Ízelítő, a Senshi Kyokushin Karate Gyermek, Ifjúsági és Szabadidő Sportegyesület 2008-évi tevékenységéből.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Ízelítő, a Senshi Kyokushin Karate Gyermek, Ifjúsági és Szabadidő Sportegyesület 2008-évi tevékenységéből."

Átírás

1 Ízelítő, a Senshi Kyokushin Karate Gyermek, Ifjúsági és Szabadidő Sportegyesület 2008-évi tevékenységéből január között Szolnokon rendezte meg a Magyar Kyokushin Karate Szervezet a szakmai képzéssel egybekötött éves közgyűlését. A Békésmegyei Karate és Harcművész Szövetség éves közgyűlésére Békéscsabán, január 19-én került sor. Ezeken a rendezvényeken a Senshi SE-t Kovács Lajos, a klub vezetője képviselte. Február 11-én Szeghalmon tartotta meg a Népújság Kft., illetve a Békés Megyei Hírlap a már hagyományos Az év sportolói díjátadó ünnepséget. A díjátadón, a év legeredményesebb sportolóinak díjazását követően egy szeghalmi különdíj is átadásra került, a Város Különdíját évi sporttevékenységéért Kovács Lajos a Senshi SE vezetője kapta. Március ig a tápiószentmártoni Kincsem lovas parkban került megrendezésre a Magyar Kyokushin Karate Szervezet junior válogatott edzőtábora ahová versenyzőnk, Zsila Tamás is meghívást kapott. A balmazújvárosi Kata Válogatott Edzőtáborban (márc ) klubvezetőnk vett részt, ezt az alkalmat is megragadva a nyári övvizsgára való felkészüléséhez. Március 15-én Abonyban az Országos felnőtt B és C kategóriás versenyen három indulónk közül Bojtor Edit első helyezést, Zsila Róbert pedig harmadik helyezést ért el. Március 22-én, Hajdúszoboszlón a 2007/2008-as tanév Kyokushin Karate Diákolimpia Kelet- Magyarországi területi elődöntőjén klubunk 21 induló versenyzője közül 15-nek sikerült éremmel hazatérnie. (4 arany, 4 ezüst, 7bronz) Április 5-én Szolnokon, a Hungarian Open Nemzetközi Verseny (ahol két versenyzőnk is indult) ünnepélyes megnyitóján adták át a Magyar Kyokushin Karate Szervezet utánpótlás korosztályaikban 2007 legjobbjainak és felkészítőiknek járó "Elismerő Oklevelet" is. Versenyzőnk Szőke Gábor és edzőnk Kovács Lajos is ezen elismerésben részesültek. Április ig tartott Kyusho szemináriumot Siófokon BORUT KINCL 5. danos mester, a szlovén elnök testőrségének tagja, a "Szlovén Speciális Alakulatoknak" (ESD) hivatalos kiképzője, aki rendszeresen tart sikeres szemináriumokat az USA-ban és Angliában. A szemináriumi oktatás témája a 2007 es szeminárium folytatásaként közelharc és késes gyakorlatok voltak. Budapesten, ápr. 15-én a Béres Egészség Hungarikum pályázati képzésen vett részt Szeghalom Város képviseletében Pálfi Ildikó és egyesületünk részéről Kovács Lajos. A téma az fős települések egészségtervének elkészítése volt.

2 A klubvezetők és instruktorok részére tartott a Magyar Kyokushin Karate Szervezet május ig, szakmai továbbképzést Siófokon. A tábor célja a Kyokushin karate mozgásanyagának / Kihon, Kata, Bunkai, kumite/ gyakorlása és értelmezése volt, közös foglalkozások keretében. A 2007/2008-as tanév Kyokushin Karate Diákolimpia Országos Döntője, május 1-én, Debrecenben került megrendezésre. A döntőn a területi elődöntőkből továbbjutott, 350 versenyző mérte össze erejét gyermek, serdülő, ifjúsági és junior korcsoportokban. A színvonalas küzdelmek telt csarnokban, öt páston folytak reggeltől estig, és kínáltak egész napra látványosságot a fullkontakt karate stílusát kedvelő nézőknek. Klubunk továbbjutó versenyzői (19 fő) közül, négyen éremmel térhettek haza, Agárdi Terézia Amanda Diákolimpiai bajnok lett. (érmeink: 1 arany, 1 ezüst, 2bronz,) Hét versenyzőnk hat arany és egy ezüstérmet hozott el május 17-én Kisújszállásról a Meghívásos Területi Kyokushin Karateversenyről. Ugyanezen a napon, 17-én négy versenyzőnk indult az észak- dunántúli Tarjánban, a évi nyílt C kategóriás felnőtt, és meghívásos gyerek, serdülő Kyokushin Karate Versenyen. A bajnokságon szlovák és horvát karatésok is részt vettek, így a versenyzők már külföldi ellenfelekkel is összemérhették felkészültségüket. (érmeink: 1 arany, 1 ezüst, 1bronz) Május 31-én, Almásfüzitőn rendezték meg, a Magyar Kyokushin Karate Szervezet "B" kategóriás Felnőtt és Utánpótlás Kata Karate Versenyét. Klubunk három fővel nevezett, akik egy ezüst és egy bronzéremmel térhettek haza. Ebben az évben is aktívan részt vettünk, (24 fővel) Körösladány városának legnagyobb jelentőségű rendezvényén, a Körösladányi napokon július 5-én. A különböző programok között ismét megtekinthető volt, egyesületünk karate-bemutatója is mely átölelte a karatéra jellemző teljes mozgásanyagot, a kezdő szinttől a mesterfokozatig. XXXI. Nemzetközi edzőtáborát tartotta a Magyar Kyokushin Karate Szervezet (július ig) Jászberényben. A táborban 375-fő edzett együtt egy héten keresztül, közöttük Csehország, Románia, Svájc, Szlovákia karatésai, és meghívott instruktorként Sensei Tanigawa Kou 4.Dan-os Japán mester. Az edzéseken túl, magas színvonalú programok, előadások, rendezvények is színesítették a programot: pl. a Küldetés című filmvetítés Balczó Andrásról, vagy Czakó Gábor író, filozófus előadáa a magyar nyelvről, a magyar észjárásról. Pénteken a kyu-, szombat délelőtt pedig a Dan-fokozat technikai vizsgái zajlottak az öttagú Dankollégium előtt. Délután került sor ünnepélyes megnyitó után a technikai vizsgát sikeresen teljesítők küzdővizsgájára. A küzdőtársakat magas öves mesterek és a magyar küzdő válogatott nagyjai tették ki. Klubvezetőnk, Kovács Lajos sikeres sikeresen teljesítette a 3.Dan mesterfokozatot.

3 Augusztus 3-án tartotta meg immár harmadik alkalommal, a Békés Megyei Karate és Harcművész Szövetség, a battonyai sportpályán, az un. Demonstrációs Napot. Az esemény a különböző irányzatú harcművészek barátságát jelképezi és fejezi ki, a közösen végrehajtott edzések formájában. Gregor László megyei elnök köszöntötte a stílusirányzatok résztvevőit és a Temesvárról érkezett vendégeket, akiket Alic Bogdan II. Dan shotokan, és Dan Olaru V. Dan, ITF taekwon-do mester vezetett. Ebben az évben is a Körös folyó melletti Várhelyi Ifjúsági Tábor területén rendezte meg nyári táborát (augusztus ig) a Szeghalmi Senshi Kyokushin Karate SE. Az edzések közötti szabadidőben különböző programokon vehettek részt kicsik és nagyok. Szerdán a Szeghalmi Hagyományőr Egyesület előadását hallgathatták meg Szeghalom és Várhely történetéről, csütörtökön és pénteken a Körös-sárréti Kézműves Műhely Népművészeti Egyesület tagjai tartottak kézműves foglalkozásokat, játszóházat. A táborvezető, - Sensei Kovács Lajos 3.dan szervezésére, az edzések színvonalát rangos meghívott vendégek emelték, akik, nem kevés tudásukból próbáltak ez idő alatt minél többet átadni. Szombaton a Magyar Kyokushin Karate Szervezet válogatottjának edzője, Sensei Stefanovics József 3.dan, érkezett és magával hozta - többek között - két, Európa Bajnoki címmel rendelkező tanítványát is, Búzás Gábort 2.dan, és Balogh Zsoltot 1.dan. A mester és tanítványai elméleti és szakirányú gyakorlati oktatásokat tartottak a táborlakók számára. Erre az oktatásra építette edzéseit a vasárnapi napra érkező Shihan Bence Antal 5.dan, (az MKKSZ elnökségének tagja) aki szintén Európa Bajnok tanítvánnyal, az 1.dan-os Bartók Júliával érkezett a táborba. A szakmai programokon kívül a sokféle szabadidős program és játéklehetőség (számháború, tábortűz, foci, asztali foci, asztalitenisz, fürdőzés, vetélkedők, beszélgetések, versenyek, filmvetítések) biztosították a kezdetektől fogva a tábor kellemes hangulatát. Szeptember 13-án a szeghalmi Városi Sportcsarnokban, Regionális Nyílt Kyokushin Karate Versenyt rendezett Egyesületünk. Az egész napos rendezvényen gyermek, serdülő, ifjúsági, junior és felnőtt korcsoportokban harcoltak a különféle stílusok és szakágak versenyzői. Összesen 17 település klubjaiból 120 fő versenyző érkezett Szeghalomra, hogy megküzdjön egymással az érmekért. (érmeink: 5 arany 3 ezüst 6 bronz)

4 én rendezték meg Karcagon a VIII. Nagykun Kupát, az Oyama Karate Szervezet gyerek, serdülő, ifjúsági, junior, felnőtt nyílt Országos Bajnokságát. Klubunk kilenc versenyzővel nevezett a küzdelmekre, ahol hat érem született. Zsila Tamás, junior 70 kg-ban és Papp Zsanett serdülő könnyűsúlyban Magyar Bajnoki címet szerzett. Október 11-én Tarjánban rendezték meg a Magyar Kyokushin Karate Szervezet, Országos Ifjúsági-Junior és Senior Kumite és Utánpótlás Kata Kyokushin Karate Versenyét. A versenyre népes mezőny, 31 klubból 194- fő nevezett. Kovács Lajos senior korosztály nehézsúlyban, aranyérmet szerzett (három indulónk egy arany és egy bronzérmet szerzett.) Ötödízben, immár hagyományként adhatott otthont, Szeghalom országos szintű Karateversenynek. Október 24-én a Városi Sportcsarnokban SZEGHALOM KUPA 2008 névvel Országos Gyermek - Serdülő Kyokushin Karate Versenyt rendezett Egyesületünk. A megnyitó ünnepség a himnusz után dobolással vette kezdetét. Kovács Lajos a verseny szervezője bemutatta és köszöntötte a jelenlévő vendégeket, Macsári Józsefet, Szeghalom polgármesterét, Veress József országgyűlési képviselőt, Shihan Karmazin Györgyöt, a Magyar Kyokushin Karate Szervezet ügyvezető elnökét és Sensei Schwarcz Róbertet, a verseny főbíráját. A vendégek felszólalásai után a rendezvényt hivatalosan Macsári József polgármester nyitotta meg. A viadalra az ország 22 klubjából, (Debrecentől - Sopronig) 170 gyermek és serdülő versenyzője érkezett, hogy megküzdjön a gyönyörű kupákért, érmekért, valamint a támogatók által felajánlott jutalomdíjakért. A Senshi SE nem csak szervezésből vizsgázott kitűnőre, versenyzői is kitettek magukért, ezt a szerzett érmek is bizonyítják. Első helyezést értek el Agárdi Terézia Amanda (gyermek I lány +36 kg) és Kovács Tímea (gyermek II lány 35 kg). Az egyesület ezúton is köszönetét fejezi ki mindazon támogatóknak és segítőknek, akik közreműködtek a rendezvény sikeres lebonyolításában. (eredmények:2 arany és 3 bronz,) November 8-án Tetétlenen rendezett nyílt szemináriumot a Kabai Karate Klub, melyre szeretettel várták a tanulni vágyókat. A tábor célja a résztvevők alaptechnikai, küzdelmi, erőnlét, taktikai, szellemi, lelki fejlesztése és a karatékák, edzők, szakmai munkájának segítése volt, a küzdelmi felkészítésben. Itt öt tagunk vett részt az edzéseken.

5 November 22-én Gyöngyösön rendezték meg a Évi Utánpótlás Magyar Bajnokságot. Egyesületünk karatékái közül 12 versenyző érkezett a péntek esti mérlegelésre és indult szombat reggel csatába, az év egyik legrangosabb versenyén, mely egész nap reggeltől estig tartott. A versenyen, 29 klub közel 300 versenyzője indult gyermek, serdülő, ifjúsági és junior korosztályokban. Az idén a lányoké volt a főszerep, ugyanis Egri Erzsébet (Jun.női 65kg) Papp Zsanett (Serd.női 58kg) és Agárdi Terézia (Gy.I.női +36kg) személyében három Magyar Bajnok térhetett haza. (érmeink: három arany, egy ezüst, és három bronz) November 27-én Budapesten, az Aranytíz Művelődési központban a Béres Egészség Hungarikum program ünnepélyes eredményhirdetésére és sajtótájékoztatóra került sor. Dr. Béres József személyesen adta át a pályázat 9 nyertes településének az adományozási okiratot. Szeghalom egészségtervének nyertes pályázatát a Senshi SE készítette el és adta be, összefogva az önkormányzattal, annak intézményeivel és több helyi Civil szervezettel. Szeghalom képviseletében Kovács Lajos és Pálfi Ildikó volt jelen. Békéscsabán, a Csaba Centerben tartotta november 27-én az országos diákolimpiai bajnokok köszöntését a Békés Megyei Diáksport Tanács. Kováts Tibor, a diáksport tanács titkára köszöntője után Farkas Zoltán, a megyei önkormányzat alelnöke méltatta a diákolimpiai bajnokok teljesítményét. A jutalmazottak között volt Egyesületünk sportolója Agárdi Terézia Amanda is, aki a 2007/2008 as tanév Kyokushin Karate Diákolimpiáján gyermek I lány +36kg-ban Diákolimpiai Bajnok lett. Az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör december 6-án Mikulás Kupa elnevezéssel gyermek, serdülő Kyokushin Karate versenyt rendezett, amire klubunkat is meghívták. Egyesületünk versenyzői sikeresen képviselték klubunkat, 12 indulónk közül 11 éremmel térhetett haza. (6 arany 3 ezüst 2 bronz) Egyesületünk tíz tagja vehetett át díszokleveleket és emlékplaketteket Szeghalom város polgármesterétől, december 19-én a sportcsarnokban, ahol ünnepélyes rendezvényen ismerték el azokat, akik országos tanulmányi versenyeken, vagy a sport területén helyezést értek el. December. 13 án sikerrel lezajlott a II Mikulás kupa Fenőtt B-C és Senior C Kategóriás verseny Budapesten. Három országból, 5 szervezet harcosai, 77 felnőtt Karatéka, küzdött kőkeményen a trófeákért. Szervezettől, országtól függetlenül a Kyokushin szellemében, barátokként találkoztak, a páston pedig maximális odaadással "ellenfelekként" dolgoztak együtt a 37 klub versenyzői. (eredményünk, egy aranyérem)

6 Évzáró ünnepségünkön december 30-án, a klubszobánkban, ismét sor került a Senshi SE legeredményesebb versenyzőjének járó cím odaítélésére. A 2008-as év legeredményesebb versenyzője, Agárdi Terézia Amanda emléklapot és könyvjutalmat vehetett át. Jutalomban részesültek továbbá Kovács Tímea és Papp Zsanett nagyszámú és eredményes versenyzésükért ban 28 tagunk teljesítette sikeresen övvizsgáit 14 versenyen 128-szor indultak Senshi versenyzők a csatába Elért eredményeink a következők: Regionális 5 arany 3 ezüst 6 bronz Területi 16 arany 8 ezüst 9 bronz Országos 12 arany 8 ezüst 12 bronz Össz: 33 arany 19 ezüst 27 bronz 2008-ban összesen: 79 érem Bővebben rólunk:

számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere I. Tartalmi összefoglaló

számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere I. Tartalmi összefoglaló Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere (C) számú előterjesztés Előterjesztés a Humánszolgáltatási Bizottság részére a Kőbányai Sportegyesületek és Sportszervezetek Szövetsége

Részletesebben

A DANUBIUS NEMZETI HAJÓS EGYLET

A DANUBIUS NEMZETI HAJÓS EGYLET EVEZŐS ÉVKÖNYV A DANUBIUS NEMZETI HAJÓS EGYLET 2014. ÉVI EREDMÉNYEI Nem a győzelem a fontos, hanem a legfontosabb Készítette: A DNHE 2014. december TARTALOM FŐVERSENYEK 24. NYÍLT MAGYAR ERGOMÉTER BAJNOKSÁG

Részletesebben

Kiemelt sportrendezvények és találkozók városunkban, ózdi kötődésű események

Kiemelt sportrendezvények és találkozók városunkban, ózdi kötődésű események ÓZDI SPORTALMANACH 2013. év legjobb sportolói Ez történt 2013-ban Asztalitenisz Atlétika Autósport Birkózás Judo Karate Kerékpár Kézilabda Kosárlabda Küzdősport Labdarúgás Lovaglás Lövészet Modellezés

Részletesebben

Mi lehet ez? Gyors hír Törölték az SKIF VB helyszínét. Magyarország pályáz!

Mi lehet ez? Gyors hír Törölték az SKIF VB helyszínét. Magyarország pályáz! SKIF Magyarországi Szövetsége HÍRLEVÉL 2014. tél Mi lehet ez? Ez itt nem egy QR-kód... Murakami sensei közbenjárásával elkészült az SKI MSZ hivatalos bélyegzője. A teljes felirat: Shotokan Karate-Do International

Részletesebben

Küzdj másokért! Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Közhasznú Nonprofit Kft. Beszámoló IV. 2013. január 2013. december

Küzdj másokért! Harcművészek az Egészséges Gyerekekért Közhasznú Nonprofit Kft. Beszámoló IV. 2013. január 2013. december Küzdj másokért! Beszámoló IV. 2013. január 2013. december 2 PROLÓG A 2010 január 2011. áprilisig tartó első beszámolóját 2011. májusában tettük nyilvánossá. A második beszámoló 2011. májusától 2012. Januárig,

Részletesebben

Hírek. minderrõl részletesen a NUPinfo összevont számának belsõ oldalain olvashatnak!

Hírek. minderrõl részletesen a NUPinfo összevont számának belsõ oldalain olvashatnak! Foto: Záhonyi Fotoügynökség Hírek (3.) (4.) A Kovács Zsófia, Szalay Szandra, Tóth Zsófia (kép 1.) összeállítású triatlon nõi váltó ezüstérmet szerzett a dán fõvárosban megrendezett kontinensbajnokságon.

Részletesebben

Átadták a Közép-békési TISZK központi képzõhelyét. Ünnepélyes keretek között került

Átadták a Közép-békési TISZK központi képzõhelyét. Ünnepélyes keretek között került Közép-békési TISZK Központi Intézménye H Í R L E V É L A Közép-békési Térségi Integrált Szakképzõ Központ Központi Intézményének Lapja Bernáth William: Karácsony Hó nem szitál. Az ég derûs. Csupán az este

Részletesebben

1. Számviteli beszámoló:

1. Számviteli beszámoló: 2 1. Számviteli beszámoló: A 2010 os év könyveinek lezárását követően elkészítettük a Szövetség vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetéről szóló beszámolót a Számviteli Törvény, a közhasznú szervezetekről

Részletesebben

Európa Nap 2011. Dorog Város Képviselõ-testületének lapja KÖZHÍRRÉ TÉTETIK. 2011. június 22. évfolyam 6. szám 1

Európa Nap 2011. Dorog Város Képviselõ-testületének lapja KÖZHÍRRÉ TÉTETIK. 2011. június 22. évfolyam 6. szám 1 A párbeszéd feltételeinek megteremtése a cél, ebbe az irányba próbáljuk közéletünket, helyi társadalmi párbeszédünket fejleszteni mondta dr. Tittmann János a Párbeszéd Napja alkalmából, az Önkéntesség

Részletesebben

Nemzetközi versenyeken úszóink. (Úszóink Hosszú Katinka, Európa- és Világbajnok úszóval)

Nemzetközi versenyeken úszóink. (Úszóink Hosszú Katinka, Európa- és Világbajnok úszóval) 2012 Nemzetközi versenyeken úszóink (Úszóink Hosszú Katinka, Európa- és Világbajnok úszóval) A kétnapos Bajai Halászlé Kupa versenyre 19 egyesület 285 fővel nevezett. A mieink 18 fővel indultak, így majdnem

Részletesebben

A zánkai EGRY JÓZSEF KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM évkönyve

A zánkai EGRY JÓZSEF KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM évkönyve A zánkai EGRY JÓZSEF KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM évkönyve 2013/2014. tanév Az Egry József Középiskola, Szakiskola és Kollégium évkönyve ~ 2013/2014. tanév ~ Írták: az iskola tanárai. Összeállította

Részletesebben

Tájékoztató Biharnagybajom közéleti eseményeiről VII. évfolyam 1. szám (2011. május)

Tájékoztató Biharnagybajom közéleti eseményeiről VII. évfolyam 1. szám (2011. május) Tájékoztató Biharnagybajom közéleti eseményeiről VII. évfolyam 1. szám (2011. május) Április 19-én a húsvéti készülődés rendezvénysorozatot Böjte Csaba ferences rendi szerzetes nagy sikerű előadása nyitotta

Részletesebben

A Magyar Lovasterápia Szövetség hírlevele

A Magyar Lovasterápia Szövetség hírlevele Tartalom A Magyar Lovasterápia Szövetség hírlevele 201 0. március X. évfolyam, 1. s zám Köszöntő MLTSZ Teréz krt 24. Budapest, 1066 Telefon: +36-27-539-375 Fax: +36-27-539-376 E-mail: mltsz@gyermekmento.hu

Részletesebben

KISÚJSZÁLLÁS ÖNKORMÁNYZATÁNAK HÍRLEVELE. Tegyünk az egészségért!

KISÚJSZÁLLÁS ÖNKORMÁNYZATÁNAK HÍRLEVELE. Tegyünk az egészségért! XXII. évfolyam, 2014. május 31. 5. KISBÍRÓ WWW.KISUJSZALLAS.HU KISÚJSZÁLLÁS ÖNKORMÁNYZATÁNAK HÍRLEVELE Tegyünk az egészségért! Felelősek vagyunk magunkért és másokért. Így van ez az egészség védelmében

Részletesebben

A Makádi Református Templom felújítási munkálatai

A Makádi Református Templom felújítási munkálatai XI. évfolyam 1. szám 2014. április MAKÁDI ÚJSÁG Makád Község Önkormányzata és a Református Egyház lapja Megújulhat a Művelődési Ház Régi vágya teljesülhet mindazoknak, akiknek mindig is fontos volt a falu

Részletesebben

MEZŐBERÉNYI HÍRMONDÓ. XXIV. évfolyam, 2014. október. Szent Mihály-nap motorral, tűzzel, tánccal és házikolbásszal. Gál Imre Nimród érmet kapott

MEZŐBERÉNYI HÍRMONDÓ. XXIV. évfolyam, 2014. október. Szent Mihály-nap motorral, tűzzel, tánccal és házikolbásszal. Gál Imre Nimród érmet kapott MEZŐBERÉNYI HÍRMONDÓ INGYENES Közéleti információs lap Szent Mihály-nap motorral, tűzzel, tánccal és házikolbásszal Mezőberény az Itthon vagy! Magyarország Szeretlek! Szent Mihály-napi mulatság és tűzgyújtás

Részletesebben

Részeletek. a 3. oldalon.

Részeletek. a 3. oldalon. Közlöny Félegyházi Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának lapja Megjelenik kéthetente ingyenesen Kiskunfélegyháza közigazgatási területén XXII. évfolyam 12. szám 105 millió forint vissza nem térítendő

Részletesebben

CZUCZI ANTAL A PÁRIZSI MEZŐGAZDASÁGI VILÁGKIÁLLÍTÁSON POLGÁRI VÉDELMI KIÁLLÍTÁS ORSZÁGOS DÖNTŐN BIZONYÍTOTTAK

CZUCZI ANTAL A PÁRIZSI MEZŐGAZDASÁGI VILÁGKIÁLLÍTÁSON POLGÁRI VÉDELMI KIÁLLÍTÁS ORSZÁGOS DÖNTŐN BIZONYÍTOTTAK 2011. MÁRCIUS 16. KÖZÉRDEKŰ ÖNKORMÁNYZATI LAP XII. ÉVFOLYAM, 4. SZÁM POLGÁRI VÉDELMI KIÁLLÍTÁS CZUCZI ANTAL A PÁRIZSI MEZŐGAZDASÁGI VILÁGKIÁLLÍTÁSON Országosan egyedülálló tárlat nyílt meg a volt Körös

Részletesebben

Az iskola címere Mayer Antal munkája

Az iskola címere Mayer Antal munkája Az iskola címere Mayer Antal munkája Tördelés: Hajdú Istvánné, Miskei Vendel, Miskolci Csabáné 3 A 2012/2013-as tanév krónikája A gimnáziumunk életéről beszámoló évkönyvek mindig a tanév végén, a szóbeli

Részletesebben

2010. május 1-jén változatos programokkal várjuk a szórakozni és pihenni vágyókat

2010. május 1-jén változatos programokkal várjuk a szórakozni és pihenni vágyókat Tájékoztató Biharnagybajom közéleti eseményeiről VI. évfolyam 3. szám (2010. április) M A J Á L I S 2010. május 1-jén változatos programokkal várjuk a szórakozni és pihenni vágyókat 8-tól 9 óráig gyülekezés

Részletesebben

Ebesi Hírlap E B E S. Elfogadták a képviselő-testület második féléves munkatervét Ü6 0 É V E S T E L E P L É S. A tartalomból...

Ebesi Hírlap E B E S. Elfogadták a képviselő-testület második féléves munkatervét Ü6 0 É V E S T E L E P L É S. A tartalomból... E B E S L É S A tartalomból... Jutalomkirándulás: Monok Szerencs 4. oldal A Zsongvölgyi Hagyományőrző Haditorna Egylet... 4. oldal 10 éves lett az Arany Oroszlán 6-7. oldal Középkori Forgatag Ebesen 9.

Részletesebben

A Magyar Birkózó Szövetség 2015-2016. évi szakmai program tervezete

A Magyar Birkózó Szövetség 2015-2016. évi szakmai program tervezete A Magyar Birkózó Szövetség 2015-2016. évi szakmai program tervezete Készítette: Komáromi Tibor szakmai alelnök Stuhács György kötött fogású szövetségi kapitány Gulyás István szabad fogású szövetségi kapitány

Részletesebben

(Akit érdekel a teljes kötet a Thorma János Múzeumban és a Martonosi Pál Városi Könyvtárban megvásárolhatja.)

(Akit érdekel a teljes kötet a Thorma János Múzeumban és a Martonosi Pál Városi Könyvtárban megvásárolhatja.) Emlékszel még? - részletek a halasi ökölvívás történetéből 2005-ben megjelent a Hajrá Halas - Kiskunhalasi sportalbum, melyben minden sportág, mely jelen volt, jelen van városunkban, bemutatta saját történetét,

Részletesebben

A lap a Nova Villa Média Csoport tagja biharihirlap@gmail.com XXII. évfolyam 10. szám 2012. október. Bihari Hírlap

A lap a Nova Villa Média Csoport tagja biharihirlap@gmail.com XXII. évfolyam 10. szám 2012. október. Bihari Hírlap A lap a Nova Villa Média Csoport tagja biharihirlap@gmail.com XXII. évfolyam 10. szám 2012. október Bihari Hírlap Berettyóújfalu Város Önkormányzatának havonta megjelenő közéleti lapja Interjú Faragó-Flaskay

Részletesebben

Michael Odysseos magyarországi látogatása

Michael Odysseos magyarországi látogatása VII. évfolyam 2. szám 2008. szeptember Michael Odysseos magyarországi látogatása 2008. augusztus 18. napján az olimpiáról hazatérõket is szállító pekingi géppel közel egy idõben 6:07 perckor repülõgép

Részletesebben

Kinyitott a strandfürdõ

Kinyitott a strandfürdõ Zalakaros város lapja XX. évfolyam 8. szám Kinyitott a strandfürdõ Hagyományosan pezsgõvel fogadta a strandfürdõ elsõ vendégeit a május elsejei strand nyitáson Novák Ferenc polgármester és Krampek Mihály,

Részletesebben

Köszöntjük településünket, Földest!

Köszöntjük településünket, Földest! 2009. II. negyedév Közéleti lap V. évfolyam 1. szám Köszöntjük településünket, Földest! Marossárpatak: Marosvásárhely és Szászrégen városok között, a Maros bal partján fekszik. A község nagy része a Maros,

Részletesebben

MEZÕBERÉNYI HÍRMONDÓ

MEZÕBERÉNYI HÍRMONDÓ MEZÕBERÉNYI HÍRMONDÓ INGYENES Közéleti információs lap MEGNYITOTT A STRAND XIX. évfolyam, 2009. május Ballagás A Petõfi Sándor Gimnáziumban az idei tanévben 118 diák fejezte be sikeresen a középiskolát,

Részletesebben

AZ ÖNKORMÁNYZAT INGYENES LAPJA XX. ÉVFOLYAM 2. SZÁM 2015. JÚLIUS

AZ ÖNKORMÁNYZAT INGYENES LAPJA XX. ÉVFOLYAM 2. SZÁM 2015. JÚLIUS Udvari Hírek AZ ÖNKORMÁNYZAT INGYENES LAPJA XX. ÉVFOLYAM 2. SZÁM 2015. JÚLIUS FALUNAP A HONVÉDELEM JEGYÉBEN Immár hagyomány, hogy a falunapot, illetve annak programjait valamilyen téma köré építjük fel.

Részletesebben

MEZŐHEGYES VÁROSI HAVILAP

MEZŐHEGYES VÁROSI HAVILAP MEZŐHEGYES VÁROSI HAVILAP XXXIX. évfolyam 3.szám 2015. március MEGMUTATTUK MAGUNKAT 40 EZER ÉRDEKLŐDŐ Békés megye idén is egyedi, exkluzív, nyolcvan négyzetméteres standon jelent meg a Budapesten, a Hungexpo

Részletesebben