A HABITAT FOR HUMANITY MAGYARORSZÁG ÉVI ÉVES JELENTÉSE

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A HABITAT FOR HUMANITY MAGYARORSZÁG 2014. ÉVI ÉVES JELENTÉSE"

Átírás

1 A HABITAT FOR HUMANITY MAGYARORSZÁG ÉVI ÉVES JELENTÉSE

2 A HABITAT FOR HUMANITY TEVÉKENYSÉGE MAGYARORSZÁGON A Habitat for Humanity a világ 80 országában dolgozik azért, hogy minden ember egészséges, megfizethető, méltó otthonban élhessen. A magyar Habitat munkatársai ugyanezt szeretnék elérni hazánkban: tisztességes, fenntartható otthonban élhessen mindenki, mely lehetővé teszi az egészséges, tevékeny életet. Hazánkban 1,5 millió embert érint a lakhatási szegénység. Az elmúlt öt évben ötvenezer ember volt kénytelen hosszabb-rövidebb ideig közterületen éjszakázni vagy hajléktalanszállást igénybe venni, miközben Magyarországon nincs lakáshiány. A lakosság egynegyede közüzemi-, lakbér-, vagy hitel törlesztés hátralékkal küzd. A magas lakhatási költségek és az adósságkezelési szolgáltatás hiánya miatt sokak lakhatása kerül veszélybe. Felméréseinkből kiderült, hogy minden harmadik gyermek otthona nedves, penészes, egészségtelen, közülük 170 ezren olyan lakásban élnek ahol WC sincs és még többen vannak, akiknek sötét az otthona. A gyermekeket nevelő családok 65 százaléka él méltatlanul kis helyen, összezsúfolva. A súlyos nélkülözés sokszor el is szakítja a gyerekeket a szüleiktől: az átmeneti gondozásba vett gyerekek harmadának a megoldatlan lakhatás miatt kell intézetben lennie óta azért dolgozunk, hogy ezeken a problémákon változtassunk. Közvetlen segítséget nyújtunk lakhatási szegénységben élő embereknek: 2014 végéig 152 új otthont építettünk, 712 felújítást végeztünk, képzéseinkkel, tanácsadással pedig 1768 családot segítettünk. Szakpolitikai tevékenységünkkel pedig rendszerszintű változásokat kívánunk elérni, ezért készítünk tanulmányokat, javaslatokat és juttatjuk el azokat a döntéshozókhoz. A Habitat for Humanity Magyarország a jogszabályban előírt hivatalos beszámolóján és közhasznúsági jelentésén túl évről évre közzéteszi olvasmányosabb formában elkészített beszámolóját az előző év eredményeiről. Bízunk benne, hogy jelentésünk ezúttal is segít átláthatóvá tenni működésünket, részletesen megismertetni munkánkat, magunk és céljaink mellé állítani minél több elkötelezett embert.

3 Szakpolitikai tevékenységünk Munkánk során felismertük, hogy a 1,5 millió lakhatási szegénységben élő ember helyzetén egyedül nem tudunk változtatni, ehhez a szegények és kiszolgáltatottak érdekeit is szem előtt tartó lakáspolitikai intézkedések szükségesek. A szakpolitikai döntések megszületését a problémák feltárásával és hatékony megoldások kidolgozásával kívánjuk segíteni. Javaslatainkat a döntéshozók és a közvélemény elé tárjuk, bízva abban, hogy a párbeszéd és a közös gondolkodás eredményeképp mélyreható változások indulnak el a magyarországi lakhatási szakpolitikában. Lakhatási jelentés A Nemzeti Együttműködési Alap Társadalmi Felelősségvállalás Kollégiumtól pályázaton nyert támogatás segítségével készítettük el a 2013-as évről szóló lakhatási jelentésünket. A jelentést hat fős szerzői csoport készítette, amelybe a jelentés egyes témaköreinek kiemelkedő hazai szakértőit hívtuk meg. A jelentést júniusban sajtótájékoztatón mutattuk be, üzeneteit e mellett saját felületeinken (honlap, Facebook, blog) is terjesztettük. A támogatásnak köszönhetően a jelentést nyomtatott formában is el tudtuk készíteni, és számos érintettnek, döntéshozónak tudtuk eljuttatni. A Nemzeti Együttműködési Alap Társadalmi Felelősségvállalás Kollégium egy másik pályázatán nyert támogatást szakpolitikai érdekérvényesítési munkánkra fordítottuk. A 2014-es évben 6 állásfoglalást juttattunk el döntéshozókhoz a lakhatási szegénységet érintő kérdésekben, üzeneteink megjelentek a médiában, a témát a saját felületeinken is napirenden tartottuk. A 2014-es évben a következő témákkal foglalkoztunk: bérlakásrendszer, szociális lakásügynökségek, lakástámogatási rendszer, szegregáció, mélyszegénység, hajléktalanság, Elsőként Lakhatást! módszertan, EU 14/20-as tervezés, fiatalok lakhatása, telepfelszámolás.

4 Figyelemfelhívás A Norvég Akciópályázat forrásai felhasználásával az októberi Lakhatási Világnapra szerveztünk utcai akciót, mely a gyermekek lakhatási szegénységére hívta fel a közvélemény figyelmét. Az akció keretében három napig volt megtekinthető a Gyermekálmok Háza című interaktív kiállítás az Örs vezér téren, amelynek alakításában összesen több, mint 900 látogató vett részt. Lackfi János Oké - Nem Oké címmel verset írt az alkalomra. Az akció jelentős sajtóvisszhangot és web 2.0-es aktivitást ért el. Az alkalomra Lackfi János verset írt Oké-Nem oké címmel. Településfejlesztési kerekasztal A Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásával Mátraverebélyen településfejlesztési kerekasztalt szerveztünk az önkormányzat, helyi intézmények, illetve a zömében szegények és mélyszegények lakta szegregátum képviselőinek részvételével. Hét alkalommal tartottunk egész napos workshopot, célunk első körben az volt, hogy közösen azonosítsuk be a helyi problémákat, feltérképezzük a szociális ellátórendszer helyi működésének nehézségeit. A kerekasztal munkája nyomán számos szociális, településfejlesztési, oktatási és lakhatási döntés, megállapodás született, amelyeket a résztvevők a projekt lezárása után is tovább folytatnak. A Kerekasztal beszélgetései végül valós változásokat indítottak el Mátraverebélyen. Az Erasmus+ Stratégiai Partnerség A hajléktalanságból kivezető utak projekt Magyarországon, Lengyelországban, Romániában és Csehországban működő, hajléktalan emberekkel foglalkozó szervezeteket fog össze. Célja, hogy a hajléktalanságból kivezető utak gyakorlatait mutassa be, közös platformot alakítson ki ezen országok közt. Szeretnénk elősegíteni hogy a hajléktalan ellátásban dolgozók megoszthassák tapasztalataikat a lakásközpontú modellekről. A projektet a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) vezeti és a következő partnerek vesznek részt benne: SAD (Csehország), Ius Medicinae Foundation (Lengyelország), Casa Ioana (Románia), Habitat for Humanity (Magyarország) és a brüsszeli székhelyű FEANTSA (Hajléktalanokkal Foglalkozó Nemzeti Szervezetek Európai Szövetsége).

5 Közvetlen segítségnyújtás Esőként Lakhatást! Program Elsőként Lakhatást! programunkban 7 hajléktalan ügyfelet költöztettünk önkormányzati bérlakásba, akik az újpesti és budafoki ártérben a 2013-as árvíz során veszítették el kunyhóikat. A program keretében az érintett lakásokat felújítottuk, az ügyfeleket szociális munkával támogattuk, hogy önálló életük alapjait megteremtsék; partnerek: Twist Olivér Alapítvány, Újpest Önkormányzata, Budafok Önkormányzata. Támogató: Habitat for Humanity Deutschland, Aktion Deutschland Hilft. Az Utcáról Lakásba Egyesülettel és Kőbánya Önkormányzatával együttműködésben további két önkormányzati lakást újítottunk fel közterületen élő hajléktalan emberek számára. Magdolna újpesti bérlakásában Legyen igazi otthona Pistának! kampányunk rekordot döntött Az Adjuk Össze adománygyűjtő oldalon indított kampányukkal két nap alatt között Ft-ot gyűjtöttünk össze, amelyet teljes egészében egy zuglói önkormányzati lakás felújítására költöttünk, amelybe egy hajléktalan férfi költözhetett be. Pista tizenöt éve lakik Zuglóban. Rendben tartja a kerteket, fákat, virágokat ültet, télen havat takarít. Közel ötven zuglói írta alá azt a kérvényt, amelyben egy bérlakást kértek neki az önkormányzattól. Az önkormányzat lakást tudott adni Pistának, melyet nyugdíjából és a kertek ápolásából kapott pénzből fenn tud tartani. A Habitat által összegyűjtött Ft-ból felújítottuk az ablakokat, ajtókat; vakoltuk a homlokzatot; kifestettük a belső falakat; lebetonoztuk a lakás előtti járdát; javítottuk a konyhapadlót; mosogatótálcát szereltünk fel; kitisztítottuk a cserépkályhát és bádogoztuk a hátsó falat. Az ELMÜ forintos támogatását az Elsőként Lakhatást! programunkban felújítandó lakások fejlesztésére fogjuk költeni évben. Terveink szerint a támogatásból kártyás rendszerű villanyórákat fogunk beszerelni a lakásokba.

6 HabitatPont Program Vályogházakat szigeteltek Szerszámkölcsönző két helyszínen működik A HabitatPont komplex szolgáltatást nyújt a mélyszegénységben élő közösségek számára: tanácsadással, szerszámkölcsönzéssel és közösségépítéssel segíti a résztvevő családokat abban, hogy önállóan, de egymást is segítve képesek legyenek javítani lakhatási körülményeiken ben három helyszínen: Bagon, Mátraverebélyben és a Baranya megyei Ág községben öszszesen 62 mélyszegénységben élő család ingatlanán 74 javítási/felújítási projektet támogattunk, amelyekben ügyfeleink összesen 1985 órát töltöttek egymás otthonainak felújításával. A számok mögött dolgos családok állnak, akik tetőket javítottak, hogy ne ázzanak a falak és nyílászárókat cseréltek, hogy ne fázzanak a gyerekeik télen. Életek változtak meg ott, ahol fürdőszobát alakítottak ki és gyermekek először fürödhettek kádban. Nemcsak az életkörülmények javultak: a közös és sikeres felújításoknak köszönhetően a programhoz csatlakozott emberek hinni kezdtek magukban és egymásban. Építőanyagbank Az Unicredit Alapítvány támogatásával az évben lefolytattunk egy Építőanyagbank kísérleti projektet. A projekt keretében számos magánszemély és üzleti vállalkozás adományozott megmaradt, feleslegessé vált építőanyagot a Habitat számára, amelyeket mélyszegénységben élő ügyfeleink segítésére használtunk fel.

7 Árvízkárok helyreállítása A Máltai Szeretetszolgálattal együttműködésben egy árvízkárosult hölgyet költöztettünk át a Szentendrei Szigeten az ártérből az árvíztől védett területre ös terveinkben szerepel további érintett családok átköltöztetése. A Baptista Szeretetszolgálattal együttműködésben egy háromlakásos, rászoruló családoknak otthont adó sorházat építettünk újjá, amely a 2013-as dunai árvíz során helyrehozhatatlan károkat szenvedett. Támogató: Habitat for Humanity Deutschland, Aktion Deutschland Hilft. Hőszigetelési Program Hőszigetelési programunkban 5 pest megyei rászoruló család otthonát szigeteltük önkéntesekkel, a Saint Gobain Initiatives Alapítvány támogatásával. A programra jelentkező családok közül a helyi családsegítők, civil szervezetek és egyházak segítségével igyekeztünk megtalálni azokat, akiknek leginkább jól jön a segítségünk. Olyan családokat kerestünk, akiknél a hőszigetelés hiánya, a rossz nyílászárók miatt túl magas fűtés költségek jelentkeznek. A programban résztvevők igen kedvező áron jutnak a felújításhoz, és az árat 5 év alatt fizetik meg, ami nem jelent nagy terhelést, mivel a család fűtésköltségei jelentősen csökkenek. A programba bekerült öt családnál tavasszal indultak meg az építkezések Vácon, Veresegyházon, Szendehelyen és Dunakeszin. Építésvezetők segítségével magyar és külföldi önkéntes csoportok végezték a munkát. Falakat, födémet, padlást szigeteltek, nyílászárókat újítottak fel, és vakoltak.

8 Képzések, tanácsadás Pénzügyi képzés Pénzügyi képzést tartottunk 30 fő részére. Cél, hogy a résztvevők megtanulják, hogyan osszák be a családi költségvetést, tudatosabban kezeljék pénzügyeiket, elkerüljék az eladósodást és képesek legyenek megtakarítást félretenni. Műszaki tanácsadás Hatvan, a 2013-as árvíz által érintett családot támogattuk az építési munkákhoz kapcsolódó műszaki tanácsadással, a Pest Megyei Vöröskereszttel együttműködésben. Munkánk támogatói a Habitat for Humanity Deutschland és az Aktion Deutschland Hilft. Állapotfelmérés Különböző programjainkban összesen több, mint 100 ingatlan állapotát mértük fel és adtunk tájékoztatást és tanácsot a tulajdonosok számára az ingatlanok műszaki állapotával, felújítási szükségleteivel kapcsolatban. Felmérés Ágon

9 Hazai önkénteseink: ÖNKÉNTESSÉG Szervezetünknél kiemelten fontos értéknek tekintjük az önkéntességet: felújítási munkáinkat önkéntes csoportokkal végezzük és ügyfeleinket is bevonjuk a tevékenységekbe. Mélyszegénységben élő ügyfeleink eddig 2000 órát töltöttek önkéntes munkával. Hőszigetelési programunkban Vácott helyi önkéntesek segítettek American International School Budapest diákjai Prologis Magyarország munkatársai Saint-Gobain Vállalatcsoport munkatársai Dorrance Scholarship Team ösztöndíjas diákjai GE Hungary Kft. munkatársai Nyílt napunkon a BME Két Tanítási Nyelvű Gimnázium diákjai és a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai vettek részt A Global Village program önkéntesei A Habitat for Humanity nemzetközi önkéntes programjának segítségével utazni és segíteni vágyó emberek juthatnak el távoli országokba. A program kapcsolatot teremt a világ más-más részein élők között, segít abban, hogy különböző kultúrájú emberek megismerjék egymást. A program önkéntesei nagyszerű emberek, akik azért jönnek Magyarországra, hogy olyanok házait építsék, akiket nem is ismernek, bár az itt töltött idő alatt csodálatos barátságok szoktak kialakulni. A 2014-ben az alábbi csoportok dolgoztak felújítási munkáinkban: Neuchatel Junior College Svájcban tanuló kanadai diákok, akik a németországi Habitat szervezésében érkeztek Magyagországra (HFH Germany) Chris Bibbo csapata amerikai Habitat csoport (HFH International) American Church Paris Párizsban élő gyülekezeti közösség, a Habitat pozsonyi irodájának köszönhetően érkeztek hozzánk(hfh EMEA) Kim Penzhorn csapata kanadai Habitat csoport (HFH Canada) Terri és Chuch Gafford csapata a luteránus Thrivent Builds szervezetnek köszönhetően érkeztek hozzánk James Biff Houldin csapata az Egyesült Államokból Ezra Millstein csapata az Egyesült Államokból Ernie Fraser csapata Kanadából Külön köszönettel tartozunk az önkéntes csoportok szervezéséért az alábbi partnereinknek: HFH Canada; Flower City HFH (Rochester, NY); HFH Palm Beach County

10 TÁMOGATÓINK Köszönjünk támogatóink 2014-ben nyújtott segítségét! Saint Gobain Initiative Foundation Hőszigetelési- és mélyszegénységben élő családokkal végzett programunkat támogatta. UniCredit Foundation Építőanyagbank programunkat támogatta. Aktion Deutschland Hilft Elsőként Lakhatást! Programunk támogatója. Ge Ligthing Hőszigetelési Programunkat támogatta. KPMG Pro Bono szervezetfejlesztési tanácsadással és működési támogatással segítette munkánkat American International School of Budapest Működési támogatással segítette munkánkat. Norvég Civil Támogatási Alap Figyelemfelhívó akciónk támogatója ProLogis Elsőként Lakhatást! Programunkat támogatta Mester Építő Kft. Építőanyagbankunkat támogatta építőanyag felajánlásokkal. Nemzetközi Visegrádi Alap Támogatásával településfejlesztési kerekasztalt hoztunk létre.

11 Medosz Hotel Szervezetünk szállásadója. Nemzeti Együttműködési Alap Pályázati úton nyert támogatást Lakhatási Jelentésünk létrehozására fordítottuk. Erasmus + Szakpolitikai tevékenységünket támogatta: stratégiai partnerként vettünk részt a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei projektjében. Matthew 25 Foundation Programjaink finanszírozásához és a BME Két Tanítási Nyelvű Gimnázium önkéntes napjait támogatta. ELMŰ Nyrt. A támogatást Elsőként Lakhatást! programunkban felújítandó lakások fejlesztésére fogjuk költeni évben. Habitat for Humanity Deutschland Elsőként Lakhatást! Programunkat támogatta Prezi.com Kft HabitatPont programunkat támogatta Erste Bank A Szimplakert Közös Lábos programján gyűjtött számunka Noerr Ügyvédi Iroda Pro-bono jogi szolgáltatásokat nyújtott szervezetünknek 1%-os kampányunk során szervezetünk javára rendelkezők SZJA 1%-ából Ft-ot gyűjtöttünk. Az összeget HabitatPont programunk finanszírozására fordítottuk. Hálásan köszönjük egyéni adományozóink felajánlásait!

12 A HABITAT FOR HUMANITY MAGYARORSZÁG SZERVEZETI FELÉPÍTÉSE A Habitat for Humanity Magyarországot két szervezet alkotja. A Habitat for Humanity Magyarország Alapítvány és a HfH International Hungary Szolgáltató Nonprofit Kft. egyaránt 1996-ban alakult. A kétféle szervezeti forma segít minket abban, hogy elérjük céljainkat: így egyszerre tudjuk felhasználni a projektjeinkre adományként vagy pályázati forrásból érkező összegeket, miközben olyan tevékenységeket is folytathatunk, mint az építési beruházás és annak járulékos tevékenysége. Az alapítvány munkáját 3 főből álló kuratórium és egy szintén 3 tagú felügyelőbizottság irányítja. A nonprofit kft. vezetését ugyancsak 3 fős felügyelőbizottság segíti. Munkájukat önkéntesként térítésmentesen végzik. Programjaink megvalósítását a két szervezetnél összesen 14 állandó munkatársunk biztosítja. Feladataik a projektek műszaki előkészítése, pénzügyi tervezése és elszámolása, szakszerű lebonyolítása, az érdekképviseleti, önkénteseket szervező és szemléletformáló tevékenység koordinálása, ügyfeleink szociális munkával való támogatása. Közülük hárman vidéken dolgoznak a támogatottakkal való jobb kapcsolattartás érdekében.

13 Átláthatóság Az Alapítvány és a Nonprofit Kft es üzleti évről szóló független könyvvizsgálói jelentései elkészültek és e dokumentum mellékleteiként olvashatóak. Tevékenységünkhöz a szükséges pénzügyi fedezet rendelkezésre állt, likviditási problémák nem merültek fel. Beszámolóink és közhasznúsági jelentéseink az alábbi linkeken érhetőek el: A Habitat for Humanity Magyarország Alapítvány beszámolója és könyvvizsgálói jelentése A Habitat for Humanity Magyarország Alapítvány közhasznúsági jelentése A HFHI Hungary Nonprofit Kft. beszámolója A HFHI Hungary Nonprofit Kft. Közhasznúsági jelentése A Habitat for Humanity Magyarország alapítója, a Habitat International egy több éves megállapodás keretében forrásokat biztosít az adományszervezési tevékenységünk fejlesztésére. Ez a megállapodás lehetővé teszi, hogy a Habitat for Humanity Magyarország minden egyéb támogatást száz százalékban a támogatási szerződésben, adományozási felhívásban megnevezett célokra fordítson, így az erre szánt alapítói támogatáson kívül egyéb forrást nem fordítottunk adományszervezési célokra 2014-ben. Az adományszervezési tevékenységeinkre, azaz szervezetünk hosszú távú fenntarthatóságának biztosítására fordított, célzott alapítói támogatás 2014-ben Ft volt. A Habitat for Humanity Magyarország csatlakozott az adományozási kultúra javítását, az adományok felhasználásának átláthatóságát célzó - 9 civil szervezet összefogásával megvalósuló adománygyűjtők önszabályozó testületéhez, mely közös Etikai kódexet hozott létre. HABITAT FOR HUMANITY MAGYARORSZÁG / HFHI Hungary Nonprofit Kft Budapest, Hajós utca 9. Tel: Fax: habitat@habitat.hu

A HABITAT FOR HUMANITY MAGYARORSZÁG 2013-AS KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE

A HABITAT FOR HUMANITY MAGYARORSZÁG 2013-AS KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A HABITAT FOR HUMANITY MAGYARORSZÁG 2013-AS KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A HABITAT FOR HUMANITY ALAPÍTVÁNY ÉS A HFH INTERNATIONAL HUNGARY SZOLGÁLTATÓ NONPROFIT KFT. HIVATALOS JELENTÉSEINEK ÖSSZEFOGLALÁSA A

Részletesebben

A NONPROFIT INFORMÁCIÓS ÉS OKTATÓ KÖZPONT (NIOK) ALAPÍTVÁNY 2014. ÉVI BESZÁMOLÓJA A KAPOTT ADOMÁNYOK FELHASZNÁLÁSÁRÓL

A NONPROFIT INFORMÁCIÓS ÉS OKTATÓ KÖZPONT (NIOK) ALAPÍTVÁNY 2014. ÉVI BESZÁMOLÓJA A KAPOTT ADOMÁNYOK FELHASZNÁLÁSÁRÓL A NONPROFIT INFORMÁCIÓS ÉS OKTATÓ KÖZPONT (NIOK) ALAPÍTVÁNY 2014. ÉVI BESZÁMOLÓJA A KAPOTT ADOMÁNYOK FELHASZNÁLÁSÁRÓL Érkezett adományok áttekintés... 2 Könyvvizsgálat adomány... 2 Adhat Vonal támogatása...

Részletesebben

A NONPROFIT INFORMÁCIÓS ÉS OKTATÓ KÖZPONT (NIOK) ALAPÍTVÁNY 2013. ÉVI BESZÁMOLÓJA A KAPOTT ADOMÁNYOK FELHASZNÁLÁSÁRÓL

A NONPROFIT INFORMÁCIÓS ÉS OKTATÓ KÖZPONT (NIOK) ALAPÍTVÁNY 2013. ÉVI BESZÁMOLÓJA A KAPOTT ADOMÁNYOK FELHASZNÁLÁSÁRÓL A NONPROFIT INFORMÁCIÓS ÉS OKTATÓ KÖZPONT (NIOK) ALAPÍTVÁNY 2013. ÉVI BESZÁMOLÓJA A KAPOTT ADOMÁNYOK FELHASZNÁLÁSÁRÓL Érkezett adományok áttekintés... 2 Könyvvizsgálat adomány... 2 Adhat Vonal támogatása...

Részletesebben

Éves beszámoló. A Habitat for Humanity Magyarország tevékenységéről

Éves beszámoló. A Habitat for Humanity Magyarország tevékenységéről Éves beszámoló A Habitat for Humanity Magyarország tevékenységéről 2015 1 Mindenkit megillet a méltó otthon Mi a Habitat for Humanity Magyarországnál egy olyan jövőért dolgozunk, ahol minden ember méltó

Részletesebben

Elsőként Lakhatást Szakmai Nap november 7. Aknai Zoltán Menhely Alapítvány

Elsőként Lakhatást Szakmai Nap november 7. Aknai Zoltán Menhely Alapítvány Elsőként Lakhatást Szakmai Nap 2016. november 7. Aknai Zoltán Menhely Alapítvány Elsőként Lakhatást! Utcáról Lakásba? A program előzményei PHARE program foglalkoztatás segítése Foglalkoztatási Lakhatási

Részletesebben

Habitat for Humanity Magyarország: A lakhatás biztonsága Magyarországon - szakpolitikai kérdések és civil válasz-kísérletek. 2011. Május 6.

Habitat for Humanity Magyarország: A lakhatás biztonsága Magyarországon - szakpolitikai kérdések és civil válasz-kísérletek. 2011. Május 6. Habitat for Humanity Magyarország: A lakhatás biztonsága Magyarországon - szakpolitikai kérdések és civil válasz-kísérletek 2011. Május 6. Megfelelő lakhatás ENSZ Gazdasági, Szociális és Kulturális Jogok

Részletesebben

A HABITAT FOR HUMANITY MAGYARORSZÁG ALAPÍTVÁNY ÉS

A HABITAT FOR HUMANITY MAGYARORSZÁG ALAPÍTVÁNY ÉS A HABITAT FOR HUMANITY MAGYARORSZÁG ALAPÍTVÁNY ÉS A HFH INTERNATIONAL HUNGARY SZOLGÁLTATÓ NONPROFIT KFT. 2009. évi közhasznúsági jelentésének tartalmi beszámolója Budapest, 2010. május 31. Bevezetés A

Részletesebben

A NONPROFIT INFORMÁCIÓS ÉS OKTATÓ KÖZPONT (NIOK) ALAPÍTVÁNY ÉVI BESZÁMOLÓJA A KAPOTT ADOMÁNYOK FELHASZNÁLÁSÁRÓL

A NONPROFIT INFORMÁCIÓS ÉS OKTATÓ KÖZPONT (NIOK) ALAPÍTVÁNY ÉVI BESZÁMOLÓJA A KAPOTT ADOMÁNYOK FELHASZNÁLÁSÁRÓL A NONPROFIT INFORMÁCIÓS ÉS OKTATÓ KÖZPONT (NIOK) ALAPÍTVÁNY 2015. ÉVI BESZÁMOLÓJA A KAPOTT ADOMÁNYOK FELHASZNÁLÁSÁRÓL Érkezett adományok áttekintés... 2 Könyvvizsgálat adomány... 2 Adhat Vonal támogatása...

Részletesebben

SZOCIÁLIS ÉPÍTÉS. László Tamás, Szabó Dávid kutatási beszámoló 2o11. november 23. Közösség és építészet BME Építőművészeti Doktori Iskola

SZOCIÁLIS ÉPÍTÉS. László Tamás, Szabó Dávid kutatási beszámoló 2o11. november 23. Közösség és építészet BME Építőművészeti Doktori Iskola SZOCIÁLIS ÉPÍTÉS László Tamás, Szabó Dávid kutatási beszámoló 2o11. november 23. Közösség és építészet BME Építőművészeti Doktori Iskola TARTALOM "segíts magadon" CIVIL SZERVEZŐDÉS A SZOCIÁLIS LAKHATÁS

Részletesebben

2013. július 2., Szikszó. 25 July 2013

2013. július 2., Szikszó. 25 July 2013 Mintaprojekt az elérhető Európai Uniós források felhasználásának elősegítéséért a hátrányos helyzetű lakosság fenntartható lakhatási körülményeinek és szociális helyzetének javítása érdekében Pécsett 2013.

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI BESZÁMOLÓ 2012

KÖZHASZNÚSÁGI BESZÁMOLÓ 2012 KÖZHASZNÚSÁGI BESZÁMOLÓ 2012 GENIUS TEHETSÉGGONDOZÓ ALAPÍTVÁNY Budapest, 2013. április 30. TARTALOM 1. Egyszerűsített éves beszámoló 2. Kiegészítő melléklet 3. Közhasznúsági melléklet KÖZHASZNÚSÁGI MELLÉKLET

Részletesebben

Megvalósítás helyszíne, település. Társ-állattal utcán élők intézményi befogadásának támogatása. Budapest. Budapest. Budapest.

Megvalósítás helyszíne, település. Társ-állattal utcán élők intézményi befogadásának támogatása. Budapest. Budapest. Budapest. TÁMOGATÁSI DÖNTÉS az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Hajléktalanokért Közalapítvány között kötött, 15349-1/2018/SZOCSZOLG ügyiratszámú együttműködési megállapodás alapján, a Hajléktalanokért Közalapítvány

Részletesebben

Cím: 2600 Vác, Rákóczi út 36. weboldal: www.boldogceferinoalapitvany.hu e-mail: eselyreferens@boldogceferinoalapitvany.hu telefon: +36208231404

Cím: 2600 Vác, Rákóczi út 36. weboldal: www.boldogceferinoalapitvany.hu e-mail: eselyreferens@boldogceferinoalapitvany.hu telefon: +36208231404 Célcsoportjaink közé soroljuk mindazon embereket és csoportokat, akik a hátrányos helyzetükből adódóan, vagy az egyenlő bánásmódban is rögzített védett tulajdonságaik miatt perifériára szorultak. Feladatunknak

Részletesebben

A Habitat for Humanity Magyarország lakhatási programjai

A Habitat for Humanity Magyarország lakhatási programjai A Habitat for Humanity Magyarország lakhatási programjai Tartalomjegyzék Köszöntő... 1 Kik vagyunk?.................................... 2 Érdekképviselettel az igazságos lakáspolitikáért... 4 Éves jelentés

Részletesebben

POLITIKA, OKTATÁSPOLITIKA

POLITIKA, OKTATÁSPOLITIKA SPIRA VERONIKA POLITIKA, OKTATÁSPOLITIKA FÜGGELÉK 1 Megjegyzések a Függelékhez A Politika, oktatáspolitika dokumentumgyűjteményt a függelék zárja, amely bemutatja, hogy az önkormányzati munka milyen járulékos

Részletesebben

A HABITAT FOR HUMANITY MAGYARORSZÁG ALAPÍTVÁNY ÉS

A HABITAT FOR HUMANITY MAGYARORSZÁG ALAPÍTVÁNY ÉS A HABITAT FOR HUMANITY MAGYARORSZÁG ALAPÍTVÁNY ÉS A HFH INTERNATIONAL HUNGARY SZOLGÁLTATÓ NONPROFIT KFT. 2010. évi közhasznúsági jelentésének tartalmi beszámolója Budapest, 2011. május 31. BEVEZETŐ A Habitat

Részletesebben

NIOK Alapítvány a civil partner

NIOK Alapítvány a civil partner NIOK Alapítvány a civil partner Tudás, tapasztalat, infrastruktúra, szolgáltatások Egyre több vállalat fordít figyelmet a társadalmi felelősségvállalásra (CSR) és azon belül is a jótékonyságra, az adományozásra,

Részletesebben

Az EGT/Norvég Civil Támogatási Alap 2013-2016

Az EGT/Norvég Civil Támogatási Alap 2013-2016 Az EGT/Norvég Civil Támogatási Alap 2013-2016 A támogató és a lebonyolítók Forrás EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmus Lebonyolítók Ökotárs Alapítvány Autonómia Alapítvány Demokratikus Jogok Fejlesztéséért

Részletesebben

2016-ban legfontosabb vállalati támogatónk a Telenor Magyarország volt. Sikeres adománygyűjtést zártunk az IBS Alumni rendezvényén.

2016-ban legfontosabb vállalati támogatónk a Telenor Magyarország volt. Sikeres adománygyűjtést zártunk az IBS Alumni rendezvényén. 2016. évi beszámoló A 2016-os év a Hintalovon Alapítvány és első projektjeinek elindításáról szólt. 2016 márciusában benyújtott bejegyzési kérelmünkről 2016. május 6-án született bírósági határozat, de

Részletesebben

BESZÁMOLÓ az Utcáról Lakásba! Egyesület évi munkájáról

BESZÁMOLÓ az Utcáról Lakásba! Egyesület évi munkájáról BESZÁMOLÓ az Utcáról Lakásba! Egyesület 2015. évi munkájáról Bevezető Az Utcáról Lakásba! Egyesület 2015-ben is azon dolgozott, hogy minél több hajléktalan ember költözhessen lakásba. A Kunyhóból Lakásba!

Részletesebben

Gyorsjelentés a hajléktalan emberek 2011 február 3-i kérdőíves adatfelvételéről

Gyorsjelentés a hajléktalan emberek 2011 február 3-i kérdőíves adatfelvételéről Február Harmadika Munkacsoport Gyorsjelentés a hajléktalan emberek 2011 február 3-i kérdőíves adatfelvételéről Összefoglaló: Győri Péter Gyorsjelentés a 2011. évi hajléktalan-adatfelvételről Válaszadó

Részletesebben

Gyorsjelentés a hajléktalan emberek 2015 február 3-i kérdőíves adatfelvételéről

Gyorsjelentés a hajléktalan emberek 2015 február 3-i kérdőíves adatfelvételéről Gyorsjelentés a hajléktalan emberek 2015 február 3-i kérdőíves adatfelvételéről Összefoglaló: Győri Péter Gurály Zoltán Szabó Andrea Minden eddiginél több hajléktalan ember, 10 928 fő vett részt a február

Részletesebben

Városrehabilitációs törekvések Pécs-Keleten

Városrehabilitációs törekvések Pécs-Keleten Városrehabilitációs törekvések Pécs-Keleten Dr. Kovács Katalin Pécs MJV Polgármesteri Hivatala Természeti és Emberi Erőforrás Referatúra I. célcsoport: Mélyszegénységben élők és romák I. célcsoport: Mélyszegénységben

Részletesebben

A Budapesti Hajléktalanügyi Konzorcium Működése

A Budapesti Hajléktalanügyi Konzorcium Működése A Budapesti Hajléktalanügyi Konzorcium Működése Első Szakasz 2011. november 1. 2012. március 31. Balatonföldvár 2012. augusztus 30.-31. Aknai Zoltán Közterület helyett emberibb Körülmények (Menhely Alapítvány)

Részletesebben

EFOP TÁRSADALMI SZEREPVÁLLALÁS ERŐSÍTÉSE A KÖZÖSSÉGEK FEJLESZTÉSÉVEL

EFOP TÁRSADALMI SZEREPVÁLLALÁS ERŐSÍTÉSE A KÖZÖSSÉGEK FEJLESZTÉSÉVEL EFOP-1.3.5-16 TÁRSADALMI SZEREPVÁLLALÁS ERŐSÍTÉSE A KÖZÖSSÉGEK FEJLESZTÉSÉVEL PÁLYÁZAT CÉLJA: A helyi igényekre, lehetőségekre reflektálva új formalizált vagy nem formalizált kisközösségek létrehozása

Részletesebben

Magyar Református Szeretetszolgálat

Magyar Református Szeretetszolgálat Magyar Református Szeretetszolgálat 2013 Tisztelt Hölgyem / Uram!! A Magyar Református Szeretetszolgálat vezetősége, dolgozóinak és támogatóinak közössége a 2013. év lezárása után is hálás szívvel tekinthet

Részletesebben

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével EFOP

Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével EFOP Társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével EFOP-1.3.5-16 Alapvető célok: A helyi igényekre, lehetőségekre reflektálva új formalizált vagy nem formalizált kisközösségek létrehozása

Részletesebben

Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület

Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület A szervezet célja A Dél-Zalai civil szektor tevékenységének, érdekvédelmének, forrásteremtésének és környezetvédelmi,- karitatív akcióinak koordinálása. Térségfejlesztési

Részletesebben

A Világ Legnagyobb Tanórája. Emberi Erőforrások Minisztériuma - PontVelem Okos Program

A Világ Legnagyobb Tanórája. Emberi Erőforrások Minisztériuma - PontVelem Okos Program A Világ Legnagyobb Tanórája 2015 Emberi Erőforrások Minisztériuma - PontVelem Okos Program Projekt áttekintés A PontVelem Okos Program bemutatása A Világ Legnagyobb Tanórájának ismertetése Hazai kezdeményezés

Részletesebben

~!J.l,. számú előterjesztés

~!J.l,. számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere ~!J.l,. számú előterjesztés Előterjesztés a Képviselő-testület részére az Utcáról Lakásba! Egyesülettel együttműködési megállapodás megkötéséről

Részletesebben

Pénzügyi oktatási programok a Citibanknál

Pénzügyi oktatási programok a Citibanknál Pénzügyi oktatási programok a Citibanknál A tudás a legnagyobb értékünk Hencz Éva CSR ügyvezető igazgató, média- és közösségi kapcsolatok, Citibank Zrt. 2007. május 23. A Citi társadalmi felelősségvállalásának

Részletesebben

Danks Emese

Danks Emese Danks Emese +3630-4996358 danksmse@gmail.com Szakmai tapasztalat 2013 november UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány ügyvezető igazgató A világ legnagyobb, gyermekekkel foglalkozó humanitárius szervezetének

Részletesebben

ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30

ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30 ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30 Hátrányos helyzetű fiatalok munkaerő-piaci integrációjában szerzett svájci és magyar tapasztalatok felhasználása egy közös módszertan kidolgozásához c. projekt bemutatása

Részletesebben

Ref # 1 A program neve: Kapacitásépítő támogatási program. Munkatársak Célcsoport száma 3 fő / ország Civil szervezetek és önkormányzat ok

Ref # 1 A program neve: Kapacitásépítő támogatási program. Munkatársak Célcsoport száma 3 fő / ország Civil szervezetek és önkormányzat ok Ref # 1 Kapacitásépítő támogatási program az 5 950 000 USD 212 088 USD fő / önkormányzat ok Az 5.000 USD támogatással indított Kapacitásépítő támogatási program célja a demokrácia és civil társadalom eszményeinek

Részletesebben

Lakhatási szegénység

Lakhatási szegénység Lakhatási szegénység Megfelelő lakhatás Lakhatás jogi biztonsága Szolgáltatások, infrastruktúra elérhetősége Megfizethetőség Lakásra való fizikai alkalmasság Akadálymentes Lokáció Kulturális megfelelőség

Részletesebben

Beszámoló és Közhasznúsági jelentés Nyelvoktatás fejlesztéséért Petőfi Sándor Általános Iskola Alapítványának 2012. évi tevékenységéről.

Beszámoló és Közhasznúsági jelentés Nyelvoktatás fejlesztéséért Petőfi Sándor Általános Iskola Alapítványának 2012. évi tevékenységéről. Beszámoló és Közhasznúsági jelentés Nyelvoktatás fejlesztéséért Petőfi Sándor Általános Iskola Alapítványának 2012. évi tevékenységéről. A társadalmi szervezetet a Fejér Megyei Bíróság 1999. 06. 29-i Pk.

Részletesebben

2011. évi közhasznúsági jelentése. Bevezetés

2011. évi közhasznúsági jelentése. Bevezetés Börzsöny Természet- és Környezetvédelmi Közhasznú Alapítvány 2011. évi közhasznúsági jelentése Bevezetés A Börzsöny Természet- és Környezetvédelmi Közhasznú Alapítvány célja Pest és Nógrád megyében, szűkebben

Részletesebben

ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30

ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30 ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30 Hátrányos helyzetű fiatalok munkaerő-piaci integrációjában szerzett svájci és magyar tapasztalatok felhasználása egy közös módszertan kidolgozásához c. projekt bemutatása

Részletesebben

42. Kultúra keretprogram: változik, hogy változatlan maradjon?

42. Kultúra keretprogram: változik, hogy változatlan maradjon? 42. Kultúra keretprogram: változik, hogy változatlan maradjon? Kultúra keretprogram: változik, hogy változatlan maradjon? 2000. óta létezik az Európai Unió egységes kultúratámogató programja. A korábbi

Részletesebben

Felhívás társadalmi vállalkozások mentorálására

Felhívás társadalmi vállalkozások mentorálására Felhívás társadalmi vállalkozások mentorálására Sok éves vállalkozói vagy vállalkozásokat segítő tapasztalattal rendelkezik? Szívesen használná tudását, tapasztalatát mélyszegénységben élő közösségek segítésére?

Részletesebben

Igényelt támogatás (Ft) Pályázati azonosító. Javasolt támogatás (Ft) Pályázó szervezet neve Székhely Javasolt program megnevezése

Igényelt támogatás (Ft) Pályázati azonosító. Javasolt támogatás (Ft) Pályázó szervezet neve Székhely Javasolt program megnevezése TÁMOGATÁSI DÖNTÉS az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Hajléktalanokért Közalapítvány között kötött, 22488-2/2017/SZOCSZOLG ügyiratszámú együttműködési megállapodás alapján, a Hajléktalanokért Közalapítvány

Részletesebben

Dunakeszi Szent István Általános Iskoláért Alapítvány 2120 Dunakeszi, Táncsics u. 4.

Dunakeszi Szent István Általános Iskoláért Alapítvány 2120 Dunakeszi, Táncsics u. 4. Dunakeszi Szent István Általános Iskoláért Alapítvány 2120 Dunakeszi, Táncsics u. 4. 2012. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE Dunakeszi, 2013. május 21. Tyimofejevné Iványi Réka a kuratórium elnöke Az alapítvány

Részletesebben

Adósságrendezéstől a pénzügyi integrációig

Adósságrendezéstől a pénzügyi integrációig Adósságrendezéstől a pénzügyi integrációig Hitel-S Program 2009-2018 Magyar Máltai Szeretetszolgálat a szegények szolgálata Az információs társadalomban a szegénység egyik legfőbb forrása az információhoz

Részletesebben

Transzparencia az adományozásban. Gerencsér Balázs Adománygyűjtők Önszabályozó Testületének szóvivője

Transzparencia az adományozásban. Gerencsér Balázs Adománygyűjtők Önszabályozó Testületének szóvivője Transzparencia az adományozásban Gerencsér Balázs Adománygyűjtők Önszabályozó Testületének szóvivője Miért fontos az átláthatóság? A magánadományozók 21%- a azért nem adod pénzbeli adományt, mert nem bízik

Részletesebben

Társaság a Lakásépítésért Egyesület tevékenysége a magyarországi lakásépítések élénkítése érdekében

Társaság a Lakásépítésért Egyesület tevékenysége a magyarországi lakásépítések élénkítése érdekében Társaság a Lakásépítésért Egyesület tevékenysége a magyarországi lakásépítések élénkítése érdekében Előadó: Dr. Kóczán Béla, partner ügyvéd Dr. Maráczi Zsolt és Társai Ügyvédi Iroda 1119 Budapest, Bártfai

Részletesebben

2018-ban immár 20. alkalommal valósult meg a február 3-i hajléktalan adatfelvétel

2018-ban immár 20. alkalommal valósult meg a február 3-i hajléktalan adatfelvétel Összefoglaló: Február Harmadika Munkacsoport Négy hajléktalan közül három lakásban élhetne A hajléktalan-ellátás mellett egészen más segítő rendszerekre is szükség lenne 2018-ban immár 20. alkalommal valósult

Részletesebben

JÖVŐNK KÖTELEZETTSÉGEI A JELEN LEHETŐSÉGEI KEDVEZMÉNYES KOLLEKTÍV STANDMEGJELENÉSI AJÁNLAT A CONSTRUMA / RENEO 2014-RE

JÖVŐNK KÖTELEZETTSÉGEI A JELEN LEHETŐSÉGEI KEDVEZMÉNYES KOLLEKTÍV STANDMEGJELENÉSI AJÁNLAT A CONSTRUMA / RENEO 2014-RE KEDVEZMÉNYES KOLLEKTÍV STANDMEGJELENÉSI AJÁNLAT A CONSTRUMA / RENEO 2014-RE CONSTRUMA / RENEO 2014 A HUNGEXPO Zrt. szakmai partnereként ismét kedvező megjelenési lehetőséget kínálunk a 2014 évi CONSTRUMA

Részletesebben

Fehérvár Travel Közhasznú Alapítvány a Rászorulókért Elnöki beszámoló 2012. január 1. 2012. december 31.

Fehérvár Travel Közhasznú Alapítvány a Rászorulókért Elnöki beszámoló 2012. január 1. 2012. december 31. Fehérvár Travel Közhasznú Alapítvány a Rászorulókért Elnöki beszámoló 2012. január 1. 2012. december 31. "Lemondani a feleslegről akkor, amikor másoknak a szükséges hiányzik: nem jótett, hanem kötelesség."

Részletesebben

Magyar Innováció és Hatékonyság (Mi6) Nonprofit Kft. Virtuális Erőmű Program TM

Magyar Innováció és Hatékonyság (Mi6) Nonprofit Kft. Virtuális Erőmű Program TM Workshop - KEHOP-1.2.0 kiemelt projekt Magyar Innováció és Hatékonyság (Mi6) Nonprofit Kft. Virtuális Erőmű Program TM Gyurkó Dániel Tamás 2018. január 30. Intézetünket kiterjedt szakmai és társadalmi

Részletesebben

. számú előterjesztés

. számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere f2j~. számú előterjesztés Előterjesztés a Képviselő-testület részére az Utcáról Lakásba Egyesülettel együttműködési megállapodás megkötéséről

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATOK ÉS KKV-K SZÁMÁRA RELEVÁNS PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK ÁTTEKINTÉSE A TRANSZNACIONÁLIS ÉS INTERREGIONÁLIS PROGRAMOKBAN

ÖNKORMÁNYZATOK ÉS KKV-K SZÁMÁRA RELEVÁNS PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK ÁTTEKINTÉSE A TRANSZNACIONÁLIS ÉS INTERREGIONÁLIS PROGRAMOKBAN ÖNKORMÁNYZATOK ÉS KKV-K SZÁMÁRA RELEVÁNS PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK ÁTTEKINTÉSE A TRANSZNACIONÁLIS ÉS INTERREGIONÁLIS PROGRAMOKBAN Miben különböznek a nemzetközi programok? 1. Idegen nyelv használata 2. Konzorciumépítés

Részletesebben

Zala Megyei Civil Információs Centrum. Horváth Rita - irodavezető

Zala Megyei Civil Információs Centrum. Horváth Rita - irodavezető Zala Megyei Civil Információs Centrum Horváth Rita - irodavezető Tevékenységek Szakmai tanácsadási rendszer biztosítása: Jogi, közhasznúsági Pénzügyi, könyvviteli és adózási Pályázati Forrásteremtési Számítógép-kezelési

Részletesebben

Előterjesztés 9. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének február 17-i ülésére

Előterjesztés 9. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének február 17-i ülésére Előterjesztés 9. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. február 17-i ülésére Tárgy: A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület 2016. évről szóló szakmai beszámolójának elfogadása

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm estere. Ikt.sz.: 20376/2015 Javaslat a kárpátaljai magyarok megsegítésére beérkezett adományok továbbítására

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm estere. Ikt.sz.: 20376/2015 Javaslat a kárpátaljai magyarok megsegítésére beérkezett adományok továbbítására Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm estere Ikt.sz.: 20376/2015 Javaslat a kárpátaljai magyarok megsegítésére beérkezett adományok továbbítására Tisztelt Közgyűlés! A Közgyűlés a 2015. áprilisi ülésén

Részletesebben

NTP-FTH SPECIÁLIS TEHETSÉGBANK SZAKMAI BESZÁMOLÓ

NTP-FTH SPECIÁLIS TEHETSÉGBANK SZAKMAI BESZÁMOLÓ NTP-FTH-15-0036 SPECIÁLIS TEHETSÉGBANK SZAKMAI BESZÁMOLÓ Tartalom 1. A pályázati program lényege... 3 2. A támogatás segítségével megvalósult szakmai tevékenysége... 3 3. A pályázatban megfogalmazott célok

Részletesebben

2015 évi Közhasznúsági jelentés

2015 évi Közhasznúsági jelentés Academia Humana Wagner Nándor Művész Hagyatékát Ápoló Alapítvány 1112 Budapest, Brassó út 26/a. 2015 évi Közhasznúsági jelentés Budapest, 2016. május 24. Elnök 2015 évi Közhasznúsági jelentés 1 1. A szervezet

Részletesebben

Uniós források a települési ifjúsági munka szolgálatában

Uniós források a települési ifjúsági munka szolgálatában Uniós források a települési ifjúsági munka szolgálatában Batta Zsófia Család- és Ifjúságpolitikai Stratégiai és Koordinációs Főosztály Budapest, 2017. március Fiatalokat érintő, közösségfejlesztést szolgáló

Részletesebben

Fehérvár Travel Közhasznú Alapítvány a Rászorulókért Elnöki beszámoló 2011. január 1. 2011. december 31.

Fehérvár Travel Közhasznú Alapítvány a Rászorulókért Elnöki beszámoló 2011. január 1. 2011. december 31. Fehérvár Travel Közhasznú Alapítvány a Rászorulókért Elnöki beszámoló 2011. január 1. 2011. december 31. "Lemondani a feleslegről akkor, amikor másoknak a szükséges hiányzik: nem jótett, hanem kötelesség."

Részletesebben

A SZEDER ( Szülők Egyesülete Diákokért Erdőkertesen) Közhasznú EGYESÜLET KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A 2004. ÉVRŐL

A SZEDER ( Szülők Egyesülete Diákokért Erdőkertesen) Közhasznú EGYESÜLET KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A 2004. ÉVRŐL A SZEDER ( Szülők Egyesülete Diákokért Erdőkertesen) Közhasznú EGYESÜLET KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A 2004. ÉVRŐL 1. TAGTOBORZÁS, SZERVEZETÉPÍTÉS A 2003. évben 41 taggal és közel 60 támogató taggal működtünk.

Részletesebben

Hidak építése a minőségügy és az egészségügy között

Hidak építése a minőségügy és az egészségügy között DEBRECENI EGÉSZSÉGÜGYI MINŐSÉGÜGYI NAPOK () 2016. május 26-28. Hidak építése a minőségügy és az egészségügy között A TOVÁBBKÉPZŐ TANFOLYAM KIADVÁNYA Debreceni Akadémiai Bizottság Székháza (Debrecen, Thomas

Részletesebben

A SZÁMVITELI TÖRVÉNY SZERINTI EGYÉB SZERVEZETEK KÖZHASZNÚ EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJA. Arany Liliom Alapítvány 2010.

A SZÁMVITELI TÖRVÉNY SZERINTI EGYÉB SZERVEZETEK KÖZHASZNÚ EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJA. Arany Liliom Alapítvány 2010. A SZÁMVITELI TÖRVÉNY SZERINTI EGYÉB SZERVEZETEK KÖZHASZNÚ EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJA Arany Liliom Alapítvány 2010. Alapítvány nyilvántartási száma: AM-3369 A közhasznú szervezetekről szóló 1997. évi

Részletesebben

A SZEKCIÓÜLÉSEK TÉMÁI RÉSZLETESEN

A SZEKCIÓÜLÉSEK TÉMÁI RÉSZLETESEN A SZEKCIÓÜLÉSEK TÉMÁI RÉSZLETESEN 1. KÖZTERÜLETEN NE ÉLJENEK ÉS NE ALUDJANAK EMBEREK?! SPECIÁLIS KIHÍVÁSOK AZ UTCAI SZOLGÁLTATÁSOK KAPCSÁN SZEKCIÓVEZETŐ: MORVA EMÍLIA (MAGYAR MÁLTAI SZERETETSZOLGÁLAT EGYESÜLET)

Részletesebben

Pro Bono platform és hatásmérés Lévai Gábor Civil Support Nonprofit Kft.

Pro Bono platform és hatásmérés Lévai Gábor Civil Support Nonprofit Kft. Pro Bono platform és hatásmérés Lévai Gábor Civil Support Nonprofit Kft. Társadalmi hatás logikája Models of Impact by Verynice.co - Termék www.modelsofimpact.co Models of Impact by Verynice.co - Szolgáltatás

Részletesebben

Pályázó szervezet neve Székhely Javasolt program megnevezése

Pályázó szervezet neve Székhely Javasolt program megnevezése TÁMOGATÁSI DÖNTÉS az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Hajléktalanokért Közalapítvány között kötött, 13818-6/2016/SZOCSZOLG ügyiratszámú együttműködési megállapodás alapján, a Hajléktalanokért Közalapítvány

Részletesebben

TÁMOP-5.3.2-12/1-2012-0001

TÁMOP-5.3.2-12/1-2012-0001 FogLak projekt2 Az utcán élő hajléktalan személyek társadalmi visszailleszkedésének, sikeres munkaerő-piaci integrációjának megalapozása TÁMOP-5.3.2-12/1-2012-0001 A projekt célja Az utcán élő hajléktalan

Részletesebben

ÖNKÉNTES ÉS GYAKORNOKI PROGRAM

ÖNKÉNTES ÉS GYAKORNOKI PROGRAM ÖNKÉNTES ÉS GYAKORNOKI PROGRAM FELHÍVÁS AZ ESZTERHÁZY KÁROLY EGYETEM HALLGATÓI RÉSZÉRE A PROGRAMBAN VALÓ RÉSZVÉTELRE A program célja, hogy lehetőséget biztosítson a hallgatók számára a munkatapasztalat-szerzésre,

Részletesebben

BESZÁMOLÓ TEVÉKENYSÉGRŐL ÉV

BESZÁMOLÓ TEVÉKENYSÉGRŐL ÉV BESZÁMOLÓ TEVÉKENYSÉGRŐL 2017. ÉV VitaFutura az életért, a jövőért Közhasznú Alapítvány 1139 Budapest, Teve u. 9/c 3/15. Budapest, 2018. május 28... képviselő www.vitafutura.hu * info@vitafutura.hu * Tel.:

Részletesebben

KultúrÁsz Közhasznú Egyesület 4032 Debrecen, Egyetem tér 1. Postacím: 4010 Debrecen, Pf. 25. E-mail: kulturasz@freemail.hu

KultúrÁsz Közhasznú Egyesület 4032 Debrecen, Egyetem tér 1. Postacím: 4010 Debrecen, Pf. 25. E-mail: kulturasz@freemail.hu KultúrÁsz Közhasznú Egyesület 4032 Debrecen, Egyetem tér 1. Postacím: 4010 Debrecen, Pf. 25. E-mail: kulturasz@freemail.hu Közhasznúsági jelentés 2009. Tartalom a) A számviteli beszámoló 2 b) A költségvetési

Részletesebben

Tájékoztatás a SPARK programról

Tájékoztatás a SPARK programról Hoippj^j Bnln jjjjkkk Társadalompolitikai Programok Értékelésének Támogatása Európában Tájékoztatás a SPARK programról Scharle Ágota/Váradi Balázs Vezető kutató, Budapest Szakpolitikai Elemző Intézet Hélène

Részletesebben

Pénzügyi beszámoló 2013

Pénzügyi beszámoló 2013 Adószám: 18336999-1-43 Cégbíróság: Fővárosi Törvényszék Bejegyzési szám: 14.Pk.60.384/2012/3. Nyilvántartási szám: 11.662. 1119 Budapest, Fehérvári út 109. III/11. 2013 Fordulónap: 2013. december 31. Beszámolási

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2014. ÉVRŐL

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2014. ÉVRŐL KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2014. ÉVRŐL GYERMEKEINK A JÖVŐ ALAPÍTVÁNY 7530 KADARKÚT, FŐ U. 1. Tartalmi beszámoló A Gyermekeink a jövő Alapítvány 2104. évi működéséről A Gyermekeink a jövő Alapítvány 2014-ben

Részletesebben

kapcsolatok erősítése Vácott

kapcsolatok erősítése Vácott Közigazgatási partnerségi kapcsolatok erősítése Vácott ÁROP 1.A.6 2013 2013 0017 0017 A pályázati konstrukció A Közigazgatási partnerségi kapcsolatok erősítése elnevezésű pályázat célja a közigazgatási

Részletesebben

2011 az ÖNKÉNTESSÉG EURÓPAI ÉVE. Papp-Váry Borbála helyettes államtitkár KIM

2011 az ÖNKÉNTESSÉG EURÓPAI ÉVE. Papp-Váry Borbála helyettes államtitkár KIM 2011 az ÖNKÉNTESSÉG EURÓPAI ÉVE Papp-Váry Borbála helyettes államtitkár KIM AZ ÖNKÉNTESSÉG EURÓPAI ÉVÉNEK CÉLKITŰZÉSEI az Unio Tanácsa 2010/37/EK döntése alapján Az Európai Unión belüli önkéntes tevékenység

Részletesebben

Projektmenedzsment Kiválóság Tábla

Projektmenedzsment Kiválóság Tábla Az ÉV Projektmenedzsere Díj kiírási rendszere A Projektmenedzsment Kiválóság Tábla, a magyar projektmenedzsment szervezetek által létrehozott közösség, amely évente a Projektmenedzsment világnapján Év

Részletesebben

EB OVO EGYESÜLET Szakértői csoport STRATÉGIAI TERVEZÉS ÉS MEGVALÓSÍTÁS A KÖZÖSSÉGI KUTYATARTÁS SORÁN ÖNKORMÁNYZATOK SZÁMÁRA

EB OVO EGYESÜLET Szakértői csoport STRATÉGIAI TERVEZÉS ÉS MEGVALÓSÍTÁS A KÖZÖSSÉGI KUTYATARTÁS SORÁN ÖNKORMÁNYZATOK SZÁMÁRA EB OVO EGYESÜLET Szakértői csoport STRATÉGA TERVEZÉS ÉS MEGVALÓSÍTÁS A KÖZÖSSÉG KUTYATARTÁS SORÁN ÖNKORMÁNYZATOK SZÁMÁRA AZ EB OVO EGYESÜLET SZOLGÁLTATÁSA A települések döntéshozói azért dolgoznak, hogy

Részletesebben

Balatoni Integrációs és Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft.

Balatoni Integrációs és Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. Balatoni Integrációs és Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. A Balatoni Integrációs Kft. fő feladatai a régió jövőjét szolgáló fejlesztési dokumentumok elkészítése, megvalósulásukat segítő projektfejlesztési,

Részletesebben

Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testületi ülés JEGYZŐKÖNYV

Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testületi ülés JEGYZŐKÖNYV Adománygyűjtő Szervezetek Önszabályozó Testületi ülés JEGYZŐKÖNYV 2017. április 25. 14:00-16:00 Helyszín: Alapítvány a Budapesti Állatkertért (Budapest Állatkerti krt 6-12.) Jelenlévők: Montskó Éva Alapítvány

Részletesebben

Javaslat a Tolna Megyei Fejlesztési Ügynökség Nkkft évi üzleti tervének elfogadására Előterjesztő és előadó: Bán Róbert, az Nkkft.

Javaslat a Tolna Megyei Fejlesztési Ügynökség Nkkft évi üzleti tervének elfogadására Előterjesztő és előadó: Bán Róbert, az Nkkft. Egyszerű többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2018. február 9-i ülése 10. sz. napirendi pontja Javaslat a Tolna Megyei Fejlesztési Ügynökség Nkkft. 2018. évi üzleti tervének elfogadására Előterjesztő

Részletesebben

Pályázó szervezet neve Székhely Javasolt program megnevezése támogatás (Ft) 1051 Budapest Arany János u. 31. 1051 Budapest Arany János u. 31.

Pályázó szervezet neve Székhely Javasolt program megnevezése támogatás (Ft) 1051 Budapest Arany János u. 31. 1051 Budapest Arany János u. 31. KMR-101 TÁMOGATÁSI DÖNTÉS az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Hajléktalanokért Közalapítvány között kötött, 13880-4/2015/SZOCSZOLG ügyiratszámú együttműködési megállapodás alapján, a Hajléktalanokért

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2010. Sopron-Fertıd Kistérség Civil Szervezetek Szövetsége

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2010. Sopron-Fertıd Kistérség Civil Szervezetek Szövetsége KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2010. Sopron-Fertıd Kistérség Civil Szervezetek Szövetsége Székhely: 9400 Sopron, Király J. u. 24. Adószám: 18985933-1-08 MNyT sz: Pk.T.61.982/2007 (Gy-M-S) Lev. cím: 9401 Sopron,

Részletesebben

Céges farsang - re-krea stílusban

Céges farsang - re-krea stílusban Céges farsang - re-krea stílusban Humusz Szövetség A Humusz Szövetség mint országos civil szervezet célja, hogy Magyarországon a fenntartható, a természeti erőforrásokkal takarékosan bánó fogyasztás és

Részletesebben

Vig Zoltán Emlék-Alapítvány Sokorópátka

Vig Zoltán Emlék-Alapítvány Sokorópátka Vig Zoltán Emlék-Alapítvány Sokorópátka Vig Zoltán Sokorópátkán született 1942. augusztus 11-én. Apja, Vig Béla 1943. januárjában eltűnt a Don-kanyarban. Anyja Balogh Irén, hadiözvegyként egyetlen gyermekének

Részletesebben

Mindenkinek eredményes V. Magyarországi Klímacsúcs, Jövőnk a víz konferenciát kívánok!

Mindenkinek eredményes V. Magyarországi Klímacsúcs, Jövőnk a víz konferenciát kívánok! Médiatámogatói együttműködés V. Magyarországi Klímacsúcs 2013. szeptember 12. Jövőnk a víz Budapest Meghívom Önöket a Klíma Klub szervezésében az V. Magyarországi Klímacsúcs, Jövőnk a víz konferenciára!

Részletesebben

2013. ÉVI MUNKATERVE

2013. ÉVI MUNKATERVE NAGYMAROS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 222/2012. (XI. 26.) számú határozatával elfogadott 2013. ÉVI MUNKATERVE Nagymaros Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. évi munkatervét az

Részletesebben

30. hullám. II. Gyorsjelentés. Adományozási szokások január 2.

30. hullám. II. Gyorsjelentés. Adományozási szokások január 2. 30. hullám II. Gyorsjelentés Adományozási szokások 2017. január 2. 1 A KUTATÁS HÁTTERE ÉS MÓDSZERTANA A Magyar Városkutató Intézet havi rendszerességgel vizsgálja a települések, különös tekintettel a városok

Részletesebben

A KIÚT EGYESÜLET ÉVI KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE

A KIÚT EGYESÜLET ÉVI KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE KIÚT SZOCIÁLIS ÉS MENTÁLHIGIÉNÉS EGYESÜLET 1077 BUDAPEST, WESSELÉNYI U. 17. 18069668-1-42 A KIÚT EGYESÜLET 2009. ÉVI KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE Előterjesztette: Kölesné Bukovics Zsuzsanna I. PÉNZÜGYI BESZÁMOLÓ

Részletesebben

Társadalmi Megújulás Operatív Program

Társadalmi Megújulás Operatív Program Kiemelt projekt tervezési felhívás a Társadalmi Megújulás Operatív Program A hajléktalan emberek társadalmi és munkaerő-piaci integrációjának szakmai és módszertani megalapozása című tervezési felhíváshoz

Részletesebben

A bérlakásépítés lehetősége és jelentősége Magyarországon

A bérlakásépítés lehetősége és jelentősége Magyarországon A bérlakásépítés lehetősége és jelentősége Magyarországon Párdi Zsófia Társaság a Lakásépítésért, Lakásfelújításért Egyesület 2016. november 23. Magántulajdon vagy bérlakás? Mindkettőre szükség van! Miért

Részletesebben

Független Pedagógus Fórum közgyűlése

Független Pedagógus Fórum közgyűlése Független Pedagógus Fórum közgyűlése 2016.04.15. Részletek az Alapszabályból A szervezet alapszabálya szerinti célja Figyelemmel kíséri az oktatásügy történéseit, az oktatáspolitikai döntések előkészületeit,

Részletesebben

JELENE ÉS JÖVŐJE. A FEANTSA Európai Kutatási Intézete European Observatory on Homelessness. EOH kutatások és a magyar kapcsolódási pontok

JELENE ÉS JÖVŐJE. A FEANTSA Európai Kutatási Intézete European Observatory on Homelessness. EOH kutatások és a magyar kapcsolódási pontok A FEANTSA Európai Kutatási Intézete European Observatory on Homelessness EOH kutatások és a magyar kapcsolódási pontok Teller Nóra Városkutatás Kft./European Observatory on Homelessness 2012. augusztus

Részletesebben

Jelentés a közép-európai élelmiszerhulladék

Jelentés a közép-európai élelmiszerhulladék Jelentés a közép-európai élelmiszerhulladék mennyiségéről A Tescónál nincs időnk a pazarlásra. Büszkék vagyunk rá, hogy Közép-Európában mi vagyunk az első kiskereskedelmi lánc, amely közzéteszi a működése

Részletesebben

A SZEDER ( Szülők Egyesülete Diákokért Erdőkertesen) Közhasznú EGYESÜLET KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A 2005. ÉVRŐL

A SZEDER ( Szülők Egyesülete Diákokért Erdőkertesen) Közhasznú EGYESÜLET KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A 2005. ÉVRŐL A SZEDER ( Szülők Egyesülete Diákokért Erdőkertesen) Közhasznú EGYESÜLET KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A 2005. ÉVRŐL 1. TAGTOBORZÁS, SZERVEZETÉPÍTÉS A 2003. évben 32 taggal és közel 60 támogató taggal működtünk.

Részletesebben

A Egyszeres könyvvitelt vezető egyéb szervezetek közhasznú egyszerűsített beszámolója 2009 c. dokumentumot a Könyvelő elkészítette.

A Egyszeres könyvvitelt vezető egyéb szervezetek közhasznú egyszerűsített beszámolója 2009 c. dokumentumot a Könyvelő elkészítette. A 2009.évi közhasznúsági jelentés kötelező tartalmi elemei a) A 2009. év számviteli beszámolója a számviteli törvény szerint Külön dokumentum fájlban mellékelve (1715/B). A Egyszeres könyvvitelt vezető

Részletesebben

KIMA Keresztyén Ifjúsági Missziós Alapítvány. 1039 Budapest, József Attila u. 28.

KIMA Keresztyén Ifjúsági Missziós Alapítvány. 1039 Budapest, József Attila u. 28. KIMA Keresztyén Ifjúsági Missziós Alapítvány 1039 Budapest, József Attila u. 28. 2010. évi Közhasznúsági jelentése Budapest, 2011. május. 12. Theisz Gábor elnök - 1 - A KIMA Keresztyén Ifjúsági Missziós

Részletesebben

Fővárosi önálló lakhatási programok közterületen élők számára. Balogi Anna Fehér Boróka Teller Nóra. BMSZKI - Városkutatás Kft./FEANTSA.

Fővárosi önálló lakhatási programok közterületen élők számára. Balogi Anna Fehér Boróka Teller Nóra. BMSZKI - Városkutatás Kft./FEANTSA. Fővárosi önálló lakhatási programok közterületen élők számára Balogi Anna Fehér Boróka Teller Nóra BMSZKI - Városkutatás Kft./FEANTSA Bevezető 3 innovatív fővárosi kezdeményezés alapvetően eltérő forrással/szemlélettel

Részletesebben

Lakhatási szegénység: kihívások és megoldások

Lakhatási szegénység: kihívások és megoldások Lakhatási szegénység: kihívások és megoldások Teller Nóra Városkutatás Kft. 2011. november 16. Városkutatás Kft. Témák 1. Mi az a lakhatási szegénység? 2. A lakhatás és lakáshoz való hozzájutás megfizethetőségének

Részletesebben

AKADÁLYMENTES HOZZÁFÉRÉS WORKSHOP SZOLGÁLTATÁSOK AKADÁLYMENTESSÉGE A MAGYAR TELEKOMNÁL

AKADÁLYMENTES HOZZÁFÉRÉS WORKSHOP SZOLGÁLTATÁSOK AKADÁLYMENTESSÉGE A MAGYAR TELEKOMNÁL AKADÁLYMENTES HOZZÁFÉRÉS WORKSHOP SZOLGÁLTATÁSOK AKADÁLYMENTESSÉGE A MAGYAR TELEKOMNÁL 2017. NOVEMBER 13., NOVOTEL BUDAPEST DANUBE Magyar Telekom Csoport FENNTARTHATóSÁGi STRATÉGiA 2016-2020 A fenntarthatóság

Részletesebben

Towards Inclusive Development Education

Towards Inclusive Development Education Towards Inclusive Development Education (Globális Nevelést mindenkinek!) EuropeAid/131141/C/ACT/MULTI 2013.04.01-2015.09.30. (30 hónap) A projekt célkitűzése A TIDE projekt célja a globális tanulás témáinak

Részletesebben

TEHETSÉGES TANULÓKÉRT

TEHETSÉGES TANULÓKÉRT Közhasznúsági jelentés 2007. év TEHETSÉGES TANULÓKÉRT Alapítvány Tartalomjegyzék 1. A szervezet bemutatása 2. Számviteli beszámoló 3. Költségvetési támogatás felhasználása 4. A vagyon felhasználásával

Részletesebben

Alba Radar. 21. hullám

Alba Radar. 21. hullám Alba Radar Lakossági közvélemény-kutatási program Székesfehérváron 21. hullám A személyi jövedelemadó 1 százalékának felajánlási hajlandósága - ÁROP 1.1.14-2012-2012-0009 projekt keretén belül - 2014.

Részletesebben