PROGRAMFÜZET 2018 I JANUÁR

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "PROGRAMFÜZET 2018 I JANUÁR"

Átírás

1 PROGRAMFÜZET 2018 I JANUÁR

2 A leglehetetlenebb dolgoknak is neki kell vágni néha, mert ezekből származnak az ember legcsodálatosabb élményei. Lázár Ervin TARTALOMJEGYZÉK Kedves Ferencvárosiak! Az új esztendő mindig új reményeket hordoz magában, ugyanakkor számvetésre is késztet bennünket. Ha végigtekintünk a mögöttünk álló éven, akkor nyugodt szívvel mondhatjuk, Ferencvárosban kulturális eseményekben gazdag esztendőt zártunk. Újévi Koncert, költészet napi programok, mesenapok, zenés nyáresték, lakótelepi mulatság és számtalan érdekesség színesítette az idei esztendőt. József Attilára pedig a Versvonattal emlékeztünk. Hagyományainkhoz híven december 4-én megünnepeltük a 225 éves Ferencváros Napját is, ezúttal a Nemzeti Színházban. Nem lenne azonban teljes a felsorolás az értő és inspiráló közönség említése nélkül. Önökről van szó, akik megtiszteltek bennünket, amikor az általunk szervezett rendezvényekre ellátogattak. Remélem, ez 2018-ban sem lesz másképp. Munkatársaim azért dolgoznak, hogy látványos, színes, de vállaltan értékes programokkal lepjenek meg minden Ferencvárosban élőt. Ennek szellemében ajánlom figyelmükbe az FMK januári programfüzetét. FERENCVÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT JÓZSEF ATTILA EMLÉKHELY TV DÉSI HUBER ISTVÁN MŰVELŐDÉSI HÁZ JÓZSEF ATTILA-LAKÓTELEPI KÖZÖSSÉGI HÁZ FERENCVÁROSI HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY FERENCVÁROSI PINCEGALÉRIA oldal oldal oldal oldal oldal oldal oldal dr. Bácskai János polgármester BORÍTÓKÉP Homlokzatdísz 1094 Budapest, Berzenczey utca

3 FERENCVÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT HÓNAP KÉPE FMK KIEMELT PROGRAMOK ÚJÉVI KONCERT Müpa Fesztivál Színház JANUÁR 14., VASÁRNAP Közreműködik: MÁV Szimfonikusok Horti Lilla operaénekes Vezényel: Csurgó Tamás A koncert megtekintéséhez regisztráció szükséges! Regisztrálni legkésöbb január 5-ig lehet a rendezveny@ferencvaros.hu címen. Helyszín: Müpa Fesztivál Színház 1095 Budapest, Komor Marcell u. 1. AZ A HETEDIK 2. SZÜLETÉSNAPI TALÁLKOZÓJA JANUÁR 27., SZOMBAT éves Ferencváros - Gálaműsor Nemzeti Színház December 4. Fotó: Mészáros Gábor Az A Hetedik online irodalmi folyóirat ezúttal is egész napos programmal ünnepli születésnapját az FMK-ban. A folyóirat a címadó vers szerzője iránti tisztelgésből törekszik arra, hogy szervesen kapcsolódjon Ferencváros kulturális életéhez. A programban elhangzanak megzenésített versek és dalok. Sor kerül több szakmai előadásra és szerzőink legkiválóbb alkotásaiból tartunk felolvasásokat. Egyúttal tisztelgünk a Magyar Kultúra Napja előtt is. Az A Hetedik büszke arra, hogy támogatói között kiemelkedő költők is vannak. Az esemény művészeti védnöke Zalán Tibor. Részletes program: A belépés díjtalan! 4. 5.

4 FERENCVÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT FMK KIEMELT PROGRAMOK Célunk a Magyar Kultúra Napja alkalmából minden évben élményszerűen átadni az ifjúságnak nemzeti klasszikusaink és kultúránk remekműveit, de a hely szellemének, azaz Ferencváros történetét, kulturális hagyományát is szeretnénk a színház eszközeivel bemutatni, mert alapvető fontosságúnak tartjuk, hogy a fiatalok saját részvételükön, élményeiken keresztül kapcsolódjanak a magyar kultúrához, lakóhelyükhöz, s éljék át e jeles nap fontosságát. A MAGYAR KULTÚRA NAPJA FERENCVÁROSBAN Eddigi előadásaink Petőfi Sándor János vitéze, a Ferencvárosi Ádámok és Évák 56 (az 1956-os Forradalom és Szabadságharc hatvanadik évfordulójára), valamint az Arany 200 emlékév nyitányaként Arany János Toldijának színpadi feldolgozásai voltak januárjában magyar regéket és mondákat állítunk színpadra az eredetmondáktól az Árpád-ház kihalásáig. Az előadásban az Ádám Jenő Zeneiskola, a Bakáts téri Ének-Zenei Általános Iskola, a Ferencvárosi Sport Általános Iskola és Gimnázium, a József Attila Általános Iskola, a Novus Gimnázium, a Szent-Györgyi Albert Általános Iskola és Gimnázium, a Szent István Szakgimnázium, és a Weöres Sándor Gimnázium növendékei és felkészítő tanárai vesznek részt. Illusztráció: Budai Krisztina, József Attila Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, 8. osztály ISKOLASZÍNHÁZI ELŐADÁS FERENCVÁROSI ÁDÁMOK ÉS ÉVÁK 2018 CSAK TISZTA FORRÁSBÓL! magyar mondák a honfoglalástól az Árpád-ház kihalásáig 2015-ben Soós Péter, a Ferencvárosi Pinceszínház művészeti vezetőjének kezdeményezésére iskolaszínházi sorozat indult a kerületben, mely a Ferencvárosi Ádámok és Évák nevet kapta. Az egyszerre sikeres, valamint érték- és közösségteremtő sorozatnak a kezdetektől dr. Lázár Balázs a szakmai vezetője, a projekt összefogása pedig azóta is Szabó-Gyenes Szilvia, a Ferencvárosi Művelődési Központ munkatársának érdeme. 6. Csak tiszta forrásból! - kölcsönöztük a címet a Cantata Profanából mostani iskolaszínházi vállalkozásunkhoz. Bartók Béla egykori hitvallása egy új zeneszerző-generáció számára vált irányadóvá. Életművének középpontjában a tiszta, friss és egészséges zenei forrás feltétlen tisztelete állt. A rohanó és egyre zavarosabb 21. század elején szeretnénk csodálatos regéink és mondáink tiszta forrásából meríteni, és átadni azt sokaknak a fiatalok mai és friss előadásában! dr. Lázár Balázs színművész, költő, a Ferencvárosi Pinceszínház irodalmi referense Belépődíj nincs, de a belépés regisztrációhoz kötött! Regisztrálni a január 21-ei, vasárnapi előadásra a jozsefattilamindenkinek@ferencvaros.hu címen lehet január 12-ig! Az előadás időpontjai: Január 19., péntek ferencvárosi iskolák részére Január 21., vasárnap nyílt regisztráció Január 22., hétfő ferencvárosi iskolák részére 7.

5 FERENCVÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT FMK AKTUÁLIS PROGRAMOK ROMA TÁNCHÁZ ÉLETMINŐSÉG SZALON JANUÁR 5., PÉNTEK Női szerepek a családban és a társadalomban Táncházvezető: Farkas Zsolt, a Khamoro Budapest Band vezetője A belépés díjtalan! FOTÓBÖRZE JANUÁR 25., CSÜTÖRTÖK Vendég: Nagy Parisa a Nők Világbéke Szövetsége elnöke SÍBÖRZE Sí- és snowboard felszerelések nagy választéka, védőfelszerelések, kiegészítők Kedvező árak, minőségi, széles választék, kedves eladók várnak Önre! További információ: siborze@gmail.com JANUÁR 7. és 21., VASÁRNAP 9.00 A belépés díjtalan! Fotótechnikai kirakodó vásár a kezdetektől napjainkig Asztalok jegyzése, további információ: +36 (1) vagy varga.balazs@fmkportal.hu JANUÁR 14., VASÁRNAP 9.00 Belépőjegy: 400 Ft HÖCÖGŐ TÁNCHÁZ KÉZMŰVES FOGLALKOZÁSSAL kézműves foglalkozás szakképzett animátorral élőzenés táncház Közreműködik: Olasz György és barátai A belépés ingyenes a Magyar Kultúra Napja alkalmából! JANUÁR 18., CSÜTÖRTÖK STRÓFA TRIÓ VERS-ZENE KLUB A Strófa Trió 2006 áprilisában alakult, a magyar és a világirodalom verseiből állítja össze zenés műsorát. Programjukban a klasszikus és a kortárs irodalom versei egyaránt megtalálhatók. JANUÁR 20., SZOMBAT Belépő: 600 Ft A belépés díjtalan! SZÓLJON HANGOSAN AZ ÉNEK Ferencvárosi Művészetkedvelők Társaságának báli rendezvénye Zene, tánc, tombola, meglepetés vendégek Zenél: Tarnai Ágnes JANUÁR 26., PÉNTEK Belépő: 700 Ft KERÜLETI LÁTÁSSÉRÜLTEK KLUBJA Csatlakozz hozzánk, ha csak egy jót akarsz beszélgetni és kellemes programokon szeretnél részt venni. Elérhetőség: +36 (30) lampas.ferencvaros@gmail.com Minden hónap első hétfője MAGYAR NÉPTÁNC ÓVODÁSOKNAK Mozgásos-zenés-játékos foglalkozás sok énekkel Kedden Korosztály: 3-7 éves korig Várjuk azokat, akik - szeretnének közösségben játszani, énekelni és táncolni, - a magyar néptánc és népzene segítségével szeretnék elsajátítani az alapvető mozgásformákat, - kíváncsiak ünnepi szokásaink felelevenítésére! A gyerekek kéthavonta bemutató órán mutathatják be a foglalkozásokon tanultakat! Részvételi díj: Ft/alkalom Ft/4 alkalmas bérlet (2 hónapig felhasználható) Oktató: Ládonyi Veronika Jelentkezés: ladonyiverus@gmail.com +36 (20)

6 FERENCVÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT PROGRAMOK AZ FMK-BAN FMK ÁLLANDÓ PROGRAMOK REMBRANDT KÖR Festőiskola kezdőknek és haladóknak ismerkedés a festészeti ágakkal 10. TÖRTÉNELMI MAGYARORSZÁG Molnárné Golda Magdolna festőművész kiállítása a Magyar Kultúra Napja alkalmából Megnyitó: január 17., szerda Megtekinthető: március 5-ig A REMBRANDT stúdió tanfolyama folyamatos bekapcsolódási lehetőséggel várja a jelentkezőket kezdő és haladó festészeti kurzusára. Az anyagbeszerzés után, mely kb Ft-os alapkészletet tartalmaz, azonnal be lehet csatlakozni egy baráti csapatba. Az oktató mindenkivel egyénileg foglalkozik meghatározott tematika alapján. A stúdiónak az elmúlt 20 év alatt több mint 100 tanítványa volt. Részvételi díj: 2700 Ft/alkalom, 9400 Ft/havi bérlet HÉTFŐ Oktató: Vágó Zoltán festőművész Elérhetőség: +36 (30) HETENTE ISMÉTLŐDŐ PROGRAMOK HÉTFŐ Retro táncdélután (kéthetente) 700 Ft/alkalom Akrobatikus Rock and Roll (óvodásoknak) Ft/havi bérlet Akrobatikus Rock and Roll (iskolásoknak) Ft/havi bérlet Akrobatikus Rock and Roll (versenyzőknek) Ft/havi bérlet Ír sztep tánc felnőtteknek Ft/alkalom, Ft/havi bérlet Rembrandt Kör (festőiskola) Ft/alkalom, Ft/havi bérlet Felnőtt néptánc a Bartók Táncegyüttessel Ft/havi bérlet Gerincnyújtó és stabilizáló pilates Ft/alk., Ft/hó/4 alk., Ft/hó/5 alk. KEDD Bridzs klub Alsós gyermek néptánc a Bartók Táncegyüttessel Ft/havi bérlet Magyar néptánc óvodásoknak (3-7 éves korig) Ft/alk., Ft/4 alkalmas bérlet Balett és mese, klasszikus balett alapozó (kezdő csoport 4 éves kortól) Ft/havi bérlet (8 alk.) Balett és mese, klasszikus balett alapozó (haladó csoport 6 éves kortól) Ft/havi bérlet (8 alk.) Felsős gyermek néptánc a Bartók Táncegyüttessel Ft/havi bérlet Tánckedvelők klubja 700 Ft/alkalom Elvált Apák Érdekvédelmi Egyesülete Balett és Jazztánc (10 éves kortól) Ft/havi bérlet (8 alk.) ECDS - Zoltán Erika Táncművészeti Iskola Ft/havi bérlet Utánpótlás néptánc a Bartók Táncegyüttessel Ft/havi bérlet Ferencvárosi Művelődési Központ Női Kara SZERDA Kerekítő Mondókás Móka (0-3 éveseknek) Ft/alk., Ft/5 alkalmas bérlet Kerekítő Bábos Torna (1-3 éveseknek) Ft/alk., Ft/5 alkalmas bérlet Garabonciás Együttes Kortalan Hölgyek Társasága 350 Ft/alkalom 11.

7 FERENCVÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT ÁLLANDÓ PROGRAMOK HETENTE ISMÉTLŐDŐ PROGRAMOK SZERDA Akrobatikus Rock and Roll (óvodásoknak) Ft/havi bérlet Akrobatikus Rock and Roll (iskolásoknak) Ft/havi bérlet Akrobatikus Rock and Roll (versenyzőknek) Ft/havi bérlet Hatha jóga Ft/havi bérlet KOLO délszláv tánctanítás, majd táncház 700 Ft/alkalom Felnőtt néptánc a Bartók Táncegyüttessel Ft/havi bérlet FMK ÁLLANDÓ PROGRAMOK HETENTE ISMÉTLŐDŐ PROGRAMOK SZOMBAT Őstermelői piac (helyszín: FMK előkert) Krisztus Szeretete Egyház CSÜTÖRTÖK Szenior örömtánc 600 Ft/alkalom Nyugdíjas klub (páratlan héten) Dalolva szebb, könnyebb az élet Dalszínház Művészbarátok Országos Egyesülete (páros héten) Alsós gyermek néptánc a Bartók Táncegyüttessel Ft/havi bérlet Magyar Gyöngy Egyesület (kéthetente) Csillag kórus Pöttöm balett (2,5-4 éves korig) Ft/8 alkalom Felsős gyermek néptánc a Bartók Táncegyüttessel Ft/havi bérlet Balett és Jazztánc (10 éves kortól) Ft/havi bérlet (8 alk.) Höcögő táncház kézműves foglalkozással 300 Ft/alkalom ECDS - Zoltán Erika Táncművészeti Iskola Ft/havi bérlet Utánpótlás néptánc a Bartók Táncegyüttessel Ft/havi bérlet Bujutsu-kai kenshin-ryú Ft/havi bérlet Magyar táncház a Bartók Táncegyüttes tagjaival 700 Ft/alkalom (kéthetente) PÉNTEK Őstermelői piac (helyszín: FMK előkert) Dúdoló klub (0-4 éveseknek) Ft/alkalom Balett és mese, klasszikus balett alapozó (kezdő csoport 4 éves kortól) Ft/havi bérlet (8 alk.) Balett és mese, klasszikus balett alapozó (haladó csoport 6 éves kortól) Ft/havi bérlet (8 alk.) Kortalan Hölgyek Társasága 350 Ft/alkalom 12. Cím: 1096 Budapest, Haller utca 27. Tel.: +36 (1) info@fmkportal.hu Web: Őstermelői piac, házias ízek, friss élelmiszerek

8 FERENCVÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT IDŐSÜGYI PROGRAMAJÁNLÓ FMK IDŐSÜGYI PROGRAMOK FERENCVÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK INGYENES RENDEZVÉNYEI A TELJESSÉG FELÉ IDŐSÜGYI KONCEPCIÓ KERETÉBEN ÁLLANDÓ IDŐSÜGYI PROGRAMOK HÉTFŐ Német középhaladó tanfolyam KEDD Sakk klub Német társalgási klub SZERDA Gyógytorna Én táncolnék veled Tánctanfolyam meridiántorna (január 10., 17., 24., 31.) Macska- és állatbarátok klubja (január 10.) (minden hónap 2. szerdája) CSÜTÖRTÖK Angol középhaladó tanfolyam Angol haladó tanfolyam TVRTKO TÚL MINDEN HATÁRON izgalmas délután a Föld körül Vujity Tvrtkoval FEBRUÁR 15., CSÜTÖRTÖK Idősügyi koordinátor: Ladányi Erika Tel.: +36 (1) /392 ladanyi.erika@ferencvaros.hu Egy lebilincselően izgalmas délután a Föld körül Vujity Tvrtkoval. Az év motivációs előadása rengeteg nevetéssel, még több kalanddal és a legyőzhetetlen erővel. Az előadás után dedikálás és közönségtalálkozó. Az előadás megtekintésére a Budapest IX. kerületi 60 év feletti lakosai jogosultak. A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet január 10-től a következő elérhetőségeken lehet megtenni pontos név, lakcím, telefonszám, valamint születési év megadásával: személyesen az FMK információs pultjánál, ben: teljesseg9ker@gmail.com, telefonon: +36 (1) / 392-es melléken. 14. Cím: 1096 Budapest, Haller utca 27. Tel.: +36 (1) info@fmkportal.hu Web:

9 TURAY IDA SZÍNHÁZ FMK TAVASZI BÉRLETEK TURAY IDA BÉRLET RÁDAY IMRE BÉRLET GYERMEKBÉRLET Lara De Mare AMERIKAI LEGENDA Zenés játék Elvis Presley életéről egy részben FEBRUÁR 8., CSÜTÖRTÖK Tervezett szereposztás: Elvis: FRECH ZOLTÁN Priscilla Presley: SZILVÁSI JUDIT Színpadkép, jelmez: DARVASI ILONA Ügyelő, asszisztens: PETE ZSUZSANNA Rendező: BOROS ZOLTÁN Elvis Presley nem csak korának volt szimbolikus alakja. A mai napig milliós rajongótábor tartja életben a legendát ben Budapest díszpolgára lett és a Margit híd budai hídfőjénél parkot neveztek el róla. Az Amerikai legenda című előadásunkkal mi is a királyra emlékezünk. Napvilágot lát Elvis egyetlen házasságának története, magánéletének kevésbé ismert részletei. Felcsendülnek az énekes ismert dalai, hogy újra és újra magával ragadjanak bennünket. Jegyár: Ft Zilahy Lajos AZ UTOLSÓ SZEREP Színmű két részben FEBRUÁR 25., VASÁRNAP Klementina szerepében: DÉTÁR ENIKŐ Díszlet, jelmez: DARVASI ILONA Ügyelő, asszisztens: VASS JÁNOS PÁL Rendező: KOLTAY GÁBOR Balázs Béla-díjas Érdemes Művész Klementina tündökletes tehetségű, gyönyörű színésznő, aki szenvedélyes, sodró életet él a nála fiatalabb szerelme, Raul oldalán. Egy ideje nem érzi jól magát, s fölkeresi Kada professzort, a híres belgyógyászt. Az orvos fölismeri a halálos kórt, de eltitkolja szépséges betege előtt az igazságot. Klementina gyanakszik, s elhatározza, hogy külsejét álcázva, mint saját anyja fogja kifaggatni a professzort. A játék túl jól sikerül, s így megállíthatatlanul elindul az utolsó szerep életrekeltése. De vajon jól teszi-e, vagy van más út? Jegyár: Ft Bagossy László A SÖTÉTBEN LÁTÓ TÜNDÉR Mesejáték FEBRUÁR , ÉS Szereplők: Gosztola Adél, Kereki Anna, Rubóczki Márkó, Valázsik Péter Játékmester: NYÍRŐ BEA Jegyvásárlás: A Turay Ida Színházban Tel.: +36 (30) Budapest, Kálvária tér 6., jegyiroda@turayidaszinhaz.hu vagy egy órával az előadás előtt az FMK jegypénztárában. Én, a legkisebb, a Pirinyó Minyó, semmiben, de semmiben se tudtam a legügyesebb lenni a testvéreim között. Ezért suttogva kértem anyámat, hogy most lesz szíves csak engem szeretni, lesz szíves csak rám figyelni, és lesz szíves csak nekem mondani egy mesét, olyat, amiből megtudhatom a tündérnevemet, és hogy miben lehetnék a testvéreim között a legügyesebb. Mert a bánatom már akkora, hogy ilyen kicsi létemre, nem is tudom, hogyan fér belém Tündéranyám ekkor azt mondta nekem: Olyan mesét mondok neked, ami a kimondott szavak által a Fekete-tenger hetvenhetedik szigetének a legsötétebb csücskébe vezet. Jegyár: Ft

10 JÓZSEF ATTILA EMLÉKHELY PROGRAMOK JANUÁR 18., CSÜTÖRTÖK JÓZSEF ATTILA IRODALMI SZALON A magyar kultúra napja Vendégeink: Ladik Katalin Babérkoszorú- és József Attila-díjas költő, performer, színésznő Mécs Anna író, újságíró, matematikus Dobai Péter Kossuth- és József Attila-díjas költő, író, Ferencváros díszpolgára Moderátor: Losonczy Attila JANUÁR 23., KEDD SZÉP SZÓ VERSMONDÓ MŰHELY Játékos verstanulás kicsiknek és nagyoknak Moderátor: Tóth Zsuzsanna drámapedagógus Kölcsey Ferenc, Himnusz kézirat (1823) NYITVATARTÁS BELÉPŐ hétfő: szünnap kedd-péntek: szombat-vasárnap: teljes árú jegy: 500 Ft nyugdíjas- és diákjegy: 200 Ft Művelődésszervező: Losonczy Attila Múzeumpedagógus: Deutsch Kornélia Cím: 1093 Budapest, Gát u. 3. Tel.: +36 (1) losonczy.attila@fmkportal.hu deutsch.kornelia@fmkportal.hu Web: 18.

11 FERENCVÁROS TELEVÍZIÓJA 9.TV HETI MŰSOR HETI HÍREK a legfrissebb hírek Ferencvárosból. HETI PORTRÉ életek, történetek 25 percben. HETI HÍREK a legfrissebb hírek Ferencvárosból Oláh Olívia, főszerkesztő KÉRDEZZE POLGÁRMESTERÉT! minden hónapban vendégünk dr. Bácskai János polgármester, aki élőben válaszol a nézői kérdésekre. Kérdéseiket a es üzenetrögzítős telefonszámon várjuk! ZÖLD-FEHÉR HÍREK ha Ferencváros, akkor zöld-fehér! Beszámolunk a Ferencvárosi Torna Club szakosztályainak munkájáról, Ferencváros sporteseményeiről. FRADIMECCS az FTC mérkőzései az OTP Bank Ligában. A Ferencváros bajnoki labdarúgómérkőzései felvételről a 9.Tv műsorán. KULTNEGYED fesztiválok, komoly és könnyűzene, színház, tánc, kiállítás - Ferencváros kulturális élete minden héten a Kultnegyedben! KÖZÖS TÉR civil szerveztek, közösségek, nemzetiségek, egyházak közös terünkben, közös terünkért, Ferencvárosért! FERENCVÁROSI SÉTÁK épületek, emberek, történetek - Séta Gönczi Ambrussal, történetek Ferencváros helytörténeti értékeiről, nevezetességeiről. A TELJESSÉG FELÉ műsor idősebbeknek az önkormányzat idősügyi koncepciójának keretében. NAPIREND UTÁN képviselői beszámolók. SANSZ esélyegyenlőségi műsor. BARANGOLÓ természetvédelmi és túramagazin. Már a Telekom IPTV platformján is! Keressen minket a 245-ös csatornán! BIZTONSÁGI ZÓNA magazin mindarról, ami a kerületben élők biztonságát szolgálja. CHAPLIN SZERETI A ZENÉT jazz zenei sorozat. MŰÁBRÁND téblábolás a művészetek között. 9.TV, NEKEM BEJÖN! Főszerkesztő: Oláh Olívia A 9.Tv műsora digitálisan is fogható! A 9.Tv, Ferencváros televíziója, a UPC és a DIGI TV analóg és digitális kínálatában is szerepel. Hétfőnként frissülő műsorainkat honlapunkon ( és YouTube csatornánkon keresztül is elérhetik ( 20. Cím: 1096 Budapest, Haller u. 27. Tel.: Tel.: +36 (1) (üzenetrögzítős) info@kilenc.tv Web: facebook.com/kilenc.tv youtube.com/kilencponttv

12 DÉSI HUBER ISTVÁN MŰVELŐDÉSI HÁZ PROGRAMOK ANYAHAJÓ ANYAKÖZPONT Szeretettel vár a József Attila-lakótelep családi kikötője, az Anyahajó Anyaközpont a művelődési ház klubszobáiban, ahol megpihenhetsz, kikapcsolódhatsz, feltöltődhetsz és egy közösség része lehetsz! BABÁKNAK-MAMÁKNAK HORDOZÓS TANFOLYAM Január 3., 17., 24., szerda EGYSZERŰBB GYERMEKKOR KLUB Január 4., 18., csütörtök ANYAKÖNYV Január 11., csütörtök HORDOZÓKÖR Január 15., 29., hétfő KISMATRÓZFEJLESZTŐ Január 15., 29., hétfő SZÜLŐSULI JULÁVAL Január 15., 29., hétfő HORGOLÓKÖR Január 25., csütörtök SZÜLŐKNEK NÉMET KEZDŐ CSOPORT Január 3., 10., 17., 24., 31., szerda NÉMET ÚJRAKEZDŐ CSOPORT Január 9., 16., 23., 30., kedd GYEREKMENTES ÖVEZET Január 5., 19., péntek FÉLPÁREVEZŐS KLUB Január 22., hétfő ÍRISZ CSALÁDI KÖR ÍRISZ BABA-MAMA KLUB Vendég: Mádai Andrea természetgyógyász, téma az immunerősítés természetes módon Január 8., hétfő SZOPTATÁST TÁMOGATÓ BABA-MAMA KLUB Január 15., hétfő BABÁT VÁRÓK ÉS BABÁRA VÁGYÓK BESZÉLGETŐ KÖRE Január 15., hétfő KÉZMŰVES KUCKÓ Január 25., csütörtök IDŐSÜGYI PROGRAMOK Ferencváros Önkormányzatának ingyenes programjai A teljesség felé idősügyi koncepció keretében GYÓGYTORNA Január 3., 10., 17., 24., 31., szerda BELSŐ ÉRTÉKEINK NYOMÁBAN önismeret, személyiségfejlesztés Január havi téma: Egyszerűség Január 9., kedd További eseményeinket és a programokról bővebb információt honlapunkon és Facebook oldalunkon facebook/anyahajoanyakozpont keresd. Légy része, tégy érte! Jelentkezz önkéntes háziasszonynak! Gyere el nyilvános szervezői megbeszélésünkre január 9-én, kedden órakor, vagy látogasd meg az anyákat az anyaközpontban január 23-án, kedden órakor! Legyen olyan az anyaközpontunk, amilyennek mi szeretnénk Te szeretnéd! DEKMÁR AUTÓS- ÉS MOTOROSISKOLA Tanfolyamkezdés: minden hónap első keddje További információk Dekmár Tamás: +36 (20) DÉSI SZOLGÁLTATÁSOK Free Wifi Terembérlés Játszószoba

13 DÉSI HUBER ISTVÁN MŰVELŐDÉSI HÁZ ÁLLANDÓ PROGRAMOK A tanfolyamokkal kapcsolatban a +36 (1) es számon érdeklődhet! HETENTE ISMÉTLŐDŐ PROGRAMOK HÉTFŐ Bábos Mesekuckó Ft/alkalom Ft/5 alkalom Gerincjavító torna Ft/alkalom Ft/4 alkalom Akrobatikus R N R a Rockin Board TSE szervezésében (5 éves kortól) Zumba Ft/alkalom, 3600 Ft/4 alkalom Ft/10 alkalom Aikido felnőtteknek Ft/hó KEDD 09.15, Trappolka zenés foglalkozás gyerekeknek (6 hónapostól 4 éves korig) Jazzbalett és Divat-tánc a Brill Cats Tánciskola szervezésében Ft/hó 17.00, Hip-Hop tánc a New Dance World Hip Hop Dance School szervezésében Ft/hó Aerobic 900 Ft/alkalom Ft/4 alkalom Kombinált bérlet (step aerobikra is érvényes) Ft/hó Tai chi Ft/hó (heti 1 edzés) Ft/hó (heti 2-3 edzés) SZERDA Akrobatikus R N R a Rockin Board TSE szervezésében (5 éves kortól) Gerincjavító torna Ft/alkalom Ft/4 alkalom Step aerobic 900 Ft/alkalom Ft/4 alk. bérlet Kombinált bérlet (aerobikra is érvényes) Ft Tai chi Ft/hó (heti 1 edzés) Ft/hó (heti 2-3 edzés) TAI CHI kedden, szerdán és pénteken HETENTE ISMÉTLŐDŐ PROGRAMOK CSÜTÖRTÖK Kanga training 16.00, Hip-Hop tánc a New Dance World Hip Hop Dance School szervezésében Ft/hó Jazzbalett és Divat-tánc a Brill Cats Tánciskola szervezésében Ft/hó Aerobic 900 Ft/alkalom Ft/4 alkalom Kombinált bérlet (step aerobikra is érvényes) Ft/hó Aikido felnőtteknek Ft/hó PÉNTEK 09.30, 10.15, Ringató Ft/alkalom Ft/5 alkalom Jazzbalett és Divat-tánc a Brill Cats Tánciskola szervezésében Ft/hó Judo gyerekeknek Ft/hó Tai chi Ft/hó (heti 1 edzés) Ft/hó (heti 2-3 edzés) ÉNEKKARI PRÓBÁK Az Anyahajó Anyaközpont és a Dési Művelődési Ház szeretettel vár mindenkit frissen alakult énekkarába, aki tud vagy nem, de szeretne együtt énekelni egy jó csapattal! Próbák: január 8., 15., 22., 29., hétfő Tagintézmény-vezető: Varga Barbara Művelődésszervezők: Nánási Zsolt, Krizbai Judit 24. Cím: 1098 Budapest, Toronyház u. 17/B. Tel: +36 (1) desimuvhaz@desi.hu Web:

14 JÓZSEF ATTILA-LAKÓTELEPI KÖZÖSSÉGI HÁZ AKTUÁLIS PROGRAMOK RENDEZVÉNYEK NOSZTALGIA KLUB Január 5., 12., 19., 26., péntek Belépő: 600 Ft GÖRÖG TÁNCHÁZ A MYDROS EGYÜTTESSEL Január 13., szombat / Belépő: 800 Ft MŰSOROS EST A HUNGÁRIA BARÁTI TÁRSASÁG SZERVEZÉSÉBEN Január 20., szombat / Belépő: 600 Ft CIVIL SZALON Január 24., szerda / Szervező: LÉK Egyesület MŰSOROS EST A BOHÉMEK TÁRSASÁGA SZERVEZÉSÉBEN Január 27., szombat / Belépő: 600 Ft ÁLLANDÓ PROGRAMOK JÓZSEF ATTILA-LAKÓTELEPI ÖREGFIÚK KLUBJÁNAK KÁRTYA ÉS SAKK FOGLALKOZÁSAI Minden hétköznap JÓZSEF ATTILA-LAKÓTELEPI ÖREGFIÚK KLUBJÁNAK ASZTALITENISZ FOGLALKOZÁSAI Hétfő és csütörtök MPE ÚJ ÉLET GYÜLEKEZET ISTENTISZTELETE Vasárnap 9.00 FORRÁS BAPTISTA GYÜLEKEZET ISTENTISZTELETE Vasárnap VÁSÁROK Január 2., 9., 16, kedd; és 31., szerda IDŐSÜGYI PROGRAMOK Ferencváros Önkormányzatának ingyenes rendezvényei A teljesség felé idősügyi koncepció keretében ANGOL KÖZÉPHALADÓ NYELVTANFOLYAM Január 8., 15., 22., 29., hétfő FIATALÍTÓ TIBETI JÓGA Január 4., 11., 18., 25., csütörtök Parádés főzés Bartal Sándor séffel Szakmai vezető: Varga Barbara Művelődésszervező: Ráczkövi Tibor ÚJ PROGRAM! PARÁDÉS FŐZÉS BARTAL SÁNDOR SÉFFEL Január 22., hétfő Normand csirke 26. Cím: 1098 Budapest, Toronyház u. 3/B. Tel: +36 (30) kozossegihaz@desi.hu Web:

15 FERENCVÁROSI HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY RENDEZVÉNYEK KIÁLLÍTÁSOK Filmvetítés: SZERELEM CSÜTÖRTÖK 77 perces magyar filmvígjáték (1959) JANUÁR 18., CSÜTÖRTÖK Filmvetítés: DÉKÁNY ISTVÁN: BÁLVÁNY 48 perces dokumentumfilm Rövidfilm a budapesti Sztálin szobor történetéről, melyben történészek, művészettörténészek mellett korabeli filmhíradók és újságcikkek idézik fel a kort, mely a mai ember számára abszurd és nevetséges, akkor viszont véres valóság volt. A film után a rendezővel beszélgetünk. FERENCVÁROS FÉNYKÉPEKEN A tárlat a Ferencváros Fényképeken és a Ferencváros családi fotóalbuma című pályázatok anyagának felhasználásával készült. Megtekinthető: január 20-ig Újra látogatható! FERENCVÁROS ÉVSZÁZADAI Állandó helytörténeti kiállítás JANUÁR 23., KEDD JANUÁR 19., PÉNTEK HELYTÖRTÉNETI SZEMINÁRIUM Előadást tart Gönczi Ambrus történész. Téma: Ferencváros építészeti öröksége I. Ferencváros Önkormányzatának ingyenes programjai A teljesség felé idősügyi koncepció keretében. JANUÁR 30., KEDD A Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjtemény nyitvatartása: kedd-péntek: szombat: Gyűjteményvezető: Gönczi Ambrus Balla Ágnes Nagyjátszó, Csigapark Hősök tere Sztálin szobor 28. Cím: 1092 Budapest, Ráday u. 18. (bejárat az Erkel u. 15. felől) Tel.: +36 (1) helytorteneti@fmkportal.hu FERENCVÁROSI HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY

16 PINCEGALÉRIA KIÁLLÍTÁSOK KIÁLLÍTÁS A MAGYAR KULTÚRA NAPJA ALKALMÁBÓL JANUÁR 18., CSÜTÖRTÖK A látogatók az FMK Pincegalériájának új név és logótervezési pályázatának zsűrizett alkotásait tekinthetik meg. A kiírás szerint az új logó és az új név szimbolikus, jól értelmezhető, amely jelképezi, hogy tehetséges diákok állíthatnak ki a galériában és különböző színes pedagógiai programokon vehetnek részt. Díjkiosztó ünnepség keretében a zsűrizett pályamunkák január 18-án, csütörtökön 16 órától láthatók a megújult galériában. Megújult foglalkozások, előadások és zenei programok 31.

17 PINCEGALÉRIA FOGLALKOZÁSOK, ELŐADÁSOK ÉS ZENEI PROGRAMOK A Pincegaléria művészeti vezetője: Vincze Angéla 32. Cím: 1095 Budapest, Mester u. 5. Tel.: +36 (1) pincegaleria@fmkportal.hu vincze.angela@gmail.com Nyitvatartás: kedd-szombat:

18 IMPRESSZUM Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Otthon, Város, Ferencváros FERENCVÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT Támogatóink, partnereink: Ferencváros Újság Nemzeti Kulturális Alap Petőfi Irodalmi Múzeum Ferencvárosi Művelődési Központ és Intézményei Igazgató: Hantos-Jarábik Klára Igazgatóhelyettes: Kerek András Szerkesztő, művelődésszervező: Arapovicsné Kiss Ágnes Művelődésszervezők: Nyerusay Viktória, Varga Balázs, Szabó-Gyenes Szilvia Borítókép és fotók: Mészáros Gábor Szerkesztés és grafika: Bertalan László A Ferencváros Művelődési Központ a változtatás jogát fenntartja, nyomdai és szerkesztési hibákért felelősséget nem vállal! 34.

19 Az épületet Lechner Ödön, a magyar szecessziós építészet megteremtője tervezte 1895-ben. Lechner az Iparművészeti Múzeum építése során fedezte fel a környéket és választotta ki a helyet, ahová saját bérházát emeltette. Az épület különleges díszei a Zsolnay-féle kerámiával díszített homlokzatelemek. Gönczi Ambrus Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjtemény, múzeumvezető

TARTALOMJEGYZÉK. FERENCVÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT oldal oldal. JÓZSEF ATTILA EMLÉKHELY

TARTALOMJEGYZÉK. FERENCVÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT oldal oldal. JÓZSEF ATTILA EMLÉKHELY TARTALOMJEGYZÉK FERENCVÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT www.fmkportal.hu 04-19. oldal JÓZSEF ATTILA EMLÉKHELY www.jaemlekhely.hu 20-21. oldal 9.TV www.kilenc.tv 22-23. oldal DÉSI HUBER ISTVÁN MŰVELŐDÉSI HÁZ www.fmkportal.hu

Részletesebben

PROGRAMFÜZET 2018 I FEBRUÁR

PROGRAMFÜZET 2018 I FEBRUÁR PROGRAMFÜZET 2018 I FEBRUÁR HÓNAP KÉPE TARTALOMJEGYZÉK FERENCVÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT www.fmkportal.hu www.fmkportal.hu JÓZSEF ATTILA EMLÉKHELY www.jaemlekhely.hu www.jaemlekhely.hu 9.TV www.kilenc.tv

Részletesebben

PROGRAMFÜZET 2018 I JÚNIUS

PROGRAMFÜZET 2018 I JÚNIUS PROGRAMFÜZET 2018 I JÚNIUS HÓNAP KÉPE TARTALOMJEGYZÉK FERENCVÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT www.fmkportal.hu www.fmkportal.hu JÓZSEF ATTILA EMLÉKHELY www.jaemlekhely.hu www.jaemlekhely.hu 9.TV www.kilenc.tv

Részletesebben

PROGRAMFÜZET 2018 I MÁJUS

PROGRAMFÜZET 2018 I MÁJUS PROGRAMFÜZET 2018 I MÁJUS HÓNAP KÉPE TARTALOMJEGYZÉK FERENCVÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT www.fmkportal.hu www.fmkportal.hu JÓZSEF ATTILA EMLÉKHELY www.jaemlekhely.hu www.jaemlekhely.hu 9.TV www.kilenc.tv www.kilenc.tv

Részletesebben

PROGRAMFÜZET 2018 I MÁRCIUS

PROGRAMFÜZET 2018 I MÁRCIUS PROGRAMFÜZET 2018 I MÁRCIUS HÓNAP KÉPE TARTALOMJEGYZÉK FERENCVÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT www.fmkportal.hu www.fmkportal.hu JÓZSEF ATTILA EMLÉKHELY www.jaemlekhely.hu www.jaemlekhely.hu 9.TV www.kilenc.tv

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK HÓNAP KÉPE

TARTALOMJEGYZÉK HÓNAP KÉPE 2018 I SZEPTEMBER HÓNAP KÉPE TARTALOMJEGYZÉK FERENCVÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT www.fmkportal.hu www.fmkportal.hu JÓZSEF ATTILA EMLÉKHELY www.jaemlekhely.hu www.jaemlekhely.hu 9.TV www.kilenc.tv www.kilenc.tv

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. Van-e érzés, mely forróbban és sejtelmesebben megdobogtatja az emberi szívet, mint az ünnep és a várakozás izgalma?

TARTALOMJEGYZÉK. Van-e érzés, mely forróbban és sejtelmesebben megdobogtatja az emberi szívet, mint az ünnep és a várakozás izgalma? 2019 I JANUÁR Van-e érzés, mely forróbban és sejtelmesebben megdobogtatja az emberi szívet, mint az ünnep és a várakozás izgalma? Márai Sándor TARTALOMJEGYZÉK Kedves Ferencvárosiak! A fenti Márai idézettel

Részletesebben

programfüzet 2016. január

programfüzet 2016. január programfüzet 2016. január Művészetek / Közösségi programok / Színház / Zene / Koncertek / Tánc Gyermekprogramok / Mozgás / Sport / Klubok / Találkozók Ferencvárosi Művelődési Központ és Intézményei Kedves

Részletesebben

programfüzet június

programfüzet június programfüzet 2017. június Művészetek / Közösségi programok / Színház / Zene / Koncertek / Tánc Gyermekprogramok / Mozgás / Sport / Klubok / Találkozók Ferencvárosi Művelődési Központ és Intézményei Köszöntő

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK HÓNAP KÉPE. FERENCVÁROS oldal. FERENCVÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT

TARTALOMJEGYZÉK HÓNAP KÉPE. FERENCVÁROS oldal. FERENCVÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT 2018 I OKTÓBER HÓNAP KÉPE TARTALOMJEGYZÉK FERENCVÁROS www.ferencvaros.hu FERENCVÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT www.fmkportal.hu www.fmkportal.hu JÓZSEF ATTILA EMLÉKHELY www.jaemlekhely.hu www.jaemlekhely.hu

Részletesebben

programfüzet 2015. június

programfüzet 2015. június programfüzet 2015. június Művészetek / Közösségi programok / Színház / Zene / Koncertek / Tánc Gyermekprogramok / Mozgás / Sport / Klubok / Találkozók Ferencvárosi Művelődési Központ és Intézményei Köszöntő

Részletesebben

PROGRAMFÜZET 2017 I OKTÓBER

PROGRAMFÜZET 2017 I OKTÓBER PROGRAMFÜZET 2017 I OKTÓBER HÓNAP KÉPE TARTALOMJEGYZÉK FERENCVÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT www.fmkportal.hu www.fmkportal.hu JÓZSEF ATTILA EMLÉKHELY www.jaemlekhely.hu www.jaemlekhely.hu 9.TV www.kilenc.tv

Részletesebben

PROGRAMFÜZET 2017 I NOVEMBER

PROGRAMFÜZET 2017 I NOVEMBER PROGRAMFÜZET 2017 I NOVEMBER HÓNAP KÉPE TARTALOMJEGYZÉK FERENCVÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT www.fmkportal.hu 04-21. oldal JÓZSEF ATTILA EMLÉKHELY www.jaemlekhely.hu 22-23. oldal 9.TV www.kilenc.tv 24-25. oldal

Részletesebben

Október 7. 14.00 óra: Idősek Világnapja - megyei rendezvény az életet az éveknek" Zm. Szövetség klubjai részére

Október 7. 14.00 óra: Idősek Világnapja - megyei rendezvény az életet az éveknek Zm. Szövetség klubjai részére PROGRAMJAINK: Keresztury Dezső Általános Művelődési Központ 8900 Zalaegerszeg, Landorhegyi út 21. Tel: 92/314-120, Fax: 92/815-522 E-mail: info@kereszturyamk.hu Október 7. 14.00 óra: Idősek Világnapja

Részletesebben

programfüzet 2014. január

programfüzet 2014. január programfüzet 2014. január Művészetek / Közösségi programok / Színház / Zene / Koncertek / Tánc Gyermekprogramok / Mozgás / Sport / Klubok / Találkozók 32 Ferencvárosi Művelődési Központ és Intézményei

Részletesebben

programfüzet 2015. január

programfüzet 2015. január programfüzet 2015. január Művészetek / Közösségi programok / Színház / Zene / Koncertek / Tánc Gyermekprogramok / Mozgás / Sport / Klubok / Találkozók Ferencvárosi Művelődési Központ és Intézményei Köszöntő

Részletesebben

PROGRAMFÜZET 2018 I ÁPRILIS

PROGRAMFÜZET 2018 I ÁPRILIS PROGRAMFÜZET 2018 I ÁPRILIS HÓNAP KÉPE TARTALOMJEGYZÉK FERENCVÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT www.fmkportal.hu www.fmkportal.hu JÓZSEF ATTILA EMLÉKHELY www.jaemlekhely.hu www.jaemlekhely.hu 9.TV www.kilenc.tv

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK HÓNAP KÉPE oldal

TARTALOMJEGYZÉK HÓNAP KÉPE oldal 2018 I DECEMBER HÓNAP KÉPE TARTALOMJEGYZÉK FERENCVÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT www.fmkportal.hu www.fmkportal.hu JÓZSEF ATTILA EMLÉKHELY www.jaemlekhely.hu www.jaemlekhely.hu 9.TV www.kilenc.tv www.kilenc.tv

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK HÓNAP KÉPE FMK NYÁRI SZÜNET

TARTALOMJEGYZÉK HÓNAP KÉPE FMK NYÁRI SZÜNET 2019 I JÚNIUS HÓNAP KÉPE TARTALOMJEGYZÉK FERENCVÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT www.fmkportal.hu www.fmkportal.hu JÓZSEF ATTILA EMLÉKHELY www.jaemlekhely.hu www.jaemlekhely.hu 9.TV www.kilenc.tv www.kilenc.tv

Részletesebben

programfüzet január

programfüzet január programfüzet 2017. január Művészetek / Közösségi programok / Színház / Zene / Koncertek / Tánc Gyermekprogramok / Mozgás / Sport / Klubok / Találkozók Ferencvárosi Művelődési Központ és Intézményei Köszöntő

Részletesebben

Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS

Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS 2008. június 14. szombat 18 óra RAFFAY BÉLA szobrászművész kiállításának megnyitója a Tóparti Galériában (Révfülöp, Halász utca 6.). A kiállítást megnyitja: Kancsal Károly,

Részletesebben

Ferencvárosi Helytörténeti Egyesület 1092 Budapest, Ráday u. 18. Ferencvárosi séták június 22., szombat, a Múzeumok Éjszakája napján

Ferencvárosi Helytörténeti Egyesület 1092 Budapest, Ráday u. 18. Ferencvárosi séták június 22., szombat, a Múzeumok Éjszakája napján Ferencvárosi Helytörténeti Egyesület 1092 Budapest, Ráday u. 18. Ferencvárosi séták H e l y t ö r t é n e t i n a p 2 0 1 9 a I X. k e r ü l e t b e n 2019. június 22., szombat, a Múzeumok Éjszakája napján

Részletesebben

programfüzet 2015. december

programfüzet 2015. december programfüzet 2015. december Művészetek / Közösségi programok / Színház / Zene / Koncertek / Tánc Gyermekprogramok / Mozgás / Sport / Klubok / Találkozók Ferencvárosi Művelődési Központ és Intézményei Köszöntő

Részletesebben

ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig

ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig PROGRAMAJÁNLÓ 2012. április hónapra a GYERMEKEK HÁZÁBA www.gyhgyor.hu ZENEBÖLCSI ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig 6 hónapos kortól 3 éves korig várjuk az apróságokat és szüleiket.

Részletesebben

A Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia Hírlevele. 49. hét december 3. vasárnap 16 óra Művészetek Palotája

A Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia Hírlevele. 49. hét december 3. vasárnap 16 óra Művészetek Palotája A Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia Hírlevele 49. hét 2017. december 3. vasárnap 16 óra Művészetek Palotája Kultúrpart-advent Kárpát-medencei folklór és kortárs költészet sok-sok zenével minden

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK HÓNAP KÉPE oldal

TARTALOMJEGYZÉK HÓNAP KÉPE oldal 2018 I NOVEMBER HÓNAP KÉPE TARTALOMJEGYZÉK FERENCVÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT www.fmkportal.hu www.fmkportal.hu JÓZSEF ATTILA EMLÉKHELY www.jaemlekhely.hu www.jaemlekhely.hu 9.TV www.kilenc.tv www.kilenc.tv

Részletesebben

A Nyitra Utcai Általános Művelődési Központ többcélú intézmény.

A Nyitra Utcai Általános Művelődési Központ többcélú intézmény. Kedves Lakók, Szülők, Gyerekek! A Nyitra Utcai Általános Művelődési Központ többcélú intézmény. Alaptevékenysége az iskoláskorúak általános iskolai oktatása, napközi otthonos ellátásuk, a gyermekek, fiatalok,

Részletesebben

2013. ŐSZI PROGRAMAJÁNLÓJA

2013. ŐSZI PROGRAMAJÁNLÓJA Erkel Ferenc Művelődési Központ 2013. ŐSZI PROGRAMAJÁNLÓJA 2092 Budakeszi, Fő u. 108. Tel/fax: 06-23-451-161 www.efmk-budakeszi.hu, info@efmk-budakeszi.hu Szeptemberi programjaink Szeptember 20-án, (péntek)

Részletesebben

A játszóház nyitvatartása. Helyszín:

A játszóház nyitvatartása. Helyszín: A játszóház nyitvatartása 2018. 09. 03. 12. 31. Hétfôtôl péntekig: 09.00 18.00 Szombaton: 15.00 18.00 Vasárnap: 10.00 13.00 Játszóház hétköznap: 1000 Ft/gyermek/óra, utána minden megkezdett 30 perc 500

Részletesebben

VOKE Vasutas Művelődési Háza és Könyvtára Békéscsaba, Andrássy út Tel.: 66/

VOKE Vasutas Művelődési Háza és Könyvtára Békéscsaba, Andrássy út Tel.: 66/ A programjai 2017. 2017. január 16. Tücsök Peti zenés interaktív gyermekműsora 2017. január 23 február 14. Vasutas Galéria FISAIC fotókiállítás, megnyitó: január 23. 2017. január 27. Tabán Táncegyüttes

Részletesebben

A játszóház nyitvatartása Helyszín:

A játszóház nyitvatartása Helyszín: A játszóház nyitvatartása 2019. 09. 01. 12. 21. Hétfôtôl péntekig: 09.00 18.00 Szombaton: 15.00 18.00 Vasárnap: 10.00 13.00 Helyszín: Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Ház, 1138 Budapest, Dagály utca 15/A

Részletesebben

Derecskei Zenei Esték

Derecskei Zenei Esték MÁJUS 1. (szombat) 10.00 óra Majális Helyszín: Sárostói Sportpálya Az idén elõször lehetõség lesz támogatói jegy vásárlására is, mellyel a rendezvényt támogathatják. Az támogatói jegy ára 550 Ft. Egy támogatói

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK HÓNAP KÉPE oldal

TARTALOMJEGYZÉK HÓNAP KÉPE oldal 2019 I SZEPTEMBER HÓNAP KÉPE TARTALOMJEGYZÉK FERENCVÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT www.fmkportal.hu www.fmkportal.hu JÓZSEF ATTILA EMLÉKHELY www.jaemlekhely.hu www.jaemlekhely.hu 9.TV www.kilenc.tv www.kilenc.tv

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK HÓNAP KÉPE oldal

TARTALOMJEGYZÉK HÓNAP KÉPE oldal 2019 I OKTÓBER HÓNAP KÉPE TARTALOMJEGYZÉK FERENCVÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT www.fmkportal.hu www.fmkportal.hu JÓZSEF ATTILA EMLÉKHELY www.jaemlekhely.hu www.jaemlekhely.hu 9.TV www.kilenc.tv www.kilenc.tv

Részletesebben

Monor város évi I. féléves programtervezete

Monor város évi I. féléves programtervezete Rendezvény időpontja: 2018. január 8. 2018. január 12. 18:00 Rendezvény megnevezése: megnyitója Magócsi Ildikó fotóművész Újévi operett 2018. január 13. Jégvirágtól Borvirágig forralt boros túra 2018.

Részletesebben

HÉTFŐ. Bad Girls Kiticsics Kata Tűzmadarak Pónya Judit Super Wo-Men Pécsi Fordan SE Máté Melinda Maretics Dalma Gassy Girls

HÉTFŐ. Bad Girls Kiticsics Kata Tűzmadarak Pónya Judit Super Wo-Men Pécsi Fordan SE Máté Melinda Maretics Dalma Gassy Girls HÉTFŐ Asszonytorna 10.15 10.15 10.15 Ági néni 10.30 10.30 10.30 15.00 Kezdő Fashion Dance 15.00 15.00 Rock n Roll Iskola 15.00 Pécsi Fordan SE. 2017. januári csoport 15.15 Best Girls és akrobatikus 9 12

Részletesebben

RÁTH GYÖRGY-VILLA PROGRAMFÜZET JANUÁR JÚNIUS

RÁTH GYÖRGY-VILLA PROGRAMFÜZET JANUÁR JÚNIUS RÁTH GYÖRGY-VILLA PROGRAMFÜZET 2019. JANUÁR JÚNIUS kurátori tárlatvezetés A MI SZECESSZIÓNK CÍMŰ KIÁLLÍTÁSBAN Múzeumi kollégák szakmai tárlatvezetése a Ráth György-villa állandó kiállításában. 01.18. PÉNTEK

Részletesebben

Nagy Előd festő- és éremművész, Nagy Botond fotós. 2012. november 19-én, hétfőn 18 órára. kiállításának megnyitójára

Nagy Előd festő- és éremművész, Nagy Botond fotós. 2012. november 19-én, hétfőn 18 órára. kiállításának megnyitójára A Kozák téri Közösségi Ház és a kiállító tisztelettel meghívja Önt és kedves családját, barátait Nagy Előd festő- és éremművész, valamint fia Nagy Botond fotós kiállításának megnyitójára 2012. november

Részletesebben

Művészetek Háza októberi programjai 2009 szeptember 24., csütörtök 23:14

Művészetek Háza októberi programjai 2009 szeptember 24., csütörtök 23:14 KLAZZ koncert A hazai jazzélet sztárjai Babos Gyula, Borbély Mihály, Berki Tamás, Balázs Elemér, Barcza Horváth József, Dés László, Fekete-Kovács Kornél, Horváth Kornél, Kaltenecker Zsolt, Lantos Zoltán,

Részletesebben

honismereti, kerámia, grafikai, népdalkör, könyvbarát, szûrrátét, citera, leánykórus. (A szakkörök havi díja: 500 Ft).

honismereti, kerámia, grafikai, népdalkör, könyvbarát, szûrrátét, citera, leánykórus. (A szakkörök havi díja: 500 Ft). 2007. SZEPTEMBER KÖNYVTÁR ISKOLAI PROGRAMOK SPORT KLUBOK, FOGLALKOZÁSOK ZENÉS RENDEZVÉNYEK EGYHÁZI ÉLET MOZI, SZÍNHÁZ OÁZIS KIÁLLÍTÁS, VÁSÁR SZAKKÖRÖK, TANFOLYAMOK A MÛVELÕDÉSI KÖZPONTBAN: Szeptemberben

Részletesebben

DERECSKE VÁROS BÁLJÁRA,

DERECSKE VÁROS BÁLJÁRA, Felhívás! A Derecske Városi Mûvelõdési Központ és Könyvtár 2011. december 21-2012. január 2-ig zárva tart. Nyitás 2012. január 3-án. Derecske Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és partnerét

Részletesebben

BERCZIK SÁRA BUDAI TÁNCKLUB 2018/2019. TANÉV I. FÉLÉV ÓRARENDJE MŰFAJONKÉNT

BERCZIK SÁRA BUDAI TÁNCKLUB 2018/2019. TANÉV I. FÉLÉV ÓRARENDJE MŰFAJONKÉNT BERCZIK SÁRA BUDAI TÁNCKLUB 2018/2019. TANÉV I. FÉLÉV ÓRARENDJE MŰFAJONKÉNT MŰVÉSZI TORNA 15.15-16.00 ISKOLÁS (11-12 ÉVESEK) SZOLLÁS ERZSÉBET 16.15-17.00 ÓVODÁS (4-5 ÉVESEK) SZOLLÁS ERZSÉBET 17.00-17.45

Részletesebben

2011. ÉVI RENDEZVÉNYNAPTÁR ZALAEGERSZEGI KISTÉRSÉG

2011. ÉVI RENDEZVÉNYNAPTÁR ZALAEGERSZEGI KISTÉRSÉG 2011. ÉVI RENDEZVÉNYNAPTÁR ZALAEGERSZEGI KISTÉRSÉG JANUÁR Település Időpont Rendezvény Zalalövő Január 15. Informatikai és családi nap Nagylengyel Január 22. Asztalitenisz bajnokság Nagylengyel Január

Részletesebben

SZÍNHÁZ. A Derecske Városi Mûvelõdési Központ és Könyvtár 2010/2011-es színházi bérletes elõadásai: Bérletvásárlás és további információ:

SZÍNHÁZ. A Derecske Városi Mûvelõdési Központ és Könyvtár 2010/2011-es színházi bérletes elõadásai: Bérletvásárlás és további információ: SZÍNHÁZ A Derecske Városi Mûvelõdési Központ és Könyvtár 2010/2011-es színházi bérletes elõadásai: 2010. október 30. Cirkuszhercegnõ (operett) 2010. november 27. Vidám kísértet (komédia) 2011. január 29.

Részletesebben

Szeptember 16-ig megtekinthető a művelődési központ galériájában A Rétsági Fotókör Magyar Fotográfia Napja alkalmából rendezett kiállítása

Szeptember 16-ig megtekinthető a művelődési központ galériájában A Rétsági Fotókör Magyar Fotográfia Napja alkalmából rendezett kiállítása Programajánló Szeptember 12-ig megtekinthető Előtéri fotókiállítás: Nyugat-nógrádi barangoló Szeptember 16-ig megtekinthető a művelődési központ galériájában A Rétsági Fotókör Magyar Fotográfia Napja alkalmából

Részletesebben

2016. Csobánka. A Baross Péter Közösségi Ház és Könyvtár évi munkaterve. Közösségi Ház szervezésében

2016. Csobánka. A Baross Péter Közösségi Ház és Könyvtár évi munkaterve. Közösségi Ház szervezésében 2016. Csobánka program A 2016. évi munkaterve tervezett szereplők időpont helyszín interaktív bábelőadás gyerekeknek, A magyar kultúra napja január 23. Nyáry Bernadett bábművész Farsangi kézműves foglalkozás

Részletesebben

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár programjai szeptember II. Rákóczi Ferenc Könyvtár

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár programjai szeptember II. Rákóczi Ferenc Könyvtár 2019. szeptember 9 15. II. Rákóczi Ferenc Könyvtár Miskolc, Görgey Artúr u. 11. Szeptember 11., szerda 14.00 Mit Miskolc adhatott az elővárosainak is Kerekasztal-beszélgetés Miskolc város és a Miskolc

Részletesebben

DECEMBER 10. (csütörtök) 18 óra. DECEMBER 13. (vasárnap) 19 óra

DECEMBER 10. (csütörtök) 18 óra. DECEMBER 13. (vasárnap) 19 óra Móricz Zsigmond - Kocsák Tibor - Miklós Tibor: Légy jó mindhalálig musical premiere DECEMBER 10. (csütörtök) 18 óra Belépõdíj: 1000 Ft Eisemann Mihály- Szilágyi László ÉN ÉS A KISÖCSÉM zenés bohózat 2

Részletesebben

programfüzet 2014. március

programfüzet 2014. március programfüzet 2014. március Művészetek / Közösségi programok / Színház / Zene / Koncertek / Tánc Gyermekprogramok / Mozgás / Sport / Klubok / Találkozók 32 Ferencvárosi Művelődési Központ és Intézményei

Részletesebben

2017. évi Városi rendezvényterv. 1. sz. melléklet. Ferenczné Fajta Mária. Készítette: I. Nemzeti, állami és önkormányzati ünnepségek

2017. évi Városi rendezvényterv. 1. sz. melléklet. Ferenczné Fajta Mária. Készítette: I. Nemzeti, állami és önkormányzati ünnepségek 1. sz. melléklet 2017. évi Városi rendezvényterv Készítette: Ferenczné Fajta Mária mb. intézményvezető I. Nemzeti, állami és önkormányzati ünnepségek I. Nemzeti és állami ünnepek Március 15. Az 1848/49-es

Részletesebben

2018. május 11. péntek - Maros megye napja

2018. május 11. péntek - Maros megye napja PROGRAMFÜZET 2018. május 11. péntek - Maros megye napja 08.30-10.00 Ünnepélyes megnyitó a Maros Művészegyüttes közremüködésével 11.00-12.00 Nyárádmenti és mezőmadarasi táncok a Maros Művészegyüttes előadásában,

Részletesebben

Előadó: Előkészítette: Véleményezte:

Előadó: Előkészítette: Véleményezte: Előterjesztés Tiszalök Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. január 29-én tartandó ülésére, a 11. számú Tájékoztató a 2015. éi városi rendezvénytervről tárgyú napirendi pontjához Előadó: Tölgyesi

Részletesebben

programfüzet 2015. május Művészetek / Közösségi programok / Színház / Zene / Koncertek / Tánc Gyermekprogramok / Mozgás / Sport / Klubok / Találkozók

programfüzet 2015. május Művészetek / Közösségi programok / Színház / Zene / Koncertek / Tánc Gyermekprogramok / Mozgás / Sport / Klubok / Találkozók programfüzet 2015. május Művészetek / Közösségi programok / Színház / Zene / Koncertek / Tánc Gyermekprogramok / Mozgás / Sport / Klubok / Találkozók Ferencvárosi Művelődési Központ és Intézményei Köszöntő

Részletesebben

Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Közművelődési Osztály 2015. november havi programok

Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Közművelődési Osztály 2015. november havi programok Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Közművelődési Osztály 2015. november havi programok 03. Körök Karika Lívia mandala kiállításának megnyitója. Megtekinthető: november 20-ig. XV. Könyvszalon

Részletesebben

OKTÓBER 14. KEDD 10:00. CIRÓKA MÓKA babafoglalkozás. Helyszín: Gyermekkönyvtár 16:00 SZOLNOKI KALENDÁRIUM

OKTÓBER 14. KEDD 10:00. CIRÓKA MÓKA babafoglalkozás. Helyszín: Gyermekkönyvtár 16:00 SZOLNOKI KALENDÁRIUM OKTÓBER 14. KEDD 10:00 CIRÓKA MÓKA babafoglalkozás 16:00 SZOLNOKI KALENDÁRIUM Az induló helyismereti klub vendége a VERSEGHY KÖR HÍDVÉGI ILONA: Szemelvények a szolnoki gépipari technikum történetéből című

Részletesebben

A Fordan Tánccentrum órarendje 2015. január 5-től. HétFo

A Fordan Tánccentrum órarendje 2015. január 5-től. HétFo Sárga Rózsaszín HétFo 08.00 08.00 CrossFit 08.00 08.00 08.30 Kósz Gergő 08.30 08.30 Asszonytorna 10.15 10.15 10.15 Ági néni 10.30 10.30 10.30 10.45 10.45 10.45 15.00 15.00 15.00 15.00 Rock n Roll Iskola

Részletesebben

VEGYESCIKK KEReSKEDÉS

VEGYESCIKK KEReSKEDÉS DERECSKEI PROGRAMFÜZET E-mail:programfuzet@gmail.com 2007. DECEMBER HÓ Közösségi programok Klubok, tanfolyamok Zenés rendezvények Iskolai programok Kiállítás, vásár Színház, mozi Egyházi élet Áldott, Békés

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK HÓNAP KÉPE oldal

TARTALOMJEGYZÉK HÓNAP KÉPE oldal 2019 I FEBRUÁR HÓNAP KÉPE TARTALOMJEGYZÉK FERENCVÁROSI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT www.fmkportal.hu www.fmkportal.hu JÓZSEF ATTILA EMLÉKHELY www.jaemlekhely.hu www.jaemlekhely.hu 9.TV www.kilenc.tv www.kilenc.tv

Részletesebben

Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzat

Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzat Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzat VIII. Ferencvárosi családi egészség- és sportnap 211. május 28. szombat 9.3-16.. Ferencvárosi Művelődési Központ (196 Budapest, Haller u. 27.) Program:

Részletesebben

A Váci Mihály Művelődési Ház szakkörei, klubjai, kiscsoportjai

A Váci Mihály Művelődési Ház szakkörei, klubjai, kiscsoportjai Hagyományőrző Népi Együttes Művészeti vezető: Széphalmi Zoltán Váci Mihály Művelődési Ház (október 30-ig az Innovációs Centrumban) szerda 19.00-21.00 Népdalkör Vezeti: Kovács László népzenész kedd 17.00-19.00

Részletesebben

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya. 3. A közművelődési feladatok ellátásának alapelvei

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya. 3. A közművelődési feladatok ellátásának alapelvei Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2017. (II.21.) önkormányzati rendelete az önkormányzat közművelődési feladatairól Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros

Részletesebben

Az önkormányzat által fenntartott intézmények és társaságok neve és címe

Az önkormányzat által fenntartott intézmények és társaságok neve és címe 9. számú melléklet Az önkormányzat által fenntartott intézmények és társaságok neve és címe NÉV: CÍM: Ferencvárosi Egyesített Bölcsődei Intézmények 1092 Bp., Ráday u. 46. Aprók háza IX/4. sz. Bölcsőde

Részletesebben

Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Közművelődési Osztály 2015. november havi programok

Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Közművelődési Osztály 2015. november havi programok Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Közművelődési Osztály 2015. november havi programok 03. 05. 06. 07. 09. 12. Körök Karika Lívia mandala kiállításának megnyitója. Megtekinthető: november

Részletesebben

A szerkesztôség e-mail címe: kultura.derekegyhaz@gmail.com Telefon: 06 20/258-55-11 december 14. (péntek) 18:00 Derekegyházi Horgász Egyesület taggyűlése Könyvtár TOP lista - november 1. Kristin Cashore:

Részletesebben

programfüzet 2016. június

programfüzet 2016. június programfüzet 2016. június Művészetek / Közösségi programok / Színház / Zene / Koncertek / Tánc Gyermekprogramok / Mozgás / Sport / Klubok / Találkozók Ferencvárosi Művelődési Központ és Intézményei Köszöntő

Részletesebben

A Fordan Tánccentrum órarendje szeptembertől 1. verzió HÉTFŐ Asszonytorna Ági néni

A Fordan Tánccentrum órarendje szeptembertől 1. verzió HÉTFŐ Asszonytorna Ági néni HÉTFŐ Modern jazz óra 08.45 08.45 Pécsi felnőtteknek, 09.00 09.00 Művészeti táncpedógógusoknak 09.15 09.15 Szakközépiskola Szigeti Oktávia 09.30 09.30 Tánctagozata 09.45 09.45 10.00 10.00 10.00 Asszonytorna

Részletesebben

Tát, Kulturális rendezvényterv és eseménynaptár évre

Tát, Kulturális rendezvényterv és eseménynaptár évre Tát, Kulturális rendezvényterv és eseménynaptár 2019. évre Időpont Rendezvény Helye Jan. 04. Egy kis esti természettudomány Múzeumi rejtélyek Jan. 06. Újévi koncert a Táti Német Nemzetiségi Fúvószenekarral

Részletesebben

programfüzet 2014. február

programfüzet 2014. február programfüzet 2014. február Művészetek / Közösségi programok / Színház / Zene / Koncertek / Tánc Gyermekprogramok / Mozgás / Sport / Klubok / Találkozók 32 Ferencvárosi Művelődési Központ és Intézményei

Részletesebben

A 2014/15-ES TANÉV FELADATTERVE 2014. SZEPTEMBER

A 2014/15-ES TANÉV FELADATTERVE 2014. SZEPTEMBER A 2014/15-ES TANÉV FELADATTERVE 2014. SZEPTEMBER 8. osztályok 1. (hétfő) 7.45 ELSŐ TANÍTÁSI NAP 8. (hétfő) 17.00 Szülői értekezlet alsó tagozat 11. (csütörtök) 16.30 Szülői Munkaközösségi értekezlet 15.

Részletesebben

PROGRAMFÜZET. 2015. február június

PROGRAMFÜZET. 2015. február június PROGRAMFÜZET 2015. február június 2 www.algyokultura.hu ADATOK Faluház Búvár u. 5. Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 8-20 óráig, rendezvények esetén ettől eltérően. Hétvégenként a rendezvényeknek megfelelően.

Részletesebben

egyházaink Hírei KATolIKuS EgYHÁZKÖZSÉgEINK F REFoRMÁTuS EgYHÁZKÖZSÉgEINK Egyházi búcsú szentmise és körmenet GYÓNI EVANGÉLIKUS GYÜLEKEZET

egyházaink Hírei KATolIKuS EgYHÁZKÖZSÉgEINK F REFoRMÁTuS EgYHÁZKÖZSÉgEINK Egyházi búcsú szentmise és körmenet GYÓNI EVANGÉLIKUS GYÜLEKEZET egyházaink Hírei KATolIKuS EgYHÁZKÖZSÉgEINK F gyóni KATolIKuS EgYHÁZKÖZSÉg A gyóni katolikus misék időpontja AugusztusbAn A következőképpen változik, szabadság miatt. augusztus 11-től szeptember 8-ig:

Részletesebben

programfüzet 2015. február

programfüzet 2015. február programfüzet 2015. február Művészetek / Közösségi programok / Színház / Zene / Koncertek / Tánc Gyermekprogramok / Mozgás / Sport / Klubok / Találkozók Ferencvárosi Művelődési Központ és Intézményei Köszöntő

Részletesebben

Miskolci Musical- és Dalszínház bemutatja: A lányok a lányok című műsorát május 04. péntek óra helyszín: Dallmayr Kávézó Jegyár: 400 Ft

Miskolci Musical- és Dalszínház bemutatja: A lányok a lányok című műsorát május 04. péntek óra helyszín: Dallmayr Kávézó Jegyár: 400 Ft Miskolci Musical- és Dalszínház bemutatja: A lányok a lányok című műsorát 2012. május 04. péntek 19.00 óra helyszín: Dallmayr Kávézó Jegyár: 400 Ft SZEZONBÉRLET Pjotr Iljics Csajkovszkij: Olasz capriccio

Részletesebben

programfüzet március

programfüzet március programfüzet 2017. március Művészetek / Közösségi programok / Színház / Zene / Koncertek / Tánc Gyermekprogramok / Mozgás / Sport / Klubok / Találkozók Ferencvárosi Művelődési Központ és Intézményei Köszöntő

Részletesebben

Jegyzőkönyv készült a Kulturális, Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottság május 15-én 12:00 órakor megtartott rendes üléséről

Jegyzőkönyv készült a Kulturális, Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottság május 15-én 12:00 órakor megtartott rendes üléséről Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzatának Kulturális, Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottsága Jegyzőkönyv készült a Kulturális, Egyházügyi és Nemzetiségi Bizottság 2019. május 15-én 12:00

Részletesebben

A HAMVAS BÉLA VÁROSI KÖNYVTÁR ÜNNEPI FÉLÉVÉNEK RENDEZVÉNYEI 2014

A HAMVAS BÉLA VÁROSI KÖNYVTÁR ÜNNEPI FÉLÉVÉNEK RENDEZVÉNYEI 2014 A HAMVAS BÉLA VÁROSI KÖNYVTÁR ÜNNEPI FÉLÉVÉNEK RENDEZVÉNYEI 2014 SZEPTEMBER Szeptember 16. kedd 18:00 Találkozás a festészettel I. Színek versek hangulatok: Hölgyek ecsettel és tollal Festménykiállítás

Részletesebben

A Fordan Tánccentrum órarendje szeptember 3 - tól. Hétfő

A Fordan Tánccentrum órarendje szeptember 3 - tól. Hétfő Hétfő Sárga Rózsaszín Asszonytorna 10.15 10.15 10.15 Ági néni 10.30 10.30 10.30 10.45 10.45 10.45 15.00 15.00 Fashion Dance 15.00 15.00 15.15 No Name 15.15 15.15 15.30 15.30 15.30 15.45 Volf Dominika 15.45

Részletesebben

Ünnepélyes megnyitó június 11., szerda délután 3 óra

Ünnepélyes megnyitó június 11., szerda délután 3 óra Előzetes könyvtári programok június 2., hétfő 11.00 Hahó, könyvtársak! Megyei olvasásnépszerűsítő játék szóbeli döntője. A vetélkedő győztesei, összesen 45 gyermek egyhetes balatoni táborozáson vehet részt

Részletesebben

PROGRAMOK JANUÁR. December 30 - február 17. Móri csata 170 kiállítás Helyszín: Lamberg-kastély, 12-es terem Információ: 22/

PROGRAMOK JANUÁR. December 30 - február 17. Móri csata 170 kiállítás Helyszín: Lamberg-kastély, 12-es terem Információ: 22/ PROGRAMOK 2019. JANUÁR December 30 - február 17. Móri csata 170 kiállítás Helyszín: Lamberg-kastély, 12-es terem Január 23. 18 óra MAGYAR KULTÚRA NAPJA 2019 Szólt az ember Jordán Tamás és Sebő Ferenc József

Részletesebben

XIV évfolyam - 12 szám 2013 December Meghívó Programajánló Az Örökzöld Nyugdíjas Klub meghívja klubtagjait 2013 december 18-án 16 órai kezdettel Karácsony és Névnapok ünneplésére a Dr Brusznyai Árpád Művelődési

Részletesebben

csepeli nyár programajánló július augusztus

csepeli nyár programajánló július augusztus csepeli nyár programajánló 2017. július augusztus FINA Vizes VB (17. Úszó, Műúszó, Műugró, Óriástorony-ugró, Nyílt Vízi Úszó és Vízilabda Világbajnokság) Időpont: 2017. július 14 30. A vízisportokat szeretők

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR - május

ESEMÉNYNAPTÁR - május ESEMÉNYNAPTÁR - május HEMO Csanádi Imre: Májusdícsérő Május, mosolygó, békák torkát megoldó, gyöngyvirág-nyitogató, cserebogár-zúgató. Röptetsz madarat, meghozod a nyarat, pölyhös fecskét, fára cseresnyét!

Részletesebben

A Versszínház rövid története, fontosabb eseményeink:

A Versszínház rövid története, fontosabb eseményeink: A Versszínház rövid története, fontosabb eseményeink: A Versszínház magyar költők költészetének és életének színházi, zenei és képzőművészeti formában való bemutatásával foglalkozik. Turek Miklós színművész

Részletesebben

Szinyei Merse Pál: Parkban (részlet)

Szinyei Merse Pál: Parkban (részlet) Szinyei Merse Pál: Parkban (részlet) Májusi Program HONVÉD KULTURÁLIS KÖZPONT 1899 óta a katonaközösségek szolgálatában Nyitva: minden nap 8-22 óráig 1143 Budapest, Stefánia út 34-36. Telefon: (1) 460

Részletesebben

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L Kedves Látogatónk! Hírlevelünkben legújabb kiállításainkat és májusi programjainkat ajánljuk figyelmébe! Programok: Népi Kalendárium 2011. május 14. A Népi Kalendárium májusi témája a gyapjú. Ez alkalommal

Részletesebben

programfüzet 2014. április

programfüzet 2014. április programfüzet 2014. április Művészetek / Közösségi programok / Színház / Zene / Koncertek / Tánc Gyermekprogramok / Mozgás / Sport / Klubok / Találkozók 32 Ferencvárosi Művelődési Központ és Intézményei

Részletesebben

egyházaink Hírei református egyházközségeink katolikus egyházközségeink F december hit vallás gyóni katolikus egyházközség

egyházaink Hírei református egyházközségeink katolikus egyházközségeink F december hit vallás gyóni katolikus egyházközség 2018. december hit vallás egyházaink Hírei katolikus egyházközségeink F gyóni katolikus egyházközség DeCeMBeri MisereND: A karácsony előtti négy hét az adventi idő egyházunk életében. Készületünk részét

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA RENDEZVÉNYRŐL

SZAKMAI BESZÁMOLÓ A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA RENDEZVÉNYRŐL Vasvári Pál Múzeum 4440 Tiszavasvári, Kálvin út. 7. Mobil:+36/30-676-8514 www.vasvaripalmuzeum.hu e-mail: info@vasvaripalmuzeum Nyitva tartás: Április 1-től - október 31-ig: K-V: 09-18 óráig November 1-től

Részletesebben

egyházaink Hírei református egyházközségeink katolikus egyházközségeink F december hit vallás gyóni katolikus egyházközség

egyházaink Hírei református egyházközségeink katolikus egyházközségeink F december hit vallás gyóni katolikus egyházközség 2018. december hit vallás egyházaink Hírei katolikus egyházközségeink F gyóni katolikus egyházközség DeCeMBeri MisereND: A karácsony előtti négy hét az adventi idő egyházunk életében. Készületünk részét

Részletesebben

Biharkeresztes Őszi Kulturális Programok

Biharkeresztes Őszi Kulturális Programok Biharkeresztes 2013. Őszi Kulturális Programok Szeptember havi programok ITTHON VAGY MAGYARORSZÁG, SZERETLEK Szüreti Felvonulás és Bál Időpont: 2013. szeptember 28. 14.00 óra Helyszín: Városi Sportcsarnok

Részletesebben

programfüzet november

programfüzet november programfüzet 2016. november Művészetek / Közösségi programok / Színház / Zene / Koncertek / Tánc Gyermekprogramok / Mozgás / Sport / Klubok / Találkozók Ferencvárosi Művelődési Központ és Intézményei Köszöntő

Részletesebben

A Szenior Örömtánc foglalkozások helyszínei BUDAPEST (kerületek szerinti bontásban)

A Szenior Örömtánc foglalkozások helyszínei BUDAPEST (kerületek szerinti bontásban) NYÁRI TÁNCOLÁSI LEHETŐSÉGEK: - Aranytíz Kulturális Központ (V., Arany János u. 10.) Július 4., 11., 18., 25., csütörtök 10.00 órától ALAPSZINT, 11.30-tól HALADÓ SZINT. - Danza Táncstúdió (a Burger King

Részletesebben

22-én, hétfőn 17 órától az evangélikus templomban igét hirdet: dr. Tanczik Balázs

22-én, hétfőn 17 órától az evangélikus templomban igét hirdet: dr. Tanczik Balázs Katolikus egyházközségeink F Egyházaink hírei Gyóni Katolikus EgyHÁZKÖZSég Hétköznapi szentmiséinket a szokásos időpontokban kezdjük Gyónon: hétfőn, szerdán és pénteken 17 órától, utóbbi után 1 órás csendes

Részletesebben

Dávid János és Dávid Ferenc tisztelettel meghívja Önt, családját, barátait és üzletfeleit

Dávid János és Dávid Ferenc tisztelettel meghívja Önt, családját, barátait és üzletfeleit Dávid János és Dávid Ferenc tisztelettel meghívja Önt, családját, barátait és üzletfeleit a Dávid Gyula születésének századik évfordulója alkalmából rendezendő koncertekre, 2013. május 2. és május 9. között

Részletesebben

HÉTFŐ. Avalache Queens, World Jumping Aerobic Runaways trambulin Pónya Judit. Illusion Fit Ball TáncosNők

HÉTFŐ. Avalache Queens, World Jumping Aerobic Runaways trambulin Pónya Judit. Illusion Fit Ball TáncosNők HÉTFŐ 09.30 09.30 09.30 09.30 09.45 09.45 09.45 09.45 Asszonytorna 10.15 10.15 10.15 Ági néni 10.30 10.30 10.30 10.45 10.45 10.45 15.00 Fashion Dance 15.00 15.00 15.00 Kezdő Mini 15.15 15.15 15.15 6-8

Részletesebben

VÁROSI RENDEZVÉNYTERVRE 2016.

VÁROSI RENDEZVÉNYTERVRE 2016. 1. sz. melléklet JAVASLAT A VÁROSI RENDEZVÉNYTERVRE 2016. Készítette: Radics Zoltánné intézményvezető I. Nemzeti, állami és önkormányzati ünnepségek Nemzeti Ünnep: 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc

Részletesebben

Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját a évi. Gyóni Napok. rendezvénysorozatára

Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját a évi. Gyóni Napok. rendezvénysorozatára Gyóni Napok 2018 Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját a 2018. évi Gyóni Napok rendezvénysorozatára Pálinkásné Balázs Tünde alpolgármester Kőszegi Zoltán polgármester Program: október 13. (szombat)

Részletesebben

Keszthely. VároS Napja. és kísérő rendezvényei

Keszthely. VároS Napja. és kísérő rendezvényei Keszthely VároS Napja és kísérő rendezvényei Keszthely Város NapjA Kedves Keszthelyiek! Tisztelt Vendégeink! Szeretettel ajánlom figyelmükbe az idei városnapi rendezvénysorozatunk programjait. Az ünneplés

Részletesebben

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L Kedves Látogatónk! S O M O G Y M E G Y E I Hírlevelünkben legújabb kiállításainkat és júniusi programjainkat ajánljuk figyelmébe, külön felhívnánk figyelmét a MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJÁRA! Programok: Múzeumok

Részletesebben

Gyóni Napok Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját a 2019 évi. GYÓNI NAPOK rendezvénysorozatára y ón Napok

Gyóni Napok Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját a 2019 évi. GYÓNI NAPOK rendezvénysorozatára y ón Napok Gyóni Napok 2019 október 14 27. Gyóni Napok 2019 október 14 27. Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját a 2019 évi. GYÓNI NAPOK rendezvénysorozatára Pálinkásné Balázs Tünde alpolgármester Kőszegi

Részletesebben