PINJA W-OIL BIZTONSÁGI ADATLAP

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "PINJA W-OIL BIZTONSÁGI ADATLAP"

Átírás

1 BIZTONSÁGI ADATLAP 1/5 A magyar változat kiállításának kelte: Aktualizálás kelte: (3.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (terméknév): Termékkód: A termék felhasználása: vizes alapú fa fedıfesték 1.3. A biztonsági adatlap szállítójának adatai: Gyártó cég neve: Tikkurila Oyj P.O. Box 53 FI VANTAA, FINLAND telefon: fax: productsafety@tikkurila.com Forgalmazó cég neve:dejmark Kft Budapest, Gyáli út Telefon: Fax: Felelıs személy: Reka.Vajda@dejmark.com info.hu@dejmark.com 1.4. Sürgısségi telefonszám: A magyarországi Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) címe: 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2., telefonszáma: A VESZÉLY MEGHATÁROZÁSA 2.1. A keverék osztályozása a gyártó, a 67/548/EEC, az 1999/45/EC direktíva szerint: Nem veszélyes keverék. A keverék sajátos veszélyeire és kockázataira utaló R mondatok: nincs 2.2. Címkézési elemek a 67/548/EEC és az 1999/45/EC direktíva szerint: Veszélyjel és veszélyszimbólum: nincs A keverék sajátos veszélyeire és kockázataira utaló R mondatok: nincs A keverék biztonságos használatára utaló S mondatok: S 2 Gyermekek kezébe nem kerülhet Szenzibilizáló anyagot (3-Jód-2-propinil-N-butil-karbamát) tartalmaz. Túlérzékeny személynél allergiás reakciót válthat ki. Biztonsági adatlap foglalkozásszerő felhasználók kérésére rendelkezésre áll Egyéb veszélyek: - 3. ÖSSZETÉTEL VAGY AZ ÖSSZETEVİKRE VONATKOZÓ ADATOK Keverék. Veszélyes összetevık: Megnevezés CAS-szám EINECSszám % Veszélyjel R-mondat 3-Jód-2-propinil-N-butilkarbamát < 1 Xn, N 20/ Megjegyzés: az összetevıkre vonatkozó R-mondatok a 16.pontban szerepelnek.

2 2/5 4. ELSİSEGÉLYNYÚJTÁS 4.1. Az elsısegélynyújtási intézkedések ismertetése: Kétség esetén vagy a tünetek jelentkezésekor orvoshoz kell fordulni Belégzést követıen: friss levegı Bırre jutáskor: Vegyük le a szennyezett ruházatot és a bırt mossuk le szappannal és vízzel vagy megfelelı bırtisztítószerrel. Ne használjunk oldószert, vagy hígítót Szembe jutás esetén: A kontaktlencsét távolítsuk el, öblítsük ki a szemet - legalább 10 percen át - bı folyóvízzel, a szemhéjszélek széthúzása és a szemgolyó egyidejő mozgatása mellett. Panasz esetén forduljunk orvoshoz Lenyelés esetén: Véletlenszerő lenyelés esetén töröljük ki a száját vízzel (csak ha eszméleténél van). Szükség esetén hívjunk orvost A legfontosabb akut és késleltetett tünetek és hatások: A szükséges azonnali orvosi ellátás és különleges ellátás jelzése: Nincs speciális elıírás. 5. TŐZVÉDELMI INTÉZKEDÉSEK A keverék vizes alapú, nem gyúlékony Oltóanyag: alkoholálló hab, CO 2, por vagy vízpermet. Nem alkalmazható: Az anyagból vagy a keverékbıl származó különleges veszélyek: az egészségre ártalmas sőrő, fekete füst keletkezik, ami veszélyes bomlástermékeket tartalmaz, kerüljük a belélegzését Tőzoltóknak szóló javaslat: védıruházat, izolációs légzésvédı használata szükséges Egyéb: A veszélyeztetett konténert vízzel hőtsük és távolítsuk el a tőzforrástól lehetıség szerint. A keletkezett oltóanyagot ne engedjük a csatornába, vagy vizekbe. 6. INTÉZKEDÉSEK VÉLETLENSZERŐ EXPOZÍCIÓNÁL 6.1. Személyi óvintézkedések, egyéni védıeszközök és vészhelyzeti eljárások: Tartsuk be a 7-8.pontokban leírtakat Környezetvédelmi óvintézkedések: Ne engedjük a terméket csatornába vagy vizekbe jutni A területi elhatárolás és a szennyezésmentesítés módszerei és anyagai: A kifolyt terméket nem-éghetı nedvszívó anyaggal (pl.: homok vagy vermikulit) itassuk fel és győjtsük az arra kijelölt edényben. A maradék szennyezıdést vízzel és tisztítószerrel takarítsuk fel, oldószerek használatát kerüljük. 7. KEZELÉS ÉS TÁROLÁS 7.1. A biztonságos kezelésre irányuló óvintézkedések: Kerüljük a termék szemmel és bırrel való érintkezését, gızeinek belélegzését. Használat során enni, inni, dohányozni nem szabad A biztonságos tárolás feltételei, az esetleges összeférhetetlenséggel együtt: Szorosan zárt edényben, száraz, hővös, jól szellıztetett helyen tárolandó. A tárolóhelyen tilos dohányozni. Oxidálószerektıl, erıs savaktól és erıs lúgoktól távol tartandó. Fagytól védjük. 8. AZ EXPOZÍCIÓ ELLENİRZÉSE / EGYÉNI VÉDELEM 8.1. Ellenırzési paraméterek: Munkahelyi levegıben megengedett határértékek (25/2000. (IX. 30.) EüM-SzCsM együttes rendelet): nincs Biológiai expozíciós (hatás) mutatók megengedhetı határértékei (25/2000. (IX.30.) EüM-SzCsM együttes rendelet 2. sz. melléklet): nincs

3 3/ Az expozíció ellenırzése: A vegyi anyagok kezelésekor szokásos óvintézkedéseket be kell tartani. Élelmiszerektıl, italoktól távol tartandó. Munka közben enni, inni, dohányozni tilos. Az elszennyezıdött ruházatot le kell cserélni. Kerülni kell a készítmény kiömlését, bırre, szembe jutását, gızének belélegzését. Megfelelı mőszaki ellenırzés: nincs külön elıírás, szellızés mellett használjuk. Egyéni óvintézkedések, egyéni védıeszközök (gyártó ajánlásai): Légzésvédelem: Elégtelen szellızés esetén megfelelı légzésvédı eszköz használata ajánlott (a gyártó ajánlása: Filter AP) Kézvédelem: Mindig használjunk védıkesztyőt, ha a termékkel dolgozunk. (Gyártó ajánlásai: pl. nitrilgumi, áthatolási idı: >480 min). Nem ajánlott: PVA kesztyő. A kesztyő kiválasztását az expozíció alapján kell meghatározni. Szemvédelem: Szórással történı felhordáskor védıszemüveg használata szükséges. Testvédelem: Szórással történı felhordáskor viseljünk védıruhát. 9. FIZIKAI ÉS KÉMIAI TULAJDONSÁGOK 9.1. Az alapvetı fizikai és kémiai tulajdonságokra vonatkozó információ halmazállapot: színezett, viszkózus folyadék szag: - forráspont: - C lobbanáspont: - C robbanási határkoncentráció: alsó: - tf%, felsı: - tf% gıznyomás: - kpa (20 C ) relatív sőrőség: 1,0 oldhatóság vízben: oldódik viszkozitás: - párolgási arány (BuAc=1): Egyéb információk A termékre egyéb adat nincs megadva. 10. STABILITÁS ÉS REAKCIÓKÉSZSÉG Reakciókészség: nem ismert Stabilitás: A termék elıírásszerő tárolás és felhasználás esetén stabil A veszélyes reakciók lehetısége: lásd a 10.5.pontot Kerülendı körülmények: Magas hımérsékleten veszélyes bomlástermékek keletkezhetnek Nem összeférhetı anyagok: Oxidálószerektıl, erıs lúgoktól, erıs savaktól távol tartandó az exoterm reakciók elkerülése érdekében Veszélyes bomlástermékek: Magas hımérsékleten veszélyes bomlástermékek keletkezhetnek, (pl. sőrő, fekete füst, CO, CO 2, NOx), melynek belélegzését kerülni kell. 11. TOXIKOLÓGIAI ADATOK A toxikológiai hatásokra vonatkozó információ: Szenzibilizáló anyagot (3-Jód-2-propinil-N-butil-karbamát) tartalmaz. Túlérzékeny személynél allergiás reakciót válthat ki. Gyártó tapasztalatai: Belélegezve: gızeinek hosszan tartó és folyamatos belégzése légúti, nyálkahártya irritációt idézhet elı. Bırrel érintkezve: Ismételt vagy hosszantartó érintkezés zsírtalaníthatja a bırt és kontakt dermatitiszt okozhat.

4 4/5 A szembe kerülve irritációt okozhat. Lenyelve panaszokat okozhat. 12. ÖKOLÓGIAI INFORMÁCIÓK Toxicitás: a termékre vonatkozólag nem állnak rendelkezésre ökotoxikológiai adatok, nincs környezetre veszélyes keverékként besorolva. Perzisztencia és lebonthatóság: nincs adat Bioakkumulációs képesség: nincs adat PBT és vpvtb anyagok: nincs adat. 13. ÁRTALMATLANÍTÁSI SZEMPONTOK Hulladékkezelési módszerek: A termék maradékainak kezelésére a vonatkozó rendeletben foglaltak az irányadók (lásd a 15.pontban). EWC-kód: * (szerves oldószereket, illetve más veszélyes anyagot tartalmazó festék vagy lakk-hulladékok), vagy festék- vagy lakk-hulladékok, amelyek különböznek a tıl Csomagolás: A teljesen üres tároló kannákat az elıírások szerint újrahasznosíthatják, vagy a vonatkozó rendeletben foglaltak szerint semmisíthetik meg (a gyártó ajánlása). 14. SZÁLLÍTÁSRA VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK Szállítási szempontból nem osztályozott veszélyes áruként. 15. SZABÁLYOZÁSSAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK Az adott anyaggal vagy keverékkel kapcsolatos biztonsági, egészségügyi és környezetvédelmi elıírások/jogszabályok: Az Európai Parlament és a Tanács 1907/2006/EK rendelete ( ) a vegyi anyagok regisztrálásáról, értékelésérıl, engedélyezésérıl és korlátozásáról (REACH), A Bizottság 453/2010/EU rendelete (2010. május 20.) a vegyi anyagok regisztrálásáról, értékelésérıl, engedélyezésérıl és korlátozásáról (REACH) szóló 1907/2006/EK rendelet módosításáról, az Európai Parlament és Tanács 1272/2008/EK rendelete (2008. december 16.) az anyagok és keverékek osztályozásáról, címkézésérıl és csomagolásáról, az Európai Parlament és Tanács 790/2009/EK Rendelete ( ) az anyagok és keverékek osztályozásáról, címkézésérıl és csomagolásáról szóló 1272/2008/EK rendeletnek a mőszaki fejlıdéshez való hozzáigazítása céljából történı módosításáról, évi XXV. törvény a kémiai biztonságról, 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet a veszélyes anyagokkal és készítményekkel kapcsolatos eljárásról, 25/2000. (IX.30.) EüM-SzCsM együttes rendelet a munkahelyek kémiai biztonságáról 98/2001. (VI.15.) Kormány rendelet, 16/2001. (VII.18.) KöM rendelet; évi XLIII törvény a hulladékgazdálkodásról Kémiai biztonsági értékelés: EGYÉB INFORMÁCIÓK Aktualizálás: 1-16.pontok (jogszabályváltozás) A 3. pontban szereplı R-mondatok: R 20/22 Belélegezve és lenyelve ártalmas

5 5/5 R 37 Izgatja a légutakat R 41 Súlyos szemkárosodást okozhat R 43 Bırrel érintkezve túlérzékenységet okozhat (szenzibilizáló hatású lehet) R 50 Nagyon mérgezı a vízi szervezetekre A biztonsági adatlap a gyártó által készített biztonsági adatlap, valamint a vonatkozó Európai Direktívák útmutatása alapján készült, és meggyızıdésünk szerint megfelel az Európai Parlament és a Tanács 1907/2006/EK rendelete (2006. december 18.) a vegyi anyagok regisztrálásáról, értékelésérıl, engedélyeztetésérıl és korlátozásáról (REACH), a kémiai biztonságról szóló évi XXV. törvény és végrehajtási rendeletei elıírásainak. A felhasználás konkrét adatai nem ismertek, így azokért a felelısség a felhasználót terheli. A felhasználó saját felelısségére dönt az említett információk alkalmazásáról.

BIZTONSÁGI ADATLAP. Veszélyjel és veszélyszimbólum: nincs A keverék sajátos veszélyeire és kockázataira utaló R mondatok: nincs

BIZTONSÁGI ADATLAP. Veszélyjel és veszélyszimbólum: nincs A keverék sajátos veszélyeire és kockázataira utaló R mondatok: nincs 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2003. 02.13. Aktualizálás kelte: 2011. 07. 01. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): 1.2.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. A keverék sajátos veszélyeire és kockázataira utaló R mondatok: nincs

BIZTONSÁGI ADATLAP. A keverék sajátos veszélyeire és kockázataira utaló R mondatok: nincs 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2008.04.01. Aktualizálás kelte: 2011. 05. 12. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): 1.2.

Részletesebben

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P 1/5 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Kiállítás kelte: 2011.12.13. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (terméknév): 1.2. A termék felhasználása: tisztítószer 1.3.

Részletesebben

Nagyteljesítményő hőtı-kenıfolyadék, biostabil, E-COLL C liter, C liter 1/5 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P

Nagyteljesítményő hőtı-kenıfolyadék, biostabil, E-COLL C liter, C liter 1/5 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P C4317784-348904 5 liter, C4317784-015356 10 liter 1/5 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P A magyar adatlap kiállításának kelte: 2006. 07.01. Aktualizálás kelte: 2012. 08.20. (2.változat) 1. A KEVERÉK ÉS

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1.2. A keverék felhasználása: ipari mosó- és tisztítószer, foglalkozásszerő felhasználásra.

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1.2. A keverék felhasználása: ipari mosó- és tisztítószer, foglalkozásszerő felhasználásra. 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2003. 02. 12. Aktualizálás kelte: 2011.05.22. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): 1.2.

Részletesebben

FEELINGS UNIVERSAL PRIMER BIZTONSÁGI ADATLAP

FEELINGS UNIVERSAL PRIMER BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1/5 Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2009.02.09. Aktualizálás kelte: 2013.02.01. (2.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (terméknév):

Részletesebben

R Metilvörös oldat Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP

R Metilvörös oldat Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat felújításának kelte: 2011.07. 14. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1.Termékazonosító (terméknév): A keverék

Részletesebben

JOKER BIZTONSÁGI ADATLAP

JOKER BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1/5 A magyar változat kiállításának kelte: 2008.08.24. Aktualizálás kelte: 2012. 11.28. (2.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (terméknév):

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1.2. A keverék felhasználása: ipari tisztítószer, csak foglalkozásszerő felhasználásra.

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1.2. A keverék felhasználása: ipari tisztítószer, csak foglalkozásszerő felhasználásra. 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2008. 05. 19. Aktualizálás: 2011. 05. 10. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): 1.2. A

Részletesebben

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P 1/5 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P A magyar változat kiállításának kelte: 2012.03.30. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (terméknév): 1.2. A termék felhasználása:

Részletesebben

OPTIVA PRIMER BIZTONSÁGI ADATLAP

OPTIVA PRIMER BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1/5 Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2010.03.01. Aktualizálás kelte: 2013.03.29. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve):

Részletesebben

DUASOLID HARDENER 008 7675 BIZTONSÁGI ADATLAP

DUASOLID HARDENER 008 7675 BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1/6 A magyar változat kiállításának kelte: 2009.02.26. Aktualizálás kelte: 2012. 04. 25. (2.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (terméknév):

Részletesebben

PINJA W-OIL. Kiállítás kelte: Aktualizálás: /5 BIZTONSÁGI ADATLAP

PINJA W-OIL. Kiállítás kelte: Aktualizálás: /5 BIZTONSÁGI ADATLAP Kiállítás kelte: 2005. 11. 17. Aktualizálás: 2009. 12. 03. 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: PINJA W-Oil Termékkód: 394 6909 Felhasználás:

Részletesebben

VALTTI SATIN BIZTONSÁGI ADATLAP

VALTTI SATIN BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1/6 A magyar változat kiállításának kelte: 2009.03.24. Aktualizálás kelte: 2012. 05. 26. (2.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (terméknév):

Részletesebben

Név: Poli-Farbe Vegyipari Kft. Cím: 6235 Bócsa, III. ker. 2. Tel.: 78 453 130 Fax: 78 453 014

Név: Poli-Farbe Vegyipari Kft. Cím: 6235 Bócsa, III. ker. 2. Tel.: 78 453 130 Fax: 78 453 014 Kiállítás kelte: 2004.12.13. 1. oldal, összesen: 6 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE 1.1.A készítmény neve: 1.2. Gyártó Név: Poli-Farbe Vegyipari Kft. Cím: 6235 Bócsa, III. ker. 2. Tel.: 78 453 130 Fax: 78 453 014

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2.2. Címkézési elemek a 67/548/EEC és az 1999/45/EC direktíva szerint: Veszélyjel és veszélyszimbólum: nincs

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2.2. Címkézési elemek a 67/548/EEC és az 1999/45/EC direktíva szerint: Veszélyjel és veszélyszimbólum: nincs 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2011.07.11. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): 1.2. A keverék felhasználása: Ipari tisztítószer,

Részletesebben

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P 1/6 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Kiállítás kelte: 2012.02.29. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (terméknév): 1.2. A termék felhasználása: tisztítószer, foglalkozásszerő

Részletesebben

LAC ACCELERATOR BIZTONSÁGI ADATLAP

LAC ACCELERATOR BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1/6 A magyar változat kiállításának kelte: 2006.04.24. Aktualizálás kelte: 2012. 07. 12. (3.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (terméknév):

Részletesebben

PANEELI-ASSA TITAN BIZTONSÁGI ADATLAP

PANEELI-ASSA TITAN BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1/5 A magyar változat kiállításának kelte: 2009.04.02. Aktualizálás kelte: 2012.11.30. (2.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (terméknév):

Részletesebben

PANSSARIMAALI BIZTONSÁGI ADATLAP

PANSSARIMAALI BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1/6 A magyar változat kiállításának kelte: 2009.02.09. Aktualizálás kelte: 2012. 05. 11. (2.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (terméknév):

Részletesebben

SANYTOL FERTİTLENÍTİ TISZTÍTÓSZER 1/5

SANYTOL FERTİTLENÍTİ TISZTÍTÓSZER 1/5 SANYTOL FERTİTLENÍTİ TISZTÍTÓSZER 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2011. 09. 28. Aktualizálás kelte: 2011.11.19. (2.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

Részletesebben

R 1 Ammónia-oldat, hígított Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP

R 1 Ammónia-oldat, hígított Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat felújításának kelte: 2011.07. 08. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1.Termékazonosító (terméknév): A keverék

Részletesebben

TEMAPRIME EUR BIZTONSÁGI ADATLAP

TEMAPRIME EUR BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1/7 A magyar változat kiállításának kelte: 2005.03.17. Aktualizálás kelte: 2012. 05. 11. (3.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (terméknév):

Részletesebben

EMPIRE Kiállítás kelte: 2009. 02. 03. 1/5

EMPIRE Kiállítás kelte: 2009. 02. 03. 1/5 Kiállítás kelte: 2009. 02. 03. 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: Termékkód: 550-es sorozat Felhasználás: festékiparban, tixotróp alkid festék,

Részletesebben

TEMAFLOOR 400. Kiállítás kelte: 2003. 11. 11. Aktualizálás: 2009. 12. 03. 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP

TEMAFLOOR 400. Kiállítás kelte: 2003. 11. 11. Aktualizálás: 2009. 12. 03. 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP Kiállítás kelte: 2003. 11. 11. Aktualizálás: 2009. 12. 03. 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: Termékkód: 008 4403 Felhasználás: festékiparban,

Részletesebben

HARDENER BIZTONSÁGI ADATLAP

HARDENER BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1/7 A magyar változat kiállításának kelte: 2012.05.12. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (terméknév): Termékkód: 008 7501 1.2. A termék felhasználása:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. A magyar változat kiállításának kelte: 2011. 06. 04.

BIZTONSÁGI ADATLAP. A magyar változat kiállításának kelte: 2011. 06. 04. BIZTONSÁGI ADATLAP 1/6 A magyar változat kiállításának kelte: 2011. 06. 04. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): 1.2. A termék felhasználása: festék,

Részletesebben

ALEX SPRAY JAMBONOSO LIMPIAMUEBLES 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP

ALEX SPRAY JAMBONOSO LIMPIAMUEBLES 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP ALEX SPRAY JAMBONOSO LIMPIAMUEBLES 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2013.01.20. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve):

Részletesebben

TEMALAC AB 70 BIZTONSÁGI ADATLAP

TEMALAC AB 70 BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1/6 A magyar változat kiállításának kelte: 2009.06.03. Aktualizálás kelte: 2012. 06. 22. (2.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (terméknév):

Részletesebben

Név: POLI-FARBE Vegyipari Kft Cím: H-6235 Bócsa, III. ker. 2. Tel.: 78/453-130, 78/453-133 Fax: 78/453-014

Név: POLI-FARBE Vegyipari Kft Cím: H-6235 Bócsa, III. ker. 2. Tel.: 78/453-130, 78/453-133 Fax: 78/453-014 1. AZ ANYAG/ KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG AZONOSÍTÁSA 1.1.Az anyag/készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: 1.2. A társaság/vállalat azonosítása 1.2.1. Gyártó Név: POLI-FARBE Vegyipari Kft Cím: H-6235

Részletesebben

Partikelfilter-Spühlflüssigkeit PRO-TEC Kft. 1907/2006/EK RENDELET (REACH) 1/5

Partikelfilter-Spühlflüssigkeit PRO-TEC Kft. 1907/2006/EK RENDELET (REACH) 1/5 PRO-TEC Kft. 1907/2006/EK RENDELET (REACH) 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2010. 11. 18. 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: Partikelfilter-Spühlflüssigkeit

Részletesebben

TEMABOND ST 300 BIZTONSÁGI ADATLAP

TEMABOND ST 300 BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1/7 A magyar változat kiállításának kelte: 2009.06.03. Aktualizálás kelte: 2012. 05. 07. (2.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (terméknév):

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2.2. Címkézési elemek a 67/548/EEC és az 1999/45/EC direktíva szerint: Veszélyjel és veszélyszimbólum: C. Maró

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2.2. Címkézési elemek a 67/548/EEC és az 1999/45/EC direktíva szerint: Veszélyjel és veszélyszimbólum: C. Maró 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2011. 07. 14. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): 1.2. A keverék felhasználása: mosó-

Részletesebben

TEMADUR 50 BIZTONSÁGI ADATLAP

TEMADUR 50 BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1/7 A magyar változat kiállításának kelte: 2009.04.06. Aktualizálás kelte: 2012. 05. 10. (2.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (terméknév):

Részletesebben

TEMAL 400. Kiállítás kelte: 2003. 06. 25. Aktualizálás: 2009. 01. 21. 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP

TEMAL 400. Kiállítás kelte: 2003. 06. 25. Aktualizálás: 2009. 01. 21. 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP Kiállítás kelte: 2003. 06. 25. Aktualizálás: 2009. 01. 21. 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: Termékkód: 006 7683, 006 7685 Felhasználás: festékiparban,

Részletesebben

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P 1/5 Kiállítás kelte: 2011. 07. 18. B I Z T O N S Á G I A D A T L A P 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (terméknév): EU PTFE (Teflon) spray 400 ml (E-Coll) Cikkszám:

Részletesebben

TEMAPRIME EE BIZTONSÁGI ADATLAP

TEMAPRIME EE BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1/7 A magyar változat kiállításának kelte: 2009.03.24. Aktualizálás kelte: 2012. 06. 20. (2.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (terméknév):

Részletesebben

THINNER 1006 Kiállítás kelte: /5

THINNER 1006 Kiállítás kelte: /5 Kiállítás kelte: 2009. 05. 15. 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: Termékkód: 0061006P Felhasználás: Festékiparban, oldószer Gyártó cég neve:

Részletesebben

ZLT Magyarország Kft. 1907/2006/EK REACH B I Z T O N S Á G I A D A T L A P

ZLT Magyarország Kft. 1907/2006/EK REACH B I Z T O N S Á G I A D A T L A P 1/6 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P A magyar változat kiállításának kelte: 2002.01.29. Aktualizálás kelte: 2012. 04.02. (3.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító

Részletesebben

TEMADUR EFFECT EXTRA Kiállítás kelte: 2009. 06. 26. 1/5

TEMADUR EFFECT EXTRA Kiállítás kelte: 2009. 06. 26. 1/5 Kiállítás kelte: 2009. 06. 26. 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: Termékkód: 990 2588 Felhasználás: festékiparban, festék adalék szerkezeti

Részletesebben

HARDENER BIZTONSÁGI ADATLAP

HARDENER BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1/7 A magyar változat kiállításának kelte: 2009.04.25. Aktualizálás: 2012.05.13. (2.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (terméknév): Termékkód:

Részletesebben

TEMACHLOR 40. Kiállítás kelte: Aktualizálás: /5 BIZTONSÁGI ADATLAP

TEMACHLOR 40. Kiállítás kelte: Aktualizálás: /5 BIZTONSÁGI ADATLAP Kiállítás kelte: 2001. 09. 26. Aktualizálás: 2009. 12. 07. 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: Termékkód: 140-es sorozat Felhasználás: festékiparban,

Részletesebben

BETAZID ROSSO BIZTONSÁGI ADATLAP

BETAZID ROSSO BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1/5 A magyar változat kiállításának kelte: 2008. 04.01. Aktualizálás: 2011. 05. 22. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): 1.2. A keverék

Részletesebben

COOPEX-B TETŐIRTÓ POROZÓSZER

COOPEX-B TETŐIRTÓ POROZÓSZER BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP COOPEX-B TETŐIRTÓ POROZÓSZER 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: használatra kész, ember

Részletesebben

HARDENER 2098 Kiállítás kelte: /5

HARDENER 2098 Kiállítás kelte: /5 Kiállítás kelte: 2009. 03. 19. 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: Termékkód: 006 2098 Felhasználás: festékiparban, kezelıszer lakkhoz és festékhez.

Részletesebben

Biztonsági Adatlap. 1. Anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Terméknév:

Biztonsági Adatlap. 1. Anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Terméknév: Biztonsági Adatlap Kiadás dátuma: 1999. január Felülvizsgálva: 2010. 12. 27. Oldalak száma: 1-5 1. Anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Terméknév: Baumit GV 25 (Baumit MPI 25) 1.2.

Részletesebben

ROSTEX METAL PRIMER Kiállítás kelte: 2009. 02. 02. 1/5

ROSTEX METAL PRIMER Kiállítás kelte: 2009. 02. 02. 1/5 Kiállítás kelte: 2009. 02. 02. 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: (Valtti Metal Primer) Termékkód: 006 7550-7553 Felhasználás: festékiparban,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): HB BODY 805 POLISHING COMPOUND

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): HB BODY 805 POLISHING COMPOUND 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2011. 05. 21. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): Termékkód: 421 1.2. A keverék felhasználása:

Részletesebben

ZLT Magyarország Kft. 1907/2006/EK REACH. Gyors Epoxid ragasztó 24 ml (E-COLL) 1/6 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P

ZLT Magyarország Kft. 1907/2006/EK REACH. Gyors Epoxid ragasztó 24 ml (E-COLL) 1/6 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Gyors Epoxid ragasztó 24 ml (E-COLL) 1/6 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P A magyar adatlap kiállításának kelte: 2002. 12.15. Aktualizálás kelte: 2012. 07.02. (3.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT /

Részletesebben

DUROPOL FÉMALAPOZÓ FESTÉK SZÜRKE(VOC) 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP

DUROPOL FÉMALAPOZÓ FESTÉK SZÜRKE(VOC) 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2011. 06. 06. Aktualizálás: 2011.07.23. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): 1.2. A

Részletesebben

TEMASIL 90. Kiállítás kelte: Aktualizálás: /6 BIZTONSÁGI ADATLAP

TEMASIL 90. Kiállítás kelte: Aktualizálás: /6 BIZTONSÁGI ADATLAP Kiállítás kelte: 2001. 10. 20. Aktualizálás: 2010. 03. 29. 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: Termékkód: 008 7381 Felhasználás: festékiparban,

Részletesebben

NOVIPUR SEALER ST Kiállítás kelte: /5 BIZTONSÁGI ADATLAP

NOVIPUR SEALER ST Kiállítás kelte: /5 BIZTONSÁGI ADATLAP Kiállítás kelte: 2009. 01. 21. 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: Termékkód: 005 5772 Felhasználás: festékiparban, két komponenső poliuretán

Részletesebben

PIGROL SCHWEDENWAXX 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP

PIGROL SCHWEDENWAXX 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP PIGROL SCHWEDENWAXX 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2010.04.10. Aktualizálás kelte: 2013.06.08. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító

Részletesebben

TEMALAC FD 80. Kiállítás kelte: Aktualizálás: /5 BIZTONSÁGI ADATLAP

TEMALAC FD 80. Kiállítás kelte: Aktualizálás: /5 BIZTONSÁGI ADATLAP Kiállítás kelte: 2001. 10. 02. Aktualizálás: 2009. 12. 07. 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: Termékkód: 1807223P TCL 1807226P TVL Felhasználás:

Részletesebben

HARDENER 008 5600 BIZTONSÁGI ADATLAP

HARDENER 008 5600 BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1/7 A magyar változat kiállításának kelte: 2009.02.18. Aktualizálás kelte: 2012. 04. 20. (2.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (terméknév):

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2. A VESZÉLY MEGHATÁROZÁSA 2.1. A keverék osztályozása a gyártó, a 67/548/EEC, 1999/45/EC szerint: Veszélyes keverék

BIZTONSÁGI ADATLAP. 2. A VESZÉLY MEGHATÁROZÁSA 2.1. A keverék osztályozása a gyártó, a 67/548/EEC, 1999/45/EC szerint: Veszélyes keverék 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2009.03.19. Aktualizálás kelte: 2013.03.16. (2.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (terméknév):

Részletesebben

Biztonsági adatlap az 1907/2006/EK rendelet szerint Kiadva: 2010. 07. 15. JP Green + nyári szélvédımosó

Biztonsági adatlap az 1907/2006/EK rendelet szerint Kiadva: 2010. 07. 15. JP Green + nyári szélvédımosó Terméknév: illatosított nyári szélvédımosó 1. Anyag / készítmény és vállalat / vállalkozás azonosítása A termék rövid neve: Jp Green + szélvédı mosó A termék jellege / ajánlott alkalmazási cél: Gépjármővek

Részletesebben

VALTTI OPAQUE (VINHA) BIZTONSÁGI ADATLAP

VALTTI OPAQUE (VINHA) BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1/6 Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2009.06.08. Aktualizálás kelte: 2013. 01. 15. (2.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító

Részletesebben

ORION Élelmiszermoly Szalag 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP

ORION Élelmiszermoly Szalag 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP ORION Élelmiszermoly Szalag 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2013.02.12. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): ORION Élelmiszermoly

Részletesebben

baumit@baumit.hu Veszélyjel és a veszélyekre vonatkozó figyelmeztetések a 1272/2008/EK rendelet szerint:

baumit@baumit.hu Veszélyjel és a veszélyekre vonatkozó figyelmeztetések a 1272/2008/EK rendelet szerint: Biztonsági Adatlap Kiadás dátuma: 1999. január Felülvizsgálva: 2011. 02. 07. Oldalak száma: 1. Anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Terméknév: Baumit Uni Vakolat Baumit Uni Vakolat

Részletesebben

FONTECRYL 10 BIZTONSÁGI ADATLAP

FONTECRYL 10 BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1/7 A magyar változat kiállításának kelte: 2009.08.11. Aktualizálás kelte: 2013. 03.16. (2.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (terméknév):

Részletesebben

MAKOR-TIX. Kiállítás kelte: 2009. 12. 07. Aktualizálás: 2010.05.26. 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP

MAKOR-TIX. Kiállítás kelte: 2009. 12. 07. Aktualizálás: 2010.05.26. 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP Kiállítás kelte: 2009. 12. 07. Aktualizálás: 2010.05.26. 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: Felhasználás: festékiparban, alapozó és festék

Részletesebben

Veszélyjel és a veszélyekre vonatkozó figyelmeztetések a 1272/2008/EK rendelet szerint:

Veszélyjel és a veszélyekre vonatkozó figyelmeztetések a 1272/2008/EK rendelet szerint: Biztonsági Adatlap Kiadás dátuma: 1999. január Felülvizsgálva: 2010. 12. 27. Oldalak száma: 1-5 1. Anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Terméknév: Baumit Lábazati Alapvakolat (Baumit

Részletesebben

Veszélyjel és a veszélyekre vonatkozó figyelmeztetések a 1272/2008/EK rendelet szerint:

Veszélyjel és a veszélyekre vonatkozó figyelmeztetések a 1272/2008/EK rendelet szerint: Biztonsági Adatlap Kiadás dátuma: 1999. január Felülvizsgálva: 2010. 12. 27. Oldalak száma: 1-5 1. Anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Terméknév: Baumit Esztrich 1.2. Alkalmazási terület:

Részletesebben

TEMACOAT SPA PRIMER 4000, 4001 és 4002

TEMACOAT SPA PRIMER 4000, 4001 és 4002 Kiállítás kelte: 2009. 06. 03. 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: Termékkód: 008 7240, 008 7241, 008 7242 Felhasználás: két komponenső epoxi

Részletesebben

Veszélyjel és a veszélyekre vonatkozó figyelmeztetések a 1272/2008/EK rendelet szerint:

Veszélyjel és a veszélyekre vonatkozó figyelmeztetések a 1272/2008/EK rendelet szerint: Biztonsági Adatlap Kiadás dátuma: 2008. december Felülvizsgálva: 2011. 02. 07. Oldalak száma: 1-5 1. Anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Terméknév: Baumit ProContact 1.2. Alkalmazási

Részletesebben

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P 1/6 Kiállítás kelte: 2006.07.11. Aktualizálás kelte: 2011.10.31. B I Z T O N S Á G I A D A T L A P 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (terméknév): PU-Dichtstoff E-Coll

Részletesebben

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P 1/6 Kiállítás kelte: 2011. 11. 18. B I Z T O N S Á G I A D A T L A P 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (terméknév): TCE-Fluid 435 Cikkszám: - 1.2. A termék felhasználása:

Részletesebben

Átdolgozva: Biztonsági Adatlap. Baumit Perlit Beton. Veszélyjel és a veszélyekre vonatkozó figyelmeztetések a 1272/2008/EK rendelet szerint:

Átdolgozva: Biztonsági Adatlap. Baumit Perlit Beton. Veszélyjel és a veszélyekre vonatkozó figyelmeztetések a 1272/2008/EK rendelet szerint: Átdolgozva: Biztonsági Adatlap 1. Anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Terméknév: Baumit Perlit Beton Kiadás dátuma: 1999. január Felülvizsgálva: 2011. 05. 18. Oldalak száma: 1-5 1.2.

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 2027 az 1907/2006/EK rendelet szerint. Kiadás: 2011. 07. 22. Oldalszám: 1/5

Biztonsági adatlap Azonosító: 2027 az 1907/2006/EK rendelet szerint. Kiadás: 2011. 07. 22. Oldalszám: 1/5 Kiadás: 2011. 07. 22. Oldalszám: 1/5 1. SZAKASZ:Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: PREVENT bırfelület tisztító-ápoló nedvesített törlıkendı 1.2.A keverék megfelelı

Részletesebben

Xi Irritatív. Xi Irritatív

Xi Irritatív. Xi Irritatív Biztonsági Adatlap Kiadás dátuma: 2006. december Felülvizsgálva: 2009. 05. 19. Oldalak száma: 15 1. Anyag/Készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Terméknév: Baumit Szálerısítéső Esztrich

Részletesebben

VITRA Felülvizsgálat dátuma: 2004.04.15 Nyomtatás dátuma:

VITRA Felülvizsgálat dátuma: 2004.04.15 Nyomtatás dátuma: 1. AZ ANYAG / KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG / VÁLLALAT NEVE 1.1. Az anyag vagy készítmény azonosítása Kereskedelmi név: Vitra 1.2. A társaság vagy vállalat azonosítása Azonosítási szám: CAS: Gyártó cég: Industrias

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH szerint Kiállítás dátuma: 2007.06.21. Verzió: 2 Oldal: 1/5 1. Az anyag / készítmény és a társaság / vállalkozás azonosítója: Kereskedelmi elnevezés: Handez Felhasználási terület: Fertıtlenítı hatású kézi folyékony

Részletesebben

TEMALAC FD 50. Kiállítás kelte: Aktualizálás: /6 BIZTONSÁGI ADATLAP

TEMALAC FD 50. Kiállítás kelte: Aktualizálás: /6 BIZTONSÁGI ADATLAP Kiállítás kelte: 2009. 05. 15. Aktualizálás: 2009. 12. 03. 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: Termékkód: 1817223P TCL 1817226P TVL Felhasználás:

Részletesebben

WHITE SPIRIT 1050 (Lakkbenzin 1050) 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP

WHITE SPIRIT 1050 (Lakkbenzin 1050) 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2008.08.08. Aktualizálás kelte: 2012.12.02. 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (anyag/keverék

Részletesebben

ZLT Magyarország Kft. 1907/2006/EK REACH B I Z T O N S Á G I A D A T L A P

ZLT Magyarország Kft. 1907/2006/EK REACH B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Finomápoló spray 1/6 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P A magyar adatlap kiállításának kelte: 2002. 03. 12. Aktualizálás kelte: 2012. 06.28. (3.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

Részletesebben

2. A VESZÉLY AZONOSÍTÁSA Besorolás a gyártó, a vonatkozó EU szabályozás, a 44/2000. (XII.27) EüM. rendelet szerint:

2. A VESZÉLY AZONOSÍTÁSA Besorolás a gyártó, a vonatkozó EU szabályozás, a 44/2000. (XII.27) EüM. rendelet szerint: BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2009. 09. 11. 1/5 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: Desinfectant Gel Main-Sanytol Termékkód: 33650300 Felhasználás:

Részletesebben

WÜRTH SZERELÉSTECHNIKA KFT

WÜRTH SZERELÉSTECHNIKA KFT Kiállítás kelte: 2009. 04. 27. 1/6 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P 1. A készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: WIT-PE 500 (A) - 385 ML Cikkszám: Felhasználás: habarcs Gyártó

Részletesebben

DULUX Konyha és Fürdıszobafesték ICI Paints Hungary Kft. 1/1 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

DULUX Konyha és Fürdıszobafesték ICI Paints Hungary Kft. 1/1 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA ICI Paints Hungary Kft. 1/1 A kiállítás kelte: 2008. 04. 14. BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: DULUX Konyha és Fürdıszobafesték (Kitchen & bathroom

Részletesebben

HAEDENER BIZTONSÁGI ADATLAP

HAEDENER BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1/7 A magyar változat kiállításának kelte: 2009.06.03. Aktualizálás kelte: 2012. 06. 22. (2.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (terméknév):

Részletesebben

Biztonsági Adatlap. 1. Anyag/Készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Terméknév:

Biztonsági Adatlap. 1. Anyag/Készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Terméknév: Biztonsági Adatlap Kiadás dátuma: 2004. február Felülvizsgálva: 2009. 05. 19. Oldalak száma: 15 1. Anyag/Készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Terméknév: Baumit Sanova Egyrétegő Trassz

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Kiadás dátuma: 2007.09.30 OKBI-VABO/773/2007. Felülvizsgálva, átdolgozva: 2012.01.10 Verziószám: 2 Oldal:1/5

BIZTONSÁGI ADATLAP. Kiadás dátuma: 2007.09.30 OKBI-VABO/773/2007. Felülvizsgálva, átdolgozva: 2012.01.10 Verziószám: 2 Oldal:1/5 Oldal:1/5 1. Anyag/keverék és vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító: Vékony rétegő falazóhabarcs 1.2 Felhasználás: Nagy méretpontosságú falazóelemek (pl: pórusbeton, mészhomok tégla), teherhordó-,

Részletesebben

TEHO Ikkunamaali (Window Paint) 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP

TEHO Ikkunamaali (Window Paint) 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP TEHO Ikkunamaali (Window Paint) 1/7 BIZTONSÁGI ADATLAP Az előző magyar változat kiállításának kelte: 2008.11.14. Aktualizálás kelte: 2013.05.23. (2.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

Részletesebben

MIRANOL KORISTEMAALI (Decoration Paint gold, copper, silver)

MIRANOL KORISTEMAALI (Decoration Paint gold, copper, silver) Kiállítás kelte: 2009. 02. 24. 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: MIRANOL KORISTEMAALI (Decoration Paint gold, copper, silver) Termékkód: 006

Részletesebben

R1 Ezüst-nitrát-oldat Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP

R1 Ezüst-nitrát-oldat Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP Wagner Pharma Kft. 1907/2006/EK REACH 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat felújításának kelte: 2011.07. 06. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1.Termékazonosító (terméknév): A keverék

Részletesebben

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P B I Z T O N S Á G I A D A T L A P 1. A készítmény neve: Loctite Superior Metal 3478 A MSDS szám: 157166 V001.1 Felülvizsgálva: 2006. 10. 19. Nyomtatás dátuma: 2007. 07. 23. Gyártó cég neve: Henkel Ireland

Részletesebben

DICCOPLAST 30 Kiállítás kelte: /5

DICCOPLAST 30 Kiállítás kelte: /5 Kiállítás kelte: 2009. 03. 19. 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG /VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA A készítmény neve: Termékkód: 754-es sorozat Felhasználás: festékiparban, kétkomponenső festék,

Részletesebben

OTEX Adhesion Primer BIZTONSÁGI ADATLAP

OTEX Adhesion Primer BIZTONSÁGI ADATLAP BIZTONSÁGI ADATLAP 1/6 A magyar változat kiállításának kelte: 2009.02.19. Aktualizálás kelte: 2012. 12.07. (2.változat) 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (terméknév):

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP AMBI-PUR GEL CRYSTALS Légfrissítı, Rose & Orchid 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA Termék neve

BIZTONSÁGI ADATLAP AMBI-PUR GEL CRYSTALS Légfrissítı, Rose & Orchid 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA Termék neve 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA Termék neve : AMBI-PUR Gel Crystals Illatosított golyók, Rose & Orchid Termékkód : AP/33/002.003 Ajánlott felhasználás: : légfrissítés Gyártó: : EU Importáló/ Forgalmazó

Részletesebben

Kiadás dátuma: Felülvizsgálva: Oldalak száma: Anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1.

Kiadás dátuma: Felülvizsgálva: Oldalak száma: Anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Biztonsági Adatlap Kiadás dátuma: Felülvizsgálva: 2011. 05. 17. Oldalak száma: 1-5 1. Anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Terméknév: Baumit GlemaBrilliant 1.2. Alkalmazási terület:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP 91/155/EWG - ISO 11014-1 szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP 91/155/EWG - ISO 11014-1 szerint BIZTONSÁGI ADATLAP 91/155/EWG - ISO 11014-1 szerint Kiállítva: 2005. június 1. A készítmény és a vállalat azonosítása A készítmény azonosítása Ajánlott felhasználás Gyártó Forgalmazó Sürgısségi telefon

Részletesebben

LAKKBENZIN HÍGÍTÓ 1907/2006/EK RENDELET 1/5

LAKKBENZIN HÍGÍTÓ 1907/2006/EK RENDELET 1/5 1907/2006/EK RENDELET 1/5 B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Kiállítás kelte: 2006. 10. 01. Aktualizálás kelte: 2008. 01. 10. 1. A készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: Lakkbenzin

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. A készítmény sajátos veszélyeire és kockázataira utaló R mondatok: nincs

BIZTONSÁGI ADATLAP. A készítmény sajátos veszélyeire és kockázataira utaló R mondatok: nincs ALEX Padlófényező 2in1 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 2013.03.20. 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT / VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1. Termékazonosító (a keverék neve): ALEX Padlófényező

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP az EEC 91/155-ös direktívájával egyetértésben

BIZTONSÁGI ADATLAP az EEC 91/155-ös direktívájával egyetértésben 1. TIKKURILA Dátum: 2003. 05. 02. BIZTONSÁGI ADATLAP az EEC 91/155-ös direktívájával egyetértésben 1. A TERMÉK MEGHATÁROZÁSA / ÉS GYÁRTÓJA 1.1 A termékre vonatkozó információ A termék neve: SIROPLAST 2,

Részletesebben

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. 26962-53 Water, Ultra Pure APA Standard 1 Hardness

Biztonsági adatlap. az 1907/2006/EK rendelet szerint. 26962-53 Water, Ultra Pure APA Standard 1 Hardness Oldal 1 -tól/-től 5 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító CAS-szám: 7732-18-5 EK-szám: 213-791-2 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

1.4. Sürgısségi telefon szám: 06/ ETTSZ Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat: 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2.

1.4. Sürgısségi telefon szám: 06/ ETTSZ Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat: 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított, illetve ellenjavallt felhasználása: vízkı eltávolítás 1.3. A biztonsági

Részletesebben

MESTER Mennyezetlap és Díszléc Ragasztó

MESTER Mennyezetlap és Díszléc Ragasztó (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6 Verziószám: 2015/1 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2015.03.20 Felülvizsgálat kelte: Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

COOPEX-B TETŰIRTÓ POROZÓSZER

COOPEX-B TETŰIRTÓ POROZÓSZER BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP COOPEX-B TETŰIRTÓ POROZÓSZER 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: használatra kész, ember

Részletesebben

Kereskedelmi elnevezés : BETOFIX R4 Átdolgozás kelte : Verzió : Nyomtatás kelte :

Kereskedelmi elnevezés : BETOFIX R4 Átdolgozás kelte : Verzió : Nyomtatás kelte : 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 BETOFIX R4 (0000109600) Az anyag vagy keverék megfelelı azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Ásványi

Részletesebben

VIX-B LEFOLYÓTISZTÍTÓ GRANULÁTUM

VIX-B LEFOLYÓTISZTÍTÓ GRANULÁTUM BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP VIX-B LEFOLYÓTISZTÍTÓ GRANULÁTUM 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE A készítmény : A készítmény típusa: tisztító szer A készítmény megnevezése:

Részletesebben