg megértése, Személyes kompetenciák 4.4 Társas kompetenciák 4.5 Módszerkompetenciák 5. A programmodulba való bekapcsolódás feltételei 5.1 Előzetesen teljesítendő modul(ok) 5.2 Előzetesen elvárt ismeret(ek) 6. A programmodulban való részvétel feltételei 6.1 Részvétel követésének Tanfolyami napló és/vagy jelenléti ív 6.2 Megengedett hiányzás Az összes óraszám 10%-a 6.3 feltétel(ek) A felnőttképzési szerződéshez, a hallgatók részéről vállalt kötelezettségek betartása (maximális hiányzás, modulzáróvizsgák teljesítése, képzési költségtérítés teljesítése) 7. A fogyatékosságból eredő speciális igények figyelembevételének Külön konzultációs és gyakorlási lehetőség biztosítása emelt óraszámban a tanfolyami alap óraszámon túl. Akadálymentesített környezet a képzés színhelyén, speciális elhelyezkedés biztosítása a tantermekben. 8. A programmodul időtartama óra Szakmai képzés esetén ebből 8.2 Elmélet 22 óra 24

25 8.3 Gyakorlat 0 óra 8.4 Intenzitás Időtartam nap hét hónap 9. A programmodul megvalósításának módszerei 9.1 Elmélet % 9.2 Gyakorlat % 9.3 % 10. A programmodulba vonható csoportlétszám 10.1 Minimum 10 fő 10.2 Maximum 25 fő 11. A programmodul során alkalmazott értékelési rendszer 11.1 Számonkérések formája modul közbeni értékelés, modulzáró vizsga 11.2 Számonkérések rendszeressége modul folyamán folyamatosan 11.3 Számonkérések tartalma modul tananyaga 11.4 A felnőttek tudásszintjének szóbeli és/vagy írásbeli és/vagy i ellenőrzésére szolgáló módszer(ek) 11.5 Megszerezhető minősítések megfelelt, kiválóan megfelelt 11.6 Megszerezhető minősítésekhez 60%, 90% tartozó követelményszintek 11.7 Sikertelen teljesítés következménye modulzáró vizsga ismétlése 12. Az előzetesen megszerzett tudás elismerésének A modulzáró vizsga korábbi teljesítésének igazolása. 13. A programmodul megvalósításának személyi feltételei Programban betöltött szerep Oktatott témakör 13.1 instruktor Anatómia_3 47/1.0/ Végzettség(ek) megszerezh ető legmagasab b isk. végzettség Szakmai Gyakorlat Oktatói Felnőttképz ési 5 év 3 év 1 év követelmény(ek) 14. A programmodul megvalósításának tárgyi feltételei Képzési helyszín Igénybevétel célja Férőhelyek száma Minimálisan elvárt felszereltség 14.1 ált. célú tanterem oktatás db szék, 13 db tanulói asztal, tábla, tanári asztal, szék, írásvetítő, videolejátszó, DVD lejátszó, TV 25

26 14.a OKJ-s szakképesítésenként a i képzés megszervezésének OKJ-s képzés Saját tanműhely Gazdálkodó megnevezése szervezet Fodrász tanterve Csoportos Egyéni 15. A programmodul céljának eléréséhez szükséges tananyagok, segédanyagok, segédeszközök, és azok biztosításának Tananyagok, segédanyagok, segédeszközök Biztosítás A programmodul céljának eléréséhez szükséges kötelező irodalom, és azok biztosításának Szerző Cím Kiadó neve, székhelye Kiadás éve Biztosítás 26

27 Szerző Cím Kiadó neve, székhelye Kiadás éve Biztosítás A programmodul céljának eléréséhez szükséges ajánlott irodalom, és azok biztosításának Szerző Cím Kiadó neve, székhelye Kiadás éve Biztosítás 18. A programmodul megvalósítására vonatkozó egyéb feltétel(ek), P. H.... II. ADATLAP - részletes bemutatása / 6 Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! 1.1 A program megnevezése Fodrász/Fodrász tanterve 1.2 A modul sorszáma A modul megnevezése Szakmai ismeretek I._347/2.0/ A programmodul célja A 4. pontban meghatározott, a modulhoz kapcsolódó szakmai ismeretek, szakmai készségek, személyes, társas, módszerkompetenciák elsajátítása, rögzítése. 3. A programmodul követelményei A modul elvégzése után a hallgató képes legyen a modul során elsajátított ismeretek, készségek, kompetenciák alkalmazására. 4. A programmodul során elsajátított ismeret, kialakított készség, képesség, kompetencia 4.1 Szakmai ismeretek Típus megjelölése 27

28 Típus megjelölése A B C D E 4.2 Szakmai készségek Hajmosási alapismeretek, Haj és fejbőr ápolása, Vizes haj formázása, Száraz haj formázásának i, Tervezés technológiai folyamata, Előkészítés technológiai folyamata, Munkafolyamat technológiai lépései, Szolgáltatásetika, Kommunikációs alapismeretek, Pszichológiai kultúra tényezői, Etikai alapismeretek, Szint megjelölése Olvasott szakmai szöveg megértése, Szakmai nyelvű beszédkészség, Szakmai nyelvezetű íráskészség fogalmazás írásban, Szakmai nyelvű hallott szöveg megértése, Elektromos kisgépek használata, Hajformázó eszközök használata, Elektromos berendezések használata, Személyes kompetenciák Felelősségtudat, Önállóság, Állóképesség, Kézügyesség, Szervezőkészség, 4.4 Társas kompetenciák Udvariasság, Konfliktuskerülő készség, 4.5 Módszerkompetenciák Kreativitás ötletgazdagság, Értékelési képesség, Áttekintő képesség, Problémamegoldás hibaelhárítás, Tervezési képesség, 5. A programmodulba való bekapcsolódás feltételei 5.1 Előzetesen teljesítendő modul(ok) 5.2 Előzetesen elvárt ismeret(ek) 6. A programmodulban való részvétel feltételei 6.1 Részvétel követésének Tanfolyami napló és/vagy jelenléti ív 6.2 Megengedett hiányzás Az összes óraszám 10%-a 6.3 feltétel(ek) A felnőttképzési szerződéshez, a hallgatók részéről vállalt kötelezettségek betartása (maximális hiányzás, modulzáróvizsgák teljesítése, képzési költségtérítés teljesítése) 7. A fogyatékosságból eredő speciális igények figyelembevételének 28

29 Külön konzultációs és gyakorlási lehetőség biztosítása emelt óraszámban a tanfolyami alap óraszámon túl. Akadálymentesített környezet a képzés színhelyén, speciális elhelyezkedés biztosítása a tantermekben. 8. A programmodul időtartama óra Szakmai képzés esetén ebből 8.2 Elmélet 11 óra 8.3 Gyakorlat 0 óra 8.4 Intenzitás Időtartam nap hét hónap 9. A programmodul megvalósításának módszerei 9.1 Elmélet % 9.2 Gyakorlat % 9.3 % 10. A programmodulba vonható csoportlétszám 10.1 Minimum 10 fő 10.2 Maximum 25 fő 11. A programmodul során alkalmazott értékelési rendszer 11.1 Számonkérések formája modul közbeni értékelés, modulzáró vizsga 11.2 Számonkérések rendszeressége modul folyamán folyamatosan 11.3 Számonkérések tartalma modul tananyaga 11.4 A felnőttek tudásszintjének szóbeli és/vagy írásbeli és/vagy i ellenőrzésére szolgáló módszer(ek) 11.5 Megszerezhető minősítések megfelelt, kiválóan megfelelt 11.6 Megszerezhető minősítésekhez 60%, 90% tartozó követelményszintek 11.7 Sikertelen teljesítés következménye modulzáró vizsga ismétlése 12. Az előzetesen megszerzett tudás elismerésének A modulzáró vizsga korábbi teljesítésének igazolása. 13. A programmodul megvalósításának személyi feltételei Programban betöltött szerep Oktatott témakör 13.1 instruktor Szakmai ismeretek I._347/2.0/ Végzettség(ek) megszerezh ető legmagasab b isk. Szakmai Gyakorlat Oktatói Felnőttképz ési 5 év 3 év 1 év követelmény(ek) 29

30 Programban betöltött szerep Oktatott témakör Végzettség(ek) végzettség Szakmai Gyakorlat Oktatói Felnőttképz ési követelmény(ek) 14. A programmodul megvalósításának tárgyi feltételei Képzési helyszín Igénybevétel célja Férőhelyek száma Minimálisan elvárt felszereltség 14.1 ált. célú tanterem oktatás db szék, 13 db tanulói asztal, tábla, tanári asztal, szék, írásvetítő, videolejátszó, DVD lejátszó, TV 14.a OKJ-s szakképesítésenként a i képzés megszervezésének OKJ-s képzés Saját tanműhely Gazdálkodó megnevezése szervezet Fodrász tanterve Csoportos Egyéni 15. A programmodul céljának eléréséhez szükséges tananyagok, segédanyagok, segédeszközök, és azok biztosításának Tananyagok, segédanyagok, segédeszközök Biztosítás

31 Tananyagok, segédanyagok, segédeszközök Biztosítás A programmodul céljának eléréséhez szükséges kötelező irodalom, és azok biztosításának Szerző Cím Kiadó neve, székhelye Kiadás éve Biztosítás 17. A programmodul céljának eléréséhez szükséges ajánlott irodalom, és azok biztosításának Szerző Cím Kiadó neve, székhelye Kiadás éve Biztosítás 18. A programmodul megvalósítására vonatkozó egyéb feltétel(ek), P. H.... II. ADATLAP - részletes bemutatása / 7 Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! 1.1 A program megnevezése Fodrász/Fodrász tanterve 1.2 A modul sorszáma A modul megnevezése Szakmai ismeret II._347/3.0/ A programmodul célja 31

32 A 4. pontban meghatározott, a modulhoz kapcsolódó szakmai ismeretek, szakmai készségek, személyes, társas, módszerkompetenciák elsajátítása, rögzítése. 3. A programmodul követelményei A modul elvégzése után a hallgató képes legyen a modul során elsajátított ismeretek, készségek, kompetenciák alkalmazására. 4. A programmodul során elsajátított ismeret, kialakított készség, képesség, kompetencia 4.1 Szakmai ismeretek Típus megjelölése A Hajvágás, Női hajvágás, Férfi hajvágás, B Arcápolás és borotválás, Gyerekhajvágás, Bajusz- és szakállkezelés, C D E 4.2 Szakmai készségek Szint megjelölése Olvasott szakmai szöveg megértése, Szakmai nyelvű beszédkészség, Szakmai nyelvű hallott szöveg megértése, Személyes kompetenciák Kézügyesség, 4.4 Társas kompetenciák 4.5 Módszerkompetenciák Kreativitás ötletgazdagság, Tervezési képesség, 5. A programmodulba való bekapcsolódás feltételei 5.1 Előzetesen teljesítendő modul(ok) 5.2 Előzetesen elvárt ismeret(ek) 6. A programmodulban való részvétel feltételei 6.1 Részvétel követésének Tanfolyami napló és/vagy jelenléti ív 6.2 Megengedett hiányzás Az összes óraszám 10%-a 6.3 feltétel(ek) A felnőttképzési szerződéshez, a hallgatók részéről 32

33 vállalt kötelezettségek betartása (maximális hiányzás, modulzáróvizsgák teljesítése, képzési költségtérítés teljesítése) 7. A fogyatékosságból eredő speciális igények figyelembevételének Külön konzultációs és gyakorlási lehetőség biztosítása emelt óraszámban a tanfolyami alap óraszámon túl. Akadálymentesített környezet a képzés színhelyén, speciális elhelyezkedés biztosítása a tantermekben. 8. A programmodul időtartama óra Szakmai képzés esetén ebből 8.2 Elmélet 10 óra 8.3 Gyakorlat 0 óra 8.4 Intenzitás Időtartam nap hét hónap 9. A programmodul megvalósításának módszerei 9.1 Elmélet % 9.2 Gyakorlat % 9.3 % 10. A programmodulba vonható csoportlétszám 10.1 Minimum 10 fő 10.2 Maximum 25 fő 11. A programmodul során alkalmazott értékelési rendszer 11.1 Számonkérések formája modul közbeni értékelés, modulzáró vizsga 11.2 Számonkérések rendszeressége modul folyamán folyamatosan 11.3 Számonkérések tartalma modul tananyaga 11.4 A felnőttek tudásszintjének szóbeli és/vagy írásbeli és/vagy i ellenőrzésére szolgáló módszer(ek) 11.5 Megszerezhető minősítések megfelelt, kiválóan megfelelt 11.6 Megszerezhető minősítésekhez 60%, 90% tartozó követelményszintek 11.7 Sikertelen teljesítés következménye modulzáró vizsga ismétlése 12. Az előzetesen megszerzett tudás elismerésének A modulzáró vizsga korábbi teljesítésének igazolása. 13. A programmodul megvalósításának személyi feltételei 33

34 Programban betöltött szerep Oktatott témakör 13.1 instruktor Szakmai ismeret II._347/3.0/ Végzettség(ek) megszerezh ető legmagasab b isk. végzettség Szakmai Gyakorlat Oktatói Felnőttképz ési 5 év 3 év 1 év követelmény(ek) 14. A programmodul megvalósításának tárgyi feltételei Képzési helyszín Igénybevétel célja Férőhelyek száma Minimálisan elvárt felszereltség 14.1 ált. célú tanterem oktatás db szék, 13 db tanulói asztal, tábla, tanári asztal, szék, írásvetítő, videolejátszó, DVD lejátszó, TV 14.a OKJ-s szakképesítésenként a i képzés megszervezésének OKJ-s képzés Saját tanműhely Gazdálkodó megnevezése szervezet Fodrász tanterve Csoportos Egyéni 15. A programmodul céljának eléréséhez szükséges tananyagok, segédanyagok, segédeszközök, és azok biztosításának Tananyagok, segédanyagok, segédeszközök Biztosítás

35 Tananyagok, segédanyagok, segédeszközök Biztosítás A programmodul céljának eléréséhez szükséges kötelező irodalom, és azok biztosításának Szerző Cím Kiadó neve, székhelye Kiadás éve Biztosítás 17. A programmodul céljának eléréséhez szükséges ajánlott irodalom, és azok biztosításának Szerző Cím Kiadó neve, székhelye Kiadás éve Biztosítás 18. A programmodul megvalósítására vonatkozó egyéb feltétel(ek), P. H.... II. ADATLAP - részletes bemutatása / 8 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! 1.1 A program megnevezése Fodrász/Fodrász tanterve 1.2 A modul sorszáma A modul megnevezése Szakmai ismeretek III._347/4.0/

36 2. A programmodul célja A 4. pontban meghatározott, a modulhoz kapcsolódó szakmai ismeretek, szakmai készségek, személyes, társas, módszerkompetenciák elsajátítása, rögzítése. 3. A programmodul követelményei A modul elvégzése után a hallgató képes legyen a modul során elsajátított ismeretek, készségek, kompetenciák alkalmazására. 4. A programmodul során elsajátított ismeret, kialakított készség, képesség, kompetencia 4.1 Szakmai ismeretek Típus megjelölése A Haj tartós formaváltoztatásai, B C D E 4.2 Szakmai készségek Szint megjelölése Olvasott szakmai szöveg megértése, Szakmai nyelvű beszédkészség, Személyes kompetenciák Önállóság, Szervezőkészség, 4.4 Társas kompetenciák 4.5 Módszerkompetenciák Áttekintő képesség, Tervezési képesség, 5. A programmodulba való bekapcsolódás feltételei 5.1 Előzetesen teljesítendő modul(ok) 5.2 Előzetesen elvárt ismeret(ek) 6. A programmodulban való részvétel feltételei 6.1 Részvétel követésének Tanfolyami napló és/vagy jelenléti ív 6.2 Megengedett hiányzás Az összes óraszám 10%-a 6.3 feltétel(ek) A felnőttképzési szerződéshez, a hallgatók részéről 36

37 vállalt kötelezettségek betartása (maximális hiányzás, modulzáróvizsgák teljesítése, képzési költségtérítés teljesítése) 7. A fogyatékosságból eredő speciális igények figyelembevételének Külön konzultációs és gyakorlási lehetőség biztosítása emelt óraszámban a tanfolyami alap óraszámon túl. Akadálymentesített környezet a képzés színhelyén, speciális elhelyezkedés biztosítása a tantermekben. 8. A programmodul időtartama óra Szakmai képzés esetén ebből 8.2 Elmélet 4 óra 8.3 Gyakorlat 0 óra 8.4 Intenzitás Időtartam nap hét hónap 9. A programmodul megvalósításának módszerei 9.1 Elmélet % 9.2 Gyakorlat % 9.3 % 10. A programmodulba vonható csoportlétszám 10.1 Minimum 10 fő 10.2 Maximum 25 fő 11. A programmodul során alkalmazott értékelési rendszer 11.1 Számonkérések formája modul közbeni értékelés, modulzáró vizsga 11.2 Számonkérések rendszeressége modul folyamán folyamatosan 11.3 Számonkérések tartalma modul tananyaga 11.4 A felnőttek tudásszintjének szóbeli és/vagy írásbeli és/vagy i ellenőrzésére szolgáló módszer(ek) 11.5 Megszerezhető minősítések megfelelt, kiválóan megfelelt 11.6 Megszerezhető minősítésekhez 60%, 90% tartozó követelményszintek 11.7 Sikertelen teljesítés következménye modulzáró vizsga ismétlése 12. Az előzetesen megszerzett tudás elismerésének A modulzáró vizsga korábbi teljesítésének igazolása. 13. A programmodul megvalósításának személyi feltételei 37

38 Programban betöltött szerep Oktatott témakör 13.1 instruktor Szakmai ismeretek III._347/4.0/ Végzettség(ek) megszerezh ető legmagasab b isk. végzettség Szakmai Gyakorlat Oktatói Felnőttképz ési 5 év 3 év 1 év követelmény(ek) 14. A programmodul megvalósításának tárgyi feltételei Képzési helyszín Igénybevétel célja Férőhelyek száma Minimálisan elvárt felszereltség 14.1 ált. célú tanterem oktatás db szék, 13 db tanulói asztal, tábla, tanári asztal, szék, írásvetítő, videolejátszó, DVD lejátszó, TV 14.a OKJ-s szakképesítésenként a i képzés megszervezésének OKJ-s képzés Saját tanműhely Gazdálkodó megnevezése szervezet Fodrász tanterve Csoportos Egyéni 15. A programmodul céljának eléréséhez szükséges tananyagok, segédanyagok, segédeszközök, és azok biztosításának Tananyagok, segédanyagok, segédeszközök Biztosítás

39 Tananyagok, segédanyagok, segédeszközök Biztosítás A programmodul céljának eléréséhez szükséges kötelező irodalom, és azok biztosításának Szerző Cím Kiadó neve, székhelye Kiadás éve Biztosítás 17. A programmodul céljának eléréséhez szükséges ajánlott irodalom, és azok biztosításának Szerző Cím Kiadó neve, székhelye Kiadás éve Biztosítás 18. A programmodul megvalósítására vonatkozó egyéb feltétel(ek), P. H.... II. ADATLAP - részletes bemutatása / 9 Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! 1.1 A program megnevezése Fodrász/Fodrász tanterve 39

40 1.2 A modul sorszáma A modul megnevezése Szakmai ismeretek IV._347/5.0/ A programmodul célja A 4. pontban meghatározott, a modulhoz kapcsolódó szakmai ismeretek, szakmai készségek, személyes, társas, módszerkompetenciák elsajátítása, rögzítése. 3. A programmodul követelményei A modul elvégzése után a hallgató képes legyen a modul során elsajátított ismeretek, készségek, kompetenciák alkalmazására. 4. A programmodul során elsajátított ismeret, kialakított készség, képesség, kompetencia 4.1 Szakmai ismeretek Típus megjelölése A B C D E 4.2 Szakmai készségek Hajfestés folyamatának technológiái, Színezés tónusbiztosítása, Szőkítés és színelvonás technológiája, Melírozás technológiája, Színkeverés, Szint megjelölése Olvasott szakmai szöveg megértése, Szakmai nyelvű beszédkészség, Szakmai nyelvezetű íráskészség fogalmazás írásban, Szakmai nyelvű hallott szöveg megértése, Hajszínváltoztatás eszközeinek használata, Személyes kompetenciák Felelősségtudat, Önállóság, Szervezőkészség, 4.4 Társas kompetenciák 4.5 Módszerkompetenciák Áttekintő képesség, Problémamegoldás hibaelhárítás, Tervezési képesség, 5. A programmodulba való bekapcsolódás feltételei 5.1 Előzetesen teljesítendő modul(ok) 5.2 Előzetesen elvárt ismeret(ek) 40

41 6. A programmodulban való részvétel feltételei 6.1 Részvétel követésének Tanfolyami napló és/vagy jelenléti ív 6.2 Megengedett hiányzás Az összes óraszám 10%-a 6.3 feltétel(ek) A felnőttképzési szerződéshez, a hallgatók részéről vállalt kötelezettségek betartása (maximális hiányzás, modulzáróvizsgák teljesítése, képzési költségtérítés teljesítése) 7. A fogyatékosságból eredő speciális igények figyelembevételének Külön konzultációs és gyakorlási lehetőség biztosítása emelt óraszámban a tanfolyami alap óraszámon túl. Akadálymentesített környezet a képzés színhelyén, speciális elhelyezkedés biztosítása a tantermekben. 8. A programmodul időtartama óra Szakmai képzés esetén ebből 8.2 Elmélet 11 óra 8.3 Gyakorlat 0 óra 8.4 Intenzitás Időtartam nap hét hónap 9. A programmodul megvalósításának módszerei 9.1 Elmélet % 9.2 Gyakorlat % 9.3 % 10. A programmodulba vonható csoportlétszám 10.1 Minimum 10 fő 10.2 Maximum 25 fő 11. A programmodul során alkalmazott értékelési rendszer 11.1 Számonkérések formája modul közbeni értékelés, modulzáró vizsga 11.2 Számonkérések rendszeressége modul folyamán folyamatosan 11.3 Számonkérések tartalma modul tananyaga 11.4 A felnőttek tudásszintjének szóbeli és/vagy írásbeli és/vagy i ellenőrzésére szolgáló módszer(ek) 11.5 Megszerezhető minősítések megfelelt, kiválóan megfelelt 11.6 Megszerezhető minősítésekhez 60%, 90% tartozó követelményszintek 11.7 Sikertelen teljesítés következménye modulzáró vizsga ismétlése 12. Az előzetesen megszerzett tudás elismerésének 41

42 A modulzáró vizsga korábbi teljesítésének igazolása. 13. A programmodul megvalósításának személyi feltételei Programban betöltött szerep Oktatott témakör 13.1 instruktor Szakmai ismeretek IV._347/5.0/ Végzettség(ek) megszerezh ető legmagasab b isk. végzettség Szakmai Gyakorlat Oktatói Felnőttképz ési 5 év 3 év 1 év követelmény(ek) 14. A programmodul megvalósításának tárgyi feltételei Képzési helyszín Igénybevétel célja Férőhelyek száma Minimálisan elvárt felszereltség 14.1 ált. célú tanterem oktatás db szék, 13 db tanulói asztal, tábla, tanári asztal, szék, írásvetítő, videolejátszó, DVD lejátszó, TV 14.a OKJ-s szakképesítésenként a i képzés megszervezésének OKJ-s képzés Saját tanműhely Gazdálkodó megnevezése szervezet Fodrász tanterve Csoportos Egyéni 15. A programmodul céljának eléréséhez szükséges tananyagok, segédanyagok, segédeszközök, és azok biztosításának Tananyagok, segédanyagok, segédeszközök Biztosítás

Árpád Szakképző Iskola és Kollégium

Árpád Szakképző Iskola és Kollégium Árpád Szakképző Iskola és Kollégium 030216 KÉPZÉSI PROGRAM KÖNNYŰIPAR szakmacsoport RUHAIPARI TECHNIKUS szakma OKJ SZÁMA:54 542 01 0010 54 02 ÉRVÉNYES:2007. szeptember 1-től Képzési program I. ADATLAP

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása 1. SZ. MELLÉKLET Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

I. ADATLAP - A program általános tartalma. 2.1 Általános képzés X 2.2 Nyelvi képzés 2.3 Szakmai képzés

I. ADATLAP - A program általános tartalma. 2.1 Általános képzés X 2.2 Nyelvi képzés 2.3 Szakmai képzés I. ADATLAP - A program általános tartalma 1. A program megnevezése 1.1. Tanulástechnikai tréning OKJ-s program esetén 1.2. OKJ száma is ----- 2. A program besorolása Csak egy terület jelölhető meg! 2.1

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

Méréssel ellenőrzi az előírt paraméterek meglétét. Előírás alapján elvégzi a szükséges beállításokat.

Méréssel ellenőrzi az előírt paraméterek meglétét. Előírás alapján elvégzi a szükséges beállításokat. II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP Programmodul részletes bemutatása 3. SZ. MELLÉKLET Valamennyi programmodulra különkülön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP Programmodul részletes bemutatása 4. SZ. MELLÉKLET Valamennyi programmodulra különkülön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése

Részletesebben

II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása

II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11.

Részletesebben

II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása

II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása 1. A programmodul azonosító adatai 1.1. Program megnevezése Digitális fényképezés alapismeretei 1.2.. A modul sorszáma 1 1.3. A modul megnevezése Digitális

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása

II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása 1. A programmodul azonosító adatai 1.1. Program megnevezése Digitális fényképezés alapismeretei 1.2.. A modul sorszáma 3 1.3. A modul megnevezése Digitális

Részletesebben

1.1. Program megnevezése Digitális készségek mindenkinek az alapoktól az ECDL-ig 1.2.. A modul sorszáma 7. 1.3. A modul megnevezése ECDL Prezentáció

1.1. Program megnevezése Digitális készségek mindenkinek az alapoktól az ECDL-ig 1.2.. A modul sorszáma 7. 1.3. A modul megnevezése ECDL Prezentáció II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

FODRÁSZ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI

FODRÁSZ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI FODRÁSZ SZKKÉPESÍTÉS SZKMI ÉS VIZSGKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKEN SZEREPLŐ DTOK 1. szakképesítés azonosító száma: 33 815 01 1000 00 00 2. szakképesítés megnevezése: Fodrász 3. 3.1 Szakképesítések

Részletesebben

A COBRA CONTROL BEMUTATÁSA

A COBRA CONTROL BEMUTATÁSA National Instruments Alliance Partner, Distributor for Göpel electronic and Digitaltest H-1121 Budapest, Konkoly Thege út 29-33. Tel: +36 1 392-2239, Fax: +36 1 392-2601 cobra@cobra.kfkipark.hu http://www.cobracontrol.hu

Részletesebben

A COBRA CONTROL BEMUTATÁSA

A COBRA CONTROL BEMUTATÁSA National Instruments Alliance Partner, Distributor for Göpel electronic and Digitaltest H-1121 Budapest, Konkoly Thege út 29-33. Tel: +36 1 392-2239, Fax: +36 1 392-2601 cobra@cobra.kfkipark.hu http://www.cobracontrol.hu

Részletesebben

I. ADATLAP - A program általános tartalma. 2.1 Általános képzés 2.2 Nyelvi képzés 2.3 Szakmai képzés X

I. ADATLAP - A program általános tartalma. 2.1 Általános képzés 2.2 Nyelvi képzés 2.3 Szakmai képzés X I. ADATLAP - A program általános tartalma 1. A program megnevezése 1.1. Üzleti hatékonyság fejlesztése a gyakorlatban OKJ-s program esetén 1.2. OKJ száma is --- 2. A program besorolása Csak egy terület

Részletesebben

Ügyfélkapcsolat szerviztevékenység gyakorlása

Ügyfélkapcsolat szerviztevékenység gyakorlása II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

FODRÁSZ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

FODRÁSZ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK FODRÁSZ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1. A szakképesítés azonosító száma: 33 815 01 1000 00 00 2. A szakképesítés megnevezése: Fodrász 3. Szakképesítések

Részletesebben

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA KOZMETIKUS MESTERKÉPZÉSI PROGRAM

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA KOZMETIKUS MESTERKÉPZÉSI PROGRAM MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA KOZMETIKUS MESTERKÉPZÉSI PROGRAM 2012 I. Általános irányelvek 1. A mesterképzés szabályozásának jogi háttere A képzési program a szakképzésről szóló, többször módosított

Részletesebben

A TÁMOGATÓ SZOLGÁLATI KÉPZÉSEK OKTATÁSI PROGRAMJA

A TÁMOGATÓ SZOLGÁLATI KÉPZÉSEK OKTATÁSI PROGRAMJA A TÁMOGATÓ SZOLGÁLATI KÉPZÉSEK OKTATÁSI PROGRAMJA Nemzeti Erőforrás Minisztérium Budapest Engedélyezési szám:52998-1/2010-0016szfö SK Engedélyezte: Nyitrai Imre Helyettes államtitkár Intézményi akkreditációs

Részletesebben

KOZMETIKUS. alapján készült.

KOZMETIKUS. alapján készült. I. Általános irányelvek 1. A képzés szabályozásának jogi háttere A központi program a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény, a szakképzésről szóló 1993. évi LXXVI. törvény, a gazdasági kamarákról

Részletesebben

Informatikai, munkaszervezési és -tervezési, technológiai alaptevékenységek végzése

Informatikai, munkaszervezési és -tervezési, technológiai alaptevékenységek végzése II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

Villamos, hidraulikus, pneumatikus hibafeltárás.

Villamos, hidraulikus, pneumatikus hibafeltárás. II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA KÉZÁPOLÓ ÉS MŰKÖRÖMÉPÍTŐ MESTERKÉPZÉSI PROGRAM

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA KÉZÁPOLÓ ÉS MŰKÖRÖMÉPÍTŐ MESTERKÉPZÉSI PROGRAM MGYR KERESKEDELMI ÉS IPRKMR KÉZÁPOLÓ ÉS MŰKÖRÖMÉPÍTŐ MESTERKÉPZÉSI PROGRM 2012 I. Általános irányelvek 1. mesterképzés szabályozásának jogi háttere képzési program a szakképzésről szóló, többször módosított

Részletesebben

A villamosipari műszaki ábrázolásban a jelölések, a szabványok helyes alkalmazásának. Szabványos villamos rajzok készítése, olvasása és értelmezése

A villamosipari műszaki ábrázolásban a jelölések, a szabványok helyes alkalmazásának. Szabványos villamos rajzok készítése, olvasása és értelmezése II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

Végső beállitási valamint üzemeltetési és karbantartási, ellenőrzési műveletek és bizonylatolás.

Végső beállitási valamint üzemeltetési és karbantartási, ellenőrzési műveletek és bizonylatolás. II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

PLC és számítógép hálózat, programozás, ellenőrzés végrehajtása és értékelése

PLC és számítógép hálózat, programozás, ellenőrzés végrehajtása és értékelése II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

Ellenörző és elökészítő, beállító műveletek és funkció próba elsajátítása

Ellenörző és elökészítő, beállító műveletek és funkció próba elsajátítása II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

3. szint Köznyelvi szöveg fogalmazása írásban 3. szint Olvasott szakmai szöveg megértése

3. szint Köznyelvi szöveg fogalmazása írásban 3. szint Olvasott szakmai szöveg megértése II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM

SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM CIPÉSZ, CIPŐKÉSZÍTŐ, CIPŐJAVÍTÓ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKKÉPESÍTÉS ADAPTÁLT KÖZPONTI PROGRAM MOZGÁSKORLÁTOZOTT TANULÓK SZÁMÁRA 2008 1 Készült a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása 1. SZ. MELLÉKLET Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése

Részletesebben

FÖLDMŰVELÉSÜGYI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM

FÖLDMŰVELÉSÜGYI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM FÖLDMŰVELÉSÜGYI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM PÉK SZAKKÉPESÍTÉS ADAPTÁLT KÖZPONTI PROGRAM HALLÁSSÉRÜLT TANULÓK SZÁMÁRA 2008 Készült a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet munkacsoportjában,

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

ÉDESIPARI TERMÉKGYÁRTÓ

ÉDESIPARI TERMÉKGYÁRTÓ ÉDESIPARI TERMÉKGYÁRTÓ I. Általános irányelvek 1. A képzés szabályozásának jogi háttere A központi program a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény, a szakképzésről szóló 1993. évi LXXVI. törvény,

Részletesebben

SZÁLLODAIPARI TECHNIKUS

SZÁLLODAIPARI TECHNIKUS SZÁLLODAIPARI TECHNIKUS KÉPZÉSI PROGRAM SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEK 2013. 1/48 Tartalomjegyzék: KÉPZÉS MODULJAI... 3 ALAPFOGALMAK ÉRTELMEZÉSE... 6 Szakmai készség fogalma... 6 Szintjei... 6 SZAKMAI

Részletesebben

SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM. Szóbeli vizsgatevékenység

SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM. Szóbeli vizsgatevékenység SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM Vizsgarészhez rendelt követelménymodul azonosítója, megnevezése: 1867-06/1 A szociális gondozás és ápolás adminisztrációs feladatainak bemutatása a gyakorlat alapján

Részletesebben

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA FODRÁSZ MESTERKÉPZÉSI PROGRAM

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA FODRÁSZ MESTERKÉPZÉSI PROGRAM MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA FODRÁSZ MESTERKÉPZÉSI PROGRAM 2012 I. Általános irányelvek 1. A mesterképzés szabályozásának jogi háttere A képzési program a szakképzésről szóló, többször módosított

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP Programmodul részletes bemutatása 3. SZ. MELLÉKLET Valamennyi programmodulra különkülön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése

Részletesebben

Adatlap a felnőttképzésről 2007.

Adatlap a felnőttképzésről 2007. Az adatszolgáltatás a 229/2006. (XI.20.) Kormányrendelet alapján kötelező! Nyilvántartási szám:1665 Adatszolgáltatók: a felnőttképzést folytató intézmények. Az adatszolgáltatás statisztikai célokra történik.

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

A tevékenység által, kreatív szemléletűek részére Szakszerű gyors módszerek elsajátítását, és a minőséget igénylők részére

A tevékenység által, kreatív szemléletűek részére Szakszerű gyors módszerek elsajátítását, és a minőséget igénylők részére I. ADATLAP - A program általános tartalma 1. A program megnevezése 1.1. Divat- és stílustervező felnőttképzés OKJ-s program esetén 1.2. OKJ száma is 54 211 07 0000 00 00 2. A program besorolása Csak egy

Részletesebben

II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása

II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11.

Részletesebben

OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM FAZEKAS SZAKKÉPESÍTÉS/ELÁGAZÁS

OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM FAZEKAS SZAKKÉPESÍTÉS/ELÁGAZÁS OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM FAZEKAS SZAKKÉPESÍTÉS/ELÁGAZÁS ADAPTÁLT KÖZPONTI PROGRAM LÁTÁSSÉRÜLTANULÓK SZÁMÁRA 2007 Készült a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézetben Az alapprogramot készítette:

Részletesebben

MŰSZAKICIKK-KERESKEDŐ

MŰSZAKICIKK-KERESKEDŐ I. Általános irányelvek 1. A képzés szabályozásának jogi háttere A központi program a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény, a szakképzésről szóló 1993. évi LXXVI. törvény, a gazdasági kamarákról

Részletesebben

LÁBÁPOLÓ MESTERVIZSGA KÖVETELMÉNYEI

LÁBÁPOLÓ MESTERVIZSGA KÖVETELMÉNYEI LÁBÁPOLÓ MESTERVIZSGA KÖVETELMÉNYEI I. A Lábápoló mestervizsgára jelentkezés feltételei 1. A mestervizsgához szükséges szakképesítési feltételek A Lábápoló mestervizsgára jelentkezéshez az alábbi szakképesítések

Részletesebben

II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása

II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása 1. A programmodul azonosító adatai 1.1. Program megnevezése Elektronikai alkalmazások a korszerű gépjárművekben 1.2.. A modul sorszáma 1 1.3. A modul megnevezése

Részletesebben

ENERGETIKUS. alapján készült.

ENERGETIKUS. alapján készült. I. Általános irányelvek 1. A képzés szabályozásának jogi háttere A központi program a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény, a szakképzésről szóló 1993. évi LXXVI. törvény, a gazdasági kamarákról

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

CUKRÁSZ. alapján készült.

CUKRÁSZ. alapján készült. I. Általános irányelvek 1. A képzés szabályozásának jogi háttere A központi program a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény, a szakképzésről szóló 1993. évi LXXVI. törvény, a gazdasági kamarákról

Részletesebben

VASÚTI PÁLYAMUNKÁS. 2. A szakképesítés OKJ-ban szereplő és egyéb adatai. A szakképesítés azonosító száma: 31 841 02 1000 00 00. Szakképesítések köre:

VASÚTI PÁLYAMUNKÁS. 2. A szakképesítés OKJ-ban szereplő és egyéb adatai. A szakképesítés azonosító száma: 31 841 02 1000 00 00. Szakképesítések köre: VASÚTI PÁLYAMUNKÁS I. Általános irányelvek 1. A képzés szabályozásának jogi háttere A központi program a közoktatásról szóló, többször módosított 1993. évi LXXIX. törvény, a szakképzésről szóló, többször

Részletesebben

FÖLDMŰVELÉSÜGYI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM

FÖLDMŰVELÉSÜGYI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM FÖLDMŰVELÉSÜGYI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM PARKGONDOZÓ RÉSZ-SZAKKÉPESÍTÉS ADAPTÁLT KÖZPONTI PRORAMJA TANULÁSBAN AKADÁLYOZOTT TANULÓK SZÁMÁRA 2007 Készült a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézetben

Részletesebben

VILLANYSZERELŐ. 2. A szakképesítés OKJ-ban szereplő és egyéb adatai. A szakképesítés azonosító száma: 33 522 04 1000 00 00. Szakképesítések köre:

VILLANYSZERELŐ. 2. A szakképesítés OKJ-ban szereplő és egyéb adatai. A szakképesítés azonosító száma: 33 522 04 1000 00 00. Szakképesítések köre: I. Általános irányelvek 1. A képzés szabályozásának jogi háttere A központi program a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény, a szakképzésről szóló 1993. évi LXXVI. törvény, a gazdasági kamarákról

Részletesebben

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA FÉNYKÉPÉSZ ÉS FOTÓTERMÉK-KERESKEDŐ KÉPZÉSI PROGRAM

MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA FÉNYKÉPÉSZ ÉS FOTÓTERMÉK-KERESKEDŐ KÉPZÉSI PROGRAM MAGYAR KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA FÉNYKÉPÉSZ ÉS FOTÓTERMÉK-KERESKEDŐ KÉPZÉSI PROGRAM 2012 I. Általános irányelvek 1. A mesterképzés szabályozásának jogi háttere A képzési program a szakképzésről szóló,

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

54 321 01 0010 54 03 Újságíró I. Újságíró, konferanszié 54 321 01 0100 52 01 Fotóriporter Újságíró, konferanszié

54 321 01 0010 54 03 Újságíró I. Újságíró, konferanszié 54 321 01 0100 52 01 Fotóriporter Újságíró, konferanszié 19-06 z újságíráshoz, lapkészítéshez illeszkedő fotóriporteri tevékenység ellátása 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos

Részletesebben

Képzési tájékoztató. A képzési program E-001291/2015/A052. A programba való bekapcsolódás feltételei. A programban való részvétel feltételei

Képzési tájékoztató. A képzési program E-001291/2015/A052. A programba való bekapcsolódás feltételei. A programban való részvétel feltételei Nyíregyházi Szakképzési Centrum 4400 Nyíregyháza, Dugonics utca 10-12. Tel.: 42/512-371 OM azonosító: 203045 E-mail: nyirszc@gmail.com Honlap: www.nyiregyhaziszc.hu Képzési tájékoztató A A képzési program

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Szabó szakmacsoport

Jegyzőkönyv. Szabó szakmacsoport Jegyzőkönyv Szabó szakmacsoport Dátum: Helyszín: Petőfi utca 72 08. terem Téma: Bemutató óra A bemutató óra anyagának megbeszélése. Óravázlat elkészítése Anyagigény összeállítása Anyagok beszerzése a bemutató

Részletesebben

II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása

II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása 1. A programmodul azonosító adatai 1.1. Program megnevezése Digitális fényfépezés alapismeretei 1.2.. A modul sorszáma 2 1.3. A modul megnevezése A fényképezés

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása 2. SZ. MELLÉKLET Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése

Részletesebben

LÉGTECHNIKAI RENDSZERSZERELŐ

LÉGTECHNIKAI RENDSZERSZERELŐ I. Általános irányelvek 1. A képzés szabályozásának jogi háttere A központi program a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény, a szakképzésről szóló 1993. évi LXXVI. törvény, a gazdasági kamarákról

Részletesebben

1. Támogatható képzések

1. Támogatható képzések A Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ ajánlattételi felhívása a 2008. május 26-2009. május 31. közötti idıszakra vonatkozóan a Munkaerı-piaci Alap decentralizált Foglalkoztatási Alaprészébıl,

Részletesebben

SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM

SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM BURKOLÓ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKKÉPESÍTÉS ADAPTÁLT KÖZPONTI PROGRAM HALLÁSSÉRÜLT TANULÓK SZÁMÁRA 2008 Készült a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet munkacsoportjában,

Részletesebben

II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása

II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11.

Részletesebben

a(z) IV. PEDAGÓGIA ágazathoz tartozó 54 140 02 PEDAGÓGIAI ÉS CSALÁDSEGÍTŐ MUNKATÁRS SZAKKÉPESÍTÉSHEZ

a(z) IV. PEDAGÓGIA ágazathoz tartozó 54 140 02 PEDAGÓGIAI ÉS CSALÁDSEGÍTŐ MUNKATÁRS SZAKKÉPESÍTÉSHEZ S Z A K K É P Z É S I K E R E T T A N T E R V a(z) IV. PEDAGÓGIA ágazathoz tartozó 54 140 02 PEDAGÓGIAI ÉS CSALÁDSEGÍTŐ MUNKATÁRS SZAKKÉPESÍTÉSHEZ A(z) IV. PEDAGÓGIA ágazathoz az alábbi szakképesítések

Részletesebben

II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása

II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása 1. A programmodul azonosító adatai 1.1. Program megnevezése Webszerkesztés, a web programozás alapjai 1.2.. A modul sorszáma 1 1.3. A modul megnevezése Web

Részletesebben

516. sz. Ipari Szakképző Iskola és Kollégium 7200 Dombóvár, Népköztársaság u. 21. 52 811 02 0000 00 00 VENDÉGLŐS. Helyi tanterv 2008.

516. sz. Ipari Szakképző Iskola és Kollégium 7200 Dombóvár, Népköztársaság u. 21. 52 811 02 0000 00 00 VENDÉGLŐS. Helyi tanterv 2008. 56. sz. Ipari Szakképző Iskola és Kollégium 700 Dombóvár, Népköztársaság u.. 5 8 0 0000 00 00 VENDÉGLŐS Helyi tanterv 008. Készítette: Ériné Dávid Erzsébet . A képzés szabályozásának jogi háttere A központi

Részletesebben

TÁVKÖZLÉSI MŰSZERÉSZ

TÁVKÖZLÉSI MŰSZERÉSZ I. Általános irányelvek 1. A képzés szabályozásának jogi háttere A központi program a közoktatásról szóló, többször módosított 1993. évi LXXIX. törvény, a szakképzésről szóló, többször módosított 1993.

Részletesebben

ÚTMUTATÓ SEGÉDLET. [Képzés megnevezése]

ÚTMUTATÓ SEGÉDLET. [Képzés megnevezése] ÚTMUTATÓ SEGÉDLET a felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. tv. szerinti képzési programok kidolgozásához, a RETTEGI Consulting Kft. által közzétett képzési programűrlap alapján Megjegyzés: A segédletben

Részletesebben

A Tolna Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának

A Tolna Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának A Tolna Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA TÁMOP-1.1.2-11/1 A hátrányos helyzetűek foglalkoztathatóságának javítása (Decentralizált programok a konvergencia régióban)

Részletesebben

KORSZERŰ ANDRAGÓGIAI ISMERETEK, KÉPZÉSI PROGRAM- ÉS TANANYAGFEJLESZTÉS MÓDSZERTANA KÉPZÉSI PROGRAM

KORSZERŰ ANDRAGÓGIAI ISMERETEK, KÉPZÉSI PROGRAM- ÉS TANANYAGFEJLESZTÉS MÓDSZERTANA KÉPZÉSI PROGRAM ÉSZAK-MAGYARORSZÁGI REGIONÁLIS KÉPZŐ KÖZPONT KORSZERŰ ANDRAGÓGIAI ISMERETEK, KÉPZÉSI PROGRAM- ÉS TANANYAGFEJLESZTÉS MÓDSZERTANA KÉPZÉSI PROGRAM Készült a TÁMOP-2.2.4/08/1-2009-0014 Trans-Fair projekt keretében

Részletesebben

MELEGÜZEMI TECHNIKUS

MELEGÜZEMI TECHNIKUS I. Általános irányelvek 1. A képzés szabályozásának jogi háttere A központi program a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény, a szakképzésről szóló 1993. évi LXXVI. törvény, a gazdasági kamarákról

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása 3. SZ. MELLÉKLET Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése

Részletesebben

SZAKMAI TANTERVI ADAPTÁCIÓ a 31 521 01 BEVONTELEKTRÓDÁS KÉZI ÍVHEGESZTŐ részszakképesítés HÍD II. programban történő 2 éves oktatásához

SZAKMAI TANTERVI ADAPTÁCIÓ a 31 521 01 BEVONTELEKTRÓDÁS KÉZI ÍVHEGESZTŐ részszakképesítés HÍD II. programban történő 2 éves oktatásához SZAKMAI TANTERVI ADAPTÁCIÓ a 31 521 01 BEVONTELEKTRÓDÁS KÉZI ÍVHEGESZTŐ részszakképesítés HÍD II. programban történő 2 éves oktatásához a 34 521 06 Hegesztő szakképesítés kerettanterve alapján I. A szakképzés

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM

SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM KOSÁRFONÓ RÉSZ-SZAKKÉPESÍTÉS ADAPTÁLT KÖZPONTI PROGRAM LÁTÁSSÉRÜLT TANULÓK SZÁMÁRA 2007 Készült a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézetben A szakképesítés programját

Részletesebben

Eötvös József Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium Tiszaújváros. AZ ELEKTRONIKAI TECHNIKUS SZAKKÉPESÍTÉS OKJ szám: 54 523 01 0000 00 00

Eötvös József Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium Tiszaújváros. AZ ELEKTRONIKAI TECHNIKUS SZAKKÉPESÍTÉS OKJ szám: 54 523 01 0000 00 00 1 Eötvös József Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium Tiszaújváros AZ ELEKTRONIKAI TECHNIKUS SZAKKÉPESÍTÉS OKJ szám: 54 523 01 0000 00 00 HELYI PROGRAMJA Készült a szociális és munkaügyi miniszter által

Részletesebben

SZAKKÉPZÉSI KERETTANTERV a(z) XLI. VÍZÜGY ágazathoz tartozó 54 853 03 VÍZGÉPÉSZETI TECHNIKUS SZAKKÉPESÍTÉSHEZ

SZAKKÉPZÉSI KERETTANTERV a(z) XLI. VÍZÜGY ágazathoz tartozó 54 853 03 VÍZGÉPÉSZETI TECHNIKUS SZAKKÉPESÍTÉSHEZ SZAKKÉPZÉSI KERETTANTERV a(z) XLI. VÍZÜGY ágazathoz tartozó 54 853 03 VÍZGÉPÉSZETI TECHNIKUS SZAKKÉPESÍTÉSHEZ A(z) XLI.. VÍZÜGY ágazathoz az alábbi szakképesítések tartoznak: 54 853 02 Vízgazdálkodó technikus

Részletesebben

1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1. A képzés megnevezése: Veszélyes áru belvízi szállítási katasztrófavédelmi ellenőri képzés 1.2. A képzés végrehajtásának jogi háttere Magyarország Alaptörvénye 2011. évi

Részletesebben

ÉRETTSÉGI ÉS FELVÉTELI ELJÁRÁSREND

ÉRETTSÉGI ÉS FELVÉTELI ELJÁRÁSREND ÉRETTSÉGI ÉS FELVÉTELI ELJÁRÁSREND 2015 FONTOS DÁTUMOK Felsőoktatási felvételi jelentkezési kérelem rögzítésének határideje az 2015. február E-felvételiben 15. E-felvételit hitelesítő adatlapok beküldésének

Részletesebben

KISHAJÓÉPÍTŐ, -KARBANTARTÓ TECHNIKUS

KISHAJÓÉPÍTŐ, -KARBANTARTÓ TECHNIKUS I. Általános irányelvek 1. A képzés szabályozásának jogi háttere A központi program a közoktatásról szóló, többször módosított 1993. évi LXXIX. törvény, a szakképzésről szóló, többször módosított 1993.

Részletesebben

Munkaügyi Központ. Ajánlati felhívás 4. számú melléklete EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

Munkaügyi Központ. Ajánlati felhívás 4. számú melléklete EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Munkaügyi Központ Ajánlati felhívás 4. számú melléklete Tanfolyami kód: Ügyiratszám: EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS amely létrejött a Somogy Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja (cím7400 kaposvár, Fő

Részletesebben

KSH közlemény. a statisztikai szakképesítés központi programjának (tantervének) kiadásáról. Statisztikai és gazdasági ügyintéző

KSH közlemény. a statisztikai szakképesítés központi programjának (tantervének) kiadásáról. Statisztikai és gazdasági ügyintéző KSH közlemény a statisztikai szakképesítés központi programjának (tantervének) kiadásáról A szakképzésről szóló 1993. évi LXXVI. törvény 5. (2) bekezdés b) pontjában foglaltak alapján az alábbi szakképesítés

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

KERTÉSZ. 2. A szakképesítések, elágazások OKJ-ban szereplő és egyéb adatai. A szakképesítés azonosító száma: 31 622 01. A szakképesítés megnevezése:

KERTÉSZ. 2. A szakképesítések, elágazások OKJ-ban szereplő és egyéb adatai. A szakképesítés azonosító száma: 31 622 01. A szakképesítés megnevezése: I. Általános irányelvek 1. A képzés szabályozásának jogi háttere A központi program a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény, a szakképzésről szóló 1993. évi LXXVI. törvény, a gazdasági kamarákról

Részletesebben

JOGI ASSZISZTENS Általános irányelvek A képzés szabályozásának jogi háttere

JOGI ASSZISZTENS Általános irányelvek A képzés szabályozásának jogi háttere I. Általános irányelvek 1. A képzés szabályozásának jogi háttere A központi / ajánlott szakképzési program a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény, a szakképzésről szóló 1993. évi LXXVI. törvény,

Részletesebben

II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása

II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása 1. A programmodul azonosító adatai 1.1. Program megnevezése Elektronikai alkalmazások a korszerű gépjárművekben 1.2.. A modul sorszáma 3 1.3. A modul megnevezése

Részletesebben

AZ ENGEDÉLLYEL RENDELKEZŐ FELNŐTTKÉPZÉST FOLYTATÓ INTÉZMÉNYEK LEGFONTOSABB KÖTELEZETTSÉGEI AZ ENGEDÉLY MEGADÁSÁT KÖVETŐEN

AZ ENGEDÉLLYEL RENDELKEZŐ FELNŐTTKÉPZÉST FOLYTATÓ INTÉZMÉNYEK LEGFONTOSABB KÖTELEZETTSÉGEI AZ ENGEDÉLY MEGADÁSÁT KÖVETŐEN AZ ENGEDÉLLYEL RENDELKEZŐ FELNŐTTKÉPZÉST FOLYTATÓ INTÉZMÉNYEK LEGFONTOSABB KÖTELEZETTSÉGEI AZ ENGEDÉLY MEGADÁSÁT KÖVETŐEN (kivonat a vonatkozó jogszabályokból) Képzési program Felnőttképzési tevékenységét

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP Programmodul részletes bemutatása 3. SZ. MELLÉKLET Valamennyi programmodulra különkülön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése

Részletesebben

SZAKMAI TANTERVI ADAPTÁCIÓ. a 31 543 01 FAMEGMUNKÁLÓ részszakképesítés HÍD II. programban történő 2 éves oktatásához

SZAKMAI TANTERVI ADAPTÁCIÓ. a 31 543 01 FAMEGMUNKÁLÓ részszakképesítés HÍD II. programban történő 2 éves oktatásához SZAKMAI TANTERVI ADAPTÁCIÓ a 31 543 01 FAMEGMUNKÁLÓ részszakképesítés HÍD II. programban történő 2 éves oktatásához a 34 543 02 Asztalos szakképesítés kerettanterve alapján I. A szakképzés jogi háttere

Részletesebben

II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása

II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11.

Részletesebben

FELNŐTTOKTATÁS HELYI TANTERVE a 34 543 02 ASZTALOS SZAKKÉPESÍTÉSHEZ

FELNŐTTOKTATÁS HELYI TANTERVE a 34 543 02 ASZTALOS SZAKKÉPESÍTÉSHEZ FELNŐTTOKTATÁS HELYI TANTERVE a 34 543 02 ASZTALOS SZAKKÉPESÍTÉSHEZ I. A szakképzés jogi háttere A szakképzési kerettanterv a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény, a szakképzésről szóló 2011.

Részletesebben