SUPI SAUNAPESU BIZTONSÁGI ADATLAP

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "SUPI SAUNAPESU BIZTONSÁGI ADATLAP"

Átírás

1 BIZTONSÁGI ADATLAP 1/7 Az előző magyar változat kiállításának kelte: Aktualizálás kelte: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (terméknév): - Supi Tisztítófolyadék Termékkód: A termék felhasználása: festékipar, tisztítószer 1.3. A biztonsági adatlap szállítójának adatai: Gyártó cég neve: Tikkurila Oyj P.O. Box 53 FI VANTAA, FINLAND telefon: fax: productsafety@tikkurila.com Forgalmazó cég neve:dejmark Kft Budapest, Gyáli út Telefon: Fax: Felelős személy: Reka.Vajda@dejmark.com info.hu@dejmark.com 1.4. Sürgősségi telefonszám: A magyarországi Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) címe: 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. éjjel-nappal hívható telefonszáma: A VESZÉLY MEGHATÁROZÁSA 2.1. A keverék osztályozása a gyártó, az 1999/45/EC szerint: Veszélyes keverék: C Maró A keverék sajátos veszélyeire és kockázataira utaló R mondatok: R 35 Súlyos égési sérülést okoz 2.2. Címkézési elemek az 1999/45/EC szerint: Veszélyjel és veszélyszimbólum: C Maró A keverék sajátos veszélyeire és kockázataira utaló R mondatok: R 35 Súlyos égési sérülést okoz A keverék biztonságos használatára utaló S mondatok: S 1/2 Elzárva és gyermekek számára hozzáférhetetlen helyen tartandó S 23 A keletkezett gőzt nem szabad belélegezni

2 2/7 S 24/25 Kerülni kell a bőrrel való érintkezést és a szembejutást S 26 Ha szembe jut, bő vízzel azonnal ki kell mosni és orvoshoz kell fordulni S 27 A szennyezett ruhát azonnal le kell vetni/venni S 36/37/39 Megfelelő védőruházatot, védőkesztyűt és szem-/arcvédőt kell viselni S 45 Baleset vagy rosszullét esetén azonnal orvost kell hívni. Ha lehetséges, a címkét meg kell mutatni S 51 Csak jól szellőztetett helyen használható Veszélyt meghatározó komponensek a címkézéshez: Foszforsav <5% A 648/2004/EK tisztító- és mosószer rendelet szerint az alábbi anyagot tartalmazza: <5% nemionos felületaktív anyag, <5% kationos felületaktív anyag, <5% illat és <5% benzalkónium-klorid Egyéb veszélyek: nem ismertek. Foszforsav REACH sz: /548/EC / 1272/2008/EK C, R 34 Skin Corr. 1B, H ÖSSZETÉTEL VAGY AZ ÖSSZETEVŐKRE VONATKOZÓ ADATOK Keverék. Veszélyes összetevők: Megnevezés / REACH-szám CAS-szám EINECSszám % Osztályozás Oxálsav-dihidrát <5 Xn, R 21/22 N-Alkil(C12-C16)-N,N <5 Xn, C, N, dimetil-n- R 21/22- benzilammónium-klorid Alkoholok, etoxilált C12-C14, Etil-alkohol REACH-sz: Izopropil-alkohol REACH-sz: xxxx Nitrilotrimetilén <5 Xi, R nem besorolt Skin Corr.1B H314, Acute Tox.4 (oral), H302, Aquatic Acute 1, H400 Eye Dam 1, H318 Aquatic Acute 1, H <5 F, R 11 Flam.Liq.2, H <0,5 F, Xi, R <0,5 Xi, R Flam. Liq. 2 H225 Eye Irrit. 2 H319 STOT SE 3 H336 nem besorolt trisz(foszfonsav) 36/37/38 Tartalmaz: felületaktív anyagként alkohol-etoxilált-propoxilát <5%. Megjegyzés: az összetevőkre vonatkozó R-és H-mondatok a 16.pontban szerepelnek. 4. ELSŐSEGÉLYNYÚJTÁS 4.1. Az elsősegélynyújtási intézkedések ismertetése: Általános előírások: Kétség esetén vagy a tünetek jelentkezésekor orvoshoz kell fordulni Belégzést követően: Vigyük a sérültet friss levegőre, helyezzük nyugalomba és tartsuk melegen. Rosszullét esetén hívjunk orvost Bőrre jutáskor: Vegyük le a szennyezett ruházatot és a bőrt alaposan mossuk le szappannal és vízzel vagy megfelelő bőrtisztítószerrel. Panasz, tünet esetén forduljunk orvoshoz. Ne használjunk oldószert, vagy hígítót.

3 3/ Szembe jutás esetén: A kontaktlencsét távolítsuk el, öblítsük ki a szemet - legalább 20 percen át - bő folyóvízzel, a szemhéjszélek széthúzása és a szemgolyó egyidejű mozgatása mellett. Forduljunk orvoshoz. Folytassuk az öblítést az orvoshoz való megérkezésig is Lenyelés esetén: tartsuk nyugalomban a sérültet, töröljük ki a száját vízzel (csak ha eszméleténél van) és azonnal hívjunk orvost. NE HÁNYTASSUNK A legfontosabb akut és késleltetett tünetek és hatások: Maró hatású, súlyos égési sérülést okoz A szükséges azonnali orvosi ellátás és különleges ellátás jelzése: nincs speciális előírás. 5. TŰZVÉDELMI INTÉZKEDÉSEK 5.1. Oltóanyag: alkoholálló hab, CO 2, por vagy vízpermet. Biztonsági okokból nem használható oltóanyag: nincs 5.2. Az anyagból vagy a keverékből származó különleges veszélyek: az egészségre ártalmas sűrű, fekete füst keletkezik, amely veszélyes bomlástermékeket tartalmaz, nem szabad belélegezni Tűzoltóknak szóló javaslat: védőruházat, izolációs légzésvédő használata szükséges Egyéb: A veszélyeztetett konténert vízpermettel hűtsük és lehetőleg távolítsuk el a tűzforrástól. A keletkezett oltóanyagot ne engedjük a csatornába, vagy vizekbe. 6. INTÉZKEDÉSEK VÉLETLENSZERŰ EXPOZÍCIÓNÁL 6.1. Személyi óvintézkedések, egyéni védőeszközök és vészhelyzeti eljárások: Távolítsuk el a képzetlen személyeket a veszélyeztetett területről. Zárjuk el a gyújtóforrásokat. A gőzök belélegzését kerülni kell. Kerülni kell a keverék szembe, bőrre jutását. Szellőztetés szükséges. Lásd még a 7-8.pontokat 6.2. Környezetvédelmi óvintézkedések: Ne engedjük a terméket csatornába vagy vizekbe jutni A területi elhatárolás és a szennyezésmentesítés módszerei és anyagai: A kifolyt terméket nem-éghető nedvszívó abszorbens anyaggal (pl.: homok vagy vermikulit) itassuk fel és gyűjtsük az arra kijelölt edényben. A maradék szennyeződést vízzel és tisztítószerrel takarítsuk fel, oldószerek használatát kerüljük Hivatkozás más szakaszokra: Megsemmisítés a hatósági előírások szerint (lásd 13. pontot). Egyéni védelem (8.pont). 7. KEZELÉS ÉS TÁROLÁS 7.1. A biztonságos kezelésre irányuló óvintézkedések: Kerüljük a termék szemmel és bőrrel való érintkezését, a gőz belélegzését. Gondoskodjunk megfelelő szellőzésről. Használat során enni, inni, dohányozni nem szabad. Tűz- és robbanásvédelem: nincs speciális előírás 7.2. A biztonságos tárolás feltételei, az esetleges összeférhetetlenséggel együtt: Zárt edényben, száraz, hűvös, jól szellőztetett helyen tárolandó. A tárolóhelyen tilos dohányozni. Az edényzetet mindig tartsuk zárva használaton kívül. Oxidálószerektől, erős savaktól és erős lúgoktól távol tartandó. Fagytól védjük. 8. AZ EXPOZÍCIÓ ELLENŐRZÉSE / EGYÉNI VÉDELEM 8.1. Ellenőrzési paraméterek: Munkahelyi levegőben megengedett határértékek (25/2000. (IX. 30.) EüM-SzCsM együttes rendelet):

4 4/7 Anyag neve: ÁK-érték: CK-érték: Foszforsav (CAS ) 1 mg/m³ 2 mg/m³ Etil-alkohol CAS mg/m mg/m 3 Izopropil-alkohol CAS mg/m³ 2000 mg/m³ Biológiai expozíciós (hatás) mutatók megengedhető határértékei: nincs 8.2. Az expozíció ellenőrzése: Az általános higiénés előírásokat, óvintézkedéseket be kell tartani. Élelmiszerektől, italoktól távol tartandó. Munka közben enni, inni, dohányozni tilos. Az elszennyeződött ruházatot azonnal le kell cserélni. Kerülni kell a készítmény kiömlését, bőrre, szembe jutását, gőzének belélegzését. Megfelelő műszaki ellenőrzés: megfelelő szellőztetés mellett használható Egyéni óvintézkedések, egyéni védőeszközök (gyártó ajánlásai): Légzésvédelem: elégtelen szellőzés esetén megfelelő légzésvédő eszköz használata szükséges (a gyártó ajánlása: respirátor P2 szűrővel) Kézvédelem: mindig használjunk saválló védőkesztyűt, ha a termékkel dolgozunk. Gyártó ajánlásai: pl. nitrilgumi, spriccelés elleni védelem, butilgumi, áthatolási idő: perc, vagy laminált fólia, áthatolási idő: >480 perc). Nem ajánlott: PVC vagy természetes gumikesztyű. Bőrvédő krém használata segíti a terméknek kitett bőr védelmét, de nem helyettesítő a védőkesztyűt. A kesztyű kiválasztását az expozíció alapján kell meghatározni. Szemvédelem: védőszemüveg/védőálarc használata szükséges. Testvédelem: viseljünk az anyagot át nem eresztő védőruházatot. 9. FIZIKAI ÉS KÉMIAI TULAJDONSÁGOK 9.1. Az alapvető fizikai és kémiai tulajdonságokra vonatkozó információ halmazállapot: színezett, viszkózus folyadék szag: illatosított szín: világoskék ph-érték: kb. 1,5 forráspont: kb.100 C lobbanáspont: - C robbanási határkoncentráció: alsó: - tf%, gőznyomás: - (20 C ) relatív sűrűség: 1,0 oldhatóság vízben: oldódik öngyulladás: - C viszkozitás: - párolgási arány (BuAc=1): Egyéb információk A termékre egyéb adat nincs megadva. felső: - tf% 10. STABILITÁS ÉS REAKCIÓKÉSZSÉG Reakciókészség: lásd a 10.5.pontot Stabilitás: előírásszerű tárolás és felhasználás esetén stabil (lásd még a 7.pontot) A veszélyes reakciók lehetősége: lásd a 10.5.pontot Kerülendő körülmények: Magas hőmérsékleten veszélyes bomlástermékek keletkezhetnek.

5 5/ Nem összeférhető anyagok: Oxidálószerektől, erős lúgoktól, erős savaktól távol tartandó. A hígítatlan termékkel történő hosszú idejű érintkezés esetén megtámadhatja (korrodálhatja) bizonyos fémeket, vagy pl. a csempefugát. Ne használjuk együtt klór-tartalmú termékekkel Veszélyes bomlástermékek: Magas hőmérsékleten veszélyes bomlástermékek keletkezhetnek, (pl. sűrű, fekete füst, foszfor-oxidok). 11. TOXIKOLÓGIAI ADATOK A toxikológiai hatásokra vonatkozó információ: Akut toxicitás: a keverékre vonatkozóan toxikológiai adatok nem állnak rendelkezésre. Maró hatású, súlyos égési sérülést okoz. Irritáció / maró hatás, lehetséges egészségi hatások: Súlyos égési sérülést okoz, maró hatású a szemre-, bőrre, nyálkahártyára. Szenzibilizáció: szenzibilizáló hatása nem ismert. További adatok, gyakorlati tapasztalatok, egyéb megfigyelések: Belélegezve: a gőzök hosszantartó belélegzése irritálhatja a légzőrendszert, az orrés a torok nyálkahártyáját. Bőrrel érintkezve: erős irritációt és égési sérülést okoz. A hígított oldattal történő ismételt vagy tartós érintkezés kontakt dermatitiszt (bőrgyulladást) okozhat. Az irritáció mértéke függ az oldat koncentrációjától és az érintkezés időtartamától. Szembe jutva: súlyos égési sérülést okoz. Lenyelve: marásos égési sérülést okoz. Krónikus toxicitás, lehetséges krónikus hatások: nem ismertek Karcinogenitás, mutagenitás, reprodukcióra gyakorolt hatás (CMR tulajdonságok): a termék összetevői nem felelnek meg az 1 és 2 CMR kategóriákba történő besorolás kritériumainak. A terméket nem vizsgálták, toxikológiai minősítése számítási eljárás alapján történt (1999/45/EG Irányelv). 12. ÖKOLÓGIAI INFORMÁCIÓK Toxicitás a vizekre: nincs adat, a termékre vonatkozólag nem állnak rendelkezésre pontos ökotoxikológiai adatok. Toxicitás az összetevőkre: N-Alkil(C12-C16)-N,N-dimetil-N-benzilammónium-klorid LC50/96ó/halak: 0,85 mg/l, EC50/48ó/Daphnia: 0,015 mg/l, IC50/72ó/algák: 0,03 mg/l. Alkoholok, C12-C14, etoxilált: LC50/96ó/halak: 1,5 mg/l, EC50/48ó/Daphnia: 1,5 mg/l, IC50/72ó/algák: 3,8 mg/l. Nitrilotrimetilén-trisz(foszfonsav): LC50/96ó/halak: 330 mg/l, EC50/48ó/Daphnia: 297 mg/l Perzisztencia és lebonthatóság: a keverékre vonatkozóan adatok nem állnak rendelkezésre

6 6/7 N-Alkil(C12-C16)-N,N-dimetil-N-benzilammónium-klorid: könnyen lebomló. >60% CO2, 28 nap (OECD 301B) Alkoholok, C12-C14, etoxilált: könnyen lebomló. 100% CO2, 28 nap (OECD 301A) Nitrilotrimetilén-trisz(foszfonsav): nem könnyen lebomló Bioakkumulációs képesség: adatok nem állnak rendelkezésre A talajban való mobilitás: adatok nem állnak rendelkezésre A PBT- és a vpvb-értékelés eredményei: nem alkalmazható. Nem tartalmaz PBT vagy vpvb anyagokat az 1907/2006./EK rendelet alapján Egyéb adatok, káros hatások: csak semlegesítés után kerülhet a szennyvízrendszerbe. Az alacsony savas ph-érték miatt veszélyes lehet a vizekre, a vizek ph-értékét megváltoztathatja. Már kis mennyiségben is veszélyeztetheti az ivóvizet. Ne engedjük a készítményt élővízbe, talajba és közcsatornába jutni. A termék értékelése a Készítményekről szóló irányelv (1999/45/EG) hagyományos módszere alapján történt és a környezetre nem veszélyeként lett besorolva. 13. ÁRTALMATLANÍTÁSI SZEMPONTOK Hulladékkezelési módszerek: A termék maradékainak kezelésére a vonatkozó rendeletben foglaltak az irányadók (lásd a 15.pontban). Hulladékkód (gyártó besorolása): EWC-kód: * veszélyes anyagokat tartalmazó mosószer Csomagolás: A szennyezett csomagolóanyagot veszélyes hulladékként kell kezelni. A teljesen üres tároló kannákat a helyi előírások szerint kell kezelni. Tilos a terméket élővízbe, közcsatornába és talajba juttatni. 14. SZÁLLÍTÁSRA VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK UN-szám: Szállítási megnevezés: Maró folyékony anyagok, savak, szervetlen (Foszforsav) Corrosive liquid, acidic, inorganic, N.O.S. (Phosphoric acid) Veszélyességi osztály(ok): Csomagolási csoport: III Környezeti veszélyek: nem Tengerszennyezés: nem A felhasználót érintő különleges óvintézkedések: nem ismertek A MARPOL ANNEX II, 73/78 II. Melléklete és az IBC kódex szerinti ömlesztett szállítás: nem alkalmazható További adatok: EMS-szám: F-A, S-B

7 7/7 15. SZABÁLYOZÁSSAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK Az adott anyaggal vagy keverékkel kapcsolatos biztonsági, egészségügyi és környezetvédelmi előírások/jogszabályok: Az Európai Parlament és a Tanács 1907/2006/EK rendelete ( ) a vegyi anyagok regisztrálásáról, értékeléséről, engedélyezéséről és korlátozásáról (REACH), A Bizottság 453/2010/EU rendelete (2010. május 20.) a vegyi anyagok regisztrálásáról, értékeléséről, engedélyezéséről és korlátozásáról (REACH) szóló 1907/2006/EK rendelet módosításáról, az Európai Parlament és Tanács 1272/2008/EK rendelete (2008. december 16.) az anyagok és keverékek osztályozásáról, címkézéséről és csomagolásáról, az Európai Parlament és Tanács 790/2009/EK Rendelete ( ) az anyagok és keverékek osztályozásáról, címkézéséről és csomagolásáról szóló 1272/2008/EK rendeletnek a műszaki fejlődéshez való hozzáigazítása céljából történő módosításáról, évi XXV. törvény a kémiai biztonságról, 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet a veszélyes anyagokkal és készítményekkel kapcsolatos eljárásról, 25/2000. (IX.30.) EüM-SzCsM együttes rendelet a munkahelyek kémiai biztonságáról 72/2013. (VIII.27.) VM rendelet a hulladékjegyzékről, évi XLXXXV törvény a hulladékokról Kémiai biztonsági értékelés: EGYÉB INFORMÁCIÓK A 3. pontban szereplő R-mondatok: R 11 Tűzveszélyes R 21/22 Bőrrel érintkezve és lenyelve ártalmas R 34 Égési sérülést okoz R 36 Szemizgató hatású R 36/37/38 Szem- és bőrizgató hatású, izgatja a légutakat R 41 Súlyos szemkárosodást okozhat R 50 Nagyon mérgező a vízi szervezetekre R 67 Gőzök álmosságot vagy szédülést okozhatnak A 3. pontban szereplő H-mondatok jelentése: H 225 Fokozottan tűzveszélyes folyadék és gőz H 302 Lenyelve ártalmas H 314 Súlyos égési sérülést és szemkárosodást okoz. H 318 Súlyos szemkárosodást okoz. H 319 Súlyos szemirritációt okoz. H 336 Álmosságot vagy szédülést okozhat. H 400 Nagyon mérgező a vízi élővilágra, hosszan tartó károsodást okoz. A biztonsági adatlap a gyártó által kiállított biztonsági adatlap, valamint a vonatkozó Európai Direktívák útmutatása alapján készült, és meggyőződésünk szerint megfelel az Európai Parlament és a Tanács 1907/2006/EK rendelete (2006. december 18.) a vegyi anyagok regisztrálásáról, értékeléséről, engedélyeztetéséről és korlátozásáról (REACH), a kémiai biztonságról szóló évi XXV. törvény és végrehajtási rendeletei előírásainak. A felhasználás konkrét adatai nem ismertek, így azokért a felelősség a felhasználót terheli. A felhasználó saját felelősségére dönt az említett információk alkalmazásáról.

OPTIVA PRIMER BIZTONSÁGI ADATLAP

OPTIVA PRIMER BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1/5 Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2010.03.01. Aktualizálás kelte: 2013.03.29. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve):

Részletesebben

FEELINGS UNIVERSAL PRIMER BIZTONSÁGI ADATLAP

FEELINGS UNIVERSAL PRIMER BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1/5 Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2009.02.09. Aktualizálás kelte: 2013.02.01. (2.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (terméknév):

Részletesebben

JOKER BIZTONSÁGI ADATLAP

JOKER BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1/5 A magyar változat kiállításának kelte: 2008.08.24. Aktualizálás kelte: 2012. 11.28. (2.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (terméknév):

Részletesebben

ALEX SPRAY JAMBONOSO LIMPIAMUEBLES 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP

ALEX SPRAY JAMBONOSO LIMPIAMUEBLES 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP ALEX SPRAY JAMBONOSO LIMPIAMUEBLES 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2013.01.20. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve):

Részletesebben

PIGROL SCHWEDENWAXX 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP

PIGROL SCHWEDENWAXX 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP PIGROL SCHWEDENWAXX 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2010.04.10. Aktualizálás kelte: 2013.06.08. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító

Részletesebben

FONTECRYL 10 BIZTONSÁGI ADATLAP

FONTECRYL 10 BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1/7 A magyar változat kiállításának kelte: 2009.08.11. Aktualizálás kelte: 2013. 03.16. (2.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (terméknév):

Részletesebben

Partikalfilter-Reiniger-Top-Gun - Top Gun Részecskeszűrő tisztító 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP

Partikalfilter-Reiniger-Top-Gun - Top Gun Részecskeszűrő tisztító 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2013.12.05. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): Partikalfilter-Reiniger-Top-Gun - Top

Részletesebben

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P 1/5 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2007.03.30. Aktualizálás kelte: 2015.01.20. (1.2.verzió) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító

Részletesebben

TEHO Ikkunamaali (Window Paint) 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP

TEHO Ikkunamaali (Window Paint) 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP TEHO Ikkunamaali (Window Paint) 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2008.11.14. Aktualizálás kelte: 2013.05.23. (2.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

Részletesebben

VALTTI OPAQUE (VINHA) BIZTONSÁGI ADATLAP

VALTTI OPAQUE (VINHA) BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1/6 Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2009.06.08. Aktualizálás kelte: 2013. 01. 15. (2.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2. A VESZÉLY MEGHATÁROZÁSA 2.1. A keverék osztályozása a gyártó, a 67/548/EEC, 1999/45/EC szerint: Veszélyes keverék

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2. A VESZÉLY MEGHATÁROZÁSA 2.1. A keverék osztályozása a gyártó, a 67/548/EEC, 1999/45/EC szerint: Veszélyes keverék 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2009.03.19. Aktualizálás kelte: 2013.03.16. (2.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (terméknév):

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Oldal 1 / 5 PRF Laptop 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 2. A VESZÉLY MEGHATÁROZÁSA

BIZTONSÁGI ADATLAP Oldal 1 / 5 PRF Laptop 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 2. A VESZÉLY MEGHATÁROZÁSA BIZTONSÁGI ADATLAP Oldal 1 / 5 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító 1.1.1 Termék kereskedelmi neve 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

Domstraße. 20, D-50668 Köln Tel.: 0180-5221246 (14 Cent/Min.FN) www.rewe-group.com/info

Domstraße. 20, D-50668 Köln Tel.: 0180-5221246 (14 Cent/Min.FN) www.rewe-group.com/info PENNY Fürdőszoba tisztító spray 1/5 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása: 1.1.Termékazonosító: PENNY Fürdőszoba tisztító spray 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása:

Részletesebben

WHITE SPIRIT 1050 (Lakkbenzin 1050) 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP

WHITE SPIRIT 1050 (Lakkbenzin 1050) 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2008.08.08. Aktualizálás kelte: 2012.12.02. 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (anyag/keverék

Részletesebben

az.1907/2006 EK /REACH/ és az 1272/2008 EK rendelet szerint 2. verzió

az.1907/2006 EK /REACH/ és az 1272/2008 EK rendelet szerint 2. verzió 1 1. Termék neve 1.1. Kereskedelmi név: Perlasol kézfertőtlenítő folyékony szappan 1.2. Felhasználási terület Fertőtlenítő kézmosásra 1.3.Gyártó és forgalmazó: Satina Gold Kft.Cím: 6800 Hódmezővéásárhely

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. A készítmény sajátos veszélyeire és kockázataira utaló R mondatok: nincs

BIZTONSÁGI ADATLAP. A készítmény sajátos veszélyeire és kockázataira utaló R mondatok: nincs ALEX Padlófényező 2in1 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2013.03.20. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): ALEX Padlófényező

Részletesebben

MESTER Zsindely Ragasztó és Tömítő

MESTER Zsindely Ragasztó és Tömítő (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6 Verziószám: 2013/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2013. július 1. Felülvizsgálat kelte: - Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Dalma padlófelmosó Készült az 1907/2006 EK /REACH/ és az 1272/2008 EK rendelet szerint 5.

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Dalma padlófelmosó Készült az 1907/2006 EK /REACH/ és az 1272/2008 EK rendelet szerint 5. 1. Termék neve 1.1.Kereskedelmi név: Dalma padlófelmosó 1.2. A termék felhasználása: Kő, linóleum padló felmosására 1.3.Gyártó és forgalmazó Satina Gold Kozmetikai Kft Kft. Cím: 6800 Hódmezővásárhely,

Részletesebben

MESTER Mennyezetlap és Díszléc Ragasztó

MESTER Mennyezetlap és Díszléc Ragasztó (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6 Verziószám: 2015/1 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2015.03.20 Felülvizsgálat kelte: Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

MESTER Gyorskötő Akril Tömítő

MESTER Gyorskötő Akril Tömítő (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 7 Verziószám: 2013/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2013. július 1. Felülvizsgálat kelte: - Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

Biztonságtechnikai Adatlap

Biztonságtechnikai Adatlap 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító MPR 100 Folyadék 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

TECH TIRE TALC BIZTONSÁGI ADATLAP

TECH TIRE TALC BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1/6 A magyar változat kiállításának kelte: 2013. 05.13. 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (az anyag kereskedelmi neve): Anyag neve: talkum,

Részletesebben

MESTER Fix Építési Ragasztó

MESTER Fix Építési Ragasztó (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6 Verziószám: 2013/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2013. július 1. Felülvizsgálat kelte: - Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

Kühlsystemdicht 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP. Felülvizsgálat dátuma: (4.verzió) Előző változat:

Kühlsystemdicht 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP. Felülvizsgálat dátuma: (4.verzió) Előző változat: 1/6 Felülvizsgálat dátuma: 2015.10.04. (4.verzió) Előző változat: 2014.04.01. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): 1.2. A keverék

Részletesebben

MESTER Semleges Szilikon Tömítő

MESTER Semleges Szilikon Tömítő (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 7 Verziószám: 2013/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2013. július 1. Felülvizsgálat kelte: - Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

ORION Élelmiszermoly Szalag 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP

ORION Élelmiszermoly Szalag 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP ORION Élelmiszermoly Szalag 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2013.02.12. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): ORION Élelmiszermoly

Részletesebben

ALEX Antisztatikus Bútorápoló Spray Aloe Vera illattal 1/6

ALEX Antisztatikus Bútorápoló Spray Aloe Vera illattal 1/6 ALEX Antisztatikus Bútorápoló Spray Aloe Vera illattal 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2014.04.22. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 91/155 EGK Irányelv és a 44/2000. (XII. 27.) EüM. Rendelet, valamint az 1907/2006/EK rendelet alapján.

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 91/155 EGK Irányelv és a 44/2000. (XII. 27.) EüM. Rendelet, valamint az 1907/2006/EK rendelet alapján. 1 BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 91/155 EGK Irányelv és a 44/2000. (XII. 27.) EüM. Rendelet, valamint az 1907/2006/EK rendelet alapján. A kiállítás kelte: 2006. június 7. Felülvizsgálva: 2008. augusztus

Részletesebben

MESTER Dekor Ragasztó

MESTER Dekor Ragasztó (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6 Verziószám: 2013/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2013. július 1. Felülvizsgálat kelte: Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

H Hódmezõvásárhely Garzó I. u. 3.

H Hódmezõvásárhely Garzó I. u. 3. Dátum: 2008.04.16 Oldal:1/5 Verzió: 2 1. Termék neve Kereskedelmi elnevezés: Gyártó és forgalmazó cég: Monolite Trade Kft. Cím: 6800 Hódmezõvásárhely, Garzó Imre utca 3. Telefon: 62/ 241-239 Fax: 62/ 242-238

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint KLEENEX Antibakteriális kéztisztító (6336)

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK rendelet szerint KLEENEX Antibakteriális kéztisztító (6336) 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév : 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Az anyag/keverék

Részletesebben

MESTER Karosszéria Akril Tömítő

MESTER Karosszéria Akril Tömítő (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6 Verziószám: 2015/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2015. június 1. Felülvizsgálat kelte: - Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3.

H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3. Oldal:1/5 1. Termék neve 1.1.Kereskedelmi elnevezés: súrolópor 1.2.Gyártó, forgalmazó cég: Cím: Telefon:Fax: +36/62-242-238 1.3.Sürgősségi telefon: Monolit Trade Kft. 6800 Hódmezővásárhely, Garzó Imre

Részletesebben

OTEX Adhesion Primer BIZTONSÁGI ADATLAP

OTEX Adhesion Primer BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1/6 A magyar változat kiállításának kelte: 2009.02.19. Aktualizálás kelte: 2012. 12.07. (2.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (terméknév):

Részletesebben

H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3.

H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3. Oldal:1/5 1. Termék neve Kereskedelmi elnevezés: Gyártó, forgalmazó cég: Cím: Telefon/Fax:: Sürgősségi telefon: Monolit Trade Kft. 6800 Hódmezővásárhely, Garzó Imre utca 3. +36/62-241-239 Egészségügyi

Részletesebben

PROTECT SZÚNYOG ÉS KULLANCS RIASZTÓ AEROSZOL (PUMPÁS)

PROTECT SZÚNYOG ÉS KULLANCS RIASZTÓ AEROSZOL (PUMPÁS) BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT SZÚNYOG ÉS KULLANCS RIASZTÓ AEROSZOL (PUMPÁS) 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa:

Részletesebben

MESTER Sokoldalú Átlátszó Ragasztó

MESTER Sokoldalú Átlátszó Ragasztó (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 7 Verziószám: 2015/02 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2015. június 1. Felülvizsgálat kelte: - Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. 26962-53 Water, Ultra Pure APA Standard 1 Hardness

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. 26962-53 Water, Ultra Pure APA Standard 1 Hardness Oldal 1 -tól/-től 5 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító CAS-szám: 7732-18-5 EK-szám: 213-791-2 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

MESTER Fix Építési Ragasztó

MESTER Fix Építési Ragasztó (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6 Verziószám: 2015/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2015. június 1. Felülvizsgálat kelte: - Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P 3. verzió Hódmezővásárhely, Garzó Imre utca 3. Telefon:

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P 3. verzió Hódmezővásárhely, Garzó Imre utca 3. Telefon: MONOLIT TRADE KFT. H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3. Tel/Fax:(62)241-139, (62)242-238 Mobil: 06-70-315-97-85 HU11089359 e-mail: monolittrade@freemail.hu B I Z T O N S Á G I A D A T L A P 3. verzió

Részletesebben

PINJA W-OIL BIZTONSÁGI ADATLAP

PINJA W-OIL BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1/5 A magyar változat kiállításának kelte: 2005.11.17. Aktualizálás kelte: 2012. 05. 13. (3.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (terméknév):

Részletesebben

MESTER Falazat és Beton Javító

MESTER Falazat és Beton Javító (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6 Verziószám: 2016/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2016. március 30. Felülvizsgálat kelte: Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. A készítmény sajátos veszélyeire és kockázataira utaló R mondatok: nincs

BIZTONSÁGI ADATLAP. A készítmény sajátos veszélyeire és kockázataira utaló R mondatok: nincs SANYTOL Fertőtlenítő Univerzális Tisztító Spray 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2013.06.05. Aktualizálás: 2013.11.03. (1.2.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és a 1272/2008/EK szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és a 1272/2008/EK szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2012.11.10. Verzió: 1 Oldal: 1/5 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Aszkorbinsav Vitamin C, L(+)-Aszkorbinsav,

Részletesebben

H Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3.

H Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3. H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I u 3 Dátum: 20080716 Oldal:1/5 Verzió: 2 1 Termék neve Kereskedelmi elnevezés: Gyártó és forgalmazó cég: Cím: Telefon: Fax: Veszély esetén hívható: WONDERCLEAN ZSÍRTALANÍTÓ

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2. A VESZÉLY MEGHATÁROZÁSA 2.1. A keverék osztályozása a gyártó, a 67/548/EEC, 1999/45/EC szerint: Nem osztályozott keverék.

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2. A VESZÉLY MEGHATÁROZÁSA 2.1. A keverék osztályozása a gyártó, a 67/548/EEC, 1999/45/EC szerint: Nem osztályozott keverék. SANYTOL Fertőtlenítő Univerzális Spray Grapefruit 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2013.01.29. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a

Részletesebben

R Fenolftalein-oldat. Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 1/10 BIZTONSÁGI ADATLAP

R Fenolftalein-oldat. Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 1/10 BIZTONSÁGI ADATLAP Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 1/10 A magyar változat felújításának kelte: 2011.07.20. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALT /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító Terméknév): A keverék

Részletesebben

Dexter fertőtlenítő mosogató

Dexter fertőtlenítő mosogató 1. Termék neve 1 Kereskedelmi név: Dexter fertőtlenítő hatású kézi mosogató- és tisztítószer Készült: 2011.06.15. Gyártó és forgalmazó: Satina Gold Kft Cím: 6800 Hódmezővéásárhely Erzsébeti út 12 Telefon/Fax:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. FRESSH CITROM ILLATÚ WC-gél 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE

BIZTONSÁGI ADATLAP. FRESSH CITROM ILLATÚ WC-gél 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/4 BIZTONSÁGI ADATLAP FRESSH CITROM ILLATÚ WC-gél 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: WC-gél A készítmény megnevezése:

Részletesebben

THERMOTEK Extra erős ragasztó és simítótapasz

THERMOTEK Extra erős ragasztó és simítótapasz BIZTONSÁGI ADATLAP TRILAK Festékgyártó KFT. Kiállítás kelte: 2007-06-06 Módosítás kelte: 2008-05-30 1. A készítmény és a vállalkozás azonosítása A készítmény felhasználása: ragasztó és simítótapasz Gyártó

Részletesebben

Satina Gold Kozmetikai Kft.

Satina Gold Kozmetikai Kft. 1. Termék neve Oldal:1/5 Kereskedelmi elnevezés: Gyártó, forgalmazó cég: Cím: Telefon/Fax: Sürgősségi telefon: Blue stone illatosított pissoir szagtalanító tabletta Satina Gold Kozmetikai Kft., +36/62-241-239

Részletesebben

PROTECT-B PUMPÁS KULLANCS- ÉS SZÚNYOGRIASZTÓ AEROSZOL

PROTECT-B PUMPÁS KULLANCS- ÉS SZÚNYOGRIASZTÓ AEROSZOL BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT-B PUMPÁS KULLANCS- ÉS SZÚNYOGRIASZTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa:

Részletesebben

Raid Élelmiszer Moly Monitorozó Csapda

Raid Élelmiszer Moly Monitorozó Csapda 1. szakasz AZ ANYAG/ KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/ VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSATermék tájékoztató 1.1 Termékazonosító : 1.2 Az anyag vagy keverék : Feromonos csapda megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

CONCORDE GEL AIR FRESHENER WHITE FLOWERS 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP

CONCORDE GEL AIR FRESHENER WHITE FLOWERS 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP 1/6 Kiállítás dátuma: 2016.03.14. (1.verzió) BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termékazonosító (terméknév): CONCORDE GEL AIR FRESHENER WHITE FLOWERS Termékszám: 5346

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint. Octenisept. 1. Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása:

Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint. Octenisept. 1. Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása: Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint Octenisept Nyomtatás dátuma: 2009. 06. 15. Módosítás/revízió: 2009. 11. 10. 1. Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása: 1.1 Kereskedelmi név:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: Decontaman Liquid (Tisztító-dezodoráló)

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: Decontaman Liquid (Tisztító-dezodoráló) 1/5. oldal BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 1997. 10. 28. Módosítás: 2012.06.27. 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: (Tisztító-dezodoráló) Gyártó cég neve: Dr. Schumacher GmbH Postfach 1162,

Részletesebben

Biztonságtechnikai Adatlap

Biztonságtechnikai Adatlap 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító MPR 200 Folyadék 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Hartlötpaste LP 5 1/6

Hartlötpaste LP 5 1/6 Hartlötpaste LP 5 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2009.07.30. Aktualizálás kelte: 2013.08.21. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító

Részletesebben

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P 1/6 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P A magyar változat kiállításának kelte: 2013. 10.15. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): Termékszám: C4317784464826

Részletesebben

MESTER Zsindely Ragasztó és Tömítő

MESTER Zsindely Ragasztó és Tömítő (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6 Verziószám: 2015/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2015. június 1. Felülvizsgálat kelte: Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

BÁBOLNA BIOENVIRONMENTAL CENTRE LTD. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN 50 LML. szúnyoglárvairtó koncentrátum. Kiadás dátuma: 2013.05.22.

BÁBOLNA BIOENVIRONMENTAL CENTRE LTD. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN 50 LML. szúnyoglárvairtó koncentrátum. Kiadás dátuma: 2013.05.22. ENVIRONMENTAL CENTRE LTD. BUDAPEST 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN 50 LML szúnyoglárvairtó koncentrátum Kiadás dátuma: 2013.05.22. Verzió: 1 1. SZAKASZ A keverék és a vállalkozás azonosítása 1.1 A keverék

Részletesebben

MESTER Akril kád és PVC tömítő

MESTER Akril kád és PVC tömítő (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 7 Verziószám: 2013/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2013. július 1. Felülvizsgálat kelte: - Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

ALEX Direkt Padló Renováló 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP

ALEX Direkt Padló Renováló 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP ALEX Direkt Padló Renováló 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2013.02.12. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): ALEX Direkt

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2010.03.01. Verzió: 2 Oldal: 1/5 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: AQUAPLUS Vízkőoldó tisztítószer 1.2.

Részletesebben

Kühlsystemdicht Hűtőtömítő 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP

Kühlsystemdicht Hűtőtömítő 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2008.02.14. Aktualizálás kelte: 2014.04.01. (1.3.verzió) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a

Részletesebben

FAG Arcanol TEMP200. A magyar változat kiállításának dátuma: 2014.04.30. Verzió-szám: 01.

FAG Arcanol TEMP200. A magyar változat kiállításának dátuma: 2014.04.30. Verzió-szám: 01. A magyar változat kiállításának dátuma: 2014.04.30. Verzió-szám: 01. 1/7 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): FAG Arcanol TEMP200 1.2. A

Részletesebben

H Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3.

H Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3. Dátum: 2012.11.19. Oldal:1/5 Az 1907/2008 EK rend./reach/ és az 1. Termék neve 1.1.Kereskedelmi elnevezés: 1.2.Gyártó és forgalmazó cég: Cím: Telefon: Fax: 1.3.Veszély esetén hívható: RONETT LEFOLYÓTISZTÍTÓ

Részletesebben

Név: Poli-Farbe Vegyipari Kft. Cím: 6235 Bócsa, III. ker. 2. Tel.: 78 453 130 Fax: 78 453 014

Név: Poli-Farbe Vegyipari Kft. Cím: 6235 Bócsa, III. ker. 2. Tel.: 78 453 130 Fax: 78 453 014 Kiállítás kelte: 2004.12.13. 1. oldal, összesen: 6 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE 1.1.A készítmény neve: 1.2. Gyártó Név: Poli-Farbe Vegyipari Kft. Cím: 6235 Bócsa, III. ker. 2. Tel.: 78 453 130 Fax: 78 453 014

Részletesebben

MESTER Zsindely Ragasztó Tömítő

MESTER Zsindely Ragasztó Tömítő (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 7 Verziószám: 2015/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2015. június 1. Felülvizsgálat kelte: Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: Alkalmazás: Gyártó/forgalmazó: Felelős személy: BradoDerm Soft műtéti kézfertőtlenítő szer műtéti kézfertőtlenítő szer Florin

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint 1. Szakasz: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító A termék neve: K2R Színfogó kendő Termékkód: K2R 29 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

COOPEX-B TETŰIRTÓ POROZÓSZER

COOPEX-B TETŰIRTÓ POROZÓSZER BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP COOPEX-B TETŰIRTÓ POROZÓSZER 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: használatra kész, ember

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 4.2. A legfontosabb tünetek és hatások, akut és késleltetett eljárás - Belégzés: Normál körülmények között nem veszélyhelyzet.

BIZTONSÁGI ADATLAP. 4.2. A legfontosabb tünetek és hatások, akut és késleltetett eljárás - Belégzés: Normál körülmények között nem veszélyhelyzet. Oldal: 1/5 1. Az anyag / készítmény és a vállalat / vállalkozás Kereskedelmi megnevezés: A termék típusa: Használat: Cég azonosító: RHEOBOR műtrágya. Mezőgazdasági. Rosier SA Route de Grandmetz 11a, B-7911

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az EEC 91/155-ös direktívájával egyetértésben

BIZTONSÁGI ADATLAP az EEC 91/155-ös direktívájával egyetértésben 1. TIKKURILA Dátum: 2003. 05. 02. BIZTONSÁGI ADATLAP az EEC 91/155-ös direktívájával egyetértésben 1. A TERMÉK MEGHATÁROZÁSA / ÉS GYÁRTÓJA 1.1 A termékre vonatkozó információ A termék neve: SIROPLAST 2,

Részletesebben

MESTER Díszléc Stukkó Ragasztó

MESTER Díszléc Stukkó Ragasztó (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6 Verziószám: 2015/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2015. június 1. Felülvizsgálat kelte: Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

PROTECT Háztartási rovarirtó permet

PROTECT Háztartási rovarirtó permet BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: Rovarirtó permetezőszer A készítmény megnevezése:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Készítés dátuma: Verzió szám: 1 1. SZAKASZ A keverék és a vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. Készítés dátuma: Verzió szám: 1 1. SZAKASZ A keverék és a vállalkozás azonosítása BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/1 BIZTONSÁGI ADATLAP Protect bolha- és szúnyoglárva irtó permet Készítés dátuma: 2015.06.24 Verzió szám: 1 1. SZAKASZ A keverék és a vállalkozás azonosítása

Részletesebben

Rain-X Glass Treatment 1/8

Rain-X Glass Treatment 1/8 1/8 A magyar változat kiállításának kelte: 2014.12.05. (1.1. verzió) 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): Termékkódok: 80121100, 80123100,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT-B LÉGY- ÉS SZÚNYOGIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT-B LÉGY- ÉS SZÚNYOGIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT-B LÉGY- ÉS SZÚNYOGIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: rovarirtó

Részletesebben

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Black & Dark Készült okt. 19-.én az 1907/2006 EK rendelet /REACH/ szerint

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Black & Dark Készült okt. 19-.én az 1907/2006 EK rendelet /REACH/ szerint 1 1. Termék neve 1.1.Termékazonosító folyékony mosószer 1.2. Felhasználás: Sötét színű textilanyag mosásra 1.3.Gyártó/Forgalmazó cég: Satina Gold Kft Cím: 6800 Hódmezővásárhely Erzsébeti út 12 Tel/Fax:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: Alkalmazás: Gyártó/forgalmazó: Felelős személy: BradoMan Soft higiénés kézfertőtlenítő szer higiénés kézfertőtlenítő szer

Részletesebben

AROMA CAR SUPREME BLACK 1/9

AROMA CAR SUPREME BLACK 1/9 1/9 A magyar változat kiállításának kelte: 2015.01.03. (1.1. verzió) 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): 1.2. A keverék felhasználása: autó

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. Electrolyte CBR_1038017-1038018

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. Electrolyte CBR_1038017-1038018 Oldal 1 -tól/-től 5 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Termék kereskedelmi neve 1038018 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Page 1 of 5. EC-Szám: Nem releváns

Biztonsági adatlap. Page 1 of 5. EC-Szám: Nem releváns 1: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 A termék azonosítása Kereskedelmi megnevezés: ECO Soap A termék száma: #60080 EC-Szám: Nem releváns CAS-Szám: Nem releváns 1.2 Az anyag megfelelő

Részletesebben

Felülvizsgálat dátuma Verzió 1.0 Nyomtatás Dátuma Sikadur -501

Felülvizsgálat dátuma Verzió 1.0 Nyomtatás Dátuma Sikadur -501 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév : 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Jelenlegi

Részletesebben

Deutsch Átdolgozás kelte : 09.11.2010 Verzió (Felülvizsgálat) : 4.0.1 (4.0.0) Nyomtatás kelte : 08.09.2011. Bostik GmbH. 33829 Borgholzhausen

Deutsch Átdolgozás kelte : 09.11.2010 Verzió (Felülvizsgálat) : 4.0.1 (4.0.0) Nyomtatás kelte : 08.09.2011. Bostik GmbH. 33829 Borgholzhausen 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása Butil tömítoanyag profil alakban Illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint oldal 1 / 7 BA száma : 76872 Felülvizsgálat ideje: 18.06.2015 Nyomtatás ideje: 23.06.2015 Előző verzió kiadása: 29.09.2014 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás

Részletesebben

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Dalma aktív mosógél Készült 2013 okt. 11.én az 1907/2006 EK /REACH/ és az 1272/2008 EK rend.

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Dalma aktív mosógél Készült 2013 okt. 11.én az 1907/2006 EK /REACH/ és az 1272/2008 EK rend. 1 1. Termék neve 1.1.Termékazonosító 1.2. Felhasználás: Textilanyag mosásra 1.3.Gyártó/Forgalmazó cég: Satina Gold Kft Cím: 6800 Hódmezővásárhely Erzsébeti út 12 Tel/Fax: 62/241-139 1.4. Veszély esetén

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. Hand Cleaning Cream

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. Hand Cleaning Cream Oldal 1 -tól/-től 5 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP CIF VIZKŐOLDÓ

BIZTONSÁGI ADATLAP CIF VIZKŐOLDÓ BIZTONSÁGI ADATLAP CIF VIZKŐOLDÓ 1.VEGYI ANYAG NEVE A KÉSZITMÉNY NEVE TERMÉKSZÁM 8177626/31.05.05 A KÉSZITMÉNY FELHASZNÁLÁSA Általános tisztitószer FORGALMAZÓ Unilever Magyarország Kft. 1138 Budapest Váci

Részletesebben

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P ANETTI textilöblítők Készült /2006 EK rendelet /REACH/ szerint

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P ANETTI textilöblítők Készült /2006 EK rendelet /REACH/ szerint 1 1. Termék neve 1.1.Termékazonosító ANETTI textilöblítő 1.2. Felhasználás: Textilanyag lágyítása, antisztatizálása 1.3.Gyártó/Forgalmazó cég: Luptovics Anett E.V.,H-5931 Nagyszénás,Honvéd u.5. Web: www.anetticlean.eu,info@anetticlean.eu

Részletesebben

: art.no /-356/-357/-358 Skin Protection Set Pro-Tec G290

: art.no /-356/-357/-358 Skin Protection Set Pro-Tec G290 1. SZAKASZ Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Márkanév 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Az anyag/keverék

Részletesebben

Unilever Magyarország Kft. Domestos Fehérítő Zöld Kert 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP

Unilever Magyarország Kft. Domestos Fehérítő Zöld Kert 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP Unilever Magyarország Kft. Domestos Fehérítő Zöld Kert 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar adatlap kiállításának kelte: 2005. 05. 24. 1. Készítmény neve: Domestos Fehérítő Zöld kert Gyártó cég neve, címe:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2012.12.18. Verzió: 1 Oldal: 1/5 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Termékkód: Kereskedelmi elnevezés: 3102x Hefix 1000 3103x

Részletesebben

MESTER Díszléc Stukkó Ragasztó

MESTER Díszléc Stukkó Ragasztó (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 7 Verziószám: 2015/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2015. június 1. Felülvizsgálat kelte: Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

MESTER Erőmester Szerelési Ragasztó

MESTER Erőmester Szerelési Ragasztó (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 7 Verziószám: 2015/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2015. június 1. Felülvizsgálat kelte: - Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Oldal 1 / 6 PRF Booster 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 2. A VESZÉLY MEGHATÁROZÁSA

BIZTONSÁGI ADATLAP Oldal 1 / 6 PRF Booster 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 2. A VESZÉLY MEGHATÁROZÁSA BIZTONSÁGI ADATLAP Oldal 1 / 6 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító 1.1.1 Termék kereskedelmi neve 1.1.2 Termék kódja Tisztítószer 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. A keverék sajátos veszélyeire és kockázataira utaló R mondatok: nincs

BIZTONSÁGI ADATLAP. A keverék sajátos veszélyeire és kockázataira utaló R mondatok: nincs 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2008.04.01. Aktualizálás kelte: 2011. 05. 12. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): 1.2.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA. Felhasználás: Egyfázisú higiénés kéz- és bőrfertőtlenítő szer

BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA. Felhasználás: Egyfázisú higiénés kéz- és bőrfertőtlenítő szer 1/6. oldal BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2004. 06. 05. Aktualizálás kelte: 2010. 04. 26. Módosítás: 2012.06.27. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény

Részletesebben

MESTER Kreatív Ragasztó

MESTER Kreatív Ragasztó (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6 Verziószám: 2016/08 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2016. augusztus 31. Felülvizsgálat kelte: - Az előző verzió hatályon kívül

Részletesebben