Lételemünk az egészséges levegő

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Lételemünk az egészséges levegő"

Átírás

1 Egészséges levegő

2 Lételemünk az egészséges levegő Naponta lélegzetvétellel liter levegőt áramoltatunk át szervezetünkön. A belélegzett levegő minősége alapvető hatással van az egészségünkre. A levegő a vitalitásunk számára oly fontos oxigénen kívül tartalmaz még nitrogént, nemes gázokat és különféle részecskéket. Ez az elegy gyakran messze elmarad az emberi szervezet számára tökéletestől, nagymértékben tartalmaz ártalmas anyagokat, szennyeződéseket. A levegő minősége szempontjából a szennyezettségén túlmenően annak páratartalmát is figyelni kell, s az egészségünk szempontjából optimális szinten tartani. Baktérium Vírusok Gombák Poratka Fertőzések Allergia, Asztma Allergia, Asztma Ózon képződés % Relatív páratartalom százalékban Részecske per 10 légköbméter Szoba Utcai Tengerparti Tiszta levegő levegő levegő levegő 20 millió 1 millió 100 1

3 A jó közérzet Tiszta, egészséges, friss levegővel a BONECO jó közérzetének fenntartásához. healthy air készülékek hozzájárulnak az Ön és családja Az ideális páratartalom, az egészséges levegő növeli a komfortérzetet, jó közérzetet és vitalitást biztosít. Megóvja bőrét, légutait és csökkenti a légúti betegségek előfordulását. Javítja az alvás minőségét, csökkenti a fáradtságot, javítja a környezetünkben található növények, fa bútorok, padlók állagát, fa hangszerek állapotát.

4 Mikor egészséges a levegő? Az egészséges levegő tiszta, por és ártalmas gázoktól mentes. Kellemes hőmérsékletű és megfelelően párás. Tiszta levegő A levegőben található részecske sűrűség mérésével jól kimutatható a levegő szennyezettsége. Hatékony BONECO légtisztítók használatával a légszennyezettség csökkenthető, a káros anyagok kiszűrhetők a levegőből. A légtisztító készülékek a levegőből képesek kiszűrni a baktériumokat, gomba spórákat, állatszőröket, polleneket, allergén anyagokat, ezáltal segít a légúti allergia megelőzésében, illetve a kellemetlen tünetek mérséklésében. Optimális páratartalom Optimális a páratartalom, amikor a beltéri levegő relatív páratartalma 40-60% közötti érték. Amennyiben a relatív páratartalom 40% alatti érték, úgy párásításra van szükség, amikor pedig 60% feletti relatív páratartalmat mér, a pára elvonására, páramentesítésről kell gondoskodnia. Szaktanácsért forduljon az egészséges légkör szakértőjéhez: Infó vonal:

5 A 10 leggyakoribb probléma, amit a száraz levegő okozhat A nem megfelelő páratartalmú és tisztaságú levegő akár az emberek, akár az állatok számára is egészségkárosító hatással bír. Az alacsony páratartalom kihat a fa bútorokra, fa parkettára, illetve a fa hangszerekre is, s azok használhatóságát károsítja. Milyen panaszok jelentkezhetnek Önnél száraz levegő esetén? 1. Kiszárad az orra, gyakori orrvérzés is előfordulhat 2. Szemszárazság, szemviszketés 3. Köhögéssel ébred 4. Kiszárad a torka, mely elősegíti a baktériumok megtelepedését, ezáltal fogékonyabbá válik a légúti betegségekre 5. Gyerekeknél kruppos tünetek jelentkezhetnek 6. Száraz, viszkető bőr 7. Porosabb környezet 8. Könnyebben kialakulhat a légúti allergia 9. Elhangolódó fa hangszerek 10. Recseg, kiszárad a fa parketta, a lépcső, a fa bútorok károsodnak Jelentkeznek Önnél hasonló panaszok? Amennyiben a fenti gondok valamelyike Önnek is gondot okoz, akkor ideje a levegő páratartalmát megmérnie, s alacsony páratartalom esetén a következő oldalakon bemutatott párásítók közül párásítási megoldást választania.

6 Párásítási technológiák Melegpárásító A felforralt víz baktérium mentessé válik, s langyos páraként áramlik ki a helyiségbe. A melegpárásító előnye, hogy a víz minőségétől független, akár nagyon kemény vízzel is használható, s rendkívül higiénikus. Ideális nagy légterekbe. Javasolt felhasználási területek: óvoda, ügyfélváró, nagyobb iroda helyiségek, üzlethelyiség, nappali. Nedvesítőbetétes párásító A nedvesítőbetét magába szívja a vizet. A ventilátor segítségével a szoba levegője átáramlik a nedvesítőbetétes párásítón, s a természetes párolgás elvén önszabályzó módon a levegő páratartalmát az optimális szintre emeli, illetve azon tartja. Folyamatos működésre tervezték, célszerű egy-egy szezonban folyamatosan üzemeltetni. Javasolt felhasználási területek: lakóterek, hálószoba, gyerekszoba, nappali, illetve iroda helyiségek. Ultrahangos párásító Alacsony teljesítmény felvétel mellett nagy hatásfokú párásítást lehet elérni a víz szétporlasztása útján történő köd befújásával. A párakibocsátás látványos, látható ködöt fúj ki a készülék. Kemény víz használata nem javasolt, ám a vízminőség javításáról a beépíthető vízlágyító betét gondoskodik. A negyedik generációs inox/titánium BONECO ultrahang technológia tökéletes porlasztást és hosszú élettartamot garantál. Javasolt felhasználási területek: hálószoba, gyerekszoba Salvus inhalálás

7 Légmosó Egész éves működésre optimális. A levegőt annak szennyeződéseivel együtt átmossa a készülékben forgó tárcsák segítségével, s önszabályzó elven a levegő páratartalmát az optimális szinten tartja. A légmosó azok számára ajánlott, akik a párásítás mellett a levegő megtisztítását is fontosnak tartják, s együttesen, egy készülékkel akarják megoldani. Javasolt felhasználási területek: iroda, üzlet, nappali, hálószoba, illetve ahol poros a környezet. Légtisztítóval kombinált párásító Egy időben nagy hatékonysággal alkalmas párásításra és a légtisztításra egyaránt, ám a két funkció el is különíthető egymástól. Városlakók, légúti allergiában szenvedők számára feltétlenül ajánlott. Javasolt felhasználási terület: minden városi/ szennyezett levegőjű lakóhelyiség, iroda, üzlet, illetve légúti allergiások munkahelye, hálószobája.

8 Az egészséges levegőre a megoldás: A levegő páratartalma elsődlegesen a téli időszakban csökken, a fűtött helyiségekben kiszárad a levegő. Hasonlóan száraz levegő lesz a következménye nyáron a klímaberendezés használatának. Ilyenkor a levegő nedvességtartalmát pótolni szükséges. Figyeljen oda egészségére, környezetére, s télen-nyáron lélegezzen tiszta, egészséges levegőt! Az egészséges levegő előállítására, kialakítására ismerje meg és használja a BONECO healthy air készülékeket. A következő oldalakon a BONECO healthy air készülékekkel ismerkedhet meg, melyek használatával a környezetében egészséges levegőt lélegezhet.

9 Baktérium -és vízkőmentes párásítás bárhol, bármikor S 450 Melegpárásító A BONECO healthy air melegpárásítója a víz forralásával, s a keletkezett gőz kibocsátásával párásít. A párásításnak ez egy igazán higiénikus módja, ezért ideális nagy légterű közösségi helyiségekben használni (pl. óvoda, bank, ügyfélterek, irodák) Teljesen automatikusan az ideális szinten tartja a szoba páratartalmát. Egyszerre csak egy kis menynyiségű vizet forral fel. Ez a gőzpára még a készülék belsejében keveredik a szoba levegőjével így a kifújt pára már nem forró, hanem kellemesen langyos. Az intelligens digitális szabályzó automatikusan az ideális szinten tarja a páratartalmat a helyiségben. Jellemzői: Higiénikus működés Kézmeleg gőz kibocsátás Kemény vízzel is használható Aromaterápiára is alkalmas Karbantartás figyelmeztető Vízkőszűrő betét 7 literes tartály Technikai adatok: Párakibocsátás: 5,5 dl / óra Javasolt helyiségméret: max. 60m 2 (150m 3 ) Teljesítményfelvétel: W Víztartály: 7,0 l Tartozékok: A451 Vízkőszűrő betét Karbantartásához a CalcOFF vízkőmentesítőt ajánljuk. BONECO kereskedőjénél megvásárolhatja. BONECO S450 melegpárásítót.

10 Az abszolút vonzó 2441 Nedvesítőbetétes hidegpárásító Mindig optimális páratartalom természetes önszabályzás. A forma és a funkcionalitás harmóniája egyesül ebben a párásító készülékben. Az elegáns külső hihetetlen egyszerű használattal párosul. Svájci mérnökeink úgy tervezték, hogy a felső nyíláson könnyen betölthető legyen a víz, s Önnek csupán ennyi teendője legyen a párásítóval. Élvezheti a komfortot, a kellemes légkört. A helyiség levegőjét egy nedves szűrőn szívja keresztül egy csendes ventilátor segítségével. A nedvesítő betét - akár egy kanóc - a tartályból önmagától felszívja a vizet. A levegő ezen a nedves rétegen keresztül halad s önszabályzó módon az optimális páratartalmat éri el. Ennek az önszabályozó elvnek, nedvesítő betétnek köszönhetően egész évben folyamatosan üzemeltethető. Aromaterápiára is használhatja, a formatervezett illóolaj adagolóba kedve szerinti illóolajat csepegtethet. Jellemzői: 2 ventilátor fokozat (nappali és éjszakai) Automata kikapcsolás (ha a víz kifogy) Felülről könnyen tölthető Illóolaj tartály-aromaterápia ISS ezüstrúd Technikai adatok: Párakibocsátás: 2,2-3 dl / óra Javasolt helyiségméret: max. 40 m 2 / 100 m 3 Teljesítmény felvétel: 6 W / 11 W Víztartály: 3,8 l Tartozékok: ISS ezüst rúd: 7017 Nedvesítő betét: 5920 Karbantartásához a CalcOFF vízkőmentesítőt ajánljuk. BONECO kereskedőjénél megvásárolhatja. BONECO 2441 hidegpárásítót.

11 A kompakt 7145 Ultrahangos párásító A BONECO healthy air ultrahangos készülékek alap modellje, mely páraszint szabályzóval rendelkezik, s a páraerősség is szabályozható a tekerőgombokkal. Jellemzői: 7145 W fehér, 7145B fekete színben Kettős kifújó párásító fej Inox -Titánium BONECO ultrahang technológia Analóg kezelő panel Páratartalom szabályzás Párásítás erősség szabályzás Hideg párát fúj Víztartály kiürülését jelzi Salvus köd inhalálására ideális Ag+ ezüsttel kezelt vízlágyító patron Technikai adatok: Párakibocsátás: 4 dl / óra Javasolt helyiségméret: max. 60 m 2 / 150 m 3 (Csak tisztított vízzel. Kemény víz esetén kisebb légtérbe ajánlott) Teljesítményfelvétel: 39 W Víztartály: 5,0 l Tartozékok: ISS ezüstrúd: 7017 Vízlágyító patron: 7531 Vízlágyító patron utántöltő: 7533 Karbantartásához a CalcOFF vízkőmentesítőt ajánljuk. BONECO kereskedőjénél megvásárolhatja. BONECO 7145 ultrahangos párásítót.

12 A digitális igényekre termett U 650 Ultrahangos párásító Akár kompakt, akár digitális, a BONECO healthy air ultrahangos párásítóinak mindegyike látványosan fújja ki a párát beépített páratartalom szabályzással rendelkezik a párakifúvás állítható, szabályozható vízlágyító patronnal felszereltek. Jellemzői: Kettős párakifújó tetővel rendelkezik LANGYOS pára kifúvására is alkalmas (max 40 C) Inox-Titánium BONECO ultrahang technológia LCD kijelző Karbantartás figyelmeztető Automata üzemmód Éjszakai üzemmód 1-8 órás időzítő Tartály kiürülés jelző Technikai adatok: Párakibocsátás: 4-5,5 dl / óra Javasolt helyiségméret: max. 60 m 2 / 150 m 3 (Csak tisztított vízzel. Kemény víz esetén kisebb légtérbe ajánlott) Teljesítményfelvétel: 29 W (110W előmelegítéssel) Tartály: 5,5 l Tartozékok: ISS ezüstrúd: 7017 Vízlágyító patron: 7531 Vízlágyító patron utántöltő: 7533 Karbantartásához a CalcOFF vízkőmentesítőt ajánljuk. BONECO kereskedőjénél megvásárolhatja. BONECO U650 ultrahangos párásítót.

13 A helytakarékos tükör torony 7142 Ultrahangos párásító A látványos, tükrös előlapos külső a modern lakóterekhez igazán jól illeszkedik. Ráadásul a külcsín komoly belső értékeket is takar. A digitális kezelőpanel számos hasznos funkciónak teret enged, s a kényelmes felhasználók könnyen megszeretik nagyméretű tartálya miatt is. Jellemzői: Kettős párakifújó tetővel rendelkezik Langyos pára kifúvására is alkalmas (max 40 C) Inox-Titánium BONECO ultrahang technológia Multifunkcionális digitális kijelző 3 teljesítmény fokozat Karbantartás figyelmeztető Automata üzemmód Éjszakai üzemmód Időzítő Tartály kiürülés jelző Nagy tartály: 7,5 l Technikai adatok: Párakibocsátás: 4-5,5 dl / óra Javasolt helyiségméret: max. 60 m 2 / 150 m 3 (Csak tisztított vízzel. Kemény víz esetén kisebb légtérbe ajánlott) Teljesítményfelvétel: 30 W / 40 W / 125 W Tartály: 7,5 l Tartozékok: ISS ezüstrúd: 7017 Vízlágyító patron: 7531 Vízlágyító patron utántöltő: 7533 Karbantartásához a CalcOFF vízkőmentesítőt ajánljuk. BONECO kereskedőjénél megvásárolhatja. BONECO 7142 ultrahangos párásítót.

14 Az innovatív újító U 700 Ultrahangos párásító Világszerte innovációnak számít - így büszkeségünk az új BONECO healthy air ultrahangos párásító - mely automata karbantartás üzemmóddal (öntisztítás) rendelkezik. A látványos külső, attraktív megjelenés komoly műszaki tartalmat, nagy teljesítményt is takar. Jellemzői: Kettős párakifújó tető Hideg vagy langyos pára közül választhat Kellemes háttérfény gondoskodik a jó komfort érzetről Automata üzemmód Éjszakai üzemmód Nagy párásítási teljesítmény Inox-Titánium BONECO ultrahang technológia Egyszerű tartály kezelés A víztartály eltávolításakor lekapcsol egyedülálló öntisztító üzemmód Nagy tartály: 8,0 l Technikai adatok: Párakibocsátás: max. 6 dl / óra Javasolt helyiségméret: max. 80 m 2 / 200 m 3 (Csak tisztított vízzel. Kemény víz esetén kisebb légtérbe ajánlott) Teljesítményfelvétel: 45 W / 180 W Tartály: 8,0 l Tartozékok: ISS ezüstrúd: 7017 Vízlágyító patron: 7531 Vízlágyító patron utántöltő: 7533 Karbantartásához a CalcOFF vízkőmentesítőt ajánljuk. BONECO kereskedőjénél megvásárolhatja. BONECO U700 ultrahangos párásítót.

15 Gyógyklíma Salvus vízzel Lélegezzen a BONECO ultrahangos párásítóival (7142, 7145, U650, U700) előállított Salvus ködöt! Mire jó a Salvus víz? A Bükkszéken feltörő Salvus víz 1951 óta hivatalosan is elismert gyógyvíz. Ásványi anyag összetételének köszönhetően ideális ivó-és inhalálókúrára. A kb. 1 mikron szemcse méretre szétporlasztott Salvus köd a gyógyvízben oldott anyagokat tartalmazza, s a köd belélegzésével eléri a mély légutakat is. A belélegzett SALVUS köd segíti a légutak megtisztulását, így ajánlott az egyébként egészséges dohányosoknak, városlakóknak, poros környezetben dolgozóknak. Különösen ajánlott a légutak hurutos vagy nehezen ürülő váladékképződéssel járó megbetegedésében (egyes allergiás betegségek, pl. szénanátha) szenvedők kezelésére, a köhögés minden típusára. Megelőzés céljából is bármikor alkalmazható. Figyelmeztetés: A gyógykúrával kapcsolatosan feltétlenül kérje ki kezelőorvosa véleményét! Nézze meg a SALVUS gyógyklíma egyszerű kialakításáról, az inhalálásról készült videót.

16 A legkisebb svájci: 7146 SE+ Travel ultrahangos párásító Utazáshoz vigyen magával úti párásítót! Síeléskor, utazáskor is lélegezzen párás levegőt! A túlfűtött vagy klimatizált szállodai szobák levegője gyakran száraz.a száraz levegő egészségügyi panaszokkal járhat, s megzavarhatja a nyugodt alvást, pihenéssel töltött időt. Ennek elkerülésére gondoskodjon az otthonától távol is a megfelelő páratartalomról, a páratartalom növelésére használjon BONECO úti párásítót. Adaptere által a világ bármely táján használható. A párásító tetejére egy 0,5 literes műanyag ásványvizes palackban helyezze a vizet, csapvizet. A Travel úti párásító a vizet szétporlasztja és ködként fújja ki a párát. Jellemzői: Fokozatmentes teljesítmény szabályzás LED fény jelzi, ha kiürült a víz Úti tasak / tartó tok Technikai adatok: Párakibocsátás: 1 dl / óra Teljesítményfelvétel: 15 W Tartály: 0,5 l Elektromos hálózat: V Méret adatok: 110 * 65 * 80 mm Karbantartásához a CalcOFF vízkőmentesítőt ajánljuk. BONECO kereskedőjénél megvásárolhatja. BONECO 7146 ultrahangos párásítót.

17 Tisztítás, párásítás és aromaterápia 1355A Légmosó Az önszabályzó párásítást a légmosó forgó tárcsái biztosítják. A levegőben szálló por, pollen és egyéb szennyeződés megtapad a méhsejt szerkezetűen kialakított nedves tárcsákon, majd a forgás által a az alsó víztálcába kerülnek. A légmosó név is innen ered, a szennyeződéseket természetes módon, szűrő nélkül mossa ki a BONECO légmosó készülék a levegőből. A légmosót könnyű kezelni, kényelmes a működtetése, mivel két fokozatú kapcsolóján a normál vagy az éjszakai csendes üzemmódot választhatja ki a szennyezett vizes tálcát hetente, a tárcsákat elegendő havonta megtisztítani. Mivel a légmosó önszabályzó párásító, s a levegőt is tisztítja, egész évben folyamatosan használhatja. A víz higiéniájáról az ISS ezüstrúd gondoskodik, melyet évente ajánlott cserélni. Technikai adatok: Párakibocsátás: 3-5 dl / óra Javasolt helyiségméret: max. 50 m 2 / 125m 3 Teljesítmény felvétel: 9 W / 15 W Víztartály: 7,0 l Tartozék: ISS ezüst rúd 7017 Karbantartásához a CalcOFF vízkőmentesítőt ajánljuk. BONECO kereskedőjénél megvásárolhatja. BONECO 1355 légmosót.

18 A kényelmes digitális öntisztulós W490 Légmosó A high-tech érintőkijelző, a hihetetlen funkciók sora és a letisztult forma teszi igényessé ezt a légmosót. Jól illeszkedik a modern irodai enteriőrbe, minimál design lakásokba is. A karbantartás terén öngondoskodó, mivel annak szükségességére figyelmeztet. Az öntisztító folyamat indításával csak a készülékben található tárcsák forognak, a ventilátor lekapcsol, ilyenkor a párásítás szünetel. Speciálisan kiképzett tárcsák vízben forgatásával gondoskodik a megfelelő páratartalomról és közben a levegő szennyezettségének mérsékléséről. A víz higiéniájáról az ISS ezüstrúd gondoskodik, melyet évente ajánlott cserélni. A páratartalom szabályozható, mivel beépített higrosztáttal rendelkezik. A multifunkcionális digitális kijelzőjén találhatók az érintő gombok, melyekkel a 2 teljesítményfokozatot, automata fényszabályzást a tisztító folyamat intervallumát állíthatja be, s a páratartalmat szabályozhatja. A digitális W490 légmosó lekapcsol, ha a víz a tartályából kifogy. Egész évben használhatja párásításra és a levegő tisztán tartására. Technikai adatok: Párakibocsátás: 3-5 dl / óra Javasolt helyiségméret: max. 50 m 2 / 125 m 3 Teljesítményfelvétel: 10 W / 16 W Tartály: 7,0 l Tartozékok: ISS ezüstrúd: 7017 Karbantartásához a CalcOFF vízkőmentesítőt ajánljuk. BONECO kereskedőjénél megvásárolhatja. BONECO W490 légmosót.

19 Tisztítás, párásítás és aromaterápia 2055D Légmosó Az elektrosztatikus rendszernek köszönhetően a légmosóban forgó nedves tárcsákra a levegőben szálló szennyeződések intenzívebben megtapadnak, s így párásítás közben ez a légmosó hatékonyabban képes a levegőt megtisztítani. A légmosó olyan természetesen tisztítja meg a levegőt, ahogy az eső teszi a természetben, semmilyen vegyi anyag használatára nincs szükség, mégis az allergiások számára is tiszta lesz a levegő. Az Európai Allergia Kutató Intézet (ECARF) megvizsgálta, s a légúti allergiások számára ajánlja e légmosó készülék használatát. A készülékben forgó tárcsák mellett még egy speciális illóolaj tartály is kialakításra került, ezáltal aromaterápiára is használhatja, jó közérzetét még fokozhatja. Normál és csendes fokozatra kapcsolható. A digitális kezelőpanelen szabályozhatja a páratartalmat. A készülék figyelmeztet, ha karbantartani szükséges. A víz higiéniájáról az ISS ezüstrúd gondoskodik, melyet évente ajánlott cserélni. Technikai adatok: Párakibocsátás: 3-5 dl / óra Javasolt helyiségméret: max. 50 m 2 / 125m 3 Teljesítmény felvétel: 10 W / 16 W Víztartály: 7,0 l Tartozék: ISS ezüst rúd 7017 Karbantartásához a CalcOFF vízkőmentesítőt ajánljuk. BONECO kereskedőjénél megvásárolhatja. BONECO 2055D légmosót.

20 Innováció a légtisztításba P 500 speciális HEPA szűrős légtisztító Akár munkahelyen, akár otthonában használja, az Ön igényeihez alkalmazkodik. A P500 légtisztítóhoz 3 fajt a szűrő közül választhat. Akár különböző élethelyzetekhez, időszakokhoz is igazodhat csupán szűrő váltással. Személyes igényének megfelelő szűrőbetét: BABY a gyerekszobába SMOG dohányosoknak ALLERGY porallergia esetére A háromféle szűrőbetét, melyek közül az éppen Önnek ideálisat használhatja. A légtisztító készülék könnyű kezelhetőségéről a távirányító gondoskodik. Digitális kijelzőjén tájékoztatást kaphat a pillanatnyi légszennyezettségről is. A légtisztító tökéletesen alkalmazkodik a különböző élethelyzetekhez is. A 3 üzemmód közül válassza az Önnek legmegfelelőbbet: AUTO MODE légszennyezettségnek megfelelő automatikus működés SLEEP MODE csendes éjszakai üzem POWER MODE extra gyors légtisztítás Technikai jellemzők: Légtisztítási teljesítmény: 190 m 3 / óra CADR Javasolt helyiségméret: max m 2 Teljesítmény felvétel: 30 W Légszállítás: max. 300 m 3 / óra BONECO P500 légtisztítót.

21 Az innovatív HIBRID H680 Hibrid légtisztító párásító A BONECO új dimenziót nyit az otthoni levegő kezelésben. Ötvözi a légmosók és légtisztító minden előnyös tulajdonságát a legkorszerűbb digitális technológiával. A BONECO H 680 hibrid nagy teljesítményével mind a párásítás terén, mind a légtisztítás terén innovatív és hasznos akár lakásban, akár irodában használja. A nagy teljesítményű, öntisztítós nedvesítő rendszere akár egy 100m 2 lakás optimális páratartalmát képe biztosítani. Az Új hibrid-hepa-aktívszén filtere tökéletes légtisztítást garantál. A BABY üzemmódnak köszönhetően fiatal családok számára is ideális, mert igazán csendes és távirányítóval is működtethető. Ennek a nagyszerű de bonyolult technológiának a kezelése szinte gyerekjáték a digitális érintőgombos kijelzőn. E hibrid modell igazán felhasználó barát: automata üzemmódban a levegő szennyezettségének és páratartalmának figyelembevételével szabályozza a készülék működését. figyelmeztet a vízcserére, szűrőcserére és a tisztításra egyszerű a karbantartása a CLEANING (öntisztító) üzemmóddal. az éjszakai, a baby és az auto üzemmódokkal mindig az Ön igényeihez igazodik mind a párásítás, mind a levegőminőség terén. A távirányítóról minden funkció vezérelhető Technikai adatok: Párakibocsátás: max. 10 dl / óra Javasolt helyiségméret: max. 100 m 2 / 250 m 3 Légtisztítási teljesítmény: 190 m 3 / óra Teljesítményfelvétel: 45 W / 180 W Tartály: 10,0 liter Tartozékok: ISS ezüstrúd: 7017 HYBRID- szűrő H680 filter BONECO H680 párásító légtisztítót.

22 2261 Hepa szűrős légtisztító Iroda, hálószoba, lakószoba ideális kiegészítője, mert HEPA szűrője a portól, pollentől hatékonyan megtisztítja a levegőt. Könnyen áthelyezhető, könnyen kezelhető, s a folyamatos üzemeltetést jól bírja. Technikai jellemzők: Javasolt helyiségméret: 20 m 2 (50m 3 ) Teljesítmény felvétel: max. 45 W Légszállítás: 130 m 3 / óra A HEPA szűrő nemzetközileg elismerten kiszűri a levegőből a háziport, polleneket, allergéneket, baktériumokat, finom port, állatszőrt. A BONECO légtisztítók ráadásul a szagokat, dohányfüstöt is megszűrik, a cserélhető aktív szénszűrő által. A HEPA szűrős légtisztítók nemcsak allergiások számára ajánlottak. BONECO 2261 légtisztítót. A légúti allergiában szenvedők tisztított levegő belélegzésével könnyebben vészelik át az allergia szezont, ráadásul a családtagok is tisztább levegőhöz, kevesebb porhoz jutnak HEPA filteres légtisztító párásítóval 2 db nagy felületű HEPA szűrője által nagyobb légterek levegőjét is hatékonyan szűri meg, ráadásul akár egy időben párásításra is használható. Ideális nappaliban, üzletben, irodában elhelyezni, s egész évben folyamatosan használni. Technikai jellemzők: Párakibocsátás: 3-5 dl / óra Javasolt helyiségméret: 50 m 2 (140m 3 ) Teljesítmény felvétel: max. 42 W Légszállítás: max. 220 m 3 / óra 2071 párásító légtisztítót.

23 Mit gondoljon át, miből készüljön fel párásító választáskor? Csekklista párásító választáshoz Mint láthatja, sokféle készülék közül választhat megoldást a levegő egészséges szinten tartására. Melyiket válassza? Párásító készülék vásárláskor az alábbi kérdéseket tisztázza önmagában, illetve szaktanácsadójával: 1. Milyen problémára keres megoldást? 2. Mekkora légtérben kívánja a párásítást megoldani? Hány légköbméteres a helyiség, helyiségek? 3. Milyen funkciójú a helyiség? (hálószoba, gyerekszoba, iroda, stb) 4. Milyen a vízminőség? Mennyire kemény a víz? 5. A helyiségben hol tud készüléket elhelyezni? Csak földön vagy magasabban lévő polcon, szekrényen? 6. Mennyire fontos, hogy karbantartás szempontjából kényelmes legyen a készülék üzemeltetése? heti karbantartás igényű ritkább karbantartás igényű öntisztító üzemmóddal rendelkezzen 7. Fontos-e, hogy szabályozható legyen a páratartalom a készüléken? +1 Extra funkciókat is használna a párásítóval? Aromaterápia illóolaj párologtatás Salvus inhalálás alap levegő tisztítás tökéletes légtisztítás Szakértő segítségét kérné? Hívja: számot vagy írjon címre

24 Importőr, szakmai támogató: Forgalmazó: boneco-hungary.hu

TERMÉSZETES HIDEGPÁRÁSÍTÓ EH-50

TERMÉSZETES HIDEGPÁRÁSÍTÓ EH-50 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER TERMÉSZETES HIDEGPÁRÁSÍTÓ EH-50 Tisztelt Vásárló! Köszönjük bizalmát, hogy HAUSER gyártmányú háztartási készüléket vásárolt. A készülék a legújabb műszaki fejlesztés eredménye,

Részletesebben

ez egy álomszerű világ.

ez egy álomszerű világ. Amikor a levegő megváltoztatja az életünk minőségét, ez egy álomszerű világ. Samsung Érzékekre hangolva A környezettudatosság jegyében alkotta meg a Samsung új környezetbarát légkondicionálóját. Ezen környezettudatos

Részletesebben

LG Electronics Magyar Kft. 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 3/a. Telefon: (06-1) 455-60-60. Fax: (06-1) 216-30-74. http://www.lg.

LG Electronics Magyar Kft. 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 3/a. Telefon: (06-1) 455-60-60. Fax: (06-1) 216-30-74. http://www.lg. LG Electronics Magyar Kft. 00 01 02 03 04 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 3/a. Telefon: (06-1) 455-60-60 Fax: (06-1) 216--74 http://www.lg.hu http://www.lge.com LG légkondicionálók Mindig a legfejlettebb

Részletesebben

Éljen kristálytiszta levegőben!

Éljen kristálytiszta levegőben! Legyen kedvezményezett Törzsvásárlónk! Ha egy vásárlása eléri vagy meghaladja a 24.000 Ftt Az esetben Törzsvásárlónkká válik 5% állandó vásárlási kedvezménnyel Ha elégedett termékeinkkel tegyen jót másokkal

Részletesebben

Légkondicionáló berendezések

Légkondicionáló berendezések 2004 Légkondicionáló berendezések samsung_air conditioner_catalogue_v3.indd B1 2004.04.01. 10:56:10 Bevezető Premium T artalom Premium split légkondicionáló-berendezések Premium multi split légkondicionáló-berendezések

Részletesebben

Dr. Rudnai Péter Főosztályvezető Főorvos

Dr. Rudnai Péter Főosztályvezető Főorvos 1 Szerkesztette: Dr. Rudnai Péter Főosztályvezető Főorvos Kiadja: Országos Környezetegészségügyi Intézet Budapest, Gyáli u. 2-6. Tel.: 06-1-4761100 E-mail: igazgatosag@oki.antsz.hu Web: http://oki.antsz.hu

Részletesebben

CS-XE12CKE (CU-XE12CKE) CS-XE9CKE (CU-XE9CKE) CS-E9CKP (CU-E9CKP5) CS-E12CKP (CU-E12CKP5) CS-PE12CKE (CU-PE12CKE) CS-PE9CKE (CU-PE9CKE)

CS-XE12CKE (CU-XE12CKE) CS-XE9CKE (CU-XE9CKE) CS-E9CKP (CU-E9CKP5) CS-E12CKP (CU-E12CKP5) CS-PE12CKE (CU-PE12CKE) CS-PE9CKE (CU-PE9CKE) Légkondicionálók Termékválaszték Inverteres klímák Csak a legjobbat Panasonic Single Inverter Split Super Deluxe modellek 2.5 3.5 4.5 5.0 6.0 6.5 (kw) CS-XE9CKE (CU-XE9CKE) CS-XE12CKE (CU-XE12CKE) Deluxe

Részletesebben

Fujitsu katalógus jo 2005/04/04 16:09 Page 1 INTELLIGENCIA, KÉNYELEM SPLIT, MULTI-SPLIT ÉS ABLAKKLÍMA BERENDEZÉSEK FUJITSU GENERAL LIMITED

Fujitsu katalógus jo 2005/04/04 16:09 Page 1 INTELLIGENCIA, KÉNYELEM SPLIT, MULTI-SPLIT ÉS ABLAKKLÍMA BERENDEZÉSEK FUJITSU GENERAL LIMITED Fujitsu katalógus jo 2005/04/04 16:09 Page 1 INTELLIGENCIA, KÉNYELEM SPLIT, MULTI-SPLIT ÉS ABLAKKLÍMA BERENDEZÉSEK FUJITSU GENERAL LIMITED Fujitsu katalógus jo 2005/04/04 16:10 Page 2 FALI/MENNYEZETI TÍPUSOK

Részletesebben

ÚJ LAKOSSÁGI TERMÉKCSALÁD NAGYOBB HATÉKONYSÁG NAGYOBB MEGTAKARÍTÁS 2013 / 2014

ÚJ LAKOSSÁGI TERMÉKCSALÁD NAGYOBB HATÉKONYSÁG NAGYOBB MEGTAKARÍTÁS 2013 / 2014 ÚJ LAKOSSÁGI TERMÉKCSALÁD NAGYOBB HATÉKONYSÁG NAGYOBB MEGTAKARÍTÁS 2013 / 2014 ÚJ LAKOSSÁGI LEVEGŐ-LEVEGŐ HŐSZIVATTYÚ 2013 / 2014 KÖSZÖNTJÜK ÚJ LAKOSSÁGI TERMÉKCSALÁDUNK KATALÓGUSÁBAN A Panasonic új termékcsaládja

Részletesebben

Vivaldi Kft. Termékkatalógus 2014. Egészségmegőrzés. Szépségápolás. Otthon az egészségben!

Vivaldi Kft. Termékkatalógus 2014. Egészségmegőrzés. Szépségápolás. Otthon az egészségben! Termékkatalógus 2014 Vivaldi Kft. Egészségmegőrzés Wellness Szépségápolás Otthon az egészségben! Otthon az egészségben! Tisztelt Egészségtudatos Érdeklődő! Örömünkre szolgál, hogy bemutathatjuk Önnek az

Részletesebben

képzelje el Képzelje el a légkondicionáló rendszerek új világát! 2006 Samsung DVM moduláris rendszerklímák

képzelje el Képzelje el a légkondicionáló rendszerek új világát! 2006 Samsung DVM moduláris rendszerklímák 2006 Samsung DVM moduláris rendszerklímák képzelje el a légkondicionáló rendszerek új világát! képzelje el Képzelje el a légkondicionáló rendszerek új világát! Találkozott már valaha Samsung klímaberendezésekkel?

Részletesebben

ÚJ OTTHONI TERMÉKCSALÁD MÉG NAGYOBB HATÉKONYSÁG MÉG TÖBB MEGTAKARÍTÁS 2014-2015

ÚJ OTTHONI TERMÉKCSALÁD MÉG NAGYOBB HATÉKONYSÁG MÉG TÖBB MEGTAKARÍTÁS 2014-2015 ÚJ OTTHONI TERMÉKCSALÁD MÉG NAGYOBB HATÉKONYSÁG MÉG TÖBB MEGTAKARÍTÁS 2014-2015 ÚJ OTTHONI LEVEGŐ-LEVEGŐ HŐSZIVATTYÚ 2014 / 2015 2 Jobb élet, jobb világ : a Panasonic Csoport új szlogenje jól tükrözi a

Részletesebben

Hagyományos gázkészülékek Hagyományos fűtési megoldások a Bosch-tól

Hagyományos gázkészülékek Hagyományos fűtési megoldások a Bosch-tól Robert Bosch Kft. Termotechnika üzletág Budapest Gyömrői út 120. 1103 Információs és szerviz vonal: (+36-1) 470-4747 www.bosch.hu, www.bosch-climate.hu bosch-termotechnika@hu.bosch.com Hagyományos gázkészülékek

Részletesebben

Minden évszakban TÖKÉLETES KOMFORT

Minden évszakban TÖKÉLETES KOMFORT Minden évszakban TÖKÉLETES KOMFORT Fűtés Légkondicionálás Hűtés és légtechnikai rendszerek Kereskedelmi hűtés 2011 A DAIKIN NÖVEKEDÉSÉNEK 4 PILLÉRE TARTALOMJEGYZÉK Új termékek 2011 2 A Daikin növekedésének

Részletesebben

Fűtés. katalógus. Egész évben PERFECT C MFORT. Fűtés. Légkondícionálás. Folyadékhűtős rendszerek. Kereskedelmi hűtés

Fűtés. katalógus. Egész évben PERFECT C MFORT. Fűtés. Légkondícionálás. Folyadékhűtős rendszerek. Kereskedelmi hűtés Fűtés Egész évben PERFECT C MFORT katalógus Fűtés Légkondícionálás Folyadékhűtős rendszerek Kereskedelmi hűtés Fűtés - Használati melegvíz - Hűtés KIMAGASLÓAN ENERGIATAKARÉKOS MEGOLDÁSOK LAKOSSÁGI HASZNÁLATHOZ!

Részletesebben

OTTHONI // HŰTŐ- ÉS FŰTŐRENDSZEREK MINDEN HELYISÉG SZÁMÍT

OTTHONI // HŰTŐ- ÉS FŰTŐRENDSZEREK MINDEN HELYISÉG SZÁMÍT OTTHONI // HŰTŐ- ÉS FŰTŐRENDSZEREK 2011 MINDEN HELYISÉG SZÁMÍT ÖKOÖTLETEK AZ ÉLETVITELHEZ: MINDEN OLYAN ÉLETVITELI STÍLUS TÁMOGATÁSA AZ EGÉSZ VILÁGON, AMELY GYAKORLATILAG NULLÁRA CSÖKKENTI A CO 2 -GÁZ

Részletesebben

Várandósoknak, gyermekágyasoknak és a kisgyermekes családoknak. Philips AVENT termékkatalógus Szülésznői tanácsokkal

Várandósoknak, gyermekágyasoknak és a kisgyermekes családoknak. Philips AVENT termékkatalógus Szülésznői tanácsokkal Várandósoknak, gyermekágyasoknak és a kisgyermekes családoknak Philips AVENT termékkatalógus Szülésznői tanácsokkal Üdvözöljük a Philips AVENT v A gyermekvárás, a várandósság, a szülővé válás időszaka

Részletesebben

FŰTŐ ÉS HŰTŐ RENDSZEREK LAKÓINGATLANOKBA

FŰTŐ ÉS HŰTŐ RENDSZEREK LAKÓINGATLANOKBA FŰTŐ ÉS HŰTŐ RENDSZEREK LAKÓINGATLANOKBA ÚJ 2012 2012 ÉLETMÓDVÁLTÁS ZÖLD ÖTLETEK SEGÍTSÉGÉVEL: GYAKORLATILAG SZÉN-DIOXID KIBOCSÁTÁS NÉLKÜLI ÉLETMÓDOT KÍNÁLUNK AZ EGÉSZ VILÁGON. RÉSZLETESEBBEN: A teljes

Részletesebben

ALLERGIA ALLERGIÁRÓL MINDENT EGY HELYEN 2011./I.

ALLERGIA ALLERGIÁRÓL MINDENT EGY HELYEN 2011./I. ALLERGIA ALLERGIÁRÓL MINDENT EGY HELYEN 2011./I. A HÓNAP AJÁNLATA: HIDRATÁLÓ KRÉM Az AA HELP készítmények nem tartalmaznak potenciális irritációt és allergiát kiváltó komponenseket illatanyagot, színezéket,

Részletesebben

Klíma- és szellőztetőrendszerek Single és multi split rendszerek, VRF és Lossnay

Klíma- és szellőztetőrendszerek Single és multi split rendszerek, VRF és Lossnay LIVING Environment Systems Klíma- és szellőztetőrendszerek Single és multi split rendszerek, VRF és Lossnay 2013/2014 Termékinformációk A katalógusról A Mitsubishi Electric Europe B.V. folyamatosan dolgozik

Részletesebben

megelőzés szépség egészség alternatív terápia Titán karkötők: A 15 db mágnes a teljes csuklón erős mágneses teret ad.

megelőzés szépség egészség alternatív terápia Titán karkötők: A 15 db mágnes a teljes csuklón erős mágneses teret ad. 201 november 6-1 EGÉSZSÉG plusz megelőzés szépség egészség alternatív terápia Forgalmazott márkák: EasyTouch E G É S Z S É G M E G Ő R ZŐ S Z A K Ü Z L E T E K H Á LÓ Z ATA Megnyugtatja a szervezetet Javítja

Részletesebben

URURU SARARA. Teljes komfort megoldás

URURU SARARA. Teljes komfort megoldás URURU SARARA Teljes komfort megoldás Az új és egyedi ruru Sarara 5 levegő kezelési technológia egy rendszerben Az elérhető legalacsonyabb káros környezeti hatás Tökéletes komfort A téli fűtés szárítja

Részletesebben

Ajándékozzon egészséget! Hasznos karácsonyi ajándékötletek a Vivamax szaküzletektől. citizen 453AC felkaros vérnyomásmérő. 11.990 Ft. Ajándékkal!

Ajándékozzon egészséget! Hasznos karácsonyi ajándékötletek a Vivamax szaküzletektől. citizen 453AC felkaros vérnyomásmérő. 11.990 Ft. Ajándékkal! SZÉPSÉG ÉS EGÉSZSÉG Ajándékozzon egészséget! Hasznos karácsonyi ajándékötletek a Vivamax szaküzletektől DeLuxe Air masszázsülés citizen 453AC felkaros vérnyomásmérő AJÁNDÉK lázmérővel! ultrahangos hidegpárásító

Részletesebben

Hagyományos gázkészülékek Hagyományos fűtési megoldások a Bosch-tól

Hagyományos gázkészülékek Hagyományos fűtési megoldások a Bosch-tól Robert Bosch Kft. Termotechnika üzletág Levelezési cím: 1475 Budapest, Pf. 331. Telephely: 2310 Szigetszentmiklós, Leshegy út 15. Információs és szerviz vonal: (+36-1) 470-4747 Fax: (+36-24) 525-223 www.bosch.hu,

Részletesebben

Klímabarát termékek különszám

Klímabarát termékek különszám 2010. AUGUSZTUS www.kislabnyom.hu I. ÉVFOLYAM 3. SZÁM A TARTALOMBÓL Nagycsalád - kis lábnyom program hírek - Elindultak a családos képzések Klímabarát termékek, szolgáltatások itthon - Napelemes tetőcserép

Részletesebben

Otthonunk rémei. Hogy mik vannak nálunk a levegőben?

Otthonunk rémei. Hogy mik vannak nálunk a levegőben? Otthonunk rémei Hogy mik vannak nálunk a levegőben? Írta: Pál János Grafika, tördelés: Susánszky Ferenc Nyomda: Grafirka Studió Kiadja a Levegő Munkacsoport, 2012 Felelős kiadó: Lukács András ISBN 978-963-9999-07-7

Részletesebben

VELUX árnyékolók és redőnyök

VELUX árnyékolók és redőnyök VELUX árnyékolók Érvényes: 2014. április 1-jétől www.velux.hu Disney VELUX árnyékolók Csak a tökéletes illeszkedés lehet tökéletes Az eredeti VELUX árnyékolók megkérdőjelezhetetlen kiegészítői a VELUX

Részletesebben

6. ZÁRT ÉPÍTÉSZETI TEREK LÉGÁLLAPOTA szerző: Dr. Rudnai Péter lektor: Schüller Ferenc

6. ZÁRT ÉPÍTÉSZETI TEREK LÉGÁLLAPOTA szerző: Dr. Rudnai Péter lektor: Schüller Ferenc 6. ZÁRT ÉPÍTÉSZETI TEREK LÉGÁLLAPOTA szerző: Dr. Rudnai Péter lektor: Schüller Ferenc 6.1. A BELTÉRI LÉGÁLLAPOTOT BEFOLYÁSOLÓ TÉNYEZŐK A beltéri levegő alapvetően a kültéri levegőből származik. Annak minősége

Részletesebben

www.markabolt.hu mosógépek, mosó-szárítók, mosogatógépek és szárítógépek 2009

www.markabolt.hu mosógépek, mosó-szárítók, mosogatógépek és szárítógépek 2009 mosógépek, mosószárítók, mosogatógépek és szárítógépek 2009 2 electrolu energiatakarékos megoldások Takarítson meg időt, energiát és védje a környezetet! Ha minden 10 éves vagy annál régebbi gépet kicserélnénk

Részletesebben

Hogyan növelhetjük otthonunk értékét?

Hogyan növelhetjük otthonunk értékét? Hogyan növelhetjük otthonunk értékét? A Lakcímke kampány az Európai Bizottság által támogatott nemzetközi Implement projekt magyarországi megvalósítása. Szervezője az Energia Klub. Fővédnök és kiemelt

Részletesebben