TEMPLOMI KÉRDŐÍV (Kérjük a megfelelő válasz előtti jelet bekarikázni.)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TEMPLOMI KÉRDŐÍV (Kérjük a megfelelő válasz előtti jelet bekarikázni.)"

Átírás

1 TEMPLOMI KÉRDŐÍV (Kérjük a megfelelő válasz előtti jelet bekarikázni.) Imaélet és Karitász 1.) Szeretné, hogy a templomban a jelenleginél többször legyen szentségimádás? Az Oltáriszentség előtt az ember sokkal jobban el tud mélyülni és őszintébben tud imádkozni, mert jelen van a Megváltó. Nem zavarja meg az imát a családi, vagy munkahelyi feladatok, és a mobil is ki van kapcsolva. A mai világban sokszor kevés az időnk, ezért nagy áldozatot és sok szervezést igényel egy egy programra való eljutás. Szívesen részt vennék Szentségimádáson. A héten nekem a hétfő, kedd, szerda, csütörtök, péntek lenne jó. ( A megfelelő nap, ill. napok aláhúzandó.) A nap folyamán nekem a délelőtt, a délután, az este, az éjszaka 9 után lenne jó. ( A megfelelő nap, ill. napok aláhúzandó.) 2.) Fontosnak tartja-e, hogy az adventi hajnali misék a jelenleginél korábban, reggel 6-kor kezdődjenek? A hajnali misén való részvétel szép adventi szokás. Segít előkészülni az ünnepre, segít a lelkünk építésében. A helyi lehetőségek miatt ebben az esetben természetesen elmarad a hétköznaponkénti esti szentmise, és a plébánián lévő esti programok. Igen szeretnék roráté-szentmisét minden hétköznap és részt is vennék rajta. Csak a jelenlegi reggeli misék legyenek 6-kor, az estik maradjanak. Maradjon minden, úgy ahogy eddig volt, az aktuális plébánosra bízom. 3.) Szeretné, ha a liturgiákat alkalmanként szebbé tenné egy másik templomból meghívott énekkar? Így Isten dicsőítése szebbé, élményszerűbbé tehető. Igen, szeretném. Fölöslegesnek tartom 4.) Szeretné, hogy a vasárnapi fél 10-es és 11-es mise után legyen agapé? A szentmisék utáni agapé régi szokás az egyházban, az ókeresztényekig, sőt az apostolokig nyúlik vissza. Az akkori szeretet-lakoma mára már a szentmisék utáni kötetlen beszélgetést, pogácsázást, teázást jelenti. Ez segíti a másokkal való megismerkedést, kapcsolattartást, a közvetlen együttlétet. Igen, legyen mindkét mise után. Igen legyen, de elég csak a fél 10-es szentmise után. Igen legyen, de elég csak a 11-es szentmise után. Igen legyen, és szívesen segítek a szervezésében. Fölöslegesnek tartom.

2 5.) Szeretné, hogy legyen lelkigyakorlat a plébánián? A lelkigyakorlatok lényege alapvetően egy Istennel kapcsolatos gondolatnak a részletes kibontása, elmélyítése. A mai lelkigyakorlatok rendszere kétféle: az egyik, amikor a lelkigyakorlatot tartó személy a helyi templomban tartja az elmélkedéseket a közösség számára, a másik, amikor egy távolabbi helyre utaznak. A lelkigyakorlatot régebben a templom búcsújához kötötték, csak újabb keletű szokás, hogy a különböző ünnepek előtt is tartanak lelkigyakorlatot. Szívesen részt veszek bármilyen lelkigyakorlaton. Azt szeretném, hogy a Köviben legyen lelkigyakorlat, nagyobb ünnepek alkalmával. Szívesen elutaznék egyházközségileg szervezett lelkigyakorlatra, máshová. Különböző csoportok oldják meg maguk ezt a kérdést. Szívesen részt vennék külön csoportosításban családos, gyerek, felnőtt, idősek lelkigyakorlaton. ( A megfelelő csoport, ill. csoportok aláhúzandók.) A döntést az aktuális plébánosra bízom. 6.) Szeretném, hogy legyen havi rendszerességgel: (A megfelelő rész aláhúzandó!) Taizei imaórát szeretnék. Gitáros imaórát szeretnék. Csendes imaórát szeretnék. Váltakozva szeretném. Maradjon minden, úgy ahogy van, a plébánosra bízom. 7.) Fontosnak tartja, hogy a jelenlegiek mellett legyen Szent Mónika imacsoport is az egyházközségben? Szent Mónika a gyermekükért kitartóan imádkozó édesanyák példaképe. Nincs olyan szülő, aki ne szeretné, hogy gyermeke, vagy gyermekei testi, lelki, szellemi fejlődése ne Isten segítségével történne. Egy ilyen csoport tagjai rendszeresen találkoznak, és napi teendőikbe is beépítik az imaidőt. Szeretném, ha lenne Szent Mónika imacsoport, és részt vennék benne. Szeretném, ha lenne Szent Mónika imacsoport, de csak otthoni imát végeznék. Fölöslegesnek tartom. 8.) Fontosnak tartja-e a karitász működését a plébánián? A keresztény emberhez hozzá tartozik a jó cselekedetek gyakorlása, mert így tudja követni Krisztust. Ez a hétköznapokban sokszor a családtagjainkra, ill. a szomszédokra vagy a munkahelyen található személyekre korlátozódik. A karitász célja, hogy azokon az embereken is tudjunk segíteni, akiknek nincs stabil családi hátterük, vagy anyagilag rosszul állnak, vagy nehezen hagyják el otthonukat. A segítségnyújtás többféle lehet, kinek-kinek ügyessége, rátermettsége, lehetősége és odaszánt ideje szerint. Így a segítségnyújtók kis csoportot, kis közösséget is alkotnak. Igen, szükség van a karitászra, és rendszeresen részt is vállalok benne. Igen, szükség van a karitászra, és alkalmanként segítenék. Igen, szükség van a karitászra, és magam is kérnék/kérek segítséget. Nincs szükség erre a munkára.

3 9.) Jónak tartaná továbbra is a ruhaakciót a plébánián? Az anyagi nehézségek sok család életét megkeserítik. A ruha- átörökítés ezen a helyzeten kívánna segíteni. Mindenkinek lehet olyan ruhadarabja, amit már nem tud felvenni, de még nincs elhasznált állapotban, illetve örül, ha jó állapotú használt ruhához juthat. Évente 2 ilyen alkalom elegendő lenne. Igen, jónak találom, és én is örökítenék Igen, jónak találom, de nem vennék benne részt Igen, de évente 1 elegendő lenne Fölöslegesnek tartom. 10.) Szívesen vállalnék feladatot a plébánián, tudnék segíteni: KÖZÖSSÉGÉPÍTÉS 11.) Fontosnak tartaná, hogy plébániánkon farsangi mulatság legyen? Részt venne benne szívesen? A farsang a közösség életének olyan eseménye, amikor együtt tudunk vidáman játszani, ünnepelni. A játék során egymást könnyebben megismerhetjük, feloldódhatunk, beszélgethetünk. Igen szeretném, hogy legyen farsangi mulatság a gyermekek részére és el is vinném rá a gyermekemet/gyermekeimet. Igen szeretném, hogy legyen farsangi buli az ifjúság részére és el is engedném rá a gyermekemet/gyermekeimet. Igen szeretném, hogy legyen farsangi bál a felnőttek részére és részt is vennék rajta. Jó ötletnek tatom, de nem vennék részt benne. Feleslegesnek tartom a farsangi mulatságokat. 12.) Szeretné, ha a plébánián kézműves foglalkozások, ill. ajándékkészítés lenne? A kézműves foglalkozások lehetőséget biztosítanak arra, hogy a gyerekek megismerkedjenek az anyagok hagyományos és újszerű felhasználásával, valamint átéljék a kreatív egyéni és közösségi alkotás élményét, örömét. Kisebb-nagyobb gyermekek részvételével szerveznénk az évszakokhoz, a közelgő ünnepekhez, ill. eseményekhez kapcsolódóan ajándékkészítést, kézműves foglalkozásokat. Igen, jónak tartom, részt vennék rajta, és gyermekemet is szívesen elhoznám. Igen, jónak tartom, és szívesen segítenék is benne. A kézműves foglalkozásokon jobbára évközben vennénk részt. A kézműves foglalkozásokat napközis tábor (pl. nyár elején 1 hét) keretében tudnám elképzelni. Nem tartom szükségesnek.

4 13.) Szeretné, hogy ismét legyen komatálazás közösségünkben? A komatál egy régi, kedves szokás, mely során 1-2 héten át ebédet főzünk olyan családoknak, ahol újszülött van. Mivel az ételt odavisszük az otthonába, a találkozás alkalmas lehet egy régi kapcsolat felelevenítésére, vagy egy új kialakítására. A komatálazást idős, beteg, rászoruló testvéreink számára is vállaljuk. Igen, legyen komatál, és szívesen részt is veszek benne. Igen, legyen komatál és igényelném, hogy kaphassak. Igen, legyen komatálazás, és bár a főzésben nem, de az elvitelben segítek. Igen, legyen komatálazás, de nem veszek részt benne. Nincs szükség rá. 14.) Szeretné, hogy a környezetünkben élő idősek rendszeres látogatása megszerveződjön a plébánián? Egyházközösségünk területén több magányos, rászoruló idős ember él. Az ő meglátogatásuk, a velük való beszélgetés, felolvasás, törődés fontos feladat. Amennyire lehetőségük és egészségük engedi, bekapcsolódhatnának a közösségi életbe. Igen, fontosnak tartom, és részt is vennék benne. Igen, fontosnak tartom, és szükségem is van rá. Igen, fontosnak tartom, de nem tudok részt venni benne. Nem tartom fontosnak. 15.) Az iskolaév végén megrendezésre kerülő Kövi-napra továbbra is szükség van? Minden tanév végén megrendezésre kerül egy egész napos közösségi program, mikor kimegyünk a Hajógyári-szigetre és ott játékokkal, sporttal, beszélgetéssel és közös bográcsos ebéddel eltöltünk egy egész napot. Igen szükség van rá és részt is vennék rajta. Igen szükség van rá, de nem vennék részt rajta. Nem. Szívesen részt venne a szervezésben is? Igen, mégpedig: Nem 16.) Szívesen részt venne az egyházközség által szervezett zarándoklaton? A zarándoklat egy sajátos lelkigyakorlat, amikor a célunk egy távolabbi (vallásos) hely felkeresése, melynek során kifejezzük Krisztushoz tartozásunkat. Ez időben lehet egy, vagy több napos is, évente egyszer, vagy kétszer. Igen, fontosnak tartom, hogy legyen zarándoklat, egyszer több napos, és részt is veszek rajta. Igen, legyen zarándoklat, évente kétszer, egy napos, és részt is veszek rajta. Igen, legyen zarándoklat, egy 1 napos, és egy több napos, és részt is veszek rajta. Fontosnak tartom a zarándoklatot, de nem tudok részt venni benne.

5 Nem tartom fontosnak. 17.) Fontosnak tartja, hogy nyaranta legyen családos Kövi-tábor? Az együtt töltött napok, a megélt problémák, a közös beszélgetések, a közös játékok, programok, közösséggé formálják az embereket. Természetesen az együttélésnek megvannak a nehézségei is, de ebben segíthetik egymást az ott lévők, a velük lévő segítők, és gyakran tanulhatnak is egymástól. A természet közelsége pedig segítheti a kikapcsolódást a hétköznapokból. Fontosnak tartom a családos tábort, és részt is veszek benne. Fontosnak tartom a tábort, de nem tudok részt venni benne. Fontosnak tartom a tábort, és a szervezésben is szívesen segítek. Nem tartom fontosnak, nem kell. 18.) Szükségesnek találja, hogy legyen hetente kiadott újság, illetve plébániai levél évente háromszor? Az egyházközség élete és programjai jobban megjegyezhetőek, ha nemcsak szóban, hanem írásban is megtalálhatók, elolvashatók. Így könnyebb figyelemmel kísérni az eseményeket. Igen, úgy gondolom, hogy mindkettő legyen. Csak a hetente kiadott újságot találom szükségesnek. Elegendő csak a plébániai levél. Nem tartom egyiket sem fontosnak. 19.) Szeretné, ha rendszeresen lenne teadélután a plébánián? A teadélután alkalmas arra, hogy előre megbeszélt témáról, vagy kötetlenül beszélgessünk egy kis tea és harapnivaló mellett. Az ilyen családias légkörben, jókedvvel és nyitottsággal eltöltött 2-3 óra mindig közelebb hozza egymáshoz a közösség tagjait! Igen, legyen, és részt vennék benne. Igen, jónak találom, de nem tudnék részt venni benne. Nem tartom szükségesnek. 20.) Jónak találná, ha az egyházközség gyerekvigyázást szervezne? Sok fiatal család nehézsége, hogy bár szeretne baráti társasággal, közösséggel találkozni, nincs rá módja kiskorú, kisebb gyermekei megőrzésének hiánya miatt. Jó, ha ilyenkor vannak fiatalok, akik ismerkedési idő után bizalmat kapnak és adnak a gyermek, gyermekek vigyázására. Igen, örülnék a vigyázásnak (alkalmanként vagy rendszeresen), és magam is igényelném. Igen, jónak találom, és szívesen vigyáznék gyermekre, gyermekekre. Ez nem az egyházközségre tartozó feladat. 21.) Szeretné, ha a fél 10-es szentmise után a gyerekek közösen játszhatnának a plébánián? A játék mindig segít abban, hogy megismerjük egymást, miközben jókedvben töltjük az időt. Nem tartozik a tanuláshoz, mégis hasznos dolgokat is megismerhetünk belőle. Szeretném, legyen 2 hetente, a gyermekemet is elengedném. Jónak találom, de gyermekem ebben nem tud részt venni.

6 Fölöslegesnek tartom. 22.) Jónak tartaná előadók meghívását a plébániára? Vannak az egyházközségben többen, akik nagy tudással, nagy tapasztalattal rendelkeznek, illetve különleges területen dolgoznak, de nem ismerjük őket. Velük is, és rajtuk kívül is találkozhatnánk más, ismertebb emberekkel, akik példájuk, gondolkodásuk, tevékenységük elmondásával értékesebbé tehetnek 1-1 estét. Igen, legyenek ilyen esték, és rendszeresen részt veszek rajta Igen, legyenek ilyen esték, és alkalmanként részt veszek rajta Igen, legyenek ilyen esték, de nem veszek részt rajta Nem tartom fontosnak. 23.) Szeretné, hogy legyen filmklub rendszeresen a plébánián? A filmklubban igény, műfaj, stílus és téma szerinti filmeket nézünk meg. Bár a mostani informatikai lehetőségek túlmutatnak a mozizáson, mégis otthont adhat a hasonló filmet kedvelőknek. Az utána lévő beszélgetések a filmről, egy kis pogácsával és teával, kellemes időtöltést biztosíthat! Igen legyen filmklub és rendszeresen részt is veszek rajta. Igen legyen filmklub, de rendszeresen nem tudok részt venni rajta. Igen jó ötlet, de nem fogok részt venni rajta. Nincs szükség rá. 24.) Szeretne közösségileg részt venni színházi és kulturális eseményen? A közösségi élményeket gazdagabbá tehetik a színház, mozi, időszakos kiállítások és múzeumok látogatása. Az igényesen válogatott programok alkalmával kikapcsolódhatunk, feloldódhatunk a mindennapi munkából, s a találkozások, beszélgetések alkalmával jobban megismerhetjük egymást. Igen, szeretnék részt venni rendszeresen, és segítenék a szervezésben is. Igen, szeretnék részt venni alkalmanként. Igen, jónak tartom, de nem tudnék rendszeresen részt venni. 25.) Fontosnak tartja a Kövi plébánia internetes oldalát az információk megszerzéséhez? Igen, fontosnak tartom, rendszeresen használom. Igen, de nem használom rendszeresen. Egyáltalán nem használom ezt az információs lehetőséget. 26.) Szeretné, ha más fórumokon is jelen lenne, és több információ lenne elérhető az interneten a plébániáról? Igen, szeretném, éspedig: Így elegendő 27.) Szeretné-e fiókjába automatikusan hetente megkapni a Kövi-híreket? Igen, mégpedig ezen az elérhetőségen: Nem, így megfelelő nekem.

7 28.) Jónak találná-e, hogy a plébániai fogadóórák alatt az iroda Skype kapcsolaton keresztül is elérhető legyen? Igen, jónak találnám. Nem szükséges. SPORT, SZABADIDŐ 29.) Jónak találná, ha lenne idő a közös sportolásra? A közös sportolás nemcsak testünk edzésében, frissen tartásában segít, hanem lelkünk is megfiatalodik tőle. Az együtt töltött idő értékesebbé válik. A foci, a női torna a mozgás mellett egy vidám, játékos együttlét is. A foci meghatározott napon egy iskola tornatermében van, a női tornának pedig a plébánia ad helyet. Igen, jónak találom, és rendszeresen részt vennék a fociban. Igen, jónak találom, és alkalmanként részt vennék a fociban. Igen, jónak találom és rendszeresen tornáznék. Igen, jónak találom és alkalmanként tornáznék. Véleményem szerint nincs rá szükség. 30.) Szeretné, hogy az egyházközség kirándulásokat szervezzen? Egy jó vezető, aki tájékozott a természet és kultúra dolgaiban, sok érdekességet mutathat. Egy hosszabb kirándulás során miközben testünket erősítjük - egymást is jobban megismerhetjük. Igen, jónak tartom a havi rendszerességgel tervezett kirándulást és magam is részt vennék rajta. Igen, jónak tartom a 3 havi rendszerességgel tervezett kirándulást, és magam is részt vennék benne. Igen, jónak tartom évente kétszer a kirándulást, és magam is részt vennék rajta. Nem tartom szükségesnek. Személyi adatok (Természetesen nem kötelező kitölteni, de egy kicsit nehéz feldolgozni a válaszokat, ha nem tudjuk ki felelt a kérdésre. Nekünk nagy segítség lenne, ha ezt mindenki, aki leadja a kérdőívet, kitöltené.) Név: Életkor: Családi állapotom, esetleg gyerekek, unokák száma:

8 Saját kéréseim és ötleteim: Tudjuk jól, hogy nem sikerült minden ötletet és kérést egybe foglalnunk. Ezért szeretnék itt biztosítani lehetőséget arra, hogy leírják az ötleteiket, amivel az egyházközséget építeni tudnánk. Előre is köszönöm az észrevételeket és a kérdőív kitöltését! Péter atya

Mit gondol Ön a kötelezően választható iskolai hitoktatásról?

Mit gondol Ön a kötelezően választható iskolai hitoktatásról? Mit gondol Ön a kötelezően választható iskolai hitoktatásról? Kutatási eredmények az állami iskolákban hittant tanulók szülei körében 2017.12.13. és 2018 02.06. között a Váci Egyházmegye honlapján elérhető

Részletesebben

A Körmendi Egyházközség évi tervezett programja

A Körmendi Egyházközség évi tervezett programja A Körmendi Egyházközség 2017. évi tervezett programja Január 3. kedd 18.00 A Karitász csoport összejövetele 5. csütörtök 19.00 Felnőtt katekézis 7. szombat 19.00 A Családcsoport összejövetele 8. vasárnap

Részletesebben

egyházaink HÍrei katolikus egyházközségeink F református egyházközségeink hit vallás GyóNi katolikus egyházközség AlsóDABAsi katolikus egyházközség

egyházaink HÍrei katolikus egyházközségeink F református egyházközségeink hit vallás GyóNi katolikus egyházközség AlsóDABAsi katolikus egyházközség hit vallás katolikus egyházközségeink F GyóNi katolikus egyházközség miserendünk: hétfő, kedd, péntek, szombat 17.00 óra vasárnap: Szőlők 9.00 óra, Gyón 11.00 óra Nagyböjt péntekjein 16.15 órától keresztúti

Részletesebben

KATolikus egyházközségeink F

KATolikus egyházközségeink F 2019. február hit vallás Egyházaink hírei KATolikus egyházközségeink F Gyóni KAToliKUs Egyházközség miserendünk: hétfő, kedd, péntek szombat 18.00 óra (Gyón), vasárnap 9.00 (Dabasi-szőlők), 11.00 (Gyón)

Részletesebben

egyházaink Hírei KATolIKuS EgYHÁZKÖZSÉgEINK F REFoRMÁTuS EgYHÁZKÖZSÉgEINK Egyházi búcsú szentmise és körmenet GYÓNI EVANGÉLIKUS GYÜLEKEZET

egyházaink Hírei KATolIKuS EgYHÁZKÖZSÉgEINK F REFoRMÁTuS EgYHÁZKÖZSÉgEINK Egyházi búcsú szentmise és körmenet GYÓNI EVANGÉLIKUS GYÜLEKEZET egyházaink Hírei KATolIKuS EgYHÁZKÖZSÉgEINK F gyóni KATolIKuS EgYHÁZKÖZSÉg A gyóni katolikus misék időpontja AugusztusbAn A következőképpen változik, szabadság miatt. augusztus 11-től szeptember 8-ig:

Részletesebben

A szentgotthárdi Egyházközség programja 2007.

A szentgotthárdi Egyházközség programja 2007. A szentgotthárdi Egyházközség programja 2007. Január Február 6. szombat 9.00 Házáldások 8. hétfő 17.00 Karitász összejövetele 13. szombat 19.30 Egyházközségi farsangi bál 15. hétfő 9.00 Szentségimádás

Részletesebben

EGYHÁZAINK HÍREI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK GYÓNI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F GYÓNI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG

EGYHÁZAINK HÍREI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK GYÓNI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F GYÓNI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG EGYHÁZAINK HÍREI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F GYÓNI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG Dr. Beer Miklós megyéspüspök atya június 1-jén töltötte be 75. életévét. Ez a papi és püspöki nyugdíjkorhatárunk, amikor kötelező

Részletesebben

22-én, hétfőn 17 órától az evangélikus templomban igét hirdet: dr. Tanczik Balázs

22-én, hétfőn 17 órától az evangélikus templomban igét hirdet: dr. Tanczik Balázs Katolikus egyházközségeink F Egyházaink hírei Gyóni Katolikus EgyHÁZKÖZSég Hétköznapi szentmiséinket a szokásos időpontokban kezdjük Gyónon: hétfőn, szerdán és pénteken 17 órától, utóbbi után 1 órás csendes

Részletesebben

Egyházközségi hírlevél

Egyházközségi hírlevél HAVAS BOLDOGASSZONY PLÉBÁNIA 2018. JÚLIUS 30. Egyházközségi hírlevél Asszonyunk, Szűz Mária, Istennek Szent Anyja Ministránsok és cserkészek Szeptember Szentmisék és szertartások rendje közösségi imaéletünk

Részletesebben

Egyházaink hírei MEGHÍVÓ november. GyóNI KATOLIKUS EGYHÁZKöZSÉG. AlsóDABASI KATOLIKUS EGYHÁZKöZSÉG. GyóNI REFORMÁTUS GyüLEKEZET

Egyházaink hírei MEGHÍVÓ november. GyóNI KATOLIKUS EGYHÁZKöZSÉG. AlsóDABASI KATOLIKUS EGYHÁZKöZSÉG. GyóNI REFORMÁTUS GyüLEKEZET 2018. november KATOLIKUS egyházközségeink F GyóNI KATOLIKUS EGYHÁZKöZSÉG miserendünk: Novembertől a téli miserend lép életbe. Hétfőn, kedden, pénteken és szombaton 17.00 órakor kezdődik a szentmise. Vasárnap

Részletesebben

Foglakozások ideje: péntekenként 19.00 Karitász csoport Vezetője: Werbőczi Erzsébet

Foglakozások ideje: péntekenként 19.00 Karitász csoport Vezetője: Werbőczi Erzsébet Éppen ezért minden igyekezetetekkel törekedjetek arra, hogy a hitetekben mutassátok meg az igaz emberséget, az igaz emberségben ismeretet, az ismeretben önuralmat, az önuralomban állhatatosságot, az állhatatosságban

Részletesebben

HIRDETÉSEK Szent Anna Plébánia

HIRDETÉSEK Szent Anna Plébánia HIRDETÉSEK Szent Anna Plébánia 2015.12.27. Szent Család vasárnapja Egyházközségi programok A hét ünnepei, szentjei hétfő: Aprószentek péntek: Szűz Mária, Istenanyja vasárnap: karácsony 2. vasárnapja 31,

Részletesebben

SZENT ANNA PLÉBÁNIA. Állandó programjaink:

SZENT ANNA PLÉBÁNIA. Állandó programjaink: Munkaterv 2018 1 Állandó programjaink: Mise a Karitászért: minden hónap utolsó keddje 7 órakor Mise a papi, szerzetesi hivatásokért: minden hónap első péntekén 18 órakor Mise a Rózsafüzér-társulatért:

Részletesebben

Hírlevél. Mozsgó Biztos Kezdet Gyerekház. 2014. január-június

Hírlevél. Mozsgó Biztos Kezdet Gyerekház. 2014. január-június Hírlevél Mozsgó Biztos Kezdet Gyerekház 2014. január-június Gyerekházunk napi szinten 9-13. h áll a családok rendelkezésére. A napi foglalkozásokon túl folyamatos programokkal a jeles napok megünneplésével

Részletesebben

GYÓNI EVANGÉLIKUS GYÜLEKEZET

GYÓNI EVANGÉLIKUS GYÜLEKEZET Katolikus EGYHÁZKÖZSÉGEINK F Gyóni Katolikus EGYHÁZKÖZSÉG Miserendünk: hétfő, kedd, péntek szombat 18.00 óra (Gyón) vasárnap 8.30 (Dabasi-szőlők), 11.00 (Gyón) Szeptember 10-én, hétfőn este 18.30-tól Biblia

Részletesebben

EGYHÁZAINK HÍREI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F április HIT VALLÁS

EGYHÁZAINK HÍREI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F április HIT VALLÁS 2019. április HIT VALLÁS EGYHÁZAINK HÍREI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F GYÓNI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG MISEREND A NYÁRI IDŐSZAKBAN: hétfő, kedd, péntek 18.00 óra, szombat 19.00 óra, vasárnap 9.00 óra (Dabas-Szőlők),

Részletesebben

JEZU, UFAM TOBIE - Jézusom, bízom Benned

JEZU, UFAM TOBIE - Jézusom, bízom Benned JEZU, UFAM TOBIE - Jézusom, bízom Benned Iskolánk felsős énekkara és gregorián kórusa az őszi szünetben (2014.10.24 10.30-ig) egy hetet töltött Lengyelországban a prezentációs nővérek által fenntartott

Részletesebben

egyházaink hírei KAtolIKus egyházközségeink F GyónI evangélikus GyüleKezet református egyházközségeink

egyházaink hírei KAtolIKus egyházközségeink F GyónI evangélikus GyüleKezet református egyházközségeink 2019. június hit vallás egyházaink hírei KAtolIKus egyházközségeink F GyónI KAtolIKus egyházközség miserend a nyári időszakban: hétfő, kedd, péntek 18.00 óra, szombat 19.00 óra, vasárnap 9.00 óra (dabas-szőlők),

Részletesebben

Megújult az egyházközségi honlap

Megújult az egyházközségi honlap LEVÉL A VERESEGYHÁZI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG ÉLETÉRŐL XIV. évfolyam 3. szám 2014. március Megújult az egyházközségi honlap Amint a templomi hirdetésekben már hírül adtuk, megújult a plébánia honlapja. A

Részletesebben

AlsódABASi KAToliKUS EgYHÁzközség

AlsódABASi KAToliKUS EgYHÁzközség hit vallás Egyházaink hírei KAToliKUS egyházközségeink F Gyóni KAToliKUS EgYHÁzközség miserend: Hétfőn, kedden, pénteken és szombaton 17.00 órakor kezdődik a szentmise. Vasárnap változatlanul 9.00 (Dabasi-szőlőkben),

Részletesebben

Egyházközségi hírlevél

Egyházközségi hírlevél HAVAS BOLDOGASSZONY PLÉBÁNIA 2018. NOVEMBER 30. Egyházközségi hírlevél Asszonyunk, Szűz Mária, Istennek Szent Anyja Ministránsok és cserkészek Férfiszövetség, Rózsafüzértársulat és a Keresztény édesanyák

Részletesebben

Eredmények 2 0 1 0 / 2 0 11.

Eredmények 2 0 1 0 / 2 0 11. Eredmények S z ü lői elégedettségi kérdőív 2 0 1 0 / 2 0 11. A kérdőívek száma 250 213 200 150 100 93 50 0 kiadott kitöltött 2 Az Ön gyermeke 60 56 50 40 34 30 20 10 0 fiú lány nincs válasz 2 3 A kérdőív

Részletesebben

EGYHÁZAINK HÍREI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZ- SÉGEINK GYÓNI EVANGÉLIKUS GYÜLEKEZET május HIT VALLÁS

EGYHÁZAINK HÍREI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZ- SÉGEINK GYÓNI EVANGÉLIKUS GYÜLEKEZET május HIT VALLÁS 2019. május HIT VALLÁS EGYHÁZAINK HÍREI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F GYÓNI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG MISEREND A NYÁRI IDŐSZAKBAN: hétfő, kedd, péntek 18.00 óra, szombat 19.00 óra, vasárnap 9.00 óra (Dabas-Szőlők),

Részletesebben

KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F

KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F EgyházAINk HÍRei GYÓNI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG Örömünkre, a szőlősi templomunk fűtéskorszerűsítésének eredményeként mostantól a szentmiséinken 17 C van. Az adventtel megkezdődött

Részletesebben

2014 év. Környezettisztasági hét

2014 év. Környezettisztasági hét 2014 év Környezettisztasági hét 2014. 04.10. Évek óta hagyományos program áprilisban a Kőszár-hegymenet, melyet egy takarítási akció előz meg. A környezettisztasági hét célja településünk szebbé tétele,

Részletesebben

CSALÁDI LELKINAP Apák napja. (és márciusban)? Vecsés, Irgalmas Jézus Plébánia. 2011. március megjelenik évente néhányszor

CSALÁDI LELKINAP Apák napja. (és márciusban)? Vecsés, Irgalmas Jézus Plébánia. 2011. március megjelenik évente néhányszor Vecsés, Irgalmas Jézus Plébánia 2011. március megjelenik évente néhányszor CSALÁDI LELKINAP Apák napja (és márciusban)? Idei lelkinapunk egy kicsit másképp - családi lelkinap : - egy házaspár fogja tartani:

Részletesebben

Nyári napközi programterv 2011. 07. 18. - 2011. 08. 12. 1. hét 2011. 07. 18-07. 22.

Nyári napközi programterv 2011. 07. 18. - 2011. 08. 12. 1. hét 2011. 07. 18-07. 22. Nyári napközi programterv 2011. 07. 18. - 2011. 08. 12. 1. hét 2011. 07. 18-07. 22. Hétfő 07. 18. 9.15-10.00 Bemutatkozás-ismerkedés. 10.00-12.00 Zeneiskola - Fúvószenekar bemutatója, hangszerek kipróbálása

Részletesebben

H I R D E T É S E I N K november 30 december 7.

H I R D E T É S E I N K november 30 december 7. H I R D E T É S E I N K 2014. november 30 december 7. 1. A jövő heti Baba-Mama klub kivételesen nem kedden, hanem szerdán lesz 10 órától. Ekkor mikulásünnepség lesz, Petkó Tamás atyával. 2. Az Első Szeretet

Részletesebben

KAToLIKUS egyházközségeink F. Alsódabasi KAToLIKUS EgYHÁZKÖZSÉg

KAToLIKUS egyházközségeink F. Alsódabasi KAToLIKUS EgYHÁZKÖZSÉg KAToLIKUS egyházközségeink F Gyóni KAToLIKUS EgYHÁZKÖZSÉg Szentmiséink Gyónon hétfőnként, szerdánként, péntekenként és szombatonként 18 órakor kezdődnek. A pénteki szentmisék után 1 órás csendes szentségimádást

Részletesebben

Hírlevél. Gyerekesély Program. Patapoklosi Biztos Kezdet Gyerekház. 2013. Iv.Hírlevél

Hírlevél. Gyerekesély Program. Patapoklosi Biztos Kezdet Gyerekház. 2013. Iv.Hírlevél Hírlevél Patapoklosi Biztos Kezdet Gyerekház 2013. Iv.Hírlevél Gyerekházunk napi szinten nyitva áll a családok számára, valamint folyamatosan próbálja programokkal, jeles napok megünneplésével színesíteni

Részletesebben

MUNKATERVE ÖREGLAK KÖZSÉG ÉVI KÖZMŰVELŐDÉSI. Készítette: Buzsáki Mónika Kulturális referens

MUNKATERVE ÖREGLAK KÖZSÉG ÉVI KÖZMŰVELŐDÉSI. Készítette: Buzsáki Mónika Kulturális referens ÖREGLAK KÖZSÉG 2010. ÉVI KÖZMŰVELŐDÉSI MUNKATERVE Készítette: Buzsáki Mónika Készült a 2009. november 30-án tartandó Képviselő-testületi ülésre 2010. évi Közművelődési munkaterv 2 Öreglak község 2010.

Részletesebben

II. János Pál vetélkedő

II. János Pál vetélkedő II. János Pál vetélkedő Hittan forduló Szent Benedek Gimnázium, Budapest 1 Hittan verseny keretében az utcán végigsétálva embereket kérdeztünk meg arról, hogy mi a véleményük a papokról. Több embert megkérdezvén

Részletesebben

TE HOGY VAGY? AZ UNICEF MAGYAR BIZOTTSÁG JELENTÉSE A MAGYAR GYEREKEK JÓLLÉTÉRŐL

TE HOGY VAGY? AZ UNICEF MAGYAR BIZOTTSÁG JELENTÉSE A MAGYAR GYEREKEK JÓLLÉTÉRŐL TE HOGY VAGY? AZ UNICEF MAGYAR BIZOTTSÁG JELENTÉSE A MAGYAR GYEREKEK JÓLlÉTÉRŐL 2012 1 Miről szól az UNICEF gyermekjólléti jelentése, és mi a célunk vele? 2 Te is kíváncsi vagy, hogyan élnek ma Magyarországon

Részletesebben

TE HOGY VAGY? AZ UNICEF MAGYAR BIZOTTSÁG JELENTÉSE A MAGYAR GYEREKEK JÓLLÉTÉRŐL

TE HOGY VAGY? AZ UNICEF MAGYAR BIZOTTSÁG JELENTÉSE A MAGYAR GYEREKEK JÓLLÉTÉRŐL TE HOGY VAGY? AZ UNICEF MAGYAR BIZOTTSÁG JELENTÉSE A MAGYAR GYEREKEK JÓLLÉTÉRŐL 2012 1 Miről szól az UNICEF gyermekjólléti jelentése, és mi a célunk vele? Te is kíváncsi vagy, hogyan élnek ma Magyarországon

Részletesebben

Egész nap TANÁRI ÉS OSZTÁLYFŐNÖKI FELKÉSZÜLÉS A TANÉVRE. Egész nap TANÁRI ÉS OSZTÁLYFŐNÖKI FELKÉSZÜLÉS A TANÉVRE

Egész nap TANÁRI ÉS OSZTÁLYFŐNÖKI FELKÉSZÜLÉS A TANÉVRE. Egész nap TANÁRI ÉS OSZTÁLYFŐNÖKI FELKÉSZÜLÉS A TANÉVRE 2017.-2018. ÉVES PROGRAM ÉS MUNKAREND 2017.08.21. h Egész nap TANÁRI ÉS OSZTÁLYFŐNÖKI FELKÉSZÜLÉS A TANÉVRE Egész nap VEZETŐI TERVEZÉS 2017.08.22. k Egész nap TANÁRI ÉS OSZTÁLYFŐNÖKI FELKÉSZÜLÉS A TANÉVRE

Részletesebben

Péntek, 18 óra: bibliatanulmányozás + imaközösség (havonta egyszer) Márk evangéliuma tanulmányozása

Péntek, 18 óra: bibliatanulmányozás + imaközösség (havonta egyszer) Márk evangéliuma tanulmányozása Katolikus egyházközségeink F Egyházaink hírei református egyházközségeink Gyóni Katolikus Egyházközség A nagyböt 14-én hamvazószerdával kezdődik. Ez szigorú böjti nap, melyen 18 60 éves korig 35 veszünk

Részletesebben

Gyóni ReforMÁTUS EgyHÁZközség

Gyóni ReforMÁTUS EgyHÁZközség KatolikUS egyházközségeink F Egyházaink hírei református egyházközségeink Gyóni Katolikus EgyHÁZközség A nagyböt 14-én hamvazószerdával kezdődik. Ez szigorú böjti nap, melyen 18 60 éves korig 35 veszünk

Részletesebben

REGINA Fórum Hírlevél 2011. 6 szám

REGINA Fórum Hírlevél 2011. 6 szám REGINA Fórum Hírlevél 2011. 6 szám Kedves Olvasó! A nyár derekán közelegve az őszhöz már most szervezzük új tevékenységeinket. Már ebben a hírlevélben is meghirdetünk néhány őszi programot, és természetesen

Részletesebben

2011. ÉVI RENDEZVÉNYNAPTÁR ZALAEGERSZEGI KISTÉRSÉG

2011. ÉVI RENDEZVÉNYNAPTÁR ZALAEGERSZEGI KISTÉRSÉG 2011. ÉVI RENDEZVÉNYNAPTÁR ZALAEGERSZEGI KISTÉRSÉG JANUÁR Település Időpont Rendezvény Zalalövő Január 15. Informatikai és családi nap Nagylengyel Január 22. Asztalitenisz bajnokság Nagylengyel Január

Részletesebben

ISB 7. hírlevél. Üdvözöljük Önöket! Fontos információ

ISB 7. hírlevél. Üdvözöljük Önöket! Fontos információ 2015. 12. 11. Fontos információ Karácsonyi vásár - december 12. szombat Bethlehem - december 17. csütörtök Karácsonyi műsor - december 18. péntek Téli szünet - december 19-2016. január 4. Első tanítási

Részletesebben

HUNYADI JÁNOS KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA

HUNYADI JÁNOS KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA HUNYADI JÁNOS KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA (5561 Békésszentandrás, Bethlen G. u. 19.) OM: 201738 SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezető... 5 1.1. Jogszabályi háttér...5 1.2.

Részletesebben

2017. évi programjaink

2017. évi programjaink 2017. évi programjaink Kedves Barátaink! Szeretettel ajánljuk a 2017 lelkigyakorlatos lehetőségeinket. Reméljük, örömet okoz és tudnak választani belőle. Jézus örömével várunk Benneteket: A lelkigyakorlatos

Részletesebben

EGYHÁZAINK HÍREI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK HIT VALLÁS

EGYHÁZAINK HÍREI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK HIT VALLÁS HIT VALLÁS EGYHÁZAINK HÍREI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F GYÓNI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG A GYÓNI KATOLIKUS PLÉBÁNIA MISERENDJE: hétfő, kedd, péntek 18.00 óra, szombat 19.00 óra, vasárnap 9.00 óra Dabasi-Szőlők,

Részletesebben

egyházaink Hírei református egyházközségeink katolikus egyházközségeink F december hit vallás gyóni katolikus egyházközség

egyházaink Hírei református egyházközségeink katolikus egyházközségeink F december hit vallás gyóni katolikus egyházközség 2018. december hit vallás egyházaink Hírei katolikus egyházközségeink F gyóni katolikus egyházközség DeCeMBeri MisereND: A karácsony előtti négy hét az adventi idő egyházunk életében. Készületünk részét

Részletesebben

egyházaink Hírei református egyházközségeink katolikus egyházközségeink F december hit vallás gyóni katolikus egyházközség

egyházaink Hírei református egyházközségeink katolikus egyházközségeink F december hit vallás gyóni katolikus egyházközség 2018. december hit vallás egyházaink Hírei katolikus egyházközségeink F gyóni katolikus egyházközség DeCeMBeri MisereND: A karácsony előtti négy hét az adventi idő egyházunk életében. Készületünk részét

Részletesebben

Légy biztos benne, hogy Isten mindig azt adja neked, ami számodra a legjobb. Ward Mária. Éves munkaterv, tanév

Légy biztos benne, hogy Isten mindig azt adja neked, ami számodra a legjobb. Ward Mária. Éves munkaterv, tanév Légy biztos benne, hogy Isten mindig azt adja neked, ami számodra a legjobb. Ward Mária Éves munkaterv, 2018-2019. tanév Dátum Esemény Alsó tagozat Felső tagozat Középiskola Összes tagozat AUGUSZTUS 23.

Részletesebben

EGYHÁZAINK HÍREI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK GYÓNI EVANGÉLIKUS GYÜLEKEZET szeptember HIT VALLÁS

EGYHÁZAINK HÍREI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK GYÓNI EVANGÉLIKUS GYÜLEKEZET szeptember HIT VALLÁS 2019. szeptember HIT VALLÁS EGYHÁZAINK HÍREI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F GYÓNI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG A GYÓNI KATOLIKUS PLÉBÁNIA SZEPTEMBER 15-TŐL ÉRVÉ- NYES MISERENDJE: hétfő, kedd, péntek 18.00 óra,

Részletesebben

2018. július hit vallás. GYÓNI KATOlIKus EGYHáZKÖZSÉG

2018. július hit vallás. GYÓNI KATOlIKus EGYHáZKÖZSÉG 2018. július hit vallás Egyházaink hírei KATOlIKus egyházközségeink F református egyházközségeink GYÓNI KATOlIKus EGYHáZKÖZSÉG Július hónap hétköznapi szentmiséivel kapcsolatban figyeljük a templomi hirdetéseket!

Részletesebben

NAPKÖZIS MUNKAKÖZÖSSÉGI MUNKATERV 2012/2013.

NAPKÖZIS MUNKAKÖZÖSSÉGI MUNKATERV 2012/2013. NAPKÖZIS MUNKAKÖZÖSSÉGI MUNKATERV 2012/2013. Munkaközösségünk helyzete: 6 napközis csoport működik délutános műszakban. A napközis nevelők munkájába több osztálytanító is bekapcsolódik. Minden napközis

Részletesebben

SZENT KERESZT PLÉBÁNIA. II. félévi újság előfizetés (2014. január-június)

SZENT KERESZT PLÉBÁNIA. II. félévi újság előfizetés (2014. január-június) SZENT KERESZT PLÉBÁNIA Iroda címe: 7400 Kaposvár, Bartók B. u. 13. Nyitva tartás: hétfő - péntek 15.00 16.00 E-mail: donner@plebania.hu Honlap: www.donner.plebania.hu II. félévi újság előfizetés (2014.

Részletesebben

Kedves Könyvtárlátogató!

Kedves Könyvtárlátogató! Kedves Könyvtárlátogató! Az Önök településén a Balassi Bálint Megyei Könyvtár által működtetett Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer biztosítja a könyvtári szolgáltatásokat. Ezzel a kérdőívvel arról szeretnénk

Részletesebben

Iskola:Vörösmart Osztály:IV. Hittanár:Sipos-Tűr Klára Dátum: 2015. Kognitív (Tudás, megértés): /ismereti szint/ érdeklődés felkeltése: A

Iskola:Vörösmart Osztály:IV. Hittanár:Sipos-Tűr Klára Dátum: 2015. Kognitív (Tudás, megértés): /ismereti szint/ érdeklődés felkeltése: A Iskola:Vörösmart Osztály:IV. Hittanár:Sipos-Tűr Klára Dátum: 2015. Téma:A hit útján Tanítási egység / a tanóra anyaga:az egyházi év Kulcsfogalmak:Katolikus ünnepek, ünnepkörök, egyházi év, Az óra fő céljai:

Részletesebben

Beiskolázási információk

Beiskolázási információk Újbudai Teleki Blanka Általános Iskola Teleki-Blanka-Grundschule Beiskolázási információk Ö R Ö K Ö S ÖKOISK LA 2017/2018 A TELEKI Iskolánkban a pedagógiai munka legfőbb célja olyan tartalmas, bensőséges

Részletesebben

Egyházközségi hírlevél

Egyházközségi hírlevél HAVAS BOLDOGASSZONY PLÉBÁNIA 2017. DECEMBER 29. Egyházközségi hírlevél Asszonyunk, Szűz Mária, Istennek Szent Anyja Ministránsok és cserkészek Január Szentmisék és szertartások rendje közösségi imaéletünk

Részletesebben

es tanév programtervezete szülőknek, tanulóknak

es tanév programtervezete szülőknek, tanulóknak 2018-19-es tanév programtervezete szülőknek, tanulóknak Szeptember 3. 8 óra: tanévnyitó ünnepély 16 órától kamara és hangszeres órabeosztása külön értesítést kapnak az érintettek 17 órától szülői értekezlet:1.a,

Részletesebben

2016. Csobánka. A Baross Péter Közösségi Ház és Könyvtár évi munkaterve. Közösségi Ház szervezésében

2016. Csobánka. A Baross Péter Közösségi Ház és Könyvtár évi munkaterve. Közösségi Ház szervezésében 2016. Csobánka program A 2016. évi munkaterve tervezett szereplők időpont helyszín interaktív bábelőadás gyerekeknek, A magyar kultúra napja január 23. Nyáry Bernadett bábművész Farsangi kézműves foglalkozás

Részletesebben

Demográfiai turisztikai célcsoportok. Demográfiai turisztikai célcsoportok. Korszerkezet 2012.02.18. EU27 termékenységi ráta (Eurostat)

Demográfiai turisztikai célcsoportok. Demográfiai turisztikai célcsoportok. Korszerkezet 2012.02.18. EU27 termékenységi ráta (Eurostat) 1 Demográfiai turisztikai célcsoportok Demográfiai turisztikai célcsoportok Kor Fiatalok 60+ Családi állapot Családosok Egyedülállók Korszerkezet Európára a népesség elöregedése jellemző 3 2.5 EU27 termékenységi

Részletesebben

Kutatás a gyülekezetben 2018.

Kutatás a gyülekezetben 2018. Maradj hűséges a téged szeretőkhöz, Igazságos a tiszta szívűekhez (Zsolt.36,11) Kutatás a gyülekezetben 2018. Alap adatok Felmérés neve Kérdőív nyelve magyar hu Első válasz Utolsó válaszok Időtartam 2018.02.28.

Részletesebben

Nézd mennyire szeretik egymást

Nézd mennyire szeretik egymást Nézd mennyire szeretik egymást Tertullian (145-220) KVT 2013 május 18. Miért magunkkal? Egzisztenciális gondok segítése Erő energia felszabadítás Példamutató vonzó egymással törődés Pasztorációs és karitatív

Részletesebben

TÁMOP-3.1.4. C-14-2015-0086 Élmények és tevékenységek kincsestára az Ászári Jászai Mari Általános Iskolában

TÁMOP-3.1.4. C-14-2015-0086 Élmények és tevékenységek kincsestára az Ászári Jászai Mari Általános Iskolában 1. nap 2015. augusztus 24. (hétfő) Téma: Kapcsolatok(család, barátok, munkahely..) 7.30 Gyülekező, aktuális téma, napi programok megbeszélése, előkészítése, csoportfelosztás 8.00 Reggeli 8.30 Nyelvi foglalkozás

Részletesebben

Mezőkövesdi Református Gyülekezet Presbiteri Gyűlés. Javaslatok a Mezőkövesdi Református Gyülekezet 2012. évére

Mezőkövesdi Református Gyülekezet Presbiteri Gyűlés. Javaslatok a Mezőkövesdi Református Gyülekezet 2012. évére Javaslatok a Mezőkövesdi Református Gyülekezet 2012. évére Állandó alkalmaink jelenleg Istentisztelet Vasárnap de. 10.30-kor, Úrvacsorás Istentisztelet de.11:00-kor Istentisztelettel egy időben gyermek

Részletesebben

Német Nemzetiségi Tábor június.

Német Nemzetiségi Tábor június. Német Nemzetiségi Tábor 2016. június. Idén (2016-ban) második alkalommal tudott önkormányzatunk napközis tábort szervezni a helyi általános iskolások, valamint a nagycsoportos óvodások számára. A korábbi

Részletesebben

Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Zalaegerszeg, Kisfaludy u.2. 2014/2015. tanév.

Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Zalaegerszeg, Kisfaludy u.2. 2014/2015. tanév. 2 Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Zalaegerszeg, Kisfaludy u.2. 2014/2015. tanév programjai 2014. SZEPTEMBER HAVI PROGRAM 1. HÉTFŐ Első tanítási nap 2. KEDD

Részletesebben

Gyermekszervezeti munkaterv Szakmár 2013-2014 A gyermekszervezet és az iskola közös célkitűzései és feladatai

Gyermekszervezeti munkaterv Szakmár 2013-2014 A gyermekszervezet és az iskola közös célkitűzései és feladatai Gyermekszervezeti munkaterv Szakmár 2013-2014 A gyermekszervezet és az iskola közös célkitűzései és feladatai Ebben a tanévben gyermekszervezetünk feladatait nagyrészt az Kultúra és művészetek köré tervezi.

Részletesebben

forrás: www.urban-eve.hu Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény programnaptár 2015. március

forrás: www.urban-eve.hu Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény programnaptár 2015. március forrás: www.urban-eve.hu Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény programnaptár 2015. március Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény programnaptárja

Részletesebben

HÉTKÁPOLNAI ÉRTESÍTŐ

HÉTKÁPOLNAI ÉRTESÍTŐ HÉTKÁPOLNAI ÉRTESÍTŐ O Clemens O Pia O Dulcis Virgo Maria! Család - liturgia A családi imádság egyik célja, hogy a gyermekek természetes módon eljussanak az egész Egyház liturgikus imádságához, a Szentmiséhez

Részletesebben

2011-es eseménynaptár

2011-es eseménynaptár Művelődési Ház Katolikus Egyház Fakult Egyesület Iskola, Óvoda Német kissebbségi Kertbarát Kör 2011-es eseménynaptár A program és időpontváltozás joga fenntartva! Január 7. (péntek) Fábián Zoltán prózamondó

Részletesebben

Hónap Rendezvény megnevezése Rendezvény helyszíne Információ kérhető Telefonszám Február

Hónap Rendezvény megnevezése Rendezvény helyszíne Információ kérhető Telefonszám Február Hónap Rendezvény megnevezése Rendezvény helyszíne Információ kérhető Telefonszám Február 09. Terápiás foglalkozás (kutyával) Alapítványi Ház 09. Katolikus bál 13. Hamvazószerda Katolikus templom 16. KISZE

Részletesebben

2019. július HIT VALLÁS EGYHÁZAINK HÍREI

2019. július HIT VALLÁS EGYHÁZAINK HÍREI 2019. július HIT VALLÁS EGYHÁZAINK HÍREI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F GYÓNI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG MISEREND A NYÁRI IDŐSZAKBAN: hétfő, kedd, péntek 18.00 óra, szombat 19.00 óra, vasárnap 9.00 óra (Dabasi-szőlők),

Részletesebben

e) Az intézmény nyitva tartásának rendje, éves munkaterv alapján a nevelési évben, tanévben tervezett jelentősebb rendezvények, események időpontjai

e) Az intézmény nyitva tartásának rendje, éves munkaterv alapján a nevelési évben, tanévben tervezett jelentősebb rendezvények, események időpontjai e) Az intézmény nyitva tartásának rendje, éves munkaterv alapján a nevelési évben, tanévben tervezett jelentősebb rendezvények, események időpontjai Az óvoda nyitva tartása: Az óvoda öt napos munkarenddel

Részletesebben

Felfedezések és kalandozások a Hortobágyon 2014. július 7-11.

Felfedezések és kalandozások a Hortobágyon 2014. július 7-11. Felfedezések és kalandozások a Hortobágyon 2014. július 7-11. 5 napos, ottalvás nélküli napközis tábor a Hortobágyi Vadasparkban. Olyan gyerekek jelentkezését várjuk, akik szívesen megismerik a Hortobágy

Részletesebben

Éves munkaterv 2011/2012

Éves munkaterv 2011/2012 Éves munkaterv 2011/2012 Tanítási Tanítási Napló nap hét Naptári nap Esemény szerinti Képzések Szülői Egyéb sorszáma sorszáma esemény estek augusztus 27. Szombat augusztus 28. Vasárnap augusztus 29. Hétfő

Részletesebben

TESZI - TEvékeny Szeretet Iskolája Szeretetszolgálat a váci Piarban 10. évfolyam 2016/2017

TESZI - TEvékeny Szeretet Iskolája Szeretetszolgálat a váci Piarban 10. évfolyam 2016/2017 TESZI - TEvékeny Szeretet Iskolája Szeretetszolgálat a váci Piarban 0. évfolyam 06/07 A Idősek Otthona és Klubja Cím: Rádi út 4-6. / Burgundia utca Kapcsolattartó: Jakóts Gabriella tanárnő Kapcsolattartó

Részletesebben

Hittan tanmenet 1. osztály

Hittan tanmenet 1. osztály Hittan tanmenet 1. osztály A Beszélgetés Istennel című hittankönyvhöz Iskolai hitoktatás céljára Heti óraszám: 2 Összes óra: 80 A gyakorlati órák, az azokat előkészítő és feldolgozó órák a tanmenetben

Részletesebben

KIMA Keresztyén Ifjúsági Missziós Alapítvány. 1039 Budapest, József Attila u. 28.

KIMA Keresztyén Ifjúsági Missziós Alapítvány. 1039 Budapest, József Attila u. 28. KIMA Keresztyén Ifjúsági Missziós Alapítvány 1039 Budapest, József Attila u. 28. 2010. évi Közhasznúsági jelentése Budapest, 2011. május. 12. Theisz Gábor elnök - 1 - A KIMA Keresztyén Ifjúsági Missziós

Részletesebben

KATolIKUS egyházközségeink F

KATolIKUS egyházközségeink F KATolIKUS egyházközségeink F GyÓNI KATolIKUS egyházközség MiserenDÜnk: hétfő, kedd, péntek szombat 18.00 óra (Gyón) vasárnap 8.30 (Dabasi-szőlők), 10.30 (Gyón) Augusztus 21 24-ig a hétköznapi szentmisék

Részletesebben

Hogyan tervezz? 45 óra munka 1 héten. 20 óra munka 1 héten. 10 telefonhívás. 26 27 telefonhívás. 8 sikeres meghívás 21 sikeres meghívás

Hogyan tervezz? 45 óra munka 1 héten. 20 óra munka 1 héten. 10 telefonhívás. 26 27 telefonhívás. 8 sikeres meghívás 21 sikeres meghívás Hogyan tervezz? 20 óra munka 1 héten 45 óra munka 1 héten 10 telefonhívás 26 27 telefonhívás 8 sikeres meghívás 21 sikeres meghívás 7 találkozó 4 csatlakozó 18 találkozó 10 csatlakozó Csatlakozónként 100

Részletesebben

HÉTFŐ 9:00 gyülekező Tábori szabályok 9:45 ismertetése. 10:00 1. előadás: AFRIKA

HÉTFŐ 9:00 gyülekező Tábori szabályok 9:45 ismertetése. 10:00 1. előadás: AFRIKA HÉTFŐ 9:00 gyülekező Tábori szabályok 9:45 ismertetése 1. előadás: AFRIKA 11:00 sport, foci, akadályverseny 17:30 szünet A kollégiumnál kipakolás, elrendeződés A helyszín bemutatása, Csoportok beosztása,

Részletesebben

Iskolai programterv ( as tanév) Szeptember

Iskolai programterv ( as tanév) Szeptember Iskolai programterv (2017-18-as tanév) Szeptember 1. péntek 8.00 Tanévnyitó ünnepség, osztályfőnöki órák 17.00 Szülői értekezlet 1.a és 1.z osztálynak 4. hétfő 16.00 Összevont szülői értekezlet 5. osztályoknak

Részletesebben

2014. NAGYHETI-HÚSVÉTI SZERTARTÁS- ÉS MISEREND VESZPRÉMBEN

2014. NAGYHETI-HÚSVÉTI SZERTARTÁS- ÉS MISEREND VESZPRÉMBEN 2014. NAGYHETI-HÚSVÉTI SZERTARTÁS- ÉS MISEREND VESZPRÉMBEN Szent Mihály Főplébánia 2014. ÁPRILIS 11. FÁJDALMAS PÉNTEK 18.00 Élő keresztút a Károly templomtól a Bazilikáig 10.30 Érseki szentmise, barkaszentelés,

Részletesebben

JÁTÉKOS HITTANFOGLALKOZÁS BENDEGÚZZAL

JÁTÉKOS HITTANFOGLALKOZÁS BENDEGÚZZAL JÁTÉKOS HITTANFOGLALKOZÁS BENDEGÚZZAL I. Bendegúz bemutatása Ki is ez a Bendegúz? Egy kisfiúbáb, mesebeli figura, akinek a segítségével, közreműködésével megvalósítható a jó gyakorlat, az óvodai hittanfoglalkozás

Részletesebben

EGYHÁZAINK HÍREI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK GYÓNI EVANGÉLIKUS GYÜLEKEZET GYÓNI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG

EGYHÁZAINK HÍREI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK GYÓNI EVANGÉLIKUS GYÜLEKEZET GYÓNI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG EGYHÁZAINK HÍREI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEINK F GYÓNI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG Májusban közvetlenül minden esti szentmise után közösen imádkozzuk a Loretói litániát. Ezeket idén az egyházközségünk egységéért

Részletesebben

EBÉD EBÉD EBÉD EBÉD EBÉD

EBÉD EBÉD EBÉD EBÉD EBÉD 1.s Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek 1. Önálló tanulás Önálló tanulás Önálló tanulás Önálló tanulás Önálló tanulás 2. Matek Testnevelés Matek Testnevelés Matek 3. Testnevelés Magyar Rajz Magyar Technika

Részletesebben

Az éves munkaterv alapján a nevelési évben, tanévben tervezett jelentősebb rendezvénye, események időpontjai

Az éves munkaterv alapján a nevelési évben, tanévben tervezett jelentősebb rendezvénye, események időpontjai Az éves munkaterv alapján a nevelési évben, tanévben tervezett jelentősebb rendezvénye, események időpontjai Dátum Feladat I. félév Szeptember 1. Első tanítási nap (1-6. 4 of. óra, 7-12. 5. óra szaktárgyi)

Részletesebben

Települési Rendezvény Naptár 2009.

Települési Rendezvény Naptár 2009. Települési Rendezvény Naptár Időpont Rendezvény megnevezése A rendezvény helyszíne február 14. február 21. március 15. 18 órakor március 21. április 4. 10 órától Iskolai farsangi bál A rendezvényszervező

Részletesebben

Tevékenységi beszámoló 2008 Szent Gellért Alapítvány

Tevékenységi beszámoló 2008 Szent Gellért Alapítvány Tevékenységi beszámoló 2008 Szent Gellért Alapítvány Célunk: Hátrányos helyzetőek - sérültek, lelki problémákkal küszködı fiatalok, árvák, idısek, nagycsaládosok -, iskoláskorúak és fiatalok szociális,

Részletesebben

KÖNYVTÁRAK AZ EMBERI KAPCSOLATOKÉRT Országos Könyvtári Napok 2013-ban október 7-13. Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Győr KÖNYVTÁRAK AZ EMBERI KAPCSOLATOKÉRT Országos Könyvtári Napok 2013-ban

Részletesebben

PÁLYÁZTATÓ: A BIATORBÁGYON MŰKÖDŐ CIVIL SZERVEZETEK ÉVI TÁMOGATÁSÁRA

PÁLYÁZTATÓ: A BIATORBÁGYON MŰKÖDŐ CIVIL SZERVEZETEK ÉVI TÁMOGATÁSÁRA PÁLYÁZAT A BIATORBÁGYON MŰKÖDŐ CIVIL SZERVEZETEK 2018. ÉVI TÁMOGATÁSÁRA PÁLYÁZÓ: PÁLYÁZTATÓ: BIAI SZENT ANNA KARITATÍV ALAPÍTVÁNY BIATORBÁGY SZENTHÁROMSÁG TÉR 3. 2051 BIATORBÁGY VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

Részletesebben

Tisztelt Szakszervezeti Tag!

Tisztelt Szakszervezeti Tag! Tisztelt Szakszervezeti Tag! Kérem, engedje meg, hogy figyelmébe ajánljam szállodánk a Két Korona Wellness Hotel ajánlatait. Szállodánk Balatonszárszón az egyik legkedveltebb üdülőövezetben található.

Részletesebben

2014. július 10. csütörtök

2014. július 10. csütörtök 2014. július 10. csütörtök A vendégdelegációk hivatalos fogadása A résztvevő testvértelepülések bemutatkozása A találkozó programjainak bemutatása A találkozó feladatainak és céljainak megbeszélése Közös

Részletesebben

I. Utazással, kíséréssel és befizetéssel kapcsolatos tudnivalók

I. Utazással, kíséréssel és befizetéssel kapcsolatos tudnivalók Tisztelt Szülő! Ezúton tájékoztatom, hogy a 2015. évi nyári napközis tábort ebben az évben is a Kamaraerdei Ifjúsági Parkban szervezzük meg. A tábor 8 héten keresztül négy turnusban kerül lebonyolításra.

Részletesebben

SZABADIDŐS TEVÉKENYSÉGEK A KÖZÉPISKOLÁSOK KÖRÉBEN

SZABADIDŐS TEVÉKENYSÉGEK A KÖZÉPISKOLÁSOK KÖRÉBEN GENERÁCIÓK AZ INFORMÁCIÓS TÁRSADALOMBAN INFOKOMMUNIKÁCIÓS KULTÚRA, ÉRTÉKREND, BIZTONSÁGKERESÉSI STRATÉGIÁK PROJEKT ZÁRÓ WORKSHOP TÁMOP-4.2.1/B-09/1/KONV-2010-0005 PROGRAM SZABADIDŐS TEVÉKENYSÉGEK A KÖZÉPISKOLÁSOK

Részletesebben

JÉZUS SZÍVE IMAFÜZET

JÉZUS SZÍVE IMAFÜZET JÉZUS SZÍVE IMAFÜZET A Jézus Szíve lelkiség nem ájtatossági forma, hanem Bíró Ferenc SJ szavaival a reális Krisztus reális követése tettben és igazságban. Jézus Szíve ünnepéhez kapcsolódó imakilencedünk

Részletesebben

2016/2017-es tanév rendje (programok)

2016/2017-es tanév rendje (programok) Augusztus Szeptember Október 23. kedd 9.00 Alakuló értekezlet 24. szerda 9.00 Munkaközösségi értekezletek 25. csütörtök 9.00 Javítóvizsgák 29. hétfő 9.00 Szent Liturgia / Nyitó értekezlet Tanári lelki

Részletesebben

Elégedettség mérés március

Elégedettség mérés március Elégedettség mérés 1. március 1. kérdés: Ki töltötte ki a kérdőívet? Ki töltötte ki a kérdőívet? 7 anya apa közösen 3 1. kérdés: Legmagasabb iskolai végzettség? Legmagasabb iskolai végzettség 9 1 1 Legfeljebb

Részletesebben

A tanévben tervezett jelentősebb rendezvények és események időpontjai

A tanévben tervezett jelentősebb rendezvények és események időpontjai A tanévben tervezett jelentősebb rendezvények és események időpontjai A 2016/2017-os tanév rendje 1. Tanítási napok szünetek: Tanítási napok száma: A tanítási napok száma száznyolcvankettő nap. A szorgalmi

Részletesebben

TESZI - TEvékeny Szeretet Iskolája Szeretetszolgálat a váci Piarban 10. évfolyam 2019/2020

TESZI - TEvékeny Szeretet Iskolája Szeretetszolgálat a váci Piarban 10. évfolyam 2019/2020 TESZI - TEvékeny Szeretet Iskolája Szeretetszolgálat a váci Piarban 10. évfolyam 2019/2020 A Idősek Otthona és Klubja Cím: Rádi út 4-6. / Burgundia utca Kapcsolattartó: Szóró Kata tanárnő Kapcsolattartó

Részletesebben

Német és magyar fiatalok szokásainak összehasonlítása

Német és magyar fiatalok szokásainak összehasonlítása Német és magyar fiatalok szokásainak összehasonlítása Iskolánk binacionális csereprogramja keretében közvélemény kutatást végzünk. Szeretnénk megkérni, hogy vegyél részt ezen a mérésen és támogasd munkánkat

Részletesebben

TESZI - TEvékeny Szeretet Iskolája Szeretetszolgálat a váci Piarban 10. évfolyam 2018/2019

TESZI - TEvékeny Szeretet Iskolája Szeretetszolgálat a váci Piarban 10. évfolyam 2018/2019 TESZI - TEvékeny Szeretet Iskolája Szeretetszolgálat a váci Piarban 10. évfolyam 2018/2019 A Idősek Otthona és Klubja A/1 Cím: Rádi út 4-6. / Burgundia utca Kapcsolattartó: Barcza Csillag tanárnő Feladat:

Részletesebben

A 2018/2019-es tanév rendje

A 2018/2019-es tanév rendje A 2018/2019-es tanév rendje Szorgalmi idő A 2018/19. tanévben a szorgalmi idő első napja 2018. szeptember 3. (hétfő), utolsó tanítási nap 2018. június 14. (péntek). A tanítási napok száma 181 nap + 6 tanítás

Részletesebben